Wat is de beste 60cm Afzuigkap van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het aanschaffen van een goede 60cm Afzuigkap is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste 60cm Afzuigkap van 2023? Na het onderzoeken van 1670 60cm Afzuigkappen kwam de Bomann DU 7607 G Schuine als beste getest uit onze 60cm Afzuigkap-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 60cm Afzuigkappen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 60cm Afzuigkappen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame 60cm Afzuigkap-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste 60cm Afzuigkappen

1Score: 9.9
Bomann DU 7607 G Schuine
Beste 60cm afzuigkap
Bomann DU 7607 G Schuine
Bomann
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
Ciarra
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Bomann DU 7606 G Zuinige
Bomann DU 7606 G Zuinige
Bomann
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Inventum AKO6012RVS
Inventum AKO6012RVS
Inventum
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Inventum AKO6012WIT
Inventum AKO6012WIT
Inventum
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
Ciarra
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60
Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60
Wiggo
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw
CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw
Ciarra
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Wiggo WE-A641G(B) Schuine afzuigkap 60
Wiggo WE-A641G(B) Schuine afzuigkap 60
Wiggo
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Bomann DU 7609 G Schuine
Bomann DU 7609 G Schuine
Bomann
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we 60cm Afzuigkappen?

Om de beste 60cm Afzuigkap te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 60cm Afzuigkap-test hebben we 1670 60cm Afzuigkappen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze 60cm Afzuigkap-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 60cm Afzuigkap-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne 60cm Afzuigkap-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste 60cm Afzuigkap in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1670 60cm Afzuigkappen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 60cm Afzuigkappen op een rij

1. Beste 60cm afzuigkap: Bomann DU 7607 G Schuine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bomann DU 7607 G Schuine

 • list plusEfficiënt rand-afzuigsysteem voor snelle verwijdering van geuren en dampen
 • list plusKrachtige afvoercapaciteit van 302 m³/uur voor optimale prestaties
 • list plusStijlvol design en LED-verlichting voor een mooie uitstraling en voldoende licht tijdens het koken

Nadelen Bomann DU 7607 G Schuine

 • list plusApart bestellen van koolstoffilters kan extra kosten met zich meebrengen
 • list plusFilters zijn mogelijk niet noodzakelijk bij elektrisch koken, maar wel bij het koken op gas

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.85
Gebruiksgemak
10
Ik ben de Bomann DU 7607 G, een schuine afzuigkap met een breedte van 60 cm en een elegant zwart front van gehard glas. Of je me nu gebruikt met een afvoer of als recirculatiekap met een apart verkrijgbaar actief-koolfilter, ik ben de perfecte aanvulling op jouw keuken.

Een van mijn beste eigenschappen is mijn rand-afzuigsysteem, waarmee ik efficiënt lucht afvoer en geuren en dampen snel verwijder. Met een maximale afvoercapaciteit van 302 m³/uur, ben ik altijd klaar voor krachtige prestaties.

Mijn bediening is eenvoudig dankzij mijn handige drukknopschakelaars. Kies uit drie vermogensniveaus, afhankelijk van jouw kookactiviteiten. En met mijn apart schakelbare LED-verlichting heb je altijd voldoende licht tijdens het koken.

Wat mij echt onderscheidt van andere afzuigkappen is mijn stille werking met slechts 68 dB aan bedrijfsgeluid. Geen storend lawaai tijdens het koken dus! Bovendien is mijn vetfilter vaatwasmachinebestendig, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is.

Ik ben perfect geschikt voor appartementen waar alleen een 'motorloze' kap is toegestaan. En met mijn optionele koolstoffilters kun je me ook gebruiken in situaties waar geen afvoermogelijkheid beschikbaar is. Mijn gebruikers zijn erg tevreden over mijn design, zuigkracht en goede prijs.

Een klein minpuntje is dat je de koolstoffilters apart moet bestellen, wat extra kosten met zich mee kan brengen. Daarnaast hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de filters niet noodzakelijk zijn bij elektrisch koken, maar wel bij het koken op gas.

Al met al ben ik de ideale keuze voor wie op zoek is naar een functionele en stijlvolle afzuigkap. Met mijn krachtige prestaties, gebruiksvriendelijke bediening en stille werking bied ik alles wat je nodig hebt voor een schone en frisse keukenomgeving.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

 • list plusModerne uitstraling en esthetisch aantrekkelijk
 • list plusHoge energie-efficiëntie
 • list plusFlexibele ventilatiemodi

Nadelen CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

 • list plusMaakt veel lawaai, zelfs op de laagste stand

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
10
De CIARRA CBCB6201, dat ben ik! Ik ben een wandafzuigkap die jouw keuken een moderne uitstraling geeft. Met mijn pyramide vorm en ultradunne bedieningspaneel van slechts 20 mm, ben ik niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk. Mijn mat gezandstraalde oppervlak is anti-fingerprint en krasbestendig, dus ik ben altijd gemakkelijk schoon te maken en zie er altijd als nieuw uit. 😉

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn hoge energie-efficiëntie. Met mijn energieklasse A ben ik zeer zuinig in gebruik, waardoor je energiekosten bespaart zonder in te leveren op prestaties. Ik heb drie verschillende snelheden, zodat ik rook en kookluchtjes gemakkelijk uit jouw keuken kan verwijderen. Zo blijft de lucht fris en schoon, zelfs tijdens het koken.

Ik bied ook flexibiliteit in ventilatiemodi. Jij kunt kiezen tussen recirculatie- of extractiemodus, afhankelijk van jouw behoeften. Bij recirculatie worden geuren gefilterd en afgevoerd via het bovenste ventilatieopening, dus je hebt geen afvoerpijp nodig. Bij extractie kan een aluminium afvoerpijp van 1,5 meter lang en 150 mm diameter worden geïnstalleerd om de rook en dampen naar buiten te leiden.️

Ik ben voorzien van mechanische drukknoppen waarmee je eenvoudig tussen mijn drie verschillende ventilatorsnelheden kunt schakelen en mijn verlichting kunt bedienen. Mijn 1W LED-licht, dat speciaal is geïntegreerd onder mij, zorgt voor een perfecte verlichting van jouw kookruimte, zodat je altijd goed zicht hebt tijdens het koken.

Wat betreft mijn vetfilter, dat is ook iets bijzonders. Ik ben uitgerust met twee afneembare 5-laags aluminium vetfilters die efficiënt vet en vocht uit jouw kookruimte opvangen. Je kunt mijn filter eenvoudig in de vaatwasser reinigen, dus het onderhoud van mij is gemakkelijk en tijdbesparend.

Gebruikers zijn over het algemeen tevreden met mijn prestaties. Ze vinden dat ik doe wat ik moet doen en zorg voor een frisse keuken. Sommige gebruikers merken echter op dat ik veel lawaai maak, zelfs op de laagste stand. Dus als je gevoelig bent voor lawaai, is het misschien iets om in gedachten te houden.

Al met al ben ik, de CIARRA CBCB6201, een aantrekkelijke en functionele wandafzuigkap. Met mijn moderne design, hoge energie-efficiëntie en flexibele ventilatiemodi ben ik een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en stijlvolle afzuigkap voor hun keuken. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen jouw keuken fris en schoon houden!️️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

3. Bomann DU 7606 G Zuinige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bomann DU 7606 G Zuinige

 • list plusStille werking met slechts 59 dB geluidsniveau
 • list plusZuinig in gebruik met energieklasse A++ en verbruik van 73 Watt
 • list plusGebruiksvriendelijke functies zoals touch-bediening, LED-display en timer met uitschakelfunctie

Nadelen Bomann DU 7606 G Zuinige

 • list plusGeen specifieke negatieve punten genoemd in de reviews

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
9.04
Gebruiksgemak
9.69
Ik presenteer je de Bomann DU 7606 G: een stille en zuinige afzuigkap met een trendy schuin verticaal design. Met een breedte van 60 cm en een glazen front past hij perfect in elke keuken. Deze afzuigkap is geschikt voor zowel recirculatie als luchtafvoer en is supermakkelijk te bedienen via de touch-bediening en het LED-display. Met een maximale lucht-afvoercapaciteit van 480 m³/h worden alle kookdampen en geurtjes razendsnel afgevoerd.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt, is zijn energie-efficiëntie. Met een energieklasse A++ en een verbruik van slechts 73 Watt is de Bomann DU 7606 G een echte zuinigheidskampioen. Dit is belangrijk, want het helpt je energie te besparen en je kosten te verlagen.

