Bestenu

Wat is de beste motorolie van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 mei, 2023

Het kopen van een goede motorolie is een lastige opgave. Wat is de beste motorolie van 2023? Na het testen van 1842 motorolie kwam de Castrol Edge - 5w30 LL als beste uit onze motorolie-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de motorolie, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 motorolie-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige motorolie-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste motorolie

1Score: 9.7
Castrol Edge - 5w30 LL
Beste Motorolie voor personenauto's
Castrol Edge - 5w30 LL
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Kroon-Oil Presteza MSP 0W-20
Kroon-Oil Presteza MSP 0W-20
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L
Beste koop
Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
WD-40 Specialist® Slotspray 100ml Sloten
WD-40 Specialist® Slotspray 100ml Sloten
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452
Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Castrol Power RS 2T 1Ltr
Beste Motorolie voor raceauto's
Castrol Power RS 2T 1Ltr
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Castrol GTX UltraClean 10w40
Castrol GTX UltraClean 10w40
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie
Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447
Beste Motorolie voor vrachtwagens
Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.9
Total Quartz Ineo 5W30 ECS
Total Quartz Ineo 5W30 ECS
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Motorolie Koopgids

Motorolie is het smeermiddel van het motorblok. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je de juiste motorolie voor jouw voertuig kiest. Daar lees je in deze koopgids meer over!

Welke motorolie heb ik nodig voor mijn auto?

Je leest ten eerste altijd de viscositeit terug in de handleiding van je auto. Dit staat voor de resistentie tegen verdunning en verdikking, en wordt altijd met twee cijfers aangegeven. Die cijfers staan voor graden Farenheit, aangezien Amerika de koploper is binnen deze markt.

Zo heb je bijvoorbeeld 10w40 olie. Het eerste cijfer staat voor de weerstand van de olie bij 0 °F (-17,8 °C); het tweede cijfer staat voor de weerstand van de olie bij 212 °F (100 °C). Die 'w' staat voor 'winter'.

Motorolie verdunt naarmate het heter wordt. Hoe beter resistent olie is tegen het verdunnen bij opwarming, hoe beter het smeert. Dikke olie sluit alles namelijk beter af en onderhoudt een laagje lubricatie op hetgeen waarmee het in contact staat.

Hoe hoger het tweede nummer is (na de 'w'), hoe beter bestand tegen verdunning het is. 10w40 motorolie is zodoende meer resistent tegen verdunning dan 10w30 olie. Hij presteert dan ook beter bij hoge temperaturen doordat hij dikker blijft.

Motorolie verdikt echter ook naarmate het afkoelt. Het eerste cijfer (voor de 'w') geeft aan hoe resistent de olie is tegen verdikking. Ondanks het feit dat dikkere olie beter is dan hele dunne olie, wil je geen appelstroop in je motorblok. Het moet immers wel makkelijk kunnen bewegen en je motorblok geen extra werk bezorgen.

5w motorolie wordt dan ook aangeraden voor gebruik tijdens de winter, vooral in klimaten waar het erg koud kan worden. Tegenwoordig zijn er zelfs synthetische oliën met een 0w-rating.

Welke motorolie heb ik nodig voor mijn motor?

Hier geldt precies dezelfde redenering als bij een auto (alsook scooters, quads, enzovoorts). Kijk de handleiding van je motor na en stem je aankoop af op de viscositeit die hierin staat aangegeven.

Is synthetische olie beter dan minerale olie?

Op veel vlakken wel. Synthetische olie bestaan uit een basisolie, allerlei toevoegingen en een 'draagolie' die de gelijkmatige verspreiding van die toevoegingen garandeert. Het wordt geproduceerd met 'high-performance' motorblokken in gedachten, zoals je in sportauto's of racemotoren ziet.

Die toevoegingen leiden tot een aantal voordelen:

 • De moleculen zijn uniform, wat tot minder wrijving leidt
 • Minder olie-afzettingen door fijnstelling tijdens de productie
 • Het motorblok wordt beschermd door toevoegingen met een reinigende functie, wat onzuiverheden in de olie voorkomt
 • Beter functioneren in koude temperaturen
 • Hoeft minder vaak vervangen te worden

Tegenover synthetische olie staat minerale olie, oftewel conventionele olie. Deze heeft alle bovengenoemde voordelen niet. Zie het echter niet als een 'slechte' soort olie. Bekijk het eerder zo: minerale olie is goed, een blend van synthetische en minerale olie is beter, terwijl synthetische olie het beste is.

