Wat is de beste Uitleesapparatuur van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het kopen van een goede Uitleesapparatuur is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Uitleesapparatuur van 2024? Na het analyseren van 1884 UItleesapparatuur kwam de LUSQ® OBD Scanner OBD2 Auto als beste uit onze Uitleesapparatuur-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de UItleesapparatuur, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 UItleesapparatuur-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Uitleesapparatuur-koopgids? Lees dan verder!

Onze Uitleesapparatuur selectie

De top 10 beste UItleesapparatuur

1Score: 9.7
LUSQ® OBD Scanner OBD2 Auto
LUSQ® OBD Scanner OBD2 Auto
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Livewell OBD2 Scanner OBD Vernieuwd
Livewell OBD2 Scanner OBD Vernieuwd
Livewell
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto
TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto
TKMARS
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto
TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto
TKMARS
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
MMOBIEL OBD2 Scanner Bluetooth Auto
MMOBIEL OBD2 Scanner Bluetooth Auto
MMOBIEL
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
PuroTech OBD2 Scanner OBD Diagnosecomputer
PuroTech OBD2 Scanner OBD Diagnosecomputer
PuroTech
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
AyeTools OBD 2 Auto Scanner
AyeTools OBD 2 Auto Scanner
AyeTools
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Strex OBD Scanner OBD2 Auto
Strex OBD Scanner OBD2 Auto
Strex
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Achaté OBD2 Scanner – Auto
Beste uitlezing
Achaté OBD2 Scanner – Auto
Achat
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
OBD2 scanner bluetooth ELM327 OBDII
OBD2 scanner bluetooth ELM327 OBDII
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Uitleesapparatuur Koopgids

Wil je data uit je voertuig halen en mogelijke fouten voortijdig opsporen? Kies dan de beste uitleesapparatuur! Er zijn nogal wat punten om op te letten. Duik daarom in de koopgids en kies eentje die bij je voertuig past!

Functies van uitleesapparatuur

Uitleesapparatuur biedt verschillende functies om je voertuig te diagnosticeren en belangrijke gegevens uit te lezen. Hier zijn enkele van de functies waar je op kunt letten:

 • Foutcodes lezen: Uitleesapparatuur kan foutcodes uitlezen die worden gegenereerd door het voertuig. Dit kunnen zowel generieke foutcodes zijn als specifieke codes die verband houden met bepaalde systemen of onderdelen van het voertuig.
 • Sensorgegevens weergeven: Met uitleesapparatuur kun je toegang krijgen tot sensorgegevens van verschillende voertuigsystemen. Dit kunnen gegevens zijn zoals de temperatuur van de motor, het brandstofniveau, de snelheid of de zuurstofsensorwaarden.
 • Live data weergeven: Uitleesapparatuur kan real-time gegevens weergeven terwijl het voertuig draait. Dit stelt je in staat om belangrijke parameters te controleren, zoals motortoerental, luchtstroom, brandstofdruk en andere variabelen.
 • Parameters aanpassen: Sommige geavanceerde uitleesapparatuur biedt de mogelijkheid om bepaalde parameters aan te passen, zoals het resetten van een service-indicator, het kalibreren van sensoren of het activeren van bepaalde functies.
 • Diagnose stellen: Uitleesapparatuur kan helpen bij het stellen van diagnoses door een breed scala aan informatie te verstrekken, zoals storingen, waarschuwingen of problemen in verschillende voertuigsystemen. Dit kan helpen bij het identificeren van de oorzaak van problemen en het uitvoeren van gerichte reparaties.
 • Specifieke taken: Afhankelijk van het type uitleesapparatuur en de functionaliteit ervan, kunnen er ook specifieke taken worden uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld het resetten van een airbaglampje, het programmeren van sleutels, het uitschakelen van een roetfilter of het aanpassen van het brandstofmengsel zijn.

Voor welke voertuigen is de apparatuur geschikt?

Uitleesapparatuur kan verschillende soorten voertuigen en systemen uitlezen. Het is belangrijk om te controleren welke voertuigen en merken ondersteund worden door de specifieke uitleesapparatuur die je overweegt. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 1. Voertuigtypes: Uitleesapparatuur kan geschikt zijn voor een breed scala aan voertuigen, waaronder auto's, vrachtwagens, motoren, bestelwagens en zelfs landbouwvoertuigen. Controleer of de uitleesapparatuur compatibel is met het type voertuig dat je bezit.
 2. Merkondersteuning: Niet alle uitleesapparatuur ondersteunt dezelfde merken en modellen. Het is belangrijk om te controleren of de uitleesapparatuur compatibel is met het merk van je voertuig. Sommige apparatuur kan specifieke merken ondersteunen, terwijl andere een breder scala aan merken en modellen kunnen uitlezen.
 3. Protocollen: Uitleesapparatuur maakt gebruik van verschillende protocollen om te communiceren met de boordcomputer van het voertuig. Zorg dat de uitleesapparatuur de juiste protocollen ondersteunt die nodig zijn voor je voertuig. Veelvoorkomende protocollen zijn bijvoorbeeld OBD-II, CAN, KWP2000, J1850, enzovoort.
 4. Jaar van fabricage: Sommige uitleesapparatuur kan beperkt zijn tot specifieke productiejaren van voertuigen. Controleer of de uitleesapparatuur geschikt is voor het fabricagejaar van je voertuig, vooral als het een ouder model is.
 5. Uitbreidbaarheid: Sommige uitleesapparatuur kan de mogelijkheid bieden om extra functies en compatibiliteit toe te voegen door middel van software-updates of uitbreidingsmodules. Dit kan handig zijn als je in de toekomst je uitleesapparatuur wilt aanpassen aan verschillende voertuigen of systemen.

Gebruiksgemak

Uitleesapparatuur kan variëren in gebruiksgemak, maar er zijn veel modellen die speciaal zijn ontworpen om zelfs voor mensen zonder technische achtergrond gemakkelijk te gebruiken. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 • Gebruiksvriendelijkheid: Veel uitleesapparatuur is voorzien van een intuïtieve gebruikersinterface met duidelijke menu's en symbolen. Hierdoor kun je gemakkelijk door de verschillende functies en instellingen navigeren, zelfs als je geen technische achtergrond hebt.
 • Duidelijke handleiding: Bij de meeste uitleesapparatuur wordt een duidelijke handleiding meegeleverd die stapsgewijze instructies en informatie biedt over het gebruik ervan. Dit kan variëren van een gedrukte handleiding tot een digitale versie op een bijgeleverde cd of via een online bron.
 • Instructievideo's: Sommige fabrikanten bieden instructievideo's aan die laten zien hoe je de uitleesapparatuur kunt gebruiken. Deze video's kunnen nuttig zijn om een visuele demonstratie te krijgen van de verschillende stappen en functies.
 • Technische ondersteuning: Als je vragen hebt over het gebruik van de uitleesapparatuur, bieden veel fabrikanten technische ondersteuning via telefoon, e-mail of live chat. Ze kunnen je helpen bij het oplossen van eventuele problemen of het beantwoorden van vragen over het gebruik van de apparatuur.

Het is belangrijk om te controleren of de uitleesapparatuur die je overweegt, wordt geleverd met een duidelijke handleiding en mogelijk extra bronnen zoals instructievideo's. Dit kan je helpen om snel vertrouwd te raken met de functies en het gebruik ervan, zelfs als je geen technische achtergrond hebt.

Het is altijd een goed idee om recensies en ervaringen van andere gebruikers te lezen om een idee te krijgen van de gebruiksvriendelijkheid van de uitleesapparatuur die je overweegt. Dit kan je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing die past bij je behoeften en vaardigheden.

Belangrijke punten om rekening mee te houden

Bij het overwegen van uitleesapparatuur is het belangrijk om rekening te houden met eventuele beperkingen of beperkte functionaliteiten. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

 1. Voertuigsystemen: Sommige uitleesapparatuur kan specifieke voertuigsystemen niet volledig ondersteunen. Het is mogelijk dat bepaalde geavanceerde systemen zoals de transmissie, airbags, ABS of andere specifieke modules niet volledig kunnen worden uitgelezen of geconfigureerd.
 2. Protocollen: Uitleesapparatuur maakt gebruik van verschillende protocollen om te communiceren met de boordcomputer van het voertuig. Hoewel de meeste apparatuur de meest voorkomende protocollen ondersteunt, kan het zijn dat specifieke protocollen niet compatibel zijn met bepaalde voertuigen.
 3. Merkondersteuning: Hoewel uitleesapparatuur vaak een breed scala aan merken en modellen ondersteunt, kunnen er bepaalde merken zijn die minder compatibiliteit bieden. Controleer of de uitleesapparatuur geschikt is voor het merk van je voertuig, vooral als je een minder bekend of exotisch merk hebt.
 4. Software-updates: Uitleesapparatuur kan periodieke software-updates vereisen om compatibiliteit te behouden en nieuwe functies toe te voegen. Het is belangrijk om te controleren hoe vaak updates beschikbaar zijn en of er kosten verbonden zijn aan deze updates.
 5. Oudere voertuigen: Sommige uitleesapparatuur kan beperkte ondersteuning bieden voor oudere voertuigen. Het is mogelijk dat bepaalde functies of systemen niet beschikbaar zijn voor voertuigen van een bepaald fabricagejaar.
hero illustration

Hoe testen we UItleesapparatuur?

Om de beste Uitleesapparatuur te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Uitleesapparatuur-test hebben we 1884 UItleesapparatuur geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Uitleesapparatuur-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Uitleesapparatuur-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Uitleesapparatuur-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Uitleesapparatuur in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1884 UItleesapparatuur te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste UItleesapparatuur op een rijtje

1. LUSQ® OBD Scanner OBD2 Auto

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LUSQ® OBD Scanner OBD2 Auto

 • list plusGeavanceerde foutdetectie voor motor, transmissie en andere systemen

Nadelen LUSQ® OBD Scanner OBD2 Auto

 • list plusGeen gebruikersreviews beschikbaar

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
9.5
Ik ben dolblij met mijn LUSQ ® OBD Scanner, een onmisbaar hulpmiddel voor autoliefhebbers en monteurs. Deze OBD2 Auto Uitlezer biedt geavanceerde functies voor foutdetectie en -verwijdering, met ondersteuning voor de Nederlandse taal. Dit maakt het moeiteloos om diagnostische informatie te begrijpen. Een van de meest opvallende kenmerken is de foutdetectie, waardoor ik snel en nauwkeurig problemen kan identificeren in de motor, transmissie en andere essentiële systemen van mijn voertuig.

Het beste is dat ik geen ingewikkelde installaties of technische expertise nodig heb, want de plug & play eenvoud van de scanner is opmerkelijk. Ik steek het apparaat gewoon in de OBD2-poort van mijn auto en ben meteen klaar om te gaan. Met realtime inzicht in de prestaties van mijn auto, zoals motor-RPM, koelvloeistoftemperatuur, voertuigsnelheid en meer, kan ik geïnformeerde beslissingen nemen over de gezondheid van mijn voertuig. En als er problemen zijn, kan ik ze snel oplossen door foutcodes te wissen en waarschuwingslampjes uit te schakelen, waardoor ik kostbare bezoeken aan de monteur voor kleine problemen vermijd.

De veelzijdigheid en functionaliteit van de LUSQ OBD Scanner zijn indrukwekkend, met ondersteuning voor bijna elke auto die is gebouwd na 1996. Het apparaat detecteert alle soorten motorstoringen, toont storingscodes met probleembeschrijving en biedt functies zoals IM Readiness test en het resetten van het motorlampje (MIL). Met de mogelijkheid om gegevens op te slaan en live gegevens uit te lezen, biedt de scanner een uitgebreide set metingen, waaronder brandstofdruk, motortoerental, olietemperatuur en inlaatdruk.

Of ik nu kostenbesparend onderhoud wil doen als doe-het-zelf liefhebber of betrouwbaar diagnostisch gereedschap nodig heb als professionele monteur, de LUSQ OBD Scanner is mijn eerste keuze. Het biedt gemak, precisie en gemoedsrust, waardoor autoproblemen geen belemmering meer vormen. Hoewel er geen gebruikersreviews beschikbaar zijn, zijn de kenmerken en specificaties van deze scanner veelbelovend, waardoor het een waardevolle investering lijkt voor iedereen die de gezondheid van hun voertuig serieus neemt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Livewell OBD2 Scanner OBD Vernieuwd

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Livewell OBD2 Scanner OBD Vernieuwd

 • list plusGemakkelijk in gebruik met plug-and-play functionaliteit
 • list plusMogelijkheid om foutcodes eenvoudig en effectief te verwijderen, waardoor bespaard wordt op garagekosten
 • list plusGoede kwaliteit en handigheid van de scanner

Nadelen Livewell OBD2 Scanner OBD Vernieuwd

 • list plusBeperkte voorraad vanwege de grote vraag
 • list plusMogelijke prijsstijging in de toekomst

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.41
Ik ben dolenthousiast over de Livewell OBD2 Scanner! Als autoliefhebber is het geweldig om zelf mijn auto te kunnen uitlezen en problemen op te lossen, zonder dat ik de hoofdprijs aan de garage hoef te betalen. Met deze scanner kan ik niet alleen codes uitlezen en wissen, maar ook emissietesten uitvoeren, actuele gegevens bekijken en informatie over mijn auto opvragen. Het beste van alles is dat het systeem in het Nederlands is, wat het gebruiksgemak nog verder vergroot.

Deze Livewell OBD2 Scanner is een verbeterde versie met een vernieuwd LCD-scherm, waardoor het nog gemakkelijker is om de informatie af te lezen. Hij is compatibel met bijna alle auto's vanaf 1996, wat hem een veelzijdige tool maakt voor autoliefhebbers zoals ik. Met maar liefst 9 uitleesfuncties biedt deze scanner mij de mogelijkheid om een breed scala aan informatie over mijn voertuig te verkrijgen, zoals brandstofdruk, motortoerental, olietemperatuur en nog veel meer.

Wat deze scanner echt onderscheidt van zijn concurrenten, is de mogelijkheid om live data uit te lezen. Daarmee kan ik real-time informatie bekijken, zoals brandstofverbruik, lambdasensor, snelheid en meer. Dit stelt mij in staat om de prestaties van mijn voertuig nauwkeurig te volgen en eventuele problemen snel te identificeren.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de Livewell OBD2 Scanner. Gebruikers zijn zeer tevreden en prijzen met name de plug-and-play functionaliteit, waardoor hij supergemakkelijk te gebruiken is. Het verwijderen van foutcodes wordt als eenvoudig en effectief ervaren, waardoor ik flink kan besparen op garagekosten. Daarnaast wordt ook de goede kwaliteit en handigheid van de scanner benadrukt.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, moet je er wel rekening mee houden dat de voorraad van deze scanner beperkt is vanwege de grote vraag. Het kan dus even duren voordat het product weer op voorraad is. Ook kan de prijs in de toekomst omhoog gaan.

Al met al is de Livewell OBD2 Scanner een uitstekende keuze voor autoliefhebbers die graag zelf hun auto willen uitlezen en problemen willen oplossen. Met zijn vernieuwd LCD-scherm, Nederlandse taal, live data uitlezen en gebruiksvriendelijkheid is het een krachtige en betrouwbare tool. Hoewel er mogelijk beperkingen zijn vanwege de beperkte voorraad en mogelijke prijsstijging, raad ik hem nog steeds ten zeerste aan voor doe-het-zelf autoreparaties. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto

 • list plusBrede toepassing, compatibel met verschillende voertuigen
 • list plusVeel handige functies, zoals het uitlezen van voertuiginformatie en realtime gegevens
 • list plusGoede kwaliteit en ondersteuning voor meerdere talen

Nadelen TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto

 • list plusMogelijk niet compatibel met oudere voertuigen die niet voldoen aan OBDII-protocolnormen
 • list plusMoet controleren of voertuig compatibel is voordat aanschaf
 • list plusGeen negatieve punten genoemd in reviews

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.05
Functionaliteit
8.85
Gebruiksgemak
9.28
De TKMARS OBD Scanner is echt een geweldig apparaat voor het uitlezen en oplossen van problemen in auto's. Met deze OBD2-scanner kan ik gemakkelijk achterhalen waarom het motorlampje brandt. Hij heeft zelfs een ingebouwde OBD2 DTC-database waarmee ik snel foutcodes kan uitlezen en wissen, vaste waarden kan bekijken, de I/M-gereedheid kan controleren en realtime gegevens en informatie over het voertuig kan bekijken.

Wat ik zo fijn vind aan de TKMARS OBD Scanner is dat hij echt universeel is. Hij werkt met alle OBD II- en CAN-compatibele voertuigen, inclusief Amerikaanse voertuigen vanaf 1996, Europese voertuigen vanaf 2003 en nieuwere OBD II- en CAN-voertuigen, zowel binnenlands als buitenlands. Hij ondersteunt zelfs Japanse auto's vanaf 2005 en Chinese auto's vanaf 2008.

Deze scanner heeft een geweldig 2,8-inch kleurenscherm en ondersteunt maar liefst 10 talen, waaronder Nederlands. Hij heeft ook een stevige antislip- en schokbestendige beschermhoes en duurzame versterkte kabels. De knoppen zijn super nauwkeurig en duidelijk terugverend, wat zorgt voor een fijne bediening.

Met de TKMARS OBD Scanner kan ik zoveel handige dingen doen. Ik kan voertuiginformatie uitlezen, realtime gegevens van mijn auto bekijken en zelfs de accu van mijn auto controleren. Hij kan zelfs motorstoringen diagnosticeren en wissen, en ik kan foutcodes opzoeken en hun betekenis bekijken.

De gebruikersreviews van de TKMARS OBD Scanner zijn over het algemeen erg positief. Gebruikers zijn echt tevreden over de prestaties van het apparaat en vinden hem super makkelijk in gebruik. Ze zijn ook erg blij met de goede kwaliteit en het feit dat ze meerdere talen kunnen selecteren.

Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, is het wel belangrijk om te weten dat deze scanner mogelijk niet compatibel is met oudere voertuigen die niet voldoen aan de OBDII-protocolnormen. Het is dus slim om even te controleren of je voertuig compatibel is voordat je de scanner aanschaft.

Over het algemeen is de TKMARS OBD Scanner echt een top apparaat voor het uitlezen en oplossen van problemen in auto's. Hij heeft zoveel handige functies, is breed inzetbaar en super makkelijk in gebruik. Met zijn goede kwaliteit en ondersteuning voor meerdere talen kan ik hem zeker aanraden aan iedereen die zelf aan auto's sleutelt. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto

 • list plusBrede toepasbaarheid, compatibel met alle OBD II- en CAN-compatibele voertuigen
 • list plusHandige functies zoals uitlezen van voertuiginformatie en weergeven van realtime gegevensstroom
 • list plusMooi design en nauwkeurige meting

Nadelen TKMARS OBD Scanner OBD2 Auto

 • list plusGeen reparatietool, kan de problemen niet zelf oplossen
 • list plusMogelijk niet compatibel met zeer oude automodellen
 • list plusGeen specifieke nadelen genoemd

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
8.86
Recensie: OBD Scanner - OBD2 - Auto uitlezen - Storing verwijderen - Uitleesapparatuur auto - Diagnose auto - Diagnosecomputer - Diagnose apparatuur auto - Motorstoring

Ik ben erg blij met de OBD Scanner, een handige tool waarmee ik motorstoringen in mijn auto kan diagnosticeren en verwijderen. Met zijn ingebouwde OBD2 DTC-databank kan ik gemakkelijk achterhalen waarom het controlelampje van mijn motor oplicht. Ik kan snel foutcodes uitlezen en wissen, vaste waarden, I/M-gereedheid, realtime gegevens en voertuiginformatie bekijken. Het is echt een plug-and-play apparaat dat ik snel en eenvoudig kan gebruiken.

Een van de sterke punten van de OBD Scanner is dat hij op veel auto's kan worden gebruikt. Hij is compatibel met alle OBD II- en CAN-compatibele voertuigen, inclusief Amerikaanse voertuigen na 1996, Europese voertuigen na 2003 en nieuwere OBD II- en CAN-voertuigen zowel binnenland als buitenland. Dit maakt hem een veelzijdige tool die geschikt is voor verschillende automodellen.

De OBD Scanner heeft een aantal handige functies, zoals het uitlezen van voertuiginformatie, het weergeven van realtime gegevensstroom van voertuigen en het uitlezen van auto-accuspanning. Hij heeft ook een modus 6-detectie en lambda-sensortest, waarmee ik gedetailleerde informatie kan krijgen over de werking van mijn voertuig. Daarnaast heeft het apparaat een terugspoelfunctie en ondersteunt het afdruk- en upgradefunctionaliteit.

Het 2,8-inch kleurenscherm van de OBD Scanner zorgt ervoor dat ik alle gegevens duidelijk en overzichtelijk kan zien. Het apparaat ondersteunt 10 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch, Chinees, Japans en Portugees. Hierdoor is het gemakkelijk te gebruiken voor gebruikers over de hele wereld.

Ik ben over het algemeen erg tevreden met de prestaties van de OBD Scanner. Het is een eenvoudig apparaat om te gebruiken en het doet precies wat ik ervan verwacht. Bovendien heeft het een mooi design en biedt het nauwkeurige metingen. Ik kan geen specifieke nadelen noemen.

Hoewel de OBD Scanner over het algemeen goed presteert, zijn er enkele mogelijke beperkingen. Het is belangrijk om te weten dat de OBD Scanner geen reparatietool is, maar een diagnosehulpmiddel. Het kan me helpen om de oorzaak van motorstoringen te vinden, maar het kan de problemen niet zelf oplossen. Het is ook mogelijk dat het apparaat niet compatibel is met zeer oude automodellen die niet voldoen aan de OBDII-protocolnormen.

Al met al is de OBD Scanner een betrouwbare en veelzijdige tool voor het diagnosticeren en verwijderen van auto-motorstoringen. Hij biedt een breed scala aan functies en is gemakkelijk te gebruiken. Met zijn nauwkeurige metingen en brede compatibiliteit is het een handige tool voor autoliefhebbers en professionals. Hoewel hij zijn beperkingen heeft, presteert hij over het algemeen goed en biedt hij waar voor zijn geld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. MMOBIEL OBD2 Scanner Bluetooth Auto

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MMOBIEL OBD2 Scanner Bluetooth Auto

 • list plusGemakkelijk toegang tot informatie over de motor, emissies en andere relevante gegevens van het voertuig
 • list plusKan meer dan 3000 verschillende foutmeldingen lezen en interpreteren
 • list plusCompatibel met Android, iOS en Windows apparaten

Nadelen MMOBIEL OBD2 Scanner Bluetooth Auto

 • list plusDe scanner blijft constant aan staan als deze in de auto blijft zitten, wat de accu kan leegmaken
 • list plusDe scanner kan fragiel zijn

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
9.06
Ik ben de MMOBIEL OBD2 Scanner Bluetooth - Auto Scanner. Met mij kun je gemakkelijk toegang krijgen tot informatie over de motor, emissies en andere belangrijke gegevens van jouw voertuig. Het enige wat je nodig hebt, is een telefoon, tablet of computer en een Bluetooth-verbinding.

Wat mij onderscheidt van andere scanners is mijn draadloze functie. Via Bluetooth kun je mij verbinden met je apparaat en de gegevens direct bekijken. Ik kan meer dan 3000 verschillende foutmeldingen lezen en interpreteren, zodat je kunt ontdekken waarom het motorlampje brandt en eenvoudige problemen zelf kunt oplossen.

Ik ben compatibel met Amerikaanse auto's van na 1996 en Europese auto's van na 2003. Houd er rekening mee dat ik niet geschikt ben voor EV's, hybrides en sommige dieselvoertuigen. Controleer dus goed of ik geschikt ben voor jouw voertuig.

Ik ben geschikt voor Android, iOS en Windows apparaten. Je kunt mij verbinden met je Bluetooth-apparaat door een app van derden te gebruiken, zoals Faslink x, DashCommand, Torque, Infocar, Auto doctor of OBD Fusion. Kies gewoon de app die het beste bij jou past.

Mijn gebruikers vinden mij eenvoudig in gebruik en perfect passend. Eén minpunt dat wordt genoemd, is dat ik constant aan blijf staan als je me in de auto laat zitten, wat de accu kan leeglopen. Haal me dus uit de OBD-poort als je me niet gebruikt.

Over het algemeen zijn mijn gebruikers tevreden met mijn prestaties. Ik werk goed en kan fouten uitlezen en wissen. Sommige gebruikers vinden me wat fragiel, maar gezien mijn betaalbare prijs is dat geen verrassing.

Dus, als je op zoek bent naar een handig en betaalbaar hulpmiddel om foutcodes uit te lezen en sensorgegevens van je voertuig te bekijken, ben ik de juiste keuze voor jou. Onthoud alleen om me niet in de auto achter te laten, zodat je accu niet leegloopt. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. PuroTech OBD2 Scanner OBD Diagnosecomputer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PuroTech OBD2 Scanner OBD Diagnosecomputer

 • list plusHandig hulpmiddel voor het uitlezen en oplossen van autoproblemen
 • list plusNauwkeurige metingen en brede compatibiliteit
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding en kostenbesparend

Nadelen PuroTech OBD2 Scanner OBD Diagnosecomputer

 • list plusMogelijke beperkingen bij oudere auto's vóór het jaar 2000

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.84
Functionaliteit
7.95
Gebruiksgemak
8.78
Hey daar autoliefhebber! Ik heb iets geweldigs voor je - de PuroTech OBD2 Scanner! Met deze scanner kun je de meldingen en fouten in je auto zelf uitlezen en oplossen. Geen gedoe meer met dure garages, want jij kunt het probleem gewoon zelf aanpakken en geld besparen. Hoe cool is dat?

Deze OBD2 scanner is super geavanceerd en levert nauwkeurige metingen. Dus zodra er een lampje gaat branden in je auto, kun je meteen ontdekken wat er aan de hand is en er direct iets aan doen. Hij werkt trouwens met bijna elke auto die na het jaar 2000 is gebouwd, maar check wel even de handleiding om er zeker van te zijn dat hij compatibel is met jouw wagen.

De PuroTech OBD2 Scanner heeft allerlei handige functies. Je kunt live gegevens en emissies aflezen op het apparaat. En hij kan ook motorstoringen, acculekkages, emissieproblemen en brandstofverbruik uitlezen. Het scherm is super duidelijk en overzichtelijk, dus je kunt snel de informatie vinden die je nodig hebt.

De gebruikers zijn dolenthousiast over de PuroTech OBD2 Scanner. Ze vinden het een geweldig product dat goed werkt en super makkelijk is in gebruik. Het voldoet aan al hun verwachtingen en is van topkwaliteit. Ze zijn ook blij met de eenvoudige menu's en handelingen, waardoor je het apparaat snel onder de knie hebt. En natuurlijk benadrukken ze het gemak van het hebben van deze scanner thuis, want het bespaart je een hoop geld dat anders naar de garage zou gaan.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd, moet ik wel even vermelden dat de PuroTech OBD2 Scanner mogelijk niet compatibel is met oudere auto's van vóór het jaar 2000. Dus houd daar rekening mee.

Al met al is de PuroTech OBD2 Scanner een geweldige keuze voor autoliefhebbers zoals jij. Met zijn nauwkeurige metingen, brede compatibiliteit en handige functies biedt deze scanner echt waar voor je geld. Het is een betrouwbaar hulpmiddel dat je in staat stelt om zelf problemen met je auto op te lossen en kosten te besparen. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en haal die scanner in huis! 🚗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. AyeTools OBD 2 Auto Scanner

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AyeTools OBD 2 Auto Scanner

 • list plusGeld besparen op autogaragekosten
 • list plusEenvoudig in gebruik
 • list plusBiedt gedetailleerde data-analyse

Nadelen AyeTools OBD 2 Auto Scanner

 • list plusNiet compatibel met bepaalde automerken, zoals Volvo
 • list plusMogelijke verbindingsfouten tijdens het scannen

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.61
Functionaliteit
7.74
Gebruiksgemak
8.29
De AyeTools OBD2 Auto Scanner, dat is mijn maatje als het gaat om het uitlezen van foutcodes in mijn auto. Of ik nou mijn eigen autogarage run of gewoon graag wil weten wat er aan de hand is met mijn voertuig, deze scanner geeft me altijd nauwkeurige en betrouwbare resultaten.

Wat ik echt te gek vind aan de AyeTools OBD2 Auto Scanner is dat ik er geld mee kan besparen. In plaats van meteen naar een dure garage te rennen, kan ik zelf de diagnose stellen en bepalen of het probleem iets is dat ik zelf kan oplossen. Vooral wanneer ik op vakantie ben en geen toegang heb tot een autogarage, komt deze scanner goed van pas.

Het gebruiksgemak van deze scanner is top. Ik sluit gewoon de kabel aan op de OBD-poort van mijn auto en ik kan meteen beginnen met het uitlezen. Het compacte design zorgt ervoor dat de scanner lekker in mijn hand ligt en makkelijk op te bergen is in mijn dashboard.

Met de AyeTools OBD2 Auto Scanner kan ik niet alleen foutcodes uitlezen, maar ook storingen detecteren en verwijderen. De scanner biedt ook freeze- en live data-analyse, waardoor ik een gedetailleerd inzicht krijg in de autosturing. En het beste is dat de scanner zowel generieke als fabrikant-specifieke codes ondersteunt, dus ik kan een brede range aan voertuigen uitlezen.

Helaas zijn er wel wat beperkingen van de AyeTools OBD2 Auto Scanner. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de scanner niet werkt op bepaalde automerken, zoals Volvo. Dat is toch wel een domper als je een auto hebt die niet compatibel is met de scanner. Daarnaast hebben sommige gebruikers problemen gehad met verbindingsfouten tijdens het scannen.

Maar ondanks deze beperkingen heeft de AyeTools OBD2 Auto Scanner nog steeds veel te bieden. Het is een betaalbare en handige tool waarmee ik geld kan besparen op autogaragekosten. De nauwkeurige uitlezing en diverse mogelijkheden maken het een waardevolle toevoeging aan mijn autogereedschap. Zolang ik ervoor zorg dat de scanner compatibel is met mijn auto, haal ik echt het maximale uit de AyeTools OBD2 Auto Scanner. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Strex OBD Scanner OBD2 Auto

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Strex OBD Scanner OBD2 Auto

 • list plusGeschikt voor zowel professionals als thuisgebruikers
 • list plusEenvoudig plug & play systeem
 • list plusWerkt met bijna elke auto na 1996

Nadelen Strex OBD Scanner OBD2 Auto

 • list plusBeperkingen in termen van diepgang van de diagnose

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.91
Functionaliteit
7.41
Gebruiksgemak
7.9
De OBD Scanner - OBD2 - Auto uitlezen - Storing Verwijderen - NL Taal - Auto scanner - Diagnose apparatuur voor auto's - Motorstoring is een geweldige tool om je auto uit te lezen. Ik gebruik hem zelf en het is echt super handig! Of je nu een professional bent of gewoon thuis aan je auto sleutelt, dit plug & play systeem is voor iedereen makkelijk te gebruiken.

Het belangrijkste wat deze scanner doet, is het detecteren en oplossen van motorstoringen. Als dat lampje op je dashboard brandt, kun je de Strex auto uitlezer gebruiken om de foutcode te lezen, het probleem te vinden en zelfs op te lossen. Je kunt zelfs het motorlampje (MIL) uitschakelen. Hoe handig is dat?

Maar deze scanner kan nog meer! Naast het uitlezen van motorstoringen kun je ook live data bekijken, voertuiginformatie opvragen, framenummers checken en emissietests uitvoeren. En het heeft een modern compact design met een Lcd-scherm met witte achtergrondverlichting en contrastaanpassing. Super makkelijk te gebruiken en je hebt geen batterijen of oplader nodig.

Een groot pluspunt van deze scanner is dat hij bijna met elke auto werkt die na 1996 is gebouwd. Het is een universele OBD2 module die zowel universele codes als fabrikantspecifieke codes kan lezen. En hij kan zelfs motorlampjes resetten en data onthouden.

De reviews van andere gebruikers liegen er niet om. Ze zijn enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid, nauwkeurigheid en mooie materialen van deze scanner. Je krijgt echt waar voor je geld en je kunt zelf je auto repareren zonder een dure garage te hoeven bezoeken.

Maar er is één ding om op te letten. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het goed om te weten dat deze scanner mogelijk niet alle complexe problemen kan diagnosticeren. Hij is perfect voor het uitlezen van basisfouten en het resetten van motorlampjes, maar voor ingewikkeldere problemen heb je misschien een geavanceerdere diagnoseapparaat nodig.

Al met al is de OBD Scanner - OBD2 - Auto uitlezen - Storing Verwijderen - NL Taal - Auto scanner - Diagnose apparatuur voor auto's - Motorstoring een betrouwbare en gebruiksvriendelijke scanner met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu een professional bent of gewoon thuis aan je auto sleutelt, deze scanner heeft alles wat je nodig hebt. Hij kan motorstoringen uitlezen, live data bekijken en voertuiginformatie opvragen. Natuurlijk heeft hij zijn beperkingen, maar voor de meeste problemen met je auto is hij perfect. Dus waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag en los die problemen met je auto op! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Beste uitlezing: Achaté OBD2 Scanner – Auto

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Achaté OBD2 Scanner – Auto

 • list plusMooi design
 • list plusGebruiksvriendelijk
 • list plusDuidelijk afleesbaar scherm

Nadelen Achaté OBD2 Scanner – Auto

 • list plusNiet compatibel met bepaalde automodellen
 • list plusKan geen foutmetingen uitvoeren

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.99
Functionaliteit
7.66
Gebruiksgemak
7.43
Mijn Achaté OBD2 Scanner is de perfecte tool om mijn auto uit te lezen en storingen te vinden. Met het handige Plug & Play systeem krijg ik direct resultaat en vind ik snel de problemen. Dit is echt een must-have voor autoliefhebbers zoals ik!

Deze auto uitleesapparatuur is van topkwaliteit en heeft een vernieuwd LCD-scherm en OBD-knop, waardoor het er strak uitziet. Het werkt met Europese benzine auto's van na 2000, Europese diesel auto's van na 2003 en alle andere auto's van na 1996. Dus mijn auto is zeker compatibel! Het rode lampje dat altijd brandt in mijn auto is nu geen mysterie meer. Met deze scanner kan ik gemakkelijk zelf de diagnose stellen en binnen enkele seconden storingen detecteren. Ik kan zelfs de codes lezen en verwijderen die mijn boordcomputer aangeeft. Soms kan ik zelfs het probleem direct oplossen. Hoe cool is dat?

Het vernieuwde LCD-scherm van mijn scanner is super gemakkelijk af te lezen, zelfs in het felle zonlicht. En de vernieuwde OBD-knop maakt het uitlezen van mijn auto sneller dan ooit tevoren. Mijn scanner is ook licht en compact, dus ik kan hem overal mee naartoe nemen of gewoon in mijn auto laten liggen. En weet je wat? Het is CE- en RoHS-gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan alle Europese veiligheids- en gezondheidsnormen. Veiligheid gaat boven alles, toch?

Gebruikers zijn ook dol op mijn Achaté OBD2 Scanner. Ze vinden het design geweldig en het is super makkelijk te hanteren. Eén gebruiker noemde zelfs dat het snel werd geleverd en dat het echt heel gemakkelijk te bedienen is. Het doet precies wat het moet doen: foutcodes uitlezen en resetten.

Maar er zijn ook een paar negatieve opmerkingen. Iemand merkte op dat de scanner niet werkte op zijn BMW, terwijl dat wel op de website stond. Dat is een beetje vervelend. Een andere gebruiker twijfelde aan het product omdat het niet voldeed aan zijn verwachtingen. Hij had zelfs contact opgenomen met de verkoper en foto's gestuurd, maar kreeg geen bevredigend antwoord. En nog iemand anders kon alleen zijn stroomcircuit uitlezen, maar niet de foutmetingen uitvoeren. Jammer genoeg zijn er dus wel wat beperkingen.

Maar al met al is mijn Achaté OBD2 Scanner nog steeds een handige tool om mijn auto uit te lezen en storingen te vinden. Het heeft een geweldig design, is super gebruiksvriendelijk en het scherm is duidelijk afleesbaar. En het beste van alles is dat het compatibel is met een breed scala aan auto's. Ik ben er blij mee, ook al heeft het zijn beperkingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. OBD2 scanner bluetooth ELM327 OBDII

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OBD2 scanner bluetooth ELM327 OBDII

 • list plusHandig apparaat voor het uitlezen van je auto en het wissen van foutcodes
 • list plusWerkt op Android en Windows apparaten
 • list plusGeen abonnement nodig, scannen en uitlezen is gratis

Nadelen OBD2 scanner bluetooth ELM327 OBDII

 • list plusWerkt niet op Apple-apparaten (aparte versie beschikbaar)
 • list plusNiet compatibel met ECU van bepaalde auto's
 • list plusNiet goed werkt met het ISO 9141-2 protocol

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.55
Functionaliteit
6.9
Gebruiksgemak
6.79
Deze OBD2 scanner bluetooth | ELM327 | OBDII | auto computer uitlezen | Car reader | Diagnose is echt handig voor het uitlezen en wissen van foutcodes in je auto. Het is een betaalbare optie voor mensen zoals ik die graag zelf willen weten wat er mis is met hun auto.

Een belangrijke eigenschap van deze OBD2 scanner is dat hij werkt op Android en Windows apparaten, maar helaas niet op Apple. Dat kan een beetje jammer zijn voor mensen die Apple-apparaten gebruiken, maar er is een aparte versie beschikbaar voor hen. Gelukkig hoef je geen abonnement te nemen, dus scannen, uitlezen en foutcodes verwijderen is helemaal gratis.

Deze OBD2 scanner is supereenvoudig in gebruik en ik kan er probleemloos mee overweg. Het enige wat ik hoef te doen, is de app downloaden en de scanner in de juiste poort van mijn auto steken. Daarna verbind ik mijn Android of Windows apparaat met de bluetooth van de scanner en open ik de app. Het is allemaal heel intuïtief en ik kan meteen aan de slag.

Deze OBD2 scanner biedt veel voordelen, zoals het voorkomen dat ik een slechte tweedehands auto koop door hem vooraf te scannen. Ook kan ik de dashboardlampjes wissen nadat ik mijn eigen auto heb gerepareerd. Er zijn echter ook enkele beperkingen. Ik las een review waarin werd gezegd dat de scanner niet communiceerde met de ECU van zijn auto en dat hij het apparaat moest terugsturen. Ook meldde iemand dat de scanner niet goed werkte met het ISO 9141-2 protocol, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.

Over het algemeen zijn de meningen verdeeld. Sommige gebruikers zijn tevreden met deze OBD2 scanner vanwege het mooie design, het materiaal en het feit dat hij makkelijk te hanteren is. Anderen vinden dat de metingen niet nauwkeurig genoeg zijn. Het is belangrijk om de gebruikershandleiding van je auto goed door te nemen voordat je deze scanner aanschaft, omdat hij mogelijk niet geschikt is voor bepaalde automodellen.

Al met al is deze OBD2 scanner bluetooth | ELM327 | OBDII | auto computer uitlezen | Car reader | Diagnose een betaalbare optie voor mensen zoals ik die zelf hun auto willen uitlezen en foutcodes willen wissen. Hij heeft handige functies en is heel gemakkelijk te gebruiken. Ondanks enkele beperkingen kan het een waardevol gereedschap zijn voor autoliefhebbers en doe-het-zelvers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van UItleesapparatuur. Er zijn immers 1884 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!