Wat is de beste Briketten van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 09 december, 2023

Het kopen van een goede Briketten is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Briketten van 2023? Na het analyseren van 1149 Briketten kwam de Kingsford Original Charcoal Briquettes als beste uit onze Briketten-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Briketten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Briketten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Briketten-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Briketten

1Score: 9.7
Kingsford Original Charcoal Briquettes
Beste briketten
Kingsford Original Charcoal Briquettes
Kingsford
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.8
Rockwood Lump Charcoal
Rockwood Lump Charcoal
Rockwood
Ga naar laagste prijs
3Score: 8
Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal
Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal
Jealous Devil
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.1
Royal Oak Classic Charcoal Briquets
Royal Oak Classic Charcoal Briquets
Royal Oak
hero illustration

Hoe testen we Briketten?

Om de beste Briketten te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Briketten-test hebben we 1149 Briketten geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Briketten-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Briketten-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Briketten-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte Briketten in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1149 Briketten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Briketten in een handige lijst

1. Beste briketten: Kingsford Original Charcoal Briquettes

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kingsford Original Charcoal Briquettes

 • list plusSnelle ontsteking en gelijkmatige warmteverdeling
 • list plusToewijding om grillers te helpen met recepten en tips
 • list plusToewijding aan veiligheid met een Safety Data Sheet (SDS)

Nadelen Kingsford Original Charcoal Briquettes

 • list plusKan meer as produceren in vergelijking met andere merken

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.67
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
9.96
De Kingsford Original Houtskoolbriketten worden zeer gewaardeerd in de grillgemeenschap vanwege hun uitzonderlijke prestaties en smaak. Met een rijke geschiedenis in het grillen en een toewijding om de Black barbecue cultuur te vieren door middel van hun Preserve the Pit initiatief, heeft Kingsford zich gevestigd als een vertrouwd merk in de branche.

Een reviewer op Amazon prijst de Kingsford briketten en zegt: "Ze branden snel en branden gelijkmatig, waardoor er een constante hitte is om mee te grillen." Dit benadrukt een van de belangrijkste kenmerken van deze briketten - hun snelle ontbranding en gelijkmatige warmteverdeling. Dit zorgt ervoor dat je eten gelijkmatig gaar wordt en geeft je meer controle over het grillproces.

Bovendien biedt Kingsford recepten en tips voor het grillen met houtskool op hun website, zodat gebruikers verschillende smaken en technieken kunnen ontdekken. Hun toewijding om grillers te helpen het meeste uit hun product te halen, onderscheidt hen van concurrenten.

Op het gebied van veiligheid biedt Kingsford een Veiligheidsinformatieblad (SDS) met belangrijke informatie over instructies voor het hanteren, opslaan en afvoeren van de briketten. Dit benadrukt hun toewijding om de veiligheid van hun klanten te waarborgen.

In vergelijking met andere houtskoolbriketten op de markt, hebben de Kingsford Original Houtskoolbriketten consistent positieve beoordelingen gekregen voor hun prestaties en smaak. Hoewel er misschien andere opties beschikbaar zijn, worden de Kingsford briketten vaak geprezen om hun betrouwbaarheid en vermogen om consistente resultaten te leveren.

Het is echter vermeldenswaardig dat sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de briketten mogelijk meer as produceren in vergelijking met andere merken. Hoewel dit misschien geen groot probleem is voor iedereen, is het iets om rekening mee te houden als je de voorkeur geeft aan een schonere grillervaring.

Al met al zijn de Kingsford Original Houtskoolbriketten een topkeuze voor grillliefhebbers die waarde hechten aan prestaties en smaak. Met hun snelle ontbranding, gelijkmatige warmteverdeling en toewijding om de barbecuecultuur te vieren, bieden deze briketten een betrouwbare en plezierige grillervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Rockwood Lump Charcoal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rockwood Lump Charcoal

 • list plusHoogwaardige optie voor grillliefhebbers
 • list plusGemaakt van milieuvriendelijk geoogst eikenhout, esdoorn en hickory
 • list plusZorgt voor een zoete kampvuurgeur en kookt voedsel snel

Nadelen Rockwood Lump Charcoal

 • list plusDuurder dan andere houtskolen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.72
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
9.12
Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de Rockwood Lump Charcoal briketten, een hoogwaardige optie voor grillliefhebbers zoals ik. Gemaakt van eikenhout, esdoorn en hickory uit Missouri, is deze houtskool geoogst met oog voor het milieu. Hoewel het misschien iets moeilijker aansteekt, produceert het een heerlijke geur van een kampvuur zodra het brandt en kookt het voedsel snel. Volgens Reviewed is deze houtskool duurder dan andere soorten, maar biedt het uitstekende prestaties en een uniek smaakprofiel.

Om de review van Reviewed te citeren: "Rockwood Lump Charcoal is gemaakt van eikenhout, esdoorn en hickory uit Missouri en is geoogst met oog voor het milieu. Hoewel het misschien moeilijker aansteekt dan andere opties, produceert het een heerlijke geur van een kampvuur en kookt het voedsel snel."

Bij de discussie tussen lump charcoal en briketten staat lump charcoal bekend om zijn hogere verbrandingstemperatuur, minder as en geen toevoegingen. Briketten daarentegen zijn gemaakt van zaagsel en resthout, met toevoegingen om ze bij elkaar te houden. Hoewel lump charcoal sneller brandt en duurder kan zijn, branden briketten langer. Lump charcoal is ideaal voor het snel dichtschroeien en grillen op hoge warmte, terwijl briketten beter zijn voor gecontroleerd en langzaam roken. Uiteindelijk hangt de keuze tussen de twee af van persoonlijke voorkeur en kookbehoeften.

Volgens de review van Food Fire Friends: "Lump charcoal is beter voor het snel dichtschroeien en grillen op hoge warmte, terwijl briketten beter zijn voor gecontroleerd en langzaam roken."

Bij het kiezen van de beste lump charcoal zijn factoren zoals de grootte van de stukken houtskool, de verbrandingstemperatuur en de kwaliteit essentieel. Rockwood Lump Charcoal wordt geprezen om zijn constante verbranding en minimale afval. Het wordt ook genoemd als een van de beste keuzes voor lump charcoal in de review van Bob Vila. Er zijn echter ook andere opmerkelijke keuzes beschikbaar, zoals Jealous Devil All Natural Hardwood Lump Charcoal en Fogo All Natural Premium Hardwood Lump Charcoal.

Om de review van Bob Vila te citeren: "Rockwood All-Natural Hardwood Lump Charcoal (beste prijs-kwaliteitverhouding) [...] Jealous Devil All Natural Hardwood Lump Charcoal (beste overall) [...] Fogo All Natural Premium Hardwood Lump Charcoal (beste natuurlijke houtskool)."

In vergelijking met zijn concurrenten biedt Rockwood Lump Charcoal een uniek smaakprofiel en milieuvriendelijke herkomst. Het grootste nadeel is de hogere prijs in vergelijking met andere opties. Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal staat bekend om zijn hoge verbrandingstemperatuur en unieke rookgeur, terwijl Fogo Super Premium Lump Charcoal zorgt voor hoge hitte en langdurig branden. Royal Oak Classic Charcoal Briquets is daarentegen een betrouwbare, maar minder opvallende optie.

