Bestenu

Zo Check je de Batterij van je AirPods!

Zijn ze vol of zijn ze bijna leeg? Lees hier hoe je de batterijen van je AirPods checkt.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Zo Check je de Batterij van je AirPods!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

De batterijduur van je AirPods is essentieel voor een goede gebruikservaring. Het is belangrijk om te weten hoe je de batterijduur van je AirPods kunt controleren en hoe je de levensduur van de batterij kunt verlengen. 

In deze handleiding bespreken we de verschillende manieren om de batterij van je AirPods te controleren en hoe je de batterijduur kunt besparen.

Ben je een van je AirPods kwijt of werkt 1 van je AirPods niet? Daar kunnen we je ook bij helpen, net zoals bij het verbinden van je airpods of het resetten van je AirPods.

De batterij controleren

Er zijn verschillende manieren om de batterijduur van je AirPods te controleren. Hieronder staan de drie belangrijkste manieren:

Open de oplaadcase 

Wanneer je de oplaadcase opent waarin de AirPods zijn geplaatst, zie je op je iPhone het batterijniveau van je AirPods en de oplaadcase.

Bekijk het 'Today View' scherm 

Swipe naar rechts op je iPhone om het 'Today View' scherm te openen. Scroll omlaag naar de batterijwidget en tik op het 'i'-pictogram naast de widget. Hier kun je het batterijniveau van je AirPods en de oplaadcase zien.

Een enkele swipe naar links 

Met de laatste versie van iOS hoef je alleen maar een enkele swipe naar links te doen om de batterijstatus van je AirPods te zien. Het batterijniveau wordt weergegeven in het batterijwidget-scherm.

Hoe de batterijduur besparen 

Er zijn verschillende manieren om je AirPods in te stellen om zo de batterijduur van je AirPods te besparen. De verschillen tussen de verschillende generaties maken hierin niet veel uit.

Schakel automatische oordetectie uit

Automatische oordetectie is een handige functie waarmee de muziek automatisch wordt gepauzeerd wanneer je een van de AirPods uit je oor haalt. Als je de batterijduur van je AirPods wilt verlengen, kun je deze functie uitschakelen in de Bluetooth-instellingen.

Schakel de equalizer uit

De equalizer is een functie waarmee je het geluid kunt aanpassen op basis van verschillende muziekgenres. Hoewel het handig kan zijn, kan het ook leiden tot een kortere batterijduur. Je kunt deze functie uitschakelen in de muziekinstellingen.

Schakel Hey Siri uit

Hey Siri is een handige functie waarmee je Siri kunt activeren met alleen je stem. Maar het continue luisteren naar je stem kan de batterijduur van je AirPods verkorten. Je kunt deze functie uitschakelen in de Siri-instellingen.

Conclusie 

Het controleren van de batterijduur van je AirPods is eenvoudig en kan worden gedaan door de oplaadcase te openen, het 'Today View'-scherm te bekijken of een enkele swipe naar links te doen. AirPods gaan lang mee, maar hebben niet het eeuwige leven.

Sommige gebruikers vinden dat noise cancelling ook veel van je batterij vergt, maar dit valt mee. Zet je deze toch uit, vergeet deze dan niet weer aan te zetten.

Om de levensduur van de batterij van je AirPods te verlengen, kun je automatische oordetectie uitschakelen, de equalizer uitschakelen en Hey Siri uitschakelen. Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je AirPods altijd klaar zijn voor gebruik. Bedankt voor het lezen!