Bestenu

Beste motorolie - feb. 2023

Met meer dan 1681 motorolie op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste motorolie op een rij

De top 10 beste motorolie

1Score: 9.5
Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L
Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Castrol Power RS 2T 1Ltr
Castrol Power RS 2T 1Ltr
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447
Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452
Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
WD-40 Specialist® Slotspray 100ml Sloten
WD-40 Specialist® Slotspray 100ml Sloten
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451
Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie
Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Kroon Oil Duranza LSP 5W-30
Kroon Oil Duranza LSP 5W-30
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30
Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Castrol GTX UltraClean 10w40
Castrol GTX UltraClean 10w40
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Motorolie Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 25, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Motorolie is het smeermiddel van het motorblok. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je de juiste motorolie voor jouw voertuig kiest. Daar lees je in deze koopgids meer over!

Welke motorolie heb ik nodig voor mijn auto?

Je leest ten eerste altijd de viscositeit terug in de handleiding van je auto. Dit staat voor de resistentie tegen verdunning en verdikking, en wordt altijd met twee cijfers aangegeven. Die cijfers staan voor graden Farenheit, aangezien Amerika de koploper is binnen deze markt.

Zo heb je bijvoorbeeld 10w40 olie. Het eerste cijfer staat voor de weerstand van de olie bij 0 °F (-17,8 °C); het tweede cijfer staat voor de weerstand van de olie bij 212 °F (100 °C). Die 'w' staat voor 'winter'.

Motorolie verdunt naarmate het heter wordt. Hoe beter resistent olie is tegen het verdunnen bij opwarming, hoe beter het smeert. Dikke olie sluit alles namelijk beter af en onderhoudt een laagje lubricatie op hetgeen waarmee het in contact staat.

Hoe hoger het tweede nummer is (na de 'w'), hoe beter bestand tegen verdunning het is. 10w40 motorolie is zodoende meer resistent tegen verdunning dan 10w30 olie. Hij presteert dan ook beter bij hoge temperaturen doordat hij dikker blijft.

Motorolie verdikt echter ook naarmate het afkoelt. Het eerste cijfer (voor de 'w') geeft aan hoe resistent de olie is tegen verdikking. Ondanks het feit dat dikkere olie beter is dan hele dunne olie, wil je geen appelstroop in je motorblok. Het moet immers wel makkelijk kunnen bewegen en je motorblok geen extra werk bezorgen.

5w motorolie wordt dan ook aangeraden voor gebruik tijdens de winter, vooral in klimaten waar het erg koud kan worden. Tegenwoordig zijn er zelfs synthetische oliën met een 0w-rating.

Welke motorolie heb ik nodig voor mijn motor?

Hier geldt precies dezelfde redenering als bij een auto (alsook scooters, quads, enzovoorts). Kijk de handleiding van je motor na en stem je aankoop af op de viscositeit die hierin staat aangegeven.

Is synthetische olie beter dan minerale olie?

Op veel vlakken wel. Synthetische olie bestaan uit een basisolie, allerlei toevoegingen en een 'draagolie' die de gelijkmatige verspreiding van die toevoegingen garandeert. Het wordt geproduceerd met 'high-performance' motorblokken in gedachten, zoals je in sportauto's of racemotoren ziet.

Die toevoegingen leiden tot een aantal voordelen:

 • De moleculen zijn uniform, wat tot minder wrijving leidt
 • Minder olie-afzettingen door fijnstelling tijdens de productie
 • Het motorblok wordt beschermd door toevoegingen met een reinigende functie, wat onzuiverheden in de olie voorkomt
 • Beter functioneren in koude temperaturen
 • Hoeft minder vaak vervangen te worden

Tegenover synthetische olie staat minerale olie, oftewel conventionele olie. Deze heeft alle bovengenoemde voordelen niet. Zie het echter niet als een 'slechte' soort olie. Bekijk het eerder zo: minerale olie is goed, een blend van synthetische en minerale olie is beter, terwijl synthetische olie het beste is.

