Wat is de beste Gasbarbecue van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 19 april, 2024

Het kopen van een goede Gasbarbecue is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Gasbarbecue van 2024? Na het onderzoeken van 1177 Gasbarbecues kwam de MaxxGarden Gas barbecue - 3 als beste uit onze Gasbarbecue-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gasbarbecues, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gasbarbecues-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Gasbarbecue-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Gasbarbecues

1Score: 9.6
MaxxGarden Gas barbecue - 3
MaxxGarden Gas barbecue - 3
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Master Cook Gasbarbecue en Grill
Master Cook Gasbarbecue en Grill
Master Cook
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Bighorn Gasbarbecue en Grill
Bighorn Gasbarbecue en Grill
Bighorn
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Campingaz 4 Series Select S
Beste gasbarbecue
Campingaz 4 Series Select S
Campingaz
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Campingaz Attitude 2go
Campingaz Attitude 2go
Campingaz
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
SMH LINE® Draagbare Party Grill
SMH LINE® Draagbare Party Grill
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Ooni Pizza Ovens Ooni Koda
Ooni Pizza Ovens Ooni Koda
Ooni
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Bighorn Plancha Grill - Gasbarbecue
Bighorn Plancha Grill - Gasbarbecue
Bighorn
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
CADAC Safari Chef 2 LP
CADAC Safari Chef 2 LP
Cadac
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Burnhard Gas BBQ Big FRED
Burnhard Gas BBQ Big FRED
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gasbarbecue Koopgids

Met een gasbarbecue heb je de hele barbecue-ervaring zonder gedoe met kolen. Hoe je uit alle soorten en maten de beste gasbarbecue kiest, lees je in deze koopgids.

Wat voor soort branders heeft een gasbarbecue?

Elke gasbarbecue heeft een of meerdere hoofdbranders. Dit beslaat het grootste deel van het grill oppervlak en gebruik je waarschijnlijk het meest. Dankzij gas doen de branders hun werk en kun je na een korte opwarmtijd van een paar minuten al grillen.

Naast de hoofdbrander(s), hebben sommige gasbarbecues ook zijbranders of infraroodbranders. De zijbrander functioneert niet anders dan de hoofdbrander, maar is wat kleiner en zit aan de zijkanten van de gasbarbecue. De zijbranders zijn handig om te gebruiken als je kleine gerechten of bijgerechten op de barbecue bereidt.

De infraroodbrander lijkt misschien op een hoofd- of zijbrander, maar werkt net even anders. Het infrarood bereikt namelijk een extra hoge temperatuur die erg geschikt is om vlees dicht te schroeien. Helaas is niet elke gasbarbecue automatisch uitgerust met een infraroodbrander. Wil je graag een infraroodbrander gebruiken, zoek deze eigenschap dan op in de productspecificaties.

Wat is het verschil tussen een gasbarbecue en een buitenkeuken?

Onder de gasbarbecues kennen we twee verschillende soorten: de reguliere gasbarbecue en de buitenkeuken. Buitenkeukens die op gas werken zijn dus een grote variant van de gasbarbecue. Ze zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om buiten te grillen en bieden alle ruimte om met grotere gezelschappen een gezellige barbecue te houden.

Terwijl de gewone gasbarbecue nog wel eens als tafelbarbecue gebruikt kan worden, staat de buitenkeuken op een ruim onderstel. Zo heb je direct extra ruimte om spullen te bewaren of uit te stallen. Hoeveel werkruimte een buitenkeuken precies biedt, verschilt natuurlijk per model, maar je kunt er in ieder geval mee aan de slag zonder je te storen aan een tekort aan ruimte.

Hoeveel gas verbruikt een gasbarbecue?

De hoeveelheid gas die een gasbarbecue gebruikt, verschilt per model. Gemiddeld genomen ligt dit tussen de 200 en 600 gram per uur. Hoewel je he misschien zou verwachten, leidt een grotere barbecue echter niet per se tot meer verbruik. Het formaat speelt wel een rol, maar een buitenkeuken in een moderne, zuinige uitvoering verbruikt bijvoorbeeld relatief weinig gas.

Hoe lang een gasfles meegaat, ligt ook aan het formaat van de gasfles. Met een simpele rekensom kom je erachter hoe lang de fles meegaat. Deel het totaal aantal gram gas in de fles door het verbruik van gas in gram per uur. De uitkomst vertelt je hoeveel uur je kunt barbecueën voordat de gasfles leeg raakt.

Wat voor gasfles heb je nodig voor een gasbarbecue?

Welke gasfles je kunt gebruiken voor de gasbarbecue, hangt af van het model. Soms passen meerdere typen gasflessen op dezelfde gasbarbecue en heb je keuze uit verschillende flessen. Welke gasflessen geschikt zijn voor de gasbarbecue die jij hebt, vind je terug in de handleiding van de gasbarbecue.

Je kunt het formaat van de gasfles het beste baseren op het formaat en verbruik van de gasbarbecue. Heb je een flinke buitenkeuken, dan is een gasfles van ongeveer 10 kilogram geen overbodige luxe. Gaat het om een compact tafelmodel, dan kun je met 5 kilogram een tijdje vooruit.

Hoe sluit je een gasfles aan op de gasbarbecue?

Om te beginnen is het niet verstandig om de gasbarbecue aan te sluiten op aardgas, vooral als je geen kennis van zaken hebt. Het is een ingewikkelde klus waar veel omwegen zoals extra slangen en koppelstukken voor nodig zijn. De eenvoudigste en meest effectieve optie is om de gasbarbecue aan te sluiten op een geschikte gasfles.

Om de glasfles aan te sluiten heb je verder een gasdrukregelaar en gasslang nodig. Controleer vooraf altijd of de aansluiting die je aanschaft op de barbecue past. Dit is een nippel-aansluiting of schroefdraadaansluiting. Bij de schroefdraadaansluiting heb je een extra koppelstukje nodig. Heeft de gasbarbecue een nippel-aansluiting? Dan heb je geen extra hulpmiddel nodig.

Wanneer je de gasfles op de barbecue aansluit, controleer je altijd of de koppelstukken van alle onderdelen bij elkaar passen en onbeschadigd zijn. Koppel eerst de gasdrukregelaar aan de gasfles. Zorg ervoor dat alles stevig vastzit. Verbind de andere kant van de gasslang met de barbecue en zet de gasfles op een veilige, stabiele plek neer.

Voordat je gaat grillen, is het verstandig om te controleren of de barbecue en gasfles daadwerkelijk goed zijn aangesloten. Gebruik hiervoor wat zeepsop en smeer alle koppelstukken hiermee in. Laat de barbecue nog uit staan, maar laat voorzichtig wat gas lopen.

Als er belletjes ontstaan, betekent het dat er een lek is waardoor gas ontsnapt. In dat geval is het belangrijk om er alsnog voor te zorgen dat er geen gas lekt en alles veilig is voordat je de barbecue aanzet.

Hoe maak je een gasbarbecue schoon?

Je hebt langer plezier van een goed onderhouden gasbarbecue. Daarom is het belangrijk om de gasbarbecue regelmatig een schoonmaakbeurt te geven. Voedselresten verwijder je het liefst na elk gebruik van de barbecue. Hoe langer je wacht met schoonmaken, des te hardnekkiger vuilresten worden, dus het is aan te raden om de klus niet al te lang uit te stellen.

Om een gasbarbecue schoon te maken verzamel je de volgende benodigdheden:

 • Schoonmaakborstels
 • Spons
 • Microvezeldoeken
 • Reinigingsmiddelen zoals afwasmiddel, ontvetter en RVS reiniger
 • Handschoenen

Wacht altijd tot de barbecue volledig is uitgeschakeld en afgekoeld voordat je het apparaat schoonmaakt. Ontkoppel ook de gasfles en gasdrukregelaar. Laat daarna eerst de meest hardnekkige delen van het vuil inweken door een royale hoeveelheid reinigingsmiddel te gebruiken. Wacht een tijdje zodat het vuil de kans krijgt om los te weken.

Voor de grill gebruik je bijvoorbeeld een ontvetter, en voor een behuizing van roestvrij staal is RVS-reiniger geschikt. Het beste schoonmaakmiddel kies je dus op basis van het te behandelen materiaal.

Nadat het schoonmaakmiddel is ingetrokken, kun je met de schoonmaakborstels het vuil schrobben. Verwijder daarna met een spons en een geschikt schoonmaakmiddel de laatste resten van het vuil. Om de laatste schoonmaakrestjes te verwijderen poets je het geheel op met een microvezeldoek. De gasbarbecue is nu schoon en klaar voor volgend gebruik.

hero illustration

Hoe testen we Gasbarbecues?

Om de beste Gasbarbecue te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gasbarbecue-test hebben we 1177 Gasbarbecues vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Gasbarbecue-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Gasbarbecue-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Gasbarbecue-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Gasbarbecue in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1177 Gasbarbecues te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Gasbarbecues in een oogopslag

1. MaxxGarden Gas barbecue - 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxGarden Gas barbecue - 3

 • list plusRuime grillplaat voor koken en entertainen in de buitenlucht
 • list plusNauwkeurige temperatuurregeling voor perfecte kookresultaten
 • list plusGemakkelijke mobiliteit dankzij stevige zwenkwielen

Nadelen MaxxGarden Gas barbecue - 3

 • list plusElektrische ontsteking werkt op AA-accu, die niet meegeleverd wordt

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op de MaxxGarden Gasbarbecue met 3 branders! Met zijn stijlvolle en functionele ontwerp is deze gasbarbecue perfect voor het organiseren van buitenfeesten voor familie en vrienden. Met een totale afmeting van 129 x 100 x 55 cm en een kookhoogte van 82 cm, biedt de BBQ voldoende ruimte voor een fantastische kookervaring in de buitenlucht. De heavy-duty kap met ingebouwde thermometer zorgt voor nauwkeurige temperatuurregeling, terwijl de zijtafel extra werkruimte biedt voor sauzen en bijgerechten.

De gasbarbecue is gemaakt van duurzame materialen, waardoor het een langdurige investering is. Met een verwijderbare vetopvanger is het schoonmaken eenvoudig, terwijl de opbergkast voldoende ruimte biedt voor de gasfles en andere kookaccessoires. Bovendien zorgen de stevige zwenkwielen voor gemakkelijke mobiliteit, waardoor de grill eenvoudig verplaatst kan worden. De geïntegreerde elektrische ontsteking en de mogelijkheid om verschillende gastypes te gebruiken, zoals LPG, butaan en propaan, maken deze barbecue veelzijdig en gemakkelijk in gebruik.

Wat deze gasbarbecue onderscheidt, is de focus op kwaliteit, functionaliteit en gemak. Het merk MaxxGarden biedt een breed scala aan tuingerelateerde producten van hoge kwaliteit, met oog voor betaalbaarheid en duurzaamheid. De toevoeging van het MaxxGarden BBQ set maakt deze gasbarbecue een complete buitenkookoplossing.

De MaxxGarden Gasbarbecue met 3 branders is ideaal voor gezinnen die graag buiten koken en entertainen. De ruime grillplaat, de nauwkeurige temperatuurregeling, het handige ontwerp en de mobiliteit maken het een uitstekende keuze voor zomerse bijeenkomsten en tuinfeesten. Een potentiële beperking is dat de elektrische ontsteking werkt op een AA-accu, die niet meegeleverd wordt.

Al met al biedt de MaxxGarden Gasbarbecue met 3 branders een uitstekende balans tussen kwaliteit, functionaliteit en gebruiksgemak. Het is een solide investering voor liefhebbers van buiten koken, die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige gasbarbecue. Met een focus op duurzaamheid en mobiliteit, onderscheidt deze barbecue zich van zijn concurrenten en biedt het een complete oplossing voor buiten koken. 🍔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Master Cook Gasbarbecue en Grill

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Master Cook Gasbarbecue en Grill

 • list plusVeel branders, handige functies en fraai design
 • list plusGemakkelijk om verschillende soorten voedsel tegelijkertijd te bereiden
 • list plusDuurzaam en stijlvol met roestvrij stalen afwerking

Nadelen Master Cook Gasbarbecue en Grill

 • list plusMontagepakket dat tijd en geduld vereist

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.04
Gebruiksgemak
9.96
Ik ben dol op barbecueën en de Gasbarbecue en Grill - 5 + 1 branders + 1 infrarood zijbrander - Buitenkeuken - Edelstaal BBQ is echt een geweldige keuze voor mij. Met vijf hoofdbranders, een infrarood brander en een extra zijbrander kan ik allerlei soorten voedsel tegelijkertijd bereiden, allemaal op de perfecte temperatuur. En met de eenvoudige ontsteking en volledige controle over de branders is het super gemakkelijk te bedienen. Plus, de thermometer helpt me om de temperatuur nauwkeurig te regelen tijdens het barbecueën.

Een van de coolste dingen aan deze barbecue is de halogeen verlichting, waardoor ik zelfs als het donker begint te worden kan blijven grillen. En het bedieningspaneel heeft ook sfeervolle LED-verlichting, wat echt een leuke touch geeft. Onder de barbecue is er opbergruimte met deuren, dus ik kan al mijn barbecuebenodigdheden netjes opbergen. En met de vier wielen kan ik de barbecue moeiteloos verplaatsen zonder me een breuk te tillen.

Het grilloppervlak van deze barbecue heeft gietijzeren roosters en een gietijzeren bakplaat, dus ik kan niet alleen vlees en groenten grillen, maar ook bijvoorbeeld pizza's maken met behulp van een pizzasteen. En het RVS warmhoudrek is perfect om mijn gerechten warm te houden terwijl ik de rest van het eten klaarmaak.

De Gasbarbecue en Grill is gemaakt van roestvrij staal met een stijlvolle gepoedercoate afwerking, dus het ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook duurzaam. En het is CE- en CSA-gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan alle veiligheidsnormen. De afmetingen zijn 151,8 x 62,5 x 119 cm en het grilloppervlak is 71 x 49,5 cm. De barbecue wordt geleverd met een grillrooster, een warmhoudrek, een vetopvangbak, een handleiding en een gasslang met gasdrukregelaar.

De reviews van andere gebruikers zijn echt positief. Ze noemen het een geweldig product met een prachtig design en goede kwaliteit. Ze vinden het ook super handig in gebruik en een mooie aanvulling op hun terras. En ze zijn ook erg te spreken over de snelle en perfecte levering.

Oké, er is één klein minpuntje: je moet de barbecue zelf in elkaar zetten en het kost wat tijd en geduld. Maar het eindresultaat is zo mooi dat het het zeker waard is. Ik ben echt heel tevreden met mijn Gasbarbecue en Grill - 5 + 1 branders + 1 infrarood zijbrander - Buitenkeuken - Edelstaal BBQ. Het heeft zoveel branders, handige functies en een prachtig design, alles wat ik nodig heb voor urenlang barbecueplezier met mijn vrienden en familie. 🍔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs

3. Bighorn Gasbarbecue en Grill

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bighorn Gasbarbecue en Grill

 • list plusPrachtig afgewerkt design
 • list plusEffectieve en gelijkmatige warmteverdeling
 • list plusDuurzame en roestbestendige roestvrijstalen branders

Nadelen Bighorn Gasbarbecue en Grill

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.35
Gebruiksgemak
8.58
De Bighorn Gasbarbecue en Grill - 4 Branders - Zwart is echt een pareltje voor de lange zomeravonden met vrienden en familie. Met 4 hoofdbranders zorgt deze barbecue voor een efficiënte en gelijkmatige warmteverspreiding. De roestvrijstalen branders zijn duurzaam en bestand tegen roest, dus gaan ze lekker lang mee.

Een van de beste kenmerken van deze gasbarbecue is het ingebouwde ontstekingssysteem met druk- en draaiknoppen. Hiermee steek je de barbecue supermakkelijk aan en heb je volledige controle over het bereiden van verschillende soorten voedsel op verschillende temperaturen. En we hebben zelfs een thermometer toegevoegd, zodat je de temperatuur tijdens het barbecueën altijd in de gaten kunt houden.

De Bighorn Gasbarbecue heeft ook nog eens een handige zijtafel waar je al je barbecuebenodigdheden op kunt zetten. Zo heb je alles binnen handbereik tijdens het grillen. En met de twee wielen kun je de barbecue makkelijk door de tuin of over het terras verplaatsen.

De afmetingen van de barbecue zijn 136x58x111 cm en het totale kookoppervlak is maar liefst 3236,45 cm². Het grillrooster is gemaakt van geëmailleerd staal, waardoor het eten niet blijft plakken en je het makkelijk schoon kunt maken. De gasbarbecue zelf is gemaakt van roestvrij staal met gepoedercoate afwerkingen, wat zorgt voor duurzaamheid en een prachtige uitstraling.

Bighorn is een merk dat bekend staat om zijn geweldige ontwerp, functionaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid. Het bedrijf Shinerich heeft ervoor gezorgd dat deze gasbarbecue van topkwaliteit is en gebouwd is om lang mee te gaan. En met hun uitstekende klantenservice zorgen ze ervoor dat jij jarenlang kunt genieten van het koken met de Bighorn Barbecues.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kunnen we op basis van de productbeschrijving concluderen dat de Bighorn Gasbarbecue en Grill - 4 Branders - Zwart een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en krachtige gasbarbecue. Met zijn 4 branders, ingebouwd ontstekingssysteem en ruime kookoppervlak heeft deze barbecue alles wat je nodig hebt voor een geslaagde avond barbecueën. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

4. Beste gasbarbecue: Campingaz 4 Series Select S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Campingaz 4 Series Select S

 • list plusGeschikt voor grote gezelschappen en heeft een kookoppervlak voor 15 personen.
 • list plusBlue Flame Power System zorgt voor optimale warmteverdeling en minimaliseert opflakkeringen.
 • list plusInclusief inklapbare zijtafels, een handige zijbrander en modulair kooksysteem.

Nadelen Campingaz 4 Series Select S

 • list plusMontage kan tot wel twee uur duren.
 • list plusEen van de wieltjes blijft niet goed zitten vanwege een zwakke pin.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.73
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
8.65
Ik heb de Campingaz 4 Series Select S gasbarbecue getest en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Deze barbecue is perfect voor grote gezelschappen en heeft 4 hoofdbranders en een kookoppervlak dat geschikt is voor 15 personen. Je kunt dus gemakkelijk een verscheidenheid aan gerechten bereiden. Het elektronische ontstekingssysteem zorgt ervoor dat je de barbecue snel en eenvoudig kunt aansteken. Geen gedoe meer met lucifers!

Wat deze barbecue echt opvallend maakt, is het Blue Flame Power System. Dit systeem zorgt voor een optimale warmteverdeling en minimaliseert opflakkeringen, zodat je voedsel minder snel zal aanbranden. Je vlees blijft heerlijk sappig en vol van smaak. Dat is toch fantastisch?

De Campingaz 4 Series Select S heeft ook nog eens twee inklapbare zijtafels waarop je bijgerechten en sauzen kunt bereiden. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een handige zijbrander waarop je aparte gerechten zoals sauzen en groenten kunt bereiden. Zo kun je echt alles klaarmaken wat je maar wilt. En het gietijzeren, modulaire rooster maakt het nog veelzijdiger. Je kunt accessoires toevoegen zoals een pizzasteen, een gevogeltehouder of zelfs een wok. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het schoonmaken van de Campingaz 4 Series Select S is ook een fluitje van een cent dankzij het InstaClean Aqua systeem. De vetopvangbak kun je gemakkelijk verwijderen en in de vaatwasser stoppen. En de gietijzeren roosters kun je gewoon schoonmaken met een barbecueborstel. Geen gedoe en geen stress!

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat er enkele aandachtspunten zijn. Sommige gebruikers geven aan dat het in elkaar zetten van de barbecue wat tijd kan kosten, tot wel twee uur. En er is ook een probleem met een van de wieltjes, dat niet goed blijft zitten vanwege een zwakke pin. Maar over het algemeen zijn de gebruikersreviews positief. Mensen waarderen de degelijkheid van het materiaal en het gemak van het schoonmaken. En de duidelijke montagehandleiding wordt ook gewaardeerd, ondanks dat het wat tijd kan kosten.

Al met al is de Campingaz 4 Series Select S een geweldige keuze voor iedereen die van buiten koken houdt. Met zijn krachtige branders, handige zijbrander en modulaire kooksysteem biedt deze gasbarbecue zoveel mogelijkheden. Ja, er zijn enkele aandachtspunten, maar de sterke punten van dit product maken het de moeite waard. Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten, steek de barbecue aan en geniet van heerlijke maaltijden met je vrienden en familie! 🍔

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5. Campingaz Attitude 2go

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Campingaz Attitude 2go

 • list plusGeïntegreerde brandbescherming voorkomt hoge vlammen en aanbranden van het vlees
 • list plusGelijkmatige warmteverdeling zorgt ervoor dat alle stukken eten even snel gaar worden
 • list plusLichtgewicht en compact ontwerp maakt het gemakkelijk mee te nemen en te vervoeren

Nadelen Campingaz Attitude 2go

 • list plusWordt geleverd zonder slang, dus je moet zelf een slang aanschaffen

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
9.02
Gebruiksgemak
8.18
De Campingaz Attitude 2go is dé barbecue die ik altijd meeneem voor spontane barbecues in de tuin, op het balkon of in het park. Met zijn ruime grilloppervlak is hij perfect voor maximaal 6 personen. Wat deze barbecue echt speciaal maakt, is de geïntegreerde brandbescherming. Geen gevaarlijke vlammen en geen aangebrand vlees meer! De warmte wordt gelijkmatig verdeeld dankzij de roestvrijstalen branders en het gietijzeren oppervlak, waardoor al het eten even snel gaar wordt. En het beste van alles? Na het eten hoef je geen tijd te verspillen aan het schoonmaken, want het vetbakje vangt alles op en kan gewoon in de vaatwasser.

Deze draagbare gasbarbecue is niet alleen lichtgewicht, maar heeft ook een stijlvol design. Ik neem hem overal mee naartoe, of het nu mijn balkon is, het park of zelfs de camping. Dankzij het brandersysteem met blauwe vlam wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, zodat je altijd perfect gegrild eten hebt. En het beste van alles? Je kunt zelfs de temperatuur controleren zonder de deksel te openen, dankzij de ingebouwde thermometer op de aluminium deksel. Hoe handig is dat?

De Campingaz Attitude 2go wordt volledig gemonteerd geleverd, dus je kunt meteen aan de slag met grillen. Met een gewicht van slechts 13 kilo is hij compact genoeg om overal mee naartoe te nemen, maar groot genoeg om te grillen voor ongeveer 6 personen. En dankzij de zachte handgrepen is het transport super comfortabel. Ook het schoonmaken is een eitje, dankzij de vetopvangbak aan de voorkant die gewoon in de vaatwasser kan.

Een gebruiker is dolenthousiast over de Attitude 2go en noemt het een prachtige barbecue met 2 uitneembare gietijzeren roosters en een handige schuifla voor het vet. Het enige minpuntje is dat de barbecue zonder slang geleverd wordt, maar dat is makkelijk op te lossen door er zelf een aan te schaffen. Een andere gebruiker is helemaal tevreden over het design, de kwaliteit en het gemak van de barbecue. Hij warmt snel op en brandt perfect. En het feit dat de barbecue volledig gemonteerd wordt geleverd, is echt een pluspunt. Een derde gebruiker vindt de barbecue stevig en perfect voor het grillen van grote hoeveelheden voedsel.

Alles bij elkaar genomen is de Campingaz Attitude 2go een prachtige en draagbare gasbarbecue met handige functies zoals geïntegreerde brandbescherming en een ingebouwde thermometer. Hij is makkelijk mee te nemen en schoon te maken. Het enige minpuntje is dat hij zonder slang geleverd wordt, maar dat is makkelijk op te lossen. Kortom, een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een draagbare barbecue met genoeg capaciteit om te grillen voor maximaal 6 personen. 🌭

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. SMH LINE® Draagbare Party Grill

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SMH LINE® Draagbare Party Grill

 • list plusVeelzijdig 3-in-1 camping kooktoestel en gas barbecue

Nadelen SMH LINE® Draagbare Party Grill

 • list plusBeperkte brandduur van 1,5 tot 3 uur

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.71
Functionaliteit
7.91
Gebruiksgemak
8.43
Ik ben trots om de veelzijdige SMH LINE ® Draagbare Party Grill aan te kondigen! Dit 3-in-1 camping kooktoestel en gas barbecue is perfect voor heerlijke maaltijden, waar je ook bent. Met 4 gasflessen en een plastic transportbox, is het ideaal voor kamperen, picknicken, en buitenhuisgebruik.

Dit kooktoestel heeft een aluminium branderkop, stabiele metalen behuizing, en een grilloppervlak van ongeveer 35 cm. De automatische piëzo-ontsteking zorgt voor gemak en betrouwbaarheid, terwijl de vlam instelbaar is door de draaiknop en wordt geleverd met windbescherming.

Met een brandduur van 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van de gasregeling, en een warmteafgifte van 2.2KW, is dit kooktoestel efficiënt en krachtig. Het gasverbruik is ongeveer 150g/uur, wat redelijk zuinig is. Dankzij de druksensor en CE-markering is het veilig in gebruik.

Dit draagbare camping kooktoestel is perfect voor recreatieve doeleinden, survival, bushcrafting, en als voorbereidingsmaatregel bij stroomuitval en noodsituaties. Het wordt geleverd met een gedetailleerde gebruiksaanwijzing en een transportbox voor eenvoudig vervoer en opslag.

De SMH LINE Draagbare Party Grill biedt een complete oplossing voor buiten koken en grillen, en met de inbegrepen accessoires is het een kant-en-klare set voor een geweldige buiten kookervaring. Hoewel het misschien niet geschikt is voor grootschalige evenementen vanwege de beperkte brandduur, is het perfect voor kleine groepen en individueel gebruik. Met zijn efficiëntie, veiligheid, en draagbaarheid, is de SMH LINE Draagbare Party Grill een uitstekende keuze voor liefhebbers van buiten koken en avonturiers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Ooni Pizza Ovens Ooni Koda

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ooni Pizza Ovens Ooni Koda

 • list plusSnel bakproces van authentieke op steen gebakken pizza's in 60 seconden.
 • list plusCompact formaat en lichtgewicht, waardoor draagbaarheid en gemakkelijk transport mogelijk is.
 • list plusMerk zet zich in voor milieubescherming door samen te werken met Eden Projects en 1% for the Planet.

Nadelen Ooni Pizza Ovens Ooni Koda

 • list plusGebrek aan gebruikersrecensies maakt het moeilijk om een volledig beeld te krijgen van de prestaties en betrouwbaarheid.
 • list plusWordt geleverd zonder gasslang en gasdrukregelaar, deze moeten apart worden aangeschaft.
 • list plusBeperkte informatie over de ervaringen van echte gebruikers met de Ooni Koda.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.93
Functionaliteit
7.97
Gebruiksgemak
8.52
De Ooni Pizza Ovens Ooni Koda is dé pizzaoven voor mij. Met deze gasgestookte oven kan ik in slechts 60 seconden een heerlijke op steen gebakken pizza maken. Dit model is echt top, na jaren van ontwikkeling hebben ze een ijzersterk ontwerp neergezet. Ooni staat bekend om zijn betaalbare en lichtgewicht pizzaovens voor thuis, en de Koda 12 is daar geen uitzondering op.

Wat deze oven echt onderscheidt, is het gebruiksgemak. In slechts 15 minuten is hij klaar voor gebruik en bereikt hij een temperatuur van 500°C. Dat is essentieel voor het bakken van de perfecte authentieke pizza met een knapperige bodem, smeltende kaas en een ultieme korst. Maar dat is niet alles, de Koda is ook geschikt voor het bereiden van geroosterde vis, groenten, steaks en nog veel meer, dankzij de temperatuurregelaar.

Een van de grootste voordelen van de Ooni Koda is het compacte formaat en het lichte gewicht. Met slechts 12 kilo is deze pizzaoven super draagbaar en neem ik hem gemakkelijk mee naar de camping, boot of het park. Gewoon de opvouwbare poten openklappen, de pizzasteen plaatsen en de Koda aansluiten op een gasfles (let op: de gasslang en gasdrukregelaar worden niet meegeleverd).

Wat betreft de specificaties, kan deze pizzaoven pizza's tot 33 cm (13 inch) bakken en heeft hij een afmeting van 62 x 40 x 29 cm. De Ooni Koda wordt geleverd zonder gasslang en gasdrukregelaar, dus zorg ervoor dat je deze apart aanschaft. En laten we niet vergeten dat bij het bestellen van een Ooni-pizzaoven, je ook bijdraagt aan het planten van bomen via Ooni's samenwerking met Eden Projects en 1% for the Planet. 🌳

Helaas zijn er geen gebruikersrecensies beschikbaar om een beter beeld te krijgen van de ervaringen van echte gebruikers met de Ooni Koda. Dat maakt het wat lastiger om een compleet beeld te krijgen van de sterke en zwakke punten van deze pizzaoven.

Al met al lijkt de Ooni Koda een veelbelovende pizzaoven met een aantal aantrekkelijke kenmerken, zoals het snelle bakproces, compacte formaat en gebruiksgemak. Het feit dat het merk zich ook inzet voor het milieu door samen te werken met Eden Projects en 1% for the Planet is een extra pluspunt. Het ontbreken van gebruikersrecensies maakt het echter wat lastiger om een compleet beeld te krijgen van de prestaties en betrouwbaarheid van dit model.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

8. Bighorn Plancha Grill - Gasbarbecue

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bighorn Plancha Grill - Gasbarbecue

 • list plusVeelzijdig en biedt de mogelijkheid om verschillende gerechten te bereiden
 • list plusMooi afgewerkte look en verkrijgbaar in verschillende varianten
 • list plusGemakkelijk te verplaatsen en op verschillende plekken te gebruiken

Nadelen Bighorn Plancha Grill - Gasbarbecue

 • list plusMogelijk voorkomen van een defect in de geëmailleerde plaat

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.29
Functionaliteit
8.32
Gebruiksgemak
7.35
Ik ben dol op de Bighorn Plancha Grill, een veelzijdige barbecue die het bereiden van verschillende gerechten een eitje maakt. Met deze plancha kan ik alle kanten op, van lekker sappig vlees en knapperige groenten tot smeuïge eieren en goudbruine gebakken aardappels. En het mooie is dat deze grill er ook nog eens prachtig uitziet. Je kunt kiezen uit twee varianten: een met 3 branders en een met 4 branders.

Deze plancha grill heeft een handige piëzo-ontsteking, waardoor ik veilig en eenvoudig kan beginnen. Met de 4 instelbare roestvrijstalen branders kan ik verschillende soorten voedsel met precies de juiste hitte bereiden. En het beste van alles is dat de plancha wordt geleverd met een vetopvangbak, zodat ik alle sappen gemakkelijk kan opvangen.

De kookplaat van deze plancha is van topkwaliteit en heeft een geëmailleerde coating, waardoor mijn eten niet aan het oppervlak blijft plakken. En het fijne is dat ik de plancha gemakkelijk kan verplaatsen en overal kan gebruiken. Ideaal dus voor op de camping, een gezellige picknick of een feestje met vrienden en familie.

De grillplaat van de Bighorn Plancha Grill is binnen 10 minuten op temperatuur, zodat ik snel aan de slag kan. En dankzij de anti-aanbaklaag blijven er bijna geen etensresten aan de plaat plakken. Na gebruik kan ik de grillplaat eenvoudig afnemen en in de vaatwasser schoonmaken. En ik kan de plaat ook nog eens op mijn fornuis en in de oven gebruiken. Hoe handig is dat?

Een gebruiker vertelt dat deze plancha grill beter is dan een gewone barbecue, omdat hij super snel schoon te maken is. En de goede kwaliteit van de grill wordt ook benadrukt. Een andere gebruiker is blij met de ruime plaat, waardoor hij verschillende gerechten tegelijk kan bereiden en warm kan houden. En de temperatuur is perfect instelbaar, zodat je met meerdere mensen tegelijk kunt koken.

Helaas heeft een gebruiker de plancha moeten terugsturen vanwege een defect in de geëmailleerde plaat. Maar hij is wel tevreden over het design van de grill en heeft meteen een nieuwe besteld.

Al met al is de Bighorn Plancha Grill een handige en kwalitatieve barbecue die veel mogelijkheden biedt. Hij is makkelijk in gebruik en schoon te maken. De ruime plaat en de instelbare temperatuur maken koken met deze plancha grill een plezierige ervaring. Het enige nadeel dat genoemd wordt, is de mogelijkheid van een defect in de geëmailleerde plaat. Maar over het algemeen is het een uitstekende keuze voor buiten koken en biedt het een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

9. CADAC Safari Chef 2 LP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CADAC Safari Chef 2 LP

 • list plusCompact en lichtgewicht, gemakkelijk mee te nemen en op te bergen
 • list plusVeelzijdig, met vier verschillende kookoppervlakken
 • list plusGebruiksgemak en eenvoudig schoon te maken

Nadelen CADAC Safari Chef 2 LP

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.96
  Functionaliteit
  7.53
  Gebruiksgemak
  7.89
  Ik ben de CADAC Safari Chef 2 LP, de perfecte metgezel voor kampeerders en buitenliefhebbers! Met mijn compacte formaat en lichte gewicht van slechts 4 kg ben ik gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. Geen gedoe meer met lucifers of aanstekers, want ik heb een handige automatische ontsteking!

  Wat mij echt uniek maakt, is dat je op mij kunt koken op vier verschillende kookoppervlakken. Ik kom met een barbecuerooster en een bakplaat met een handige non-stick coating, een pandrager en een pan/deksel. Hiermee kun je niet alleen grillen, maar ook bakken en koken. En als je nog meer variatie wilt, kun je mij uitbreiden met een paella pan en een pizzasteen. Zo kun je eindeloos experimenteren met jouw buitenkookkunsten!

  Maar dat is nog niet alles! Ik ben ook super makkelijk in gebruik en schoon te maken. Zo kun je meer tijd besteden aan het genieten van je heerlijke maaltijd, in plaats van aan de voorbereiding en opruimen. Ideaal voor kampeerders die snel en efficiënt willen koken!

  De reviews van mijn gebruikers bevestigen mijn geweldige eigenschappen. Ze prijzen mijn gebruiksgemak, praktische design en goede prijs/kwaliteitverhouding. En omdat ik zo duurzaam ben, kun je nog jarenlang van mijn kookkunsten genieten!

  Veel kampeerders gebruiken mij op de camping en zijn dolenthousiast. Ze vinden mij praktischer dan de grotere modellen en zijn blij dat ze geen gesjouw meer hebben met grote pannen. Mijn compacte formaat en handige draagtasje maken mij de ideale keuze voor kampeerders die willen genieten van buiten koken zonder gedoe.

  Hoewel ik over het algemeen positieve feedback krijg, zijn er geen specifieke negatieve aspecten genoemd in de reviews. Dat betekent dat mijn gebruikers over het algemeen tevreden zijn met mijn prestaties en functionaliteit.

  Dus, als je op zoek bent naar een compacte en veelzijdige gasbarbecue, dan ben ik de CADAC Safari Chef 2 LP voor jou! Met mijn vier verschillende kookoppervlakken, gebruiksgemak en draagbaarheid bied ik alles wat je nodig hebt voor een heerlijke buitenkookervaring. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen gaan koken en genieten van de buitenlucht! 🌞

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Burnhard Gas BBQ Big FRED

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Burnhard Gas BBQ Big FRED

  • list plusVeelzijdige kookmogelijkheden: direct grillen, indirect grillen en roken op een kleine vlam.
  • list plusKrachtige infraroodbrander: kan temperaturen tot 900 °C bereiken voor een knapperige korst.
  • list plusHandige accessoires: food container, zijtafel, en UV-bestendige afdekhoes meegeleverd.

  Nadelen Burnhard Gas BBQ Big FRED

  • list plusGroot en zwaar: kan een beperking zijn voor gebruikers die mobiliteit belangrijk vinden.

  Beoordeling

  7.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.65
  Functionaliteit
  7.22
  Gebruiksgemak
  6.82
  Ik ben dol op de Burnhard Gas BBQ Big FRED Deluxe, een barbecue zonder compromissen die een veelzijdige en complete barbecue-ervaring biedt. Met afmetingen van 139,5 x 115 x 55 cm is deze gasbarbecue compact gebouwd en komt hij al voorgemonteerd, waardoor je hem snel en gemakkelijk kunt gebruiken. Met deze Big FRED barbecue heb je de vrijheid om te kiezen hoe je je maaltijden wilt bereiden, of het nu direct grillen op vol vermogen is, indirect grillen met een gelijkmatige temperatuur met het roestvrijstalen deksel, of roken op een kleine vlam.

  Een opvallende eigenschap van de Big FRED is de keramische infraroodbrander met een vermogen van 3,5 kW, die temperaturen tot wel 900 °C kan bereiken. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde hitte, waardoor je gerechten een heerlijk knapperige korst kunnen krijgen. Daarnaast beschikt de barbecue over drie traploos instelbare roestvrijstalen branders met een vermogen van 10,5 kW, die zorgen voor gelijkmatige verhitting van je gerechten. Met Piëzo-ontstekingen zijn de branders eenvoudig en snel op te starten.

  De Big FRED is uitgerust met een extra dik, porselein geëmailleerd gietijzeren rooster, waardoor je gerechten die kenmerkende grillstrepen krijgen. De vette spijlen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over de gehele grillzone, wat resulteert in uitstekende kookresultaten. Bovendien heeft deze barbecue een handige kookplaat aan de zijkant, ideaal voor het bereiden van bijgerechten of het warmhouden van voedsel.

  Een handige toevoeging is de food container die aan de uitklapbare zijtafel kan worden gehangen, met 6 liter inhoud biedt deze voldoende ruimte om vlees te marineren of etenswaren in een schaal te bewaren. Ook wordt een UV-bestendige afdekhoes meegeleverd, waardoor de barbecue beschermd wordt tegen weersinvloeden en er te allen tijde goed uitziet.

  Met al deze functies en accessoires biedt de Big FRED Deluxe een complete en veelzijdige barbecue-ervaring. Hoewel de barbecue veel voordelen biedt, kan het gewicht en de omvang van het apparaat voor sommige gebruikers een mogelijke beperking zijn, vooral als mobiliteit belangrijk is. Echter, voor wie op zoek is naar een krachtige en veelzijdige gasbarbecue met uitstekende prestaties, is de Burnhard Gas BBQ Big FRED Deluxe een indrukwekkende keuze.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 26 april in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gasbarbecues. Er zijn namelijk 1177 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!