Bestenu

Beste autoshampoos - okt. 2022

Met meer dan 640 autoshampoos op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste autoshampoos op een rij
01Score: 9.9
Turtle Wax 52882 Zip Wax Shampoo 2,5 Liter
Turtle Wax 52882 Zip Wax Shampoo 2,5 Liter
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.8
Turtle Wax 52880 Zip Wax Autoshampoo
Turtle Wax 52880 Zip Wax Autoshampoo
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
Turtle Wax 52817 Big Orange Shampoo 5Liter
Turtle Wax 52817 Big Orange Shampoo 5Liter
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.1
Turtle Wax Autopoets pakket  emmer
Turtle Wax Autopoets pakket emmer
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.6
Autoshampoo met Wax |  Car Wash | Fiets | Scooter | Easy | 5L | Goedkoop
Autoshampoo met Wax | Car Wash | Fiets | Scooter | Easy | 5L | Goedkoop
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.5
Valma Wash & Shine Promo Pack
Valma Wash & Shine Promo Pack
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.4
Platinum Amazing Foam Set, effectief Reinigingsschuim, Snow Foam Kit, Auto Reiniging, Car Wash, Velgenreiniger, Autoshampoo
Platinum Amazing Foam Set, effectief Reinigingsschuim, Snow Foam Kit, Auto Reiniging, Car Wash, Velgenreiniger, Autoshampoo
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.3
Turtle Wax 52855 GL Black in A Flash 300ml
Turtle Wax 52855 GL Black in A Flash 300ml
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
Auto poets
Auto poets
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.9
Turtle Wax Green Line Soft Top Kit 2x500ml | Soft Top Cleaner & Conditioner Kit
Turtle Wax Green Line Soft Top Kit 2x500ml | Soft Top Cleaner & Conditioner Kit
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Autoshampoo Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Een perfect schone auto rijdt toch net even wat lekkerder en met een fijne autoshampoo wordt jouw wagen weer als nieuw! Hoe je de beste autoshampoo kiest, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt autoshampoo?

Autoshampoo kent dezelfde basis als veel andere reinigingsmiddelen: de actieve ingrediënten weken vuil los en hechten zich aan vieze deeltjes, zodat je met een simpele beweging al het vuil van jouw auto veegt. Je gebruikt autoshampoo dan ook op dezelfde manier als andere schoonmaakmiddelen.

Met de shampoo, een spons en een emmer water maak je de auto weer schoon. Gebruik bij autoshampoo altijd een autospons of in ieder geval een zachte spons, zodat je de lak van de auto niet beschadigt.

Uniek voor autoshampoo is de toevoeging van wax, die je vaak tegenkomt. Niet elke autoshampoo bevat wax, maar als dit in de shampoo zit, vormt dit na het reinigen een glanzend beschermlaagje op de lak van je auto. De auto wordt dus niet alleen schoon, maar ziet er ook weer een stuk stralender uit.

Waarom is autoshampoo beter dan allesreiniger of een ander huismiddeltje?

Het basisconcept van autoshampoo en andere schoonmaakmiddeltjes mogen dan wel op elkaar lijken, maar de exacte werking en ingrediënten zijn erg verschillend. Zo is afwasmiddel voornamelijk een ontvetter met heel andere actieve stoffen dan autoshampoo. Ze zijn allemaal bedoeld om mee schoon te maken, maar het schoonmaakdoel heeft invloed op de samenstelling en werking.

Zo is bijvoorbeeld allesreiniger gemaakt om op veel verschillende oppervlakken te reinigen. In huis is dat handig, maar bij een auto is er geen rekening gehouden met de specifieke behoeften van de coating. Met wat pech kun je de auto er zelfs mee beschadigen.

Het type vuil dat op de auto belandt, is ook heel anders dan vuil in huis of vieze vaat. Autoshampoo houdt daar rekening mee en is er letterlijk voor gemaakt, terwijl andere middelen gericht zijn op het verwijderen van andere soorten viezigheid en stof. Het is dus aan te raden om voor je auto alleen middelen te gebruiken die daarvoor gemaakt zijn.

