Wat is de beste amerikaanse koelkast van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede amerikaanse koelkast is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste amerikaanse koelkast van 2023? Na het testen van 163 amerikaanse koelkasten kwam de Exquisit SBS236-041EB zwart als beste getest uit onze amerikaanse koelkast-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de amerikaanse koelkasten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 amerikaanse koelkasten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige amerikaanse koelkast-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste amerikaanse koelkasten

1Score: 10
Exquisit SBS236-041EB zwart
Exquisit SBS236-041EB zwart
Exquisit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Bella BSBS-445.1BE Amerikaanse koelkast Met
Bella BSBS-445.1BE Amerikaanse koelkast Met
Bella
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Exquisit SBS146-WS-040ES zilver
Exquisit SBS146-WS-040ES zilver
Exquisit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Bella BSBS-445WB zwart
Bella BSBS-445WB zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
CHiQ FSS559NEI42D Amerikaanse koelkast 559L dark stainless steel
Beste Amerikaanse koelkast voor grote gezinnen
CHiQ FSS559NEI42D Amerikaanse koelkast 559L dark stainless steel
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Bella BSBS-445B zwart
Bella BSBS-445B zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
Frilec BONNSBS-525-010CINOX
Frilec BONNSBS-525-010CINOX
Frilec
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Inventum Amerikaanse koelkast rvs
Inventum Amerikaanse koelkast rvs
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Frilec BONNSBS-666-HCF-040EDI zwart
Frilec BONNSBS-666-HCF-040EDI zwart
Frilec
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Samsung RS50N3803SA/EF zilver
Samsung RS50N3803SA/EF zilver
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Amerikaanse Koelkast Koopgids

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Heb je veel ruimte en een ruim budget? Dan is een Amerikaanse koelkast zeker het overwegen waard. Je leest hieronder waarom!

Wat voor types Amerikaanse koelkasten zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten Amerikaanse koelkasten: French door-koelkasten en de side-by-side-variant. Bij een French door-koelkast zit het vriesgedeelte onder het koelgedeelte, terwijl bij een side-to-side-koelkast het koel- en vriesgedeelte naast elkaar zitten.

Daarnaast hebben sommige Amerikaanse koelkasten een dispenser voor ijs en/of water. Sommige koelkasten met zo'n dispenser sluit je direct aan op de waterleiding, anderen hebben een reservoir. Het voordeel van een ijsdispenser is dat je altijd ijsblokjes bij de hand hebt. Zo kun je in de zomer altijd genieten van een koud drankje met ijs.

Hoe breed is een Amerikaanse koelkast?

Niet alle Amerikaanse koelkasten zijn even breed. Gemiddeld ligt de breedte van een Amerikaanse koelkast tussen de 70 en 100 centimeter. Deze koelkasten staan bekend om hun grote formaat; hierdoor kun je er erg veel in kwijt. De meeste Amerikaanse koelkasten hebben daarom allemaal een inhoud van meer dan 250 liter.

Door de vaak enorme afmetingen van een Amerikaanse koelkast is deze niet geschikt voor elke keuken. Is je keuken niet groot genoeg, maar wil je toch een grotere koelkast met de voordelen van een Amerikaanse koelkast? Overweeg dan een goede koel-vries combinatie. Deze zijn er in allerlei formaten en sommige varianten hebben zelfs een dispenser.

Een andere blikvanger in je keuken is een goede retro koelkast. Deze zijn vaak kleiner dan een Amerikaanse koelkast en hebben geen dispenser, maar wel het opvallende uiterlijk. Ze zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende maten, maar ook in verschillende kleuren.

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast mee?

Gemiddeld gaat een Amerikaanse koelkast tussen de tien en vijftien jaar mee. Dit is afhankelijk van het merk en het model: de goedkopere koelkasten maken vaker gebruik van minder duurzame materialen waardoor de levensduur korter is dan wanneer er duurzame onderdelen zijn gebruikt.

Vaak geldt dat hoe duurder de Amerikaanse koelkast is, hoe langer deze mee gaat. Een duurdere koelkast is vaak van hogere kwaliteit en dus duurzamer. Een Amerikaanse koelkast waar je meer voor betaalt, heeft vaak ook meerdere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een ijs- en waterdispenser en meer ruimte.

Waar zit het waterfilter in een Amerikaanse koelkast?

Waar het waterfilter zich bevindt in een Amerikaanse koelkast, verschilt per koelkast. Het waterfilter is extern of intern. Als deze zich aan de binnenkant van de koelkast bevindt, zit deze meestal rechtsboven in de hoek.

Als je het filter niet kunt vinden, volg je de slang aan de achterkant van de koelkast. Je komt nu, als het goed is, vanzelf het filter tegen. De meeste filters moeten elke zes maanden worden vervangen. Dit staat gelijk aan ongeveer elke 1000 liter.

Sluit je een Amerikaanse koelkast met een dispenser altijd aan op de waterleiding?

Nee, je sluit een Amerikaanse koelkast met een dispenser niet altijd aan op de waterleiding. Er zijn ook koelkasten met een waterreservoir. Deze vul je zelf bij met water. Het voordeel van een dispenser die aangesloten is op de waterleiding, is dat je hierdoor altijd vers water hebt. Het waterreservoir maak je elke dag leeg en vul je vervolgens bij.

Het nadeel van een koelkast die aansluit op de waterleiding, is dat deze dicht bij de waterleiding moet staan. Dit is niet altijd even makkelijk, waardoor je extra werk moet doen om alles aan te sluiten en bovendien extra kosten krijgt als je een loodgieter nodig hebt.

hero illustration

Hoe testen we amerikaanse koelkasten?

Om de beste amerikaanse koelkast te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze amerikaanse koelkast-test hebben we 163 amerikaanse koelkasten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze amerikaanse koelkast-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze amerikaanse koelkast-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen amerikaanse koelkast-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste amerikaanse koelkast in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 163 amerikaanse koelkasten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste amerikaanse koelkasten op een rij

1. Exquisit SBS236-041EB zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.9

De Exquisit SBS236-041EB is een ruime vrijstaande Amerikaanse koelkast. Deze alleskunner die met z'n hoogte van 177 cm maar liefst 442 liter netto inhoud biedt, is ideaal om in uw keuken te plaatsen. Zijn diepte van 59 cm maakt hem net zo diep als uw aanrecht. Het geluidsniveau van 40 dB maakt het een van de stillere Amerikaanse koelkasten in zijn soort. Belangrijkste voordelen van deze Exquisit SBS236-041EB: Heeft 442 liter inhoud waarvan 291 koelgedeelte en 151 vriesgedeelte. Produceert slechts 40 dB aan geluid. Beschikt over LED verlichting. Heeft binnenin 10 glazen legplanken, 7 deurbakken, 1 groentelade en 1 vrieslade. Oogt stijlvol door zijn zwarte kleur en geïntegreerde handgrepen. Beschikt over een Total No-Frost koeltechnologie. Makkelijke temperatuurregeling door het overzichtelijk display aan de voorkant. Beschikt over een SUPER free functie en een deur alarm. Twee jaar Exquisit garantie. Sterke inhoud Het koelgedeelte van de SBS236-041EB heeft een lekker ruime netto inhoud van 291 liter en is voorzien van een vijftal glazen legplanken. Van de 5 legplateaus zijn er 4 verstelbaar. Deze steekt u eenvoudig op verschillende hoogtes in zodat ook grote flessen of pannen koud gezet kunnen worden. De deur is voorzien van 3 handige deurbakken, waardoor u bijvoorbeeld handig uw flessen kunt opbergen en op andere plekken ruimte bespaart. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van liefst 151 liter en is eveneens voorzien van 5 handige glazen legplateau's (4 verstelbaar) en een doorzichtige lade. Hierin kunt u al uw in te vriezen levensmiddelen makkelijk ordenen. Ook is de deur van het vriesgedeelte voorzien van praktische deurbakken, zodat u alle ruimte optimaal kunt benutten. Uiterlijke luxe De SBS236-041EB is luxe afgewerkt en heeft een prachtige zwarte kleur. De deuren zijn voorzien van geïntegreerde handgrepen. Total No-Frost De SBS236-041EB is voorzien van Total No-Frost koeltechnologie, gebaseerd op een dubbele luchtventilatie en elektronisch gecontroleerde verdamper. Hierdoor houdt u het voedsel vers en behoudt u de smaak beter. Display De SBS236-041EB stelt u handig en makkelijk in via de display op de voorzijde van de koel-vries combinatie. Hierop leest u ook de temperaturen in zowel het koel- als het vriesgedeelte af. LED-verlichting LED-verlichting in zowel het koel- als het vriesgedeelte biedt helder en comfortabel licht wat tevens zeer weinig energie verbruikt. SUPER freeze functie De SUPER freeze functie helpt om uw goederen snel en veilig in te vriezen zodat voedingsstoffen, vitamines, smaak en uiterlijk optimaal bewaard blijven. De SUPER freeze functie vriest tot -25°C. Deur alarm De positie sensor houdt in de gaten of er een deur open staat. Zodra de deur van het koel- of vriesgedeelte langer dan 60 seconden open blijft staan, zal een vriendelijk alarm af gaan om u er op.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

2. Bella BSBS-445.1BE Amerikaanse koelkast Met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

De Bella BSBS-445.1BE is een typische Amerikaanse Koelkast met maar liefst 442 liter aan ruimte. Hiervan is 291 liter bestemd voor koelruimte en 151 liter voor vriesruimte. De Amerikaanse koelkast beschikt over een strak LED Display aan de voorzijde en maakt het daardoor mogelijk om makkelijk de temperatuur in beide zones aan te passen. De Amerikaanse koelkast produceert een geluidsniveau van 40 decibel. Zijn zwarte uiterlijk laat hem strak ogen in elke keuken! Belangrijkste voordelen van de Bella BSBS-445.1BE: Biedt 442 liter aan ruimte, hiervan is 291 liter bestemd voor koelruimte en 151 liter voor vriesruimte. Makkelijk aan te passen temperatuur dankzij het LED display aan de voorzijde. Beschikt over een snelvriesfunctie. Heeft in het koelgedeelte 5 legplanken, 1 groentelades en 3 deurbakken. Heeft in het vriesgedeelte 5 legplanken, 1 vrieslades en 4 deurbakken. Produceert een geluidsniveau van 39 decibel. Twee jaar Bella garantie! Genoeg mogelijkheden Dankzij de meerdere deurbakken, legplanken en groente/vrieslades biedt deze Amerikaanse koelkast jou genoeg mogelijkheden om jouw eet- en vrieswaren op een overzichtelijke manier te koelen en te vriezen. Makkelijk te controleren Het display aan de voorzijde geeft jou de controle over de temperaturen in de koelkast zelf. Wil je de vriezer wat harder laten vriezen? Dan pas je de temperatuur van het vriesgedeelte eenvoudig aan. Wil je gebruik maken van de snelvriesfunctie? Ook dan selecteer je deze optie snel. Strak uiterlijk De buitenkant van deze Amerikaanse koelkast oogt strak door zijn zwarte glans.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 juli in huis

Bekijk prijs

3. Exquisit SBS146-WS-040ES zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

Deze Exquisit SBS146-WS-040ES Amerikaanse koelkast is bij uitstek ideaal om in de keuken te plaatsen, want met een diepte van 59 cm is het mogelijk om deze dicht bij het aanrecht te plaatsen. Het koelgedeelte heeft een ruime netto inhoud van 288 liter en is voorzien van een vijftal glazen legplanken, die ieder verstelbaar zijn. Daarnaast beschikt de kast over 7 deurvakken en 1 groenteladen. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van maar liefst 151 liter en is voorzien van vijf handige glazen legplateau's en 1 vrieslade. Met zijn zilveren uiterlijk en waterdispenser aan de voorkant is het een stijlvolle Amerikaan. Belangrijkste voordelen van deze SBS146-WS-040ES: Beschikt over Total No-Frost technologie. Geen ijsvorming in het vriesgedeelte dus! Heeft een display met touchscreen zodat je makkelijk de temperatuur kunt aanpassen. Beschikt over een waterdispenser. Heeft binnenin LED-verlichting ingebouwd. Oogt chique dankzij de zilver kleurige buitenzijde. Heeft een ingebouwde Super koel functie. 2 jaar Exquisit garantie. Geen ijsvorming dankzij No-Frost koeltechnologie De SBS146-WS-040ES is voorzien van Total No-Frost koeltechnologie, gebaseerd op een dubbele luchtventilatie en elektronisch gecontroleerde verdamper. Hierdoor houdt u het voedsel vers en behoudt u de smaak beter. Deel hem in naar jouw wensen Dankzij de meerdere deurbakken, legplanken en groente/vrieslades biedt deze Amerikaanse koelkast jou genoeg mogelijkheden om jouw eet- en vrieswaren op een overzichtelijke manier te koelen en te vriezen. Makkelijk aanpassen Het display aan de voorzijde geeft jou de controle over de temperaturen in de koelkast zelf. Wil je de vriezer wat harder laten vriezen? Dan pas je de temperatuur van het vriesgedeelte eenvoudig aan. Wil je gebruik maken van de snelvriesfunctie? Ook dan selecteer je deze optie snel. Koud water op elk moment De ingebouwde waterdispenser geeft jou de mogelijkheid om op elk moment van de dag koud water te serveren. Binnenin de koelkast zit een tank welke gevuld kan worden met kraanwater. Dit water wordt automatisch gekoeld terwijl de koelkast het koelgedeelte aan het koelen is. Houd een leeg glas tegen de dispenser aan en het koude water stroomt in het glas!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

4. Bella BSBS-445WB zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

De Bella BSBS-455WB biedt je alle ruimte die je nodig hebt om jouw eten en drinken lekker koel te houden. Met maar liefst 439 liter netto inhoud heb je genoeg plek voor al je boodschappen. Het LED display aan de voorzijde laat je makkelijk de temperatuur in beide zones aanpassen. Handig, want zo zorg je ervoor dat je eten en drinken altijd op de juiste temperatuur bewaard worden. Een ander groot voordeel is dat de Bella BSBS-455WB beschikt over een Waterdispenser, zo kun je altijd snel een glaasje water tappen.

Wat deze Amerikaanse koelkast echt bijzonder maakt zijn de meerdere deurbakken, legplanken en groente/vrieslades. Hierdoor kun je jouw eten en drinken op een overzichtelijke manier koelen en vriezen. Ook heeft de koelkast een snelvriesfunctie, ideaal voor als je snel iets moet invriezen. Het zwarte uiterlijk van de koelkast zorgt ervoor dat hij strak staat in elke keuken.

In vergelijking met andere Amerikaanse koelkasten is de Bella BSBS-455WB energiezuinig, met een jaarlijks energieverbruik van 357 kWh en energiekosten van 196 Euro. De koelkast produceert een geluidsniveau van 40 decibel, wat hem relatief stil maakt.

Het enige nadeel van deze koelkast is dat hij vrij groot is, met een hoogte van 177 cm, breedte van 90 cm en diepte van 59 cm. Hierdoor kan hij niet in elke keuken geplaatst worden. Maar als je genoeg ruimte hebt, dan is de Bella BSBS-455WB een absolute aanrader!

Persoonlijk vind ik de Bella BSBS-455WB een geweldige Amerikaanse koelkast. Hij biedt genoeg ruimte, heeft handige functies en ziet er ook nog eens mooi uit. Het enige wat je moet overwegen is of je genoeg ruimte hebt in je keuken. Als dat zo is, dan is de Bella BSBS-455WB zeker weten een goede keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Amerikaanse koelkast voor grote gezinnen: CHiQ FSS559NEI42D Amerikaanse koelkast 559L dark stainless steel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CHiQ FSS559NEI42D Amerikaanse koelkast 559L dark stainless steel

 • list plusDeze Amerikaanse koelkast heeft een grote inhoud, waardoor er veel eten en drinken in opgeslagen kan worden.
 • list plusDe no frost functie zorgt ervoor dat er geen ijsvorming ontstaat, waardoor er geen tijd en energie verspild hoeft te worden aan het ontdooien van de koelkast.
 • list plusHet strakke design van deze koelkast zorgt voor een moderne uitstraling in de keuken.

