De Bestenu Barbecue Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


De avonden zijn lang en warm en lenen zich uitstekend voor een lange barbecuesessie. Waar je op let bij aankoop van de beste barbecue lees je in onderstaande koopgids.

Hoe steek je een barbecue aan?

Eerst leg je een laag houtskool of briketten in je barbecue. Als je van plan bent lang te barbecueën, gebruik je meer, ben je van plan om alleen een paar hamburgers te barbecueën, dan leg je maar een klein laagje houtskool of briketten neer. Zorg ervoor dat de ventilatiegaten goed openstaan.

Zorg ervoor dat de aanmaakwokkels of aanmaakblokjes diep liggen. Dit is belangrijk: als ze niet diep genoeg liggen, worden de briketten of de houtskool niet warm genoeg. Twee of drie aanmaakblokjes zijn genoeg.

Steek nu de aanmaakwokkels- of blokjes aan en wacht tot ze goed branden. Nu komt het favoriete gedeelte: met een oude vleestang ga je ervoor zorgen dat alle houtskool en briketten warm worden. Dit doe je door de houtskool of briketten zo te positioneren dat ze allemaal warm worden. Dit kan lastig zijn, maar daarom is het ook leuk om te doen: het is een uitdaging!

Nu kun je even uitrusten. Zoek een tuinstoel en haal een drankje. Na een half uurtje controleer je of je briketten of houtskool warm genoeg zijn. Ze moeten een wit laagje hebben en aan de binnenkant roodgloeiend zijn. Als dit het geval is, is het tijd om te gaan barbecueën: veel plezier!

Hoe lang van te voren moet ik een barbecue aansteken?

Een half uur is meestal genoeg. Hou er wel rekening mee dat houtskool sneller opwarmt dan briketten.

Wat is de beste temperatuur voor een barbecue?

Om te bepalen wat de beste temperatuur is voor een barbecue moet je eerst weten wat je gaat bereiden. Grote stukken vlees hebben meer tijd nodig om te garen dan kleinere stukken vlees. Hierdoor moet de temperatuur lager zijn om zo te voorkomen dat je vlees aanbrandt. Het hebben van een vleesthermometer is dan ook handig.

Een keramische barbecue bereikt al snel temperaturen van 400C graden, terwijl je met een simpele kogelbarbecue 180C graden haalt. Het bereiken van hoge temperaturen is vaak niet zo moeilijk, maar de juiste temperatuur ligt vaak een heel stuk lager.

Als je een grote, hele kip wilt roosteren, is het belangrijk dat de temperatuur constant is en vooral niet te hoog. De ideale temperatuur voor een groter stuk vlees zoals bijvoorbeeld een hele kip, ligt rond de 150C graden. Om dit te bereiken ga je spelen met de ventilatiegaten en de hoeveelheid houtskool of briketten. Je leert op deze manier je barbecue kennen en al doende leert men.

De voor- en nadelen van een gasbarbecue

Het voordeel van een gasbarbecue is dat hij erg eenvoudig in gebruik is. Je zorgt ervoor dat je genoeg propaan- of butaangas hebt. Wanneer de barbecue aan staat, wacht je een minuut of twintig en dan kun je meteen aan de slag.

De temperatuur is gemakkelijk te regelen: je draait het gas wat hoger of lager. Hierdoor blijven vitamines en andere voedingsstoffen beter behouden: je eten raakt niet oververhit. Het schoonmaken is bovendien ook zo gebeurd: je maakt de grillplaat schoon, haalt het vet weg en je bent klaar.

Het nadeel is dat op gas barbecueën niet de echte "barbecue-sfeer" geeft. Een kolenbarbecue heeft de authentieke geur die je met de zomer associeert. Vaak wordt het barbecueën op kolen als leuker ervaren.

De voor- en nadelen van een elektrische barbecue

Een elektrische barbecue verwarmt je voedsel direct via gloeispiralen, en niet via vuur zoals bij de traditionele barbecues. Hij verwarmt snel en geeft een gelijkmatige temperatuur af. Grillen is hierdoor eenvoudiger. Bovendien gebruik je een elektrische barbecue op een balkon of zelfs binnen.

Het schoonmaken is simpel en hij koelt erg snel af. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je altijd toegang tot een stopcontact nodig hebt. Heb je een grote tuin, dan zal je een lange verlengkabel aan moeten schaffen. Elektrische barbecues zijn daarnaast ook vrij compact en daarmee ongeschikt voor grote groepen mensen.

De voor- en nadelen van een houtskool barbecue

Het grootste voordeel van een houtskoolbarbecue is het sentiment: de authentieke geur en smaak, maar ook het wachten tot hij heet genoeg is en de uitdaging om je vlees perfect te krijgen. Bovendien bereikt een houtskool barbecue hogere temperaturen dan een gas- of elektrische barbecue. Daarnaast zijn houtskool barbecues erg voordelig in prijs.

Het nadeel daarentegen is dat het lang kan duren voordat je barbecue klaar voor gebruik is. Het opwarmen van de houtskool duurt lang en het stabiel houden van de temperatuur is lastig. Als het niet helemaal gaat zoals je wilt, kun je ook nog eens last hebben van rookontwikkeling.

Wat kan ik allemaal koken op de barbecue?

De mogelijkheden van een barbecue zijn bijna eindeloos. In principe kun je alles maken op een barbecue. Denk aan een heerlijke steak, burgers, worstjes, maar ook vis en groente behoort tot de mogelijkheden. Er zijn zelfs recepten te vinden voor bbq cakes en taarten!

Welke accessoires zijn onmisbaar voor de barbecue?

Er zijn een aantal accessoires die het barbecueën gemakkelijker voor je maken. Met een speciale aansteker steek je je aanmaakblokjes op een veilige manier aan, terwijl speciaal barbecue gereedschap ervoor zorgt dat de warmte goed wordt verdeeld.

Een barbecuetang helpt je bij het bij het omdraaien van groente, vlees en vis. Daarnaast is een vleesthermometer erg handig als je grotere stukken vlees bereid. Als je klaar bent met barbecueën dan zal de barbecue schoongemaakt moeten worden. Een stalen borstel of een speciale schoonmaakset voor barbecues komt hierbij goed van pas.

Het verschil tussen houtskool en briketten

Houtskool bereikt snel een hoge temperatuur waardoor houtskool ideaal is voor een open barbecue. Grill je dunnere stukken vlees, ook dan is houtskool beter, omdat je vlees sneller gaar is en bovendien een knapperige korst krijgt. Houtskool brandt wel sneller op waardoor het na twee uur meestal geheel uitgebrand is.

Briketten zijn ideaal voor een barbecue met een gesloten deksel. Briketten warmen langzamer op en bereiken niet zo'n hoge temperatuur als houtskool waardoor deze ideaal zijn voor het langzaam barbecueën. Denk bijvoorbeeld aan pulled-pork of een grote steak.

Er zijn briketten van houtskoolafval en briketten van van kokosnootschillen. De eerste bevatten vaak chemicaliën waardoor de smaak van je vlees beïnvloed kan worden. Daarom zijn briketten van kokosnootschillen vaak een betere keuze: ze zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar het komt de smaak van je vlees ten goede. Briketten van kokosnootschillen zijn wel wat duurder.

Het nadeel van briketten is dat het langer duurt voordat ze warm zijn. Ze blijven daarentegen wel langer warm. Briketten gaan al snel zo'n vier uur mee. Perfect voor een warme zomeravond.

Hoe komt deze leuke Barbecue opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Barbecue ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Barbecues, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Barbecues die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Barbecues het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Barbecues stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Barbecues op een rij

Product informatiePlus or Show more

Ronde houtskool barbecue van het merk BBQ Collection met 2 wielen en een voorraadrekje. Product informatie: - Merk: BBQ Collection - Incl. 2 wielen - Incl. voorraadrekje - Incl. asopvang schaal - Incl. ventilatierooster - Incl. handgreep - TÜV en GS gekeurd Technische informatie: - Diameter grilloppervlak: ca 45cm - Hoogte: ca 60cm - Materiaal: Metaal

