De Bestenu Gasfornuis Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/21/2020


Je gasfornuis is aan vervanging toe, dus je komt er niet onder uit: er moet een nieuwe komen. Waar je op let voordat je deze nieuwe aanwinst binnen sleept, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten gasfornuizen zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende gasfornuizen verkrijgbaar. Welke het beste is, hangt af van jouw behoeften. Kook je veel en vaak, dan is een groter gasfornuis met zes branders vaak praktischer dan een gasfornuis met vier branders. Hoe meer branders je hebt, hoe meer gerechten je tegelijkertijd kookt.

Het voordeel van een goed elektrisch fornuis is dat deze zo makkelijk schoon te maken is: het is een glazen plaat die je eenvoudig af doet met een vochtige doek. Er zijn tegenwoordig echter ook gasfornuizen verkrijgbaar waarbij de branders in een glazen plaat zijn ingebouwd. Hierdoor maak je ook je gaskookplaat eenvoudig schoon.

Daarnaast zijn gasfornuizen verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. De meest gangbare kleuren zijn zwart en wit, maar je vind ze tegenwoordig ook andere kleuren.

Hoe sluit je een gasfornuis aan?

hide product content

Sluit je gasfornuis alleen zelf aan als je hiervoor handig genoeg bent. Twijfel je, laat het dan over aan een vakman. Maak je fouten, dan zijn de gevolgen groot. Neem geen onnodige risico's. Het volgen van dit stappenplan is dan ook geheel op eigen risico:

  • Draai de gaskraan dicht
  • Plaats de comfooraansluiting. Als de gasslang direct op het gasfornuis aangesloten moet worden, sla je deze stap over.
  • Sluit de gasslang aan op het gasfornuis
  • Monteer de gasslang aan de gastoevoer
  • Controleer of er lekken zijn. Dit doe je met een beetje water en zeep: ontstaan er belletjes, dan ontsnapt er gas en herhaal je het bovenstaande proces. Vergeet niet de gaskraan weer dicht te draaien!

Wat zijn de voordelen van koken op gas?

hide product content

Koken op gas ervaren de meeste mensen als authentieker dan koken op bijvoorbeeld een goed inductiefornuis. Bij koken op gas zie je de vlammen en voel je de warmte. Deze ervaring maakt het koken op gas vaak leuker voor sommige mensen.

Daarnaast is koken op gas nog steeds goedkoper dan elektrisch koken. Bovendien kook je met elke pan op gas: je hoeft geen nieuwe pannen aan te schaffen om op een gasfornuis te koken. Een ander voordeel is dat je pannen erg snel opwarmen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld koken op een keramisch fornuis.

Hoe maak je de branders van een gasfornuis schoon?

hide product content

Er zijn allerlei manieren om de branders van je gasfornuis schoon mee te maken. Je haalt de brander van de pit af en legt deze in een bakje met water en wat soda. Je kunt hier ook cola voor gebruiken, of zelfs wat wasmiddel. Je laat je brander vervolgens een half uurtje weken. Nu maak je je branders eenvoudig met een sponsje schoon.

Heb je ovenreiniger in huis, dan spray je dit op de branders en laat je het een half uurtje weken. Na een half uurtje haal je de branders eruit en maak je deze eenvoudig schoon met een sponsje.

Wat verbruikt een gasfornuis per jaar?

hide product content

Een gasfornuis gebruikt gemiddeld 37 m³ gas per jaar. Dit komt neer op zo'n 20 euro per jaar. Een elektrische kookplaat kost je gemiddeld 35 euro per jaar aan energiekosten. Het verschil is duidelijk!

Wat weegt een gasfornuis?

hide product content

Hoeveel een gasfornuis weegt, hangt af van het merk en het model wat je hebt. Een gemiddeld gasfornuis met vier branders en een oven weegt ongeveer 45 kilo. Een groot gasfornuis met zes of meer branders weegt al snel zo'n 75 kilo.

Wat is een wokbrander?

hide product content

Een wokbrander op een gasfornuis maakt het wokken erg eenvoudig: het is een grote pit met daarop een soort ring waarin je wok in past. Hierdoor wordt de hitte gelijkmatig verspreidt wat het wokken niet alleen makkelijker maakt, maar ook betere resultaten geeft.

Waar let je op bij de oven van een gasfornuis?

hide product content

De meeste gasfornuizen hebben ook een oven. Met een goed gasfornuis met oven maak je eenvoudig pizza's warm, maak je ovenschotels en bak je de lekkerste cakes en taarten. Wat voor oven een gasfornuis heeft, hangt af van het merk en het model. Meestal is dit een heteluchtoven.

Let bij aankoop op de inhoud van de oven: is je huishouden groot, dan kies je idealiter een gasfornuis met een grotere oven. Let daarnaast op de verschillende inschuifhoogtes: hoe meer inschuifhoogtes er zijn, hoe meer gerechten je tegelijkertijd klaar maakt.

Sommige ovens zijn daarnaast ook zelfreinigend. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt: pyrolyse verwarmt de oven tot zo'n 500 °C, waardoor al het vuil van de wanden afgebrand wordt. Het enige wat je nog doet, is het as naderhand opvegen.

Een andere techniek is katalyse. Deze manier van reinigen is bijna hetzelfde als pyrolyse, maar dan op lagere temperaturen. Hydrolyse is een reinigingsfunctie die werkt met heet stoom. Welke reinigingsfunctie je oven ook heeft, het bespaart je tijd en moeite als je dit niet met de hand hoeft te doen.

Hoe komt deze handige Gasfornuis opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Gasfornuis ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Gasfornuiss, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Gasfornuiss die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Gasfornuiss het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Gasfornuiss stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Gasfornuiss

De beste Gasfornuiss op een rij

Product informatiePlus or Show more

Met het vrijstaande Inventum fornuis VFG6034WGRVS kun je koken, bakken en braden tegelijk. Het kookgedeelte heeft gietijzeren pandragers en vier branders, waaronder een krachtige wokbrander. De multifunctionele oven heeft een inhoud van 65 liter en beschikt over tien verschillende ovenprogramma's, waar je de heerlijkste gerechten mee kunt maken. 5 insteekniveaus Door de 5 insteekniveaus kun je gelijktijdig meerdere gerechten bereiden en geen gedoe met schoonmaken: door de volledig glazen binnendeur heb je geen last van randen of kieren waar vet en vuil zich kunnen ophopen. Easy Clean coating Daarnaast is de oven voorzien van een easy clean coating, voor extra schoonmaakgemak. Wel zo handig! Met het glazen sierdeksel kun je het kookgedeelte afdekken, zodat alles er weer netjes bij staat na het koken. Kenmerken Multifunctionele oven van 62 liter 10 ovenprogramma's Gietijzeren pandragers Krachtige wokbrander Ovenruimte met easy clean emaille Let op: de gasslang die hierbij besteld dient te worden is afhankelijk van de plaats waar je deze aan wilt sluiten.

1. Inventum VFG6034WGRVS - Fornuis - RVS


Product informatiePlus or Show more

Complete maaltijden kook je met deze Wiggo gasfornuis WO-E505R! Het fornuis werkt op gas en de oven met elektrische aansluiting. Bovenop vind je 4 kookzones. Wiggo WO-E505R is een 50cm breed fornuis met een diepte van 60cm. Elektrische geïntegreerde vonkontsteking maakt lucifer of aansteker overbodig. Dankzij de thermokoppel beveiliging wordt de gastoevoer afgesloten zodra de vlam uit is: geen vlam geen gas. De oven (Netto 62 liter) is aan de binnenzijde geëmailleerd voor eenvoudige reiniging. Tevens beschikt de elektrische conventionele oven over vier bakfuncties, waaronder: grill, bovenwarmte, onderwarmte, Conventioneel (boven- en onderwarmte). De conventionele oven is voorzien van 3 ovensystemen: Grill Bovenwarmte Onderwarmte Conventioneel (boven- en onderwarmte) Algemeen: Energieklasse A Conventionele oven Uitneembare ovendeur, dubbelvoudig glas Gaskookgedeelte: Linksvoor: Normaalbrander 2.8 kW Linksachter: Normaalbrander 1.7 kW Rechtsachter: Sudderbrander 1.7 kW Rechtsvoor: Sterkbrander 1.0 kW Bediening: Extra grote ovenruimte: 62L Glazen afdekplaat 1 bakplaat (40mm) en 1 rooster in de oven Standaard 220V – 230V aansluiting Afmetingen in cm (HxBxD) : 85 x 50 x 60 Kleur: Rvs Plaatsing: Vrijstaand Aantal ovens: 1 Type kookplaat: Gas Type oven: Elektrisch Aantal kookzones: 4 Energielabel: A Bruto inhoud oven: 68 liter Netto inhoud oven: 62 liter Gewicht: 39 kg Inhoud: Gasfornuis Bakplaat (40mm) Bakrooster Handleiding

2. Wiggo WO-E505R(BB) Serie 5 - Gasfornuis - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Complete maaltijden kook je met WIGGO Gasfornuis WO-E905R! Het fornuis werkt op gas en de oven met elektrische aansluiting. Bovenop vind je 5 kookzones. Wiggo WO-E905R is een 90cm breed fornuis met een vierkant bovenblad. Elektrische vonkontsteking maakt lucifer of aansteker overbodig. Dankzij de thermokoppel beveiliging wordt de gastoevoer afgesloten zodra de vlam uit is: geen vlam geen gas. De oven (Netto 98 liter) is aan de binnenzijde geëmailleerd voor eenvoudige reiniging en heeft een dubbele ovenverlichting. Tevens beschikt de elektrische multifunctionele oven over vele diverse bakfuncties, waaronder: Hete lucht, convectie, bovenwarmte, onderwarmte, dubbele turbo fan, grillen etc. De Multifunctionele oven is voorzien van 7 ovensystemen: •Boven- en onderwarmte •Onderwarmte •Hetelucht •Circulatie grillen (turbo) •Boven- en onderwarmte met circulatie (turbo) •Onderwarmte met circulatie (turbo) Algemeen: •Energieklasse A •Multifunctionele oven •Uitneembare ovendeur, dubbelvoudig glas Gaskookgedeelte: •Linksvoor: Normaalbrander 1.7 kW •Linksachter: Normaalbrander 1.7 kW •Rechtsachter: Sudderbrander 1 kW •Rechtsvoor: Sterkbrander 2.8 kW •Midden: Wokbrander (triple brander) 3.2kW Bediening: •Extra grote ovenruimte: 98L •Glazen afdekplaat •1 bakplaat (40mm) en 1 rooster in de oven •Standaard 220V – 230V aansluiting •Afmetingen in cm (HxBxD) : 85 x 90 x 60 •Hoogte verstelbaar van 85 tot 91 cm •Kleur: Zwart •Plaatsing: Vrijstaand •Aantal ovens: 1 •Type kookplaat: Gas •Type oven: Elektrisch •Aantal kookzones: 5 •Energielabel: A •Bruto inhoud oven: 126 liter •Netto inhoud oven: 98 liter •Gewicht: 65 kg Inhoud Fornuis: •Gasfornuis •Bakplaat (40mm) •Bakrooster •Handleiding

3. Wiggo WO-E905R(BB) Serie 5 - Gasfornuis - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Met het vrijstaande Inventum fornuis VFG6034WGZWA kun je koken, bakken en braden tegelijk. Het kookgedeelte heeft gietijzeren pandragers en vier branders, waaronder een krachtige wokbrander. De multifunctionele oven heeft een inhoud van 65 liter en beschikt over elf verschillende ovenprogramma’s, waar je de heerlijkste gerechten mee kunt maken. Door de 5 insteekniveaus kun je gelijktijdig meerdere gerechten bereiden en geen gedoe met schoonmaken: door de volledig glazen binnendeur heb je geen last van randen of kieren waar vet en vuil zich kunnen ophopen. Daarnaast is de oven voorzien van een easy clean coating, voor extra schoonmaakgemak. Wel zo handig! Met het glazen sierdeksel kun je het kookgedeelte afdekken, zodat alles er weer netjes bij staat na het koken. Dit stijlvolle zwarte fornuis is een echte eyecatcher en staat prachtig in elke moderne keuken. multifunctionele oven, 65 liter 11 ovenprogramma's gietijzeren pandragers krachtige wokbrander ovenruimte met easy clean emaille

4. Inventum VFG6034WGZWA - Gasfornuis - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Complete maaltijden kook je met dit prachtige WIGGO Gas Fornuis WO-E508W! Het fornuis werkt op gas en de oven met elektrische aansluiting. Bovenop vind je 4 kookzones waar je al je kookkunsten op kwijt kunt! Wiggo WO-E508W is een 50cm fornuis met een vierkant bovenblad. Elektrische vonkontsteking maakt lucifer of aansteker overbodig. Dankzij de thermokoppel beveiliging wordt de gastoevoer afgesloten zodra de vlam uit is: geen vlam geen gas. De Elektrische multifunctionele oven (51 liter) is aan de binnenzijde geëmailleerd voor eenvoudige reiniging en heeft een ovenverlichting. De oven is voorzien van ovensystemen: • boven- en onderwarmte • onderwarmte • bovenwarmte • grillen Algemeen: • Energieklasse A • LOW-E GLASS Gaskookgedeelte: • Linksvoor: Normaalbrander 1.7 kW • Linksachter: Normaalbrander 1.7 kW • Rechtsachter: Sudderbrander 1 kW • Rechtsvoor: Sterkbrander 2.8 kW Bediening: • Ovenruimte: 51L • Elektronisch ontsteking via knop • Thermo-elektrische beveiliging voor alle gasbranders: geen vlam, geen gas! • Glazen afdekplaat • Volledig dubbele glazen deur • 1 lades en 1 rooster in de oven • Binnenverlichting • Uitneembare zijroosters • Dubbele Gascategorie • Standaard 220V – 230V aansluiting • Afmetingen in cm (HxBxD) : 85 x 50 x 55 • Kleur: WIT • Plaatsing: Vrijstaand • Aantal ovens: 1 • Type kookplaat: Gas • Type oven: Elektrisch • Aantal kookzones: 4 • Energielabel: A • Inhoud oven: 51L • Grillfunctie: Ja • Gewicht: 35 kg

5. Wiggo WO-E605R(BB) Serie 5 - Gasfornuis - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Met het vrijstaande Inventum fornuis VFG5020GRVS kun je koken, bakken en braden tegelijk. Het kookgedeelte heeft vier branders met gietijzeren pandragers. De multifunctionele oven heeft een inhoud van 62 liter en beschikt over elf verschillende ovenprogramma’s, waar je de heerlijkste gerechten mee kunt maken. Door de 5 insteekniveaus kun je gelijktijdig meerdere gerechten bereiden en geen gedoe met schoonmaken: door de volledig glazen binnendeur heb je geen last van randen of kieren waar vet en vuil zich kunnen ophopen. Reiniging Daarnaast is de oven voorzien van een easy clean coating, voor extra schoonmaakgemak. Wel zo handig! Met het glazen sierdeksel kun je het kookgedeelte afdekken, zodat alles er weer netjes bij staat na het koken. Er word ook een setje bij dit gasfornuis geleverd zodat het gasfornuis ook geschikt is voor het Belgische aardgas

