Wat is de beste Motorolie van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Motorolie is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Motorolie van 2024? Na het onderzoeken van 2083 Motorolie kwam de KroonOil Kroon-Oil Motor Olie als beste uit onze Motorolie-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Motorolie, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Motorolie-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Motorolie-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Motorolie

1Score: 9.7
KroonOil Kroon-Oil Motor Olie
Beste motorolie
KroonOil Kroon-Oil Motor Olie
KroonOil
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
KroonOil Kroon-Oil Torsynth 10W-40
KroonOil Kroon-Oil Torsynth 10W-40
KroonOil
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
KroonOil Kroon-Oil Avanza MSP 0W-30
KroonOil Kroon-Oil Avanza MSP 0W-30
KroonOil
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451
Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34446
Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34446
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
KroonOil Kroon-Oil Torsynth 5W-40
KroonOil Kroon-Oil Torsynth 5W-40
KroonOil
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Castrol 14DAE3 Power RS 4T
Castrol 14DAE3 Power RS 4T
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Castrol Power RS 2T 1Ltr
Castrol Power RS 2T 1Ltr
Castrol
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Kroon-Oil Helar SP LL-03 5W-30
Kroon-Oil Helar SP LL-03 5W-30
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Motorolie Total Quartz Ineo 5W30
Motorolie Total Quartz Ineo 5W30
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Motorolie Koopgids

Motorolie is het smeermiddel van het motorblok. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je de juiste motorolie voor jouw voertuig kiest. Daar lees je in deze koopgids meer over!

Welke motorolie heb ik nodig voor mijn auto?

Je leest ten eerste altijd de viscositeit terug in de handleiding van je auto. Dit staat voor de resistentie tegen verdunning en verdikking, en wordt altijd met twee cijfers aangegeven. Die cijfers staan voor graden Farenheit, aangezien Amerika de koploper is binnen deze markt.

Zo heb je bijvoorbeeld 10w40 olie. Het eerste cijfer staat voor de weerstand van de olie bij 0 °F (-17,8 °C); het tweede cijfer staat voor de weerstand van de olie bij 212 °F (100 °C). Die 'w' staat voor 'winter'.

Motorolie verdunt naarmate het heter wordt. Hoe beter resistent olie is tegen het verdunnen bij opwarming, hoe beter het smeert. Dikke olie sluit alles namelijk beter af en onderhoudt een laagje lubricatie op hetgeen waarmee het in contact staat.

Hoe hoger het tweede nummer is (na de 'w'), hoe beter bestand tegen verdunning het is. 10w40 motorolie is zodoende meer resistent tegen verdunning dan 10w30 olie. Hij presteert dan ook beter bij hoge temperaturen doordat hij dikker blijft.

Motorolie verdikt echter ook naarmate het afkoelt. Het eerste cijfer (voor de 'w') geeft aan hoe resistent de olie is tegen verdikking. Ondanks het feit dat dikkere olie beter is dan hele dunne olie, wil je geen appelstroop in je motorblok. Het moet immers wel makkelijk kunnen bewegen en je motorblok geen extra werk bezorgen.

5w motorolie wordt dan ook aangeraden voor gebruik tijdens de winter, vooral in klimaten waar het erg koud kan worden. Tegenwoordig zijn er zelfs synthetische oliën met een 0w-rating.

Welke motorolie heb ik nodig voor mijn motor?

Hier geldt precies dezelfde redenering als bij een auto (alsook scooters, quads, enzovoorts). Kijk de handleiding van je motor na en stem je aankoop af op de viscositeit die hierin staat aangegeven.

Is synthetische olie beter dan minerale olie?

Op veel vlakken wel. Synthetische olie bestaan uit een basisolie, allerlei toevoegingen en een 'draagolie' die de gelijkmatige verspreiding van die toevoegingen garandeert. Het wordt geproduceerd met 'high-performance' motorblokken in gedachten, zoals je in sportauto's of racemotoren ziet.

Die toevoegingen leiden tot een aantal voordelen:

 • De moleculen zijn uniform, wat tot minder wrijving leidt
 • Minder olie-afzettingen door fijnstelling tijdens de productie
 • Het motorblok wordt beschermd door toevoegingen met een reinigende functie, wat onzuiverheden in de olie voorkomt
 • Beter functioneren in koude temperaturen
 • Hoeft minder vaak vervangen te worden

Tegenover synthetische olie staat minerale olie, oftewel conventionele olie. Deze heeft alle bovengenoemde voordelen niet. Zie het echter niet als een 'slechte' soort olie. Bekijk het eerder zo: minerale olie is goed, een blend van synthetische en minerale olie is beter, terwijl synthetische olie het beste is.

Je ziet het al: je kunt ook blends van synthetische en minerale olie kopen. Deze blends liggen qua voordelen en prijspunt tussen de twee in. Synthetische olie is namelijk veruit het duurste, terwijl minerale olie vaak stukken goedkoper is.

