De Bestenu Gasbarbecue Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/12/2020


Met een gasbarbecue heb je de hele barbecue-ervaring zonder gedoe met kolen. Hoe je uit alle soorten en maten de beste gasbarbecue kiest, lees je in deze koopgids.

Wat voor soort branders heeft een gasbarbecue?

hide product content

Elke gasbarbecue heeft een of meerdere hoofdbranders. Dit beslaat het grootste deel van het grill oppervlak en gebruik je waarschijnlijk het meest. Dankzij gas doen de branders hun werk en kun je na een korte opwarmtijd van een paar minuten al grillen.

Naast de hoofdbrander(s), hebben sommige gasbarbecues ook zijbranders of infraroodbranders. De zijbrander functioneert niet anders dan de hoofdbrander, maar is wat kleiner en zit aan de zijkanten van de gasbarbecue. De zijbranders zijn handig om te gebruiken als je kleine gerechten of bijgerechten op de barbecue bereidt.

De infraroodbrander lijkt misschien op een hoofd- of zijbrander, maar werkt net even anders. Het infrarood bereikt namelijk een extra hoge temperatuur die erg geschikt is om vlees dicht te schroeien. Helaas is niet elke gasbarbecue automatisch uitgerust met een infraroodbrander. Wil je graag een infraroodbrander gebruiken, zoek deze eigenschap dan op in de productspecificaties.

Wat is het verschil tussen een gasbarbecue en een buitenkeuken?

hide product content

Onder de gasbarbecues kennen we twee verschillende soorten: de reguliere gasbarbecue en de buitenkeuken. Buitenkeukens die op gas werken zijn dus een grote variant van de gasbarbecue. Ze zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om buiten te grillen en bieden alle ruimte om met grotere gezelschappen een gezellige barbecue te houden.

Terwijl de gewone gasbarbecue nog wel eens als tafelbarbecue gebruikt kan worden, staat de buitenkeuken op een ruim onderstel. Zo heb je direct extra ruimte om spullen te bewaren of uit te stallen. Hoeveel werkruimte een buitenkeuken precies biedt, verschilt natuurlijk per model, maar je kunt er in ieder geval mee aan de slag zonder je te storen aan een tekort aan ruimte.

Hoeveel gas verbruikt een gasbarbecue?

hide product content

De hoeveelheid gas die een gasbarbecue gebruikt, verschilt per model. Gemiddeld genomen ligt dit tussen de 200 en 600 gram per uur. Hoewel je he misschien zou verwachten, leidt een grotere barbecue echter niet per se tot meer verbruik. Het formaat speelt wel een rol, maar een buitenkeuken in een moderne, zuinige uitvoering verbruikt bijvoorbeeld relatief weinig gas.

Hoe lang een gasfles meegaat, ligt ook aan het formaat van de gasfles. Met een simpele rekensom kom je erachter hoe lang de fles meegaat. Deel het totaal aantal gram gas in de fles door het verbruik van gas in gram per uur. De uitkomst vertelt je hoeveel uur je kunt barbecueën voordat de gasfles leeg raakt.

Wat voor gasfles heb je nodig voor een gasbarbecue?

hide product content

Welke gasfles je kunt gebruiken voor de gasbarbecue, hangt af van het model. Soms passen meerdere typen gasflessen op dezelfde gasbarbecue en heb je keuze uit verschillende flessen. Welke gasflessen geschikt zijn voor de gasbarbecue die jij hebt, vind je terug in de handleiding van de gasbarbecue.

Je kunt het formaat van de gasfles het beste baseren op het formaat en verbruik van de gasbarbecue. Heb je een flinke buitenkeuken, dan is een gasfles van ongeveer 10 kilogram geen overbodige luxe. Gaat het om een compact tafelmodel, dan kun je met 5 kilogram een tijdje vooruit.