Een ander opvallend kenmerk van deze afzuigkap is het geluidsniveau. Met slechts 59 dB is hij superstil, zodat je tijdens het koken heerlijk kunt genieten zonder vervelende geluiden. De gebruikersrecensies bevestigen dit, waarbij wordt benadrukt dat deze afzuigkap weinig herrie maakt en een verademing is ten opzichte van eerdere modellen.

Bij de Bomann DU 7606 G krijg je ook een aluminium filter dat je eenvoudig in de vaatwasser kunt reinigen. Daarnaast wordt er ook een luchtafvoerslang en bevestigingsmateriaal meegeleverd. Zo verloopt de installatie van deze afzuigkap snel en zonder gedoe.

De afzuigkap heeft maar liefst 9 vermogensniveaus en een timer met uitschakelfunctie, zodat je de afzuiging precies kunt instellen zoals jij wilt. Daarnaast heeft hij ook LED-verlichting die je apart kunt inschakelen, zodat je altijd goed zicht hebt op je kookplaat.

De Bomann DU 7606 G is ideaal voor allerlei keukensituaties. Of je nu een uitgebreide maaltijd bereidt of gewoon snel iets opwarmt, deze afzuigkap zorgt ervoor dat je keuken vrij blijft van kookdampen en geuren. Het moderne design en de mooie LED-verlichting voegen ook nog eens een esthetisch element toe aan je keuken.

Hoewel de meeste gebruikers positieve ervaringen hebben met de Bomann DU 7606 G, zijn er geen specifieke negatieve punten genoemd in de reviews. Dat zegt wel wat! Gebruikers zijn dus over het algemeen tevreden met deze afzuigkap en dat is een goed teken.

Kortom, de Bomann DU 7606 G is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een stille en zuinige afzuigkap met een modern design. Met zijn energie-efficiëntie, stille werking en gebruiksvriendelijke functies steekt hij met kop en schouders boven de concurrentie uit. Deze betrouwbare en gebruiksvriendelijke afzuigkap zorgt voor optimale ventilatie in je keuken. 🌬️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Inventum AKO6012RVS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum AKO6012RVS

 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusSterke motoren
 • list plusMogelijkheid om te kiezen tussen afvoer naar buiten en recirculatie

Nadelen Inventum AKO6012RVS

 • list plusGeluid op de hoogste stand
 • list plusKwaliteit van de vetfilters

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
8.71
De Inventum AKO6012RVS, dat is mijn favoriete onderbouw afzuigkap! Met een breedte van 60 cm en een maximale luchtstroom van 326,4 m³/h, zorg ik ervoor dat jouw keuken altijd fris ruikt, zelfs tijdens het koken!

Wat mij onderscheidt van andere afzuigkappen is mijn energiezuinige led-verlichting. Niet alleen zorgt het voor een perfecte verlichting van jouw fornuis of kookplaat, maar het heeft ook een lange levensduur en verbruikt weinig energie. En met mijn afzuigcapaciteit van 326,4 m³/h, houd ik jouw keuken vrij van kookluchtjes.

Wat mij echt speciaal maakt, is dat jij kunt kiezen of je mij naar buiten laat afvoeren of dat je mij laat recirculeren. Bij recirculatie hoef je geen gat in de muur te maken, wat goed is voor het milieu. En het beste is dat er geen warme lucht verloren gaat, omdat ik de warme schone lucht terug de keuken in blaas. Natuurlijk heb ik wel een koolstoffilter nodig om de kookgeuren uit de lucht te filteren. Dit filter gaat ongeveer 3 maanden mee en verwijdert maar liefst 80% van de kookgeuren!

