Wat is de beste Tuinhaard van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het kopen van een goede Tuinhaard is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Tuinhaard van 2024? Na het testen van 2158 Tuinhaarden kwam de Ambiance loks Tuinhaard 105 cm als beste uit onze Tuinhaard-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Tuinhaarden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Tuinhaarden-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Tuinhaard-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Tuinhaarden

1Score: 9.8
Ambiance loks Tuinhaard 105 cm
Ambiance loks Tuinhaard 105 cm
Ambiance
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
MaxxGarden Fenix Terrashaard - Tuinhaard
MaxxGarden Fenix Terrashaard - Tuinhaard
MaxxGarden
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Esschert Design Buitenkachel met houtopslag
Esschert Design Buitenkachel met houtopslag
Esschert Design
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
MaxxGarden Terrashaard Napoli Terraskachel
MaxxGarden Terrashaard Napoli Terraskachel
MaxxGarden
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100
Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100
Gardebruk
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Happy Cocooning: Pizzasteen Cocoon Table
Happy Cocooning: Pizzasteen Cocoon Table
Happy Cocooning
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
BBQ Collection Tuinhaard Houtkachel 134x44,5cm
BBQ Collection Tuinhaard Houtkachel 134x44,5cm
BBQ Collection
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.5
MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard
MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard
MaxxGarden
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
HEAT Outdoor Living Oslo Tuinhaard
HEAT Outdoor Living Oslo Tuinhaard
HEAT OUTDOOR LIVING
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Relaxdays Tuinhaard groot terrashaard vuurhaard
Relaxdays Tuinhaard groot terrashaard vuurhaard
Relaxdays
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tuinhaard Koopgids

Die heerlijke avonden in de tuin spendeer je nog gezelliger en sfeervoller met de beste tuinhaard. Je vindt deze in de koopgids hieronder. Lees dus gauw verder!

Uit welke materialen kan een tuinhaard bestaan?

Tuinhaarden worden van verschillende materialen gemaakt. Sommige zijn van betere kwaliteit dan de andere. Hieronder loop ik de meestvoorkomende materialen met je langs. 

Staal

Het staal waaruit een tuinhaard bestaat, is een legering van ijzer en koolstof. Dit betekent dat koolstof en ijzer (en soms nog andere stoffen) met elkaar zijn gemengd. De verhoudingen van koolstof en ijzer bepalen welke eigenschappen het staal heeft. Het ene type staal is dus sterker en buigbaarder dan het andere. 

Voor een tuinhaard van staal is het belangrijk dat het staal bestand is tegen hoge temperaturen. Het type dat hier geschikt voor is, bevat een koolstofpercentage van rond de 1%

Rvs

Een voorbeeld van zo'n type staal is rvs, ofwel roestvrijstaal. Dit type staal bevat, naast ijzer en koolstof, chroom en nikkel. Door deze combinatie van stoffen slijt en roest het staal niet snel. Dit maakt rvs zeer geschikt en duurzaam voor tuinhaarden. Rvs heeft een langere levensduur dan andere vormen van staal of ijzer. 

Rvs vertoont na verloop van tijd wel wat roestplekken (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden), maar in veel mindere mate dan andere materialen. 

Cortenstaal

Dit type staal staat bekend om zijn weerbaarheid in alle weersomstandigheden. Je herkent cortenstaal aan de roodbruine kleur. Dat dit type staal een roestige, industriële uitstraling heeft is niet toevallig: het heeft  een buitenlaag van roest, wat ook wel een oxidehuid wordt genoemd. Deze oxidehuid beschermt de binnenkant van het metaal tegen beschadiging en roestvorming. 

Cortenstaal heeft daardoor van zichzelf een beschermende coating, waardoor het lang meegaat. Dit maakt het een van de geschiktste materialen voor een tuinhaard.

Gietijzer

Gietijzer is een legering van ijzer, koolstof, silicium en mangaan. Het voordeel van gietijzer, is dat het een zwaar materiaal is. Hierdoor staat de tuinhaard veilig en stabiel op zijn plek. Daarnaast geleidt gietijzer warmte erg goed. De tuinhaard komt hiermee snel op temperatuur en behoud zijn warmte na het uitdoven van het vuur nog erg lang. Gietijzer is wat goedkoper dan rvs of cortenstaal, maar is sneller onderhevig aan schade en roest.

Hoe haal je roest van je tuinhaard?

Roest, ook wel oxidatie genoemd, ontstaat door de combinatie van metaal, zuurstof en water. In tijden van regen en wind is je tuinhaard een makkelijke prooi voor roest. Bij oxidatie is het belangrijk snel te handelen. Roest ontstaat meestal niet van het een op het andere moment. Tref je wat roest aan op je tuinhaard? Behandel dit dan direct, zodat de schade beperkt blijft. 

Roest verwijder je het beste met olie. Giet hiervoor wat olie op een doek en ga over de roestplekken heen. Als het goed is, poets je zonder te veel moeite de meeste roestplekken weg. 

