De Bestenu A3 Printer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/03/2020


Printen op groter papierformaat opent een wereld van mogelijkheden. Je print posters, foto's in groot formaat, wereldkaarten en ga zo maar door. Dat doe je allemaal met een A3-printer, waarover je hieronder meer leest!

Welke papiersoorten zijn er?

Papiersoorten worden op verschillende eigenschappen onderverdeeld, om te beginnen met gewicht. Hoe zwaarder het papier, hoe steviger het is. Je weet waarschijnlijk dat inpakpapier van dun, licht papier is, terwijl een verjaardagskaart op dik papier wordt gedrukt.

Het papiergewicht wordt weergegeven in gram per vierkante meter (g/m²) en varieert van ongeveer 70 g/m² (voor bijvoorbeeld inpakpapier) tot 400 g/m² (voor bijvoorbeeld een ansichtkaart). Ga je hoger dan 400 g/m², dan kom je bij karton uit, waarvoor je waarschijnlijk een speciale printer nodig hebt.

Daarnaast maakt men onderscheid tussen de oppervlakten van het papier. Het kan glad (gesatineerd), glanzend, ruw of mat zijn. De processen die het oppervlak van het papier bepalen, beïnvloeden op hun beurt niet alleen het oppervlak van het papier, maar ook de transparantie, glans en hoe makkelijk dit te bedrukken is.

Ten slotte krijgen sommige papiersoorten coatings, oftewel strijklagen. Papier met een coating wordt daarom 'gestreken' genoemd, en papier zonder is 'ongestreken'. Coatings beïnvloeden de kleur van het papier en hoe makkelijk het te bedrukken is, dit laatste meestal in een positieve zin. Tekst en foto's zien er op gestreken papier bovendien extra scherp uit.

Kun je elk soort papier gebruiken bij een A3-printer?

Dat verschilt per printer en ligt niet aan het papierformaat waar een printer wel of niet mee werkt. Zo zijn er A3-printers die op dik, ruw papier kunnen printen, terwijl anderen dit niet kunnen. Om erachter te komen of de printer die je op het oog hebt wel of niet met bepaalde soorten papier overweg kan, moet je de productbeschrijving en/of de handleiding doornemen.

Kun je foto's printen met een A3-printer?

Op zich kun je met elke printer foto's printen. De vraag is alleen hoe mooi het eindresultaat is. Inkjetprinters printen over het algemeen mooiere foto's dan laserprinters. Laserprinters zijn wel in staat om foto's te printen, maar deze zien er vaak valer uit door de techniek achter de printmethode.

Bovendien hebben laserprinters vaak speciaal fotopapier nodig, wat bij inkjetprinters niet per sé het geval is.

Is het mogelijk om op A4-formaat te printen met een A3-printer?

Ja, A3-printers kunnen op A4-formaat printen (maar andersom niet). Afhankelijk van het specifieke model van je printer, moet je waarschijnlijk in de handleiding kijken hoe je precies de instellingen van de printer aanpast om printen op A4-papier goed te laten verlopen.

Welke printmethoden zijn er?

Er zijn inkjetprinters en laserprinters. Om te beginnen werken inkjetprinters met vloeibare inkt. Deze wordt via een printkop met tientallen mini-uitlaten op de pagina gedeponeerd. Gebruikt de printer verf, dan wordt dit op het papier gedrukt; gebruikt de printer pigment, dan verandert deze de kleur van het papier zelf.

Laserprinters gebruiken op-poeder-gebaseerde toner. De 'laser' in de printer genereert elektrostatische lading, wat de toner naar het papier overbrengt. Door middel van hitte wordt de toner aan het papieroppervlak gehecht.

De verschillende werkingen hebben invloed op een aantal zaken. Om te beginnen is de aanschafprijs van een inkjetprinter lager, maar de prijs die je kwijt bent aan cartridges gedurende het gebruik ligt hoger dan wat je kwijt bent aan toners voor laserprinters. Dit maakt een inkjetprinter een goede keuze voor mensen die niet vaak printen.

Daarnaast zijn inkjetprinters beter in het printen van foto's, terwijl laserprinters meer geschikt zijn voor het printen van tekstdocumenten. Dat komt doordat inkjetprinters door hun pigment- en verfinkten een groter kleurenscala creëren. Laserprinters zetten daarentegen fijne puntjes neer op het papier, waardoor foto's er snel valer uitzien, tenzij je speciaal fotopapier voor laserprinters gebruikt.

Ten slotte zijn inkjetprinters meestal kleiner. Uiteraard zijn ze ook in groot formaat te vinden, maar zoek je specifiek een model dat in een hoekje van je thuiskantoor past? Dan biedt een inkjetprinter over het algemeen een makkelijkere uitkomst dan een laserprinter.

Hoe komt deze handige A3 printer lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste A3 printer ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over A3 printers, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle A3 printers die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke A3 printers het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van A3 printers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die vergelijkbaar zijn aan A3 printers

De beste A3 printers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De Brother MFC-J6930DW is vanwege zijn betrouwbaarheid en superieure afdrukprestaties perfect geschikt voor gebruik binnen een veeleisende kantooromgeving. Beheer documenten effectief met dubbelzijdig afdrukken en scannen tot A3-formaat via de dubbelzijdige automatische documentinvoer. Met 2 papierladen van 250 vel en een universele papierinvoer van 100 vel is deze all-in-one zeer flexibel inzetbaar en tevens uitstekend voorbereid op het probleemloos printen van speciale papiersoorten en enveloppen. Individuele cartridges De individuele inktcartridges hebben als voordeel dat je alleen de kleuren die daadwerkelijk leeg zijn hoeft te vervangen. Dankzij de optionele hoge capaciteit inktcartridges van 3.000 pagina’s zwart-wit en 1.500 pagina's in kleur, kan er fors bespaard worden op de printkosten. De hoge printsnelheden zorgen ervoor dat de eerste pagina al na slechts 6 seconden wordt afgedrukt, zodat je nooit lang hoeft te wachten en jouw tijd kunt besteden aan belangrijke werkzaamheden. Belangrijkste kenmerken van de Brother MFC-J6930DW Automatisch dubbelzijdig printen tot A3 formaat LCD kleuren touchscreen 9.3 cm USB 2.0 Hi-speed, Netwerkklaar (bekabeld en draadloos) 2 Papierladen (2x 250 vel) tot A3 Wi-Fi Direct, AirPrint, iPrint&Scan, Mopria™ Print Service, Android Print Service Plugin Scan naar e-mail, beeld, OCR, bestand, e-mail server, netwerk map, cloud, FTP, SharePoint of USB Inhoud van de verpakking • Brother MFC-J6930DW printer • Installatie-cartridges (20% gevuld met inkt) Goed om te weten • Een USB printerkabel wordt niet standaard meegeleverd.

1. Brother MFC-J6930DW - All-in-One A3-Printer


Product informatiePlus or Show more

De Brother MFC-J6530DW is dé ideale zakelijke inkjetprinter voor jouw bedrijf. Dankzij de hoge printsnelheden hoef je nooit lang te wachten op jouw afdrukken. Met printen en scannen op indrukwekkend A3-formaat, de bekabelde en draadloze netwerkverbinding en diverse geavanceerde scanfuncties is deze professionele all-in-one inkjetprinter de meest betrouwbare en veelzijdige keuze voor jouw kantoor. 5-in-1 netwerk A3-printer De Brother MFC-J6530DW is vanwege zijn betrouwbaarheid en superieure afdrukprestaties perfect geschikt voor gebruik binnen een veeleisende kantooromgeving. Beheer documenten effectief met dubbelzijdig afdrukken en scannen tot A3-formaat via de automatische documentinvoer. Met een papierlade van 250 vel en een handinvoer voor 1 vel is deze all-in-one zeer flexibel inzetbaar en tevens uitstekend voorbereid op het probleemloos printen van speciale papiersoorten en enveloppen. Belangrijkste kenmerken van de Brother MFC-J6530DW Automatisch dubbelzijdig printen tot A3 formaat LCD kleuren touchscreen 6.8 cm USB 2.0 Hi-speed, Netwerkklaar (bekabeld en draadloos) Papierlade voor 250 vel tot A3 Wi-Fi Direct, AirPrint, iPrint&Scan, Mopria™ Print Service, Android Print Service Plugin Scan naar e-mail, beeld, OCR, bestand, e-mail server, netwerk map, cloud, FTP, SharePoint of USB Inhoud van de verpakking • Brother MFC-J6530DW printer • Installatie-cartridges (20% gevuld met inkt) Goed om te weten • Een USB printerkabel wordt niet standaard meegeleverd Door het A3-formaat is de printer wellicht minder compact dan je gewend bent

2. Brother MFC-J6530DW - All-in-One A3-Printer


Product informatiePlus or Show more

De Canon PIXMA TS9550 kan omschreven worden als compact, snel en draadloos. Deze A3 All-in-One printer kan kopiëren, scannen en printen en is onmisbaar op jouw (thuis)kantoor. Deze printer helpt je met het maken van boekjes, printen van bestanden en zelfs het printen van A3 documenten. De printer is uitgerust met ADF (20 vellen), waardoor je de pagina’s niet zelf een voor een op de scanner hoeft te leggen. Kenmerken van de Canon PIXMA TS9550 Automatisch dubbelzijdig printen Eenvoudige bediening via het 10.8cm touchscreen. Draadloos verbinden met je smartphone, laptop of computer en ook Ethernet-connectiviteit. De printer werkt met 5 single-inktcartridges. Je vervangt dus alleen de kleur die op is. De printer werkt met 5 single-inktcartridges. Je vervangt dus alleen de kleur die op is. Ontwerp covers en print deze direct op compatibele schijven zoals CD, DVD en BD. Eenvoudig gebruik De printer is makkelijk te bedienen via het kantelbare kleurentouchscreen. Je navigeert snel door het menu, bekijkt printvoorbeelden en hebt via het scherm toegang tot de cloudservices. Met de Creative Filters verbeter je de foto’s die je wil printen. Met de Canon PIXMA TS9550 kan je ook rechtstreeks vanaf een SD-kaart printen. Inhoud van de verpakking ● All-in-One printer - PIXMA TS9550 ● Starters-inktcartridges (20% gevuld met inkt) ● Netsnoer ● Installatie cd-rom ● Handleidingen en andere documenten Goed om te weten ● Een usb printerkabel is niet inbegrepen ● Gebruik originele Canon inktcartridges voor het beste printresultaat. ● Print meer voor minder met XL-Cartridges van Canon. Tot 50% goedkoper per pagina, dus ideaal voor als je veel print. ● De A3 printer kan niet A3 scannen ● Hulp nodig met het installeren van de printer? Klik hier! ● Lukt het niet om de printer te verbinden met WiFi? Klik hier!

3. Canon PIXMA TS9550 - All-in-One printer / Zwart


Product informatiePlus or Show more

WorkForce WF-7835DTWF Denk groots met deze hoogwaardige multifunctionele printer met enkel- en dubbelzijdig afdrukken, scannen en faxen tot A3. U gaat snel door de taken heen met printsnelheden tot 25 ppm¹ in zwart en een automatische documentinvoer (ADF) van 50 A3-pagina's. En dan hebben we het nog niet eens over de voordelige inkten en flexibele oplossingen voor draadloze connectiviteit zoals Scan-to-Cloud². Professioneel A3-printen Deze multifunctionele A3-printer voldoet aan de behoeften van zelfs het meest veeleisende thuiskantoor en gebruikers in kleine kantoren. Hij biedt dubbelzijdig (duplex) afdrukken, scannen en faxen van documenten tot A3. Daarnaast kan de automatische documentinvoer tot 50 dubbelzijdige A3-pagina's verwerken. Bovendien produceert de PrecisionCore-printkop prints van hoge kwaliteit, vergelijkbaar met die van een laserprinter. Verhoog uw productiviteit Dit efficiënte, betrouwbare en snelle model biedt dubbelzijdig afdrukken op A3 en printsnelheden van 25 ppm in zwart en 12 ppm in kleur¹. Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface en het touchscreen van 6,9cm is hij ook eenvoudig te bedienen. Beperk uw uitgaven Verlaag uw kosten aanzienlijk; deze printer is compatibel met individuele inkten die 50% efficiënter zijn dan driekleurencartridges³. Cartridges zijn verkrijgbaar in standaard, XL en XXL en bieden waar voor uw geld met een toprendement van maximaal 1,100 pagina’s⁴. Flexibele draadloze oplossingen U kunt overal op kantoor afdrukken via Wi-Fi-connectiviteit of Wi-Fi Direct vanaf geschikte draadloze apparaten zonder een Wi-Fi-netwerk. De gratis apps en oplossingen voor mobiel afdrukken van Epson bieden meer veelzijdigheid; met E-mail Print kunt u vanaf bijna iedere locatie ter wereld items verzenden om af te drukken². En met Scan-to-Cloud kunt u profiteren van de voordelen van gezamenlijk werken².

4. Epson WorkForce WF-7835DTW Inkjet 4800 x 2400 DPI A3 Wi-Fi


Product informatiePlus or Show more

Met deze Epson EcoTank ET-M16600 kun je scannen, kopieren en afdrukken. De printer is speciaal geschikt voor thuiskantoor, of voor op kantoor. Belangrijkste kenmerken van de Epson EcoTank ET-M16600: Deze printer... ✔ ... kan automatisch dubbelzijdig printen. ✔ ... kan randloos printen! ✔ ... beschikt over een automatische documentinvoer (ADF). ✔ ... kan daarnaast ook automatisch dubbelzijdig scannen. ✔ ... werkt super makkelijk en snel door het LCD touchscreen! Goed om te weten: De printer wordt geleverd met een stroomkabel, een zwarte inktfles (voor 4500 pagina's) en handleiding. Bijpassende inkt: Epson 113 Ecotanks.

5. Epson EcoTank ET-M16600 - All-in-one Printer


Product informatiePlus or Show more

Deze veelzijdige en voordelige A3 desktopprinter voorziet in al je zakelijke kleurenprintbehoeften, van briefkaarten tot extra grote documenten. Een superieure printkwaliteit met HP ColorSphere toner, hoge snelheden, gebruiksgemak en een onovertroffen betrouwbaarheid. Gemakkelijk gebruik en onderhoud met een handig bedieningspaneel en eenvoudig te vervangen supplies. Veelzijdige High-Speed USB 2.0 aansluitmogelijkheden voor gemakkelijk werkgroepgebruik. HP AIO Remote App Zou het niet handig zijn als je rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet een printopdracht kan versturen naar je HP printer? Met de Remote app van HP All-in-One printer kan het! Je stuurt met deze super handige app rechtstreeks printopdrachten om foto’s of documenten af te drukken met je HP printer. Daarnaast is het ook mogelijk om de status van je printer te checken en onderhoudstaken uit te voeren. Zie je dat je inkt bijna op is? Geen probleem! Met deze app kan je ook direct inkt en andere accessoires bestellen en hulp krijgen van de HP ondersteuning. Met de HP AIO Remote app heb je alles wat je nodig hebt gewoon je hand.

6. HP Color LaserJet CP5225n - Laserprinter


Product informatiePlus or Show more

Ontworpen voor productiviteit, prestaties en betrouwbaarheid. Snel printen met 24 ipm in zwart-wit en 15,5 ipm in kleur, met een volume van 2500 pagina's, lage operationele kosten, plus Wi-Fi – ideaal voor kleine kantoren. - Snel printen met 24 ipm in zwart-wit, 15,5 ipm in kleur - Wi-Fi- en LAN-connectiviteit - Printen vanuit populaire cloudservices - Laag inktverbruik: 2500 pagina's in zwart-wit/1500 pagina's in kleur - Papiercapaciteit van 500 vel voor hoge productiviteit Een printer voor intensief gebruik in drukke kantoren Een kleuren-inkjetprinter die dankzij de snelheid, capaciteit en zuinigheid een essentieel onderdeel vormt van elk klein kantoor. De Canon MAXIFY iB4150 heeft een grote papierlade van 500 vel en produceert prints met een uitzonderlijke kwaliteit, levendige kleuren en scherpe tekst, dankzij de markeerstiftbestendige en veegvaste DRHD-inkten. De Canon MAXIFY iB4150 print A4-pagina's razendsnel met 24 ipm in zwart-wit en 15,5 ipm in kleur. Bovendien is de eerste pagina (FPOT) beschikbaar in slechts 6 seconden. Zeer zuinig De Canon MAXIFY iB4150 is ontworpen om de operationele kosten te verminderen, van het lage energieverbruik tot de inktcartridges met groot volume en de afzonderlijk te vervangen kleurencartridge. De zwarte cartridges hebben een ISO-paginacapaciteit van 2500 pagina's en de kleurencartridges van 1500 pagina's, waardoor je ze niet vaak hoeft te vervangen. Bovendien is er ook een multipack met 4 kleuren beschikbaar voor extra kostenbesparend printen. Veelzijdige kantoorprinter Met de Canon MAXIFY iB4150 ben je nog productiever. Dankzij het dubbelzijdig printen en de ondersteuning voor verschillende papierformaten en -typen, van gewoon A4-papier tot labels, enveloppen en fotopapier, worden dagelijkse werkzaamheden heel eenvoudig. De Canon MAXIFY iB4150 beschikt over eenvoudig te gebruiken functies en is speciaal ontworpen voor printtaken op kantoor. In de cloud of op mobiel Dankzij de ondersteuning voor Google Cloud Print, Apple AirPrint (iOS), Mopria en de Canon PRINT-app kun je snel en eenvoudig printen vanaf mobiele apparaten. Je kunt zelfs printen vanuit veelgebruikte cloudservices, zoals Google Drive, Dropbox, Evernote, OneNote en OneDrive. En met de ingebouwde Access Point-modus kunnen gebruikers van smartphones en tablets zonder Wi-Fi-netwerk van de printer gebruik maken. Eenvoudige beheer- en controlefuncties De Canon-MAXIFY iB4150 biedt een ongelooflijke printkwaliteit en nog meer productiviteit voor kleine kantooromgevingen. Tegelijkertijd is het beheer, het behoud en de controle heel eenvoudig dankzij de geavanceerde beheerdersfuncties. Systeembeheerders hebben de beschikking over verschillende opties om de printer snel en eenvoudig te configureren en bepaalde handelingen te verbieden. SNMP-netwerkintegratie De Simple Network Management Protocol (SNMP)-compatibiliteit van de Canon-MAXIFY iB4150 zorgt ervoor dat het heel eenvoudig is om de printer in een bestaand kantoornetwerk te integreren. SNMP maakt een hele reeks aan beheer- en controlefuncties mogelijk, waaronder inktniveau, errorstatus en paginatelling. Goed om te weten ● Gebruik originele Canon inktcartridges voor het beste printresultaat ● Hulp nodig met het installeren van de printer? Klik hier!

7. Canon MAXIFY iB4150 - Printer / Zwart


Product informatiePlus or Show more

Strak ontwerp Wit, compact en past in vrijwel elke omgeving. Deze inkten lopen niet uit De printer maakt gebruik van UltraChrome XD2-pigmentinkten die geen vlekken veroorzaken en waterbestendig zijn (in tegenstelling tot standaardinkten die uit kunnen lopen). De SC-T3100 drukt ook diepe zwarttinten af met heldere, scherpe lijnen en is daardoor de perfecte oplossing voor technische afbeeldingen. Ondersteunt draadloos afdrukken Gebruikers kunnen direct afdrukken vanaf een smartphone of tablet. Naadloze papierwijziging Schakel naadloos over tussen LFP-rollen en losse vellen, want deze printer ondersteunt zowel vellen van maximaal A1-formaat als rollen. Gemoedsrust Met de unieke Nozzle Verification Technology (NVT) worden drukfouten voorkomen. Nauwkeurigheid en precisie Druk technische, architectonische en constructietekeningen met veel details en zeer eenvoudig af.

8. Epson SureColor SC-T3100


Product informatiePlus or Show more

De Brother HL-J6100DW is een A3 kleureninkjetprinter waarmee je net zo makkelijk op A3 als op A4 print. Dankzij de papiercapaciteit van 750 vel in twee aparte lades (3x 250 vel) bewaar je meer papier en hoef je minder vaak bij te vullen. Print daarnaast dubbelzijdig en bespaar papier. De cartridges hebben een hoge capaciteit, waardoor je een lage prijs per pagina betaalt en minder vaak je cartridge hoeft te vervangen. Neem de printer op in je netwerk via de netwerkaansluiting of via wifi en print vanaf al je apparaten, waaronder smartphones en tablets.

9. Brother HL-J6100DW


Producten die vergelijkbaar zijn aan A3 printers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van A3 printers. Er zijn namelijk 21 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste A3 printer kopen.