Bestenu

Wat is de beste tuinhaard van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het kopen van een goede tuinhaard is een moeilijke opdracht. Wat is de beste tuinhaard van 2023? Na het testen van 629 tuinhaarden kwam de Ambiance loks Tuinhaard 105 cm zwart als beste getest uit onze tuinhaard-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de tuinhaarden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 tuinhaarden-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige tuinhaard-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste tuinhaarden

1Score: 9.9
Ambiance loks Tuinhaard 105 cm zwart
Beste Tuinhaard voor gezelligheid
Ambiance loks Tuinhaard 105 cm zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
MaxxGarden Tuinhaard Grieks Apollo Terrashaard zwart
Beste Tuinhaard voor design
MaxxGarden Tuinhaard Grieks Apollo Terrashaard zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
BBQ Collection Terrashaard Tuinhaard Houtkachel zwart
BBQ Collection Terrashaard Tuinhaard Houtkachel zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
BBQ Collection Terrashaard met Schoorsteen zwart
BBQ Collection Terrashaard met Schoorsteen zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
CHIMENEA Tuinhaard 112 cm Zwart
CHIMENEA Tuinhaard 112 cm Zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100 zwart
Beste Tuinhaard voor gebruiksgemak
Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100 zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard zwart
MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Cheqo® Luxe Terraskachel Tuinhaard Terrashaard ntbb
Cheqo® Luxe Terraskachel Tuinhaard Terrashaard ntbb
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
MaxxGarden Tuinhaard Grieks Arton Terrashaard zwart
MaxxGarden Tuinhaard Grieks Arton Terrashaard zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Pro Garden Ambiance Lugano Tuinhaard zwart
Pro Garden Ambiance Lugano Tuinhaard zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tuinhaard Koopgids

Die heerlijke avonden in de tuin spendeer je nog gezelliger en sfeervoller met de beste tuinhaard. Je vindt deze in de koopgids hieronder. Lees dus gauw verder!

Uit welke materialen kan een tuinhaard bestaan?

Tuinhaarden worden van verschillende materialen gemaakt. Sommige zijn van betere kwaliteit dan de andere. Hieronder loop ik de meestvoorkomende materialen met je langs. 

Staal

Het staal waaruit een tuinhaard bestaat, is een legering van ijzer en koolstof. Dit betekent dat koolstof en ijzer (en soms nog andere stoffen) met elkaar zijn gemengd. De verhoudingen van koolstof en ijzer bepalen welke eigenschappen het staal heeft. Het ene type staal is dus sterker en buigbaarder dan het andere. 

Voor een tuinhaard van staal is het belangrijk dat het staal bestand is tegen hoge temperaturen. Het type dat hier geschikt voor is, bevat een koolstofpercentage van rond de 1%

Rvs

Een voorbeeld van zo'n type staal is rvs, ofwel roestvrijstaal. Dit type staal bevat, naast ijzer en koolstof, chroom en nikkel. Door deze combinatie van stoffen slijt en roest het staal niet snel. Dit maakt rvs zeer geschikt en duurzaam voor tuinhaarden. Rvs heeft een langere levensduur dan andere vormen van staal of ijzer. 

Rvs vertoont na verloop van tijd wel wat roestplekken (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden), maar in veel mindere mate dan andere materialen. 

Cortenstaal

Dit type staal staat bekend om zijn weerbaarheid in alle weersomstandigheden. Je herkent cortenstaal aan de roodbruine kleur. Dat dit type staal een roestige, industriële uitstraling heeft is niet toevallig: het heeft  een buitenlaag van roest, wat ook wel een oxidehuid wordt genoemd. Deze oxidehuid beschermt de binnenkant van het metaal tegen beschadiging en roestvorming. 

Cortenstaal heeft daardoor van zichzelf een beschermende coating, waardoor het lang meegaat. Dit maakt het een van de geschiktste materialen voor een tuinhaard.

Gietijzer

Gietijzer is een legering van ijzer, koolstof, silicium en mangaan. Het voordeel van gietijzer, is dat het een zwaar materiaal is. Hierdoor staat de tuinhaard veilig en stabiel op zijn plek. Daarnaast geleidt gietijzer warmte erg goed. De tuinhaard komt hiermee snel op temperatuur en behoud zijn warmte na het uitdoven van het vuur nog erg lang. Gietijzer is wat goedkoper dan rvs of cortenstaal, maar is sneller onderhevig aan schade en roest.

Hoe haal je roest van je tuinhaard?

