De Bestenu Motorolie Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/21/2020


Motorolie is het smeermiddel van het motorblok. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je de juiste motorolie voor jouw voertuig kiest. Daar lees je in deze koopgids meer over!

Welke motorolie heb ik nodig voor mijn auto?

Je leest ten eerste altijd de viscositeit terug in de handleiding van je auto. Dit staat voor de resistentie tegen verdunning en verdikking, en wordt altijd met twee cijfers aangegeven. Die cijfers staan voor graden Farenheit, aangezien Amerika de koploper is binnen deze markt.

Zo heb je bijvoorbeeld 10w40 olie. Het eerste cijfer staat voor de weerstand van de olie bij 0 °F (-17,8 °C); het tweede cijfer staat voor de weerstand van de olie bij 212 °F (100 °C). Die 'w' staat voor 'winter'.

Motorolie verdunt naarmate het heter wordt. Hoe beter resistent olie is tegen het verdunnen bij opwarming, hoe beter het smeert. Dikke olie sluit alles namelijk beter af en onderhoudt een laagje lubricatie op hetgeen waarmee het in contact staat.

Hoe hoger het tweede nummer is (na de 'w'), hoe beter bestand tegen verdunning het is. 10w40 motorolie is zodoende meer resistent tegen verdunning dan 10w30 olie. Hij presteert dan ook beter bij hoge temperaturen doordat hij dikker blijft.

Motorolie verdikt echter ook naarmate het afkoelt. Het eerste cijfer (voor de 'w') geeft aan hoe resistent de olie is tegen verdikking. Ondanks het feit dat dikkere olie beter is dan hele dunne olie, wil je geen appelstroop in je motorblok. Het moet immers wel makkelijk kunnen bewegen en je motorblok geen extra werk bezorgen.

5w motorolie wordt dan ook aangeraden voor gebruik tijdens de winter, vooral in klimaten waar het erg koud kan worden. Tegenwoordig zijn er zelfs synthetische oliën met een 0w-rating.

Welke motorolie heb ik nodig voor mijn motor?

Hier geldt precies dezelfde redenering als bij een auto (alsook scooters, quads, enzovoorts). Kijk de handleiding van je motor na en stem je aankoop af op de viscositeit die hierin staat aangegeven.

Is synthetische olie beter dan minerale olie?

Op veel vlakken wel. Synthetische olie bestaan uit een basisolie, allerlei toevoegingen en een 'draagolie' die de gelijkmatige verspreiding van die toevoegingen garandeert. Het wordt geproduceerd met 'high-performance' motorblokken in gedachten, zoals je in sportauto's of racemotoren ziet.

Die toevoegingen leiden tot een aantal voordelen:

  • De moleculen zijn uniform, wat tot minder wrijving leidt
  • Minder olie-afzettingen door fijnstelling tijdens de productie
  • Het motorblok wordt beschermd door toevoegingen met een reinigende functie, wat onzuiverheden in de olie voorkomt
  • Beter functioneren in koude temperaturen
  • Hoeft minder vaak vervangen te worden

Tegenover synthetische olie staat minerale olie, oftewel conventionele olie. Deze heeft alle bovengenoemde voordelen niet. Zie het echter niet als een 'slechte' soort olie. Bekijk het eerder zo: minerale olie is goed, een blend van synthetische en minerale olie is beter, terwijl synthetische olie het beste is.

Je ziet het al: je kunt ook blends van synthetische en minerale olie kopen. Deze blends liggen qua voordelen en prijspunt tussen de twee in. Synthetische olie is namelijk veruit het duurste, terwijl minerale olie vaak stukken goedkoper is.

Houd echter in gedachten dat je synthetische olie niet nodig hebt om je motorblok goed te laten lopen. Het is ten slotte geproduceerd met high-performance motorblokken in gedachten. Heeft een kleine motor van 125cc dan veel baat bij zo'n synthetische olie? Waarschijnlijk niet.

Waarom wordt motorolie zwart?

