Bestenu

Beste toetsenborden - okt. 2022

Met meer dan 1842 toetsenborden op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste toetsenborden op een rij
01Score: 9.9
Logitech K120 Toetsenbord QWERTY
Logitech K120 Toetsenbord QWERTY
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.8
Logitech MX Keys Toetsenbord Qwerty
Logitech MX Keys Toetsenbord Qwerty
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
Logitech K280e Toetsenbord Qwerty
Logitech K280e Toetsenbord Qwerty
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.1
Logitech K400 Plus
Logitech K400 Plus
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.7
Keyboard Wireless Universeel Draadloos Bluetooth
Keyboard Wireless Universeel Draadloos Bluetooth
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.6
Trust GXT 830RW Avonn Gaming Toetsenbord QWERTY
Trust GXT 830RW Avonn Gaming Toetsenbord QWERTY
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.5
Logitech K360
Logitech K360
Ga naar laagste prjis
08Score: 8.3
Apple Magic Keyboard met numeriek toetsenblok
Apple Magic Keyboard met numeriek toetsenblok
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.5
Apple Magic Keyboard QWERTY
Apple Magic Keyboard QWERTY
Ga naar laagste prjis
10Score: 7
HXSJ V700 RGB Membraan bedrade gaming toetsenbord
HXSJ V700 RGB Membraan bedrade gaming toetsenbord
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Toetsenbord Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 29, 2021


Er zijn verschillende toetsenborden verkrijgbaar. Van bedraad, tot draadloos en speciale keyboards voor gamers. Om je te helpen bij het maken van een keuze, leg ik je hieronder uit waar je op let bij aankoop van een nieuw toetsenbord.

Wat voor soorten toetsenborden zijn er?

Er zijn verschillende toetsenborden verkrijgbaar, om te beginnen met draadloze toetsenborden. Deze koppel je via Bluetooth aan je computer of tablet. Doordat deze toetsenborden draadloos zijn, heb je nooit last van een te lang snoer dat er slordig bij ligt.

Het nadeel is dat deze toetsenborden vaak op batterijen werken of opgeladen moeten worden. Een goed draadloos toetsenbord is echter licht van gewicht en verkrijgbaar in verschillende formaten, wat weer twee grote voordelen zijn.

Bedrade toetsenborden zijn echter waar het allemaal mee begon en zijn vandaag de dag nog steeds populair. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en je maakt je geen zorgen over batterijen. De toetsenborden van tegenwoordig hebben een usb-aansluiting waardoor je deze eenvoudig aansluit op de usb-poort van je computer.

Mechanische toetsenborden zijn zowel bedraad als draadloos verkrijgbaar, maar de toetsen werken op een andere manier dan die van een standaard (membraan)toetsenbord. De toetsen van een mechanisch toetsenbord hebben ieder een eigen schakelmechanisme, oftewel een switch. Hierdoor reageren de toetsen vaak sneller, wat een mechanisch toetsenbord ideaal maakt voor gamers.

Er hangt wel een steviger prijskaartje aan een mechanisch toetsenbord en ze zijn in de meeste gevallen ook zwaarder dan een standaard toetsenbord. Veel mensen vinden een mechanisch toetsenbord ook fijner typen dan een standaard toetsenbord, maar dit is afhankelijk van welke switches je gebruikt. Dit is een kwestie van voorkeur en waar je het toetsenbord voor gebruikt (bijvoorbeeld gamen versus typen).

Standaard toetsenborden oftewel een membraantoetsenbord is het meest gangbaar. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. In tegenstelling tot een mechanisch toetsenbord, heeft een standaard toetsenbord een rubberen membraan onder de toetsen.

De toetsen staan allemaal met elkaar in verbinding en het tikgeluid klinkt anders dan bij een mechanisch toetsenbord. Veel van deze toetsenborden zijn tegenwoordig mors-bestendig. Dit betekent dat je je keyboard niet weg hoeft te gooien als je je glas per ongeluk omstoot en je keyboard nat is geworden.

Speel je veel games op je computer, dan heb je een goed gamers toetsenbord nodig. Een toetsenbord voor gamers is vaak een mechanisch toetsenbord. Deze heeft een sneller reactievermogen waardoor je de toetsen maar even aan hoeft te raken om een reactie te laten registreren.

