Wat is de beste Slacentrifuge van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Slacentrifuge is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Slacentrifuge van 2024? Na het onderzoeken van 553 Slacentrifuges kwam de Westmark Fortuna Slacentrifuge - 5 als beste getest uit onze Slacentrifuge-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Slacentrifuges, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Slacentrifuges-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Slacentrifuge-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Slacentrifuges

1Score: 9.9
Westmark Fortuna Slacentrifuge - 5
Beste slacentrifuge
Westmark Fortuna Slacentrifuge - 5
Westmark
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
OXO Good Grips Slacentrifuge
OXO Good Grips Slacentrifuge
OXO
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Vogue Slacentrifuge met Remfunctie
Vogue Slacentrifuge met Remfunctie
Vogue
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Leifheit Trend slacentrifuge - 4
Leifheit Trend slacentrifuge - 4
Leifheit
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar - 4
Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar - 4
Tefal
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
5five Slacentrifuge / slazwierder /
5five Slacentrifuge / slazwierder /
5five
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
OXO GOOD GRIPS - Fruit
OXO GOOD GRIPS - Fruit
OXO
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
GEFU Slacentrifuge RVS ROTARE
GEFU Slacentrifuge RVS ROTARE
GEFU
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Westmark Fortuna Slacentrifuge 5 l
Westmark Fortuna Slacentrifuge 5 l
Westmark
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Slacentrifuge Rotaro - Gefu
Slacentrifuge Rotaro - Gefu
GEFU
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slacentrifuge Koopgids

Ook geen zin in nat groen in je salade? Lijkt mij ook niet! De enige nattigheid die ik in mijn salade wil, is de dressing en de binnenkant van cherrytomaatjes. Sta jij er hetzelfde in? Lees dan hier hoe je de beste slacentrifuge kiest!

Waarop moet je letten bij het kopen van een slacentrifuge?

Misschien sta je er niet bij stil bij iets ogenschijnlijks simpels als een slacentrifuge, maar er zijn wel degelijk enkele elementen waarop je moet letten bij het kopen van een slacentrifuge!

 

Controleer ten eerste de capaciteit van de slacentrifuge om te zorgen dat deze voldoende is voor je behoeften. Overweeg het aantal personen in je huishouden en de hoeveelheid sla die je meestal bereidt.

Kies daarnaast voor een slacentrifuge die is gemaakt van duurzaam en voedselveilig materiaal. De meeste slacentrifuges zijn gemaakt van kunststof, maar er zijn ook modellen van roestvrij staal beschikbaar. Controleer ook de afmetingen van de slacentrifuge, vooral de hoogte, om te zorgen dat deze in je keukenkastjes of opbergruimte past.

Slacentrifuges kunnen handmatig worden bediend of elektrisch zijn. Handmatige slacentrifuges vereisen meer inspanning, terwijl elektrische modellen handiger zijn, maar mogelijk ook duurder. 💶

Dit gaat uiteindelijk hand in hand met het gebruiksgemak van de slacentrifuge. Controleer of de hendel of de knoppen soepel werken en of het vergrendelingsmechanisme stevig is. Controleer daarbij de efficiëntie van de slacentrifuge in het drogen van de sla. Het moet in staat zijn om de sla grondig te centrifugeren en overtollig water efficiënt te verwijderen.

Om de boel werkende te houden, is het handig als de slacentrifugeeenvoudig te reinigen is. Modellen met uitneembare onderdelen zijn vaak gemakkelijker schoon te maken dan modellen die dat niet hebben.

Lees tenslotte klantbeoordelingen en -recensies om meer te weten te komen over de prestaties en duurzaamheid van specifieke modellen die je overweegt, en bepaal je budget voordat je op zoek gaat naar een slacentrifuge. Vergelijk prijzen om een model te vinden dat binnen je prijsklasse valt.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een slacentrifuge kiezen die aan je behoeften voldoet en die gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is. Veel succes met je aankoop!

Hoe werkt een slacentrifuge?