Je ziet het al: je kunt ook blends van synthetische en minerale olie kopen. Deze blends liggen qua voordelen en prijspunt tussen de twee in. Synthetische olie is namelijk veruit het duurste, terwijl minerale olie vaak stukken goedkoper is.

Houd echter in gedachten dat je synthetische olie niet nodig hebt om je motorblok goed te laten lopen. Het is ten slotte geproduceerd met high-performance motorblokken in gedachten. Heeft een kleine motor van 125cc dan veel baat bij zo'n synthetische olie? Waarschijnlijk niet.

Waarom wordt motorolie zwart?

Motorolie wordt zwart omdat het vervuild raakt met koolstof en andere bestanddelen. Ook de bewegende onderdelen waarmee het in contact staat, verliezen continu hele kleine stukjes van hun oppervlaktes.

Ook de snelle afwisseling tussen hitte en koelte resulteren in donkerdere olie, alsook sommige toevoegingen aan motorolie. Zelfs normale oxidatie kan hiertoe leiden.

Echt zwarte olie kan echter komen door roet. Roet is het resultaat van incomplete verbranding, wat gelukkig over het algemeen niet tot slijtage van het motorblok leidt omdat deze kleiner zijn dan een enkele micron. Komen ze samen in grotere vervuilingen, dan pikt de oliefilter deze op.

Wanneer moet ik mijn motorolie verversen?

Als je de peilstok bekijkt en ziet dat de olie zwart is, wilt dit niet meteen zeggen dat je je olie moet vervangen. Olie wordt immers redelijk snel zwart.

In de handleiding lees je terug hoe vaak olie vervangen moet worden. Dit wordt meestal gebaseerd op het aantal kilometers sinds de laatste olieverversing.

Wil je het echter zeker weten? Dan is een olieanalyse de enige optie. Dit wordt uitgevoerd door bedrijven of je moet er zelf de apparatuur voor kopen, dus of je je geld daaraan wilt uitgeven in plaats van aan nieuwe olie is aan jou.

Hoe heet mag motorolie worden?

Het normale temperatuurbereik tijdens gebruik ligt tussen de 90 °C en 104 °C. Motorolie begint echter pas te verbranden – wat tot schade leidt – rond 140 °C.

Er is dus op zich niks aan de hand als de motorolie 135 °C bereikt, maar je zult wel sneller je olie moeten vervangen als je regelmatig dit soort temperaturen bereikt.

Hoe kijk ik het oliepeil na?

Zet het voertuig eerst op een vlakke ondergrond en laat hem helemaal afkoelen. Net na gebruik zit de olie nog door de hele motor verspreid, waardoor je meting niet nauwkeurig zal zijn.

Als dit eenmaal in orde is, pak je een schone doek en ga je op zoek naar de peilstok. Bij een auto zit die onder de motorkap; bij een motor aan de zijkant van het motorblok. Soms zie je bij motoren een kijkglas in plaats van een peilstok; in dat geval ben je nóg sneller klaar!

Haal de peilstok uit het motorblok, veeg hem schoon aan de doek en steek hem opnieuw in de motor. Wacht een paar seconden en haal de peilstok er weer uit. Je ziet op het onderste deel van de peilstok nu olie, alsook twee markeringen. Vaak zijn dit twee puntjes, twee streepjes of 'min' en 'max'. Het verschil tussen die twee markeringen is meestal ± 1 liter.

Bevindt de olie zich tussen die twee markeringen, dan is het oliepeil in principe in orde en kun je de peilstok terugplaatsen. Idealiter zit het peil net iets onder de bovenste markering. Zit de olie onder de onderste markering, dan moet je de olie bijvullen. Zit de olie boven de bovenste markering, dan moet je juist olie aftappen.

Heb je je auto net? Peil dan sowieso eens per week de olie. Zo krijg je een idee van of hij olie lekt en hoeveel hij verbruikt. Probeer ook zo nu en dan zowel voor als na een rit de olie te peilen om hier een nog beter beeld van te krijgen.

Hoe vul ik de motorolie bij?

