Wat is de beste Broodmes van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Broodmes is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Broodmes van 2023? Na het testen van 1728 Broodmessen kwam de Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark als beste uit onze Broodmes-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Broodmessen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Broodmessen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Broodmes-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Broodmessen

1Score: 9.6
Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark
Beste broodmes
Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark
Brabantia
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Boska Broodmes Monaco+ Ergonomisch Mes
Boska Broodmes Monaco+ Ergonomisch Mes
Boska
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Victorinox SwissClassic Broodmes - 21
Victorinox SwissClassic Broodmes - 21
Victorinox
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Alpina Kitchen Home Alpina broodmes
Alpina Kitchen Home Alpina broodmes
Alpina Kitchen Home
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
alpina Broodmes - 33,5 cm
alpina Broodmes - 33,5 cm
alpina
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Keufens Broodmes Gekarteld 32.5 cm
Keufens Broodmes Gekarteld 32.5 cm
Keufens
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Excellent Houseware Gekarteld Broodmes 33
Excellent Houseware Gekarteld Broodmes 33
Excellent Houseware
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
San Ignacio Scherp gekarteld broodmes
San Ignacio Scherp gekarteld broodmes
San Ignacio
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
RR Solingen RÖR Solingen Broodmes
RR Solingen RÖR Solingen Broodmes
RR Solingen
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Nova Broodmes en vleesmes met
Nova Broodmes en vleesmes met
Nova
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Broodmes Koopgids

Een goed broodmes is een onmisbaar instrument voor iedereen die van vers brood houdt. Met het beste broodmes snijdt je gemakkelijk door de korst en glijdt je door het zachte gedeelte van het brood, waardoor je perfecte plakken maakt voor toast, sandwiches en meer. Of je nou een professionele bakker bent, zelf brood bakt, of gewoon graag vers ongesneden brood in huis haalt; het beste broodmes is een investering die zichzelf bij ieder gebruik terugbetaalt.

Aankoopcriteria van een broodmes

Bij het kopen van een broodmes zijn er een aantal factoren waar je op moet letten:

 • Lemmet: het lemmet van het broodmes behoort scherp en duurzaam zijn. De meeste broodmessen hebben een gekarteld lemmet dat door het brood snijdt zonder het te pletten. Als je de voorkeur geeft aan een glad lemmet, zorg er dan voor dat het lemmet lang genoeg is om door het hele brood te snijden.
 • Handvat: let erop dat het handvat van het broodmes comfortabel en ergonomisch is, zodat je het mes stevig vast hebt terwijl je snijdt. Kies een handvat dat past bij de grootte van je hand en dat gemakkelijk schoon te maken is.
 • Grootte: kies een broodmes dat past bij de grootte van het brood dat je meestal snijdt. Voor grote broden heb je een langer mes nodig, terwijl een korter mes voldoende is voor kleinere broden.
 • Gewicht: het gewicht van het broodmes is ook belangrijk. Het mes behoort licht genoeg zijn om het mes gemakkelijk te hanteren, maar zwaar genoeg om door het brood te snijden.
 • Materiaal: het materiaal van het broodmes is ook van belang. Kies een mes gemaakt van duurzaam materiaal zoals roestvrij staal, zodat het mes lang meegaat.
 • Onderhoud: controleer of het broodmes makkelijk schoon te maken is en of het geschikt is voor de vaatwasser. Sommige messen dien je met de hand te wassen om beschadiging te voorkomen.

Materiaal van een broodmes

Roestvrij staal is over het algemeen het beste materiaal voor een broodmes. Roestvrij staal is duurzaam, roestbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien is het mes licht van gewicht en goed in balans, wat het snijden van brood makkelijker maakt. 

Er zijn ook broodmessen met een keramisch lemmet, maar deze zijn meestal duurder dan roestvrijstalen messen. Hoewel keramiek een hard en scherp materiaal is, kan het ook broos zijn en breken als het valt. Daarom geven de meeste mensen de voorkeur aan roestvrij staal voor een betrouwbare en duurzame broodmes.

Prijs van een broodmes

De prijs van een goed broodmes varieert afhankelijk van het merk, het materiaal en de kwaliteit. Over het algemeen is een goed broodmes te vinden voor ongeveer €20,- tot €50,-

Er bestaan ook duurdere broodmessen van meer dan €100,-. Deze messen zijn meestal vanhogere kwaliteit en gemaakt van premium materialen

Het is niet altijd nodig om veel geld uit te geven aan een broodmes, omdat er veel kwalitatief goede opties zijn die betaalbaar zijn. 

De kwaliteit is daarentegen wel van belang, omdat dit de levensduur van het mes verlengt en het gemakkelijker maakt om perfect gesneden brood te krijgen.