Zit je tuinhaard onder de hardnekkige roestplekken die niet weg te poetsen zijn? Gebruik dan wat zwaarder geschut. Haal een staalborstel uit de schuur en wrijf goed over de roestplekken, totdat deze zijn verdwenen. Borstel het stof weg en gebruik schuurpapier om het oppervlak glad te schuren. Veeg vervolgens weer het stof weg en poets de tuinhaard met een oude doek. 

Om te voorkomen dat de roest terugkeert, is het raadzaam de tuinhaard te voorzien van een coating. Dit werkt als een beschermlaagje tegen invloeden van buitenaf en gaat hiermee oxidatie tegen.

Hoe steek je een tuinhaard aan?

Allereerst heeft een tuinhaard een goede brandstof nodig. Hiervoor gebruik je hout. Zorg dat het brandhout goed droog is. Dit voorkomt rookvorming en zorgt dat het hout volledig verbrandt. Eikenhout, berkenhout, elzenhout, beukenhout en essenhout zijn allemaal geschikt als brandhout. Keuze genoeg lijkt me zo! 

Leg het hout in de tuinhaard. Begin hiermee door de grotere blokken onderin te leggen. Dit is de basis voor een stapeltje hout die bovenaan steeds kleiner wordt. Vul de haard niet hoger dan helft van de kast met hout. Een hogere houtstapel zorgt voor een grote, oncontroleerbare vlam.  

Voor het maken van vuur is zuurstof nodig. Zorg dus dat de tuinhaard voldoende openingen heeft die voor luchttoevoer zorgen. Mocht je tuinhaard een deurtje hebben, is het verstandig deze op een kiertje te laten. 

Om het aansteken van de tuinhaard gemakkelijker te maken, leg je wat aanmaakhoutjes op en tussen het brandhout. Houd hier wat ruimte over in het midden voor wat aanmaakblokjes. Steek de aanmaakblokjes aan met een aansteker of lucifer. Als het goed is, slaat het vuur vanzelf over naar de aanmaakhoutjes en de grotere houtblokken. Wanneer de haard eenmaal goed brandt, schroef je de luchttoevoer wat terug.

Beginnen de houtstapel en de vlammen laag te worden? Dan is het tijd wat hout toe te voegen aan de tuinhaard. Vergeet niet de luchttoevoer weer wat open te zetten. 

Als de tuinhaard eenmaal goed brandt, staat niets je meer in de weg om achterover te leunen en te genieten. Plof lekker in de beste hangmat en gun jezelf een relaxmomentje. 

Waar plaats ik een tuinhaard?

Belangrijk is de tuinhaard niet in het gras of op een andere brandbare ondergrond te zetten. De onderkant van een tuinhaard wordt namelijk erg snel heet. Zet de haard op steen of grind. Zorg daarnaast dat de ondergrond van de tuinhaard vlak is. Hiermee voorkom je dat de haard omvalt. 

Het beste is de tuinhaard in het midden van je perceel te plaatsen. Zet de haard in ieder geval niet te dicht bij de muur, de schutting, bomen of andere dingen die vlam kunnen vatten. Heb je keuze uit verschillende plekken in de tuin? Kies dan de plek met de minste wind. 

Wil je de tuinhaard onder een overkapping hebben? Een haard met een rookkanaal en aansluitset is hiervoor de beste optie. De pijp voert de rook boven het dak af, waardoor je zonder rookoverlast van het knusse vuur geniet. Zo zit je zelfs op de koudere dagen lekker buiten op je verwarmde terras. 

Ook voor degene die vuur hekelt, is het mogelijk in de winter van je tuin te genieten. De beste terrasverwarmer biedt een uitkomst. Deze geeft warmte af via infraroodstraling en maakt daarmee je terras een aangename plek.

hero illustration

Hoe testen we Tuinhaarden?

Om de beste Tuinhaard te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Tuinhaard-test hebben we 2158 Tuinhaarden geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Tuinhaard-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Tuinhaard-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Tuinhaard-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste Tuinhaard in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2158 Tuinhaarden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Tuinhaarden op een rij

1. Ambiance loks Tuinhaard 105 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ambiance loks Tuinhaard 105 cm

 • list plusMooie uitstraling
 • list plusGemakkelijk schoon te maken
 • list plusBetaalbare optie

Nadelen Ambiance loks Tuinhaard 105 cm

 • list plusKwaliteit van het materiaal en lasnaden
 • list plusBeperkte hitte
 • list plusLage gewicht en gemakkelijk omvallen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.78
Functionaliteit
9.85
Gebruiksgemak
9.74
Ik ben dol op de loks Tuinhaard 105 cm Metaal! Deze terraskachel voegt niet alleen gezelligheid toe aan mijn zomeravonden, maar ook wat extra warmte. Met zijn strakke en mooie uitstraling is hij ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Hij is gemaakt van metaal en heeft een zwarte coating, met een hoogte van 105 cm en een diameter van 30 cm.

