Wat is de beste Onderbouw afzuigkap van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Onderbouw afzuigkap is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Onderbouw afzuigkap van 2024? Na het analyseren van 1180 Onderbouw afzuigkappen kwam de ETNA AO460ZT als beste uit onze Onderbouw afzuigkap-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Onderbouw afzuigkappen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Onderbouw afzuigkappen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Onderbouw afzuigkap-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Onderbouw afzuigkap selectie

De top 10 beste Onderbouw afzuigkappen

1Score: 9.6
ETNA AO460ZT
ETNA AO460ZT
ETNA
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Inventum AKO6012WIT
Inventum AKO6012WIT
Inventum
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw
CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw
Ciarra
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Respekta® onderbouw afzuigkap 60 cm
Respekta® onderbouw afzuigkap 60 cm
Respekta
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Inventum AKO6015ZWA
Inventum AKO6015ZWA
Inventum
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Bosch DUL60FA50 Serie 2 Afzuigkap
Bosch DUL60FA50 Serie 2 Afzuigkap
Bosch
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Bosch DUL63CC50
Bosch DUL63CC50
Bosch
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
ETNA AO460WIT
ETNA AO460WIT
ETNA
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
CIARRA CBCS6903 - 60cm Onderbouw
CIARRA CBCS6903 - 60cm Onderbouw
Ciarra
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
ETNA AO660RVS - Onderbouw Afzuigkap
ETNA AO660RVS - Onderbouw Afzuigkap
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Onderbouw Afzuigkap Koopgids

Ben je op zoek naar een efficiënte manier om kookgeuren en dampen uit je keuken te krijgen? De onderbouw afzuigkap biedt een compacte, betaalbare oplossing.

Wat is een onderbouw dampkap?

Een onderbouw dampkap is een soortafzuigkap die je onder een keukenkastje of -plank monteert om dampen en geuren tijdens het koken af te voeren. 

Het is een populaire optie voor mensen die niet veel ruimte hebben in hun keuken of voor degenen die de voorkeur geven aan een meer subtiele look dan een vrijstaande afzuigkap. 

Een onderbouw dampkap is ontworpen om de lucht te filteren en te reinigen van stoom, vet en geuren die tijdens het koken worden geproduceerd. 

Er zijn verschillende soorten onderbouw dampkappen beschikbaar op de markt, waaronder afvoermodellen die de lucht naar buiten afvoeren en recirculatiemodellen die de lucht filteren en terug de keuken in blazen.

Bij het kiezen van een onderbouw dampkap zijn er enkele belangrijke factoren om te overwegen, zoals de grootte van de dampkap in verhouding tot het kookoppervlak, de geluidsniveaus, de ventilatiesnelheid en de filtertype. 

Over het algemeen zijn onderbouw dampkappen relatief gemakkelijk te installeren en te onderhouden, wat ze tot een populaire keuze maakt voor thuisgebruik.

Hoeveel lucht zuigt een afzuigkap af?

De hoeveelheid lucht die een afzuigkap afzuigt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type afzuigkap, de grootte van de motor, en de ventilatiesnelheid. 

Over het algemeen kunnen de meeste afzuigkappen een luchtstroom van250 tot 1000 kubieke voet per minuut (CFM) afzuigen. 

Dit betekent dat de afzuigkap per minuut tussen de 250 en 1000 kubieke voet lucht afzuigt, afhankelijk van de instellingen en capaciteit. 

Bij het kiezen van een afzuigkap is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de keuken en de behoefte aan ventilatie, om zo een afzuigkap te kiezen die voldoende luchtstroom levert.

Hoe werkt een onderbouw afzuigkap?

Een onderbouw afzuigkap zuigt de lucht in de keuken af en laat deze door eenfilter gaan om vet en andere verontreinigingen te verwijderen. 

De motor in de afzuigkap creëert een vacuüm dat lucht door de filters trekt. De filters bestaan uit metalen roosters of metalen gaas, en zijn ontworpen om vet en andere deeltjes uit de lucht te vangen.

Vervolgens wordt de gereinigde lucht uitgeblazen of afgevoerd naar buiten, afhankelijk van het type afzuigkap dat je hebt.

Als je een afvoermodel hebt, wordt de lucht via een buis of pijp naar buiten afgevoerd. Dit betekent dat de lucht uit de keuken wordt verwijderd en naar buiten blaast, wat handig is als je sterke geuren wilt vermijden. 

Als je een recirculatiemodel hebt, wordt de gereinigde lucht teruggeblazen in de keuken. Bij dit type afzuigkap wordt de lucht gereinigd door de filters en vervolgens terug in de keuken geblazen.

Welke soorten afzuigsystemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten afzuigsystemen voor de keuken, afhankelijk van je behoeften en de lay-out van je keuken. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende opties:

 1. Recirculatie afzuigkap

Dit type afzuigkap gebruikt een filter om de lucht te zuiveren, voordat het terug de kamer inblaast. Het is ideaal als je geen afvoer naar buiten hebt, maar het vereist wel regelmatig onderhoud van de filters.

