Bestenu

Wat is de beste elektrisch fornuis van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 05 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede elektrisch fornuis is een lastige opgave. Wat is de beste elektrisch fornuis van 2023? Na het analyseren van 191 elektrisch fornuizen kwam de SIMFER-FS 4227 Vrijstaand Keramisch Fornuis wit
als beste getest uit onze elektrisch fornuis-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de elektrisch fornuizen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 elektrisch fornuizen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige elektrisch fornuis-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste elektrisch fornuizen

1Score: 9.8
SIMFER-FS 4227 Vrijstaand Keramisch Fornuis wit
Beste Elektrisch fornuis voor kleine keukens
SIMFER-FS 4227 Vrijstaand Keramisch Fornuis wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Everglades EVCK5030 Keramisch Fornuis 50cm zwart
Everglades EVCK5030 Keramisch Fornuis 50cm zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal
ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Everglades EVCK6031 Keramisch Fornuis Zwart
Everglades EVCK6031 Keramisch Fornuis Zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Beko FSM89301GXS - Elektrisch Fornuis zwart, roestvrij staal
Beko FSM89301GXS - Elektrisch Fornuis zwart, roestvrij staal
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Fitelli FK6001ZW Keramisch Vrijstaand fornuis zwart
Fitelli FK6001ZW Keramisch Vrijstaand fornuis zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
AMICA ACV6003S Vitrokeramisch fornuis +
AMICA ACV6003S Vitrokeramisch fornuis +
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Everglades EVCK037 - Elektrisch fornuis wit
Beste Elektrisch fornuis voor gezinnen
Everglades EVCK037 - Elektrisch fornuis wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Amica ACE6003B - Electrisch fornuis wit
Amica ACE6003B - Electrisch fornuis wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Fitelli FK5001ZW keramisch Vrijstaand fornuis zwart
Fitelli FK5001ZW keramisch Vrijstaand fornuis zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Elektrisch Fornuis Koopgids

Op zoek naar een veilig en energiezuinig fornuis? Kies dan voor een elektrisch fornuis! Hiermee ga je van het gas en ben je goedkoper uit. Lees meer in de koopgids!

Voordelen van een elektrisch fornuis

Een elektrisch fornuis biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten fornuizen. Ten eerste is het gemakkelijker schoon te maken, omdat het oppervlak vlak is en er geen gasbranders zijn waar vuil en etensresten tussen kunnen blijven zitten.

Bovendien is een elektrisch fornuis veiliger, omdat er geen open vlammen zijn die brandgevaar kunnen opleveren. Tot slot biedt een elektrisch fornuis een nauwkeurigere temperatuurregeling en is het energiezuiniger dan een gasfornuis.

Belangrijkste kenmerken

Bij het kiezen van een elektrisch fornuis zijn er enkele belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Ten eerste is het aantal kookzones van belang. Afhankelijk van de grootte van je huishouden en je kookgewoontes kun je kiezen voor een elektrisch fornuis met vier, vijf of zelfs zes kookzones. 

Daarnaast is het vermogen van de kookzones ook belangrijk om op te letten. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je eten klaar is. Verder kun je kijken naar het type kookplaat, bijvoorbeeld keramisch of inductie, en of het fornuis een ingebouwde oven heeft. Andere kenmerken die van belang kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld de afmetingen van het fornuis en de aanwezigheid van speciale functies, zoals een timer of kinderbeveiliging.

Gemiddelde levensduur

Een elektrisch fornuis gaat doorgaans zo'n 10 tot 15 jaar mee, afhankelijk van hoe goed het apparaat wordt onderhouden en gebruikt. Om de levensduur te verlengen, is het belangrijk om het fornuis regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Hierdoor blijft het apparaat in goede conditie en voorkom je dat er defecten optreden. 

Verder is het belangrijk om het fornuis op de juiste manier te gebruiken, bijvoorbeeld door de pannen op de juiste manier te plaatsen en het apparaat niet over te belasten.

Kookzones

Elektrische fornuizen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten kookzones. De meest voorkomende zijn de traditionele ronde kookzones, maar er zijn ook andere opties beschikbaar, zoals een inductiekookplaat of een flexibele kookzone.