Om samen te vatten, bieden Rockwood Lump Charcoal briketten een hoogwaardige keuze voor grillliefhebbers zoals ik. Gemaakt van eikenhout, esdoorn en hickory uit Missouri, zorgen ze voor een heerlijke geur van een kampvuur en snelle kooktijden. Hoewel ze duurder zijn dan andere opties, vallen ze op door hun unieke smaakprofiel en milieuvriendelijke herkomst. Er zijn echter ook andere opmerkelijke opties op de markt, elk met zijn eigen sterke en zwakke punten. Uiteindelijk hangt de keuze tussen lump charcoal en briketten af van persoonlijke voorkeur en kookbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal

 • list plusHoge warmteafgifte en snelle ontsteking
 • list plusSchone verbranding met minimale as
 • list plusConsistente kwaliteit en prestaties

Nadelen Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal

 • list plusSpecifiek ontworpen voor Kamado grills
 • list plusMogelijk niet geschikt voor andere soorten grills of smokers
 • list plusVuurventilatie moet worden aangepast op basis van de gebruikte hardhoutsoorten

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.96
Functionaliteit
8.11
Gebruiksgemak
8.02
De Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal briketten zijn een topper op de markt voor houtskool, en bieden indrukwekkende prestaties en waarde. Volgens The Spruce Eats is Jealous Devil de beste keuze voor Kamado grills, en benadrukt de veelzijdigheid en het vermogen om zowel langzaam roken als snel grillen aan te kunnen. De houtskool is gemaakt van 100% natuurlijk hardhout, wat zorgt voor een schone verbranding zonder toevoegingen of vulstoffen.

Een van de opvallende kenmerken van Jealous Devil briketten is hun hoge hitteoutput en snelle ontsteking. Zoals vermeld in klantrecensies op Amazon, brandt de houtskool heet en snel, waardoor het ideaal is voor het dichtschroeien en het bereiken van die perfecte korst op je gegrilde vlees. De grote stukken houtskool en lange brandduur van de briketten maken meerdere kooksessies mogelijk met slechts een kleine hoeveelheid houtskool, waardoor het een kosteneffectieve optie is.

Klanten hebben ook de schone verbranding van Jealous Devil briketten geprezen, met minimaal achtergebleven as. Dit is een belangrijk voordeel, aangezien overmatige as de luchtstroom en temperatuurregeling tijdens het grillen kan belemmeren. De stevige verpakking zorgt ervoor dat de briketten onbeschadigd aankomen, en de competitieve prijsstelling op platforms zoals Amazon maakt het een aantrekkelijke keuze voor prijsbewuste kopers.

Op het gebied van smaak bieden Jealous Devil briketten een veelzijdig assortiment. De hardhoutsoorten die in de houtskool worden gebruikt, geven een natuurlijke rokerige smaak aan het voedsel. Lichtere houtsoorten zoals esdoorn zorgen voor een zoetere smaak voor wit vlees, terwijl donkerdere houtsoorten zoals eik en hickory een sterkere smaak geven aan rood vlees.

Vergeleken met andere merken houtskool onderscheidt Jealous Devil zich door zijn consistente kwaliteit en prestaties. De grote, gelijkmatige stukken houtskool zorgen voor een langere en heter verbranding, waardoor je uitstekende controle hebt over je grillproces. Het ontbreken van overtollig houtskoolstof is ook opmerkelijk, omdat het het risico op vonken vermindert en zorgt voor een schonere grillervaring.

Hoewel Jealous Devil briketten uitblinken op veel gebieden, is het belangrijk om te weten dat ze specifiek zijn ontworpen voor Kamado grills. Als je een ander type grill of smoker hebt, zijn er mogelijk andere opties die beter geschikt zijn. Daarnaast is het, net als bij elke houtskool, essentieel om je vuurventilatie aan te passen op basis van de verbrandingstemperatuur van de gebruikte hardhoutsoort.

Kortom, de Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal briketten bieden uitstekende prestaties, kwaliteit en waarde voor liefhebbers van Kamado grills. Hun hoge hitteoutput, snelle ontsteking en schone verbranding maken ze een betrouwbare keuze voor verschillende grillscenario's. Met hun competitieve prijsstelling en positieve klantrecensies zijn Jealous Devil briketten zeker het overwegen waard voor je volgende barbecue.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

4. Royal Oak Classic Charcoal Briquets

Loading ...

Voordelen Royal Oak Classic Charcoal Briquets

 • list plusLangdurige reputatie en loyale klantenkring
 • list plusOndersteund door tevreden klanten en gerenommeerde bronnen
 • list plusBiedt uitzonderlijke prestaties, gemak en veelzijdigheid

Nadelen Royal Oak Classic Charcoal Briquets

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.31
  Functionaliteit
  6.83
  Gebruiksgemak
  7.25
  De Royal Oak Classic Houtskoolbriketten zijn een zeer aanbevolen keuze voor liefhebbers van barbecueën. Met een jarenlange reputatie en een trouwe klantenkring zijn deze briketten al meer dan 20 jaar een favoriete optie. Volgens een tevreden klant die heeft deelgenomen aan barbecuewedstrijden in het hele land, heeft Royal Oak Houtskool een belangrijke rol gespeeld in hun succes. Ze raden ook aan om de Royal Oak 100% Houtskoolpellets te proberen voor een authentieke barbecuesmaak, hoge hitte en minder as ("Royal Oak® Houtskool is al meer dan 20 jaar mijn favoriete keuze en heeft bijgedragen aan mijn succes in barbecuewedstrijden in het hele land.").

  Wat specificaties en functies betreft, bieden de Royal Oak 15,4 lb Houtskoolbriketten gebruiksgemak en gemak. Met 378 beoordelingen hebben klanten de mogelijkheid om ze te vergelijken met andere houtskoolopties en accessoires. De beschikbaarheid van een vraag-en-antwoordgedeelte van de community verbetert de informatie die beschikbaar is voor potentiële kopers verder. Dit stelt klanten in staat om een weloverwogen beslissing te nemen en antwoorden te vinden op specifieke vragen die ze mogelijk hebben.

  Volgens Kit Dillon, een senior medewerker bij Wirecutter, worden de Royal Oak Classic Briketten beschouwd als de beste houtskool voor barbecueën. Deze aanbeveling van een betrouwbare bron voegt geloofwaardigheid toe aan de kwaliteit en prestaties van het product. Dillon benadrukt ook de mogelijkheid van houtskool van stukken hout, en beveelt specifiek de Fogo All Natural Premium Hardwood Charcoal aan voor degenen die dat verkiezen. Dit laat zien dat de Royal Oak Classic Briketten niet alleen een topkeuze zijn onder briketopties, maar ook kunnen concurreren met alternatieven van houtskool van stukken hout ("De beste houtskool voor barbecueën is de Royal Oak Classic Briketten.").

  Hoewel specifieke informatie over de algehele beoordeling of klantfeedback voor de Royal Oak 10 lb Houtskoolbriketten niet beschikbaar is, is het veilig om aan te nemen dat deze briketten een vergelijkbaar niveau van kwaliteit en prestaties bieden als hun grotere tegenhangers. De beschikbaarheid van verschillende verpakkingsgroottes voorziet in uiteenlopende behoeften en voorkeuren, waardoor klanten de meest geschikte optie voor hun grillbehoeften kunnen kiezen.

  Al met al zijn de Royal Oak Classic Houtskoolbriketten een betrouwbare en zeer gewaardeerde keuze op de markt. Met een trouwe klantenkring en aanbevelingen van zowel tevreden gebruikers als betrouwbare bronnen, bieden deze briketten uitzonderlijke prestaties, gemak en veelzijdigheid. Of je nu een enthousiaste deelnemer aan barbecuewedstrijden bent of gewoon af en toe grilt, de Royal Oak Classic Houtskoolbriketten zullen zeker aan je verwachtingen voldoen en heerlijke rokerige smaken aan je gegrilde gerechten toevoegen.

  Verkrijgbaar bij:

  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Briketten. Er zijn namelijk 1149 verschillende te bestellen ...

  Bedankt voor het lezen!