 1. Afvoerende afzuigkap

Deze afzuigkap zuigt de lucht op en voert deze af naar buiten via een afvoerpijp. Het is efficiënter dan een recirculatie afzuigkap, maar het vereist wel eenafvoer naar buiten, wat niet altijd mogelijk is.

 1. Onderbouw afzuigkap

Een onderbouw afzuigkap plaats je onder een keukenkastje en is ideaal als je weinig ruimte hebt in je keuken. 

Zowel een recirculatie als afvoerende afzuigkap zijn verkrijgbaar. Het nadeel is dat het minder efficiënt is dan andere opties en het soms in de weg zit als je grote pannen gebruikt.

 1. Plafond afzuigkap

Deze afzuigkap wordt in het plafond geïnstalleerd en is ideaal als je een kookeiland hebt. Het kan zowel als recirculatie als afvoerende afzuigkap worden gebruikt.

 1. Wand afzuigkap

Dit type afzuigkap wordt aan de muur boven het fornuis geplaatst en kan zowel recirculeren als afvoeren.

 1. Downdraft afzuigkap

Dit type afzuigkap wordt in het werkblad of in het kookeiland geïnstalleerd en zuigt de lucht naar beneden. Het is minder gebruikelijk dan de andere opties, maar het is handig als je een open keuken hebt. 

Dus afhankelijk van je behoeften en de beschikbare ruimte in je keuken, zijn er verschillende soorten afzuigsystemen beschikbaar om ervoor te zorgen dat je keuken fris en vrij van kookgeuren blijft.

Hoe vaak filter afzuigkap schoonmaken?

Als je een afzuigkap hebt, is het belangrijk om de filters regelmatig schoon te maken. Hoe vaak je dit doet, hangt af van hoe vaak je de afzuigkap gebruikt en hoe vettig de lucht in je keuken is. 

Over het algemeen is het aan te raden om de filters om de paar maanden schoon te maken. Als je veel kookt en de afzuigkap regelmatig gebruikt, kan het nodig zijn om de filters elke maand schoon te maken.

Als je merkt dat de afzuigkap minder goed werkt, is dit een teken dat de filters verstopt zijn en moeten worden schoongemaakt. Dit kan ook leiden tot een verhoogde kans op brandgevaar en een slechtere luchtkwaliteit in je keuken.

Om de filters schoon te maken, haal je ze uit de afzuigkap en laat je ze in een warm sopje weken. Als je een metalen filter hebt, kun je deze ook in de vaatwasser stoppen. Zorg ervoor dat je de filters goed afdroogt, voordat je ze terugplaatst in de afzuigkap.

Hoeveel afstand tussen onderbouw afzuigkap en kookplaat?

Hoewel de minimale afstand van kookplaat tot afzuigkap officieel 60 cm (voor elektrisch) tot 65 cm (voor gas) is, wordt tegenwoordig aangeraden om een afzuigkap 75 cm boven een kookplaat te hangen.

Dit zorgt voor een betere afzuiging en voorkomt dat de afzuigkap in de weg zit als je grote pannen gebruikt. Het is belangrijk om de handleiding van je specifieke afzuigkap te raadplegen voor specifieke instructies en aanbevelingen.

hero illustration

Hoe testen we Onderbouw afzuigkappen?

Om de beste Onderbouw afzuigkap te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Onderbouw afzuigkap-test hebben we 1180 Onderbouw afzuigkappen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Onderbouw afzuigkap-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Onderbouw afzuigkap-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Onderbouw afzuigkap-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Onderbouw afzuigkap in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1180 Onderbouw afzuigkappen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Onderbouw afzuigkappen op een rij

1. ETNA AO460ZT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA AO460ZT

 • list plusGoede prijs/kwaliteit verhouding
 • list plusVerschillende standen en led-verlichting
 • list plusEenvoudig te monteren

Nadelen ETNA AO460ZT

 • list plusLawaaiig

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.61
Gebruiksgemak
9.85
De ETNA AO460ZT is dé onderbouw afzuigkap voor jouw keuken. Met een breedte van 60 centimeter past hij perfect onder een hangend keukenkastje. Ideaal voor kleine keukens tot 20 m³. Met de schuifknop kun je eenvoudig kiezen uit 3 verschillende standen, zodat je altijd de juiste afzuiging hebt. Of je nu pasta kookt op de laagste stand of een paar knoflooktenen bakt op stand 3, deze afzuigkap is er klaar voor.

En laten we het heldere led-licht niet vergeten. Altijd goed zicht op je gerechten, zelfs in de meest hectische kookmomenten. Geen verbrande maaltijden meer!

Wat deze afzuigkap echt handig maakt, is het aluminium vetfilter. Gewoon even schoonmaken in een sopje om de paar maanden en je kunt het opnieuw gebruiken. Geen gedoe met steeds nieuwe filters kopen. Maar let op, als jouw keuken geen luchtafvoer heeft, vergeet dan niet om de benodigde koolstoffilters aan te schaffen.

Gebruikers zijn enthousiast over de ETNA AO460ZT. De prijs/kwaliteit verhouding is top! De verschillende standen en het gemak van de montage en het gebruik worden gewaardeerd. Een minpuntje dat genoemd wordt, is het geluid dat de afzuigkap kan maken.

Met zijn strakke zwarte design en eenvoudige plaatsing is deze afzuigkap een echte eyecatcher in jouw keuken. Het merk ETNA staat bekend om kwaliteit en deze afzuigkap is daar geen uitzondering op. Met 3 standen en verlichting is hij helemaal compleet. Al zou een dubbele verlichtingslamp een mooie toevoeging zijn.

Een andere tevreden gebruiker noemt de ETNA AO460ZT perfect voor de prijs, vooral als je een kleine keuken hebt. Maar waar vind je eigenlijk het filter? Dat is een belangrijk aandachtspunt.

Al met al biedt de ETNA AO460ZT een goede prijs/kwaliteit verhouding en is het een uitstekende keuze voor kleine keukens. Met handige functies zoals verschillende standen en led-verlichting, een strak design en eenvoudige montage, is deze afzuigkap zeker het overwegen waard. Het enige minpuntje is het geluid dat hij soms kan maken. Dus als je op zoek bent naar een betaalbare en functionele onderbouw afzuigkap, dan is de ETNA AO460ZT jouw match. 💨

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Inventum AKO6012WIT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusEenvoudig en effectief, perfect voor kleine keukens
 • list plus3 verschillende standen voor de juiste afzuigcapaciteit
 • list plusHelder halogeen verlichting voor goed zicht op pannen

Nadelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusGaatjes voor montage lastig te bereiken
 • list plusOp hoogste stand maakt wat geluid

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
8.89
De Inventum AKO6012WIT, dat is mijn naam! Ik ben een eenvoudige maar effectieve afzuigkap, speciaal ontworpen voor kleine keukens. Met mijn krachtige afzuigcapaciteit en compacte formaat zorg ik ervoor dat jouw keuken vrij blijft van die vervelende kookluchtjes. Wat wil je nog meer?

Ik bied jou de keuze uit 3 verschillende standen, zodat je altijd de juiste afzuigcapaciteit kunt selecteren. Dit bespaart niet alleen energie, maar zorgt er ook voor dat jouw gerechten in no-time klaar zijn. En vergeet niet mijn heldere halogeen verlichting! Hiermee heb je altijd goed zicht op je pannen en voorkom je dat je per ongeluk te veel kruiden toevoegt aan je gerechten. 👀

Een van mijn unieke voordelen is mijn inklapbare glazen dampscherm. Hiermee voorkom ik dat die vervelende kookdampen zich door jouw keuken verspreiden. Zo blijft jouw keuken lekker fris en schoon. En wist je dat ik ook nog eens voorzien ben van energiezuinige led-verlichting? Hiermee wordt jouw fornuis of kookplaat optimaal verlicht, terwijl ik weinig energie verbruik. Duurzaam én praktisch!

Met mijn maximale afzuigcapaciteit van 326,4 m³/h hoef jij je geen zorgen te maken over kookluchtjes. Ik ben er om jouw keuken vrij te houden! En weet je wat het mooie is? Ik kan zowel afvoeren naar buiten als recirculeren. Bij recirculatie heb je wel een koolstoffilter nodig, maar die filtert maar liefst 80% van de kookgeuren uit de lucht. Dat is nog eens efficiënt!

Maar daar houdt het niet op, want ik ben ook nog eens voorzien van 5-laags aluminium cassettefilters. Deze filters nemen alle vet- en vochtdeeltjes op die tijdens het koken vrijkomen. En het beste van alles? Je kunt ze eenvoudig schoonmaken met een sopje of in de vaatwasser op een lage temperatuur. Dat scheelt weer tijd en moeite!

En laten we het energielabel I niet vergeten. Dat betekent dat ik een energiezuinig apparaat ben. Goed voor het milieu én jouw portemonnee!

Maar wat vinden mijn gebruikers van mij? Nou, over het algemeen zijn ze erg tevreden! Ze prijzen vooral mijn goede prijs-kwaliteitverhouding, afzuigcapaciteit en verlichting. Natuurlijk ben ik niet perfect, en sommige gebruikers vinden de montage wat lastig en maken ze wat geluid op de hoogste stand. Maar hé, niemand is perfect, toch?

Dus, als je op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare afzuigkap voor jouw kleine keuken, dan ben ik de juiste keuze voor jou. Met mijn sterke afzuigcapaciteit, inklapbare dampscherm, energiezuinige verlichting en gebruiksvriendelijke bediening heb ik alles wat je nodig hebt om jouw keuken vrij te houden van die vervelende kookluchtjes. Kies voor mij, de Inventum AKO6012WIT, en je zult er geen spijt van krijgen!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

 • list plusGemakkelijk rook en kookluchtjes verwijderen
 • list plusUltradun ontwerp maakt comfortabel werken op het fornuis mogelijk
 • list plusKeuze tussen recirculatie- of extractiemodus

Nadelen CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

 • list plusHandleiding is niet duidelijk over de schakelaar voor modusomschakeling

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.05
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
9.66
De CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw afzuigkap zwart is dé afzuigkap die ik nodig heb in mijn keuken. Met zijn slanke ontwerp verwijdert hij moeiteloos rook en kookluchtjes, waardoor mijn keuken altijd fris en schoon blijft. Of ik nu een heerlijke maaltijd bereid voor mijn familie of vrienden, deze afzuigkap zorgt ervoor dat ik kan genieten van het koken zonder me zorgen te maken over nare geuren.

Wat deze afzuigkap echt bijzonder maakt, is de keuze tussen recirculatie- of extractiemodus. In de recirculatiemodus wordt de geur gefilterd en afgevoerd via de ventilatieopeningen aan de voorkant, zonder dat ik een uitlaatpijp nodig heb. Maar als ik ervoor kies om de extractiemodus te gebruiken, kan ik een aluminium uitlaatpijp installeren om de geuren naar buiten te laten ontsnappen. Het is geweldig om zoveel flexibiliteit te hebben en te kunnen kiezen welke modus het beste bij mijn keuken past.

Een ander voordeel van de CIARRA CBCB6903 is het afneembare acrylfilter. Dit filter vangt vet en vocht op, waardoor het afzuigvermogen wordt gemaximaliseerd. Het zorgt ervoor dat rook, stoom en vet efficiënter kunnen worden afgevoerd, waardoor mijn keuken altijd fris blijft, zelfs tijdens het koken van vetrijke gerechten.

Wat betreft bediening is deze afzuigkap super handig. Dankzij de handige drukknoppen kan ik eenvoudig schakelen tussen de 3 verschillende ventilatorsnelheden en de verlichting bedienen. Of ik nu aan het sudderen ben of aan het grillen, deze afzuigkap is perfect voor elke kookmethode. En de energiezuinige LED-verlichting, die speciaal is geïntegreerd onder de afzuigkap, zorgt voor beter zicht in mijn kookruimte en verlicht mijn passie voor koken.

Met afmetingen van 59,6 cm x 50 cm x 8 cm en een netto gewicht van 5,1 kg, past de CIARRA CBCB6903 perfect in mijn keuken. Met een maximale geluidsproductie van 55 dB en een energie-efficiëntieklasse C, kan ik genieten van een stille en efficiënte afzuiging. Met een vermogen van 75W en een voltage van 220V-240V/50Hz is deze afzuigkap krachtig genoeg om al mijn kookdampen aan te kunnen. En met een snoerlengte van 90 cm heb ik veel flexibiliteit bij het plaatsen van de afzuigkap in mijn keuken.

Hoewel er niet veel gebruikersrecensies beschikbaar zijn, zijn de meeste positief. Gebruikers prijzen vooral het compacte en fraaie ontwerp van de afzuigkap. Een gebruiker merkte echter op dat de handleiding niet duidelijk is over de schakelaar op de onderkant van de motor voor het omschakelen tussen recirculatie en externe afvoer. Maar met een beetje extra aandacht en zorg tijdens de installatie, zal dit geen groot probleem zijn.

Al met al is de CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw afzuigkap zwart de perfecte keuze voor mij. Met zijn ultradunne ontwerp, flexibele modusopties en efficiënte afzuigvermogen zorgt deze afzuigkap ervoor dat mijn keuken altijd schoon en fris blijft tijdens het koken. En dankzij de energiezuinige LED-verlichting en eenvoudige bediening kan ik mijn passie voor koken volledig tot uiting laten komen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Respekta® onderbouw afzuigkap 60 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Respekta® onderbouw afzuigkap 60 cm

 • list plusEfficiënt design
 • list plusOnderhoudsvriendelijk
 • list plusOptie voor afvoer naar buiten of luchtrecirculatie

Nadelen Respekta® onderbouw afzuigkap 60 cm

  Beoordeling

  8.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.64
  Functionaliteit
  8.83
  Gebruiksgemak
  9.23
  De Respekta ® onderbouw afzuigkap van 60 cm in Aluminium look is mijn praktische en stijlvolle metgezel die perfect in elke keuken past. Met zijn strakke design en onderhoudsvriendelijke eigenschappen is hij de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en ruimtebesparende afzuigkap.

  Een van de belangrijkste kenmerken van mijn afzuigkap is de mogelijkheid om te kiezen tussen afvoer naar buiten of luchtrecirculatie. Zo kan ik de gefilterde lucht afvoeren via een afzuigsysteem of terug de ruimte in blazen met behulp van een optioneel koolstoffilter. Dit zorgt ervoor dat de binnentemperatuur op peil blijft en er geen warmteverlies in huis ontstaat, wat resulteert in energiebesparing.️

  Daarnaast beschik ik over drie zuigstanden, met een maximale afzuigcapaciteit van maar liefst 205 m3/u. Zo kan ik dampen en geuren snel en efficiënt verwijderen tijdens het koken. En alsof dat nog niet genoeg is, ben ik ook voorzien van LED-verlichting, waardoor ik het kookveld optimaal kan belichten en jij altijd goed zicht hebt tijdens het bereiden van een heerlijke maaltijd.‍

  Mijn onderhoud is ook super eenvoudig. Mijn gladde oppervlakken zijn makkelijk af te nemen en mijn vetfiltermat is uitwasbaar, zodat ik altijd op mijn best presteer. En als je voor de recirculatiestand kiest, zijn er koolstoffilters verkrijgbaar die je zelf eenvoudig kunt vervangen. Zo simpel is het!

  Wat betreft de technische specificaties verbruik ik jaarlijks slechts 35 KWH/jaar en val ik in energieklasse C. Mijn geluidsniveau varieert tussen 52-68 dB, afhankelijk van de zuigstand die je kiest. Je kunt mij bedienen met behulp van een handige schuifschakelaar en er zijn in totaal drie snelheden beschikbaar.

  Mijn afmetingen zijn 7,6 x 60 x 47 cm (H x B x D) en ik weeg slechts 4,6 kg. Mijn aansluitdiameter is 125 mm en ik heb een aansluitvermogen van 53 Watt. Let op: de benodigde koolstoffilter (MI 150 KN) wordt niet standaard meegeleverd, maar die kun je gemakkelijk apart aanschaffen.

  Over het algemeen zijn mijn gebruikers zeer tevreden met mij, de Respekta onderbouw afzuigkap. De meeste reviews zijn kort, maar bevatten positieve opmerkingen zoals "fantastisch" en "was in orde". Helaas zijn er geen specifieke voordelen of nadelen vermeld, maar de tevredenheid van mijn gebruikers geeft aan dat ik aan hun verwachtingen voldoe.

  In vergelijking met andere afzuigkappen op de markt, onderscheid ik mezelf door mijn efficiënte design, onderhoudsvriendelijkheid en de optie voor zowel afvoer naar buiten als luchtrecirculatie. Met mijn stijlvolle aluminium look en handige functies ben ik een betrouwbare keuze voor elke keuken. Dus waar wacht je nog op? Haal mij in huis en laat mij jouw keuken verfrissen en verlichten!️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  5. Inventum AKO6015ZWA

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Inventum AKO6015ZWA

  • list plusGoede afzuigcapaciteit
  • list plusStijlvol design
  • list plusMilieuvriendelijke recirculatiemogelijkheid

  Nadelen Inventum AKO6015ZWA

  • list plusBeperkte meegeleverde schroefjes
  • list plusMinder zuigkracht volgens sommige gebruikers
  • list plusVoelt goedkoop aan volgens sommige gebruikers

  Beoordeling

  8.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.16
  Functionaliteit
  8.15
  Gebruiksgemak
  9.03
  De Inventum AKO6015ZWA is dé afzuigkap die je nodig hebt voor jouw keuken! Met een oppervlakte van maximaal 30 vierkante meter is deze onderbouw afzuigkap perfect voor jouw keuken. Hij past gemakkelijk onder een hangend keukenkastje, waardoor je ruimte bespaart. En het beste van alles? Hij is lekker stil, met een geluidsniveau van slechts 65 decibel. Zo kun je tijdens het koken gewoon gezellig blijven kletsen, zonder gestoord te worden door het geluid van de afzuigkap.

  Wat deze afzuigkap echt speciaal maakt, zijn de handige knoppen aan de voorkant. Zo kun je zelf de gewenste stand kiezen tijdens het koken. Met stand één kun je bijvoorbeeld rustig een eitje bakken, terwijl stand drie perfect is voor intense kookdampen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Inventum AKO6015ZWA ook nog eens ledverlichting. Zo kun je in een oogopslag zien of je gerecht al klaar is. 🍳

  Met 2 motoren en een maximale luchtstroom van 350 m³/h zorgt deze afzuigkap ervoor dat jouw keuken vrij blijft van vervelende kookluchtjes. Hij heeft ook nog eens 3 snelheden, dus je kunt zelf bepalen hoe krachtig je wilt afzuigen. En het mooie is, je kunt ervoor kiezen om de afzuigkap naar buiten af te voeren of juist gebruik te maken van recirculatie. Bij recirculatie heb je wel een koolstoffilter nodig, maar dat is geen probleem. Dit filter gaat namelijk ongeveer 3 maanden mee en filtert 80% van de kookgeuren uit de lucht.️

  Maar dat is nog niet alles! De Inventum AKO6015ZWA heeft ook energiezuinige led-verlichting. Deze verlichting gaat lang mee en verbruikt weinig energie. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook nog eens 2 luxe led-spots bij. Zo heb je altijd optimaal licht boven je fornuis of kookplaat.

  Wat vinden andere gebruikers eigenlijk van de Inventum AKO6015ZWA? Nou, over het algemeen zijn ze erg tevreden. Ze vinden het een mooie afzuigkap die perfect past bij hun keuken. De afzuigkracht wordt als sterk ervaren. Sommige gebruikers vinden het jammer dat er maar 2 kleine schroefjes worden meegeleverd om de afzuigkap op te hangen, maar dat is dan ook het enige minpuntje.

  Een andere gebruiker merkt op dat het design mooi is, maar dat de zuigkracht iets minder is. En iemand anders zegt dat de afzuigkap prima doet wat hij moet doen, maar dat er wel een flinke pieptoon in zit en dat het geheel een beetje goedkoop aanvoelt. Dat is natuurlijk jammer, vooral omdat de prijs daar niet bij past. Deze gebruiker geeft ook nog een handige tip: haal het lampenkapje los, zodat je gemakkelijker bij de schroefgaten kunt komen.

  Al met al is de Inventum AKO6015ZWA een goede keuze als je op zoek bent naar een stijlvolle afzuigkap met goede prestaties. Hij heeft een goede afzuigcapaciteit, energiezuinige verlichting en de mogelijkheid van recirculatie. Het enige minpuntje is het beperkte aantal schroefjes, maar dat mag de pret niet drukken. Dus waar wacht je nog op? Kies voor de Inventum AKO6015ZWA en geniet van een frisse en stijlvolle keuken!️

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  6. Bosch DUL60FA50 Serie 2 Afzuigkap

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Bosch DUL60FA50 Serie 2 Afzuigkap

  • list plusEnergiezuinig
  • list plusEfficiënte afvoer van kookdampen en geuren
  • list plusEenvoudige installatie

  Nadelen Bosch DUL60FA50 Serie 2 Afzuigkap

  • list plusAanzuigklep sluit niet goed

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.3
  Functionaliteit
  7.95
  Gebruiksgemak
  8.53
  Ik presenteer de Bosch DUL60FA50 - Serie 2 - Afzuigkap - Onderbouw, een 60 cm brede onderbouw afzuigkap. Deze afzuigkap is speciaal ontworpen voor aansluiting op een centraal afzuigsysteem. Wat deze afzuigkap zo bijzonder maakt, is dat hij geen eigen motor heeft maar gebruikmaakt van het centrale systeem. Dit maakt hem energiezuinig en zorgt voor een efficiënte afvoer van kookdampen en geuren.

  Met de schuifregelaar kun je eenvoudig de intensiteit van de afzuiging regelen. Er zijn geen standen beschikbaar, omdat de afzuigkap is aangesloten op het centrale systeem. Daarnaast is de afzuigkap uitgerust met LED-verlichting, zodat je altijd goed zicht hebt op je pannen tijdens het koken.

  Met afmetingen van 150-150 x 600 x 482 mm past deze afzuigkap perfect onder een keukenkastje of aan de muur. Met een aansluitwaarde van 4 W verbruikt hij maar weinig energie. En de installatie? Die is een eitje, zoals de positieve gebruikerservaringen aangeven. Snelle levering, goede verpakking en een eenvoudige installatie worden genoemd als pluspunten van dit product.

  Helaas is er ook een minpuntje genoemd in een van de reviews. De aanzuigklep sluit niet goed wanneer je hem bekrachtigt, wat een verbeterpunt zou kunnen zijn voor dit model. Desondanks wordt de prijs-kwaliteitverhouding als positief ervaren: een mooie aankoop voor een scherpe prijs.

  Al met al is de Bosch DUL60FA50 - Serie 2 - Afzuigkap - Onderbouw een efficiënte en energiezuinige afzuigkap die perfect is voor gebruik in combinatie met een centraal afzuigsysteem. De eenvoudige installatie en goede prijs-kwaliteitverhouding maken dit een aantrekkelijke keuze. Het enige nadeel is dat de aanzuigklep niet goed sluit, maar dit lijkt geen groot probleem te zijn voor de meeste gebruikers. 😊

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

  Bekijk prijs

  7. Bosch DUL63CC50

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Bosch DUL63CC50

  • list plusGoede zuigkracht
  • list plusMooi design
  • list plusGemakkelijk te bedienen

  Nadelen Bosch DUL63CC50

  • list plusDe afzuigkap produceert wat geluid

  Beoordeling

  7.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.6
  Functionaliteit
  8.15
  Gebruiksgemak
  8.01
  Ik ben de Bosch DUL63CC50, de perfecte onderbouw afzuigkap voor jouw keuken! Met mijn 3 standen neem ik alle kookdampen op en voer ik ze naar buiten af. Maar als je geen luchtafvoer hebt, kun je me ook recirculerend gebruiken. Zo filter ik de kooklucht en blaas ik hem weer schoon terug de keuken in. Bedienen is een eitje met mijn handige drukknoppen aan de voorkant. En met mijn heldere LED-verlichting heb je altijd goed zicht op je pannen tijdens het koken. 👀

  Wat mij echt bijzonder maakt, is mijn vetfilter. Dit filter haalt vet en andere deeltjes uit de lucht, waardoor jouw keuken altijd fris blijft. En het beste van alles? Mijn vetfilter is vaatwasserbestendig, dus je kunt hem gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser. Daarnaast heb ik een maximaal afzuigvermogen van 350 m³/uur volgens DIN/EN 61591. En mijn geluidsniveau op de normale stand is 72 dB.

  Wat gebruikers echt waarderen aan mij, is mijn kwaliteit en prijs/kwaliteitverhouding. Ze zijn enorm tevreden over mijn zuigkracht, mijn mooie design en hoe gemakkelijk ik te monteren ben. Sommige gebruikers merken op dat ik wel wat geluid produceer, maar dat stoort ze niet echt. Mijn eerste stand is zelfs redelijk stil en kan al genoeg afzuigen.

  Als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte afzuigkap voor jouw keuken, dan ben ik perfect voor jou. Of je nu een luchtafvoer hebt of niet, ik kan op een effectieve manier de kooklucht afvoeren of filteren. Mijn vetfilter zorgt voor een schone en frisse omgeving en je kunt hem dus gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser. Met mijn zuigkracht en goede prijs/kwaliteitverhouding ben ik een geweldige aankoop voor elke keuken.

  Kortom, ik ben de Bosch DUL63CC50, een fantastische onderbouw afzuigkap. Ik heb geweldige zuigkracht, een mooi design en ben gemakkelijk te bedienen. Mijn vetfilter zorgt voor een frisse omgeving en is eenvoudig schoon te maken. En hoewel ik wat geluid produceer, vinden de meeste mensen dit niet storend. Al met al ben ik een goede investering voor iedereen die een betrouwbare en efficiënte afzuigkap zoekt voor hun keuken.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs

  8. ETNA AO460WIT

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen ETNA AO460WIT

  • list plusBetaalbare prijs en goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • list plusVoldoende voor dagelijks gebruik.
  • list plusEsthetisch aspect gewaardeerd, zeldzaamheid van een zwarte kap en goede gebruiksaanwijzing.

  Nadelen ETNA AO460WIT

  • list plusAfzuigkracht bij recirculatie als zwak ervaren.
  • list plusGeluidsniveau op stand 2 en 3 als storend ervaren.
  • list plusGeconcentreerd zuiggebied in het midden resulteert in verlies van vermogen.

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.12
  Functionaliteit
  7.26
  Gebruiksgemak
  7.81
  Ik ben de ETNA AO460WIT, de perfecte onderbouw afzuigkap voor jouw kleine keuken tot 20 m³. Met mijn schuifknop kun je kiezen uit 3 standen voor de afzuigkracht, zodat je altijd de juiste instelling hebt tijdens het koken. Mijn heldere led-verlichting zorgt ervoor dat je altijd goed zicht hebt op je kookgerechten. En niet te vergeten, ik heb een herbruikbaar aluminium vetfilter, waardoor je geld bespaart op vervangingskosten.

  Voor keukens zonder luchtafvoer, waar koolstoffilters nodig zijn, ben ik de ideale keuze. Maar let op, sommige gebruikers vinden mijn afzuigkracht bij recirculatie wat zwak. Het geconcentreerde zuiggebied in het midden kan wat vermogen verliezen, waardoor het minder effectief lijkt te zijn. Een gebruiker heeft zelfs aangegeven dat ze moesten overstappen naar een krachtiger model van een ander merk.

  Toch ben ik geprezen om mijn betaalbare prijs en goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben voldoende voor dagelijks gebruik, al vinden sommige mensen het geluidsniveau op stand 2 en 3 storend. En laten we niet vergeten dat ik er ook nog eens goed uitzie, met mijn zeldzame zwarte kap en duidelijke gebruiksaanwijzing.

  Al met al ben ik een goede keuze voor kopers die op zoek zijn naar een betaalbare onderbouw afzuigkap met basisfunctionaliteiten. Maar als je op zoek bent naar een stille en krachtige afzuigkap, dan is het misschien de moeite waard om te investeren in een geavanceerder model. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  9. CIARRA CBCS6903 - 60cm Onderbouw

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen CIARRA CBCS6903 - 60cm Onderbouw

  • list plusGemakkelijk rook en kookluchtjes verwijderen
  • list plusMogelijkheid om te kiezen tussen recirculatie- of extractiemodus
  • list plusUltradun ontwerp dat comfortabel werken op het fornuis mogelijk maakt

  Nadelen CIARRA CBCS6903 - 60cm Onderbouw

  • list plusHandleiding bevat geen aanwijzingen over schakelaar voor recirculatie en externe afvoer

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.88
  Functionaliteit
  7.51
  Gebruiksgemak
  7.08
  De CIARRA CBCS6903 - 60cm Onderbouw afzuigkap RVS is mijn keuze als het gaat om het verwijderen van rook en kookgeuren in de keuken. Met mijn drukknopbediening en 3 snelheden kan ik gemakkelijk de ventilatorsnelheid aanpassen en het licht bedienen. Ik ben ultradun en bevind me onder de kast boven het kookoppervlak, zodat je comfortabel en vrij kunt koken.

  Wat mij onderscheidt, is mijn mogelijkheid om te kiezen tussen recirculatie- of extractiemodus. In de recirculatiemodus gebruik ik een koolstoffilter (CBCF001-OW), die al geïnstalleerd is voor recirculatie. Hiermee kan ik geuren en dampen filteren en afvoeren via ventilatieopeningen aan de voorkant, zonder dat er een uitlaatpijp nodig is. In de extractiemodus kun je een aluminium uitlaatpijp (niet inbegrepen) installeren om de lucht naar buiten af te voeren.

  Ik ben uitgerust met een afneembaar acrylfilter dat efficiënt vet en vocht uit je kookruimte opvangt. Dit filter maximaliseert mijn afzuigvermogen en voert rook, stoom en vet efficiënter af. Bovendien ben ik voorzien van energiezuinige LED-verlichting die je kookruimte perfect verlicht.

  Met mijn afmetingen van 59.6cm x 50cm x 8cm en een gewicht van slechts 5.1 kg, ben ik compact en pas ik gemakkelijk onder de kast. Mijn maximale geluidsniveau is 55dB en mijn energie-efficiëntieklasse is C. Ik werk op een voltage van 220V-240V/50Hz en heb een vermogen van 75W. Mijn snoer heeft een lengte van 90cm.

  Gebruikers zijn over het algemeen tevreden met mij, de CIARRA CBCS6903 - 60cm Onderbouw afzuigkap RVS. Ze vinden mij mooi en compact. Een gebruiker merkt echter op dat de handleiding geen aanwijzingen bevatte over de schakelaar op de onderkant van de motor om te schakelen tussen recirculatie en externe afvoer.

  Al met al ben ik een goede keuze voor wie op zoek is naar een geïntegreerde afzuigkap met handige functies. Ik bied opties voor zowel recirculatie als extractie, heb een afneembaar acrylfilter en energiezuinige LED-verlichting. Hoewel er enkele opmerkingen zijn over de handleiding, ben ik over het algemeen een betrouwbare en efficiënte afzuigkap voor in je keuken. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  10. ETNA AO660RVS - Onderbouw Afzuigkap

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen ETNA AO660RVS - Onderbouw Afzuigkap

  • list plusEffectieve verwijdering van kookdampen en geuren
  • list plusStrak roestvrijstalen ontwerp met moderne elegantie
  • list plusHeldere LED-verlichting voor goed zicht tijdens het koken

  Nadelen ETNA AO660RVS - Onderbouw Afzuigkap

  • list plusMinder geschikt voor grotere keukens met een hogere afzuigcapaciteit

  Beoordeling

  7.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.9
  Functionaliteit
  7.18
  Gebruiksgemak
  7.04
  Ik ben de ETNA AO660RVS, een onderbouw afzuigkap van 60 cm die jouw keuken naar een hoger niveau tilt. Mijn strakke roestvrijstalen ontwerp voegt een vleugje moderne elegantie toe aan elke keukenruimte. Ik ben ontworpen om effectief kookdampen en geuren te verwijderen, zodat de lucht in de keuken altijd fris blijft. Met mijn afzuigcapaciteit van 350 kubieke meter per uur ben ik perfect voor middelgrote keukens, waar ik de lucht moeiteloos zuiver en de kookomgeving comfortabel houd.

  Ik beschik over heldere LED-verlichting, waardoor jouw kookoppervlak altijd goed verlicht is. Daarnaast is mijn geluidsniveau maximaal 63 decibel, wat betekent dat ik stil mijn werk doe en jou niet zal storen tijdens het koken of tijdens gezellige gesprekken in de keuken.

  Wat mij onderscheidt van mijn concurrenten is mijn krachtige prestatie in een compact formaat. Ik ben ontworpen om perfect onder keukenkastjes te passen, waardoor ik niet alleen functioneel ben, maar ook een esthetische meerwaarde bied. Mijn roestvrijstalen ontwerp past goed bij moderne keukens en voegt een vleugje stijl toe aan de ruimte.

  Ik ben ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en effectieve afzuigkap voor een gemiddeld formaat keuken. Ik ben geschikt voor het verwijderen van kookgeuren en dampen tijdens het koken, waardoor de kookomgeving altijd fris en comfortabel blijft. Mijn heldere LED-licht zorgt voor een goed verlicht kookoppervlak, terwijl mijn stille geluidsniveau zorgt voor een aangename kookervaring.

  Een mogelijke beperking van mijn model is dat ik mogelijk minder geschikt ben voor grotere keukens, waar een grotere afzuigcapaciteit nodig is. Voor grotere kookruimtes zou je een afzuigkap met een hogere capaciteit kunnen overwegen.

  In conclusie bied ik een goede prijs-kwaliteitverhouding, met mijn krachtige prestaties, stijlvolle ontwerp en handige functies. Hoewel ik mogelijk wat beperkt ben in capaciteit voor grotere keukens, ben ik een uitstekende keuze voor de gemiddelde keukenomgeving. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Onderbouw afzuigkappen. Er zijn immers 1180 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!