Wat is de beste Messenset van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het kopen van een goede Messenset is een lastige uitdaging. Wat is de beste Messenset van 2024? Na het onderzoeken van 1738 Messensetten kwam de Berlinger Haus messenset met messenblok als beste getest uit onze Messenset-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Messensetten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Messensetten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Messenset-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Messensetten

1Score: 9.8
Berlinger Haus messenset met messenblok
Berlinger Haus messenset met messenblok
Berlinger Haus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Rochester 14-delige Messenset met Blok
Rochester 14-delige Messenset met Blok
Rochester
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Infinity Goods Messenset Messenblok 16
Infinity Goods Messenset Messenblok 16
Infinity Goods
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig
Beste messenset
KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig
KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes
Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes
Merkloos
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Smile 6-delige RVS Messenset in
Smile 6-delige RVS Messenset in
Smile
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset
ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset
ROYAL KITCHEN GOODS
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Boska Keukenmessen Copenhagen Set van
Boska Keukenmessen Copenhagen Set van
Boska
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Brabantia Tasty+ 5-delig Donkergrijs
Brabantia Tasty+ 5-delig Donkergrijs
Brabantia
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Messenset Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe messenset voor in je keuken. "Simpel genoeg," denk je misschien – maar er zijn een paar zaken waarop je moet letten tijdens je aankoop. Die lees je hieronder terug!

Wat voor soorten messen zitten in een messenset?

Er zijn verschillende messensets verkrijgbaar. Er zijn messensets verkrijgbaar met drie messen: deze zijn vooral handig als je je bestaande messenset wilt uitbreiden. Wil je een volledige messenset, kies dan een messenset met vijf of meer messen.

In een messenset vind je vaak de volgende messen:

 • Koksmes: het meest veelzijdige mes in de set. Door de lengte kun je grote hoeveelheden in één snijbeweging snijden.
 • Officemes: dit is een klein mesje wat ideaal is voor de kleine klusjes in de keuken, zoals het snijden van groente en fruit.
 • Vleesmes: een goed vleesmes heeft een minder breed lemmet dan een koksmes. Hierdoor krijg je mooiere plakken vlees.
 • Broodmes: een goed broodmes is een gekarteld mes wat gebruikt wordt voor het snijden van vers brood.
 • Schilmes: een schilmes is een kleiner mes dat ideaal is om groente en fruit mee te schillen.
 • Santokumes: deze vind je vooral in de Japanse messensets. Een goed santokumes is een echte alleskunner: je snijdt, hakt en trancheert er mee.

Bovenstaande messen zijn er in verschillende maten, waardoor je soms twee dezelfde messen in een messenset ziet, maar in verschillende lengtes.

De onderdelen van een keukenmes uitgelegd

Keukenmessen bestaan uit twee onderdelen: het heft en het lemmet. Het heft is het gedeelte dat je vasthoudt en het lemmet is het gedeelte waarmee je snijdt. Het onderste gedeelte van een lemmet is de snede. Deze kan glad of gekarteld zijn. Hieraan lees je af waar het mes voor bedoeld is.

Zo is een gekarteld lemmet ideaal om brood mee te snijden. Een lemmet met een gladde snede snijdt egaal zonder rafels of scheurtjes.

Soms zijn messen uit één stuk vervaardigd: deze messen zijn gesmeed. Deze messen zijn duurzamer dan messen waar het lemmet en het heft aan elkaar zijn vastgemaakt.

Het verschil tussen een Japans en Europees mes

Japanse messen zijn harder dan Westerse messen waardoor deze messen dunner gesmeed kunnen worden. Daarnaast blijven ze langer scherp waardoor je ze niet vaak hoeft te slijpen. Het nadeel daarentegen is dat deze minder robuust zijn. Ze chippen sneller en zijn daardoor minder geschikt om harde voedselwaren mee te snijden. Een Japans mes is echter ideaal om vlees en vis mee te snijden.

Ook de slijpwijze van een Japans mes verschilt met de slijpwijze van een Westers mes. Japanse messen hebben een lemmet wat aan één kant geslepen is. Hierdoor snij je mooie, dunne plakken vis zonder dat deze aan je mes blijven kleven. Westerse messen zijn vaak aan beide zijden geslepen waardoor het mes op een andere manier snijdt.

De meeste Japanse messen zijn alleen geschikt voor rechtshandige mensen door de manier waarop ze geslepen zijn. Let hier dus goed op als je linkshandig bent. Westerse messen zijn daarentegen verkrijgbaar voor zowel rechts- als linkshandige mensen.

Zijn keukenmessen vaatwasbestendig?

Of keukenmessen in de vaatwasser kunnen, hangt volledig af van de messen die je hebt. Sommige messen zijn vaatwasbestendig en anderen niet. Zelfs als je de messen in de vaatwasser kunnen, is het echter een goed idee om ze af en toe met de hand te wassen.

Vaatwassers maken gebruik van erg agressieve reinigingsmiddelen en zout. Beide kunnen het lemmet en heft beschadigen. Vooral messen met een afzonderlijk heft en lemmet lijden onder deze agressieve reinigingsmiddelen. Bovendien gebruikt een vaatwasser hoge temperaturen die soms de lijm tussen de onderdelen oplost.

Wil je zo lang mogelijk gebruik blijven maken van je keukenmessen, dan is het aan te raden de messen op de hand te wassen.

Hoe vaak slijp ik mijn messen?

Slijp je messen zodra je voelt dat deze minder scherp aan het worden zijn. Dit is volledig afhankelijk van hoe vaak jij je messen gebruikt. Gemiddeld is eens per maand voldoende. Wacht vooral niet te lang, want hoe botter je mes is, hoe meer staal je moet wegslijpen om het mes weer scherp te maken.

Gebruik tussendoor een aanzetstaal voor je gladde messen om de bramen van het mes te herstellen. Dit is een goede manier om je mes te onderhouden. Het onderhouden en slijpen van je mes is belangrijk. Om je mes te slijpen, heb je daarom een goede messenslijper nodig.

Een bot mes kan de smaak van je eten beïnvloeden: denk aan het snijden van vlees. Met een bot mes moet je harder drukken waardoor er sappen verloren gaan. Daarnaast glijd je eerder uit met een bot mes, met alle gevolgen van dien. Een bot mes mag dan minder scherp zijn, maar is vaak scherp genoeg om je te verwonden.

Kan ik al mijn messen slijpen met een aanzetstaal?

Nee, je kunt niet al je messen slijpen op een aanzetstaal. Een aanzetstaal is alleen geschikt voor gladde messen en niet voor gekartelde messen. Daarnaast slijpt een aanzet staal niet, het is meer een manier om je mes mee te onderhouden. Een aanzetstaal verwijdert staal en herstelt de bramen van je mes waardoor deze scherper wordt.

Wil je je messen slijpen, dan heb je hier een wetsteen of een goede messenslijper voor nodig. Een goede aanzetstaal zorgt er daarentegen wel voor dat je mes langer scherp blijft. Gebruik deze dus regelmatig.

Waar staat HRC voor?

HRC staat voor de schaal van Rockwell C. Hiermee wordt de hardheid van een mes uitgedrukt. Over het algemeen geldt dat hoe harder een mes is, hoe langer het mes scherp blijft en hoe minder je deze hoeft te slijpen. Vaak geldt ook dat hardere messen eenvoudiger te slijpen zijn. De meeste messen hebben een hardheid tussen de 56 en 62 HRC.

Franse messen zijn vaak het minst hard, terwijl Japanse messen het hardst zijn. Gekartelde messen lijken bovendien op het eerste gezicht scherper, maar dit scherpe effect is vaak maar van korte duur.

hero illustration

Hoe testen we Messensetten?

Om de beste Messenset te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Messenset-test hebben we 1738 Messensetten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Messenset-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Messenset-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Messenset-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Messenset in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1738 Messensetten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Messensetten op een rij

1. Berlinger Haus messenset met messenblok

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Berlinger Haus messenset met messenblok

 • list plusVerbeterd ontwerp en superieure scherpte

Nadelen Berlinger Haus messenset met messenblok

 • list plusAantal messen kan overweldigend zijn voor sporadische koks

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.89
Functionaliteit
9.55
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op de Berlinger Haus messenset met messenblok! Deze set is een absolute must-have voor elke keuken. Het compacte messenblok neemt de helft van de ruimte in van een normaal messenrek, perfect voor keukens met beperkte ruimte. De roestvrijstalen messen zijn niet alleen modern en elegant, maar ook duurzaam, met een gebogen ergonomische handgreep voor comfort en precisie tijdens het snijden.

Met een koksmes, broodmes, vleesmes, groentemes, schilmes en keukenschaar, allemaal gehuisvest in een stijlvol messenblok met croco-motief in zwart, is deze set echt compleet. De diamond anti-kleef coating zorgt voor vlijmscherpe snedes en voorkomt dat voedsel aan de messen blijft plakken, waardoor geurtjes worden vermeden.

De tijdloze elegantie van zwart met zilveren details maakt deze set een absolute eyecatcher in elke keuken. De ergonomische soft-touch handvaten zijn anti-slip, zodat je altijd een stevige grip hebt, zelfs met natte handen. En niet te vergeten: de messen zijn eco-vriendelijk, vrij van lood, PFOA en cadmium, dus een bewuste keuze voor het milieu.

De Berlinger Haus messenset onderscheidt zich door zijn verbeterde ontwerp, superieure scherpte en aandacht voor detail, waardoor het een van de beste messensets van 2023 is. Of je nu een professionele kok bent of gewoon van koken houdt, deze set is echt een geweldige investering.

Hoewel de set misschien wat overweldigend is voor sporadische koks, zijn de voordelen ervan echt ongeëvenaard. Dus als je op zoek bent naar een hoogwaardige, veelzijdige en stijlvolle messenset, dan is dit absoluut de juiste keuze! 🍴

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

2. Rochester 14-delige Messenset met Blok

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rochester 14-delige Messenset met Blok

 • list plusHoogwaardige materialen en vlijmscherpe snede

Nadelen Rochester 14-delige Messenset met Blok

 • list plusMogelijk ontbreken van specifieke merken of messenprofielen
 • list plusOmvangrijk formaat van het messenblok en de messen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.48
Als ik in de keuken sta, wil ik zeker weten dat ik het beste gereedschap bij de hand heb. Daarom is de Rochester 14-delige Messenset met Blok en Messenslijper mijn go-to keukenaccessoire! Deze luxe set bevat hoogwaardige messen met een vlijmscherpe snede, gemaakt van roestvrij staal met een krasbestendige coating. En de ergonomische handvatten zorgen ervoor dat ik comfortabel kan snijden, zelfs tijdens lange kooksessies. Het bijgeleverde messenblok is niet alleen stijlvol, maar ook superhandig, waardoor elk mes zijn eigen plek heeft en makkelijk te vinden is.

Met 14 messen, waaronder steakmessen, een koksmes, een santokumes, een broodmes, een vleesmes, een keukenmes, een schilmes en een schaar, heb ik voor elk snijwerk het perfecte gereedschap bij de hand. En het messenblok heeft zelfs een ingebouwde messenslijper, dus ik kan mijn messen altijd scherp houden voor optimale prestaties.

De messen zijn lichtgewicht, bieden een uitstekende grip en hebben verschillende afmetingen voor verschillende toepassingen, van het fijnsnijden van groenten tot het aansnijden van vlees. En als klap op de vuurpijl krijg ik er ook nog eens een gratis receptenboek bij met 20 heerlijke gerechten!

Deze messenset onderscheidt zich door zijn complete samenstelling, hoogwaardige materialen, ergonomisch ontwerp en ingebouwde messenslijper. Het is een praktische en stijlvolle toevoeging aan elke keuken, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het enige nadeel is dat sommige gebruikers mogelijk een voorkeur hebben voor specifieke mesmerken of messenprofielen die niet in deze set zijn opgenomen. En het formaat van het messenblok en de messen kan voor sommige keukens mogelijk te omvangrijk zijn.

Al met al biedt de Rochester 14-delige Messenset met Blok en Messenslijper een uitgebreide en kwalitatief hoogstaande selectie van messen, die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Met zijn diverse toepassingen en handige toevoegingen, is deze set een aanwinst voor elke keuken, waardoor kookervaringen naar een hoger niveau worden getild. 🍴

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Infinity Goods Messenset Messenblok 16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Infinity Goods Messenset Messenblok 16

 • list plusHoogwaardig roestvrij staal voor duurzame scherpte en roestbestendige afwerking
 • list plusErgonomisch ontwerp van handgrepen voor maximaal comfort en minder vermoeidheid tijdens het snijden
 • list plusUitgebreide selectie van 13 messen, variërend in grootte en functie, inclusief messenslijper en schaar

Nadelen Infinity Goods Messenset Messenblok 16

 • list plusSommige gebruikers geven mogelijk de voorkeur aan een meer compacte set, afhankelijk van keukenruimte en behoeften

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.61
Als kookliefhebber weet ik hoe belangrijk het is om de juiste messen te hebben, en daarom ben ik zo enthousiast over de Infinity Goods Messenset! Met maar liefst 16 delen, inclusief een messenslijper en een schaar, is deze set echt een alles-in-één oplossing. De messen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat betekent dat ze duurzaam en roestbestendig zijn - perfect voor elke keuken. En het messenblok is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook super praktisch, met een speciale plek voor elk mes, zodat je nooit meer hoeft te zoeken. De ergonomische handgrepen zorgen voor maximaal comfort tijdens het snijden, en de messenslijper zorgt ervoor dat je messen altijd scherp zijn. Met een selectie van 13 verschillende messen, van koksmes tot broodmes, is deze set echt een alleskunner. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde chef, deze messenset is een absolute must-have voor elke keuken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste messenset: KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig

 • list plusHoogwaardig roestvrij staal dat krasvrij en roestvrij is
 • list plusMessen zijn voorzien van een antikleeflaag, gemakkelijk schoon te maken
 • list plusInclusief messenslijper met twee slijpmethodes voor het behouden van scherpte

Nadelen KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig

 • list plusEén gebruiker was niet tevreden met het pizzames

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
8.95
De KitchenBrothers Messenset is echt een geweldige aanwinst voor mijn keuken. Het moderne zwarte ontwerp en de complete set van 7 messen, inclusief de messenslijper, maken dit een must-have voor iedereen die graag kookt met goede gereedschappen. De messen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, dat krasvrij en roestvrij is. En het beste is dat ze ook nog eens een antikleeflaag hebben, waardoor ze super makkelijk schoon te maken zijn.

Een van de beste eigenschappen van deze messenset is de messenslijper die erbij zit. Ik ben echt dol op de slijphoek van 30°, omdat dit zorgt voor een perfecte scherpte van 15° aan elke kant van het mes. Met de twee slijpmethodes, grof slijpen en fijn slijpen, kan ik altijd mijn messen scherp houden.

Het messenblok van deze set is ook echt een blikvanger. In plaats van het traditionele houten blok is dit messenblok gemaakt van doorzichtig acryl en staan de messen in een mooie driehoekige vorm naast elkaar. Dit geeft een elegante uitstraling en maakt het ook nog eens super makkelijk om het juiste mes te vinden.

De gebruikersbeoordelingen zijn over het algemeen echt positief. Veel mensen zijn enthousiast over hoe scherp de messen zijn en vinden ze ook nog eens super makkelijk in gebruik. Het mooie ontwerp wordt ook vaak genoemd als een pluspunt. En natuurlijk wordt de goede kwaliteit van de messen en het feit dat ze makkelijk schoon te maken zijn ook vaak genoemd.

Hoewel de meeste gebruikers geen nadelen of minpunten noemen, was er één persoon die aangaf dat het pizzames niet aan hun verwachtingen voldeed. Maar eerlijk gezegd is dat voor mij geen groot probleem, omdat ik gewoon mijn normale pizzasnijder blijf gebruiken.

Al met al kan ik de KitchenBrothers Messenset echt aanraden aan iedereen die op zoek is naar een complete set keukenmessen van goede kwaliteit. De scherpte van de messen, het mooie ontwerp en het feit dat ze makkelijk schoon te maken zijn, zijn echt de belangrijkste sterke punten van deze set. Hoewel er geen grote nadelen worden genoemd, is het wel goed om te weten dat één gebruiker niet tevreden was met het pizzames.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig

 • list plusHoogwaardig roestvrij staal messen met hardheid van 53 HR voor duurzaamheid en scherpte
 • list plusErgonomisch en non-slip handvat voor comfortabel en gemakkelijk snijden
 • list plusStijlvol messenblok voor georganiseerde opslag en toevoeging aan elke keuken

Nadelen KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig

 • list plusMessen zijn vaatwasserbestendig, maar handwas wordt aangeraden voor een langere levensduur

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
8.67
Gebruiksgemak
8.28
De KitchenBrothers Messenset is echt iets voor mij, een gepassioneerde thuischef die graag in de keuken staat. Met maar liefst 16 verschillende messen, een keukenschaar, een slijpstaaf en een supermooi messenblok heb ik altijd het juiste gereedschap binnen handbereik. Of ik nu vlees, vis, groenten of brood wil snijden, deze set heeft het perfecte mes voor elke klus.

Wat deze messenset echt bijzonder maakt, is de ongeëvenaarde kwaliteit van de messen zelf. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal met een hardheid van 53 HR. Dit betekent niet alleen dat ze superduurzaam zijn, maar ook dat ze vlijmscherp blijven. En als ze toch een beetje bot worden, kan ik ze gemakkelijk weer scherp maken met de bijgeleverde slijpstaaf. Met een slijphoek van 16-18° per kant zijn de messen perfect geslepen voor ultiem snijgemak.

Het ergonomische en antislip handvat van de messen is ook een groot pluspunt. Zelfs tijdens lange snijwerkzaamheden liggen ze comfortabel in mijn hand. En omdat ze lichtgewicht en goed uitgebalanceerd zijn, wordt het snijden nog makkelijker. Bovendien zijn de messen voorzien van een non-stick coating, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het messenblok, dat een stijlvolle toevoeging is aan elke keuken. Het minimalistische design van het houten blok past perfect bij verschillende interieurstijlen. En het beste is dat het blok alle messen, inclusief de schaar en de slijpstaaf, op een georganiseerde manier opbergt.

De reviews van andere gebruikers bevestigen alleen maar de kwaliteit van de KitchenBrothers Messenset. Ze zijn dolenthousiast over de scherpte van de messen en het gemak waarmee ze door verschillende ingrediënten snijden. Het ergonomische handvat wordt ook als zeer positief ervaren, omdat het zo comfortabel in de hand ligt tijdens het snijden. En het messenblok wordt gewaardeerd om zijn opgeruimde uitstraling in de keuken.

Hoewel er geen specifieke nadelen genoemd worden in de reviews, is het wel goed om te weten dat de messen vaatwasserbestendig zijn, maar voor een langere levensduur wordt aangeraden om ze met de hand te wassen. Dus als je een echte gemakzoeker bent die graag de vaatwasser gebruikt, is dat misschien iets om rekening mee te houden.

Al met al is de KitchenBrothers Messenset een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een complete en hoogwaardige messenset. Met zijn vlijmscherpe messen, ergonomische handvatten en stijlvolle messenblok zal deze set een waardevolle toevoeging zijn aan mijn keuken. Of ik nu een professionele kok ben of gewoon graag kook, deze messenset voldoet zeker aan mijn verwachtingen. 🍽️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes

 • list plusUnieke vormgeving met afgeronde kartels zorgt voor veilig snijden zonder het risico op verwondingen.
 • list plusSpeciaal gevormde handgrepen passen perfect in kinderhanden voor een comfortabele en veilige grip.
 • list plusVerkrijgbaar in drie vrolijke kleuren en verschillende maten, wat de interesse en enthousiasme van kinderen stimuleert.

Nadelen Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes

 • list plusHet handvat zou iets dikker kunnen zijn om beter in een kinderhandje te passen.
 • list plusNiet geschikt voor kinderen om zonder toezicht te gebruiken, aangezien ze geen speelgoed zijn.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.04
Functionaliteit
8.03
Gebruiksgemak
8.9
Ik heb de perfecte set voor kleine keukenhelden gevonden! De Kindermessen set - Kinderbestek - Gekleurde kindermes - Kindvriendelijk - Kunststof is precies wat je nodig hebt om je kinderen veilig te laten genieten van het snijden van groenten en fruit. 🍅

Wat deze messen echt speciaal maakt, is hun unieke ontwerp met afgeronde kartels. Hierdoor kunnen kinderen snijden als een pro zonder zich zorgen te maken over verwondingen. En laten we de speciale handgrepen niet vergeten, die perfect passen in die kleine kinderhandjes. Zo hebben ze altijd een comfortabele en veilige grip tijdens het snijden.️

Deze geweldige set is verkrijgbaar in drie vrolijke kleuren en elk mes heeft een andere grootte. Dat betekent dat je kinderen niet kunnen wachten om ze te gebruiken! Het stimuleert niet alleen hun kookvaardigheden, maar ook hun creativiteit en zelfvertrouwen in de keuken.‍

En laten we het duurzame kunststof materiaal niet vergeten. Deze messen gaan lang mee, zodat jij en je kind er lang van kunnen genieten. En als je klaar bent, gooi je ze gewoon in de vaatwasser voor een gemakkelijke schoonmaak. Geen gedoe!

Gebruikers zijn dol op deze Kindermessen set - Kinderbestek - Gekleurde kindermes - Kindvriendelijk - Kunststof. Ze zeggen dat ze super makkelijk en veilig in gebruik zijn. Sommige gebruikers denken dat het handvat iets dikker had mogen zijn, maar over het algemeen zijn ze tevreden met de messen.

Houd er wel rekening mee dat deze messen geen speelgoed zijn en dat toezicht nodig is wanneer kinderen ze gebruiken. Veiligheid gaat altijd voorop!

Dus waar wacht je nog op? Maak koken leuk en leerzaam met de Kindermessen set - Kinderbestek - Gekleurde kindermes - Kindvriendelijk - Kunststof. Je kinderen zullen er dol op zijn en jij ook! Bestel ze vandaag nog en laat het snijplezier beginnen!️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

7. Smile 6-delige RVS Messenset in

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Smile 6-delige RVS Messenset in

 • list plusHoogwaardige materialen en precies geprofileerde roestvrijstalen messen voor comfort, snelheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 • list plusSoft-touch coating op de handgrepen voor een comfortabele grip en moeiteloze snijervaring.
 • list plusHandige samenstelling van messen voor verschillende behoeften en goede balans tussen functionaliteit en ruimtebesparing.

Nadelen Smile 6-delige RVS Messenset in

 • list plusBeperkt voor gebruikers die op zoek zijn naar een uitgebreidere set met meer specifieke messen voor bepaalde taken.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.53
Functionaliteit
8.39
Gebruiksgemak
7.58
Ik ben verheugd om de 6-delige RVS messenset in een modern messenblok te introduceren, een absolute must-have voor elke keuken. Met hoogwaardige materialen en precies geprofileerde roestvrijstalen messen, ben ik verzekerd van comfort, snelheid en duurzaamheid tijdens het snijden van mijn favoriete ingrediënten. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat mijn gesneden producten niet aan het mes blijven plakken, waardoor ik efficiënter kan werken. 😊

Maar wat deze set echt uniek maakt, is de soft-touch coating op de handgrepen, waardoor ik moeiteloos kan snijden met een comfortabele grip. Het moderne design van het blok met kunststof staafjes voegt een esthetische touch toe aan mijn keuken, terwijl het ook een handige en veilige opbergoplossing biedt. Het verwijderbare inzetstuk maakt het schoonmaken een fluitje van een cent, waardoor ik hygiënisch kan werken. En het opbergen van zowel stalen als keramische messen in het blok bespaart me ruimte en houdt mijn keuken georganiseerd.

Met een koksmes, broodmes, universeel mes, keukenmes en groentemes, ben ik klaar voor elke snijklus in de keuken. De verschillende lemmetlengtes maken deze set geschikt voor allerlei soorten voedsel, van vlees en brood tot groenten en fruit. En het compacte formaat van het blok zorgt voor een perfecte balans tussen functionaliteit en ruimtebesparing.

Of ik nu een professionele chef-kok ben of gewoon van koken houd, deze messenset biedt me de perfecte mix van kwaliteit, design en veelzijdigheid. Hoewel het misschien niet de meest uitgebreide set is, is de 6-delige RVS messenset in modern messenblok een waardevolle toevoeging aan elke keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

8. ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset

 • list plusComplete set met geschikte messen voor elk karwei
 • list plusMessen zijn roestvrij, krasvrij en hebben een non-stick coating
 • list plusErgonomisch handvat en lichtgewicht messen voor comfortabel gebruik

Nadelen ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset

 • list plusGeen mes voor het uitbenen van vlees in de set

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.66
Functionaliteit
7.41
Gebruiksgemak
8.31
Met de ROYAL KITCHEN GOODS 16-delige Messenset met Blok en Vleesschaar maak ik mijn keuken helemaal compleet. Met deze set hoef ik nooit meer te zoeken naar het juiste mes, want voor elke klus heb ik het perfecte mes bij de hand. Of ik nu kleine groenten wil schillen, vis wil fileren of vlees wil snijden, deze set heeft het allemaal.

Wat deze messenset echt onderscheidt van de rest, is dat de messen zowel roestvrij als krasvrij zijn. Hierdoor gaan ze lang mee en blijven ze er als nieuw uitzien. De messen hebben een hardheid van 55-57 HR en zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast hebben ze een non-stick coating, zodat schoonmaken nog eenvoudiger wordt.

Het messenblok van deze set is niet zomaar een blok, maar een trendy blok met duidelijk aangegeven openingen voor elk mes. Zo hoef ik niet te zoeken en te stuntelen om het juiste mes te vinden. Bovendien hebben de messen afbeeldingen op de achterkant, waardoor ik ze nog makkelijker op de juiste plek kan terugzetten.

Wat ik persoonlijk geweldig vind aan deze set, is het ergonomische handvat van de messen. Als je urenlang in de keuken staat, is het belangrijk dat de messen comfortabel in je hand liggen. Deze messen hebben een ergonomisch handvat dat perfect in mijn hand past, zodat ik moeiteloos kan snijden. Bovendien zijn de messen uit één stuk gesmeed, waardoor ze superlicht en goed uitgebalanceerd zijn. Zo kan ik zonder problemen urenlang de lekkerste steaks, vis, groenten of kruiden snijden.

De set bestaat uit 7 keukenmessen, 6 steakmessen, een vleesschaar, een aanzetstaal en een premium messenblok. De messen zijn aan beide zijden geslepen onder een hoek van 16-18°, wat zorgt voor een vlijmscherpe snijrand. En als de messen na veel gebruik toch wat botter worden, kan ik de meegeleverde slijpstaaf gebruiken om ze weer scherp te maken.

Het messenblok is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en het handvat van de messen is gemaakt van MDF, Acciahout in de kleur zwart. Het messenblok heeft een modern en minimalistisch design dat in elke keuken past.

Hoewel de messen vaatwasserbestendig zijn, raad ik aan om ze met de hand te wassen voor een langere levensduur.

De ROYAL KITCHEN GOODS 16-delige Messenset met Blok en Vleesschaar is een prachtige en complete set die aan alle eisen van een professionele keuken voldoet. De messen zijn scherp, van uitstekende kwaliteit en hebben een mooi design. De set is heel handig in gebruik en het messenblok zorgt voor een overzichtelijke opslag van de messen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de set geen mes bevat voor het uitbenen van vlees.

Al met al is deze messenset een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een complete en hoogwaardige messenset.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Boska Keukenmessen Copenhagen Set van

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Boska Keukenmessen Copenhagen Set van

 • list plusHandig in gebruik
 • list plusGoede kwaliteit
 • list plusMooi design

Nadelen Boska Keukenmessen Copenhagen Set van

 • list plusAanbevolen om met de hand af te wassen

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.59
Functionaliteit
7.1
Gebruiksgemak
7.84
Ik ben dol op de Boska Keukenmessen Copenhagen Set van 5. Deze set is perfect voor al mijn snijbehoeften in de keuken. De messen zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben ergonomische handvatten die precies passen bij het type snijwerk en voedsel. Ze zijn vaatwasserbestendig en gaan een leven lang mee dankzij het unieke design en de hoogwaardige kwaliteit.

Deze keukenmessen zijn echt gebruiksvriendelijk. Ze zijn gemaakt van 100% roestvrij staal, waardoor ze licht van gewicht zijn en toch ongelooflijk scherp blijven. Ik kan er echt elk soort voedsel mee snijden. Het ergonomische handvat zorgt voor een comfortabele grip en de bolster zorgt ervoor dat ik het hele lemmet kan gebruiken tijdens het snijden.

Wat deze messenset echt bijzonder maakt, is het unieke design dat de beste eigenschappen van zowel Westerse als Japanse messen combineert. Het is echt een perfecte mix van het beste van twee werelden, waardoor het snijden van groenten, vlees(vervangers) en vis nog makkelijker en fijner wordt. Elk mes heeft de juiste eigenschappen voor een specifiek type voedsel.

De set bestaat uit vijf messen met elk hun eigen functie. Het gekartelde broodmes (20 cm) is perfect voor het snijden van brood en delicate groenten. Het koksmes (18 cm) is geschikt voor het snijden van elk type voedsel met elke gewenste snijtechniek. Het lange, dunne vleesmes (15 cm) snijdt moeiteloos door vlees en vis. Het kartelmes (12 cm) is ideaal voor voedsel met een harde korst en zachte binnenkant, zoals stokbrood en tomaat. Het groentemes (8 cm) is perfect voor het precies snijden en schillen van groenten en fruit.

De messen kunnen na gebruik in de vaatwasser worden gereinigd, maar ik raad aan om ze met de hand af te wassen en goed te drogen voor een langere levensduur. Ik bewaar ze graag aan een magneetstrip of in een messenblok.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze vinden deze messenset handig, van hoge kwaliteit en met een prachtig design. De messen zijn licht, gemakkelijk vast te houden en vlijmscherp. Een gebruiker is erg tevreden met deze aankoop.

Al met al is de Boska Keukenmessen Copenhagen Set van 5 een geweldige messenset met een prachtig design. De messen zijn van hoge kwaliteit, ongelooflijk scherp en geschikt voor elk soort voedsel. Deze set biedt echt waar voor je geld en is een geweldige aanvulling voor elke keuken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Brabantia Tasty+ 5-delig Donkergrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brabantia Tasty+ 5-delig Donkergrijs

 • list plusScherpe messen die perfect snijden

Nadelen Brabantia Tasty+ 5-delig Donkergrijs

  Beoordeling

  7.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.59
  Functionaliteit
  6.88
  Gebruiksgemak
  7.16
  Ik ben dol op de Brabantia Tasty+ 5-delig Donkergrijs messenset! Met een broodmes, koksmes, vleesmes, groentemes en schilmes, heb ik voor elk ingrediënt het perfecte mes bij de hand. Gemaakt van ijsgehard staal, blijven de messen lang scherp en zijn ze bestand tegen krassen en corrosie. Het strakke ontwerp en de naadloze grip maken ze comfortabel in gebruik. En het beste van alles, ze zijn vaatwasserbestendig en het messenblok is gemakkelijk te reinigen onder de kraan. Geen gedoe meer!

  Deze messenset overtreft mijn verwachtingen met zijn hoogwaardige staal en strakke ontwerp. Het is niet alleen functioneel, maar ook een compacte en georganiseerde opslag op mijn aanrecht. En met een garantie van vijf jaar, heb ik gemoedsrust bij mijn aankoop. Plus, het is milieuvriendelijk met 14% gerecycled materiaal en 100% recyclebaar na gebruik. Ik voel me goed over mijn keuze!

  De gebruikersreviews liegen er niet om. Ze prijzen de scherpte van de messen en vinden ze super handig in gebruik. En de prijs is ook nog eens aantrekkelijk. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe messenset uit te proberen!

  Kortom, de Brabantia Tasty+ 5-delig Donkergrijs messenset biedt een combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het minimalistische ontwerp en de hoogwaardige materialen onderscheiden het van de rest. Met scherpe messen, duurzaamheid en een aantrekkelijke prijs, is deze messenset een waardevolle toevoeging aan elke keuken.

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Messensetten. Er zijn immers 1738 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!