De Bestenu Gasfornuis Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/21/2020


Je gasfornuis is aan vervanging toe, dus je komt er niet onder uit: er moet een nieuwe komen. Waar je op let voordat je deze nieuwe aanwinst binnen sleept, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten gasfornuizen zijn er?

show product content

Er zijn verschillende gasfornuizen verkrijgbaar. Welke het beste is, hangt af van jouw behoeften. Kook je veel en vaak, dan is een groter gasfornuis met zes branders vaak praktischer dan een gasfornuis met vier branders. Hoe meer branders je hebt, hoe meer gerechten je tegelijkertijd kookt.

Het voordeel van een goed elektrisch fornuis is dat deze zo makkelijk schoon te maken is: het is een glazen plaat die je eenvoudig af doet met een vochtige doek. Er zijn tegenwoordig echter ook gasfornuizen verkrijgbaar waarbij de branders in een glazen plaat zijn ingebouwd. Hierdoor maak je ook je gaskookplaat eenvoudig schoon.

Daarnaast zijn gasfornuizen verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. De meest gangbare kleuren zijn zwart en wit, maar je vind ze tegenwoordig ook andere kleuren.

Hoe sluit je een gasfornuis aan?

show product content

Sluit je gasfornuis alleen zelf aan als je hiervoor handig genoeg bent. Twijfel je, laat het dan over aan een vakman. Maak je fouten, dan zijn de gevolgen groot. Neem geen onnodige risico's. Het volgen van dit stappenplan is dan ook geheel op eigen risico:

  • Draai de gaskraan dicht
  • Plaats de comfooraansluiting. Als de gasslang direct op het gasfornuis aangesloten moet worden, sla je deze stap over.
  • Sluit de gasslang aan op het gasfornuis
  • Monteer de gasslang aan de gastoevoer
  • Controleer of er lekken zijn. Dit doe je met een beetje water en zeep: ontstaan er belletjes, dan ontsnapt er gas en herhaal je het bovenstaande proces. Vergeet niet de gaskraan weer dicht te draaien!

Wat zijn de voordelen van koken op gas?

show product content

Koken op gas ervaren de meeste mensen als authentieker dan koken op bijvoorbeeld een goed inductiefornuis. Bij koken op gas zie je de vlammen en voel je de warmte. Deze ervaring maakt het koken op gas vaak leuker voor sommige mensen.

Daarnaast is koken op gas nog steeds goedkoper dan elektrisch koken. Bovendien kook je met elke pan op gas: je hoeft geen nieuwe pannen aan te schaffen om op een gasfornuis te koken. Een ander voordeel is dat je pannen erg snel opwarmen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld koken op een keramisch fornuis.

Hoe maak je de branders van een gasfornuis schoon?

show product content

Er zijn allerlei manieren om de branders van je gasfornuis schoon mee te maken. Je haalt de brander van de pit af en legt deze in een bakje met water en wat soda. Je kunt hier ook cola voor gebruiken, of zelfs wat wasmiddel. Je laat je brander vervolgens een half uurtje weken. Nu maak je je branders eenvoudig met een sponsje schoon.

Heb je ovenreiniger in huis, dan spray je dit op de branders en laat je het een half uurtje weken. Na een half uurtje haal je de branders eruit en maak je deze eenvoudig schoon met een sponsje.

Wat verbruikt een gasfornuis per jaar?

show product content

Een gasfornuis gebruikt gemiddeld 37 m³ gas per jaar. Dit komt neer op zo'n 20 euro per jaar. Een elektrische kookplaat kost je gemiddeld 35 euro per jaar aan energiekosten. Het verschil is duidelijk!

Wat weegt een gasfornuis?

show product content

Hoeveel een gasfornuis weegt, hangt af van het merk en het model wat je hebt. Een gemiddeld gasfornuis met vier branders en een oven weegt ongeveer 45 kilo. Een groot gasfornuis met zes of meer branders weegt al snel zo'n 75 kilo.

Wat is een wokbrander?

show product content

Een wokbrander op een gasfornuis maakt het wokken erg eenvoudig: het is een grote pit met daarop een soort ring waarin je wok in past. Hierdoor wordt de hitte gelijkmatig verspreidt wat het wokken niet alleen makkelijker maakt, maar ook betere resultaten geeft.

Waar let je op bij de oven van een gasfornuis?

show product content

De meeste gasfornuizen hebben ook een oven. Met een goed gasfornuis met oven maak je eenvoudig pizza's warm, maak je ovenschotels en bak je de lekkerste cakes en taarten. Wat voor oven een gasfornuis heeft, hangt af van het merk en het model. Meestal is dit een heteluchtoven.

Let bij aankoop op de inhoud van de oven: is je huishouden groot, dan kies je idealiter een gasfornuis met een grotere oven. Let daarnaast op de verschillende inschuifhoogtes: hoe meer inschuifhoogtes er zijn, hoe meer gerechten je tegelijkertijd klaar maakt.

Sommige ovens zijn daarnaast ook zelfreinigend. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt: pyrolyse verwarmt de oven tot zo'n 500 °C, waardoor al het vuil van de wanden afgebrand wordt. Het enige wat je nog doet, is het as naderhand opvegen.

Een andere techniek is katalyse. Deze manier van reinigen is bijna hetzelfde als pyrolyse, maar dan op lagere temperaturen. Hydrolyse is een reinigingsfunctie die werkt met heet stoom. Welke reinigingsfunctie je oven ook heeft, het bespaart je tijd en moeite als je dit niet met de hand hoeft te doen.

Hoe komt deze handige Gasfornuis ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de speurtocht naar de beste Gasfornuis ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Gasfornuiss, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Gasfornuiss die te bestellen zijn in Nederland, hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Gasfornuiss het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Gasfornuiss stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Gasfornuiss op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Complete maaltijden kook je met deze Wiggo gasfornuis WO-E603R! Het fornuis werkt op gas en de oven met elektrische aansluiting. Bovenop vind je 4 kookzones. Wiggo WO-E603R is een 60cm breed fornuis met een vierkant bovenblad. Elektrische vonkontsteking maakt lucifer of aansteker overbodig. Dankzij de thermokoppel beveiliging wordt de gastoevoer afgesloten zodra de vlam uit is: geen vlam geen gas. De oven (Netto 57 liter) is aan de binnenzijde geëmailleerd voor eenvoudige reiniging. Tevens beschikt de elektrische conventionele oven over drie bakfuncties, waaronder: bovenwarmte, onderwarmte, Conventioneel (boven- en onderwarmte). De conventionele oven is voorzien van 3 ovensystemen: Bovenwarmte Onderwarmte Conventioneel (boven- en onderwarmte) Gaskookgedeelte: Linksvoor: Normaalbrander 2.8 kW Linksachter: Normaalbrander 1.7 kW Rechtsachter: Sudderbrander 1.7 kW Rechtsvoor: Sterkbrander 1.0 kW

1. Wiggo WO-E603R(BB) Serie 3 - Gasfornuis - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Wok een gezonde maaltijd op de 3 kilowatt krachtige wokbrander van de Inventum VFG6034WGRVS. De ovenruimte is met een inhoud van 65 liter groot genoeg voor het bereiden van een middelgroot gerecht, zoals een grote ovenschaal met gegrilde groenten of een hele kip. De oven beschikt over 5 bereidingssystemen waardoor je taarten bakt, ovenschotels bereidt of een gerecht grillt. Weet je niet welk ovenbereidingssysteem je nodig hebt? In de ovendeur staat per type gerecht welk ovenbereidingssysteem je het beste gebruikt. Als je de timer inschakelt staat je gerecht nooit te lang in de oven, hij schakelt namelijk automatisch uit.

2. Inventum VFG6034WGRVS


Product informatiePlus or Show more

Everglades EVCK049 Dit Zwarte gasfornuis van 90cm breed, heeft energieklasse A en is voorzien van thermokoppel. Dit betekent dat de gastoevoer automatisch uitschakelt als de vlam per ongeluk dooft. De gaspitten kunnen ontstoken worden door middel van de geïntegreerde vonkontsteking. De oven is elektrisch Dit fornuis beschikt o.a. over 5 gasbrander waaronder 4 gewone branders + 1 wok brander ,en een turbo oven. Het EVCK049 fornuis heeft 9 standen. 1 ) Onder warmte 2 ) Bovenwarmte 3 ) Onder en Bovenwarmte 4 ) Grill 5 ) Grill met hete lucht 6 ) Hete lucht met onder en bovenwarmte 7 ) Apart ring verwarming s element met ventilator voor een optimale warmte verdeling in de oven 8 ) Ventilator 9 ) verlichting Verder is het fornuis voorzien van een volledig glazen binnendeur, dankzij het eenvoudige clicksysteem kan je de binnen ruit gemakkelijk verwijderen om die schoon te maken. De geëmailleerde binnenzijde van de oven is gemakkelijk te reinigen , de poten zijn circa 3 cm in hoogte verstelbaar. Dankzij de breedte van 90 cm, diepte van 60 cm en een oven inhoud van 110L heeft biedt dit fornuis alle ruimte om te koken en te bakken. Het glazen deksel geeft dit fornuis een extra luxe uitstraling. Onder het ovengedeelte bevindt zich een handige opbergruimte voor de pannen.