6. Inventum VFG5020RVS - gasfornuis


Product informatiePlus or Show more

Complete maaltijden kook je met dit prachtige WIGGO Gas Fornuis WO-E969R! Het fornuis werkt op gas en de oven met elektrische aansluiting. Bovenop vind je 6 kookzones waar je al je kookkunsten op kwijt kunt! Wiggo WO-E969R is een 90cm breed fornuis met een vierkant bovenblad. De standaard meegeleverde gietijzeren pannendragers zorgen voor stabiliteit bij het koken en zijn gemakkelijk schoon te maken met een mild sopje. Elektrische vonkontsteking maakt lucifer of aansteker overbodig. Dankzij de thermokoppel beveiliging wordt de gastoevoer afgesloten zodra de vlam uit is: geen vlam geen gas. De Elektrische multifunctionele oven (Netto 98 liter) is aan de binnenzijde geëmailleerd voor eenvoudige reiniging en heeft een dubbele ovenverlichting. Tevens beschikt de elektrische multifunctionele oven over vele diverse bakfuncties, waaronder: Hete lucht, convectie, bovenwarmte, onderwarmte, dubbele turbo fan, grillen etc. Mantelkoeling/Inwendige Turbo koeling: Wiggo 9 serie gasfornuizen beschikken over een inwendig systeem van geforceerde koude luchtcirculatie Hierdoor blijft de temperatuur van de ovendeur, ovenruit en andere buitenzijdes altijd verantwoord laag en zorgt ervoor dat de interne techniek en de keukenmeubelen geen extreme warmteschommelingen ervaren. Hoewel tegenwoordig de meeste ovendeuren behoorlijk warmtegeïsoleerd zijn, kan aanraking met de buitenkant behoorlijk pijn doen en soms tot verbranding leiden. Een oven met inwendige koeling is sneller afgekoeld dan een gewone oven. Zo loop je korter de kans je te verbranden nadat je een gerecht hebt bereid. Standaard beschikt de Wiggo 9 serie fornuizen over een LOW-E GLASS oven deur. Deze techniek zorgt ervoor dat er een minimale warmte verlies ontstaat. De Multifunctionele oven is voorzien van 7 ovensystemen: •Boven- en onderwarmte •Onderwarmte •Hetelucht plus •Circulatie grillen (turbo) •Ontdooien •Boven- en onderwarmte met circulatie (turbo) •Onderwarmte met circulatie (turbo) Algemeen: •Energieklasse A •Multifunctionele oven •Mantelkoeling/Inwendige Turbo koeling •LOW-E GLASS •2 turbo ventilatoren •Uitneembare ovendeur, dubbelvoudig glas Gaskookgedeelte: •Linksvoor: Wokbrander (triple brander) 3.2kW •Linksachter: Normaalbrander 1.7 kW •Midden voor: Sterkbrander 2.8 kW •Midden achter: Normaalbrander 1.7 kW •Rechtsachter: Sudderbrander 1 kW •Rechtsvoor: Sterkbrander 2.8 kW Bediening: •Extra grote ovenruimte: 98L •Digitale programma klok •Mantelkoeling •Inwendige dubbele turbo fan koeling •Elektronische vonkontsteking in de knoppen •Thermo-elektrische beveiliging voor alle gasbranders: geen vlam, geen gas! •Gietijzeren pandragers •Glazen afdekplaat •Volledig dubbele glazen deur (LOW-E GLASS) •Aluminium handvat •2 bakplaten (40mm) en 1 rooster in de oven •Dubbele binnenverlichting •Uitneembare zijroosters •Dubbele Gascategorie •Standaard 220V – 230V aansluiting •Afmetingen in cm (HxBxD) : 85 x 90 x 60 •Hoogte verstelbaar van 85 tot 91 cm •Kleur: Zwart •Plaatsing: Vrijstaand •Aantal ovens: 1 •Type kookplaat: Gas •Type oven: Elektrisch •Aantal kookzones: 6 •Energielabel: A •Bruto inhoud oven: 126 liter •Netto inhoud oven: 98 liter •Grillfunctie: Ja •Gewicht: 69 kg Inhoud Fornuis: •Gasfornuis •2x Bakplaat (40mm) •Bakrooster •Handleiding

