Wat is de beste Elektrisch fornuis van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Elektrisch fornuis is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Elektrisch fornuis van 2024? Na het analyseren van 121 Elektrisch fornuizen kwam de Everglades EVCK5030 Keramisch Fornuis Zwart als beste uit onze Elektrisch fornuis-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Elektrisch fornuizen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Elektrisch fornuizen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Elektrisch fornuis-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Elektrisch fornuizen

1Score: 9.8
Everglades EVCK5030 Keramisch Fornuis Zwart
Everglades EVCK5030 Keramisch Fornuis Zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Beko FSS66000GW - Elektrisch Fornuis
Beko FSS66000GW - Elektrisch Fornuis
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Alpecin AMICA Vitrokeramisch fornuis ACV6003S
Beste elektrische kookplaat
Alpecin AMICA Vitrokeramisch fornuis ACV6003S
Alpecin
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Bosch HLN39A060U
Bosch HLN39A060U
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
Inventum VFI6042ZWA Vrijstaand inductie fornuis
Inventum VFI6042ZWA Vrijstaand inductie fornuis
Inventum
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.5
Bosch HKR39C250
Bosch HKR39C250
Bosch
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Everglades EVCK6051 Inductie Fornuis 60cm
Everglades EVCK6051 Inductie Fornuis 60cm
Everglades
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Frilec KÖLN-ECI61-60B Vrijstaand Inductie Fornuis
Frilec KÖLN-ECI61-60B Vrijstaand Inductie Fornuis
Frilec
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
ETNA FIV560ZWA
ETNA FIV560ZWA
ETNA
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Beko FSS56000GW - Elektrisch Fornuis
Beko FSS56000GW - Elektrisch Fornuis
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrisch Fornuis Koopgids

Op zoek naar een veilig en energiezuinig fornuis? Kies dan voor een elektrisch fornuis! Hiermee ga je van het gas en ben je goedkoper uit. Lees meer in de koopgids!

Voordelen van een elektrisch fornuis

Een elektrisch fornuis biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten fornuizen. Ten eerste is het gemakkelijker schoon te maken, omdat het oppervlak vlak is en er geen gasbranders zijn waar vuil en etensresten tussen kunnen blijven zitten.

Bovendien is een elektrisch fornuis veiliger, omdat er geen open vlammen zijn die brandgevaar kunnen opleveren. Tot slot biedt een elektrisch fornuis een nauwkeurigere temperatuurregeling en is het energiezuiniger dan een gasfornuis.

Belangrijkste kenmerken

Bij het kiezen van een elektrisch fornuis zijn er enkele belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Ten eerste is het aantal kookzones van belang. Afhankelijk van de grootte van je huishouden en je kookgewoontes kun je kiezen voor een elektrisch fornuis met vier, vijf of zelfs zes kookzones. 

Daarnaast is het vermogen van de kookzones ook belangrijk om op te letten. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je eten klaar is. Verder kun je kijken naar het type kookplaat, bijvoorbeeld keramisch of inductie, en of het fornuis een ingebouwde oven heeft. Andere kenmerken die van belang kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld de afmetingen van het fornuis en de aanwezigheid van speciale functies, zoals een timer of kinderbeveiliging.

Gemiddelde levensduur

Een elektrisch fornuis gaat doorgaans zo'n 10 tot 15 jaar mee, afhankelijk van hoe goed het apparaat wordt onderhouden en gebruikt. Om de levensduur te verlengen, is het belangrijk om het fornuis regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Hierdoor blijft het apparaat in goede conditie en voorkom je dat er defecten optreden. 

Verder is het belangrijk om het fornuis op de juiste manier te gebruiken, bijvoorbeeld door de pannen op de juiste manier te plaatsen en het apparaat niet over te belasten.

Kookzones

Elektrische fornuizen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten kookzones. De meest voorkomende zijn de traditionele ronde kookzones, maar er zijn ook andere opties beschikbaar, zoals een inductiekookplaat of een flexibele kookzone.

Een inductiekookplaat is een type kookzone dat gebruikmaakt van elektromagnetische energie om warmte te genereren, waardoor alleen de pan zelf warm wordt. Dit zorgt voor een zeer efficiënte en snelle manier van koken, omdat het minder tijd kost om de pan te verwarmen en minder energie verbruikt. Een nadeel van inductiekookplaten is dat ze meestal duurder zijn dan traditionele kookzones en dat speciale pannen nodig zijn die geschikt zijn voor inductie.