3. Everglades EVCK049 Gasfornuis 90 cm Zwart


Product informatiePlus or Show more

Complete maaltijden kook je met deze Wiggo gasfornuis WO-E505R! Het fornuis werkt op gas en de oven met elektrische aansluiting. Bovenop vind je 4 kookzones. Wiggo WO-E505R is een 50cm breed fornuis met een diepte van 60cm. Elektrische geïntegreerde vonkontsteking maakt lucifer of aansteker overbodig. Dankzij de thermokoppel beveiliging wordt de gastoevoer afgesloten zodra de vlam uit is: geen vlam geen gas. De oven (Netto 62 liter) is aan de binnenzijde geëmailleerd voor eenvoudige reiniging. Tevens beschikt de elektrische conventionele oven over vier bakfuncties, waaronder: grill, bovenwarmte, onderwarmte, Conventioneel (boven- en onderwarmte). De conventionele oven is voorzien van 3 ovensystemen: Grill Bovenwarmte Onderwarmte Conventioneel (boven- en onderwarmte) Algemeen: Energieklasse A Conventionele oven Uitneembare ovendeur, dubbelvoudig glas Gaskookgedeelte: Linksvoor: Normaalbrander 2.8 kW Linksachter: Normaalbrander 1.7 kW Rechtsachter: Sudderbrander 1.7 kW Rechtsvoor: Sterkbrander 1.0 kW Bediening: Extra grote ovenruimte: 62L Glazen afdekplaat donker gecoat 1 bakplaat (40mm) en 1 rooster in de oven Standaard 220V – 230V aansluiting Afmetingen in cm (HxBxD) : 85 x 50 x 60 Kleur: Rvs Plaatsing: Vrijstaand Aantal ovens: 1 Type kookplaat: Gas Type oven: Elektrisch Aantal kookzones: 4 Energielabel: A Bruto inhoud oven: 68 liter Netto inhoud oven: 62 liter Gewicht: 39 kg Inhoud: Gasfornuis Bakplaat (40mm) Bakrooster Handleiding

4. Wiggo WO-E505R(BB) Serie 5 - Gasfornuis - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Complete maaltijden kook je met WIGGO Gasfornuis WO-E605R! Het fornuis werkt op gas en de oven met elektrische aansluiting. Bovenop vind je 4 kookzones. Wiggo WO-E605R is een 60cm breed fornuis met een vierkant bovenblad. Elektrische vonkontsteking maakt lucifer of aansteker overbodig. Dankzij de thermokoppel beveiliging wordt de gastoevoer afgesloten zodra de vlam uit is: geen vlam geen gas. De oven (Netto 57 liter) is aan de binnenzijde geëmailleerd voor eenvoudige reiniging en heeft een dubbele ovenverlichting. Tevens beschikt de elektrische multifunctionele oven over vele diverse bakfuncties, waaronder: Hete lucht, convectie, bovenwarmte, onderwarmte, dubbele turbo fan, grillen etc. De Multifunctionele oven is voorzien van 7 ovensystemen: •Boven- en onderwarmte •Onderwarmte •Hetelucht •Circulatie grillen (turbo) •Boven- en onderwarmte met circulatie (turbo) •Onderwarmte met circulatie (turbo) Algemeen: •Energieklasse A •Multifunctionele oven •Uitneembare ovendeur, dubbelvoudig glas Gaskookgedeelte: •Linksvoor: Sterkbrander 2.8 kW •Linksachter: Normaalbrander 1.7 kW •Rechtsachter: Sudderbrander 1.7 kW •Rechtsvoor: Sudderbrander 1 kW Bediening: •Extra grote ovenruimte: 57L •Glazen afdekplaat donker gecoat •1 bakplaat (40mm) en 1 rooster in de oven •Standaard 220V – 230V aansluiting •Afmetingen in cm (HxBxD) : 85 x 60 x 60 •Hoogte verstelbaar van 85 tot 91 cm •Kleur: Zwart •Plaatsing: Vrijstaand •Aantal ovens: 1 •Type kookplaat: Gas •Type oven: Elektrisch •Aantal kookzones: 4 •Energielabel: A •Bruto inhoud oven: 76 liter •Netto inhoud oven: 57 liter •Gewicht: 40 kg Inhoud Fornuis: •Gasfornuis •Bakplaat (40mm) •Bakrooster •Handleiding

5. Wiggo WO-E605R(BB) Serie 5 - Gasfornuis - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Inventum VFG6020GWIT is een vrijstaand fornuis van 60 cm. breed geschikt voor koken, bakken en braden. Dit fornuis heeft een multifunctionele oven voorzien van 10 functies waaronder grill, hetelucht, onder- en bovenwarmte en diverse combinatie mogelijkheden. De oven beschikt over een zuinig energieklasse A label en heeft een inhoud van 65 liter. Daarin kunnen op 5 verschillende niveaus gerechten bereid worden. Praktisch verder bij de oven is de aandacht welke bij ontwikkeling besteed is aan eenvoudig schoonmaken: zo heeft de oven een volledig afsluitende ovendeur op een enkele glasplaat, zijn de binnenwanden voorzien van easy clean coating en bestaat de vangschaal bovenop het fornuis volledig uit één stuk. Kookgedeelte Het kookvlak is voorzien van 4 branders waaronder een sterkbrander van 3,0 kW, een sudderbrander van 1 kW en twee normale branders van 1,75 kW. Alle branders worden automatisch ontstoken bij het opendraaien van de knoppen. Voor de veiligheid zijn de branders uitgevoerd met een thermokoppel: als tijdens het koken de vlam uitwaait dan wordt het gas automatisch afgesloten.

6. Inventum VGF6020GWIT - Gasfornuis - Wit


Product informatiePlus or Show more

Met het vrijstaande Inventum fornuis VFG6020GRVS kun je koken, bakken en braden tegelijk. Het kookgedeelte heeft vier branders met gietijzeren pandragers. De multifunctionele oven heeft een inhoud van 62 liter en beschikt over elf verschillende ovenprogramma's, waar je de heerlijkste gerechten mee kunt maken. Door de 5 insteekniveaus kun je gelijktijdig meerdere gerechten bereiden en geen gedoe met schoonmaken: door de volledig glazen binnendeur heb je geen last van randen of kieren waar vet en vuil zich kunnen ophopen. Daarnaast is de oven voorzien van een easy clean coating, voor extra schoonmaakgemak. Wel zo handig! Met het glazen sierdeksel kun je het kookgedeelte afdekken, zodat alles er weer netjes bij staat na het koken. - multifunctionele oven, 62 liter - 10 ovenprogramma's - gietijzeren pandragers - ovenruimte met easy clean emaille - 5 insteekniveaus

7. Inventum VFG6020GRVS - Fornuis - RVS


Product informatiePlus or Show more

De Bosch HXA090D50N is een gasfornuis met 7 verwarmingssystemen waarmee je je gerecht bakt, grillt en verwarmt. Ben je een echte pizzaliefhebber? Gebruik dan de pizzastand voor een knapperige kaaskorst en een krokante bodem. Wanneer je meerdere maaltijden tegelijk bereidt, kies je voor turbo hetelucht. Met deze functie verwarmt je ovenruimte sneller en gelijkmatiger. Het voordeel hiervan is dat je baksels overal even gaar zijn. Op de kookplaat vind je een sterkbrander, 2 normaalbranders en een sudderbrander. Na het koken plaats je de glazen afdekplaat op het apparaat. Hierdoor heb je niet alleen extra opbergruimte, maar blijft je kookplaat ook langer schoon.

8. Bosch HXA090D50N


Product informatiePlus or Show more

Complete maaltijden kook je met dit prachtige WIGGO Gas Fornuis WO-E969R! Het fornuis werkt op gas en de oven met elektrische aansluiting. Bovenop vind je 6 kookzones waar je al je kookkunsten op kwijt kunt! Wiggo WO-E969R is een 90cm breed fornuis met een vierkant bovenblad. De standaard meegeleverde gietijzeren pannendragers zorgen voor stabiliteit bij het koken en zijn gemakkelijk schoon te maken met een mild sopje. Elektrische vonkontsteking maakt lucifer of aansteker overbodig. Dankzij de thermokoppel beveiliging wordt de gastoevoer afgesloten zodra de vlam uit is: geen vlam geen gas. De Elektrische multifunctionele oven (Netto 98 liter) is aan de binnenzijde geëmailleerd voor eenvoudige reiniging en heeft een dubbele ovenverlichting. Tevens beschikt de elektrische multifunctionele oven over vele diverse bakfuncties, waaronder: Hete lucht, convectie, bovenwarmte, onderwarmte, dubbele turbo fan, grillen etc. Mantelkoeling/Inwendige Turbo koeling: Wiggo 9 serie gasfornuizen beschikken over een inwendig systeem van geforceerde koude luchtcirculatie Hierdoor blijft de temperatuur van de ovendeur, ovenruit en andere buitenzijdes altijd verantwoord laag en zorgt ervoor dat de interne techniek en de keukenmeubelen geen extreme warmteschommelingen ervaren. Hoewel tegenwoordig de meeste ovendeuren behoorlijk warmtegeïsoleerd zijn, kan aanraking met de buitenkant behoorlijk pijn doen en soms tot verbranding leiden. Een oven met inwendige koeling is sneller afgekoeld dan een gewone oven. Zo loop je korter de kans je te verbranden nadat je een gerecht hebt bereid. Standaard beschikt de Wiggo 9 serie fornuizen over een LOW-E GLASS oven deur. Deze techniek zorgt ervoor dat er een minimale warmte verlies ontstaat. De Multifunctionele oven is voorzien van 7 ovensystemen: •Boven- en onderwarmte •Onderwarmte •Hetelucht plus •Circulatie grillen (turbo) •Ontdooien •Boven- en onderwarmte met circulatie (turbo) •Onderwarmte met circulatie (turbo) Algemeen: •Energieklasse A •Multifunctionele oven •Mantelkoeling/Inwendige Turbo koeling •LOW-E GLASS •2 turbo ventilatoren •Uitneembare ovendeur, dubbelvoudig glas Gaskookgedeelte: •Linksvoor: Wokbrander (triple brander) 3.2kW •Linksachter: Normaalbrander 1.7 kW •Midden voor: Sterkbrander 2.8 kW •Midden achter: Normaalbrander 1.7 kW •Rechtsachter: Sudderbrander 1 kW •Rechtsvoor: Sterkbrander 2.8 kW Bediening: •Extra grote ovenruimte: 98L •Digitale programma klok •Mantelkoeling •Inwendige dubbele turbo fan koeling •Elektronische vonkontsteking in de knoppen •Thermo-elektrische beveiliging voor alle gasbranders: geen vlam, geen gas! •Gietijzeren pandragers •Glazen afdekplaat donker gecoat •Volledig dubbele glazen deur (LOW-E GLASS) •Aluminium handvat •2 bakplaten (40mm) en 1 rooster in de oven •Dubbele binnenverlichting •Uitneembare zijroosters •Dubbele Gascategorie •Standaard 220V – 230V aansluiting •Afmetingen in cm (HxBxD) : 85 x 90 x 60 •Hoogte verstelbaar van 85 tot 91 cm •Kleur: Zwart •Plaatsing: Vrijstaand •Aantal ovens: 1 •Type kookplaat: Gas •Type oven: Elektrisch •Aantal kookzones: 6 •Energielabel: A •Bruto inhoud oven: 126 liter •Netto inhoud oven: 98 liter •Grillfunctie: Ja •Gewicht: 69 kg Inhoud Fornuis: •Gasfornuis •2x Bakplaat (40mm) •Bakrooster •Handleiding

9. Wiggo WO-E969R(BB) Serie 9 - Gasfornuis - Zwart - 6 kookzones


Product informatiePlus or Show more

Het Everglades EVCK039 gasfornuis met energieklasse A beschikt over een een gas oven en is 50 cm breed. Dit fornuis heeft 4 kookzones, 1 kleine, 2 middel en, 1 grote zone. De gasoven heeft een oveninhoud van 54 liter. De EVCK039 heeft bandstalen pannendragers, en een metalen afdekplaat. Dit gasfornuis is voorzien van een volledig glazen binnendeur met click systeem, om de binnen ruit te verwijderen, zaodat deze eenvoudig schoon te maken is. Door de emaile binnen kant van de oven is deze ook makkelijk schoon te maken. Standaard meegeleverd: - bakplaat - ovenrooster Ruim en flexibel: Dankzij de breedte van 50cm past het Everglades gasfornuis in elke keuken en door de diepte van 55 cm is het fornuis toch ruim genoeg om gemakkelijk op te koken en in te bakken Thermokoppel vlambeveiliging Vanwege de vlambeveiliging is dit fornuis veilig in gebruik. Mocht de gasvlam onbedoeld uitgaan, dan sluit de thermokoppel de toevoer van gas af. Kort gezegd: geen vlam, geen gas. Let op : dit is een gas / gas fornuis , de oven kan alleen met lage midden en hoge vlam geregeld worden..heeft dus geen temperatuur aanduiding wat ook niet kan met een gas /gas de gas oven heeft geen verlichting,

10. Everglades EVCK039 - Gasfornuis met Gasoven


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gasfornuiss er zijn namelijk 229 verschillende op de markt..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Gasfornuis kopen.