Kan ik elke autoshampoo voor mijn auto gebruiken?

Elke autoshampoo is veilig om te gebruiken tijdens het schoonmaken van jouw auto. Je hoeft dus niet voor een bepaald type auto een specifieke soort autoshampoo te hebben. Wel zijn er verschillen tussen soorten autoshampoo.

De basis shampoos zijn puur voor het reinigen van de buitenkant van de auto, maar er zijn ook andere soorten die extra functies hebben. Denk hierbij aan extra glans, het vormen van een waterbestendig laagje of een laagje wax.

Welke soorten autoshampoo zijn er?

Zoals je net al las bestaan er dus verschillende soorten autoshampoos. Je kunt ze onderverdelen in drie hoofdcategorieën: basisshampoos, shampoos met specifieke reinigingsdoeleinden en shampoos die iets toevoegen.

De basisshampoo is een geschikt reinigingsmiddel voor elk type auto en maakt het oppervlak simpelweg schoon; niet meer en niet minder. Autoshampoo voor een specifiek type vuil is beter in het reinigen van die soort viezigheid. Zo heb je bijvoorbeeld speciale autoshampoo om insecten en vogelpoep mee te verwijderen.

Ten slotte zijn er autoshampoos die de coating een extraatje geven. De toevoeging van wax zorgt ervoor dat je auto makkelijker schoon te maken is, en andere autoshampoos geven een boost aan de glans. Wil je juist van de waxlaag af, dan is daar ook een autoshampoo voor.

De mate waarin de autoshampoo schuimt verschil ook per product. Het schuim is namelijk functioneel: meer schuim helpt beschadigingen zoals krassen tijdens het poetsen voorkomen, en meer schuim verdeelt de shampoo ook beter over de auto. Je kunt dus kiezen voor een autoshampoo die extra schuimt vergeleken met een gewone variant.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een autoshampoo?

De beste autoshampoo is afhankelijk van jouw eigen wensen en voorkeuren. Geen enkele keuze is verkeerd, maar het ligt er maar net aan wat voor resultaat je wilt.

Voor een routinematige wasbeurt zonder bijzonderheden is een simpele autoshampoo voldoende: je hebt in dat geval geen extra toevoegingen nodig. Vind je de waxlaag of extra glans belangrijk, dan ga je op zoek naar een autoshampoo die aangeeft daarvoor bestemd te zijn en het gewenste effect geeft.

Als je auto last heeft van hardnekkig vuil, dan kun je voor een extra geconcentreerde autoshampoo kiezen. Deze shampoos zijn krachtiger en maken een vuile auto opknappen een stuk makkelijker. Voor beestjes, teer, vogelpoep en andere hardnekkige zaken is een speciale autoshampoo het meest geschikt.

Misschien wil je naast een schone auto ook geen schoonmaaksporen kunnen zien. Er zijn autoshampoos die claimen streeploos op te drogen, maar dit effect is sterk afhankelijk van de manier van drogen. Wil je een streeploze, schone auto, verdiep je dan naast de autoshampoo ook in producten om de auto mee te zemen en drogen.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige autoshampoo lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de zoektocht naar de beste autoshampoo ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over autoshampoos, maar vandaag ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle autoshampoo die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke autoshampoo het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van undefined stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

De beste autoshampoos op een rijtje

1 - Turtle Wax 52882 Zip Wax Shampoo 2,5 Liter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Turtle Wax Zip Wax carwash 2,5 liter is een zeer sterk geconcentreerde autoshampoo met toegevoegde wax. Reinigt de auto, vult de bestaande waxlaag aan en laat een beschermend filter achter. Na het wassen de auto droogmaken en op hoogglans wrijven voor een optimaal eindresultaat. Reinigt streeploos, glanst en beschermt optimaal tegen roest en verontreiniging. Zeer sterk geconcentreerde autoshampoo met toegevoegde wax Reinigt de auto, vult de bestaande waxlaag aan en laat een beschermend filter achter Reinigt streeploos, glanst en beschermt optimaal tegen roest en verontreiniging

