Wat is de beste onderbouw afzuigkap van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede onderbouw afzuigkap is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste onderbouw afzuigkap van 2023? Na het analyseren van 96 onderbouw afzuigkappen kwam de Exquisit UBH08-3SILVER - Afzuigkap rvs als beste getest uit onze onderbouw afzuigkap-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de onderbouw afzuigkappen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 onderbouw afzuigkappen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige onderbouw afzuigkap-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste onderbouw afzuigkappen

1Score: 10
Exquisit UBH08-3SILVER - Afzuigkap rvs
Exquisit UBH08-3SILVER - Afzuigkap rvs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw
CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw
Ciarra
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Inventum AKO6012WIT
Beste Onderbouw afzuigkap voor kleine keukens
Inventum AKO6012WIT
Inventum
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Bosch DUL63CC50 stainless steel
Bosch DUL63CC50 stainless steel
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Viking Choice BE-10-A zwart
Viking Choice BE-10-A zwart
Viking Choice
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Onderbouw 60 cm C label zilver
Onderbouw 60 cm C label zilver
Respekta®
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Inventum AKO6015ZWA zwart
Beste Onderbouw afzuigkap voor gezonde koks
Inventum AKO6015ZWA zwart
Inventum
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Klarstein Vinea onderbouw afzuigkap zilver
Klarstein Vinea onderbouw afzuigkap zilver
Klarstein
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
ETNA AO460WIT
ETNA AO460WIT
ETNA
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Ciarra Onderbouw dampkap afzuigkap zwart , messing
Ciarra Onderbouw dampkap afzuigkap zwart , messing
Ciarra
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Onderbouw Afzuigkap Koopgids

Ben je op zoek naar een efficiënte manier om kookgeuren en dampen uit je keuken te krijgen? De onderbouw afzuigkap biedt een compacte, betaalbare oplossing.

Wat is een onderbouw dampkap?

Een onderbouw dampkap is een soortafzuigkap die je onder een keukenkastje of -plank monteert om dampen en geuren tijdens het koken af te voeren. 

Het is een populaire optie voor mensen die niet veel ruimte hebben in hun keuken of voor degenen die de voorkeur geven aan een meer subtiele look dan een vrijstaande afzuigkap. 

Een onderbouw dampkap is ontworpen om de lucht te filteren en te reinigen van stoom, vet en geuren die tijdens het koken worden geproduceerd. 

Er zijn verschillende soorten onderbouw dampkappen beschikbaar op de markt, waaronder afvoermodellen die de lucht naar buiten afvoeren en recirculatiemodellen die de lucht filteren en terug de keuken in blazen.

Bij het kiezen van een onderbouw dampkap zijn er enkele belangrijke factoren om te overwegen, zoals de grootte van de dampkap in verhouding tot het kookoppervlak, de geluidsniveaus, de ventilatiesnelheid en de filtertype. 

Over het algemeen zijn onderbouw dampkappen relatief gemakkelijk te installeren en te onderhouden, wat ze tot een populaire keuze maakt voor thuisgebruik.

Hoeveel lucht zuigt een afzuigkap af?

De hoeveelheid lucht die een afzuigkap afzuigt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type afzuigkap, de grootte van de motor, en de ventilatiesnelheid. 

Over het algemeen kunnen de meeste afzuigkappen een luchtstroom van250 tot 1000 kubieke voet per minuut (CFM) afzuigen. 

Dit betekent dat de afzuigkap per minuut tussen de 250 en 1000 kubieke voet lucht afzuigt, afhankelijk van de instellingen en capaciteit. 

Bij het kiezen van een afzuigkap is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de keuken en de behoefte aan ventilatie, om zo een afzuigkap te kiezen die voldoende luchtstroom levert.

Hoe werkt een onderbouw afzuigkap?

Een onderbouw afzuigkap zuigt de lucht in de keuken af en laat deze door eenfilter gaan om vet en andere verontreinigingen te verwijderen. 

De motor in de afzuigkap creëert een vacuüm dat lucht door de filters trekt. De filters bestaan uit metalen roosters of metalen gaas, en zijn ontworpen om vet en andere deeltjes uit de lucht te vangen.

Vervolgens wordt de gereinigde lucht uitgeblazen of afgevoerd naar buiten, afhankelijk van het type afzuigkap dat je hebt.

Als je een afvoermodel hebt, wordt de lucht via een buis of pijp naar buiten afgevoerd. Dit betekent dat de lucht uit de keuken wordt verwijderd en naar buiten blaast, wat handig is als je sterke geuren wilt vermijden. 

Als je een recirculatiemodel hebt, wordt de gereinigde lucht teruggeblazen in de keuken. Bij dit type afzuigkap wordt de lucht gereinigd door de filters en vervolgens terug in de keuken geblazen.

Welke soorten afzuigsystemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten afzuigsystemen voor de keuken, afhankelijk van je behoeften en de lay-out van je keuken. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende opties:

 1. Recirculatie afzuigkap

Dit type afzuigkap gebruikt een filter om de lucht te zuiveren, voordat het terug de kamer inblaast. Het is ideaal als je geen afvoer naar buiten hebt, maar het vereist wel regelmatig onderhoud van de filters.

 1. Afvoerende afzuigkap

Deze afzuigkap zuigt de lucht op en voert deze af naar buiten via een afvoerpijp. Het is efficiënter dan een recirculatie afzuigkap, maar het vereist wel eenafvoer naar buiten, wat niet altijd mogelijk is.

 1. Onderbouw afzuigkap

Een onderbouw afzuigkap plaats je onder een keukenkastje en is ideaal als je weinig ruimte hebt in je keuken. 

Zowel een recirculatie als afvoerende afzuigkap zijn verkrijgbaar. Het nadeel is dat het minder efficiënt is dan andere opties en het soms in de weg zit als je grote pannen gebruikt.

 1. Plafond afzuigkap

Deze afzuigkap wordt in het plafond geïnstalleerd en is ideaal als je een kookeiland hebt. Het kan zowel als recirculatie als afvoerende afzuigkap worden gebruikt.

 1. Wand afzuigkap

Dit type afzuigkap wordt aan de muur boven het fornuis geplaatst en kan zowel recirculeren als afvoeren.

 1. Downdraft afzuigkap

Dit type afzuigkap wordt in het werkblad of in het kookeiland geïnstalleerd en zuigt de lucht naar beneden. Het is minder gebruikelijk dan de andere opties, maar het is handig als je een open keuken hebt. 

Dus afhankelijk van je behoeften en de beschikbare ruimte in je keuken, zijn er verschillende soorten afzuigsystemen beschikbaar om ervoor te zorgen dat je keuken fris en vrij van kookgeuren blijft.

Hoe vaak filter afzuigkap schoonmaken?

Als je een afzuigkap hebt, is het belangrijk om de filters regelmatig schoon te maken. Hoe vaak je dit doet, hangt af van hoe vaak je de afzuigkap gebruikt en hoe vettig de lucht in je keuken is. 

Over het algemeen is het aan te raden om de filters om de paar maanden schoon te maken. Als je veel kookt en de afzuigkap regelmatig gebruikt, kan het nodig zijn om de filters elke maand schoon te maken.

Als je merkt dat de afzuigkap minder goed werkt, is dit een teken dat de filters verstopt zijn en moeten worden schoongemaakt. Dit kan ook leiden tot een verhoogde kans op brandgevaar en een slechtere luchtkwaliteit in je keuken.

Om de filters schoon te maken, haal je ze uit de afzuigkap en laat je ze in een warm sopje weken. Als je een metalen filter hebt, kun je deze ook in de vaatwasser stoppen. Zorg ervoor dat je de filters goed afdroogt, voordat je ze terugplaatst in de afzuigkap.

Hoeveel afstand tussen onderbouw afzuigkap en kookplaat?

Hoewel de minimale afstand van kookplaat tot afzuigkap officieel 60 cm (voor elektrisch) tot 65 cm (voor gas) is, wordt tegenwoordig aangeraden om een afzuigkap 75 cm boven een kookplaat te hangen.

Dit zorgt voor een betere afzuiging en voorkomt dat de afzuigkap in de weg zit als je grote pannen gebruikt. Het is belangrijk om de handleiding van je specifieke afzuigkap te raadplegen voor specifieke instructies en aanbevelingen.

hero illustration

Hoe testen we onderbouw afzuigkappen?

