Bestenu
mj_portrait.jpeg

Luca Nowak

Redacteur & Editor | Productexpert
Expertise Psychologie , Technologie , Computerhardware
Opleiding The Open University
buttonbutton
hero illustration

Hoogtepunten

  • list plusLuca begon bij ons als schrijver, en heeft zich doorontwikkeld tot hoofdredacteur
  • list plusHij bouwt al sinds zijn 14e zijn eigen computers (die van familie en vrienden)
  • list plusHij volgt op dit moment een programmeercursussen m.b.t. computer science, ter voorbereiding op een masters in cognitive computing

 

Opleiding

Luca heeft in 2022 zijn bachelor psychologie (met Honours) aan The Open University in Engeland afgerond.

 

Ervaring

Onverwachte wendingen in zijn carrière zijn Luca niet onbekend. Hij maakte ooit zijn begin in de verpleegkunde, waarna hij zijn overstap maakte naar de psychologie. Aan het begin van zijn opleiding kwam hij ons team versterken als tech-schrijver, waarin hij zijn passie voor tech en teksten in elkaar draaien beter in kwijt kon dan in zijn academische werken. 

Andersom heeft hij zijn kennis over het helder communiceren van en over complexe concepten vanuit zijn studie, weer meegenomen naar ons team.Zijn werk hier gaf hem bovendien de ruimte om wat hij gaandeweg heeft opgestoken over tech te delen met de lezers – tussen het in elkaar zetten en uit elkaar halen van computers door. 

Vandaag de dag geeft hij als hoofdredacteur deze know-how vooral door aan de rest van zijn team, die het vervolgens weer met jullie, onze lezers, deelt.Ondertussen houdt hij zich bezig met programmeercursussen, vooral gericht op computer science met een snufje data science, om uiteindelijk met een masters in cognitive computing te beginnen.