Bestenu

Beste petroleumkachels - feb. 2023

Met meer dan 72 petroleumkachels op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste petroleumkachels in een handige lijst

De top 10 beste petroleumkachels

1Score: 9.8
Qlima R 4224 S TC-2 zwart
Qlima R 4224 S TC-2 zwart
Qlima
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Zibro LC 300 Petroleumkachel Laserkachel blank
Zibro LC 300 Petroleumkachel Laserkachel blank
Zibro
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Bosch HXA090D50N zilver
Bosch HXA090D50N zilver
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
EvoEnergy Petroleumkachel - 50-100 m3 zwart
EvoEnergy Petroleumkachel - 50-100 m3 zwart
Propatech
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Beko FSM62010DANL antraciet
Beko FSM62010DANL antraciet
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Foetsie H-229 - Petroleumkachel rood
Foetsie H-229 - Petroleumkachel rood
Foetsie
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Beko FSM62010DWNL wit
Beko FSM62010DWNL wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
ETNA FGV460RVS roestvrij staal
ETNA FGV460RVS roestvrij staal
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Zibro Laserkachel LC 30
Zibro Laserkachel LC 30
Zibro
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Zibro Laserkachel LC 30 zilvergrijs
Zibro Laserkachel LC 30 zilvergrijs
Zibro
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Petroleumkachel Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Je bent op zoek naar een voordelige manier om je huis of caravan te verwarmen. Een petroleumkachel biedt dan een goede oplossing. In de onderstaande koopgids lees je echter eerst waar je op let bij aankoop van een petroleumkachel!

Wat voor soorten petroleumkachels zijn er te krijgen?

Er zijn twee soorten petroleumkachels te krijgen: de wiek- of kouskachel of een laserkachel. Ze werken allebei op gezuiverd petroleum, maar werken op een verschillende manier. Een laserkachel heeft vaak een thermostaat en een timer, en werkt op netstroom. Een laserkachel heeft dus altijd een snoer.

Een wiek- of kouskachel werkt op batterijen waardoor je deze overal weg kunt zetten omdat je geen stopcontact nodig hebt. Het voordeel van petroleumkachels is dat ze als bijverwarming een goedkoper alternatief zijn dan elektrische verwarming. Petroleumkachels warmen bovendien de ruimte erg snel op.

Hoe warm wordt een petroleumkachel?

De binnenkant van een petroleumkachel kan oplopen tot wel 800 °C. Hierdoor is de ruimte binnen vijftien minuten op temperatuur. Bovendien start een petroleumkachel enorm snel op. Hierdoor is een petroleumkachel de ideale manier om je ruimte op te warmen als je de centrale verwarming nog niet aan wilt zetten.

Hoeveel watt moet mijn petroleumkachel hebben?

Hoeveel watt je petroleumkachel nodig heeft, hangt af van hoe groot de ruimte is die je wilt verwarmen. Hoe groter de te verwarmen ruimte, hoe meer vermogen de petroleumkachel nodig heeft. Is de ruimte slecht geïsoleerd, dan heeft je kachel ook meer vermogen nodig.

Voor bijvoorbeeld een gemiddelde caravan is een wattage tussen de 5000 en 8000 watt voldoende, maar voor een voortent van dezelfde afmetingen zul je een hoger vermogen nodig hebben omdat een tent vaak slechter geïsoleerd is dan een caravan.

De meeste petroleumkachels hebben verschillende standen waar je uit kunt kiezen. Een kleinere ruimte is daarmee sneller warm dan een grotere ruimte en voor een ruimte in huis is 3100 watt vaak voldoende. Dit is wederom afhankelijk van hoe goed de kamer geïsoleerd is.

Stinken petroleumkachels?

Petroleumkachels ruik je alleen bij het opstarten. Als ze eenmaal aanstaan ruik je niets en zijn ze geurloos. Dat petroleumkachels stinken, is dus achterhaald. Veel mensen vinden deopstartgeur van een petroleumkachel iets nostalgisch hebben.

Kunnen petroleumkachels in de badkamer?

Niet alle petroleumkachels zijn geschikt voor het gebruik in de badkamer. Petroleumkachels die op elektriciteit werken gebruik je niet in de badkamer en daarnaast is het constante gebruik van een petroleumkachel in een badkamer niet verstandig.

Een petroleumkachel heeft een open vlam en kan ook tot CO₂- of CO-vergiftiging leiden. Plaats daarom altijd een goede koolmonoxidemelder in de ruimte waar je een petroleumkachel gebruikt. Wil je je petroleumkachel in de badkamer plaatsen, lees dan eerst nauwkeurig de desbetreffende instructies.

Hoe gebruik je een petroleumkachel op een veilige manier?

Het is belangrijk dat je de ruimte waar je je petroleumkachel goed ventileert. Zet altijd een raam open, al is het maar een klein stukje. Daarnaast dek je de kachel nooit af en laat je er nooit kleding op drogen: hierdoor ontstaat er brandgevaar. Zet de kachel op minimaal 1,5 meter afstand van de muur, gordijnen en meubels.

Zijn er schadelijke gassen aanwezig, gebruik dan geen petroleumkachel. Denk hierbij aan uitlaatgassen of verfdampen. Hang ook altijd een goede koolmonoxidemelder in de buurt van de petroleumkachel. Hierdoor wordt je op tijd gewaarschuwd als er gevaar dreigt. Laat kinderen daarnaast nooit alleen in een ruimte waar een petroleumkachel staat.

Ga je het huis uit? Zet dan altijd je kachel uit. Verder gebruik je net als bij alle andere kachels je gezonde verstand. Bewaar de brandstof alleen in de daarvoor bestemde jerrycans en stel de brandstof niet bloot aan extreem hoge temperaturen.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige petroleumkachel ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste petroleumkachel ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over petroleumkachels, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle petroleumkachels die die je kunt kopen in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke petroleumkachels het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van petroleumkachels stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

De beste petroleumkachels in een oogopslag

1 - Qlima R 4224 S TC-2 zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Qlima R 4224 S TC-2 zwart

 • list plusDe Qlima R 4224 S TC-2 zwart is stil tijdens het verwarmen.
 • list plusDe Qlima R 4224 S TC-2 zwart verwarmt efficiënt.
 • list plusDe Qlima R 4224 S TC-2 zwart is lichtgewicht en makkelijk te verplaatsen.

Nadelen Qlima R 4224 S TC-2 zwart

 • list plusBij het aan en uitzetten van de Qlima R 4224 S TC-2 zwart komt een overweldigende geur vrij.
 • list plusDe handleiding van de Qlima R 4224 S TC-2 zwart is complex te begrijpen.
 • list plusHet is prijzig.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

De Qlima R 4224S TC-2 enkelbrander kouskachel van Qlima is een compacte petroleumkachel, licht van gewicht en heel eenvoudig te bedienen, zodat je hem overal kunt inzetten. Ideaal voor thuis, maar ook in het vakantieverblijf. Een stopcontact, gasaansluiting of afvoer is niet nodig. De nostalgische brander biedt sfeer en zorgt voor een aangename stralingswarmte. De R 4224S TC-2 is bijzonder stil en brengt de te verwarmen ruimte razendsnel op temperatuur. Het model is uitgerust met een enkelvoudige verbrandingssysteem (750ºC). De kachel is uitgerust met een modern vonkontstekingssysteem (spark ignition). Het mechanisme is bijzonder duurzaam waardoor deze geen onderhoud vergt. Daarnaast wordt de kachel razendsnel ontstoken. De omvalbeveiliging, veiligheidsstop en safe top garanderen een veilig gebruik. Je hebt geen lucifers nodig om de Qlima R 4224S TC-2 te ontsteken: één druk op de knop is voldoende. Dit model wordt compleet geleverd met een brandstofhevelpomp. Omvalbeveiliging Oververhittingsbeveiliging Safe top Clean grip dop (schone handen dop) Geen stroom benodigd Type: Enkelbrander Vermogen: 2.4 kW Afmetingen: HxBxD 50x46x30 cm Gewicht: 8.6 kg Verplaatsbaar: Ja Afvoer nodig: Nee Min. capaciteit m²: 16 m² Max. capaciteit m²: 34 m² Min. capaciteit m³: 40 m³ Max. capaciteit m³: 85 m³ Verbruik brandstof: 0,250 l/h Max. brandtijd per tank: 16.8 uur Tankinhoud: 4.2 liter Anti-lekkage tankdop (cleangrip): Ja Stroomverbruik (bij opstart): Geen Stroomverbruik (continu): Geen Batterijen benodigd: 4x type C (niet bijgeleverd) CO² sensor: Nee Kous type: Qlima kous type O Hevelpomp bijgeleverd: Ja Transportdop: Nee Garantie: 4 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 januari in huis

Bekijk prijs

2 - Zibro LC 300 Petroleumkachel Laserkachel blank

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zibro LC 300 Petroleumkachel Laserkachel blank

 • list plusEen voordeel van deze petroleumkachel is dat het stil is en efficiënt verwarmt.
 • list plusHet is makkelijk te bedienen met een duidelijke bedieningsknop.
 • list plusDe Zibro LC 300 Petroleumkachel Laserkachel blank is veilig en betrouwbaar.

Nadelen Zibro LC 300 Petroleumkachel Laserkachel blank

 • list plusHet display is niet verlicht, wat jammer is.
 • list plusDeze petroleumkachel heeft geen thermostaat om de temperatuur te regelen.
 • list plusDeze petroleumkachel heeft geen timer om de verwarming te programmeren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.3

Deze compacte Zibro laserkachel is ideaal voor het verwarmen van uw hobbyruimte, schuur, tuinhuis, vakantieverblijf, partytent en voor vele andere doeleinden. De Zibro LC-300 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Deze kachel is reukloos tijdens het branden bij het gebruik van de juiste Firelux Clear brandstof. Groot voordeel van de Zibro LC-300 Laserkachel is de elektronisch gestuurde computer met thermostaat die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof. Aanbevolen brandstof: Firelux. Opties & specificaties: Thermostaat Timer Oververhittingbeveiliging Vorstbeveiliging Kinderslot Omvalbeveiliging Temperatuursensor Veiligheidsstop CO² sensor Afmetingen: 376x296x428 mm Gewicht: 8 kg Verplaatsbaar: Ja Afvoer nodig: Nee Max. capaciteit m²: 48m² Min. capaciteit m²: 20m² Max. capaciteit m³: 120m³ Min. capaciteit m³: 50m³ Max. capaciteit Watt:: 3000 Min. capaciteit Watt: 800 Max. brandtijd per tank: 44 uur Tankinhoud: 5.4 liter Min. temperatuur instelling: 6°C Max. temperatuur instelling: 28°C Max. verbruik brandstof: 0.313 l/u Min. verbruik brandstof: 0.083 l/u Anti-lekkage tankdop (cleangrip): Nee Stroomverbruik (bij opstart): 320 Watt Stroomverbruik (continu): 13 Watt

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Bosch HXA090D50N zilver

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch HXA090D50N zilver

 • list plusHet voordeel van deze gasfornuis met oven is dat deze instelbare gasstanden heeft.
 • list plusDe ovenlade is verstelbaar.
 • list plusDaarnaast heeft deze gasfornuis met oven 4 gaspitten.

Nadelen Bosch HXA090D50N zilver

 • list plusEen nadeel van deze gasfornuis met oven is dat er geen vlambeveiliging aanwezig is.
 • list plusDaarnaast heeft deze gasfornuis met oven geen inductie.
 • list plusTot slot heeft deze gasfornuis met oven geen timer.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1

