Wat is de beste Barbecue van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Barbecue is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Barbecue van 2023? Na het testen van 2346 Barbecues kwam de Tepro Toronto Click barbecue bbq als beste uit onze Barbecue-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Barbecues, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Barbecues-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Barbecue-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Barbecues

1Score: 9.8
Tepro Toronto Click barbecue bbq
Beste barbecue
Tepro Toronto Click barbecue bbq
Tepro
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
RJRoyal Living Plancha grill BBQ
RJRoyal Living Plancha grill BBQ
RJRoyal Living
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Patton Kamado Grill 13" Keramisch
Patton Kamado Grill 13" Keramisch
Patton
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
BBQ collection Smokerbarbecue BBQ Smoker
BBQ collection Smokerbarbecue BBQ Smoker
BBQ Collection
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
BBQ collection Barbecue Rond Kogelbarbecue
BBQ collection Barbecue Rond Kogelbarbecue
BBQ Collection
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
GrillX Kamado BBQ 13 Inch
GrillX Kamado BBQ 13 Inch
GrillX
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Bighorn Pizza Pellet Oven Buiten
Bighorn Pizza Pellet Oven Buiten
Bighorn
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
The Bastard Dutch Oven Large
The Bastard Dutch Oven Large
The Bastard
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Apache Grill 21 inch Kamado
Apache Grill 21 inch Kamado
Apache Grill
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Tristar BQ-2813 Elektrische Barbecue Tafel
Tristar BQ-2813 Elektrische Barbecue Tafel
Tristar
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Barbecue Koopgids

De avonden zijn lang en warm en lenen zich uitstekend voor een lange barbecuesessie. Waar je op let bij aankoop van de beste barbecue lees je in onderstaande koopgids.

Hoe steek je een barbecue aan?

Eerst leg je een laag houtskool of briketten in je barbecue. Als je van plan bent lang te barbecueën, gebruik je meer, ben je van plan om alleen een paar hamburgers te barbecueën, dan leg je maar een klein laagje houtskool of briketten neer. Zorg ervoor dat de ventilatiegaten goed openstaan.

Zorg ervoor dat de aanmaakwokkels of aanmaakblokjes diep liggen. Dit is belangrijk: als ze niet diep genoeg liggen, worden de briketten of de houtskool niet warm genoeg. Twee of drie aanmaakblokjes zijn genoeg.

Steek nu de aanmaakwokkels- of blokjes aan en wacht tot ze goed branden. Nu komt het favoriete gedeelte: met een oude vleestang ga je ervoor zorgen dat alle houtskool en briketten warm worden. Dit doe je door de houtskool of briketten zo te positioneren dat ze allemaal warm worden. Dit kan lastig zijn, maar daarom is het ook leuk om te doen: het is een uitdaging!

Nu kun je even uitrusten. Zoek een tuinstoel en haal een drankje. Na een half uurtje controleer je of je briketten of houtskool warm genoeg zijn. Ze moeten een wit laagje hebben en aan de binnenkant roodgloeiend zijn. Als dit het geval is, is het tijd om te gaan barbecueën: veel plezier!

Hoe lang van te voren moet ik een barbecue aansteken?

Eenhalf uur is meestal genoeg. Hou er wel rekening mee dat houtskool sneller opwarmt dan briketten.

Wat is de beste temperatuur voor een barbecue?

Om te bepalen wat de beste temperatuur is voor een barbecue moet je eerst weten wat je gaat bereiden. Grote stukken vlees hebben meer tijd nodig om te garen dan kleinere stukken vlees. Hierdoor moet de temperatuur lager zijn om zo te voorkomen dat je vlees aanbrandt. Het hebben van een vleesthermometer is dan ook handig.

Een keramische barbecue bereikt al snel temperaturen van 400C graden, terwijl je met een simpele kogelbarbecue 180C graden haalt. Het bereiken van hoge temperaturen is vaak niet zo moeilijk, maar de juiste temperatuur ligt vaak een heel stuk lager.

Als je een grote, hele kip wilt roosteren, is het belangrijk dat de temperatuur constant is en vooral niet te hoog. De ideale temperatuur voor een groter stuk vlees zoals bijvoorbeeld een hele kip, ligt rond de 150C graden. Om dit te bereiken ga je spelen met de ventilatiegaten en de hoeveelheid houtskool of briketten. Je leert op deze manier je barbecue kennen en al doende leert men.

De voor- en nadelen van een gasbarbecue

Het voordeel van een gasbarbecue is dat hij erg eenvoudig in gebruik is. Je zorgt ervoor dat je genoeg propaan- of butaangas hebt. Wanneer de barbecue aan staat, wacht je een minuut of twintig en dan kun je meteen aan de slag.

De temperatuur is gemakkelijk te regelen: je draait het gas wat hoger of lager. Hierdoor blijven vitamines en andere voedingsstoffen beter behouden: je eten raakt niet oververhit. Het schoonmaken is bovendien ook zo gebeurd: je maakt de grillplaat schoon, haalt het vet weg en je bent klaar.

Het nadeel is dat op gas barbecueën niet de echte "barbecue-sfeer" geeft. Een kolenbarbecue heeft de authentieke geur die je met de zomer associeert. Vaak wordt het barbecueën op kolen als leuker ervaren.