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

2 - Turtle Wax 52880 Zip Wax Autoshampoo

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Turtle Wax Autoshampoo Plus 1,5L + 0,5L gratis is een was- en glansreiniger waarmee u uw auto glanzend schoon wast. De shampoo zorgt voor een waslaag die de auto beschermt tegen bijvoorbeeld weersinvloeden en uv-straling. Super geconcentreerde formule reinigt diep, laat glanzen en voegt Turtle Wax toe. Reinigt olie en straatvuil van alle buitenoppervlakken. Laat voertuigen na elke toepassing streeploos en glanzend achter. Reinigt, geeft glans en beschermt. Roestwerend. Veilig voor alle autolakken. Voor 50 wasbeurten. Voordelen van Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo Wast vuil weg zonder te krassen Laat de auto glanzen Eigenschappen van Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo Droogt zonder vlekken achter te laten Inhoud 1x Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo (1500ml)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

3 - Turtle Wax 52817 Big Orange Shampoo 5Liter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Turtle Wax Big Orange Shampoo is een combinatie van schuimende detergenten en oranje olie die snel vuil en viezigheid verwijdert. Al tijdens het wassen ontstaat een schitterende glans. Toegevoegde spoelhulpen en waxen zorgen voor een gemakkelijke spoeling, en een glanzende glans zonder strepen. Turtle Wax Big Orange Shampoo is krachtig genoeg om effectief te reinigen, maar zo geformuleerd dat er geen wax wordt verwijderd en geschikt voor alle lakoppervlakken, inclusief metallic en blanke laklagen. Een combinatie van schuimende detergenten en oranje olie die snel vuil en viezigheid verwijdert Zo geformuleerd dat er geen wax wordt verwijderd Geschikt voor alle lakoppervlakken, inclusief metallic en blanke laklagen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

4 - Turtle Wax Autopoets pakket emmer

Loading..
Ga naar laagste prjis

Car Care poetsemmer met complete inhoud: 1X Metallic Wax 1X Black in a Flash 1X Insecten & teerverwijderaar 1X Shampoo Zip Wax 1X Spons 1X Synthetische Zeem 1X Katoenen poetsdoek

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

5 - Autoshampoo met Wax | Car Wash | Fiets | Scooter | Easy | 5L | Goedkoop

Loading..
Ga naar laagste prjis

Reinig en bescherm de auto, truck, camper of boot met Easy shampoo. De speciale wax beschermt de lak en laat deze meer stralen dan ooit tevoren! Ook geschikt voor gebruik in wasstraten en spuitboxen. Dankzij de 5L can is de shampoo ook goedkoop leverbaar Productbeschrijving: Easy Auto & Boot Shampoo is een hoogwaardig reinigingsmiddel voor het wassen van allerlei soorten voer-en vaartuigen zoals auto's, caravans, motoren en pleziervaartuigen. Maar ook andere voorwerpen zoals (kunststof) tuinmeubilair en zonweringen zijn razendsnel weer schoon na het schoonmaken met Easy Shampoo. Dankzij de speciale combinatie van synthetische- en plantaardige reinigingsmiddelen lost vuil snel op en wordt kalkvorming op het oppervlak tegengegaan. Bovendien is er een speciale parelglanswax toegevoegd aan de shampoo. Dit beschermt het oppervlak tegen krassen en beschadigingen. Easy shampoo is dus veilig te gebruiken op lak, rubber en andere materialen. Gebruiksaanwijzing: Verdun de shampoo in een verhouding van 1:25 (2 kopje per emmer van 5 liter water). Bevochtig de te reinigen ondergrond met water en reinig deze vervolgens met de verdunde Easy Shampoo. Spoel vervolgens na met water en zeem de ondergrond licht na. Easy Auto & Boot Shampoo is ook te gebruiken voor reiniging in autowasstraten, hoge druk reinigers en spuitboxen. Voor deze machinale reiniging adviseren we een dosering van 4% tot 16% shampoo. Toepassingsgebieden: Easy Shampoo is inzetbaar op alle typen vaar- en voertuigen, zoals onder andere: Auto’s Vrachtauto’s Motorvoertuigen (Binnenvaart)schepen Pleziervaartuigen Campers Caravans Touringcars Trailers

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

6 - Valma Wash & Shine Promo Pack

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Valma Wash and Shine Promo Pack bevat twee flessen van 500ml Wash and Shine en een spons om de wagen mee te wassen. De Wash and Shine reinigt grondig en laat geen strepen achter. Het herstelt de glans van de lak en laat een beschermende waxlaag achter die vuil en water afstoot.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

7 - Platinum Amazing Foam Set, effectief Reinigingsschuim, Snow Foam Kit, Auto Reiniging, Car Wash, Velgenreiniger, Autoshampoo

Loading..
Ga naar laagste prjis

Revolutionair actief-reinigingsfoam - Geschikt voor alle oppervlakken (lak, chroom, glas, plastic etc.) - Inclusief Platinum Fantastic Protect voor kristalhelder zicht in regen, sneeuw en mist - Met pompfles en microvezeldoek voor optimaal gebruik - 100% biologisch afbreekbaar ✔ EFFECTIEF REINIGINGSSCHUIM - De lakreiniger vormt bij het aanbrengen een actief schuim, dat ook hardnekkig vuil zoals hars of vogelpoep insluit en voorzichtig van de lak verwijdert. ✔ GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN - Gemakkelijker te gebruiken dan een autoshampoo: vul de pompspuitfles, spray, laat het inwerken en veeg het af, autowassen was nog nooit zo eenvoudig. ✔ REINIGT & POLIJST - Deze carwash met verzorgende tensiden zorgt voor een schitterende glans. De meegeleverde Fantastic Protect zorgt voor een helder zicht, zelfs als het regent. ✔ ALLE OPPERVLAKKEN - Het reinigingsschuim is veilig voor alle oppervlakken zoals lak, chroom, glas en kunststof en kan ook worden gebruikt als cockpitreiniger (niet voor leer). ✔ LEVERINGSOMVANG & DETAILS - Platinum Amazing Foam 1 liter fles, 3-in-1 schoonmaakhandschoen, drukspuitfles, Platinum Fantastic Protect 100 ml, 3 liter bus Amazing Foam Platinum Amazing Foam Set - Autowassen zonder te schrobben Het actieve reinigingsschuim Platinum Amazing Foam werkt zelfstandig, zonder te schrobben en verwijdert ook hardnekkig vuil. Het stabiele schuim omsluit hars, pollen, insecten of vogelpoep, die na de maximale inwerktijd van 2 minuten eenvoudig weggeveegd kunnen worden. Het is nog makkelijker met de 3-in-1 schoonmaakhandschoen. De microvezel handschoen bestaat uit 3 elementen die het schuim perfect absorberen, polijsten en extreem hardnekkig vuil gemakkelijker verwijderen. Hoogwaardige verzorgende oppervlakteactieve stoffen zorgen voor een extra langdurige glans. Het schuim is geschikt voor alle ondergronden en kan niet alleen als autoshampoo gebruikt worden, maar ook in het interieur als cockpitreiniger (niet geschikt voor leer). De meegeleverde Platinum Fantastic Protect zorgt ervoor dat je ook bij regen en sneeuw een helder zicht hebt. Om het milieu niet te vervuilen, is de autoreiniger 100% natuurlijk afbreekbaar. Tips: Vul de pompspuitfles minimaal 200 ml, maar niet meer dan de max lijn. Amazing Foam niet verdunnen of mengen. Schuimvorming op het overdrukventiel door ontsnappende lucht is geen defect, in de regel moet u tot 50 keer pompen totdat de fles voldoende druk heeft opgebouwd. Lees alle instructies en mededelingen voordat u dit product gebruikt en bewaar de handleiding voor toekomstig gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

8 - Turtle Wax 52855 GL Black in A Flash 300ml

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Turtle Wax Black in A Flash is dé behandeling voor alle kunststof delen van het exterieur. Een heldere formule voor alle kleuren kunststofdelen van het exterieur. Een rijke mix van siliconen en wax zorgt ervoor dat de oorspronkelijke staat van vaal geworden kunststof herstelt. De dikke, niet druppende gel is waterbestendig, gaat maandenlang mee en is eenvoudig aan te brengen. Geeft een langdurige blijvende heldere glans voor alle kunststof sierlijsten en banden. Niet gebruiken op onderdelen waar een glad oppervlakte niet wenselijk is. Dé behandeling voor alle kunststof delen van het exterieur Zorgt ervoor dat de oorspronkelijke staat van vaal geworden kunststof herstelt Geeft een langdurige blijvende heldere glans aan alle kunststof onderdelen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

9 - Auto poets

Loading..
Ga naar laagste prjis

De foam gun word gelverd met 500 ml schuim zodat u meteen aan de slag kunt, en als extra geven wij er ook nog een detail brush als extra ✅ De premium foam gun levert een verbazingwekkende waservaring met een eenvoudige tuinslang. De eenvoudig te gebruiken foam gun voorziet het hele voertuig van een schuimlaag welke vervuilingen van het oppervlak trekt en een schoon oppervlak achter laat. De premium foam gun is gemaakt van duurzame materialen en ontwikkeld om jarenlang mee te gaan.We ontwikkelden de premium foam gun voor professionals en liefhebbers om elk soort voertuig eenvoudig en snel te kunnen wassen. Het innovatieve luchtinvoer systeem zorgt ervoor dat het complete oppervlak bedekt wordt met schuim. De premium foam gun heeft 6 verschillende schuim instellingen waardoor je de controle over de hoeveelheid schuim volledig kunt bepalen. De foam gun is perfect te gebruiken met een citrus gebasseerde shampoo en reinigers voor zwaardere reiniging. De foam gun bevat koppeling van messing welke lang mee gaat en eenvoudig te ontkoppelen zijn. De premium foam gun brengt jou werkelijkse wasbeurt naar een hoger niveau. Het wassen van je auto is essentieel voor het onderhouden en behouden van een perfecte glans. premium foam gun ontwikkelde de premium foam gun om de efficiency en productiviteit te verhogen. Het innovatieve luchtinvoer systeem produceert een dikke laag schuim welke vervuilingen van het oppervlak trekt. De premium foam gun is ontwikkeld om jarenlang mee te gaan. De kwaliteits constructie is ontwikkeld om perfect te werken door zowel de professional als de liefhebber. Vul de foam gun met water en voeg je favoriete shampoo toe. Koppel je foam gun aan je tuinslang en je bent klaar voor de ultieme auto was ervaring. De afneembare sprayer maakt het mogelijk je auto direct af te spoelen na het wassen . De premium foam gun is de perfecte manier voor het wassen van je auto, truck, motor, boot en caravan in slechts enkele minuten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

10 - Turtle Wax Green Line Soft Top Kit 2x500ml | Soft Top Cleaner & Conditioner Kit

Loading..
Ga naar laagste prjis

Het Turtle Wax Soft Top & Cabrio system is het ideale reinigingspakket voor uw cabrio. Deze set bestaat uit een Turtle Wax soft top cleaner en een soft top conditioner. Met de soft top cleaner verwijdert u effectief vuil en hardnekkige vlekken en groene aanslag met uitstekende resultaten. De conditioner beschermt uw dak tegen vervuiling, algengroei, verwering en geeft een duurzame waterafstotende afwerking. Geschikt voor alle soorten soft top materiaal zoals: mohair, stof of canvas daken. Geschikt voor cabrio's Verwijdert hardnekkig vuil Geschikt voor alle soorten soft top materiaal zoals: mohair, stof of canvas daken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan autoshampoos

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van autoshampoos. Er zijn namelijk 640 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste