De Bestenu Wifi Speaker koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/24/2019


Ooit populaire dockluidsprekers worden nu ingeruild voor flexibelere en handigere Bluetooth- of Wifi-speakers, waarmee je kunt genieten van een kwalitatief hoogstaande luisterervaring, terwijl je je telefoon bij de hand houdt. Deze koopgids geeft je inzicht over de mogelijkheden met Wifi Speakers.

Wat is het verschil tussen Wifi- en Bluetooth-luidsprekers?

hide product content

Telefoons kunnen op twee manieren verbinding maken met draadloze luidsprekers, afhankelijk van de door hen en de luidspreker ondersteunde verbindingstechnologieën: Bluetooth en Wi-Fi. De meeste draadloze luidsprekers werken met Bluetooth, maar de duurdere modellen gaan nog een stap verder met ondersteuning voor Wi-Fi en Wi-Fi Direct.

Bluetooth:

Bij Bluetooth-verbindingen In het algemeen is het verbinden via Bluetooth eenvoudig en vereist het geen netwerkondersteuning, wat betekent dat u vrijwel overal met een luidspreker kunt koppelen. Het nadeel is dat Bluetooth vereist dat de muziekbestanden gecomprimeerd moeten zijn vanwege de beperkte bandbreedte (terwijl Wi-Fi ongecomprimeerde muziek kan streamen) en sommige audiofielen vinden dit een groot compromis.

Wi-Fi

Het grote voordeel van Wi-Fi-luidsprekers is dat je er een aantal via een netwerk kunt bedienen (we raden er niet meer dan vijf aan). Er kan muziek door het hele huis stromen, omdat op elke luidspreker hetzelfde liedje wordt afgespeeld als ze zich in een andere kamer bevinden. Er kunnen twee muzikale zones worden gecreëerd om verschillende nummers af te spelen, of, als je dat liever hebt, kan een nummer naar een alleenstaande luidspreker worden afgespeeld. U kunt dezelfde muziek afspelen via een aantal luidsprekers verspreid over een huis, andere muziek afspelen dan de specifieke luidsprekers (als u er meer dan één hebt), of zelfs in stereo afspelen. In sommige gevallen kunt u dit tot het uiterste gaan en een multichannel (5.1) scenario creëren, maar dit is geen kosteneffectieve optie gezien de prijs van deze producten.

Het heeft ook genoeg bandbreedte om ongecomprimeerde, high-fidelity streaming te ondersteunen, maar mist het gemak van Bluetooth als je de luidsprekers moet aansluiten op een netwerk. Netwerken via Wi-Fi is vaak lastig.

Verschillende manieren om connectie te maken

hide product content

AUX-IN

Met een aux-ingang kan je mediaspelers aansluiten die geen verbinding maken via Wi-Fi of Bluetooth, zoals een cd-speler of een directe uitgang van een computer. De USB-verbinding op sommige draadloze luidsprekers kan zich voor sommige spelers gedragen als een AUX-IN, maar soms is deze er alleen voor firmware-upgrades of het opladen van het apparaat, dus controleer dit voordat je het apparaat aanschaft.

Ethernet (LAN)

Sommige draadloze luidsprekers bieden een (bedrade) ethernetverbinding met een netwerk, wat handig kan zijn om storingen van andere Wi-Fi-bronnen te voorkomen en het kan de bandbreedte vergroten, belangrijk als je zowel video als geluid wilt overbrengen. Sommige draadloze luidsprekers hebben een video-uitgang waardoor ze een handig onderdeel van je home entertainment-systeem zijn.

Direct Wi-Fi

Met Wi-Fi direct kan je een verbinding maken tussen de muziekspeler en de luidspreker zonder dat deze deel hoeft uit te maken van een draadloos thuisnetwerk. AirPlay is een Apple-functie die Wi-Fi gebruikt om audio te streamen in je thuisnetwerk. Zolang je speakers zich in het Wi-Fi-netwerk bevinden, kun je van je muziek genieten vanaf je pc of Mac en online, maar ook vanaf je iPhone of iPod. Voor modellen die AirPlay in een draadloze thuisnetwerkomgeving gebruiken, heb je een router nodig om naar muziek te kunnen luisteren en een internetverbinding als je van online muziek wilt genieten.

Chromecast

Sommige modellen zijn voorzien van een ingebouwde Chromecast, zodat je audio van Android-apparaten kunt aanzetten. Chromecast comprimeert geen gegevens bij het verzenden van audio, zodat je uiteindelijk een betere geluidskwaliteit krijgt in vergelijking met Bluetooth.