Nadelen CHiQ FSS559NEI42D Amerikaanse koelkast 559L dark stainless steel

 • list plusHet piepende geluid dat deze koelkast maakt kan als storend worden ervaren.
 • list plusDe stroomkabel van deze koelkast is aan de korte kant, waardoor het lastig kan zijn om de koelkast op de gewenste plek te plaatsen.
 • list plusDe zijkant van deze koelkast is niet even mooi afgewerkt als de voorkant, wat afbreuk kan doen aan het uiterlijk van de koelkast.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.2

De klassieke side-by-side koelkast CSS559NEI42D van CHiQ biedt een groot koelvolume met hoogwaardige afwerking en een elegant ontwerp in een premium donkere inox-look. Het doordachte interieur met verstelbare opbergvakken en compartimenten maakt een intelligente indeling van de koelruimte en een gescheiden, overzichtelijke opslag van het voedsel mogelijk. Dankzij de geïntegreerde watertank (5.5 liter) is er op elk moment aangenaam fris en koel water beschikbaar - en als het snel moet, ook met ondersteuning van de "snelle koelfunctie" - via de waterdispenser. Grote capaciteit met 559L 356L voor het koelen en 203L voor het invriezen, geschikt voor een grote voorraad voedingsmiddelen Total no frost Gebruik van luchtkoeling technologie met No frost, geen ijsvorming. Nooit meer handmatig ontdooien. 3D Multi-Air-Flow Om producten, aroma's en voedingsstoffen veel langer vast te houden, zorgt het Multi-Air-Flow systeem voor een gelijkmatige luchtcirculatie. Dit vermijdt temperatuurverschillen in de compartimenten en verhoogt de koelefficiëntie. Invertertechnologie In vergelijking met conventionele compressoren met vast toerental wordt de snelheid van de invertercompressor van de compressor permanent aangepast aan de momenteel ingestelde koeltemperatuur met behulp van verschillende sensoren in de koelkast en vriezer. Bij conventionele compressoren wordt de compressor in- of uitgeschakeld, wat resulteert in een enorme hoeveelheid energie, grote temperatuurschommelingen en een hoog geluidsniveau. Het positieve resultaat van het gebruik van de invertercompressor in combinatie met een intelligente ventilatieklep is een zeer hoge energie-efficiëntie en het vermijden van koeltemperatuurschommelingen. Dit betekent dat zelfs uw gevoelige etenswaren langer vers blijven. Bovendien scoort de invertercompressor met een aanzienlijk lager bedrijfsgeluid - in dit geval slechts een fluisterstille 42 dB (A)! LECO antibacterieel en geurverwijderingssysteem Het onderhoudsvrije LECO-systeem breekt mogelijke geuren en micro-organismen zoals die in elke koelkast voorkomen af in CO2 en H2O. Ondertussen komen er radicalen vrij om bestaande bacteriën actief te elimineren. Deze innovatieve technologie zorgt voor een meer hygiënische, frissere koelruimte en wordt permanent gegarandeerd door de fotokatalytische reactie zonder onderhoud of slijtage. Elektronische aanraakbediening LED-display De temperaturen voor de koel- en vriescompartimenten kunnen op elk moment worden weergegeven via het externe LED-display. Bovendien kunnen de respectieve temperaturen voor de koel- en vriescompartimenten comfortabel afzonderlijk van buitenaf worden ingesteld met behulp van het touch-bedieningspaneel. Verschillende bedrijfsmodi zoals "snelvriezen", "vakantiemodus", "snelkoelen" en "SmartECO" kunnen intuïtief worden geselecteerd via het LED-touch-bedieningspaneel. Geen vaste wateraansluiting De geïntegreerde watertank met een inhoud van 5.5 liter voorziet je altijd van vers, gekoeld water, maar alleen wanneer jij dat wilt. U bent hierdoor volledig onafhankelijk van een permanente wateraansluiting, u kunt uw side-by-side toestel eenvoudig plaatsen waar u het wilt en hoeft zich geen zorgen te maken over mogelijke lekken in de watertoevoer, b.v. tijdens uw volgende vakantie. Gewoon het waterreservoir verwijderen, leegmaken - klaar! Gesloten achterzijde De koel / vriescombinatie heeft een gesloten achterzijde. Onze ingenieurs hebben dit mogelijk gemaakt met interne verdampers. Geen stoffige "koelspiralen", een verplichte afstand tot de muur of het potentiële gevaar van beschadiging van de koelslangen door reiniging of transport.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Bella BSBS-445B zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een ruime Amerikaanse koelkast die er ook nog eens strak uitziet? Dan is de Bella BSBS-445B in het zwart jouw nieuwe favoriete keukenapparaat! Met maar liefst 442 liter aan ruimte biedt deze Amerikaanse koelkast genoeg mogelijkheden om jouw etenswaren op een overzichtelijke manier te koelen en te vriezen. Het LED display aan de voorzijde maakt het mogelijk om de temperatuur eenvoudig aan te passen en ook de snelvriesfunctie is een handige toevoeging. De 5 legplanken, groentelades en deurbakken in het koelgedeelte en de 5 legplanken, vrieslade en 4 deurbakken in het vriesgedeelte maken het mogelijk om jouw etenswaren op een overzichtelijke manier te bewaren.