De Bosch HXA090D50N is een gasfornuis met 7 verwarmingssystemen waarmee je je gerecht bakt, grillt en verwarmt. Ben je een echte pizzaliefhebber? Gebruik dan de pizzastand voor een knapperige kaaskorst en een krokante bodem. Wanneer je meerdere maaltijden tegelijk bereidt, kies je voor turbo hetelucht. Met deze functie verwarmt je ovenruimte sneller en gelijkmatiger. Het voordeel hiervan is dat je baksels overal even gaar zijn. Op de kookplaat vind je een sterkbrander, 2 normaalbranders en een sudderbrander. Na het koken plaats je de glazen afdekplaat op het apparaat. Hierdoor heb je niet alleen extra opbergruimte, maar blijft je kookplaat ook langer schoon.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - EvoEnergy Petroleumkachel - 50-100 m3 zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen EvoEnergy Petroleumkachel - 50-100 m3 zwart

 • list plusHet grote voordeel van deze petroleumkachel is dat hij een hoog rendement heeft en snel opwarmt.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze petroleumkachel een rustig en efficiënte brandingssysteem heeft.
 • list plusEen laatste voordeel is dat deze petroleumkachel een langere levensduur heeft.

Nadelen EvoEnergy Petroleumkachel - 50-100 m3 zwart

 • list plusDeze petroleumkachel heeft een hoge verbruik van brandstof.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze petroleumkachel onvoldoende valbeveiligingssystemen heeft.
 • list plusEen laatste nadeel is dat deze petroleumkachel een ongelijkmatige verbranding heeft door het koussysteem.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

De Propatech Petroleumkachel is compact en eenvoudig te bedienen. De verwarmingscapaciteit is 2400 watt. De Propatech Petroleumkachel verwarmt een ruimte van 50-100 m3. Dit staat gelijk aan een vloeroppervlakte van maximaal 35 m2. Met een gewicht van slechts 6.3 kg is de kachel eenvoudig te verplaatsen. De inhoud van de interne tank is 4.2 liter, het verbruik is c.a. 0.23 liter per uur. De Propatech Petroleumkachel kan op een volle tank ongeveer 18 uur verwarmen! De kachel heeft een elektronische ontsteking, hiervoor zijn vier AA batterijen nodig. Deze worden niet meegeleverd. Ideaal om een ruimte zonder centrale verwarming snel en voordelig te verwarmen! · Geschikt tot 35 m2 · Geen stroom nodig · 18 uur op een volle tank · Slechts 6.3 kg · Compact formaat: 44x33x52 cm · Regelbare vlamhoogte

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

5 - Beko FSM62010DANL antraciet

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko FSM62010DANL antraciet

 • list plusUw keuken krijgt een stijlvolle uitstraling door het antraciete ontwerp van deze gasfornuis met oven.
 • list plusDeze gasfornuis met oven heeft twee bakplaten en een rooster, waardoor u meerdere gerechten tegelijk kunt bereiden.
 • list plusDe gasaansluitingen zijn aanwezig op zowel de linker- als rechterkant, wat het gebruik van de fornuis vereenvoudigt.

Nadelen Beko FSM62010DANL antraciet

 • list plusHet monteren van de lade kan lastig zijn.
 • list plusDe bakplaten schuiven ietwat stroef in de oven van deze gasfornuis met oven.
 • list plusDe afdekplaat van de gasbranders van deze gasfornuis met oven kan snel lelijk worden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

De Beko FSM62010DANL is een gasfornuis met 4 kookzones. De oven heeft een inhoud van 66 liter en heeft 5 inschuifhoogtes. Bepaal zelf de juiste hoogte voor jouw bakplaat of ovenrooster. Zo bak je vis, aardappels en gegrilde groenten gemakkelijk in één keer in de oven. Voor een zelfgebakken cake kies je boven- en onderwarmte. Zo gaart je cake goed aan alle kanten. Is woensdagavond pizza-avond? Selecteer dan snel voorverwarmen, zodat de oven extra snel opwarmt. Schakel daarna de pizzastand in en je pizza wordt extra knapperig. Met één draai aan de knop ontsteekt de vlam dankzij de elektronische vonkontsteking. Wanneer deze vlam dooft, dan sluit de vlambeveiliging de gastoevoer af.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag 30 januari in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Foetsie H-229 - Petroleumkachel rood

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Foetsie H-229 - Petroleumkachel rood

 • list plusDeze petroleumkachel is stil en verwarmt goed.
 • list plusEen ander voordeel van deze petroleumkachel is dat het een betrouwbaar apparaat is waarmee je snel warmte kunt genereren.
 • list plusDaarnaast is deze petroleumkachel relatief zuinig in gebruik.

Nadelen Foetsie H-229 - Petroleumkachel rood

 • list plusEen nadeel van deze petroleumkachel is dat het artikel bij levering beschadigd kan zijn.
 • list plusDe doos en verpakking kunnen niet passend zijn.
 • list plusEr kan tijdverspilling optreden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

Foetsie kachel 229 - VERNIEUWD De Foetsie is een ideale oplossing om jouw kuip, voortent of schuur te verwarmen. Deze makkelijk draagbare Tonysun Foetsie kachel is daarbij de oplossing. Het is namelijk een veilig en reguleerbaar te gebruiken kachel. En bestelt u er paraffine brandstof bij dan is het nog een geurloos ook. Er kan maar liefst 4.6 liter brandstof in en daarbij kan de kachel 17 uur achtereen branden op de hoogste stand. Het gemiddelde verbruik is 0,24 - 0,28 liter per uur. Op de Foetsie kachel is een indicator gemonteerd waaraan je kunt aflezen hoeveel brandstof er nog in zit. Hoe steek je nou deze Foetsie petroleum / paraffine kachel aan? Vul als eerste de brandstof met de trechter. Zorg er voor dat het lont goed volzuigt met de brandstof. Steek daarna eenvoudig het lont aan. Door het lont omhoog en omlaag te draaien kun je de temperatuur regelen. Zorg altijd voor voldoende ventilatie van de ruimte. Er moet frisse lucht in de ruimte kunnen komen omdat het om verbranding gaat. Met de paraffine ben je wel verzekerd van een schone verbranding. maar alsnog is ventileren noodzakelijk. Naast verwarmen kun je op de Tonysun / Foetsie kachel ook je chocomel of erwtensoep verwarmen. Het is als ware een warmhoudplaatje en kacheltje in een. Bestel ons meest verkochte kacheltje voor aan boord van jouw boot, schuur, partytent of keet en u heeft het nooit meer koud. Speciaal voor jou hebben we een video gemaakt over het gebruik van de Foetsie kachel. Daarin leggen we nog eens uit hoe de kachel werkt. Naast de kachel zelf verkopen we ook de paraffine en deze kun je dus gemakkelijk bij bestellen. Bestel nu deze wonderkachel voor een zeer betaalbare prijs! Specificaties: • Vermogen 2500 watt • 4.6 liter tankinhoud met inhoudsindicatie • Hoogte: 35 cm • Breedte: 32.5 cm • Gewicht: 3,8 kg (leeg) • Verbruik: 0,24 - 0,28 liter per uur Handleiding van de Foetsie 229: Eigenschappen Door de dubbele brandstoftank is gewaarborgd dat geen brandstof kan uitlopen, ook als de tank tijdens het branden omvalt. De in dit verwarmingstoestel geïntegreerde glasvezelton is uiterst hittebestendige zeer duurzaam. De bovenste reflector, die de hitte naar beneden uitstraalt, garandeert dat de warmte aan uw benen en voeten afgegeven wordt. De veiligheid wordt bovendien gewaarborgd door de goed geconstrueerde beschermkap. De afvoer van roestvrij edelstaal is zeer bestendig. Neem als gebruiker A.U.B. de volgende instructies in acht als u de Foetsie kachel 129 gebruikt: Vul het verwarmingstoestel met lamppetroleum of paraffine. Dit verwarmingstoestel mag nooit met andere brandstof worden gevuld. Brandstof moet veilig worden bewaard. Dit verwarmingstoestel mag niet in een te kleine ruimte of in de buurt van brandbare voorwerpen worden gebruikt. De Foetsie kachel mag niet aan tocht worden blootgesteld. Dit verwarmingstoestel moet op een egale horizontale ondergrond staan. Let er op dat u geen brandstof laat overlopen. Als er brandstof is overgelopen, wis deze dan weg. De foetsie kachel moet uitgeschakeld zijn voordat u het met brandstof vult of het op een andere plaats zet. Brand de lont alle 20-30 dagen op. (Hoe u de lont opbrandt, wordt in deze bedieningshandleiding beschreven.) Controleer of het vuur is gedoofd voordat u de ruimte verlaat of gat slapen. Lucht regelmatig de ruimte waar het verwarmingstoestel wordt gebruikt. Ook als het verwarmingstoestel omvalt zal er geen brandstof uitlopen. Toch is et natuurlijk raadzaam om het toestel niet op de kop te zetten. Als het apparaat is omgevallen, zet u het dan weer zo neer dat het rechtop blijft staan. - - - - - Opmerking: gebruik alleen lamppetroleum of paraffine van de beste kwaliteit om de Foetsie kachel 129 te gebruiken. Brandstof ingieten: Verwijder het tankdeksel van de Foetsie kachel. Giet het brandstof tot de indicatie ,,F,, in. Vergeet niet de tankopening weer met de deksel af te sluiten. Schakel het verwarmingstoestel uit voordat u brandstof ingiet. Ontsteken: Wanneer u de Foetise 129 kachel voor het eerst in gebruik neemt, vult u het apparaat met brandstof en wacht u ca. 10 minuten tot de lont met brandstof is gevuld. Om het apparaat in gebruik te nemen: Draait u de lont omhoog door de knop voor de lontregulering met de klok mee te draaien. Kantelt de afvoer van de afvoerknop in te drukken. Ontsteek de lont met en lucifer op twee of drie plaatsen. Draait u de afvoer horizontaal met de afvoerknop, zo brengt u de afvoer weer correct op de brander. Verbranding reguleren: Als het draadwerk boven de afvoer roodgloeiend is, is sprake van een juiste verbranding. - - - - - Als de vlammen boven het draadwerk laaien, staat de lont te hoog. - - - - - Als het draadwerk te donker is, staat de lont te laag of is er onvoldoende brandstof. Uitschakelen: Draai de knop voor de lontregulering naar links tot de aanslag. De lont wordt omlaag gebracht en het vuur dooft na 3-5 minuten. Controleert u of het vuur is gedoofd. Vergeet nooit het vuur te doven voordat u het verwarmingstoestel op een andere plaats zet resp. de ruimte verlaat waarin het toestel wordt gebruikt. Let u op de lont: De lont is van glasvezel zodat u de punt niet regelmatig hoeft af te snijden. Als de lont echter langere tijd niet wordt gebruikt, zet zich een teerachtige substantie op de punt af, die het opzuigen van de brandstof en de verticale beweeglijkheid beïnvloedt. Om deze teerachtige substantie te verwijderen, brandt u de lont als volgt af: Giet geen brandstof in het verwarmingstoestel, ook als de brandstofindicatie op ,,o,, staat – brandt u de lont verder af totdat het vuur dooft. Dan is de teerachtige substantie op de punt van de lont verbruikt., wat leidt tot een betere absorptie van de brandstof en beter beweeglijkheid van de lont. U hoeft niet bang te zijn dat de lont door het hierboven beschreven afbranden onbruikbaar wordt, omdat er sprake is van een glasvezellont. Brand de lont alle 20 tot 30 dagen af. Vervanging van lonten: Verwijder de beschermingskap door de drie bevestiging schroeven af te schroeven. Verwijder de afvoer. Verwijder het lontkapje door alle vier bevestigingsmoeren af te schroeven. Maak de lontregelaar-schroef los door deze naar links te draaien en de lontregelaar naar u toe te trekken. Verwijder de lonthouder samen met de lont. Reinig de lontring, de brander afdekking enz. Verwijder de oude lont uit de lonthouder. Doe een nieuwe lont in de lonthouder en steek de lont in de uitsparing van de lonthouder: de punt van de lont moet gelijkmatig 59 mm boven het bovenste deel van de lonthouder uitsteken. De lonthouder moet nu samen met de lont in de lontring worden verzonken. Breng de lonthouder door een lichte aanraking van de lontregelaar in beweging. Draai de lontregelaar met de klok mee en draai de lont helemaal omhoog. Als de punt van de lont niet gelijkmatig uitsteekt, snijdt u deze zo af dat dit wel het geval is Doe de lontafdekking op de brander – daarbij moet de afstand tussen de lontafdekking en de lontring gelijkmatig zijn; anders wordt de verticale beweeglijkheid van de lont beperkt. Om een goede verbranding van dit verwarmingstoestel te garanderen, is het absoluut noodzakelijk een originele ,,foetsie!-259,,-lont voor verwarmingstoestellen te gebruiken Veiligheidsmaatregelen voor montage: Als u denkt dat er water of vuil in de brandstoftank zit, verwijdert u dit dan door de tank op de kop te zetten en deze met zuivere lamppetroleum uit te wassen. Let u bij het monteren van de lontregelaar op dat u de moer van de lontregelaar niette stevig aandraait. De rubberafdichting van de brander op het onderste deel van de brandstofafdekking mag in geen geval worden verwijdert. Na de montage van het verwarmingstoestel moet u het toestel vóór ingebruikneming op een veilige plaats te testen. Een ketelhouder is in de Foetsie kachel geïntegreerd: (Hiervoor werden al patenten bij de betreffende instanties aangemeld.) Met deze nieuwe modificatie kan het toestel het hele jaar door als ruimteverwarmingstoestel en kooktoestel worden gebruikt. (Al u de afdekplaat verwijdert, kunt u het verwarmingstoestel als kooktoestel gebruiken.) voorzichtig bij het gebruik: Het verwarmingstoestel moet op een horizontaal egaal oppervlak in gebruik worden genomen. Het verwarmingstoestel mag niet worden blootgesteld aan de tocht. De Foetsie 229 kachel mag niet worden gebruikt in de buurt van brandbare voorwerpen. De ruimte waarin het verwarmingstoestel wordt gebruikt, moet voldoende geventileerd zijn. Gebruikers worden gevraagd om, als het verwarmingstoestel is ingeschakeld, goed op kinderen te letten. Instructies over de opslag buiten het seizoen: Demonteer de Foetsie 229 kachel en maak het schoon voordat u het opslaat. De lont moet apart van de lonthouder en de brandstoftank worden opgeslagen. De Foetsie 229 kachel moet in een geventileerde ruimte bij geringe vochtigheid worden opgeslagen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Beko FSM62010DWNL wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko FSM62010DWNL wit

