De Bestenu Autoshampoo Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/11/2020


Een perfect schone auto rijdt toch net even wat lekkerder en met een fijne autoshampoo wordt jouw wagen weer als nieuw! Hoe je de beste autoshampoo kiest, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt autoshampoo?

hide product content

Autoshampoo kent dezelfde basis als veel andere reinigingsmiddelen: de actieve ingrediënten weken vuil los en hechten zich aan vieze deeltjes, zodat je met een simpele beweging al het vuil van jouw auto veegt. Je gebruikt autoshampoo dan ook op dezelfde manier als andere schoonmaakmiddelen.

Met de shampoo, een spons en een emmer water maak je de auto weer schoon. Gebruik bij autoshampoo altijd een autospons of in ieder geval een zachte spons, zodat je de lak van de auto niet beschadigt.

Uniek voor autoshampoo is de toevoeging van wax, die je vaak tegenkomt. Niet elke autoshampoo bevat wax, maar als dit in de shampoo zit, vormt dit na het reinigen een glanzend beschermlaagje op de lak van je auto. De auto wordt dus niet alleen schoon, maar ziet er ook weer een stuk stralender uit.

Waarom is autoshampoo beter dan allesreiniger of een ander huismiddeltje?

hide product content

Het basisconcept van autoshampoo en andere schoonmaakmiddeltjes mogen dan wel op elkaar lijken, maar de exacte werking en ingrediënten zijn erg verschillend. Zo is afwasmiddel voornamelijk een ontvetter met heel andere actieve stoffen dan autoshampoo. Ze zijn allemaal bedoeld om mee schoon te maken, maar het schoonmaakdoel heeft invloed op de samenstelling en werking.

Zo is bijvoorbeeld allesreiniger gemaakt om op veel verschillende oppervlakken te reinigen. In huis is dat handig, maar bij een auto is er geen rekening gehouden met de specifieke behoeften van de coating. Met wat pech kun je de auto er zelfs mee beschadigen.

Het type vuil dat op de auto belandt, is ook heel anders dan vuil in huis of vieze vaat. Autoshampoo houdt daar rekening mee en is er letterlijk voor gemaakt, terwijl andere middelen gericht zijn op het verwijderen van andere soorten viezigheid en stof. Het is dus aan te raden om voor je auto alleen middelen te gebruiken die daarvoor gemaakt zijn.

Kan ik elke autoshampoo voor mijn auto gebruiken?

hide product content

Elke autoshampoo is veilig om te gebruiken tijdens het schoonmaken van jouw auto. Je hoeft dus niet voor een bepaald type auto een specifieke soort autoshampoo te hebben. Wel zijn er verschillen tussen soorten autoshampoo.

De basis shampoos zijn puur voor het reinigen van de buitenkant van de auto, maar er zijn ook andere soorten die extra functies hebben. Denk hierbij aan extra glans, het vormen van een waterbestendig laagje of een laagje wax.

Welke soorten autoshampoo zijn er?

hide product content

Zoals je net al las bestaan er dus verschillende soorten autoshampoos. Je kunt ze onderverdelen in drie hoofdcategorieën: basisshampoos, shampoos met specifieke reinigingsdoeleinden en shampoos die iets toevoegen.

De basisshampoo is een geschikt reinigingsmiddel voor elk type auto en maakt het oppervlak simpelweg schoon; niet meer en niet minder. Autoshampoo voor een specifiek type vuil is beter in het reinigen van die soort viezigheid. Zo heb je bijvoorbeeld speciale autoshampoo om insecten en vogelpoep mee te verwijderen.

Ten slotte zijn er autoshampoos die de coating een extraatje geven. De toevoeging van wax zorgt ervoor dat je auto makkelijker schoon te maken is, en andere autoshampoos geven een boost aan de glans. Wil je juist van de waxlaag af, dan is daar ook een autoshampoo voor.

De mate waarin de autoshampoo schuimt verschil ook per product. Het schuim is namelijk functioneel: meer schuim helpt beschadigingen zoals krassen tijdens het poetsen voorkomen, en meer schuim verdeelt de shampoo ook beter over de auto. Je kunt dus kiezen voor een autoshampoo die extra schuimt vergeleken met een gewone variant.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een autoshampoo?

hide product content

De beste autoshampoo is afhankelijk van jouw eigen wensen en voorkeuren. Geen enkele keuze is verkeerd, maar het ligt er maar net aan wat voor resultaat je wilt.

Voor een routinematige wasbeurt zonder bijzonderheden is een simpele autoshampoo voldoende: je hebt in dat geval geen extra toevoegingen nodig. Vind je de waxlaag of extra glans belangrijk, dan ga je op zoek naar een autoshampoo die aangeeft daarvoor bestemd te zijn en het gewenste effect geeft.

Als je auto last heeft van hardnekkig vuil, dan kun je voor een extra geconcentreerde autoshampoo kiezen. Deze shampoos zijn krachtiger en maken een vuile auto opknappen een stuk makkelijker. Voor beestjes, teer, vogelpoep en andere hardnekkige zaken is een speciale autoshampoo het meest geschikt.

Misschien wil je naast een schone auto ook geen schoonmaaksporen kunnen zien. Er zijn autoshampoos die claimen streeploos op te drogen, maar dit effect is sterk afhankelijk van de manier van drogen. Wil je een streeploze, schone auto, verdiep je dan naast de autoshampoo ook in producten om de auto mee te zemen en drogen.

Hoe komt deze geweldige Autoshampoo opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Autoshampoo ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Autoshampoos, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Autoshampoos die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Autoshampoos het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Autoshampoos stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten vergelijkbaar aan Autoshampoos

De beste Autoshampoos op een rij

Product informatiePlus or Show more

Laat een beschermende glanslaag achter tijdens het wassen. Extra geconcentreerde formule. Voordelen van Turtle Wax Zip Wax Car Wash Laat een beschermende waxlaag achter Reinigt de auto Eigenschappen van Turtle Wax Zip Wax Car Wash Beschermt tegen roest en verontreiniging Inhoud 1x Turtle Wax Zip Wax Car Wash (2,5L)

1. Turtle Wax Zip Wax Car Wash Autoshampoo - 2,5L


Product informatiePlus or Show more

Laat je lak weer stralen met de Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax autoshampoo! Voordelen van Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax Zorgt voor een diepe glans alsof uw auto net in de wax is gezet Eigenschappen van Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax Onze meest complete shampoo met Carnauba en Synthetic Polymer Technology Deze shampoo is te gebruiken in combinatie met alle andere Meguiar’s producten Inhoud 1x Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax (1400ml)

2. Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo - 1400ml


Product informatiePlus or Show more

De Valma Wash and Shine Promo Pack bevat twee flessen van 500ml Wash and Shine en een spons om de wagen mee te wassen. De Wash and Shine reinigt grondig en laat geen strepen achter. Het herstelt de glans van de lak en laat een beschermende waxlaag achter die vuil en water afstoot.

3. Valma Wash & Shine Promo Pack - 2x 500ml


Product informatiePlus or Show more

Formule met een hoog schuimend vermogen. Helpt het vuil van het oppervlak te verwijderen en te laten zweven in het schuim. Krassen worden geminimaliseerd. Te gebruiken met een 'foam cannon' of met een emmer met water. Voordelen van Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo Verwijdert vuil van het oppervlak Krassen worden geminimaliseerd Eigenschappen van Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo Formule met hoog schuimend vermogen Inhoud 1x Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo (2500ml)

4. Turtle Wax Hybrid Snow Foam Autoshampoo - 2500ml


Product informatiePlus or Show more

Onze meest complete shampoo met carnauba en synthetische polymeren in een kleine verpakking. Zorgt voor een diepe glans alsof de auto net in de wax is gezet. Tijdens het wassen van de auto wordt vuil verwijderd én blijft er daadwerkelijk een waxlaag achter. Deze shampoo voegt dus extra bescherming toe aan de lak, tijdens het wassen! Voordelen van Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo Zorgt voor een diepe glans Versterkt de glans terwijl je wast Eigenschappen van Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo Zéér schuimende formule tilt vuil van het oppervlak Ook geschikt voor matte lakken Inhoud 1x Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo (473ml)

5. Meguiars G17716 Ultimate Wash & Wax Autoshampoo - 473ml


Product informatiePlus or Show more

Productbeschrijving: Huchem Shampoo is een geconcentreerde shampoo voor het wassen van alle soorten voer- en vaartuigen, maar ook voor het reinigen van tuinmeubilair en kunststof zonweringen. De shampoo is samengesteld uit een combinatie van synthetische- en plantaardige reinigingsgrondstoffen, die er voor zorgen dat het vuil van het oppervlak wordt opgelost en er eenvoudig vanaf loopt. Tevens verbreekt het elektrostatische vervuiling en gaat het kalkvorming tegen. Daarnaast bevat de shampoo een speciale parelglanswax voor bescherming van de behandelde ondergrond. Dit maakt Huchem Shampoo veilig voor lak, rubber en alle andere materialen. Gebruiksaanwijzing: Verdun de shampoo in een verhouding van 1:100 (1 kopje per emmer van 5 liter water). Bevochtig de te reinigen ondergrond met water en reinig deze vervolgens met de verdunde Huchem Shampoo. Spoel vervolgens na met water en zeem de ondergrond licht na. Voor machinale reiniging adviseren we een dosering van 2% tot 8%. Toepassingsgebieden: Huchem Shampoo is inzetbaar op alle typen vaar- en voertuigen, zoals onder andere: Scooters / Motoren Fietsen / E-bikes Auto’s / Bestelwagens Jachten / Sloepen / Pleziervaartuigen (Binnenvaart) schepen Campers / Caravans / Touringcars Landbouwvoertuigen / Tractoren Park,- en Tuinmachines Daarnaast is de shampoo ook geschikt voor het reinigen van kunststof oppervlakken zoals tuinmeubilair en kunststof zonweringen.

6. Shampoo met parelglans wax - Can 5L


Product informatiePlus or Show more

Deze auto shampoo wash & wax reinigt uw wagen efficiënt en beschermt Uw lak doeltreffend. Ze voorkomt watervlekken en is geschikt voor alle doeleinden. De shampoo met wax-formule brengt een beschermende coating aan op de lak van je voertuig. Deze coating beschermt de lak doeltreffend tegen UV-straling (zonlicht), krassen door opvliegend vuil en steentjes en nog veel meer. Tevens zorgt deze auto shampoo voor een diepe glans waarmee je de wagen laat schitteren. Anderen zullen jaloers zijn op je propere wagen. Bij aankoop van dit top-product krijgt u er een gratis spons van ELINA CLEAN CAR bij. Deze spons is uitermate geschikt om de zeep goed in te wrijven en aan te brengen op de lak van uw voertuig. En dit alles zonder krassen. Waar je bij andere merken maar 500ml per bus krijgt. Krijg je bij TrendZ met de Klaro auto shampoo en wax 1000ml inhoud. Het dubbele voor de helft van de prijs van andere merken. Deze auto shampoo is exclusief verkrijgbaar bij TrendZ.

7. KLARO wash & wax auto shampoo 1000ml


Product informatiePlus or Show more

Meguiar's Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner 1.89ltr Meguiars hoogwaardige shampoo voor het wassen en onderhouden van uw auto - Door actief schuim wordt vuil gemakkelijk verwijderd - De conditioners zorgen voor een diepe kleur en glans Voor een optimaal resultaat gebruikt u tevens onze Ultimate Wash Mitt. Na het wassen droogt u de auto snel en eenvoudig af met onze Water Magnet.

8. Meguiars G7164 Gold Class Car Wash Autoshampoo 1892ml


Product informatiePlus or Show more

De Valma poetsemmer is zo samengesteld dat deze alle producten heeft om uw auto weer helemaal schoon te krijgen, snel en met een streeploos resultaat. Allemaal in een handige emmer. Voordelen van de Valma V04 Poetsemmer Streeploos resultaat Eigenschappen van de Valma V04 Poetsemmer Alle producten om je auto weer schoon te krijgen Wat zit er in de verpakking? 1x Valma Wash & Shine 1x Valma Insectfree 1x Valma Plastishine 1x Valma Easygrip Jumbo spons 1x Valma Clean & Safe Insecten spons 1x Valma Dashboard Shine spons 1x Valma Microvezel Finishing doek 1x Valma Detailing Applicator Pad 1x Valma Poetsemmer

9. Valma V04 Poetsemmer - Autopoets pakket - Autoshampoo


Product informatiePlus or Show more

SONAX Wash & Shine Shampoo reinigt mild en verschaft glans, tast het auto-oppervlak niet aan is geschikt voor alle soorten lak, chroom, kunsstof en glas. Bestaat uit 2 flessen shampoo à 500 ml en een spons.< Dit product bevat: - Sonax Wash & Shine Shampoo Set - Productcode: 314.741 - EAN: 4064700314740

10. Sonax Wash & Shine Shampoo Set #314.741


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Autoshampoos. Er zijn immers 234 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Autoshampoo kopen.