Ingebouwde streamingdiensten

Als een draadloze luidspreker streamingdiensten zoals Spotify of Tidal ondersteunt, kan hij rechtstreeks verbinding maken met de server via Wi-Fi. In plaats van audio te versturen vanaf je smartphone of tablet via Bluetooth, Wi-Fi, Chromecast etc. Dit resulteert in een betere geluidskwaliteit omdat de audio veel minder gecomprimeerd is tijdens het streamen via Wi-Fi, in tegenstelling tot Bluetooth.

Welke functies moet ik zoeken in een Wifi speaker?

hide product content

Extra luidsprekerondersteuning

Sommige draadloze luidsprekers bieden extra functies en functionaliteit, zoals stereoscheiding. Dit betekent dat twee of meer draadloze luidsprekers kunnen worden gekoppeld tot één geluidssysteem met meerdere luidsprekers.

Luidsprekertelefoon

Meerdere luidsprekers zijn voorzien van microfoonondersteuning, waardoor je de luidspreker kunt gebruiken om met iemand te praten in plaats van je mobiele telefoon op te pakken. Dit is ook een handige functie voor conferentiegesprekken. Wanneer een gesprek door de mobiele telefoon komt, wordt de muziek gepauzeerd en wordt het gesprek hervat nadat het gesprek is beëindigd.

Stof-/waterbestendigheid

Dit kan een handige functie zijn om de levensduur van uw draadloze luidspreker te verlengen als u hem mee wilt nemen naar het park, het strand of het zwembad. De meeste modellen gebruiken een IP-classificatie om stof- en waterbestendigheid aan te geven, die wordt weergegeven als IPXX (de eerste x heeft betrekking op stofbestendigheid, de tweede op water). Hoe hoger het getal, hoe groter de weerstand. Als een luidspreker een X heeft in plaats van een nummer, heeft hij geen classificatie in die categorie (bijvoorbeeld IPX7 betekent dat hij niet is beoordeeld op enige vorm van stofbestendigheid).

Hoe komt deze geweldige Wifi speakers reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Wifi speakers ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Wifi speakerss, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Wifi speakerss die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Wifi speakerss het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Wifi speakerss stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Wifi speakerss op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De nieuwe Nest Mini van Google, nu met beter en rijker geluid! De tweede generatie beschikt over meer vermogen en meer bass. De Google assistent staat 24/7 voor je klaar, je hoeft alleen maar 'Hey Google' te roepen. Speel al jouw favoriete hitjes af op Youtube music, spotify of gewoon via de radio. Beschik je ook over slimme lampen? Dan zijn deze eenvoudig aan/uit te zetten maar ook te dimmen! De Nest Mini werkt met honderden smartapparaten, zoals verlichting, thermostaten en slimme stekkers. Hiernaast past de Google Nest Mini in elk interieur op een koffietafel, een nachtkastje of aan de muur. Beter geluid 'Zet hem maar wat harder'. Je favoriete muziek klinkt grootser en rijker op de Nest Mini. Muziek streamen Stream muziek met je stem. Speel muziek af via Spotify, YouTube Music, TuneIn Radio en meer. Laat de Google Assistent gewoon weten welk nummer, album of genre, of welke artiest je wilt horen. Of stream naar de Nest Mini vanaf je telefoon. De Google Assistent De Google Assistent staat altijd voor je klaar. Stel je vraag en krijg het beste van Google, en informatie over het weer, nieuws en vrijwel alle andere onderwerpen. Stel timers en wekkers in, bel iemand met Google Duo, en meer Voice Match 'Hey Google, goedemorgen'. Met Voice Match kan de Google Assistent je gepersonaliseerde informatie over je dag geven, zoals je dagschema, de route naar je werk, herinneringen en meer. Smarthome Bedien je smarthome met je stem. Zeg de Google Assistent de verlichting te dimmen, de verwarming hoger te zetten of de tv te pauzeren. De Nest Mini werkt met honderden geschikte smartapparaten van je favoriete merken, zoals lampen, thermostaten of tv's Klaar om aan de muur te worden bevestigd Hang hem aan de muur. Je kunt de Nest Mini aan de muur hangen in je keuken, slaapkamer, woonkamer of hal. Hij is gemakkelijk te bevestigen en bereiken. En hij staat nooit in de weg.

1. Google Nest Mini - Smart Speaker / Zwart / Nederlandstalig


Product informatiePlus or Show more

De nieuwe Nest Mini van Google, nu met beter en rijker geluid! De tweede generatie beschikt over meer vermogen en meer bass. De Google assistent staat 24/7 voor je klaar, je hoeft alleen maar 'Hey Google' te roepen. Speel al jouw favoriete hitjes af op Youtube music, spotify of gewoon via de radio. Beschik je ook over slimme lampen? Dan zijn deze eenvoudig aan/uit te zetten maar ook te dimmen! De Nest Mini werkt met honderden smartapparaten, zoals verlichting, thermostaten en slimme stekkers. Hiernaast past de Google Nest Mini in elk interieur op een koffietafel, een nachtkastje of aan de muur. Beter geluid 'Zet hem maar wat harder'. Je favoriete muziek klinkt grootser en rijker op de Nest Mini. Muziek streamen Stream muziek met je stem. Speel muziek af via Spotify, YouTube Music, TuneIn Radio en meer. Laat de Google Assistent gewoon weten welk nummer, album of genre, of welke artiest je wilt horen. Of stream naar de Nest Mini vanaf je telefoon. De Google Assistent De Google Assistent staat altijd voor je klaar. Stel je vraag en krijg het beste van Google, en informatie over het weer, nieuws en vrijwel alle andere onderwerpen. Stel timers en wekkers in, bel iemand met Google Duo, en meer Voice Match 'Hey Google, goedemorgen'. Met Voice Match kan de Google Assistent je gepersonaliseerde informatie over je dag geven, zoals je dagschema, de route naar je werk, herinneringen en meer. Smarthome Bedien je smarthome met je stem. Zeg de Google Assistent de verlichting te dimmen, de verwarming hoger te zetten of de tv te pauzeren. De Nest Mini werkt met honderden geschikte smartapparaten van je favoriete merken, zoals lampen, thermostaten of tv's Klaar om aan de muur te worden bevestigd Hang hem aan de muur. Je kunt de Nest Mini aan de muur hangen in je keuken, slaapkamer, woonkamer of hal. Hij is gemakkelijk te bevestigen en bereiken. En hij staat nooit in de weg.

2. Google Nest Mini - Smart Speaker / Grijs / Nederlandstalig


Product informatiePlus or Show more

Met de Google Nest Hub krijg je in elke ruimte van je huis hulp in één oogopslag. Omdat de Google Assistent is ingebouwd, kun je je agenda, de route naar je werk, antwoorden van Google en meer ophalen. Zie al je beste en nieuwste kiekjes van Google Foto's. Of bekijk en bedien je verbonden apparaten op één dashboard. Gebruik gewoon je stem om YouTube te kijken en nummers af te spelen op YouTube Music.. Centrale punt voor al jouw Smart Home De Google Nest Hub is het slimme basisstation voor al jouw smart home producten in huis, zowel met als zonder stem te bedienen. Herbeleef je herinneringen Naast alle slimme functies is het ook een digitale fotolijst. Hiermee kan je al jouw favoriete momenten opnieuw beleven. Speel muziek en video's Filmpjes op Youtube? De Google Nest Hub is jouw assistent tijdens het koken of vraag gewoon om een muziekvideo af te spelen. Krijg visueel assistentie Jouw persoonlijke assistent die kan laten zien hoe jouw agenda eruit ziet, hoeveel files er staan, wat het weer is en wat jij vanavond moet koken. Hulp in één oogopslag. Met de ingebouwde Google Assistent kun je je beste en nieuwste foto's in Google Foto's zien, compatibele apparaten vanaf één dashboard bedienen, naar YouTube kijken en meer. De ultieme digitale fotolijst. Met Google Foto's zie je automatisch je beste en nieuwste foto's van vrienden en familie. Bovendien hoef je alleen je stem te gebruiken. 'De beste digitale fotolijst ooit' - The Verge1 Bedien je connected home. Bekijk en bedien compatibele lampen, camera's, tv's en andere apparaten op één dashboard. Werkt met Nest en honderden smartapparaten van andere populaire merken. Speel video's en nummers op YouTube af. Kijk naar YouTube en speel video's en nummers op YouTube Music af. En luister ook naar Spotify en TuneIn. Allemaal gratis beschikbaar. Krijg handsfree hulp van de Google Assistent. Bekijk je persoonlijke planning, woon-werkverkeer, herinneringen en meer met Voice Match. Je krijgt bovendien visuele antwoorden van Google en kunt nuttige video's op YouTube bekijken. Ontworpen voor elke ruimte in je huis De Google Nest Hub: een natuurlijke aanvulling op elke kamer in je huis. Dankzij Ambient EQ wordt de Hub afgestemd op de kleuren en verlichting van de omgeving. De foto's van de Hub passen zo moeiteloos bij het interieur van je huis. Kies uit een prachtige witte of zwarte tint die aansluit op de achtergrond of die juist opvalt, als dat je stijl is.

3. Google Nest Hub - Smart Speaker met scherm / Nederlandstalig - Grijs


Product informatiePlus or Show more

Met dit Google Nest Audio pakket luister je op 2 plekken in huis draadloos naar muziek en stuur je jouw slimme huis aan. Deze speakers werken op netstroom en maken via wifi of bluetooth verbinding met je smartphone of tablet. Door de verbeterde geluidskwaliteit zijn ze beter geschikt voor het afspelen van muziek in grotere ruimtes dan hun voorganger. Koppel ze aan elkaar of aan andere Google speakers, zoals een Nest Mini of Nest Hub, om in verschillende kamers tegelijkertijd naar je favoriete muziek te luisteren. Dankzij de ingebouwde Google Assistant bedien je de speakers met je stem. Zo pauzeer je muziek of pas je het volume aan, maar bedien je ook de slimme lampen of andere koppelbare apparaten. Daarnaast vraag je de Google Assistant naar het weer of de afspraken in je agenda.

4. Google Nest Audio 2-Pack Charcoal


Product informatiePlus or Show more

Werkt in het Engels en Duits. Nederlands is binnenkort mogelijk beschikbaar via een software update. Google wil je huiskamer veroveren met Google Home. Deze kleine vriendelijk ogende speaker helpt je een handje met het beantwoorden van vragen en houdt je op de hoogte houdt van belangrijke informatie, nieuws en meer. Google Home helpt je de dag door Google is al jaren prominent aanwezig in smartphones en tablets, maar op de Chromecast na is je huiskamer nog een groot gebied dat Google voor zich kan winnen. Met Google Home moet daar verandering in komen. Google Home is een kleine witte speaker die constant naar je luistert. Door `Ok Google` te roepen activeer je de speaker, waarna je van alles aan de gadget kunt vragen.

5. Google Home - Smart speaker / Wit / Nederlandstalig


Product informatiePlus or Show more

Met de Sonos Move stream je thuis en buitenshuis draadloos muziek. De Move heeft eigenschappen van zowel een bluetooth als wifi speaker. Hierdoor stream je muziek draadloos via bluetooth als je in het park ligt. Wanneer je thuiskomt, verbind je de speaker met je wifi netwerk. Heb je al een Sonos speaker of geluidsset? Dan koppel je de Move via de Sonos app aan de Sonos speakers die al in je bezit zijn. Dankzij de ingebouwde Google Assistant bedien je de speaker met spraakcommando's. Zo schakel je eenvoudig naar het volgende nummer of luister je naar het laatste nieuws. Deze speaker beschikt over een IP56 certificering, waardoor hij geschikt is voor op het strand. Fijne stofdeeltjes en spatwater beschadigen de Move niet. De accu gaat 10 uur mee wanneer je via wifi streamt en de speaker op half volume staat. Let op: Sonos producten werken niet via het 5GHZ netwerk. Zorg er dus altijd voor dat je wifi op het 2.4GHZ netwerk is geïnstalleerd voordat je een Sonos product aanschaft.

6. Sonos Move Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Sonos Five produceert een krachtig en helder geluid. Je sluit de wifi speaker aan op het stopcontact en verbindt hem via wifi draadloos met andere Sonos speakers in huis. Zo geniet je van een multiroom opstelling, of voeg je de speaker toe aan je home cinema set. Met de Sonos app bedien je alle speakers en pas je eventueel de bassen of middentonen handmatig aan via de equalizer. Als opvolger van de Play:5 is het verschil dat de Sonos Five beschikt over NFC. Let op: Sonos producten werken niet via het 5GHZ netwerk. Zorg er dus altijd voor dat je wifi op het 2.4GHZ netwerk is geïnstalleerd voordat je een Sonos product aanschaft.

7. Sonos Five Zwart


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wifi speakerss. Er zijn immers 352 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Wifi speakers kopen.