Bestenu

Help, 1 Airpod doet het Niet!

Erg vervelend als 1 van je airpods niet werkt. Lees hier wat je moet doen!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Help, 1 Airpod doet het Niet!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Als je graag naar muziek luistert of telefoongesprekken voert, dan zijn de draadloze airpods een handig hulpmiddel. Maar wat als je opeens merkt dat één airpod het niet doet of als ze niet verbinden

Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je niet weet wat de oorzaak is en hoe je het probleem kunt oplossen. In dit artikel zullen we de mogelijke oorzaken van dit probleem bespreken en tips geven om het op te lossen. Of je nu Airpods 2 of 3 hebt, hopelijk werken onderstaande tips.

Oorzaken

Er zijn verschillende redenen waarom één AirPod stopt met werken. Hier zijn de meest voorkomende oorzaken voor zowel Airpods 2 en 3:

Slechte connectiviteit

Als er een probleem is met de Bluetooth-verbinding tussen je apparaat en de airpods, kan dit ertoe leiden dat één van de earpods niet werkt. Dit kan worden veroorzaakt door een zwak signaal of interferentie van andere apparaten.

Batterijproblemen 

De meeste draadloze AirPods hebben een beperkte batterijduur, en als de batterij van één van de AirPods leeg is, kan deze stoppen met werken terwijl de andere nog werkt. Wanneer de noise-cancelling aanstaat, gaat de batterij sneller leeg. Controleer daarom je batterij.

Oordopjesproblemen

Soms kan het zijn dat er vuil of stof in de oordopjes zit, waardoor de audio niet goed wordt doorgegeven. Dit kan ertoe leiden dat één van de AirPods niet werkt.

Technische storingen 

In zeldzame gevallen kunnen technische problemen in de AirPods zelf leiden tot een probleem met één van de AirPods.

Wat doen als 1 AirPod niet werkt

Als je één van de AirPods niet meer werkt, zijn er verschillende oplossingen die je kunt proberen:

Controleer de connectiviteit 

Zorg ervoor dat de Bluetooth-verbinding tussen je apparaat en de AirPods is ingeschakeld en dat beide AirPods zijn verbonden. Als de verbinding verbroken is, kun je proberen de AirPods te resetten en opnieuw in te stellen.

Laad de batterij op 

Controleer de batterijen. Als de batterij van één van de AirPods leeg is, kun je deze opladen met de bijgeleverde oplaadcase. Zorg ervoor dat beide airpods zijn opgeladen voordat je ze gebruikt. 

Resetten

Je AirPods resetten klinkt simpel, maar soms helpt het.

Reinig de oordopjes

AirPods gaan lang mee, maar moeten wel onderhouden worden. Als er vuil of stof in de oordopjes zit, kun je deze voorzichtig schoonmaken met een zachte doek. Zorg ervoor dat er geen water in de oordopjes komt.

Neem contact op met de fabrikant als de bovengenoemde oplossingen niet werken, kan het zijn dat er een technisch probleem is met één van de AirPods. 

Conclusie

Als één van je AirPods niet werkt, kan dit erg vervelend zijn. Niet zo vervelend als wanneer je er eentje kwijt bent, maar het is nog steeds erg frustrerend! Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het oplossen van het probleem met één van je AirPods en kun je weer genieten van de beste geluidskwaliteit. Bedankt voor het lezen!