Daarnaast hebben ze vaak extra functies en verlichting. Vaak hebben ze ook een rij met toetsen die je zelf instelt naar gelang de game die je speelt.

Ergonomische toetsenborden zijn ontwikkeld om je een betere houding te geven tijdens langdurig gebruik van een computer. Op een goed ergonomisch toetsenbord stel je tevens sommige sneltoetsen zo in dat ze het gebruik van je muis minimaliseren. Vaak zijn deze toetsenborden golvend of iets verhoogd, of ze hebben een andere vorm (zoals in tweeën gesplitst).

Wat is een mechanisch toetsenbord?

Een mechanisch toetsenbord heeft een individuele schakelaars (switches) onder elke toets, in tegenstelling tot 'normale' toetsenborden met een rubberen membraan. Deze switches zijn gemaakt van verschillende bewegende delen: een harde, plastic 'steel' bevat twee metalen contacten met daaronder een veer.

Wanneer een toets wordt ingedrukt, duwt de steel de veer naar beneden waardoor de twee metalen contacten met elkaar in verbinding staan, waardoor de toetsdruk op het toetsenbord en dus op de computer wordt geregistreerd.

Hoe maak ik een toetsenbord schoon?

Wil je je toetsenbord even snel schoonmaken, doe dit dan door hem ondersteboven te houden en even te schudden. Je zult verbaasd zijn van wat er uit je toetsenbord valt! Je maakt de toetsen verder schoon met een vochtige doek. Let op dat je doek niet te nat is; veel toetsenborden kunnen hier niet tegen.

Het is ook een goed idee om je toetsenbord af en toe een deepclean te geven. Dit doe je door met een busje perslucht het vuil tussen de toetsen weg te blazen. Hierbij hou je je toetsenbord op zijn kop waardoor het vuil er gemakkelijk uit valt. Er zijn ook speciale toetsenbordstofzuigertjes te koop: deze maken het nog eenvoudiger.

Je kunt er ook voor kiezen om al je toetsen individueel te reinigen. Kijk eerst of je de toetsen kunt verwijderen: bij sommige toetsenborden kan dit niet. Haal de toetsen eraf en spoel ze af onder water of laat ze even weken in een sopje. Met een oude tandenborstel verwijder je vervolgens eenvoudig al het vuil.

Droog de toetsen grondig af en klik ze terug op hun plaats. Je merkt al snel dat je toetsenbord sneller reageert en fijner typt nu dat deze schoon is. Maak vanaf nu je toetsenbord regelmatig schoon door hem af en toe ondersteboven uit te kloppen: hierdoor heb je de volgende keer minder werk.

Heb ik een numpad nodig?

Een number pad of numpad kun je los kopen of deze zit al ingebouwd in je toetsenbord. Meestal vind je deze aan de rechterkant. Je kunt deze ook uitzetten door op de numlock toets te drukken. Een numpad is vooral handig als je veel met getallen werkt, maar dat niet alleen. Een numpad wordt ook gebruikt in games.

De vier, acht, zes en twee zijn ook als pijltjestoetsen te gebruiken waardoor deze ideaal zijn om je cursor mee te bedienen tijdens een game. Het nadeel van een toetsenbord met een numpad is dat deze groter zijn: een numpad neemt aardig wat ruimte in beslag. Dit is dan ook waarom sommige mensen kiezen voor een los numpad.

Wat voor toetsenbord heb ik nodig om mee te gamen?

Als je een gamer bent, heb je een toetsenbord nodig wat snel reageert. Een mechanisch toetsenbord is hierdoor de meest ideale keuze. De toetsen op een mechanisch toetsenbord zijn gevoelig en reageren al op de kleinste aanraking. Hierdoor hoef je niet keihard op de toetsen te drukken om een reactie te krijgen.

Let daarnaast ook op de extra functies die je toetsenbord heeft. Sommige toetsenborden hebben verlichting. Je kunt de verlichting ook uitzetten. Daarnaast hebben gamers toetsenborden vaak extra functies zoals bijvoorbeeld een hele rij met 'lege' toetsen die je zelf instelt op basis van de game die je speelt.

Er zijn bovendien toetsenborden voor gamers in verschillende formaten. Een full-size toetsenbord heeft dikwijls allerlei toeters en bellen: verlichting, verschillende kleuren toetsen, extra functies en verschillende groottes. Er zijn ook speciale toetsenborden voor tournamenten. Professionele gamers nemen deze mee naar tournamenten; deze zijn veelal kleiner en lichter en daardoor draagbaar.