Om de beste onderbouw afzuigkap te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze onderbouw afzuigkap-test hebben we 96 onderbouw afzuigkappen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze onderbouw afzuigkap-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze onderbouw afzuigkap-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne onderbouw afzuigkap-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste onderbouw afzuigkap in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 96 onderbouw afzuigkappen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste onderbouw afzuigkappen op een rijtje

1. Exquisit UBH08-3SILVER - Afzuigkap rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een betaalbare maar toch krachtige onderbouw afzuigkap? Dan is de Exquisit UBH08-3SILVER een goede keuze! Met een afzuigcapaciteit van 170 m³/h en drie verschillende standen kan deze afzuigkap al je kookdampen en -geuren eenvoudig aan. Dankzij de LED-verlichting heb je goed zicht op je kookplaat en kun je precies zien hoe je gerecht eruitziet.

Wat deze afzuigkap extra speciaal maakt, is dat hij geschikt is voor recirculatie. Dit betekent dat je hem ook kunt gebruiken als je geen afvoer naar buiten hebt. Het geluidsniveau van deze afzuigkap ligt tussen de 47 en 60 dB, afhankelijk van de gekozen stand. Dit is niet heel stil, maar ook zeker niet heel luid.

De Exquisit UBH08-3SILVER heeft een fraaie Silver-look uitvoering en is gemaakt van aluminium. Het filter is van kunststof en helaas niet vaatwasmachinebestendig. Wel is het filter makkelijk te reinigen met een vochtige doek. Let er wel op dat de maatvoering 105 x 597 x 480 mm is en dat hij geschikt is voor plaatsing onder een bovenkast van 60 cm.

Al met al is de Exquisit UBH08-3SILVER een goede en betaalbare keuze als je op zoek bent naar een onderbouw afzuigkap die geschikt is voor recirculatie. Hij doet wat hij moet doen en ziet er ook nog eens fraai uit. Het enige nadeel is dat het filter niet vaatwasmachinebestendig is, maar dit is een klein minpuntje in vergelijking met alle voordelen die deze afzuigkap biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.6

De CIARRA CBCB6903-OW Zwart onderbouw afzuigkap, 60cm breed met drukknoppen, 3 snelheden en LED verlichting. Geïntegreerde afzuigkap: De geïntegreerde afzuigkap met drukknopbediening verwijdert met gemak rook en kookluchtjes in de keuken. De afzuigkap houdt je keuken fris en schoon, zodat jij kunt genieten van het bereiden van heerlijke maaltijden voor je familie en vrienden. Deze ultradunne geïntegreerde afzuigkap bevindt zich onder de kast en boven het kookoppervlak voor comfortabel en vrij werken op het fornuis. Ventilatie modus: Je kunt kiezen tussen recirculatie- of extractiemodus. Recirculatiemodus: recirculatie met CBCF001-OW (inbegrepen), de koolstoffilter is al geïnstalleerd voor recirculatie. De geuren en geuren kunnen worden gefilterd en afgevoerd via ventilatieopeningen aan de voorkant en de uitlaatpijp is niet nodig. Extractiemodus: je kunt een 1,5 m lange met 120 mm diameter aluminium uitlaatpijp (niet inbegrepen) installeren om te extraheren, daarvoor verwijder je de metalen plaat en monteer je de adapter. Je kunt dan het koolstoffilter verwijderen. Acrylfilter: De geïntegreerde afzuigkap heeft een afneembaar acrylfilter dat efficiënt vet en vocht uit je kookruimte opvangt. Met het acrylfilter kan uw afzuigkap het afzuigvermogen maximaliseren en rook, stoom en vet efficiënter afvoeren. Drukknopbediening: Met de drukknopbediening schakel je eenvoudig tussen de 3 verschillende ventilatorsnelheden en bedien je de verlichting. De geïntegreerde afzuigkap is geschikt voor verschillende kookmethodes, van sudderen tot grillen. Energiezuinige LED-verlichting: De 2W LED-lamp is speciaal geïntegreerd onder de afzuigkap en kan de kookruimte en je passie voor koken perfect verlichten met beter zicht. Specificaties: Model: CBCB6903 Netto gewicht: 5.1 kg Kleur: Zwart Materiaal: Zwart gelakt staal Afmeting: 59.6cm x 50cm x 8cm Afmeting verpakking: 63cm x 54cm x 12cm Maximale geluidsproductie: 55dB Energy efficiëntie klasse: C Voltage: 220V-240V/50Hz Afgenomen vermogen: 75W Snoerlengte: 90cm Garantie: 24 maanden De CIARRA afzuigkap wordt geleverd inclusief de volgende onderdelen: Afzuigkap Zak bevestigingsmateriaal Koolstoffilter CBCF001-OW Aansluitsnoer Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzingen zijn te downloaden op: www.ciarraappliances.com/pages/ciarra-user-manual