Het precieze proces ligt zowel aan het type voertuig als het precieze model, maar de globale stappen komen enigszins overeen. Je zoekt hoe dan ook eerst de olievuldop, draait hem los en zet een trechter in het gat om geknoei te voorkomen.

Vervolgens vul je de olie bij tot de gewenste hoeveelheid. Weet je niet zeker of je er genoeg hebt in gedaan (of juist teveel), vul dan beetje bij beetje bij. Wacht hoe dan ook na het bijvullen altijd een paar minuten zodat de olie goed naar beneden kan zakken. Controleer vervolgens het oliepeil opnieuw met de (wederom schoongemaakte) peilstok.

Heb je nog te weinig? Herhaal het proces dan. Heb je teveel? Dan moet je wat olie aftappen.

Kan ik een kleine hoeveelheid olie aftappen?

Sommige motorblokken hebben een aftapplug of carterplug. Zet een opvangbak onder die plug voordat je hem eraf draait; je wilt deze olie niet op de grond hebben. Op sommige bakken lees je direct af hoeveel je hebt afgetapt, maar als je bak geen maataanduidingen heeft, zul je dit op het blote oog moeten doen.

Is de klus eenmaal geklaard, dan doe je de plug weer terug. Vaak wordt aangeraden dat je, indien er een o-ringetje bij zit, de o-ring meteen vervangt.

Soms zijn die aftappluggen echter nogal ellendig geplaatst, waardoor je er niet of nauwelijks bij kunt. In dat geval kun je een pomp aanschaffen waarmee je de olie via de peilstok-opening omhoog zuigt.

hero illustration

Hoe komt deze handige motorolie reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de het winkelonderzoek naar de beste motorolie ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over motorolie, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle motorolie die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke motorolie het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van motorolie stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

De beste motorolie op een rijtje

1 - Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L

 • list plusDeze motorolie is geschikt voor langere afstanden, waardoor het een lange levensduur heeft.
 • list plusHet is een veelzijdige optie, omdat het geschikt is voor verschillende soorten motoren.
 • list plusHet biedt een hoge prestatieniveau, omdat het gemaakt is met hoogwaardige materialen.

Nadelen Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L

 • list plusHet is relatief duurder dan andere opties.
 • list plusHet is lastiger om te lokaliseren in vergelijking met andere opties.
 • list plusHet heeft een lager smeermiddelgehalte, wat betekent dat het minder werkt bij hoge temperaturen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Met deze motorolie zorg je ervoor dat de motor van je voertuig in goede conditie blijft! Eigenschappen Gebruik in type voertuig: Auto Inhoud: 1l Verbrandingsmotor: 4-takt Brandstof: Benzine; Diesel Viscositeit: 5w30 Type olie: Volsynthetisch ACEA C3 Mercedes Benz MB-Approval 229.31/ 229.51 Porsche C30 Volkswagen 504 00/ 507.00

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs

2 - Castrol Power RS 2T 1Ltr

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Castrol Power RS 2T 1Ltr

 • list plusDeze motorolie heeft een neutrale geur, wat het aangenamer maakt om te gebruiken.
 • list plusDeze motorolie smeert goed en bevordert een goede onsteking.
 • list plusEen laatste voordeel van deze motorolie is dat het makkelijk te mengen is met andere stoffen.

Nadelen Castrol Power RS 2T 1Ltr

 • list plusDeze motorolie heeft geen nadelen.
 • list plusGeen.
 • list plusGeen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.2

CASTROL POWER RS 2T Castrol Power RS 2T is een volledig synthetische olie voor tweetaktmotoren die specifiek ontwikkeld is om een zeer sterke, zich steeds vernieuwende en beschermende smeerfilm aan te brengen op alle belangrijke motoronderdelen. Castrol Power RS 2T werd ontwikkeld voor de Japanse en Europese 2-takt zowel race- als crossmotorfietsen, voorzien van de krachtigste motoren. Specificaties: Inhoud:1 liter Kwaliteit: Volsynthetisch Normen en goedkeuringen: API TC ISO-L-EGD JASO FD

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447

 • list plusDeze motorolie is hoogwaardig en voldoet aan de eisen.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen en handig in toepassing.
 • list plusHet is gepast voor verschillende soorten motoren.

Nadelen Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447

 • list plusDe Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447 is relatief duur.
 • list plusEr zijn meerdere betaalbare alternatieven op de markt beschikbaar.
 • list plusDeze motorolie is niet geschikt voor oudere motoren.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9

Torsynth 5W-40 is een moderne brandstofbesparende, universele motorolie gebaseerd op synthetische basisoliën, die van nature een hoge viscositeitsindex bezitten. Uitgebalanceerde additieven zijn toegevoegd, om de volgende eigenschappen te verkrijgen: Brandstofbesparing (tot 2%) Een zeer hoge viscositeitsindex en een grote weerstand tegen shearing Een vlotte koude start Een veilige smeerfilm bij hoge temperaturen Een zeer goede detergerende en dispergerende werking (daardoor een hoge Black Sludge voorkomende werking) Een zeer sterk anti-slijtage-, anti-corrosieen anti-schuimvermogen Geschikt voor automobielen met de modernste katalysator technieken Toepassing Torsynth 5W-40 is een universele, brandstof besparende motorolie, geschikt voor alle benzine- en dieselmotoren, zowel zonder als met turbo-oplading, in personenwagens en bestelwagens. Raadpleeg voor de juiste toepassing de productspecificaties in het productblad. Productspecificaties Performance level ACEA A3/B4 API SN/CF MB 229.3/226.5 VW 502.00/505.00 Typische standaardanalyses Dichtheid bij 15 °C kg/l: 0,851Viscositeit -30 °C mPa.s: 5740Viscositeit 40 °C mm²/s: 90,20Viscositeit 100 °C mm²/s: 15,00Viscositeitindex: 173Vlampunt COC °C: 223Vloeipunt °C: -42Total Base Number mgKOH/g: 10,3Sulfaatasgehalte %: 1,3

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452

 • list plusDe kwaliteit van deze motorolie is uitstekend.
 • list plusHet is geschikt voor verschillende soorten motoren
 • list plusHet is rendabel in gebruik

Nadelen Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452

 • list plusDeze motorolie is niet geschikt voor alle type motor.
 • list plusDeze motorolie is niet geschikt voor lange termijn gebruik.
 • list plusDeze motorolie kan schade aan de motor veroorzaken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Torsynth 5W-30 is een moderne brandstofbesparende, universele motorolie gebaseerd op synthetische basisolien, die van nature een hoge viscositeitsindex bezitten. Uitgebalanceerde additieven zijn toegevoegd, om de volgende eigenschappen te verkrijgen: Brandstofbesparing (tot 2%) Een zeer hoge viscositeitsindex en een grote weerstand tegen shearing Een vlotte koude start Een veilige smeerfilm bij hoge temperaturen Een zeer goede detergerende en dispergerende werking (daardoor een hoge Black Sludge voorkomende werking) Een zeer sterk anti-slijtage-, anti-corrosieen anti-schuimvermogen Geschikt voor automobielen met de modernste katalysator technieken Toepassing Torsynth 5W-30 is een universele, brandstof besparende motorolie, geschikt voor alle benzine- en dieselmotoren, zowel zonder als met turbo-oplading, in personenwagens en bestelwagens. Raadpleeg voor de juiste toepassing de productspecificaties in het productblad. Productspecificaties: Performance level API SN/CF ACEA A3/B4 MB 229.3/226.5 VW 502.00/505.00 Typische standaardanalyses: Dichtheid bij 15C, kg/l: 0,856 Viscositeit -30C, mPa.s: 6410 Viscositeit 40C, mm/s: 72,80 Viscositeit 100 C, mm/s: 12,00 Viscositeitindex: 162 Vlampunt COC C: 228 Vloeipunt C: -42 Total Base Number, mgKOH/g: 10,3 Sulfaatasgehalte %: 1,33 Noack %: 9,5

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - WD-40 Specialist® Slotspray 100ml Sloten

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

WD-40 Specialist Slotspray. Vertrouwde kwaliteit, speciaal voor sloten. Lukt het niet om een slot goed te gebruiken? Zoek dan niet verder. Deze sloten spray werkt effectief en snel. Speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van slotcilinders (huis, auto, meubels, sloten). De siliconen- en vetvrije formule en de hoge capillaire werking zorgen ervoor dat het product in het cilindermechanisme kan doordringen zonder deze te verstoppen. Smeermiddel dat ontworpen is om 1 specifieke taak erg goed te doen Dringt snel door en maakt vastzittende sloten snel los Vermindert slijtage & beschermt tegen corrosie en ijsvorming Anti-corrosie Geschikt voor binnen en buiten Geschikt voor alle sloten Toe te passen bij Huis deursloten Hangsloten Kluis-sleutelsloten Auto deursloten INTENSIEVE SMERING & BESCHERMING TEGEN CORROSIE Geschikt voor alle soorten sloten, die langwerkende en intensieve smering en bescherming tegen roest en corrosie vereisen. Makkelijk in gebruik. VERMINDERT SLIJTAGE Reinigt sloten snel zodat ze soepeler blijven werken en minder schade veroorzaken. Door onderdelen goed schoon te houden, gaan ze langer mee. WD-40® biedt een breed scala aan onderhoudsproducten voor het smeren, invetten, ontvetten en reinigen, zodat iedereen elke klus kan klaren! Naast WD-40® Multi-Use Product is er WD-40 Specialist®. Deze lijn van professionele producten is speciaal geformuleerd voor professionals om specifieke en zware taken te klaren, denk bijvoorbeeld aan industriële reiniging en taken waarbij hoogwaardige smering en/of ontvetting noodzakelijk is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6 - Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451

 • list plusDe Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451 motorolie is geschikt voor het gebruik in nieuwe motoren.
 • list plusDe Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451 motorolie heeft een lage viscositeit en verbetert daarmee de motorprestaties.
 • list plusDe Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451 motorolie beschermt tegen verslijting en corrosie.

Nadelen Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451

 • list plusDe Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451 motorolie is duurder dan andere soorten motorolie.
 • list plusDeze motorolie heeft een lage smeerwaarde, wat minder is voor het motor.
 • list plusDeze motorolie heeft een hoge niveau van schadelijke, wat minder is voor het milieu.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.5

Torsynth 5W-30 is een moderne brandstofbesparende, universele motorolie gebaseerd op synthetische basisoliën, die van nature een hoge viscositeitsindex bezitten. Uitgebalanceerde additieven zijn toegevoegd, om de volgende eigenschappen te verkrijgen: Brandstofbesparing (tot 2%) Een zeer hoge viscositeitsindex en een grote weerstand tegen shearing Een vlotte koude start Een veilige smeerfilm bij hoge temperaturen Een zeer goede detergerende en dispergerende werking (daardoor een hoge Black Sludge voorkomende werking) Een zeer sterk anti-slijtage-, anti-corrosieen anti-schuimvermogen Geschikt voor automobielen met de modernste katalysator technieken Toepassing Torsynth 5W-30 is een universele, brandstof besparende motorolie, geschikt voor alle benzine- en dieselmotoren, zowel zonder als met turbo-oplading, in personenwagens en bestelwagens. Raadpleeg voor de juiste toepassing de productspecificaties in het productblad. Productspecificaties Performance level API SN/CF ACEA A3/B4 MB 229.3/226.5 VW 502.00/505.00 Typische standaardanalysesDichtheid bij 15 °C, kg/l: 0,856Viscositeit -30 °C, mPa.s: 6410Viscositeit 40 °C, mm²/s: 72,80Viscositeit 100 °C, mm²/s: 12,00Viscositeitindex: 162Vlampunt COC, °C: 228Vloeipunt, °C: -42Total Base Number, mgKOH/g: 10,3Sulfaatasgehalte, %: 1,33Noack, %: 9,5</

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie

 • list plusDeze motorolie is geschikt voor intensieve omstandigheden.
 • list plusDe slijtvastheid van deze motorolie is hoog.
 • list plusDe thermische stabiliteit van deze motorolie is hoog.

Nadelen Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie

 • list plusDe oxidatieweerstand van deze motorolie is laag.
 • list plusHet heeft een lage viscositeitsspanning.
 • list plusHet heeft een lage warmte weerstand.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Kroon Oil Presteza MSP 5W-30 is een hoogwaardige, synthetische longlife motorolie. Presteza MSP 5W-30 is uitermate geschikt voor de laatste generatie personenauto's en bestelwagens met een roetfilter en/of katalysator. Het gebruik van Kroon Presteza 5W30 motorolie zorgt er voor dat je brandstof bespaart, slijtage tegengaat en dat je de motor ook nog eens beschermt tegen vervuiling. Kroon Olie 5W30 Presteza voldoet aan de Mid-SAPS eisen van Mercedes-Benz (MB 229.51) en BMW (BMW LL-04). Bovendien is deze synthetische motorolie zeer geschikt voor alle voertuigen die een ACEA C3 motorolie vereisen. EIGENSCHAPPEN Kroon Oil Presteza MSP 5W30 Longlife motorolie beschikt over de volgende eigenschappen: Brandstofbesparing Verminderde vorming van verbrandingsresten (Mid-SAPS) Vlotte koude start Veilige smeerfilm bij hoge bedrijfstemperaturen Verlengde verversingsintervallen Zeer goede detergerende en dispergerende werking Zeer sterk anti-slijtage-, anti-corrosie- en anti-schuimvermogen PRODUCTSPECIFICATIES ACEA C3 API SN MB-Approval 229.51/229.52 Approved under VW 505.00/505.01 dexos2™ (RR2D0801098) BMW Longlife-04

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Kroon Oil Duranza LSP 5W-30

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kroon Oil Duranza LSP 5W-30

 • list plusDeze motorolie biedt een kwalitatief goede bescherming tegen slijtage.
 • list plusDoor de lage viscositeit verbruikt deze motorolie minder.
 • list plusDe Kroon Oil Duranza LSP 5W-30 is een universeel product dat geschikt is voor alle soorten auto's.

Nadelen Kroon Oil Duranza LSP 5W-30

 • list plusDe prijs van deze motorolie is relatief hoog.
 • list plusDe Kroon Oil Duranza LSP 5W-30 is niet geschikt voor dieselmotoren.
 • list plusHet is niet geschikt voor hoge prestaties motoren.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.8

Kroon Oil Duranza LSP 5W-30 is een moderne, brandstofbesparende, synthetische motorolie. Duranza LSP 5W-30 is ontwikkeld volgens de meest recente Low SAPS technieken en prima geschikt voor de nieuwste generatie personenwagens met roetfilter en/of katalysator. Dankzij samenvoeging van speciaal geselecteerde synthetische basisoliën en geavanceerde additieven beschikt deze motorolie over uitstekende eigenschappen. Kroon Olie Duranza LSP 5W30 is een prima motorolie voor de nieuwe generatie Ford personen- en bestelwagens die zijn uitgerust met moderne drieweg katalysatoren en roetfilters. Toepassing van deze synthetische motorolie kan bij de Ford specificatie M2C-913-D en bij een van de oudere Ford specificaties M2C-913-C, M2C-913-B of M2C-913-A. EIGENSCHAPPEN Duranza LSP 5W30 beschikt over de volgende eigenschappen: Brandstofbesparing Verminderde vorming van verbrandingsresten door lagere gehalten SAPS Verlengde levensduur van roetfilters en katalysatoren Vlotte koude start Veilige smeerfilm bij hoge bedrijfstemperaturen Verlengde verversingsintervallen Zeer goede detergerende en dispergerende werking Zeer sterk anti-slijtage-, anti-corrosie- en anti-schuimvermogen PRODUCTSPECIFICATIES ACEA A5/B5, A1/B1 API SL/CF Ford WSS-M2C913-D Renault RN0700 Jaguar Land Rover STJLR.03.5003

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30

 • list plusDe Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30 is top in staat om slijtage tegen te gaan.
 • list plusDeze motorolie heeft een lange levensduur.
 • list plusDeze olie is efficiënt en verbruikt weinig olie.

Nadelen Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30

 • list plusDe Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30 is prijzig in vergelijking met andere motoroliën.
 • list plusDe Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30 is niet geschikt voor ouderwetse motoren.
 • list plusHet is niet geschikt voor zware prestaties motoren.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.5

Hoogwaardige, volledig synthetische olie bereid voor voertuigen met een roetfilter en driewegkatalysatoren. Het bevat weinig zwavel, fosfor en as. Het is een olie met een "long life"-aanduiding, waarbij de periodiciteit van verversing elke 30.000 km kan worden uitgevoerd. Kenmerken: Productnummer: 1845033 Merk: CASTROL Eancode: 4008177111624 Conditie:Nieuw Eigenschappen: inhoud [liter]:5 specificatie:acea c3 vrijgave van de fabrikant:vw 504 00 / 507 00, mb-freigabe 229.51, vw 504 00, mb-approval 229.31 Gewicht:4.26 kg Breedte:26.1 cm Hoogte:30.1 cm Lengte:11.9 cm Beschrijving: Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30 5W30 LL 5 L inhoud [liter]:5specificatie:acea c3 vrijgave van de fabrikant:vw 504 00 / 507 00, mb-freigabe 229.51, vw 504 00, mb-approval 229.31

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 januari in huis

Bekijk prijs

10 - Castrol GTX UltraClean 10w40

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Castrol GTX UltraClean 10w40

 • list plusDoor de geavanceerde additieven die deze motorolie bevat, wordt de levensduur van de motor verlengd.
 • list plusDeze motorolie is ideaal voor moderne benzinemotoren met een lage uitstoot.
 • list plusDeze motorolie heeft een uitstekende viscositeit bij lage temperaturen.

Nadelen Castrol GTX UltraClean 10w40

 • list plusHet nadeel van deze motorolie is dat het verhoudingsgewijs duur is.
 • list plusDeze motorolie is ongeschikt voor dieselmotoren, dus als je een dieselmotor hebt, is dit niet de juiste olie voor jou.
 • list plusDeze motorolie is ongeschikt voor oudere motoren, dus als je een oudere motor hebt, is dit niet de juiste olie voor jou.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.4

Kenmerken: Productnummer: 1848041 Merk: CASTROL Eancode: 4008177133909 Conditie:Nieuw Eigenschappen: inhoud [liter]:5 specificatie:mb 229.1, vw 501 01/505 00, renault rn 0700/0710 viscositeit klasse sae:10w40 olie-fabrikantvoorschrift:fiat 9.55535-d2, fiat 9.55535-g2 acea specificaties:a3/b3, a3/b4 api specificaties:sn olie:Semi-Synthetisch Gewicht:4.6 kg Breedte:25.9 cm Hoogte:29.6 cm Lengte:12.2 cm Beschrijving: De synthetische technologie van Castrol GTX Ultraclean levert uitstekende prestaties. De dubbelwerkende formule van Castrol GTX verwijdert oude sludge en beschermt beter tegen de vorming van nieuwe sludge, waardoor u meer controle houdt in het huidige drukke verkeer. Gebruik Castrol GTX Ultraclean om de levensduur van de motor van uw voertuig te helpen verlengen. VOORDELEN Zorgt voor 50% betere bescherming tegen sludgevorming, in vergelijking met de strenge industrienormen* Geavanceerde bescherming tegen vermindering van de viscositeit en thermische afbraak Uitstekende bescherming tegen hoge-temperatuurafzettingen Kwalitatief hoogwaardige basisoliën en anti-slijtageadditieven die helpen de levensduur van motoren te verlengen * 50% schoner dan de industrienorm, zoals gemeten in de API SL Sequentie VG Sludgetest. SPECIFICATIE ACEA A3/B3, A3/B4 API SN Voldoet aan Fiat 9.55535-D2 / 9.55535-G2 MB-goedkeuring 229.1 Renault RN 0700 / RN 0710 VW 501 01 / 505 00

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van motorolie. Er zijn immers 1681 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste