Bestenu

Help! Mijn Airpods zijn Kwijt! Zoek mijn Airpods!

Wist je dat het heel simpel is om je airpods te zoeken? Lees hier hoe simpel het is!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Help! Mijn Airpods zijn Kwijt! Zoek mijn Airpods!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Het kwijtraken van je AirPods kan een stressvolle situatie zijn, vooral als je niet weet waar je ze hebt achtergelaten. AirPods gaan lang mee, dus koop nog geen nieuwe!

Gelukkig biedt Apple verschillende manieren om je AirPods terug te vinden, waaronder het bekijken van de locatie, het afspelen van een geluid en het inschakelen van de verloren-modus. 

In deze handleiding bespreken we de verschillende manieren om je AirPods terug te vinden en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Een reset is altijd een goed idee voordat je begint. Dit vooral het geval wanneer 1 van je airpods niet werkt.

Manieren om je AirPods terug te vinden

Hieronder vind je de verschillende manieren om je AirPods terug te vinden, deze gebruik je voor zowelAirpods 2 als 3.

De locatie van je AirPods bekijken

Als je "Vind mijn" hebt ingeschakeld op je iPhone, iPad of Mac, kun je de locatie van je AirPods bekijken in de "Zoek mijn" app. Tik op de knop "Apparaten" en selecteer je AirPods in de lijst. 

Hier zie je de locatie van je AirPods op een kaart. Het is belangrijk op te merken dat deze functie alleen werkt als je AirPods verbonden zijn met een apparaat en binnen het bereik van een Wi-Fi-netwerk of mobiele data zijn.

Speel een geluid af 

Als je AirPods binnen het bereik zijn van een van je apparaten en je niet zeker weet waar je ze hebt achtergelaten, kun je een geluid afspelen om ze te vinden. Open de "Zoek mijn" app op je iPhone, iPad of Mac en selecteer je AirPods in de lijst. 

Tik op de knop "Afspelen geluid" en je AirPods zullen een geluid afspelen dat je kunt horen om ze te vinden.

Schakel de verloren-modus in 

Als je AirPods zijn kwijtgeraakt of gestolen, kun je de verloren-modus inschakelen om te voorkomen dat iemand anders ze gebruikt. Hiermee wordt de verbinding met je AirPods verbroken en wordt er een bericht weergegeven met contactgegevens die iemand kan gebruiken om contact met je op te nemen als ze je AirPods vinden. 

Open de "Zoek mijn" app op je iPhone, iPad of Mac en selecteer je AirPods in de lijst. Tik op de knop "Verloren-modus" en volg de instructies om deze in te schakelen. Opnieuw instellen kan nodig zijn. Dit geldt ook voor het opnieuw aanzetten van de noise-cancelling.

Let op: als de airpods niet verbinden, dan is de batterij misschien leeg.

Conclusie

Het kwijtraken van je AirPods is nooit leuk, maar met deze handige tips kun je je AirPods gemakkelijk terugvinden. Door de locatie van je AirPods te bekijken, een geluid af te spelen of de verloren-modus in te schakelen, kun je snel en gemakkelijk je AirPods terugvinden. 

Het is belangrijk om te onthouden dat deze functies alleen werken als je AirPods verbonden zijn met een apparaat en binnen het bereik van een Wi-Fi-netwerk of mobiele data zijn. 

Als je nog steeds problemen hebt bij het vinden van je AirPods, kun je altijd contact opnemen met Apple-ondersteuning voor verdere hulp en advies.