De Bestenu Pizzasteen Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/08/2020


De beste manier van een pizza opwarmen is door dit te doen op een pizzasteen in de oven. Hieronder leg ik je uit waar op je let bij aankoop van een pizzasteen.

Wat voor soorten pizzastenen zijn er allemaal?

show product content

Er zijn verschillende soorten pizzastenen te krijgen in verschillende vormen. Sommige zijn rond, maar er zijn ook rechthoekige pizzastenen te krijgen. Daarnaast is er ook verschil in materiaal: zo zijn er pizzastenen verkrijgbaar van keramiek, maar ook van natuursteen en aardewerk.

Op een pizzasteen maak je niet alleen pizza: je bakt er ook broden, croissants, koekjes, vlees en vis op. Sommige pizzastenen hebben tevens hendels waarmee je de steen op kunt tillen. Er zijn daarnaast goedkopere en duurdere pizzastenen. Laat je niet echter leiden door de prijs: een steen is tenslotte een steen.

Hoe lang moet mijn pizzasteen voorverwarmen?

show product content

Hoe lang je een pizzasteen laat voorverwarmen, hangt af van de grootte en dikte van de steen. Idealiter leg je de pizzasteen in de koude oven en je laat de pizzasteen tegelijkertijd met je oven opwarmen. Zet de oven op de warmste temperatuur en wacht minimaal twintig minuten.

Een pizzasteen is erg kwetsbaar, dus wees er voorzichtig mee. Leg een koude steen nooit in een superhete oven. Hierdoor kan hij barsten. Hetzelfde geldt als een steen erg heet is: laat deze goed afkoelen voordat je er bijvoorbeeld koud water overheen laat stromen.

Als je pizza klaar is, haal je alleen de pizza uit de oven. Laat de steen in de oven afkoelen. Een pizzasteen is zo heet dat deze hitte zelfs door je ovenhandschoenen heen gaat.

Hoe warm moet mijn oven zijn bij het gebruik van een pizzasteen?

show product content

Bij gebruik van een pizzasteen moet je oven op de warmste stand staan: dit is meestal 250c graden. Hoe heter de steen is, hoe beter. Afhankelijk van de dikte van je pizza en de dikte van je steen, is je pizza binnen tien minuten klaar. Heb je een hele dunne pizza gemaakt, dan is deze rond de zeven minuten al klaar.

Kan ik een pizzasteen ook op de bbq gebruiken?

show product content

Ja, je gebruikt je pizzasteen ook op een goede bbq. Het is belangrijk dat je de pizzasteen goed laat opwarmen. Dit doe je door de pizzasteen vroegtijdig op de bbq te leggen waardoor deze voorverwarmt.

Om te voorkomen dat je pizza aan de steen plakt, strooi je wat bloem of polenta op de steen. Leg de pizza op de steen en bak deze in vijf tot tien minuten af. Laat de pizzasteen afkoelen op de bbq waardoor de temperatuur langzaam daalt.

Hoe maak ik een pizzasteen het beste schoon?

show product content

Een pizzasteen maak je schoon met een klein plamuurmesje: hiermee haal je de pizzaresten van de steen af. Vervolgens was je de steen af met warm water. Gebruik geen afwasmiddel of ander reinigingsmiddel. Doordat de steen poreus is, trekt dit in de steen en loop je de kans dat je volgende pizza naar afwasmiddel smaakt. Dat is niet aan te raden!

Hoe komt deze fantastische Pizzasteen opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Pizzasteen ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Pizzasteens, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Pizzasteens die aangeboden worden in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Pizzasteens het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Pizzasteens stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Soortgelijke artikelen aan Pizzasteens

De beste Pizzasteens op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Met deze pizzasteen van Jamie Oliver maak je zelf die heerlijke pizza met krokante bodem. Doordat je de steen eerst los opwarmt tot een zeer hoge temperatuur en daarna de pizza in de oven bakt op de hete steen, krijg je een heerlijke krokante pizza. Ook ideaal voor gebruik op de barbecue. Afmeting pizza steen: Ø 33 cm / dikte 1 cm Materiaal: cordieriet

1. Jamie Oliver Pizzasteen - Ø 33 cm


Product informatiePlus or Show more

ETNA Pizza set van Eppicotispai. We love Pizza! Daarom is deze pizza set van Eppicotispai ook zo geweldig. De set bestaat uit een lavastenen pizzasteen en een houten pizzaschep. Pizza's bakken zoals in een echte pizzaria kan nu ook thuis! De pizzasteen is gemaakt van echt lavasteen, gewonnen uit lavastromen van de Etna, en heeft een formaat van 30cm x 38cm. De steen moet langzaam warm worden en het is daarom noodzakelijk de pizzasteen al in de oven te leggen wanneer deze nog koud is. Het bakken op lavasteen geeft geen geur of smaak af aan de pizza. Lavasteen is van nature nonstick waardoor gebruik van boter of olie niet nodig is. Verwarm de steen in de oven, op je gasplaat of elektrische kookplaat, of op de barbecue. Wanneer deze een temperatuur van zo'n 200 - 250 graden celcius heeft bereikt is deze helemaal klaar om de lekkerste pizza's op te bakken. En met de handige pizzaschep plaats je de verse ongebakken pizza's eenvoudig op de hete pizzasteen, en haal je ze er ook weer af, zonder je handen te branden. De pizzaschep heeft een formaat van 29,5cm x 41,5cm en is gemaakt van licht maar stevig beukenhout. De pizzaschep in ongeveer 0.5cm dik en loopt aan het uiteinde schuin af. Hierdoor glijdt de pizza makkelijk van en op de pizzaschep. Eppicottispai is een merk gevestigd in Italië en specialiseert zich in producten voor het maken en pasta's en pizza's. Alle artikelen van Eppicotispai zijn dus 100% van Italiaanse bodem!

2. ETNA Pizza set - Eppicotispai


Product informatiePlus or Show more

Met deze pizzasteen, gemaakt van chamotte en goedgekeurd voor voedsel, bak je ook in je thuisoven een perfecte pizza. Het hele idee achter een steen is de opslag van hitte en het afstaan ervan aan het deeg door contactwarmte. Je bakt de pizza dus rechtstreeks op de voorverwarmde steen en verlaagt daarmee de baktijd aanzienlijk. Korter bakken = minder verdamping van vocht uit zowel saus, ingrediënten als deeg = betere pizza! Door de dikte van 3 cm kun je ook meerdere pizza’s achter elkaar bakken zonder dat de steen opnieuw opgewarmd hoeft te worden. De opwarmtijd is ongeveer 45 minuten. Pizza Steen geschikt voor Oven en BBQ (kan tot 1200 graden) Formaat 40 cm x 30 cm x 3 cm (breedte / diepte / hoogte). Net als bij professionele steenovens, neemt de natuurlijke klei tijdens het bakken het vocht uit het deeg, slaat het de warmte op en geeft deze tijdens het bakproces gelijkmatig en snel af. Zo maak je brood met een goudbruine korst, maar ook knapperige pizza in een handomdraai. Baktijden voor pizza met een voorverwarmde steen worden aanzienlijk verkort.

3. Pizzasteen 40x30x3 cm Voor de lekkerste pizza uit Oven of BBQ


Product informatiePlus or Show more

Wilt u de lekkerste pizza’s bakken met uw barbecue/oven? Met onze Rock&Rose pizza steen bakt u in een handomdraai heerlijke pizza’s. De pizzasteen zorgt ervoor dat je een constante temperatuur behoud en gelijkmatig wordt verdeeld om de pizza het lekkerste te bereiden. De pizza steen heeft een natuurlijke ventilatie, die ervoor zorgt dat het vocht uit het deeg wordt getrokken. Hierdoor wordt de bodem extra krokant. Wilt u pizza’s bakken zoals in een traditionele Italiaanse pizza oven? Dan is deze pizza steen iets voor u. Voordelen: - Veilige manier van pizza`s bereiden - Ook geschikt voor het maken van brood - Hoge kwaliteit - Ideale formaat voor pizza`s - Geschikt om na het bereiden van de pizza de steen in de oven/bbq te laten staan - Scherpe prijs

4. Luxe Pizza Steen - Rock&Rose - 35cm - 14 inch - BBQ Steen - Oven Steen - Pizza Stone - bakplaat


Product informatiePlus or Show more

Pizzarette Pré-Bake 4 personen Origineel gourmetten doe je met de Emerio Pre-Bake Pizzarette. Bak samen je eigen lievelingspizza’s. Met de deeguitsteker maak je de perfecte deegrondjes voor de mini pizza’s die je vervolgens belegd met je favoriete ingrediënten. Je kiest zelf of je de mini pizza’s op de bakplaat of op de bijgeleverde spatels bakt. Binnen 5 tot 7 minuten geniet je van je zelfgemaakte pizza! Bak 4 heerlijke mini pizza’s in 5 tot 7 minuten Geschikt voor 4 personen Voorbakfunctie, grill bruchetta’s of houd de mini pizza’s warm bovenop de koepel Krachtig vermogen van 1100 Watt Warm houden of Pre-Bake functie op de top 10% meer vermogen voor sneller bakken Koepel met glazuurlaag Bakken op de spatel of direct op de bakplaat Bakplaat kan gemakkelijk worden gereinigd

5. Emerio PO-115847.1 - Pizzarette


Product informatiePlus or Show more

Pizza-baksteen met pizza-schep, Een pizza baksteen met houten pizza schep, De doorsnede van de baksteenis 33cm, De afmeting van de pizzaschep is maarliefst 49x36cm, Een prima kwaliteitsproduct van Excellent

6. Pizza-baksteen met pizza-schep


Product informatiePlus or Show more

De lekkerste pizza eet je in Italië of maak je lekker zelf. Een lekker deeg maken lukt natuurlijk wel, maar het afbakken van een zelfgemaakte pizza is een stuk lastiger. Met deze pizzasteen van natuursteen bereid je de beste pizza gewoon zelf in een dichte barbecue of in jouw oven. Met de pizzasteen kun je beter een constante temperatuur behouden en gelijkmatig verdelen om de pizza het lekkerste te bereiden. Wordt geleverd met verchroomde houder. Plaats de pizzasteen altijd tijdens het verwarmen in de BBQ of oven om te voorkomen dat deze door een plotseling temperatuurverschil breekt. Laat deze dus ook gelijkmatig afkoelen! Gebruik op barbecue Plaats de pizzasteen op een verhoging op het rooster om deze dichter bij de deksel van de BBQ te krijgen. De bovenkant van de pizza wordt namelijk gegaard via weerkaatsende hitte van de deksel. Plaats de kolen in de barbecue ook niet recht onder de pizzasteen maar aan de randen, om te voorkomen dat de onderkant van de pizza veel sneller gaart dan de bovenkant. Leg de pizza pas op de met bloem bestrooide pizzasteen als de barbecue rond de 300 graden is. Gebruik in oven Het gebruik van de pizzasteen in de oven is eenvoudiger. Leg de pizzasteen tijdens het verwarmen van de oven al op het rooster om deze gelijkmatig te verwarmen. De pizza plaats je pas op de met bloem bestrooide pizzasteen als deze door en door warm is, na ongeveer 30 minuten!

7. Krumble Pizzasteen BBQ & Oven - Pizza Stone Rond - Large (38 cm)


Product informatiePlus or Show more

De lekkerste pizza eet je in Italië of maak je lekker zelf. Een lekker deeg maken lukt natuurlijk wel, maar het afbakken van een zelfgemaakte pizza is een stuk lastiger. Met deze pizzasteen van natuursteen bereid je de beste pizza gewoon zelf in een dichte barbecue of in jouw oven. Met de pizzasteen kun je beter een constante temperatuur behouden en gelijkmatig verdelen om de pizza het lekkerste te bereiden. Wordt geleverd met verchroomde houder. Plaats de pizzasteen altijd tijdens het verwarmen in de BBQ of oven om te voorkomen dat deze door een plotseling temperatuurverschil breekt. Laat deze dus ook gelijkmatig afkoelen! Gebruik op barbecue Plaats de pizzasteen op een verhoging op het rooster om deze dichter bij de deksel van de BBQ te krijgen. De bovenkant van de pizza wordt namelijk gegaard via weerkaatsende hitte van de deksel. Plaats de kolen in de barbecue ook niet recht onder de pizzasteen maar aan de randen, om te voorkomen dat de onderkant van de pizza veel sneller gaart dan de bovenkant. Leg de pizza pas op de met bloem bestrooide pizzasteen als de barbecue rond de 300 graden is. Gebruik in oven Het gebruik van de pizzasteen in de oven is eenvoudiger. Leg de pizzasteen tijdens het verwarmen van de oven al op het rooster om deze gelijkmatig te verwarmen. De pizza plaats je pas op de met bloem bestrooide pizzasteen als deze door en door warm is, na ongeveer 30 minuten!

8. Pizzasteen BBQ & Oven | Pizzaplaat voor de lekkerste bereiding van een pizza op jouw barbecue of in de oven | Pizza Stone Rond | Small (30,5 cm)


Product informatiePlus or Show more

Met deze Italiaanse pizzasteen van Foodiletto maak je zelf een heerlijke pizza met krokante bodem. De steen helpt het vocht af te voeren, zodat je pizzakorst, of bv brood, een lichte en knapperige buitenkant krijgt. Gebruik de steen in de oven of op een gas/elektrisch fornuis. Ook ideaal voor gebruik op de barbecue. Afmeting pizza steen: 38x30.5 cm / dikte 1,5 cm. Materiaal: origineel lavasteen van de vulkaan de Etna op Sicilië. 100% made in Italy. Inclusief gebruiksaanwijzing. Tip cadeau voor man ! Extra voordelen Te gebruiken op verschillende warmtebronnen, zoals oven, gas, elektrisch, barbecue Van 100% natuurlijk materiaal, geeft geen smaken/stoffen aan je voedsel af en gaat lang mee De steen houdt geen voedselaroma's vast Tevens geschikt om vlees, vis, groente of brood te bereiden Lokaal geproduceerd en verpakt in Italië Over Foodiletto Genieten van voedsel. Dat is de letterlijke betekenis van Foodiletto. Lekker, met pure smaken en zonder onnodige toevoegingen. Foodiletto kiest altijd voor eerlijke en duurzame ingrediënten en materialen. Centraal staan kleine familiebedrijven waarin de passie van generatie op generatie is doorgegeven. Zij volgen authentieke productiemethoden met respect voor mens, milieu en natuur.

9. Foodiletto Pizzasteen - 38x30,5 cm - bbq - barbecue - oven - gas - elektrisch - 100% natuurlijk materiaal - cadeau voor man


Product informatiePlus or Show more

Bak thuis de heerlijkste pizza's! Met deze pizzasteen voor in de oven of op de BBQ bak een perfecte pizza. De steen is gemaakt van chamotte en goedgekeurd voor voedsel. De steen heeft een afmeting van 30 x 30 x 3 centimeter en past daarmee goed in de oven of op de BBQ. Functie Pizzasteen Het hele idee achter een steen is de opslag van hitte en het afstaan ervan aan het deeg door contactwarmte. In een thuisoven of BBQ haal je niet de tempraturen van een echte hout gestookte pizzaoven. Om toch zoveel mogelijk warmte in de pizza te krijgen in een zo kort mogelijke tijd kun je een pizzasteen gebruiken. Je bakt de pizza rechtstreeks op de voorverwarmde steen en verlaagt daarmee de baktijd aanzienlijk. Doordat de baktijd ongeveer gehalveerd wordt verliest je pizza veel minder vocht tijdens het bakken. Hierdoor droogt de bodem van de pizza niet uit en verliest de saus ook minder vocht. Doordat de pizza in direct contact komt met de steen bakt de bodem, met het juiste deeg, lekker krokant af. Dikte pizzasteen Een dikke pizzasteen kan meer warmte vasthouden. Als je een dunnere steen gebruikt verliest deze sneller zijn warmte. Doordat je een koude pizza op de steen legt koel de steen snel af. Dit betekent dat als je nog een pizza wilt bakken de steen eigenlijk weer opnieuw moet opwarmen, anders verliest de pizzasteen zijn functie. Doordat deze steen 3 centimeter dik is houd hij genoeg warmte vast om meerdere pizza's achter elkaar te bakken, zonder kwaliteitsverlies. Opwarmtijd pizzasteen Een pizzasteen heeft tijd nodig om zijn warmte op te nemen. Bij een dunne pizzasteen in deze opwarm tijd niet lang, soms zelfs maar 20 minuten, maar deze warmte is de steen dan dus ook weer snel kwijt. Onze pizzasteen heeft ongeveer 45 minuten nodig op op te warmen. Voor het opwarmen plaatst je de steen in de oven, op welke hoogte je steen moet liggen verschilt per oven. Zet oven op een zo hoog mogelijke temperatuur, de meeste thuisoven gaan tot ongeveer 230 graden Celsius. Na 45 minuten op opwarmen is de steen klaar voor gebruik en kun je de pizza er direct opleggen. Doordat de pizzasteen 3 centimeter dik is hoeft je de steen niet tussendoor opnieuw op te warmen maar kun je meteen doorbakken!

10. Pizzasteen / Broodbaksteen - 30 x 30 x 3 cm - Voor de Oven of BBQ


Soortgelijke artikelen aan Pizzasteens


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Pizzasteens er zijn immers 86 verschillende aan te schaffen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Pizzasteen kopen.