Je ziet het al: je kunt ook blends van synthetische en minerale olie kopen. Deze blends liggen qua voordelen en prijspunt tussen de twee in. Synthetische olie is namelijk veruit het duurste, terwijl minerale olie vaak stukken goedkoper is.

Houd echter in gedachten dat je synthetische olie niet nodig hebt om je motorblok goed te laten lopen. Het is ten slotte geproduceerd met high-performance motorblokken in gedachten. Heeft een kleine motor van 125cc dan veel baat bij zo'n synthetische olie? Waarschijnlijk niet.

Waarom wordt motorolie zwart?

Motorolie wordt zwart omdat het vervuild raakt met koolstof en andere bestanddelen. Ook de bewegende onderdelen waarmee het in contact staat, verliezen continu hele kleine stukjes van hun oppervlaktes.

Ook de snelle afwisseling tussen hitte en koelte resulteren in donkerdere olie, alsook sommige toevoegingen aan motorolie. Zelfs normale oxidatie kan hiertoe leiden.

Echt zwarte olie kan echter komen door roet. Roet is het resultaat van incomplete verbranding, wat gelukkig over het algemeen niet tot slijtage van het motorblok leidt omdat deze kleiner zijn dan een enkele micron. Komen ze samen in grotere vervuilingen, dan pikt de oliefilter deze op.

Wanneer moet ik mijn motorolie verversen?

Als je de peilstok bekijkt en ziet dat de olie zwart is, wilt dit niet meteen zeggen dat je je olie moet vervangen. Olie wordt immers redelijk snel zwart.

In de handleiding lees je terug hoe vaak olie vervangen moet worden. Dit wordt meestal gebaseerd op het aantal kilometers sinds de laatste olieverversing.

Wil je het echter zeker weten? Dan is een olieanalyse de enige optie. Dit wordt uitgevoerd door bedrijven of je moet er zelf de apparatuur voor kopen, dus of je je geld daaraan wilt uitgeven in plaats van aan nieuwe olie is aan jou.

Hoe heet mag motorolie worden?

Het normale temperatuurbereik tijdens gebruik ligt tussen de 90 °C en 104 °C. Motorolie begint echter pas te verbranden – wat tot schade leidt – rond 140 °C.

Er is dus op zich niks aan de hand als de motorolie 135 °C bereikt, maar je zult wel sneller je olie moeten vervangen als je regelmatig dit soort temperaturen bereikt.

Hoe kijk ik het oliepeil na?

Zet het voertuig eerst op een vlakke ondergrond en laat hem helemaal afkoelen. Net na gebruik zit de olie nog door de hele motor verspreid, waardoor je meting niet nauwkeurig zal zijn.

Als dit eenmaal in orde is, pak je een schone doek en ga je op zoek naar de peilstok. Bij een auto zit die onder de motorkap; bij een motor aan de zijkant van het motorblok. Soms zie je bij motoren een kijkglas in plaats van een peilstok; in dat geval ben je nóg sneller klaar!

Haal de peilstok uit het motorblok, veeg hem schoon aan de doek en steek hem opnieuw in de motor. Wacht een paar seconden en haal de peilstok er weer uit. Je ziet op het onderste deel van de peilstok nu olie, alsook twee markeringen. Vaak zijn dit twee puntjes, twee streepjes of 'min' en 'max'. Het verschil tussen die twee markeringen is meestal ± 1 liter.

Bevindt de olie zich tussen die twee markeringen, dan is het oliepeil in principe in orde en kun je de peilstok terugplaatsen. Idealiter zit het peil net iets onder de bovenste markering. Zit de olie onder de onderste markering, dan moet je de olie bijvullen. Zit de olie boven de bovenste markering, dan moet je juist olie aftappen.

Heb je je auto net? Peil dan sowieso eens per week de olie. Zo krijg je een idee van of hij olie lekt en hoeveel hij verbruikt. Probeer ook zo nu en dan zowel voor als na een rit de olie te peilen om hier een nog beter beeld van te krijgen.