1. BBQ Collection Houtskool Barbecue - Grilloppervlak (LxB) 45 x 45 cm - Met Wielen - Zwart


Product informatiePlus or Show more

XL Houtskoolbarbecue cilindervorm - Zwart Houtskool barbecue cilindervorm Stevige barbecue met een fraai modern design Afmeting grillrooster: ca. 71x35cm Breedte barbeque: 100cm Hoogte tot aan grillrooster: 78cm Hoogte inclusief de kap: 97cm De barbecue is voorzien van 2 wielen waardoor deze gemakkelijk is te verplaatsen Gewicht ca. 12.5 kg TÜV GS goedgekeurd

2. BBQ XL Houtskoolbarbecue - Cilindervorm - Grilloppervlak (LxB) 71 x 35 cm - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Tristar BQ-2816 Barbecue - Staand- en tafelmodel De elektrische Tristar BQ-2816 Barbecue is een grill- en bakplaat ineen. Dit multifunctionele model met een regelbare thermostaat is zowel staand als op tafel ideaal voor een gezellig bbq avondje. Grill- en bakoppervlak Het geribbelde gedeelte is bij uitstek geschikt voor het grillen van vlees, groenten en vis. Terwijl het vlakke Teppan Yaki gedeelte ook gebruikt kan worden voor het bakken van eieren of pannenkoeken. Gezonder bakken Door de antiaanbaklaag heb je minder olie of boter nodig. Minder olie en boter betekend ook minder vetten. Daarnaast krijg je geen aangebrand voedsel en blijft de bakplaat schoner. Functioneel vetafdruipsysteem De barbecue is voorzien van een geïntegreerd vetafdruipsysteem om eventuele vetten en sappen weg te laten vloeien in een vetopvangbakje. Hierdoor wordt ook veel gespetter voorkomen. Eigen baas over de temperatuur Met de afneembare regelbare thermostaat bepaal jij zelf de temperatuur. Ideaal om dankzij de 2200 Watt in de hoogste stand een stuk vlees heel snel dicht te schroeien voor optimaal smaakbehoud. Multifunctionele aanwinst Voor het echte BBQ gevoel gebruik je het tot 92 cm hoog verstelbare statief. Zit je toch liever gezellig tussen je visite, dan grill en bak je gezellig op tafel. Praktische en robuuste uitvoering Met de geïntegreerde handvatten en de afneembare extra lange snoer van 3 meter heb je meer bewegingsruimte om deze robuuste barbecue te verplaatsen. Ook de deksel is voorzien van een handige handgreep. Eenvoudig schoon te maken Nadat de barbecue is afgekoeld maak je het vetopvangbakje en de grillplaat eenvoudig schoon met een warm sopje en een doekje. Gebruik geen schuursponsjes of agressieve schoonmaakmiddelen. Kortom Met de elektrische Tristar BQ-2816 Barbecue zijn houtskolen en vuur verleden tijd. Het staat garant voor een sfeer- en smaakvolle zomeravond barbecueën met familie en vrienden. 2 Jaar garantie De producten van Tristar hebben standaard 2 jaar garantie. Mocht je problemen ondervinden met een van onze producten dan kun je contact opnemen. Kenmerken • Bakoppervlakte: 46 x 35 cm • Gegoten aluminium grillplaat • Voorzien van statief • Ook als tafelmodel te gebruiken • Thermostaat op afneembaar snoer • Antiaanbaklaag • In hoogte verstelbaar 92 cm • Geïntegreerd verwarmingselement • Geïntegreerd vetafdruipsysteem • Snoerlengte: 3,0 m • Warmtestanden 5 • Geïntegreerde handvatten • Handgreep op deksel • Powerindicatielampje • Vermogen: 2200 Watt

3. Tristar BQ-2816 Barbecue - Grilloppervlak (LxB) 46x35 cm - 2200W - Met Onderstel - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Tepro Toronto Click Houtskoolbarbecue Zware kwaliteit barbecue Gewicht 26 kg Barbecueoppervlak ca. 56 x 41,5 cm Warmhoudoppervlak ca. 53,9 x 24,1 cm 1 geëmailleerde grillrooster, zwart Hoofdgrillrooster met verwijderbaar inzetrooster 1 verchroomd warmhoudrooster Gepoedercoat deksel met rvs handgreep en thermometer Zijplateau rechts, inklapbaar Gepoedercoate vuurbak, ca. 60,9 x 45,7 cm Houtskoolbak, zwart, geëmailleerd en in hoogte verstelbaar d.m.v. een slinger Deur van de houtskoolbak gepoedercoat Gelakte asopvangbak met rvs handgreep RVS handgreep links Gepoedercoate trolley met legrooster 4 gepoedercoate poten 2 kunststof wielen 4 bestekhaken aan het zijplateau 1 flessenopener aan de trolley Werkhoogte ca. 84 cm Afmeting totaal LxBxH ca. 115 x 67 x 107 cm Houtskoolcapaciteit max. 1,35 kg Het Duitse bedrijf Tepro staat al meer dan 30 jaar bekend om de duurzaamheid en hoogwaardigheid van zijn producten. Tepro besteedt dan ook veel aandacht aan het gebruiksgemak en de kwaliteit van de producten, die met respect voor mens en natuur vervaardigd worden. Een garantie voor een succesvolle en gezellige avonden zijn vers gegrilde worstjes en de geur van sappige steaks. Niet alleen in warme zomerse temperaturen, maar ook met glühwein weer geniet je van een echte barbecue ervaring met de Grillwagen Toronto.De Toronto is zo praktisch en handig omdat hij aan de ene zijde beschikt over wielen, waardoor hij altijd verplaatsbaar is.De grillwagen biedt een scala aan grillmogelijkheden en maakt van elk van uw barbecues een evenement. De in Amerikaans stijl ontworpen grillwagen wordt gekenmerkt door een traploos verstelbaar hoogte van de houtskool. Door simpelweg de slinger de draaien heeft u de optimale controle over de grilltemperatuur. Afhankelijk van hoe ver de houtskool van de grilloppervlakken is verwijderd wijzigt de temperatuur van de te grillen etenswaren. Met de twee-delige barbecue kunt u het grillgebied met de deksel afsluiten met het voordeel dat de warmte niet zo gemakkelijk kan ontsnappen. Vergelijkbaar met een heteluchtoven, worden de etenswaren rondom gelijkmatig gaar. Speciale openingen zorgen tijdens het grillproces voor een evenwichtige luchtstroom en voorkomen dat het vuur uitgaat als het deksel gesloten is. Door het in tweeën gedeelde grillrooster en het lichtlopende deksel is ook mogelijk etenswaren te bereiden zonder dat ze direct boven het gloeiende houtskool liggen. Met behulp van de ingebouwde thermometer in het deksel kan de temperatuur in de grill eenvoudig in de gaten gehouden worden en kan goed ingeschat worden wanneer er weer houtskool achter het houtskooldeurtje geplaatst moet worden. Kleine details, zoals de flesopener en de bestekhaak maken de Toronto compleet. Het geïntegreerde inzetrooster-systeem biedt de mogelijkheid uw gasten te verrassen met verschillende manieren van voedselbereiding op de barbecue. Door het centrale inzetrooster te verwijderen kunnen verschillende inzet accessoires, zoals een pizzasteen, steakrooster, wok of bakpan, in het grillrooster gezet worden, waarmee de meest uiteenlopende grillgerechten bereid kunnen worden. Het gepatenteerde schroefloze click design maakt een eenvoudige en snelle opbouw mogelijk in 30 minuten! De Toronto heeft in de test van het Duitse ETM Testmagazin het oordeel GUT gekregen, bij de test van Testlabor.eu 5 sterren en bij de test van Blogger.de de eerste plaats (vergelijkbaar met de tests in De Consumentengids).

4. Tepro Garten Toronto Barbecue - Grilloppervlak (LxB) 56 x 42 cm - Thermometer In Deksel - RVS


Product informatiePlus or Show more

Deze elektrische barbecue van het merk Relaxwonen heeft 2 zijtafels, een warmhoud rooster en een extra plateau onder de barbecue. De barbecue is circa 87cm breed en 46cm diep. De hoogte van de gehele barbecue is ongeveer 86cm. Product informatie: - Merk: Relaxwonen - Type: Elektrische Barbecue - Voeding: 230V ~ 50Hz - Vermogen: 2000 Watt - Kleur: zwart - Incl. traploos verstelbare hitte instel knop - Afmeting product: ca. 87cm breed x 46cm lang x 86cm hoog - Afmeting verpakking: ca. 13cm lang x 50cm breed x 37,5cm hoog - Gewicht: ca. 4,7 KG - CE goedgekeurd - Garantie: 1 jaar op productiefouten (excl. breuk, vochtschade, overbelasting of verkeerd gebruik) Let op: er moet altijd een laagje water in de bak staan zodat het vet niet verbrand en aankoekt aan de bodemplaat. Bij speklappen wat zilverpapier onder de grill leggen. Want als er te veel vet op de hitte elementen valt dan kan er wellicht een vlam ontstaan.

5. Relaxwonen Elektrische Barbecue - Grilloppervlak (LxB) 40x38 cm - Inclusief onderstel - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Dé barbecue voor een onovertroffen smaak De BluMill Compacte Kamado Egg Barbecue is een echte alleskunner De BluMill BBQ Egg is geen alledaagse barbecue. De kracht ervan zit onder andere in de combinatie van de ei-vorm en de mogelijkheid om de luchttoevoer en -afvoer te regelen. Het keramische materiaal isoleert en kaatst warmte terug. Ingrediënten en gerechten krijgen hierdoor een onovertroffen smaak, ze garen gelijkmatig en blijven lekker sappig. Voordelen ✔️ Optimale warmteisolatie voor gelijkmatige garing ✔️ Behoud van smaak en vochtgehalte in vlees en vis ✔️ Ook geschikt voor het stomen, koken, bakken en slow cooken van gerechten ✔️ Compact en draagbaar formaat ✔️ Zelf in te stellen ventilatie- en temperatuurstanden voor specifieke gerechten 4 in 1 grill De BluMill BBQ Egg is gemaakt van gebakken en geglazuurd keramiek in traditioneel Japanse stijl, met een handige deksel met bamboe handvat. Hierdoor wordt de warmte veel beter geïsoleerd en kunt u rekenen op een constante temperatuur, van 110 graden tot 370 graden. De barbecue fungeert als een soort heteluchtoven, waardoor eten gelijkmatig en goed gaart. Daarnaast heeft u ook meer controle over de temperatuur zelf dankzij het ventilatierooster boven- en onderaan en handige temperatuurmeter. Zo kunt u met de BluMill BBQ Egg veel meer dan met een gewone barbecue. Gebruik de barbecue bijvoorbeeld om te stomen, koken, bakken en zelfs slowcooken. Zeker voor dit laatste is de BluMill BBQ Egg ideaal, omdat u op lage temperaturen voedsel langzaam kunt garen voor een intense rooksmaak. Uiteraard kunt u met deze BBQ ook gewoon grillen en het ding gebruiken waar het stiekem toch voornamelijk voor bedoeld is. Handige info over de juiste ventilatiestanden en temperatuurstanden voor specifieke gerechten kunt u terugvinden in de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Compact model De BluMill BBQ Egg is ideaal om kleine groepen van heerlijke barbecuegerechten te voorzien. Op het kookoppervlak met een diameter van 27 centimeter heeft u namelijk ruimte om te grillen voor 3 personen tegelijkertijd. Hij is klein genoeg om op een stevige tafel te staan, aangezien hij slechts 55 cm hoog is. Met 18 kg is hij ook veel lichter dan veel andere modellen en kan hij met zorg door één persoon worden opgetild. Inhoud pakket: BluMill BBQ Egg Gebruiksaanwijzing Specificaties: Afmeting keramische oven: 32 cm Afmeting totaal: 35 x 40,5 x 55 cm Diameter kookoppervlak: 27,2 cm Materiaal bovenste ventiel: gietijzer Materiaal handvat: bamboe Materiaal kookrooster: porselein geëmailleerd staal Materiaal voet: staal Materiaal binnenkant: keramisch mulliet Bestand tegen 1000 graden

6. BluMill Kamado Egg BBQ - Keramische - Houtskool BBQ - Tafel barbecue - Zwart - Ø 27cm - Limited Edition


Product informatiePlus or Show more

Wanneer jij een echte barbecue liefhebber bent is de Boretti Barilo Houtskool barbecue met zijn 1,5 milimeter dikke stalen wanden de uitkomst voor jou! De Barilo een onverslijtbare bondgenoot voor de liefhebber van het echte houtskool barbecueën. Boretti Barilo Houtskool barbecue - Grilloppervlak 84x41 - Antraciet Grilloppervlak: 84 x 41 xm 1,5 mm dikke stalen wanden 1 gietijzeren bakplaat 2 gietijzeren grillroosters Inclusief luchtrooster Inclusief thermometer Het authentieke design van de Barilo, dat verwijst naar de rookvaten van weleer, staat garant voor een perfecte warmtecirculatie en dus een heerlijk stukje vlees of vis. En hij is groot: de totaal te benutten kookoppervlakte van deze solide vuurmeester is maar liefst 84 bij 41 centimeter. De barbecue beschikt over 1 gietijzeren bakplaat en 2 gietijzeren grillroosters. Hierdoor is het makkelijk om verschillende soorten eten tegelijkertijd te maken, denk aan vis, vlees, groente en aardappelen.

7. Boretti Barilo Houtskool Barbecue - Grilloppervlak (LxB) 84 x 41 cm - Inclusief Thermometer - Antraciet


Product informatiePlus or Show more

BBQ met 3 branders Voorzien van temperatuurmeter Met een zwevende grill voor het langzaam garen van gerechten Met deze luxe barbecue kun je direct beginnen met grillen en maak de lekkerste gerechten in een mum van tijd!Lekker weer, vrienden en familie op bezoek en het lekkerste vlees, vis of groenten in de koelkast? Met deze luxe roestvrijstalen 3-pits gasbarbecue geniet je optimaal van het buitenseizoen. Met geïntegreerde thermometer check je de interne temperatuur zonder de kap te hoeven openen. De lekkerste gerechten van de barbecue maakt u gewoon zelf met deze professionele buitenkeuken. Dit is als het ware een tweede keuken in je achtertuin. Door het grote grill oppervlak is er genoeg ruimte voor al je vlees en andere lekkernijen. Deze stijlvol vormgegeven gas barbecue is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat je de BBQ nog jarenlang kunt gebruiken zonder dat de kwaliteit ervan verloren gaat. De BBQ is daarnaast voorzien van twee grote wielen waarmee je hem gemakkelijk van locatie naar locatie rijdt. De tafeltjes aan de zijkant bieden extra werkruimte voor het maken van sausjes of het bereiden van je favoriete bijgerechten.

8. Gasbarbecue -Iowa Gas BBQ- Buitenkeuken - Outside cooking possibility -


Product informatiePlus or Show more

Het kook- en grill virus is mede door de komst van de Patton Kamado nu toch ook echt in Nederland toegeslagen met de mooiste bereidingen van o.a. picanha, Angus beef, tomahawk en velerlei vis, groente en zelfs vega experimenten op de grill. Neem dan ook geen genoegen met zomaar een Kamado, maar kies voor de Patton #1 Premium Kamado, welke al zo’n tien jaar de trend zet binnen de culinaire barbecue wereld. De Patton Kamado is al vaak gekopieerd, maar mogen zeker stellen nog nooit eerder geëvenaard ! Vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit en afwerking, maar zeker ook de toevoeging van opvallende en bovenal praktische accessoires, maakt Patton steeds opnieuw het verschil in de markt van de keramische barbecues. Patton tilt de Kamado voor komend jaar naar een nog hoger niveau vanwege o.a. de toevoeging van de nieuwe forse XL deksel thermometer welke er voor zorgt dat je de temperatuur in de Kamado altijd helder en duidelijk kunt aflezen. Daarnaast is deze Patton thermometer tevens te kalibreren zodat je altijd kunt vertrouwen op de juiste temperatuur weergave. Wat te denken van een grillrooster uitgerust met een scharnierend deel, waardoor je tijdens het grillen op eenvoudige wijze houtskool kunt toevoegen zonder het volledige grillrooster te hoeven afnemen ! Kenmerken: • Uitvoering 15”; Diameter grilloppervlak 34 cm. • Kleur: Zwart geëmailleerd. • Hoogwaardig geglazuurd industrieel (cordoriet) Keramiek, welke bestand is tot temperaturen van zo’n 1.000 graden Celsius. • Dankzij de keramische schaal en gecontroleerde luchtstroom wordt het vlees of ander gerecht sappiger en malser dan in welke andere stalen barbecue ook, waarmee uitdroging wordt voorkomen ! • Vanwege het ventilatierooster aan de onderzijde i.c.m. met de zgn. margrietschijf / top vent aan de bovenzijde is de temperatuur uitermate goed te controleren en in te regelen. • 15” uitvoering standaard uitgevoerd met degelijk zwart powdercoated onderstel incl. twee stevige handgrepen. • Middels de luxe XL thermometer incl. kalibratie functie op het deksel, is de temperatuur goed te volgen en ben je altijd verzekerd van de juiste temperatuur weergave. Herkomst / algemene kenmerken: Kamado is het Japanse woord voor ‘kachel’ of ‘fornuis”. Archeologen hebben ontdekt dat de eerst gevonden resten van de huidige Kamado modellen zo’n 4.000 jaar oud zijn, en sindsdien is deze barbecue geëvolueerd tot een culinaire alleskunner in menig Michelin sterren restaurant. Vanwege de uitstekende warmte isolerende eigenschappen van de keramische schaal, blijven vleessappen als bij geen enkel andere barbecue behouden, en kan men vanwege de precieze controle van de luchtstroom naast grillen en roken, tevens denken aan het bakken van pizza’s, maar bijvoorbeeld ook overheerlijke flammkuchen en zelfs brood. Niet eerder kwam een gerecht beter en smaakvoller van de barbecue, en gaat de Patton #1 Premium Kamado verder waar een andere barbecue ophoudt !

9. Patton Kamado 15" - keramisch - Tafel model - Premium Black - Medium - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Barbecue-grill PG 8541 van Severin wordt geleverd met een mega lang snoer van maar liefst 2,8 meter en heeft een geriefelijke werkhoogte van bijna een meter. De grote (42 x 42 cm) grillplaat heeft een keramische coating die in zeer korte tijd verwarmd word en snel klaar voor gebruik is. Met de afneembare thermostaat kun je de gewenste temperatuur instellen. De metalen kap met handvat kan dienen als windscherm of wanneer je de kap sluit, kun je deze gebruiken om het eten warm te houden. In de kap zit een ingebouwde thermometer bevestigd, waardoor je eenvoudig de temperatuur kan controleren. De geïntegreerde afvoerbak voert eenvoudig overtollig vet af en is gemakkelijk te verwijderen en te reinigen. De stevige standaard wordt geleverd met een geïntegreerd plateau. Wanneer je deze verwijderd kun je de Barbecue-grill ook als tafelgrill gebruiken. Deze voordelen maken de PG 8541 van Severin ideaal voor zowel in de tuin of op het balkon. Voor vrienden van de techniek: vermogen: ca. 2.000 W keramische coating lange aanluitkabel van ca. 2.8 m voor meer flexibiliteit kleur: matzwart groot grill oppervlak: diameter 41 cm, ca. 1320 cm² uitneembare vetlade metalen kap met handig handgreep geïntegreerde thermometer variabele thermostaat afmetingen (b.x.d): ca. 42 x 83 x 58 cm (zonder kap) en 42 x 96 x 58 cm (met kap) werkhoogte: ca. 83 cm hittebestendige lak controlelampje

10. Severin PG 8541 Elektrische Barbecue - Grilloppervlak (LxB) 40x38 cm - Met Keramische Coating - Zwart


Producten overeenkomstig aan Barbecues


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Barbecues. Er zijn namelijk 1202 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Barbecue kopen.