De Bestenu Autoshampoo Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/11/2020


Een perfect schone auto rijdt toch net even wat lekkerder en met een fijne autoshampoo wordt jouw wagen weer als nieuw! Hoe je de beste autoshampoo kiest, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt autoshampoo?

hide product content

Autoshampoo kent dezelfde basis als veel andere reinigingsmiddelen: de actieve ingrediënten weken vuil los en hechten zich aan vieze deeltjes, zodat je met een simpele beweging al het vuil van jouw auto veegt. Je gebruikt autoshampoo dan ook op dezelfde manier als andere schoonmaakmiddelen.

Met de shampoo, een spons en een emmer water maak je de auto weer schoon. Gebruik bij autoshampoo altijd een autospons of in ieder geval een zachte spons, zodat je de lak van de auto niet beschadigt.

Uniek voor autoshampoo is de toevoeging van wax, die je vaak tegenkomt. Niet elke autoshampoo bevat wax, maar als dit in de shampoo zit, vormt dit na het reinigen een glanzend beschermlaagje op de lak van je auto. De auto wordt dus niet alleen schoon, maar ziet er ook weer een stuk stralender uit.

Waarom is autoshampoo beter dan allesreiniger of een ander huismiddeltje?

hide product content

Het basisconcept van autoshampoo en andere schoonmaakmiddeltjes mogen dan wel op elkaar lijken, maar de exacte werking en ingrediënten zijn erg verschillend. Zo is afwasmiddel voornamelijk een ontvetter met heel andere actieve stoffen dan autoshampoo. Ze zijn allemaal bedoeld om mee schoon te maken, maar het schoonmaakdoel heeft invloed op de samenstelling en werking.

Zo is bijvoorbeeld allesreiniger gemaakt om op veel verschillende oppervlakken te reinigen. In huis is dat handig, maar bij een auto is er geen rekening gehouden met de specifieke behoeften van de coating. Met wat pech kun je de auto er zelfs mee beschadigen.

Het type vuil dat op de auto belandt, is ook heel anders dan vuil in huis of vieze vaat. Autoshampoo houdt daar rekening mee en is er letterlijk voor gemaakt, terwijl andere middelen gericht zijn op het verwijderen van andere soorten viezigheid en stof. Het is dus aan te raden om voor je auto alleen middelen te gebruiken die daarvoor gemaakt zijn.

Kan ik elke autoshampoo voor mijn auto gebruiken?

hide product content

Elke autoshampoo is veilig om te gebruiken tijdens het schoonmaken van jouw auto. Je hoeft dus niet voor een bepaald type auto een specifieke soort autoshampoo te hebben. Wel zijn er verschillen tussen soorten autoshampoo.

De basis shampoos zijn puur voor het reinigen van de buitenkant van de auto, maar er zijn ook andere soorten die extra functies hebben. Denk hierbij aan extra glans, het vormen van een waterbestendig laagje of een laagje wax.

Welke soorten autoshampoo zijn er?

hide product content

Zoals je net al las bestaan er dus verschillende soorten autoshampoos. Je kunt ze onderverdelen in drie hoofdcategorieën: basisshampoos, shampoos met specifieke reinigingsdoeleinden en shampoos die iets toevoegen.

De basisshampoo is een geschikt reinigingsmiddel voor elk type auto en maakt het oppervlak simpelweg schoon; niet meer en niet minder. Autoshampoo voor een specifiek type vuil is beter in het reinigen van die soort viezigheid. Zo heb je bijvoorbeeld speciale autoshampoo om insecten en vogelpoep mee te verwijderen.

Ten slotte zijn er autoshampoos die de coating een extraatje geven. De toevoeging van wax zorgt ervoor dat je auto makkelijker schoon te maken is, en andere autoshampoos geven een boost aan de glans. Wil je juist van de waxlaag af, dan is daar ook een autoshampoo voor.

De mate waarin de autoshampoo schuimt verschil ook per product. Het schuim is namelijk functioneel: meer schuim helpt beschadigingen zoals krassen tijdens het poetsen voorkomen, en meer schuim verdeelt de shampoo ook beter over de auto. Je kunt dus kiezen voor een autoshampoo die extra schuimt vergeleken met een gewone variant.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een autoshampoo?

hide product content

De beste autoshampoo is afhankelijk van jouw eigen wensen en voorkeuren. Geen enkele keuze is verkeerd, maar het ligt er maar net aan wat voor resultaat je wilt.

Voor een routinematige wasbeurt zonder bijzonderheden is een simpele autoshampoo voldoende: je hebt in dat geval geen extra toevoegingen nodig. Vind je de waxlaag of extra glans belangrijk, dan ga je op zoek naar een autoshampoo die aangeeft daarvoor bestemd te zijn en het gewenste effect geeft.

