De Bestenu Petroleumkachel Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/22/2020


Je bent op zoek naar een voordelige manier om je huis of caravan te verwarmen. Een petroleumkachel biedt dan een goede oplossing. In de onderstaande koopgids lees je echter eerst waar je op let bij aankoop van een petroleumkachel!

Wat voor soorten petroleumkachels zijn er te krijgen?

hide product content

Er zijn twee soorten petroleumkachels te krijgen: de wiek- of kouskachel of een laserkachel. Ze werken allebei op gezuiverd petroleum, maar werken op een verschillende manier. Een laserkachel heeft vaak een thermostaat en een timer, en werkt op netstroom. Een laserkachel heeft dus altijd een snoer.

Een wiek- of kouskachel werkt op batterijen waardoor je deze overal weg kunt zetten omdat je geen stopcontact nodig hebt. Het voordeel van petroleumkachels is dat ze als bijverwarming een goedkoper alternatief zijn dan elektrische verwarming. Petroleumkachels warmen bovendien de ruimte erg snel op.

Hoe warm wordt een petroleumkachel?

hide product content

De binnenkant van een petroleumkachel kan oplopen tot wel 800 °C. Hierdoor is de ruimte binnen vijftien minuten op temperatuur. Bovendien start een petroleumkachel enorm snel op. Hierdoor is een petroleumkachel de ideale manier om je ruimte op te warmen als je de centrale verwarming nog niet aan wilt zetten.

Hoeveel watt moet mijn petroleumkachel hebben?

hide product content

Hoeveel watt je petroleumkachel nodig heeft, hangt af van hoe groot de ruimte is die je wilt verwarmen. Hoe groter de te verwarmen ruimte, hoe meer vermogen de petroleumkachel nodig heeft. Is de ruimte slecht geïsoleerd, dan heeft je kachel ook meer vermogen nodig.

Voor bijvoorbeeld een gemiddelde caravan is een wattage tussen de 5000 en 8000 watt voldoende, maar voor een voortent van dezelfde afmetingen zul je een hoger vermogen nodig hebben omdat een tent vaak slechter geïsoleerd is dan een caravan.

De meeste petroleumkachels hebben verschillende standen waar je uit kunt kiezen. Een kleinere ruimte is daarmee sneller warm dan een grotere ruimte en voor een ruimte in huis is 3100 watt vaak voldoende. Dit is wederom afhankelijk van hoe goed de kamer geïsoleerd is.

Stinken petroleumkachels?

hide product content

Petroleumkachels ruik je alleen bij het opstarten. Als ze eenmaal aanstaan ruik je niets en zijn ze geurloos. Dat petroleumkachels stinken, is dus achterhaald. Veel mensen vinden de opstartgeur van een petroleumkachel iets nostalgisch hebben.

Kunnen petroleumkachels in de badkamer?

hide product content

Niet alle petroleumkachels zijn geschikt voor het gebruik in de badkamer. Petroleumkachels die op elektriciteit werken gebruik je niet in de badkamer en daarnaast is het constante gebruik van een petroleumkachel in een badkamer niet verstandig.

Een petroleumkachel heeft een open vlam en kan ook tot CO₂- of CO-vergiftiging leiden. Plaats daarom altijd een goede koolmonoxidemelder in de ruimte waar je een petroleumkachel gebruikt. Wil je je petroleumkachel in de badkamer plaatsen, lees dan eerst nauwkeurig ****de desbetreffende instructies.

Hoe gebruik je een petroleumkachel op een veilige manier?

hide product content

Het is belangrijk dat je de ruimte waar je je petroleumkachel goed ventileert. Zet altijd een raam open, al is het maar een klein stukje. Daarnaast dek je de kachel nooit af en laat je er nooit kleding op drogen: hierdoor ontstaat er brandgevaar. Zet de kachel op minimaal 1,5 meter afstand van de muur, gordijnen en meubels.

Zijn er schadelijke gassen aanwezig, gebruik dan geen petroleumkachel. Denk hierbij aan uitlaatgassen of verfdampen. Hang ook altijd een goede koolmonoxidemelder in de buurt van de petroleumkachel. Hierdoor wordt je op tijd gewaarschuwd als er gevaar dreigt. Laat kinderen daarnaast nooit alleen in een ruimte waar een petroleumkachel staat.

Ga je het huis uit? Zet dan altijd je kachel uit. Verder gebruik je net als bij alle andere kachels je gezonde verstand. Bewaar de brandstof alleen in de daarvoor bestemde jerrycans en stel de brandstof niet bloot aan extreem hoge temperaturen.

Hoe komt deze leuke Petroleumkachel ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Petroleumkachel ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Petroleumkachels, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Petroleumkachels die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Petroleumkachels het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Petroleumkachels stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Petroleumkachels in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De Zibro LC 30 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden. Groot voordeel van deze Laserkachels is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof. -Verwarmingscapaciteit min. 20 m² -Verwarmingscapaciteit max. 48 m² -Verwarmingscapaciteit max. 50 m³ -Verwarmingscapaciteit max. 120 m³ -Verwarmingsfunctie min. 800 W -Verwarmingsfunctie max. 3000 W -Brandstofverbruik min. 0.083 l/u -Brandstofverbruik max. 0.313 l/u

1. Zibro Laserkachel LC 30 - voor ruimtes tot 120 m³


Product informatiePlus or Show more

De R 4224S TC van Qlima is een compacte petroleumkachel, licht van gewicht en heel eenvoudig te bedienen, zodat je hem overal kunt inzetten. Ideaal voor thuis, maar ook in het vakantieverblijf. Een stopcontact, gasaansluiting of afvoer is niet nodig. De nostalgische brander zorgt voor een aangename stralingswarmte. De R 4224 TC is extreem stil en razendsnel op temperatuur. De zichtbare vlam in combinatie met de behaaglijke gloed van het compacte, enkelvoudige verbrandingssysteem (750°C) brengt warmte en sfeer in huis. De omvalbeveiliging, veiligheidsstop en safe top garanderen een veilig gebruik. Je hebt geen lucifers nodig om de R 4224 TC te ontsteken: een druk op de knop is voldoende. Het model wordt compleet geleverd met een brandstofhevelpomp.

2. Qlima R4224STC


Product informatiePlus or Show more

De Qlima Laserkachel SRE 3531 C-2 heeft een geavanceerde, elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten en enkele functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Het grote voordeel van de Qlima SRE 3531 C-2 Laserkachel is dat de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instelbaar is. Dankzij het zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic en de timerfunctie is de ruimte op het gewenste tijdstip op temperatuur. Volautomatisch berekent de kachel het meest efficiënte verbrandingsniveau. Dankzij de ingebouwde CO2-sensor schakelt de kachel automatisch af wanneer extra ventilatie noodzakelijk is. In de opstartfase warmt de kachel razendsnel en fluisterstil op. De spaarstand houdt nauwkeurig de ingestelde temperatuur bij en stelt het verbrandingsniveau automatisch bij. De brandstof wordt zo optimaal benut. Het model wordt geleverd met een handige brandstofhevelpomp.

3. Qlima elektronische petroleumkachel ‘SRE3531C2’ 3,1 kW


Product informatiePlus or Show more

De Zibro LC-DX 32 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden. Groot voordeel van de Zibro LC-DX 32 Laserkachel is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof. De kachel voldoet aan de meest strenge veiligheidseisen volgens de NF / TUV GS normen -Verwarmingscapaciteit min. 20 m² -Verwarmingscapaciteit max. 48 m² -Verwarmingscapaciteit max. 50 m³ -Verwarmingscapaciteit max. 120 m³ -Verwarmingsfunctie min. 800 W -Verwarmingsfunctie max. 3000 W -Brandstofverbruik min. 0.083 l/u -Brandstofverbruik max. 0.323 l/u

4. Zibro Laserkachel LC-DX 32 (tot 120 m³)


Product informatiePlus or Show more

De Zibro LC-DX 32 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden. Groot voordeel van de Zibro LC-DX 32 Laserkachel is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof. De kachel voldoet aan de meest strenge veiligheidseisen volgens de NF / TUV GS normen. Opties: Thermostaat Dagtimer Oververhittingbeveiliging Vorstbeveiliging Kinderslot Omvalbeveiliging Temperatuursensor Veiligheidsstop CO² sensor: Nee Afmetingen: 376x296x438 mm Gewicht: 8 kg Verplaatsbaar: Ja Afvoer nodig: Nee Min. capaciteit m²: 20 m² Max. capaciteit m²: 49 m² Min. capaciteit m³: 48 m³ Max. capaciteit m³: 120 m³ Max. capaciteit Watt: 3200 Watt Min. capaciteit Watt: 800 Watt Max. brandtijd per tank: 44 uur Tankinhoud: 5.4 liter Min. temperatuur instelling: 6°C Max. temperatuur instelling: 28°C Max. verbruik brandstof: 0.323 l/u Min. verbruik brandstof: 0.083 l/u Anti-lekkage tankdop (cleangrip): Ja Stroomverbruik (bij opstart): 320 Watt Stroomverbruik (continu): 13 Watt Afstandsbediening: Nee Gratis transportdop: Ja Gratis brandstof hevelpomp: Ja Garantie: 4 jaar

5. Zibro LC-DX 32 Petroleumkachel laserkachel Campingkachel 120 m³


Product informatiePlus or Show more

Dit mini kacheltje zorgt voor bescherming tegen de vrieskou en door de koolstofdioxine die tijdens het branden vrijkomt zullen de planten in je kas beter groeien. * De verwarming kan gebruikt worden voor kleinere ruimtes in de kas of serre. * De Kasverwarming kan tot 3 dagen branden en werkt op de brandstof: paraffine of kerosine. * De verwarming is duurzaam en bespaart veel op energiekosten. * Gemaakt van robuuste metalen constructie inclusief haak waarmee je de verwarming eenvoudig kan ophangen. Tip: Gebruik witte petroleum zonder zwavel, verkrijgbaar bij elke doe-het-zelf winkel, om het reservoir te vullen.

6. Minikacheltje hangen of staan


Product informatiePlus or Show more

Deze Tectro (by Qlima) SRE 1330 TC 2 is bijzonder compact, licht van gewicht en zeer eenvoudig te bedienen. heeft een geavanceerde, elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten en enkele functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. In de opstartfase warmt de kachel razendsnel en fluisterstil op. De spaarstand houdt nauwkeurig de ingestelde temperatuur bij en stelt het verbrandingsniveau automatisch bij. De brandstof wordt zo optimaal benut.

7. Qlima SRE 1330 TC-2 Oil electric space heater Binnen Zwart 3000 W


Product informatiePlus or Show more

Een compacte oliegevulde radiator. Deze kachel zorgt voor een prettige temperatuur in kleine ruimtes. Door zijn lage gewicht kun je de elektrische radiator overal kwijt en laat hij zich makkelijk verplaatsen. Deze radiator is ideaal voor gebruik in de caravan, onder de voortent, onder de luifel of in andere kleine vertrekken. Vermogen: 500 Watt. - Met olie gevulde radiator kachel - Zeer compacte kachel met 5 vinnen - Koelt minder snel af en heeft een lager energie verbruik - CE goedgekeurd - Afmetingen (lxbxh): 9 x 10 x 16,5 centimeter

8. Eurom - Radiator kachel - Oliegevuld - 500 Watt


Product informatiePlus or Show more

De Zibro LC-150 Laserkachel voor grote ruimtes tot 200 m³ bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. De perfecte kachel voor in huis, op de camping of ander verblijf. Reukloos tijdens het branden. Deze kachel is voorzien van de meest veilige voorzieningen. De kachel slaat gelijk uit wanneer deze omvalt. Groot voordeel van deze Laserkachels is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! Op deze kachel zit zelfs een luxe weektimer. De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof. Opties: Thermostaat Weektimer Bewegingssensor Afstandsbediening Geschikt voor grote ruimtes tot 200 m³ Zeer zuinig Elektronische aansturing Nauwelijks onderhoud nodig Omvalbeveiliging Safe top Kinderslot Flame detection system Temperatuursensor Oververhittings beschermer CE gekeurd NF, TUV en GS veiligheidscertificaat Boosterstart Ecosysteem (+ 8%) Geur reductiesysteem Fuzzy logic Ingebouwde ventilator CO² sensor: Nee Afmetingen: 550x328x445 mm Gewicht: 13.5 kg Verplaatsbaar: Ja Afvoer nodig: Nee Max. capaciteit m²: 82 m² Min. capaciteit m²: 29 m² Max. capaciteit m³: 200 m³ Min. capaciteit m³: 72 m³ Max. capaciteit Watt: 4850 Watt Min. capaciteit Watt: 1450 Watt Max. brandtijd per tank: 50 uur Tankinhoud: 7.6 liter Min. temperatuur instelling: 6°C Max. temperatuur instelling: 28°C Max. verbruik brandstof: 0.484 l/u Min. verbruik brandstof: 0.151 l/u Anti-lekkage tankdop (cleangrip): Ja Stroomverbruik (bij opstart): 320 Watt Stroomverbruik (continu): 13 Watt Afstandsbediening: Ja Gratis transportdop: Ja Gratis brandstof hevelpomp: Ja Garantie: 4 jaar

9. Zibro LC-150 Petroleumkachel laserkachel met weektimer 200 m³


Product informatiePlus or Show more

Deze krachtige SRE 8040 C Laserkachel brengt veel warmte in huis. Via het geïntegreerde digitale display kan eenvoudig de gewenste temperatuur of functie geselecteerd worden. De ingebouwde thermostaat past het vermogen op basis van de ingestelde temperatuur aan. Verder is de SRE 8040 C voorzien van de meeste standaard functionaliteiten zoals een dagtimer, CO2-sensor en Fuzzy Logic. Dankzij de 'Fuzzy Logic' op de Qlima SRE 8040 C is de ruimte op het gewenste tijdstip op de vooraf ingestelde temperatuur. Deze Laserkachel is tevens voorzien van een automatische brandduurverlenging. Wanneer de brandstof bijna op is, schakelt het apparaat volautomatisch naar een lager verbrandingsniveau, zodat het bijvullen van de brandstof enige tijd uitgesteld wordt. De Lasers van Qlima, vol technisch vernuft! De kachel wordt geleverd met een praktische brandstofhevelpomp.

10. Qlima elektronische petroleumkachel ‘SRE8040C' 4 kW


Producten overeenkomstig aan Petroleumkachels


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Petroleumkachels. Er zijn namelijk 60 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Petroleumkachel kopen.