Levensduur van een broodmes

Hoe lang een broodmes meegaat, hangt onder andere af van het gebruik en de kwaliteit van het mes. Een goed onderhouden broodmes van hoge kwaliteit kan jarenlang meegaan en blijft scherp en effectief voor het snijden van brood.

Om de levensduur van het broodmes te verlengen, is het belangrijk om het mes regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden. 

Maak het mes na elk gebruik schoon en droog het af met een zachte doek. Bewaar het mes op een droge en veilige plaats om te voorkomen dat het beschadigt of bot wordt. 

Het is ook belangrijk om het mes niet te gebruiken voor andere toepassingen dan het snijden van brood, omdat dit de levensduur van het mes verkort en de kwaliteit van de snede vermindert.

Kortom, de levensduur van een broodmes hangt af van hoe goed je het mes verzorgt en hoe vaak je het gebruikt. Met de juiste zorg en onderhoud kan een broodmes vele jaren meegaan en een waardevolle aanvulling zijn op je keukengerei.

Hoelang moet een broodmes zijn?

Een goed broodmes moet lang genoeg zijn om door een heel brood te snijden. De meeste broodmessen hebben een lemmetlengte tussen de 20 en 25 centimeter, wat voldoende is voor de meeste soorten broden. 

Delengte van het lemmet is belangrijk omdat het bepaalt hoe ver het mes door het brood snijdt zonder dat je het brood platdrukt. Over het algemeen geldt dat hoe langer het lemmet is, hoe groter het brood kan zijn dat je ermee snijdt zonder het te pletten.

Naast de lengte van het lemmet is ook delengte van het handvat belangrijk. Het handvat dient comfortabel in de hand te liggen en voldoende grip te bieden, zodat je het mes gemakkelijk hanteert. 

Over het algemeen is het handvat van een broodmes ongeveer 10 centimeter lang, maar dit varieert per merk en het model.

Kortom, de ideale lengte van een broodmes hangt af van de grootte van het brood dat je meestal snijdt. Voor grotere broden heb je een langer mes nodig, terwijl een korter mes voldoende is voor kleinere broden. 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het mes comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te hanteren is, ongeacht de lengte.

Mag een broodmes in de vaatwasser?

Hoewel sommige broodmessen als vaatwasserbestendig worden verkocht, is het over het algemeen aanbevolen om het mes met de hand te wassen om de levensduur van het mes te verlengen. 

De hoge hitte, vochtigheid en kracht van de vaatwasser zijn mogelijk schadelijk voor het lemmet en het handvat van het mes, vooral als het mes van een hogere kwaliteit is en gemaakt is van speciale materialen zoals hout of kunststof.

Als je toch besluit om een broodmes in de vaatwasser te plaatsen, is het belangrijk om het mes op de juiste manier teplaatsen, bijvoorbeeld met het lemmet naar beneden gericht om te voorkomen dat het mes andere vaat beschadigt. 

Het is ook belangrijk om het mes na afloop van de vaatwasbeurt grondig te drogen en op een droge plaats te bewaren om roestvorming tevoorkomen.

Als je de levensduur van het broodmes liever verlengt en de kwaliteit van de snede graag behoudt, is het het beste om het mes met de hand te wassen. Was het mes na elk gebruik met warm water en een mild reinigingsmiddel, droog het af met een zachte doek en bewaar het op een droge en veilige plaats.

Hoe houd je een broodmes scherp?

Om een broodmes scherp te houden, is het belangrijk om het mes regelmatig te slijpen. Een bot broodmes kan het brood samendrukken en de kruimels verpletteren, waardoor het moeilijker is om mooie en gelijkmatige plakken te snijden. Hier zijn enkele tips om een broodmes scherp te houden:

 • Gebruik een aanzetstaal: door het mes met een aanzetstaal te slijpen voordat je het gebruikt, behoud je de scherpte van het mes. Het gebruik van een aanzetstaal verwijdert ook kleine braampjes en oneffenheden op het mes.
 • Gebruik een messenslijper: als het mes bot is en een aanzetstaal niet meer voldoende is, gebruik dan een messenslijper om het mes te slijpen. Zorg ervoor dat je een messenslijper gebruikt die geschikt is voor broodmessen en volg de instructies van de fabrikant.
 • Slijp het mes professioneel: als het mes erg bot is of als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden, is het een optie om het mes professioneel laten slijpen bij een messenmaker of een andere professional.
 • Bewaar het mes op de juiste manier: bewaar het mes op een veilige en droge plaats om beschadiging aan het lemmet te voorkomen. Bewaar het mes ook niet los in een lade met ander keukengerei, omdat dit mogelijk het lemmet beschadigt en de scherpte vermindert.

Kortom, door het mes regelmatig te slijpen, op de juiste manier op te bergen en voorzichtig te gebruiken, houd je je broodmes scherp.

hero illustration

Hoe testen we Broodmessen?

Om de beste Broodmes te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Broodmes-test hebben we 1728 Broodmessen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Broodmes-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Broodmes-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Broodmes-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Broodmes in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1728 Broodmessen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Broodmessen in een handige lijst

1. Beste broodmes: Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark

 • list plusHoogwaardig lemmet van staal snijdt moeiteloos door harde korsten
 • list plusGoede grip en ergonomisch ontwerp voor comfortabel snijden
 • list plusGemaakt van gerecycled materiaal en recyclebaar na gebruik, duurzamere keuze

Nadelen Brabantia Tasty+ Broodmes - Dark

 • list plusGeen negatieve punten genoemd in de reviews

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.84
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
9.5
Het Brabantia Tasty+ Broodmes - Donkergrijs is echt een must-have voor broodliefhebbers zoals ik. Met zijn lange lemmet van hoogwaardig staal en scherpe kartelrand snijdt dit mes moeiteloos door zelfs de hardste korsten, zonder het brood te pletten. Het is gewoonweg een prachtig en duurzaam mes.

Een van de beste eigenschappen van dit broodmes is de fantastische grip. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat het mes comfortabel in mijn hand ligt tijdens het snijden. En het lemmet is gemaakt van hoogwaardig staal, dus het blijft lang scherp. De handgreep heeft zelfs geïntegreerde vingerbescherming, waardoor het mes veilig is voor mijn vingers.

Dit broodmes is niet alleen geweldig voor het snijden van brood, maar ook voor andere voedingsmiddelen met een harde korst en een zachte binnenkant. Het is onderdeel van de Brabantia Tasty+ collectie, die bekend staat om zijn handige en mooie keukenhulpen. Deze collectie maakt koken net zo leuk als proeven.

Wat dit broodmes echt uniek maakt, is het feit dat het gemaakt is van 38% gerecycled materiaal en 100% recyclebaar is na gebruik. Brabantia is een gecertificeerde B Corp en staat bekend om haar positieve impact op mens en milieu. Dat maakt dit mes een duurzamere keuze.

De gebruikersreviews zijn echt lovend over dit broodmes. Het is handig in gebruik en van uitstekende kwaliteit. Het heeft een prachtig design en is makkelijk schoon te maken. De prijs-kwaliteitverhouding wordt ook zeer gewaardeerd door gebruikers.

Een van de gebruikers merkt op dat het mes licht van gewicht is, waardoor het super handelbaar is. Dat is natuurlijk belangrijk voor mensen die regelmatig brood snijden. Een andere gebruiker noemt het mes zelfs "toppie" kwaliteit en geeft het zelfs als kerstcadeau.

Kortom, het Brabantia Tasty+ Broodmes - Donkergrijs is gewoon een geweldige keuze voor broodliefhebbers zoals ik. Met zijn hoogwaardige materialen, fantastische grip en duurzaam ontwerp biedt dit mes een superieure snijervaring. Het is niet alleen handig in gebruik, maar ook een prachtig vormgegeven keukenhulp. Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, is het altijd belangrijk om te onthouden dat persoonlijke voorkeuren kunnen verschillen. Maar de positieve beoordelingen en de reputatie van Brabantia als een merk van hoge kwaliteit zijn overtuigende redenen om dit broodmes aan te schaffen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Boska Broodmes Monaco+ Ergonomisch Mes

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Boska Broodmes Monaco+ Ergonomisch Mes

 • list plusUitstekend voor het snijden van krokant brood en fijne groenten
 • list plusBehoudt de structuur van het voedsel zonder het kapot te trekken
 • list plusUniek diamantpatroon vermindert weerstand tijdens het snijden

Nadelen Boska Broodmes Monaco+ Ergonomisch Mes

 • list plusMinder geschikt voor veelzijdig gebruik

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.93
Het Boska Broodmes Monaco+ is echt iets voor mij, als liefhebber van knapperig brood en fijne groenten. Met zijn afgeronde kartels behoudt dit mes de structuur van het eten, zonder het te verpesten. Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en heeft een extra hoog handvat, zodat mijn knokkels altijd veilig zijn tijdens het snijden.

Wat dit mes echt onderscheidt, is het slimme design. Het is smaller aan de voorkant dan aan de achterkant, zodat ik het gemakkelijk in de korst van het brood of de groenten kan zetten en er moeiteloos doorheen kan snijden. De afgeronde kartels dragen bij aan het behoud van de structuur van het eten. Dit zorgt voor een ultieme snijervaring.

Een opvallend kenmerk van dit broodmes is het unieke diamantpatroon. Dit patroon zorgt voor minder weerstand tijdens het snijden, zodat ik soepel door het eten kan glijden. Bovendien is het mes gemaakt van roestvrijstaal met een optimale hardheid, waardoor het lang scherp blijft, bestand is tegen hard voedsel en gemakkelijk schoon te maken en te slijpen is.

Het ergonomisch ontworpen handvat zorgt voor een perfecte balans tussen het gewicht van het handvat en het mes, waardoor het mes perfect in mijn hand ligt. Bovendien biedt het handvat een ideale grip en volledige controle tijdens het snijden. Het mes is eenvoudig met de hand schoon te maken in een sopje van warm water en afwasmiddel, maar ik gooi het niet in de vaatwasser om de scherpte en kwaliteit te behouden.

De gebruikersreviews bevestigen de uitstekende kwaliteit van dit broodmes. Gebruikers zijn enthousiast over het gebruiksgemak, het mooie design en de goede kwaliteit. Het mes is scherp en blijft niet vastzitten in het brood. Daarnaast vinden gebruikers het mes comfortabel en prettig in de hand liggen.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat het Boska Broodmes Monaco+ mogelijk niet de beste keuze is voor mensen die een veelzijdig mes zoeken. Het is specifiek ontworpen voor het snijden van brood en fijne groenten, en kan mogelijk minder geschikt zijn voor andere snijklussen.

Al met al is het Boska Broodmes Monaco+ een zeer gewaardeerd en hoogwaardig keukenhulpmiddel. Met zijn unieke design, scherpte en ergonomie biedt het mes een uitstekende snijervaring. Gebruikers raden het mes sterk aan en het heeft een levenslange garantie, waardoor het een duurzame investering is. Als je op zoek bent naar een broodmes van hoge kwaliteit dat zijn beloftes waarmaakt, dan is het Boska Broodmes Monaco+ zeker het overwegen waard. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Victorinox SwissClassic Broodmes - 21

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Victorinox SwissClassic Broodmes - 21

 • list plusScherp en gemakkelijk in gebruik
 • list plusGoede kwaliteit
 • list plusVaatwasserbestendig

Nadelen Victorinox SwissClassic Broodmes - 21

 • list plusNiet geschikt voor andere snijtaken in de keuken

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.75
Functionaliteit
9.33
Gebruiksgemak
9.07
Het Victorinox SwissClassic Broodmes - 21 cm - Zwart is mijn favoriete broodmes. Met dit mes snijd ik moeiteloos door brood en andere harde producten. Het mes is vlijmscherp en gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Het heeft een zwart handvat van stevig Fibrox kunststof, dat ergonomisch is ontworpen voor ultiem gebruiksgemak en comfort.

Wat dit broodmes zo bijzonder maakt, is de ongeëvenaarde kwaliteit en precisie van Victorinox. Dit merk heeft meer dan honderd jaar aan traditie en ervaring en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en perfectie tot in het kleinste detail. Daarom krijg je bij dit broodmes een levenslange garantie op materiaal- en constructiefouten.

Het lemmet van het SwissClassic broodmes is 21 centimeter lang en heeft een grove karteling die vlijmscherp is. Hiermee snijd je met gemak producten met een harde korst of schil. De grove karteling zorgt ervoor dat je weinig weerstand voelt tijdens het snijden.

Gebruikers zijn zeer tevreden over dit broodmes. Ze prijzen de scherpte en het gebruiksgemak. Het snijden van brood gaat moeiteloos. Daarnaast wordt ook de uitstekende kwaliteit van het mes benadrukt.

Een ander voordeel van dit broodmes is dat het vaatwasserbestendig is. Je kunt het mes dus makkelijk schoonmaken na gebruik.

Een mogelijke beperking van dit broodmes is dat het specifiek ontworpen is voor het snijden van brood en andere harde producten. Voor andere snijklusjes in de keuken, zoals het snijden van groenten of vlees, is dit mes mogelijk minder geschikt.

Al met al is het Victorinox SwissClassic Broodmes - 21 cm - Zwart de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een scherp en hoogwaardig broodmes. Dit mes maakt het snijden van brood en andere harde producten moeiteloos en biedt optimaal gebruiksgemak en comfort. Dankzij de levenslange garantie en de betrouwbare reputatie van Victorinox, kun je erop vertrouwen dat dit mes een leven lang meegaat. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Alpina Kitchen Home Alpina broodmes

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alpina Kitchen Home Alpina broodmes

 • list plusHoogwaardig roestvrij edelstaal snijblad zorgt voor duurzaamheid en langdurige scherpte
 • list plusVaatwasserbestendig, gemakkelijk te onderhouden en te reinigen
 • list plusComfortabele grip en ergonomisch ontwerp voor moeiteloos en nauwkeurig snijden

Nadelen Alpina Kitchen Home Alpina broodmes

 • list plusKan na verloop van tijd bot worden en regelmatig geslepen moeten worden
 • list plusLengte van het mes kan te lang zijn voor sommige mensen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
9.16
Gebruiksgemak
8.29
Het Alpina broodmes van roestvrij staal, met een lengte van ongeveer 33 cm, is perfect voor het snijden van brood en andere voedingsmiddelen met een harde korst.

Het mes heeft een hoogwaardig roestvrij edelstalen snijblad, wat zorgt voor duurzaamheid en langdurige scherpte. Zelfs na intensief gebruik blijft het mes zijn snijkwaliteit behouden. En het beste van alles? Het mes is vaatwasserbestendig, dus het onderhouden en schoonmaken ervan is super gemakkelijk! 🌟

Wat dit mes echt onderscheidt is het comfortabele handvat, dat zorgt voor een moeiteloze en nauwkeurige snijervaring. Dit is vooral belangrijk bij het snijden van brood met een harde korst, waar precisie en controle vereist zijn.

Maar dat is nog niet alles! Het Alpina broodmes biedt ook een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. In vergelijking met andere merken en modellen is dit mes duurzaam, scherp en betaalbaar. Je hoeft je portemonnee niet te plunderen voor een mes van topkwaliteit!

Dit veelzijdige broodmes kan gebruikt worden voor allerlei situaties. Het is perfect voor het snijden van brood, maar ook handig voor het snijden van cake of meloen. Het scherpe kartelmes maakt het snijden door de korst van het brood een fluitje van een cent, terwijl het gladde snijvlak ervoor zorgt dat je brood niet wordt geplet.

Hoewel dit mes over het algemeen zeer goed wordt beoordeeld, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Sommige gebruikers hebben gemerkt dat het mes na verloop van tijd wat bot kan worden en dat het regelmatig geslepen moet worden voor optimale prestaties. Ook kan de lengte van het mes misschien niet ideaal zijn voor iedereen, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en behoeften.

Al met al is het Alpina broodmes van roestvrij staal, met een lengte van 33 cm, een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam, scherp en functioneel broodmes. Of je nu een professionele kok bent of gewoon graag in je eigen keuken kookt, dit mes zal zeker aan al je verwachtingen voldoen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. alpina Broodmes - 33,5 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen alpina Broodmes - 33,5 cm

 • list plusDuurzaam en hoogwaardig broodmes
 • list plusGemakkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig
 • list plusUitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen alpina Broodmes - 33,5 cm

 • list plusEnkele gebruikers hebben problemen ervaren met roestvorming na gebruik van de vaatwasser

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
8.52
Gebruiksgemak
8.24
Mijn Broodmes - 33,5 cm - RVS van Alpina is echt een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam en hoogwaardig broodmes. Met zijn moderne design is dit mes echt een toevoeging aan mijn keuken. Het lemmet en het handvat zijn gemaakt van supersterk roestvrij staal, waardoor het mes niet alleen roestvrij is, maar ook heel hygiënisch. En alsof dat nog niet genoeg is, kan het mes ook gewoon in de vaatwasser. Makkelijk schoonmaken dus!

Met zijn lengte van 33,5 cm en een scherp gekarteld mes is dit broodmes speciaal ontworpen om perfecte plakken brood te snijden. Of ik nu wit, bruin, stokbrood of zelfgebakken brood snijd, met dit mes kan ik altijd mooie en gelijkmatige plakken maken. Het mes is zo scherp dat ik zonder enige moeite door verschillende soorten brood kan snijden.

Wat dit broodmes echt onderscheidt, is de duurzaamheid. Het mes is uit één stuk gemaakt en het handvat is niet gemaakt van plastic, wat betekent dat het mes extra lang meegaat. Daarnaast ligt het mes ook nog eens erg prettig in de hand, waardoor het snijden van brood echt een plezier wordt.

De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van dit broodmes. Veel gebruikers zijn enthousiast over het gebruiksgemak, het mooie design en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het mes is makkelijk schoon te maken, wat voor mij echt een belangrijk punt is in de keuken. De meeste gebruikers zijn ontzettend tevreden en raden dit mes dan ook zeker aan.

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook een paar negatieve opmerkingen over dit broodmes. Sommige gebruikers hebben gemeld dat er roestvorming is opgetreden na het gebruik van de vaatwasser, terwijl het mes juist vaatwasserbestendig zou moeten zijn. Hoewel dit maar een paar opmerkingen zijn, is het wel iets om in gedachten te houden als je dit mes wilt kopen.

Al met al vind ik Mijn Broodmes - 33,5 cm - RVS van Alpina echt een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam en hoogwaardig broodmes. Het snijdt moeiteloos door verschillende soorten brood en heeft ook nog eens een prachtig design. Hoewel er wat opmerkingen zijn over roestvorming na het gebruik van de vaatwasser, lijkt dit een klein probleem te zijn dat niet voor iedereen geldt. Over het algemeen vind ik dit broodmes echt een aanrader. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Keufens Broodmes Gekarteld 32.5 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Keufens Broodmes Gekarteld 32.5 cm

 • list plusHoogwaardige constructie met scherp en duurzaam gekarteld mes
 • list plusLichtgewicht en comfortabel ergonomisch handvat
 • list plusVaatwasserbestendig ontwerp

Nadelen Keufens Broodmes Gekarteld 32.5 cm

  Beoordeling

  8.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.37
  Functionaliteit
  8.26
  Gebruiksgemak
  8.09
  Mijn Gekartelde Keufens Broodmes is een must-have voor iedereen die net zoveel van brood houdt als ik en op zoek is naar gemak en kwaliteit. Dit broodmes heeft een hoogwaardige constructie met een scherp en duurzaam gekarteld mes waarmee ik moeiteloos door elk soort brood kan snijden. Het mes is gemaakt van roestvrij staal, dus het blijft roestvrij en gaat lang mee.

  Een van de beste eigenschappen van dit broodmes is de vlijmscherpe snijkant. Ik ben dol op hoe gemakkelijk en soepel het mes door brood snijdt, zonder het te pletten of te scheuren. Hierdoor is het snijden van brood een fluitje van een cent. En weet je wat? Ik kan dit mes ook gebruiken om taarten, gebak en andere zachte voedingsmiddelen te snijden. Het is een echte alleskunner in de keuken!

  Wat ik ook geweldig vind aan dit broodmes is het lichte gewicht en het comfortabele ergonomische handvat. Het mes ligt heerlijk in mijn hand en geeft me een stevige grip tijdens het snijden. Vooral bij langer gebruik waardeer ik het comfortabele handvat. Het blijft altijd prettig aanvoelen, zelfs na een lange tijd.

  En weet je wat ook handig is? Dit broodmes kan gewoon in de vaatwasser! Het schoonmaken en onderhouden ervan is dus super eenvoudig. Het roestvrijstalen mes blijft lekker scherp en behoudt zijn kwaliteit, vooral als ik het met de hand was.

  De reviews van andere gebruikers bevestigen ook de kwaliteit en functionaliteit van dit broodmes. Ze prijzen het mes om zijn scherpte, duurzaamheid en comfortabele grip. Het mes ziet er ook nog eens mooi uit en is stevig gebouwd.

  Hoewel er geen specifieke voordelen of nadelen zijn genoemd door andere gebruikers, denk ik dat dit betekent dat het broodmes over het algemeen aan de verwachtingen voldoet en geen grote tekortkomingen heeft.

  Al met al is mijn Gekartelde Keufens Broodmes een uitstekende keuze voor broodliefhebbers zoals ik. Het mes snijdt moeiteloos door verschillende soorten brood en andere zachte voedingsmiddelen. De vlijmscherpe snijkant, het lichte gewicht en het comfortabele handvat maken het gebruik van dit broodmes een plezierige ervaring. Het kan ook gewoon in de vaatwasser, en dankzij het duurzame roestvrijstalen ontwerp gaat het mes lang mee. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en kwalitatief broodmes, kan ik mijn Gekartelde Keufens Broodmes zeker aanraden.🔪

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 19:30 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. Excellent Houseware Gekarteld Broodmes 33

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Excellent Houseware Gekarteld Broodmes 33

  • list plusGoede kwaliteit en duurzaamheid
  • list plusGemakkelijk schoon te maken
  • list plusComfortabel handvat en gebruiksgemak

  Nadelen Excellent Houseware Gekarteld Broodmes 33

  • list plusMinder geschikt voor het snijden van andere voedselsoorten
  • list plusGeen eerdere modellen of edities genoemd

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.94
  Functionaliteit
  7.71
  Gebruiksgemak
  8.5
  Ik heb het perfecte mes gevonden voor iedereen die regelmatig brood snijdt: het Excellent Houseware Gekarteld Broodmes. Met zijn lengte van 33 cm en een scherp RVS mes, is dit mes speciaal ontworpen voor het snijden van brood. Het zwarte handvat zorgt ervoor dat het mes comfortabel in mijn hand ligt en ik het gemakkelijk kan hanteren.

  Wat dit broodmes echt op laat vallen, is de geweldige kwaliteit. Ik ben blij om te zien dat gebruikers erg tevreden zijn over de duurzaamheid en scherpte van dit mes. Het blijft lang scherp en is ook nog eens makkelijk schoon te maken. Het gebruiksgemak van dit mes is ook een groot pluspunt. Het snijden van brood is nog nooit zo makkelijk geweest. En laten we het fraaie design niet vergeten, dat wordt ook zeker gewaardeerd door gebruikers.

  Hoewel ik geen enkel nadeel kan vinden in de reviews, wil ik wel benadrukken dat dit broodmes specifiek ontworpen is voor het snijden van brood. Het kan misschien minder geschikt zijn voor andere voedselsoorten, zoals vlees of groenten. Voor die toepassingen zijn er misschien betere messen beschikbaar.

  Wat dit broodmes echt onderscheidt van de concurrentie is de combinatie van goede kwaliteit, gebruiksgemak en een prachtig design. En het beste is nog wel dat het mes ook nog eens betaalbaar is! Het biedt uitstekende prestaties als het gaat om het snijden van brood. Ook belangrijk om te vermelden is dat er geen eerdere modellen of edities van dit broodmes genoemd worden, wat suggereert dat dit mogelijk een nieuwe toevoeging is aan het assortiment van Excellent Houseware.

  Al met al kan ik het Excellent Houseware Gekarteld Broodmes echt aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardig en gebruiksvriendelijk broodmes. Met zijn scherpte, duurzaamheid en comfortabele handvat biedt dit mes een geweldige snijervaring. En ondanks dat het zich specifiek richt op broodsnijden, is het een waardevolle toevoeging aan elke keuken. 🍞

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8. San Ignacio Scherp gekarteld broodmes

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen San Ignacio Scherp gekarteld broodmes

  • list plusSnijdt moeiteloos door elk brood zonder kruimels achter te laten
  • list plusGeschikt voor het snijden van groenten en fruit dankzij de kartels op het mes
  • list plusComfortabel kunststof handvat zorgt voor een goede grip

  Nadelen San Ignacio Scherp gekarteld broodmes

  • list plusMogelijk moeilijk recht te snijden en niet erg scherp, volgens één negatieve review

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.46
  Functionaliteit
  7.41
  Gebruiksgemak
  8.11
  Mijn scherpe gekartelde broodmes van roestvrij staal is gewoon geweldig! Het snijdt moeiteloos door elk brood zonder kruimels achter te laten. Dit mes is van topkwaliteit en zo scherp dat het warm en koud brood met gemak aankan. Maar weet je wat? Dit mes is niet alleen geschikt voor brood, het is ook perfect voor het snijden van groenten en fruit dankzij de kartels op het lemmet.

  Een opvallend kenmerk van dit broodmes is het comfortabele kunststof handvat. Dit zorgt voor een fantastische grip, vooral bij het snijden van brood. Want laten we eerlijk zijn, een stevige grip is essentieel om het mes veilig en nauwkeurig te kunnen gebruiken. Het handvat ligt perfect in de hand en voorkomt dat het mes wegglijdt tijdens het snijden.

  Het mes zelf is gemaakt van duurzaam roestvrij staal en is uit één stuk gesmeed. Dit zorgt voor een geweldige stabiliteit en een langere levensduur van het mes. Hoewel het mes in de vaatwasmachine kan, is het beter om het met de hand te wassen om de kwaliteit van het mes te behouden.

  Wat andere mensen ervan vinden? De meeste reviews zijn super positief! Mensen zijn dol op de gebruiksvriendelijkheid, het mooie design en de uitstekende kwaliteit van dit mes. Ze vinden het mes comfortabel in gebruik en zijn blij met hoe goed het snijdt. Eén persoon noemde het mes zelfs "top". Dat zegt toch genoeg?

  Maar, eerlijk is eerlijk, er is ook één negatieve review. Daarin wordt gezegd dat het mes moeilijk recht te snijden is en niet echt scherp is. Maar hé, dat kan een uitzonderlijke ervaring zijn. Het is belangrijk om dat in gedachten te houden. Misschien heeft dit mes gewoon niet goed gepresteerd in die specifieke situatie.

  Al met al is mijn scherpe gekartelde broodmes van roestvrij staal een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig broodmes. Het snijdt gemakkelijk door elk type brood zonder kruimels achter te laten en is ook perfect voor groenten en fruit. Met het comfortabele handvat heb je altijd een goede grip en het duurzame roestvrij stalen mes zorgt voor jarenlang snijplezier.

  Dus ja, er is één negatieve review, maar de positieve reviews wegen zwaarder. Ze laten zien dat dit mes over het algemeen gewoon top presteert. Mijn scherpe gekartelde broodmes van roestvrij staal is een betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig broodmes.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. RR Solingen RÖR Solingen Broodmes

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen RR Solingen RÖR Solingen Broodmes

  • list plusUitstekend mes voor het snijden van brood, vlees, groenten en fruit
  • list plusHoge kwaliteit en scherp lemmet van 18,0 cm met gekartelde microslijping
  • list plusUniversele toepassing, kan gebruikt worden voor verschillende keukentaken

  Nadelen RR Solingen RÖR Solingen Broodmes

  • list plusBij hard brood mogelijk niet de snede helemaal recht

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.3
  Functionaliteit
  6.99
  Gebruiksgemak
  7.99
  Het RÖR Solingen Broodmes - Universeelmes - Origineel - RVS - Zwart is mijn go-to mes als het gaat om het snijden van brood, vlees, groenten en fruit. Dit mes is van topkwaliteit en heeft een scherp lemmet van 18,0 cm met fijne karteling. Hierdoor snijdt het moeiteloos door warm en koud brood zonder dat het gaat kruimelen. En het beste is dat je het ook kunt gebruiken voor het snijden van groenten en fruit dankzij de karteling.

  Wat dit mes echt onderscheidt, is de veelzijdigheid. Naast het snijden van brood, kan ik het ook gebruiken voor het snijden van vlees, groenten en fruit. Het is gewoon een alleskunner in de keuken! En om het nog beter te maken, is het mes vaatwasmachinebestendig, waardoor het schoonmaken een fluitje van een cent is.

  Een ander geweldig kenmerk van het RÖR Solingen Broodmes is dat je bij elke bestelling een extra aardappelschilmesje / keukenmesje met een mesbeschermer krijgt. Het is als een leuke verrassing en een handige toevoeging aan mijn keukengereedschap.

  De reviews van andere gebruikers over dit broodmes zijn over het algemeen zeer positief. Mensen zijn tevreden over de kwaliteit en vinden het mes handig in gebruik. En het feit dat er een extra mesje bij zit, is gewoon een leuke bonus.

  Een mogelijke beperking van dit broodmes is dat het mogelijk niet perfect recht kan snijden bij hard brood. In dat geval raad ik aan om een broodmes met een golvende snede te gebruiken. Maar als je voornamelijk zacht brood snijdt, is dit mes absoluut perfect voor jou.

  Kortom, het RÖR Solingen Broodmes - Universeelmes - Origineel - RVS - Zwart is de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdig mes voor het snijden van brood, vlees, groenten en fruit. Het mes is van hoge kwaliteit, scherp en wordt geleverd met een extra mesje. Hoewel het mogelijk niet ideaal is voor het snijden van hard brood, biedt het mes veel waar voor zijn geld. 🍞

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Nova Broodmes en vleesmes met

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.86
  Functionaliteit
  7.11
  Gebruiksgemak
  7.39
  Het Nova Broodmes en vleesmes met geleider is echt een geweldig mes, of je nu een professionele kok bent of gewoon van koken houdt. Met de geleider kun je moeiteloos gelijkmatige plakjes of perfecte sneden brood maken, in verschillende breedtes van 0,5 mm tot 30 mm. Maar dat is nog niet alles, want dit mes kan ook gebruikt worden voor het snijden van frietjes, aardappelschijfjes, groenten, fruit en zelfs bevroren voedsel.

  Wat dit mes echt speciaal maakt, is het slimme ontwerp en de uitstekende kwaliteit. Het is zo gemakkelijk in gebruik en ziet er ook nog eens prachtig uit. En laten we het niet vergeten, de prijs-kwaliteitverhouding van dit mes is echt top. Het is geen wonder dat zowel professionele koks als hobbykoks hier dol op zijn.

  De reviews van andere gebruikers liegen er niet om, die zijn ontzettend positief. Ze zijn allemaal enthousiast over de kwaliteit en het gemak van dit mes. Ze vinden het gewoon superhandig in gebruik, hebben alleen maar goede ervaringen met de kwaliteit en zijn blij met de prijs-kwaliteitverhouding. Eén persoon vertelt zelfs dat ze jaren geleden een soortgelijk mes hebben gekocht en er nog steeds dolgelukkig mee zijn.

  Natuurlijk zijn er altijd een paar criticasters. Iemand vindt het mes onhandig en te kort. Ze merken op dat de geleider als eerste de tafel raakt, waardoor het lastig is om helemaal door te snijden. Een andere persoon vindt het mes ook niet handig in gebruik en vindt de prijs-kwaliteitverhouding niet goed genoeg.

  Maar ondanks deze kritische reviews lijkt het Nova Broodmes en vleesmes met geleider over het algemeen een geweldige keuze te zijn voor het snijden van brood en andere voedingsmiddelen. Het mes is gewoon superhandig, heeft een prachtig design en biedt waar voor je geld. Oh, en nog even een kleine tip: dit mes kan niet in de vaatwasser, dus even met de hand afwassen. Maar dat is echt geen groot probleem voor de meeste mensen. Kortom, dit mes is echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een handig en veelzijdig mes voor het snijden van brood en andere voedingsmiddelen. 👌

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Broodmessen. Er zijn immers 1728 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!