De Bestenu Vleesthermometer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/07/2020


Een vleesthermometer vertelt je of je vlees gaar is. Dit is vooral handig bij het bereiden van vlees op de barbecue, maar ook als je bijvoorbeeld een gerecht bereidt in de slowcooker. In de onderstaande gids lees je waar je op moet letten bij aankoop van een vleesthermometer.

Kun je een vleesthermometer ook in de barbecue gebruiken?

hide product content

Niet alle vleesthermometers gebruik je op de barbecue, want ze zijn niet allemaal bestand tegen de hoge temperaturen van een goede barbecue. Je wilt natuurlijk geen gesmolten display terugvinden in je steak. Controleer daarom altijd voor gebruik of je je vleesthermometer geschikt is voor de barbecue door de productbeschrijving goed te lezen.

Hoe gebruik je een vleesthermometer?

hide product content

Een vleesthermometer gebruiken is niet moeilijk. Je stop de pin van de thermometer in het dikste gedeelte van het vlees en probeert hierbij het midden van het vlees te vinden. Zorg ervoor dat je hierbij niet tegen het bot aan zit, want dan klopt de temperatuur niet. Vervolgens bereid je het gerecht zoals je dit normaal zou doen, maar nu hou je ook een oogje op de temperatuur van het vlees.

Hoe werkt een vleesthermometer?

hide product content

Een vleesthermometer werkt op dezelfde manier als elke andere goede thermometer: de temperatuur wordt gemeten en vervolgens weergegeven op een display. Dit display kan analoog of digitaal zijn. Daarnaast geven de meeste vleesthermometers de temperatuur weer in Celcius of Fahrenheit.

Kan elke vleesthermometer in de oven?

hide product content

Nee, niet elke vleesthermometer kan in de oven worden gebruikt. De buitenkant van de thermometer moet bestand zijn tegen hoge temperaturen en niet alle thermometers zijn dit. In de instructies staat beschreven of je de thermometer in de oven kunt gebruiken.

Als je niet zeker weet of je vleesthermometer in de oven gebruikt kan worden, neem dan het zekere voor het onzekere en gebruik deze niet in de oven. Je loopt hiermee immers het risico op gesmolten plastic niet alleen in je eten, maar op de bodem van je oven en/of van je pan.

Wat kun je doen met een slimme vleesthermometer?

hide product content

Natuurlijk meet je er ten eerste de temperatuur van je vlees mee op, meer niet. Een slimme vleesthermometer heeft echter een bijbehorende app waarmee je de temperatuur van je vlees op je telefoon terugziet. Je houdt zo je vlees in gaten terwijl je op de bank geniet van een goed boek en een glas wijn! Af en toe kijk je op de app en indien nodig sta je op om de vlam of de oven iets bij te stellen.

Hoe weet je wanneer je vlees gaar is?

hide product content

Met behulp van een vleesthermometer bepaal je of je vlees gaar is of niet. Verschillende soorten vlees zijn gaar bij verschillende temperaturen. Wil je een doorbakken stukje rundvlees, dan moet je vlees aan de binnenkant 65 tot 70 °C zijn. Als je rundvlees 50 tot 55 °C is, dan is het nog rood aan de binnenkant: ook wel 'rare' genoemd.

Maak je kalfsvlees klaar, dan moet het vlees minimaal 65 °C zijn om gegeten te kunnen worden, maar wil je het doorbakken, dan wacht je tot het vlees 75 tot 80 °C is. Varkensvlees heeft een temperatuur van 70 tot 75 °C nodig, terwijl lamsvlees bij 70 °C tot 75 °C gaar is. Kip en kalkoen zijn beide gaar als het vlees ongeveer 80 °C heeft bereikt.

Hoe komt deze handige Vleesthermometer reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Vleesthermometer ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Vleesthermometers, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Vleesthermometers die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Vleesthermometers het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vleesthermometers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan Vleesthermometers

De beste Vleesthermometers in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Met deze digitale kernthermometer van Orthex meet je de kerntemperatuur van vlees, vis, gevogelte, gebak en meer. Zo weet je zeker dat je gerecht ook binnenin (in de kern) gaar is. De stalen pen mag tijdens het garen in de oven in het gerecht blijven. De metalen draad, die de pen met display verbindt, wordt tussen de ovendeur geklemd. De thermometer geeft een alarm wanneer de gewenste kerntemperatuur bereikt is. Het LCD display is goed af te lezen. Aan de achterzijde is de thermometer voorzien van een standaardje en magneet. De thermometer meet tot 250°C, kan worden omgezet naar Fahrenheit, en een batterij (1 x AAA) is inclusief. De thermometer is ook als kookwekker te gebruiken, tot 99 minuten en 59 seconden. Belangrijkste kenmerken: Meet de kerntemperatuur van vlees, vis, gevogelte, gebak en meer Stalen pen blijft tijdens het garen in de oven in het gerecht blijven Geeft alarm wanneer gewenste temperatuur bereikt is Goed leesbaar display Achterzijde voorzien van standaardje en magneet Meet tot 250°C, ook in F Batterij (1 x AAA) is inclusief Met kookwekkerfunctie, tot 99 minuten en 59 seconden

1. Orthex Kernthermometer, digitaal


Product informatiePlus or Show more

Krijg jij jouw vlees niet goed gaar? Deze draadloze vleesthermometer meet de temperatuur voor het perfecte stuk vlees. De gewenste temperatuur is exact in te stellen en je zult een timer horen wanneer het stuk vlees of vis klaar is. ✔ Geschikt voor alle etenswaren ✔ Draadloos tot 30 meter ✔ Meet 2 dingen tegelijk met dubbele sonde ✔ Makkelijk op te hangen met magneten ✔ Inclusief Nederlandse handleiding Geschikt voor alle etenswaren Deze kookthermometer is ook geschikt voor het opmeten van suiker en andere vloeistoffen en kan het maar liefst twee stukken vlees of vis tegelijk meten. Daarbij is de thermometer ideaal te gebruiken voor de BBQ, oven, smoker en grill. Draadloos Een andere unieke functie van deze kookthermometer is dat het draadloos is. Tijdens de bereiding van jouw gerechten kan je gerust een krantje lezen op de bank of een kopje koffie drinken in de tuin of woonkamer. Het is namelijk heel eenvoudig om de thermometer in te stellen met een timer voor de gewenste temperatuur. Snel en nauwkeurig meten De Promida kookthermometer is niet alleen draadloos, maar kan ook zeer snel en nauwkeurig meten. In maximaal 5 seconden na het insteken van de sondes zal de temperatuur op het digitale LED scherm te zien zijn. Makkelijk op te hangen De digitale kookthermometer bestaat uit twee delen en zijn met behulp van magneten beide op te hangen aan verschillende magnetische ondergronden. Hang het onderstel van de thermometer dus eenvoudig aan de zijkant van de BBQ terwijl je 20 meter verder in de tuin zit. Inhoud pakket: 1 x Promida Display 1 x Promida Display onderstel 1 x Product handleiding 2 x Sondes Let op! Er zijn 4 AAA batterijen nodig. Deze zijn niet inbegrepen bij de verpakking.

2. Vleesthermometer Draadloos met Timer - BBQ thermometer – Kernthermometer – Suikerthermometer – Keukenthermometer


Product informatiePlus or Show more

Een RVS vleesthermometer voor het meten van de temperatuur van uw vlees, vis of groente in de oven. Meet gemakkelijk de kern van uw voedsel en zorgt voor optimale bereiding. Bovendien is deze thermometer gemakkelijk schoon te maken. Kwaliteit voor een scherpe prijs én gratis bij u thuisbezorgd.

3. Vleesthermometer - braadthermometer RVS


Product informatiePlus or Show more

Met deze digitale thermometer is het erg gemakkelijk om de temperatuur van je voeding en vloeistoffen te kunnen meten. De meetsonde van de thermometer is van RVS en door zijn scherpe punt kan deze makkelijk in alle soorten voedsel worden gestoken. De thermometer heeft een simpele bediening en is voorzien van een automatische power-off functie. Met deze thermometer bereik je de ideale temperaturen in de keuken of bij de BBQ.

4. Digitale Keuken Thermometer - van -50° tot 300°


Product informatiePlus or Show more

Vind je het lastig om jouw stukje vlees goed gaar te krijgen? Deze draadloze vleesthermometer is perfect om de kerntemperatuur van vlees te meten en naar persoonlijke smaak te bereiden. De kookthermometer werkt binnen een straal van ca. 20 meter. Je hoeft het vlees dus niet continu te checken, want je krijgt vanzelf een seintje wanneer het vlees klaar is. Het heldere display geeft de temperatuur weer. De oventhermometer meet tot 250°C/500°F. Geschikt voor oven, bbq en braadpan. Geschikt voor alle soorten vlees De vleesthermometer is geschikt voor alle soorten vlees, maar ook voor vis. Kies een van de vooraf ingestelde waarden: rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees, kip, hamburger, varkensvlees, kalkoen of vis. Daarnaast kun je de gewenste vooraf ingestelde smaak selecteren. Je hebt de keuze uit: well done, medium well, medium, medium rare en rare. Ook kun je handmatig de gewenste temperatuur instellen. Kies uit Fahrenheit of Celsius. Je krijgt een seintje wanneer het vlees klaar is. Geniet van een heerlijk, perfect gegaard stukje vlees naar persoonlijke smaak! Snel en nauwkeurig De vleesthermometer heeft een zeer snelle en nauwkeurige temperatuurmeting. De thermometer kan de temperatuurwaarde in 4 à 5 seconden aflezen en naar de ontvanger/timer sturen. Je kunt de thermometer bij je dragen met behulp van de belt clip. Mancor Vleesthermometer ✔ Draadloos en digitaal. ✔ Meet van 0°C tot 250°C/32°F tot 500°F. ✔ Geschikt voor (rook)oven, barbecue en braadpan. ✔ Met vooraf ingestelde waarden. ✔ Geschikt voor alle soorten vlees en vis. ✔ Werkt binnen een straal van ca. 20 meter. ✔ Met timer en roestvrijstalen meetsonde. Specificaties ✔ Materiaal: ABS + roestvrijstalen sonde. ✔ Kleur: zwart, grijs. ✔ Werkt op AAA batterijen (exclusief). Wil jij ook genieten van een heerlijk, perfect gegaard stukje vlees naar persoonlijke smaak? Bestel dan nu deze Mancor vleesthermometer!

5. Vleesthermometer Digitaal BBQ Thermometer Draadloos - Kernthermometer - Oventhermometer - Meater


Product informatiePlus or Show more

Digitale vlees braad thermometer met timer * Met timer functie. * Temperatuurbereik van 0°C tot 300°C. * Metingen in °C of °F. * Schaalverdeling 1°C. * Continustand - voor constant meten van temperaturen. * Min/max temperatuur functie. * Instelbaar temperatuur alarm. * 150 mm lange roestvaststalen sonde geschikt voor de oven (hittebestendig). * Batterij inbegrepen

6. Hendi Digitale Vlees Braad Thermometer met Timer - 8 x 8 x 1,5 cm


Product informatiePlus or Show more

✅ Snel en eenvoudig meten ✅ Inclusief Nederlandse handleiding ✅ Groot meetbereik ✅ Waterdicht ✅ Compact design Houd jij van een heerlijk mals stuk vlees? Deze compacte BBQ thermometer van Promida is perfect om jou vlees precies naar jou wens te grillen of bakken. Ook is deze kookthermometer geschikt om suiker, karamel of vis te meten voor de perfecte gaarheid. De BBQ thermometer in de keuken of buiten bij de barbecue gebruikt worden en heeft een meetbereik van -50 tot 300 graden celsius. Snel en eenvoudig meten Ervaar het gemak om binnen enkele seconde de temperatuur van vlees, vis of vloeistoffen te meten met de Promida vleesthermometer. Klap snel en gemakkelijk de roteerbare sonde uit om direct te kunnen meten. Gebruik de “hold” functie om de temperatuur vast te zetten en het vervolgens makkelijk af te lezen op het scherm. Groot meetbereik Met deze handige digitale BBQ thermometer met je de kerntemperatuur van -50 tot 300 graden celsius binnen een mum van tijd. Met dit meetbereik is het mogelijk om gerechten op hoge en lage temperaturen op te meten. Waterdicht Door het premium materiaal wat is gebruikt, is het mogelijk om de Promida BBQ thermometer gewoon af te spoelen onder de kraan. Op deze manier is hoef je geen moeite doen om met een droge doek etensresten eraf te krabben. Compact design De Promida BBQ thermometer is erg compact en makkelijk op te bergen en mee te nemen. Het past perfect in de keukenlade en neemt weinig plek in beslag. Inhoud pakket: 1 x Promida BBQ thermometer 1 x Product handleiding (Nederlandse handleiding in de mail) Let op! Er is 1 AAA batterij nodig. Deze is niet inbegrepen bij de verpakking.

7. Digitale Vleesthermometer Waterdicht - BBQ thermometer - Kernthermometer - Suikerthermometer – Kookthermometer voor Vloeistof


Product informatiePlus or Show more

Vind je het lastig om jouw stukje vlees goed gaar te krijgen? Deze compacte vleesthermometer meet makkelijk de kerntemperatuur van vlees. Het heldere display geeft snel en nauwkeurig de temperatuur weer. De thermometer meet tot 300°C/572°F. Geschikt voor (rook) oven, grill, bbq en braadpan. Veilig en multifunctioneel De vleesthermometer is geschikt voor alle soorten vlees. Het apparaat is veilig in gebruik. Met lange meetsonde om de handen te beschermen tegen hitte en oliespetters. De sondepunt is extra smal, waardoor het makkelijker is om deze in het voedsel te steken. Snel en nauwkeurig De vleesthermometer heeft een snelle en nauwkeurige temperatuurmeting. Het temperatuurbereik is - 58°F ~ 572°F/-50°C ~ 300°C. Mancor Vleesthermometer ✔ Compacte thermometer; makkelijk in gebruik. ✔ Geschikt voor (rook)oven, barbecue, grill, (braad)pan, etc. ✔ Met extra lange meetsonde. ✔ Met standaard en magneet om makkelijk neer te zetten of op te hangen. ✔ Temperatuurbereik: - 58°F ~ 572°F (-50°C ~ 300°C). Specificaties ✔ Kleur: grijs. ✔ Materiaal: ABS + roestvrijstalen sonde. ✔ Afmeting: 65x70x17 mm. ✔ Afmeting meetsonde: 110 mm. ✔ Afmeting kabel van roestvrij staal: 1200 mm. ✔ Werkt op een AAA batterij (exclusief). Wil jij ook genieten van een heerlijk, perfect gegaard stukje vlees naar persoonlijke smaak? Bestel dan nu deze Mancor vleesthermometer!

8. Vleesthermometer Digitaal BBQ Thermometer Draadloos - Kernthermometer - Oventhermometer


Product informatiePlus or Show more

De premium BBQ thermometer van MostEssential is een vleesthermometer van premium kwaliteit met premium functies, die andere vleesthermometers niet hebben. Meet snel en makkelijk de temperatuur van vlees en vloeistoffen, ervaar het gemak van een enorm meetbereik, neem de BBQ thermometer overal mee naartoe, en geniet van de handige extra functies! Waarom de MostEssential BBQ thermometer? ✔ Geeft temperatuur aan binnen twee seconden ✔ Makkelijk aan en uit ✔ Waterdichtheid van IP66 ✔ Kleine en compacte thermometer, die maar 70 gram weegt ✔ Mogelijkheid om te kiezen tussen graden Celsius en Fahrenheit ✔ Sterke magneet, ingebouwde flessenopener en Hold-function ✔ Gemaakt van roestvrijstaal en ABS plastic, hierdoor dus erg duurzaam Makkelijk en snel meten Ervaar het gemak van makkelijk en snel de temperatuur meten met de MostEssential vleesthermometer. Wanneer je de sonde uitklapt gaat de thermometer automatisch aan en wanneer je de sonde dichtklapt gaat de thermometer weer uit. De MostEssential thermometers zijn namelijk zo gemaakt dat wanneer je de sonde opendoet de temperatuur gelijk wordt aangegeven. De MostEssential BBQ thermometer beschikt over een hoge resolutie sonde, waardoor je de temperatuur al binnen twee seconden duidelijk ziet op het ingebouwde HD- display. Meetbereik Met deze handige digitale vleesthermometer meet je de kerntemperatuur van -50 tot +300 graden Celsius. De thermometer is geschikt om de kerntemperatuur van vlees, vis en vloeistoffen te meten tijdens het bakken, koken en natuurlijk het BBQ'en. Makkelijk meenemen De vleesthermometer is makkelijk mee te nemen door het kleine formaat. Ook is de vleesthermometer heel licht, want onze thermometer weegt slechts 70 gram. Waterdicht Ook beschikt de BBQ thermometer over een waterdichtheid van IP66. Deze waterdichtheid is een classificatie die aangeeft dat onze vleesthermometer waterdicht is tot regen en golven van water. Hierdoor kunt u de MostEssential vleesthermometer zonder problemen afspoelen onder de kraan. Suikerthermometer Door de accurate metingen en het ruime meetbereik van de thermometer is het ook mogelijk om de MostEssential thermometer te gebruiken bij het karamelliseren van suiker. Omdat je bij elke temperatuur een ander soort smaak kan creëren kan je de karamel precies maken zoals jij lekker vindt! Handige extra functies Wanneer je klaar bent met BBQ'en of het meten van de temperatuur bij een ander gerecht kan je de vleesthermometer handig ophangen aan de koelkast. Dit komt door de ingebouwde sterke magneet die aan de achterkant van de thermometer zit. Ook zit er een bieropener op de vleesthermometer, waardoor je ook je bierflessen open kan maken met deze handige gadget. Ten slotte beschikt de vleesthermometer over een handige 'Hold-function' die de mogelijkheid geeft om de data op te slaan en staat de temperatuur per vleessoort op de thermometer aangegeven. Kies voor een vleesthermometer die snel en goed meet, en premium functies beschikt. Bestel daarom nu nog de MostEssential vleesthermometer en kies voor een premium vleesthermometer!

9. MostEssential Premium BBQ Thermometer – Vleesthermometer - Kernthermometer - Suikerthermometer - Voedselthermometer - Thermometer Koken - Keuken Thermometer - Digitaal – Draadloos - Waterdicht


Product informatiePlus or Show more

Wil jij er zeker van zijn dat je vlees altijd de juiste garing heeft? Dan biedt deze digitale kernthermometer de ideale oplossing! Aan de buitenkant van een stuk vlees is vaak niet te zien of deze van binnen goed gaar is, zeker wanneer het stuk vlees zich op de barbecue of in de oven bevindt. Niet goed gegaard vlees kan een voedselvergiftiging veroorzaken en met deze vleesthermometer weet je zeker dat je vlees altijd de juiste garing heeft. Daarnaast is de temperatuurmeter ook geschikt om de temperatuur van vloeistoffen of gesmolten chocolade te meten! ✔ Altijd de juiste garing van je vlees, vis, of vloeistof ✔ Lange meetstang waardoor je handen niet verbranden bij het meten ✔ Handige geheugenfunctie zodat je kan zien wat de laatst gemeten temperatuur is ✔ Inclusief batterij en handig opbergdoosje Digitaal en nauwkeurig De vleesthermometer heeft een range van -50 tot +300 graden celcius en geeft dit weer op het digitale LCD scherm. De vleesthermometer is zo nauwkeurig dat hij tot 1 decimaal achter de komma de meting weergeeft. Hoge kwaliteit Deze keukenthermometer heeft een meetstang van 14,5 centimeter gemaakt van een hoge kwaliteit metaal. In totaal is de thermometer 22,8 centimeter, waardoor je handen niet verbranden wanneer je de temperatuur gaat meten. De temperatuurmeter bevat ook handige functies zoals het onthouden van de laatste meting en het automatisch uitschakelen van de braadthermometer na 15 minuten om batterij te besparen. Wacht niet langer en geniet keer op keer van perfect gegaard vlees!

10. Lynnz® digitale vleesthermometer 300 graden kernthermometer - vlees - oven - BBQ - keuken - digitaal - draadloos - suikerthermometer


Artikelen die soortgelijk zijn aan Vleesthermometers


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vleesthermometers. Er zijn immers 60 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Vleesthermometer kopen.