Wat is de beste Toetsenbord van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 19 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Toetsenbord is een moeilijke opgave. Wat is de beste Toetsenbord van 2024? Na het analyseren van 1312 Toetsenborden kwam de Apple Magic Keyboard with Touch als beste uit onze Toetsenbord-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Toetsenborden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Toetsenborden-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Toetsenbord-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Toetsenborden

1Score: 9.6
Apple Magic Keyboard with Touch
Slank ontwerp met bevredigend schaar-sleutelmechanisme
Apple Magic Keyboard with Touch
Apple
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Razer Pro Type Ultra
Stil mechanisch toetsenbord, ideaal voor kantoorgebruik
Razer Pro Type Ultra
Razer
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Logitech MX Keys Mini
Optimaal voor compacte en afgelegen werkplekken
Logitech MX Keys Mini
Logitech
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Razer BlackWidow V3 Pro Gaming
Razer BlackWidow V3 Pro Gaming
Razer
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Razer BlackWidow V4 Pro
Hot-swappable toetsen op maat voor gaming
Razer BlackWidow V4 Pro
Razer
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Das Keyboard 6 Professional
Geoptimaliseerd voor professionele productiviteit
Das Keyboard 6 Professional
Das
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Logitech Signature K650
Logitech Signature K650
Logitech
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Logitech MX Keys S Grafiet
Logitech MX Keys S Grafiet
Logitech
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Logitech Pebble Keyboard 2
Logitech Pebble Keyboard 2
Logitech
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Corsair K100 RGB Mechanical Gaming
Corsair K100 RGB Mechanical Gaming
Corsair
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Toetsenbord Koopgids

Er zijn verschillende toetsenborden verkrijgbaar. Van bedraad, tot draadloos en speciale keyboards voor gamers. Om je te helpen bij het maken van een keuze, leg ik je hieronder uit waar je op let bij aankoop van een nieuw toetsenbord.

Wat voor soorten toetsenborden zijn er?

Er zijn verschillende toetsenborden verkrijgbaar, om te beginnen met draadloze toetsenborden. Deze koppel je via Bluetooth aan je computer of tablet. Doordat deze toetsenborden draadloos zijn, heb je nooit last van een te lang snoer dat er slordig bij ligt.

Het nadeel is dat deze toetsenborden vaak op batterijen werken of opgeladen moeten worden. Een goed draadloos toetsenbord is echter licht van gewicht en verkrijgbaar in verschillende formaten, wat weer twee grote voordelen zijn.

Bedrade toetsenborden zijn echter waar het allemaal mee begon en zijn vandaag de dag nog steeds populair. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en je maakt je geen zorgen over batterijen. De toetsenborden van tegenwoordig hebben een usb-aansluiting waardoor je deze eenvoudig aansluit op de usb-poort van je computer.

Mechanische toetsenborden zijn zowel bedraad als draadloos verkrijgbaar, maar de toetsen werken op een andere manier dan die van een standaard (membraan)toetsenbord. De toetsen van een mechanisch toetsenbord hebben ieder een eigen schakelmechanisme, oftewel een switch. Hierdoor reageren de toetsen vaak sneller, wat een mechanisch toetsenbord ideaal maakt voor gamers.

Er hangt wel een steviger prijskaartje aan een mechanisch toetsenbord en ze zijn in de meeste gevallen ook zwaarder dan een standaard toetsenbord. Veel mensen vinden een mechanisch toetsenbord ook fijner typen dan een standaard toetsenbord, maar dit is afhankelijk van welke switches je gebruikt. Dit is een kwestie van voorkeur en waar je het toetsenbord voor gebruikt (bijvoorbeeld gamen versus typen).

Standaard toetsenborden oftewel een membraantoetsenbord is het meest gangbaar. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. In tegenstelling tot een mechanisch toetsenbord, heeft een standaard toetsenbord een rubberen membraan onder de toetsen.

De toetsen staan allemaal met elkaar in verbinding en het tikgeluid klinkt anders dan bij een mechanisch toetsenbord. Veel van deze toetsenborden zijn tegenwoordig mors-bestendig. Dit betekent dat je je keyboard niet weg hoeft te gooien als je je glas per ongeluk omstoot en je keyboard nat is geworden.

Speel je veel games op je computer, dan heb je een goed gamers toetsenbord nodig. Een toetsenbord voor gamers is vaak een mechanisch toetsenbord. Deze heeft een sneller reactievermogen waardoor je de toetsen maar even aan hoeft te raken om een reactie te laten registreren.