Ik ben ook voorzien van 5-laags aluminium cassettefilters, ook wel vetfilters genoemd. Deze filters nemen alle vet- en vochtdeeltjes op die vrijkomen tijdens het koken. Ze moeten regelmatig gereinigd worden met een sopje of in de vaatwasser op een lage temperatuur voor de beste werking.

Wat betreft mijn gebruikerservaring zijn er een paar positieve dingen die ik graag met je deel. Mensen prijzen mij om mijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik heb sterke motoren en geweldige verlichting. En de bediening met mijn eenvoudige drukknoppen is zoveel beter dan die stugge schuifknoppen!

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen die gebruikers noemen, zoals de lastige bereikbaarheid van de gaatjes voor montage en het geluid dat ik maak op de hoogste stand. En ja, mijn vetfilters zijn van lichte kwaliteit, dus je moet voorzichtig zijn bij het reinigen om vervorming te voorkomen.

Maar over het algemeen ben ik echt een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een onderbouw afzuigkap met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik heb sterke motoren, geweldige verlichting en je kunt zelf kiezen hoe je mij gebruikt - naar buiten afvoeren of recirculeren. Dus ondanks een paar uitdagingen, wegen mijn positieve eigenschappen zeker op tegen de nadelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Inventum AKO6012WIT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusEenvoudig en effectief, perfect voor kleine keukens
 • list plusKeuze uit 3 verschillende standen voor de juiste afzuigcapaciteit
 • list plusHeldere halogeen verlichting voor goed zicht op pannen

Nadelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusGaatjes voor montage lastig te bereiken
 • list plusMaakt op hoogste stand wat geluid

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
9.07
De Inventum AKO6012WIT is mijn go-to afzuigkap voor kleine keukens. Met zijn krachtige afzuigcapaciteit en compacte formaat, houdt hij je keuken vrij van vervelende kookluchtjes. Met 3 verschillende standen kan ik precies de juiste afzuigcapaciteit kiezen, waardoor ik energie bespaar tijdens het koken. En de heldere halogeen verlichting zorgt ervoor dat ik altijd een goed zicht heb op mijn pannen, zodat ik niet per ongeluk te veel kruiden toevoeg aan mijn gerechten. 🍳

Een van de geweldige voordelen van de Inventum AKO6012WIT is het inklapbare glazen dampscherm. Dit slimme ontwerp voorkomt dat kookdampen zich door mijn keuken verspreiden, waardoor ik altijd een frisse en schone keuken behoud. En de energiezuinige led-verlichting zorgt voor optimale verlichting van mijn fornuis of kookplaat. Bovendien gaan led-lampen lang mee en verbruiken ze weinig energie, dus ik hoef me geen zorgen te maken over het vervangen ervan.

Met een maximale afzuigcapaciteit van 326,4 m³/h, weet ik zeker dat mijn keuken altijd vrij blijft van kookluchtjes. En ik kan deze afzuigkap zowel gebruiken voor afvoer naar buiten als recirculatie, wat echt handig is. Als ik kies voor recirculatie, heb ik alleen een koolstoffilter nodig. Deze gaat ongeveer 3 maanden mee en filtert 80% van de kookgeuren uit de lucht. Dus, geen zorgen meer over vervelende geurtjes in mijn keuken!️

De Inventum AKO6012WIT is uitgerust met 5-laags aluminium cassettefilters die vet- en vochtdeeltjes opnemen tijdens het koken. En het beste is dat deze filters supergemakkelijk schoon te maken zijn. Gewoon even afspoelen met een sopje of in de vaatwasser op een lage temperatuur en ze zijn weer als nieuw. En niet te vergeten, deze afzuigkap heeft een energielabel I, wat betekent dat hij ook nog eens energiezuinig is. Dus ik bespaar niet alleen op kookluchtjes, maar ook op mijn energierekening!

De gebruikersreviews van de Inventum AKO6012WIT zijn over het algemeen zeer positief. Mensen zijn vooral te spreken over de goede prijs-kwaliteitverhouding van deze afzuigkap. De afzuigcapaciteit en de verlichting worden ook vaak genoemd als pluspunten. Er wordt wel gezegd dat de gaatjes voor montage wat lastig te bereiken zijn en dat de afzuigkap op de hoogste stand wat geluid kan maken. Maar over het algemeen zijn mensen erg tevreden met hun aankoop.

Dus, als je op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare afzuigkap voor je kleine keuken, dan is de Inventum AKO6012WIT zeker een goede keuze. Met zijn krachtige afzuigcapaciteit, inklapbare dampscherm, energiezuinige verlichting en gebruiksvriendelijke bediening, heeft deze afzuigkap alles wat je nodig hebt om je keuken vrij te houden van kookluchtjes. En ik kan het weten, want ik gebruik hem zelf ook!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

 • list plusFunctioneel en stijlvol design
 • list plusUltra smal bedieningspaneel voor een strakke uitstraling
 • list plusHoge energie-efficiëntie voor het verwijderen van rook en kookluchtjes

Nadelen CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

 • list plusGeluidsproductie van 63dB kan als storend worden ervaren

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.14
Gebruiksgemak
8.33
De CIARRA CBCS6201 - Afzuigkap Wandschouw 60cm RVS is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een afzuigkap die niet alleen functioneel is, maar ook nog eens stijlvol in je keuken staat. Met zijn moderne ontwerp in geborsteld roestvrij staal en pyramide vorm voegt deze afzuigkap echt iets toe aan elke keuken.

Wat ik zo bijzonder vind aan deze afzuigkap is het ultradunne bedieningspaneel van slechts 20mm. Het ziet er niet alleen strak en minimalistisch uit, maar het is ook nog eens super eenvoudig om de afzuigkap te bedienen. Met de mechanische drukknoppen kun je gemakkelijk schakelen tussen de 3 verschillende ventilatorsnelheden en de verlichting aan- en uitzetten.

Maar wat deze afzuigkap echt onderscheidt, is zijn hoge energie-efficiëntie. Met een energieklasse A is deze afzuigkap super zuinig en helpt hij je om rook en kookluchtjes moeiteloos uit je keuken te verwijderen. Zo kun je altijd genieten van het koken voor je familie en vrienden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vervelende geurtjes.

De CIARRA CBCS6201 kan zowel in recirculatie- als extractiemodus worden gebruikt. In de recirculatiemodus worden de geuren gefilterd en afgevoerd via de bovenste ventilatieopening. Daarvoor worden de CBCF002X2-OW koolstoffilters meegeleverd. In de extractiemodus kun je de aluminium afvoerpijp installeren om de lucht naar buiten af te voeren. Zo kun je de afzuigkap aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Een ander voordeel van deze afzuigkap is het aluminium vetfilter. Dit filter vangt efficiënt vet en vocht op, waardoor je kookruimte schoon blijft en de afzuigkap optimaal kan presteren. En het beste is nog dat je het filter gewoon in de vaatwasser kunt reinigen, dus geen gedoe met onderhoud!

De CIARRA CBCS6201 heeft een afzuigcapaciteit van 370 m3 per uur en produceert een maximale geluidsproductie van 63dB. Sommige gebruikers vinden dat de afzuigkap een beetje lawaai maakt, maar ik vind dat persoonlijk geen groot probleem, aangezien de afzuigkap meestal niet de hele dag aan staat.

Kortom, de CIARRA CBCS6201 - Afzuigkap Wandschouw 60cm RVS is echt de perfecte keuze als je op zoek bent naar een energiezuinige, functionele en stijlvolle afzuigkap voor je keuken. Met zijn verschillende snelheden, recirculatie- en extractiemodus en eenvoudige bediening is deze afzuigkap geschikt voor verschillende kookstijlen. En hoewel sommige mensen het geluidsniveau als een nadeel ervaren, wegen de vele voordelen en het aantrekkelijke design daar ruimschoots tegen op. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

7. Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60

 • list plusKrachtige afzuigcapaciteit van 300m³/h, geschikt voor grotere keukens.
 • list plusEfficiënt en krachtig Eco Double Vented Air Outlet systeem voor optimale luchtafvoer.
 • list plusGebruiksgemak met touch bediening, 3 afzuigstanden en LED-verlichting.

Nadelen Wiggo WE-D630P(B) Wandschouw Afzuigkap 60

 • list plusKan luidruchtig zijn, vooral bij de hoogste stand.
 • list plusInstallatieproces kan tijdrovend en moeizaam zijn, afhankelijk van de bestaande luchtafvoer.

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.41
Functionaliteit
8.16
Gebruiksgemak
7.49
De Wiggo WE-D630P(B) - Wandschouw Afzuigkap is echt iets voor jou als je zoekt naar een krachtige en stijlvolle afzuigkap voor je keuken. Met een afzuigcapaciteit van 300m³/h is deze afzuigkap perfect voor grotere keukens en zorgt het ervoor dat je keuken fris blijft tijdens het koken.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van andere merken is het Eco Double Vented Air Outlet systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de lucht op een efficiënte en krachtige manier wordt afgevoerd, waardoor je keuken vrij blijft van kookgeurtjes en dampen.

Een ander geweldig voordeel van de Wiggo WE-D630P(B) is het gemak in gebruik. Met de touch bediening kun je kiezen uit 3 verschillende afzuigstanden, zodat je de afzuiging kunt aanpassen aan jouw behoeften. Bovendien is de afzuigkap uitgerust met LED-verlichting (4000k), waardoor je perfect zicht hebt op je pannen tijdens het koken.

De afzuigkap kan zowel gebruikt worden voor luchtafvoer naar buiten als voor recirculatie. Maak je geen zorgen als je geen luchtafvoer hebt in je keuken, want de afzuigkap wordt geleverd met 2 actieve koolstoffilters, zodat je de gefilterde lucht kunt recirculeren. Dit zorgt ervoor dat de binnentemperatuur op peil blijft en je energie bespaart.

Wat gebruikers ook geweldig vinden aan deze afzuigkap is het moderne en eigentijdse design. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een schacht die in dezelfde kleur is meegespoten, waardoor hij een strakke en stijlvolle uitstraling heeft in je keuken.

Hoewel de Wiggo WE-D630P(B) veel positieve eigenschappen heeft, zijn er ook een paar punten om rekening mee te houden. Sommige gebruikers merken op dat de afzuigkap iets luider kan zijn dan verwacht, vooral op de hoogste stand. Daarnaast kan het installatieproces wat tijd en moeite kosten, afhankelijk van de bestaande luchtafvoer in je keuken.

Ondanks deze kleine nadelen biedt de Wiggo WE-D630P(B) - Wandschouw Afzuigkap een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn krachtige afzuigcapaciteit, gebruiksgemak en stijlvolle design is deze afzuigkap een waardevolle toevoeging aan elke keuken. ✨

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

 • list plusGemakkelijk verwijderen van rook en kookluchtjes
 • list plusUltradun ontwerp maakt comfortabel werken op het fornuis mogelijk
 • list plusFlexibele keuze tussen recirculatie- of extractiemodus

Nadelen CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw

 • list plusHandleiding is niet duidelijk over de schakelaar voor het omschakelen tussen modi

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.95
Gebruiksgemak
7.4
De CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw afzuigkap zwart is mijn keuze als het gaat om een geïntegreerde afzuigkap die moeiteloos rook en kookluchtjes in de keuken verwijdert. Met deze afzuigkap houd ik mijn keuken fris en schoon, zodat ik kan genieten van het bereiden van heerlijke maaltijden voor mijn familie en vrienden. Wat deze afzuigkap echt speciaal maakt, is het ultradunne ontwerp, waardoor ik comfortabel en vrij kan werken op het fornuis.

Een van de belangrijkste kenmerken van de CIARRA CBCB6903 is dat ik kan kiezen tussen recirculatie- of extractiemodus. In de recirculatiemodus wordt de geur gefilterd en afgevoerd via de ventilatieopeningen aan de voorkant, zonder dat een uitlaatpijp nodig is. Als ik kies voor de extractiemodus, kan ik een aluminium uitlaatpijp installeren om de geuren naar buiten te laten ontsnappen. In dat geval moet ik het koolstoffilter verwijderen. Dit geeft mij de flexibiliteit om te kiezen welke modus het beste bij mijn keuken past.

Een ander voordeel van de CIARRA CBCB6903 is het afneembare acrylfilter. Dit filter vangt efficiënt vet en vocht op, waardoor het afzuigvermogen maximaal wordt benut. Het zorgt ervoor dat rook, stoom en vet efficiënter kunnen worden afgevoerd, waardoor mijn keuken fris blijft tijdens het koken.

Wat betreft bediening, heeft de CIARRA CBCB6903 handige drukknoppen waarmee ik eenvoudig kan schakelen tussen 3 verschillende ventilatorsnelheden en de verlichting kan bedienen. Hierdoor is de afzuigkap geschikt voor verschillende kookmethodes, van sudderen tot grillen. De energiezuinige LED-verlichting, die speciaal is geïntegreerd onder de afzuigkap, zorgt voor beter zicht in de kookruimte en verlicht mijn passie voor koken.

De afmetingen van de CIARRA CBCB6903 zijn 59,6 cm x 50 cm x 8 cm en het netto gewicht is 5,1 kg. Het produceert maximaal 55 dB geluid en heeft een energie-efficiëntieklasse C. Het heeft een vermogen van 75W en het voltage is 220V-240V/50Hz. Met een snoerlengte van 90 cm biedt deze afzuigkap veel flexibiliteit bij het plaatsen in mijn keuken.

Er zijn niet veel gebruikersrecensies beschikbaar, maar de meeste zijn positief. Gebruikers prijzen het compacte en fraaie ontwerp van de afzuigkap. Een gebruiker merkte echter op dat de handleiding niet duidelijk is over de schakelaar op de onderkant van de motor om te schakelen tussen recirculatie en externe afvoer. Dit kan een kleine hindernis zijn bij de installatie.

Al met al is de CIARRA CBCB6903 - 60cm Onderbouw afzuigkap zwart een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een geïntegreerde afzuigkap met een ultradun ontwerp en flexibele modusopties. Met zijn efficiënte afzuigvermogen, energiezuinige LED-verlichting en eenvoudige bediening biedt deze afzuigkap veel voordelen om mijn keuken schoon en fris te houden tijdens het koken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Wiggo WE-A641G(B) Schuine afzuigkap 60

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wiggo WE-A641G(B) Schuine afzuigkap 60

 • list plusStijlvol en modern ontwerp met gehard glas en kleur mee-gespoten schacht
 • list plusHoge afzuigcapaciteit van 650 m³/h voor efficiënte reiniging van kookdampen en geuren
 • list plusLED-verlichting met een kleurtemperatuur van 4000k voor helder en goed verlicht kookoppervlak

Nadelen Wiggo WE-A641G(B) Schuine afzuigkap 60

 • list plusGeen vermelding van geluidsproductie

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.54
Functionaliteit
7.38
Gebruiksgemak
7.34
De Wiggo WE-A641G(B) - Schuine afzuigkap is echt iets voor mij! Ik ben op zoek naar een stijlvolle en krachtige afzuigkap voor mijn keuken, en deze voldoet aan al mijn wensen. Het unieke ontwerp met gehard glas en de in kleur mee-gespoten schacht voegen een moderne touch toe aan mijn keuken.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt, is het Eco Double Vented Air Outlet systeem. Met een afzuigcapaciteit van maar liefst 650 m³/h kan deze afzuigkap moeiteloos grote keukens reinigen van kookdampen en geuren. En het beste is dat de casettefilters gemakkelijk kunnen worden verwijderd en gereinigd, en dat er ook koolstoffilters worden meegeleverd voor recirculatie.

Maar wat mij echt aanspreekt, is de LED-verlichting met een kleurtemperatuur van 4000k. Dit zorgt voor een helder en goed verlicht kookoppervlak, waardoor ik altijd een perfect zicht heb op mijn eten. En met de 4 afzuigstanden kan ik eenvoudig de afzuigcapaciteit aanpassen aan mijn behoeften.

De Wiggo WE-A641G(B) is niet alleen krachtig, maar ook duurzaam. Het Eco Double Vented Air Outlet systeem zorgt voor een lange levensduur en de afzuigkap is energieklasse A gecertificeerd. Dat betekent dat hij energiezuinig is en bijdraagt aan lagere energiekosten.

Deze afzuigkap kan zowel voor recirculatie als luchtafvoer naar buiten worden gebruikt. En als je geen luchtafvoer hebt, hoef je je geen zorgen te maken, want er worden 2 actieve koolstoffilters gratis meegeleverd. Zo kun je de afzuigkap eenvoudig installeren voor recirculatie en energie besparen, zonder warmteverlies in huis.

De Wiggo WE-A641G(B) - Schuine afzuigkap is een veelzijdige en krachtige keuze voor elke keuken. Of je nu een kleine of een grote keuken hebt, deze afzuigkap zorgt ervoor dat de afzuiging precies naar jouw wens verloopt. Het stijlvolle ontwerp, de hoge afzuigcapaciteit en de energiezuinige prestaties maken deze afzuigkap de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar betrouwbaarheid en efficiëntie. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Bomann DU 7609 G Schuine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bomann DU 7609 G Schuine

 • list plusBetaalbaar en functioneel
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusFlexibel aan te passen aan keukenomstandigheden

Nadelen Bomann DU 7609 G Schuine

 • list plusGebrek aan zuigkracht volgens sommige gebruikers

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.07
Functionaliteit
6.58
Gebruiksgemak
7.56
De Bomann DU 7609 G - Schuine Afzuigkap is gewoon fantastisch! Met zijn glazen front van 60 cm ziet hij er niet alleen modern uit, maar is hij ook nog eens super functioneel. Deze afzuigkap kan zowel lucht afvoeren als recirculeren, en met zijn rand-afzuigtechniek zorgt hij voor optimale prestaties. Met een maximale afzuigcapaciteit van 300 m³/uur zorgt hij ervoor dat je keuken tijdens het koken heerlijk fris blijft.

Maar wat deze afzuigkap echt uniek maakt, is de mogelijkheid om hem te gebruiken voor recirculatie met een extra actieve-koolfilter. Je moet dit filter wel apart aanschaffen, maar het is super makkelijk om achteraf in te bouwen. Zo kun je de afzuigkap helemaal aanpassen aan jouw keukenomstandigheden.

De afzuigkap heeft 3 verschillende vermogensniveaus die je makkelijk kunt bedienen met de drukknopschakelaars. En hij heeft ook nog eens led-verlichting die je apart kunt inschakelen, zodat je altijd een goed verlichte kookomgeving hebt.

Het 5-laags aluminium filter van de afzuigkap is vaatwasmachinebestendig en zorgt ervoor dat vet en nare geurtjes effectief uit de lucht worden gefilterd tijdens het koken. Zo heb je altijd een aangename en frisse keukenomgeving.

Bij de Bomann DU 7609 G krijg je een aluminium filter, een luchtafvoerslang en bevestigingsmateriaal voor een makkelijke installatie. De afzuigkap heeft een schachthoogte van 40,0 cm tot maximaal 78,0 cm en een schachtbreedte/-diepte van 22,2 cm / 17,2 cm. De luchtuitlaat heeft een diameter van 150 mm.

Volgens de gebruikersreviews doet de Bomann DU 7609 G het over het algemeen goed. Gebruikers zijn blij met de functionaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding van deze afzuigkap. Er zijn wel een paar kritiekpunten genoemd, zoals een gebrek aan zuigkracht volgens sommige gebruikers.

Maar als je kijkt naar andere afzuigkappen in dezelfde prijsklasse, dan biedt de Bomann DU 7609 G echt waar voor je geld. Hij is makkelijk te bedienen, ziet er modern uit en biedt zowel luchtafvoer als recirculatie als opties. Het 5-laags aluminium filter zorgt ervoor dat vet en geurtjes effectief worden gefilterd, zodat je altijd een frisse keuken hebt.

Dus al met al lijkt de Bomann DU 7609 G een goede keuze te zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en functionele afzuigkap. Maar vergeet niet om rekening te houden met jouw specifieke keukenbehoeften en wensen voordat je een beslissing neemt. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 60cm Afzuigkappen. Er zijn immers 1670 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!