Een flexibele kookzone is een kookzone die bestaat uit meerdere ronde zones die kunnen worden gecombineerd tot één grote zone. Hierdoor kunnen grotere pannen of bakplaten op de kookzone worden geplaatst en wordt het kookoppervlak flexibeler en veelzijdiger.

hero illustration

Hoe testen we Elektrisch fornuizen?

Om de beste Elektrisch fornuis te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Elektrisch fornuis-test hebben we 121 Elektrisch fornuizen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Elektrisch fornuis-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Elektrisch fornuis-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Elektrisch fornuis-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Elektrisch fornuis in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 121 Elektrisch fornuizen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Elektrisch fornuizen op een rij

1. Everglades EVCK5030 Keramisch Fornuis Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Everglades EVCK5030 Keramisch Fornuis Zwart

 • list plusCompact formaat, past in elke keuken
 • list plusKrachtige keramische kookzones voor snelle en nauwkeurige controle over warmte
 • list plusRoyale oveninhoud van 48 liter voor grote maaltijden en culinaire creaties

Nadelen Everglades EVCK5030 Keramisch Fornuis Zwart

 • list plusMoet worden voorzien van een stekker bij aanschaf
 • list plusBelangrijk om installatie door een erkend installateur te laten uitvoeren

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op mijn Everglades EVCK5030, een mooi vrijstaand keramisch fornuis in tijdloos zwart. Met een breedte van 50 centimeter past dit fornuis perfect in elke keuken, zelfs in kleine ruimtes. De krachtige keramische kookzones, met twee keer 1200 watt en twee keer 1700 watt, zorgen voor snelle en nauwkeurige warmtecontrole, waardoor ik moeiteloos verschillende gerechten kan bereiden. En met een royale oveninhoud van 48 liter kan ik gemakkelijk grote maaltijden klaarmaken voor mijn gezin.

De ovenfuncties, waaronder boven-onderwarmte, bovenwarmte, onderwarmte en grill, bieden mij de veelzijdigheid die ik nodig heb voor allerlei verschillende gerechten. En het feit dat ik het fornuis op twee fasen kan aansluiten, geeft mij de flexibiliteit die ik nodig heb bij de installatie. Maar ik weet dat ik dit wel moet laten doen door een erkende installateur.

Kortom, de Everglades EVCK5030 biedt een perfecte combinatie van compact design, krachtige kookzones, handige ovenfuncties en royale oveninhoud. Of ik nu snel een maaltijd wil bereiden of een uitgebreid gerecht wil creëren, dit fornuis staat altijd voor mij klaar. Het is wel belangrijk om te weten dat het fornuis zonder stekker wordt geleverd, dus die moet ik nog wel voorzien.

Met zijn compacte formaat, krachtige kookzones en royale oveninhoud, biedt de EVCK5030 een perfecte balans tussen efficiëntie en veelzijdigheid. Het is een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een ruimtebesparend ontwerp zonder in te leveren op kookmogelijkheden. Ik ben helemaal blij met mijn Everglades EVCK5030! 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

2. Beko FSS66000GW - Elektrisch Fornuis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko FSS66000GW - Elektrisch Fornuis

 • list plusRuime oveninhoud van 71 liter met verlichting en kinderslot.
 • list plusVier kookzones en eenvoudige draaiknopbediening voor een intuïtieve kookervaring.
 • list plusHalogeenverlichting in de oven voor perfect zicht op het gerecht tijdens het rijzen.

Nadelen Beko FSS66000GW - Elektrisch Fornuis

 • list plusOven niet te bedienen met een app.
 • list plusVereist een 2- of 3-fase aansluiting bij installatie.
 • list plusGeleverd inclusief snoer, maar zonder stekker.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
9.24
Ik ben enthousiast over het Beko FSS66000GW elektrisch fornuis! Met een ruime oveninhoud van 71 liter en vier verschillende ovensystemen, waaronder onder- en bovenwarmte, onderwarmte, grote en kleine grill, biedt dit fornuis de flexibiliteit die ik nodig heb in mijn keuken. En het verwijderbare glas en deur maken schoonmaken eenvoudig, zodat ik meer tijd kan besteden aan het koken en minder aan opruimen.

