Bestenu

Bank reinigen met stoomreiniger

Schoner met stoom.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Bank reinigen met stoomreiniger

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Ja, dit kan heel goed zelfs. Een stoomreiniger werkt met heet stoom. Dit stoom dringt diep door in de vezels van de stof waardoor het grondig gereinigd wordt. Hardnekkige vlekken verwijder je ook met behulp van een stoomsreiniger, eventueel door de vlek voor te behandelen.

Heeft je bank een schoonmaakbeurt nodig en weet je niet hoe je dit het beste aan kunt pakken? De beste manier om je bank te reinigen is met een goede stoomreiniger. Hiermee kun je ook je vloerkleed schoonmaken!

De hitte van het stoom frist je bank op en verwijdert zelfs de meest hardnekkige vlekken. Bovendien overleven de meeste ongewenste micro-organismen de hoge temperaturen niet.

Als je meer wilt weten over hoe een stoomreiniger werkt, lees je deze blog.

 

Welke stoomreiniger is het beste?

Kies voor een stoomreiniger met de juiste hulpstukken. Sommige stoommoppen bijvoorbeeld, worden geleverd met een geïntegreerde handstoomreiniger: deze zijn niet alleen handig om je tapijt of harde vloer mee te reinigen, maar ook om je gestoffeerd meubilair en minder bereikbare plaatsen in je keuken mee te reinigen.

Een goed voorbeeld van zo’n veelzijdig apparaat is de Black & Decker 12-in-1 steammop. Deze heeft allerlei handige hulpstukken waarmee je onder andere je bank mee kunt reinigen.

Hoe pak ik dit aan?

Je bank reinigen met een stoomreiniger is niet moeilijk, maar je moet wel een paar voorbereidingen treffen.

De bank stofzuigen

Dit is erg belangrijk: door het stofzuigen maak je de vezels al zo schoon mogelijk. Haal dus je stofzuiger uit de kast en stofzuig de kleinste hoekjes en naden. Om het beste resultaat te bereiken doe je dit met een klein borsteltje of een goede kruimeldief.

Vlekken voorbehandelen

Voordat je aan de slag gaat, is het een goed idee om hardnekkige vlekken voor te behandelen. Dit doe je door een klein beetje Oxyclean of een ander anti-vlekkenmiddel in te wrijven op de vlek, vervolgens in te laten trekken en daarna schoon te borstelen met een schone harde borstel.

Je stoomreiniger gebruiken

Gebruik het juiste hulpstuk voor deze klus: vaak lijkt het accessoire op een kleine stofzuigermond. Als deze er niet bij wordt geleverd dan is een hulpstuk met een ronde borstel een optie. 

Ga nu met een enkele veeg, door één richting te volgen, over het stof heen. Doe dit maar één keer: je wilt voorkomen dat je bank té nat word.

Of je meteen resultaat ziet, hangt af van het soort stof waarvan jouw bank is gemaakt. Pas als je bank droog is, zie je het uiteindelijke resultaat.

Je bank laten drogen

Je stoomreiniger maakt heet, droog stoom aan. Jouw bank zal dus niet kletsnat moeten zijn. Toch zal deze vochtig aanvoelen en een paar uur moeten drogen. Heb je net als ik een luchtontvochtiger in huis? Zet deze dan vlak bij je bank om het droogproces te versnellen.

Video:

Hardnekkige vlekken verwijderen

Jouw bank is weer heerlijk fris, maar helaas: die oude vlek zie je nog steeds. Het is vaak lastig om oudere vlekken te verwijderen en er is geen garantie dat deze vlekken daadwerkelijk te verwijderen zijn, maar proberen kan altijd.

Er is een product op de markt: James Vlekkenwonder. Dit middel is erg succesvol in het verwijderen van oude vlekken. 

Helaas is het wel prijzig, maar daar staat wel tegenover dat je er maar weinig van nodig hebt en het vervolgens altijd bij de hand hebt als je peuter een keer besluit een kunstwerk van je bank te maken.

Heb je koffie gemorst? Geen paniek, in dit artikel lees je over hoe je koffievlekken het beste verwijdert.

Daarnaast zijn er natuurlijk altijd de professionals die de klus voor je kunnen klaren. Hierbij moet je je wel afvragen of het de moeite waard is. 

Je betaalt een hoge prijs voor een vakman, en als je bank al wat ouder is, is het misschien een beter idee om je bank te bedekken met een plaid of zelfs een schapenvacht en vervolgens te sparen voor een nieuwe bank.

Tip: de hoes wassen

Sommige banken hebben een hoes die in de wasmachine gewassen kan worden. Deze gaat over de kussens en blijven meestal op hun plaats met een rits. 

Maak niet dezelfde fout als ik: volg de wasinstructies! Mijn hoes was zo vies dat ik besloot de hoes op 40c graden te wassen, in plaats van koud, zoals aangegeven.

De hoes kwam schoon uit de wasmachine, maar was zo gekrompen dat hij niet meer paste.🤦‍♀️ Heb je net als ik meer uitleg nodig over de symbolen op de labels van je wasgoed? Lees dan dit artikel over wassymbolen!

idea

Kan je niet wachten om je bank te reinigen met stoom? Bekijk hier de beste stoomreinigers

Conclusie

Hopelijk heb ik je vraag beantwoord en weet je nu hoe je je bank het beste kunt reinigen met een stoomreiniger. Blaas nieuw leven in je bank en fris deze op, verwijder vlekken, zak onderuit en geniet van een film.

Bedankt voor het lezen!🙃