Roest, ook wel oxidatie genoemd, ontstaat door de combinatie van metaal, zuurstof en water. In tijden van regen en wind is je tuinhaard een makkelijke prooi voor roest. Bij oxidatie is het belangrijk snel te handelen. Roest ontstaat meestal niet van het een op het andere moment. Tref je wat roest aan op je tuinhaard? Behandel dit dan direct, zodat de schade beperkt blijft. 

Roest verwijder je het beste met olie. Giet hiervoor wat olie op een doek en ga over de roestplekken heen. Als het goed is, poets je zonder te veel moeite de meeste roestplekken weg. 

Zit je tuinhaard onder de hardnekkige roestplekken die niet weg te poetsen zijn? Gebruik dan wat zwaarder geschut. Haal een staalborstel uit de schuur en wrijf goed over de roestplekken, totdat deze zijn verdwenen. Borstel het stof weg en gebruik schuurpapier om het oppervlak glad te schuren. Veeg vervolgens weer het stof weg en poets de tuinhaard met een oude doek. 

Om te voorkomen dat de roest terugkeert, is het raadzaam de tuinhaard te voorzien van een coating. Dit werkt als een beschermlaagje tegen invloeden van buitenaf en gaat hiermee oxidatie tegen.

Hoe steek je een tuinhaard aan?

Allereerst heeft een tuinhaard een goede brandstof nodig. Hiervoor gebruik je hout. Zorg dat het brandhout goed droog is. Dit voorkomt rookvorming en zorgt dat het hout volledig verbrandt. Eikenhout, berkenhout, elzenhout, beukenhout en essenhout zijn allemaal geschikt als brandhout. Keuze genoeg lijkt me zo! 

Leg het hout in de tuinhaard. Begin hiermee door de grotere blokken onderin te leggen. Dit is de basis voor een stapeltje hout die bovenaan steeds kleiner wordt. Vul de haard niet hoger dan helft van de kast met hout. Een hogere houtstapel zorgt voor een grote, oncontroleerbare vlam.  

Voor het maken van vuur is zuurstof nodig. Zorg dus dat de tuinhaard voldoende openingen heeft die voor luchttoevoer zorgen. Mocht je tuinhaard een deurtje hebben, is het verstandig deze op een kiertje te laten. 

Om het aansteken van de tuinhaard gemakkelijker te maken, leg je wat aanmaakhoutjes op en tussen het brandhout. Houd hier wat ruimte over in het midden voor wat aanmaakblokjes. Steek de aanmaakblokjes aan met een aansteker of lucifer. Als het goed is, slaat het vuur vanzelf over naar de aanmaakhoutjes en de grotere houtblokken. Wanneer de haard eenmaal goed brandt, schroef je de luchttoevoer wat terug.

Beginnen de houtstapel en de vlammen laag te worden? Dan is het tijd wat hout toe te voegen aan de tuinhaard. Vergeet niet de luchttoevoer weer wat open te zetten. 

Als de tuinhaard eenmaal goed brandt, staat niets je meer in de weg om achterover te leunen en te genieten. Plof lekker in de beste hangmat en gun jezelf een relaxmomentje. 

Waar plaats ik een tuinhaard?

Belangrijk is de tuinhaard niet in het gras of op een andere brandbare ondergrond te zetten. De onderkant van een tuinhaard wordt namelijk erg snel heet. Zet de haard op steen of grind. Zorg daarnaast dat de ondergrond van de tuinhaard vlak is. Hiermee voorkom je dat de haard omvalt. 

Het beste is de tuinhaard in het midden van je perceel te plaatsen. Zet de haard in ieder geval niet te dicht bij de muur, de schutting, bomen of andere dingen die vlam kunnen vatten. Heb je keuze uit verschillende plekken in de tuin? Kies dan de plek met de minste wind. 

Wil je de tuinhaard onder een overkapping hebben? Een haard met een rookkanaal en aansluitset is hiervoor de beste optie. De pijp voert de rook boven het dak af, waardoor je zonder rookoverlast van het knusse vuur geniet. Zo zit je zelfs op de koudere dagen lekker buiten op je verwarmde terras. 

Ook voor degene die vuur hekelt, is het mogelijk in de winter van je tuin te genieten. De beste terrasverwarmer biedt een uitkomst. Deze geeft warmte af via infraroodstraling en maakt daarmee je terras een aangename plek.

hero illustration

Hoe testen we tuinhaarden?