Motorolie wordt zwart omdat het vervuild raakt met koolstof en andere bestanddelen. Ook de bewegende onderdelen waarmee het in contact staat, verliezen continu hele kleine stukjes van hun oppervlaktes.

Ook de snelle afwisseling tussen hitte en koelte resulteren in donkerdere olie, alsook sommige toevoegingen aan motorolie. Zelfs normale oxidatie kan hiertoe leiden.

Echt zwarte olie kan echter komen door roet. Roet is het resultaat van incomplete verbranding, wat gelukkig over het algemeen niet tot slijtage van het motorblok leidt omdat deze kleiner zijn dan een enkele micron. Komen ze samen in grotere vervuilingen, dan pikt de oliefilter deze op.

Wanneer moet ik mijn motorolie verversen?

Als je de peilstok bekijkt en ziet dat de olie zwart is, wilt dit niet meteen zeggen dat je je olie moet vervangen. Olie wordt immers redelijk snel zwart.

In de handleiding lees je terug hoe vaak olie vervangen moet worden. Dit wordt meestal gebaseerd op het aantal kilometers sinds de laatste olieverversing.

Wil je het echter zeker weten? Dan is een olieanalyse de enige optie. Dit wordt uitgevoerd door bedrijven of je moet er zelf de apparatuur voor kopen, dus of je je geld daaraan wilt uitgeven in plaats van aan nieuwe olie is aan jou.

Hoe heet mag motorolie worden?

Het normale temperatuurbereik tijdens gebruik ligt tussen de 90 °C en 104 °C. Motorolie begint echter pas te verbranden – wat tot schade leidt – rond 140 °C.

Er is dus op zich niks aan de hand als de motorolie 135 °C bereikt, maar je zult wel sneller je olie moeten vervangen als je regelmatig dit soort temperaturen bereikt.

Hoe kijk ik het oliepeil na?

Zet het voertuig eerst op een vlakke ondergrond en laat hem helemaal afkoelen. Net na gebruik zit de olie nog door de hele motor verspreid, waardoor je meting niet nauwkeurig zal zijn.

Als dit eenmaal in orde is, pak je een schone doek en ga je op zoek naar de peilstok. Bij een auto zit die onder de motorkap; bij een motor aan de zijkant van het motorblok. Soms zie je bij motoren een kijkglas in plaats van een peilstok; in dat geval ben je nóg sneller klaar!

Haal de peilstok uit het motorblok, veeg hem schoon aan de doek en steek hem opnieuw in de motor. Wacht een paar seconden en haal de peilstok er weer uit. Je ziet op het onderste deel van de peilstok nu olie, alsook twee markeringen. Vaak zijn dit twee puntjes, twee streepjes of 'min' en 'max'. Het verschil tussen die twee markeringen is meestal ± 1 liter.

Bevindt de olie zich tussen die twee markeringen, dan is het oliepeil in principe in orde en kun je de peilstok terugplaatsen. Idealiter zit het peil net iets onder de bovenste markering. Zit de olie onder de onderste markering, dan moet je de olie bijvullen. Zit de olie boven de bovenste markering, dan moet je juist olie aftappen.

Heb je je auto net? Peil dan sowieso eens per week de olie. Zo krijg je een idee van of hij olie lekt en hoeveel hij verbruikt. Probeer ook zo nu en dan zowel voor als na een rit de olie te peilen om hier een nog beter beeld van te krijgen.

Hoe vul ik de motorolie bij?

Het precieze proces ligt zowel aan het type voertuig als het precieze model, maar de globale stappen komen enigszins overeen. Je zoekt hoe dan ook eerst de olievuldop, draait hem los en zet een trechter in het gat om geknoei te voorkomen.

Vervolgens vul je de olie bij tot de gewenste hoeveelheid. Weet je niet zeker of je er genoeg hebt in gedaan (of juist teveel), vul dan beetje bij beetje bij. Wacht hoe dan ook na het bijvullen altijd een paar minuten zodat de olie goed naar beneden kan zakken. Controleer vervolgens het oliepeil opnieuw met de (wederom schoongemaakte) peilstok.

Heb je nog te weinig? Herhaal het proces dan. Heb je teveel? Dan moet je wat olie aftappen.

Kan ik een kleine hoeveelheid olie aftappen?

Sommige motorblokken hebben een aftapplug of carterplug. Zet een opvangbak onder die plug voordat je hem eraf draait; je wilt deze olie niet op de grond hebben. Op sommige bakken lees je direct af hoeveel je hebt afgetapt, maar als je bak geen maataanduidingen heeft, zul je dit op het blote oog moeten doen.

Is de klus eenmaal geklaard, dan doe je de plug weer terug. Vaak wordt aangeraden dat je, indien er een o-ringetje bij zit, de o-ring meteen vervangt.

Soms zijn die aftappluggen echter nogal ellendig geplaatst, waardoor je er niet of nauwelijks bij kunt. In dat geval kun je een pomp aanschaffen waarmee je de olie via de peilstok-opening omhoog zuigt.

Hoe komt deze handige Motorolie ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste Motorolie ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Motorolies, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Motorolies die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Motorolies het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Motorolies stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten gerelateerd aan Motorolies

De beste Motorolies op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Torsynth 5W-30 is een moderne brandstofbesparende, universele motorolie gebaseerd op synthetische basisoliën, die van nature een hoge viscositeitsindex bezitten. Uitgebalanceerde additieven zijn toegevoegd, om de volgende eigenschappen te verkrijgen: Brandstofbesparing (tot 2%) Een zeer hoge viscositeitsindex en een grote weerstand tegen shearing Een vlotte koude start Een veilige smeerfilm bij hoge temperaturen Een zeer goede detergerende en dispergerende werking (daardoor een hoge Black Sludge voorkomende werking) Een zeer sterk anti-slijtage-, anti-corrosieen anti-schuimvermogen Geschikt voor automobielen met de modernste katalysator technieken Toepassing Torsynth 5W-30 is een universele, brandstof besparende motorolie, geschikt voor alle benzine- en dieselmotoren, zowel zonder als met turbo-oplading, in personenwagens en bestelwagens. Raadpleeg voor de juiste toepassing de productspecificaties in het productblad. Productspecificaties Performance level API SN/CF ACEA A3/B4 MB 229.3/226.5 VW 502.00/505.00 Typische standaardanalysesDichtheid bij 15 °C, kg/l: 0,856Viscositeit -30 °C, mPa.s: 6410Viscositeit 40 °C, mm²/s: 72,80Viscositeit 100 °C, mm²/s: 12,00Viscositeitindex: 162Vlampunt COC, °C: 228Vloeipunt, °C: -42Total Base Number, mgKOH/g: 10,3Sulfaatasgehalte, %: 1,33Noack, %: 9,5/

1. Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34452 | 5 L can / bus


Product informatiePlus or Show more

Met deze motorolie zorg je ervoor dat de motor van je voertuig in goede conditie blijft! Eigenschappen Gebruik in type voertuig: Auto Inhoud: 5l Verbrandingsmotor: 4-takt Brandstof: Benzine; Diesel Viscositeit: 5w30 LL Type olie: Volsynthetisch

2. Castrol Edge Titanium 5W30 LL - Motorolie - 5L


Product informatiePlus or Show more

Met deze motorolie zorg je ervoor dat de motor van je voertuig in goede conditie blijft! Eigenschappen Gebruik in type voertuig: Auto Inhoud: 5l Verbrandingsmotor: 4-takt Brandstof: Benzine Viscositeit: 5w40 Type olie: Volsynthetisch

3. Kroon-Oil Torsynth 5w40 - Motorolie - 5L


Product informatiePlus or Show more

Met deze motorolie zorg je ervoor dat de motor van je voertuig in goede conditie blijft! Eigenschappen Gebruik in type voertuig: Auto Inhoud: 5l Verbrandingsmotor: 4-takt Brandstof: Benzine; Diesel; Lpg Viscositeit: 10w40 Type olie: Semisynthetisch

4. Kroon-Oil Torsynth 10w40 - Motorolie - 5L


Product informatiePlus or Show more

Kenmerken: Productnummer: 1845033 Merk: CASTROL Eancode: 4008177111624 Conditie:Nieuw Eigenschappen: vrijgave van de fabrikant:vw 504 00 / 507 00, mb-freigabe 229.51, vw 504 00, mb-approval 229.31 specificatie:acea c3 inhoud [liter]:5 Gewicht:4.26 kg Breedte:26.1 cm Hoogte:30.1 cm Lengte:11.9 cm Beschrijving: Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30 5W30 LL 5 L vrijgave van de fabrikant:vw 504 00 / 507 00, mb-freigabe 229.51, vw 504 00, mb-approval 229.31specificatie:acea c3inhoud [liter]:5Gewicht:4.26 kgBreedte:26.1 cmHoogte:30.1 cmLengte:11.9 cm Deze Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30 5W30 LL 5 L is te gebruiken voor auto`s van onder andere : Voor de exacte lijst zie "Toepasbaarheid" hieronder.

5. Castrol Edge Motorolie Titanium 5w-30 5W30 LL 5 L


Product informatiePlus or Show more

Met deze motorolie zorg je ervoor dat de motor van je voertuig in goede conditie blijft! Eigenschappen Gebruik in type voertuig: Boot; Scooter Inhoud: 1l Verbrandingsmotor: 2-takt Brandstof: Benzine Viscositeit: Type olie:

6. Kroon-Oil 2Takt Olie Super - Motorolie - 1L


Product informatiePlus or Show more

Solution Oil Premium Performance 5W30 Toepassing Een universele, brandstofbesparende, speciaal samengestelde motorolie, geschikt voor benzine- en dieselmotoren, zowel zonder als met turbo-oplading, in personenwagens en bestelwagens, waarvoor verlengde ververgingsintervallen mogelijk zijn. Tevens draagt deze motorolie bij in de verlenging van de levensduur van drieweg katalysatoren en deeltjesfilters, vanwege het lage SAPS-gehalte. Door haar speciale samenstelling kan dit product uitstekend worden toegepast voor de VW 504.00/507.00 norm, in de praktijk ook wel de VW Longlife III genoemd. Over Solution Oil Solution Oil is hét nieuwe hoogwaardige merk in smeermiddelen. De oplossing voor uw motor! Solution Oil wordt in Nederland geproduceerd. Daarom vindt u de stempel “Made in Holland” op al onze verpakkingen. Onze producent is een van de grootste onafhankelijke smeermiddelenproducent in Europa en werkt volledig ISO-gecertificeerd. Door de geavanceerde productiefaciliteit, waar veiligheid, gezondheid en milieu hoog in het vaandel staan, kan Solution Oil haar hoogwaardige kwaliteit ten alle tijden garanderen. Tips voor gebruik De levensduur van motorolie bedraagt gemiddeld 10.000 tot 15.000 km. Het is aan te raden om de olie minstens één keer per jaar te vervangen, zelfs als u uw auto niet gebruikt hebt. Om de 1000 km dient u het oliepeil en de staat van het smeermiddel met behulp van de oliepeilstok te inspecteren. Giet nooit teveel olie in uw motor. Performance level ACEA C3 API SN BMW Longlife-04 MB 229.51 Porsche C30 VW 504.00/507.00 Typische standaardanalyses Dichtheid bij 15 °C, kg/l 0,850 Viscositeit -30 °C, mPa.s 5050 Viscositeit 40 °C, mm²/s 68,80 Viscositeit 100 °C, mm²/s 12,20 Viscositeitindex 179 Vlampunt COC, °C 220 Vloeipunt, °C -42 Total Base Number, mgKOH/g 8,3 Sulfaatasgehalte, % 0,75 Verpakkingseenheid 5 Liter Grootverpakking: doos met 4 x 5 liter fles Hoe u uw motorolie kunt vervangen Breng uw voertuig op een vlakke ondergrond tot stilstand en laat de motor 10 minuten lang afkoelen. Schroef de aftapplug van de carterpan los. Voer het afvalproduct af in een vooraf neergezette bak. Plaats een nieuw oliefilter als u de olie ververst. Een verstopt exemplaar kan niet efficiënt werken. Alvorens de filter te plaatsen giet u er ongeveer 200 ml olie doorheen en neemt u een beetje olie om de O-ring van het filter in te smeren. Giet er eerst ongeveer 80% van de door de autofabrikant aanbevolen hoeveelheid in. Voeg vervolgens geleidelijk aan de rest toe, ongeveer 150 ml per keer, en controleer steeds het peil met behulp van de peilstok. De bovenkant van de olielaag moet zich tussen de 'Min' en 'Max' bevinden. Inspecteer alle afdichtingen en pakkingen, evenals de oliedop. Vervang ze indien nodig.

7. Motorolie | Solution Oil Premium Performance 5W30 LL | 5 Liter | Brandstofbesparende Motorolie


Product informatiePlus or Show more

Met deze motorolie zorg je ervoor dat de motor van je voertuig in goede conditie blijft! Eigenschappen Gebruik in type voertuig: Auto Inhoud: 1l Verbrandingsmotor: 4-takt Brandstof: Diesel; Benzine Viscositeit: 5w30 Type olie: Volsynthetisch

8. Kroon-Oil Motorolie 34202 Duranza LSP 5W-30 - 1 Liter


Product informatiePlus or Show more

Kenmerken: Productnummer: 32938 Merk: FEBI BILSTEIN Eancode: 4027816329381 Conditie:Nieuw Eigenschappen: inhoud [liter]:5 specificatie:api sn/cf, mb 229.3, bmw longlife-01, vw 502 00/505 00, vw 505 00, vw 502 00, porsche a40, renault rn 0710, gm ll-b 025, acea a3/b3/b4-04, renault rn 0700, psa b 712296 viscositeit klasse sae:5w-40 Gewicht:4.6 kg Beschrijving: Febi Bilstein Motorolie 5W-40 5 Liter 32938 inhoud [liter]:5specificatie:api sn/cf, mb 229.3, bmw longlife-01, vw 502 00/505 00, vw 505 00, vw 502 00, porsche a40, renault rn 0710, gm ll-b 025, acea a3/b3/b4-04, renault rn 0700, psa b 712296viscositeit klasse sae:5w-40Gewicht:4.6 kg Deze Febi Bilstein Motorolie 5W-40 5 Liter 32938 is te gebruiken voor auto`s van onder andere : VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bus 2.0, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bus 1.9 TD, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bus 2.5 TDI, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bus 2.5 TDI, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bus 2.5 TDI Syncro, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bus 2.5 TDI, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bestelwagen 2.0, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bestelwagen 1.9 TD, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bestelwagen 2.5 TDI, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bestelwagen 2.5 TDI, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bestelwagen 2.5 TDI Syncro, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Bestelwagen 2.5 TDI, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Open laadbak/ Chassis 1.9 TD, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Open laadbak/ Chassis 2.5 TDI, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Open laadbak/ Chassis 2.5 TDI, VOLKSWAGEN TRANSPORTER IV Open laadbak/ Chassis 2.5 TDI Syncro, CITROËN C15 Hatchback/limousine 1.1, CITROËN C15 Hatchback/limousine 1.1 i, CITROËN C15 Hatchback/limousine 1.8 D, CITROËN C15 Hatchback/limousine 1.9 D, CITROËN SAXO 1.1 X,SX, AUDI A4 B6 Cabriolet 1.8 T, AUDI A4 B6 Cabriolet 1.8 T quattro, AUDI A4 B6 Cabriolet 2.0, AUDI A4 B6 Cabriolet 2.0 TFSI 16V, AUDI A4 B6 Cabriolet 2.4, AUDI A4 B6 Cabriolet 2.4, AUDI A4 B6 Cabriolet 3.0, AUDI A4 B6 Cabriolet 3.0, AUDI A4 B6 Cabriolet 3.0 quattro, AUDI A4 B6 Cabriolet 3.2 FSI, AUDI A4 B6 Cabriolet 3.2 FSI quattro, AUDI A4 B6 Cabriolet S4 quattro, AUDI A4 B6 Cabriolet RS4 quattro, AUDI A4 B6 Cabriolet 2.5 TDI, AUDI A4 B6 Cabriolet 3.0 TDI quattro, AUDI A4 B6 Cabriolet 3.0 TDI quattro, AUDI A4 B7 1.6, AUDI A4 B7 1.8 T, AUDI A4 B7 1.8 T quattro, AUDI A4 B7 2.0, AUDI A4 B7 2.0 TFSI, AUDI A4 B7 2.0 TFSI, AUDI A4 B7 2.0 TFSI quattro, AUDI A4 B7 2.0 TFSI, AUDI A4 B7 2.0 TFSI quattro, AUDI A4 B7 3.0 quattro, AUDI A4 B7 3.2 FSI, AUDI A4 B7 3.2 FSI quattro, AUDI A4 B7 S4 quattro, AUDI A4 B7 RS4 quattro, AUDI A4 B7 Avant 1.6, AUDI A4 B7 Avant 1.8 T, AUDI A4 B7 Avant 1.8 T quattro, AUDI A4 B7 Avant 2.0, AUDI A4 B7 Avant 2.0 TFSI, AUDI A4 B7 Avant 2.0 TFSI, AUDI A4 B7 Avant 2.0 TFSI quattro, AUDI A4 B7 Avant 2.0 TFSI, AUDI A4 B7 Avant 2.0 TFSI quattro, AUDI A4 B7 Avant 3.0, AUDI A4 B7 Avant 3.0 quattro, AUDI A4 B7 Avant 3.2 FSI, AUDI A4 B7 Avant 3.2 FSI quattro, AUDI A4 B7 Avant S4 quattro, AUDI A4 B7 Avant RS4 quattro, AUDI A6 C6 2.0 TFSI, AUDI A6 C6 2.4, AUDI A6 C6 2.4 quattro, AUDI A6 C6 2.8 FSI, AUDI A6 C6 2.8 FSI quattro, AUDI A6 C6 2.8 FSI, AUDI A6 C6 2.8 FSI quattro, AUDI A6 C6 2.8 FSI, AUDI A6 C6 2.8 FSI quattro, AUDI A6 C6 3.0 quattro, AUDI A6 C6 3.0 TFSI quattro, AUDI A6 C6 3.0 TFSI quattro, AUDI A6 C6 3.2 FSI, AUDI A6 C6 3.2 FSI quattro, AUDI A6 C6 3.2 FSI, AUDI A6 C6 4.2 quattro, AUDI A6 C6 4.2 FSI quattro, AUDI A6 C6 RS6 quattro, AUDI A6 C6 S6 quattro, AUDI A6 C6 2.7 TDI, AUDI A6 C6 2.7 TDI quattro, AUDI A6 C6 2.7 TDI, AUDI A6 C6 2.7 TDI quattro, AUDI A6 C6 3.0 TDI quattro, AUDI A6 C6 3.0 TDI quattro, AUDI A6 C6 3.0 TDI quattro, AUDI A6 C6 Avant 2.0 TFSI, AUDI A6 C6 Avant 2.4, AUDI A6 C6 Avant 2.4 quattro, AUDI A6 C6 Avant 2.8 FSI, AUDI A6 C6 Avant 2.8 FSI quattro, AUDI A6 C6 Avant 2.8 FSI, AUDI A6 C6 Avant 2.8 FSI quattro, AUDI A6 C6 Avant 2.8 FSI Voor de exacte lijst zie "Toepasbaarheid" hieronder.

9. Febi Bilstein Motorolie 5W-40 5 Liter 32938


Product informatiePlus or Show more

Met deze motorolie zorg je ervoor dat de motor van je voertuig in goede conditie blijft! Eigenschappen Gebruik in type voertuig: Motor Inhoud: 4l Verbrandingsmotor: 4-takt Brandstof: Benzine Viscositeit: 10w40 Type olie: Volsynthetisch

10. MOTUL 5100 10w40 - Motorolie - 4L


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Motorolies. Er zijn namelijk 842 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Motorolie kopen.