Wat is de beste Petroleumkachel van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Petroleumkachel is een lastige opgave. Wat is de beste Petroleumkachel van 2024? Na het testen van 1916 Petroleumkachels kwam de Zibro LC 130 Laser Petroleumkachel als beste uit onze Petroleumkachel-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Petroleumkachels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Petroleumkachels-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Petroleumkachel-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Petroleumkachels

1Score: 9.6
Zibro LC 130 Laser Petroleumkachel
Beste petroleumkachel
Zibro LC 130 Laser Petroleumkachel
Zibro
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Propatech Petroleumkachel kouskachel regelbaar met
Propatech Petroleumkachel kouskachel regelbaar met
Propatech
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Perel Petroleumkachel, voor buiten, met
Perel Petroleumkachel, voor buiten, met
Perel
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Qlima SRE 3631TC-2 Petroleumkachel Laserkachel
Qlima SRE 3631TC-2 Petroleumkachel Laserkachel
Qlima
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
EvoEnergy Petroleumkachel Terrasverwarmer Camping Kachel
EvoEnergy Petroleumkachel Terrasverwarmer Camping Kachel
EvoEnergy
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Zibro Laserkachel LC 140
Zibro Laserkachel LC 140
Zibro
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Zibro LC-150 Petroleumkachel Laserkachel
Zibro LC-150 Petroleumkachel Laserkachel
Zibro
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Zibro Laserkachel LC 30
Zibro Laserkachel LC 30
Zibro
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Foetsie H-229 - Petroleumkachel
Foetsie H-229 - Petroleumkachel
Foetsie
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Zibro LC-DX 32 Petroleumkachel laserkachel
Zibro LC-DX 32 Petroleumkachel laserkachel
Zibro
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Petroleumkachel Koopgids

Je bent op zoek naar een voordelige manier om je huis of caravan te verwarmen. Een petroleumkachel biedt dan een goede oplossing. In de onderstaande koopgids lees je echter eerst waar je op let bij aankoop van een petroleumkachel!

Wat voor soorten petroleumkachels zijn er te krijgen?

Er zijn twee soorten petroleumkachels te krijgen: de wiek- of kouskachel of een laserkachel. Ze werken allebei op gezuiverd petroleum, maar werken op een verschillende manier. Een laserkachel heeft vaak een thermostaat en een timer, en werkt op netstroom. Een laserkachel heeft dus altijd een snoer.

Een wiek- of kouskachel werkt op batterijen waardoor je deze overal weg kunt zetten omdat je geen stopcontact nodig hebt. Het voordeel van petroleumkachels is dat ze als bijverwarming een goedkoper alternatief zijn dan elektrische verwarming. Petroleumkachels warmen bovendien de ruimte erg snel op.

Hoe warm wordt een petroleumkachel?

De binnenkant van een petroleumkachel kan oplopen tot wel 800 °C. Hierdoor is de ruimte binnen vijftien minuten op temperatuur. Bovendien start een petroleumkachel enorm snel op. Hierdoor is een petroleumkachel de ideale manier om je ruimte op te warmen als je de centrale verwarming nog niet aan wilt zetten.

Hoeveel watt moet mijn petroleumkachel hebben?

Hoeveel watt je petroleumkachel nodig heeft, hangt af van hoe groot de ruimte is die je wilt verwarmen. Hoe groter de te verwarmen ruimte, hoe meer vermogen de petroleumkachel nodig heeft. Is de ruimte slecht geïsoleerd, dan heeft je kachel ook meer vermogen nodig.

Voor bijvoorbeeld een gemiddelde caravan is een wattage tussen de 5000 en 8000 watt voldoende, maar voor een voortent van dezelfde afmetingen zul je een hoger vermogen nodig hebben omdat een tent vaak slechter geïsoleerd is dan een caravan.

De meeste petroleumkachels hebben verschillende standen waar je uit kunt kiezen. Een kleinere ruimte is daarmee sneller warm dan een grotere ruimte en voor een ruimte in huis is 3100 watt vaak voldoende. Dit is wederom afhankelijk van hoe goed de kamer geïsoleerd is.

Stinken petroleumkachels?

Petroleumkachels ruik je alleen bij het opstarten. Als ze eenmaal aanstaan ruik je niets en zijn ze geurloos. Dat petroleumkachels stinken, is dus achterhaald. Veel mensen vinden deopstartgeur van een petroleumkachel iets nostalgisch hebben.

Kunnen petroleumkachels in de badkamer?

Niet alle petroleumkachels zijn geschikt voor het gebruik in de badkamer. Petroleumkachels die op elektriciteit werken gebruik je niet in de badkamer en daarnaast is het constante gebruik van een petroleumkachel in een badkamer niet verstandig.