Deze terraskachel is de perfecte toevoeging aan mijn buitenruimte om mijn zomeravonden nog gezelliger en langer te maken. Het enige wat ik nodig heb is wat haardhout of afvalhout, en ik kan genieten van een knapperend vuurtje. Of ik nu een wijntje of biertje erbij heb, deze terraskachel zorgt altijd voor de perfecte ambiance.

Een handige tip voor het stoken van de loks Tuinhaard 105 cm Metaal is om te beginnen met een beetje papier of een aanmaakblokje. Hiermee krijg je kleine, dunne en vooral droge latjes gemakkelijk in brand. Als je geen aanmaakhout hebt, kun je met een kleine handbijl grotere haardhout blokken kloven. Op deze manier kun je het vuurtje op gang brengen zonder dat de buren last hebben van rook.

Helaas zijn er enkele negatieve reviews over de kwaliteit van deze terraskachel. Sommige gebruikers merken op dat de loks Tuinhaard 105 cm Metaal gemaakt is van blikmateriaal en dat de lasnaden al snel loslaten. Dat kan behoorlijk teleurstellend zijn, vooral gezien de prijs van het product. Ook wordt er opgemerkt dat de kachel van ondermaatse kwaliteit is, zelfs voor de prijs.

Een ander nadeel dat genoemd wordt, is dat de loks Tuinhaard 105 cm Metaal niet erg heet gestookt kan worden en dat het lage gewicht ervoor zorgt dat de kachel gemakkelijk omvalt. Dat kan soms behoorlijk onhandig zijn tijdens het gebruik.

Ondanks deze nadelen heeft de loks Tuinhaard 105 cm Metaal ook enkele voordelen. Het is een betaalbare optie voor wie op zoek is naar een terraskachel en biedt nog steeds de mogelijkheid om te genieten van een knapperend vuurtje op zomeravonden.

Al met al is de loks Tuinhaard 105 cm Metaal een terraskachel met een mooie uitstraling en is hij gemakkelijk schoon te maken. Hij kan extra sfeer en warmte toevoegen aan mijn buitenruimte tijdens de zomeravonden. Echter, de kwaliteit van het materiaal en de lasnaden lijkt teleurstellend te zijn volgens enkele gebruikers. Ook de beperkte hitte en het lage gewicht kunnen als nadelen worden gezien. Ondanks deze tekortkomingen blijft de loks Tuinhaard 105 cm Metaal een betaalbare optie voor wie op zoek is naar een terraskachel.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. MaxxGarden Fenix Terrashaard - Tuinhaard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxGarden Fenix Terrashaard - Tuinhaard

 • list plusMooi design dat zorgt voor een sfeervolle toevoeging aan de tuin
 • list plusHandig opbergvak voor houtblokken
 • list plusGoede afvoer van rook met schoorsteen en regenkap

Nadelen MaxxGarden Fenix Terrashaard - Tuinhaard

 • list plusNiet gemaakt van roestvrij staal en kan roestvorming vertonen
 • list plusGebrek aan uitneembare opvangbak, ondanks vermelding in productbeschrijving
 • list plusBeperkte warmteproductie, voornamelijk voor sfeerverlichting

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.12
Gebruiksgemak
9.65
De MaxxGarden Fenix Terrashaard is een geweldige toevoeging aan jouw tuin! Met een diameter van 45 cm en gemaakt van stevig gepoedercoat metaal, staat deze terrashaard stevig in jouw tuin te pronken. En weet je wat? Hij zorgt ook nog eens voor een knetterend vuurtje! 🔥

De handige opbergvak voor houtblokken is niet alleen praktisch, maar voegt ook een leuk detail toe aan het design. En wist je dat er aan de binnenkant van de haard een extra rekje is gemonteerd? Dit zorgt ervoor dat jouw houtblokken goed opbranden en beschermt de onderplaat. Zo gaat jouw terrashaard langer mee!

Een van de beste kenmerken van de MaxxGarden Fenix Terrashaard is de schoorsteen. Deze zorgt voor een perfecte rookafvoer en heeft zelfs een regenkap om inregenen te voorkomen. Zo kun je veilig en comfortabel van jouw vuurervaring genieten. En het wordt nog beter! De haard heeft ook een uitneembare asopvangbak, waardoor het schoonmaken een fluitje van een cent is.

Ik moet wel eerlijk zijn en je vertellen dat de MaxxGarden Fenix Terrashaard niet van roestvrij staal is gemaakt. Dus het kan zijn dat er na verloop van tijd wat roestvorming optreedt. Maar hé, dat is normaal! Enkele gebruikers hebben dit als een nadeel ervaren, dus dat wilde ik wel even noemen. Ook hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de kleur van de haard lichter werd onder invloed van zonlicht.

