Bestenu

Airpods Instellen doe je zo!

Wist je dat je je AirPods kunt instellen? Lees hier hoe je dit doet!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Airpods Instellen doe je zo!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Als trotse eigenaar van een paar Apple AirPods (2 of 3) wil je waarschijnlijk het meeste uit deze handige en draadloze oortjes halen. Het instellen van je AirPods kan echter wat onduidelijk zijn als je niet bekend bent met de functies en instellingen. 

In deze handleiding vind je een stap-voor-stap uitleg voor het instellen van je AirPods, inclusief het geven van een naam, aanpassen van het volume en geluid, instellen van de microfoon en touchpad en meer. Deze handleiding kun je ook gebruiken als 1 van je airpods het niet doet.

Door deze tips op te volgen, kun je optimaal genieten van je AirPods en ervoor zorgen dat ze altijd werken zoals je wilt. Ben je je AirPods kwijt? Gebruik deze tips om te weer te vinden!

Instellen van je AirPods

Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het instellen van je AirPods (zowel 2 als 3). Dit doet je meestal na het resetten van je AirPods wanneer ze bijvoorbeeld niet verbinden.

Stap 1: Haal je AirPods uit de oplaadcase en plaats ze in je oren. Je hoort een geluidje wanneer de AirPods correct zijn geplaatst.

Stap 2: Ga naar de Bluetooth-instellingen op je iPhone of iPad en schakel Bluetooth in.

Stap 3: Selecteer je AirPods in de lijst van beschikbare apparaten.

Stap 4: Nadat je je AirPods hebt geselecteerd, zal er een pop-up venster verschijnen met informatie over de AirPods, zoals de batterijstatus. Tik op de knop "Verbinden" om verbinding te maken met je AirPods.

Stap 5: Geef je AirPods een naam, zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen in de lijst van Bluetooth-apparaten. Tik op de knop "i" naast de naam van je AirPods en tik vervolgens op "Naam wijzigen" om de naam aan te passen.

Stap 6: Pas het volume van je AirPods aan door de volume knop op je iPhone of iPad te gebruiken terwijl de AirPods zijn verbonden. Je kunt ook Siri vragen om het volume aan te passen. Hier kun je ook je noise-cancelling aanzetten.

Stap 7: Pas het geluid van je AirPods aan door de instellingen te openen en te navigeren naar "Geluiden en haptische feedback". Hier kun je verschillende geluiden aanpassen, zoals beltoon, teksttoon, enz.

Stap 8: Stel de microfoon in op links, rechts of automatisch. Als je je AirPods in de automatische stand hebt staan, zullen ze de microfoon aanpassen aan het oor waarin ze zijn geplaatst. Als je liever de microfoon aan de linkerkant of de rechterkant hebt, kun je dit handmatig instellen. Ga hiervoor naar de instellingen en tik op "Bluetooth". Tik vervolgens op het "i" pictogram naast je AirPods en selecteer "Microfoon". Hier kun je kiezen voor "Automatisch", "Linker" of "Rechter" oor.

Stap 9: Stel "Automatisch oordetectie" in. Met deze functie wordt de muziek gepauzeerd wanneer je één of beide AirPods uit je oren haalt en automatisch hervat wanneer je ze weer terugplaatst. Ga hiervoor naar de instellingen en tik op "Bluetooth". Tik vervolgens op het "i" pictogram naast je AirPods en schakel de functie "Automatisch oordetectie" in.

Stap 10: Pas de touchpad instellingen aan. Door op de touchpad van je AirPods te tikken, kun je verschillende functies uitvoeren, zoals het afspelen/pauzeren van muziek, het overslaan van nummers en het activeren van Siri. Ga hiervoor naar de instellingen en tik op "Bluetooth". Tik vervolgens op het "i" pictogram naast je AirPods en selecteer "Linker" of "Rechter" oor. Hier kun je verschillende opties aanpassen.

Conclusie

Met deze eenvoudige stappen kun je je AirPods instellen en verbeteren van de functionaliteit en de gebruikerservaring van je AirPods. Vergeet niet om je AirPods regelmatig op te laden en schoon te maken om te zorgen dat ze optimaal blijven functioneren en lang meegaan.

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het instellen van je AirPods, kun je altijd contact opnemen met Apple-ondersteuning voor verdere hulp en advies. Bedankt voor het lezen!