Een inductiekookplaat is een type kookzone dat gebruikmaakt van elektromagnetische energie om warmte te genereren, waardoor alleen de pan zelf warm wordt. Dit zorgt voor een zeer efficiënte en snelle manier van koken, omdat het minder tijd kost om de pan te verwarmen en minder energie verbruikt. Een nadeel van inductiekookplaten is dat ze meestal duurder zijn dan traditionele kookzones en dat speciale pannen nodig zijn die geschikt zijn voor inductie.

Een flexibele kookzone is een kookzone die bestaat uit meerdere ronde zones die kunnen worden gecombineerd tot één grote zone. Hierdoor kunnen grotere pannen of bakplaten op de kookzone worden geplaatst en wordt het kookoppervlak flexibeler en veelzijdiger.

hero illustration

Hoe testen we elektrisch fornuizen?

Om de beste elektrisch fornuis te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze elektrisch fornuis-test hebben we 191 elektrisch fornuizen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze elektrisch fornuis-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze elektrisch fornuis-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen elektrisch fornuis-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste elektrisch fornuis in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 191 elektrisch fornuizen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste elektrisch fornuizen in een handige lijst

1. Beste Elektrisch fornuis voor kleine keukens: SIMFER-FS 4227 Vrijstaand Keramisch Fornuis wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SIMFER-FS 4227 Vrijstaand Keramisch Fornuis wit

 • list plusDit keramisch fornuis is geschikt voor kleine ruimtes en past perfect in een compacte keuken.
 • list plusHet heeft een mooie uitstraling en voegt een stijlvolle touch toe aan elke keuken.

Nadelen SIMFER-FS 4227 Vrijstaand Keramisch Fornuis wit

 • list plusHet ontbreken van een Nederlandse handleiding kan voor sommige gebruikers een probleem zijn en kan leiden tot verwarring bij het installeren en gebruiken van het fornuis.
 • list plusDe stekker die niet gekoppeld is aan het fornuis kan voor sommige gebruikers een ongemak zijn en extra tijd en moeite vergen bij het installeren van het apparaat.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een vrijstaand keramisch fornuis? Dan is de SIMFER-FS 4227 in het wit een goede keuze. Met 4 Hilight-zones en 4 functies, waaronder een grillfunctie, biedt het fornuis voldoende mogelijkheden om lekker te koken. Bovendien heeft het fornuis een ovendeur met dubbelglas en een energieklasse A, waardoor het energiezuinig is en je geld bespaart op je energierekening.

Wat dit fornuis onderscheidt van andere fornuizen is de gemakkelijk te reinigen geëmailleerde oven en kookplaat, en de keramische kookplaat die zorgt voor optimale resultaten en efficiënte reiniging. Ook is het fornuis geschikt voor verschillende aansluitingen, waardoor het in veel huishoudens gebruikt kan worden.

Het fornuis heeft een capaciteit van 43 liter, wat genoeg is voor de meeste gerechten. De oven heeft geen turbo-ventilator, maar wel een ovenlicht. Er zit geen timer op het fornuis, maar je kunt wel gebruik maken van de automatische veiligheidsuitschakeling.

Een nadeel van dit fornuis is dat er geen panherkenning is, maar als je daar niet veel waarde aan hecht is dit geen probleem. Ook heeft het fornuis geen stoomfunctie, maar dit is vaak geen vereiste voor een elektrisch fornuis.

Al met al is de SIMFER-FS 4227 een goed vrijstaand keramisch fornuis met voldoende mogelijkheden om lekker te koken. Het fornuis is gemakkelijk te reinigen en energiezuinig, wat een groot pluspunt is. Als je op zoek bent naar een betaalbaar en kwalitatief goed fornuis, dan is dit zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 april in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2. Everglades EVCK5030 Keramisch Fornuis 50cm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een kwalitatief goed fornuis dat niet te veel ruimte inneemt? Dan is de Everglades EVCK5030 een goede optie. Dit zwarte fornuis heeft 4 keramische kookzones die verdeeld zijn over 2 keer 1200 Watt en 2 keer 1700 Watt. Dit betekent dat je snel en efficiënt kunt koken. Bovendien heeft de oven 4 functies, waaronder een handige grillfunctie voor de lekkerste gerechten.

Wat deze EVCK5030 van Everglades nog beter maakt, is de 5 jaar garantie. Zo kun je zonder zorgen genieten van deze aankoop. Het fornuis is vrijstaand en heeft een breedte van 50 centimeter, waardoor hij in elke keuken past. Daarnaast is het apparaat gemakkelijk aan te sluiten op twee fasen.

Een nadeel van dit fornuis is dat er geen panherkenning is. Dit betekent dat je handmatig de temperatuur moet instellen, afhankelijk van de grootte van je pan. Wel heeft de oven een handige stoomfunctie voor extra smaakvolle gerechten.

Al met al is de Everglades EVCK5030 een goede keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatief goed fornuis dat niet te veel ruimte inneemt. De garantie van 5 jaar is ook een groot pluspunt. Het ontbreken van panherkenning is wel een nadeel, maar de stoomfunctie maakt veel goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

3. ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal

 • list plusHet ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal heeft een krachtige boostfunctie, waardoor het snel verwarmt.
 • list plusDe nuttige pandetectie functie van het ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal maakt het veilig gebruik mogelijk.
 • list plusMet de ruime oven van het ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal zijn er veel mogelijkheden beschikbaar.

Nadelen ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal

 • list plusHet ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal is redelijk prijzig in vergelijking met andere fornuizen.
 • list plusDe rand rond de inductieplaat van het ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal is niet zo soepel.
 • list plusBij het ETNA FIV560RVS - Inductie fornuis roestvrij staal kan alleen bij standen hoger dan 4 maar 1 kookplaat gebruikt worden.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

De ETNA FIV560RVS is een 60 cm breed inductiefornuis dat je met draaiknoppen bedient. De 4 kookzones beschikken over een boostfunctie waarmee jij snel een pan water aan de kook brengt. Door de inductieplaat met 10 kookstanden dringt de hitte beter in je pan door. Hierdoor verlies je zo min mogelijk warmte. Terwijl jij spaghetti bolognese kookt, bak je in de oven een tarte tatin. De elektrische oven heeft 5 inschuifhoogten voor de meegeleverde bak- en ovenplaat. Je hebt keuze uit turbo-hetelucht, boven- en onderwarmte, een grillfunctie en verlichting. De oven heeft een maximum temperatuur van 270 ºC. Door de grill aan te zetten, bak jij je pizza met courgette en paprika extra knapperig.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

4. Everglades EVCK6031 Keramisch Fornuis Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een krachtig en betrouwbaar fornuis? Zoek niet verder dan de Everglades EVCK6031 Keramisch Fornuis Zwart! Dit vrijstaande fornuis heeft vier keramische zones en een oven met zes verschillende functies. Met 2 keer 1200 watt en 2 keer 1700 watt per kookzone is dit fornuis erg krachtig en perfect voor het bereiden van al je favoriete gerechten.

Een groot pluspunt is dat de EVCK6031 aan te sluiten is op twee fasen, wat betekent dat je niet bang hoeft te zijn voor overbelasting van je stroomnetwerk. Bovendien heeft de oven een grillfunctie, wat perfect is voor het bereiden van krokante pizza's en goudbruine kip.

Het Everglades EVCK6031 Keramisch Fornuis Zwart is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. De keramische zones zijn gemakkelijk schoon te maken en de oven heeft zes verschillende functies die je met één druk op de knop kunt selecteren. En als kers op de taart heeft dit fornuis ook nog eens 5 jaar garantie!

Hoewel dit fornuis veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Zo heeft het geen panherkenning, wat betekent dat je handmatig de temperatuur moet instellen. Dit kan lastig zijn als je meerdere pannen tegelijkertijd gebruikt. Ook heeft dit fornuis geen stoomfunctie, dus als je graag stoomgerechten bereidt, moet je op zoek naar een ander model.

Al met al is de Everglades EVCK6031 Keramisch Fornuis Zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk fornuis. Of je nu een amateurkok bent of een professionele chef, dit fornuis kan alles aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5. Beko FSM89301GXS - Elektrisch Fornuis zwart, roestvrij staal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko FSM89301GXS - Elektrisch Fornuis zwart, roestvrij staal

 • list plusHet voordeel van de Beko FSM89301GXS - Elektrisch Fornuis zwart, roestvrij staal is dat het een snelle warmte-up tijd heeft.
 • list plusDit fornuis heeft een handig touch-bedieningspaneel wat het gebruik ervan eenvoudig maakt.
 • list plusHet fornuis heeft een efficiënte inductie technologie.

Nadelen Beko FSM89301GXS - Elektrisch Fornuis zwart, roestvrij staal

 • list plusHet fornuis heeft geen intelligente uitschakelfunctie.
 • list plusHet fornuis heeft geen timer functie.
 • list plusEr is geen warmhoud functie aanwezig op dit fornuis.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Dit 60 cm brede RVS multifunctie inductie fornuis van Beko met acht kookfuncties is de wens voor iedere kookliefhebber. De inductie kookplaat in dit fornuis heeft 4 kookzones variërend van 1.500 - 3.700 watt met boosterfunctie. De Ruime oven van 72 liter heeft 8 verschillende ovenfuncties, zodat u ieder gewenst gerecht kunt bereiden. Fornuis met Inductie technologie Beko bied de nieuwste en meest efficiënte kooktechnologie die er bestaat. Inductiekookplaten warmen enkel op daar waar er zich een pot of pan op het vitrokeramisch oppervlak bevindt – terwijl de overige oppervlakte zo goed als niet opwarmt. Binnen in de kookplaat bevindt zich een spoel die een magnetisch veld creëert. Als er een pot op de inductiezone geplaatst wordt, zal dit magnetisch veld de warmte direct naar de pot geleiden. Er is geen vlam of oplichtend warm oppervlak. Het enige gevolg is een snelle opwarming van het voedsel en de temperatuur kan nauwkeurig geregeld worden. Deze manier van opwarmen garandeert een minimum aan energieverlies en een maximale opwarmingssnelheid. Veilig koken De inductiekookplaat in dit 60 cm brede RVS fornuis is uitgerust met extra veiligheidsfuncties waardoor u in alle veiligheid kan koken. Er is geen onbeperkte opwarming en enkel uw pot wordt warm. Indien er geen contact is met een kookpot, of indien de pot gedurende een abnormaal lange tijd op de kookplaat gelaten wordt, zal de opwarming automatisch stoppen. De intelligente warmtecontrolefunctie laat een maximale warmte van 300 °C toe. Indien er vloeistof op het bedieningspaneel komt, zal de kookplaat in dit Beko FSM89301GXS fornuis zichzelf automatisch uitschakelen. De detectiefunctie voor kleine voorwerpen zorgt ervoor dat de kookplaat niet in werking kan treden door bijvoorbeeld een theelepel die per ongeluk op de plaat gevallen is. Efficient en snel koken De snelle warmte die vrijkomt bij inductiekookplaten van Beko wordt gelijkmatig en consistent naar uw pannen geleid. Vergeleken met de standaardkookplaten, zijn de inductie kookplaten van Beko in staat om de kooktijd tot 56% en het energieverbruik tot 43% te verminderen. De inductie kookplaat in dit fornuis zorgt er dus mede voor dat u snel uw maaltijd op tafel heeft staan. Eenvoudige reiniging kookplaat Aangezien het vitrokeramisch oppervlak van de kookplaat in dit Beko RVS inductie fornuis niet opwarmt, zullen gemorste etensresten niet aankoken op de plaat, wat het reinigen vergemakkelijkt. De inductie kookplaaat heeft een overkookbeveiliging en een automatische uitschakeling. Technische mogelijkheden De fornuizen van Beko bieden een eindeloos kookplezier met verschillende praktische mogelijkheden zoals: Een minute minder welke programmeerbaar is tot 100 minuten. Deze eenvoudige timer verwittigt u dat de ingestelde kooktijd voorbij is en dat de oven automatisch wordt uitgeschakeld. Gemakkelijk te reinigen interieur De ovenruimte in dit fraaie fornuis is uit één stuk vervaardigd zonder bouten, lasnaden, verbindingsstukken of andere gaatjes waarin vuil kan kruipen en wat dan het reinigen van de binnenwand bemoeilijkt. Als u met uw hand langs de volledige ovenruimte en hoeken gaat, zal u geen enkele oneffenheid tegenkomen. Grote Ovenruimte Wat de capaciteit betreft is groter steeds beter. De inhoud van de ovens van de Beko 60 cm fornuizen is groot genoeg om een grote kalkoen of een grote schotel voor de familie te bereiden. U heeft in de FSM89301GXS 72 liter oveninhoud 8 verschillende ovenfuncties Deze oven heeft acht verschillende functies, waaronder boven- en onder warmte, hete lucht, grillen en ontdooien. Deze en nog enkele andere functies maken het koken tot een eenvoudig karwei. De oven van dit fornuis heeft verlichting aan de binnenzijde en is uitgerust met een digitale timer. Verder heeft hij een bakplaat en is hij voorzien van een legrooster.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Fitelli FK6001ZW Keramisch Vrijstaand fornuis zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.2

Op zoek naar een veelzijdige kookplaat met een ruime oven? Dan is de Fitelli FK6001ZW het overwegen waard. Dit vrijstaande fornuis heeft vier keramische kookplaten die eenvoudig te bedienen zijn met draaiknoppen. Maar wat deze kookplaat echt bijzonder maakt, is de multifunctionele oven. Met onder- en bovenwarmte, hetelucht circulatie, en grill kan je de meest uiteenlopende gerechten bereiden. Bovendien heb je dankzij de ovenverlichting en de min-max oventemperatuur van 40-240ºC altijd goed zicht op je gerecht en kan je de oven precies instellen zoals je wilt.

Een ander pluspunt van de Fitelli FK6001ZW is de ruime oven, met maar liefst 56 liter inhoud. Dat betekent dat je met gemak grote ovenschotels, taarten en broden kunt bakken. Houd er wel rekening mee dat dit fornuis geen panherkenning heeft en dus niet automatisch de juiste temperatuur instelt voor de pan die je gebruikt.

Toch zijn er nog genoeg redenen om voor de Fitelli FK6001ZW te kiezen. Zo is het design met de zwarte kleur en de strakke lijnen stijlvol en past het in vrijwel elke keuken. Ook zijn de keramische kookplaten makkelijk schoon te maken en blijven ze lang mooi.

Al met al is de Fitelli FK6001ZW een aanrader voor wie op zoek is naar een veelzijdig en ruim fornuis. Hoewel het ontbreken van panherkenning een nadeel kan zijn, wegen de pluspunten van de multifunctionele oven en het ruime formaat hier ruimschoots tegenop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs

7. AMICA ACV6003S Vitrokeramisch fornuis +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

In deze versie komt het fornuis ZONDER aangesloten kabel. Zie de versies MET kabel bovenaan rechts bij 'Kies je kleur' Amica ACV6003S Keramisch Kookfornuis, vrijstaand, breedte: 60 cm, diepte: 60 cm, hoogte: 85 cm, met zelfreinigend systeem, zilverkleur Aansluitingsmogelijkheden van het kookfornuis Amica kookfornuizen kunnen altijd, mits aanpassing van de aansluiting, aangesloten worden in alle omstandigheden: zowel aansluiting op 1, alsook op 2 en 3 fasen is mogelijk. Telefonische assistentie bij de aansluiting indien gewenst. +32 3866 0011 Let op : naakte kabel meegeleverd, geen stekker. Optioneel mogelijkheid tot Plug and Play aangesloten kabel met stekker 1 of 2 fasen voor €50 Bel ons op +32 3866 0011 of mail ons op orders@grenache.com Amica vitrokeramisch fornuis Dit fornuis met vitrokeramische kookplaat heeft een elektrische kookplaat in gehard glas. Het fornuis warmt op dankzij weerstanden onder elke kookzone. Deze kookzones zijn perfect voor bereidingen van grote hoeveelheden en stoverijen. Katalytische oven De reiniging via katalyse: een zelf ontvettende oven. De katalyse vernietigt het opspattend vet via oxidatie tijdens de bereiding van gerechten boven 200 °C. De voordelen: Slim en snel. De katalyse kan ook worden uitgevoerd door de oven na ieder gebruik 10 tot 15 minuten op maximumtemperatuur te laten werken. Stoomreiniging Met een speciaal stoomsysteem is het schoonmaken van de oven geen last meer. De stoom verzacht vervuilde oppervlakken en het reinigingsproces beperkt zich tot het gieten van 1 glas water op een schaal, de oven aanzetten op 50 ° C en deze 30 minuten laten staan. Het door stoom zacht geworden vuil kan gemakkelijk worden verwijderd met een spons met water en wat afwasmiddel. Vetvlekken en andere vervuilde oppervlakken zullen verdwijnen zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Kookgids Vanaf nu hoef je met Amica-fornuizen niet meer door kookboeken te bladeren op zoek naar informatie over bereidingstijden. Aan de binnenkant van de ovendeur vind je een praktische gids met suggesties voor de bereidingstemperatuur, plaats in de oven en de duur van je maaltijd. Gemak binnen handbereik! CoolFront (3-voudige glasdeur) Je hebt je handen verbrand door per ongeluk de hete ovendeur aan te raken? Met een Amica fornuis in huis gebeurt dit niet meer. De ovendeur is voorzien van 3 ruiten – de binnenruit weerkaatst de warmte en voorkomt dat de buitenruit te warm wordt. Zorg voor keukenveiligheid voor alle leden van uw huishouden. De ovendeur is eenvoudig te demonteren voor een gemakkelijke reiniging 9 kookstanden Timer Grill 1500W Kookplaat : 4 Hitlight kookzones (2 x 14.5 cm + 1 xx 18 cm + 1 x 21 cm) Afmeting: 60x60x85 cm (BxDxH) Verlichting in de oven Oven 65 Liter Restwarmte aanduiding Ovenlade op rollen Ovendeur volledig glas

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs

8. Beste Elektrisch fornuis voor gezinnen: Everglades EVCK037 - Elektrisch fornuis wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Everglades EVCK037 - Elektrisch fornuis wit

 • list plusDit elektrisch fornuis heeft een voordelige prijs, waardoor het betaalbaar is voor veel consumenten.
 • list plusDe kwaliteit van dit elektrisch fornuis is goed, waardoor het lang meegaat en betrouwbaar is.
 • list plusDit elektrisch fornuis heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het een goede investering is.

Nadelen Everglades EVCK037 - Elektrisch fornuis wit

 • list plusDit elektrisch fornuis is wat smal, waardoor er minder ruimte is om meerdere pannen tegelijkertijd te gebruiken.
 • list plusDit elektrisch fornuis heeft geen kabel, waardoor de consument deze zelf moet monteren.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen genoemd in de reviews.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een elektrisch fornuis dat zowel ruim als flexibel is? Dan is de Everglades EVCK037 zeker het overwegen waard. Met een breedte van 50 cm en een diepte van 60 cm past dit fornuis in elke keuken, maar biedt het toch genoeg ruimte om gemakkelijk te koken en bakken. Het fornuis beschikt over 4 kookzones, waarvan 2 middelgroot en 2 groot. De oveninhoud van 51 liter is voldoende om een behoorlijke maaltijd in te bereiden. De oven heeft 3 verschillende standen, namelijk onderwarmte, bovenwarmte, of gecombineerd onder en boven. Door de geëmailleerde binnenkant is de oven makkelijk schoon te maken, en met de volledig glazen binnendeur met click systeem kan je de binnenruit gemakkelijk verwijderen voor nog eenvoudiger schoonmaken.

Een ander voordeel van dit elektro-fornuis is dat het wordt geleverd met een bakplaat en een rooster. De afdekplaat maakt het mogelijk om het fornuis als extra werkruimte te gebruiken wanneer je het niet gebruikt. Het fornuis heeft een aansluitwaarde van 6800 watt en wordt aangesloten op 2 fasen. Let op: het aansluitsnoer wordt niet meegeleverd.

Al met al is de Everglades EVCK037 een betrouwbare keuze als je op zoek bent naar een elektrisch fornuis dat ruim, flexibel en makkelijk te reinigen is. Echter, het ontbreken van een grillfunctie en panherkenning kan een nadeel zijn als je deze functies nodig hebt. Maar als je op zoek bent naar een no-nonsense elektrisch fornuis dat doet wat het moet doen, dan is de Everglades EVCK037 zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag 19 mei in huis