Maar laten we niet alleen naar de minder positieve kanten kijken. Er zijn ook veel positieve punten aan de MaxxGarden Fenix Terrashaard! Veel gebruikers zijn dol op het mooie design, dat een gezellige sfeer aan de tuin toevoegt. En ja, sommige gebruikers vinden misschien dat de haard niet veel warmte produceert en vooral voor de gezelligheid wordt gebruikt. Maar hé, dat is precies waarvoor de meeste mensen een terrashaard willen, toch?

Dus, al met al heeft de MaxxGarden Fenix Terrashaard veel sterke punten. Het mooie design, het handige opbergvak en de goede rookafvoer maken deze haard echt top. Maar ik moet wel eerlijk zijn en je vertellen dat er geen uitneembare opvangbak is, zoals wel in de productbeschrijving stond vermeld. Dat kan teleurstellend zijn voor sommige gebruikers. Het is belangrijk om deze aspecten in overweging te nemen voordat je jouw keuze maakt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Esschert Design Buitenkachel met houtopslag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Esschert Design Buitenkachel met houtopslag

 • list plusMooi design en degelijke kwaliteit
 • list plusHandige houtopslag voor voldoende hout
 • list plusGoede trek, vuur blijft goed branden

Nadelen Esschert Design Buitenkachel met houtopslag

 • list plusVerf kan afbladderen en product kan gaan roesten

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
9.49
Ik raad de Esschert Design Buitenkachel met houtopslag zwart absoluut aan voor iedereen die een gezellige toevoeging aan zijn tuin wil. Deze buitenkachel heeft een tijdloos ontwerp en is super makkelijk in gebruik. Met zijn geweldige brandvermogen zorgt hij voor heerlijke warmte op koude avonden.

Wat deze buitenkachel echt uniek maakt, is het feit dat hij gemaakt is van dik staal. Hierdoor is niet alleen de kwaliteit top, maar gaat hij ook nog eens lekker lang mee. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de kachel ook een speciale coating waardoor hij beschermd is tegen roest.

Een bijzondere feature van deze buitenkachel is de handige houtopslag. Zo heb je altijd genoeg hout bij de hand om het vuur lekker te laten branden. De opbergruimte zit aan de onderkant van de haard en biedt genoeg plek voor een flinke voorraad haardblokken.

Het design van de Esschert Design Buitenkachel is echt prachtig afgewerkt. Dankzij de hoge schoorsteen heb je nooit meer last van rook in je gezicht. En hij ziet er ook nog eens strak en modern uit, waardoor hij een echte eyecatcher is in elke tuin.

Hier zijn de afmetingen van deze buitenkachel: de dikte van het staal is 1,5 mm, de pijp is 0,5 mm dik. De diameter van de kachelpijp is 12 centimeter en de hoogte is 65 centimeter. De hoogte van de houtopslag is 26 centimeter en de afstand tussen de houtopslag en de kachel is 9,5 centimeter. Zonder pijp is de kachel 77 centimeter hoog.

Uit de reviews blijkt dat de Esschert Design Buitenkachel met houtopslag zwart enorm geliefd is. Gebruikers zijn enthousiast over het mooie design en de goede kwaliteit van de kachel. Ze vinden de houtopslag ook super handig, omdat die genoeg hout biedt voor een hele avond plezier. En de kachel wordt geprezen om zijn goede trek, waardoor het vuur goed blijft branden.

Een mogelijke uitdaging bij dit product is dat de verf kan afbladderen en dat het kan gaan roesten na een paar keer gebruiken. Gelukkig biedt Esschert Design een kachelspray aan om de kachel te beschermen tegen roest en de mooie zwarte kleur te behouden.

Al met al is de Esschert Design Buitenkachel met houtopslag zwart een geweldige keuze voor iedereen die wil genieten van sfeervolle avonden in de tuin. Met zijn prachtige design, goede kwaliteit en handige houtopslag is deze buitenkachel echt een aanrader. Vergeet alleen niet om goed voor het onderhoud te zorgen, zodat je roest en afbladderen van de verf voorkomt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. MaxxGarden Terrashaard Napoli Terraskachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxGarden Terrashaard Napoli Terraskachel

 • list plusMooi en elegant design
 • list plusGoede warmteafgifte
 • list plusGeschikt voor verschillende gelegenheden

Nadelen MaxxGarden Terrashaard Napoli Terraskachel

 • list plusKwaliteitsproblemen gemeld, zoals afschilfering en broosheid
 • list plusMoeilijk in elkaar te zetten vanwege onduidelijke gebruiksaanwijzing

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.44
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
9.35
De MaxxGarden Napoli Tuinhaard is echt een must-have voor je tuin! Met dit compacte 40 cm brede vuurkorftje van gepoedercoat metaal kun je heerlijk genieten van een knisperend vuurtje. Het stevige onderstel zorgt ervoor dat de tuinhaard stevig staat, zelfs als het buiten een beetje waait.

Wat deze tuinhaard echt speciaal maakt, is de schoorsteen. Deze zorgt ervoor dat de rook perfect wordt afgevoerd, zodat je geen last hebt van ongewenste rookwolken. En om het nog beter te maken, heeft de schoorsteen ook nog eens een regenkap om te voorkomen dat er water in komt als het regent. Geweldig, toch? 😊

De MaxxGarden Napoli Tuinhaard is 195 cm hoog en weegt 9,39 kg. Hij is gemaakt van gecoat staal en heeft een mooie zwarte kleur. Je kunt deze tuinhaard gebruiken met hout als brandstof, wat zorgt voor een authentieke vuurervaring. Bij de levering ontvang je de vuurkorf in een doos van 40x40x100 cm, met een gewicht van 9,72 kg. En niet te vergeten, de handleiding is gewoon in het Nederlands!

De MaxxGarden Napoli Tuinhaard is onderdeel van het MaxxGarden-merk, dat bekend staat om hun geweldige tuinproducten. Ze hebben een breed assortiment, van partytenten tot luxe loungesets. Deze tuinhaard voegt echt iets toe aan je tuin en is perfect voor feestjes en gezellige avonden.

Uit de reviews van gebruikers blijkt dat de MaxxGarden Napoli Tuinhaard niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook nog eens van goede kwaliteit is. Sommige gebruikers hebben echter wel problemen ervaren met de duurzaamheid van het product. Er wordt bijvoorbeeld genoemd dat de verf na slechts één keer gebruiken begon af te bladderen en dat de tuinhaard wat broos aanvoelt. Dit roept natuurlijk vragen op over de prijs-kwaliteitverhouding en de levensduur van de tuinhaard.

Maar er zijn ook positieve reviews waarin wordt benadrukt dat de tuinhaard er mooi en elegant uitziet. Gebruikers vinden het gemakkelijk in gebruik en waarderen de warmte die het afgeeft. Ook wordt opgemerkt dat de tuinhaard perfect past bij verschillende soorten terrassen en een trendy uitstraling heeft.

Een mogelijke beperking van de MaxxGarden Napoli Tuinhaard is dat sommige mensen het moeilijk vinden om hem in elkaar te zetten. De gebruiksaanwijzing wordt als onduidelijk ervaren, waardoor het monteren een lastige klus kan zijn. Dat is natuurlijk niet ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een tuinhaard die snel en eenvoudig in elkaar te zetten is.

Ondanks deze mogelijke nadelen is de MaxxGarden Napoli Tuinhaard nog steeds een aantrekkelijke keuze voor tuinliefhebbers. Het mooie design, de goede warmteafgifte en de veelzijdigheid maken het een goede optie. Houd echter wel rekening met de ervaringen en beperkingen van andere gebruikers bij het maken van je keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100

 • list plusTijdloos design en open zijkanten zorgen voor een gezellige sfeer en warmte
 • list plusHoogte van 102 cm en stevige metalen constructie, geschikt voor gebruik in alle seizoenen
 • list plusAfsluitbaar deurtje maakt het gemakkelijk en veilig om de haard te vullen met hout of kolen

Nadelen Gardebruk Pyramide Buitenhaard - 100

 • list plusHaard begint snel te roesten, zelfs na slechts één gebruik
 • list plusMontage kan moeite kosten en voorgeboorde gaatjes zijn te groot, waardoor schroeven niet goed passen

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.41
Functionaliteit
8.49
Gebruiksgemak
8.54
De Gardebruk Pyramide Buitenhaard is echt een mooie toevoeging aan jouw tuin! Met zijn tijdloze design en open zijkanten creëert deze haard een gezellige sfeer en warmte op jouw terras, in jouw zithoek of op jouw patio. Met een hoogte van 102 cm en een stevige metalen constructie, is deze buitenhaard geschikt voor alle seizoenen.

Wat deze vuurpiramide echt speciaal maakt, is het afsluitbare deurtje aan de voorkant. Hierdoor kan je gemakkelijk en veilig hout of kolen toevoegen. En geen zorgen, de bijgeleverde haardpook zorgt ervoor dat het vuur lekker lang blijft branden. Met zijn gewicht van 5 kg en eenvoudige opbouw is deze tuinhaard ook nog eens makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Maar laten we eerlijk zijn, er zijn ook een paar nadelen aan de Gardebruk Pyramide Buitenhaard. Een veelvoorkomend probleem is dat de haard snel begint te roesten, zelfs na één keer gebruik. Sommige gebruikers suggereren dat een speciale outdoor powder coating nodig is om dit te voorkomen. Dit is echt iets waar de verkoper naar moet kijken, want het zou niet veel extra kosten met zich meebrengen.

Een ander punt van kritiek is de montage van de tuinhaard. Sommige gebruikers vinden het lastig om de haard in elkaar te zetten en merken op dat de voorgeboorde gaatjes te groot zijn, waardoor de schroeven niet goed passen. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn.

Maar laten we niet vergeten dat er ook positieve aspecten zijn aan de Gardebruk Pyramide Buitenhaard. Mensen zijn dol op het trendy design, de mooie kleur en het feit dat het ook nog eens betaalbaar is. Ondanks de nadelen lijkt deze tuinhaard toch een goede keuze te zijn voor wie gezelligheid en warmte in de tuin wil hebben.

