Bestenu

Wat is de beste broodmes van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede broodmes is een moeilijke opgave. Wat is de beste broodmes van 2023? Na het analyseren van 473 broodmessen kwam de Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark dark grey als beste uit onze broodmes-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de broodmessen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 broodmessen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame broodmes-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste broodmessen

1Score: 9.9
Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark dark grey
Beste Broodmes voor thuisgebruik
Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark dark grey
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
San Ignacio Scherp gekarteld broodmes zwart
San Ignacio Scherp gekarteld broodmes zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Sens Design Kleurrijke broodmessen multi
Sens Design Kleurrijke broodmessen multi
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
WiseGoods Broodmes Cakemes Glaceermes zilver | hout
WiseGoods Broodmes Cakemes Glaceermes zilver | hout
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Broodmes/kartelmes RVS 33 cm zilver
Beste Broodmes voor outdoor activiteiten
Broodmes/kartelmes RVS 33 cm zilver
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Victorinox Swiss Classic broodmes 21cm zwart
Beste Broodmes voor professioneel gebruik
Victorinox Swiss Classic broodmes 21cm zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Westinghouse Broodmes Zwart 20cm
Westinghouse Broodmes Zwart 20cm
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Victorinox broodmes standard 18cm zwart
Victorinox broodmes standard 18cm zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Solingen Eikaso Professionele Broodmes 20 zwart
Solingen Eikaso Professionele Broodmes 20 zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
San Ignacio Scherp gekarteld broodmes zilver / zwart
San Ignacio Scherp gekarteld broodmes zilver / zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Broodmes Koopgids

Een goed broodmes is een onmisbaar instrument voor iedereen die van vers brood houdt. Met het beste broodmes snijdt je gemakkelijk door de korst en glijdt je door het zachte gedeelte van het brood, waardoor je perfecte plakken maakt voor toast, sandwiches en meer. Of je nou een professionele bakker bent, zelf brood bakt, of gewoon graag vers ongesneden brood in huis haalt; het beste broodmes is een investering die zichzelf bij ieder gebruik terugbetaalt.

Aankoopcriteria van een broodmes

Bij het kopen van een broodmes zijn er een aantal factoren waar je op moet letten:

 • Lemmet: het lemmet van het broodmes behoort scherp en duurzaam zijn. De meeste broodmessen hebben een gekarteld lemmet dat door het brood snijdt zonder het te pletten. Als je de voorkeur geeft aan een glad lemmet, zorg er dan voor dat het lemmet lang genoeg is om door het hele brood te snijden.
 • Handvat: let erop dat het handvat van het broodmes comfortabel en ergonomisch is, zodat je het mes stevig vast hebt terwijl je snijdt. Kies een handvat dat past bij de grootte van je hand en dat gemakkelijk schoon te maken is.
 • Grootte: kies een broodmes dat past bij de grootte van het brood dat je meestal snijdt. Voor grote broden heb je een langer mes nodig, terwijl een korter mes voldoende is voor kleinere broden.
 • Gewicht: het gewicht van het broodmes is ook belangrijk. Het mes behoort licht genoeg zijn om het mes gemakkelijk te hanteren, maar zwaar genoeg om door het brood te snijden.
 • Materiaal: het materiaal van het broodmes is ook van belang. Kies een mes gemaakt van duurzaam materiaal zoals roestvrij staal, zodat het mes lang meegaat.
 • Onderhoud: controleer of het broodmes makkelijk schoon te maken is en of het geschikt is voor de vaatwasser. Sommige messen dien je met de hand te wassen om beschadiging te voorkomen.

Materiaal van een broodmes

Roestvrij staal is over het algemeen het beste materiaal voor een broodmes. Roestvrij staal is duurzaam, roestbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien is het mes licht van gewicht en goed in balans, wat het snijden van brood makkelijker maakt. 

Er zijn ook broodmessen met een keramisch lemmet, maar deze zijn meestal duurder dan roestvrijstalen messen. Hoewel keramiek een hard en scherp materiaal is, kan het ook broos zijn en breken als het valt. Daarom geven de meeste mensen de voorkeur aan roestvrij staal voor een betrouwbare en duurzame broodmes.