De voor- en nadelen van een elektrische barbecue

Een elektrische barbecue verwarmt je voedsel direct via gloeispiralen, en niet via vuur zoals bij de traditionele barbecues. Hij verwarmt snel en geeft een gelijkmatige temperatuur af. Grillen is hierdoor eenvoudiger. Bovendien gebruik je een elektrische barbecue op een balkon of zelfs binnen.

Het schoonmaken is simpel en hij koelt erg snel af. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je altijd toegang tot een stopcontact nodig hebt. Heb je een grote tuin, dan zal je een lange verlengkabel aan moeten schaffen. Elektrische barbecues zijn daarnaast ook vrij compact en daarmee ongeschikt voor grote groepen mensen.

De voor- en nadelen van een houtskool barbecue

Het grootste voordeel van een houtskoolbarbecue is het sentiment: de authentieke geur en smaak, maar ook het wachten tot hij heet genoeg is en de uitdaging om je vlees perfect te krijgen. Bovendien bereikt een houtskool barbecue hogere temperaturen dan een gas- of elektrische barbecue. Daarnaast zijn houtskool barbecues erg voordelig in prijs.

Het nadeel daarentegen is dat het lang kan duren voordat je barbecue klaar voor gebruik is. Het opwarmen van de houtskool duurt lang en het stabiel houden van de temperatuur is lastig. Als het niet helemaal gaat zoals je wilt, kun je ook nog eens last hebben van rookontwikkeling.

Wat kan ik allemaal koken op de barbecue?

De mogelijkheden van een barbecue zijn bijna eindeloos. In principe kun je alles maken op een barbecue. Denk aan een heerlijke steak, burgers, worstjes, maar ook vis en groente behoort tot de mogelijkheden. Er zijn zelfs recepten te vinden voor bbq cakes en taarten!

Welke accessoires zijn onmisbaar voor de barbecue?

Er zijn een aantal accessoires die het barbecueën gemakkelijker voor je maken. Met een speciale aansteker steek je je aanmaakblokjes op een veilige manier aan, terwijl speciaal barbecue gereedschap ervoor zorgt dat de warmte goed wordt verdeeld.

Een barbecuetang helpt je bij het bij het omdraaien van groente, vlees en vis. Daarnaast is een vleesthermometer erg handig als je grotere stukken vlees bereid. Als je klaar bent met barbecueën dan zal de barbecue schoongemaakt moeten worden. Een stalen borstel of een speciale schoonmaakset voor barbecues komt hierbij goed van pas.

Het verschil tussen houtskool en briketten

Houtskool bereikt snel een hoge temperatuur waardoor houtskool ideaal is voor een open barbecue. Grill je dunnere stukken vlees, ook dan is houtskool beter, omdat je vlees sneller gaar is en bovendien een knapperige korst krijgt. Houtskool brandt wel sneller op waardoor het na twee uur meestal geheel uitgebrand is.

Briketten zijn ideaal voor een barbecue met een gesloten deksel. Briketten warmen langzamer op en bereiken niet zo'n hoge temperatuur als houtskool waardoor deze ideaal zijn voor het langzaam barbecueën. Denk bijvoorbeeld aan pulled-pork of een grote steak.

Er zijn briketten van houtskoolafval en briketten van van kokosnootschillen. De eerste bevatten vaak chemicaliën waardoor de smaak van je vlees beïnvloed kan worden. Daarom zijn briketten van kokosnootschillen vaak een betere keuze: ze zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar het komt de smaak van je vlees ten goede. Briketten van kokosnootschillen zijn wel wat duurder.

Het nadeel van briketten is dat het langer duurt voordat ze warm zijn. Ze blijven daarentegen wel langer warm. Briketten gaan al snel zo'n vier uur mee. Perfect voor een warme zomeravond.

hero illustration

Hoe testen we Barbecues?

Om de beste Barbecue te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Barbecue-test hebben we 2346 Barbecues vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Barbecue-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Barbecue-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Barbecue-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Barbecue in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2346 Barbecues te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Barbecues op een rijtje

1. Beste barbecue: Tepro Toronto Click barbecue bbq

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tepro Toronto Click barbecue bbq

 • list plusZware kwaliteit barbecue
 • list plusRuim barbecuuroppervlak
 • list plusHandige functies zoals gepoedercoat deksel, zijplateau en wielen

Nadelen Tepro Toronto Click barbecue bbq

 • list plusHendel van het plateau waar de kolen op liggen kan snel afbreken

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
9.47
Gebruiksgemak
10
De Tepro Toronto Click houtskoolbarbecue is echt dé barbecue voor grillfanaten zoals ik. Met zijn gewicht van 26 kg en een ruim barbecuuroppervlak van ongeveer 56 x 41,5 cm, biedt deze barbecue voldoende ruimte om te grillen voor een gezellig gezelschap. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog een warmhoudoppervlak van ongeveer 53,9 x 24,1 cm, zodat je eten lekker warm blijft.

Een van de beste eigenschappen van de Tepro Toronto Click is het gepoedercoate deksel met roestvrijstalen handgreep en thermometer. Hierdoor kan ik gemakkelijk de temperatuur in de barbecue controleren en wordt het eten gelijkmatig gaar. Het deksel kan zelfs worden afgesloten, waardoor de warmte niet kan ontsnappen en het eten rondom gelijkmatig gaar wordt, vergelijkbaar met een heteluchtoven.