In vergelijking met andere tuinhaarden valt de Gardebruk Pyramide Buitenhaard echt op door zijn design en het handige deurtje. Maar de problemen met roest en montage moeten zeker worden aangepakt om de tevredenheid van de klanten te vergroten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Happy Cocooning: Pizzasteen Cocoon Table

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Happy Cocooning: Pizzasteen Cocoon Table

 • list plusUnieke manier om buitenshuis te koken
 • list plusHandige toevoeging voor liefhebbers van buiten koken en gezelligheid
 • list plusVerbetering van de kookervaring en uitbreiding van de veelzijdigheid van de Cocoon Table

Nadelen Happy Cocooning: Pizzasteen Cocoon Table

 • list plusAlleen compatibel met specifieke modellen van de Cocoon Table

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.14
Functionaliteit
8.58
Gebruiksgemak
7.85
Ik ben dol op buiten koken en gezelligheid, en de Happy Cocooning Pizzasteen Cocoon Table in Zwart is een absolute must-have voor mij. Deze pizzasteen is speciaal ontworpen om te worden gebruikt met de Cocoon Table, waardoor ik heerlijke pizza's kan bereiden terwijl ik geniet van de warmte en sfeer van de tafel. Het is zo handig, want ik kan het gewoon op het statief van de grillplaat plaatsen en meteen aan de slag!

Een geweldige eigenschap van de pizzasteen is dat deze perfect past op de Happy Cocooning Cocoon Table. Ik hoef alleen de keramische houtblokken van de tafel te verwijderen en de pizzasteen past precies, zodat ik optimaal kan genieten. Het is goed om te weten dat de pizzasteen niet geschikt is voor de Vierkant Klein, Table Top en Losse Inbouwbrander modellen.

Met de pizzasteen kan ik mijn kookvaardigheden uitbreiden en heerlijke zelfgemaakte pizza's bereiden met een knapperige korst en gelijkmatig gekookte toppings. Wat ik ook geweldig vind, is dat de pizzasteen de veelzijdigheid van de Cocoon Table vergroot, zodat het niet alleen een warmtebron is, maar ook een functionele kookruimte in de buitenlucht.

Hoewel de Happy Cocooning Pizzasteen Cocoon Table in Zwart veel voordelen biedt, moet ik er wel op letten dat de pizzasteen alleen compatibel is met specifieke modellen van de Cocoon Table. Dus voordat ik er een aanschaf, moet ik zeker weten dat het past bij mijn Cocoon Table model.

Al met al biedt de Happy Cocooning Pizzasteen Cocoon Table in Zwart een unieke en handige manier om heerlijke pizza's te bereiden in combinatie met de Cocoon Table. Ondanks de beperkingen wat betreft compatibiliteit, is de pizzasteen een waardevolle toevoeging voor liefhebbers van buiten koken en gezelligheid. Met zijn vermogen om de kookervaring te verbeteren en de veelzijdigheid van de Cocoon Table uit te breiden, is de pizzasteen een waardevolle investering voor liefhebbers van buitenleven en culinaire avonturen. 🍕

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 februari in huis

Bekijk prijs

7. BBQ Collection Tuinhaard Houtkachel 134x44,5cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BBQ Collection Tuinhaard Houtkachel 134x44,5cm

 • list plusStevige metalen constructie

Nadelen BBQ Collection Tuinhaard Houtkachel 134x44,5cm

 • list plusNiet geschikt voor regen en slechte weersomstandigheden
 • list plusGevoeligheid voor slechte weersomstandigheden

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.68
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
7.77
Ik ben enthousiast om de BBQ Collection Tuinhaard - Houtkachel - 134x44,5cm - Staal aan je voor te stellen, een moderne terrashaard die jouw buitenruimte omtovert tot een gezellige en warme plek, zelfs op koudere dagen. Met een stevige metalen constructie en vuurbestendige zwarte verf is deze houtkachel duurzaam en blijft hij mooi, zelfs na veelvuldig gebruik. De toevoeging van een schoorsteen zorgt ervoor dat rook via de bovenzijde wordt afgevoerd, waardoor je ongestoord van de frisse buitenlucht kunt genieten zonder last te hebben van rook in je gezicht. 🌬️

Een handige en unieke feature van deze terrashaard is de opslagplaats voor brandhout, waardoor je niet ver hoeft te lopen om de vuurkorf aan te steken. Bovendien is er een verwijderbare bak voor as en ander afval, waardoor je na gebruik eenvoudig de overgebleven hout en as kunt verwijderen. Daarnaast is er een speciaal compartiment waarin je hout veilig en beschermd van regen op kunt slaan, zodat het altijd klaar is voor gebruik.

