De Bestenu Autoshampoo Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/11/2020


Een perfect schone auto rijdt toch net even wat lekkerder en met een fijne autoshampoo wordt jouw wagen weer als nieuw! Hoe je de beste autoshampoo kiest, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt autoshampoo?

show product content

Autoshampoo kent dezelfde basis als veel andere reinigingsmiddelen: de actieve ingrediënten weken vuil los en hechten zich aan vieze deeltjes, zodat je met een simpele beweging al het vuil van jouw auto veegt. Je gebruikt autoshampoo dan ook op dezelfde manier als andere schoonmaakmiddelen.

Met de shampoo, een spons en een emmer water maak je de auto weer schoon. Gebruik bij autoshampoo altijd een autospons of in ieder geval een zachte spons, zodat je de lak van de auto niet beschadigt.

Uniek voor autoshampoo is de toevoeging van wax, die je vaak tegenkomt. Niet elke autoshampoo bevat wax, maar als dit in de shampoo zit, vormt dit na het reinigen een glanzend beschermlaagje op de lak van je auto. De auto wordt dus niet alleen schoon, maar ziet er ook weer een stuk stralender uit.

Waarom is autoshampoo beter dan allesreiniger of een ander huismiddeltje?

show product content

Het basisconcept van autoshampoo en andere schoonmaakmiddeltjes mogen dan wel op elkaar lijken, maar de exacte werking en ingrediënten zijn erg verschillend. Zo is afwasmiddel voornamelijk een ontvetter met heel andere actieve stoffen dan autoshampoo. Ze zijn allemaal bedoeld om mee schoon te maken, maar het schoonmaakdoel heeft invloed op de samenstelling en werking.

Zo is bijvoorbeeld allesreiniger gemaakt om op veel verschillende oppervlakken te reinigen. In huis is dat handig, maar bij een auto is er geen rekening gehouden met de specifieke behoeften van de coating. Met wat pech kun je de auto er zelfs mee beschadigen.

Het type vuil dat op de auto belandt, is ook heel anders dan vuil in huis of vieze vaat. Autoshampoo houdt daar rekening mee en is er letterlijk voor gemaakt, terwijl andere middelen gericht zijn op het verwijderen van andere soorten viezigheid en stof. Het is dus aan te raden om voor je auto alleen middelen te gebruiken die daarvoor gemaakt zijn.

Kan ik elke autoshampoo voor mijn auto gebruiken?

show product content

Elke autoshampoo is veilig om te gebruiken tijdens het schoonmaken van jouw auto. Je hoeft dus niet voor een bepaald type auto een specifieke soort autoshampoo te hebben. Wel zijn er verschillen tussen soorten autoshampoo.

De basis shampoos zijn puur voor het reinigen van de buitenkant van de auto, maar er zijn ook andere soorten die extra functies hebben. Denk hierbij aan extra glans, het vormen van een waterbestendig laagje of een laagje wax.

Welke soorten autoshampoo zijn er?

show product content

Zoals je net al las bestaan er dus verschillende soorten autoshampoos. Je kunt ze onderverdelen in drie hoofdcategorieën: basisshampoos, shampoos met specifieke reinigingsdoeleinden en shampoos die iets toevoegen.

De basisshampoo is een geschikt reinigingsmiddel voor elk type auto en maakt het oppervlak simpelweg schoon; niet meer en niet minder. Autoshampoo voor een specifiek type vuil is beter in het reinigen van die soort viezigheid. Zo heb je bijvoorbeeld speciale autoshampoo om insecten en vogelpoep mee te verwijderen.

Ten slotte zijn er autoshampoos die de coating een extraatje geven. De toevoeging van wax zorgt ervoor dat je auto makkelijker schoon te maken is, en andere autoshampoos geven een boost aan de glans. Wil je juist van de waxlaag af, dan is daar ook een autoshampoo voor.

De mate waarin de autoshampoo schuimt verschil ook per product. Het schuim is namelijk functioneel: meer schuim helpt beschadigingen zoals krassen tijdens het poetsen voorkomen, en meer schuim verdeelt de shampoo ook beter over de auto. Je kunt dus kiezen voor een autoshampoo die extra schuimt vergeleken met een gewone variant.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een autoshampoo?

show product content

De beste autoshampoo is afhankelijk van jouw eigen wensen en voorkeuren. Geen enkele keuze is verkeerd, maar het ligt er maar net aan wat voor resultaat je wilt.

Voor een routinematige wasbeurt zonder bijzonderheden is een simpele autoshampoo voldoende: je hebt in dat geval geen extra toevoegingen nodig. Vind je de waxlaag of extra glans belangrijk, dan ga je op zoek naar een autoshampoo die aangeeft daarvoor bestemd te zijn en het gewenste effect geeft.

Als je auto last heeft van hardnekkig vuil, dan kun je voor een extra geconcentreerde autoshampoo kiezen. Deze shampoos zijn krachtiger en maken een vuile auto opknappen een stuk makkelijker. Voor beestjes, teer, vogelpoep en andere hardnekkige zaken is een speciale autoshampoo het meest geschikt.

Misschien wil je naast een schone auto ook geen schoonmaaksporen kunnen zien. Er zijn autoshampoos die claimen streeploos op te drogen, maar dit effect is sterk afhankelijk van de manier van drogen. Wil je een streeploze, schone auto, verdiep je dan naast de autoshampoo ook in producten om de auto mee te zemen en drogen.

Hoe komt deze handige Autoshampoo opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de zoektocht naar de beste Autoshampoo ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Autoshampoos, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Autoshampoos die te koop zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Autoshampoos het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Autoshampoos stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Soortgelijke producten aan Autoshampoos

De beste Autoshampoos in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Laat je lak weer stralen met de Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax autoshampoo! Voordelen van Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax Zorgt voor een diepe glans alsof uw auto net in de wax is gezet Eigenschappen van Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax Onze meest complete shampoo met Carnauba en Synthetic Polymer Technology Deze shampoo is te gebruiken in combinatie met alle andere Meguiar’s producten Inhoud 1x Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax (1400ml)

1. Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo - 1400ml


Product informatiePlus or Show more

Bekend van TV - Platinum Amazing Foam Revolutionair actief-reiniginsfoam werkt zelfstandig en maakt hardnekkig vuil los Spray - laat het inwerken – afvegen – klaar! Ultrastabiel foam omsluit al het vuil - hars, pollen, vogelpoep, alles lost vanzelf op! Hoogwaardige, verzorgende stoffen zorgen voor een langdurig stralende glans Geschikt voor alle oppervlakken (lak, chroom, glas, plastic etc.) Inclusief Platinum Fantastic Protect voor kristalhelder zicht in regen, sneeuw en mist Met pompfles en microvezeldoek voor optimaal gebruik 100% biologisch afbreekbaar Het ORIGINEEL van de TV! Platinim Amazing Foam is DE revolutie in de auto-reinigingsmiddelen. Deze innovatieve reinigingsfoam werkt zelfstandig en lost zelfs het meest hardnekkige vuil op! Eenvoudig sprayen even laten inwerken, afvegen en u bent klaar. Het stabiele schuim omsluit al het vuil zelfs hars, pollen, vogelpoep, zijn allemaal geen probleem voor Platinum Amazing Foam.De hoogwaardige, verzorgende stoffen van de foam zorgen voor een langdurig stralende glans. Geschikt voor alle oppervlakken zoals lak, chroom, glas, kunststof, etc. Met de meegeleverde Platinum Fantastic Protect voor de ruiten geeft je altijd een kristalhelder zicht, zelfs in regen en sneeuw. Inclusief pompfles gratis microvezeldoek voor optimaal gebruik. Milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar. Platinum Amazing Foam: * Revolutionair actief-reiniginsfoam. * Werkt zelfstandig en maakt hardnekkig vuil los. * Sprayen even laten inwerken, afvegen en klaar. * Ultrastabiel foam omsluit al het vuil zelfs hars, pollen, vogelpoep, alles lossen gegarandeerd vanzelf op. * Hoogwaardige, verzorgende stoffen zorgen voor een langdurig stralende glans. * Geschikt voor alle oppervlakken (lak, chroom, glas, plastic etc.) * Inclusief Platinum Fantastic Protect voor de ramen geven een kristalhelder zicht in regen, sneeuw en zelfs bij mist * Met pompfles en gratis microvezeldoek voor optimaal gebruik * 100% biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Omvang van de levering: 1 x 1000ml Amazing Foam (kant-en-klare oplossing) 1 x Platinum microvezeldoek 1 x Platinum Fantastic Protect 100ml 1 x Platinum Amazing Foam pompfles 1 x Platinum Amazing Foam 3 liter verpakking

2. Bekend van TV - Platinum Amazing Foam|Contactloze Schuim Reiniging Set|Krasvrij|Schuimlans|Veilig voor alle oppervlakken|Snowfoam Kit|


Product informatiePlus or Show more

Meguiars Ultimate Snow Foam is speciaal ontwikkeld voor gecoate, gewaxte of gesealde oppervlakken. Ultimate Snow Foam tast de beschermlaag niet aan.Het actieve schuim plakt aan het lakwerk en weekt zo vastzittende vervuiling voorzichtig los zodat het met hoge druk kan worden afgespoten. Ultimate Snow Foam is de perfect voorwas voor zwaar vervuilde auto's! Voordelen van Meguiars Ultimate Snow Foam Autoshampoo Weekt vuil los zodat je het gemakkelijk schoon kan spuiten Eigenschappen van Meguiars Ultimate Snow Foam Autoshampoo Bescherming, zoals een waxlaag, wordt niet verwijderd Ontwikkeld voor gecoate, gewaxte of gesealde oppervlakken Inhoud 1x Meguiars Ultimate Snow Foam Autoshampoo (946ml)

3. Meguiars Ultimate Snow Foam Autoshampoo - 946ml


Product informatiePlus or Show more

Onze meest complete shampoo met carnauba en synthetische polymeren in een kleine verpakking. Zorgt voor een diepe glans alsof de auto net in de wax is gezet. Tijdens het wassen van de auto wordt vuil verwijderd én blijft er daadwerkelijk een waxlaag achter. Deze shampoo voegt dus extra bescherming toe aan de lak, tijdens het wassen! Voordelen van Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo Zorgt voor een diepe glans Versterkt de glans terwijl je wast Eigenschappen van Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo Zéér schuimende formule tilt vuil van het oppervlak Ook geschikt voor matte lakken Inhoud 1x Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo (473ml)

4. Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo - 473ml


Product informatiePlus or Show more

Autoreiniger die zorgt voor zeer hoge glans en betere bescherming; voegt wax componenten toe tijdens het wassen. De lak wordt dus niet alleen gereinigd maar er treedt tegelijkertijd bescherming op. De auto zeemt na het wassen gemakkelijker af en blijft veel langer schoon. Door de hoge concentratie is het mogelijk om met 1 liter reiniger 50 tot 60 wasbeurten uit te voeren.

5. HG Car Wax Shampoo - 950 ml


Product informatiePlus or Show more

Meguiar's NXT Generation Car Wash 532ml Onze synthetische, op polymeren gebaseerde, shampoo dringt door tot het vuil, emulgeert het en lost vuil op. - Verwijdert vuil zonder dat het de waxlaag aantast - De pH gebalanceerde formule verwijdert wegvuil en oppervlaktevervuiling op een zachte maar effectieve manier Voor een optimaal resultaat gebruikt u tevens onze Ultimate Wash Mitt. Na het wassen droogt u de auto snel en eenvoudig af met onze Water Magnet.

6. Meguiars #G12619 NXT Generation Car Wash shampoo


Product informatiePlus or Show more

Formule met een hoog schuimend vermogen. Helpt het vuil van het oppervlak te verwijderen en te laten zweven in het schuim. Krassen worden geminimaliseerd. Te gebruiken met een 'foam cannon' of met een emmer met water. Voordelen van Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo Verwijdert vuil van het oppervlak Krassen worden geminimaliseerd Eigenschappen van Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo Formule met hoog schuimend vermogen Inhoud 1x Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo (2500ml)

7. Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo - 2500ml


Product informatiePlus or Show more

Reinigt grondig, zonder strepen. Herstelt de glans en laat een beschermende waslaag achter.

8. Valma Wash & Shine Promo Pack - 2x 500ml


Product informatiePlus or Show more

Reinigt, geeft glans en beschermt. Roestwerend. Veilig voor alle autolakken. Voor 50 wasbeurten. Voordelen van Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo Wast vuil weg zonder te krassen Laat de auto glanzen Eigenschappen van Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo Droogt zonder vlekken achter te laten Inhoud 1x Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo (1500ml)

9. Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo - 1500ml


Product informatiePlus or Show more

Meguiar's Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner 1.89ltr Meguiars hoogwaardige shampoo voor het wassen en onderhouden van uw auto - Door actief schuim wordt vuil gemakkelijk verwijderd - De conditioners zorgen voor een diepe kleur en glans Voor een optimaal resultaat gebruikt u tevens onze Ultimate Wash Mitt. Na het wassen droogt u de auto snel en eenvoudig af met onze Water Magnet.

10. Meguiars G7164 Gold Class Car Wash Autoshampoo 1892ml


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Autoshampoos er zijn immers 234 verschillende op de markt..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en kun je straks de beste Autoshampoo kopen.