Wat is de beste Wifi speakers van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 14 april, 2024

Het kopen van een goede Wifi speakers is een lastige uitdaging. Wat is de beste Wifi speakers van 2024? Na het onderzoeken van 1966 Wifi speakers kwam de Bowers & Wilkins Zeppelin als beste getest uit onze Wifi speakers-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Wifi speakers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Wifi speakers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Wifi speakers-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Wifi speakers

1Score: 9.8
Bowers & Wilkins Zeppelin
Bowers & Wilkins Zeppelin
Bowers & Wilkins
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Naim Mu-so 2nd Generation
Compact ontwerp, geliefd bij audiofielen
Naim Mu-so 2nd Generation
Naim
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.8
Sonos Era 300
Sonos Era 300
Sonos
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.2
Audio Pro C5 MKII
Geoptimaliseerd voor opstellingen met meerdere kamers
Audio Pro C5 MKII
Audio Pro
Ga naar laagste prijs
5Score: 7.7
Bluesound Pulse M
Bluesound Pulse M
Bluesound
Ga naar laagste prijs
6Score: 7.2
Sonos One SL Zwart
Sonos One SL Zwart
Sonos
Ga naar laagste prijs
7Score: 6.6
Audio Pro A15
Draagbaar voor buitengebruik
Audio Pro A15
Audio Pro
Ga naar laagste prijs
8Score: 6.1
Bowers & Wilkins Formation Duo
Bowers & Wilkins Formation Duo
Bowers & Wilkins
hero illustration

De Bestenu Wifi Speakers Koopgids

Wil je in elke kamer van het huis muziek afspelen en makkelijk streamen vanaf je smartphone of tablet? Dan ben je op zoek naar WiFi-speakers. Alles wat je moet weten over WiFi-speakers lees je in deze koopgids!

Wat is een WiFi-speaker?

Zoals de naam al doet vermoeden, sluit je WiFi-speakers aan op het WiFi-netwerk. Meestal plaats je meerdere speakers, zodat je in verschillende ruimtes muziek en geluid afspeelt. Alle speakers zijn aangesloten op hetzelfde netwerk en je bestuurt ze vanaf één centraal punt, zoals je smartphone of tablet. Zo kunnen de speakers samenwerken of juist afzonderlijk geluid afspelen.

WiFi-speakers worden om de manier waarop ze werken ook wel multiroom speakers genoemd. Zie je deze term staan, dan gaat het dus om WiFi-speakers die geschikt zijn om een netwerk van speakers in verschillende ruimtes te maken.

Wat maakt WiFi-speakers zo speciaal?

Niet elke speaker die op WiFi werkt, is een échte WiFi-speaker. Dat klinkt niet logisch, maar het is eigenlijk heel simpel. Wat WiFi speakers van andere soorten onderscheidt is de multiroom functie. Voor deze speakersoort is het WiFi-netwerk een vereiste voor de bediening en om de speakers samen te laten werken.

Er bestaan bijvoorbeeld ook Bluetooth-speakers die je op WiFi aan kunt sluiten, maar geen WiFi-speaker zijn. Ze zijn gemaakt om in hun eentje te werken, maar niet als multiroom speaker. Soundbars zijn hier wel een uitzondering, want die kun je vaak wél opnemen in de multiroom speaker setup.

Hoe groot is een WiFi-speaker?

WiFi speakers krijgen meestal een vaste plek in de kamer en zijn geschikt om in grotere ruimtes te gebruiken. Daarom zijn ze doorgaans wat groter dan een Bluetooth-speaker of ander type speaker dat handig is om mee te nemen.

De meeste WiFi-speakers hebben een hoogte van 15 tot 40 centimeter. Onderling is er dus aardig wat verschil. Welk formaat het beste voor jou is, hangt af van jouw wensen en waar je de speaker plaatst. In een ruime woonkamer kun je bijvoorbeeld een grotere speaker kwijt en heb je een sterkere speaker nodig.

Hebben WiFi-speakers altijd een ingebouwde spraakassistent?

Veel WiFi-speakers hebben een ingebouwde spraakassistent, maar dat is niet altijd het geval. Als je gebruik wil maken van een spraakassistent, is het belangrijk om bij de producteigenschappen te checken of de WiFi-speaker die je op het oog hebt, deze functie heeft.

Welke functies hebben WiFi-speakers allemaal?

Om te beginnen hebben WiFi-speakers multiroom-functies. Dit houdt in dat je de speakers koppelt om ze samen te laten werken. Zo maak je van twee speakers een stereo paar, en van meerdere speakers een hele zone. De gekoppelde zones bedien je vervolgens tegelijk of afzonderlijk.

Als de WiFi-speaker een ingebouwde microfoon heeft, kun je gebruik maken van de ingebouwde spraakassistent. Een ingebouwde microfoon biedt nog meer opties, zoals het aansturen van slimme apparaten in huis. Met Bluetooth verbind je de speaker met je smartphone of tablet en bedien je het apparaat vanaf je gekoppelde device.

Ten slotte hebben WiFi-speakers ook fysieke eigenschappen. Heeft de speaker een usb-aansluiting, dan koppel je andere devices met een kabeltje en speel je zo muziek af. Een waterbestendige WiFi-speaker is handig als je het apparaat ook buiten wilt gebruiken. Met high-resolution audio gaat er ten slotte geen enkel detail van het geluid verloren.

Hoe sluit je WiFi-speakers aan?

Om te beginnen heb je natuurlijk een WiFi-netwerk nodig waar je de speakers op aansluit. Zorg ook dat de speakers zijn aangesloten op de stroombron. Hoe je de speakers verder met elkaar verbindt, is afhankelijk van het merk.

Zo hebben veel merken zoals Sonos een eigen app waarmee je de speakers aansluit en bedient. Wanneer je de speakers net hebt aangeschaft en ze voor het eerst aansluit, loodst de app je stap voor stap door het installatieproces.

hero illustration

Hoe testen we Wifi speakers?

Om de beste Wifi speakers te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Wifi speakers-test hebben we 1966 Wifi speakers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Wifi speakers-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Wifi speakers-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Wifi speakers-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Wifi speakers in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1966 Wifi speakers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Wifi speakers in een oogopslag

1. Bowers & Wilkins Zeppelin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bowers & Wilkins Zeppelin

 • list plusEvenwichtig geluidsprofiel voor diverse audio-inhoud
 • list plusBrede en meeslepende geluidsweergave
 • list plusAlexa-integratie voor helder geluid en ondersteuning van spraakassistent

Nadelen Bowers & Wilkins Zeppelin

 • list plusGebrek aan lage bas, draagbaarheid en connectiviteit met andere luidsprekers
 • list plusHoge latentie op iOS-apparaten
 • list plusNiet ontworpen voor buitengebruik

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
10
# PRODUCT BESCHRIJVING

Ik ben de Bowers & Wilkins Zeppelin 2021 draadloze speaker en ik lever een gebalanceerd geluidsprofiel dat geschikt is voor diverse audiobronnen, met de mogelijkheid om bas- en treble-aanpassingen te maken via mijn bijbehorende app. Mijn brede en meeslepende geluidsbeeld creëert een meeslepende luisterervaring. Ik integreer met Alexa, bied helder geluid vanuit verschillende hoeken en blink uit in de ondersteuning van spraakassistenten. 🎵 Toch ontbreekt het mij aan lage bas, draagbaarheid en connectiviteit met andere speakers. Ik presteer redelijk voor video's en films met lage Bluetooth-latentie op Android-apparaten, maar vertoon hoge latentie op iOS-apparaten. Bovendien schitter ik in het reproduceren van heldere dialogen voor podcasts en kan ik luid worden zonder compressie. Toch ben ik niet ontworpen voor buitengebruik. Een recensie merkt op: "De Bowers & Wilkins Zeppelin draadloze speaker wordt geprezen om zijn beste stereoprestaties, onberispelijk industrieel ontwerp en high-res audiostreamingmogelijkheden."

Ik beschik over een driewegsysteem met hoogwaardige drivers en 240 watt Class D-versterking, wat zorgt voor een krachtige audiobeleving. Mijn bijbehorende app biedt toegang tot verschillende muziekstreamingdiensten, maar ik ondersteun geen DLNA voor streaming vanaf opslagapparaten in het netwerk en ik bied geen Spotify HiFi-ondersteuning. Hoewel ik pronk met high-res audiostreamingmogelijkheden, ondersteun ik momenteel alleen Qobuz voor high-res muziekstreams, en Alexa is de enige ondersteunde digitale assistent. Bovendien zijn sommige essentiële functies nog in ontwikkeling en zijn de bedieningsknoppen lastig te zien. Een andere recensie merkt op: "Over het algemeen, hoewel de Zeppelin er prachtig uitziet en fantastisch klinkt, is hij verscheept voordat al zijn mogelijkheden zijn voltooid."

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Bowers & Wilkins Zeppelin op door zijn beste stereoprestaties en brede, meeslepende geluidsbeeld. Toch kunnen zijn beperkingen op het gebied van lage bas, draagbaarheid en speakerconnectiviteit uitdagingen vormen voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdigere en draagbare speaker. In situaties waar high-res audiostreaming en heldere geluidsweergave van groot belang zijn, schittert de Zeppelin. Toch kan het gebrek aan bepaalde essentiële functies, zoals DLNA-ondersteuning en beperkte digitale assistentcompatibiliteit, de aantrekkingskracht op sommige potentiële kopers belemmeren.

Samenvattend biedt de Bowers & Wilkins Zeppelin 2021 draadloze speaker een overtuigende luisterervaring met zijn gebalanceerde geluidsprofiel, brede geluidsbeeld en indrukwekkende stereoprestaties. Toch kunnen zijn beperkingen op het gebied van bas, draagbaarheid en connectiviteit, in combinatie met onvolledige functieontwikkeling, potentiële kopers doen aarzelen. Als je prioriteit geeft aan high-res audiostreaming en onberispelijke geluidskwaliteit, is de Zeppelin een sterke kanshebber. Toch kan het verstandig zijn om alternatieven te verkennen voor wie op zoek is naar een veelzijdigere en volledig ontwikkelde speaker.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Compact ontwerp, geliefd bij audiofielen: Naim Mu-so 2nd Generation

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Naim Mu-so 2nd Generation

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit en een breed geluidsbeeld

Nadelen Naim Mu-so 2nd Generation

 • list plusNiet de meest budgetvriendelijke optie

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
9.75
Gebruiksgemak
9.04
Met de Naim Mu-so 2e generatie draadloze luidspreker zet ik een nieuwe standaard voor premium audioprestaties en design. Met een strak aluminium chassis, een oversized aanraakgevoelige volumeknop en aanpasbare grillekleuren is hij visueel opvallend en goed uitgerust. Volgens T3 "biedt de Mu-so 2 een breder geluidsbeeld, verbeterde basrespons en krachtig, storingsvrij geluid." De 'Room Compensation' instellingen verbeteren de plaatsingsflexibiliteit, en de HDMI ARC-ingang maakt het mogelijk om als stereogeluidsbalk te functioneren. De luidspreker ondersteunt diverse streamingmethoden en audioformaten, waardoor uitzonderlijke geluidskwaliteit over bronnen wordt gegarandeerd. Bovendien biedt hij een breed scala aan connectiviteitsopties, waaronder optisch, 3,5 mm analoog, ethernet en USB, waardoor veelzijdigheid en gebruiksgemak worden gegarandeerd.

Vergeleken met andere draadloze luidsprekers onderscheidt de Mu-so 2 zich als een premium optie. What Hi-Fi? noemt het de beste premium draadloze luidspreker en prijst zijn uitstekende geluidskwaliteit en uitgebreide streamingopties. Als compact ontwerp dat geliefd is bij audiofielen, concurreert het met de Sonus Faber Omnia, met een strak aluminium chassis en een verlichte knop. Terwijl beide systemen uitgebreide streamingondersteuning bieden, beschikt de Mu-so 2 over een breder scala aan fysieke connectiviteitsopties, waaronder HDMI ARC, optische, 3,5 mm en USB-ingangen. Dit plaatst hem op de voorgrond van veelzijdigheid en aanpasbaarheid binnen het premium segment.

In vergelijking met de Sonos Era 100, die wordt geprezen om zijn betaalbaarheid en rijke functieprofiel, staat de Mu-so 2 als een premium alternatief. De Era 100 levert een groot, open geluid en gedetailleerde precisie, waardoor het een aanbevolen keuze is voor degenen die premium kwaliteit zoeken zonder een zware investering. Echter, de Mu-so 2 blinkt uit in design en audioprestaties, en biedt over het algemeen een meer premium en verfijnde ervaring.

De Naim Mu-so Qb 2e generatie, een broertje in de Mu-so familie, heeft ook lof ontvangen voor zijn verbeterde functies en uitzonderlijke prestaties. Het heeft de What Hi-Fi? Awards gewonnen en beschikt over een drieweg stereo luidsprekerconfiguratie met opgewaardeerde componenten, die in totaal 300W versterking levert. Het nieuwe streamingplatform biedt diverse connectiviteitsopties, en de geluidskwaliteit wordt omschreven als rijk, met een levendige hoge tonenrespons en goed uitgebalanceerde bas, wat resulteert in een ruimtelijk geluidsbeeld. Dit onderstreept nogmaals de bekwaamheid van de Mu-so serie om uitstekende audiokwaliteit en functies te leveren in verschillende vormfactoren.

Kortom, de Naim Mu-so 2e generatie draadloze luidspreker onderscheidt zich als de belichaming van premium audioprestaties en design. Zijn evolutie van eerdere modellen brengt verfijnde details, uitzonderlijke geluidskwaliteit en een uitgebreid scala aan functies naar voren, waardoor het een topkeuze is voor audiofielen en liefhebbers die een draadloze luidspreker zoeken die uitblinkt in zowel vorm als functie. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, positioneert zijn premium kwaliteit en veelzijdige connectiviteitsopties het als een toonaangevende concurrent in de draadloze luidspreker categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Sonos Era 300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Era 300

 • list plusUitzonderlijke Dolby Atmos-ondersteuning voor een meeslepende audiobeleving
 • list plusVeelzijdige connectiviteit met Bluetooth 5.0, AirPlay 2 en Wi-Fi 6
 • list plusDuidelijke en onderscheidende stereomuziekweergave met indrukwekkende meeslepende geluidservaring

Nadelen Sonos Era 300

 • list plusVereist specifieke streamingdiensten voor Dolby Atmos-ondersteuning, wat mogelijk de algemene muziekluistermogelijkheden beperkt
 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige concurrenten
 • list plusMoeilijk om ruimtelijke audiostukken te vinden binnen muziekstreaming-apps

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.22
Functionaliteit
8.79
Gebruiksgemak
8.48
Ik ben dolenthousiast over de Sonos Era 300 wifi speaker, een eersteklas aanbod dat wordt geprezen om zijn uitzonderlijke Dolby Atmos-ondersteuning. Dit maakt het een ideale keuze voor thuisbioscoopliefhebbers die een meeslepende audiobeleving zoeken. Met een prijs van $449 is het ontworpen om een uitgestrekt geluid te leveren met up- en side-firing speakers, en het wordt benadrukt dat het een breed en verhoogd geluid kan creëren dat rond de speaker kan bewegen, vooral bij tracks geoptimaliseerd voor Dolby Atmos. Volgens TechRadar, "De toevoeging van Dolby Atmos-muziek brengt het geluid naar een nieuw niveau, met brede en verhoogde geluiden die rond de luidspreker kunnen bewegen." Dit maakt het een overtuigende optie voor degenen die een 7.1.4-systeem willen creëren in combinatie met de Sonos Arc-soundbar.

De Era 300 heeft een uniek "cinched hourglass" ontwerp en herbergt zes drivers en op maat gemaakte golfgeleiders voor richtinggeluid. De ruimtelijke audioweergave, samen met Bluetooth 5.0, AirPlay 2 en Wi-Fi 6, maakt het een veelzijdige keuze voor verschillende apparaten. Tom's Guide merkt op dat de aanraakgevoelige bedieningselementen aan de bovenkant intuïtief zijn, en de luidspreker biedt ook ondersteuning voor spraakassistenten. Het is echter vermeldenswaardig dat het momenteel specifieke streamingdiensten vereist voor Dolby Atmos-ondersteuning, wat mogelijk de algemene muziek luistermogelijkheden beperkt. Volgens Gear Patrol, "De geschiktheid voor algemeen muziek luisteren kan beperkt zijn door de huidige vereiste om je te abonneren op specifieke streamingdiensten voor Dolby Atmos-ondersteuning."

De Era 300 is geprezen om zijn heldere en duidelijke stereomuziekweergave, met een gevoel van linker- en rechterkanalen, en zijn vermogen om een indrukwekkende en meeslepende geluidservaring te creëren wanneer het wordt gebruikt als achterluidsprekers in een thuisbioscoopopstelling. Er wordt echter gesuggereerd dat het zou kunnen profiteren van meer laagfrequente extensie. Desalniettemin vertegenwoordigt het een aanzienlijke verbetering in geluidsverspreiding, helderheid en bas in vergelijking met zijn voorganger, de Sonos Era 100.

Wat betreft de concurrentie, wordt de Era 300 onder de loep genomen vanwege zijn hogere prijs in vergelijking met sommige concurrerende producten, zoals opgemerkt door What Hi-Fi, die aangeeft dat de prijs aan de hoge kant kan zijn. Bovendien vermelden sommige recensies de moeilijkheid om ruimtelijke audiotracks te vinden binnen muziekstreaming-apps, wat een beperking zou kunnen vormen voor gebruikers die de ruimtelijke audiomogelijkheden volledig willen benutten.

Al met al springt de Sonos Era 300 wifi speaker eruit als een eersteklas keuze voor thuisbioscoopliefhebbers die een meeslepende audiobeleving zoeken, vooral met zijn Dolby Atmos-ondersteuning en uitgestrekte geluidsweergave. Hoewel het een premium prijskaartje heeft en beperkingen kan hebben bij algemeen muziek luisteren, maken zijn ruimtelijke audiomogelijkheden en algehele geluidskwaliteit het een overtuigende optie voor degenen die hun home entertainment setup willen verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Geoptimaliseerd voor opstellingen met meerdere kamers: Audio Pro C5 MKII

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Audio Pro C5 MKII

 • list plusDynamisch geluid en hi-fi audioprestaties

Nadelen Audio Pro C5 MKII

 • list plusMogelijke beperkingen bij complexe tracks en algehele helderheid

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.52
Functionaliteit
7.77
Gebruiksgemak
8.34
De Audio Pro C5 MKII wifi-speaker is een uitstekende keuze voor wie een veelzijdige audiobeleving wil binnen een moderne, multi-room opstelling. De speaker biedt dynamisch geluid en ondersteunt multi-room mogelijkheden over Apple, Google en Audio Pro ecosystemen. Dankzij het vernieuwde baspoortontwerp en verbeterde interne elektronica levert de speaker een geluidskwaliteit die de concurrentie aankan, en dat alles voor een betaalbare prijs. Zoals Rolling Stone benadrukt: "De Audio Pro Addon C10 MkII wordt geprezen om zijn hi-fi audioprestaties, waardoor het een ideale keuze is voor superieur geluid thuis."

Een van de belangrijkste kenmerken van de Audio Pro C5 MKII is de naadloze integratie in moderne multi-room opstellingen. Dit sluit aan bij het geoptimaliseerde ontwerp voor thuisgebruik, waardoor het een handige en hoogwaardige audio-oplossing biedt voor moderne woonruimtes. De multi-room mogelijkheden van de speaker, in combinatie met zijn hi-fidelity audioprestaties, maken het een overtuigende keuze voor wie premium geluid wil in verschillende ruimtes van hun huis.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Audio Pro C5 MKII zich door zijn uitgebreide multi-room mogelijkheden en vermogen om duurdere speakers te overtreffen, zoals benadrukt door What Hi-Fi's beoordeling. De ondersteuning voor AirPlay 2, Google Cast en de Audio Pro Control app, geïntegreerd met diverse muziekdiensten, versterkt verder de aantrekkingskracht voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en uitgebreide audio-oplossing.

Desondanks, hoewel de Audio Pro C5 MKII op veel gebieden uitblinkt, zijn er potentiële beperkingen om rekening mee te houden. Trusted Reviews merkt op dat de speaker moeite kan hebben met complexe nummers en dat de algehele helderheid ontbreekt, wat de prestaties in bepaalde situaties kan beïnvloeden. Ondanks dit blijven het dynamische geluid en de multi-room mogelijkheden van de speaker overtuigende kenmerken die het tot een sterke concurrent maken in de wifi-speaker categorie.

Bij het overwegen van de concurrentie, kan de Audio Pro C5 MKII zich meten met aanbiedingen zoals de Sonos Play:5 en Sonos Move. Terwijl de Sonos Play:5 wordt erkend om zijn multi-room ondersteuning en hoogwaardig geluid, en de Sonos Move wordt geprezen om zijn veelzijdigheid met zowel WiFi- als Bluetooth-ondersteuning, biedt de Audio Pro C5 MKII een overtuigend alternatief met zijn geoptimaliseerde ontwerp voor moderne multi-room opstellingen en zijn vermogen om hi-fi geluid te leveren voor een betaalbare prijs.

Samengevat, is de Audio Pro C5 MKII wifi-speaker een dynamische en veelzijdige audio-oplossing, geoptimaliseerd voor multi-room opstellingen in moderne ruimtes. Zijn hi-fidelity audioprestaties, multi-room mogelijkheden en naadloze integratie in moderne woonruimtes maken het een overtuigende keuze voor wie een meeslepende audiobeleving thuis zoekt, waarbij de potentiële beperkingen als overwegingen binnen specifieke gebruiksscenario's dienen. Als een betaalbare optie die duurdere speakers overtreft, onderscheidt de Audio Pro C5 MKII zich als een topconcurrent in de wifi-speaker categorie, met name vanwege zijn geoptimaliseerde ontwerp voor moderne multi-room opstellingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Bluesound Pulse M

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bluesound Pulse M

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit
 • list plusStijlvol ontwerp
 • list plusDiverse connectiviteitsopties

Nadelen Bluesound Pulse M

 • list plusGevoelig voor vingerafdrukken
 • list plusOntbreekt aan Chromecast

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.39
Functionaliteit
7.58
Gebruiksgemak
8.19
De Bluesound Pulse M draadloze luidspreker is een opvaller in de markt, met uitzonderlijke geluidskwaliteit, een uniek ontwerp en diverse aansluitmogelijkheden. Geprezen door gerenommeerde bronnen zoals TechRadar en Trusted Reviews, biedt deze luidspreker een grensverleggende hi-fidelity luisterervaring. Met zijn 24bit/192kHz resolutie, 80W Class D-versterking en omni-hybride driver lay-out zorgt hij voor een breed geluidsbeeld, diepe bassen en zelfverzekerde prestaties in het middenbereik. Zoals T3.com benadrukt, is het een "ongecompliceerd plezier om naar te luisteren, met zelfverzekerde ritmische expressie en vocale prestaties."

Het slanke en gebogen ontwerp van de Pulse M met een matte afwerking en glazen bovenkant, evenals de intuïtieve BluOS-interface, maken hem stijlvol en krachtig. Het biedt verschillende aansluitmogelijkheden, waaronder een hoofdtelefoonaansluiting, USB, Ethernet en optische ingang met een adapter. De toevoeging van de BluOS-app en tweeweg Bluetooth verbetert zijn veelzijdigheid. Het is echter vermeldenswaard dat de luidspreker geen Chromecast heeft en gevoelig is voor vingerafdrukken, zoals vermeld door Trusted Reviews.

In de markt voor alles-in-één muzieksystemen concurreert de Bluesound Pulse M met merken als Sonos en Denon. Hoewel het bepaalde functies zoals Chromecast mist, onderscheidt het zich door zijn unieke Omni-Hybrid™ driverontwerp en 24bit/192kHz resolutie. De Pulse M is gepositioneerd als een premium optie, geprijsd op £449 in het Verenigd Koninkrijk en $449 in de Verenigde Staten. Zoals beschreven door Trusted Reviews, is het "stijlvol en krachtig, met rijk en meeslepend geluid," waardoor het een sterke concurrent is in zijn segment.

In vergelijking met zijn concurrenten blinkt de Pulse M uit in het bieden van Hi-Fi genot en een eigentijdse esthetiek, waardoor het een overtuigende keuze is voor audiofielen en degenen die een stijlvolle toevoeging aan hun home entertainment setup zoeken. Hoewel het geen expliciete definitie heeft in zijn geluidsbeeld, compenseert het met diepe, getextureerde bassen en zelfverzekerde prestaties in het middenbereik, zoals opgemerkt door T3.com.

De Bluesound Pulse M is een premium draadloze luidspreker die uitblinkt in uitzonderlijke geluidskwaliteit, een stijlvol ontwerp en diverse aansluitmogelijkheden. Hoewel het kleine nadelen kan hebben zoals gevoeligheid voor vingerafdrukken en het ontbreken van Chromecast, maken zijn algehele prestaties en ontwerp het een sterke concurrent in de markt voor draadloze luidsprekers. Zoals TechRadar het stelt, levert de Pulse M "uitzonderlijke geluidskwaliteit, functies en design," waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die een high-fidelity luisterervaring zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Sonos One SL Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.86
Functionaliteit
7.49
Gebruiksgemak
7.31
Ik ben dol op de Sonos One SL. Deze draadloze speaker biedt een geweldige geluidskwaliteit en een strak design, perfect voor muziekliefhebbers. Met zijn capacitieve aanraakbediening, matte afwerking en monochrome kleuropties, spreekt deze speaker een breed publiek aan. Het ontbreken van een ingebouwde spraakassistent is geen probleem, want de mogelijkheid om de speaker te koppelen aan andere Sonos speakers voor een stereogeluid maakt dit meer dan goed. En met de Trueplay functie wordt het geluid aangepast aan de omgeving, wat echt een verschil maakt. Bovendien biedt het AirPlay 2 voor nog meer connectiviteitsopties.

Om de Sonos One SL in te stellen, kun je kiezen tussen een bedrade Ethernetverbinding of Wi-Fi, en de Trueplay software van Sonos optimaliseert de luisterervaring. Hoewel het geen Bluetooth streaming ondersteunt, is het wel geschikt voor Apple Airplay 2, wat het aantrekkelijk maakt voor iPhone gebruikers. Het feit dat de speaker consistent klinkt bij verschillende muziekgenres en zowel individueel als in stereo kan worden gebruikt, maakt het echt uniek. En zoals een review zegt: "Het ontbreken van Bluetooth streaming is geen groot nadeel."

In vergelijking met zijn tegenhanger, de Sonos One (Gen.2), biedt de One SL geen spraakassistent functies, maar het is wel iets goedkoper. Voor mensen die op zoek zijn naar een spraakassistent-vrije optie, is dit ideaal. Hoewel specifieke geluidskwaliteitmetingen ontbreken in de reviews, is de indrukwekkende bas en heldere vocalen, samen met de Trueplay functie, maken het een verstandige keuze.

Kortom, de Sonos One SL is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een draadloze speaker met geweldige bas en heldere vocalen, stereokoppelmogelijkheden en een strak design. Het is compatibel met verschillende muziek- en streamingdiensten en de Trueplay functie maakt het een sterke kandidaat in de categorie wifi-speakers. Maar het ontbreken van Bluetooth streaming kan een beperking zijn voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

7. Draagbaar voor buitengebruik: Audio Pro A15

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Audio Pro A15

 • list plusIk geniet echt van de ruimtelijke audiofuncties.

Nadelen Audio Pro A15

 • list plusHet kan zijn dat het geluid niet zo natuurlijk is als bij sommige concurrenten.

Beoordeling

6.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.16
Functionaliteit
6.24
Gebruiksgemak
7.05
De Audio Pro A15 draadloze speaker is een overtuigende concurrent in de multi-room speaker arena en positioneert zichzelf als een betaalbaar alternatief voor de Sonos Move. Met de focus op veelzijdigheid en budgetvriendelijkheid richt deze speaker zich op diegenen die op zoek zijn naar een naadloos multi-room speaker systeem. Met een geluidskwaliteit die zijn prijsklasse overtreft, is de A15 een uitstekende draadloze speaker in het middensegment, met uitgebreide multi-room mogelijkheden die duurdere opties overtreffen. Het wordt geprezen om zijn ruimtelijke audiocapaciteiten, waardoor het een uitstekende keuze is voor Dolby Atmos-nummers, en het excelleert ongeacht het formaat, waardoor het zich onderscheidt als een top performer in zijn categorie.

De evaluatie van de Audio Pro A15 door TechGearLab's onderstreept zijn kracht in het middensegment. De opvallende ruimtelijke audiocapaciteiten en multi-room mogelijkheden positioneren het als een overtuigende keuze, die duurdere alternatieven overtreft. Zoals opgemerkt, ontving "de Bose Home Speaker 500 de titel van Beste Opzichzelfstaande Thuis Draadloze Speaker," terwijl de Sonos Five werd erkend als het Beste Multi-speakersysteem Middelpunt. Echter, het vermogen van de A15 om te excelleren in ruimtelijk audio en multi-room functionaliteit tegen een toegankelijker prijspunt onderscheidt het.

Bovendien sluiten de A15's vermogen om een groots, open geluid, geweldige details en uitgebreide streaming mogelijkheden te bieden, het aan bij de beste draadloze speakers, zoals de Sonos Era 100. De ruimtelijke audiocapaciteiten en multi-room vaardigheden van de A15 plaatsen het in een eigen klasse, die duurdere opties overtreft. Zoals benadrukt, "wordt de Sonos Era 100 geprezen om zijn geweldige geluid, uitstekende bouwkwaliteit en een breed scala aan streaming mogelijkheden, waardoor het een betaalbare allrounder is." Echter, het vermogen van de A15 om ruimtelijke audiocapaciteiten en veelzijdige prestaties in verschillende formaten te leveren, plaatst het in een nog aantrekkelijkere positie.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de A15 uit in het leveren van ruimtelijk audio en multi-room functionaliteit tegen een toegankelijker prijspunt, waardoor het een uitstekende draadloze speaker in het middensegment is. Hoewel sommige concurrenten specifieke sterke punten kunnen hebben op het gebied van geluidskwaliteit of connectiviteit, valt de A15 op door zijn algehele waardepropositie, die tegemoetkomt aan degenen die een mix van prestaties en betaalbaarheid zoeken in een multi-room speaker systeem. Het is echter vermeldenswaardig dat de A15 misschien niet hetzelfde niveau van natuurlijk geluid biedt als sommige van zijn rivalen, zoals de Apple HomePod 2. Desalniettemin, zijn vermogen om uitstekende geluidskwaliteit en veelzijdigheid te leveren tegen een concurrerend prijspunt, bevestigt zijn positie als een top mededinger in de categorie van draadloze speakers in het middensegment.

Kortom, de Audio Pro A15 draadloze speaker onderscheidt zich als een uitzonderlijke draadloze speaker in het middensegment, met ruimtelijke audiocapaciteiten en multi-room vaardigheden die duurdere opties overtreffen. Zijn vermogen om uitzonderlijke geluidskwaliteit, veelzijdigheid en betaalbaarheid te leveren, maakt het een overtuigende keuze voor diegenen die een budgetvriendelijk maar hoog presterend multi-room speaker systeem zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Bowers & Wilkins Formation Duo

Loading ...

Voordelen Bowers & Wilkins Formation Duo

 • list plusHoge kwaliteit audio prestaties

Nadelen Bowers & Wilkins Formation Duo

 • list plusPremium prijsniveau
 • list plusOptionele extra componenten verhogen de totale kosten

Beoordeling

6.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.61
Functionaliteit
5.98
Gebruiksgemak
5.77
De Bowers & Wilkins Formation Duo draadloze luidspreker is het vlaggenschip van de Formation-serie en combineert hoogwaardig geluid met gemak. Als een paar zelfstandige, draadloze, actieve luidsprekers integreert de Duo een MESH-netwerksysteem om met elkaar en de buitenwereld te communiceren, waardoor de druk op bestaande netwerkinfrastructuur wordt verminderd. Elke luidspreker herbergt een 25mm carbon dome-tweeter en een 165mm Continuum-type conusdriver in een afgesloten kast, versterkt door een paar 125-watt klasse D-versterkers en draadloze apparatuur. Het systeem ondersteunt verschillende connectiviteitsopties, waaronder Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon Ready, Ethernet en Bluetooth. De eigen draadloze technologie creëert een robuust mesh-netwerk, waardoor hoge-resolutie audio met minimale latentie en strakke synchronisatie tussen luidsprekers wordt gegarandeerd.

Volgens Home Theater HiFi biedt de Formation Duo "audio van hoge kwaliteit en naadloze streamingmogelijkheden", met ondersteuning voor verschillende draadloze protocollen voor multiroom bediening met nauwkeurige synchronisatie en lage latentie. De luidsprekers worden geprezen om hun uitzonderlijke bas- en hoge frequenties, waarbij de kennis van B&W op het gebied van tweeterontwerpen wordt benadrukt. Om hun potentieel te maximaliseren, wordt een abonnement op Roon en muziekbestanden van hoge kwaliteit aanbevolen. De review van The Absolute Sound benadrukt ook het robuuste mesh-netwerk van de formatie, dat "hoge-resolutie audio met lagere latentie en strakkere synchronisatie tussen luidsprekers" biedt, waarbij de eenvoudige installatie en gebruik worden benadrukt.

Met een verkoopprijs van $3999 is de Formation Duo bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardig geluid met draadloos gemak, waarbij gebruik wordt gemaakt van superieure ontwerp, geluidsprestaties en het eigen mesh-netwerk. De optionele extra componenten, zoals stands, de Formation Bass-unit en het Formation Audio-apparaat, kunnen echter aanzienlijk de totale kosten verhogen, zoals opgemerkt door Home Theater HiFi. Hoewel de prijs voor sommigen een afschrikmiddel kan zijn, onderscheidt de naadloze draadloze mogelijkheden, het geluid van hoge kwaliteit en het robuuste mesh-netwerk de Formation Duo in de categorie draadloze luidsprekers.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Bowers & Wilkins Formation Duo zich door zijn eigen mesh-netwerk, dat zorgt voor hoge-resolutie audio met minimale latentie en strakke synchronisatie tussen luidsprekers. Zijn hoogwaardige audioprestaties en naadloze streamingmogelijkheden maken het een ideale keuze voor audiofielen die op zoek zijn naar draadloos gemak. De premium prijs en extra componenten maken het echter minder toegankelijk voor prijsbewuste consumenten. Desalniettemin staat de Bowers & Wilkins Formation Duo voor mensen die topprestaties op het gebied van geluid en draadloze functionaliteit prioriteren als een overtuigende optie in het high-end draadloze luidsprekersegment.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wifi speakers. Er zijn immers 1966 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!