Hoe sluit je een gasfles aan op de gasbarbecue?

hide product content

Om te beginnen is het niet verstandig om de gasbarbecue aan te sluiten op aardgas, vooral als je geen kennis van zaken hebt. Het is een ingewikkelde klus waar veel omwegen zoals extra slangen en koppelstukken voor nodig zijn. De eenvoudigste en meest effectieve optie is om de gasbarbecue aan te sluiten op een geschikte gasfles.

Om de glasfles aan te sluiten heb je verder een gasdrukregelaar en gasslang nodig. Controleer vooraf altijd of de aansluiting die je aanschaft op de barbecue past. Dit is een nippel-aansluiting of schroefdraadaansluiting. Bij de schroefdraadaansluiting heb je een extra koppelstukje nodig. Heeft de gasbarbecue een nippel-aansluiting? Dan heb je geen extra hulpmiddel nodig.

Wanneer je de gasfles op de barbecue aansluit, controleer je altijd of de koppelstukken van alle onderdelen bij elkaar passen en onbeschadigd zijn. Koppel eerst de gasdrukregelaar aan de gasfles. Zorg ervoor dat alles stevig vastzit. Verbind de andere kant van de gasslang met de barbecue en zet de gasfles op een veilige, stabiele plek neer.

Voordat je gaat grillen, is het verstandig om te controleren of de barbecue en gasfles daadwerkelijk goed zijn aangesloten. Gebruik hiervoor wat zeepsop en smeer alle koppelstukken hiermee in. Laat de barbecue nog uit staan, maar laat voorzichtig wat gas lopen.

Als er belletjes ontstaan, betekent het dat er een lek is waardoor gas ontsnapt. In dat geval is het belangrijk om er alsnog voor te zorgen dat er geen gas lekt en alles veilig is voordat je de barbecue aanzet.

Hoe maak je een gasbarbecue schoon?

hide product content

Je hebt langer plezier van een goed onderhouden gasbarbecue. Daarom is het belangrijk om de gasbarbecue regelmatig een schoonmaakbeurt te geven. Voedselresten verwijder je het liefst na elk gebruik van de barbecue. Hoe langer je wacht met schoonmaken, des te hardnekkiger vuilresten worden, dus het is aan te raden om de klus niet al te lang uit te stellen.

Om een gasbarbecue schoon te maken verzamel je de volgende benodigdheden:

  • Schoonmaakborstels
  • Spons
  • Microvezeldoeken
  • Reinigingsmiddelen zoals afwasmiddel, ontvetter en RVS reiniger
  • Handschoenen

Wacht altijd tot de barbecue volledig is uitgeschakeld en afgekoeld voordat je het apparaat schoonmaakt. Ontkoppel ook de gasfles en gasdrukregelaar. Laat daarna eerst de meest hardnekkige delen van het vuil inweken door een royale hoeveelheid reinigingsmiddel te gebruiken. Wacht een tijdje zodat het vuil de kans krijgt om los te weken.

Voor de grill gebruik je bijvoorbeeld een ontvetter, en voor een behuizing van roestvrij staal is RVS-reiniger geschikt. Het beste schoonmaakmiddel kies je dus op basis van het te behandelen materiaal.

Nadat het schoonmaakmiddel is ingetrokken, kun je met de schoonmaakborstels het vuil schrobben. Verwijder daarna met een spons en een geschikt schoonmaakmiddel de laatste resten van het vuil. Om de laatste schoonmaakrestjes te verwijderen poets je het geheel op met een microvezeldoek. De gasbarbecue is nu schoon en klaar voor volgend gebruik.

Hoe komt deze leuke Gasbarbecue opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste Gasbarbecue ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Gasbarbecues, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Gasbarbecues die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Gasbarbecues het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Gasbarbecues stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Gasbarbecues

De beste Gasbarbecues in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

De MaxxGarden gasbarbecue is de topper van het seizoen. Voordelen · 2 krachtige branders · Accessoirehaakjes · Gemakkelijke verplaatsing thermometer · Rooster om warm te houden · Gasaansluiting G1/2 F15-21 meegeleverd Technische kenmerken · Aantal branders : 2 onafhankelijk · Branders : Roestvrij staal · Bedieningsschakelaars en handgreep deksel van bakeliet · Wielen: 2 Zwarte stoffen bekleding · Mand aan voorzijde · Haken: 6 · Geëmailleerd grillrooster · Geëmailleerd warmhoudrooster · Vermogen branders: 5500W (393 g / uur) · Vetvanger: ja, aluminium · Elektronische ontsteking: ja, door piezo · Type gas: butaan / propaan (gasfles van 6 kg of 13 kg) Aanvullende informatie Om uw grill na gebruik schoon te maken, laat u hem een paar minuten aan staan. De voedselresten zullen worden verbrand. U vindt ook in onze webshop gebruiksvoorwerpen die bij uw barbecue passen. Om optimaal van uw barbecue te kunnen genieten, vooral bij koud weer (als de temperatuur dichtbij 0 ° C is), wordt sterk aanbevolen om propaangas te gebruiken. · Kleur: Zwart · Montage: De montage is heel eenvoudig , een handleiding wordt meegeleverd · Energietype: Gas · Zijplank: Ja · Garantie: 2 jaar · Gebruik: Uitsluitend voor huishoudelijk gebruik · Complete barbecue : L97xP55xH100cm · Kookoppervlak : 48,5x37,5cm | Raster hoogte : 86cm

1. MaxxGarden Gasbarbecue - 2 Branders - Gratis BBQ set


Product informatiePlus or Show more

MaxxGarden Gas barbecue - Grill 3 branders - 129 x 100 x 55cm Deze gasbarbecue heeft 3 grote branders , ideaal voor het creëren van een buitenfeest voor uw familie en vrienden. Met deze gas BBQ heeft u een knetterende buiten-kookervaring, uw achtertuin wordt in een handomdraai een keuken! De gas grill heeft een stijlvol en functioneel design. Deze BBQ heeft een heavy-duty kap met een ingebouwde thermometer die de kooktemperatuur met precisie weergeeft. De zijtafel biedt extra werkruimte voor het maken van sauzen en uw favoriete bijgerechten. De verwijderbare vetopvanger wordt eveneens meegeleverd, deze is eenvoudig te reinigen. Gemaakt van zware en sterke materialen en daardoor erg duurzaam. De opbergkast heeft een grote ruimte om uw gascilinder, BBQ gerei en andere kookgereedschap in te bewaren. Dankzij de 2 stevige zwenkwielen is deze grill handig te verplaatsen. U heeft een gasslang en een goede drukregelaar nodig om een gasfles aan de barbecue te koppelen. Deze worden niet meegeleverd. Kleur: zwart Materiaal: SPCC metaal Totale afmetingen: 129 x 55 x 100cm (L x B x H) Hoofdbranders: 3 hoofdbranders x 6800 BTU each Grillplaat: 48,5 x 37,5 cm Kookhoogte: 82 cm Geschikt voor gastypes: LPG, butaan, propaan Elektrische ontsteking Geïntegreerde thermometer voor accurate temperatuurweergave Verwijderbare vetopvang, eenvoudig schoon te maken Een ruime opbergkast voor de gasfles en andere accessoires Stevige zwenkwielen voor meer mobiliteit. opgelet, de electrische ontsteking werkt dmv een AA accu, deze knop kan je losdraaien waarachter de accu in kan gestoken, accu is niet meegeleverd.

2. MaxxGarden Gas barbecue - 3 branders - Incl. GRATIS BBQ set


Product informatiePlus or Show more

Buitenkeuken van 3 cm dik Douglas hout inclusief 3 pits bbq. Afmeting Breedte: 160 cm Diepte: 67 cm Hoogte: 92 cm Voorzien van 4 wielen

3. Buitenkeuken "Wenen" inclusief BBQ


Product informatiePlus or Show more

De pluspunten van het product 3 krachtige branders + 1 zijbrander (gaspit) Deuren aan de voorzijde Thermometer Gietijzeren roosters ! Gasaansluiting G1/2 F15-21 meegeleverd Technische eigenschappen Aantal branders: 4 onafhankelijk (3 branders + 1 zijbrander (gaspit) Branders: roestvrij staal Verchroomd zwarte nylon bedieningsschakelaars. Handgreep en deksel: roestvrij staal Wielen: 2 Kast voorzijde, 2 deuren Gietijzeren roosters Geëmailleerd warmhoudrooster aan de bovenzijde Vermogen branders: 12,8 kW (910 g / uur) Vetvanger: ja, verwijderbaar Elektronische ontsteking: ja, door piëzo geïntegreerd in de hoofdschakelaar. Type gas: butaan / propaan (gasfles van 6 kg of 13 kg) Gasaansluiting G1/2 F15-21 meegeleverd Aanvullende informatie Om uw grill na gebruik schoon te maken, laat u hem een paar minuten aan staan. De voedselresten zullen worden verbrand. U vindt ook in onze webshop gebruiksvoorwerpen die bij uw barbecue passen. Om optimaal van uw barbecue te kunnen genieten, vooral bij koud weer (als de temperatuur dichtbij 0 ° C is), wordt sterk aanbevolen om propaangas te gebruiken. Kleur: Zwart Montage: De montage is heel eenvoudig , een handleiding wordt meegeleverd Energietype: Gas Deksel: Ja Zijplank: Ja Aantal branders: 4 onafhankelijke (3 branders + 1 zijbrander) Temperatuur indicator: Ja Ontsteking: Via piëzo Garantie: 2 jaar Gebruik: Uitsluitend voor huishoudelijk gebruik Complete barbecue: L126xP46xH107cm Kookoppervlak: 53x40cm I Hoogte van het rooster : 86cm utils.package 1/1: 59.00cm x 48.00cm x 73.00cm (28.0kg)

4. Athos Gasbarbecue 3 banders + 1 gaspit - gasaansluiting G1/2 F15-21 meegeleverd.


Product informatiePlus or Show more

De Boretti Addizio gasbarbecue is de ideale barbecue voor een terras en tuin. Deze gasbarbecue is een compact industurieel model en een echt alleskunner. De Boretti Addizio is eenvoudig te verplaatsen, stijlvol en komt in elke tuin goed tot zijn recht. De barbecue beschikt over 3 gasbranders en is daardoor geschikt voor grote groepen (ca 12 personen). De Addizio is uitgerust met hittebestendige handgrepen en en een eenvoudig afneembare vetopvangbak. Boretti Addizio Gasbarbecue - 3 Branders - Grilloppervlak 41 x 59 cm - Antraciet Aantal branders: 3 Geschikt voor ca. 12 personen Hittebestendige handgrepen Grilloppervlak 41 x 59 cm Vetopvangbak Warmtebron: gas Inclusief thermometer De Boretti Addizio is bijna identiek aan de Fratello barbecue, maar doordat het een gasuitvoering is werkt het net even wat sneller. Door de snelheid en het gemak van een gasbarbecue is deze ideaal geschikt voor drukke dagen of een groot gezelschap.

5. Boretti Addizio Gasbarbecue - 3 Branders - Grilloppervlak 41 x 59 cm - Antraciet


Product informatiePlus or Show more

Deze gasbarbecue van Gardini is een zeker en vast een best buy. U krijgt zeer veel barbecue voor een zeer aantrakkelijke prijs. De gasbarbecue Melbourne beschikt over 2 branders met een totaal vermogen van 5 kW. De Melbourne heeft een geëmailleerd rooster. Email is een beschermlaag rond het rond het metalen rooster. Hierdoor is het rooster roestbestendig en verkleurt het weinig bij bakken aan hoge temperaturen. Een geëmailleerd rooster is zeer makkelijk te onderhouden. De ontsteking werkt volledig automatisch. Hij is ook voorzien van 2 zijtafels en een paar wielen om hem makkelijk te verplaatsen. Barbecue Gardini Melbourne 2.0 - Vermogen: 5 kW - Aantal hoofdbranders: 2 - Aantal zijbranders: 0 - Aantal achterbranders: 0 - Warmhoudrooster: Nee - Wielen: Ja - Deuren: Nee - Zijtafels: Ja - Afmeting verpakking: 50,5 x 39,5 x 28,5 cm

6. Guardini Gardini Melbourne 2.0 Barbecue - 2 Branders - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Patton Patio Chef luxe compacte buitenkeukens zijn functioneel en van hoogwaardige kwaliteit. Met deze moderne buitenkeuken voorzien van stevige zijtafel en wokbrander zet u in een handomdraai een geslaagde avond met familie en/of vrienden neer. Een uitstekende keuze in iedere tuin ! Verkrijgbaar in zwart en modern eigentijds wit ! Kenmerken: • Dubbelwandige zwart of wit poedercoating kap (cool touch) v.z.v. thermometer • Fraaie RVS front afwerking , 3 RVS branders vermogen 9 kW en 2.4 kW zijbrander, gietijzeren grillroosters afm. 57 x 40 t.b.v. de beste warmte verdeling, geëmailleerde vlammendempers voor eenvoudige schoonmaak en lange levensduur. • RVS warmhoud plateau, welke tevens als extra grill niveau voor b.v. vis en/of groente gerechten kan dienen • Gesloten kabinet met deuren om gasfles in op te kunnen bergen • V.z.v. zijbrander om sauzen en bijgerechten op te kunnen bereiden, waardoor een volledig (luxe) diner buiten bereid kan worden • Automatisch geïntegreerde ontsteking om in één handomdraai de branders te ontsteken • V.z.v. degelijke metalen wielen v.z.v. reminrichting om eenvoudig te kunnen verplaatsen • Beschikbaar in “Nova Black” en tevens in “Alpine White” • Garantie termijn: 2 jaar

7. Patton Patio Chef 3+-Burner Gasbarbecue "Alpine White"


Product informatiePlus or Show more

De beste keus voor iedereen die houdt van makkelijk barbecuen. Deze gas-bbq heeft 3 grote branders, 2 grote zijtafels en een ingebouwde thermometer. totale afmeting: 106 x 53 x H102 cm kookhoogte: 84 cm verrijdbaar 2 zijtafels thermometer output gasburners: 2.8KW gepoedercoat metaal 14.7 kg wordt geleverd excl. slang en drukregelaar

8. Vaggan Gas barbecue - 3 branders


Product informatiePlus or Show more

De pluspunten van het product 3 krachtige branders + 1 zijbrander Deurtjes aan de voorzijde Thermometer 2 grills en 1 bakplaat om te koken! Geschikte gasaansluiting G1/2 F15-21 meegeleverd Technische eigenschappen Aantal branders : 4 onafhankelijke (3 branders + 1 zijbrander) Hoofdbranders : staal bedekt met aluminiumlaag Zijbrander: gietijzer Dubbelzijdig deksel : staal bedekt met aluminiumlaag Ventiel branders : Aluminium, met geïntegreerde piëzo Carrosserie, bak, planken, vetopvangbak en bedieningspaneel: roestvrij staal Zijkanten deksel: gegoten aluminium Verchroomde bedieningsschakelaars. Handgrepen van deur, deksel en zijkant: roestvrij staal Wielen : 4 Kast voorzijde, 2 deurtjes Mat geëmailleerde gietijzeren kookroosters, mat geëmailleerde gietijzeren bakplaat Geëmailleerd warmhoudrooster aan de bovenzijde Vermogen branders : 13,7 kW (978 g/h) Vetvanger : ja, verwijderbaar Elektronische ontsteking: ja, piëzo op elke schakelaar. Type gas: butaan / propaan (gasfles van 6 kg of 13 kg) Geschikte gasaansluiting G1/2 F15-21 meegeleverd Aanvullende informatie Om optimaal van uw barbecue te kunnen genieten, vooral bij koud weer (als de temperatuur dichtbij 0 ° C is), wordt sterk aanbevolen om propaangas te gebruiken. Complete barbecue: L142xP59xH115cm - Open kap H145cm Kookoppervlak: 56.9x45.3cm

9. Gasbarbecue 3 branders + zijbrander, grillzijde en bakplaat - gasaansluiting G1/2 F15-21 meegeleverd.


Product informatiePlus or Show more

Deze gasbarbecue zorgt 100% voor urenlang barbecueplezier voor bijvoorbeeld een mooie zomeravond met vrienden en familie. Uitgerust met vijf hoofdbranders, een infrarood brander en een extra zijbrander. De branders zijn eenvoudig aan te steken en daardoor heb je de volledige controle over het tegelijkertijd bereiden van verschillende soorten voedsel op verschillende temperaturen. Dankzij de thermometer kan je eenvoudig de temperatuur regelen tijdens het barbecueën. De barbecue is voorzien van halogeen verlichting voor als het schemerig wordt. Daarnaast is het bedieningspaneel voorzien van sfeervolle LED-verlichting. Ook is er opbergruimte beschikbaar onder de barbecue en voorzien van deuren. Deze barbecue heeft vier wielen en kan eenvoudig worden verplaatst zonder zwaar te hoeven tillen. Kenmerken: - met 5 hoofdbranders, infraroodbrander en een extra zijbrander kan je sauzen en bijgerechten bereiden tijdens het barbecueën. - Het grillopvervlak is voorzien van gietijzeren roosters en een gietijzeren bakplaat. De roosters bieden een mogelijkheid om een pizzasteen te gebruiken. - Warmhoudrek van RVS - Geïntegreerd ontstekingssysteem met druk- en draaiknoppen, de branders kunnen aangestoken worden door simpelweg de ronde knop te draaien - CE & CSA gecertificeerd Afmetingen: - Afmetingen : 151,8 x 62,5 x 119 cm - Afmetingen bakplaat: 71 x 49,5 cm gietijzer - Afmetingen warmhoudrek: 68,6 x 19cm RVS Materiaal: - RVS ofwel roestvrij staal met gepoedercoate afwerkingen Specificaties: - Kleur: Zilver en zwart - Aantal branders:7 (5 hoofdbranders + 2 zijbranders) - Hoofdbrander: 5 roestvrijstalen branders, totaal 16,1kW, Infraroodbrander 2,6kW en Zijbrander: 3,5kW.Totaal 22,26kW - Ontstekingssysteem: geïntegreerd met druk- en draaiknoppen - Vetopvang lade: Ja - Ingebouwde thermometer: Ja - Zijtafels: RVS, met een schuifklep voor de zijbranders - Geschikt voor: standaard LPG gasfles met propaan of butaan - Met 4 wielen om gemakkelijk te manoeuvreren (achterste kunnen worden vastgezet) Inhoud verpakking: - 1x BBQ gas grill (montage vereist) - 1x grillrooster - 1x warmhoudrek - 1x opvangbak voor vet - 1x handleiding (EN/GER) - 1x gasslang met gasdrukregelaar Afmetingen doos : 84 x 68 x 66cm, 1 artikel / bruine doos Nettogewicht 51kg/ Brutogewicht. : 56,3kg Onderhoud en gebruikstips: - Zorg er altijd voor dat je de barbecue en onderdelen schoon houdt (zie verdere instructies hiervoor in de handleiding). - Plaats de barbecue altijd op een stabiele vlakke ondergrond op voldoende afstand van brandbare voorwerpen zoals houten hekjes of overhangende bomen/struiken. - Gebruik de barbecue alleen buiten! - Dit is een gasbarbecue, gebruik nooit andere brandstof zoals ontbrandingsvloeistoffen of aanmaakblokjes.

10. Gasbarbecue en Grill - 5+1+1 branders RVS


Producten die overeenkomstig zijn aan Gasbarbecues


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gasbarbecues. Er zijn namelijk 168 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Gasbarbecue kopen.