Daarnaast hebben ze vaak extra functies en verlichting. Vaak hebben ze ook een rij met toetsen die je zelf instelt naar gelang de game die je speelt.

Ergonomische toetsenborden zijn ontwikkeld om je een betere houding te geven tijdens langdurig gebruik van een computer. Op een goed ergonomisch toetsenbord stel je tevens sommige sneltoetsen zo in dat ze het gebruik van je muis minimaliseren. Vaak zijn deze toetsenborden golvend of iets verhoogd, of ze hebben een andere vorm (zoals in tweeën gesplitst).

Wat is een mechanisch toetsenbord?

Een mechanisch toetsenbord heeft een individuele schakelaars (switches) onder elke toets, in tegenstelling tot 'normale' toetsenborden met een rubberen membraan. Deze switches zijn gemaakt van verschillende bewegende delen: een harde, plastic 'steel' bevat twee metalen contacten met daaronder een veer.

Wanneer een toets wordt ingedrukt, duwt de steel de veer naar beneden waardoor de twee metalen contacten met elkaar in verbinding staan, waardoor de toetsdruk op het toetsenbord en dus op de computer wordt geregistreerd.

Hoe maak ik een toetsenbord schoon?

Wil je je toetsenbord even snel schoonmaken, doe dit dan door hem ondersteboven te houden en even te schudden. Je zult verbaasd zijn van wat er uit je toetsenbord valt! Je maakt de toetsen verder schoon met een vochtige doek. Let op dat je doek niet te nat is; veel toetsenborden kunnen hier niet tegen.

Het is ook een goed idee om je toetsenbord af en toe een deepclean te geven. Dit doe je door met een busje perslucht het vuil tussen de toetsen weg te blazen. Hierbij hou je je toetsenbord op zijn kop waardoor het vuil er gemakkelijk uit valt. Er zijn ook speciale toetsenbordstofzuigertjes te koop: deze maken het nog eenvoudiger.

Je kunt er ook voor kiezen om al je toetsen individueel te reinigen. Kijk eerst of je de toetsen kunt verwijderen: bij sommige toetsenborden kan dit niet. Haal de toetsen eraf en spoel ze af onder water of laat ze even weken in een sopje. Met een oude tandenborstel verwijder je vervolgens eenvoudig al het vuil.

Droog de toetsen grondig af en klik ze terug op hun plaats. Je merkt al snel dat je toetsenbord sneller reageert en fijner typt nu dat deze schoon is. Maak vanaf nu je toetsenbord regelmatig schoon door hem af en toe ondersteboven uit te kloppen: hierdoor heb je de volgende keer minder werk.

Heb ik een numpad nodig?

Een number pad of numpad kun je los kopen of deze zit al ingebouwd in je toetsenbord. Meestal vind je deze aan de rechterkant. Je kunt deze ook uitzetten door op de numlock toets te drukken. Een numpad is vooral handig als je veel met getallen werkt, maar dat niet alleen. Een numpad wordt ook gebruikt in games.

De vier, acht, zes en twee zijn ook als pijltjestoetsen te gebruiken waardoor deze ideaal zijn om je cursor mee te bedienen tijdens een game. Het nadeel van een toetsenbord met een numpad is dat deze groter zijn: een numpad neemt aardig wat ruimte in beslag. Dit is dan ook waarom sommige mensen kiezen voor een los numpad.

Wat voor toetsenbord heb ik nodig om mee te gamen?

Als je een gamer bent, heb je een toetsenbord nodig wat snel reageert. Een mechanisch toetsenbord is hierdoor de meest ideale keuze. De toetsen op een mechanisch toetsenbord zijn gevoelig en reageren al op de kleinste aanraking. Hierdoor hoef je niet keihard op de toetsen te drukken om een reactie te krijgen.

Let daarnaast ook op de extra functies die je toetsenbord heeft. Sommige toetsenborden hebben verlichting. Je kunt de verlichting ook uitzetten. Daarnaast hebben gamers toetsenborden vaak extra functies zoals bijvoorbeeld een hele rij met 'lege' toetsen die je zelf instelt op basis van de game die je speelt.

Er zijn bovendien toetsenborden voor gamers in verschillende formaten. Een full-size toetsenbord heeft dikwijls allerlei toeters en bellen: verlichting, verschillende kleuren toetsen, extra functies en verschillende groottes. Er zijn ook speciale toetsenborden voor tournamenten. Professionele gamers nemen deze mee naar tournamenten; deze zijn veelal kleiner en lichter en daardoor draagbaar.

Wat is beter: een bedraad of een draadloos toetsenbord?

Wat er beter is, hangt vooral van jouw persoonlijke voorkeur af. De een vind het fijn om een goed draadloos toetsenbord te hebben waardoor je geen last hebt van een snoer. De ander vindt een toetsenbord met een snoer fijner, omdat je je geen zorgen maakt over batterijen en deze vaak net wat sneller reageert.

Een simpel draadloos toetsenbord is vaak niet veel duurder dan een bedraad toetsenbord en beiden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Als je een tablet hebt, biedt een draadloos toetsenbord wellicht een betere oplossing, omdat deze net zoals je tablet draadloos is en daarom makkelijker is mee te nemen.

hero illustration

Hoe testen we Toetsenborden?

Om de beste Toetsenbord te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Toetsenbord-test hebben we 1312 Toetsenborden geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Toetsenbord-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Toetsenbord-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Toetsenbord-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Toetsenbord in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1312 Toetsenborden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Toetsenborden in een oogopslag

1. Slank ontwerp met bevredigend schaar-sleutelmechanisme: Apple Magic Keyboard with Touch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
9.93
Magic Keyboard is verkrijgbaar met Touch ID, waarmee je snel, makkelijk en veilig inlogt en aankopen doet.

Op het Magic Keyboard met Touch ID en numeriek toetsenblok typ je heel prettig en nauwkeurig. Het heeft een grotere lay‑out met handige toetsen om door documenten heen te swipen, en pijltoetsen die van pas komen bij het gamen. Het numerieke toetsenblok is ideaal als je veel met spreadsheets en cijfers werkt. En de batterij levert zonder tussentijds opladen voldoende stroom voor ongeveer een maand.¹ Dit draadloze toetsenbord maakt verder automatisch verbinding met je Mac, dus je kunt meteen aan de slag. En met de meegeleverde geweven USB‑C-naar-Lightning-kabel kun je het aansluiten op een USB-poort op je Mac om het te pairen en op te laden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Stil mechanisch toetsenbord, ideaal voor kantoorgebruik: Razer Pro Type Ultra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer Pro Type Ultra

 • list plusLange batterijduur met indrukwekkende prestaties

Nadelen Razer Pro Type Ultra

 • list plusLuide stabilisatoren zijn mogelijk niet geschikt voor kantooromgevingen
 • list plusGebrek aan RGB-verlichting, wat sommige gamers kan afschrikken

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.87
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
9.58
De Razer Pro Type Ultra is mijn draadloze mechanische toetsenbord, ontworpen voor productiviteit en uitgerust met Razer Yellow switches voor een relatief stille typervaring. Volgens Tom's Hardware dragen de aluminium plaat en de witte ABS-toetsen bij aan het aantrekkelijke uiterlijk van het toetsenbord. De toevoeging van witte LED's onder de toetsen draagt bij aan de esthetische aantrekkingskracht. Daarnaast biedt het toetsenbord draadloze connectiviteit via Razer HyperSpeed en standaard Bluetooth, met een indrukwekkende batterijduur van maximaal 214 uur op Bluetooth en 207 uur op HyperSpeed zonder verlichting. Ook wordt het geleverd met een lederen polssteun. Echter, de stabilisatoren produceren een luid geluid, wat mogelijk niet geschikt is voor kantooromgevingen, zoals benadrukt door Tom's Hardware.

Het opvallende kenmerk van het toetsenbord, zoals opgemerkt door Ars Technica, is de mogelijkheid om verbinding te maken met en te schakelen tussen vier apparaten, mogelijk gemaakt via Bluetooth, een 2,4 GHz dongle of een bedrade verbinding, waardoor handige multi-apparaat functionaliteit wordt geboden. De lange batterijduur van de Ultra, in combinatie met de multi-apparaat connectiviteit, onderscheidt het van andere draadloze toetsenborden, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdig en langdurig draadloos toetsenbord.

Volgens Rtings is de Razer Pro Type Ultra zeer veelzijdig en blinkt uit in gaming, kantoor, programmeren en entertainmentgebruik. Het beschikt over lage en consistente latentie, Razer Yellow switches, twee hellingsinstellingen en een polssteun, waardoor het comfortabel is voor langdurig gebruik. Het biedt uitstekende ruwe prestaties, waaronder uitzonderlijke enkelvoudige en meervoudige latentie, volledige n-key rollover en een updatefrequentie van 1000Hz, waardoor het geschikt is voor casual of competitief gamen. De veelzijdigheid, hoge prestaties en draadloze connectiviteit van het toetsenbord maken het geschikt voor verschillende gebruiksdoeleinden. Echter, het ontbreekt aan RGB-verlichting, wat sommige gamers kan afschrikken.

In vergelijking met andere draadloze toetsenborden valt de Razer Pro Type Ultra binnen een mid-range prijsklasse, met een overtuigende combinatie van functies en prestaties. Zijn dichtstbijzijnde concurrenten bieden ofwel minder functies of komen met hogere prijspunten, waardoor zijn positie als veelzijdig en hoog presterend toetsenbord verder wordt versterkt.

Samenvattend excelleert de Razer Pro Type Ultra als draadloos mechanisch toetsenbord, met de nadruk op productiviteit en veelzijdigheid. Zijn lange batterijduur, multi-apparaat connectiviteit en uitzonderlijke ruwe prestaties maken het een sterke concurrent op de markt. Ondanks zijn sterke punten kunnen de luide stabilisatoren en het ontbreken van RGB-verlichting mogelijke beperkingen zijn voor bepaalde gebruikers. Over het algemeen is het een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een stil mechanisch toetsenbord met de focus op kantoorgebruik, met een evenwicht tussen functies, prestaties en veelzijdigheid.

In de woorden van Ars Technica, "De Razer Pro Type Ultra is een fris en prijzig draadloos mechanisch toetsenbord," terwijl volgens Rtings, "Over het algemeen is het een veelzijdig en hoog presterend toetsenbord geschikt voor verschillende gebruikstoepassingen."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Optimaal voor compacte en afgelegen werkplekken: Logitech MX Keys Mini

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.99
Gebruiksgemak
9.04
De Logitech MX Keys Mini Draadloos QWERTY Grafiet is een compact toetsenbord dat werkt met Windows en macOS. Het toetsenbord beschikt namelijk over Windows en Mac toetsen. Het toetsenbord gebruik je uiteraard draadloos. Voor opladen gebruik je de meegeleverde usb C kabel. De verlichting in het toetsenbord past zich automatisch aan naar het omgevingslicht. Liever zelf regelen, dan doe je dit met de F4 en F5 toets. Verbinden gaat gemakkelijk via bluetooth of via de (los verkrijgbare) Logi Bolt usb receiver.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 april in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Razer BlackWidow V3 Pro Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.66
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
9.9
Als ik op zoek ben naar een top draadloos mechanisch toetsenbord dat zowel mooi als prestatiegericht is, dan is de Razer BlackWidow V3 Pro Gaming Keyboard precies wat ik nodig heb. Met zijn stevige aluminium bovenplaat, aanpasbare per-toets RGB-verlichting en zachte lederen polssteun is dit toetsenbord perfect voor gamers. Volgens Tom's Hardware biedt "het toetsenbord een goede balans tussen serieuze en leuke esthetiek." De opvallende volumeregelaar en Razer Hyperspeed Wireless-technologie, die wordt aanbevolen door top esportatleten, benadrukken zijn high-performance mogelijkheden.

Dit toetsenbord is zeer geschikt voor gaming, met lage latentie, volledige RGB-achtergrondverlichting en aanpasbare macro-programmeerbare toetsen. Volgens Rtings blinkt het ook uit in kantoor- en programmeerscenario's vanwege zijn acceptabele ergonomie, goede bouwkwaliteit en macro-programmeerbare toetsen. De inconsistentie van de klikkerige Razer Green switches is echter een opmerkelijk nadeel in verschillende gebruiksscenario's. Daarnaast maken de beperkte compatibiliteit van de bijbehorende software met Windows en zijn grote formaat het minder reisvriendelijk, zoals opgemerkt door Rtings.

Op het gebied van veelzijdigheid biedt de BlackWidow V3 Pro multi-device koppeling, oplaadbare batterij en Bluetooth-connectiviteit, waardoor het geschikt is voor gebruik met een home theater PC en mobiel/tabletgebruik. Zijn speciale mediabedieningen verbeteren de gebruikerservaring in deze scenario's. De sterke punten van het toetsenbord in gaming en programmeren, evenals zijn potentieel voor gebruik met een home theater PC, worden benadrukt door Rtings. Maar de grootte en het gewicht van het toetsenbord maken het minder geschikt voor reizen, zoals opgemerkt door Tom's Hardware.

De onderscheidende kenmerken van de Razer BlackWidow V3 Pro, zoals zijn Razer Hyperspeed Wireless-technologie en zachte afneembare polssteun, onderscheiden het van zijn concurrenten. Zijn prestaties in gaming en programmeren, samen met zijn esthetische aantrekkingskracht, positioneren het als een sterke concurrent op de markt. Echter, de inconsistente Razer Green switches en beperkte softwarecompatibiliteit kunnen uitdagingen vormen voor gebruikers in verschillende scenario's.

Samenvattend is de Razer BlackWidow V3 Pro Gaming Keyboard een premium keuze voor gamers en professionals die op zoek zijn naar een veelzijdig draadloos mechanisch toetsenbord. Zijn robuuste ontwerp, aanpasbare functies en draadloze prestaties maken het een overtuigende optie. Hoewel het misschien niet het meest reisvriendelijk is vanwege zijn grootte en gewicht, maken zijn sterke punten in gaming, programmeren en home theater PC-gebruik het een opvallend product in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

11 dagen

Bekijk prijs

5. Hot-swappable toetsen op maat voor gaming: Razer BlackWidow V4 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Razer BlackWidow V4 Pro

 • list plusUitzonderlijke gamingprestaties en lage latentie
 • list plusHot-swappable toetsen voor moeiteloze aanpassing
 • list plusPer-toets verlichting en speciale macrotoetsen verbeteren de game-ervaring

Nadelen Razer BlackWidow V4 Pro

 • list plusABS-toetsen van gemiddelde kwaliteit
 • list plusLineaire Razer Yellow-switches kunnen te gevoelig zijn voor dagelijks typen
 • list plusAlleen bedraad, omvangrijk en mist een bedieningsknop voor entertainment of home theater PC-gebruik

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.16
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op het Razer BlackWidow V4 Pro toetsenbord, een absolute must-have voor gamingliefhebbers. Met zijn uitstekende prestaties op het gebied van latentie, bouwkwaliteit en de keuze tussen lineaire of klikkende switches, is dit toetsenbord een echte topper. Volgens rtings.com wordt de Razer BlackWidow V4 Pro geprezen om zijn uitzonderlijke gameprestaties, gekenmerkt door lage latentie en responsieve klikkende Green switches. Met zijn hot-swappable toetsen is dit toetsenbord perfect afgestemd op gaming, waardoor je het moeiteloos kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren. De per-toets achtergrondverlichting en speciale macrotoetsen verbeteren de game-ervaring verder, terwijl de zachte polssteun comfort biedt tijdens lange gamesessies.

Het toetsenbord heeft echter ABS-toetsen die van gemiddelde kwaliteit zijn, wat voor sommige gebruikers een punt van overweging kan zijn. Bovendien kunnen de lineaire Razer Yellow switches, hoewel ze een uitstekende bouwkwaliteit en geluidsdempend schuim bieden, te gevoelig zijn voor dagelijks typen, zoals benadrukt in de review van rtings.com. Bovendien, door de bekabelde aard, omvang en het ontbreken van een regelknop, is dit toetsenbord minder geschikt voor entertainment- of home theater PC-gebruik.

De evolutie van de BlackWidow V4 Pro ten opzichte van eerdere modellen introduceert extra functies, zoals extra macroknoppen, geluidsdempend schuim en een programmeerbare knop. Dit verbetert de game- en rauwe prestaties, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorganger. De standaard V4 wordt echter iets beter beoordeeld voor kantoor- en programmeergebruik, wat duidt op een meer gebalanceerde prestatie in die scenario's.

In vergelijking met zijn tegenhangers overtreft de Razer BlackWidow V4 Pro vele anderen in het gamingsegment, met zijn ongeëvenaarde prestaties en aanpassingsmogelijkheden. Het concurreert gunstig op het gebied van bouwkwaliteit en programmeerbare functies, hoewel de ABS-toetsen en gevoeligheid van de switches enkele beperkingen kunnen opleveren in verschillende gebruiksscenario's.

Kortom, de Razer BlackWidow V4 Pro vestigt zich als een eersteklas gamingtoetsenbord met zijn uitzonderlijke gameprestaties, aanpasbare functies en hot-swappable toetsen. Hoewel de ABS-toetsen en gevoeligheid van de switches afbreuk kunnen doen aan zijn aantrekkingskracht in bepaalde scenario's, maakt zijn kracht in gaming en rauwe prestaties het tot een overtuigende keuze voor gamingliefhebbers die op zoek zijn naar een premium toetsenbordervaring. Als je op zoek bent naar een toetsenbord met hot-swappable toetsen dat speciaal is gemaakt voor gaming, dan is de Razer BlackWidow V4 Pro een serieuze kanshebber die serieus overwogen moet worden. 😊

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Geoptimaliseerd voor professionele productiviteit: Das Keyboard 6 Professional

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Das Keyboard 6 Professional

 • list plusHoogwaardige Cherry MX-switches met gouden kruispunttechnologie

Nadelen Das Keyboard 6 Professional

 • list plusGebrek aan RGB-verlichting en draadloze versies
 • list plusAfwezigheid van programmeersoftware
 • list plusGebrek aan USB Type-A doorvoer en beperkte beschikbaarheid buiten de VS

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
10
Gebruiksgemak
9.3
De Das Keyboard 6 Professional is een moderne essentie voor op het werk, geprezen als een van de beste mechanische toetsenborden op de markt. Zijn kenmerken zijn onder andere een oversized volumeknop, Duitse Cherry MX-schakelaars, een energiebesparende slaapknop en een verfijnd ontwerp dat ideaal is voor op kantoor. Het toetsenbord maakt gebruik van hoogwaardige Cherry MX-schakelaars met gouden kruispunttechnologie, wat zorgt voor een hoge precisie in elektrisch contact en een lange levensduur van maximaal 100 miljoen toetsaanslagen. Het bevat ook verwijderbare messing schroefvoeten en een beperkte hardwaregarantie van 1 jaar. De fysieke specificaties omvatten een wit LED-verlicht mechanisch toetsenbord, een aluminium behuizing, een ingebouwde 2-poorts USB-C hub en laser-geëtste ABS-toetsenkapjes. De beschikbare lay-outs zijn 104 US, 105 UK, 105 DE en 105 NO. De Cherry MX brown-schakelaars bieden een zachte tactiele feel met een activeringskracht van 55 cN, terwijl de Cherry MX blue-schakelaars een klikkend gevoel bieden met een activeringskracht van 60 cN. Het toetsenbord heeft ook een USB-C-connector, full-NKRO, een Das Keyboard-logo dat dient als FN-toets, mediabediening en een slaaptoets.

Volgens TechRadar is de Das Keyboard 6 Professional geprezen om zijn vakmanschap en moderne updates, waardoor het ideaal is voor de kantooromgeving. Het beschikt over verlichte toetsen, premium toetsenkapjes en de keuze uit Cherry MX Brown of Blue switches. Het verfijnde ontwerp en moderne functies hebben een prijskaartje van ongeveer $199, met af en toe een verkoop die de prijs verlaagt naar $169. Hoewel het geen RGB-verlichting en draadloze versies heeft, maken de verlichte toetsen en aanpasbare Cherry MX-schakelaars het een uitstekende keuze voor typen.

De prijs van het toetsenbord wordt beschouwd als redelijk gezien de kwaliteit en functies, en verdient een beoordeling van 4/5. Er wordt echter opgemerkt dat het ontbreken van RGB en programmeersoftware opmerkelijke veranderingen zijn ten opzichte van eerdere modellen. De overstap van een liniaalvoetbalk naar schroefvoeten wordt ook benadrukt. Bovendien ontbreekt USB Type-A doorvoer en kan de beschikbaarheid buiten de VS beperkt zijn, zoals vermeld in de review op de website van Das Keyboard.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Das Keyboard 6 Professional op door zijn hoogwaardige Cherry MX-schakelaars met gouden kruispunttechnologie, een lange levensduur van maximaal 100 miljoen toetsaanslagen en een verfijnd ontwerp dat ideaal is voor de kantooromgeving. De aanpasbare Cherry MX-schakelaars, verlichte toetsen en elegante aluminium bovenkant maken het een uitstekende keuze voor typen, ondanks het ontbreken van bepaalde functies zoals RGB-verlichting en draadloze versies.

Tot slot blinkt de Das Keyboard 6 Professional uit als een moderne essentie voor op het werk, met hoogwaardige Cherry MX-schakelaars, premium toetsenkapjes en een verfijnd ontwerp. Hoewel het misschien niet alle toeters en bellen heeft van sommige van zijn concurrenten, maken vakmanschap, moderne updates en typervaring het een solide keuze voor professionals.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Logitech Signature K650

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech Signature K650

 • list plusComfortabele typervaring

Nadelen Logitech Signature K650

 • list plusNiet ontworpen voor gaming
 • list plusGebrek aan responsiviteit en aanpasbaarheid voor programmeren
 • list plusOntbreken van achtergrondverlichting

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4
De Logitech Signature K650 Comfort Draadloos Toetsenbord is een veelzijdige optie die uitblinkt in kantooromgevingen, met een comfortabele type-ervaring en indrukwekkende batterijduur. Met een prijs van ongeveer €49, valt het op door zijn productiviteitsgerichte functies, waardoor het een overtuigende keuze is in zijn categorie. Met een laag profiel ontwerp, geïntegreerde polssteun en stille toetsen, excelleert de K650 in het bieden van een comfortabele type-ervaring gedurende de hele dag. Volgens TechRadar biedt het "unieke tijdbesparende en productiviteitsgerichte functies," met speciale toetsen en snelkoppelingen voor extra gemak.

De compatibiliteit van het toetsenbord met verschillende besturingssystemen en draadloze connectiviteit via Bluetooth of Logi Bolt-ontvanger draagt bij aan zijn veelzijdigheid. Het morsbestendige ontwerp, duurzame materialen en koolstofneutrale certificering tonen Logitech's toewijding aan duurzaamheid. Bovendien is de lange batterijduur van maximaal 36 maanden een opvallende functie, waardoor langdurig gebruik mogelijk is zonder frequent opladen. Zoals benadrukt in een van de Amazon-recensies, biedt het "een bevredigende type-ervaring" met diep-gedempte toetsen en een zachte handpalmsteun, wat het comfort tijdens langdurig gebruik verbetert.

Echter, de K650 schiet op bepaalde gebieden tekort. Het is niet ontworpen voor gaming, met een gebrek aan responsiviteit en aanpasbaarheid, en is ontoereikend voor programmering vanwege het ontbreken van macro-programmeerbaarheid en Bluetooth multi-device pairing. Zijn grotere formaat en het ontbreken van achtergrondverlichting kunnen door sommige gebruikers als nadelen worden beschouwd. Volgens Rtings mist het Bluetooth multi-device pairing, wat een beperking kan zijn voor degenen die naadloze connectiviteit willen tussen meerdere apparaten.

In vergelijking met zijn tegenhangers, valt de Logitech Signature K650 Comfort Draadloos Toetsenbord op door zijn uitgebreide functieset en betaalbaarheid. De nadruk op comfort, duurzame materialen en compatibiliteit met verschillende besturingssystemen plaatst het als een sterke concurrent op de markt. Voor gebruikers die echter gaming of programmering prioriteren, zijn andere opties met betere responsiviteit, aanpasbaarheid en multi-device pairing-mogelijkheden wellicht meer geschikt.

Tot slot, excelleert de Logitech Signature K650 Comfort Draadloos Toetsenbord als een betrouwbare en comfortabele optie voor kantoorgebruik, met een bevredigende type-ervaring, verlengde batterijduur en een scala aan productiviteitsgerichte functies. Hoewel het misschien niet voldoet aan de behoeften van gaming of programmering, maken zijn algehele veelzijdigheid, comfortgericht ontwerp en duurzaamheid het een opmerkelijke keuze in zijn prijsklasse.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Logitech MX Keys S Grafiet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.88
Gebruiksgemak
9.02
Ik ben dol op mijn Logitech MX Keys S Grafiet Qwerty toetsenbord! Met zijn ergonomisch ontwerp en slimme verlichting maakt dit toetsenbord typen snel, stil en comfortabel. Met de mogelijkheid om via bluetooth of de Logi Bolt ontvanger verbinding te maken met maximaal 3 apparaten, kan ik naadloos schakelen tussen mijn Windows laptop, MacBook en iPad. En met een oplaadbare USB-C batterij die tot 10 dagen meegaat, hoef ik me nooit zorgen te maken over lege batterijen. De Logi Options+ software stelt me ook in staat om snelkoppelingen toe te wijzen en de verlichting aan te passen aan mijn voorkeuren.

Een van de dingen die ik het meest waardeer aan de MX Keys S is het comfortabele tikgevoel en de stille toetsaanslag, waardoor ik me beter kan concentreren tijdens het typen. Het enige nadeel is dat het toetsenbord vrij groot en zwaar is, dus het is niet ideaal om regelmatig te verplaatsen. Maar al met al is de Logitech MX Keys S een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdig en comfortabel toetsenbord voor dagelijks gebruik.