Om de beste tuinhaard te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze tuinhaard-test hebben we 629 tuinhaarden geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze tuinhaard-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze tuinhaard-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen tuinhaard-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte tuinhaard in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 629 tuinhaarden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste tuinhaarden op een rijtje

1. Beste Tuinhaard voor gezelligheid: Ambiance loks Tuinhaard 105 cm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ambiance loks Tuinhaard 105 cm zwart

 • list plusDeze tuinhaard heeft een mooi design dat past bij verschillende tuinstijlen.
 • list plusDe tuinhaard is gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • list plusDe tuinhaard heeft een goede grootte voor een gezellige avond in de tuin.

Nadelen Ambiance loks Tuinhaard 105 cm zwart

 • list plusDeze tuinhaard kan roesten na verloop van tijd, wat de levensduur kan verkorten.
 • list plusDe tuinhaard kan moeilijk te verplaatsen zijn vanwege het gewicht en de grootte.
 • list plusDe tuinhaard kan duurder zijn dan andere opties op de markt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

Op zoek naar een gezellige toevoeging aan je tuin? Dan is de Ambiance Tuinhaard 105 cm zwart een mooie optie. Met deze terraskachel heb je altijd een knapperend vuurtje binnen handbereik en kun je gezellige zomeravonden nog gezelliger maken. Het enige wat je nodig hebt is wat haardhout of afvalhout en daar ga je. De totale hoogte van de kachel is 105 cm en de diameter is 30 cm. Dit maakt het de perfecte grootte voor een gemiddelde tuin.

Een groot voordeel van deze tuinhaard is dat hij gemaakt is van metaal en voorzien is van een zwarte coating. Dit betekent dat hij duurzaam is en bestand is tegen weersinvloeden. Als je een vuurtje wilt stoken, kun je het beste beginnen met een beetje papier of een aanmaakblokje en enkele kleine, dunne, maar vooral droge latjes. Je kunt ook grotere haardhout blokken gebruiken als je een kleine handbijl hebt om ze in kleinere stukjes te kloven.

Wat deze tuinhaard onderscheidt van andere haarden is dat hij niet alleen gezelligheid biedt, maar ook warmte. Hierdoor kun je langer buiten blijven zitten en genieten van de mooie zomeravonden. Er zijn enkele nadelen aan deze haard, zoals de rook die vrijkomt wanneer je hem aansteekt. Het is belangrijk om klein te beginnen met droog hout om rookoverlast voor de buren te voorkomen. Ook kan de haard erg warm worden, dus wees voorzichtig en houd kinderen en huisdieren uit de buurt.

Al met al is de Ambiance Tuinhaard 105 cm zwart een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezellige en warme toevoeging aan hun tuin. De haard is duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, en biedt warmte en gezelligheid voor mooie zomeravonden. En als je een beetje hulp nodig hebt om je innerlijke oermens wakker te maken, dan is het hout kloven met een bijl een leuke bonus!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Tuinhaard voor design: MaxxGarden Tuinhaard Grieks Apollo Terrashaard zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxGarden Tuinhaard Grieks Apollo Terrashaard zwart

 • list plusHet trendy design van deze tuinhaard is een prachtige toevoeging aan elke tuin.
 • list plusMet deze tuinhaard kun je sfeervolle avonden buiten doorbrengen omdat het genoeg warmte afgeeft.
 • list plusDeze tuinhaard is veilig in gebruik en kan zonder zorgen worden gebruikt.

Nadelen MaxxGarden Tuinhaard Grieks Apollo Terrashaard zwart

 • list plusHet in elkaar zetten van deze tuinhaard kan lastig zijn en vereist mogelijk assistentie.
 • list plusDeze tuinhaard kan corroderen als het buiten wordt gelaten en niet goed wordt onderhouden.
 • list plusAls je op zoek bent naar een makkelijk te gebruiken tuinhaard, dan is deze tuinhaard misschien niet de beste keuze omdat het in elkaar zetten lastig kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.1

De MaxxGarden Tuinhaard Grieks Apollo Terrashaard zwart is een geweldige aanwinst voor elke tuin. De haard is gemaakt van gepoedercoat metaal en is daardoor weerbestendig. Het stevige onderstel zorgt ervoor dat de haard stabiel staat en de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. De zijkanten van de haard zijn voorzien van gaas, waardoor de vlammen beheerst worden en kinderen en dieren veilig zijn. Een zijde van het gaas is open om hout en kolen bij te vullen. De schoorsteen zorgt ervoor dat de rook perfect wordt afgevoerd en is voorzien van een regenkap waardoor inregenen voorkomen wordt. Bovendien is er onder de haard genoeg plek om bandhout op te slaan.

Wat deze tuinhaard zo bijzonder maakt, is zijn Griekse design. De haard heeft een klassieke uitstraling die perfect past in een mediterrane sfeer. Maar ook in een moderne tuin komt deze haard goed tot zijn recht. Of je nu een romantische avond in de tuin wilt doorbrengen of gewoon lekker wilt barbecueën met vrienden, deze tuinhaard is perfect voor elke gelegenheid.

Vanuit NLP-perspectief is het belangrijk om te vermelden dat de afmetingen van deze tuinhaard 45x45x135 cm zijn en dat hij een gewicht van 12 kg heeft. Daarnaast wordt de haard geleverd inclusief haardpook.

Een ander groot voordeel van deze tuinhaard is dat hij weersbestendig is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij gaat roesten of beschadigd raakt door weersinvloeden. Maar er zijn ook enkele nadelen. Zo kan de haard bij harde wind wat rookoverlast veroorzaken. Ook is het belangrijk om te weten dat de haard niet in een afgesloten ruimte gebruikt mag worden.

Mijn persoonlijke mening is dat deze tuinhaard een geweldige aanwinst is voor elke tuin. Het design is prachtig en de haard is zeer functioneel. De nadelen wegen niet op tegen de voordelen en ik zou deze tuinhaard dan ook zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een sfeervolle en functionele tuinhaard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. BBQ Collection Terrashaard Tuinhaard Houtkachel zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BBQ Collection Terrashaard Tuinhaard Houtkachel zwart

 • list plusDeze terrashaard heeft een stijlvol design dat perfect past bij een moderne tuin.
 • list plusDe extra opbergruimte voor hout zorgt voor een opgeruimde tuin.
 • list plusDe zwarte kleur van de haard geeft een mooie uitstraling.

Nadelen BBQ Collection Terrashaard Tuinhaard Houtkachel zwart

 • list plusDe haard kan beschadigd raken tijdens de levering, wat voor teleurstelling kan zorgen.
 • list plusDe kwaliteit van de haard kan beter, waardoor het minder duurzaam is.
 • list plusBij regen kan de onderkant van de haard snel vies worden, wat extra onderhoud vereist.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
7.9

Je wilt toch ook tijdens de koudere maanden of op koele zomeravonden kunnen genieten van een gezellige sfeer in de tuin? De BBQ Collection Terrashaard Tuinhaard Houtkachel zwart maakt dit mogelijk en zorgt voor een warme en knusse omgeving. Deze robuuste buitenhaard is volledig gemaakt van stevig staal en heeft een strak en modern design dat perfect past in elke tuin. Het is een krachtige houtkachel die vrijwel direct warmte afgeeft en waarin je gemakkelijk hout kunt opslaan dankzij het speciale compartiment. Bovendien is er een handige opvangbak voor as, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over vervuiling.

Wat deze terrashaard van BBQ Collection extra bijzonder maakt, is dat hij snel en makkelijk op te bouwen is. Hij wordt geleverd in drie delen en met behulp van de duidelijke gebruiksaanwijzing zet je hem in een handomdraai in elkaar. Let er wel op dat hij warm wordt tijdens het gebruik en dat je hem dus niet meer kunt verplaatsen.

De BBQ Collection Terrashaard Tuinhaard Houtkachel zwart is perfect voor buiten gebruik en heeft een hoogte van 150 cm, breedte van 36 cm en lengte van 36 cm. Het is een duurzame en vuurbestendige buitenhaard die bestand is tegen regen, koud weer en stevige wind. Het is de ideale manier om tijdens de koudere maanden of op koele zomeravonden te genieten van de buitenlucht en een gezellige sfeer in de tuin te creëren.

Als specialist in Garden fire kan ik deze terrashaard van harte aanbevelen. Hij is gemakkelijk in gebruik, snel opgebouwd en zorgt voor heerlijke warmte en sfeer. Het enige nadeel is dat hij warm wordt en niet verplaatst kan worden tijdens het gebruik. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor zoveel gezelligheid en warmte in de tuin!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

4. BBQ Collection Terrashaard met Schoorsteen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BBQ Collection Terrashaard met Schoorsteen zwart

 • list plusDeze terrashaard heeft een schoorsteen die zorgt voor een goede rookafvoer, waardoor je geen last hebt van rookontwikkeling.
 • list plusDeze terrashaard heeft een groot formaat, waardoor je er ook grotere stukken hout in kunt branden.
 • list plusDeze terrashaard heeft een mooi design en is daardoor een mooie toevoeging aan je tuinmeubilair.

Nadelen BBQ Collection Terrashaard met Schoorsteen zwart

 • list plusDeze terrashaard heeft geen uitneembare aslade, waardoor het schoonmaken wat lastiger kan zijn.
 • list plusDeze terrashaard heeft geen opbergvak voor hout, waardoor je het hout elders moet opslaan.
 • list plusDeze terrashaard is vrij zwaar en daardoor minder makkelijk te verplaatsen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.8

Wil jij ook zo graag optimaal genieten van jouw buitenruimte, zelfs op koudere dagen? Dan is de BBQ Collection Terrashaard met Schoorsteen zwart echt iets voor jou! Met deze moderne terrashaard geniet je van warmte en sfeer terwijl je gezellig buiten zit. Het mooie aan deze haard is dat de rook via de schoorsteen wordt afgevoerd, waardoor je er geen last van hebt en je buitenlucht echt fris blijft. De opslagplaats voor brandhout is ook erg handig, omdat je niet ver hoeft te lopen om de vuurkorf aan te steken. Verder is de haard volledig gemaakt van staal en afgewerkt met vuurbestendige zwarte verf, waardoor deze bestand is tegen regen, koud weer en wind. Wel goed opletten dat de haard warm kan worden tijdens het gebruik, dus verplaatsen is dan niet meer mogelijk.

Wat de BBQ Collection Terrashaard met Schoorsteen zwart echt onderscheidt van andere haarden is de verwijderbare bak voor as en overgebleven hout. Zo hoef je niet meer bang te zijn voor vervuilend as en kan je gemakkelijk de haard schoonmaken na gebruik. De haard is 44.5 cm breed, 134 cm hoog en 44.5 cm lang, perfecte afmetingen voor jouw buitenruimte.

Als specialist in Garden fire kan ik zeggen dat deze haard ideaal is voor sfeervolle avonden met vrienden en familie. Het is ook een uitstekende keuze voor mensen die van het buitenleven houden, zelfs in de winter. De haard is gemakkelijk in gebruik en onderhoud, en is ook een stijlvolle toevoeging aan jouw buitenruimte. Een nadeel is dat de haard niet verplaatsbaar is als deze aan staat.

Al met al is de BBQ Collection Terrashaard met Schoorsteen zwart echt een aanrader voor iedereen die van sfeervolle avonden in de buitenlucht houdt!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 3 mei in huis

Bekijk prijs

5. CHIMENEA Tuinhaard 112 cm Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CHIMENEA Tuinhaard 112 cm Zwart

 • list plusDeze tuinhaard heeft een mooi design dat past bij verschillende soorten tuinen.
 • list plusDe tuinhaard is gemaakt van stevig materiaal dat lang meegaat.
 • list plusDeze tuinhaard is gemakkelijk te monteren en te gebruiken.

Nadelen CHIMENEA Tuinhaard 112 cm Zwart

 • list plusDe tuinhaard kan snel roesten als het niet goed wordt onderhouden.
 • list plusDe tuinhaard kan lastig schoon te maken zijn vanwege de vorm.
 • list plusDe tuinhaard kan niet geschikt zijn voor grote tuinen vanwege de grootte.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.6

Op zoek naar een sfeervolle tuinhaard die niet alleen zorgt voor warmte, maar ook een echte blikvanger is? Dan is de CHIMENEA Tuinhaard 112 cm Zwart van Gardebruk wellicht iets voor jou! Deze exclusieve en hoogwaardige tuinhaard is gemaakt van gietijzer en heeft een vuurpot van 44 cm. Dankzij het afsluitbare deurtje met vonkenscherm en de luchttoevoerregeling is deze tuinhaard niet alleen veilig, maar ook gemakkelijk in gebruik. Bovendien wordt de CHIMENEA geleverd met een handige pook en een uitneembaar rooster.

Wat deze tuinhaard zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen zorgt voor warmte en sfeer, maar ook een stukje geschiedenis met zich meedraagt. De Chimeneas, ook wel Azteekse kachels genoemd, zijn namelijk al eeuwenlang beproefde Mexicaanse houtkachels die werden gebruikt voor voedselbereiding en ceremoniële doeleinden. Het is dus niet alleen een mooie toevoeging aan je tuin of balkon, maar ook een stukje cultureel erfgoed.

Vanuit mijn perspectief als specialist in Garden fire, kan ik zeggen dat deze tuinhaard perfect is voor gezellige avonden met vrienden en familie in de tuin. Het gietijzer zorgt voor een goede warmteverspreiding en het is gemakkelijk om het hout bij te vullen. Wel is het belangrijk om te letten op de veiligheid, vooral met kinderen en huisdieren in de buurt. Ook is de CHIMENEA wellicht iets aan de zware kant, met een gewicht van 28 kg.

Al met al, is de CHIMENEA Tuinhaard 112 cm Zwart van Gardebruk een mooie toevoeging aan je tuin of balkon, met een stukje geschiedenis en een exclusieve uitstraling. Zorg wel altijd voor veilig gebruik en geniet van de warmte en sfeer die deze tuinhaard met zich meebrengt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. Beste Tuinhaard voor gebruiksgemak: Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100 zwart

 • list plusDeze tuinhaard heeft een prachtig design dat een mooie sfeer creëert in de tuin.
 • list plusDe tuinhaard is gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • list plusDe tuinhaard is gemakkelijk te monteren en te gebruiken, waardoor het een ideale aanvulling is op elke tuin.

Nadelen Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100 zwart

 • list plusDe tuinhaard kan roesten als het niet goed wordt onderhouden, wat de levensduur kan verkorten.
 • list plusDe tuinhaard kan warmte verliezen door de open structuur, waardoor het minder geschikt is voor koude avonden.
 • list plusDe tuinhaard kan lastig schoon te maken zijn vanwege de kleine openingen en hoeken, wat extra tijd en moeite kan kosten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.3

De Gardebruk Pyramide Buitenhaard is een geweldige aanwinst voor elke tuin. Het tijdloze design past perfect bij elke stijl en de open zijkanten zorgen voor een gezellige sfeer. Wat deze buitenhaard zo speciaal maakt, is de afsluitbare deur aan de voorkant, waardoor het gemakkelijk is om de haard te vullen met hout of kolen. Het grote ontwerp en de stevige metalen constructie maken het perfect voor elk seizoen. Bovendien wordt het geleverd met een handige haardpook om het vuur brandend te houden.

De vuurpiramide is snel op te bouwen en heeft voldoende bodemvrijheid, wat zorgt voor een stabiele toestand. Het heeft een hoogte van 102 cm, breedte van 35 cm en diepte van 35 cm en weegt slechts 5 kg, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Het is ook verkrijgbaar in de kleur zwart en is gemaakt van duurzaam metaal.

De Gardebruk Pyramide Buitenhaard is perfect voor gezellige avonden in de tuin met vrienden en familie, maar ook als je gewoon wat tijd voor jezelf wilt. Het creëert een warme en uitnodigende sfeer en zorgt voor gezellig licht rondom je terras, zithoek of patio.

Een nadeel van deze buitenhaard is dat het niet groot genoeg is om veel mensen tegelijkertijd warm te houden. Maar als je op zoek bent naar een vuurhaard voor een kleinere groep mensen, dan is dit een perfecte optie.

Al met al is de Gardebruk Pyramide Buitenhaard een geweldige keuze voor iedereen die zijn of haar tuin wil verfraaien met een mooie en functionele vuurhaard. Het is gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk te verplaatsen en zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard zwart

 • list plusDeze tuinhaard heeft een stijlvol design en is trendy.
 • list plusHet is gemakkelijk te bedienen en geeft genoeg warmte af.
 • list plusHet is veilig en elegant om naar te kijken.

Nadelen MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard zwart

 • list plusHet is lastig in elkaar te zetten.
 • list plusHet product kan een roestvlek bevatten.
 • list plusDe handleiding is beperkt beschreven.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.2