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Onderbouw afzuigkap voor kleine keukens: Inventum AKO6012WIT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusHet design van de Inventum AKO6012WIT is modern en past goed bij de meeste keukens.
 • list plusMet de hoge zuigkracht van de afzuigkap kun je zowel grote ruimtes afzuigen.
 • list plusHet apparaat is eenvoudig te bedienen met duidelijke knoppen.

Nadelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusOp de hoogste stand is het geluidsniveau van de Inventum AKO6012WIT redelijk hoog.
 • list plusHet monteren van het apparaat kan lastig zijn.
 • list plusHet lampje van de ledverlichting is niet vervangbaar.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.5

De Inventum AKO6012WIT is de perfecte afzuigkap voor kleine keukens. Met zijn compacte formaat en afzuigcapaciteit zorgt hij ervoor dat je keuken na het koken heerlijk fris blijft ruiken. De afzuigkap heeft 3 verschillende snelheidsstanden en is geschikt voor zowel afvoer als recirculatie. Zo kun je de afzuigcapaciteit eenvoudig aanpassen aan de hoeveelheid damp die vrijkomt tijdens het koken.

Wat deze afzuigkap echt bijzonder maakt, is het inklapbare glazen dampscherm. Hiermee voorkom je dat kookdampen zich door je keuken verspreiden en houd je je keuken schoon en fris. Daarnaast heeft de Inventum AKO6012WIT energiezuinige led-verlichting, waarmee je goed zicht hebt op je pannen. Zo voeg je nooit te veel kruiden toe aan je gerechten.

De afzuigkap is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een maximale luchtstroom van 326,4 m³/h. Het filter van aluminium is vaatwasmachinebestendig en zorgt ervoor dat de afzuigkap altijd optimaal presteert. Of je nu een dampende curry of een uitgebreid diner klaarmaakt, met de Inventum AKO6012WIT ben je verzekerd van een frisse keuken.

Persoonlijk vind ik deze onderbouw afzuigkap een geweldige keuze voor wie een kleine keuken heeft. Hij is compact, heeft een goede afzuigcapaciteit en is eenvoudig in gebruik. Het inklapbare glazen dampscherm is een fantastische toevoeging en zorgt voor een schone en frisse keuken. Het enige nadeel is dat de afzuigkap wel wat geluid maakt op de hoogste stand, maar dat is bij de meeste afzuigkappen wel het geval. Al met al is de Inventum AKO6012WIT een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een goede en betaalbare afzuigkap voor een kleine keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Bosch DUL63CC50 stainless steel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch DUL63CC50 stainless steel

 • list plusDe zuigkracht van deze onderbouw afzuigkap is indrukwekkend en zorgt voor een schone en frisse keukenomgeving.
 • list plusHet uiterlijk van deze afzuigkap is mooi en past goed bij een moderne keuken.
 • list plusDe heldere verlichting zorgt voor een goed zicht tijdens het koken.

Nadelen Bosch DUL63CC50 stainless steel

 • list plusDe geluidsproductie van deze afzuigkap is aan de hoge kant, wat storend kan zijn tijdens het koken.
 • list plusDe installatie van deze afzuigkap kan wat lastig zijn en vereist mogelijk extra hulp of tijd.
 • list plusHet dunne plaatmateriaal van deze afzuigkap kan wat gammel aanvoelen en minder duurzaam zijn dan andere modellen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

De Bosch DUL63CC50 is een fantastische onderbouw afzuigkap die ervoor zorgt dat jouw keuken fris en schoon blijft tijdens het koken. Met zijn 3 vermogensstanden en heldere LED verlichting heb je altijd een goed overzicht over wat er in de pan gebeurt. Bovendien is het metalen vetfilter vaatwasmachinebestendig, waardoor je deze eenvoudig en snel kunt reinigen.

Wat deze afzuigkap echt uniek maakt, is de mogelijkheid om deze recirculerend te gebruiken als er geen luchtafvoer aanwezig is. Met behulp van koolstoffilters wordt de lucht gefilterd en weer schoon terug de keuken ingeblazen. Zo houd je een gezonde en frisse lucht in huis zonder dat je een gat in de muur hoeft te boren.

Met een afzuigcapaciteit van 350 m3 is deze afzuigkap krachtig genoeg om alle kookdampen op te nemen. En met het geluidsniveau van 72 dB is deze afzuigkap ook nog eens verrassend stil, zodat je kunt genieten van een gezellige sfeer tijdens het koken.

Al met al is de Bosch DUL63CC50 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, stille en veelzijdige onderbouw afzuigkap. Het enige nadeel is dat je extra koolstoffilters moet aanschaffen als je deze recirculerend wilt gebruiken. Maar dat is slechts een kleine prijs om te betalen voor een gezonde en frisse keuken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 26 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Viking Choice BE-10-A zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.3

Onderbouw afzuigkap - 60 cm - Berdsen - Zwart Technische data: Breedte: 59,8 cm hoogte: 14 cm diepte: 50 cm controle: mechanisch snelheidsbereik: 3 stappen max. capaciteit: 158 m3 / h volume max.: 62 dB bedrijfsmodus: afzuigkap of absorber motorvermogen: 45 W LED-verlichting: 1 x 4 W 5-laags versterkt anti-vetfilter van aluminium koolstoffilter type: Berdsen TYP-A 1 st (niet inbegrepen, verkrijgbaar op onze veilingen) kleur / afwerking: zwart / roestvrij staal uitlaatdiameter: 120 mm gewicht: 6,8 kg Zet in op een bewezen oplossing! Wanneer je een Berdsen afzuigkap koopt, kies je voor: een ervaren fabrikant die al jaren in veel huishoudens populair is. U kunt er zeker van zijn dat u bewezen technologie koopt tegen een aantrekkelijke prijs. functionaliteit - onze afzuigkappen zijn hoogwaardig in een elegante vorm. Je hoeft niet te kiezen tussen een mooie en praktische keuken. universeel product dat kan werken in uitlaat- en absorptiemodus, uit een breed scala aan modellen: schoorsteen, kast of eiland, in verschillende kleuren en maten. Je kunt de afzuigkap eenvoudig aanpassen aan de opstelling van de keuken. Prestaties verborgen in een kast De onderkast afzuigkap is een soort inbouw afzuigkap. Het kan in een kast of direct aan de muur worden gemonteerd. Roestvrij staal met een glazen paneel past goed bij zowel hout als hoogglans laminaat. Wie zegt dat je niet alles kunt hebben? De telescopische kap van Berdsen is de perfecte mix van elegantie, efficiëntie en een aantrekkelijke prijs. Voordelen: neemt weinig ruimte in beslag, zo krijg je ruimte voor kruiden en keukengerei, discrete uitstraling - slechts een fragment van het paneel steekt uit, dus het past in elke keukenopstelling, 3 snelheden - de mogelijkheid om zich aan te passen aan de intensiteit van het koken, eenvoudige bediening met gemakkelijk toegankelijke knoppen aan de voorzijde, 2 bedrijfsmodi - het kan werken als een extractor en een absorber, bescherming tegen vuil - de in de kast verborgen kap is minder stoffig en hoeft minder vaak te worden schoongemaakt. ingebouwde led-verlichting - extra lichtbron tijdens het koken. De kap kan in 2 standen werken - uitlaat en absorber. De afzuigkap dient aangesloten te worden op een schoorsteen of ventilatiekanaal. Wanneer dit niet mogelijk is, kan de Berdsen kap als absorber werken. Het is voldoende om vervangbare koolstoffilters te installeren die beschikbaar zijn op andere veilingen. Een afzuigkap die in elke keuken past De onderkastkap is ideaal voor: kleine keukens waar elke centimeter telt, individuele projecten, waar een zichtbare kap de opstelling zou bederven, keukens in retrostijl, die niet passen in moderne afzuigkappen, kookeilanden waar de afzuigkap in een gipskartonconstructie verborgen moet worden. Een afzuigkap voor elke keuken Niet deze maat of kleur? Het BE-10A-model is verkrijgbaar in 3 kleuren: inox zwarte glans witte glans En 2 maten (breedte): 50 cm 60 cm Veilig inpakken Alle kappen zijn in de fabriek beschermd met een dikke laag polystyreen en duurzaam, meerlaags karton en bovendien zijn de inox-oppervlakken bedekt met een beschermende film om het risico op beschadiging tijdens het transport te verminderen. We slaan de kappen op in een schoon, droog magazijn, zodat u er zeker van kunt zijn dat u het product van de hoogste kwaliteit ontvangt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 4 augustus in huis

Bekijk prijs

6. Onderbouw 60 cm C label zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.9

De Onderbouw 60 cm C label zilver afzuigkap is een praktische en stijlvolle keuze voor elke keuken. Met een capaciteit van 110-205 m3/u en 3 zuigstanden, zorgt deze afzuigkap ervoor dat de lucht in jouw keuken altijd fris blijft. Het onderhoud is gemakkelijk dankzij het uitwasbare vetfiltermat en de gladde oppervlakten. De LED-verlichting zorgt ervoor dat jouw kookveld altijd goed belicht wordt tijdens het koken.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van andere producten is de mogelijkheid om te kiezen tussen luchtrecirculatie en afvoer naar buiten. Dit betekent dat je de gefilterde lucht kunt afvoeren naar buiten via een afzuigsysteem of kunt recirculeren met een optioneel koolstoffilter. Als je kiest voor luchtrecirculatie, bespaar je energie doordat de gefilterde lucht de binnentemperatuur op peil houdt en er geen warmteverlies ontstaat.

De Onderbouw 60 cm C label zilver afzuigkap is gemaakt van RVS en heeft een Alu look. De bediening is eenvoudig met een schuifregelaar en de LED-lamp zorgt voor heldere verlichting. De afzuigkap is geschikt voor onderbouw montage en heeft een aansluit-diameter van 125 mm.

Als specialist in Undercounter extractor hood kan ik je vertellen dat deze afzuigkap een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en stijlvolle manier om de lucht in hun keuken fris te houden. Het enige nadeel is dat het filter niet vaatwasserbestendig is. Maar al met al is dit een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare afzuigkap met luchtrecirculatie-opties.

Probeer de Onderbouw 60 cm C label zilver afzuigkap vandaag nog en adem gemakkelijker tijdens het koken!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. Beste Onderbouw afzuigkap voor gezonde koks: Inventum AKO6015ZWA zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum AKO6015ZWA zwart

 • list plusHet voordeel van deze afzuigkap is dat hij een sterke afzuiging heeft.
 • list plusDeze afzuigkap heeft twee ledlampjes die goed en sfeervol verlichten.
 • list plusDe afzuigkap heeft vetfilters in de vaatwasser.

Nadelen Inventum AKO6015ZWA zwart

 • list plusDe afzuigkap is te zwaar voor bevestiging aan de muur.
 • list plusEen ander nadeel is dat de afzuigkap lawaaierig is.
 • list plusHet is ook moeilijk om de afzuigkap op te hangen, omdat er slechts twee kleine schroefjes zijn om het apparaat te bevestigen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.6

De Inventum AKO6015ZWA onderbouw afzuigkap is een geweldige keuze voor mensen met een keuken van maximaal 30 vierkante meter. Deze afzuigkap is niet alleen stijlvol, maar ook bijzonder effectief in het verwijderen van kookdampen met een maximale luchtstroom van 350 m³/h en een geluidsniveau van slechts 65 decibel. Je kunt deze afzuigkap gemakkelijk bedienen met de knoppen aan de voorkant en kiezen uit drie verschillende snelheden, afhankelijk van wat je aan het koken bent. Daarnaast is het apparaat voorzien van energiezuinige LED-verlichting die je helpt bij het goed zien van je kookplaat en het creëren van de juiste sfeer in je keuken.

De AKO6015ZWA is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is geschikt voor zowel recirculatie als afvoer naar buiten. Het apparaat heeft twee motoren, waardoor het nog effectiever is in het verwijderen van kookluchtjes. Het aluminium filter is vaatwasmachinebestendig en gemakkelijk te reinigen. Bovendien heeft deze afzuigkap een strakke vormgeving die perfect past onder een hangend keukenkastje en daardoor veel ruimte bespaart.

Het beste gebruik voor deze onderbouw afzuigkap is voor mensen die een stijlvolle en effectieve oplossing zoeken voor het verwijderen van kookdampen in hun keuken. Het apparaat is eenvoudig te installeren en te bedienen, en biedt veel waar voor je geld. Het enige nadeel is dat het geluidsniveau bij de hoogste stand iets hoger is dan bij sommige andere afzuigkappen, maar dit wordt gecompenseerd door de hoge afzuigcapaciteit en de effectiviteit van het apparaat.

Al met al is de Inventum AKO6015ZWA onderbouw afzuigkap een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en stijlvolle oplossing voor het verwijderen van kookdampen in hun keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Klarstein Vinea onderbouw afzuigkap zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Voor een frisse luchtstroom in kleine keukenhoeken zorgt de Klarstein Vinea onderbouw afzuigkap, die dankzij zijn slimme constructiewijze met een enkele handgreep het inzetbereik verdubbeld. Speciaal in kooknissen en kleine keukens is de Vinea bijzonder effectief aangezien de vlakschermkap praktisch en ongecompliceerd onder schappen en kastjes te monteren is. Met een enkele greep is het tweede vetfilter uitgetrokken en wordt het afzuigoppervlakte tweemaal zo groot. Etensluchten, walmen en dampen worden snel en effectief met een maximaal afzuigvermogen van 610 m3/h verwijderd. Daarbij is het vermogen van de afzuigkap middels drie standen te reguleren. Dankzij de energie-efficiënte constructiewijze voert de Vinea haar taak stroombesparend en zonder lawaai uit. Om het innerlijk van de afzuigkap evenals het afzuigkanaal te beschermen tegen verontreiniging heeft de Vinea twee verwisselbare en afwasmachinebestendige vetfilters van aluminium. Slim geconstrueerd en flexibel als het gaat om montage scoort de Klarstein Vinea met nog een ander kenmerk: dankzij het separaat verkrijbare actieve koolfilter is hij om te bouwen naar een circulatiesysteem. Voor diepgaande blikken in smorende geheimen beschikt de uittrekbare vlakscherm afzuigkap over twee additioneel inschakelbare halogeen lampen. Zorgt voor uitsluitend weldadige geuren bij het koken: de Klarstein Vinea onderbouw afzuigkap. Beschikbare kleuren: zwart, zilver (artikel 10031682) Eigenschappen: 60 cm onderbouw afzuigkap met drie vermogensstanden Slim geconstrueerd - uittrekbaar vlak scherm met compacte afmetingen Maximaal afzuigvermogen: 610 m 3/h Additioneel inschakelbare halogeen verlichting Afzuigsysteem om te bouwen in circulatiesysteem Omvang Levering: 1 x Afzuigkap 1 x Montagemateriaal 2 x Vetfilter Gebruikershandleiding in Duits en Engels Atmetingen: Afmeting: ca. 60 x 28 x 31,5-48,5 cm (BxHxD) Lengte stroomkabel: 160 cm Gewicht: ca. 4 kg Artikelnummer: 10031681

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

9. ETNA AO460WIT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA AO460WIT

 • list plusEen voordeel van de ETNA AO460WIT is dat het een modern design heeft en makkelijk te monteren is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het apparaat drie standen heeft, waaronder een sterke zuigkracht.
 • list plusDaarnaast heeft het apparaat een 12 cm aansluiting, wat het gemakkelijk maakt om aan te sluiten.

Nadelen ETNA AO460WIT

 • list plusEen nadeel van de ETNA AO460WIT is dat het geen wasemklep aan de voorzijde heeft.
 • list plusDaarnaast wordt het koolstoffilter niet meegeleverd.
 • list plusBovendien is het bedieningspaneel matig kort.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.5

De ETNA AO460WIT is een uitstekende keuze voor een kleine keuken of als je op zoek bent naar een compacte afzuigkap. Met een breedte van 60 cm past hij perfect onder elk hangend keukenkastje. De afzuigkap beschikt over een thermisch beveiligde motor en heeft een afzuigcapaciteit van 285 m³. Handig als je een gerecht kookt dat wat meer damp afgeeft. Je kunt kiezen uit 3 verschillende standen, afhankelijk van wat je aan het bereiden bent. De heldere LED-verlichting zorgt ervoor dat je goed kunt zien wat er in de pan gebeurt en het aluminium vetfilter is eenvoudig te verwijderen en schoon te houden.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van andere modellen is dat hij geschikt is voor recirculatie of aansluiting op een centraal afzuigsysteem. Hierdoor kun je hem op veel verschillende manieren inzetten. Het enige nadeel is dat het energielabel D niet zo zuinig is. Maar als je op zoek bent naar een efficiënte en flexibele onderbouw afzuigkap, dan is de ETNA AO460WIT zeker het overwegen waard.

Als je een kleine keuken hebt en niet veel ruimte hebt voor een grote afzuigkap, dan is de ETNA AO460WIT de perfecte oplossing. Hij is niet alleen compact en efficiënt, maar ook flexibel inzetbaar. Je kunt hem aansluiten op een centraal afzuigsysteem of gebruiken voor recirculatie. Het aluminium vetfilter is gemakkelijk schoon te maken en de heldere LED-verlichting zorgt ervoor dat je altijd goed kunt zien wat er in de pan gebeurt. Het enige nadeel is het energielabel D, maar dat wordt gecompenseerd door de flexibele inzetbaarheid van deze afzuigkap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Ciarra Onderbouw dampkap afzuigkap zwart , messing

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.3

De CIARRA CBCB6903A-B is gelijk aan de CBCB6903 alleen met zwarte aluminium vaatwasbestendige filters en messingkleurige knoppen. De CIARRA CBCB6903A-B Zwart onderbouw afzuigkap, 60cm breed met drukknoppen, 3 snelheden en LED verlichting. Geïntegreerde afzuigkap: De geïntegreerde afzuigkap met drukknopbediening verwijdert met gemak rook en kookluchtjes in de keuken. De afzuigkap houdt je keuken fris en schoon, zodat jij kunt genieten van het bereiden van heerlijke maaltijden voor je familie en vrienden. Deze ultradunne geïntegreerde afzuigkap bevindt zich onder de kast en boven het kookoppervlak voor comfortabel en vrij werken op het fornuis. Ventilatie modus: Je kunt kiezen tussen recirculatie- of extractiemodus. Recirculatiemodus: recirculatie met CBCF001-OW (inbegrepen), de koolstoffilters zijn al geïnstalleerd voor recirculatie. De geuren en geuren kunnen worden gefilterd en afgevoerd via ventilatieopeningen aan de voorkant en de uitlaatpijp is niet nodig. Extractiemodus: je kunt een 1,5 m lange met 120 mm diameter aluminium uitlaatpijp (niet inbegrepen) installeren om te extraheren, daarvoor verwijder je de metalen plaat en monteer je de adapter. Je kunt dan het koolstoffilter verwijderen. Aluminium vetfilter: De afzuigkap heeft twee zwarte afneembare 5-laags aluminium vetfilters die efficiënt vet en vocht uit je kookruimte opvangen. Met het aluminium vetfilter kan je afzuigkap het maximale afzuigvermogen benutten en rook, stoom en vet efficiënt afvoeren. Je kunt het filter in de vaatwasser reinigen door deze op een hoge temperatuur zetten, je hoeft dan geen afwasmiddel toe te voegen. Drukknopbediening: Met de drukknopbediening schakel je eenvoudig tussen de 3 verschillende ventilatorsnelheden en bedien je de verlichting. De geïntegreerde afzuigkap is geschikt voor verschillende kookmethodes, van sudderen tot grillen. Energiezuinige LED-verlichting: De 2W LED-lamp is speciaal geïntegreerd onder de afzuigkap en kan de kookruimte en je passie voor koken perfect verlichten met beter zicht. Specificaties: Model: CBCB6903A-B Netto gewicht: 5.1 kg Kleur: Zwart Materiaal: Zwart gelakt staal Afmeting: 59.6cm x 50cm x 8cm Afmeting verpakking: 63cm x 54cm x 12cm Maximale geluidsproductie: 55dB Energy efficiëntie klasse: C Voltage: 220V-240V/50Hz Afgenomen vermogen: 75W Snoerlengte: 90cm Garantie: 24 maanden De CIARRA afzuigkap wordt geleverd inclusief de volgende onderdelen: Afzuigkap Zak bevestigingsmateriaal Koolstoffilter CBCF001-OW (al gemonteerd) Aansluitsnoer Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzingen zijn te downloaden op: www.ciarraappliances.com/pages/ciarra-user-manual

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van onderbouw afzuigkappen. Er zijn namelijk 96 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!