Wat is beter: een bedraad of een draadloos toetsenbord?

Wat er beter is, hangt vooral van jouw persoonlijke voorkeur af. De een vind het fijn om een goed draadloos toetsenbord te hebben waardoor je geen last hebt van een snoer. De ander vindt een toetsenbord met een snoer fijner, omdat je je geen zorgen maakt over batterijen en deze vaak net wat sneller reageert.

Een simpel draadloos toetsenbord is vaak niet veel duurder dan een bedraad toetsenbord en beiden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Als je een tablet hebt, biedt een draadloos toetsenbord wellicht een betere oplossing, omdat deze net zoals je tablet draadloos is en daarom makkelijker is mee te nemen.

hero illustration

Hoe komt deze leuke toetsenbord ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de zoektocht naar de beste toetsenbord ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over toetsenborden, maar nu ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle toetsenbord die te koop zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke toetsenbord het best worden verkocht
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van undefined stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

De beste toetsenborden op een rijtje

1 - Logitech K120 Toetsenbord QWERTY

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met het Logitech K120 toetsenbord typ je comfortabel. De toetsen laten zich makkelijk indrukken, waardoor je comfortabel typt. Door het morsbestendig ontwerp is het geen ramp als je per ongeluk de inhoud van je kopje over je toetsenbord stoot. De uitklapbare pootjes zorgen ervoor dat het toetsenbord in een hoek van 8 graden staat, waardoor je handen in een comfortabelere positie op het bord rusten. Je sluit het toetsenbord eenvoudig aan op je desktop, laptop of netbook via de usb-poort.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

2 - Logitech MX Keys Toetsenbord Qwerty

Loading..
Ga naar laagste prjis

Typ comfortabeler dan ooit tevoren met het Logitech MX Keys Toetsenbord. De toetsen van de MX Keys zijn speciaal ontworpen in de vorm van je vingertoppen, zodat elke aanslag vloeiend aanvoelt en het toetsenbord stabiel blijft liggen. Ook zorgt het ervoor dat je toetsaanslagen minder geluid maken. Handig is dat je de MX Keys op meerdere apparaten tegelijkertijd aansluit en met een druk op de knop wissel je van apparaat. Handig als je zowel een pc als een laptop hebt bijvoorbeeld. Nieuw is ook de aanpasbare verlichting, die pas aangaat als je handen in de buurt van het toetsenbord komen en zich aanpassen aan de verlichting van de directe omgeving. Zo staat de verlichting nooit te helder als de kamer wat donker is bijvoorbeeld.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

3 - Logitech K280e Toetsenbord Qwerty

Loading..
Ga naar laagste prjis

Maak jezelf blij met het ergonomische Logitech K280e toetsenbord. Met de polssteun van het toetsenbord heb je een meer ontlastende houding voor je polsen tijdens het typen. Ook klap je de steunen onder de bovenzijde van het toetsenbord omhoog, voor een prettigere houding van de polsgewrichten. De platte toetsen produceren weinig geluid bij het intoetsen. Zo typ je urenlang zonder klachten en stoor je jouw collega's niet met luide tikgeluiden. Sluit de Logitech aan op een usb aansluiting van een desktop en ga meteen aan het werk.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