Een slacentrifuge is een keukenhulpmiddel dat wordt gebruikt om overtollig water uit gewassen sla en andere groenten te verwijderen. Het werkt op basis van centrifugale kracht. Hier is een algemene uitleg van hoe een slacentrifuge werkt:

 1. Voorbereiding. Nadat je de sla hebt gewassen, stop je deze in de slacentrifuge. Verwijder eventuele harde stelen of ongewenste delen van de groenten, voordat je ze in de centrifuge plaatst.
 2. Plaatsing. Plaats de geperforeerde binnenmand (ook wel ‘mandje’ genoemd) in de slacentrifuge. Dit mandje heeft kleine gaatjes waardoor het water kan weglopen, terwijl je de sla centrifugeert. Zorg dat het mandje stevig in de centrifuge is geplaatst.
 3. Centrifugeren. Sluit de centrifuge af met het deksel en draai het handvat of zet de machine aan, afhankelijk van het type centrifuge dat je hebt. Door de centrifugale kracht draait het mandje met de sla snel rond.
 4. Waterafvoer. Terwijl het mandje ronddraait, worden de sla en het water gescheiden door de centrifugale kracht. Het water wordt door de gaatjes in het mandje naar buiten gedrukt en verzamelt zich in de buitenste kom van de centrifuge.
 5. Verwijdering van water. Nadat het centrifugeproces is voltooid, open je de centrifuge en verwijder je het mandje met de gedroogde sla. Giet het verzamelde water uit de buitenste kom weg.

Op deze manier zorgt de slacentrifuge dat overtollig water efficiënt uit de sla wordt verdwijnt, waardoor de sla knapperig blijft en dressings beter hechten aan de sla. Het proces is snel en gemakkelijk, en je krijgt hiermee binnen enkele seconden droge sla.

Het is belangrijk op te merken dat de precieze werking van een slacentrifuge kan variëren afhankelijk van het specifieke model dat je hebt. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor het correcte gebruik van jouw slacentrifuge.

Wat zijn goede merken voor slacentrifuges?


Er zijn verschillende merken die bekend staan om het leveren van kwalitatief hoogwaardige slacentrifuges. Hier zijn enkele populaire merken die je kunt overwegen:

 • OXO is een merk dat bekend staat om zijn ergonomische en gebruiksvriendelijke keukenhulpmiddelen. Ze bieden slacentrifuges met handmatige bediening en een efficiënt ontwerp.
 • Zyliss is een merk dat zich richt op het maken van hoogwaardige keukenhulpmiddelen. Ze hebben een scala aan slacentrifuges die stevig, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken zijn.
 • Cuisinart is een bekend merk op het gebied van keukenapparatuur. Ze bieden slacentrifuges met zowel handmatige als elektrische bediening, met verschillende capaciteiten en functies.
 • Progressive International staat bekend om zijn innovatieve en handige keukengerei. Ze hebben slacentrifuges met slimme functies, zoals ingebouwde kommen voor het serveren van de sla.
 • SaladSpinner is een merk dat zich volledig richt op slacentrifuges. Ze bieden een breed scala aan modellen, variërend van compacte handmatige centrifuges tot grote elektrische centrifuges.

Het is altijd een goed idee om klantbeoordelingen en -recensies te lezen om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit, duurzaamheid en prestaties van specifieke merken en modellen. Op die manier maak je een weloverwogen keuze die past bij jouw behoeften en budget.

Wie heeft de slacentrifuge bedacht?

Devroegste versie van de slacentrifuge, zoals gepatenteerd, werd uitgevonden door Jean Mantelet in 1971. Mantelet, een prominent ontwerper van huishoudelijke apparaten en oprichter van de Franse onderneming Moulinex, vroeg het patent aan voor een met de hand bediend, centrifugaal aangedreven apparaat dat de 'Salad Dryer' of 'Salad Spinner' werd genoemd. Het apparaat was ontworpen om salades efficiënt te drogen en was de voorloper van de moderne slacentrifuge.

hero illustration

Hoe testen we Slacentrifuges?

Om de beste Slacentrifuge te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Slacentrifuge-test hebben we 553 Slacentrifuges vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Slacentrifuge-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Slacentrifuge-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Slacentrifuge-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Slacentrifuge in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 553 Slacentrifuges te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Slacentrifuges in een handige lijst

1. Beste slacentrifuge: Westmark Fortuna Slacentrifuge - 5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Westmark Fortuna Slacentrifuge - 5

 • list plusHandig in gebruik
 • list plusEfficiënt droogproces
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Westmark Fortuna Slacentrifuge - 5

 • list plusHet plastic randje van de zeefbak had steviger mogen zijn

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.97
Functionaliteit
9.99
Gebruiksgemak
9.74
Als het op salades aankomt, ben ik een echte liefhebber. Daarom kan ik niet zonder mijn Westmark Fortuna Slacentrifuge. Deze slacentrifuge maakt het bereiden van salades een fluitje van een cent. Ik hoef alleen maar de sla in de mand te doen en aan de hendel aan de bovenkant van de centrifuge te draaien. De centrifuge doet de rest en zorgt ervoor dat al het vocht uit de sla wordt verwijderd. Het vocht kan ik gemakkelijk afgieten dankzij de handige schenktuit. Met dit solide en betrouwbare apparaat kan ik niet meer zonder in de keuken.