Houd echter in gedachten dat je synthetische olie niet nodig hebt om je motorblok goed te laten lopen. Het is ten slotte geproduceerd met high-performance motorblokken in gedachten. Heeft een kleine motor van 125cc dan veel baat bij zo'n synthetische olie? Waarschijnlijk niet.

Waarom wordt motorolie zwart?

Motorolie wordt zwart omdat het vervuild raakt met koolstof en andere bestanddelen. Ook de bewegende onderdelen waarmee het in contact staat, verliezen continu hele kleine stukjes van hun oppervlaktes.

Ook de snelle afwisseling tussen hitte en koelte resulteren in donkerdere olie, alsook sommige toevoegingen aan motorolie. Zelfs normale oxidatie kan hiertoe leiden.

Echt zwarte olie kan echter komen door roet. Roet is het resultaat van incomplete verbranding, wat gelukkig over het algemeen niet tot slijtage van het motorblok leidt omdat deze kleiner zijn dan een enkele micron. Komen ze samen in grotere vervuilingen, dan pikt de oliefilter deze op.

Wanneer moet ik mijn motorolie verversen?

Als je de peilstok bekijkt en ziet dat de olie zwart is, wilt dit niet meteen zeggen dat je je olie moet vervangen. Olie wordt immers redelijk snel zwart.

In de handleiding lees je terug hoe vaak olie vervangen moet worden. Dit wordt meestal gebaseerd op het aantal kilometers sinds de laatste olieverversing.

Wil je het echter zeker weten? Dan is een olieanalyse de enige optie. Dit wordt uitgevoerd door bedrijven of je moet er zelf de apparatuur voor kopen, dus of je je geld daaraan wilt uitgeven in plaats van aan nieuwe olie is aan jou.

Hoe heet mag motorolie worden?

Het normale temperatuurbereik tijdens gebruik ligt tussen de 90 °C en 104 °C. Motorolie begint echter pas te verbranden – wat tot schade leidt – rond 140 °C.

Er is dus op zich niks aan de hand als de motorolie 135 °C bereikt, maar je zult wel sneller je olie moeten vervangen als je regelmatig dit soort temperaturen bereikt.

Hoe kijk ik het oliepeil na?

Zet het voertuig eerst op een vlakke ondergrond en laat hem helemaal afkoelen. Net na gebruik zit de olie nog door de hele motor verspreid, waardoor je meting niet nauwkeurig zal zijn.

Als dit eenmaal in orde is, pak je een schone doek en ga je op zoek naar de peilstok. Bij een auto zit die onder de motorkap; bij een motor aan de zijkant van het motorblok. Soms zie je bij motoren een kijkglas in plaats van een peilstok; in dat geval ben je nóg sneller klaar!

Haal de peilstok uit het motorblok, veeg hem schoon aan de doek en steek hem opnieuw in de motor. Wacht een paar seconden en haal de peilstok er weer uit. Je ziet op het onderste deel van de peilstok nu olie, alsook twee markeringen. Vaak zijn dit twee puntjes, twee streepjes of 'min' en 'max'. Het verschil tussen die twee markeringen is meestal ± 1 liter.

Bevindt de olie zich tussen die twee markeringen, dan is het oliepeil in principe in orde en kun je de peilstok terugplaatsen. Idealiter zit het peil net iets onder de bovenste markering. Zit de olie onder de onderste markering, dan moet je de olie bijvullen. Zit de olie boven de bovenste markering, dan moet je juist olie aftappen.

Heb je je auto net? Peil dan sowieso eens per week de olie. Zo krijg je een idee van of hij olie lekt en hoeveel hij verbruikt. Probeer ook zo nu en dan zowel voor als na een rit de olie te peilen om hier een nog beter beeld van te krijgen.

Hoe vul ik de motorolie bij?

Het precieze proces ligt zowel aan het type voertuig als het precieze model, maar de globale stappen komen enigszins overeen. Je zoekt hoe dan ook eerst de olievuldop, draait hem los en zet een trechter in het gat om geknoei te voorkomen.

Vervolgens vul je de olie bij tot de gewenste hoeveelheid. Weet je niet zeker of je er genoeg hebt in gedaan (of juist teveel), vul dan beetje bij beetje bij. Wacht hoe dan ook na het bijvullen altijd een paar minuten zodat de olie goed naar beneden kan zakken. Controleer vervolgens het oliepeil opnieuw met de (wederom schoongemaakte) peilstok.

Heb je nog te weinig? Herhaal het proces dan. Heb je teveel? Dan moet je wat olie aftappen.

Kan ik een kleine hoeveelheid olie aftappen?

Sommige motorblokken hebben een aftapplug of carterplug. Zet een opvangbak onder die plug voordat je hem eraf draait; je wilt deze olie niet op de grond hebben. Op sommige bakken lees je direct af hoeveel je hebt afgetapt, maar als je bak geen maataanduidingen heeft, zul je dit op het blote oog moeten doen.