MaxxGarden vuurkorf Pyramide - voor een gezellige sfeer in uw tuin Deze vuurpiramide van hetMaxxGarden is een echte aanwinst voor uw tuin. De sfeervolle tuinhaard geeft aan alle kanten een aangename warme af en past door zijn tijdloze design in elke tuin. De open zijkanten zorgen voor gezellig licht rondom uw terras, zithoek of patio. Door zijn grote ontwerp en de robuuste metalen constructie is deze buitenhaard ideaal voor ieder seizoen. Dankzij het afsluitbare deurtje aan de voorkant kan de haard gemakkelijk worden gevuld met hout of kolen. Tip: deze tuinhaard is niet alleen geschikt om je op te warmen of om sfeer te brengen, je kunt er bijvoorbeeld ook marshmallows of andere lekkernijen mee opwarmen. Belangrijke productgegevens: snel opgebouwd stevige metalen constructie afsluitbare deur voor het vullen met hout of kolen stabiel op iedere ondergrond Te vullen met hout of kolen Specificaties: Hoogte: 100 cm Breedte: 35 cm Diepte: 35 cm Kleur: zwart Materiaal: Metaal Gewicht: 5 kg Omvang van de levering: 1 x vuurpiramide (ongemonteerd) MaxxTools heeft 5 huismerken graag stellen we ze kort aan je voor: Onder MaxxHome vind je verschillende producten terug zoals; prullenbakken, insectendoders, elektrische verwarmingen, keuken accessoires en zo veel meer. MaxxGarden is het broertje van MaxxHome dat je verder helpt met alles wat je in de tuin nodig hebt. Van partytenten, verfraaiing tot luxueuze loungesets. MaxxPet is ons dieren speciaalmerk waar je onder meer kattenkrabpalen, hondenbenches maar ook bijvoorbeeld trimtafels kunt vinden. MaxxToys helpt je graag verder met speelgoed zoals knuffelberen maar ook bijvoorbeeld basketbalstandaards of pingpongtafels. En dan heb je nog ons oudste merk onder de huismerken, Maxx. Onder Maxx vind je alles terug van gereedschappen tot gereedschapwagens en zo ook onze eigen kettingzagen en andere gereedschappen. Kortom; de beste producten, voldoende aanbod en voor ieder wat wils met oog voor kwaliteit!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Cheqo® Luxe Terraskachel Tuinhaard Terrashaard ntbb

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cheqo® Luxe Terraskachel Tuinhaard Terrashaard ntbb

 • list plusDeze terraskachel heeft een prachtig design dat past bij de sfeer van de tuin.
 • list plusDeze terrashaard heeft een ruim vuurgedeelte, waardoor er veel hout in past en het vuur langdurig brandt.
 • list plusDeze tuinhaard is gemaakt van duurzame materialen, waardoor het langdurig meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Nadelen Cheqo® Luxe Terraskachel Tuinhaard Terrashaard ntbb

 • list plusDeze terraskachel is gewichtig en moeilijk te verplaatsen, waardoor het niet gemakkelijk is om het op een andere plek te zetten.
 • list plusDeze terrashaard heeft geen afdekking, waardoor het niet geschikt is om te gebruiken tijdens regenachtige dagen.
 • list plusDeze tuinhaard heeft geen asopvangbak, waardoor het moeilijk is om de as op te ruimen na gebruik.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.7

➜ Breng de perfecte warme sfeer op het terras! Zit je in de zomer graag ’s avonds in de tuin en ben je op zoek naar een echte sfeermaker die je ook nog warm kan houden? Dan is een Cheqo kachel voor in de tuin echt wat voor jou. Deze tuinhaard zorgt ervoor dat je een vuur kan stoken, voor wat extra sfeer en gezellige warmte. Breng sfeer op het terras Een terraskachel of vuurkorf is een stalen of ijzeren staande bak of kooi, waarin hout gestookt wordt. Er zijn tuinhaarden van verschillende groottes, materialen en designs, zodat er altijd een tuinhaard is die precies bij jouw tuin past. Een tuinhaard verspreidt warmte, geeft extra sfeer aan de tuin en bovendien is het heerlijk om vanaf je terras in de vlammen te staren en je gedachten de vrije loop te geven. Het gebruik van een terraskachel Je hoeft geen expert te zijn om een terraskachel te gebruiken; je hoeft alleen maar hout in de kachel te doen en dit aan te steken. Let er wel op dat je niet gaat stoken in de buurt van een rieten dak. Ook kan de grond onder de kachel heet worden; bescherm het gras of het terras door onder de haard een stenen of stalen ondergrond aan te brengen. Daardoor kun je ook veilig de kachel openen en hoef je niet bang te zijn dat er brandend hout uit valt, waardoor het gras of terras beschadigt of brand vat. Specificaties - 105cm hoog - Gemaakt van stevig metaal - Praktisch - Mooie afwerking - Inclusief schoorsteen Onderhoud Om jarenlang te genieten van de terraskachel, is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Dat is gelukkig heel makkelijk. Door nat weer kan de kachel gaan roesten. Controleer daarom regelmatig of je beginnende roestplekken ziet, want deze zijn beter te behandelen dan grote plekken. Kleine roestplekken kun je makkelijk wegpoetsen met olie. Daarna behandel je de kachel met een kant-en-klare coatingspray die de kachel beschermt tegen verdere roestvorming. Is de roestplek al groter, dan moet je eerst met een staalborstel en schuurpapier alle roest moeten verwijderen. Daarna kun je met speciale kachelspray de haard weer tiptop in orde maken. Kies voor kwaliteit Deze Cheqo terraskachel is een eyecatcher in elke tuin! De metalen haard is 105 centimeter hoog en heeft een diameter van 30 centimeter. Door zijn stoere zwarte uiterlijk is dit de perfecte kachel om mooie zomeravonden nog specialer te maken. Wacht dus niet langer en haal snel deze mooie terrashaard in huis om optimaal te genieten van een sfeervolle zomer!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. MaxxGarden Tuinhaard Grieks Arton Terrashaard zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxGarden Tuinhaard Grieks Arton Terrashaard zwart

 • list plusDeze tuinhaard heeft een stijlvol design dat aansluit op verschillende soorten tuinen.
 • list plusDeze tuinhaard is eenvoudig te gebruiken en geeft genoeg warmte af.
 • list plusDeze tuinhaard is veilig in gebruik en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Nadelen MaxxGarden Tuinhaard Grieks Arton Terrashaard zwart

 • list plusHet in elkaar zetten van deze tuinhaard kan ingewikkeld zijn en vereist mogelijk extra hulp.
 • list plusDeze tuinhaard kan roesten als het buiten wordt gelaten en niet goed wordt onderhouden.
 • list plusDeze tuinhaard is kan niet genoeg warmte afgeven voor grote tuinen en is meer geschikt voor kleinere tuinen of gezelschappen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.5

Met de MaxxGarden Tuinhaard Grieks Arton Terrashaard zwart haal je niet alleen een gezellige sfeer in je tuin, maar ook een handige BBQ. Deze haard is robuust en heeft een diameter van 44 cm, waardoor hij geschikt is voor zowel kleine als grote groepen. Het stevige onderstel zorgt ervoor dat de haard stevig staat en niet omvalt. Daarnaast is er een handig opbergvak voor houtblokken en een rekje voor het opbranden van houtblokken.

De schoorsteen zorgt ervoor dat de rook perfect wordt afgevoerd en de regenkap voorkomt inregenen. De uitneembare asopvangbak maakt het verwijderen van as- en houtresten heel eenvoudig. Dit alles maakt de MaxxGarden Tuinhaard Grieks Arton Terrashaard zwart niet alleen mooi om te zien, maar ook zeer praktisch.

Een ander voordeel is dat de haard gemakkelijk te gebruiken is. Met de meegeleverde haardpook kun je het vuur urenlang laten branden en genieten van de warmte en het licht. Bovendien is het mogelijk om de haard ook te gebruiken als BBQ, waardoor je gemakkelijk en snel heerlijk eten kunt bereiden.

Als specialist in Garden fire kan ik zeggen dat deze haard een uitstekende keuze is voor mensen die graag buiten willen genieten van een gezellig vuur en heerlijk eten. Vanwege de handige opbergvakken en het stevige onderstel is deze haard zeer praktisch en gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat de haard vrij groot is, waardoor hij niet geschikt is voor kleine tuinen. Maar al met al is dit een geweldige tuinhaard die zeker de moeite waard is om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Pro Garden Ambiance Lugano Tuinhaard zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een sfeervolle toevoeging voor jouw tuin? Dan is de Pro Garden Ambiance Lugano Tuinhaard in het zwart een uitstekende keuze! Deze sfeerhaard is niet alleen een eyecatcher, maar zorgt ook voor warme en gezellige zomeravonden. De lange schoorsteen zorgt voor een goede rookafvoer en de inclusieve pook maakt het gemakkelijk om de warmte te reguleren. Het lichte gewicht maakt het mogelijk om de haard te verplaatsen naar waar jij wilt.

De tuinhaard heeft een diameter van 44 cm en is maar liefst 112 cm hoog. Het zwarte staal geeft deze tuinhaard een moderne look, waardoor het perfect past bij verschillende tuinstijlen. Let wel op dat de hittebestendige coating slechts tijdelijk beschermt en dat er roestvorming kan optreden.

Wat deze tuinhaard onderscheidt van andere haarden is de toscaanse design. Dit zorgt ervoor dat de haard niet alleen functioneel is, maar ook een mooie toevoeging is aan jouw tuin.

De Pro Garden Ambiance Lugano Tuinhaard is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Je kunt er brandhout in leggen en genieten van een hapje en drankje terwijl je geniet van de warmte en sfeer.

Als specialist in tuinhaarden kan ik deze tuinhaard zeker aanraden. Het is een goede prijs-kwaliteitverhouding en de haard is gemakkelijk te monteren. Het enige nadeel is de roestvorming die kan optreden. Maar met een beetje onderhoud en zorg kan je jarenlang genieten van deze sfeervolle toevoeging aan jouw tuin!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van tuinhaarden. Er zijn namelijk 629 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!