7. Wiggo WO-E969R(BB) Serie 9 - Gasfornuis - Zwart - 6 kookzones


Product informatiePlus or Show more

Deze Bosch HXC350H50N Serie 4 is een vrijstaand fornuis met gaskookplaat en een oven met 5 verschillende functies. Dit fornuis heeft onder meer een elektronische klok waarmee je eenvoudig de start- en eindtijd kunt instellen. Zo is je ovenschotel perfect bereid wanneer je thuis komt na het werk. De kookzone linksvoor is een wokbrander die een vermogen heeft tot 3.5 kW. Koken op een hoog vermogen Het gasfornuis beschikt over een kookzone, met een maximaal vermogen van 3.5 kW. Deze kookzone wordt ook wel de wokbrander genoemd. Je kunt gerechten warm houden, maar ook op hoog vuur bereiden. Dit maakt het koken sneller en makkelijker en is het mogelijk grotere gerechten te bereiden. Draaiknop bediening Het vrijstaande fornuis van Bosch beschikt over een draaiknop systeem. Via deze draaiknoppen zijn de instellingen van de kookplaat en de oven gemakkelijk in te stellen. Verwarmingsstanden en functies van de Bosch HXC350H50N Boven- en onderwarmte, Boven- en onderwarmte Grill, Onderwarmte, Variable grootvlakgrill, Variabele kleinvlakgrill Elektronische klok met dagtijdindicatie, kookwekker, start en stopfunctie Kookzones Linksvoor: Wokbrander 3.5 kW Linksachter: Normaalbrander 1.75 kW Rechtsachter: Sudderbrander 1 kW Rechtsvoor: Normaalbrander 1.75 kW

8. Bosch HXC350H50N Serie 4 - Gasfornuis - RVS


Product informatiePlus or Show more

Met maar liefst 7 kookfuncties beschik je over de juiste functie voor ieder gerecht. Met dit gasfornuis bereid je je avondeten in no time. Klaar met koken? De Beko FSM52310D is dankzij de stoomreinigingsfunctie eenvoudig schoon te maken. De afdekplaat is van glas, net als de binnendeur. De binnendeur is geheel verwijderbaar en dus eenvoudig te reinigen. Dit model is 50 cm breed en 85 cm hoog. Wil je voor vanavond een kip braden, met daarbij een hartige taart als toetje? Dankzij de gelijkmatige warmtegeleiding bak je verschillende soorten gerechten gezamenlijk.

9. Beko FSM52310DXNL - Gasfornuis


Product informatiePlus or Show more

Met het vrijstaande Inventum fornuis VFG6008WIT kun je koken, bakken en braden tegelijk. Het kookgedeelte heeft vier branders met bandstalen pandragers. De hetelucht oven heeft een inhoud van 62 liter en beschikt over zes verschillende ovenprogramma’s, waar je de heerlijkste gerechten mee kunt maken. Door de 5 insteekniveaus kun je gelijktijdig meerdere gerechten bereiden en geen gedoe met schoonmaken: door de volledig glazen binnendeur heb je geen last van randen of kieren waar vet en vuil zich kunnen ophopen. Daarnaast is de oven voorzien van een easy clean coating, voor extra schoonmaakgemak. Wel zo handig! Met het glazen sierdeksel kun je het kookgedeelte afdekken, zodat alles er weer netjes bij staat na het koken. hetelucht oven, 62 liter 6 ovenprogramma's pandragers van bandstaal ovenruimte met easy clean emaille 5 insteekniveaus

10. Inventum VFG6008WIT - Gasfornuis - Wit


Producten die overeenkomstig zijn aan Gasfornuiss


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gasfornuiss. Er zijn namelijk 229 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Gasfornuis kopen.