De slacentrifuge is gemaakt van duurzaam kunststof en is na gebruik eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Met zijn handige afmetingen van 29 x 25,2 x 21,5 cm past hij perfect in mijn keuken. De Westmark Fortuna Slacentrifuge is verkrijgbaar in een mooie groene kleur met transparante onderdelen.

Wat deze slacentrifuge echt onderscheidt, is het gebruiksgemak en het efficiënte droogproces. De hendel is groot genoeg om gemakkelijk en snel te draaien, zodat mijn sla perfect droogt en lekker knapperig blijft. Het verwijderen van de sla is ook een eitje, omdat ik de binnenbak gewoon boven mijn serveerkom kan omkeren en de sla er zonder enige moeite uitvalt. Soms moet ik misschien een paar achtergebleven blaadjes uit de bak plukken, maar dit is minimaal.

De gebruikersreviews benadrukken de handigheid en goede prijs-kwaliteitverhouding van deze slacentrifuge. Gebruikers zijn tevreden over het gebruiksgemak en de duurzaamheid. De slacentrifuge draait soepel en is gemakkelijk schoon te maken. Een gebruiker merkt op dat het plastic randje van de zeefbak iets steviger had kunnen zijn, maar dit heeft geen invloed op het gebruiksgemak.

Al met al is de Westmark Fortuna Slacentrifuge een betrouwbare en handige keukenhulp voor saladeliefhebbers zoals ik. Het efficiënte droogproces en de eenvoudige bediening maken het een waardevolle toevoeging aan elke keuken. De goede prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid maken deze slacentrifuge een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke optie. 🥗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. OXO Good Grips Slacentrifuge

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OXO Good Grips Slacentrifuge

 • list plusEenvoudig eenhandsbedieningssysteem
 • list plusCompact ontwerp voor gemakkelijke opslag
 • list plusMooie vormgeving, kan worden gebruikt als serverschaal

Nadelen OXO Good Grips Slacentrifuge

 • list plusSommige gebruikers zijn teleurgesteld in de droogprestaties

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
9.69
De OXO Good Grips Slacentrifuge is mijn perfecte sidekick als het gaat om het maken van een heerlijke, knapperige salade. Met deze slacentrifuge wordt het drogen van je gewassen sla een fluitje van een cent. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt opbergen, en de stijlvolle vormgeving maakt het zelfs mogelijk om de transparante kom direct te gebruiken als serveerschaal.

Een van de geweldige eigenschappen van de OXO Good Grips Slacentrifuge is het eenvoudige eenhandsbedieningssysteem. Met de zwarte anti-slip knop draai je de centrifuge moeiteloos rond. Het gaat lekker soepel, waardoor je hem zelfs met één hand kunt gebruiken. En dankzij de anti-slip ring aan de onderkant staat de slacentrifuge stevig op zijn plek.

Wat ook superhandig is aan deze slacentrifuge, is de remfunctie waarmee je het draaien direct kunt stoppen. Ideaal voor als je snel wilt pauzeren. Daarnaast kun je de kom ook los gebruiken, waardoor het serveren van je salade nog makkelijker wordt.

En het onderhoud? No worries! De deksel kan uit elkaar gehaald worden voor gemakkelijke schoonmaak. Zo blijft je slacentrifuge altijd schoon en hygiënisch. En het beste van alles is dat de slacentrifuge BPA-vrij is, dus je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen in je voedsel.

Nu, ik moet eerlijk zijn en zeggen dat sommige gebruikers een beetje teleurgesteld zijn in de droogprestaties van deze slacentrifuge. Ze merken op dat hun sla niet droger wordt dan met een goedkoper model dat ze eerder hebben gebruikt. Dus als je op zoek bent naar een slacentrifuge die je sla goed droogt, is dat iets om in gedachten te houden.

Maar aan de andere kant zijn er ook positieve reviews waarin wordt vermeld dat de sla kurkdroog uit de slacentrifuge komt. Deze gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit en het gebruiksgemak van het product. Ze vinden het design mooi en merken op dat de slacentrifuge makkelijk schoon te maken is.