Met een energieverbruik van 359 kWh per jaar en energiekosten van 197 euro per jaar is deze Amerikaanse koelkast zoals verwacht niet de meest energiezuinige optie, maar wel een van de meest ruime. De Bella BSBS-445B is 177 cm hoog, 90 cm breed en 59 cm diep. Het geluidsniveau van 40 decibel is vergelijkbaar met het geluid van een bibliotheek.

Wat deze Amerikaanse koelkast echt onderscheidt van andere modellen is het strakke zwarte uiterlijk. Hierdoor past hij in elke keuken en geeft hij een moderne touch aan het geheel. Het is een perfecte keuze voor gezinnen of mensen die veel ruimte nodig hebben voor het bewaren van hun etenswaren.

De Bella BSBS-445B biedt genoeg ruimte en handige functies om jouw etenswaren op een overzichtelijke manier te bewaren. Het enige nadeel is het energieverbruik, maar met het LED display aan de voorzijde heb je wel volledige controle over de temperatuur en kun je deze aanpassen aan jouw wensen. Al met al een goede keuze voor wie op zoek is naar een ruime Amerikaanse koelkast die er ook nog eens goed uitziet!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Frilec BONNSBS-525-010CINOX

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.8

Deze Frilec BONNSBS-525-010CINOX Amerikaanse koelkast is bij uitstek ideaal om in de keuken plaatsen. Het koelgedeelte heeft een ruime netto inhoud van 334 liter en is voorzien van een vijftal glazen legplanken, die ieder verstelbaar zijn. Daarnaast beschikt de kast over 7 deurvakken en 2 groenteladen. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van maar liefst 185 liter en is voorzien van vijf handige glazen legplateau's en 2 vrieslade. Met zijn zilveren uiterlijk is het een stijlvolle Amerikaanse koelkast. Belangrijkste voordelen van deze BONNSBS-525-010CINOX: Heeft een display met touchscreen zodat je makkelijk de temperatuur kunt aanpassen. Beschikt over een antibacteriëel systeem. Word geleverd met flessenrek. Heeft binnenin LED-verlichting ingebouwd. Oogt chique dankzij de zilver kleurige buitenzijde. Heeft een ingebouwde Super vries functie. 5 jaar Frilec garantie. Deel hem in naar jouw wensen Dankzij de meerdere deurbakken, legplanken en groente/vrieslades biedt deze Amerikaanse koelkast jou genoeg mogelijkheden om jouw eet- en vrieswaren op een overzichtelijke manier te koelen en te vriezen. Makkelijk aanpassen Het display aan de voorzijde geeft jou de controle over de temperaturen in de koelkast zelf. Wil je de vriezer wat harder laten vriezen? Dan pas je de temperatuur van het vriesgedeelte eenvoudig aan. Wil je gebruik maken van de snelvriesfunctie? Ook dan selecteer je deze optie snel. Geen ijsvorming Doordat deze Amerikaanse koelkast over No-Frost beschikt zal er geen ijsvorming plaatsvinden in het vriesgedeelte. Zuinig met een C Met een energielabel C is deze Amerikaanse koelkast een van de zuinigere modellen op de markt. Hij heeft dus niet alleen een strak uiterlijk, maar is ook nog eens zuinig voor zijn soort.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

8. Inventum Amerikaanse koelkast rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum Amerikaanse koelkast rvs

 • list plusDeze Amerikaanse koelkast heeft een aantrekkelijk design dat een moderne uitstraling geeft aan elke keuken.
 • list plusDe goede kwaliteit van deze Amerikaanse koelkast zorgt ervoor dat het lang meegaat en betrouwbaar is.
 • list plusDeze Amerikaanse koelkast is stil, waardoor het geen storend geluid maakt in huis.

Nadelen Inventum Amerikaanse koelkast rvs

 • list plusDeze Amerikaanse koelkast is niet voorzien van RVS aan de zijant, wat afbreuk kan doen aan het uiterlijk van de koelkast.
 • list plusDeze Amerikaanse koelkast heeft geen speciale functies zoals koud water, ijsblokjes en cru, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn.
 • list plusEr zijn geen extra garanties of serviceopties beschikbaar voor deze Amerikaanse koelkast, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een ruime en energiezuinige Amerikaanse koelkast? Dan is de Inventum SKV1782RI zeker het overwegen waard! Met een netto inhoud van maar liefst 516 liter en een energielabel F is deze koelkast een echte topper. En dankzij het No-Frost vriesgedeelte hoef je nooit meer te ontdooien en blijven je etenswaren langer houdbaar.

De koelkast is voorzien van handige led-verlichting, zodat je altijd goed zicht hebt op je etenswaren. En met de water- en ijsdispenser heb je altijd koud water, crushed ijs en ijsblokjes bij de hand. Ideaal voor warme zomerdagen!

Daarnaast beschikt de koelkast over een supervriezen en superkoelen stand, waarmee je voedsel snel op de juiste temperatuur kunt brengen. En met een invriesvermogen van 12 kg/24u kun je ook grote hoeveelheden voedsel snel invriezen. Handig als je bijvoorbeeld seizoensgroenten in één keer wilt invriezen.

Met vier draagplateaus in het koelgedeelte en drie in het vriesgedeelte, inclusief twee transparante groentelades en deurvakken in beide deuren, heb je genoeg ruimte om al je etenswaren netjes op te bergen. En dankzij de vijf jaar Inventum garantie kun je jarenlang onbezorgd genieten van deze Amerikaanse koelkast.

Al met al is de Inventum SKV1782RI een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een energiezuinige en ruime Amerikaanse koelkast met handige functies en voldoende opbergruimte. Enige nadeel kan zijn dat het energielabel F is, maar met een jaarlijkse energiekosten van €217 is het nog steeds een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 5 mei in huis

Bekijk prijs

9. Frilec BONNSBS-666-HCF-040EDI zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.7

Wauw, de Frilec BONNSBS-666-HCF-040EDI in het zwart is echt een pareltje om te zien! Maar hij is niet alleen mooi, hij is ook nog eens super handig. Met een breedte van 90 cm en een diepte van 66 cm kan je hem makkelijk dicht bij het aanrecht plaatsen. Wat ik persoonlijk heel fijn vind, is dat het koelgedeelte maar liefst 344 liter inhoud heeft en er vier verstelbare glazen legplanken in zitten. Zo kan je makkelijk grote pannen of flessen kwijt. Daarnaast heeft het koelgedeelte 3 deurvakken en 2 groentelades, wat het opbergen van al je boodschappen een fluitje van een cent maakt.

Maar ook het vriesgedeelte is niet mis, met een inhoud van 169 liter en 3 handige glazen legplateau's en 2 vriesladen. En het beste van alles? Dit apparaat beschikt over Total No-Frost vries technologie, wat betekent dat er geen ijsvorming in het vriesgedeelte ontstaat. Handmatig ontdooien is hierdoor verleden tijd.

Wat deze Amerikaanse koelkast echt uniek maakt, is de ijsblokjesmaker en waterkoeler met tap. Deze is aangesloten op een vaste wateraansluiting en dat is echt een uitkomst op warme zomerdagen. Ook handig: de display met touchscreen waarmee je makkelijk de temperatuur kan aanpassen.

Een ander voordeel van deze Frilec BONNSBS-666-HCF-040EDI is het ingebouwde Super Freeze functie en de deur alarm. De SUPER freeze functie helpt om je goederen snel en veilig in te vriezen en met de deur alarm krijg je een waarschuwing als de deur van het koel- of vriesgedeelte langer dan 60 seconden open blijft staan.

Kortom, deze Amerikaanse koelkast is echt een aanwinst voor je keuken. Hij is niet alleen mooi, maar ook nog eens super handig en voorzien van alle moderne gadgets. Het enige nadeel is wellicht het energieverbruik, met 306 kWh per jaar en een kostenplaatje van 168 euro per jaar. Maar als je daar overheen kan kijken, dan is dit echt een topapparaat!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

10. Samsung RS50N3803SA/EF zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung RS50N3803SA/EF zilver

 • list plusMet een ruim interieur biedt deze Amerikaanse koelkast veel opslagruimte voor voedsel en dranken.
 • list plusHet stijlvolle design van deze Amerikaanse koelkast past perfect bij moderne keukens.
 • list plusDankzij de energiezuinige werking van deze Amerikaanse koelkast blijft het energieverbruik laag.

Nadelen Samsung RS50N3803SA/EF zilver

 • list plusHet lawaai dat deze Amerikaanse koelkast soms maakt, kan storend zijn in een stille omgeving.
 • list plusHet feit dat deze Amerikaanse koelkast iets hoger is dan aangegeven, kan problemen veroorzaken bij het plaatsen in een keuken.
 • list plusHet gebrek aan licht in het interieur van deze Amerikaanse koelkast kan het soms lastig maken om producten te vinden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8

Op zoek naar een ruime en stijlvolle Amerikaanse koelkast? Zoek niet verder dan de Samsung RS50N3803SA/EF zilver. Met een netto inhoud van 551 liter hoef je je nooit meer zorgen te maken over een gebrek aan ruimte. Maar deze koelkast biedt meer dan alleen ruimte. De Digital Inverter technologie zorgt voor efficiënte koeling op zeven niveaus, met minimaal energieverbruik en weinig geluid. En met het All Around Cooling-systeem blijft de temperatuur in het hele koelgedeelte gelijk, wat betekent dat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte.

Waarom zou je voor de Samsung RS50N3803SA/EF kiezen? Ten eerste is de koelkast zeer energiezuinig, met een jaarlijks energieverbruik van slechts 395 kWh en energiekosten van 217 euro. Ten tweede biedt de koelkast veel ruimte en flexibiliteit, dankzij de verstelbare leggers en de handige deurvakken. En ten derde is de koelkast gemaakt om lang mee te gaan, met een duurzame compressor en een garantie van 10 jaar op de ongestoorde werking.

Maar zijn er ook nadelen aan de Samsung RS50N3803SA/EF? Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de koelkast aan de zware kant is en dat de waterdispenser soms lekt. Ook kan het prijskaartje voor sommige mensen hoog zijn.

Kortom, de Samsung RS50N3803SA/EF zilver is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een ruime, efficiënte en duurzame Amerikaanse koelkast. Met zijn All Around Cooling-systeem, Digital Inverter technologie en verstelbare leggers biedt deze koelkast alles wat je nodig hebt om je levensmiddelen optimaal te bewaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van amerikaanse koelkasten. Er zijn immers 163 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!