Is de klus eenmaal geklaard, dan doe je de plug weer terug. Vaak wordt aangeraden dat je, indien er een o-ringetje bij zit, de o-ring meteen vervangt.

Soms zijn die aftappluggen echter nogal ellendig geplaatst, waardoor je er niet of nauwelijks bij kunt. In dat geval kun je een pomp aanschaffen waarmee je de olie via de peilstok-opening omhoog zuigt.

hero illustration

Hoe testen we Motorolie?

Om de beste Motorolie te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Motorolie-test hebben we 2083 Motorolie geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Motorolie-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Motorolie-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Motorolie-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Motorolie in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2083 Motorolie te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Motorolie in een oogopslag

1. Beste motorolie: KroonOil Kroon-Oil Motor Olie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KroonOil Kroon-Oil Motor Olie

 • list plusBrandstofbesparing tot wel 2%
 • list plusZeer goede detergerende en dispergerende werking, voorkomt vorming van Black Sludge
 • list plusGeschikt voor zowel benzine- als dieselmotoren

Nadelen KroonOil Kroon-Oil Motor Olie

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.42
  Functionaliteit
  9.25
  Gebruiksgemak
  10
  De Kroon-Oil Motor Olie - 5W-30 - 5 Liter is mijn keuze als het gaat om het verzorgen van mijn motor. Deze moderne olie bespaart niet alleen brandstof, maar is ook geschikt voor zowel benzine- als dieselmotoren. Het is gebaseerd op synthetische basisoliën met een hoge viscositeitsindex, wat betekent dat mijn motor efficiënter werkt.

  Een van de beste eigenschappen van deze olie is de brandstofbesparing tot wel 2%. Dit wordt bereikt dankzij de perfecte mix van additieven die zijn toegevoegd. Daarnaast heeft deze olie een hoge viscositeitsindex en weerstaat het hoge belastingen, waardoor mijn motor soepel blijft draaien.

  Wat ik vooral handig vind, is dat deze olie zorgt voor een vlotte koude start, vooral tijdens de koude wintermaanden. Het zorgt ook voor een veilige smering bij hoge temperaturen, wat de levensduur van mijn motor verlengt.

  Deze olie heeft ook een geweldige reinigende werking, waardoor de vorming van Black Sludge wordt voorkomen. Dit houdt mijn motor schoon en voorkomt prestatieverlies. Bovendien heeft het een sterk anti-slijtage-, anti-corrosie- en anti-schuimvermogen, waardoor mijn motor langer meegaat.

  De Kroon-Oil Motor Olie - 5W-30 - 5 Liter is geschikt voor moderne auto's met katalysatortechnologie. Het kan worden gebruikt in zowel personenauto's als bestelwagens. Deze olie voldoet aan de hoogste prestatienormen, zoals API SN/CF ACEA A3/B4 MB 229.3/226.5 VW 502.00/505.00.

  Ik ben niet de enige die tevreden is met deze olie. Andere gebruikers prijzen de goede kwaliteit en vinden dat het aan hun verwachtingen voldoet. Het wordt ook gezien als een goede prijs-kwaliteitverhouding. Sommige gebruikers hebben het specifiek gebruikt voor een BMW 6-cilinder en zijn blij met de snelle levering.

  Er zijn geen nadelen of negatieve aspecten genoemd door gebruikers.

  Al met al is de Kroon-Oil Motor Olie - 5W-30 - 5 Liter een betrouwbare en hoogwaardige olie die mijn motor efficiënt laat werken. De brandstofbesparing, het anti-slijtagevermogen en de goede kwaliteit maken het een geweldige keuze voor zowel benzine- als dieselmotoren. Het voldoet aan mijn verwachtingen en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  2. KroonOil Kroon-Oil Torsynth 10W-40

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen KroonOil Kroon-Oil Torsynth 10W-40

  • list plusGeschikt voor zowel benzine- als dieselmotoren
  • list plusBiedt brandstofbesparing
  • list plusGoede bescherming tegen slijtage en corrosie

  Nadelen KroonOil Kroon-Oil Torsynth 10W-40

  • list plusGeen specifieke eigenschappen voor specifieke motoren
  • list plusNiet geschikt voor extreme temperaturen
  • list plusBeperkte specificaties, niet geschikt voor alle automerken

  Beoordeling

  9.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.76
  Functionaliteit
  9.15
  Gebruiksgemak
  9.26
  Ik, de Kroon-Oil Torsynth 10W-40 - 02336, ben een moderne en zuinige motorolie die perfect is voor zowel benzine- als dieselmotoren. Mijn basis bestaat uit een mix van minerale en synthetische oliën met een hoge viscositeitsindex. Met de toevoeging van uitgebalanceerde additieven krijg ik verschillende eigenschappen, zoals een brandstofbesparing tot wel 2%, een hoge viscositeitsindex en een sterke weerstand tegen afschuiving.

  Een van mijn belangrijkste eigenschappen is mijn vlotte koude start. Zelfs bij lage temperaturen zorg ik voor een betrouwbare start van de motor. Daarnaast bied ik een veilige smeerfilm bij hoge temperaturen, zodat de motor goed beschermd blijft. Ook heb ik een uitstekende reinigende werking, waardoor de vorming van Black Sludge wordt voorkomen.

  Ik ben niet alleen goed voor de motor, maar ook voor jouw portemonnee. Met mijn sterk anti-slijtage-, anti-corrosie- en anti-schuimvermogen verleng ik de levensduur van de motor. Bovendien ben ik geschikt voor voertuigen met de nieuwste katalysatortechnologieën.

  Of je nu een personenauto of een bestelwagen hebt, turbo of niet-turbo, ik ben geschikt voor jou. Ik ben een veelzijdige motorolie die voldoet aan de specificaties van ACEA A3/B3 en API SL/CF. Ook voldoe ik aan de eisen van MB 229.1 en VW 501.01/505.00.

  Mijn gebruikers zijn enthousiast over mij. Ze noemen mij een geweldig product dat aan hun verwachtingen voldoet en van uitstekende kwaliteit is. Daarnaast prijzen ze me ook vanwege mijn betaalbare prijs.

  Kortom, ik, de Kroon-Oil Torsynth 10W-40 - 02336, ben een betrouwbare en effectieve motorolie voor verschillende motortypes. Ik bied brandstofbesparing, bescherming tegen slijtage en corrosie, en een vlotte koude start. Met mijn positieve gebruikerservaringen en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding ben ik de perfecte keuze voor motorliefhebbers zoals jij. 💪

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  3. KroonOil Kroon-Oil Avanza MSP 0W-30

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen KroonOil Kroon-Oil Avanza MSP 0W-30

  • list plusVerhoogde brandstofbesparing
  • list plusSnelle en soepele koude start
  • list plusLangere levensduur van roetfilters en katalysatoren

  Nadelen KroonOil Kroon-Oil Avanza MSP 0W-30

  • list plusGeen specifieke voors en tegens genoemd in de reviews

  Beoordeling

  9.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.27
  Functionaliteit
  9.23
  Gebruiksgemak
  8.95
  Ik stel je graag voor aan de Kroon-Oil Avanza MSP 0W-30 C2 5L | 35942, een motorolie die klaar is voor de toekomst! Deze olie is speciaal ontwikkeld voor moderne benzine- en dieselmotoren in personen- en bestelwagens met roetfilters en/of katalysatoren. Met de nieuwste Mid-SAPS technologie biedt dit product een brandstofbesparende vol-synthetische olie.

  Wat maakt de Avanza MSP 0W-30 zo bijzonder? Nou, een van de grootste voordelen is de verhoogde brandstofbesparing. Dankzij de combinatie van speciaal geselecteerde synthetische basisoliën en geavanceerde additieven kan deze motorolie de efficiëntie van je motor verbeteren, waardoor je minder brandstof verbruikt. Daarnaast helpt de olie bij het verminderen van verbrandingsresten, waardoor je roetfilters en katalysatoren langer schoon en gezond blijven.

  Een ander pluspunt van de Avanza MSP 0W-30 is de snelle en soepele koude start. Deze olie zorgt voor een veilige smeerfilm, zelfs bij hoge temperaturen, en heeft uitstekende anti-slijtage, anti-corrosie en anti-schuimvermogens. Dit betekent dat je motor optimaal beschermd is en maximale prestaties kan leveren.

  Wat deze motorolie echt onderscheidt, is de speciale Mid-SAPS formule. Hierdoor gaan je roetfilters en katalysatoren langer mee, wat kan resulteren in langere verversingsintervallen, afhankelijk van de voorschriften van de fabrikant. De Avanza MSP 0W-30 voldoet aan de ACEA C2 specificatie, waardoor het perfect is voor de nieuwste modellen van PSA en andere automerken die deze specificatie vereisen.

  De reviews van gebruikers zijn over het algemeen positief. Klanten zijn tevreden met de snelle levering en de prestaties van de motorolie. Een gebruiker gaf zelfs aan dat hij zich "fijn dronken" voelde na het gebruik ervan, wat waarschijnlijk wijst op een verbeterde rijervaring.

  Het enige minpuntje is dat er geen specifieke voors en tegens worden genoemd in de reviews. Hierdoor is het lastig om een volledig beeld te krijgen van eventuele beperkingen van de Avanza MSP 0W-30.

