Wat is de beste recirculatie afzuigkap van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede recirculatie afzuigkap is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste recirculatie afzuigkap van 2024? Na het onderzoeken van 629 Recirculatie afzuigkappen kwam de Bomann DU 7607 G Schuine als beste uit onze recirculatie afzuigkap-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Recirculatie afzuigkappen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Recirculatie afzuigkappen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige recirculatie afzuigkap-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze recirculatie afzuigkap selectie

De top 10 beste Recirculatie afzuigkappen

1Score: 9.9
Bomann DU 7607 G Schuine
Beste recirculatie afzuigkap
Bomann DU 7607 G Schuine
Bomann
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
Ciarra
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Bomann DU 7606 G Zuinige
Bomann DU 7606 G Zuinige
Bomann
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Inventum AKB9005ZWA
Inventum AKB9005ZWA
Inventum
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Inventum AKO6012RVS
Inventum AKO6012RVS
Inventum
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Inventum AKO6012WIT
Inventum AKO6012WIT
Inventum
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
Ciarra
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60
Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60
Wiggo
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw
CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw
Ciarra
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Everglades EVCH9840B Afzuigkap Zwart
Everglades EVCH9840B Afzuigkap Zwart
Everglades
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Recirculatie Afzuigkap

Een recirculatie afzuigkap zorgt ervoor dat kookdampen zich niet door je hele huis verspreiden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en zijn vooral geschikt voor de kleinere keuken. Je leest er hieronder meer over.

Wat voor soorten afzuigkappen zijn er?

Er zijn verschillende modellen afzuigkappen te krijgen. Welke jij nodig hebt, hangt volledig af van jouw keuken. Zo is een wandschouw afzuigkap vaak minder geschikt voor een kleine keuken terwijl een vlakscherm afzuigkap juist wel ideaal is voor een kleinere keuken. De laatste is uitschuifbaar waardoor je ruimte bespaart.

Een goede onderbouw afzuigkap zie je vaak onder een keukenkastje in kleinere keukens. Een plafond afzuigkap is meestal erg krachtig met een grote afzuigcapaciteit waardoor deze uiterst geschikt zijn voor open keukens. Hetzelfde geldt voor een eiland afzuigkap: deze hang je boven je kookeiland. Deze is wederom ideaal voor de grotere, open keuken.

Een inbouw-afzuigkap en een geïntegreerde afzuigkap zijn ideaal voor de kleinere keukens. Ze nemen niet veel plaats in beslag waardoor ze geen focuspunt zijn in je keuken. De meeste modellen zijn om te bouwen tot een recirculatie afzuigkap, maar omdat een recirculatiesysteem minder krachtig is, is een recirculatie systeem minder geschikt voor een erg grote keuken.

Er zit bovendien ook verschil in de afmetingen van de verkrijgbare afzuigkappen. De standaard maten zijn een 60 cm en 90 cm. Een grotere afzuigkap is vaak krachtiger, maar je wilt niet dat je afzuigkap het focuspunt in je keuken is. In kleinere keukens kies je daarom beter voor een goede afzuigkap met een breedte van 60 cm.

Wat voor soorten afzuigsystemen zijn er?

Er zijn drie soorten afzuigsystemen: een afzuigkap met luchtafvoersysteem, een afzuigkap met een centraal afzuigsysteem en een afzuigkap met recirculatiesysteem. Ze hebben alle drie hetzelfde doel: het verminderen van de kookdampen in je huis wat leidt tot minder kookgeuren.

Een afzuigkap met een luchtafvoersysteem voert de kookdampen door een gat in de muur naar buiten af. Hiervoor heb je een afvoerbuis nodig. Een afzuigkap met een centraal afzuigsysteem voert de kookdampen af via het afvoersysteem van je flat of appartement.

Een recirculatiesysteem recyclet als het ware de lucht en komt weer schoon terug je keuken in. Hiervoor worden verschillende filters gebruikt, waaronder koolstoffilters. Deze moeten jaarlijks worden vervangen. Koop altijd filters van goede kwaliteit.

Wat werkt er beter: een normale of een recirculatie afzuigkap?

Een recirculatie afzuigkap werkt prima in een kleinere keuken, maar is niet zo krachtig als een afzuigkap die via een luchtafvoer werkt. Daarnaast maakt hij meer geluid en neemt hij door zijn minder krachtige motor minder geur weg.

Een afzuigkap die via een afvoersysteem werkt, is krachtiger en verwijdert daarom meer geurtjes dan een recirculatie afzuigkap. Dit geldt vooral in de grotere keukens: een recirculatie afzuigkap is simpelweg niet krachtig genoeg voor een grotere keuken.

Kortom: een afzuigkap met een afvoersysteem is krachtiger en werkt daarom beter in grotere ruimtes. Een recirculatie afzuigkap is daarentegen ideaal voor in een kleinere keuken: ze zijn compact en zorgen ervoor dat kookdampen zich niet door het huis verspreiden.