Wat ik ook erg handig vind aan deze barbecue is het inklapbare zijplateau aan de rechterkant. Hierdoor heb ik genoeg ruimte om mijn gereedschap en andere benodigdheden binnen handbereik te houden tijdens het grillen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Tepro Toronto Click ook nog een flessenopener aan de trolley, zodat ik altijd een biertje kan openen tijdens het barbecueën.

De Tepro Toronto Click is ook super praktisch en handig omdat hij aan één kant wielen heeft, waardoor ik hem gemakkelijk kan verplaatsen. Dit is vooral handig als ik de barbecue wil verplaatsen naar een andere plek in mijn tuin of als ik hem wil opbergen.

Wat betreft de kwaliteit en duurzaamheid hoef ik me geen zorgen te maken. Tepro staat al meer dan 30 jaar bekend om zijn hoogwaardige producten. En de Tepro Toronto Click is geen uitzondering. Hij heeft een gepoedercoate vuurbak en een in hoogte verstelbare houtskoolbak. Daarnaast heeft hij ook nog een geëmailleerd grillrooster en een verchroomd warmhoudrooster, wat de duurzaamheid van de barbecue nog verder vergroot.

Hoewel de meeste gebruikers positieve ervaringen hebben met de Tepro Toronto Click, zijn er ook een paar puntjes van kritiek. Een gebruiker meldt bijvoorbeeld dat de hendel van het plateau waar de kolen op liggen snel afbreekt. Dat kan natuurlijk vervelend zijn, vooral als je regelmatig barbecuet en de hendel intensief gebruikt.

Al met al is de Tepro Toronto Click echt een fantastische barbecue met een prachtig design en goede kwaliteit. Hij biedt zoveel mogelijkheden voor grillen en maakt van elke barbecue een feestje. Met handige functies zoals het gepoedercoate deksel, het zijplateau en de wielen is hij super makkelijk in gebruik en verplaatsbaar. Hoewel er een paar nadelen zijn, wegen de voordelen van deze barbecue zeker op tegen de mogelijke beperkingen. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

2. RJRoyal Living Plancha grill BBQ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen RJRoyal Living Plancha grill BBQ

 • list plusCompleet en trendy grillring
 • list plusMeegeleverde op maat gemaakte hoes
 • list plusRoestvrijstalen plancha kookplaat met voldoende ruimte

Nadelen RJRoyal Living Plancha grill BBQ

 • list plusHandleiding kan duidelijker

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
9.42
De RJRoyal Living Plancha grill BBQ Amigo is echt iets voor mij! Deze trendy grillring is perfect om buiten te koken en brengt dat heerlijke Spaanse sfeertje naar mijn eigen tuin. RJRoyal Living is dé specialist in Europa als het gaat om kwalitatieve plancha BBQ's, dus ik weet zeker dat ik hiermee goed zit.

Een geweldig kenmerk van deze grillring is de bijgeleverde hoes op maat. Hierdoor kan ik de grillring het hele jaar door gebruiken en na gebruik eenvoudig afdekken. En met een ideale hoogte van 92 cm kan ik de grillring ook gebruiken als vuurschaal. Dankzij zijn vorm en roestvrijstalen bovenplaat geeft de grillring veel warmte en heb ik een prachtig uitzicht vanaf mijn eettafel of tuinset.

De plancha grill Amigo wordt compleet geleverd met een roestvrijstalen plancha kookplaat met een diameter van 67 cm. Hierop heb ik genoeg ruimte om al mijn favoriete groenten, vlees- en visgerechten te bereiden. En het mooie is, ik heb alleen hout nodig om te stoken, geen houtskool. Door de vorm van de grillring is hij ook nog eens snel op temperatuur. Na verloop van tijd krijgt de roestvrijstalen plaat een donkerdere kleur door het grillen, wat de grillring een levendige uitstraling geeft. En als ik de plaat weer als nieuw wil hebben, kan ik deze eenvoudig nabestellen.

Naast grillen kan ik ook wokken of bakken in een wok of koekenpan op de rand in het midden van 27 cm diameter. De opstaande rand zorgt ervoor dat het vuur goed blijft branden. De grillring heeft een totale hoogte van 92 cm, een breedte van 67 cm en een diepte van 67 cm. En met een gewicht van ongeveer 22 kg is hij ook nog eens makkelijk te verplaatsen. De grillring wordt geleverd inclusief een prachtige hoes op maat, een roestvrijstalen bakplaat, pootjes, houtopslag en een eenvoudig te verwijderen asbak. En natuurlijk heeft hij ook een regelbare luchttoevoer.

De RJRoyal Living Plancha grill BBQ Amigo is het perfecte cadeau voor mannen die van barbecueën en vuurtje stoken houden. Het is een echte eyecatcher in de tuin en staat stevig. De verkoper van deze grillring krijgt veel lof in de reviews vanwege de goede service en snelle reactie op vragen en problemen. Een klein minpuntje is dat de handleiding iets duidelijker zou mogen zijn, maar over het algemeen zijn de gebruikers zeer tevreden over het prachtige design, de goede kwaliteit en de betaalbaarheid van deze barbecue.

Al met al is de RJRoyal Living Plancha grill BBQ Amigo een uitstekende keuze voor liefhebbers van buitenkoken. Het biedt veel mogelijkheden, ziet er mooi uit en wordt geleverd met handige accessoires. Het enige kleine minpuntje is de handleiding, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit en service die deze grillring biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Patton Kamado Grill 13" Keramisch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Patton Kamado Grill 13" Keramisch

 • list plusHoogwaardige kwaliteit en afwerking
 • list plusGecontroleerde luchtstroom zorgt voor sappiger en malser vlees
 • list plusVeelzijdig in bereidingsmogelijkheden

Nadelen Patton Kamado Grill 13" Keramisch

  Beoordeling

  9.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.82
  Functionaliteit
  9.52
  Gebruiksgemak
  8.9
  Ik ben zo enthousiast om je voor te stellen aan de Patton Kamado Grill 13"! Deze geweldige keramische barbecue zet de standaard in de wereld van culinair barbecueën. Al meer dan tien jaar heeft Patton naam gemaakt met zijn topkwaliteit en vakmanschap. Met een grilloppervlak van 28 cm en een stoere matzwarte kleur, ziet deze grill er fantastisch uit. Het hoogwaardige keramiek kan temperaturen tot wel 1000 graden Celsius aan. Wow, dat is heet!

  Door het gebruik van keramiek en de gecontroleerde luchtstroom, wordt het vlees of andere gerechten sappiger en malser dan bij andere barbecues van staal. Geen uitdroging meer! Je kunt de temperatuur eenvoudig regelen dankzij het ventilatierooster aan de onderkant en de margrietschijf aan de bovenkant. En met de handige temperatuurmeter op het deksel, kun je de temperatuur gemakkelijk in de gaten houden.

  De grill wordt geleverd met een stevig zwart poedergecoat onderstel en heeft een garantie van maar liefst 10 jaar. Deze Kamado is een ware alleskunner en wordt zelfs gebruikt in Michelin-sterrenrestaurants. Het keramiek houdt de sappen van het vlees vast en je kunt er naast grillen en roken ook pizza's, flammkuchen en brood mee bereiden. Lekker veelzijdig dus!

  De Patton Kamado Grill 13" is perfect voor op het terras van een appartement in de stad en is geschikt voor 2 personen. Het aansteken en regelen van de temperatuur is supergemakkelijk, dus deze grill is heel gebruiksvriendelijk. Hij is gemaakt van topkwaliteit materiaal en is ook nog eens makkelijk schoon te maken en op te bergen. De gebruikers zijn razend enthousiast over deze aankoop en vinden het een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Daar word ik blij van!

  Deze grill is ook ideaal voor gezinnen en wordt aanbevolen door gebruikers. Hij heeft een prachtig design en is van topkwaliteit. Sommige mensen vinden dat de grill een beetje delicaat kan zijn, maar over het algemeen zijn er geen nadelen genoemd. Dat is goed om te horen!

  Kortom, de Patton Kamado Grill 13" is dé keuze voor barbecue-liefhebbers. Met zijn topkwaliteit, gecontroleerde luchtstroom en veelzijdigheid, onderscheidt deze grill zich van de rest. Of je nu een klein huishouden hebt of een gezin, deze grill biedt de perfecte oplossing voor overheerlijke barbecuegerechten. Laten we barbecueën! 🍖

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  4. BBQ collection Smokerbarbecue BBQ Smoker

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen BBQ collection Smokerbarbecue BBQ Smoker

  • list plusHet 2-in-1 ontwerp is een groot voordeel. Je kunt zowel vlees, vis als groenten heerlijk roken.
  • list plusHet handige werkblad en opbergrek maken het gemakkelijk om je gereedschap en ingrediënten bij de hand te houden.

  Nadelen BBQ collection Smokerbarbecue BBQ Smoker

  • list plusDe beperkte luchtventilatie aan de zijkant kan invloed hebben op de rookcirculatie en temperatuurregeling.
  • list plusEr zijn klachten geweest over de kwaliteit van het product, wat kan leiden tot problemen op de lange termijn.
  • list plusHet bouwproces kan lastig zijn en er bestaat een risico op krassen tijdens het monteren.

  Beoordeling

  8.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.01
  Functionaliteit
  8.36
  Gebruiksgemak
  9.09
  De BBQ collection Smokerbarbecue is mijn nieuwste aanwinst voor mijn buitenkeuken. Deze 2-in-1 barbecue en smoker geeft mijn gerechten die authentieke Amerikaanse rooksmaak waar ik zo dol op ben. Of ik nu vlees, vis of groenten bereid, met deze smoker barbecue wordt het altijd een smaakvol feest!

  Het geheim van deze smokerbarbecue zit hem in het geleidelijke garingsproces. Het grillgedeelte en het smokergedeelte zorgen ervoor dat mijn gerechten langzaam worden gegaard met behulp van de heerlijke rook die vrijkomt. Het roken kan tot wel 12 uur duren, maar ik hoef er gelukkig niet constant bij te blijven. Af en toe even onder het deksel kijken is voldoende. Het resultaat is mals vlees dat niet krimpt en nooit verbrandt.

  Wat deze BBQ collection Smokerbarbecue echt bijzonder maakt, is de aparte smoker en de instelbare schoorsteen. Hiermee kan ik de rook en hitte precies reguleren naar mijn wensen. En met de meegeleverde roosters en zware deksels met hittebestendige laag ben ik helemaal klaar om aan de slag te gaan. Het handige houten werkblad en het opbergrek maken het plaatje compleet. En dankzij de grote wielen kan ik de grillsmoker moeiteloos verrijden.

  Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat er enkele negatieve reviews zijn over dit product. Zo wordt er gezegd dat deze smoker niet geschikt is om vlees te roken vanwege het gebrek aan luchtventilatie aan de zijkant. Hierdoor kan de juiste temperatuur niet worden bereikt en gaan de kolen en het hout uit zodra ik het deksel sluit. Dat kan natuurlijk een teleurstelling zijn voor mensen die echt op zoek zijn naar een smoker.

  Er is ook iemand die klaagt over de kwaliteit van de barbecue en de aanwezigheid van kieren. Dit kan invloed hebben op de prestaties en duurzaamheid van het apparaat. Gelukkig is er ook een positieve review waarin het moderne design en de verplaatsbaarheid van de barbecue worden benadrukt. De wieltjes maken het echt supermakkelijk om hem te verplaatsen. Het enige minpuntje is dat het bouwpakket misschien wat lastig in elkaar te zetten is en krassen op de ondergrond kan veroorzaken.

  Al met al heeft de BBQ collection Smokerbarbecue zeker sterke punten, zoals het 2-in-1 ontwerp en de heerlijke rooksmaak die het aan mijn gerechten geeft. Het handige werkblad en opbergrek maken het een praktische toevoeging aan mijn keuken en de wieltjes zorgen voor gemak bij het verplaatsen. Maar ik moet wel eerlijk zijn over de beperkte luchtventilatie aan de zijkant, die een minpunt kan zijn voor mensen die specifiek op zoek zijn naar een smoker. Ook zijn er klachten over de kwaliteit en het bouwproces van de barbecue. Het is belangrijk om deze factoren mee te wegen bij het maken van een beslissing.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  5. BBQ collection Barbecue Rond Kogelbarbecue

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen BBQ collection Barbecue Rond Kogelbarbecue

  • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
  • list plusHandige features zoals het deksel, het RVS luchtrooster en het opbergrooster
  • list plusEenvoudig in elkaar te zetten

  Nadelen BBQ collection Barbecue Rond Kogelbarbecue

  • list plusMoeilijk te reinigen

  Beoordeling

  8.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.3
  Functionaliteit
  8.63
  Gebruiksgemak
  8.6
  Deze BBQ Collection Barbecue Rond is perfect voor mij, de barbecue-liefhebber! Met een diameter van 44 centimeter heb ik genoeg ruimte om mijn favoriete vlees, vis en groenten te grillen op een heerlijk houtskoolvuur. En weet je wat het beste is? Die typische, lekkere grillsmaak die ik zo verlang!

  Maar wat deze barbecue echt onderscheidt, is het deksel. Met dit deksel kan ik zoveel meer bereiden dan alleen een stukje vlees. Het is als een oven! Ik kan zowel directe als indirecte warmte gebruiken om mijn gerechten precies goed te krijgen. En het deksel heeft ook nog eens een groot handvat, zodat ik het makkelijk kan optillen.

  Met het RVS luchtrooster kan ik de luchttoevoer regelen en daarmee de temperatuur in de barbecue. Zo heb ik optimale controle over mijn grillproces. Het verchroomde grillrooster heeft een diameter van 44 cm, precies goed voor mij. En met handvatten aan beide kanten kan ik het rooster makkelijk optillen.

  En weet je wat handig is? Onder de barbecue zit een opbergrooster. Daar kan ik al mijn barbecue-accessoires, zoals tangen, binnen handbereik houden. De barbecue heeft ook nog eens 2 wielen en een groot handvat, zodat ik hem makkelijk kan verplaatsen.

  De reviews van andere gebruikers liegen er niet om: deze BBQ Collection Barbecue wordt zeer gewaardeerd. Ze zijn allemaal enthousiast over de goede prijs-kwaliteitverhouding en het gebruiksgemak. Het in elkaar zetten van de barbecue is een eitje. Oké, één gebruiker vond het schoonmaken wat lastig, maar over het algemeen zijn de gebruikers tevreden over de kwaliteit en functionaliteit van deze barbecue.

  Dus, samengevat, de BBQ Collection Barbecue Rond - Kogelbarbecue - Houtskool BBQ - met Deksel en Wielen - Opbergrooster is dé keuze voor mij, de liefhebber van houtskoolgrillen. Met zijn handige features, zoals het deksel, het RVS luchtrooster en het opbergrooster, biedt deze barbecue veel mogelijkheden en gebruiksgemak. En de goede prijs-kwaliteitverhouding maakt het nog aantrekkelijker. Ik kan niet wachten om mijn volgende barbecuefeestje te organiseren! 🔥

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  6. GrillX Kamado BBQ 13 Inch

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen GrillX Kamado BBQ 13 Inch

  • list plusHoogwaardig keramisch ontwerp zorgt voor constante temperatuur en smaakvolle gerechten
  • list plusCompact formaat en perfect voor 2 tot 3 personen, ideaal voor kleinere buitenruimtes
  • list plusVeelzijdig met mogelijkheden voor grillen, roken, bakken en slow cooking

  Nadelen GrillX Kamado BBQ 13 Inch

  • list plusMogelijke beperkingen voor grotere gezelschappen vanwege het compacte formaat

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.55
  Functionaliteit
  8.02
  Gebruiksgemak
  7.82
  Recensie: GrillX Kamado BBQ - 13 Inch - Incl. Hoes - Barbecue Egg - Houtskool Barbecue - Zwart - Ø 27cm

  De GrillX Kamado BBQ is een indrukwekkende barbecue die jou de ultieme grillervaring biedt. Of je nu een ervaren grillmeester bent of een enthousiaste beginner, deze kamado grill heeft alles wat je nodig hebt om jouw gerechten naar een hoger niveau te tillen. Met zijn hoogwaardige keramische ontwerp behoudt de Kamado BBQ een constante temperatuur, wat resulteert in sappige en smaakvolle gerechten.