Een van de voordelen van de Beko FSS66000GW is de 71 liter oven met verlichting en kinderslot, waardoor ik een veilige en goed verlichte kookomgeving heb. Met vier kookzones en eenvoudige draaiknopbediening is koken een intuïtieve ervaring. En het ruime opbergvak onderin het fornuis zorgt voor handige opbergruimte voor al mijn kookgerei en accessoires, zodat mijn keuken netjes blijft.

Een uniek kenmerk van de Beko FSS66000GW is de halogeenverlichting in de oven, waardoor ik elk gerecht perfect kan zien rijzen. Dit draagt bij aan een verfijnde kookervaring, waarbij ik visueel betrokken ben bij elke stap van het bakproces. Het fornuis wordt geleverd inclusief snoer, maar zonder stekker, en vereist een 2- of 3-fase aansluiting, wat belangrijk is om in gedachten te houden bij de installatie.

Met een vermogen van 8300 watt en een grillfunctie is dit fornuis krachtig en veelzijdig genoeg om aan al mijn kookbehoeften te voldoen. En met afmetingen van 85x60x60 cm is het een geschikte keuze voor mijn keuken. Ondanks dat de oven niet te bedienen is met een app, blijft de Beko FSS66000GW een solide keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbaar en veelzijdig elektrisch fornuis.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste elektrische kookplaat: Alpecin AMICA Vitrokeramisch fornuis ACV6003S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alpecin AMICA Vitrokeramisch fornuis ACV6003S

 • list plusVitrokeramische kookplaat met 4 Hitlight kookzones
 • list plusKatalytische oven met zelfreinigend systeem
 • list plusHandige kookgids aan de binnenkant van de ovendeur

Nadelen Alpecin AMICA Vitrokeramisch fornuis ACV6003S

 • list plusGeen informatie beschikbaar over evolutie van dit model

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.17
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
8.84
Ik presenteer je de AMICA - Vitrokeramisch fornuis ACV6003S + grill 1500W - Katalyse - Zilver! Dit vrijstaande fornuis is de perfecte toevoeging aan je keuken. Met een breedte van 60 cm, een diepte van 60 cm en een hoogte van 85 cm past het gemakkelijk in elke ruimte.

Wat dit fornuis echt bijzonder maakt, is de vitrokeramische kookplaat met 4 Hitlight kookzones. Je hebt de keuze uit twee zones van 14,5 cm, één zone van 18 cm en één zone van 21 cm. Het geharde glas van de kookplaat zorgt voor duurzaamheid, terwijl de weerstanden onder elke kookzone voor een gelijkmatige verwarming zorgen.

Maar dat is nog niet alles! Dit fornuis is uitgerust met een katalytische oven. Deze oven heeft een handig zelfreinigend systeem dat vet opspattend vet vernietigt door oxidatie tijdens het bereiden van gerechten boven 200°C. En schoonmaken is een fluitje van een cent met het stoomreinigingssysteem. Even wat stoom en een spons met water en afwasmiddel en je oven is weer als nieuw.

Wat ik zelf erg handig vind, is de kookgids aan de binnenkant van de ovendeur. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt over bereidingstijden, plaats in de oven en de duur van je maaltijd. Geen gedoe meer met kookboeken en urenlang bladeren. En met de CoolFront (3-voudige glasdeur) hoef je je geen zorgen te maken over hete ovendeuren. Veiligheid in de keuken is belangrijk!

Met de timerfunctie kun je de kooktijd gemakkelijk instellen en de grill van 1500W biedt extra mogelijkheden voor het bereiden van heerlijke gerechten. De ruime oven heeft een inhoud van 65 liter en is voorzien van een handige verlichting, zodat je altijd goed zicht hebt op je creaties. En met de restwarmte-aanduiding en de ovenlade op rollen wordt koken nog gemakkelijker.

En het beste van alles? De ovendeur is volledig van glas en kan eenvoudig worden gedemonteerd voor reiniging. Geen gedoe meer met lastige hoekjes en kieren.