Hoe vaak moet je het filter schoonmaken en vervangen?

Hoe vaak je het filter van je afzuigkap vervangt, hangt af van hoe vaak je kookt. Kook je elke dag, dan vervang je deze elke drie maanden. Kook je niet heel vaak, dan volstaat eens in de zes maanden. Controleer je filter regelmatig: een vol filter verhoogt het risico op brandgevaar.

De buitenkant van je afzuigkap maak je ook regelmatig schoon. Als je hier te lang mee wacht wordt het een tijdrovende klus: vet hecht zich hieraan en komt moeilijk weer los. Een afzuigkap maak je het beste schoon met wat schoonmaakazijn en water. Het filterrooster laat je het beste weken in heet water met afwasmiddel waarna je hem gemakkelijk schoonmaakt met een sponsje.

Hoe werkt een recirculatie-afzuigkap?

Een recirculatie-afzuigkap werkt zonder afvoersysteem waardoor deze geschikt is voor alle (kleinere) keukens. Hij zuigt de lucht op, filtert de lucht en blaast het vervolgens terug de keuken in. In een recirculatie-afzuigkap bevinden zich daarom koolstoffilters die de lucht filteren. Koolstof filtert het vuil en de geurtjes uit de lucht. Hierdoor wordt de lucht weer schoon terug de keuken in geblazen.

hero illustration

Hoe testen we Recirculatie afzuigkappen?

Om de beste recirculatie afzuigkap te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze recirculatie afzuigkap-test hebben we 629 Recirculatie afzuigkappen geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze recirculatie afzuigkap-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze recirculatie afzuigkap-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen recirculatie afzuigkap-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste recirculatie afzuigkap in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 629 Recirculatie afzuigkappen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Recirculatie afzuigkappen in een handige lijst

1. Beste recirculatie afzuigkap: Bomann DU 7607 G Schuine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bomann DU 7607 G Schuine

 • list plusEfficiënt lucht afvoeren, verwijdert geuren en dampen snel.
 • list plusKrachtige prestaties met een maximale afvoercapaciteit van 302 m³/uur.
 • list plusRelatief stil met een bedrijfsgeluid van 68 dB.

Nadelen Bomann DU 7607 G Schuine

 • list plusKoolstoffilters moeten apart worden besteld, wat extra kosten kan veroorzaken.
 • list plusFilters zijn niet noodzakelijk bij elektrisch koken, maar wel bij koken op gas.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
10
De Bomann DU 7607 G is een schuine afzuigkap van 60 cm breed met een chique zwart front van gehard glas. Deze afzuigkap is perfect voor dagelijks gebruik met een afvoersysteem, maar kan ook worden omgebouwd tot een recirculatiekap met behulp van een apart verkrijgbaar actief-koolfilter. Met de DU 7607 G haal je niet alleen een functioneel apparaat in huis, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je keuken.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Bomann DU 7607 G is het rand-afzuigsysteem. Dit ingenieuze systeem zorgt ervoor dat de afzuigkap effectief lucht afvoert, waardoor geuren en dampen snel worden verwijderd. Met een maximale afvoercapaciteit van 302 m³/uur ben je verzekerd van krachtige prestaties.

De bediening van de afzuigkap is een fluitje van een cent dankzij de handige drukknopschakelaars. Je kunt kiezen uit drie verschillende vermogensniveaus, afhankelijk van hoe intensief je aan het koken bent. Bovendien kan de LED-verlichting apart worden ingeschakeld, zodat je altijd voldoende licht hebt tijdens het koken.

Wat de Bomann DU 7607 G echt onderscheidt van zijn concurrenten is het feit dat hij verrassend stil is, met een bedrijfsgeluid van slechts 68 dB. Dit betekent dat je kunt genieten van een rustige kookervaring zonder dat hinderlijke lawaai je stoort. En het beste van alles? Het vetfilter is vaatwasmachinebestendig, dus schoonmaken is een fluitje van een cent.

De Bomann DU 7607 G is perfect voor appartementen waar alleen een 'motorloze' kap is toegestaan. Met de optionele koolstoffilters kun je deze afzuigkap zelfs gebruiken in situaties waar geen afvoermogelijkheid beschikbaar is. Gebruikers zijn enthousiast over de prestaties van deze afzuigkap en hebben positieve opmerkingen over het design, de krachtige zuigkracht en de betaalbare prijs.

Een mogelijke beperking van de DU 7607 G is dat de koolstoffilters apart moeten worden aangeschaft. Dit kan een extra kostenpost zijn voor de gebruiker. Bovendien is het belangrijk op te merken dat sommige gebruikers van mening zijn dat de filters niet noodzakelijk zijn bij elektrisch koken, maar wel bij het koken op gas.

