Wat is de beste Dweilrobot van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Dweilrobot is een lastige opdracht. Wat is de beste Dweilrobot van 2023? Na het analyseren van 1289 Dweilrobots kwam de robot vacuum als beste getest uit onze Dweilrobot-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Dweilrobots, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Dweilrobots-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Dweilrobot-koopgids? Lees dan verder!

Onze Dweilrobot selectie

De top 10 beste Dweilrobots

1Score: 9.8
robot vacuum
Beste dweilrobot
robot vacuum
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
iRobot Roomba j7
iRobot Roomba j7
iRobot
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
iRobot Roomba i3 Evo
iRobot Roomba i3 Evo
iRobot
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Roborock Q Revo
Roborock Q Revo
Roborock
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
Shark Ion
Shark Ion
Shark
Ga naar laagste prijs
6Score: 7.9
Eufy G20
Eufy G20
Eufy
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.5
Roborock S8 Pro Ultra
Roborock S8 Pro Ultra
Roborock
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.1
Roborock S7
Roborock S7
Roborock
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Dweilrobot Koopgids

De beste dweilrobot is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar een gemakkelijke en efficiënte manier om de vloer schoon te houden zonder daar zelf veel tijd en energie in te steken. Met geavanceerde functies en technologieën biedt een dweilrobot een grondige reiniging van verschillende vloertypen wat weer bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Waarom zou je een dweilrobot aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen om een dweilrobot te gebruiken. Een belangrijke reden is het gemak dat deze robot biedt. Door de robot te programmeren, maak je niet langer zelf de vloeren schoon. Op die manier bespaart een dweilrobot tijd en energie.

Een ander voordeel van dweilrobots is de efficiëntie waarmee ze werken. Deze robots dweilen doorgaans sneller en efficiënter dan een mens, omdat ze zich automatisch door de ruimte bewegen en ervoor alle oppervlakken grondig reinigen zonder dat ze delen overslaan.

Daarnaast verwijdert een dweilrobot hardnekkig vuil en vlekken die je bij handmatig dweilen mogelijk over het hoofd ziet.

Dweilrobots zijn geschikt voor verschillende soorten vloeren, zoals hout, tegels, vinyl en tapijt. Dit maakt het gemakkelijker om uw hele huis schoon te houden met één apparaat.

Een ander voordeel van het gebruik van een dweilrobot is dat het kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Door regelmatig te dweilen met een robot, vermindert de hoeveelheid stof, vuil en allergenen in huis. 

Daarnaast vermindert het regelmatig reinigen van de vloeren met een dweilrobot de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën, wat dehygiëne in huis bevordert.

Voor wie is een dweilrobot handig?

Een dweilrobot is handig voor iedereen die graag een schone vloer wil zonder zelf veel tijd en energie te hoeven besteden aan het schoonmaken ervan. 

Vooral voor mensen die een drukke levensstijl hebben en weinig tijd hebben voor huishoudelijke taken is een dweilrobot een uitkomst. Ook voor mensen met een fysieke beperking, zoals rugklachten, is een dweilrobot een handige oplossing.

Daarnaast is een dweilrobot ook handig voor mensen met huisdieren of kinderen, omdat zij vaak extra vuil en stof veroorzaken op de vloer. 

Kortom, een dweilrobot is geschikt voor iedereen die waarde hecht aan een schone en gezonde leefomgeving, maar hier zelf niet altijd de tijd, energie of fysieke mogelijkheden voor heeft.

Hoe werkt een dweilrobot?

Een dweilrobot werkt door gebruik te maken van verschillende sensoren en technologieën om de vloer grondig te reinigen. De exacte werking van een dweilrobot verschilt per model, maar over het algemeen werken ze als volgt:

 1. Navigatie: de dweilrobot begint met het scannen van de omgeving en het in kaart brengen van de kamer met behulp van sensoren. Sommige robots gebruiken ook camera's of lasers om hun positie te bepalen en de omgeving te verkennen.
 2. Reiniging: zodra de robot de kamer in kaart heeft gebracht, begint deze met het schoonmaken van de vloer. De robot beweegt zich meestal in rechte lijnen of cirkels om alle oppervlakken te dweilen.
 3. Water en reinigingsoplossing: de dweilrobot beschikt meestal over een waterreservoir en een tank voor reinigingsoplossing aan boord. De robot sproeit water en de reinigingsoplossing op de vloer om de vloer nat te maken, waarna deze begint te dweilen.
 4. Sensoren: tijdens het schoonmaken detecteren sensoren in de dweilrobot obstakels en voorkomen ze dat de robot vast komt te zitten of valt. Sommige dweilrobots detecteren ook trappen of afgronden om te voorkomen dat ze hier vanaf vallen.
 5. Opladen: sommige robots keren automatisch terug naar het oplaadstation als de batterij leeg is. Andere robots geven een seintje of stoppen simpelweg met werken waarna je hem zelf aan de lader dient te leggen.

Over het algemeen is een dweilrobot ontworpen om het schoonmaken van de vloer zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een dweilrobot zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden, waaronder:

 • Vloertype: controleer of de dweilrobot geschikt is voor het type vloer dat je in huis hebt. Sommige robots zijn geschikt voor harde vloeren zoals tegels, laminaat of parket, terwijl andere ook geschikt zijn voor tapijt.
 • Reinigingsprestaties: let op de reinigingsprestaties van de robot en hoe effectief deze is bij het verwijderen van vuil en vlekken. Sommige dweilrobots hebben bijvoorbeeld een extra krachtige motor om hardnekkig vuil te verwijderen.
 • Waterreservoir: controleer de grootte van het waterreservoir van de dweilrobot en hoe gemakkelijk het te vullen en te legen is. Een groter waterreservoir betekent dat de robot langer kan dweilen zonder bij te vullen.
 • Navigatie: let op de navigatie van de dweilrobot en hoe goed de robot zich beweegt door verschillende ruimtes en obstakels in huis. Sommige robots hebben bijvoorbeeld sensoren om trappen en andere afgronden te detecteren en verplaatsen zichzelf veilig.
 • Batterijduur: controleer de batterijduur van de dweilrobot en hoe lang deze werkt voordat die leeg is. Een langer werkende batterij is handig als je een groot huis hebt of als je de robot regelmatig gebruikt.
 • Prijs: controleer de prijs van de dweilrobot en vergelijk deze met andere modellen om te bepalen of de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Houd er rekening mee dat duurdere modellen vaak geavanceerde functies en betere prestaties bieden.

Prijs

De prijzen van een dweilrobots lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van het merk, het model en de functies. Dweilrobots zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van budgetmodellen tot geavanceerde robots met uitgebreide functies.

De meeste budgetmodellen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €100,- tot €200,-. Deze robots beschikken meestal over eenvoudige functies en een kortere batterijduur. Ze zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare optie.

Middenklasse modellen variëren van ongeveer €200,- tot €400,-. Deze robots hebben vaak geavanceerdere functies, zoals een groter waterreservoir en een langere batterijduur. Ze zijn ook geschikt voor verschillende vloertypen en hebben meestal een betere reinigingsprestatie.

De geavanceerdste dweilrobots kosten als snel meer dan €500,-. Deze robots hebben meestal zeer geavanceerde functies, zoals het scannen van de omgeving, het maken van een kaart van de kamer, en geavanceerde reinigingsalgoritmen. Ze hebben ook vaak een langere batterijduur en een groter waterreservoir.

Het is belangrijk om rekening te houden met je budget en je specifieke behoeften bij het kiezen van een dweilrobot. Duurdere modellen bieden vaak geavanceerde functies en betere prestaties, maar deze functies zijn mogelijk niet nodig voor alle gebruikers. 

Welk schoonmaakmiddel gebruik je voor dweilrobot?

Het gebruik van een geschikt schoonmaakmiddel is belangrijk bij het dweilen met een dweilrobot. Het type reinigingsmiddel dat je gebruikt, is afhankelijk van het type vloer en het soort vuil. Over het algemeen is het aanbevolen om alleen schoonmaakmiddelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor dweilrobots.

Veel fabrikanten van dweilrobots bieden speciale reinigingsoplossingen aan die zijn afgestemd op hun eigen producten. Deze oplossingen zijn vaak mild en niet schadelijk voor de robot of de vloer. 

Het is vrijwel altijd afgeraden om agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel of ammoniak te gebruiken, omdat deze mogelijk schade veroorzaken aan de robot of de vloer.

Voor harde vloeren zoals tegels, laminaat en parket, is eenmild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor deze oppervlakken doorgaans het best. 

Als je tapijt hebt, is het belangrijk om een ​​reinigingsmiddel te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor tapijt. Deze oplossingen zijn ontworpen om vuil en vlekken uit het tapijt te verwijderen zonder de vezels of de kleur van het tapijt te beschadigen. 

Zorg er bovendien altijd voor dat je het waterreservoir van de dweilrobot na gebruik goed leegmaakt en schoonmaakt om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen.

Raadpleeg altijd de handleiding van de dweilrobot en het reinigingsmiddel dat je gebruikt voordat je begint met dweilen om er zeker van te zijn dat je de juiste producten gebruikt en de robot niet beschadigt.

hero illustration

Hoe testen we Dweilrobots?

Om de beste Dweilrobot te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Dweilrobot-test hebben we 1289 Dweilrobots geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Dweilrobot-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Dweilrobot-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Dweilrobot-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Dweilrobot in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1289 Dweilrobots te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Dweilrobots in een makkelijke lijst

1. Beste dweilrobot: robot vacuum

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen robot vacuum

 • list plusHands-free bediening en VibraRise-technologie voor aanpassing aan verschillende vloertypes.
 • list plusEfficiënte navigatie- en mappingsmogelijkheden.
 • list plusLange batterijduur voor ononderbroken reiniging.

Nadelen robot vacuum

 • list plusConcurrentie van andere topmodellen, zoals de iRobot Roomba s9+.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.88
Functionaliteit
9.96
Gebruiksgemak
9.47
De Mopping robot is een topkandidaat in de categorie robotstofzuiger-dweil en biedt efficiënte reinigingsprestaties en geavanceerde functies die het tot een uitstekende keuze maken. Het concurreert met andere toonaangevende modellen zoals de Roborock S7 MaxV Ultra, Yeedi Mop Station Pro en Roomba Combo j7+.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Mopping robot is de handsfree bediening en VibraRise-technologie, waardoor hij zich kan aanpassen aan verschillende vloertypes. Zoals ZDNET opmerkt: "De VibraRise-technologie van de Roborock S7 MaxV Ultra past de reinigingskop aan op basis van het vloertype, zodat hij zonder enige handmatige tussenkomst kan overschakelen van harde vloeren naar tapijten."

Wat betreft navigatie- en kaartmogelijkheden blinkt de Mopping robot uit. Hij kan efficiënt navigeren rond obstakels en het reinigingsgebied in kaart brengen, zodat hij de hele ruimte bestrijkt. Good Housekeeping benadrukt het belang van geavanceerde navigatie- en kaartfuncties en stelt dat een goede robotdweil deze functies moet hebben.

De Mopping robot biedt ook een lange batterijduur, waardoor hij een groot oppervlak kan reinigen zonder vaak op te laden. Dit is een cruciale factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een robotdweil, omdat het zorgt voor continu reinigen zonder onderbreking.

Met een voldoende watertankcapaciteit kan de Mopping robot een groot gebied reinigen voordat hij bijgevuld moet worden. Dit is een handige functie die de noodzaak van frequente onderhoudsbeurten vermindert. Bovendien kan de Mopping robot eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening of een smartphone-app, wat handige connectiviteitsopties biedt.

Wat betreft reinigingsprestaties is de Mopping robot zeer effectief in het verwijderen van vuil, stof en vlekken. Hij kan verschillende soorten vloeren aan, waardoor hij geschikt is voor verschillende oppervlakken. Zoals ZDNET vermeldt: "De Roborock S7 MaxV Ultra is geschikt voor verschillende vloertypes, van harde vloeren tot tapijten, dankzij de VibraRise-technologie."

Hoewel de Mopping robot veel voordelen biedt, heeft hij concurrentie van andere goed presterende modellen zoals de iRobot Roomba s9+. De Roomba s9+ wordt beoordeeld als de beste algehele robotstofzuiger in 2023, blinkt uit in het reinigen van huisdierhaar en biedt geavanceerde kaartmogelijkheden. Echter, de handsfree bediening en aanpassingsvermogen aan verschillende vloertypes van de Mopping robot geven hem een uniek verkoopargument.

Al met al is de Mopping robot een zeer capabele en efficiënte robotstofzuiger-dweil. Hij biedt geavanceerde functies, zoals handsfree bediening en aanpassingsvermogen aan verschillende vloertypes, die hem onderscheiden van concurrenten. Zijn prestaties op essentiële besluitvormingsgebieden zoals reinigingsprestaties, navigatie en batterijduur maken hem tot een topkeuze voor mensen die een betrouwbare en effectieve dweilrobot nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. iRobot Roomba j7

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iRobot Roomba j7

 • list plusIntelligente mapeermogelijkheden voor grondige reiniging
 • list plusAI-aangedreven vuil detectie voor efficiënte reiniging
 • list plusVeelzijdig met zowel stofzuigen als dweilen

Nadelen iRobot Roomba j7

 • list plusDuurder in vergelijking met andere robotstofzuigers
 • list plusKostbare vervangende zakken voor de zelfreinigende basis
 • list plusDweilfunctie is mogelijk niet nodig voor alle gebruikers

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.76
Functionaliteit
9.88
Gebruiksgemak
8.89
De iRobot Roomba Combo J7 Plus is een sterk aanbevolen robotstofzuiger met een dweilfunctie die zorgt voor een moeiteloze en handenvrije schoonmaakervaring. Het introduceert een nieuw intrekbaar dweilpad mechanisme, waardoor het risico op natte tapijten wordt geëlimineerd. Volgens TechRadar deelt het veel functies met de Roomba J7 Plus, waaronder intelligentie, zuigkracht en dubbele rubberen borstels om haarverwarring te voorkomen.

Een van de opvallende kenmerken van de Roomba Combo J7 Plus is de mogelijkheid om in kaart te brengen. Terwijl het leert over jouw huis, stelt de robot gebieden voor die mogelijk meer aandacht nodig hebben, zodat er grondig wordt schoongemaakt. De stofzuiger maakt ook gebruik van ingebouwde AI voor het detecteren van objecten en vuil, waardoor het ideaal is voor huisdiereigenaren, omdat het hondenpoep kan vermijden en deeltjes zo klein als 0,7 micrometer kan opzuigen.

"De stofzuiger zelf is uitstekend" en "de dweilfunctie is degelijk," volgens The Verge. Dit maakt de Roomba Combo J7 Plus bijzonder geschikt voor mensen met hardhouten vloeren en pluizige tapijten. Voor anderen kan de reguliere J7-stofzuiger zonder de dweilfunctie echter de betere keuze zijn.

De Plus-versie van de Roomba Combo J7 wordt geleverd met een grotere basisstation voor automatische vuilafvoer. Hoewel dit een handige functie is, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van het vervangen van de zakken. Het reguliere J7-model, geprijsd op £799 / AU$1,699, is een meer budgetvriendelijke optie voor degenen die geen behoefte hebben aan de zelfreinigende basis.

De Roomba Combo J7 Plus is geen budgetproduct en heeft een prijs van $1,099.99 / £999 / AU$2,199. Het biedt echter aanzienlijke waarde voor mensen met een druk leven of een hekel aan schoonmaken. Zoals PCMAG benadrukt, vermindert het de tijd die wordt besteed aan schoonmaken en zorgt het voor een handenvrije schoonmaakervaring.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Roomba Combo J7 Plus op door zijn intelligente in kaart brengen, AI-gestuurde vuil detectie en het intrekbare dweilpad mechanisme. Het biedt een uitgebreide schoonmaakoplossing voor zowel stofzuigen als dweilen, waardoor het een veelzijdige optie is voor het onderhouden van een schoon huis.

Al met al is de iRobot Roomba Combo J7 Plus de investering waard, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een eersteklas robotstofzuiger met een dweilfunctie. De geavanceerde functies, grondige schoonmaakmogelijkheden en het gemak maken het tot een opvallende optie op de markt. Mensen die de dweilfunctie niet nodig hebben, kunnen echter de reguliere J7-stofzuiger als een kosteneffectievere keuze beschouwen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. iRobot Roomba i3 Evo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iRobot Roomba i3 Evo

 • list plusBetaalbare prijs in vergelijking met andere modellen met zelfreinigende dokken
 • list plusHandige functie van de zelfreinigende bak
 • list plusGrondige reinigingsprestaties

Nadelen iRobot Roomba i3 Evo

 • list plusKan moeite hebben met bepaalde obstakels of complexe vloerindelingen
 • list plusOngoing kosten van wegwerpstofzakken voor de Clean Base

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
8.97
Gebruiksgemak
8.67
De iRobot Roomba i3+ is een indrukwekkende dweilrobot die betaalbaarheid en gemak combineert. Met een prijs van €599,99 biedt het een functie voor zelfreinigende bak, waardoor het een opvallende optie is op de markt. De Clean Base, die is inbegrepen, maakt gebruik van wegwerpstofzuigerzakken die tot 60 dagen meegaan en zorgt voor moeiteloos onderhoud. Het strakke ontwerp van de Roomba i3+ is opmerkelijk, met zijn lichtgrijze buitenste cirkel en gestructureerde grip. Met een diameter van 13,26 inch en een hoogte van 3,6 inch kan hij gemakkelijk manoeuvreren langs plinten en onder meubels.

Volgens PCMag presteert de iRobot Roomba i3+ buitengewoon goed en levert het een grondige reinigingservaring. De zelfreinigende basis, bekend als de Clean Base, is een opvallende functie die het gemak vergroot. Zoals PCMag zegt: "Het gemak van de zelfreinigende basis is een hoogtepunt van de iRobot Roomba i3+".

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Roomba i3+ is de betaalbaarheid, vooral in vergelijking met andere modellen met zelfreinigende docks. Met een prijs van €599,99 is het de goedkoopste optie in het assortiment van iRobot die deze functie biedt. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare dweilrobot die niet inlevert op prestaties.

Bij het vergelijken van de Roomba i3+ met eerdere modellen heeft het veel overeenkomsten met de Roomba i7. Ze hebben beide dezelfde borstelrollen, zijborstel en filter. De Roomba i3+ valt echter op door zijn toegankelijkere prijs en de inclusie van het zelfreinigende dock.

Hoewel de iRobot Roomba i3+ hoog aangeschreven staat vanwege zijn schoonmaakcapaciteiten en gebruiksgemak, is het belangrijk om rekening te houden met enkele mogelijke beperkingen. Net als elke robotstofzuiger kan het moeite hebben met bepaalde obstakels of complexe vloerindelingen. Bovendien zijn de wegwerpstofzuigerzakken die in de Clean Base worden gebruikt, een doorlopende kostenpost die moet worden meegenomen in de totale kosten.

Op de markt van dweilrobots concurreert de iRobot Roomba i3+ met andere modellen die vergelijkbare functies bieden. Maar door zijn betaalbaarheid en zelfreinigende bak heeft hij een concurrentievoordeel. Als budget een belangrijke overweging is, is de Roomba i3+ zeker een topkandidaat.

Tot slot is de iRobot Roomba i3+ een opvallende dweilrobot die betaalbaarheid en gemak combineert. Zijn zelfreinigende bak functie onderscheidt het van de concurrentie en maakt onderhoud een fluitje van een cent. Met zijn grondige reinigingsprestaties en strakke ontwerp biedt de Roomba i3+ uitstekende waar voor je geld. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, zoals mogelijke navigatieproblemen, maken de algehele functies en prijs het een overtuigende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve en betaalbare dweilrobot.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Roborock Q Revo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roborock Q Revo

 • list plusVriendelijk voor je portemonnee
 • list plusEffectieve schoonmaak
 • list plusStille werking

Nadelen Roborock Q Revo

 • list plusMogelijk niet zo handig in het vermijden van obstakels in vergelijking met duurdere modellen
 • list plusBorstel kan vastlopen met langere haarvezels

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.34
Functionaliteit
8.23
Gebruiksgemak
9.21
De Roborock Q Revo is een betaalbare dweilrobot die effectieve reiniging en stille werking biedt. Volgens Tech Advisor is hij misschien niet zo goed in het vermijden van obstakels als de duurdere modellen S7 en S8, maar hij zorgt nog steeds voor efficiënte reiniging. De Q Revo maakt gebruik van twee roterende pads om te dweilen, in tegenstelling tot de trillende dweilpad die je vindt bij de S7 en S8. Hij wordt ook geleverd met een groot oplaadstation dat automatisch de stof- en watertanks van de robot leegt en reinigt.

De installatie van de Q Revo is eenvoudig en de bijbehorende app biedt de mogelijkheid om verschillende instellingen aan te passen, zoals waterverbruik, zuigkracht en reinigingsvolgorde. De robot heeft sensoren om obstakels te detecteren en te vermijden, hoewel hij op dit gebied misschien niet zo goed presteert als de topmodellen. Hij heeft echter een zuigkracht van 5.500 Pa, waardoor zelfs hardnekkige vlekken efficiënt worden aangepakt.

Het waterreservoir in het basisstation heeft een capaciteit van 5 liter, waardoor je tot 400 vierkante meter kunt dweilen. Het onderhoud is relatief eenvoudig, hoewel lange haren vast kunnen komen te zitten in de borstel. Over het algemeen zorgt de Q Revo voor efficiënte reiniging tegen een meer betaalbare prijs.

Volgens klantbeoordelingen op Amazon heeft de Q Revo positieve feedback ontvangen. Een klant beschreef het als een fantastische stofzuiger die hun vloeren vlekkeloos achterliet. Ze waren tevreden met hun aankoop en zouden het vol vertrouwen aan anderen aanbevelen. Ze noemden echter een paar kleine problemen die volgens hen verbeterd kunnen worden met toekomstige firmware- en app-updates.

De functie voor het in kaart brengen, de slimme navigatie en de batterijduur van de Q Revo maakten indruk op klanten. Hoewel er ruimte is voor verbetering, met name op het gebied van obstakelvermijding, biedt de Q Revo een solide optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare dweilrobot.

Bij het vergelijken van de Q Revo met zijn concurrenten is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Als obstakelvermijding een topprioriteit is, zijn de duurdere modellen S7 en S8 misschien meer geschikt. Maar voor mensen die een betaalbare optie zoeken zonder concessies te doen aan de reinigingsprestaties, biedt de Q Revo een aantrekkelijke keuze.

Al met al zorgt de Roborock Q Revo voor efficiënte reiniging tegen een meer betaalbare prijs. Hoewel hij misschien niet in alle opzichten uitblinkt, maken zijn slimme kaart- en navigatietechnologie, samen met zijn effectieve reinigingsmogelijkheden, hem tot een overtuigende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare dweilrobot.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Shark Ion

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Shark Ion

 • list plusBudgetvriendelijke optie
 • list plusDoet redelijk goed werk bij het stofzuigen en dweilen

Nadelen Shark Ion

 • list plusOntbreekt geavanceerde navigatiefuncties
 • list plusKan moeite hebben met obstakels

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
8.68
De Shark Ion Moprobot is een eenvoudige maar effectieve optie voor mensen met een beperkt budget. Hoewel het niet beschikt over geavanceerde navigatie- en reinigingsfuncties, doet het wel een behoorlijke klus bij het stofzuigen en dweilen en heeft het een handige app voor bediening en planning. Volgens Trusted Reviews heeft het een eenvoudig ontwerp met basisbedieningselementen bovenop en een standaardborstel en zijborstels eronder. Het ontbreekt echter aan een LiDAR-sensor voor het maken van een kaart en vertrouwt in plaats daarvan op nabijheidssensoren.

Wat betreft de prestaties heeft de Shark Ion Moprobot een gemiddelde zuigkracht en kan het enige tijd besteden aan het navigeren rond obstakels. Het reinigt effectief zowel tapijten als harde vloeren, maar het kan even duren voordat het het hele gebied heeft gedekt. Het is belangrijk om op te merken dat het verstrikt kan raken in draden, dus het is noodzakelijk om zijn pad vrij te maken.

Aan de andere kant biedt de Shark AI Ultra 2in1 Robotstofzuiger & Dweil, zoals beoordeeld op Amazon, ongelooflijke zuigkracht en sonische dweilmogelijkheden. Het maakt gebruik van Matrix Clean-technologie om in een nauwkeurig rasterpatroon te reinigen, zodat er geen plekken worden overgeslagen. De stofzuiger beschikt ook over CleanEdge Detect, dat luchtstoten en hoekherkenning gebruikt om randen en hoeken effectiever schoon te maken. Hij is uitgerust met een zelfreinigende basis, True HEPA-filtratie en een anti-allergeen afdichting, waardoor hij geschikt is voor huizen met huisdieren en allergieën. De stofzuiger maakt ook gebruik van 360° LiDAR-zicht om uw huis in kaart te brengen en het methodisch schoon te maken, waarbij het zich aanpast aan veranderingen in de omgeving.

Als we de twee modellen vergelijken, is de Shark Ion Moprobot meer eenvoudig en betaalbaar, terwijl de Shark AI Ultra 2in1 Robotstofzuiger & Dweil geavanceerde functies en superieure reinigingsmogelijkheden biedt. Beide modellen hebben echter hun sterke en zwakke punten. De Shark Ion Moprobot is een budgetvriendelijke optie die zijn werk doet, maar het ontbreekt aan geavanceerde navigatiefuncties en kan moeite hebben met obstakels. Aan de andere kant biedt de Shark AI Ultra 2in1 Robotstofzuiger & Dweil krachtige zuigkracht en geavanceerde kaartmogelijkheden, waardoor het geschikt is voor huisdiereigenaren en mensen met allergieën.

Om samen te vatten, de Shark Ion Moprobot is een eenvoudige maar effectieve optie voor mensen met een beperkt budget. Het heeft misschien niet alle geavanceerde functies van zijn concurrenten, maar het doet een behoorlijke klus bij het stofzuigen en dweilen. Voor degenen die bereid zijn meer te investeren, biedt de Shark AI Ultra 2in1 Robotstofzuiger & Dweil superieure reinigingsmogelijkheden en geavanceerde functies.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Eufy G20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Eufy G20

 • list plusBetaalbare dweilrobot met efficiënte reiniging
 • list plusKrachtige zuigkracht en effectief bij het aanpakken van dagelijkse rommel
 • list plusCompact ontwerp en lage profiel voor het reinigen van moeilijk bereikbare gebieden

Nadelen Eufy G20

 • list plusKortere batterijduur kan een beperking zijn voor grotere huizen

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.58
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
7.8
De Eufy G20 is een betaalbare dweilrobot die efficiënte reiniging biedt met app-besturing. Als een model tussen Eufy's instapmodel RoboVac 11S en het middensegment G-bereik, heeft de G20 een ronde vorm en een laag profiel van slechts 2,86 inch, waardoor het perfect is voor het reinigen onder meubels met weinig ruimte eronder. Volgens TechRadar biedt het bijna dubbele zuigkracht in vergelijking met de 11S en presteert het goed op zowel harde vloeren als tapijten. De stofzuiger kan worden bediend via een app, met drie niveaus van zuigkracht die handmatig kunnen worden geselecteerd of automatisch kunnen worden aangepast op basis van het vloertype. Het beschikt ook over een stofbak van 20,2 oz die eenvoudig te legen is.

Een opvallende functie van de G20 is de oplaadbare batterij, die tot 100 minuten reinigingstijd biedt. Het wordt geleverd met een oplaadstation en keert automatisch terug naar het station als het batterijniveau tijdens het reinigen daalt. Het is echter belangrijk op te merken dat de kortere batterijduur van de G20 het meer geschikt kan maken voor mensen met kleinere huizen. De G20 heeft een prijs van $279,99, waardoor het een betaalbare optie is op de markt.

Een andere recensie op Amazon noemt de efficiënte reinigingsmogelijkheden van de G20. Het heeft 5 keer meer zuigkracht dan de eerdere RoboVac 10, waardoor het effectief is in het aanpakken van dagelijkse rommel. Ondanks zijn krachtige zuigkracht is het stil in gebruik met slechts 55 dB, waardoor er minimaal verstoring is.

De Eufy G20 biedt dynamische navigatie voor een betere dekking en bereikt zelfs moeilijk bereikbare gebieden zoals banken en bedden dankzij het ultradunne ontwerp. Met de EufyHome app kunnen gebruikers de stofzuiger handig vanaf elke locatie bedienen, waardoor het gemakkelijk is om het schoonmaakwerk te beheren.

In vergelijking met zijn tegenhangers biedt de Eufy RoboVac G30 Hybrid zowel dweilen als stofzuigen, waardoor het een topmodel is. De G30 Hybrid heeft echter een hogere prijs van $369,99. De G20 biedt daarentegen een meer betaalbare keuze voor mensen die efficiënte reiniging willen met app-besturing.

Al met al valt de Eufy G20 op als een betaalbare dweilrobot met krachtige zuigkracht en app-besturing. Het compacte ontwerp en lage profiel maken het ideaal voor het reinigen van moeilijk bereikbare gebieden, en de oplaadbare batterij biedt voldoende reinigingstijd. Hoewel de kortere batterijduur een beperking kan zijn voor grotere huizen, biedt de G20 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zoals een recensie op Amazon zegt: "Als je op zoek bent naar een krachtige en gebruiksvriendelijke robotstofzuiger, is de Eufy RoboVac G20 het overwegen waard."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Roborock S8 Pro Ultra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roborock S8 Pro Ultra

 • list plusEen uitgebreide schoonmaakoplossing met stofzuigen, dweilen, automatisch legen, zelfreiniging en 3D obstakel vermijding.
 • list plusGebruiksvriendelijke mobiele app voor eenvoudige installatie, nauwkeurige mapping, geplande schoonmaakbeurten en aanpasbare instellingen.
 • list plusOpvallende functie van zelfreiniging en drogen met hete lucht in het dockingstation.

Nadelen Roborock S8 Pro Ultra

 • list plusKan moeite hebben met grotere obstakels.
 • list plusDe dweilfunctie is mogelijk niet zo effectief bij grotere morsingen.
 • list plusKomt met een hoog prijskaartje.

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.83
Functionaliteit
7.96
Gebruiksgemak
7.03
De Roborock S8 Pro Ultra is een veelzijdige dweilrobot met een scala aan indrukwekkende functies. Volgens TechRadar biedt hij "stofzuigen, dweilen, automatisch legen, zelfreiniging en 3D-obstakelvermijding". Dit maakt het een complete schoonmaakoplossing voor jouw huis.

Het instellen en bedienen van de Roborock S8 Pro Ultra is een fluitje van een cent, dankzij de bijbehorende app. De app maakt nauwkeurige mapping, geplande schoonmaakbeurten en aanpasbare instellingen mogelijk, waardoor je een gebruiksvriendelijke ervaring hebt. PCMAG omschrijft het als een "schoonmaakkrachtpatser" die "uitstekend werk levert op het gebied van mapping, schoonmaken en obstakels vermijden".

Als het gaat om stofzuigen, presteert de Roborock S8 Pro Ultra bewonderenswaardig. Hij pakt effectief vuil en kruimels op en laat jouw vloeren brandschoon achter. Hij kan echter moeite hebben met grotere obstakels, zoals TechRadar opmerkt.

De dweilfunctie van de Roborock S8 Pro Ultra is geschikt voor kleinere vlekken en stof. Hij zorgt voor effectieve reiniging in deze situaties. Voor grotere morsingen is hij echter mogelijk minder effectief. PCMAG vermeldt dat de dweilfunctie "niet goed om kan gaan met grotere rotzooi".

Een opvallende functie van de Roborock S8 Pro Ultra is zijn docking station, de RockDock Ultra. Dit docking station blinkt uit in zelfreiniging en het drogen met hete lucht, waardoor het onderhoud probleemloos verloopt. TechRadar benadrukt dat de RockDock Ultra "uitstekend werk levert bij het schoonmaken van zichzelf".

Wat betreft de prijs heeft de Roborock S8 Pro Ultra een hoog prijskaartje. Maar hij levert een uitstekende schoonmaakprestatie en gemak, waardoor het een waardevolle investering is. De stofzuiger is momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Australië, met plannen voor release in andere landen.

Als we de Roborock S8 Pro Ultra vergelijken met zijn concurrenten, valt hij op door zijn uitgebreide functieset en gebruiksvriendelijke app. Consumenten met grotere morsingen of obstakels in hun huis kunnen echter andere opties overwegen die beter bij hun behoeften passen.

Al met al is de Roborock S8 Pro Ultra een krachtige dweilrobot met indrukwekkende schoonmaakmogelijkheden. Zijn geavanceerde functies, zoals 3D-obstakelvermijding en zelfreiniging, maken het een opvallend product op de markt. Hoewel hij beperkingen kan hebben bij het omgaan met grotere morsingen en obstakels, maken zijn uitstekende prestaties, gemak en gebruiksvriendelijke app hem tot een topkeuze voor wie op zoek is naar een complete schoonmaakoplossing voor hun huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Roborock S7

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roborock S7

 • list plusEfficiënte reinigingsprestaties
 • list plusZachte benadering van obstakels
 • list plusGemakkelijk in gebruik

Nadelen Roborock S7

 • list plusNiet de meest budgetvriendelijke optie
 • list plusBeperkte beschikbaarheid van diepgaande analyse

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.01
Functionaliteit
7.26
Gebruiksgemak
7.09
De Roborock S7 is een hybride robotstofzuiger en dweil die betrouwbare prestaties biedt zonder tapijten te beschadigen. Het heeft een strak ontwerp met premium accenten en is uitgerust met VibraRise-technologie, die automatisch het dweilgedeelte optilt wanneer er tapijt wordt gedetecteerd of wanneer de robot terugkeert naar het dock. De S7 maakt gebruik van Lidar voor het in kaart brengen, waardoor het op een methodische manier efficiënt kan reinigen. Het is voorzichtig en vertraagt ​​wanneer het obstakels nadert. De zuigprestaties zijn krachtig en het reinigt effectief de hele vloer. De robot is gemakkelijk te gebruiken, met knoppen voor het reinigen van een bepaalde plek, het in- en uitschakelen van de reiniging en het terugkeren naar het dock. De stofbak is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken en kan onder stromend water worden geleegd. Kortom, de Roborock S7 is een betrouwbare en efficiënte hybride robotstofzuiger en dweil die uitstekende reinigingsprestaties levert.

De Roborock S7+ Robotstofzuiger en Sonic Dweil met zelfleegmakend dock biedt verschillende innovatieve functies voor efficiënt reinigen. Het wordt geleverd met een zelfleegmakend dock dat de stofbak automatisch leegmaakt gedurende maximaal 8 weken. De Sonic Vibratie Technologie zorgt ervoor dat de dweil tot 3.000 keer per minuut over de vloer schrobt, waardoor hardnekkig vuil wordt verwijderd. De stofzuiger heeft een automatische lifter die de dweil optilt wanneer het een tapijt detecteert, zodat het niet nat wordt. Het heeft ook ultrasone tapijtdetectie, waardoor u de beste reinigingsmethode voor tapijten kunt kiezen. De stofzuiger heeft een meerlaags luchtfiltratiesysteem dat 99,99% van de deeltjes vanaf 0,3 micron opvangt. Het maakt gebruik van LiDAR-navigatie met adaptieve route-algoritmen voor nauwkeurige reiniging en efficiënte routeplanning. De stofzuiger biedt een intense zuigkracht van 2500Pa en een dweildruk van 600g voor effectieve reiniging. Het heeft ook een zwevende borstel die dichter bij de vloer blijft op oneffen oppervlakken. Kortom, de Roborock S7+ biedt een uitgebreide reinigingsoplossing met geavanceerde functies.

De Roborock S7 is een robotstofzuiger die is uitgerust met Sonic Mopping Technology, waardoor het harde vloeren kan dweilen en tapijten kan stofzuigen tijdens één reinigingssessie. Het heeft intelligente dweiloptilling, die tapijten detecteert en de dweil dienovereenkomstig optilt. De S7 gebruikt ook ultrasoon geluid om tapijten te herkennen en biedt de mogelijkheid om een ​​No-Mop Zone op het tapijt te tekenen. De robot heeft een verbeterde zwevende borstel die strak over de grond volgt voor een betere reiniging en een geheel nieuwe rubberen borstel die duurzamer is en haarverstrengeling voorkomt. Het is uitgerust met het HyperForce-zuigsysteem van Roborock, dat krachtige zuigkracht biedt op harde vloeren en tapijten. De S7 heeft een grote stofbak en watertank, waardoor langere reinigingssessies mogelijk zijn. Het biedt nauwkeurige mapping, route-tracking en de mogelijkheid om de reinigingsintensiteit, beperkte gebieden en geavanceerde planning in te stellen. Spraakbediening wordt ook ondersteund via Amazon Alexa, Google Home en Siri Shortcuts. De S7 beschikt over PreciSense LiDAR-navigatie, krasveilige wielen en borstels, een sensient-sensorarray, een wasbaar luchtfilter, adaptieve route-algoritmen, automatisch bijvullen, kinderslot en statusindicatorlichten.

Op basis van de beoordelingen valt de Roborock S7 op door zijn efficiënte reinigingsprestaties, voorzichtige benadering van obstakels en gebruiksgemak. Het biedt geavanceerde functies zoals VibraRise-technologie, Sonic Vibratie Technologie en ultrasone tapijtdetectie, waardoor het een veelzijdige reinigingsoplossing is voor zowel harde vloeren als tapijten. Het zelfleegmakende dock van de S7+ voegt gemak toe door de noodzaak van frequente handmatige leging te verminderen. De nauwkeurige mapping en routeplanningsmogelijkheden, samen met aanpasbare instellingen, zorgen voor een op maat gemaakte reinigingservaring. De krachtige zuigkracht en dweildruk zorgen voor effectieve reinigingsresultaten. De S7 blinkt ook uit in duurzaamheid, met functies zoals krasveilige wielen en borstels, evenals een wasbaar luchtfilter.

Het is echter vermeldenswaard dat de Roborock S7 mogelijk niet de meest budgetvriendelijke optie op de markt is. Andere concurrenten bieden mogelijk vergelijkbare functies tegen een lagere prijs. Bovendien beperkt het ontbreken van een uitgebreide beoordeling van pcmag.com de beschikbaarheid van een diepgaandere analyse.

Kortom, de Roborock S7 is een betrouwbare en efficiënte hybride robotstofzuiger en dweil die uitstekende reinigingsprestaties biedt. De geavanceerde functies, zoals VibraRise-technologie en Sonic Vibratie Technologie, maken het onderscheidend ten opzichte van zijn concurrenten. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maken de duurzaamheid en aanpasbare instellingen het een waardevolle investering voor degenen die op zoek zijn naar een uitgebreide reinigingsoplossing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Dweilrobots. Er zijn namelijk 1289 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!