Als je auto last heeft van hardnekkig vuil, dan kun je voor een extra geconcentreerde autoshampoo kiezen. Deze shampoos zijn krachtiger en maken een vuile auto opknappen een stuk makkelijker. Voor beestjes, teer, vogelpoep en andere hardnekkige zaken is een speciale autoshampoo het meest geschikt.

Misschien wil je naast een schone auto ook geen schoonmaaksporen kunnen zien. Er zijn autoshampoos die claimen streeploos op te drogen, maar dit effect is sterk afhankelijk van de manier van drogen. Wil je een streeploze, schone auto, verdiep je dan naast de autoshampoo ook in producten om de auto mee te zemen en drogen.

Hoe komt deze handige Autoshampoo lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Autoshampoo ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Autoshampoos, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Autoshampoos die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Autoshampoos het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Autoshampoos stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten vergelijkbaar aan Autoshampoos

De beste Autoshampoos in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Laat een beschermende glanslaag achter tijdens het wassen. Extra geconcentreerde formule. Voordelen van Turtle Wax Zip Wax Car Wash Laat een beschermende waxlaag achter Reinigt de auto Eigenschappen van Turtle Wax Zip Wax Car Wash Beschermt tegen roest en verontreiniging Inhoud 1x Turtle Wax Zip Wax Car Wash (2,5L)

1. Turtle Wax Zip Wax Car Wash Autoshampoo - 2,5L


Product informatiePlus or Show more

De Valma Wash and Shine Promo Pack bevat twee flessen van 500ml Wash and Shine en een spons om de wagen mee te wassen. De Wash and Shine reinigt grondig en laat geen strepen achter. Het herstelt de glans van de lak en laat een beschermende waxlaag achter die vuil en water afstoot.

2. Valma Wash & Shine Promo Pack - 2x 500ml


Product informatiePlus or Show more

Laat je lak weer stralen met de Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax autoshampoo! Voordelen van Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax Zorgt voor een diepe glans alsof uw auto net in de wax is gezet Eigenschappen van Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax Onze meest complete shampoo met Carnauba en Synthetic Polymer Technology Deze shampoo is te gebruiken in combinatie met alle andere Meguiar’s producten Inhoud 1x Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax (1400ml)

3. Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo - 1400ml


Product informatiePlus or Show more

Formule met een hoog schuimend vermogen. Helpt het vuil van het oppervlak te verwijderen en te laten zweven in het schuim. Krassen worden geminimaliseerd. Te gebruiken met een 'foam cannon' of met een emmer met water. Voordelen van Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo Verwijdert vuil van het oppervlak Krassen worden geminimaliseerd Eigenschappen van Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo Formule met hoog schuimend vermogen Inhoud 1x Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo (2500ml)

4. Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo - 2500ml


Product informatiePlus or Show more

✔ EFFECTIEF REINIGINGSSCHUIM - De lakreiniger vormt bij het aanbrengen een actief schuim, dat ook hardnekkig vuil zoals hars of vogelpoep insluit en voorzichtig van de lak verwijdert. ✔ GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN - Gemakkelijker te gebruiken dan een autoshampoo: vul de pompspuitfles, spray, laat het inwerken en veeg het af, autowassen was nog nooit zo eenvoudig. ✔ REINIGT & POLIJST - Deze carwash met verzorgende tensiden zorgt voor een schitterende glans. De meegeleverde Fantastic Protect zorgt voor een helder zicht, zelfs als het regent. ✔ ALLE OPPERVLAKKEN - Het reinigingsschuim is veilig voor alle oppervlakken zoals lak, chroom, glas en kunststof en kan ook worden gebruikt als cockpitreiniger (niet voor leer). ✔ LEVERINGSOMVANG & DETAILS - Platinum Amazing Foam 1 liter fles, 3-in-1 schoonmaakhandschoen, drukspuitfles, Platinum Fantastic Protect 100 ml, 3 liter bus Amazing Foam Platinum Amazing Foam Set - Autowassen zonder te schrobben Het actieve reinigingsschuim Platinum Amazing Foam werkt zelfstandig, zonder te schrobben en verwijdert ook hardnekkig vuil. Het stabiele schuim omsluit hars, pollen, insecten of vogelpoep, die na de maximale inwerktijd van 2 minuten eenvoudig weggeveegd kunnen worden. Het is nog makkelijker met de 3-in-1 schoonmaakhandschoen. De microvezel handschoen bestaat uit 3 elementen die het schuim perfect absorberen, polijsten en extreem hardnekkig vuil gemakkelijker verwijderen. Hoogwaardige verzorgende oppervlakteactieve stoffen zorgen voor een extra langdurige glans. Het schuim is geschikt voor alle ondergronden en kan niet alleen als autoshampoo gebruikt worden, maar ook in het interieur als cockpitreiniger (niet geschikt voor leer). De meegeleverde Platinum Fantastic Protect zorgt ervoor dat je ook bij regen en sneeuw een helder zicht hebt. Om het milieu niet te vervuilen, is de autoreiniger 100% natuurlijk afbreekbaar. Tips: Vul de pompspuitfles minimaal 200 ml, maar niet meer dan de max lijn. Amazing Foam niet verdunnen of mengen. Schuimvorming op het overdrukventiel door ontsnappende lucht is geen defect, in de regel moet u tot 50 keer pompen totdat de fles voldoende druk heeft opgebouwd. Lees alle instructies en mededelingen voordat u dit product gebruikt en bewaar de handleiding voor toekomstig gebruik.

5. Platinum Amazing Foam |Auto Reiniging Set|Snowfoam Kit|


Product informatiePlus or Show more

Meguiar's Ultimate Snow Foam reinigt zonder de waxbescherming te verwijderen, speciaal ontwikkeld voor gecoate, gewaxte of verzegelde afwerkingen. Het intense schuim kleeft, maakt het wegvuil van licht vervuilde auto's zachtjes los voor een contactloze spoeling met een geschikte hogedrukreiniger, maar smeert ook het oppervlak op vuile voertuigen voor wanneer een Wash Mitt vereist is. Voordelen van de Meguiars Ultimate Snow Foam Cannon Kit Xtreme Maakt het vuil van je auto zachtjes los Reinigt zonder de waxbescherming aan te tasten Eigenschappen van de Meguiars Ultimate Snow Foam Cannon Kit Xtreme Contactloze reiniging mogelijk i.c.m. een geschikte hogedrukreiniger Wat zit er in de verpakking? 1x Ultimate Snow Foam (946ml) 1x Foamcannon 3x hogedrukreinigersadapters: 1x Karcher, 1x Nilfisk, 1 xBosch 1x PTFE-tape 1x 1L Dispenserfles

6. Meguiars Ultimate Snow Foam Cannon Kit Xtreme - Autoshampoo


Product informatiePlus or Show more

Onze meest complete shampoo met carnauba en synthetische polymeren in een kleine verpakking. Zorgt voor een diepe glans alsof de auto net in de wax is gezet. Tijdens het wassen van de auto wordt vuil verwijderd én blijft er daadwerkelijk een waxlaag achter. Deze shampoo voegt dus extra bescherming toe aan de lak, tijdens het wassen! Voordelen van Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo Zorgt voor een diepe glans Versterkt de glans terwijl je wast Eigenschappen van Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo Zéér schuimende formule tilt vuil van het oppervlak Ook geschikt voor matte lakken Inhoud 1x Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo (473ml)

7. Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo - 473ml


Product informatiePlus or Show more

De onmiddellijke behandeling voor alle delen van het exterieur. Een duidelijke formule voor alle kleuren kunststofdelen van het exterieur. Rijke mix van sillicones dat verschoten kunststof terug naar hun oorspronkelijke toestand brengt.

8. Turtle Wax Black in a Flash Autowax - 300ml


Product informatiePlus or Show more

De Valma poetsemmer is zo samengesteld dat deze alle producten heeft om uw auto weer helemaal schoon te krijgen, snel en met een streeploos resultaat. Allemaal in een handige emmer. Voordelen van de Valma V04 Poetsemmer Streeploos resultaat Eigenschappen van de Valma V04 Poetsemmer Alle producten om je auto weer schoon te krijgen Wat zit er in de verpakking? 1x Valma Wash & Shine 1x Valma Insectfree 1x Valma Plastishine 1x Valma Easygrip Jumbo spons 1x Valma Clean & Safe Insecten spons 1x Valma Dashboard Shine spons 1x Valma Microvezel Finishing doek 1x Valma Detailing Applicator Pad 1x Valma Poetsemmer

9. Valma V04 Poetsemmer - Autopoets pakket - Autoshampoo


Product informatiePlus or Show more

Meguiars Ultimate Snow Foam is speciaal ontwikkeld voor gecoate, gewaxte of gesealde oppervlakken. Ultimate Snow Foam tast de beschermlaag niet aan.Het actieve schuim plakt aan het lakwerk en weekt zo vastzittende vervuiling voorzichtig los zodat het met hoge druk kan worden afgespoten. Ultimate Snow Foam is de perfect voorwas voor zwaar vervuilde auto's! Voordelen van Meguiars Ultimate Snow Foam Autoshampoo Weekt vuil los zodat je het gemakkelijk schoon kan spuiten Eigenschappen van Meguiars Ultimate Snow Foam Autoshampoo Bescherming, zoals een waxlaag, wordt niet verwijderd Ontwikkeld voor gecoate, gewaxte of gesealde oppervlakken Inhoud 1x Meguiars Ultimate Snow Foam Autoshampoo (946ml)

10. Meguiars Ultimate Snow Foam Autoshampoo - 946ml


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Autoshampoos. Er zijn namelijk 234 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Autoshampoo kopen.