4 - Logitech K400 Plus

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Logitech K400 Plus geniet jij van een draadloos toetsenbord die werkt met de meeste televisies. Zolang jouw televisie een PC-aansluiting heeft via USB, kun je dit draadloos toetsenbord aansluiten. De K400 Plus is draadloos en heeft een touchpad voor makkelijke en snelle bediening. Alles-in-een toetsenbord en touchpad Een compact toetsenbord met geïntegreerd touchpad zorgt voor bediening in één apparaat, waardoor gedoe en rommel wordt geminimaliseerd. Draadloos bereik van 10 meter Een draadloos bereik van 10 meter* biedt een responsieve, ononderbroken verbinding in zelfs de grootste ruimten. Bekijk video's, stream muziek, houd contact met vrienden, browse door webpagina's en meer, zonder vervelende vertraging of storing. Vertrouwde toetsenindeling met mediavriendelijke bediening De vertrouwde, mediavriendelijke toetsenindeling elimineert de leercurve. Comfortabele toetsen, gemakkelijk bereikbare volumeknoppen en een pijltjestoetsenindeling vereenvoudigen navigatie. Draadloze Unifying-technologie Draadloze Unifying-technologie biedt ware plug-and-play. Sluit de kleine Unifying-ontvanger gewoon op een USB-poort aan en u bent startklaar. Batterijlevensduur van 18 maanden De batterijlevensduur van 18 maanden zorgt ervoor dat u vrijwel nooit meer de batterijen hoeft te vervangen. Wanneer u de aan-uitschakelaar gebruikt, wordt de batterijlevensduur nog meer verlengd. Kenmerken: • Ontspannen bediening van uw computer met tv-aansluiting • Ingebouwd touchpad • Draadloos bereik van 10 meter* • Vertrouwde, mediavriendelijke toetsenindeling • Plug-and-play set-up * Het draadloze bereik kan variëren, afhankelijk van bedrijfsomgeving en instelling van computer Pakketinhoud: • Draadloos toetsenbord met touchpad • Unifying nano-ontvanger • 2 AA-batterijen (al geplaatst) • Handleiding • 2 jaar fabrieksgarantie en volledige productondersteuning

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

5 - Keyboard Wireless Universeel Draadloos Bluetooth

Loading..
Ga naar laagste prjis

Het compacte draadloze toetsenbord koppel je gemakkelijk met vrijwel elk apparaat dat Bluetooth ondersteund. Denk hier aan je smartphone, tablet, laptop of smart TV. Het typt toch net wat lekkerder (en zeker sneller) dan met een touchscreen of de afstandbediening. Het toetsenborden is superdun, maar voelt zeer robuust aan. De achterkant is iets verhoogd voor de ideale typehouding. Daarnaast heeft het toetsenbord naast de standaard Windows sneltoetsen, verschillende extra sneltoetsen voor tablets, zoals voor het vergrendelen van een Ipad. Het energiezuinige toetsenbord werkt maandenlang op één AA-batterij en is gemakkelijk te koppelen aan elk apparaat zonder dat je hiervoor extra software hoeft te installeren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

6 - Trust GXT 830RW Avonn Gaming Toetsenbord QWERTY

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Trust GXT 830-RW AVONN is een toetsenbord voor beginnende gamers die RGB verlichting voor hun battlestation zoeken. De Avonn beschikt namelijk over regenboogverlichting met regelbare helderheid. Je multimedia bedien je via de voorgeprogrammeerde multimedia toetsen, zodat je niet uit je game hoeft te stappen om het volgende nummer te kiezen. Ook kom je nooit meer onbedoeld op het bureaublad terecht, want de windows toets schakel je uit via de Game Modus. Snelle beslissingen maken is geen probleem, want de anti-ghosting technologie registreert to 6 afzonderlijke toetsaanslagen tegelijk.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

7 - Logitech K360

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Logitech K360 is een draadloze toetsenbord dat buitengewoon handig en compact is dankzij het ruimtebesparende ontwerp in een vertrouwde lay-out, een batterijlevensduur van drie jaar en snelle toegang tot de dingen die je het meest doet. De K modellen zijn een bekende lijn van logitech, de K360 is een goedkopere variant hiervan. Compact comfort voor jouw notebook Je kunt comfortabeler typen dankzij de vertrouwde lay-out. En het toetsenbord is ongeveer 20% kleiner dan onze standaardtoetsenborden waardoor het overal in past: jouw kantoor, jouw woonkamer of waar je jouw notebook ook gebruikt. De eenvoud van plug-and-play Set-up binnen enkele seconden; sluit de draadloze ontvanger gewoon aan op een usb-poort op jouw computer, trek aan het batterijlipje, en je kunt jouw toetsenbord meteen gebruiken, zonder software. Logitech Unifying-ontvanger (achter het batterijklepje) De kleine ontvanger kan op jouw notebook aangesloten blijven. Bovendien kun je gemakkelijk een compatibele draadloze muis, draadloos toetsenbord of draadloos numeriek toetsenblok toevoegen zonder gedoe met meerdere usb-ontvangers. Achter het batterijklepje kan je deze handig opbergen. Pakketinhoud Toetsenbord Logitech Unifying-ontvanger (te vinden achter het batterijklepje) 2 AA-batterijen (al geplaatst) Gebruikersdocumentatie Systeemeisen Windows® XP, Windows Vista® of Windows® 7 USB-poort

