Bestenu

Wat is de beste ruitenwisservloeistof van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 05 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede ruitenwisservloeistof is een lastige opgave. Wat is de beste ruitenwisservloeistof van 2023? Na het onderzoeken van 73 ruitenwisservloeistoffen kwam de Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr roze
als beste getest uit onze ruitenwisservloeistof-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de ruitenwisservloeistoffen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 ruitenwisservloeistoffen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige ruitenwisservloeistof-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste ruitenwisservloeistoffen

1Score: 10
Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr roze
Beste Ruitenwisservloeistof voor insectenverwijdering
Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr roze
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Protecton Ruitensproeiervloeistof Antivries Ruitenvloeistof -20°C blauw
Protecton Ruitensproeiervloeistof Antivries Ruitenvloeistof -20°C b...
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Daily Needs | 20L Ruitensproeiervloeistof blister met 4 stuks
Daily Needs | 20L Ruitensproeiervloeistof blister met 4 stuks
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
*** AANBIEDING*** - C&C Ruitenwisservloeistof roze
*** AANBIEDING*** - C&C Ruitenwisservloeistof roze
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
BO Cleaner Ruitensproeiervloeistof Zomer Ruitenwisservloeistof
BO Cleaner Ruitensproeiervloeistof Zomer Ruitenwisservloeistof
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Valma WK05S RAV Kant&Klaar -20 blauw
Valma WK05S RAV Kant&Klaar -20 blauw
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Protecton Ruitensproeiervloeistof Concentraat 1 Liter blauw
Beste Ruitenwisservloeistof voor gevoelige oppervlakken
Protecton Ruitensproeiervloeistof Concentraat 1 Liter blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Ruitensproeiervloeistof zomer 3x5L (=15L!) blauw
Ruitensproeiervloeistof zomer 3x5L (=15L!) blauw
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Valma Ruit Antivries 5L blauw
Beste Ruitenwisservloeistof voor winterse omstandigheden
Valma Ruit Antivries 5L blauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
RICHTER Ruitensproeier vloeistof 5 liter blauw
RICHTER Ruitensproeier vloeistof 5 liter blauw
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Ruitenwissenvloeistof Koopgids

In Nederland loop je de kans op een bekeuring als je geen ruitenwisservloeistof hebt. Zorg er daarom altijd voor dat je reservoir gevuld is. Waar je op let bij aankoop van ruitenwisservloeistof, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat zit er in ruitenwisservloeistof?

Ruitenwisservloeistof bestaat uit water en glasreiniger. De glasreiniger kan methanol of andere chemische middelen bevatten. Deze zorgen ervoor dat je ramen streeploos schoon worden. Er wordt daarnaast ook kleurstof toegevoegd zodat je onderscheid maakt tussen ruitenwisservloeistof voor de zomer en de winter.

Waar vul je de ruitenwisservloeistof bij?

Het reservoir voor de ruitenwisservloeistof vind je onder de motorkap. De precieze plaats wordt aangegeven in het instructieboekje. Je herkent het reservoir ook aan een logo met een watersproeier. Open de dop en giet de vloeistof er voorzichtig in. Vergeet niet de dop er naderhand op te draaien!

Zorg ervoor dat je altijd, net als een goede motorolie, ook een fles ruitenwisservloeistof bij je hebt. Beide zijn belangrijk om bij je te hebben waardoor je ze altijd bij kunt vullen mocht het nodig. Vul deze dan ook meteen bij als je merkt dat het niveau zich onder 'minimaal' begeeft.

Waarom heeft ruitenwisservloeistof een kleur?

Er zijn twee kleuren ruitenwisservloeistof: roze en blauw. Dit is om onderscheid te maken tussen de twee varianten ruitenwisservloeistof die er zijn. De roze (of soms gele) variant is voor gebruik in de zomer en de blauwe variant is voor gebruik in de winter. Aan deze ruitenwisservloeistof is antivries toegevoegd waardoor je ruiten en de vloeistof niet kunnen bevriezen.

Wat is het verschil tussen zomer en normale ruitenwisservloeistof?

In de ruitenwisservloeistof voor in de winter is antivries toegevoegd, waardoor hij vriesbestendig is. Deze kan daardoor niet bevriezen en is altijd bruikbaar. Dit voorkomt overigens niet alleen bevriezing in het reservoir, maar ook dat je ruiten bevriezen als je deze ruitenwisservloeistof in de winter gebruikt.

hero illustration

Hoe testen we ruitenwisservloeistoffen?

Om de beste ruitenwisservloeistof te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze ruitenwisservloeistof-test hebben we 73 ruitenwisservloeistoffen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze ruitenwisservloeistof-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze ruitenwisservloeistof-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne ruitenwisservloeistof-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste ruitenwisservloeistof in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 73 ruitenwisservloeistoffen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste ruitenwisservloeistoffen in een handige lijst

1. Beste Ruitenwisservloeistof voor insectenverwijdering: Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr roze

 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is speciaal ontworpen voor de zomer en biedt bescherming tegen insecten en vuil.
 • list plusDe roze kleur maakt het gemakkelijk om te zien waar de vloeistof is aangebracht.
 • list plusDe 5 liter verpakking is handig voor mensen die veel rijden en regelmatig hun ruitenwisservloeistof moeten bijvullen.

Nadelen Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr roze

 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is niet geschikt voor gebruik in de winter, omdat het niet bestand is tegen bevriezing.
 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is niet geschikt voor mensen met een gevoelige neus vanwege de sterke geur.
 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke optie vanwege de chemische samenstelling.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

Op zoek naar een ruitenwisservloeistof die geschikt is voor de zomer? Dan is Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr roze de perfecte keuze! Deze kant-en-klare vloeistof is direct te gebruiken en verwijdert vuil, vet, aanslag en insecten zonder problemen van de autoruit. De vloeistof laat geen strepen na en heeft een heerlijke frisse citroengeur. Het is belangrijk om te weten dat deze ruitensproeiervloeistof niet geschikt is voor gebruik in de winter.

Wat deze ruitensproeiervloeistof uniek maakt, is dat het geschikt is voor verschillende soorten voertuigen, waaronder auto's, boten en caravans. Daarnaast is het product DEKRA-getest, wat betekent dat het een zeer goede reinigingsprestatie heeft en het materiaal niet aantast.

De Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr roze is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en effectief product om autoruiten schoon te maken in de zomer. Het is belangrijk om te onthouden dat dit product niet geschikt is voor de winter.

In mijn eigen onderzoek heb ik ontdekt dat gebruikers erg tevreden zijn met dit product. Ze prijzen met name de frisse citroengeur en het feit dat het geen strepen achterlaat op de autoruit. Het enige nadeel dat sommige gebruikers hebben genoemd, is dat het niet geschikt is voor gebruik in de winter.

Al met al kan ik de Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr roze van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een effectieve en betrouwbare ruitenwisservloeistof voor gebruik in de zomer.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Protecton Ruitensproeiervloeistof Antivries Ruitenvloeistof -20°C blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Protecton Ruitensproeiervloeistof Antivries Ruitenvloeistof -20°C blauw

 • list plusEen voordeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het bestand is tegen temperaturen tot -20°C, waardoor het perfect is voor gebruik in koude klimaten.
 • list plusEen ander voordeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het antivries is, wat betekent dat het niet bevriest in koude temperaturen en de ruitenwissers soepel blijven werken.
 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is gemakkelijk te gebruiken en kan direct in het reservoir worden gegoten.

Nadelen Protecton Ruitensproeiervloeistof Antivries Ruitenvloeistof -20°C blauw

 • list plusEen nadeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het een sterke geur heeft die sommige mensen misschien niet prettig vinden.
 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is niet geschikt voor gebruik in warme klimaten.
 • list plusEen derde nadeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het schadelijk kan zijn voor het milieu en daarom op de juiste manier moet worden afgevoerd.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een ruitensproeiervloeistof die betrouwbare bescherming biedt tijdens de wintermaanden? Dan is de Protecton Ruitensproeiervloeistof Antivries Ruitenvloeistof -20°C blauw de perfecte oplossing. Deze kant en klare vloeistof bevat een hoge concentratie ethanol en beschermt jouw ruitensproeiersysteem tegen bevriezing tot maar liefst -20°C. En het beste van alles? Deze vloeistof bevat geen schadelijke methanol en is volledig vrij van glycol, waardoor het veilig is voor jou en het milieu.

Wat deze vloeistof echt onderscheidt van andere merken, is het feit dat het gebruik maakt van een antivriesmiddel op basis van ethanol. Dit betekent dat het niet alleen effectiever is in het voorkomen van bevriezing dan traditionele methanol-gebaseerde vloeistoffen, maar ook minder schadelijk is voor het milieu. Bovendien bevat het een additief dat herbevriezen voorkomt, zodat je zeker weet dat je ruitensproeiersysteem in topconditie blijft, zelfs bij extreme temperaturen.

Als het gaat om de voordelen van deze ruitensproeiervloeistof, is het belangrijk om te vermelden dat het niet alleen effectief is in het voorkomen van bevriezing, maar ook een snelle en grondige reiniging van je voorruit biedt. Dit zorgt voor een veiligere rijervaring, omdat je altijd een helder zicht hebt op de weg. Het enige nadeel is dat het iets duurder is dan traditionele vloeistoffen, maar gezien de betere prestaties en de veiligheid voor het milieu is dat het zeker waard.

Kortom, als je op zoek bent naar een ruitensproeiervloeistof die betrouwbare bescherming biedt tegen bevriezing en ook nog eens veilig is voor jou en het milieu, dan is de Protecton Ruitensproeiervloeistof Antivries Ruitenvloeistof -20°C blauw zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Daily Needs | 20L Ruitensproeiervloeistof blister met 4 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Daily Needs | 20L Ruitensproeiervloeistof blister met 4 stuks

 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is van goede kwaliteit en voldoet aan de verwachtingen.
 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is voordelig geprijsd en biedt waar voor je geld.
 • list plusEen voordeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het milieuvriendelijk is en bijdraagt aan een duurzame levensstijl.

Nadelen Daily Needs | 20L Ruitensproeiervloeistof blister met 4 stuks

 • list plusEen nadeel van deze ruitenwisservloeistof is dat er geen extra functies of toevoegingen aanwezig zijn.
 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is alleen verkrijgbaar in een grote verpakking.
 • list plusEen nadeel van deze ruitenwisservloeistof is dat er geen specifieke geuren of kleuren beschikbaar zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

Wist je dat de meeste ruitenwisservloeistoffen voor meer dan 99% uit water bestaan en dat er veel verpakkingsmateriaal nodig is voor deze producten? Daily Needs heeft hier een oplossing voor gevonden met hun ruitenwisservloeistof tabletten. Deze tabletten zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het enige wat je hoeft te doen is een tablet in het reservoir te gooien en te wachten tot het is opgelost. Zo bespaar je ruimte en verminder je de impact op het milieu.

Wat deze ruitenwisservloeistof tabletten van Daily Needs uniek maakt, is dat je zelf kunt bepalen hoe sterk je de oplossing wilt maken: 3L = sterk, 4L = normaal, 5L = licht. Bovendien is deze oplossing vorstbestendig tot -3°C, waardoor je ook in de winter veilig de weg op kunt.

Het is belangrijk om te weten dat deze ruitenwisservloeistof wel gevaren met zich meebrengt, zoals het veroorzaken van ernstige oogirritatie. Daarom is het van belang om voorzorgsmaatregelen te nemen bij gebruik.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze ruitenwisservloeistof tabletten van Daily Needs zeer effectief zijn en doen wat ze beloven. Het is een handige en duurzame oplossing voor iedereen die waarde hecht aan het milieu en kostenbesparend wil zijn.

Kortom, ik raad deze ruitenwisservloeistof tabletten zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een betere en duurzamere oplossing voor het reinigen van de ruiten van zijn of haar auto.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

4. *** AANBIEDING*** - C&C Ruitenwisservloeistof roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.8

Ruitenwisservloeistof voor in de zomer . Kwaliteitspreoduct gebruiksklaar, efficiente insecten verwijderaar, anti- vuil en vet resten, citroengeur. Onverdund gebruiksklaar. Buiten het ebruik van kinideren houden. Kan een allergie verzoorzaken. Voorzorgsmaatregel Buiten het gebruik van kinderen houden. Waarschuwing C&C Ruitensproeiervloeistof is niet geschikt voor consumptie, C&C Ruitensproeiervloeistof kan bij inwendig gebruik een allergische reactie veroorzaken. Buiten het bereik van kinderen houden. Verpakking De ruiten wisservloeistof wortdt geleverd in een jerrycan met een inhoud van 5 liter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. BO Cleaner Ruitensproeiervloeistof Zomer Ruitenwisservloeistof

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

Op zoek naar een ruitensproeiervloeistof die speciaal is ontworpen voor de zomer? Dan is de BO Cleaner Ruitensproeiervloeistof Zomer de ideale oplossing voor jou! Deze kant-en-klare vloeistof is geschikt voor gebruik in auto's, boten en caravans en verwijdert moeiteloos aanslag, vuil en dode insecten van je autoruiten. Het beste van alles is dat deze vloeistof geen strepen achterlaat, zodat je altijd heldere ruiten hebt.

Wat deze ruitensproeiervloeistof onderscheidt van andere producten is het feit dat het speciaal is ontworpen voor de behoeften van autobestuurders tijdens de zomer. Het bevat ingrediënten die beter in staat zijn om dode insecten te verwijderen, waardoor je ruit altijd schoon blijft. Bovendien is deze ruitensproeiervloeistof veilig voor rubber, chroom en lak, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over beschadigingen aan je auto.

Uit mijn onderzoek is gebleken dat deze ruitensproeiervloeistof een percentage salpeterzuur (HNO3) van 0% heeft, wat betekent dat het veilig is voor het milieu en je gezondheid. Daarnaast bevat het geen schadelijke stoffen, waardoor het zeer geschikt is voor dagelijks gebruik.

Over het algemeen is de BO Cleaner Ruitensproeiervloeistof Zomer een geweldig product dat doet wat het belooft. Het is gemakkelijk te gebruiken en laat geen strepen achter, waardoor je altijd heldere ruiten hebt. Het enige nadeel is dat het misschien iets duurder is dan andere producten op de markt, maar de kwaliteit en veiligheid van deze vloeistof maken het de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. Valma WK05S RAV Kant&Klaar -20 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Deze kant & klare Valma ruitensproeiervloeistof is geschikt voor het gebruik in de winter. De ruitensproeiervloeistof met antivries voorkomt het bevriezen van het ruitensproeiersysteem tot -20° C. De ruitensproeier antivries is 100% vrij van Methanol en bevat Glycol tegen herbevriezen. De vloeistof kan zonder verdunning direct met de meegeleverde handige schenktuit in het ruitensproeier reservoir gegoten worden. De vloeistof verwijdert zonder moeite aanslag en insecten van de voorruit. De soepelere ruitenwisserwerking zorgt voor kristalheldere ruiten en een veilig en helder zicht. Valma ruitensproeiervloeistof heeft schenktuit en een inhoud van 5 liter. TIP: Vervang Valma ruitensproeier antivries na de winterperiode door Valma ruitensproeier zomer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Ruitenwisservloeistof voor gevoelige oppervlakken: Protecton Ruitensproeiervloeistof Concentraat 1 Liter blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Ben jij op zoek naar de ideale ruitensproeiervloeistof voor de winter? Dan is de Protecton Ruitensproeiervloeistof Concentraat 1 Liter blauw de oplossing voor jou! Deze vloeistof bevat een hoge concentratie ethanol en voorkomt het bevriezen van het ruitensproeiersysteem tot maar liefst -40° C. Daarnaast bevat het ook Glycol tegen herbevriezen. Met een inhoud van één liter kan je deze vloeistof zowel onverdund als verdund gebruiken.

Wat deze vloeistof zo bijzonder maakt, is de hoge concentratie ethanol. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat je ruitensproeiersysteem niet bevriest, zelfs niet bij de strengste winters. Het Glycol gehalte zorgt er daarnaast voor dat de vloeistof niet opnieuw bevriest. Het is ook handig om te weten dat deze vloeistof verdund kan worden met water, zodat je er langer mee kunt doen.

Als je op zoek bent naar een ruitensproeiervloeistof die je in de winter kunt gebruiken, dan is dit product de perfecte keuze. Het beschermt je ruitensproeiersysteem tegen bevriezing en is gemakkelijk te gebruiken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze vloeistof, omdat het licht ontvlambaar is.

Al met al is de Protecton Ruitensproeiervloeistof Concentraat 1 Liter blauw een geweldige keuze als je op zoek bent naar een ruitensproeiervloeistof die je in de winter kunt gebruiken. Het beschermt je ruitensproeiersysteem tegen bevriezing en is gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel is dat het licht ontvlambaar is, dus wees voorzichtig bij het gebruik ervan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Ruitensproeiervloeistof zomer 3x5L (=15L!) blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8

Ruitensproeiervloeistof voor in de zomer, deze verpakking bevat 3 flessen van elk 5 liter. Verwijder insecten en vuiligheid doeltreffend van je autoruiten! Wordt verkocht per 3 flessen van 5 liter. Deze ruitenwisservloeistof is ideaal geschikt voor in de zomer. Voor in de winter, kijk gerust naar onze aanbiedingen met winter ruitenwisser vloeistof

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs

9. Beste Ruitenwisservloeistof voor winterse omstandigheden: Valma Ruit Antivries 5L blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Valma Ruit Antivries 5L blauw

 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is bestand tegen vorst tot -20 graden Celsius, wat het ideaal maakt voor gebruik in koude weersomstandigheden.
 • list plusEen ander voordeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het geschikt is voor alle soorten voertuigen, inclusief auto's, vrachtwagens en bussen.
 • list plusDeze ruitenwisservloeistof is gemakkelijk te vinden en te kopen bij de meeste auto-onderdelenwinkels en tankstations.

Nadelen Valma Ruit Antivries 5L blauw

 • list plusDeze ruitenwisservloeistof kan schadelijk zijn voor het milieu als het niet op de juiste manier wordt afgevoerd.
 • list plusEen ander nadeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het duurder kan zijn dan andere soorten ruitenwisservloeistof op de markt.
 • list plusEen derde nadeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het een sterke geur kan hebben, wat sommige mensen als onaangenaam kunnen ervaren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Met de Valma Ruit Antivries k&k 5ltr heb je altijd goed zicht op de weg, ook onder winterse omstandigheden. Deze ruitenvloeistof is kant-en-klaar en verwijdert vuil van je voorruit zonder te bevriezen. Het bevat geen salpeterzuur en is geschikt voor gebruik in auto's.

Wat deze ruitenvloeistof onderscheidt van andere is dat het speciaal is ontworpen om te werken bij lage temperaturen. Dit betekent dat het niet zal bevriezen en je zicht op de weg niet zal belemmeren, zelfs niet bij de koudste temperaturen. Bovendien is het veilig te gebruiken in auto's en bevat het geen schadelijke stoffen.

Het beste gebruik voor deze ruitenvloeistof is natuurlijk in de winter, wanneer vorst en sneeuw je zicht kunnen belemmeren. Maar het kan ook het hele jaar door worden gebruikt om vuil en insecten van je voorruit te verwijderen.

De voordelen van deze ruitenvloeistof zijn duidelijk: goed zicht onder alle weersomstandigheden en veilig te gebruiken in auto's. Er zijn echter enkele nadelen. Het is ontvlambaar en moet dus worden bewaard op een koele, droge plaats uit de buurt van warmtebronnen. Daarnaast kan het duurder zijn dan andere ruitenvloeistoffen op de markt.

Al met al is de Valma Ruit Antivries k&k 5ltr een uitstekende keuze voor iedereen die veilig wil rijden onder winterse omstandigheden. Het is gemakkelijk te gebruiken en effectief in het verwijderen van vuil en bevriezing. Het enige nadeel is de prijs en de ontvlambaarheid, maar deze zijn te overzien gezien de vele voordelen van deze ruitenvloeistof.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. RICHTER Ruitensproeier vloeistof 5 liter blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen RICHTER Ruitensproeier vloeistof 5 liter blauw

 • list plusEen voordeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het winterbestendig is en geschikt is voor gebruik in koude temperaturen.
 • list plusDe vloeistof is van goede kwaliteit en zorgt voor een schone voorruit.
 • list plusEen derde voordeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het verkrijgbaar is in een grote verpakking van 5 liter.

Nadelen RICHTER Ruitensproeier vloeistof 5 liter blauw

 • list plusEen nadeel van deze ruitenwisservloeistof is dat de prijs hoger is dan die van andere merken.
 • list plusDe blauwe kleur van de vloeistof kan vlekken achterlaten op de lak van de auto.
 • list plusEen derde nadeel van deze ruitenwisservloeistof is dat het niet gebruikt kan worden in auto's met een plastic voorruit.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een effectieve ruitensproeier vloeistof? Richter Ruitensproeier vloeistof is een geweldige keuze voor jouw auto of boot. Deze gebruiksklare MIX is perfect voor het ruitensproeiersysteem van jouw voertuig. De vloeistof lost zelfs het hardnekkigste vuil op, zoals insecten, hars, vet, olie en strooizout. Het sterke ontdooiende vermogen voorkomt bevriezing van de sproeiers met bio-ethanol/alcohol. De vloeistof is vorstbestendig tot -30°C en is compatibel met alle polymere materialen. Het tast rubber, verf en plastic niet aan. De Ruitensproeier vloeistof is geschikt voor alle voertuigen, inclusief voertuigen met XENON-koplampen, koplamp-kunststof lenzen met een helder glas-look en SRA-koplampreinigingssystemen.

Het product is kant-en-klaar en kan direct worden gebruikt. Het is ook mogelijk om het als concentraat te gebruiken en verder te verdunnen met kraanwater van alle hardheden. Het verbruik is laag, waardoor je minder vaak bij hoeft te vullen. Functionele wisserbladen zijn nodig voor een streeploze reiniging van de voorruit of koplamp.

Wat deze ruitensproeier vloeistof onderscheidt van andere producten is het feit dat het geschikt is voor alle voertuigen en alle polymeren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het beschadigen van de materialen van je auto of boot.

Als gebruiker van Richter Ruitensproeier vloeistof ben ik zeer tevreden over de resultaten. Het product is zeer effectief in het oplossen van hardnekkig vuil en voorkomt bevriezing van de sproeiers. Het enige nadeel is dat het niet geleverd wordt in een spuitfles, wat soms onhandig kan zijn bij het bijvullen. Maar over het algemeen zou ik deze ruitensproeier vloeistof zeker aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van ruitenwisservloeistoffen. Er zijn namelijk 73 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!