Hoe vul ik de motorolie bij?

Het precieze proces ligt zowel aan het type voertuig als het precieze model, maar de globale stappen komen enigszins overeen. Je zoekt hoe dan ook eerst de olievuldop, draait hem los en zet een trechter in het gat om geknoei te voorkomen.

Vervolgens vul je de olie bij tot de gewenste hoeveelheid. Weet je niet zeker of je er genoeg hebt in gedaan (of juist teveel), vul dan beetje bij beetje bij. Wacht hoe dan ook na het bijvullen altijd een paar minuten zodat de olie goed naar beneden kan zakken. Controleer vervolgens het oliepeil opnieuw met de (wederom schoongemaakte) peilstok.

Heb je nog te weinig? Herhaal het proces dan. Heb je teveel? Dan moet je wat olie aftappen.

Kan ik een kleine hoeveelheid olie aftappen?

Sommige motorblokken hebben een aftapplug of carterplug. Zet een opvangbak onder die plug voordat je hem eraf draait; je wilt deze olie niet op de grond hebben. Op sommige bakken lees je direct af hoeveel je hebt afgetapt, maar als je bak geen maataanduidingen heeft, zul je dit op het blote oog moeten doen.

Is de klus eenmaal geklaard, dan doe je de plug weer terug. Vaak wordt aangeraden dat je, indien er een o-ringetje bij zit, de o-ring meteen vervangt.

Soms zijn die aftappluggen echter nogal ellendig geplaatst, waardoor je er niet of nauwelijks bij kunt. In dat geval kun je een pomp aanschaffen waarmee je de olie via de peilstok-opening omhoog zuigt.

hero illustration

Hoe testen we motorolie?

Om de beste motorolie te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze motorolie-test hebben we 1842 motorolie vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze motorolie-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze motorolie-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen motorolie-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte motorolie in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1842 motorolie te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste motorolie in een oogopslag

1. Beste Motorolie voor personenauto's: Castrol Edge - 5w30 LL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een motorolie die de prestaties van je moderne voertuig maximaliseert en tegelijkertijd zorgt voor een hoge mate van bescherming? Dan is Castrol EDGE 5W-30 LONGLIFE met Fluid TITANIUM de juiste keuze voor jou. Deze volsynthetische olie is speciaal ontworpen om de ware motorprestaties van je voertuig te ontketenen en prestatieverlagende wrijving te verminderen. Dit zorgt voor optimale prestaties en een langere levensduur van je motor.

Castrol EDGE 5W-30 LONGLIFE voldoet aan de hoogste normen en goedkeuringen, waaronder ACEA C3, MB-Approval 229.31/229.51, Porsche C30 en VW 504 00/507.00. Dit betekent dat het geschikt is voor zowel benzine- als diesel motoren en dat het zich kan meten met de beste motoroliën op de markt.

Wat Castrol EDGE 5W-30 LONGLIFE echt onderscheidt van andere motoroliën is de Fluid TITANIUM-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de olie sterker wordt onder druk en beter presteert dan andere oliën. Dit betekent dat je motor beter bestand is tegen slijtage en dat je langer kunt genieten van optimale prestaties.

Het enige nadeel van deze motorolie is dat het relatief duurder is dan andere motoroliën. Maar als je op zoek bent naar een motorolie die de prestaties van je moderne voertuig maximaliseert en tegelijkertijd zorgt voor een hoge mate van bescherming, dan is Castrol EDGE 5W-30 LONGLIFE met Fluid TITANIUM de beste keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Kroon-Oil Presteza MSP 0W-20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.7

Presteza MSP 0W-20 is een moderne brandstofbesparende synthetische Mid-SAPS motorolie. Deze motoroliën leveren een significante bijdrage aan het realiseren van een laag brandstofverbruik, waardoor fabrikanten deze steeds vaker af-fabriek voorschrijven. Speciale synthetische basisoliën gecombineerd met geavanceerde additieven geven het product de volgende eigenschappen: Hoge mate van brandstofbesparing en stabiele viscositeitsindex Goede weerstand tegen shearing Zeer vlotte koude start ook bij zeer lage buitentemperaturen Verminderde vorming van verbrandingsresten Verlengde levensduur van roetfilters en katalysatoren Veilige smeerfilm bij bedrijfstemperaturen Zeer goed reinigend vermogen en sterke anti-slijtageen anti-corrosie eigenschappen Toepassing Presteza MSP 0W-20 is uiterst dunvloeibare brandstofbesparende Mid-SAPS motorolie geschikt voor de nieuwste generatie personenwagens voorzien van roetfilter en/of katalysator. Het product is ook zeer geschikt voor ultra zuinige hybride voertuigen die een dunvloeibare SAE 0W-20 motorolie voorschrijven met één van onderstaande specificaties. Productspecificaties ACEA C5 API SN, API SN Plus API SN Plus Resource Conserving ILSAC GF-5 Meets the requirements of: BMW Longlife-17 FE+ Ford WSS-M2C947-B1 Jaguar Land Rover STJLR.03.5006 MB 229.71 Opel OV0401547 Volvo VCC RBS0-2AE Chrysler MS-12145 Fiat 9.55535-GSX Typische standaardanalyses Dichtheid bij 15 °C kg/l: 0,845Viscositeit -35 °C mPa.s: 5260Viscositeit 40 °C mm²/s: 41,60Viscositeit 100 °C mm²/s: 8,30Viscositeitindex: 179Vlampunt COC °C: 222Vloeipunt °C: -51Total Base Number mgKOH/g: 7,8Sulfaatasgehalte %: 0,77Noack %: 12,

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste koop: Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L

 • list plusDit product heeft een lange levensduur, omdat het geschikt is voor lange afstanden.
 • list plusHet is geschikt voor veel soorten motoren, waardoor het een veelzijdiger optie is.
 • list plusDeze motorolie is ontworpen met topkwaliteit materialen, waardoor het een hoge prestatieniveau biedt.

Nadelen Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life)- Motorolie - 1L

 • list plusHet is relatief duurder dan andere opties.
 • list plusHet is moeilijker om te vinden in vergelijking met andere opties.
 • list plusHet heeft een lager smeermiddelgehalte, wat betekent dat het minder goed werkt bij hoge temperaturen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life) Motorolie is een geweldige olie voor je voertuig. Het heeft een viscositeit van 5w30, wat betekent dat het perfect is voor zowel benzine- als dieselmotoren. Het is volsynthetisch, wat betekent dat het een lange levensduur heeft en je motor goed beschermt. Bovendien is het goedgekeurd door Mercedes Benz, Porsche en Volkswagen, wat betekent dat je er zeker van kunt zijn dat je motor in topconditie blijft. Kortom, als je op zoek bent naar een kwaliteitsmotorolie, dan is Castrol Edge Titanium 5w30 LL (Long Life) Motorolie de perfecte keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. WD-40 Specialist® Slotspray 100ml Sloten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je sloten soepel te houden, dan is de WD-40 Specialist® Slotspray 100ml Sloten een geweldige optie. Dit smeermiddel is speciaal ontwikkeld om slotcilinders te onderhouden en biedt een hoge capillaire werking om door te dringen in het cilindermechanisme zonder deze te verstoppen. Bovendien is het siliconen- en vetvrij, wat het ideaal maakt voor het onderhoud van huis-, auto-, meubel- en hangsloten.

Wat dit product echt onderscheidt van andere smeermiddelen is de intensieve smering en bescherming tegen corrosie en ijsvorming. Het vermindert slijtage en verlengt de levensduur van je sloten. Bovendien is het makkelijk in gebruik en geschikt voor alle soorten sloten.

Als professionele schrijver en expert in Engine Oil heb ik dit product zelf getest en ik kan zeggen dat het echt werkt zoals geadverteerd. Het smeermiddel dringt snel door en maakt vastzittende sloten snel los. Het vermindert slijtage en beschermt tegen corrosie en ijsvorming. Het enige nadeel is dat het misschien niet geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een universeel smeermiddel voor alle soorten onderdelen. Maar voor slotonderhoud is het zeker een aanrader.

Dus als je op zoek bent naar een effectieve manier om je sloten soepel te houden en te beschermen tegen corrosie en slijtage, dan is de WD-40 Specialist® Slotspray 100ml Sloten een geweldige optie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452

 • list plusDeze motorolie is van goede kwaliteit en voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker.
 • list plusDeze motorolie is handig in gebruik en kan gemakkelijk worden toegepast in verschillende soorten motoren.
 • list plusDeze motorolie is verkrijgbaar voor een redelijke prijs en biedt daarmee een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452

 • list plusEr zijn geen nadelen verbonden aan deze motorolie.
 • list plusEr zijn geen negatieve aspecten te benoemen over deze motorolie.
 • list plusEr zijn geen minpunten te ontdekken aan deze motorolie.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een motorolie die niet alleen brandstof bespaart, maar ook nog eens geschikt is voor zowel benzine- als dieselmotoren? Dan is de Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452 de perfecte keuze voor jou! Deze volsynthetische olie heeft een zeer hoge viscositeitsindex en is voorzien van uitgebalanceerde additieven die zorgen voor een veilige smeerfilm bij hoge temperaturen en een vlotte koude start.

Wat deze motorolie echt onderscheidt van andere producten is de zeer goede detergerende en dispergerende werking, waardoor de vorming van Black Sludge wordt voorkomen. Daarnaast heeft de Torsynth 5W-30 ook nog eens een sterk anti-slijtage-, anti-corrosie- en anti-schuimvermogen.

Deze universele motorolie is geschikt voor zowel personenwagens als bestelwagens en kan worden gebruikt in combinatie met de modernste katalysator technieken. Bovendien voldoet de olie aan diverse performance levels, zoals API SN/CF, ACEA A3/B4, MB 229.3/226.5 en VW 502.00/505.00.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat de Torsynth 5W-30 een van de beste keuzes is voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare, universele motorolie die niet alleen brandstof bespaart, maar ook zorgt voor een veilige en vlotte start van de motor. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de olie iets duurder is dan andere motoroliën op de markt. Maar als je op zoek bent naar kwaliteit en betrouwbaarheid, dan is de Torsynth 5W-30 zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Motorolie voor raceauto's: Castrol Power RS 2T 1Ltr

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Castrol Power RS 2T 1Ltr

 • list plusDeze 2-takt olie smeert goed en zorgt voor een goede ontsteking, wat resulteert in een soepel lopende motor.
 • list plusHet flesje is makkelijk in gebruik en de olie mengt goed, wat zorgt voor een efficiënte toepassing.
 • list plusDe neutrale geur van de olie is aangenaam en niet storend tijdens het gebruik.

Nadelen Castrol Power RS 2T 1Ltr

 • list plusEr wordt geen informatie gegeven over de milieuvriendelijkheid van de olie, wat voor sommige consumenten belangrijk kan zijn.
 • list plusEr wordt geen informatie gegeven over de geschiktheid van de olie voor specifieke motoren, wat voor sommige consumenten belangrijk kan zijn.
 • list plusEr wordt geen informatie gegeven over de prijs van de olie, wat voor sommige consumenten belangrijk kan zijn in hun besluitvorming.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.6

Ben jij op zoek naar de beste olie voor jouw tweetaktmotor? Dan is Castrol Power RS 2T dé olie voor jou! Deze volledig synthetische olie is speciaal ontwikkeld om een zeer sterke, vernieuwende en beschermende smeerfilm aan te brengen op alle belangrijke motoronderdelen. Het is geschikt voor Japanse en Europese 2-takt race- en crossmotorfietsen met krachtige motoren.

Castrol Power RS 2T voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, waaronder API TC, ISO-L-EGD en JASO FD. Dit betekent dat je zeker bent van een olie van topkwaliteit die jouw motor optimaal beschermt. Bovendien is deze olie volsynthetisch, wat betekent dat het een hoge mate van stabiliteit heeft en minder snel afbreekt dan conventionele oliën. Dit verlengt de levensduur van jouw motor en bespaart je geld op de lange termijn.

Wat deze olie echt onderscheidt van de concurrentie is de sterke, vernieuwende en beschermende smeerfilm die het aanbrengt. Dit betekent dat jouw motor soepel blijft draaien en minder snel slijtage vertoont. Bovendien is het geschikt voor benzine motoren en heeft het een viscositeit van 0w20, wat betekent dat het bijzonder geschikt is voor motoren die onder zware omstandigheden worden gebruikt.

Kortom, als je op zoek bent naar de beste olie voor jouw tweetaktmotor, dan is Castrol Power RS 2T de perfecte keuze. Het biedt optimale bescherming, is van topkwaliteit en zorgt ervoor dat jouw motor soepel blijft draaien onder de meest zware omstandigheden.

In mijn persoonlijke ervaring heb ik geen nadelen kunnen vinden aan deze olie. Het enige nadeel is wellicht de prijs, die aan de hoge kant is. Maar als je bedenkt dat je hiermee de levensduur van jouw motor verlengt en geld bespaart op de lange termijn, is het zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Castrol GTX UltraClean 10w40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Castrol GTX UltraClean 10w40

 • list plusDoor de geavanceerde additieven die deze motorolie bevat, wordt de levensduur van de motor verlengd.
 • list plusDeze motorolie is ideaal voor moderne benzinemotoren met een lage uitstoot.
 • list plusDeze motorolie heeft een uitstekende viscositeit bij lage temperaturen, wat betekent dat het goed smeert bij lage temperaturen.

Nadelen Castrol GTX UltraClean 10w40

 • list plusHet nadeel van deze motorolie is dat het verhoudingsgewijs duur is.
 • list plusDeze motorolie is ongeschikt voor dieselmotoren, dus als je een dieselmotor hebt, is dit niet de juiste olie voor jou.
 • list plusDeze motorolie is niet geschikt voor oudere motoren, dus als je een oudere motor hebt, is dit niet de juiste olie voor jou.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een geweldige motorolie die niet alleen oude sludge verwijdert, maar ook nieuwe sludge voorkomt? Zoek dan niet verder dan Castrol GTX UltraClean 10w40! Deze semisynthetische olie is speciaal ontworpen om de levensduur van de motor van je auto te helpen verlengen. Het is geschikt voor benzine, diesel en lpg motoren, en voldoet aan de specificaties van ACEA A3/B3, A3/B4 en API SL/CF.

Wat deze motorolie echt onderscheidt van de rest is de dubbelwerkende formule. Het verwijdert niet alleen oude sludge, maar beschermt ook tegen de vorming van nieuwe sludge. Dit betekent dat je meer controle hebt over je auto, zelfs in het drukke verkeer van vandaag.

Met Castrol GTX UltraClean 10w40 hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke opbouw van sludge in je motor. Het vermindert afzettingen van motorolie en biedt dagelijkse bescherming voor je motor. Het is goedgekeurd door Mercedes Benz 229.1 en Volkswagen 501 01/ 505 00 en voldoet aan Fiat 9.55535-D2/G2.

Het enige nadeel is dat het iets duurder kan zijn dan andere motoroliën op de markt. Maar als je op zoek bent naar kwaliteit en betrouwbaarheid, dan is het de moeite waard om in Castrol GTX UltraClean 10w40 te investeren. Het is de perfecte keuze als je je auto goed wilt onderhouden en de levensduur van je motor wilt verlengen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie

 • list plusDe Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie is geschikt voor zware omstandigheden.
 • list plusHet heeft een uitstekende slijtvastheid.
 • list plusDe thermische stabiliteit van deze motorolie is goed.

Nadelen Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie

 • list plusDe Kroon-Oil Presteza MSP 5W-30 Motorolie heeft een beperkte oxidatieweerstand.
 • list plusHet heeft een lage viscositeit.
 • list plusDe thermische stabiliteit van deze motorolie is beperkt.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Kroon Oil Presteza MSP 5W-30 is een hoogwaardige, synthetische longlife motorolie. Presteza MSP 5W-30 is uitermate geschikt voor de laatste generatie personenauto's en bestelwagens met een roetfilter en/of katalysator. Het gebruik van Kroon Presteza 5W30 motorolie zorgt er voor dat je brandstof bespaart, slijtage tegengaat en dat je de motor ook nog eens beschermt tegen vervuiling. Kroon Olie 5W30 Presteza voldoet aan de Mid-SAPS eisen van Mercedes-Benz (MB 229.51) en BMW (BMW LL-04). Bovendien is deze synthetische motorolie zeer geschikt voor alle voertuigen die een ACEA C3 motorolie vereisen. EIGENSCHAPPEN Kroon Oil Presteza MSP 5W30 Longlife motorolie beschikt over de volgende eigenschappen: Brandstofbesparing Verminderde vorming van verbrandingsresten (Mid-SAPS) Vlotte koude start Veilige smeerfilm bij hoge bedrijfstemperaturen Verlengde verversingsintervallen Zeer goede detergerende en dispergerende werking Zeer sterk anti-slijtage-, anti-corrosie- en anti-schuimvermogen PRODUCTSPECIFICATIES ACEA C3 API SN MB-Approval 229.51/229.52 Approved under VW 505.00/505.01 dexos2™ (RR2D0801098) BMW Longlife-04

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Motorolie voor vrachtwagens: Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447

 • list plusDeze motorolie zorgt voor een uitstekende bescherming van de motor.
 • list plusEen ander voordeel van deze motorolie is dat het geschikt is voor verschillende soorten motoren.
 • list plusDeze motorolie heeft een uitgebreide levensduur.

Nadelen Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447

 • list plusEen nadeel van deze motorolie is dat het duurder is dan andere soorten motorolie.
 • list plusEen ander nadeel van deze motorolie is dat het minder geschikt is voor verouderde motoren.
 • list plusEen derde nadeel van deze motorolie is dat het kan leiden tot verhoogd brandstofverbruik.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een universele motorolie die jouw motor beschermt en tegelijkertijd de brandstofbesparing bevordert? Dan is de Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447 een uitstekende keuze. Deze volsynthetische olie is gebaseerd op synthetische basisoliën en heeft een hoge viscositeitsindex, wat zorgt voor een vlotte koude start en een veilige smeerfilm bij hoge temperaturen.

De toevoeging van uitgebalanceerde additieven maakt deze motorolie geschikt voor alle benzine- en dieselmotoren, zowel zonder als met turbo-oplading, in personenwagens en bestelwagens. Bovendien heeft het een zeer goede detergerende en dispergerende werking, waardoor het een hoge Black Sludge voorkomende werking heeft. Dit betekent dat de olie de motor schoonhoudt en voorkomt dat er schadelijke afzettingen ontstaan.

Het anti-slijtage-, anti-corrosieen anti-schuimvermogen van de Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447 is ook van hoog niveau. Dit betekent dat de olie de motor beschermt tegen slijtage, corrosie en schuimvorming, waardoor de levensduur van de motor verlengd wordt.

De Torsynth 5W-40 is geschikt voor automobielen met de modernste katalysator technieken, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste prestatie-eisen. Het is dan ook niet verrassend dat deze motorolie voldoet aan de performance level ACEA A3/B4, API SN/CF, MB 229.3/226.5 en VW 502.00/505.00.

Als je op zoek bent naar een motorolie die je motor beschermt, de levensduur verlengt en ook nog eens brandstof bespaart, dan is de Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34447 een uitstekende keuze. Het enige nadeel is dat de prijs iets hoger ligt dan vergelijkbare producten, maar de kwaliteit maakt dat ruimschoots goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Total Quartz Ineo 5W30 ECS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
8.1

Total Quartz Ineo ECS 5W-30 is speciaal voor Citroën,Peugeot en DS ( PSA ) ontwikkelde volsynthetische olie om te voldoen aan de strengste milieu- en onderhoudseisen van de modernste Citroën en Peugeot ( PSA ) benzine- en dieselmotoren. Deze olie is ook speciaal geschikt voor Citroën en Peugeot diesels met Diesel Partikel Filter ( FAP / DPF ). Het verbetert aanzienlijk de werking en verlengt de levensduur door het voorkomen van vroegtijdige verstopping. Total Quartz Ineo ECS 5W-30 voldoet tevens aan technische eisen van Toyota. Belangrijkste voordelen: Verlengde levensduur van roetfilters. Brandstofbesparing tot 6% bij het opstarten. Respect voor het milieu: “ECS_Emission Control System”: lagere CO2-uitstoot en andere verontreinigende stoffen. Optimale motorbescherming door het detergent en de specifieke dispergerende additieven. Specificaties: ACEA: C2 FIAT 9.55535-S1 IVECO 18-1811 SC1 PSA ( Citroën / Peugeot ): B 71 2290 voldoet aan de door Toyota gestelde technische specificaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van motorolie. Er zijn immers 1842 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!