Wat is de beste Messenset van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Messenset is een lastige opdracht. Wat is de beste Messenset van 2023? Na het onderzoeken van 1738 Messensetten kwam de KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig als beste getest uit onze Messenset-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Messensetten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Messensetten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Messenset-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Messensetten

1Score: 9.7
KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig
Beste messenset
KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Shinrai Japan Messenset 7 delig
Shinrai Japan Messenset 7 delig
Shinrai Japan
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig
KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Deik Messenset Met Blok 16-delig
Deik Messenset Met Blok 16-delig
Deik
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Dymund® Messenset met Blok Koksmessen
Dymund® Messenset met Blok Koksmessen
Dymund
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Toivo Kitchen Professioneel Messenset 14
Toivo Kitchen Professioneel Messenset 14
Toivo Kitchen
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
JS Goods Kindermessen set
JS Goods Kindermessen set
JS Goods
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
BBQ Meating® 8 delige Professionele
BBQ Meating® 8 delige Professionele
Bbq Meating
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset
ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset
ROYAL KITCHEN GOODS
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes
Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Messenset Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe messenset voor in je keuken. "Simpel genoeg," denk je misschien – maar er zijn een paar zaken waarop je moet letten tijdens je aankoop. Die lees je hieronder terug!

Wat voor soorten messen zitten in een messenset?

Er zijn verschillende messensets verkrijgbaar. Er zijn messensets verkrijgbaar met drie messen: deze zijn vooral handig als je je bestaande messenset wilt uitbreiden. Wil je een volledige messenset, kies dan een messenset met vijf of meer messen.

In een messenset vind je vaak de volgende messen:

 • Koksmes: het meest veelzijdige mes in de set. Door de lengte kun je grote hoeveelheden in één snijbeweging snijden.
 • Officemes: dit is een klein mesje wat ideaal is voor de kleine klusjes in de keuken, zoals het snijden van groente en fruit.
 • Vleesmes: een goed vleesmes heeft een minder breed lemmet dan een koksmes. Hierdoor krijg je mooiere plakken vlees.
 • Broodmes: een goed broodmes is een gekarteld mes wat gebruikt wordt voor het snijden van vers brood.
 • Schilmes: een schilmes is een kleiner mes dat ideaal is om groente en fruit mee te schillen.
 • Santokumes: deze vind je vooral in de Japanse messensets. Een goed santokumes is een echte alleskunner: je snijdt, hakt en trancheert er mee.

Bovenstaande messen zijn er in verschillende maten, waardoor je soms twee dezelfde messen in een messenset ziet, maar in verschillende lengtes.

De onderdelen van een keukenmes uitgelegd

Keukenmessen bestaan uit twee onderdelen: het heft en het lemmet. Het heft is het gedeelte dat je vasthoudt en het lemmet is het gedeelte waarmee je snijdt. Het onderste gedeelte van een lemmet is de snede. Deze kan glad of gekarteld zijn. Hieraan lees je af waar het mes voor bedoeld is.

Zo is een gekarteld lemmet ideaal om brood mee te snijden. Een lemmet met een gladde snede snijdt egaal zonder rafels of scheurtjes.

Soms zijn messen uit één stuk vervaardigd: deze messen zijn gesmeed. Deze messen zijn duurzamer dan messen waar het lemmet en het heft aan elkaar zijn vastgemaakt.

Het verschil tussen een Japans en Europees mes

Japanse messen zijn harder dan Westerse messen waardoor deze messen dunner gesmeed kunnen worden. Daarnaast blijven ze langer scherp waardoor je ze niet vaak hoeft te slijpen. Het nadeel daarentegen is dat deze minder robuust zijn. Ze chippen sneller en zijn daardoor minder geschikt om harde voedselwaren mee te snijden. Een Japans mes is echter ideaal om vlees en vis mee te snijden.

Ook de slijpwijze van een Japans mes verschilt met de slijpwijze van een Westers mes. Japanse messen hebben een lemmet wat aan één kant geslepen is. Hierdoor snij je mooie, dunne plakken vis zonder dat deze aan je mes blijven kleven. Westerse messen zijn vaak aan beide zijden geslepen waardoor het mes op een andere manier snijdt.

De meeste Japanse messen zijn alleen geschikt voor rechtshandige mensen door de manier waarop ze geslepen zijn. Let hier dus goed op als je linkshandig bent. Westerse messen zijn daarentegen verkrijgbaar voor zowel rechts- als linkshandige mensen.

Zijn keukenmessen vaatwasbestendig?

Of keukenmessen in de vaatwasser kunnen, hangt volledig af van de messen die je hebt. Sommige messen zijn vaatwasbestendig en anderen niet. Zelfs als je de messen in de vaatwasser kunnen, is het echter een goed idee om ze af en toe met de hand te wassen.

Vaatwassers maken gebruik van erg agressieve reinigingsmiddelen en zout. Beide kunnen het lemmet en heft beschadigen. Vooral messen met een afzonderlijk heft en lemmet lijden onder deze agressieve reinigingsmiddelen. Bovendien gebruikt een vaatwasser hoge temperaturen die soms de lijm tussen de onderdelen oplost.

Wil je zo lang mogelijk gebruik blijven maken van je keukenmessen, dan is het aan te raden de messen op de hand te wassen.

Hoe vaak slijp ik mijn messen?

Slijp je messen zodra je voelt dat deze minder scherp aan het worden zijn. Dit is volledig afhankelijk van hoe vaak jij je messen gebruikt. Gemiddeld is eens per maand voldoende. Wacht vooral niet te lang, want hoe botter je mes is, hoe meer staal je moet wegslijpen om het mes weer scherp te maken.

Gebruik tussendoor een aanzetstaal voor je gladde messen om de bramen van het mes te herstellen. Dit is een goede manier om je mes te onderhouden. Het onderhouden en slijpen van je mes is belangrijk. Om je mes te slijpen, heb je daarom een goede messenslijper nodig.

Een bot mes kan de smaak van je eten beïnvloeden: denk aan het snijden van vlees. Met een bot mes moet je harder drukken waardoor er sappen verloren gaan. Daarnaast glijd je eerder uit met een bot mes, met alle gevolgen van dien. Een bot mes mag dan minder scherp zijn, maar is vaak scherp genoeg om je te verwonden.

Kan ik al mijn messen slijpen met een aanzetstaal?

Nee, je kunt niet al je messen slijpen op een aanzetstaal. Een aanzetstaal is alleen geschikt voor gladde messen en niet voor gekartelde messen. Daarnaast slijpt een aanzet staal niet, het is meer een manier om je mes mee te onderhouden. Een aanzetstaal verwijdert staal en herstelt de bramen van je mes waardoor deze scherper wordt.

Wil je je messen slijpen, dan heb je hier een wetsteen of een goede messenslijper voor nodig. Een goede aanzetstaal zorgt er daarentegen wel voor dat je mes langer scherp blijft. Gebruik deze dus regelmatig.

Waar staat HRC voor?

HRC staat voor de schaal van Rockwell C. Hiermee wordt de hardheid van een mes uitgedrukt. Over het algemeen geldt dat hoe harder een mes is, hoe langer het mes scherp blijft en hoe minder je deze hoeft te slijpen. Vaak geldt ook dat hardere messen eenvoudiger te slijpen zijn. De meeste messen hebben een hardheid tussen de 56 en 62 HRC.

Franse messen zijn vaak het minst hard, terwijl Japanse messen het hardst zijn. Gekartelde messen lijken bovendien op het eerste gezicht scherper, maar dit scherpe effect is vaak maar van korte duur.

hero illustration

Hoe testen we Messensetten?

Om de beste Messenset te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Messenset-test hebben we 1738 Messensetten vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Messenset-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Messenset-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Messenset-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Messenset in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1738 Messensetten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Messensetten op een rijtje

1. Beste messenset: KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig

 • list plusHoogwaardig roestvrij staal dat krasvrij en roestvrij is
 • list plusMessen zijn voorzien van een antikleeflaag, gemakkelijk schoon te maken
 • list plusInclusief messenslijper met twee slijpmethodes voor het behouden van scherpte

Nadelen KitchenBrothers Messenset Messenblok 7-Delig

 • list plusEén gebruiker was niet tevreden met het pizzames

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.61
Gebruiksgemak
10
De KitchenBrothers Messenset is echt een geweldige aanwinst voor mijn keuken. Het moderne zwarte ontwerp en de complete set van 7 messen, inclusief de messenslijper, maken dit een must-have voor iedereen die graag kookt met goede gereedschappen. De messen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, dat krasvrij en roestvrij is. En het beste is dat ze ook nog eens een antikleeflaag hebben, waardoor ze super makkelijk schoon te maken zijn.

Een van de beste eigenschappen van deze messenset is de messenslijper die erbij zit. Ik ben echt dol op de slijphoek van 30°, omdat dit zorgt voor een perfecte scherpte van 15° aan elke kant van het mes. Met de twee slijpmethodes, grof slijpen en fijn slijpen, kan ik altijd mijn messen scherp houden.

Het messenblok van deze set is ook echt een blikvanger. In plaats van het traditionele houten blok is dit messenblok gemaakt van doorzichtig acryl en staan de messen in een mooie driehoekige vorm naast elkaar. Dit geeft een elegante uitstraling en maakt het ook nog eens super makkelijk om het juiste mes te vinden.

De gebruikersbeoordelingen zijn over het algemeen echt positief. Veel mensen zijn enthousiast over hoe scherp de messen zijn en vinden ze ook nog eens super makkelijk in gebruik. Het mooie ontwerp wordt ook vaak genoemd als een pluspunt. En natuurlijk wordt de goede kwaliteit van de messen en het feit dat ze makkelijk schoon te maken zijn ook vaak genoemd.

Hoewel de meeste gebruikers geen nadelen of minpunten noemen, was er één persoon die aangaf dat het pizzames niet aan hun verwachtingen voldeed. Maar eerlijk gezegd is dat voor mij geen groot probleem, omdat ik gewoon mijn normale pizzasnijder blijf gebruiken.

Al met al kan ik de KitchenBrothers Messenset echt aanraden aan iedereen die op zoek is naar een complete set keukenmessen van goede kwaliteit. De scherpte van de messen, het mooie ontwerp en het feit dat ze makkelijk schoon te maken zijn, zijn echt de belangrijkste sterke punten van deze set. Hoewel er geen grote nadelen worden genoemd, is het wel goed om te weten dat één gebruiker niet tevreden was met het pizzames.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Shinrai Japan Messenset 7 delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Shinrai Japan Messenset 7 delig

 • list plusVlijmscherpe lemmets van Duits High Carbon staal
 • list plusComfortabele grip voor zowel links- als rechtshandige gebruikers
 • list plusLuxe cadeaubox en 2 jaar garantie

Nadelen Shinrai Japan Messenset 7 delig

  Beoordeling

  9.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.77
  Functionaliteit
  9.2
  Gebruiksgemak
  9.62
  Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de Shinrai Japan Messenset, een betoverende 7-delige set van topkwaliteit keukenmessen. Deze set is een perfecte mix van Duitse degelijkheid en een vleugje Japanse flair, wat resulteert in een set die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

  Met zeven scherpe Japanse messen, waaronder een koksmes, een santokumes, een slicing mes, een broodmes, een utility mes, een klein santokumes en een schilmes, heb je voor elke snijklus het perfecte mes binnen handbereik. Het snijden van ingrediënten wordt daardoor een waar genot.

  Het grootste voordeel van de Shinrai Japan messenset zijn de vlijmscherpe lemmets. Deze messen zijn vervaardigd uit duurzaam en scherp Duits High Carbon staal. Het handvat is gemaakt van prachtig afgewerkt pakkahout, dat niet alleen comfortabel in de hand ligt, maar ook een vleugje luxe toevoegt aan je keuken.

  De messen in deze set hebben een comfortabele grip, waardoor ze geschikt zijn voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. Het hoogwaardige pakkahouten handvat en de perfecte balans tussen het lemmet en het handvat zorgen voor een veilige en plezierige snijervaring.

  Als kers op de taart wordt de Shinrai Japan messenset geleverd in een luxe cadeaubox. Dit zorgt niet alleen voor bescherming tijdens het transport, maar creëert ook een feestelijk moment wanneer je de set uitpakt. Bovendien biedt KookGigant 2 jaar garantie op de messenset en 30 dagen bedenktijd, zodat je volledig gerustgesteld kunt zijn over je aankoop.

  De positieve gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en het prachtige design van de Shinrai Japan messenset. De messen voelen fijn in de hand en zijn vlijmscherp. Kopers beschouwen de set als een waardevolle toevoeging aan hun keuken, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding als uitstekend wordt ervaren.

  Kortom, de Shinrai Japan messenset is een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige en prachtige keukenmessen. Met vlijmscherpe lemmets, een comfortabele grip en een luxe cadeauverpakking is deze set een absolute must-have voor liefhebbers van koken. 👨‍

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  3. KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig

  • list plusHoogwaardig roestvrij staal messen met hardheid van 53 HR voor duurzaamheid en scherpte
  • list plusErgonomisch en non-slip handvat voor comfortabel en gemakkelijk snijden
  • list plusStijlvol messenblok voor georganiseerde opslag en toevoeging aan elke keuken

  Nadelen KitchenBrothers Messenset Messenblok 16-Delig

  • list plusMessen zijn vaatwasserbestendig, maar handwas wordt aangeraden voor een langere levensduur

  Beoordeling

  9.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.53
  Functionaliteit
  8.8
  Gebruiksgemak
  9.09
  De KitchenBrothers Messenset is echt iets voor mij, een gepassioneerde thuischef die graag in de keuken staat. Met maar liefst 16 verschillende messen, een keukenschaar, een slijpstaaf en een supermooi messenblok heb ik altijd het juiste gereedschap binnen handbereik. Of ik nu vlees, vis, groenten of brood wil snijden, deze set heeft het perfecte mes voor elke klus.

  Wat deze messenset echt bijzonder maakt, is de ongeëvenaarde kwaliteit van de messen zelf. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal met een hardheid van 53 HR. Dit betekent niet alleen dat ze superduurzaam zijn, maar ook dat ze vlijmscherp blijven. En als ze toch een beetje bot worden, kan ik ze gemakkelijk weer scherp maken met de bijgeleverde slijpstaaf. Met een slijphoek van 16-18° per kant zijn de messen perfect geslepen voor ultiem snijgemak.

  Het ergonomische en antislip handvat van de messen is ook een groot pluspunt. Zelfs tijdens lange snijwerkzaamheden liggen ze comfortabel in mijn hand. En omdat ze lichtgewicht en goed uitgebalanceerd zijn, wordt het snijden nog makkelijker. Bovendien zijn de messen voorzien van een non-stick coating, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is.

  En dan hebben we het nog niet eens gehad over het messenblok, dat een stijlvolle toevoeging is aan elke keuken. Het minimalistische design van het houten blok past perfect bij verschillende interieurstijlen. En het beste is dat het blok alle messen, inclusief de schaar en de slijpstaaf, op een georganiseerde manier opbergt.

  De reviews van andere gebruikers bevestigen alleen maar de kwaliteit van de KitchenBrothers Messenset. Ze zijn dolenthousiast over de scherpte van de messen en het gemak waarmee ze door verschillende ingrediënten snijden. Het ergonomische handvat wordt ook als zeer positief ervaren, omdat het zo comfortabel in de hand ligt tijdens het snijden. En het messenblok wordt gewaardeerd om zijn opgeruimde uitstraling in de keuken.

  Hoewel er geen specifieke nadelen genoemd worden in de reviews, is het wel goed om te weten dat de messen vaatwasserbestendig zijn, maar voor een langere levensduur wordt aangeraden om ze met de hand te wassen. Dus als je een echte gemakzoeker bent die graag de vaatwasser gebruikt, is dat misschien iets om rekening mee te houden.

  Al met al is de KitchenBrothers Messenset een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een complete en hoogwaardige messenset. Met zijn vlijmscherpe messen, ergonomische handvatten en stijlvolle messenblok zal deze set een waardevolle toevoeging zijn aan mijn keuken. Of ik nu een professionele kok ben of gewoon graag kook, deze messenset voldoet zeker aan mijn verwachtingen. 🍽️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  4. Deik Messenset Met Blok 16-delig

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Deik Messenset Met Blok 16-delig

  • list plusProfessionele set met een modern design
  • list plusScherpe lemmeten van roestvrij specialstaal van Duitse makelij
  • list plusErgonomisch ontworpen handvat biedt een goede grip

  Nadelen Deik Messenset Met Blok 16-delig

  • list plusDesign en stijl mogelijk niet ieders smaak
  • list plusSet kan te uitgebreid zijn voor sommige gebruikers

  Beoordeling

  8.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.54
  Functionaliteit
  8.91
  Gebruiksgemak
  9.22
  Ik presenteer met trots de Deik Messenset - Met Blok - 16-delig - Met Schaar en Aanzetstaal - Zilver/RVS. Deze professionele set heeft niet alleen een modern design, maar biedt ook hoogwaardige kwaliteit. De messen zijn gemaakt van roestvrij specialstaal van Duitse makelij, wat zorgt voor duurzaamheid en uitstekende corrosiebestendigheid. En laten we de unieke conische messlijptechnologie van het aanzetstaal niet vergeten, waardoor je altijd scherpe en precieze snedes krijgt. Het ergonomische handvat zorgt voor een comfortabele grip tijdens het snijden.

  Wat deze messenset echt onderscheidt van andere is dat ze uit één stuk zijn gesmeed. Dit betekent dat ze licht van gewicht zijn en perfect in balans zijn volgens de mechanische principes. Maar er is meer! Deze set is ook voorzien van antibacteriële technologie, waardoor vuil en bacteriën geen kans krijgen om zich aan de messen te hechten.

  Met de 16-delige set krijg je een houten messenblok, een universele keukenschaar, een 8 inch koksmes, een 8 inch aanzetstaal, een 8 inch trancheermes, een 5 inch groentemes, een 5 inch Santokumes, een 5 inch tomatenmes, zes 4,5 inch steakmessen, een 3,5 inch schilmes en een 3 inch schilmesje. Of je nu je eigen keuken wilt upgraden of iemand een geweldig cadeau wilt geven, deze set is perfect.

  Gebruikers zijn dol op de prijs-kwaliteitverhouding van de Deik Messenset. Het heeft niet alleen een prachtig design, maar de messen voelen ook geweldig aan in de hand. Het messenblok is stevig en biedt voldoende ruimte voor al je messen. En laten we de verscheidenheid aan messen in deze set niet vergeten, het is echt indrukwekkend.

  Hoewel er geen specifieke negatieve punten naar voren komen in de gebruikersrecensies, moeten we opmerken dat het design en de stijl van deze set misschien niet ieders smaak zijn. Ook kan het zijn dat sommige gebruikers de set te uitgebreid vinden en niet alle messen regelmatig zullen gebruiken.

  Al met al is de Deik Messenset - Met Blok - 16-delig - Met Schaar en Aanzetstaal - Zilver/RVS een betrouwbare en professionele keuze voor zowel beginnende koks als ervaren chefs. Met zijn scherpe messen, comfortabele handvatten en antibacteriële technologie biedt deze set de perfecte combinatie van functionaliteit en hygiëne in de keuken. Het fraaie design en de geweldige prijs-kwaliteitverhouding maken deze messenset een aantrekkelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar een complete en hoogwaardige set. 👌

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  5. Dymund® Messenset met Blok Koksmessen

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Dymund® Messenset met Blok Koksmessen

  • list plusFraai design met gehamerd patroon en houten antislip handvat
  • list plusGemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en vaatwasserbestendig
  • list plusVeelzijdig in gebruik met 15 verschillende messen

  Nadelen Dymund® Messenset met Blok Koksmessen

  • list plusHandmatig afwassen wordt aangeraden om de kleur van het hout te behouden

  Beoordeling

  8.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.38
  Functionaliteit
  8.88
  Gebruiksgemak
  8.12
  Recensie: Dymund® Messenset met Blok - Koksmessen Set Incl Messenblok - (15-delig) - Gehamerd Patroon - RVS

  Als enthousiaste thuiskok kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goed koksmes is in de keuken. Met de Dymund gehamerde messenset haal ik niet alleen kwalitatief hoogwaardige messen in huis, maar ook een prachtige toevoeging aan mijn keuken. Dit messenset is geschikt voor zowel professionele koks als liefhebbers van lekker koken.

  Wat meteen opvalt aan deze set is het fraaie design. De messen hebben een gehamerd patroon en een donkere kleur houten antislip handvat, wat zorgt voor een moderne uitstraling. Het ergonomische design zorgt ervoor dat de messen fijn in mijn hand liggen en goed te controleren zijn. Bovendien zijn de messen gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, waardoor ze lang meegaan en vaatwasserbestendig zijn.

  Deze set bevat in totaal 15 messen, waaronder een koksmes, santokumes, broodmes, officemes, schilmes en steakmessen. Hierdoor kan ik elk gerecht met gemak bereiden, of het nu om vlees, vis, kip of groente gaat. Zelfs het fijnsnijden van kruiden is een fluitje van een cent met deze messen. De messen zijn vlijmscherp en snijden moeiteloos door allerlei ingrediënten heen.

  Wat ik wel wil benadrukken is dat, ondanks dat de messen vaatwasserbestendig zijn, het handmatig afwassen wordt aangeraden om de originele kleur van het hout te behouden. Een gebruiker waarschuwt dat het hout dof wordt en wit uitslaat als de messen in de vaatwasser belanden. Dus het is verstandig om de prachtige uitstraling van deze messen te behouden door ze met de hand af te wassen.

  Al met al ben ik zeer tevreden met de Dymund gehamerde messenset. De messen zijn van goede kwaliteit, hebben een fraai design en liggen fijn in mijn hand. Ze zijn veelzijdig in gebruik en kunnen voor verschillende soorten gerechten worden gebruikt. Het messenset wordt geleverd in een handig messenblok, compleet met aanzetstaal en multifunctionele schaar. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de recensies, is het wel belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van de vaatwasser. Desondanks raad ik dit messenset zeker aan voor iedereen die graag kookt en op zoek is naar kwalitatieve messen met een moderne uitstraling.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  6. Toivo Kitchen Professioneel Messenset 14

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Toivo Kitchen Professioneel Messenset 14

  • list plusVeelzijdige en kwalitatieve messenset met 11 verschillende keukenmessen, een keukenschaar, een messenslijper en een messenblok
  • list plusEuropese assemblage en scherpe prijs
  • list plusErgonomisch design met anti-slip handvatten voor comfortabel gebruik

  Nadelen Toivo Kitchen Professioneel Messenset 14

  • list plusMogelijke vertraging bij de levering
  • list plusLangdurig nat houden van de messen kan de kwaliteit verminderen

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.91
  Functionaliteit
  8.51
  Gebruiksgemak
  8.63
  Met de Toivo Kitchen Professioneel Messenset 14 Stuks hoef ik nooit meer te zoeken naar het juiste mes! Deze set is perfect voor iedereen die op zoek is naar veelzijdige en hoogwaardige messen. Met maar liefst 11 verschillende keukenmessen, een keukenschaar, een messenslijper en een messenblok zit ik altijd goed.

  Wat deze messenset echt speciaal maakt, is de Europese kwaliteit en de betaalbare prijs. Deze messen worden gebruikt in restaurants in Nederland en België en zijn van topkwaliteit. Gemaakt van roestvrij staal en krasbestendig, kan ik erop vertrouwen dat ze lang meegaan. En het beste van alles? Ze kunnen in de vaatwasser, maar ik raad aan om ze met de hand te wassen voor een langere levensduur.

  Een van de beste eigenschappen van deze messenset is het ergonomische ontwerp van de handvatten. Met een anti-slip handvat kan ik urenlang comfortabel in de keuken staan zonder pijnlijke handen. En door de uitgebalanceerde handvatten kan ik ze moeiteloos hanteren.

  De messen zijn vlijmscherp en perfect voor allerlei keukentaken, zoals het snijden van vlees, brood, groenten en meer. En het mooie design past perfect in elke moderne keuken.

  Hoewel de meeste gebruikers zeer tevreden zijn, zijn er een paar punten van kritiek. Een persoon was teleurgesteld omdat de set een dag te laat werd geleverd. Daarnaast is het belangrijk om de messen niet langdurig nat te houden, omdat dit de kwaliteit kan verminderen. Dus ik zal voorzichtig zijn en goed voor mijn messen zorgen.

  Al met al is de Toivo Kitchen Professioneel Messenset 14 Stuks een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar veelzijdige en hoogwaardige messen. Met zijn Europese kwaliteit, betaalbare prijs, ergonomisch ontwerp en vlijmscherpe messen is het de perfecte aanvulling voor elke keuken. Zorg er wel voor dat je de mogelijke beperkingen begrijpt en goed voor je messen zorgt, zodat ze lang meegaan. 💪

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. JS Goods Kindermessen set

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen JS Goods Kindermessen set

  • list plusVeilig en gemakkelijk voor kinderen om mee te helpen in de keuken
  • list plusVrolijke kleuren en extra's maken het koken aantrekkelijk en creatief voor kinderen
  • list plusHoogwaardig en duurzaam materiaal dat lang meegaat

  Nadelen JS Goods Kindermessen set

  • list plusSpecifiek ontworpen voor kinderen en mogelijk niet geschikt voor volwassenen

  Beoordeling

  8.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.49
  Functionaliteit
  7.53
  Gebruiksgemak
  7.98
  Ik ben zo enthousiast om je kennis te laten maken met de Kindermessen set - 8 Delig! Als ouder van jonge kinderen weet ik hoe belangrijk het is om ze te betrekken bij het koken. Daarom ben ik zo blij dat ik deze geweldige messenset heb gevonden die het koken met kinderen een fluitje van een cent maakt!

  Een van de beste eigenschappen van deze set is de afgeronde kartels van de messen. Hierdoor kunnen kinderen veilig en zelfstandig snijden. Geen zorgen meer over ongelukjes in de keuken! En laten we het hebben over de kleuren van deze messen, zo vrolijk! Ze zijn zo aantrekkelijk voor kinderen, het maakt ze meteen enthousiast om mee te doen in de keuken.

  En alsof dat nog niet genoeg is, bevat deze set ook een opvouwbare snijplank en vier leuke uitsteekvormpjes. Hiermee kunnen kinderen de leukste traktaties maken van fruit, groenten of kaas. Het koken wordt zo een speelse en creatieve activiteit voor het hele gezin!

  Maak je geen zorgen over de kwaliteit van deze messen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal, zodat ze lang meegaan. En het beste van alles is dat ze vaatwasmachinebestendig zijn, dus schoonmaken is een fluitje van een cent. Geen gedoe meer met het handmatig afwassen van de messen!

  Ik ben niet de enige die dol is op deze messenset. Ouders zijn lovend over de veiligheid en functionaliteit ervan. Ze zeggen dat de messen scherp genoeg zijn om gemakkelijk groenten en fruit te snijden, maar dat ze ook veilig genoeg zijn zodat de kinderen zichzelf niet kunnen verwonden. En de kleuren en uitsteekvormpjes maken het eten nog aantrekkelijker voor de kleintjes, waardoor ze graag gezonde voeding eten. Dat is toch geweldig?

  Natuurlijk, deze set is speciaal ontworpen voor kinderen, dus het is misschien niet geschikt voor volwassenen die geavanceerdere keukengereedschap nodig hebben. Maar als je kinderen hebt en ze graag betrekt bij het koken, dan is de Kindermessen set - 8 Delig de perfecte keuze voor jou.

  Dus waar wacht je nog op? Maak koken met je kinderen veilig, leuk en educatief met de Kindermessen set - 8 Delig. Het is ook een geweldig cadeau-idee en een waardevolle investering voor gezinnen met jonge kinderen. Bestel vandaag nog en geniet van de vele heerlijke maaltijden die je samen met je kleintjes zult bereiden! 🍽️‍‍

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs

  8. BBQ Meating® 8 delige Professionele

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen BBQ Meating® 8 delige Professionele

  • list plusScherpe lemmeten en luxe design
  • list plusLicht en gemakkelijk te hanteren dankzij combinatie van Pakka hout en Japans staal
  • list plusVeelzijdig en compleet met verschillende soorten messen

  Nadelen BBQ Meating® 8 delige Professionele

  • list plusPotentieel hoge prijs

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.04
  Functionaliteit
  7.57
  Gebruiksgemak
  7.34
  Ik ben echt onder de indruk van de BBQ Meating ® 8-delige Professionele Messenset met Blok. Deze set trekt zeker de aandacht met zijn scherpe lemmeten en luxe design. Als je op zoek bent naar kwaliteitsmessen die hun scherpte behouden, dan is deze set absoluut een geweldige optie.

  Wat deze messenset echt uniek maakt, is het gebruik van Pakka hout en Japans staal 820. Hierdoor zijn de messen licht en gemakkelijk te hanteren. Het Pakka hout zorgt voor extra comfort bij het snijden, omdat het zachter is en minder druk uitoefent op je handspieren.

  Met deze set Japanse messen heb je alles wat je nodig hebt in de keuken. Van een schilmesje voor het schillen van fruit tot een koksmes voor het hakken van kruiden en het in blokjes snijden van uien, zelfs een broodmes ontbreekt niet. Deze set is echt veelzijdig en voldoet aan al je snijbehoeften.

  Wat deze messen nog specialer maakt, is dat ze grotendeels met de hand zijn gemaakt. Ze zijn gesmeed uit Duits High Carbon staal, waardoor ze hard en extreem scherp zijn. Dit zorgt voor uitstekende snijprestaties en duurzaamheid.

  Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan de BBQ Meating 8-delige Professionele Messenset met Blok, is het comfort dat het biedt. De messen liggen perfect in de hand dankzij de uitgebalanceerde vorm, waardoor het snijden van eten een plezierige ervaring wordt. En de handvatten van hoogwaardig Pakka hout zorgen voor een perfecte grip.

  Veiligheid is ook een prioriteit bij het ontwerp van deze messenset. Het lemmet heeft een krop die niet volledig doorloopt tot aan de snede, maar wel duidelijk de handgreep van het lemmet scheidt. Dit zorgt voor extra veiligheid tijdens het snijden, wat ontzettend belangrijk is.

  Technisch gezien zijn deze messen gemaakt van Duits High Carbon staal dat gehard is tot 60 HRC Rockwell. Dit betekent dat de messen extreem scherp zijn en hun scherpte lang behouden.

  En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de BBQ Meating 8-delige Professionele Messenset met Blok geleverd in een luxe cadeaubox, waardoor het ook nog eens een perfect cadeau is. De geschenkdoos beschermt niet alleen de messen tijdens het transport, maar zorgt ook voor een verrassende en vreugdevolle ontvangst.

  Ik heb de gebruikersrecensies bekeken en het is duidelijk dat mensen erg tevreden zijn met deze messenset. De kwaliteit van de messen en het blok wordt geprezen en het wordt als een echte aanrader beschouwd. De messenset wordt geroemd om zijn gebruiksgemak, prachtige design en uitstekende kwaliteit.

  Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de gebruikersrecensies, begrijp ik dat sommige mensen de prijs van deze messenset als een potentieel nadeel kunnen zien. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de BBQ Meating 8-delige Professionele Messenset met Blok de beste is in zijn prijsklasse en dat de kwaliteit en prestaties de investering zeker waard zijn.

  Al met al is de BBQ Meating 8-delige Professionele Messenset met Blok een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige messenset. Met zijn scherpe lemmeten, comfortabele grip, duurzaamheid en luxe design, biedt deze set alles wat je nodig hebt om optimaal te kunnen koken.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset

  • list plusComplete set met geschikte messen voor elk karwei
  • list plusMessen zijn roestvrij, krasvrij en hebben een non-stick coating
  • list plusErgonomisch handvat en lichtgewicht messen voor comfortabel gebruik

  Nadelen ROYAL KITCHEN GOODS® 16-delige Messenset

  • list plusGeen mes voor het uitbenen van vlees in de set

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.4
  Functionaliteit
  6.82
  Gebruiksgemak
  7.59
  Met de ROYAL KITCHEN GOODS 16-delige Messenset met Blok en Vleesschaar maak ik mijn keuken helemaal compleet. Met deze set hoef ik nooit meer te zoeken naar het juiste mes, want voor elke klus heb ik het perfecte mes bij de hand. Of ik nu kleine groenten wil schillen, vis wil fileren of vlees wil snijden, deze set heeft het allemaal.

  Wat deze messenset echt onderscheidt van de rest, is dat de messen zowel roestvrij als krasvrij zijn. Hierdoor gaan ze lang mee en blijven ze er als nieuw uitzien. De messen hebben een hardheid van 55-57 HR en zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast hebben ze een non-stick coating, zodat schoonmaken nog eenvoudiger wordt.

  Het messenblok van deze set is niet zomaar een blok, maar een trendy blok met duidelijk aangegeven openingen voor elk mes. Zo hoef ik niet te zoeken en te stuntelen om het juiste mes te vinden. Bovendien hebben de messen afbeeldingen op de achterkant, waardoor ik ze nog makkelijker op de juiste plek kan terugzetten.

  Wat ik persoonlijk geweldig vind aan deze set, is het ergonomische handvat van de messen. Als je urenlang in de keuken staat, is het belangrijk dat de messen comfortabel in je hand liggen. Deze messen hebben een ergonomisch handvat dat perfect in mijn hand past, zodat ik moeiteloos kan snijden. Bovendien zijn de messen uit één stuk gesmeed, waardoor ze superlicht en goed uitgebalanceerd zijn. Zo kan ik zonder problemen urenlang de lekkerste steaks, vis, groenten of kruiden snijden.

  De set bestaat uit 7 keukenmessen, 6 steakmessen, een vleesschaar, een aanzetstaal en een premium messenblok. De messen zijn aan beide zijden geslepen onder een hoek van 16-18°, wat zorgt voor een vlijmscherpe snijrand. En als de messen na veel gebruik toch wat botter worden, kan ik de meegeleverde slijpstaaf gebruiken om ze weer scherp te maken.

  Het messenblok is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en het handvat van de messen is gemaakt van MDF, Acciahout in de kleur zwart. Het messenblok heeft een modern en minimalistisch design dat in elke keuken past.

  Hoewel de messen vaatwasserbestendig zijn, raad ik aan om ze met de hand te wassen voor een langere levensduur.

  De ROYAL KITCHEN GOODS 16-delige Messenset met Blok en Vleesschaar is een prachtige en complete set die aan alle eisen van een professionele keuken voldoet. De messen zijn scherp, van uitstekende kwaliteit en hebben een mooi design. De set is heel handig in gebruik en het messenblok zorgt voor een overzichtelijke opslag van de messen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de set geen mes bevat voor het uitbenen van vlees.

  Al met al is deze messenset een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een complete en hoogwaardige messenset.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes

  • list plusUnieke vormgeving met afgeronde kartels zorgt voor veilig snijden zonder het risico op verwondingen.
  • list plusSpeciaal gevormde handgrepen passen perfect in kinderhanden voor een comfortabele en veilige grip.
  • list plusVerkrijgbaar in drie vrolijke kleuren en verschillende maten, wat de interesse en enthousiasme van kinderen stimuleert.

  Nadelen Kindermessen set Kinderbestek Gekleurde kindermes

  • list plusHet handvat zou iets dikker kunnen zijn om beter in een kinderhandje te passen.
  • list plusNiet geschikt voor kinderen om zonder toezicht te gebruiken, aangezien ze geen speelgoed zijn.

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.67
  Functionaliteit
  6.59
  Gebruiksgemak
  7.56
  Ik heb de perfecte set voor kleine keukenhelden gevonden! De Kindermessen set - Kinderbestek - Gekleurde kindermes - Kindvriendelijk - Kunststof is precies wat je nodig hebt om je kinderen veilig te laten genieten van het snijden van groenten en fruit. 🍅

  Wat deze messen echt speciaal maakt, is hun unieke ontwerp met afgeronde kartels. Hierdoor kunnen kinderen snijden als een pro zonder zich zorgen te maken over verwondingen. En laten we de speciale handgrepen niet vergeten, die perfect passen in die kleine kinderhandjes. Zo hebben ze altijd een comfortabele en veilige grip tijdens het snijden.️

  Deze geweldige set is verkrijgbaar in drie vrolijke kleuren en elk mes heeft een andere grootte. Dat betekent dat je kinderen niet kunnen wachten om ze te gebruiken! Het stimuleert niet alleen hun kookvaardigheden, maar ook hun creativiteit en zelfvertrouwen in de keuken.‍

  En laten we het duurzame kunststof materiaal niet vergeten. Deze messen gaan lang mee, zodat jij en je kind er lang van kunnen genieten. En als je klaar bent, gooi je ze gewoon in de vaatwasser voor een gemakkelijke schoonmaak. Geen gedoe!

  Gebruikers zijn dol op deze Kindermessen set - Kinderbestek - Gekleurde kindermes - Kindvriendelijk - Kunststof. Ze zeggen dat ze super makkelijk en veilig in gebruik zijn. Sommige gebruikers denken dat het handvat iets dikker had mogen zijn, maar over het algemeen zijn ze tevreden met de messen.

  Houd er wel rekening mee dat deze messen geen speelgoed zijn en dat toezicht nodig is wanneer kinderen ze gebruiken. Veiligheid gaat altijd voorop!

  Dus waar wacht je nog op? Maak koken leuk en leerzaam met de Kindermessen set - Kinderbestek - Gekleurde kindermes - Kindvriendelijk - Kunststof. Je kinderen zullen er dol op zijn en jij ook! Bestel ze vandaag nog en laat het snijplezier beginnen!️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Messensetten. Er zijn namelijk 1738 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!