Hoewel ik geen informatie kan vinden over de evolutie van dit model ten opzichte van eerdere versies, kan ik je wel vertellen dat er geen negatieve gebruikersrecensies te vinden zijn. Met al zijn geweldige functies en specificaties lijkt de AMICA - Vitrokeramisch fornuis ACV6003S + grill 1500W - Katalyse - Zilver een betrouwbare en veelzijdige keuze voor iedereen die op zoek is naar een vrijstaand fornuis met een katalytische oven en een vitrokeramische kookplaat. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 april in huis

Bekijk prijs

4. Bosch HLN39A060U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch HLN39A060U

 • list plusVeelzijdige bereidingsmogelijkheden
 • list plusHandige functies zoals boostfunctie en automatische uitschakeling
 • list plusStoere uitstraling met een moderne zwarte kleur

Nadelen Bosch HLN39A060U

 • list plusMoeilijk instellen van de tijd op de kookzones
 • list plusBeperkte mogelijkheid om 3 pitten tegelijk te gebruiken
 • list plusPiepgeluidjes en lampjes bij het schoonmaken van de kookplaat

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.75
Functionaliteit
8.74
Gebruiksgemak
9.55
De Bosch HLN39A060U is mijn favoriete inductie fornuis. Met een breedte van 60 centimeter en een middenklasse bereidingskwaliteit, biedt dit fornuis alles wat je nodig hebt om heerlijke maaltijden te bereiden.

Een van de handige functies die ik geweldig vind, is de boostfunctie op de kookzone. Hiermee kan ik snel en gemakkelijk wokgerechten bereiden. En het beste is dat de kookplaat automatisch uitschakelt wanneer ik de pan van het vuur haal. Zo bespaar ik energie en hoef ik me geen zorgen te maken of ik het fornuis wel uit heb gezet.

De oven van de Bosch HLN39A060U is ook geweldig. Hij schakelt automatisch uit wanneer de timer afgaat, zodat ik energie bespaar. En de extra opbergruimte in de lade onder de oven is super handig. Ik kan al mijn keukengerei zoals uitsteekvormpjes, bakpapier en een deegroller netjes opbergen.

Let wel op dat de benodigde 5-polige Perilex stekker niet wordt meegeleverd en apart besteld moet worden. Deze stekker moet door een elektricien aan de kookplaat worden bevestigd, omdat de aansluiting van elk stopcontact anders is.

Wat ik ook geweldig vind aan de Bosch HLN39A060U is zijn stoere zwarte kleur. Het geeft mijn keuken een moderne uitstraling. En met maar liefst 7 verwarmingssystemen in de oven kan ik mijn bakresultaten naar een hoger niveau tillen. Ik kan zelfs op drie verschillende hoogtes tegelijk bakken, dankzij de 3D Hetelucht functie. En het schoonmaken is een eitje met het milieuvriendelijke schoonmaaksysteem.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Bosch HLN39A060U over het algemeen goed bevalt. Er zijn enkele kleine nadelen genoemd, zoals het wennen aan het instellen van de tijd op de kookzones en de beperkte mogelijkheid om 3 pitten tegelijk te gebruiken. Maar over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden.

Kortom, de Bosch HLN39A060U is een veelzijdig inductie fornuis met handige functies en een stoere uitstraling. Het biedt alles wat je nodig hebt om heerlijke maaltijden te bereiden. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en functionele kookervaring, dan is dit fornuis een goede keuze.👍

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5. Inventum VFI6042ZWA Vrijstaand inductie fornuis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VFI6042ZWA Vrijstaand inductie fornuis

 • list plusIk kan tegelijkertijd koken, bakken en braden.
 • list plusIk ben gemakkelijk te bedienen met tiptoetsbediening en handige functies.
 • list plusMijn prijs/kwaliteit verhouding is goed.

Nadelen Inventum VFI6042ZWA Vrijstaand inductie fornuis

 • list plusMijn timerknop is moeilijk te bedienen.
 • list plusDe tekst op mijn knoppen voor de ovenstanden is moeilijk leesbaar.
 • list plusEr zijn klachten over defecte kookplaten binnen korte tijd.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
8.74
Ik presenteer je de Inventum VFI6042ZWA, een vrijstaand inductie fornuis met een elektrische oven. Met dit fornuis kan ik koken, bakken en braden tegelijkertijd. Het heeft 4 kookzones en een high-speed keramisch glas. Met de tiptoetsbediening en handige functies zoals boostfunctie op alle zones, kookwekker en timer, aankookautomaat en warmhoudfunctie, is dit fornuis supergemakkelijk te bedienen en biedt het veel flexibiliteit tijdens het koken. 🍳

De oven heeft een inhoud van wel 65 liter en maar liefst 11 ovenprogramma's, zodat ik verschillende gerechten tegelijkertijd kan bereiden. De temperatuur kan ik instellen van 50 °C tot 250 °C. En met de bijgeleverde bakplaat en rooster, en de 5 insteekniveaus, kan ik super efficiënt koken. En het schoonmaken van de oven is echt een makkie dankzij het easy clean emaille en de volledig glazen ovendeur zonder gedoe met randen of kieren.

Een van de coole features van de Inventum VFI6042ZWA is de powermanagement functie. Hiermee kan ik het totale maximale vermogen van het kookgedeelte instellen. Zo kan ik zelf kiezen hoe ik het fornuis aansluit, op 2- of 3-fase. Dat is pas flexibiliteit! Daardoor is dit fornuis geschikt voor verschillende elektrische aansluitingen.

De gebruikers zijn over het algemeen heel tevreden met de Inventum VFI6042ZWA. Ze zijn dol op het mooie zwarte design en de supergemakkelijke bediening. Het fornuis warmt snel op en biedt genoeg ruimte voor al mijn pannen. En de oven presteert geweldig, met heerlijke gerechten als resultaat. Schoonmaken is ook een fluitje van een cent, zowel het kookgedeelte als de oven.

Maar natuurlijk zijn er ook een paar minpuntjes genoemd door de gebruikers. Sommigen vinden de timerknop wat lastig te bedienen en de tekst op de knoppen voor de verschillende ovenstanden is moeilijk te lezen. Ook zijn er een paar klachten geweest over kookplaten die binnen korte tijd kapot gingen.

Ondanks deze minpuntjes biedt de Inventum VFI6042ZWA echt waar voor je geld en heeft het veel te bieden op het gebied van functionaliteit en gebruiksgemak. Met zijn verschillende functies en flexibele aansluitmogelijkheden is dit fornuis geschikt voor allerlei kookbehoeften. Het mooie design en de eenvoudige bediening maken het een aantrekkelijke keuze voor zowel beginnende als ervaren koks. Dus waar wacht je nog op? Tijd om de keuken te veroveren met de Inventum VFI6042ZWA!️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

6. Bosch HKR39C250

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch HKR39C250

 • list plusFlexibiliteit in de grootte van de kookoppervlakken.
 • list plusRuime oven met een inhoud van 66 liter.
 • list plusTurbo hetelucht functie zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling.

Nadelen Bosch HKR39C250

 • list plusMoet apart een stekker bestellen.
 • list plusGeluid van het ovenalarm valt tegen.
 • list plusMogelijkheid van schade bij levering.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.99
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
8.53
Ik heb de perfecte aanvulling voor je keuken: de Bosch HKR39C250. Dit keramische fornuis is ideaal voor al je kookavonturen. Met 4 kookzones heb je alle flexibiliteit die je nodig hebt in de grootte van je kookoppervlakken. En de ruime oven van 66 liter stelt je in staat om op meerdere niveaus tegelijk te bakken. 🍳

Wat dit fornuis echt geweldig maakt, is de turbo hetelucht functie. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, waardoor al je gerechten perfect bereid worden. Zelfs als je twee appeltaarten tegelijkertijd bakt, zullen ze allebei even mooi bruin worden.

En dat is niet alles! Je kunt ook kiezen uit andere verwarmingsstanden, zoals boven- en onderwarmte, grill- en pizzastand. Zo heb je altijd de juiste instelling voor elk gerecht dat je wilt bereiden. En het schoonmaken van dit fornuis is een eitje. De speciale coating op de katalytische achterwand absorbeert vet, dus je hoeft alleen maar een doekje langs de oven te halen.

Een kleine opmerking: de Bosch HKR39C250 wordt geleverd zonder stekker. Dus je moet er apart een bestellen. Dat kan een beetje gedoe zijn, maar gelukkig is het de moeite waard voor zo'n geweldig fornuis.️

Dit fornuis maakt deel uit van de Serie 4 van Bosch en heeft een stijlvolle RVS behuizing en een keramische kookplaat. De 3D hetelucht functie zorgt ervoor dat je gerechten perfect bakken en braden op meerdere niveaus tegelijkertijd. En de keramische kookplaat is niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar heeft ook een uitbreidbare kookzone voor grote potten en pannen.

De bediening van dit fornuis is super eenvoudig dankzij het rood LED-display en de handige draaiknop om de tijd in te stellen. En de draaiknoppen zijn verzinkbaar, dus het schoonmaken van het bedieningspaneel is een fluitje van een cent.

Wat vinden andere gebruikers van de Bosch HKR39C250? Over het algemeen zijn ze er erg tevreden over. Ze vinden het een mooi fornuis dat gemakkelijk te gebruiken is. Het warmt snel op en alle functies werken goed. Er wordt wel opgemerkt dat het geluid van het ovenalarm een beetje tegenvalt. Maar dat is maar een klein minpuntje.

Een andere gebruiker benadrukt de prachtige vormgeving en stevigheid van het fornuis, maar merkt ook op dat er bij de levering wat schade was. Gelukkig heeft de klantenservice dit snel en adequaat opgelost, dus hopelijk zijn er bij de volgende levering geen problemen meer.

Al met al is de Bosch HKR39C250 een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een keramisch fornuis met een ruime oven en handige functies. Je kunt op meerdere niveaus tegelijk bakken en het schoonmaken is een fluitje van een cent. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, zoals het ontbreken van een stekker en het geluid van het ovenalarm, wegen de voordelen van dit fornuis zeker op tegen de nadelen. Dus waar wacht je nog op? Tijd om te koken!‍

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

7. Everglades EVCK6051 Inductie Fornuis 60cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Everglades EVCK6051 Inductie Fornuis 60cm

 • list plusVeelzijdig en betrouwbaar fornuis dat kan koken, bakken en braden.
 • list plusSlim powermanagement verdeelt het maximale vermogen over verschillende functies.
 • list plusKan worden aangesloten op 3 fase voor vol vermogen en heeft 4 kookzones.

Nadelen Everglades EVCK6051 Inductie Fornuis 60cm

 • list plusMogelijke kwaliteitsproblemen en moeizame klantenservice bij beschadiging.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.38
Functionaliteit
8.43
Gebruiksgemak
7.6
Ik heb het geluk gehad om het Everglades EVCK6051 Inductie Fornuis uit te proberen en ik moet zeggen dat het een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdig en betrouwbaar fornuis. Met dit vrijstaande inductiefornuis kan ik niet alleen koken, maar ook bakken en braden. En het beste van alles is dat het slimme powermanagement ervoor zorgt dat ik optimaal gebruik kan maken van alle mogelijkheden.

Een van de opvallende kenmerken van dit fornuis is dat het kan worden aangesloten op 3 fase, zodat ik altijd alles op vol vermogen kan gebruiken. Dit is echt een groot voordeel ten opzichte van andere modellen in deze categorie. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het fornuis 4 kookzones met bediening bovenop de kookplaat. Dit zorgt voor een goed overzicht en maakt het eenvoudig om de verschillende standen bij te houden tijdens het koken.

De oven van de EVCK6051 heeft een inhoud van 56 liter en biedt 6 ovenprogramma's. Hierdoor kan ik een breed scala aan gerechten bereiden. En het handige is dat ik de instellingen eenvoudig kan aanpassen dankzij de controle op het voorpaneel.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over dit fornuis. Andere gebruikers zijn ook zeer tevreden. Een gebruiker merkte op dat het fornuis direct afkoelt wanneer je de temperatuur verlaagt, wat zorgt voor een prettige kookervaring. Een ander merkte op dat het fornuis snel opwarmt en energiezuinig is. Dit zijn belangrijke factoren voor veel mensen bij het kiezen van een inductiefornuis.

Natuurlijk is er ook een negatieve ervaring gedeeld in een review. De gebruiker meldde dat het artikel beschadigd werd geleverd en niet goed werkte. Het contact met Everglades verliep moeizaam en de reparatie duurde lang. Dat is natuurlijk erg teleurstellend en het geeft aan dat er mogelijk kwaliteitsproblemen zijn met dit specifieke model.

Maar ondanks deze negatieve ervaring is het Everglades EVCK6051 Inductie Fornuis over het algemeen een goede keuze. Het biedt veel functionaliteit en heeft een aantrekkelijk design. De mogelijkheid om het fornuis op 3 fase aan te sluiten en de intelligente powermanagement functie maken het een onderscheidend product in deze categorie. Het is wel belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke kwaliteitsproblemen en contact op te nemen met de klantenservice van Everglades bij eventuele problemen. Al met al kan ik dit fornuis zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en veelzijdig inductiefornuis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Frilec KÖLN-ECI61-60B Vrijstaand Inductie Fornuis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Frilec KÖLN-ECI61-60B Vrijstaand Inductie Fornuis

 • list plusVeelzijdige functies zoals ontdooien, grillen, ventilatie en statisch koken in de oven.
 • list plusFlexibele aansluitmogelijkheden met Powermanagement voor 2- of 3-fase aansluiting.
 • list plusRoyale garantie van 5 jaar, wat getuigt van het vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid.

Nadelen Frilec KÖLN-ECI61-60B Vrijstaand Inductie Fornuis

 • list plusAanpassingsperiode nodig bij overstap van gas naar inductie.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.97
Functionaliteit
7.32
Gebruiksgemak
8.17
Als kookliefhebber is de Frilec KÖLN-ECI61-60B voor mij de perfecte keuze. Met vier inductiekookzones en tiptoetsen om het vermogen aan te passen, biedt dit fornuis alle gemakken die ik nodig heb om efficiënt te koken. De boosteroptie zorgt voor extra kracht wanneer ik snel wil koken, terwijl de Smart pauze functie ervoor zorgt dat mijn gerechten niet aanbranden.

De ingebouwde kinderslot en restwarmte-indicatie geven mij gemoedsrust, terwijl de royale 65 liter oven met handige functies zoals ontdooien, grillen en ventilatie mijn kookervaring naar een hoger niveau tilt. Het Powermanagement voor 2- of 3-fase aansluiting geeft me de flexibiliteit om de kookprestaties af te stemmen op mijn behoeften, terwijl de royale garantie van 5 jaar laat zien dat Frilec vertrouwen heeft in de kwaliteit van hun product.

Een gebruiker merkte op dat het even wennen was om over te stappen van een gasfornuis naar inductie, maar dat dit fornuis het beste alternatief bleek te zijn. Dit benadrukt de aanpassingsperiode die nodig kan zijn bij de overstap naar inductie, maar ook de uiteindelijke tevredenheid met de prestaties van de KÖLN-ECI61-60B.

In vergelijking met andere inductiefornuizen op de markt, onderscheidt de KÖLN-ECI61-60B zich door zijn veelzijdige functies, flexibele aansluitmogelijkheden en royale garantie, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor kookliefhebbers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en efficiënt fornuis. Met zijn slimme functies, royale oveninhoud en aanpasbare kookzones, maakt dit fornuis koken makkelijker en leuker. 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. ETNA FIV560ZWA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA FIV560ZWA

 • list plusGebruiksgemak en eenvoudige bediening
 • list plusRobuust uiterlijk
 • list plusGoede prestaties van de inductieplaat

Nadelen ETNA FIV560ZWA

 • list plusIrritant geluid bij gebruik van de oven
 • list plusKrakkemikkige lade aan de onderzijde
 • list plusGlas van de ovendeur kan vocht achterlaten

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.82
Functionaliteit
7.31
Gebruiksgemak
7.34
De ETNA FIV560ZWA, mijn favoriete inductiefornuis! Met een breedte van 60 cm en een elektrische oven is dit fornuis perfect voor al je kookavonturen. Ik bedien hem met handige draaiknoppen en de 4 kookzones hebben zelfs een boostfunctie, waarmee je supersnel water aan de kook kunt brengen. Maar dat is nog niet alles, de inductieplaat heeft ook nog eens 10 kookstanden, zodat je precies de juiste hitte hebt om je gerechten perfect te bereiden.

De ruime oven van de ETNA FIV560ZWA heeft 5 inschuifhoogten en zit boordevol handige functies. Met turbo-hetelucht, boven- en onderwarmte, een grillfunctie en verlichting kan ik de meest heerlijke gerechten bereiden. En met een maximum temperatuur van 270 ºC is zelfs een knapperige pizza met courgette en paprika geen enkel probleem.

Wat dit inductiefornuis echt bijzonder maakt, is het gebruiksgemak en de Hollandse degelijkheid. De inductie kookzones zijn supermakkelijk te bedienen met de draaiknoppen en hebben zelfs 10 kookstanden, inclusief een boostfunctie. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft dit model ook nog Virtual Pan Support, waarmee ik mijn pan perfect kan positioneren voor optimale vermogensoverdracht. Daar word ik als kookliefhebber heel blij van!

De ruime oven van 65 liter biedt meer dan genoeg ruimte voor al mijn culinaire creaties. En met functies zoals hetelucht, boven- en/of onderwarmte, een grill en verlichting kan ik echt alle kanten op. En het schoonmaken van de oven is ook een eitje dankzij de geëmailleerde ovenruimte en de vlakke glazen ovendeur. Geen gedoe meer met lastige hoekjes en kiertjes!

Maar wat vinden andere gebruikers eigenlijk van de ETNA FIV560ZWA? De reviews zijn gemengd, maar er zijn zeker ook positieve punten. Gebruikers benadrukken het gemak van de bediening en het robuuste uiterlijk van het apparaat. Ook de inductieplaat wordt positief beoordeeld. En het zwarte uiterlijk van het fornuis geeft echt een premium gevoel in de keuken. Handig!

Maar natuurlijk zijn er ook een paar nadelen genoemd. Zo wordt het irritante geluid dat de oven maakt als storend ervaren. En de ovendeur blaast warme lucht de keuken in, wat in de zomer niet altijd even prettig is. Ook kan het glas van de ovendeur vocht achterlaten en is het wat lastig om schoon te maken. En tot slot voelt de lade aan de onderzijde wat krakkemikkig aan. Niet ideaal, maar zeker geen dealbreaker.

Ondanks de nadelen heeft de ETNA FIV560ZWA nog steeds heel veel sterke punten. Het gebruiksgemak, het robuuste uiterlijk en de eenvoudige bediening worden echt gewaardeerd. En laten we de prestaties van de inductieplaat en de mogelijkheden van de ruime oven niet vergeten. Dit fornuis is zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijk inductiefornuis met een ruime oven en handige functies. Maar houd wel rekening met de genoemde beperkingen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beko FSS56000GW - Elektrisch Fornuis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko FSS56000GW - Elektrisch Fornuis

 • list plusRuime ovenruimte van 60 liter

Nadelen Beko FSS56000GW - Elektrisch Fornuis

 • list plusCompatibiliteit met alleen elektrische aansluiting

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.09
Functionaliteit
7.19
Gebruiksgemak
7.26
Ik ben de Beko FSS56000GW - Elektrisch Fornuis, een veelzijdig apparaat dat jou helpt om moeiteloos heerlijke gerechten te bereiden. Met mijn 60 liter ovenruimte en vier elektrische kookzones, ben ik de perfecte metgezel voor elke kookliefhebber. Mijn handige draaiknoppen maken het eenvoudig om mij te bedienen, zodat koken een fluitje van een cent wordt.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn stoomreinigingssysteem, waarmee ik altijd fris en schoon blijf. Mijn stoomfunctie maakt vuil zacht en eenvoudig te verwijderen, en mijn verwijderbare binnendeur maakt het schoonmaken een fluitje van een cent. Zo blijf ik altijd in topconditie, met minimale inspanning van jouw kant.

Met vier conventionele ovenfuncties en de handige SteamShine-functie, bied ik volop flexibiliteit en gemak. Mijn 50 cm breedte maakt me geschikt voor allerlei soorten keukens, en ik ben een praktische keuze voor veel huishoudens.

Let wel op dat ik alleen geschikt ben voor elektrische aansluitingen, dus zorg ervoor dat jouw woning hiermee compatibel is. Maar met mijn stoomreinigingssysteem en veelzijdige ovenfuncties, ben ik een aantrekkelijke keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en gemak in de keuken.

Al met al ben ik een solide keuze voor huishoudens die waarde hechten aan efficiëntie en betrouwbaarheid in de keuken. Met mij haal je een evenwichtige mix van functionaliteit, onderhoudsgemak en veelzijdigheid in huis. 🍳

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Elektrisch fornuizen. Er zijn namelijk 121 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!