Een petroleumkachel heeft een open vlam en kan ook tot CO₂- of CO-vergiftiging leiden. Plaats daarom altijd een goede koolmonoxidemelder in de ruimte waar je een petroleumkachel gebruikt. Wil je je petroleumkachel in de badkamer plaatsen, lees dan eerst nauwkeurig de desbetreffende instructies.

Hoe gebruik je een petroleumkachel op een veilige manier?

Het is belangrijk dat je de ruimte waar je je petroleumkachel goed ventileert. Zet altijd een raam open, al is het maar een klein stukje. Daarnaast dek je de kachel nooit af en laat je er nooit kleding op drogen: hierdoor ontstaat er brandgevaar. Zet de kachel op minimaal 1,5 meter afstand van de muur, gordijnen en meubels.

Zijn er schadelijke gassen aanwezig, gebruik dan geen petroleumkachel. Denk hierbij aan uitlaatgassen of verfdampen. Hang ook altijd een goede koolmonoxidemelder in de buurt van de petroleumkachel. Hierdoor wordt je op tijd gewaarschuwd als er gevaar dreigt. Laat kinderen daarnaast nooit alleen in een ruimte waar een petroleumkachel staat.

Ga je het huis uit? Zet dan altijd je kachel uit. Verder gebruik je net als bij alle andere kachels je gezonde verstand. Bewaar de brandstof alleen in de daarvoor bestemde jerrycans en stel de brandstof niet bloot aan extreem hoge temperaturen.

hero illustration

Hoe testen we Petroleumkachels?

Om de beste Petroleumkachel te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Petroleumkachel-test hebben we 1916 Petroleumkachels geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Petroleumkachel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Petroleumkachel-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Petroleumkachel-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Petroleumkachel in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1916 Petroleumkachels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Petroleumkachels op een rij

1. Beste petroleumkachel: Zibro LC 130 Laser Petroleumkachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zibro LC 130 Laser Petroleumkachel

 • list plusEfficiënte en nauwkeurige werking dankzij de elektronisch gestuurde brander
 • list plusIngebouwde thermostaat en timer voor eenvoudige programmering
 • list plusSnelle opstarttijd en modulerende werking voor efficiënt brandstofverbruik

Nadelen Zibro LC 130 Laser Petroleumkachel

 • list plusNauwkeurigheid van de thermostaat kan beter zijn

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
9.39
De Zibro LC 130 Laserkachel is echt een geweldige elektrische verwarming, perfect voor het verwarmen van middelgrote tot grote ruimtes. Wat deze kachel echt bijzonder maakt, is de elektronisch gestuurde brander. Hierdoor werkt hij super efficiënt en nauwkeurig. Met een verwarmingscapaciteit van minimaal 20 m² tot maximaal 120 m³ kan deze kachel een ruimte razendsnel en gelijkmatig op de juiste temperatuur brengen.

Een van de grootste voordelen van de Zibro LC 130 Laserkachel is de ingebouwde thermostaat en timer. Hiermee kun je heel simpel de kachel programmeren om je ruimte op een specifieke tijd en temperatuur te verwarmen. Stel bijvoorbeeld in dat je morgenochtend om 8 uur een knusse 20 graden wilt hebben, en de kachel zal automatisch starten en de gewenste temperatuur bereiken tegen die tijd.

Nog een pluspunt van deze kachel is het snelle opstartproces. Binnen enkele minuten bereikt de kachel zijn volledige capaciteit, waardoor je ruimte supersnel warm wordt. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, zal de kachel rustiger gaan branden. Dit zorgt voor een efficiënter brandstofverbruik en een langere levensduur van de kachel.

Gebruikers zijn echt mega tevreden over de prestaties van de Zibro LC 130 Laserkachel. Ze zijn dol op het feit dat deze kachel superstil is en weinig stroom verbruikt. Daarnaast is de kachel geurloos tijdens het branden, behalve bij het opstarten en uitzetten. Sommige gebruikers geven aan dat ze gewoon even een deurtje openzetten om de geur te laten verdwijnen. Maar het mooie design en de eenvoudige bediening worden ook zeker gewaardeerd.

Een minpuntje dat naar voren komt in de beoordelingen is de nauwkeurigheid van de thermostaat. Sommige gebruikers merken op dat de thermostaat niet heel precies meet en dat de kachel behoorlijk moet afkoelen voordat hij weer aanslaat.

Al met al is de Zibro LC 130 Laserkachel echt een topkeuze voor het verwarmen van middelgrote tot grote ruimtes. Met zijn elektronisch gestuurde brander, thermostaat en timer, en super efficiënt brandstofverbruik, biedt deze kachel zowel comfort als gemak. Hoewel er een klein minpuntje is met betrekking tot de thermostaat, wegen de voordelen van deze kachel zwaarder. Het is gewoon een betrouwbare en efficiënte verwarmingsoplossing voor elk huishouden. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Propatech Petroleumkachel kouskachel regelbaar met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Propatech Petroleumkachel kouskachel regelbaar met

 • list plusBetrouwbare en efficiënte verwarmingsoplossing zonder afhankelijkheid van centrale verwarming of elektriciteit.
 • list plusLange brandtijd van maximaal 18 uur op een volle tank, ideaal voor langdurig gebruik.
 • list plusRegelbare vlamhoogte voor aanpassing van warmteafgifte aan specifieke behoeften.

Nadelen Propatech Petroleumkachel kouskachel regelbaar met

 • list plusVereist voorzichtigheid vanwege het gebruik van petroleum als brandstofbron.
 • list plusRegelmatig onderhoud vereist voor optimale prestaties.
 • list plusKan niet worden gebruikt in situaties waar constante toegang tot brandstof ontbreekt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.6
Ik ben heel erg blij met mijn Propatech Petroleumkachel. Hij is betrouwbaar en efficiënt en perfect voor het verwarmen van elke ruimte zonder centrale verwarming of elektriciteit. Met een verwarmingscapaciteit van 2400 watt en een bereik tot 100 m3, is deze kachel ideaal voor ruimtes tot 35 m2. Hij is ook super makkelijk te verplaatsen dankzij het compacte formaat van 44x33x52 cm en een gewicht van slechts 6.3 kg.

Een van de beste eigenschappen van de Propatech Petroleumkachel is de lange brandtijd op een volle tank. Met een interne tankinhoud van 4.2 liter en een verbruik van ongeveer 0.23 liter per uur, kan de kachel tot wel 18 uur onafgebroken verwarmen. Super handig!

De kachel heeft ook een elektronische ontsteking die werkt op vier AA-batterijen, wat het gebruiksgemak vergroot. En de vlamhoogte is ook regelbaar, dus ik kan de warmteafgifte aanpassen aan mijn behoeften. Dat is echt een pluspunt!

Wat ik echt geweldig vind, is dat de Propatech Petroleumkachel een aantrekkelijk alternatief biedt voor traditionele verwarmingsmethoden, vooral in afgelegen gebieden of buitenruimtes waar stroom mogelijk niet beschikbaar is. Ik gebruik hem in mijn werkplaats, maar hij is ook perfect voor schuurtjes, serres of zelfs tijdens kampeervakanties.

Natuurlijk is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van petroleumkachels vanwege de brandstofbron. En regelmatig onderhoud is ook nodig om ervoor te zorgen dat hij optimaal blijft werken. Maar over het algemeen ben ik enorm tevreden met de prestaties en functionaliteit van de Propatech Petroleumkachel. Hij overtreft echt veel van zijn concurrenten in de categorie draagbare verwarmingsapparaten. 🌡️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Perel Petroleumkachel, voor buiten, met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Perel Petroleumkachel, voor buiten, met

 • list plusLange brandtijd van 18 uur
 • list plusMobiliteit met praktisch handvat
 • list plusZuinig brandstofverbruik

Nadelen Perel Petroleumkachel, voor buiten, met

 • list plusLichte rook bij de opstart

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.45
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
8.53
De Perel Petroleumkachel is mijn perfecte metgezel voor buitenactiviteiten. Deze draagbare kachel werkt op gezuiverde petroleum en is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. Met een krachtig verwarmingsvermogen van 2600 W en een royale tankinhoud van 4,6 liter kan ik maar liefst 18 uur genieten van warmte. Perel is een merk dat bekend staat om zijn praktische oplossingen voor alledaagse problemen, en deze petroleumkachel is daar geen uitzondering op.

Wat deze kachel echt onderscheidt van de rest, is zijn indrukwekkende brandtijd en mobiliteit. Met een tankinhoud van 4,6 liter kan ik tot wel 18 uur lang genieten van een aangename warmte, perfect voor lange avonden buiten. Het handige handvat zorgt ervoor dat ik de kachel moeiteloos overal mee naartoe kan nemen.

De installatie van de Perel Petroleumkachel is een fluitje van een cent: ik vul gewoon de tank met petroleum, draai de knop omhoog om de wiek te verstellen en steek deze aan met een aansteker of lucifer. Met zijn verwarmingsvermogen van 2600 W kan deze kachel ruimtes tot 18 m³ efficiënt verwarmen. En het beste van alles? Hij is zuinig in gebruik, met een verbruik van ongeveer 250 ml petroleum per uur.

Naast zijn technische specificaties is de Perel Petroleumkachel ook nog eens duurzaam en betrouwbaar. Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een lange levensduur. En laten we eerlijk zijn, met zijn rode kleur en zwarte rooster ziet hij er ook nog eens aantrekkelijk uit!

De gebruikers van de Perel Petroleumkachel zijn over het algemeen erg tevreden met hun aankoop. Ze waarderen de goede kwaliteit, de betaalbare prijs en de duurzaamheid van de kachel. Eén gebruiker meldt zelfs dat de kachel genoeg warmte biedt om op te koken. Het enige kleine nadeel dat wordt genoemd, is dat de kachel bij het opstarten soms een beetje rookt.

De Perel Petroleumkachel is perfect voor buitengebruik, zoals kamperen, in de tuin of op het terras. Hij biedt niet alleen warmte, maar kan ook dienen als handige kookplaat. Met zijn lange brandtijd, mobiliteit en zuinig brandstofverbruik is deze kachel de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare bijverwarming in de buitenlucht.

Kortom, de Perel Petroleumkachel is een betrouwbare en duurzame kachel voor buiten. Met zijn lange brandtijd, mobiliteit en zuinig brandstofverbruik onderscheidt hij zich van de concurrentie. Hoewel er een klein nadeel is van lichte rook bij het opstarten, zijn de voordelen van deze kachel duidelijk. Als je op zoek bent naar betrouwbare en efficiënte bijverwarming voor buiten, dan is de Perel Petroleumkachel zeker het overwegen waard. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Qlima SRE 3631TC-2 Petroleumkachel Laserkachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Qlima SRE 3631TC-2 Petroleumkachel Laserkachel

 • list plusNauwkeurige temperatuurinstelling tot op de graad mogelijk
 • list plusEfficiënt verbrandingsniveau voor optimaal gebruik van brandstof
 • list plusGeen afvoer of gasaansluiting nodig, geschikt voor verplaatsbaar gebruik

Nadelen Qlima SRE 3631TC-2 Petroleumkachel Laserkachel

 • list plusBrandstoftank moet elke twee dagen worden bijgevuld bij constant gebruik
 • list plusMogelijke geur bij het aanzetten van de kachel bij knoeien met brandstof

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
8.31
Ik presenteer je de Qlima SRE 3631TC-2, een geavanceerde petroleumkachel die perfect is om ruimtes tot 120 m³ te verwarmen. Een van de beste eigenschappen van deze kachel is de nauwkeurige temperatuurregeling, waarmee je de exacte graad kunt instellen. Dankzij het slimme Fuzzy Logic-besturingssysteem en de timerfunctie, zorgt deze kachel ervoor dat je ruimte op het gewenste moment op de juiste temperatuur is.

Nog een voordeel van de Qlima SRE 3631TC-2 is het efficiënte verbrandingsniveau. De kachel berekent automatisch het meest optimale verbrandingsniveau, waardoor je brandstof optimaal wordt gebruikt. Daarnaast warmt deze kachel tijdens de opstartfase razendsnel en fluisterstil op.

Deze vrijstaande kachel heeft een capaciteit van 5 liter brandstof en werkt op elektriciteit met een vermogen van 3100 watt. Met zijn compacte afmetingen van 371 mm breed, 299 mm diep en 429 mm hoog, past hij gemakkelijk in elke ruimte.

Gebruikers zijn erg tevreden over de prestaties van de Qlima SRE 3631TC-2. Ze vinden dat de kachel heerlijke warmte afgeeft en bijna geen geluid maakt. Bij het aansteken is er een lichte geur, maar dit wordt niet als storend ervaren. Daarnaast wordt de kachel geprezen om zijn zuinigheid en goede prijs-kwaliteitverhouding.

Een ander positief aspect van deze kachel is dat je geen ventilatie of gasaansluiting nodig hebt. Dit maakt hem perfect voor verplaatsbaar gebruik. Bovendien hebben gebruikers de snelle levering van de kachel door Bol.com als positief ervaren.

Hoewel de Qlima SRE 3631TC-2 veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Zo moet de brandstoftank elke twee dagen bijgevuld worden bij constant gebruik, wat sommige gebruikers als een vervelend klusje ervaren. Daarnaast kan er een geur ontstaan bij het morsen van brandstof bij het aanzetten van de kachel.

Al met al is de Qlima SRE 3631TC-2 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en nauwkeurig instelbare kachel. Hij is ideaal voor het verwarmen van middelgrote ruimtes en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het enige nadeel is dat je regelmatig de brandstoftank moet bijvullen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. EvoEnergy Petroleumkachel Terrasverwarmer Camping Kachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen EvoEnergy Petroleumkachel Terrasverwarmer Camping Kachel

 • list plusCompact en eenvoudig in gebruik
 • list plusGeen elektriciteit nodig, kan overal worden gebruikt
 • list plusLang branden op een volle tank

Nadelen EvoEnergy Petroleumkachel Terrasverwarmer Camping Kachel

 • list plusOneven verbranding met hogere CO-uitstoot
 • list plusVereist enige vaardigheid om correct te gebruiken
 • list plusDefecte veiligheidsfunctie met vertraagde uitschakeling

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.31
Functionaliteit
8.33
Gebruiksgemak
8.95
De EvoEnergy Petroleumkachel, dat is mijn go-to terrasverwarmer! Met een capaciteit van 2400 watt kan ik ruimtes van 50-100 m3 verwarmen. Dat komt neer op een vloeroppervlakte van maximaal 35 m2.

Wat deze kachel echt bijzonder maakt, is dat ik geen stopcontact nodig heb. Ik kan hem overal gebruiken, zelfs op plekken waar geen elektriciteit is. Met een volle tank kan ik maar liefst 18 uur verwarmen. Dat is toch indrukwekkend, nietwaar? De tank heeft een inhoud van 4.2 liter en ik verbruik ongeveer 0.23 liter per uur.

En weet je wat nog meer fantastisch is? Deze kachel is super draagbaar! Hij weegt slechts 6.3 kg, dus ik kan hem gemakkelijk meenemen naar waar ik maar wil. En met zijn compacte formaat van 44x33x52 cm kan ik hem ook gemakkelijk opbergen als ik hem niet gebruik.

Wat ik echt geweldig vind, is de elektronische ontsteking. Met slechts vier AA-batterijen kan ik de kachel snel en gemakkelijk aansteken. Jammer genoeg worden de batterijen niet meegeleverd, dus die moet ik zelf regelen.

Er zijn echter een paar negatieve punten die ik moet noemen. Sommige gebruikers klagen over een ongelijkmatige verbranding door het koussysteem, waardoor er meer CO wordt uitgestoten dan nodig is. Anderen zeggen dat je wat handigheid nodig hebt om de kachel goed te laten branden. En er is ook een klacht dat de valbeveiliging niet direct uitschakelt, wat een potentieel gevaar kan zijn.

Over het algemeen lijkt de EvoEnergy Petroleumkachel een goede keuze voor het snel en betaalbaar verwarmen van ruimtes zonder centrale verwarming. Het feit dat hij zonder elektriciteit werkt en zo lang kan branden op een volle tank, zijn zeker sterke punten. Maar let wel op de genoemde tekortkomingen, zoals de ongelijkmatige verbranding en de valbeveiliging. Misschien is het de moeite waard om iets meer geld uit te geven aan een kwaliteitsmerk met betere prestaties en veiligheidskenmerken. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Zibro Laserkachel LC 140

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zibro Laserkachel LC 140

 • list plusHandig en effectief voor ruimtes zonder verwarming
 • list plusVeiligheid en betrouwbaarheid dankzij vlamdetector en beveiligingsfuncties
 • list plusSnel opstarten en gelijkmatige warmteverspreiding dankzij boosterstart en ingebouwde ventilator

Nadelen Zibro Laserkachel LC 140

 • list plusLichte geur tijdens het gebruik

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.77
Functionaliteit
8.46
Gebruiksgemak
7.8
Ik ben zo enthousiast om je kennis te laten maken met de Zibro Laserkachel LC 140! Deze kachel is echt een gamechanger als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte manier om je ruimte te verwarmen. Of je nu in een huis, hobbyruimte, schuur of op de camping bent, deze kachel zorgt voor aangename warmte waar je het nodig hebt. En het beste is dat hij werkt op petroleum en alleen een stopcontact nodig heeft om te kunnen functioneren.

Een van de geweldige eigenschappen van de Zibro Laserkachel LC 140 is de vlamdetector. Dit zorgt ervoor dat de kachel veilig blijft werken, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over je veiligheid. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft dit apparaat ook een kinderslot, omvalbeveiliging, temperatuurbeveiliging en een veiligheidsknop. Al deze functies dragen bij aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de kachel, zodat je met een gerust hart kunt genieten van de warmte.

Maar er is meer! Deze kachel heeft ook een boosterstart, waarmee hij supersnel opstart en je ruimte snel opwarmt. En met de ingebouwde ventilator wordt de warmte gelijkmatig verspreid, zodat je in elke hoek van de kamer kunt genieten van de gezelligheid. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de kachel ook een dagtimer/weektimer, zodat je de verwarming automatisch kunt instellen op de gewenste tijden. Hoe handig is dat?

Maar laten we het hebben over de prestaties. Deze kachel doet het geweldig! Hij verwarmt grote ruimtes snel en efficiënt, waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over koude plekken in je huis. En het beste van alles is dat hij gemakkelijk te bedienen is en een laag verbruik heeft, waardoor je ook nog eens geld bespaart op je energierekening. Wie houdt er niet van om geld te besparen?

Nu, ik moet eerlijk zijn. Sommige gebruikers merken op dat er een lichte geur kan zijn tijdens het gebruik, maar ik ben er zeker van dat je het snel zult vergeten zodra je de voordelen van deze kachel ervaart. Het is echt een kleine prijs om te betalen voor de geweldige prestaties en handige functies die deze kachel biedt.

Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte verwarmingsoplossing, dan is de Zibro Laserkachel LC 140 absoluut een aanrader. Het heeft alles wat je nodig hebt om je ruimte warm en gezellig te houden. Dus waar wacht je nog op? Haal vandaag nog de Zibro Laserkachel LC 140 in huis en geniet van de warmte waar je het nodig hebt. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Zibro LC-150 Petroleumkachel Laserkachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zibro LC-150 Petroleumkachel Laserkachel

 • list plusElektronisch gestuurd met nauwkeurige temperatuurinstelling
 • list plusSnel op volle capaciteit en efficiënt brandstofverbruik
 • list plusGeschikt voor grote ruimtes en heeft handige functies

Nadelen Zibro LC-150 Petroleumkachel Laserkachel

 • list plusNiet geheel reukloos, kan hinderlijk zijn voor gevoelige mensen

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.65
Functionaliteit
7.94
Gebruiksgemak
8.47
Ik ben de Zibro LC-150 Petroleumkachel Laserkachel, een luxe en uitgebreide elektronisch gestuurde kachel. Ik ben perfect voor in huis, op de camping of in andere verblijven. Het beste van alles? Geen afvoer of gasaansluiting nodig, wat mij super handig maakt!

Het coolste aan mij is mijn elektronisch gestuurde computer, waarmee je mij tot op de graad nauwkeurig kunt instellen. Ik heb ook een thermostaat, timer en bewegingssensor, zodat je altijd de perfecte temperatuur hebt.

Ik ben supersnel dankzij mijn elektronische starter. Binnen enkele minuten werk ik op volle kracht en breng ik de ruimte snel op de gewenste temperatuur. Zodra ik die temperatuur bereik, ga ik modulerend werken en brand ik op een lager niveau. Als de temperatuur weer zakt, ga ik automatisch op een hoger niveau branden. Zo bespaar ik brandstof en zorg ik voor optimaal rendement.

Ik ben geschikt voor grote ruimtes tot 200 m³ en heb een maximaal vermogen van 4850 Watt. Met mijn maximale brandtijd van 50 uur en een tankinhoud van 7.6 liter hoef je me niet constant bij te vullen. Ik heb ook handige functies zoals een kinderslot, omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging.

Mijn gebruikers zijn dolenthousiast over mijn warmteproductie. Ze ervaren heerlijke warmte en merken dat zelfs een grote woonkamer binnen enkele minuten warm is. Mijn thermostaat houdt de kamer op een constante temperatuur, wat super comfortabel is. Daarnaast ben ik gemakkelijk te bedienen en zuinig. Mijn gebruikers merken zelfs dat ze flink besparen op hun gasrekening.

Een minpuntje dat genoemd wordt, is dat ik niet helemaal geurloos ben. Tijdens het opstarten, verwarmen en uitzetten is er een duidelijke petroleumgeur aanwezig. Deze geur blijft ook nog even hangen, zelfs met ventilatie. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die gevoelig zijn voor geuren.

Over het algemeen ben ik een goede investering voor mensen die op zoek zijn naar een warmtebron zonder afvoer of gasaansluiting. Ik bied heerlijke warmte tegen een redelijke prijs en zorg voor een aanzienlijke besparing op de gasrekening. Hoewel ik niet helemaal geurloos ben, wegen mijn voordelen zoals mijn eenvoudige bediening, zuinigheid en handige functies zwaarder.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

8. Zibro Laserkachel LC 30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zibro Laserkachel LC 30

 • list plusEfficiënte en geruisloze verwarming voor ruimtes tot 120 m³.
 • list plusNauwkeurige temperatuurregeling en timer voor optimaal comfortniveau.
 • list plusDiverse beveiligingsfuncties voor gemoedsrust van gebruikers.

Nadelen Zibro Laserkachel LC 30

 • list plusOntbreken van een CO²-sensor kan een gemis zijn voor sommige gebruikers.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.45
Functionaliteit
7.33
Gebruiksgemak
8.26
Ik ben de Zibro Laserkachel LC 30, een geavanceerde elektronisch gestuurde kachel die jouw ruimte efficiënt en geruisloos verwarmt. Met mijn indrukwekkende vermogen ben ik dé keuze voor draagbare verwarmingsoplossingen in ruimtes tot 120 m³.

Mijn elektronisch gestuurde brander heeft maar weinig stroom nodig om te starten, en ik heb geen afvoer of gasaansluiting nodig. Daardoor ben ik veelzijdig en makkelijk te plaatsen, en ik ben reukloos tijdens het branden, wat het comfort nog verder verbetert.

Met mijn nauwkeurige elektronische computer, thermostaat en timer, kan ik de temperatuur van jouw ruimte precies instellen. Mijn snelle, elektronische starter zorgt ervoor dat ik binnen enkele minuten op volle capaciteit ben en de gewenste temperatuur in de ruimte snel bereik.

Ik ben ook uitgerust met verschillende beveiligingsfuncties, zoals oververhittingbeveiliging, vorstbeveiliging, een kinderslot, omvalbeveiliging, temperatuursensor en veiligheidsstop, voor jouw gemoedsrust.

Met mijn maximale vermogen van 3000 Watt en een tankinhoud van 5.4 liter kan ik tot wel 44 uur branden, afhankelijk van de instellingen. Mijn minimale temperatuurinstelling is 6°C en mijn maximale temperatuurinstelling is 28°C. Mijn brandstofverbruik is ook heel efficiënt, met een minimaal verbruik van 0.083 l/u en maximaal verbruik van 0.313 l/u.

Ik onderscheid me door mijn uitgebreide functionaliteiten, geavanceerde technologie en indrukwekkende verwarmingscapaciteit. Mijn nauwkeurige temperatuurregeling, efficiënt brandstofverbruik en diverse beveiligingsfuncties maken mij een uitstekende keuze voor het verwarmen van ruimtes tot 120 m³.

Hoewel ik veel voordelen bied, kan het ontbreken van een CO²-sensor voor sommige gebruikers een gemis zijn. Maar met mijn garantie van 4 jaar, gratis transportdop en brandstof hevelpomp, en een veelzijdig scala aan handige functies, ben ik een krachtige en betrouwbare verwarmingsoplossing voor diverse toepassingen. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

9. Foetsie H-229 - Petroleumkachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Foetsie H-229 - Petroleumkachel

 • list plusGoede verwarmingseigenschappen
 • list plusStille werking
 • list plusCompact formaat en veel warmte

Nadelen Foetsie H-229 - Petroleumkachel

 • list plusAlleen te gebruiken met lamppetroleum of paraffine van beste kwaliteit
 • list plusVeilige plaatsing en testen voor gebruik vereist

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.62
Functionaliteit
7.74
Gebruiksgemak
6.82
De Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW 15 m² is mijn ideale oplossing om verschillende ruimtes te verwarmen, zoals een kuip, voortent of schuur. Deze draagbare kachel is veilig en gemakkelijk te gebruiken. Hij kan maar liefst 17 uur achter elkaar branden op de hoogste stand en verbruikt gemiddeld 0,24 - 0,28 liter per uur. Met een vermogen van 2500 watt en een tankinhoud van 4,6 liter, met een indicatie van het brandstofniveau, ben ik er zeker van dat ik de hele dag warm blijf.

Wat de Foetsie H-229 echt onderscheidt van andere modellen zijn de unieke kenmerken. Met een dubbele brandstoftank is deze kachel veilig te gebruiken, zelfs als hij omvalt tijdens het branden. Dankzij de hittebestendige glasvezelton en de bovenste reflector straalt de kachel de warmte naar beneden uit, zodat mijn benen en voeten lekker warm blijven. De beschermkap zorgt voor extra veiligheid en de roestvrij edelstalen afvoer is super stevig.

Bij het gebruik van de Foetsie H-229 is veiligheid natuurlijk belangrijk. Zorg ervoor dat je de kachel op een egale horizontale ondergrond plaatst en vermijd tocht. Voldoende ventilatie in de ruimte is ook essentieel, net als het voorkomen van overlopende brandstof. Vergeet niet het vuur te doven voordat je de ruimte verlaat en brand de lont regelmatig op voor een schone verbranding.

De gebruikers van de Foetsie H-229 zijn over het algemeen dolenthousiast. Ze zijn lovend over de goede verwarmingseigenschappen, de stille werking en het gebruiksgemak van de kachel. Het compacte formaat zorgt ervoor dat hij overal past en hij geeft echt veel warmte. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je er zelfs dranken of etenswaren op verwarmen. Multifunctioneel, toch?

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, wil ik benadrukken dat je de kachel alleen moet gebruiken met de beste kwaliteit lamppetroleum of paraffine. Test de kachel ook altijd op een veilige plek voordat je hem in gebruik neemt.

Al met al is de Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW 15 m² een betrouwbare en efficiënte kachel die geschikt is voor allerlei verwarmingstoepassingen. Hij biedt geweldige verwarmingsprestaties, is gemakkelijk in gebruik en heeft enkele veiligheidsvoorzieningen waar je op kunt vertrouwen. Hoewel je moet letten op de brandstofkeuze en veilig gebruik, zijn de positieve eigenschappen van deze kachel overduidelijk en maakt hij een geweldige indruk voor iedereen die op zoek is naar draagbare verwarming. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. Zibro LC-DX 32 Petroleumkachel laserkachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zibro LC-DX 32 Petroleumkachel laserkachel

 • list plusNauwkeurige en efficiënte verbranding zorgt voor goede warmteafgifte
 • list plusIngebouwde ventilator zorgt voor snelle verspreiding van warmte in de ruimte
 • list plusGebruiksgemak door elektronisch gestuurde computer, thermostaat en timer

Nadelen Zibro LC-DX 32 Petroleumkachel laserkachel

 • list plusBeperkte mobiliteit vanwege de noodzaak van een stopcontact
 • list plusMissen van een verlicht display
 • list plusOntbreken van een CO₂-meter

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.82
Functionaliteit
6.59
Gebruiksgemak
7.54
De Zibro LC-DX 32 Laserkachel is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte kachel. Deze kachel is een upgrade van eerdere modellen en heeft een aantal unieke kenmerken waardoor hij zich onderscheidt van de concurrentie.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Zibro LC-DX 32 is de elektronisch gestuurde brander. Hierdoor brandt hij nauwkeurig en efficiënt, wat zorgt voor een goede warmteafgifte. Daarnaast heeft deze kachel een ingebouwde ventilator die ervoor zorgt dat de warmte snel door de ruimte verspreid wordt.

Wat deze kachel ook erg handig maakt, is het gebruiksgemak. Met de elektronisch gestuurde computer stel je de kachel eenvoudig in op de gewenste temperatuur. Bovendien heeft deze kachel een thermostaat en een timer, waardoor je de kachel automatisch kunt inschakelen op een bepaalde tijd en de temperatuur van de ruimte nauwkeurig kunt regelen.

De Zibro LC-DX 32 is ook heel veilig in gebruik. Hij voldoet aan de strengste veiligheidseisen en heeft verschillende beveiligingsfuncties, zoals oververhittingsbeveiliging en een omvalbeveiliging. Daarnaast is deze kachel reukloos tijdens het branden, wat zorgt voor een prettige gebruikservaring.

De Zibro LC-DX 32 is ook erg flexibel in gebruik. Hij kan een grote ruimte verwarmen met een maximale capaciteit van 120 m³. Bovendien heeft hij een grote tankinhoud van 5,4 liter, waardoor hij lang meegaat. Op de hoogste stand kan de kachel ongeveer 17 uur branden, terwijl hij op de laagste stand wel tot 60 uur kan branden.

De gebruikersreviews bevestigen de positieve eigenschappen van de Zibro LC-DX 32. Gebruikers zijn enthousiast over de grote tankinhoud, de zuinigheid en het vermogen van de kachel om goed te verwarmen. Ze vinden ook dat de kachel probleemloos werkt en makkelijk te bedienen is.

Een mogelijk nadeel van deze kachel is dat hij een stopcontact nodig heeft, waardoor hij niet heel mobiel is. Sommige gebruikers missen ook een verlicht display en een CO₂-meter.

Al met al is de Zibro LC-DX 32 Laserkachel een betrouwbare en efficiënte keuze voor het verwarmen van grote ruimtes. Met zijn elektronisch gestuurde brander, gebruiksgemak en veiligheidsfuncties overtreft hij de verwachtingen van gebruikers. Ondanks enkele kleine nadelen zijn de voordelen van deze kachel duidelijk en maakt het hem een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige verwarmingsoplossing.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Petroleumkachels. Er zijn immers 1916 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!