Bekijk prijs

9. Amica ACE6003B - Electrisch fornuis wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

AANSLUITMOGELIJKHEDEN Alle Amica kookfornuizen kunnen altijd, mits aanpassing van de aansluitinng, aangesloten worden in alle omstandigheden: zowel aansluiting op 1, alsook op 2 en 3 fasen is mogelijk. Telefonische assistentie bij de aansluiting indien gewenst. Let op : naakte kabel meegeleverd, geen stekker. Optioneel mogelijkheid tot Plug and Play aangesloten kabel met stekker 1 of 2 fasen voor €50 Bel ons op +32 3866 0011 of mail ons op orders@grenache.com De Amica Groep Amica is een erkende Europese fabrikant van huishoudelijke apparaten en is aanwezig in meer dan 50 landen. Met bijna 70 jaar ervaring hebben we een breed en gevarieerd aanbod aan apparaten ontwikkeld die qua ontwerp en technologie voldoen aan de behoeften van miljoenen consumenten. Onze apparaten combineren intelligente technologie en functionaliteit. De oplossingen die onze apparatuur biedt zijn essentieel om uw keuken te revolutioneren. Onze producten zijn stijlvol, niet alleen door hun unieke design, maar ook en vooral door de keuze van de kwaliteitsmaterialen die we gebruiken en de aandacht die we besteden aan elk detail. De erkenning en het vertrouwen van onze consumenten is en blijft voor ons een essentieel element. Om aan hun behoeften te voldoen, zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe en betere oplossingen om huishoudelijke taken te vergemakkelijken en aangenamer te maken. De apparaten die wij ontwerpen combineren met succes de nieuwste technologie, unieke eigenschappen en een uitgekiend ontwerp. Een hoog kwaliteitsniveau Amica producten worden erkend voor hun consistente kwaliteit, zoals blijkt uit tal van certificaten. Onze klanten hebben dan ook het volste vertrouwen in de kwaliteit van onze producten. Amica-apparaten met gegarandeerde kwaliteit Wanneer u een Amica-toestel koopt, kunt u er zeker van zijn dat het alle kwaliteiten heeft die u nodig heeft: kwaliteit, duurzaamheid, efficiëntie en stijl. Alle onderdelen die in onze fabriek worden vervaardigd, voldoen aan de voorschriften met betrekking tot veiligheid in het gebruik, elektromagnetische compatibiliteit, energie-efficiëntie en het milieu. Een breed en gevarieerd aanbod van apparaten Amica biedt fornuizen, ovens, kookplaten, koelkasten, vaatwassers en wasmachines die perfect voldoen aan de behoeften van een groot aantal consumenten, zowel wat betreft het ontwerp als de technologie. Elektrisch fornuis ACE6003B GETEMPERDE GLASDEUR Onze 3-voudige glasdeuren zijn aan de binnenzijde voorzien van een reflexglas waardoor de totale temperatuur van de deur aanzienlijk wordt verlaagd. Dit maakt de keuken een veiliger plek voor het hele gezin. KATALYTISCHE WANDEN Laat de reiniging van vetten toe door oxidatie (minimum temperatuur 200°C), garandeert een continue reiniging en ontvetting van de 2 verwijderbare wanden. De wanden zijn onderling verwisselbaar om de levensduur van het apparaat te verlengen. STOOMREINIGING Stoomreiniging is een proces dat de reiniging van ovens vereenvoudigt. Een kleine hoeveelheid water die in de lekbak is opgeslagen, de warmte en de stoom die daarbij vette resten verzacht en maakt ze gemakkelijk te verwijderen. De temperatuur van de cyclus is 50°C en de duur is 30min. ENERGIE KLASSE A Het is nu mogelijk om uw energierekeningen te verlagen en energie te besparen dankzij klasse A, aanwezig op onze fornuizen en ovens. GEMAKKELIJK TE REINIGEN EMAIL De binnenzijde van onze ovens is behandeld met een specifiek email dat voorkomt dat vet en resten zich vasthechten en dat het reinigen vergemakkelijkt. ZIJGELEIDERS De roestvrijstalen zijgeleiders ondersteunen het rooster of de bakplaat in de oven en maken het gemakkelijk te gebruiken. De zijgeleiders zijn afneembaar en vaatwasmachinebestendig. ONTDOOIFUNCTIE Deze functie is ideaal voor het ontdooien van allerlei soorten voedsel: vlees, vis, brood en gebak. Het snel ontdooien wordt vergemakkelijkt door de ventilator aan te zetten, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de lucht bij kamertemperatuur in de oven. EENVOUDIG DEURREINIGINGSSYSTEEM Met dit nieuwe ontwerp zijn de glasplaten eenvoudig te verwijderen van de ovendeur, er is geen gereedschap meer nodig dankzij de bevestigingsmiddelen aan de bovenzijde van de deur. De reiniging is snel en eenvoudig. BEDRUKTE OVENDEUR U kunt de bakadviezen direct op de achterkant van de ovendeur zien. LADE OP WIELEN Voor een optimale opslag maakt de lade op wieltjes het gemakkelijk om alle kookgerei, zoals potten en pannen, op te bergen. GEËMAILLEERD OPPERVLAK Als u uw keuken in een klassieke stijl wilt inrichten, is een geëmailleerd kookfornuis een een uitstekende keuze. Het geëmailleerde oppervlak past zich perfect aan de fronten van de meubels aan, het versterkt ze en geeft een vleugje karakter aan uw interieur. Bovendien is het fornuis gemakkelijk te onderhouden - het glazuur is gemakkelijk te reinigen en u kunt gewoon een spons met afwasmiddel gebruiken om de meest hardnekkige vlekken van vet of andere onzuiverheden te verwijderen. LED-DISPLAY MET KOOKTIJDREGELING Deze programmer heeft 3 gebruiksvriendelijke knoppen waarmee u het begin en het einde van de kookprogramma's kunt definiëren. MECHANISCHE TIMER MET STOPFUNCTIE Het product meet de ingestelde tijd in minuten, geeft een pieptoon na afloop van de tijd en schakelt de oven automatisch uit. STANDAARDVERLICHTING Het licht in de oven geeft een duidelijk beeld van het voedsel dat wordt gekookt. ANTIAANBAK BAKPLAAT We gebruiken een anti-aanbaklaag op onze bakplaten die voorkomt dat voedsel en vet aan de plaat blijft kleven, waardoor koken en schoonmaken gemakkelijker wordt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Fitelli FK5001ZW keramisch Vrijstaand fornuis zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.7

Met de Fitelli FK5001ZW haal je een multifunctioneel keramisch Vrijstaand fornuis in huis met maar liefst 4 kookzones en een heteluchtoven. Of je nu een taart wilt bakken, een heerlijke ovenschotel wilt maken of een stoofpotje wilt bereiden, het is allemaal mogelijk met dit fornuis. De bediening werkt eenvoudig door middel van draaiknoppen aan de voorzijde en de keramische kookplaat is gemakkelijk schoon te houden.

Wat dit fornuis echt bijzonder maakt, is de multifunctionele ovensysteem: onder- en bovenwarmte + hetelucht circulatie en grill. Dit betekent dat je niet alleen kunt bakken en braden, maar ook kunt grillen en zelfs gerechten kunt stomen. De oven heeft een inhoud van 48 liter, waardoor je gemakkelijk een grote ovenschaal kunt bereiden. En met de min-max oventemperatuur van 40-240ºC heb je volledige controle over de bereiding van je gerechten.

Een ander voordeel van de Fitelli FK5001ZW is het strakke en moderne design. Het zwarte keramische oppervlak geeft het fornuis een luxe uitstraling en past in vrijwel iedere keuken. Bovendien is het fornuis energiezuinig en duurzaam, waardoor je niet alleen een hoogwaardig keukenapparaat in huis haalt, maar ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu.

Het enige nadeel van de Fitelli FK5001ZW is dat het fornuis vrij groot is, waardoor het niet geschikt is voor kleine keukens. Maar als je de ruimte hebt en op zoek bent naar een multifunctioneel, modern en duurzaam fornuis, dan is de Fitelli FK5001ZW zeker een goede keuze.

Persoonlijk vind ik de Fitelli FK5001ZW een geweldig fornuis met veel mogelijkheden en een strak design. Het multifunctionele ovensysteem is echt een pluspunt en ik ben ook erg te spreken over de energiezuinigheid van het apparaat. Het enige nadeel is dat het fornuis vrij groot is, maar als je de ruimte hebt, dan is dit een geweldig keukenapparaat waar je lang plezier van zult hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van elektrisch fornuizen. Er zijn namelijk 191 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!