De BBQ Collection Tuinhaard wordt geleverd met een pook, waarmee je het vuur eenvoudig weer tot leven kunt brengen zonder het brandbare gedeelte te betreden. Dit zorgt voor extra veiligheid en voorkomt onnodige verwondingen en brandwonden. Met afmetingen van 134 x 44,5 x 44,5cm en een materiaal van metaal, is deze terrashaard een robuuste toevoeging aan jouw buitenruimte. Het is belangrijk om te onthouden dat deze haard niet geschikt is voor regen en slechte weersomstandigheden, dus het is aan te bevelen om hem op een droge plek te bewaren.

In vergelijking met andere terrashaarden onderscheidt de BBQ Collection Tuinhaard zich door zijn schoorsteen, opslagplaats voor hout, verwijderbare bak voor as, en de meegeleverde pook. Deze combinatie van functies maakt het een praktische en handige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en sfeervolle terrashaard. Hoewel deze terrashaard veel voordelen biedt, is het belangrijk om rekening te houden met de beperkingen, met name de gevoeligheid voor slechte weersomstandigheden. Desondanks, met zijn stevige constructie, handige opslagmogelijkheden en rookafvoersysteem, is de BBQ Collection Tuinhaard een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en praktische terrashaard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard

 • list plusStijlvolle toevoeging aan elke tuin of terras
 • list plusSnel op te bouwen en stabiel op iedere ondergrond
 • list plusVeelzijdigheid voor verwarmen en roosteren van lekkernijen

Nadelen MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos Terrashaard

 • list plusGewicht van 5 kg kan als zwaar worden ervaren

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.07
Functionaliteit
7.96
Gebruiksgemak
7.56
Ik ben trots om de MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos te introduceren, een prachtige toevoeging aan elke buitenruimte! Met een hoogte van 100 cm, breedte van 35 cm en diepte van 35 cm, heeft deze tuinhaard een tijdloos design en is gemaakt van stevig metaal in een elegante zwarte kleur.

De vuurkorf is eenvoudig op te bouwen en staat stabiel op elke ondergrond, perfect voor gebruik in alle seizoenen. De open zijkanten zorgen voor een warme gloed rondom, waardoor het ideaal is voor het creëren van een gezellige ambiance in de buitenlucht. En met de afsluitbare deur aan de voorkant is het vullen met hout of kolen een fluitje van een cent.

De MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos is veelzijdig en perfect voor het verwarmen van de omgeving, maar ook voor het roosteren van marshmallows of andere lekkernijen. Het is een product van MaxxGarden, bekend om hoogwaardige tuinartikelen en accessoires.

Met een gewicht van 5 kg is deze tuinhaard draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen, geschikt voor verschillende tuinopstellingen. Het wordt ongemonteerd geleverd, maar is snel en eenvoudig in elkaar te zetten, dus je kunt direct genieten van de warmte en sfeer in je tuin of op je terras.

De MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos onderscheidt zich door zijn duurzame constructie, tijdloos design en veelzijdige functionaliteit. Het is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en stijlvolle toevoeging aan hun buitenruimte.

In vergelijking met andere tuinhaarden biedt de MaxxGarden Tuinhaard Grieks Archelos een ideale combinatie van kwaliteit, functionaliteit en esthetiek. Het is een aanrader voor iedereen die wil genieten van warmte en sfeer in de tuin of op het terras. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. HEAT Outdoor Living Oslo Tuinhaard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HEAT Outdoor Living Oslo Tuinhaard

 • list plusHoogwaardig staal voor goede warmtevasthouding en gelijkmatige warmteverspreiding
 • list plusCompact formaat voor gemakkelijke verplaatsing en geschikt voor elke buitenruimte
 • list plusEenvoudig onderhoud voor zorgeloos genieten van het vuur

Nadelen HEAT Outdoor Living Oslo Tuinhaard

 • list plusBiedt geen bescherming tegen wind, extra maatregelen nodig tijdens winderige avonden
 • list plusMoet op veilige afstand van brandbare materialen geplaatst worden

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.88
Functionaliteit
7.15
Gebruiksgemak
7.84
De HEAT Outdoor Living Oslo Tuinhaard is absoluut een prachtige toevoeging aan je buitenruimte! Gemaakt van hoogwaardig staal, is deze terrashaard niet alleen duurzaam, maar ook een echte eyecatcher in je tuin. Met afmetingen van 36x36x150 cm past hij perfect in elke buitenruimte, of je nu een ruime patio hebt of een knus balkon.

Wat deze terrashaard echt speciaal maakt, is het compacte formaat waardoor hij super gemakkelijk te verplaatsen is. Hierdoor kun je overal genieten van de warmte en gezelligheid die hij biedt. Of je nu een romantische avond voor twee plant of een feestje geeft met vrienden, deze terrashaard creëert de perfecte sfeer voor elke gelegenheid.

Het onderhouden van het vuur in deze terrashaard is een fluitje van een cent. Dus je kunt je volledig concentreren op het beleven van het magische moment. Het knisperende geluid van het vuur en de warme gloed die de terrashaard verspreidt, zullen je betoveren en je buitenruimte transformeren tot een plek waar herinneringen worden gemaakt en ontspanning nooit eindigt.

Wat betreft prestaties is de HEAT Outdoor Living Oslo Tuinhaard absoluut top. Het hoogwaardige staal zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden en gelijkmatig wordt verspreid. Dit zorgt voor een comfortabele omgeving, zelfs op koele avonden. En het handige rooster maakt het super eenvoudig om houtblokken op te stapelen en het vuur aan te steken.

Het enige waar je op moet letten, is dat deze terrashaard geen bescherming biedt tegen wind. Dus je moet misschien extra voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat het vuur uitwaait tijdens winderige avonden. En natuurlijk is het belangrijk om de terrashaard op een veilige afstand van brandbare materialen te plaatsen.

Al met al is de HEAT Outdoor Living Oslo Tuinhaard de perfecte keuze als je op zoek bent naar een stijlvolle en functionele terrashaard. Met zijn compacte formaat, duurzame constructie en gebruiksgemak is hij een echte aanwinst voor elke buitenruimte. Of je nu een romantisch avondje voor twee plant of een groot feest geeft, deze terrashaard zal zeker indruk maken op je gasten. Bestel vandaag nog en laat de warmte van dit meesterwerk van staal jouw buitenleven verrijken. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Relaxdays Tuinhaard groot terrashaard vuurhaard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Relaxdays Tuinhaard groot terrashaard vuurhaard

 • list plusTrendy design
 • list plusGoede luchtcirculatie
 • list plusDuurzaam materiaal

Nadelen Relaxdays Tuinhaard groot terrashaard vuurhaard

 • list plusAlleen geschikt voor buitengebruik
 • list plusMag niet op een houten ondergrond worden geplaatst
 • list plusVeiligheidsinstructies moeten worden opgevolgd

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.79
Functionaliteit
7.09
Gebruiksgemak
7.24
Ik ben dol op mijn Relaxdays Tuinhaard groot! Deze tuinhaard is echt een eyecatcher en een must-have voor gezellige zomeravonden met mijn familie en vrienden. Het Inca-design met gebogen poten geeft het een prachtig uiterlijk en het combineert functionaliteit met een geweldig design. Niet alleen zorgt het voor warmte, maar het is ook een decoratief element in mijn tuin of op mijn terras.

Met een totale afmeting van ongeveer 110 x 53 x 44 cm en een haard van 40 x 40 cm biedt deze tuinhaard genoeg ruimte om een knisperend vuur te maken. De vuurrooster zorgt voor een goede luchtcirculatie, waardoor het vuur snel op gang komt. En het deurtje met vonkenscherm beschermt niet alleen tegen gevaarlijke vonken, maar geeft ook een prachtig uitzicht op het knetterende vuur.

Deze tuinhaard is gemaakt van gietijzer en staal, dus je weet dat het duurzaam is en lang meegaat. De bronzen kleur geeft het een trendy uitstraling en voegt een vleugje Mexicaanse stijl toe aan mijn buitenruimte.

Het is super eenvoudig en veilig om de Relaxdays Tuinhaard groot te gebruiken. Ik kan hem in mijn tuin of op mijn terras gebruiken. Met de meegeleverde pook kan ik de deur openen en het vuur aanwakkeren. En het deksel beschermt de tuinhaard tegen regen.

Natuurlijk moeten we wel een paar veiligheidsinstructies volgen bij het gebruik van deze tuinhaard. Alleen buiten gebruiken en niet op een houten ondergrond. Hij is alleen geschikt voor het verbranden van hout en kolen. En houd kinderen en huisdieren op afstand en raak de hete vuurkorf niet met blote handen aan. Laat het vuur nooit onbeheerd achter en zorg ervoor dat de tuinhaard niet in de buurt van brandbare objecten of materialen wordt gebruikt. Informeer even naar de lokale brandveiligheidsvoorschriften.

De Relaxdays Tuinhaard groot wordt geleverd in losse onderdelen, samen met een pook, handleiding en montagemateriaal. Decoratie is niet inbegrepen.

Andere gebruikers zijn net zo enthousiast over de Relaxdays Tuinhaard groot als ik. Ze zijn dol op het trendy design, de mooie kleur en de degelijke kwaliteit. De tuinhaard is ook nog eens snel in elkaar gezet en zorgt voor veel warmte en sfeer.

Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, moeten we wel onthouden dat deze tuinhaard bedoeld is voor buitengebruik en niet op een houten ondergrond mag worden geplaatst. En natuurlijk is het belangrijk om de veiligheidsinstructies op te volgen om ongelukken te voorkomen.

Dus kort samengevat is de Relaxdays Tuinhaard groot een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een functionele en stijlvolle toevoeging aan hun tuin of terras. Met zijn trendy design, goede luchtcirculatie en duurzame materiaal onderscheidt deze tuinhaard zich van de rest. Het is de perfecte manier om warmte en sfeer te creëren tijdens gezellige zomeravonden. 🌞

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tuinhaarden. Er zijn immers 2158 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!