Dus, alles bij elkaar genomen, is de OXO Good Grips Slacentrifuge een stijlvolle en handige accessoire voor het drogen van je sla. Het eenvoudige eenhandsbedieningssysteem en het compacte ontwerp maken het een genot om te gebruiken. Hoewel sommige gebruikers teleurgesteld zijn in de droogprestaties, zijn er ook positieve reviews die aangeven dat de sla goed droogt. Het is belangrijk om de productbeschrijving en reviews goed door te nemen om te bepalen of deze slacentrifuge aan jouw behoeften voldoet. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Vogue Slacentrifuge met Remfunctie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vogue Slacentrifuge met Remfunctie

 • list plusHandige remfunctie voor volledige controle over centrifugeerproces
 • list plusGrote, comfortabele handgreep voor moeiteloos gebruik
 • list plusEenvoudige reiniging voor minimaal onderhoud

Nadelen Vogue Slacentrifuge met Remfunctie

 • list plusFormaat kan te groot zijn voor kleinschalig gebruik
 • list plusGewicht kan een uitdaging vormen, vooral wanneer gevuld met sla

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
8.95
Ik ben dol op de Vogue Slacentrifuge met Remfunctie! Met een capaciteit van 5 liter is deze centrifuge perfect voor zowel thuis als in de keuken van een restaurant. De handige remfunctie zorgt ervoor dat ik de controle heb over het centrifugeerproces, wat echt handig is. En de grote handgreep maakt het gebruik moeiteloos. Het schoonmaken is ook een fluitje van een cent, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over veel onderhoud.

Het beste van alles is dat de Vogue Slacentrifuge met Remfunctie een verbeterde gebruikerservaring biedt ten opzichte van eerdere modellen. De remfunctie stelt me in staat om het centrifugeerproces te stoppen wanneer ik wil, wat de precisie en efficiëntie verhoogt. Niet alle slacentrifuges hebben deze handige functie, dus ik voel me echt verwend met deze centrifuge.

Deze slacentrifuge doet zijn werk snel en effectief, waardoor mijn sla langer vers blijft en klaar is om te gebruiken. En met een capaciteit van 5 liter kan ik in één keer grote hoeveelheden sla centrifugeren, wat geweldig is als ik haast heb. De comfortabele handgreep zorgt ervoor dat ik geen last krijg van mijn handen, en het schoonmaken is zo gepiept.

Maar ik moet wel zeggen dat het formaat voor sommige mensen misschien te groot is voor thuisgebruik. Het is belangrijk om rekening te houden met de opbergruimte in je keuken, vooral als die wat kleiner is. En het gewicht kan ook een uitdaging zijn, vooral als de centrifuge vol zit met sla.

Kortom, de Vogue Slacentrifuge met Remfunctie is geweldig voor het drogen van sla, met zijn handige remfunctie, comfortabele handgreep en royale capaciteit. Ja, het heeft wat beperkingen, maar de voordelen wegen zeker op tegen de nadelen. 🥗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. Leifheit Trend slacentrifuge - 4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Leifheit Trend slacentrifuge - 4

 • list plusOpvallend wit/groen ontwerp brengt schwung in elke keuken.
 • list plusComfortabele hendel geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.
 • list plusKan dienen als serveerschaal, waardoor het een stijlvolle toevoeging is aan de tafelsetting.

Nadelen Leifheit Trend slacentrifuge - 4

 • list plusCapaciteit van 4 liter kan te groot zijn voor kleinere huishoudens of individuen die slechts kleine hoeveelheden sla willen drogen.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
8.78
Gebruiksgemak
9.18
Met de Leifheit Trend slacentrifuge haal ik een must-have in huis voor liefhebbers van gezonde maaltijden. Het opvallende wit/groene ontwerp zorgt voor een vrolijke touch in mijn keuken, terwijl ik in een handomdraai verse sla op tafel tover. De comfortabele hendel maakt het gebruik gemakkelijk, ongeacht of ik links- of rechtshandig ben. En dankzij de ergonomische vorm staat de centrifuge stevig op tafel, zodat ik met goede grip kan draaien.

Na het drogen van de slabladeren kan ik ze ook meteen bereiden en serveren in de mooie schaal die bij de centrifuge wordt geleverd. Zo wordt dit keukengerei niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan mijn tafelsetting. Met meer dan 60 jaar ervaring en kwaliteit weet ik dat ik met de Leifheit Trend slacentrifuge een betrouwbaar product in huis haal. En met een garantie van 3 jaar toont Leifheit het vertrouwen in de duurzaamheid en prestaties van hun product.

Wat deze slacentrifuge echt onderscheidt, is niet alleen zijn functionaliteit, maar ook het esthetische aspect. De mooie schaal voegt een vleugje elegantie toe aan het geheel, waardoor dit keukengerei meer wordt dan alleen een hulpmiddel. Het wordt een aanvulling op de presentatie van mijn gerechten.

De Leifheit Trend slacentrifuge biedt niet alleen gebruiksgemak en kwaliteit, maar ook esthetiek. Het is een veelzijdig keukengerei dat niet alleen helpt bij het drogen van sla, maar ook kan dienen als serveerschaal. Het product is ontworpen met aandacht voor ergonomie en grip, waardoor het prettig is in gebruik. En met een garantie van 3 jaar heb ik vertrouwen in de duurzaamheid van dit product.

Een mogelijke beperking van dit product kan zijn dat de capaciteit van 4 liter mogelijk te groot is voor kleinere huishoudens of individuen die slechts kleine hoeveelheden sla willen drogen. Echter, voor huishoudens waar regelmatig salades worden bereid, zal de ruime capaciteit juist als een voordeel worden beschouwd.

Al met al is de Leifheit Trend slacentrifuge een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, gezonde maaltijden. Het combineert functionaliteit, kwaliteit en esthetiek op een manier die Leifheit's toewijding aan innovatie en gebruiksgemak weerspiegelt. Met zijn mooie ontwerp en handige functies onderscheidt deze slacentrifuge zich in de markt en biedt het een waardevolle toevoeging aan elke keuken. 🥗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar - 4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar - 4

 • list plusInnovatief inklapbaar design neemt tot 50% minder ruimte in
 • list plusAnti-slipvoet zorgt voor veiligheid en stabiliteit tijdens gebruik
 • list plusVaatwasmachinebestendig en eenvoudig schoon te maken

Nadelen Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar - 4

 • list plusGeen duidelijke gebruiksaanwijzing bij het openen van de verpakking
 • list plusNa het opvouwen iets minder hoog, maar blijft nog steeds breed

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.87
Functionaliteit
8.42
Gebruiksgemak
8.69
De Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar - 4 L is echt iets voor mij. Met zijn slimme inklapbare ontwerp neemt deze slacentrifuge tot wel 50% minder ruimte in, waardoor hij perfect past in mijn keukenkastje. Met een inhoud van 4 liter is het ideaal voor mijn dagelijkse maaltijden of wanneer ik gasten heb.

Wat deze slacentrifuge echt onderscheidt van andere modellen is de veiligheid en stabiliteit die het biedt dankzij de anti-slipvoet. Geen zorgen meer over ongelukjes tijdens het gebruik. En het schoonmaken is een eitje, want de slakom kan gewoon in de vaatwasser. De deksel kan ook uit elkaar gehaald worden voor een grondige handwas.

Ik ben zeer tevreden over de Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar. Het is super makkelijk in gebruik en van goede kwaliteit. Dankzij het inklapbare ontwerp kan ik het ook gemakkelijk opbergen. Het water wordt snel en efficiënt uit de sla verwijderd door simpelweg aan het koortje te trekken. En als ik het eerder wil stoppen, druk ik gewoon op de stopknop.

Ik merkte wel op dat er geen duidelijke gebruiksaanwijzing was bij het openen van de verpakking, maar gelukkig was het apparaat intuïtief te bedienen.

Een andere gebruiker benadrukt dat de slacentrifuge ruim en stevig is, perfect voor een salade voor het hele gezin. De materialen zijn stevig en duurzaam, dus ik weet dat het lang meegaat. Het heeft ook een mooi design en is handig in gebruik, met een extra stopknop om het draaien te stoppen. Het enige minpuntje is dat het na het opvouwen iets minder hoog is, maar het blijft nog steeds breed en kan niet gestapeld worden.

Ik ben ook blij dat de Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar weinig ruimte inneemt in mijn kast, omdat het bijna volledig kan worden ingeklapt. Het is dus echt handig en van goede kwaliteit.

Al met al is de Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar - 4 L - 28 cm een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een praktische en ruimtebesparende slacentrifuge. Het slimme inklapbare ontwerp, de anti-slipvoet en de vaatwasmachinebestendige onderdelen maken het gebruik en onderhoud super gemakkelijk. Hoewel er enkele opmerkingen waren over de hoogte na het opvouwen en de beperkte gebruiksaanwijzing, wegen de voordelen van dit product zwaarder. De Tefal Slacentrifuge Opvouwbaar biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en zal zeker een waardevolle toevoeging zijn aan mijn keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. 5five Slacentrifuge / slazwierder /

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 5five Slacentrifuge / slazwierder /

 • list plusCompact formaat, neemt weinig ruimte in beslag
 • list plusGeschikt voor individuele porties of kleine salades
 • list plusGemakkelijk te gebruiken en soepel draaiend

Nadelen 5five Slacentrifuge / slazwierder /

 • list plusMogelijk niet geschikt voor grote hoeveelheden sla of groenten

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.79
Functionaliteit
8.75
Gebruiksgemak
8.21
Ik ben dol op mijn Slacentrifuge / slazwierder / sladroger kunststof 2,5 liter - Salade spinner! Met een simpele beweging kan ik mijn sla en groenten droogdraaien. Het compacte formaat van deze spinner is echt geweldig, want het neemt bijna geen ruimte in beslag in mijn keukenkastje. Dit is vooral handig voor mensen zoals ik, die niet veel opbergruimte hebben. En geloof het of niet, maar deze spinner kan meer bevatten dan je denkt! Zelfs een hele krop sla past erin. Dit maakt het drogen van mijn salade zo gemakkelijk en efficiënt.

Wat ik ook geweldig vind aan deze salade spinner, is hoe eenvoudig en soepel hij draait. Het droogproces verloopt echt vlotjes. En laten we het niet vergeten: het design van deze spinner is ook nog eens mooi. Het ziet er gewoon goed uit in mijn keuken.

Een ander groot voordeel van deze spinner is dat hij gemaakt is van kunststof. Dit betekent dat hij lichtgewicht is en gemakkelijk te hanteren. Bovendien is kunststof duurzaam en super makkelijk schoon te maken. Het onderhoud van deze spinner is dus echt een fluitje van een cent.

Ik heb geen nadelen kunnen vinden in de reviews, maar ik moet wel opmerken dat deze salade spinner misschien niet geschikt is voor grote hoeveelheden sla of groenten. Met een capaciteit van 2,5 liter is hij ideaal voor individuele porties of kleine salades, maar als je voor een grote groep kookt, kan het misschien niet genoeg zijn.

Al met al is de Slacentrifuge / slazwierder / sladroger kunststof 2,5 liter - Salade spinner een geweldige keukenhulp. Hij maakt het drogen van sla en groenten super gemakkelijk en efficiënt, met zijn eenvoudige ontwerp en goede kwaliteit. En het compacte formaat en het lichtgewicht kunststof maken het een praktische keuze voor mensen met beperkte opbergruimte. Dus als je op zoek bent naar een handige en compacte salade spinner, dan is dit echt een uitstekende optie voor jou! 🥗

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. OXO GOOD GRIPS - Fruit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OXO GOOD GRIPS - Fruit

 • list plusHandig en gemakkelijk in gebruik
 • list plusFraai design en goede kwaliteit
 • list plusGemakkelijk schoon te maken

Nadelen OXO GOOD GRIPS - Fruit

 • list plusKlein formaat en drukmechanisme neemt ruimte in
 • list plusNiet snel genoeg
 • list plusAanbevolen voor mensen die voornamelijk bladsla met kleine blaadjes eten en in kleine porties

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.41
Gebruiksgemak
7.42
Ik ben dol op de OXO GOOD GRIPS - Fruit & Groenten - Slacentrifuge mini 20cm! Deze handige keukentool maakt het bereiden van salades een fluitje van een cent. Het unieke pompmechanisme zorgt ervoor dat ik met één hand de centrifuge kan laten draaien. En zelfs met één hand gaat het super soepel en gemakkelijk. Geen gedoe meer met twee handen!

Wat ik echt geweldig vind aan deze slacentrifuge is de anti-slip ring aan de onderkant. Het houdt de centrifuge stevig op zijn plaats terwijl ik aan het pompen ben. Geen zorgen meer over de centrifuge die alle kanten op glijdt!

En na gebruik is het opruimen een eitje. Ik kan de grote knop gewoon naar beneden klikken en de centrifuge is compact genoeg om overal op te bergen. Geen gedoe meer met een grote, onhandige centrifuge in mijn kast!

Wat deze slacentrifuge echt onderscheidt van andere modellen is het gepatenteerde pompmechanisme en de remknop. Ik kan de centrifuge direct laten stoppen door gewoon op de knop te drukken. Geen gedoe meer met wachten tot de centrifuge vanzelf stopt.

En het schoonmaken is ook super eenvoudig. Het deksel kan uit elkaar gehaald worden, dus ik kan alle hoekjes en gaatjes goed bereiken. Geen restjes meer achtergebleven in mijn centrifuge!

Deze slacentrifuge is perfect voor het bereiden van salades voor 1-2 personen. Het compacte formaat maakt het super gemakkelijk om op te bergen. En de mooie heldere schaal kan zelfs als serveerschaal worden gebruikt. Dat is nog eens handig!

Ik ben niet de enige die dol is op deze slacentrifuge. Veel gebruikers zijn enthousiast over het handige gebruiksgemak, het mooie design en de goede kwaliteit. En de prijs-kwaliteitverhouding is ook top. Wat wil je nog meer?

Maar ik moet eerlijk zijn, er zijn ook een paar opmerkingen van gebruikers die ik wil delen. Sommige gebruikers vinden dat deze slacentrifuge echt klein is en dat het drukmechanisme veel ruimte inneemt in het midden van de kom. Dus als je voornamelijk bladsla met kleine blaadjes eet en in kleine porties, dan is deze slacentrifuge perfect voor jou. Een andere gebruiker merkt op dat de centrifuge niet snel genoeg is. Dus als je op zoek bent naar een snelle centrifuge, dan is deze misschien niet de beste keuze voor jou.

Maar over het algemeen ben ik super tevreden met de OXO GOOD GRIPS - Fruit & Groenten - Slacentrifuge mini 20cm. Het is een handige en functionele tool voor het bereiden van salades. Het heeft een mooi design, is van goede kwaliteit en super gemakkelijk in gebruik. Natuurlijk heeft het formaat en het drukmechanisme zijn beperkingen, maar voor mij voldoet deze slacentrifuge aan al mijn verwachtingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. GEFU Slacentrifuge RVS ROTARE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GEFU Slacentrifuge RVS ROTARE

 • list plusHoogwaardige en praktische slacentrifuge
 • list plusElegant design en duurzame constructie
 • list plusVaatwasmachinebestendig voor eenvoudige reiniging

Nadelen GEFU Slacentrifuge RVS ROTARE

 • list plusMaximale inhoud van 3 liter kan beperkend zijn

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.53
Functionaliteit
8.08
Gebruiksgemak
7.58
Deze Slacentrifuge - RVS - ROTARE - Gefu is echt een topper als je op zoek bent naar een hoogwaardige en praktische slacentrifuge. Met zijn elegante design en sterke constructie biedt dit product een geweldige ervaring bij het drogen van sla en andere groenten.

Ik gebruik gewoon de bovenste hendel om de sla droog te draaien. Of het nu kropsla, ijsbergsla of zelfs andijvie is, deze centrifuge kan het allemaal aan. En het beste is dat je na het wassen van de sla het overtollige vocht gemakkelijk kunt verwijderen via de handige uitloop in de deksel. Zo gaat het drogen van de sla snel en efficiënt.

Wat ik echt fijn vind aan deze slacentrifuge is dat hij vaatwasmachinebestendig is. Dat betekent dat schoonmaken echt een fluitje van een cent is. Gewoon even afspoelen onder de koude kraan en laten drogen. En als het nodig is, gooi ik de onderdelen gewoon in de vaatwasser voor een grondige reiniging. Maar het deksel heeft wel iets langer nodig om te drogen, zowel met de hand wassen als in de vaatwasser.

Mijn medegebruikers zijn super enthousiast over deze slacentrifuge. Het droogt de sla perfect en ik kan de hele week door genieten van verse sla. Dat betekent dat ik geen plastic zakken sla meer hoef te kopen en dat vind ik geweldig. En de smaak van de sla is ook veel lekkerder. Het feit dat deze slacentrifuge helpt bij het verminderen van plasticsoep is ook echt een grote plus.

Hoewel er geen specifieke negatieve punten worden genoemd in de reviews, wil ik wel even vermelden dat de maximale inhoud van de slacentrifuge 3 liter is. Dat kan voor sommige mensen misschien beperkend zijn, vooral als ze grote hoeveelheden sla willen drogen.

Al met al is deze Slacentrifuge - RVS - ROTARE - Gefu echt een topper. Het is niet alleen functioneel en van hoge kwaliteit, maar het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Het is een geweldige aanwinst voor elke keuken. En het feit dat het helpt bij het verminderen van plasticsoep maakt het nog aantrekkelijker. Dus ondanks de beperkte inhoud is dit echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een geweldige slacentrifuge.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 10 tot 11 dagen

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Westmark Fortuna Slacentrifuge 5 l

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Westmark Fortuna Slacentrifuge 5 l

 • list plusGebruiksgemak: De hendel draait soepel en snel, waardoor de sla goed droogt en knapperig blijft.
 • list plusAnti-slipknoppen: De slacentrifuge blijft stevig op ieder oppervlak staan tijdens het gebruik.
 • list plusGemakkelijk schoonmaakproces: De slacentrifuge is vaatwasmachinebestendig en eenvoudig te reinigen.

Nadelen Westmark Fortuna Slacentrifuge 5 l

 • list plusMogelijke breuk van het plastic 'draadje' van de zeefbak.
 • list plusHet bovenste randje van de zeefbak zou wat dikker en steviger mogen zijn.

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.11
Gebruiksgemak
7.82
Ik presenteer de Westmark Fortuna Slacentrifuge 5 l - Kunststof, een handige en praktische keukenhulp voor het drogen van sla. Met deze slacentrifuge kan ik eenvoudig overtollig water uit mijn gewassen sla verwijderen voordat ik het serveer. De slacentrifuge heeft een inhoud van 5 liter en is gemaakt van duurzaam polypropyleen (kunststof).

Een van de beste eigenschappen van de Westmark Fortuna Slacentrifuge is het gebruiksgemak. De hendel draait soepel en snel, waardoor mijn sla goed droogt en lekker knapperig blijft. Bovendien heeft de slacentrifuge anti-slipknoppen, waardoor hij stevig op elk oppervlak blijft staan tijdens het gebruik. Het deksel heeft ook een handige schenktuit, waarmee ik het overtollige water gemakkelijk kan afgieten.

Een ander voordeel van deze slacentrifuge is het gemakkelijke schoonmaakproces. Hij kan gewoon in de vaatwasser, dus na gebruik is hij zo weer schoon. Dit zorgt voor een hygiënische bereiding van mijn ingrediënten en gerechten.

De Westmark Fortuna Slacentrifuge maakt deel uit van de Fortuna-serie van Westmark. Westmark is een Duits merk dat al 50 jaar lang innovatieve en praktische keukenhulpen produceert. Hun assortiment is gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit. Veel van hun producten worden in eigen huis geproduceerd en het merk is ISO-gecertificeerd.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Westmark Fortuna Slacentrifuge erg handig is in gebruik. De centrifuge werkt goed, draait soepel en droogt mijn sla perfect. Daarnaast is hij ook nog eens makkelijk schoon te maken. De prijs-kwaliteitverhouding wordt ook positief beoordeeld.

Een mogelijk nadeel van deze slacentrifuge is dat sommige gebruikers hebben gemeld dat het plastic 'draadje' van de zeefbak snel kan breken. Het bovenste randje van de zeefbak zou iets dikker en steviger mogen zijn. Maar over het algemeen lijkt dit probleem geen grote invloed te hebben op het gebruiksgemak van de slacentrifuge.

Al met al is de Westmark Fortuna Slacentrifuge 5 l - Kunststof een handige en duurzame keukenhulp voor het drogen van sla. Het gebruiksgemak, de goede prijs-kwaliteitverhouding en het eenvoudige schoonmaakproces maken deze slacentrifuge een uitstekende keuze voor het bereiden van salades. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Slacentrifuge Rotaro - Gefu

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Slacentrifuge Rotaro - Gefu

 • list plusHandig in gebruik
 • list plusEenvoudige krukaandrijving
 • list plusUitgieter in het deksel

Nadelen Slacentrifuge Rotaro - Gefu

 • list plusKom van breekbaar hard plastic
 • list plusStroef draaimechanisme

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.58
Functionaliteit
7.13
Gebruiksgemak
7.5
Ik ben de Slacentrifuge Rotaro - Gefu, de perfecte tool voor het bereiden van knapperige en droge sla. Met mijn schaal, zeef en deksel zorg ik ervoor dat jouw sla binnen no-time klaar is om te serveren. Dankzij de gaatjes in mijn deksel kan het water gemakkelijk worden afgevoerd. Met een inhoud van 3 liter en een doorsnede van 25 cm ben ik geschikt voor allerlei soorten sla.

Wat mij onderscheidt van andere slacentrifuges is mijn eenvoudige krukaandrijving. Hierdoor kun je moeiteloos draaien en is het bereiden van sla een fluitje van een cent. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik ook nog een handige uitgieter in mijn deksel verwerkt. Zo wordt het afgieten van de sla nog gemakkelijker. En het beste van alles? Ik ben vaatwasmachinebestendig, dus schoonmaken is een eitje.

Ik kom van het Duitse merk GEFU, dat bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Mijn roestvrijstalen constructie zorgt ervoor dat ik lang meega en gemakkelijk schoon te maken ben. GEFU heeft een breed scala aan keukenhulpmiddelen, dus je kunt erop vertrouwen dat mijn kwaliteit top is.

Natuurlijk zijn er altijd gebruikersreviews die zowel positieve als negatieve punten noemen. Sommige gebruikers vinden dat mijn kom van breekbaar hard plastic is en dat mijn draaimechanisme stroef werkt. Maar er zijn ook gebruikers die juist tevreden zijn over mijn degelijkheid en functionaliteit. Ze vinden mij handig in gebruik en van goede kwaliteit.

Al met al ben ik de ideale keukentool voor het bereiden van droge en knapperige sla. Mijn eenvoudige krukaandrijving en handige uitgieter maken het gebruiksgemak compleet. Hoewel er enkele negatieve opmerkingen zijn over mijn kom en draaimechanisme, zijn de meeste gebruikers tevreden met mij. Houd deze punten in gedachten bij het maken van jouw aankoopbeslissing. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Slacentrifuges. Er zijn namelijk 553 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!