Als je op zoek bent naar een toetsenbord dat snel, stil en comfortabel is, dan is de Logitech MX Keys S Grafiet Qwerty echt een goede keuze. Met zijn slimme verlichting, ergonomisch ontwerp en mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere apparaten, is het perfect voor een drukke werkplek. Maar als je al andere Logitech apparaten hebt, is het belangrijk om te weten dat de S-variant geen Unifying ondersteuning heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Logitech Pebble Keyboard 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.36
Gebruiksgemak
9.75
Met de Logitech Pebble Keyboard 2 - K380s Graphite typ je comfortabel op elke locatie en op al je apparaten. Via bluetooth koppel je het toetsenbord aan bijvoorbeeld je werk laptop, eigen laptop en een tablet. Met een druk op een van de witte toetsen wissel je snel van apparaat. Daarnaast wijs je gemakkelijk snelkoppelingen toe aan de bovenste rij toetsen via Logi Options+. Dit doe je niet alleen voor standaard gebruik, maar ook voor specifieke apps en programma's. Je stelt dus voor Spotify weer andere snelkoppelingen in dan voor WhatsApp. Daarnaast heeft de Pebble 2 stille toetsen, dus je hebt tijdens het werken geen last van typgeluiden. Verder is het toetsenbord draadloos en kleiner dan een standaard toetsenbord, dus je neemt hem overal mee naartoe.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. Corsair K100 RGB Mechanical Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair K100 RGB Mechanical Gaming

 • list plusHet design voelt luxe aan door de metalen bovenplaat en de PBT-toetsen.

Nadelen Corsair K100 RGB Mechanical Gaming

 • list plusIk maak me zorgen over de bouwkwaliteit en de duurzaamheid van de toetsen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
9.89
De Corsair K100 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord springt eruit als een premium optie, met een overvloed aan functies die tegemoetkomen aan de behoeften van gamers en gebruikers die betrokken zijn bij video- en audiobewerking. Zijn bovenplaat van metaal, PBT-toetsen, speciale mediatoetsen en een aanpasbare bedieningswiel met RGB-verlichting dragen bij aan zijn robuuste ontwerp. Volgens Tom's Guide wordt het toetsenbord geprezen om zijn "sterke aluminium chassis, comfortabele polssteun en veelzijdige bedieningswiel." De toevoeging van macrotoetsen en een keuze tussen Cherry MX Speed of OPX switches versterkt zijn aantrekkingskracht, waarbij vooral de laatste opvalt vanwege hun "lage activering en snelheid."

De prestaties van het toetsenbord zijn uitzonderlijk, zoals benadrukt door RTINGS, die het een bewonderenswaardige 9.0 beoordeling gaven voor gaming, waarbij de "uitstekende bouwkwaliteit, aanpasbare RGB-achtergrondverlichting en opmerkelijk lage latentie" werden benadrukt. Bovendien wordt zijn geschiktheid voor kantoorgebruik en programmeren benadrukt vanwege zijn comfortabele ontwerp, polssteun en programmeerbare macrotoetsen. De review benadrukt ook zijn score van 9.1 in rauwe prestaties, toegeschreven aan minimale voor- en natrek, wat resulteert in opmerkelijke en multi-key latentie.

Echter, het product is niet zonder zijn nadelen. Tom's Hardware wees op zorgen over de polssteun en toetsen van de initiële eenheid, wat vragen opriep over zijn bouwkwaliteit, vooral gezien zijn prijspunt. Daarnaast zijn er gemengde gevoelens over de complexiteit van de Corsair Utility Engine (iCUE) software, zoals vermeld door Tom's Guide. Bovendien benadrukte RTINGS dat het toetsenbord niet geschikt is voor mobiel/tabletgebruik en teleurstellend is voor HTPC-gebruik vanwege de bedrade verbinding en het ontbreken van een trackpad.

In de markt concurreert de Corsair K100 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord als een high-end optie, met een premium bouw en een breed scala aan functies. Hoewel het uitblinkt in gaming en productieve scenario's, kunnen zijn prijspunt en mogelijke kwaliteitscontroleproblemen ertoe leiden dat sommige gebruikers alternatieven overwegen. Voor degenen die top prestaties en bouwkwaliteit zoeken, is de Corsair K100 RGB een aantrekkelijke optie, vooral voor gamers en professionals die betrokken zijn bij video- en audiobewerking. Echter, voor gebruikers die betaalbaarheid prioriteren of op zoek zijn naar meer eenvoud in software-integratie, kunnen zij meer geschikte alternatieven vinden in de mid-range toetsenbordmarkt.

Samenvattend, maakt de Corsair K100 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord indruk met zijn premium ontwerp, aanpasbare functies en uitzonderlijke prestaties, waardoor het een sterke concurrent is in het high-end toetsenbordsegment. Ondanks zorgen over de bouwkwaliteit en softwarecomplexiteit, maken zijn sterke punten in gaming, productiviteit en bouwkwaliteit het een opvallende keuze voor liefhebbers en professionals die op zoek zijn naar een eersteklas toetsenbordervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Toetsenborden. Er zijn immers 1312 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!