Al met al is de Bomann DU 7607 G een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een functionele en stijlvolle afzuigkap. Met zijn krachtige prestaties, gebruiksvriendelijke bediening en stille werking biedt deze afzuigkap alles wat je nodig hebt om een schone en frisse keukenomgeving te creëren. 🌬️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

 • list plusModerne uitstraling en esthetisch aantrekkelijk
 • list plusHoge energie-efficiëntie en zuinig in gebruik
 • list plusFlexibiliteit in ventilatiemodi (recirculatie- of extractiemodus)

Nadelen CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

 • list plusLawaaiig, zelfs op de laagste stand

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
9.99
De CIARRA CBCB6201, dat ben ik! Ik ben een wandafzuigkap die jouw keuken een moderne uitstraling geeft. Met mijn pyramide vorm en ultradun bedieningspaneel van slechts 20 mm, ben ik niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk. Mijn mat gezandstraalde oppervlak is anti-fingerprint en krasbestendig, waardoor ik gemakkelijk schoon te maken ben en er altijd als nieuw uitzie.

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn hoge energie-efficiëntie. Met mijn energieklasse A ben ik zeer zuinig in gebruik, waardoor je energiekosten bespaart zonder dat dit ten koste gaat van mijn prestaties. Met mijn drie verschillende snelheden kan ik rook en kookluchtjes gemakkelijk uit jouw keuken verwijderen, zodat de lucht altijd fris en schoon blijft tijdens het koken.

Ik bied ook flexibiliteit in ventilatiemodi. Je kunt kiezen tussen recirculatie- of extractiemodus, afhankelijk van jouw behoeften. Bij recirculatie worden geuren gefilterd en afgevoerd via mijn bovenste ventilatieopening, waardoor er geen afvoerpijp nodig is. Bij extractie kan een aluminium afvoerpijp van 1,5 meter lang en 150 mm diameter worden geïnstalleerd om de rook en dampen naar buiten te leiden.

Mijn mechanische drukknoppen maken het eenvoudig om tussen mijn drie verschillende ventilatorsnelheden te schakelen en de verlichting te bedienen. Mijn 1W LED-licht, dat speciaal is geïntegreerd onder mij, zorgt voor een perfecte verlichting van jouw kookruimte, zodat je altijd goed zicht hebt tijdens het koken.

Ik ben ook uitgerust met twee afneembare 5-laags aluminium vetfilters die efficiënt vet en vocht uit jouw kookruimte opvangen. Mijn vetfilter kan eenvoudig worden gereinigd in de vaatwasser, waardoor mijn onderhoud gemakkelijk en tijdbesparend is.

Volgens mijn gebruikersreviews zijn de meeste gebruikers tevreden met mijn prestaties. Ze vinden dat ik doe wat ik moet doen en zorg voor een frisse keuken. Sommige gebruikers merken echter op dat ik veel lawaai maak, zelfs op de laagste stand.

Al met al ben ik, de CIARRA CBCB6201, een aantrekkelijke en functionele wandafzuigkap. Met mijn moderne design, hoge energie-efficiëntie en flexibele ventilatiemodi ben ik een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en stijlvolle afzuigkap voor hun keuken. Het enige nadeel lijkt het geluidsniveau te zijn, dus als je gevoelig bent voor lawaai, is het de moeite waard om hier rekening mee te houden. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Bomann DU 7606 G Zuinige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bomann DU 7606 G Zuinige

 • list plusStille werking
 • list plusZuinig in gebruik
 • list plusModern design

Nadelen Bomann DU 7606 G Zuinige

  Beoordeling

  9.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.46
  Functionaliteit
  8.89
  Gebruiksgemak
  9.34
  De Bomann DU 7606 G is mijn persoonlijke keuze als het gaat om een stille en zuinige afzuigkap met een schuin verticaal design. Met een breedte van 60 cm en een glazen voorkant past hij perfect in elke keuken. Of je nu kiest voor recirculatie of luchtafvoer, deze afzuigkap kan het allemaal. Met mijn touch-bediening en LED-display is hij super makkelijk te bedienen. En met een maximale lucht-afvoercapaciteit van 480 m³/h zorg ik ervoor dat alle kookdampen en geuren snel worden afgevoerd.

  Wat mij echt uniek maakt, is mijn energie-efficiëntie. Met mijn energieklasse A++ en een verbruik van slechts 73 Watt help ik je energie te besparen en de kosten te verlagen. Dat is nog eens een win-win situatie!

  En laten we het niet vergeten over mijn geluidsniveau. Met slechts 59 dB ben ik extreem stil, zodat je kunt genieten van een rustige kookervaring zonder vervelende geluiden. Mijn gebruikers zijn het daarmee eens, ze zeggen dat ik weinig herrie maak en een verademing ben ten opzichte van eerdere modellen.

  Ik kom met een aluminium filter dat je gemakkelijk in de vaatwasser kunt reinigen. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook een luchtafvoerslang en bevestigingsmateriaal bij mij. Zo is mijn installatie een fluitje van een cent.

  Met mijn 9 vermogensniveaus en timer met uitschakelfunctie kun je de afzuiging precies instellen zoals je wilt. En mijn LED-verlichting geeft je een goed zicht op je kookplaat.

  Of je nu een uitgebreide maaltijd bereidt of gewoon een snelle hap maakt, ik zorg ervoor dat je keuken vrij blijft van kookdampen en geuren. Mijn stijlvolle design en mooie LED-verlichting voegen ook nog eens een esthetisch element toe aan je keuken.

  Ik heb veel positieve recensies ontvangen en er zijn geen specifieke negatieve punten genoemd. Dat zegt wel wat, toch?

  Al met al ben ik de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een stille en zuinige afzuigkap met een modern design. Mijn energie-efficiëntie, stille werking en gebruiksvriendelijke functies maken mij uniek. Ik ben betrouwbaar en gebruiksvriendelijk en zorg voor optimale ventilatie in je keuken.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  4. Inventum AKB9005ZWA

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Inventum AKB9005ZWA

  • list plusGeschikt voor open keukens
  • list plusMaximale afzuigcapaciteit van 645 kubieke meter per uur
  • list plusMooi design en past goed in een moderne keuken

  Nadelen Inventum AKB9005ZWA

  • list plusGeluidsniveau kan als storend worden ervaren

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.25
  Functionaliteit
  8.54
  Gebruiksgemak
  9.3
  De Inventum AKB9005ZWA is dé afzuigkap voor open keukens. Met een maximale afzuigcapaciteit van 645 kubieke meter per uur blijft jouw keuken vrij van vervelende kookluchtjes. Deze afzuigkap is maar liefst 90 centimeter breed, perfect voor boven grote kookplaten. Met 3 verschillende snelheden kun je eenvoudig de juiste stand kiezen, of je nu een pittige curry maakt of pannenkoeken bakt.

  Een van de beste eigenschappen van de Inventum AKB9005ZWA is de heldere led-verlichting. Zo houd je tijdens het koken goed in de gaten of je gerechten niet aanbranden. En maak je geen zorgen, de vetfilters zijn eenvoudig schoon te maken met een sopje.

  Wat deze afzuigkap echt onderscheidt, is zijn energiezuinigheid. Met energielabel A is de AKB9005ZWA super efficiënt en milieuvriendelijk. Je kunt hem ook zowel naar buiten afvoeren als recirculeren. Bij recirculatie kun je kiezen tussen een koolstoffilter of een plasmafilter. Een plasmafilter gaat langer mee en verwijdert nog meer kookgeuren en allergenen uit de lucht.

  De afzuigcapaciteit is natuurlijk een belangrijk aspect bij het kiezen van een afzuigkap. Met 645 kubieke meter per uur is de AKB9005ZWA perfect geschikt voor grote en open keukens.

  Gebruikers zijn erg tevreden over het uiterlijk van deze afzuigkap, evenals de verlichting en de afzuiging. Het design is prachtig en past perfect in een moderne keuken. De verlichting zorgt voor optimale belichting van het fornuis of de kookplaat. En de afzuiging is krachtig, waardoor kookluchtjes snel verdwijnen.

  Een klein minpuntje dat genoemd wordt in de reviews is het geluidsniveau van de afzuigkap. Sommige gebruikers vinden het geluid storend en ervaren de afzuigkap als te lawaaierig.

  Al met al is de Inventum AKB9005ZWA een uitstekende keuze voor mensen met een open keuken of een grote keuken. Het apparaat heeft een prachtig design, krachtige afzuiging en is energiezuinig. Het geluidsniveau kan een puntje van overweging zijn, maar dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Met de AKB9005ZWA geniet je van een frisse en goed verlichte keuken tijdens het koken. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs

  5. Inventum AKO6012RVS

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Inventum AKO6012RVS

  • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
  • list plusSterke motoren
  • list plusMogelijkheid tot afvoer naar buiten en recirculatie

  Nadelen Inventum AKO6012RVS

  • list plusGeluid op de hoogste stand
  • list plusKwaliteit van de vetfilters
  • list plusLastige bereikbaarheid van de montage gaatjes

  Beoordeling

  8.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.14
  Functionaliteit
  8.21
  Gebruiksgemak
  9.08
  De Inventum AKO6012RVS is dé onderbouw afzuigkap voor in jouw keuken! Met een breedte van 60 cm en een maximale luchtstroom van 326,4 m³/uur houdt deze afzuigkap jouw keuken fris en vrij van kookluchtjes.

  Wat deze afzuigkap echt bijzonder maakt, is de energiezuinige led-verlichting. Niet alleen zorgt het voor perfecte verlichting van jouw fornuis of kookplaat, het heeft ook een lange levensduur en gebruikt weinig energie. Daarnaast heeft deze afzuigkap een afzuigcapaciteit van 326,4 m³/uur, meer dan genoeg om jouw keuken vrij te houden van nare geurtjes.

  Wat mij onderscheidt van andere afzuigkappen is de keuze tussen afvoer naar buiten en recirculatie. Bij recirculatie hoef je geen gat in de muur te maken en dat is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook handiger. Bij recirculatie gaat er namelijk geen warme lucht verloren, omdat de schone lucht gewoon terug de keuken in wordt geblazen. Om de kookgeuren uit de lucht te filteren, heb ik wel een koolstoffilter nodig. Dit filter gaat ongeveer 3 maanden mee en verwijdert maar liefst 80% van de nare geurtjes uit de lucht.

  Ik ben uitgerust met 5-laags aluminium cassettefilters, ook wel vetfilters genoemd. Deze filters vangen vet- en vochtdeeltjes op die vrijkomen tijdens het koken. Om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven werken, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken met een sopje of in de vaatwasser op een lage temperatuur.

  Wat betreft mijn gebruikerservaring zijn er een aantal positieve punten die naar voren zijn gekomen. Zo ben ik geprezen om mijn goede prijs-kwaliteitverhouding en voordelige aanschaf. Mijn motoren zijn krachtig en mijn verlichting is uitstekend. Daarnaast is mijn bediening met drukknoppen eenvoudig en wordt dit als prettiger ervaren dan schuifknoppen.

  Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen genoemd door gebruikers, zoals de moeilijke bereikbaarheid van de montagegaatjes en het geluid dat ik maak op de hoogste stand. Ook wordt opgemerkt dat mijn vetfilters van lichte kwaliteit zijn en voorzichtig gereinigd moeten worden om vervorming te voorkomen.

  Over het algemeen ben ik een goede keuze voor wie op zoek is naar een onderbouw afzuigkap met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Mijn motoren zijn krachtig, mijn verlichting is uitstekend en je hebt de keuze tussen afvoer naar buiten en recirculatie. Hoewel er wel een paar nadelen zijn, wegen de voordelen zeker op tegen de uitdagingen.

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  6. Inventum AKO6012WIT

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Inventum AKO6012WIT

  • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
  • list plusSterke afzuigcapaciteit
  • list plusEnergiezuinige verlichting

  Nadelen Inventum AKO6012WIT

  • list plusGaatjes voor montage lastig te bereiken
  • list plusMaakt geluid op de hoogste stand

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.99
  Functionaliteit
  8.04
  Gebruiksgemak
  8.72
  De Inventum AKO6012WIT is mijn perfecte partner in de keuken! Compact en effectief, deze afzuigkap is speciaal ontworpen voor kleine keukens. Met zijn krachtige afzuigcapaciteit zorgt hij ervoor dat die vervelende kookluchtjes geen kans krijgen. Ik kan kiezen uit 3 verschillende standen om de juiste afzuigkracht te selecteren, waardoor ik zelfs energie bespaar tijdens het koken. En het beste van alles? Dankzij de heldere halogeenverlichting heb ik altijd goed zicht op mijn pannen, zodat ik nooit te veel kruiden toevoeg aan mijn gerechten. 🍳

  Een van de geweldige voordelen van de Inventum AKO6012WIT is het inklapbare glazen dampscherm. Dit slimme ontwerp voorkomt dat de kookdampen zich door mijn keuken verspreiden, waardoor mijn keuken altijd fris blijft ruiken. Bovendien is deze afzuigkap uitgerust met energiezuinige led-verlichting, waardoor mijn fornuis of kookplaat altijd perfect verlicht is. LED-verlichting gaat lang mee en verbruikt weinig energie, dus ik hoef me geen zorgen te maken over hoge energierekeningen.

  Met een maximale afzuigcapaciteit van 326,4 m³/h kan deze afzuigkap echt een verschil maken in mijn keuken. Hij houdt die vervelende kookluchtjes op afstand, hoe intensief ik ook kook. Ik weet dat afzuigcapaciteit wordt uitgedrukt in kubieke meters per uur (m³/h) en voor mijn kleine keuken is een capaciteit tot 200 m³/h meer dan genoeg. En het beste van alles? Ik kan deze afzuigkap zowel gebruiken voor afvoer naar buiten als recirculatie. Bij recirculatie heb ik gewoon een koolstoffilter nodig, dat ongeveer 3 maanden meegaat en maar liefst 80% van de kookgeuren uit de lucht filtert. Zo blijft mijn keuken altijd fris en geurvrij!️

  De Inventum AKO6012WIT is voorzien van 5-laags aluminium cassettefilters, die alle vet- en vochtdeeltjes opvangen die vrijkomen tijdens het koken. En het beste van alles? Deze filters zijn super gemakkelijk schoon te maken! Een beetje sopje of gewoon in de vaatwasser op een lage temperatuur en ze zijn weer als nieuw. En als kers op de taart heeft deze afzuigkap ook nog eens energielabel I, wat betekent dat hij super energiezuinig is. Goed voor het milieu én mijn portemonnee!

  De gebruikersreviews van de Inventum AKO6012WIT zijn over het algemeen erg positief. Mensen prijzen vooral de geweldige prijs-kwaliteitverhouding van deze afzuigkap. En terecht! De afzuigcapaciteit en de verlichting worden ook als grote pluspunten genoemd. Natuurlijk, er zijn altijd een paar kleine minpuntjes. Sommige gebruikers vonden bijvoorbeeld dat de gaatjes voor montage wat lastig te bereiken waren. En ja, op de hoogste stand maakt de afzuigkap wel wat geluid. Maar eerlijk gezegd, dat is een kleine prijs om te betalen voor de geweldige prestaties van deze afzuigkap.

  Al met al is de Inventum AKO6012WIT dé perfecte keuze voor iedereen die een eenvoudige en betaalbare afzuigkap zoekt voor een kleine keuken. Met zijn krachtige afzuigcapaciteit, inklapbare dampscherm, energiezuinige verlichting en gebruiksvriendelijke bediening biedt deze afzuigkap alles wat ik nodig heb om mijn keuken vrij te houden van kookluchtjes. Dus waar wacht je nog op? Maak je keuken fris en vrij met de Inventum AKO6012WIT!️

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  7. CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

  • list plusFunctioneel en stijlvol design
  • list plusUltra smal bedieningspaneel voor een strakke uitstraling
  • list plusHoge energie-efficiëntie voor het verwijderen van rook en kookluchtjes

  Nadelen CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

  • list plusGeluidsproductie van 63dB kan als storend worden ervaren

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.58
  Functionaliteit
  8.19
  Gebruiksgemak
  7.59
  De CIARRA CBCS6201 - Afzuigkap Wandschouw 60cm RVS is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een functionele en stijlvolle afzuigkap voor je keuken. Met zijn strakke ontwerp in geborsteld roestvrij staal voegt deze afzuigkap een moderne touch toe aan elke keuken.

  Wat deze afzuigkap echt bijzonder maakt, is het ultra smalle bedieningspaneel van slechts 20mm. Niet alleen ziet dit er strak en minimalistisch uit, het maakt het ook super gemakkelijk om de afzuigkap te bedienen. Met de mechanische drukknoppen kun je moeiteloos schakelen tussen de 3 verschillende ventilatorsnelheden en de verlichting aanpassen.

  Maar het beste van alles is de hoge energie-efficiëntie van deze afzuigkap. Met zijn energieklasse A is hij super zuinig en helpt hij alle rook en kookgeurtjes moeiteloos uit je keuken te verwijderen. Zo kun je altijd genieten van het koken van heerlijke maaltijden voor je familie en vrienden zonder je zorgen te hoeven maken over vervelende geurtjes.

  De CIARRA CBCS6201 kan zowel in de recirculatie- als extractiemodus worden gebruikt. In de recirculatiemodus worden de geuren gefilterd en afgevoerd via de bovenste ventilatieopening. Hiervoor zijn de CBCF002X2-OW koolstoffilters inbegrepen. In de extractiemodus kun je de meegeleverde aluminium afvoerpijp installeren om de lucht naar buiten af te voeren. Zo kun je de afzuigkap aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

  Een ander voordeel van deze afzuigkap is het aluminium vetfilter. Dit filter vangt efficiënt vet en vocht op, waardoor je kookruimte schoon blijft en de afzuigkap optimaal kan presteren. En het beste is dat je het filter gewoon in de vaatwasser kunt reinigen, dus geen gedoe met onderhoud.

  Met een afzuigcapaciteit van 370 m3 per uur en een maximale geluidsproductie van 63dB, is de CIARRA CBCS6201 een krachtige afzuigkap. Hoewel sommige gebruikers aangeven dat hij een beetje lawaai maakt, vinden de meeste mensen dit geen groot probleem omdat de afzuigkap meestal niet de hele dag aan staat.

  Al met al is de CIARRA CBCS6201 - Afzuigkap Wandschouw 60cm RVS een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige, functionele en stijlvolle afzuigkap voor hun keuken. Met zijn verschillende snelheden, recirculatie- en extractiemodus, en eenvoudige bediening is deze afzuigkap perfect voor elke kookstijl. Dus laat het geluid je niet weerhouden, want de vele voordelen en het aantrekkelijke design maken dit ruimschoots goed. 😊

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  8. Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60

  • list plusKrachtige afzuigcapaciteit van 300m³/h, geschikt voor grotere keukens
  • list plusEfficiënt Eco Double Vented Air Outlet systeem voor optimale luchtafvoer
  • list plusGebruiksgemak met touch bediening en 3 verschillende afzuigstanden

  Nadelen Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60

  • list plusKan luidruchtig zijn bij de hoogste stand
  • list plusInstallatieproces kan tijd en moeite kosten, afhankelijk van bestaande luchtafvoer

  Beoordeling

  7.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.24
  Functionaliteit
  8.28
  Gebruiksgemak
  7.31
  De Wiggo WE-D630P(B) - Wandschouw Afzuigkap is dé perfecte keuze voor iedereen die een krachtige en stijlvolle afzuigkap zoekt voor zijn keuken. Met een afzuigcapaciteit van 300m³/h is deze afzuigkap ideaal voor grotere keukens en zorgt hij voor optimale luchtafvoer tijdens het koken.

  Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van de rest, is het Eco Double Vented Air Outlet systeem. Dit systeem zorgt voor een efficiënte en krachtige afzuiging, waardoor je keuken vrij blijft van vervelende kookluchtjes en dampen.

  Maar dat is niet alles! De Wiggo WE-D630P(B) is ook nog eens super makkelijk in gebruik. Met de touch bediening kun je kiezen uit 3 verschillende afzuigstanden, zodat je de afzuiging kunt aanpassen aan jouw behoeften. En dankzij de LED-verlichting (4000k) heb je perfect zicht op je pannen tijdens het koken.

  Deze afzuigkap kan zowel lucht afvoeren naar buiten als recirculeren. Dus als je geen luchtafvoer hebt in je keuken, hoef je je geen zorgen te maken. De afzuigkap wordt geleverd met 2 actieve koolstoffilters, zodat je de gefilterde lucht kunt recirculeren. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in je keuken aangenaam blijft en je ook nog eens energie bespaart.

  Wat gebruikers ook waarderen aan deze afzuigkap is het moderne en eigentijdse design. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een kleur mee-gespoten schacht, waardoor hij er strak en stijlvol uitziet in je keuken.

  Natuurlijk zijn er ook een paar punten waar je op moet letten. Sommige gebruikers merken op dat de afzuigkap iets meer geluid maakt dan verwacht, vooral op de hoogste stand. Ook kan het installatieproces wat tijd en moeite kosten, afhankelijk van de bestaande luchtafvoer in je keuken.

  Maar ondanks deze kleine nadelen, biedt de Wiggo WE-D630P(B) - Wandschouw Afzuigkap een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn krachtige afzuigcapaciteit, gebruiksgemak en stijlvolle design is deze afzuigkap een fantastische toevoeging aan elke keuken. ✨

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs

  9. CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

  • list plusGemakkelijk rook en kookluchtjes verwijderen
  • list plusKeuze tussen recirculatie- of extractiemodus
  • list plusAfneembaar acrylfilter vangt efficiënt vet en vocht op

  Nadelen CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

  • list plusHandleiding is niet duidelijk over omschakelen tussen modi

  Beoordeling

  7.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.15
  Functionaliteit
  7.35
  Gebruiksgemak
  7.67
  De CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw afzuigkap zwart is mijn ideale metgezel in de keuken! Met zijn slanke ontwerp en geavanceerde functies kan deze afzuigkap moeiteloos rook en kookluchtjes verwijderen, zodat ik me kan concentreren op het bereiden van heerlijke maaltijden voor mijn geliefden.

  Wat deze afzuigkap echt onderscheidt, is het ultradunne ontwerp, waardoor ik comfortabel en vrij kan werken op het fornuis. Geen gedoe meer met een omvangrijk apparaat dat in de weg zit tijdens het koken.

  Een van de beste eigenschappen van de CIARRA CBCB6903 is de keuze tussen recirculatie- of extractiemodus. In de recirculatiemodus wordt de geur gefilterd en afgevoerd via de ventilatieopeningen aan de voorkant, zonder dat er een uitlaatpijp nodig is. Als ik echter de extractiemodus wil gebruiken, kan ik een aluminium uitlaatpijp installeren om de geuren naar buiten te laten ontsnappen. Het verwijderen van het koolstoffilter is dan wel nodig. Ik kan dus kiezen welke modus het beste past bij mijn keuken.

  Een ander geweldig voordeel van de CIARRA CBCB6903 is het afneembare acrylfilter. Dit filter vangt vet en vocht efficiënt op, waardoor het afzuigvermogen wordt gemaximaliseerd. Rook, stoom en vet worden effectief afgevoerd, waardoor mijn keuken fris blijft terwijl ik aan het koken ben.

  Wat betreft de bediening, is de CIARRA CBCB6903 voorzien van handige drukknoppen waarmee ik eenvoudig kan schakelen tussen de 3 verschillende ventilatorsnelheden en de verlichting kan bedienen. Of ik nu aan het sudderen, bakken of grillen ben, deze afzuigkap past zich moeiteloos aan mijn kookbehoeften aan. De energiezuinige LED-verlichting, die speciaal is geïntegreerd onder de afzuigkap, zorgt voor een helder zicht in mijn kookruimte en verlicht mijn passie voor koken.

  Met afmetingen van 59,6 cm x 50 cm x 8 cm en een netto gewicht van 5,1 kg, is de CIARRA CBCB6903 compact en gemakkelijk te plaatsen in mijn keuken. Met een maximale geluidsproductie van 55 dB en een energie-efficiëntieklasse C, weet ik dat ik kan genieten van een stille en energiezuinige werking. Met een snoerlengte van 90 cm biedt deze afzuigkap ook nog eens veel flexibiliteit bij het plaatsen.

  Hoewel er niet veel gebruikersrecensies beschikbaar zijn, zijn de meeste positief. Gebruikers prijzen vooral het compacte en mooie ontwerp van de afzuigkap. Alhoewel, een gebruiker merkte op dat de handleiding niet helemaal duidelijk is over de schakelaar op de onderkant van de motor om te wisselen tussen recirculatie en externe afvoer. Dit kan een kleine uitdaging zijn tijdens de installatie.

  Kortom, de CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw afzuigkap zwart is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een geïntegreerde afzuigkap met een slank ontwerp en flexibele modusopties. Met zijn efficiënte afzuigvermogen, energiezuinige LED-verlichting en eenvoudige bediening biedt deze afzuigkap veel voordelen voor het schoon en fris houden van mijn keuken tijdens het koken. 🍽️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  10. Everglades EVCH9840B Afzuigkap Zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Everglades EVCH9840B Afzuigkap Zwart

  • list plusIk ben onder de indruk van de zuigkracht van 800 m³ per uur
  • list plusMijn elegante glazen display maakt bediening eenvoudig
  • list plusIk ben veelzijdig en gebruiksvriendelijk met verstelbare snelheidsinstellingen en verwijderbare vaatwasserbestendige filters

  Nadelen Everglades EVCH9840B Afzuigkap Zwart

  • list plusIk maak veel lawaai op de hoogste instelling
  • list plusIk pas misschien niet goed bij bepaalde keukenstijlen

  Beoordeling

  7.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.68
  Functionaliteit
  7.58
  Gebruiksgemak
  7.19
  De Everglades EVCH9840B is dé perfecte toevoeging voor jouw keuken, zowel qua functionaliteit als uiterlijk. Deze zwarte afzuigkap van 90 cm zorgt ervoor dat jouw keuken vrij blijft van dampen, geuren en vetdeeltjes. Met een indrukwekkende zuigcapaciteit van 800 m³ per uur worden kookdampen snel verwijderd en vervelende geurtjes verleden tijd.

  Wat deze afzuigkap echt bijzonder maakt, is het elegante glazen display aan de voorkant. Met een simpele aanraking kun je de gewenste zuigkracht selecteren en de verlichting bedienen. Dit display voegt niet alleen een vleugje verfijning toe aan het ontwerp, maar biedt ook een moderne en gemakkelijke manier om alles in te stellen.

  De EVCH9840B is niet alleen krachtig en stijlvol, maar ook ontzettend gebruiksvriendelijk. Met verschillende snelheidsinstellingen kun je de zuigkracht aanpassen aan jouw kookactiviteiten. De heldere LED-verlichting zorgt voor een optimale verlichting van jouw kookoppervlak. En het beste van alles? De vetfilters zijn uitneembaar en vaatwasserbestendig, dus schoonmaken is een eitje.

  Met zijn zwarte kleur geeft deze afzuigkap een moderne en eigentijdse uitstraling aan jouw keuken. Of je nu een strakke en minimalistische stijl hebt of een meer klassieke inrichting, deze afzuigkap past perfect bij verschillende interieurstijlen en voegt elegantie toe aan jouw keukenomgeving.

  De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief. Mensen zijn tevreden over de zuigkracht, maar merken wel op dat de afzuigkap veel geluid maakt op de hoogste stand. Daarentegen wordt ook gezegd dat deze afzuigkap vergelijkbaar is met A-merk apparatuur, maar veel voordeliger is. De mooie zwarte poedercoat en hoogglans kunststof doorzichtige plaat aan de voorkant worden ook geprezen.

  Kortom, de Everglades EVCH9840B is een krachtige, gebruiksvriendelijke en stijlvolle afzuigkap die jouw keuken schoon en fris houdt. Met zijn indrukwekkende zuigcapaciteit, glazen display en strakke design is deze afzuigkap een echte eyecatcher in jouw keuken. En hoewel sommige gebruikers opmerken dat deze afzuigkap veel geluid maakt op de hoogste stand, zijn de meesten tevreden over de prestaties en prijs-kwaliteitverhouding.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Recirculatie afzuigkappen. Er zijn namelijk 629 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!