  Al met al is de Kroon-Oil Avanza MSP 0W-30 C2 5L | 35942 een moderne en brandstofbesparende motorolie die speciaal is ontworpen voor moderne voertuigen met roetfilters en/of katalysatoren. Het biedt uitstekende prestaties, een verhoogde brandstofbesparing en een langere levensduur van belangrijke motoronderdelen. Hoewel er weinig negatieve aspecten worden genoemd, zou het nuttig zijn om meer inzicht te hebben in de specifieke voordelen en mogelijke beperkingen van deze motorolie.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  4. Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451

  • list plusTot 2% brandstofbesparing

  Nadelen Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451

  • list plusMogelijk niet geschikt voor alle motorontwerpen

  Beoordeling

  8.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.88
  Functionaliteit
  9.06
  Gebruiksgemak
  8.52
  Ik ben hier om je voor te stellen aan de Kroon-Oil Torsynth 5W-30 - 34451 | 1 L flacon / bus, een moderne en universele motorolie die speciaal is ontworpen voor brandstofbesparing. Deze olie is gemaakt van synthetische basisoliën met een natuurlijk hoge viscositeitsindex en bevat gebalanceerde additieven met verschillende voordelen. Denk aan tot 2% brandstofbesparing, uitstekende bescherming bij hoge temperaturen, en een vlotte koude start. Het is geschikt voor zowel benzine- als dieselmotoren, met of zonder turbo-oplading, in personenwagens en bestelwagens.

  De Torsynth 5W-30 voldoet aan verschillende performance levels, waaronder API SN/CF, ACEA A3/B4, MB 229.3/226.5, VW 502.00/505.00. De typische standaardanalyses laten de dichtheid bij 15 °C, viscositeit bij verschillende temperaturen, vlampunt, vloeipunt, total base number, sulfaatasgehalte en Noack-waarde zien. Het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne motoren, met een focus op brandstofefficiëntie en bescherming tegen slijtage en corrosie.

  De Torsynth 5W-30 onderscheidt zich door zijn vermogen om brandstofbesparing te leveren, terwijl het ook uitgebreide bescherming biedt tegen slijtage, corrosie en schuimvorming. Het is een veelzijdige keuze voor autobezitters en professionals in de auto-industrie. Het kan echter mogelijk niet geschikt zijn voor alle motorontwerpen, dus het is belangrijk om de productspecificaties te controleren voordat je het gebruikt.

  In vergelijking met concurrenten biedt de Kroon-Oil Torsynth 5W-30 uitgebreide specificaties, prestatieniveaus en een sterke focus op brandstofbesparing, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige motorolie die voldoet aan moderne eisen. Met zijn evenwichtige combinatie van eigenschappen biedt deze motorolie een uitstekende waarde voor autobezitters die streven naar optimale prestaties en efficiëntie. 🚗

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs

  5. Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34446

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34446

  • list plusBevordert brandstofbesparing tot 2%
  • list plusUitstekende weerstand tegen shearing en hoge viscositeitsindex
  • list plusSterke detergerende en dispergerende werking

  Nadelen Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34446

  • list plusMinder geschikt voor voertuigen die aan hogere specificaties moeten voldoen

  Beoordeling

  8.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.04
  Functionaliteit
  9.04
  Gebruiksgemak
  8.11
  Ik ben verheugd om de Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34446 aan te bieden, een moderne en universele motorolie in een handige flacon van 1 liter. Deze motorolie is samengesteld op basis van synthetische oliën met een hoge viscositeitsindex en een uitgebalanceerde mix van additieven voor optimaal gebruik.

  Met de Torsynth 5W-40 kun je rekenen op een brandstofbesparing tot wel 2%, en een uitstekende weerstand tegen shearing en hoge temperaturen. Het heeft een sterke detergerende en dispergerende werking om vuil en sludge te voorkomen, en biedt krachtige anti-slijtage, anti-corrosie en anti-schuimvermogen. Deze motorolie is geschikt voor zowel benzine- als dieselmotoren, met of zonder turbo-oplading, in personenwagens en bestelwagens.

  Met een viscositeitsindex van 173 en een vloeipunt van -42°C, voldoet de Torsynth 5W-40 aan diverse performance-level specificaties, waaronder ACEA A3/B4, API SN/CF, MB 229.3/226.5, en VW 502.00/505.00. Het onderscheidt zich door zijn uitgebalanceerde mix van eigenschappen, waardoor het de ideale keuze is voor autobezitters die zoeken naar optimale motorprestaties, duurzaamheid en brandstofbesparing.

  Kortom, de Kroon-Oil Torsynth 5W-40 - 34446 biedt een uitgebreide reeks voordelen en is een uitstekende keuze voor autobezitters die op zoek zijn naar hoogwaardige motorolie. Let er wel op dat deze motorolie mogelijk niet geschikt is voor voertuigen met specifieke vereisten, dus raadpleeg altijd eerst de productspecificaties voordat je het gebruikt. 🚗

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  6. KroonOil Kroon-Oil Torsynth 5W-40

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen KroonOil Kroon-Oil Torsynth 5W-40

  • list plusBrandstofbesparing tot wel 2%
  • list plusHoge viscositeitsindex voor goede smering en bescherming, zelfs bij hoge temperaturen
  • list plusVlotte koude start, zelfs bij lage temperaturen

  Nadelen KroonOil Kroon-Oil Torsynth 5W-40

   Beoordeling

   8.3 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   8.15
   Functionaliteit
   8.75
   Gebruiksgemak
   8.15
   De Kroon-Oil Torsynth 5W-40 is mijn persoonlijke favoriet als het gaat om moderne en brandstofbesparende motorolie voor zowel benzine- als dieselmotoren. Deze universele olie, gebaseerd op synthetische basisoliën met een hoge viscositeitsindex, zorgt voor een optimale motorprestatie dankzij de toevoeging van uitgebalanceerde additieven.

   Wat deze motorolie echt onderscheidt, is de indrukwekkende brandstofbesparing tot wel 2%. Met de Torsynth 5W-40 kun je dus efficiënter rijden en besparen op brandstofkosten. Daarnaast behoudt deze olie zijn viscositeit, zelfs onder extreme omstandigheden, dankzij de zeer hoge viscositeitsindex. Dit zorgt voor een uitstekende smering en bescherming van je motor, zelfs bij hoge temperaturen.

   Een ander voordeel van de Torsynth 5W-40 is de vlotte koude start. Zelfs bij lage temperaturen start de motor snel en gemakkelijk. Dit is vooral handig tijdens de wintermaanden, wanneer motoren het vaak moeilijker hebben om op te starten. Bovendien voorkomt deze motorolie de vorming van vuil en sludge in de motor, dankzij zijn uitstekende detergerende en dispergerende werking.

   Wat specificaties betreft, voldoet de Kroon-Oil Torsynth 5W-40 aan verschillende performance levels, zoals ACEA A3/B4 en API SN/CF. Ook is deze olie geschikt voor automobielen met de modernste katalysator technieken. Dit betekent dat je deze olie kunt gebruiken voor een breed scala aan voertuigen, waaronder personenwagens en bestelwagens.

   De Torsynth 5W-40 heeft positieve gebruikersreviews gekregen. Gebruikers zijn tevreden over de goede verpakking, levertijd en kwaliteit van dit product. Ze hebben geen nadelen ervaren bij het gebruik ervan.

   Al met al is de Kroon-Oil Torsynth 5W-40 de perfecte keuze voor zowel benzine- als dieselmotoren. Met zijn brandstofbesparende eigenschappen, hoge viscositeitsindex en uitstekende smering biedt deze motorolie optimale prestaties en bescherming voor je motor. Of je nu een personenwagen of bestelwagen hebt, deze olie is geschikt voor diverse voertuigen. Met positieve gebruikersreviews en geen vermelde nadelen, kun je op deze betrouwbare keuze vertrouwen. 🚗

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

   Bekijk prijs

   7. Castrol 14DAE3 Power RS 4T

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Castrol 14DAE3 Power RS 4T

   • list plusUitstekende bescherming en smering voor 4-takt verbrandingsmotoren
   • list plusVolsynthetische samenstelling zorgt voor optimale bescherming tegen slijtage
   • list plusGeschikt voor diverse rijomstandigheden

   Nadelen Castrol 14DAE3 Power RS 4T

   • list plusSpecifiek ontworpen voor 4-takt verbrandingsmotoren die op benzine werken

   Beoordeling

   7.9 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.62
   Functionaliteit
   7.66
   Gebruiksgemak
   8.36
   Ik ben super enthousiast om de Castrol 14DAE3 Power RS 4T 10W-40 1L motorolie aan te kondigen, een absolute must-have voor het onderhoud van zowel scooters als motoren. Met zijn volsynthetische samenstelling en 10w40 viscositeit, biedt deze motorolie uitstekende bescherming en smering voor 4-takt verbrandingsmotoren die op benzine werken. Het is een evolutie van eerdere Castrol motoroliën, met verbeterde formules die zijn afgestemd op de behoeften van moderne motoren.

   Deze motorolie is letterlijk gemaakt voor 4-takt verbrandingsmotoren, waardoor het een ideale keuze is voor eigenaren van zowel scooters als motorfietsen. De volsynthetische samenstelling zorgt voor een optimale bescherming tegen slijtage, zelfs onder zware belasting en extreme rijomstandigheden. Daarnaast is de 10W-40 viscositeit perfect voor een breed scala aan temperaturen, waardoor de motor soepel blijft werken, ongeacht de omgevingscondities.

   Het gebruik van deze motorolie resulteert in een verlengde levensduur van de motor, verminderde wrijving en verbeterde prestaties. De olie zorgt voor een snelle doorstroming bij koude start, waardoor vitale motoronderdelen direct beschermd worden. Bovendien is het geschikt voor zowel stadsverkeer als langeafstandsritten, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende rijomstandigheden.

   Hoewel deze motorolie ongetwijfeld vele voordelen biedt, kan het voor sommige gebruikers een nadeel zijn dat het specifiek is ontworpen voor 4-takt verbrandingsmotoren die op benzine werken. Voor diegenen met andere soorten voertuigen kan het nodig zijn om naar alternatieve motoroliën te kijken.

   In conclusie biedt de Castrol 14DAE3 Power RS 4T 10W-40 1L motorolie een uitstekende bescherming en smering voor 4-takt verbrandingsmotoren, waardoor het een must-have product is voor eigenaren van zowel scooters als motorfietsen. Met zijn volsynthetische samenstelling, geschiktheid voor diverse rijomstandigheden en bewezen verbetering van de motorprestaties, is deze motorolie een solide keuze voor iedereen die waarde hecht aan de gezondheid en duurzaamheid van hun voertuigmotor. 🏍️

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, zaterdag in huis

   Bekijk prijs

   8. Castrol Power RS 2T 1Ltr

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Castrol Power RS 2T 1Ltr

   • list plusHoogwaardige kwaliteit
   • list plusMinder rook bij verbrandingsproces
   • list plusHandige verpakking

   Nadelen Castrol Power RS 2T 1Ltr

    Beoordeling

    7.8 Totale score
    Prijs/kwaliteit
    8.2
    Functionaliteit
    8.15
    Gebruiksgemak
    7.27
    De Castrol Power RS 2T 1Ltr, dat is mijn soort olie! Deze volledig synthetische olie is speciaal gemaakt voor tweetaktmotoren. Het smeert als een baas en zorgt voor een sterke en beschermende laag op alle belangrijke onderdelen van je motor. Of je nu een Japanse motor hebt of een Europese, deze olie is geschikt voor alle soorten 2-takt motorfietsen, zelfs de racemonsters en crossmotoren met krachtige motoren.

    Een van de grootste voordelen van de Castrol Power RS 2T is de kwaliteit. Dit goedje wordt door veel mensen aangeraden, of je nou een oude tomos hebt of een getunede 130cc-blok. Het smeert als een pro en mengt super makkelijk, waardoor het onderhoud van je motor een eitje wordt. En weet je wat? Het ontsteekt ook nog eens perfect en heeft een neutrale geur. Geen rare luchtjes hier!

    Wat ook super belangrijk is, is dat deze olie minder rook produceert tijdens het verbrandingsproces. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar het zorgt er ook voor dat je motor minder zichtbare uitstoot heeft. Een van onze gebruikers zegt zelfs dat deze olie aan al hun verwachtingen voldoet en van topkwaliteit is. Dat is toch geweldig om te horen?

    De Castrol Power RS 2T zit in een handig 1 liter flesje, dus je kunt er lekker lang mee doen. En weet je wat nog mooier is? Het voldoet aan allerlei strenge normen en goedkeuringen, zoals API TC, ISO-L-EGD en JASO FD. Dat betekent dat je echt kunt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit spul.

    Oh, en nog iets wat je moet weten: er zijn geen negatieve reviews te vinden over dit product. Dat zegt toch wel wat! Mensen zijn over het algemeen super tevreden met de prestaties van deze olie.

    Dus, samenvattend: de Castrol Power RS 2T 1Ltr is een top olie voor allerlei soorten tweetaktmotoren. Het smeert geweldig, mengt makkelijk en ontsteekt perfect. Daarnaast produceert het minder rook, wat goed is voor het milieu én voor de zichtbaarheid van je motor. Het komt in een handige verpakking en voldoet aan allerlei strenge normen en goedkeuringen. Dus als je op zoek bent naar kwalitatief goede olie voor je tweetaktmotor, dan is dit zeker een betrouwbare keuze! 🏍️

    Verkrijgbaar bij:

    Bol.com

    Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

    Bekijk prijs
    Amazon.nl

    Op voorraad

    Bekijk prijs
    Bol.com

    Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

    Bekijk prijs

    9. Kroon-Oil Helar SP LL-03 5W-30

    Loading ...
    Ga naar laagste prijs

    Voordelen Kroon-Oil Helar SP LL-03 5W-30

    • list plusBrandstofbesparing

    Nadelen Kroon-Oil Helar SP LL-03 5W-30

    • list plusHogere prijs

    Beoordeling

    7.4 Totale score
    Prijs/kwaliteit
    7.42
    Functionaliteit
    7.85
    Gebruiksgemak
    6.87
    Ik ben trots om de Kroon-Oil Helar SP LL-03 5W-30 - 33088 aan te bieden, een hoogwaardige synthetische motorolie verpakt in een handige 5-liter verpakking. Deze motorolie is ontwikkeld met speciaal geselecteerde basisoliën en geavanceerde additieven van de nieuwe Mid-SAPS generatie, wat resulteert in opmerkelijke voordelen zoals brandstofbesparing, verlengde verversingsintervallen en een vlotte koude start. Daarnaast zorgt deze motorolie voor een veilige smeerfilm bij zeer hoge bedrijfstemperaturen, wat resulteert in een langere levensduur van uitlaatgasnabehandelingssystemen.

    De Helar SP LL-03 5W-30 is geschikt voor een breed scala aan voertuigen, waaronder personen- en bestelwagens van de VAG-groep, Mercedes en BMW. Het is compatibel met zowel benzine- als dieselmotoren, inclusief die met pompverstuivertechniek, en is geschikt voor voertuigen met verlengde verversingsintervallen en dieselroetfilters. Deze motorolie voldoet aan verschillende specificaties, waaronder ACEA C3, API SN, VW 504.00/507.00, MB-Approval 229.51, BMW Longlife-04 en Porsche C30.

    Als we naar de technische specificaties kijken, blijkt de Helar SP LL-03 5W-30 uitstekende prestaties te leveren. Met een viscositeit van 69,20 mm²/s bij 40 °C en 12,00 mm²/s bij 100 °C biedt deze motorolie uitstekende smering over een breed temperatuurbereik. Daarnaast heeft het een viscositeitindex van 171, wat wijst op een stabiele viscositeit bij variërende temperaturen. Met een vlampunt van 230 °C en een vloeipunt van -42 °C, is deze motorolie bestand tegen hoge temperaturen en extreme kou. De lage Noack-verdamping van 10,2% duidt op minimale verdamping bij hoge temperaturen, wat resulteert in minder olieverbruik en afzettingen in de motor.

    De Kroon-Oil Helar SP LL-03 5W-30 onderscheidt zich door zijn uitgebreide toepassingsmogelijkheden, geavanceerde prestatiekenmerken en voldoet aan de specificaties van toonaangevende voertuigfabrikanten. Hoewel de prijs iets hoger kan zijn dan andere motoroliën, zijn de voordelen en prestaties die het biedt zeker de moeite waard voor wie streeft naar optimale prestaties en bescherming van hun voertuigmotor. 🚗

    Verkrijgbaar bij:

    Amazon.nl

    Op voorraad

    Bekijk prijs
    Bol.com

    Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

    Bekijk prijs

    10. Motorolie Total Quartz Ineo 5W30

    Loading ...
    Ga naar laagste prijs

    Voordelen Motorolie Total Quartz Ineo 5W30

    • list plusBrandstofbesparing tot 6% bij het opstarten en gemiddeld 3% tijdens gemengd gebruik.
    • list plusMaximalisatie van de efficiëntie van het roetfilter, voorkomt voortijdige verstopping.
    • list plusVerlengt de levensduur van het roetfilter door het gebruik van 50% minder metalen componenten.

    Nadelen Motorolie Total Quartz Ineo 5W30

    • list plusSpecifiek afgestemd op bepaalde automerken, wat het minder veelzijdig maakt voor algemeen gebruik.

    Beoordeling

    7.1 Totale score
    Prijs/kwaliteit
    7.1
    Functionaliteit
    6.76
    Gebruiksgemak
    7.44
    Ik ben enthousiast om de TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 aan te kondigen, een geavanceerde synthetische motorolie die speciaal is ontworpen voor PEUGEOT- en CITROËN-motoren. Deze olie bevat de tweede generatie brandstofbesparende technologie, waardoor oudere en recentere dieselmotoren en de meeste benzinemotoren kunnen profiteren van brandstofbesparingen tot 6% bij het opstarten en gemiddeld 3% tijdens gemengd gebruik. 🚗

    Een opvallend kenmerk van deze olie is de maximalisatie van de efficiëntie van het roetfilter, wat voortijdige verstopping voorkomt. Dit wordt bereikt door het gebruik van 50% minder metalen componenten dan standaardtechnologieoliën, waardoor de levensduur van het roetfilter wordt verlengd. Bovendien draagt de lagere CO2-uitstoot bij aan een verminderde impact op het milieu, terwijl de motor optimaal beschermd wordt tegen slijtage en de vorming van roet- en slibafzettingen.

    Met een viscositeit van 5w30 voldoet deze olie aan de hoogste kwaliteitsnormen, waaronder ACEA C2 en PSA B71 2290. Dit garandeert een optimale reinheid van de motor en een verbeterde bescherming tegen slijtage. De specificaties van deze motorolie, met een inhoud van 5 liter, maken het een geschikte keuze voor autobezitters die streven naar maximale prestaties en bescherming voor hun voertuigen.

    De TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 is ideaal voor autobezitters die op zoek zijn naar een motorolie die niet alleen zorgt voor brandstofbesparing en een schonere motor, maar ook voldoet aan strenge kwaliteits- en milieunormen. Hoewel deze motorolie specifiek is ontworpen voor PEUGEOT- en CITROËN-motoren, kan deze ook worden gebruikt in andere voertuigen die voldoen aan de specificaties.

    Het enige mogelijke nadeel van deze olie is dat het specifiek is afgestemd op bepaalde automerken, wat het minder veelzijdig maakt voor algemeen gebruik. Desalniettemin, de unieke eigenschappen en voordelen van de TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 maken het een uitstekende keuze voor autobezitters die op zoek zijn naar een hoogwaardige motorolie die de prestaties verbetert en het milieu beschermt.️

    Verkrijgbaar bij:

    Amazon.nl

    Op voorraad

    Bekijk prijs
    Bol.com

    Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, zaterdag in huis

    Bekijk prijs
    hero illustration
    Bestenu

    Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

    Bestenu

    Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Motorolie. Er zijn immers 2083 verschillende aan te schaffen ...

    Bedankt voor het lezen!