  Een van de opvallende kenmerken van deze kamado grill is mijn vermogen om moeiteloos een constante temperatuur te behouden. Of je nu hamburgers grilt, een sappige biefstuk bereidt of langzaam rookt, ik lever consistent uitstekende resultaten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hoogwaardige keramische materialen die zorgen voor warmtebehoud en -verspreiding. Met mijn geïntegreerde thermometer kun je eenvoudig de temperatuur in de gaten houden en met mijn ventilatieschuif en innovatieve gietijzeren top regel je moeiteloos de luchtstroom en temperatuur.

  Met mijn diameter van 27 cm en compacte formaat ben ik perfect voor 2 tot 3 personen. Mijn grillrooster biedt ruimte voor bijvoorbeeld 4 hamburgers. Mijn compacte ontwerp maakt het niet alleen eenvoudig om in je buitenruimte te passen, maar biedt ook talloze voordelen voor jou als grillmeester.

  Ik ben een echte alleskunner en bied veelzijdigheid voor al jouw culinaire avonturen. Van grillen en roken tot bakken en slow cooking, ik kan het allemaal. Met mijn ventilatieschuif en innovatieve gietijzeren top heb jij de ultieme controle over je kookproces. Of je nu een steak grilt op hoge hitte of langzaam een sappige ribbenkast rookt, ik kan elke uitdaging aan.

  Een ander pluspunt van mij is mijn geïnnoveerde schoorsteen die zorgt voor optimale luchtstroom en perfecte resultaten. Met 4 standen op mijn schoorsteen is het instellen van de juiste luchthoeveelheid nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien blijf ik op de juiste stand, zelfs als je mij opent. Mijn geïntegreerde thermometer geeft jou volledige controle over de kooktemperatuur, zodat je altijd perfect gegaarde gerechten op tafel zet.

  Om mij te beschermen tegen regen en vuil, wordt er een hoes meegeleverd. Hierdoor blijf ik jarenlang in topconditie. Ik ben niet alleen een culinair meesterwerk, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je buitenruimte.

  De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en prestaties van mij. Gebruikers zijn enthousiast over het gemak in gebruik, de goede kwaliteit en het fraaie design van mij. Ze prijzen ook mijn prijs-kwaliteitverhouding, die volgens hen moeilijk te rechtvaardigen is in vergelijking met grote merken. Mijn mogelijkheden zijn eindeloos en ik blijf lang warm en warm snel op. Zowel individueel als in groepen wordt ik ten zeerste aanbevolen.

  In conclusie, ben ik, de GrillX Kamado BBQ - 13 Inch, een uitstekende keuze voor zowel ervaren grillmeesters als beginners. Met mijn hoogwaardige keramische ontwerp, constante temperatuurregeling en veelzijdigheid, bied ik jou alles wat je nodig hebt voor de ultieme grillervaring. Hoewel er geen nadelen naar voren zijn gekomen in de reviews, is het belangrijk op te merken dat mijn compacte formaat mogelijk beperkingen kan hebben voor grotere gezelschappen. Desondanks overtreft ik de verwachtingen en til ik de barbecue-ervaring naar een hoger niveau.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 17 november in huis

  Bekijk prijs

  7. Bighorn Pizza Pellet Oven Buiten

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Bighorn Pizza Pellet Oven Buiten

  • list plusAuthentieke smaak door gebruik van houtpellets als brandstof
  • list plusEnergiezuinig en gemakkelijk bij te vullen zonder warmteverlies
  • list plusVolledig gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, robuust en duurzaam

  Nadelen Bighorn Pizza Pellet Oven Buiten

  • list plusLos ovendeksel kan als beperking worden ervaren

  Beoordeling

  8.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.2
  Functionaliteit
  8.31
  Gebruiksgemak
  7.47
  Ik kan je vertellen, de Bighorn Pizza Pellet Oven is een geweldige toevoeging aan elke tuin of buitenruimte. Met deze oven kan ik mijn eigen heerlijke pizza's maken en mijn tuin veranderen in een echte pizzeria. Wat deze pizza oven echt uniek maakt, is het gebruik van houtpellets als brandstof. Niet alleen geeft dit een authentieke smaak, het is ook nog eens energiezuinig en makkelijk bij te vullen zonder warmteverlies.

  De Bighorn Pizza Pellet Oven is helemaal gemaakt van topkwaliteit roestvrij staal. Dat betekent dat hij robuust, duurzaam en makkelijk schoon te maken is. En weet je wat? Hij weegt maar 15 kg, dus ik kan hem makkelijk overal naartoe tillen. Of het nu op het terras is, op het balkon, in de tuin of zelfs op de camping.

  Binnen 15 minuten bereikt de oven een temperatuur van ongeveer 460°C. Dat betekent dat mijn pizza's perfect gebakken zijn in slechts 60-90 seconden. En het mooie is, de oven koelt ook weer snel af, in ongeveer 60 minuten. Super handig als ik snel wil genieten van mijn versgebakken pizza's, maar ook als ik de oven snel wil opruimen na gebruik.

  Maar weet je wat? De Bighorn Pizza Pellet Oven kan meer dan alleen pizza's maken. Ik kan hem ook gebruiken voor het bakken van broodjes, het grillen van shoarma en zelfs het grillen van een sappige steak. De oven verspreidt een fijne warmte rondom, waardoor mijn gerechten gelijkmatig en smaakvol worden. De vlam bovenin de oven is perfect voor het bakken en grillen van pizza's en andere gerechten.

  De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en veelzijdigheid van de Bighorn Pizza Pellet Oven. Ze zijn enthousiast over het feit dat hij energiezuinig is en makkelijk op een tuintafel geplaatst kan worden. Ook wordt de oven geprezen om zijn mooie design, goede kwaliteit en makkelijke schoonmaak.

  Oké, ik moet eerlijk zijn. Een mogelijke beperking van de Bighorn Pizza Pellet Oven is het losse ovendeksel. Maar dat is echt een persoonlijke voorkeur en heeft geen invloed op de prestaties van de oven.

  Dus, al met al is de Bighorn Pizza Pellet Oven de perfecte keuze voor alle pizza- en buitenkookliefhebbers. Met zijn gebruiksgemak, energiezuinigheid en veelzijdigheid steekt deze oven met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Of ik nu pizza wil bakken, broodjes wil maken of andere gerechten wil grillen, deze oven levert snel en smaakvolle resultaten. 🍕

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 20 november in huis

  Bekijk prijs

  8. The Bastard Dutch Oven Large

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen The Bastard Dutch Oven Large

  • list plusGelijkmatige warmteverdeling, zelfs op laag vuur
  • list plusGeschikt voor verschillende soorten gerechten
  • list plusGoede kwaliteit en duurzaamheid

  Nadelen The Bastard Dutch Oven Large

  • list plusZware pan

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.08
  Functionaliteit
  7.82
  Gebruiksgemak
  7.17
  De Bastard Dutch Oven Large ø28 cm Gietijzer Oven & Griddle is echt een geweldige pan! Hij is perfect voor alle warmtebronnen en heeft een tijdloos design. Wat deze pan echt onderscheidt, is de gelijkmatige warmteverdeling, zelfs op laag vuur. Daardoor kun je er van alles mee maken, van heerlijk brood tot smaakvolle stoofschotels.

  Voordat je deze pan voor het eerst gebruikt, is het belangrijk om hem goed schoon te maken met kokend water. Zo verwijder je alle fabriekswasresten. Daarna kun je de binnenkant van de pan insmeren met wat olijfolie en hem afbakken in de oven op 180 tot 200 graden. Op die manier blijft de pan mooi en gaat hij lekker lang mee.

  Een tevreden gebruiker vertelt dat deze pan geweldig is voor het bakken van zuurdesembrood. De gelijkmatige warmteverdeling zorgt ervoor dat het brood gelijkmatig gaar wordt en een heerlijke knapperige korst krijgt. Dat is echt een pluspunt voor alle liefhebbers van zelfgebakken brood.

  Een ander positief punt dat wordt genoemd, is de uitstekende kwaliteit van de pan. En dat is niet zo gek, want hij is gemaakt van hoogwaardige materialen. Deze pan is duidelijk een slimme investering die lang meegaat.

  Een mogelijke beperking van de Bastard Dutch Oven Large ø28 cm Gietijzer Oven & Griddle is het gewicht. Hij is namelijk behoorlijk zwaar, wat voor sommige mensen wat lastig kan zijn. Maar de meeste gebruikers lijken hier geen problemen mee te hebben.

  Al met al is de Bastard Dutch Oven Large ø28 cm Gietijzer Oven & Griddle een geweldige pan met veel voordelen. De gelijkmatige warmteverdeling, de veelzijdigheid en de uitstekende kwaliteit maken deze pan een fantastische aanwinst voor elke keuken. Of je nu brood wilt bakken, stoofschotels wilt bereiden of gewoon lekker wilt grillen op de barbecue, deze pan is altijd een goede keuze. Het enige mogelijke nadeel is het gewicht, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de duurzaamheid en prestaties van de pan. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. Apache Grill 21 inch Kamado

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Apache Grill 21 inch Kamado

  • list plusVeelzijdig in gebruik voor grillen, roken, braden en bakken.
  • list plusGroot grilloppervlak van 50 cm voor het bereiden van grote hoeveelheden voedsel.
  • list plusMakkelijk verplaatsbaar dankzij het lage gewicht van slechts 37 kg.

  Nadelen Apache Grill 21 inch Kamado

  • list plusGeen pizzasteen meegeleverd, maar kan apart worden aangeschaft.

  Beoordeling

  7.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.85
  Functionaliteit
  7.08
  Gebruiksgemak
  7.21
  De Apache Grill 21 inch Kamado BBQ Egg is mijn absolute favoriet als het gaat om premium barbecues. Met zijn dubbelwandige "ei" constructie behoudt deze kamado perfect de temperatuur en is hij ook nog eens zuinig in het gebruik van houtskool. Een echte alleskunner dus, perfect voor grillen, roken, braden en bakken.

  Wat deze barbecue echt speciaal maakt, is het grote grilloppervlak van maar liefst 50 cm. Hiermee kan ik moeiteloos grote hoeveelheden eten tegelijk bereiden. De Apache Grill wordt ook nog eens compleet geleverd, inclusief een handig verrijdbaar onderstel op wielen, handige zijtafels met gereedschapshaken, een handvat, een thermometer, een gietijzeren rooster, een RVS verhogingsrooster en een tool om het rooster op te tillen.

  Wat de Apache Grill echt uniek maakt ten opzichte van andere barbecues is het lage gewicht van slechts 37 kg. Dit maakt hem super makkelijk te verplaatsen, ideaal om mee te nemen naar een vriendenfeestje of naar de camping. Het stevige metalen ontwerp is voorzien van een krasbestendige poedercoating, waardoor hij niet alleen mooi is, maar ook nog eens duurzaam.

  Gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit van de Apache Grill. Veel gebruikers zijn enthousiast over het gebruiksgemak, het mooie design en de goede kwaliteit. Ze zijn ook erg te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat de kamado makkelijk schoon te maken is. Een gebruiker benadrukt ook het lichte gewicht van de barbecue, waardoor hij eenvoudig te verplaatsen is.

  Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, wil ik wel vermelden dat er geen pizzasteen wordt meegeleverd. Dit kan een minpuntje zijn voor mensen die graag pizza's willen bakken op hun kamado. Gelukkig is het wel mogelijk om een extra pizzasteen als heatdeflector aan te schaffen.

  Al met al is de Apache Grill 21 inch Kamado BBQ Egg een geweldige barbecue met fantastische eigenschappen. Hij biedt veelzijdigheid, gebruiksgemak en een prachtig design. Het lage gewicht en de verrijdbare functie maken hem ideaal voor mensen die hun barbecue graag meenemen naar verschillende locaties. De goede kwaliteit en de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding maken dit een perfecte keuze voor zowel beginners als ervaren barbecueliefhebbers. 🔥

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 17 november in huis

  Bekijk prijs

  10. Tristar BQ-2813 Elektrische Barbecue Tafel

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Tristar BQ-2813 Elektrische Barbecue Tafel

  • list plusGeen gedoe met rookontwikkeling
  • list plusRuim grillrooster van 38 x 22 cm
  • list plusGemakkelijk schoon te maken

  Nadelen Tristar BQ-2813 Elektrische Barbecue Tafel

  • list plusMogelijke kwaliteitsproblemen
  • list plusVerhitting kan traag zijn bij regelmatig gebruik
  • list plusVerwarmingselement kan snel stuk gaan

  Beoordeling

  7.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.98
  Functionaliteit
  6.91
  Gebruiksgemak
  7.11
  De Tristar BQ-2813 Elektrische Barbecue is perfect voor mij als ik buiten wil eten zonder gedoe met rook of lange wachttijden. Met een ruim grillrooster van 38 x 22 cm kan ik gemakkelijk mijn favoriete vlees, vis en groenten grillen. Het beste is dat deze barbecue weinig tot geen rookwalmen produceert. Het waterbad vangt alle sappen en vetten op, waardoor er geen schadelijke as en rook ontstaan. En het waterbad zorgt er ook nog eens voor dat mijn omgeving geen last heeft van overlast, waardoor ik deze barbecue perfect kan gebruiken op mijn terras of tijdens mijn kampeeravonturen. 🌞

  De Tristar BQ-2813 Elektrische Barbecue is geschikt voor het grillen van verschillende soorten vlees, vis en groenten tegelijkertijd. Dankzij het ruime bakrooster kan ik alles gemakkelijk kwijt. Met de traploos instelbare temperatuur heb ik volledige controle over het grillproces, zelfs voor mijn delicate visjes. Het rooster is ook nog eens in hoogte verstelbaar, dus ik kan de afstand tot het grillelement aanpassen voor nóg meer controle. Dat is pas echt grillen als een pro!

  Het schoonmaken van deze barbecue is een eitje. Het rooster kan gewoon in de vaatwasser en de waterbak kan ik gemakkelijk legen. Het verwarmingselement van 2000 Watt kan ook losgemaakt en gereinigd worden. Ideaal voor mij tijdens mijn kampeeravonturen of gezellige barbecue-avonden met z'n tweetjes. Ik hoef alleen maar een stopcontact in de buurt te hebben om te kunnen genieten van een heerlijke dag barbecueën.

  Helaas zijn er enkele negatieve beoordelingen van gebruikers over de kwaliteit van deze barbecue. Een gebruiker meldt dat het verwarmingselement na slechts 3 keer gebruiken al kapot was. Een andere gebruiker merkt op dat de aansluiting snel kan breken en dat de verhitting traag is bij regelmatig gebruik. Het is belangrijk om deze mogelijke tekortkomingen in gedachten te houden bij het maken van je keuze.

  Over het algemeen wordt de Tristar BQ-2813 Elektrische Barbecue positief beoordeeld vanwege het gebruiksgemak en het gemakkelijke schoonmaken. Een gebruiker merkt op dat het rooster verstelbaar is, wat handig is om te weten. Deze barbecue wordt als zeer fijn ervaren voor gebruik op het balkon of tijdens het kamperen.

  Ondanks enkele kwaliteitsproblemen lijkt de Tristar BQ-2813 Elektrische Barbecue een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een elektrische barbecue zonder rookontwikkeling. Het ruime bakoppervlak, de traploos instelbare temperatuur en het gemakkelijke schoonmaken maken deze barbecue aantrekkelijk. Maar vergeet niet dat er mogelijke kwaliteitsproblemen zijn die door gebruikers zijn gemeld.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Barbecues. Er zijn namelijk 2346 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!