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

8 - Apple Magic Keyboard met numeriek toetsenblok

Loading..
Ga naar laagste prjis

Het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok heeft een uitgebreide indeling met navigatieregelaars om snel door documenten te scrollen, en pijltoetsen van normale grootte. Het numerieke toetsenblok is ook zeer geschikt voor spreadsheets en financiële apps. Belangrijkste kenmerken van het Magic Keyboard Het schaarmechanisme onder elke toets zorgt voor meer stabiliteit. De manier waarop de toets wordt ingedrukt is geoptimaliseerd, zodat je prettiger en preciezer typt. De ingebouwde, oplaadbare batterij levert voldoende stroom voor minimaal een maand zonder tussentijds opladen. Goed om te weten: • Geschikt voor Mac met Bluetooth en macOS 10.12.4 of hoger en iOS-devices met iOS 10.3 of hoger.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

9 - Apple Magic Keyboard QWERTY

Loading..
Ga naar laagste prjis

Werk prettiger met het draadloze Apple Magic Keyboard QWERTY. De oplaadbare batterij gaat ruim een maand mee op één acculading. Het toetsenbord maakt automatisch verbinding met je Mac, dus je gaat meteen aan de slag. Met de meegeleverde Lightning naar usb C laadkabel sluit je het toetsenbord aan op jouw Mac om hem te pairen en op te laden. Dit is een origineel Apple accessoire. Geschikt voor Mac met bluetooth en macOS 11.3 of hoger en iOS-devices met iOS 14.5 of hoger.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

10 - HXSJ V700 RGB Membraan bedrade gaming toetsenbord

Loading..
Ga naar laagste prjis

Product functie introductie: De functies van de samengestelde toetsen op het toetsenbord worden als volgt bestuurd: 1: Volumeregeling: FN + R-toets is volumevermindering, FN + T-toets is volumeverhoging, FN + Y-toets is gedempt; 2: aanpassing van de achtergrondverlichting: FN + U-streamer-snelheid versnelt, FN + J-streamer-snelheid vertraagt, er zijn 5 snelheden instelbaar; altijd heldere achtergrondverlichting kan niet worden aangepast; FN + O en FN + L passen de helderheid van de achtergrondverlichting aan, 5 instelbare niveaus; FN + I: Achtergrondverlichting uit / aan, cyclisch schakelen; FN + K: schakelmodus streamerlicht; FN + M: Monochrome lichtschakelmodus; 3: Samengestelde functietoets schakelaar: FN + 1! sleutel: F1 FN + 2 @ -toets: F2 FN + 3 # -toets: F3 FN + 4 $ -toets: F4 FN + 5% -toets: F5 FN + 6 ^ sleutel: F6FN + 7 & sleutel: F7 FN + 8 * -toets: F8 FN + 9 (sleutel: F9 FN + 0) -toets: F10 FN + - toets: F11 FN + = + toets: F12 FN + Back-toets: Verwijderen FN + `~ -toets: Esc Merk op: Het is niet het echte mechanische toetsenbord, maar met het geweldige vergelijkbare aanraakgevoel.ch feeling. Product specificaties: Productnummer: V700 Type interface: USB Productoplossingen: SK9708 producttype: toetsenbord met één toets Aantal sleutels: 61KEY Multimedia: met multimedia (lasergravure) Levensduur knop: 10 miljoen keer of meer Bedrijfsspanning: 5,0 V + 5% DC Werkstroom: 150mA (MAX) Keycap-materiaal: ABS tweekleurige injectie Lengte productlijn: 1,7 M. Gewicht toetsenbord: 400 g Productafmetingen: 29,2 * 10,2 * 4,0 cm Gewicht pakket: 520 g Pakket Maat: 32 * 13 * 4.5 m Pakket inbegrepen: 1x gaming-toetsenbord 1x Engelse gebruikershandleiding Systeem compatibiliteit: Compatibel met WIN XP / WIN 7 / WIN10 Installatie stappen: 1: sluit de USB van toetsenbord en muis aan op de USB van laptop of desktopcomputer. 2: Het systeem identificeert het toetsenbord en de muis en installeert de driver automatisch. 3 : Als het klaar is, werken het toetsenbord en de muis normaal

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

Producten die vergelijkbaar zijn aan toetsenborden

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van toetsenborden. Er zijn namelijk 1842 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste