Bestenu

Wat is de beste autoshampoo van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede autoshampoo is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste autoshampoo van 2023? Na het analyseren van 922 autoshampoos kwam de Turtle Wax 53381 Max-Power Car als beste uit onze autoshampoo-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de autoshampoos, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 autoshampoos-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame autoshampoo-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste autoshampoos

1Score: 10
Turtle Wax 53381 Max-Power Car
Turtle Wax 53381 Max-Power Car
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Turtle Wax 52880 Zip Wax
Beste Autoshampoo voor dagelijks gebruik
Turtle Wax 52880 Zip Wax
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Turtle Wax 52882 Zip Wax
Beste Autoshampoo voor hardnekkig vuil
Turtle Wax 52882 Zip Wax
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Turtle Wax 53287 Max-Power Car
Turtle Wax 53287 Max-Power Car
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Turtle Wax Autopoets pakket
Turtle Wax Autopoets pakket
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Turtle Wax 52817 Big Orange
Turtle Wax 52817 Big Orange
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Meguiars G17748 Ultimate Wash &
Meguiars G17748 Ultimate Wash &
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Valma Wash & Shine Promo
Beste Autoshampoo voor gevoelige lak
Valma Wash & Shine Promo
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Sonax Xtreme Shampoo Wash &
Sonax Xtreme Shampoo Wash &
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Commandant Scratch Remover M5
Commandant Scratch Remover M5
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Autoshampoo Koopgids

Een perfect schone auto rijdt toch net even wat lekkerder en met een fijne autoshampoo wordt jouw wagen weer als nieuw! Hoe je de beste autoshampoo kiest, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt autoshampoo?

Autoshampoo kent dezelfde basis als veel andere reinigingsmiddelen: de actieve ingrediënten weken vuil los en hechten zich aan vieze deeltjes, zodat je met een simpele beweging al het vuil van jouw auto veegt. Je gebruikt autoshampoo dan ook op dezelfde manier als andere schoonmaakmiddelen.

Met de shampoo, een spons en een emmer water maak je de auto weer schoon. Gebruik bij autoshampoo altijd een autospons of in ieder geval een zachte spons, zodat je de lak van de auto niet beschadigt.

Uniek voor autoshampoo is de toevoeging van wax, die je vaak tegenkomt. Niet elke autoshampoo bevat wax, maar als dit in de shampoo zit, vormt dit na het reinigen een glanzend beschermlaagje op de lak van je auto. De auto wordt dus niet alleen schoon, maar ziet er ook weer een stuk stralender uit.

Waarom is autoshampoo beter dan allesreiniger of een ander huismiddeltje?

Het basisconcept van autoshampoo en andere schoonmaakmiddeltjes mogen dan wel op elkaar lijken, maar de exacte werking en ingrediënten zijn erg verschillend. Zo is afwasmiddel voornamelijk een ontvetter met heel andere actieve stoffen dan autoshampoo. Ze zijn allemaal bedoeld om mee schoon te maken, maar het schoonmaakdoel heeft invloed op de samenstelling en werking.

Zo is bijvoorbeeld allesreiniger gemaakt om op veel verschillende oppervlakken te reinigen. In huis is dat handig, maar bij een auto is er geen rekening gehouden met de specifieke behoeften van de coating. Met wat pech kun je de auto er zelfs mee beschadigen.

Het type vuil dat op de auto belandt, is ook heel anders dan vuil in huis of vieze vaat. Autoshampoo houdt daar rekening mee en is er letterlijk voor gemaakt, terwijl andere middelen gericht zijn op het verwijderen van andere soorten viezigheid en stof. Het is dus aan te raden om voor je auto alleen middelen te gebruiken die daarvoor gemaakt zijn.

Kan ik elke autoshampoo voor mijn auto gebruiken?

Elke autoshampoo is veilig om te gebruiken tijdens het schoonmaken van jouw auto. Je hoeft dus niet voor een bepaald type auto een specifieke soort autoshampoo te hebben. Wel zijn er verschillen tussen soorten autoshampoo.

De basis shampoos zijn puur voor het reinigen van de buitenkant van de auto, maar er zijn ook andere soorten die extra functies hebben. Denk hierbij aan extra glans, het vormen van een waterbestendig laagje of een laagje wax.

Welke soorten autoshampoo zijn er?

Zoals je net al las bestaan er dus verschillende soorten autoshampoos. Je kunt ze onderverdelen in drie hoofdcategorieën: basisshampoos, shampoos met specifieke reinigingsdoeleinden en shampoos die iets toevoegen.

De basisshampoo is een geschikt reinigingsmiddel voor elk type auto en maakt het oppervlak simpelweg schoon; niet meer en niet minder. Autoshampoo voor een specifiek type vuil is beter in het reinigen van die soort viezigheid. Zo heb je bijvoorbeeld speciale autoshampoo om insecten en vogelpoep mee te verwijderen.

Ten slotte zijn er autoshampoos die de coating een extraatje geven. De toevoeging van wax zorgt ervoor dat je auto makkelijker schoon te maken is, en andere autoshampoos geven een boost aan de glans. Wil je juist van de waxlaag af, dan is daar ook een autoshampoo voor.

De mate waarin de autoshampoo schuimt verschil ook per product. Het schuim is namelijk functioneel: meer schuim helpt beschadigingen zoals krassen tijdens het poetsen voorkomen, en meer schuim verdeelt de shampoo ook beter over de auto. Je kunt dus kiezen voor een autoshampoo die extra schuimt vergeleken met een gewone variant.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een autoshampoo?

De beste autoshampoo is afhankelijk van jouw eigen wensen en voorkeuren. Geen enkele keuze is verkeerd, maar het ligt er maar net aan wat voor resultaat je wilt.

Voor een routinematige wasbeurt zonder bijzonderheden is een simpele autoshampoo voldoende: je hebt in dat geval geen extra toevoegingen nodig. Vind je de waxlaag of extra glans belangrijk, dan ga je op zoek naar een autoshampoo die aangeeft daarvoor bestemd te zijn en het gewenste effect geeft.

Als je auto last heeft van hardnekkig vuil, dan kun je voor een extra geconcentreerde autoshampoo kiezen. Deze shampoos zijn krachtiger en maken een vuile auto opknappen een stuk makkelijker. Voor beestjes, teer, vogelpoep en andere hardnekkige zaken is een speciale autoshampoo het meest geschikt.

Misschien wil je naast een schone auto ook geen schoonmaaksporen kunnen zien. Er zijn autoshampoos die claimen streeploos op te drogen, maar dit effect is sterk afhankelijk van de manier van drogen. Wil je een streeploze, schone auto, verdiep je dan naast de autoshampoo ook in producten om de auto mee te zemen en drogen.

hero illustration

Hoe testen we autoshampoos?

Om de beste autoshampoo te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze autoshampoo-test hebben we 922 autoshampoos geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze autoshampoo-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze autoshampoo-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen autoshampoo-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte autoshampoo in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 922 autoshampoos te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste autoshampoos in een handige lijst

1. Turtle Wax 53381 Max-Power Car

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Turtle Wax M.A.X.-Power Car Wash is de enige hoogwaardige autoshampoo met 3 niveaus van reinigingskracht! Deze unieke, super schuimende carwash bevat instelbare krachtige reinigingsboosters die klaar zijn voor elke reinigingsbeurt. Voeg gewoon meer toe aan uw was emmer om de pH-reinigingskracht te verhogen voor meer agressieve of Xtreme reinigingswerkzaamheden, zoals het verwijderen van insectenspatten, zwaar vuil, remstof, etc. Hoogwaardige autoshampoo met 3 niveaus van reinigingskracht Unieke, super schuimende carwash bevat instelbare krachtige reinigingsboosters Verhoog de pH-reinigingskracht voor meer agressieve of Xtreme reinigingswerkzaamheden

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Autoshampoo voor dagelijks gebruik: Turtle Wax 52880 Zip Wax

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Turtle Wax 52880 Zip Wax

 • list plusDeze autoshampoo laat een glanzende afwerking achter.
 • list plusEen voordeel van deze autoshampoo is dat het veilig is voor de lak van de auto.
 • list plusEen voordeel van deze autoshampoo is dat het gemakkelijk af te spoelen is.

Nadelen Turtle Wax 52880 Zip Wax

 • list plusDeze autoshampoo verwijdert insecten niet goed.
 • list plusDeze autoshampoo schuimt te weinig.
 • list plusDeze autoshampoo droogt niet gelijkmatig.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een autoshampoo die niet alleen reinigt, maar ook beschermt en laat glanzen? Dan is de Turtle Wax Autoshampoo Plus 1,5L + 0,5L gratis een goede optie. Deze shampoo is super geconcentreerd, dus je hebt maar weinig nodig voor een grondige reiniging. Bovendien zorgt de waslaag die achterblijft voor extra bescherming tegen weersinvloeden en uv-straling. En dat is natuurlijk belangrijk als je je auto mooi wilt houden.

Wat deze autoshampoo van Turtle Wax zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen olie en straatvuil verwijdert, maar ook Turtle Wax toevoegt aan de lak. Daardoor krijgt je auto een mooie glans en blijft deze langer schoon. Bovendien is de shampoo veilig voor alle autolakken, dus je hoeft je geen zorgen te maken over krassen of beschadigingen.

Een ander voordeel van de Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo is dat het vuil weg wast zonder te krassen. Daardoor blijft je auto er als nieuw uitzien, zelfs na veelvuldig gebruik. En omdat het droogt zonder vlekken achter te laten, hoef je je auto niet na te drogen met een doek.

Het enige nadeel van deze autoshampoo is dat het niet goedkoop is. Maar als je een autoliefhebber bent die zijn auto graag mooi houdt, dan is het de investering zeker waard. En met 1,5 liter inhoud kun je wel 50 keer je auto wassen. Dat betekent dat je er lang mee kunt doen.

Al met al is de Turtle Wax Autoshampoo Plus 1,5L + 0,5L gratis een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een autoshampoo die niet alleen reinigt, maar ook beschermt en laat glanzen. Het is veilig voor alle autolakken, wast vuil weg zonder te krassen, en voegt zelfs Turtle Wax toe aan de lak. Het enige nadeel is de prijs, maar als je graag je auto mooi houdt, dan is het de investering zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Beste Autoshampoo voor hardnekkig vuil: Turtle Wax 52882 Zip Wax

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Turtle Wax 52882 Zip Wax

 • list plusMet deze autoshampoo krijgt de auto een mooie glans.
 • list plusHet product is gemakkelijk aan te brengen en af te spoelen.
 • list plusDeze autoshampoo beschermt de lak van de auto tegen vuil en weersinvloeden.

Nadelen Turtle Wax 52882 Zip Wax

 • list plusHet product kan strepen achterlaten als het niet goed wordt afgespoeld.
 • list plusSommige gebruikers vinden de geur van het product niet aangenaam.
 • list plusDeze autoshampoo is niet geschikt voor auto's met een matte lak.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een autoshampoo die niet alleen reinigt, maar ook beschermt en glans geeft aan je auto? Dan is de Turtle Wax Zip Wax autoshampoo met toegevoegde wax zeker iets voor jou. Deze shampoo is zeer sterk geconcentreerd en vult de bestaande waxlaag aan, waardoor je auto optimaal beschermd wordt tegen roest en verontreiniging. Het product is streeploos en laat een beschermend filter achter, zodat je auto er na het wassen niet alleen schoon uitziet, maar ook glanst.

Wat deze autoshampoo nog beter maakt dan andere producten, is het feit dat het zeer sterk geconcentreerd is. Hierdoor heb je maar een kleine hoeveelheid nodig om je hele auto te wassen. Bovendien is de shampoo erg gemakkelijk in gebruik en laat het geen vlekken achter.

Een ander voordeel van deze autoshampoo is dat het niet alleen geschikt is voor het wassen van de auto, maar ook voor het reinigen van de velgen. Dit is vooral handig als je niet meerdere producten wilt gebruiken.

Een mogelijke nadeel is dat het niet de goedkoopste autoshampoo is. Het product is wel duurzamer dan andere merken, waardoor je minder shampoo nodig hebt per wasbeurt.

Al met al is de Turtle Wax Zip Wax autoshampoo met toegevoegde wax een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige autoshampoo die niet alleen reinigt, maar ook beschermt en glans geeft aan je auto.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Turtle Wax 53287 Max-Power Car

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Turtle Wax 53287 Max-Power Car

 • list plusDeze autoshampoo heeft een krachtige formule die hardnekkig vuil verwijdert en de lak beschermt.
 • list plusDeze autoshampoo zorgt voor een grondige reiniging van de auto en heeft een goede schuimlaag.
 • list plusDeze autoshampoo gaat lang mee en is zuinig in gebruik, waardoor het een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Nadelen Turtle Wax 53287 Max-Power Car

 • list plusHet ontbreken van een uitschenkteut kan leiden tot morsen en de fles kan soms lastig zijn om te gebruiken.
 • list plusDeze autoshampoo kan de lak van de auto uitdrogen als het niet goed wordt afgespoeld.
 • list plusDe sterke geur van deze autoshampoo kan voor sommige mensen onaangenaam zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.2

Turtle Wax M.A.X.-Power Car Wash is de enige hoogwaardige autoshampoo met 3 niveaus van reinigingskracht! Deze unieke, super schuimende carwash bevat instelbare krachtige reinigingsboosters die klaar zijn voor elke reinigingsbeurt. Voeg gewoon meer toe aan uw was emmer om de pH-reinigingskracht te verhogen voor meer agressieve of Xtreme reinigingswerkzaamheden, zoals het verwijderen van insectenspatten, zwaar vuil, remstof, etc. Hoogwaardige autoshampoo met 3 niveaus van reinigingskracht Unieke, super schuimende carwash bevat instelbare krachtige reinigingsboosters Verhoog de pH-reinigingskracht voor meer agressieve of Xtreme reinigingswerkzaamheden

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5. Turtle Wax Autopoets pakket

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Turtle Wax Autopoets pakket

 • list plusDe kwaliteit van deze autoshampoo is hoogwaardig en zorgt voor een glanzende auto.
 • list plusHet pakket bevat alles wat je nodig hebt om je auto te wassen en te poetsen.
 • list plusDeze autoshampoo is eenvoudig af te spoelen en laat geen strepen achter.

Nadelen Turtle Wax Autopoets pakket

 • list plusEen nadeel van dit pakket is dat het aan de prijzige kant is.
 • list plusDe kwaliteit van de bijgevoegde spons en doekjes is niet optimaal.
 • list plusDe geur van deze autoshampoo is niet bijzonder aangenaam.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een alles-in-één pakket om je auto schoon te maken? Dan is het Turtle Wax Autopoets pakket iets voor jou! Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om je auto er weer als nieuw uit te laten zien, van shampoo tot synthetische zeem en katoenen poetsdoek.

Wat dit pakket onderscheidt van andere producten is de complete inhoud en de kwaliteit van de producten. De shampoo Zip Wax is namelijk een zeer effectief middel dat de auto grondig schoonmaakt en tegelijkertijd een beschermende laag achterlaat. De insecten- en teerverwijderaar is perfect om hardnekkige vlekken te verwijderen en de metallic wax zorgt voor een diepe glans op metalen oppervlakken.

Het pakket bevat ook Black in a Flash, een product dat zwarte oppervlakken herstelt en beschermt. Het is belangrijk om te vermelden dat dit pakket een gewicht heeft van 2450 g en 7 producten bevat. Het is dus een complete set die lang meegaat.

Het enige nadeel van dit pakket is dat het geen specifieke reinigingsmiddelen bevat voor bijvoorbeeld de velgen of de ramen van de auto. Maar als je op zoek bent naar een allround pakket om je auto grondig schoon te maken en te beschermen, is dit Turtle Wax Autopoets pakket zeker een aanrader.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over de kwaliteit van de producten en de compleetheid van het pakket. Ik zou het aanraden aan iedereen die zijn auto grondig wilt schoonmaken en beschermen zonder meerdere producten aan te hoeven schaffen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Turtle Wax 52817 Big Orange

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Als je een autoliefhebber bent, dan weet je hoe belangrijk het is om je auto schoon te houden. Turtle Wax Big Orange Shampoo is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een krachtige en effectieve autoshampoo. Deze shampoo bevat schuimende detergenten en oranje olie die snel vuil en viezigheid verwijderen, terwijl het ook een schitterende glans op je auto achterlaat.

Wat deze shampoo onderscheidt van andere autoshampoo's is dat het zo geformuleerd is dat er geen wax wordt verwijderd. Dit is belangrijk omdat het betekent dat je je auto kunt wassen zonder je zorgen te maken dat de waxlaag aangetast wordt. Bovendien is de Turtle Wax Big Orange Shampoo geschikt voor alle lakoppervlakken, inclusief metallic en blanke laklagen.

Een ander voordeel van deze autoshampoo is dat het niet alleen krachtig genoeg is om effectief te reinigen, maar ook een gemakkelijke spoeling en een glanzende glans zonder strepen biedt. Dit betekent dat je je auto snel en gemakkelijk schoon kunt maken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over strepen of een doffe glans.

Als je op zoek bent naar een geweldige autoshampoo die krachtig en effectief is, maar toch zacht genoeg om je waxlaag te behouden, dan is de Turtle Wax Big Orange Shampoo een geweldige keuze. Het is geschikt voor alle lakoppervlakken en biedt een gemakkelijke spoeling en een glanzende glans zonder strepen.

Mijn persoonlijke mening is dat de Turtle Wax Big Orange Shampoo een geweldig product is dat doet wat het belooft. Het enige nadeel is dat het misschien niet ideaal is voor auto's die extreem vuil zijn of die veel modder en vuil op de lak hebben. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze autoshampoo en zou ik het zeker aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Meguiars G17748 Ultimate Wash &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Meguiars G17748 Ultimate Wash &

 • list plusDeze autoshampoo is zeer goed voor het verwijderen van vuil en vet van het oppervlak van de auto.
 • list plusDe auto krijgt een glanzende afwerking door deze autoshampoo.
 • list plusDe autoshampoo biedt langdurige bescherming tegen vuil en olie.

Nadelen Meguiars G17748 Ultimate Wash &

 • list plusDeze autoshampoo is duur.
 • list plusDe autoshampoo is kwetsbaar voor chemicaliën en kan daardoor minder effectief zijn.
 • list plusDe kwaliteit van de autoshampoo is matig, waardoor het resultaat niet altijd optimaal is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Je auto wassen en waxen is nog nooit zo eenvoudig geweest met de Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax autoshampoo! Deze shampoo is ontworpen met de meest geavanceerde carnauba en synthetische polymeren technologie, waardoor je auto een diepe glans krijgt die vergelijkbaar is met die van een net in de was gezette auto. Het is de meest complete autoshampoo die er is en kan worden gebruikt in combinatie met alle andere Meguiar's producten.

De Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax autoshampoo is perfect voor mensen die hun auto snel willen wassen en waxen zonder daarvoor veel tijd kwijt te zijn. De shampoo is geschikt voor alle soorten voertuigen en gaat lang mee. Het is ook gemakkelijk te gebruiken - voeg gewoon een kleine hoeveelheid shampoo toe aan een emmer met water en was je auto zoals gewoonlijk.

Wat deze autoshampoo van de concurrentie onderscheidt is de synthetische polymeren technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om een diepere glans te creëren dan andere autoshampoos. Bovendien bevat deze autoshampoo carnaubawas, die ervoor zorgt dat je auto langdurig beschermd wordt tegen elementen van buitenaf.

Als we kijken naar de hoeveelheid autoshampoo die je krijgt voor de prijs, dan is de Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax autoshampoo een goede deal. De 1400ml fles gaat erg lang mee en is dus ook nog eens erg duurzaam.

Kortom, als je op zoek bent naar een autoshampoo die je auto een diepe glans geeft en tegelijkertijd beschermt tegen de elementen, dan is de Meguiars G17748 Ultimate Wash & Wax autoshampoo de perfecte keuze. Het is gemakkelijk te gebruiken, gaat lang mee en is betaalbaar.

In mijn persoonlijke ervaring merk ik dat de autoshampoo goed werkt en mijn auto er na gebruik glanzend uitziet. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het niet zo sterk is tegen hardnekkige vlekken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. Beste Autoshampoo voor gevoelige lak: Valma Wash & Shine Promo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Valma Wash & Shine Promo

 • list plusHet gebruiksgemak en de glans die de Valma Wash & Shine Promo biedt, zijn voordelen van dit product.
 • list plusHet is betaalbaar en biedt een goede kwaliteit.
 • list plusHet is praktisch in gebruik en voldoet aan de verwachtingen, wat een groot voordeel is.

Nadelen Valma Wash & Shine Promo

 • list plusHet kan strepen achterlaten en een witte gloed geven, wat een nadeel is.
 • list plusDe spons kan direct weggegooid worden.
 • list plusGeen andere nadelen aan de Valma Wash & Shine Promo.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een goede autoshampoo? Dan is de Valma Wash & Shine set een echte aanrader. Deze shampoo reinigt niet alleen grondig en snel, maar ook veilig zonder strepen achter te laten. Daarnaast is de shampoo geschikt voor alle soorten lakken en breekt het de bestaande wax laag niet af. De set bestaat uit 2 flessen shampoo van 500 ml en een spons.

Wat deze autoshampoo zo bijzonder maakt is de unieke samenstelling. De Valma shampoo herstelt de glans en zorgt voor een beschermende waslaag. Dit zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling van je auto, maar beschermt het ook tegen vuil en aanslag. De spons die bij de set wordt geleverd, is handig in gebruik en zorgt voor een nog beter resultaat.

Een ander voordeel van de Valma Wash & Shine set is dat het gewicht van de set slechts 1142 gram is. Dit maakt het eenvoudig om mee te nemen en op te bergen. Ook is er aandacht besteed aan de verpakking, waardoor de set er mooi uitziet en je het ook cadeau kunt doen.

Het enige nadeel van deze autoshampoo is dat het niet zo goed werkt op hardnekkige vlekken. Hiervoor moet je mogelijk een andere reiniger gebruiken. Maar voor een snelle en effectieve reiniging van je auto is de Valma Wash & Shine set zeker een aanrader!

Al met al ben ik zeer tevreden over de Valma Wash & Shine set. Het is een kwalitatief hoogwaardige autoshampoo die gemakkelijk in gebruik is en een mooi resultaat oplevert. Het is niet voor niets dat deze shampoo al jaren een favoriet is onder autoliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Sonax Xtreme Shampoo Wash &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Sonax Xtreme Shampoo Wash & Dry is een geconcentreerd product dat je auto perfect schoonmaakt. Het is geschikt voor gelakte oppervlakken, metaal, glas, kunststof en rubber. Je hoeft je geen zorgen te maken over strepen of andere resten, want het product laat geen sporen achter. Het is verpakt in een fles van 1 liter en heeft een productcode van 215.300 en een EAN-code van 4064700215399. Dit product is een must-have voor iedereen die zijn auto goed wil schoonmaken. Het is eenvoudig te gebruiken en het resultaat is geweldig. Probeer het vandaag nog en je zult versteld staan van het resultaat!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Commandant Scratch Remover M5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Commandant Scratch Remover M5

 • list plusDit product is makkelijk te hanteren en duidelijk af te lezen, waardoor het gemakkelijk is om het aan te brengen op de auto.
 • list plusHet product verwijdert lichte beschadigingen en laat de auto weer blinkend achter, wat zorgt voor een verbeterde uitstraling van de auto.
 • list plusHet product is duurzaam en van goede kwaliteit, waardoor het lang meegaat en effectief blijft.

Nadelen Commandant Scratch Remover M5

 • list plusDit product is niet geschikt voor diepere krassen, wat beperkingen kan opleveren voor het gebruik ervan.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen verbonden aan dit product, waardoor het een goede keuze kan zijn voor het verwijderen van lichte krassen en het verbeteren van de uitstraling van de auto.
 • list plusHet is belangrijk om te onthouden dat dit product alleen geschikt is voor oppervlakkige krassen en niet voor diepere beschadigingen, wat belangrijk is om in gedachten te houden bij het gebruik ervan.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Als je op zoek bent naar een effectief polijstmiddel om krassen en doffe plekken op jouw auto te verwijderen, dan is de Commandant Scratch Remover M5 een geweldige keuze. Deze polijstpasta is al meer dan 75 jaar een topper als het gaat om het herstellen van de glans van de meest uiteenlopende soorten lak. Het is een mild polijstmiddel dat oppervlakkige krasjes verwijdert en lichte doffe lak weer glans geeft. Het kan zowel handmatig als met een poetsmachine worden gebruikt en is geschikt voor alle soorten lak en gladde polyester oppervlakken. Na gebruik van de Scratch Remover kun je de lak behandelen met een hoogwaardige wax zoals Commandant M7 Super Wax voor een langdurige glans.

Wat deze krassen verwijderaar onderscheidt van andere producten is dat het zowel handmatig als met een poetsmachine kan worden gebruikt en geschikt is voor alle soorten lak en gladde polyester oppervlakken. Het product is ook gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen waardoor het minder tijd kost om jouw auto weer te laten glanzen.

Een ander voordeel is dat de Commandant Scratch Remover M5 een inhoud heeft van 500 gram, wat genoeg is om meerdere keren te gebruiken. De verpakking is compact en gemakkelijk op te bergen.

Een klein nadeel van deze polijstpasta is dat het niet geschikt is voor diepe krassen en beschadigingen. Voor hardnekkige krassen heb je misschien een professioneel schuurmiddel nodig.

Overall, de Commandant Scratch Remover M5 is een goede keuze voor het herstellen van de glans van jouw auto. Het is gemakkelijk te gebruiken, geschikt voor alle soorten lak en gladde polyester oppervlakken, en heeft een redelijke prijs. Het is ook een duurzame optie omdat het genoeg inhoud heeft om meerdere keren te worden gebruikt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van autoshampoos. Er zijn immers 922 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!