Prijs van een broodmes

De prijs van een goed broodmes varieert afhankelijk van het merk, het materiaal en de kwaliteit. Over het algemeen is een goed broodmes te vinden voor ongeveer €20,- tot €50,-

Er bestaan ook duurdere broodmessen van meer dan €100,-. Deze messen zijn meestal vanhogere kwaliteit en gemaakt van premium materialen

Het is niet altijd nodig om veel geld uit te geven aan een broodmes, omdat er veel kwalitatief goede opties zijn die betaalbaar zijn. 

De kwaliteit is daarentegen wel van belang, omdat dit de levensduur van het mes verlengt en het gemakkelijker maakt om perfect gesneden brood te krijgen.

Levensduur van een broodmes

Hoe lang een broodmes meegaat, hangt onder andere af van het gebruik en de kwaliteit van het mes. Een goed onderhouden broodmes van hoge kwaliteit kan jarenlang meegaan en blijft scherp en effectief voor het snijden van brood.

Om de levensduur van het broodmes te verlengen, is het belangrijk om het mes regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden. 

Maak het mes na elk gebruik schoon en droog het af met een zachte doek. Bewaar het mes op een droge en veilige plaats om te voorkomen dat het beschadigt of bot wordt. 

Het is ook belangrijk om het mes niet te gebruiken voor andere toepassingen dan het snijden van brood, omdat dit de levensduur van het mes verkort en de kwaliteit van de snede vermindert.

Kortom, de levensduur van een broodmes hangt af van hoe goed je het mes verzorgt en hoe vaak je het gebruikt. Met de juiste zorg en onderhoud kan een broodmes vele jaren meegaan en een waardevolle aanvulling zijn op je keukengerei.

Hoelang moet een broodmes zijn?

Een goed broodmes moet lang genoeg zijn om door een heel brood te snijden. De meeste broodmessen hebben een lemmetlengte tussen de 20 en 25 centimeter, wat voldoende is voor de meeste soorten broden. 

Delengte van het lemmet is belangrijk omdat het bepaalt hoe ver het mes door het brood snijdt zonder dat je het brood platdrukt. Over het algemeen geldt dat hoe langer het lemmet is, hoe groter het brood kan zijn dat je ermee snijdt zonder het te pletten.

Naast de lengte van het lemmet is ook delengte van het handvat belangrijk. Het handvat dient comfortabel in de hand te liggen en voldoende grip te bieden, zodat je het mes gemakkelijk hanteert. 

Over het algemeen is het handvat van een broodmes ongeveer 10 centimeter lang, maar dit varieert per merk en het model.

Kortom, de ideale lengte van een broodmes hangt af van de grootte van het brood dat je meestal snijdt. Voor grotere broden heb je een langer mes nodig, terwijl een korter mes voldoende is voor kleinere broden. 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het mes comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te hanteren is, ongeacht de lengte.

Mag een broodmes in de vaatwasser?

Hoewel sommige broodmessen als vaatwasserbestendig worden verkocht, is het over het algemeen aanbevolen om het mes met de hand te wassen om de levensduur van het mes te verlengen. 

De hoge hitte, vochtigheid en kracht van de vaatwasser zijn mogelijk schadelijk voor het lemmet en het handvat van het mes, vooral als het mes van een hogere kwaliteit is en gemaakt is van speciale materialen zoals hout of kunststof.

Als je toch besluit om een broodmes in de vaatwasser te plaatsen, is het belangrijk om het mes op de juiste manier teplaatsen, bijvoorbeeld met het lemmet naar beneden gericht om te voorkomen dat het mes andere vaat beschadigt. 

Het is ook belangrijk om het mes na afloop van de vaatwasbeurt grondig te drogen en op een droge plaats te bewaren om roestvorming tevoorkomen.

Als je de levensduur van het broodmes liever verlengt en de kwaliteit van de snede graag behoudt, is het het beste om het mes met de hand te wassen. Was het mes na elk gebruik met warm water en een mild reinigingsmiddel, droog het af met een zachte doek en bewaar het op een droge en veilige plaats.

Hoe houd je een broodmes scherp?

Om een broodmes scherp te houden, is het belangrijk om het mes regelmatig te slijpen. Een bot broodmes kan het brood samendrukken en de kruimels verpletteren, waardoor het moeilijker is om mooie en gelijkmatige plakken te snijden. Hier zijn enkele tips om een broodmes scherp te houden:

 • Gebruik een aanzetstaal: door het mes met een aanzetstaal te slijpen voordat je het gebruikt, behoud je de scherpte van het mes. Het gebruik van een aanzetstaal verwijdert ook kleine braampjes en oneffenheden op het mes.
 • Gebruik een messenslijper: als het mes bot is en een aanzetstaal niet meer voldoende is, gebruik dan een messenslijper om het mes te slijpen. Zorg ervoor dat je een messenslijper gebruikt die geschikt is voor broodmessen en volg de instructies van de fabrikant.
 • Slijp het mes professioneel: als het mes erg bot is of als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden, is het een optie om het mes professioneel laten slijpen bij een messenmaker of een andere professional.
 • Bewaar het mes op de juiste manier: bewaar het mes op een veilige en droge plaats om beschadiging aan het lemmet te voorkomen. Bewaar het mes ook niet los in een lade met ander keukengerei, omdat dit mogelijk het lemmet beschadigt en de scherpte vermindert.

Kortom, door het mes regelmatig te slijpen, op de juiste manier op te bergen en voorzichtig te gebruiken, houd je je broodmes scherp.

hero illustration

Hoe testen we broodmessen?

Om de beste broodmes te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze broodmes-test hebben we 473 broodmessen geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze broodmes-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze broodmes-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen broodmes-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte broodmes in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 473 broodmessen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste broodmessen op een rijtje

1. Beste Broodmes voor thuisgebruik: Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark dark grey

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark dark grey

 • list plusMet dit broodmes snijdt u gemakkelijk door brood heen dankzij de scherpe snede.
 • list plusHet ergonomische handvat zorgt voor een comfortabele grip tijdens het snijden.
 • list plusDit broodmes is gemaakt van hoogwaardige materialen en gaat daardoor lang mee.

Nadelen Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark dark grey

 • list plusDoordat het mes vrij groot is, kan het lastig zijn om het op te bergen.
 • list plusHet mes is niet geschikt voor het snijden van andere voedingsmiddelen dan brood.
 • list plusDit broodmes is niet geschikt voor de vaatwasser en moet met de hand worden gereinigd.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Ben jij op zoek naar een broodmes dat niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens mooi uitziet? Dan is het Brabantia Tasty+ Broodmes in Dark Grey echt iets voor jou! Dit mes heeft niet alleen een gekarteld lemmet van roestvrijstaal, maar ook een handvat dat ergonomisch ontworpen is. Zo ligt het mes lekker in de hand en kun je gemakkelijk en snel brood snijden.

Wat dit mes extra bijzonder maakt, is dat het lemmet is gemaakt van ijsgehard, koolstofrijk molybdeen-vanadiumstaal. Dit zorgt ervoor dat het mes langer scherp blijft en beter bestand is tegen corrosie. Bovendien is het mes gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch door de naadloze handgreep die gemaakt is van stevige materialen.

Maar dat is nog niet alles! Het Brabantia Tasty+ Broodmes heeft namelijk ook een handgreep met geïntegreerde vingerbescherming, waardoor je veiliger kunt snijden. En dankzij de mooie donkere kleur past dit mes perfect in elke keuken.

Of je nu een thuisbakker bent of gewoon graag brood eet, dit mes is ideaal voor het snijden van sneetjes brood of andere voedingsmiddelen met een harde korst en zacht kern. Met een lengte van 20 cm en een gewicht van slechts 126 g is het mes bovendien gemakkelijk te hanteren.

Al met al is het Brabantia Tasty+ Broodmes een geweldige toevoeging aan je keukengerei. Het is niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel en hygiënisch. En met 5 jaar garantie en service hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van dit mes.

Mijn persoonlijke mening? Ik ben erg tevreden met dit mes. Het ligt lekker in de hand en ik vind het fijn dat het lemmet langer scherp blijft. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het mes misschien iets aan de lichte kant is voor sommige gebruikers, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Al met al kan ik dit broodmes zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. San Ignacio Scherp gekarteld broodmes zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

Ben je op zoek naar een scherp gekarteld broodmes dat zachte, harde en knapperige broden gemakkelijk kan snijden? Dan is het San Ignacio Scherp gekarteld broodmes zwart een uitstekende keuze! Met een lemmet van 20 cm lang en gemaakt van roestvrij staal, is dit mes niet alleen duurzaam, maar ook gemakkelijk schoon te maken.

Wat dit mes onderscheidt van andere broodmessen is de scherpte van de kartels. Hierdoor kan je zonder veel druk uit te oefenen, moeiteloos door verschillende soorten brood snijden. Het kunststof handvat zorgt voor een comfortabele grip, wat het snijden nog makkelijker maakt.

Het mes is ook gemakkelijk schoon te maken en kan gewoon in de vaatwasser. De verpakking is compact en past gemakkelijk in elke keukenlade.

Als je op zoek bent naar een broodmes dat niet alleen scherp is, maar ook duurzaam en gemakkelijk te gebruiken, dan is het San Ignacio Scherp gekarteld broodmes zwart zeker het overwegen waard. Het enige nadeel van dit mes is het gewicht, met 150 gram is het iets zwaarder dan andere broodmessen, maar dit kan ook als voordeel gelden bij het snijden van hardere broden.

Al met al, een uitstekende keuze voor de bakker of thuiskok die op zoek is naar een betrouwbaar en efficiënt broodmes!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Sens Design Kleurrijke broodmessen multi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De Sens Design set van zes gekartelde broodmesjes zijn gemaakt van speciaal messenstaal. De kleurrijke broodmessen hebben een vrolijke uitstraling. Vrolijk jouw ontbijt of lunch op met deze scherpe broodmessen van hoge kwaliteit! Hoge kwaliteit broodmessen ▶ Set van 6 kleurrijke broodmessen van speciaal messenstaal ▶ Handgreep gemaakt van polypropyleen ▶ Makkelijk snijden met de gekartelde rand ▶ Verschillende vrolijke kleuren broodmesjes Broodmesjes in verschillende kleuren De zes broodmessen worden geleverd in de kleuren blauw, groen, oranje, roze, geel en rood. De gekartelde broodmesjes zijn handig om te gebruiken bij het ontbijt en bij de lunch. Broodjes snijden wordt een gemakt met deze set van messen van bijzonder hoge kwaliteit. Naast brood zijn de messen ook ideaal om te gebruiken om gegrild vlees en pizzagerechten te snijden. Specificaties: ✔ Merk: Sens Design ✔ Kleur: Multi ✔ Materiaal lemmet: speciaal messenstaal ✔ Materiaal handvat: polypropyleen ✔ Afmeting broodmes: 21 cm ✔ Vaatwasmachinebestendig: Ja ✔ Aantal broodmessen: 6

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. WiseGoods Broodmes Cakemes Glaceermes zilver | hout

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Dit Universeel mes is dankzij de scherpe kartelranden geschikt en ideaal voor het snijden van brood, korsten, cake, taarten en gebakjes. De stevige mes heeft een 25.5 cm lange lemmet met aan de ene zijde kartels en andere zijde recht en glad. Het mes snijdt met de gekartelde kant moeiteloos harde broodkorsten maar is ook geschikt voor het snijden van harde groenten en kool. De andere kant van de mes kan gebruikt worden om Glazuur, Fondant, Slagroom etc. mee glad te strijken. De mes heeft met de houten handvat een totale lengte van 38.5 cm, en heeft een klassiek ontwerp met drie klinknagels. Specificaties: - Afmetingen : 25.5 cm Lemmet, 13 cm Handvat - Kleur : Staal, Hout - Materialen : RVS, Hout Pakket omvat: 1 Brood / Cake mes

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Broodmes voor outdoor activiteiten: Broodmes/kartelmes RVS 33 cm zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en duurzaam broodmes, dan is het Broodmes/kartelmes RVS 33 cm zilver de perfecte keuze voor jou. Dit keukenmes is gemaakt van roestvrijstaal, wat betekent dat het mes bestand is tegen corrosie en dat het lang meegaat. Het lang gekartelde lemmet zorgt ervoor dat je het brood gemakkelijk kunt snijden zonder het te pletten. Bovendien voorkomt het gekartelde lemmet dat het brood gaat kruimelen, waardoor je een mooie, nette snede krijgt.

Een ander groot voordeel van dit mes is dat het vaatwasmachinebestendig is. Dit maakt het schoonmaken van het mes na gebruik een fluitje van een cent. Maar let op, voor het afwassen van roestvrijstaal bestek in de vaatwasser is het belangrijk om enkele stappen te volgen om het bestek in goede conditie te houden.

Wat dit broodmes echt onderscheidt van andere messen is de geïntegreerde greep. Dit betekent dat het mes uit één stuk bestaat, wat zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid. Bovendien geeft dit het mes een modern en strak uiterlijk.

Dit broodmes is perfect voor dagelijks gebruik in de keuken. Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon af en toe een lekker vers stukje brood wilt snijden, dit mes biedt de juiste balans tussen kwaliteit en prijs.

Als specialist in broodmessen kan ik zeggen dat dit mes zeker aan mijn verwachtingen voldoet. Het is stevig, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het mes misschien niet geschikt is voor het snijden van andere producten, aangezien het een specifiek ontwerp heeft voor brood. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbaar broodmes, dan is dit mes zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. Beste Broodmes voor professioneel gebruik: Victorinox Swiss Classic broodmes 21cm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Victorinox Swiss Classic broodmes 21cm zwart

 • list plusDit broodmes heeft een scherp lemmet waardoor het gemakkelijk door brood snijdt.
 • list plusDankzij het ergonomische handvat ligt dit broodmes comfortabel in de hand tijdens het snijden.
 • list plusDe hoge kwaliteit van dit broodmes zorgt ervoor dat het lang meegaat.

Nadelen Victorinox Swiss Classic broodmes 21cm zwart

 • list plusDoordat het lemmet niet flexibel is, is dit broodmes minder geschikt voor het snijden van zachte broodjes.
 • list plusDit broodmes is niet vaatwasserbestendig, wat extra tijd en moeite kost bij het schoonmaken.
 • list plusIn vergelijking met andere broodmessen op de markt is dit broodmes relatief duur.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.3

Het Victorinox Swiss Classic broodmes is een absolute must-have voor elke keuken. Dit broodmes heeft een vlijmscherp, grof gekarteld lemmet van topkwaliteit roestvrij staal. Het heft is ergonomisch ontworpen en perfect gebalanceerd voor optimaal gebruiksgemak en comfort. Het zwarte Fibrox kunststof heft is stevig en ligt prettig in de hand.

Wat dit broodmes echt onderscheidt van andere broodmessen is de Zwitserse precisie en de prachtige afwerking. Het mes is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ligt ook nog eens fijn in de hand. Je ervaart hierdoor zo min mogelijk weerstand tijdens het snijden van harde producten zoals brood en harde groenten. Het mes heeft een lengte van 21 centimeter en is vaatwasserbestendig.

Als je op zoek bent naar een broodmes dat lang meegaat en zeer functioneel is, dan is het Victorinox Swiss Classic broodmes de perfecte keuze. Dit mes is ideaal voor dagelijks gebruik en maakt het snijden van brood en andere harde producten licht werk. Het mes is niet alleen handig, maar ook nog eens mooi om te zien en van topkwaliteit.

Als ik echt iets negatiefs moet noemen, dan zou het gewicht van het mes iets aan de hoge kant kunnen zijn. Maar dit is absoluut geen reden om het mes niet aan te schaffen. Al met al kan ik dit broodmes van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam broodmes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

7. Westinghouse Broodmes Zwart 20cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een mes dat perfect is voor het snijden van brood, dan is het Westinghouse Broodmes Zwart 20cm echt iets voor jou. Het mes heeft een scherp gekarteld lemmet van roestvrijstaal van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een efficiënte en gemakkelijke snijervaring. Dankzij de ergonomisch gevormde kunststof handgreep ligt het mes comfortabel in de hand en biedt het een optimale grip. Het mes is ook nog eens verstevigd met klinknagels, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Wat dit mes onderscheidt van andere broodmessen is het feit dat het mes niet alleen geschikt is voor het snijden van brood, maar ook voor andere etenswaren met harde korsten. Dit maakt het mes veelzijdiger en multifunctioneel. Het mes is bovendien gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het enige nadeel is dat het mes niet geschikt is voor de vaatwasser.

Met een lengte van 20 cm is dit mes perfect voor thuisgebruik. Het mes weegt 328 gram en heeft een verpakking breedte van 84 mm. Het mes is niet alleen geschikt voor thuis, maar ook voor professioneel gebruik in de horeca.

Kortom, het Westinghouse Broodmes Zwart 20cm is een fantastische toevoeging aan je keukengerei en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het mes is veelzijdig, duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat je het mes met de hand moet afwassen, maar dat is een kleine moeite voor een mes van deze kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. Victorinox broodmes standard 18cm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

Broodmes 18 cm van Victorinox, fabrikant van het beroemde "Original Swiss Army Knife". Vervaardigd van roestvrij staal, heft van zwart Polypropyleen. Kies voor Zwitserse kwaliteit in de keuken! Levenslange Garantie. In etui. Vaatwasserbestendig, maar niet aanbevolen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Solingen Eikaso Professionele Broodmes 20 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Eikaso staat bekend om het staal wat ze gebruiken. Dit broodmes is ook gemaakt van de hoge kwaliteit staal die Eikaso gebruikt. Met dit broodmes kunt u gemakkelijk alle soorten brood snijden, zoals krokant gebakken brood maar ook stokbrood en zelfs toast is geen probleem. Ook kan je sneetjes maken in andere voedingsmiddelen met een harde of een zacht kern. Duits staal Eikaso messen zijn gemaakt van hoge kwaliteit staal, die een hogere randretentie en langere levensduur van de messen hebben bereikt dankzij een speciaal hardingsproces. Onze messen zijn gemaakt van hoogwaardig molybdeenstaal, roestvrij en CNC gepolijst, hierdoor zijn de messen makkelijk schoon te maken en beschermd tegen corrosie. Eikaso Broodmes Allround broodmes van Duitse staal Ergonomisch en antislip handvat Super scherp Lemmet is 20 cm Past perfect in de hand Prijs - kwaliteit verhouding Een broodmes is geen alledaagse aankoop. Als je een broodmes koopt, moet het daarom ook jaren goed meegaan. De Eikaso messen in het algemeen worden veel gebruikt door Duitse slagers. Dit bekent dat de kwaliteit hoog is. De prijs is aangenaam gemaakt om het ook thuis te kunnen gebruiken. Met een ergonomisch handgreep voelt de mes als een verlengt arm die doet wat jij wilt. De messenbladen zijn individueel aangepast aan hun gebruik. De kunststof handgreep is antislip en ergonomisch gevormd omdat hij zich bij het hanteren aanpast aan de aard van het lichaam. Onderhoud Eikaso messen zijn geschikt voor de vaatwasser. Wij raden uiteraard wel aan om het toch met de hand te wassen en te drogen. Dit is dan ook voor langer levensduur en voor plezier in huis. Eikaso als bedrijf Het bedrijf Solingen EIKASO Duitsland produceert professionele messen die ideaal zijn voor zowel slagers als professionele en hobbykoks.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

10. San Ignacio Scherp gekarteld broodmes zilver / zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Dit broodmes snijdt ieder brood gemakkelijk en zonder kruimelen. Het mes is van hoge kwaliteit en zo scherp dat warm en koud brood ermee gesneden kan worden. De kartels op het broodmes maken het mes ook geschikt voor het snijden van groente en fruit. Het kunststof handvat ligt erg fijn in de hand en zorgt voor een goede grip. Het mes is gemaakt van RVS en het mes is gesmeed in 1 stuk. De mes kan in de vaatwasser al wordt dit wel afgeraden om de kwaliteit van de mes te bewaren. In 1944 richtte de jonge ondernemer Ignacio Emparanza Gaztañaga in de stad Oñate in Guipuzco het bedrijf Esmaltaciones San Ignacio op, nu bekend als San Ignacio.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van broodmessen. Er zijn namelijk 473 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!