 • list plusDeze petroleumkachel heeft een praktisch opbergvak.
 • list plusHet is een voordeel dat deze petroleumkachel veel mogelijkheden heeft voor deze prijsklasse.
 • list plusDe oven wordt snel warm.

Nadelen Beko FSM62010DWNL wit

 • list plusHet is een nadeel dat de bakplaten iets stroef schuiven.
 • list plusDe lade is lastig te monteren.
 • list plusDe gasslang en toebehoren zijn niet meegeleverd.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8

De Beko FSM62010DWNL is een gasfornuis met 4 kookzones. De oven heeft een inhoud van 66 liter en heeft 5 inschuifhoogtes. Bepaal zelf de juiste hoogte voor jouw bakplaten. Zo bak je vis, aardappels en gegrilde groenten gemakkelijk in één keer in de oven. Plaats een zelfgebakken cake in de oven en selecteer boven- en onderwarmte. Zo gaart je cake goed aan alle kanten . Is woensdagavond pizza-avond? Selecteer snel voorverwarmen, zodat de oven extra snel opwarmt. Schakel daarna de pizzastand in en je pizza wordt extra knapperig. Met één draai aan de knop ontsteekt de vlam dankzij de elektronische vonkontsteking. Mocht deze vlam doven, dan sluit de vlambeveiliging de gastoevoer af.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag 30 januari in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - ETNA FGV460RVS roestvrij staal

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA FGV460RVS roestvrij staal

 • list plusHet is een verademing dat de ETNA FGV460RVS roestvrij staal zware en robuuste pannendragers heeft, waardoor je pannen niet zo maar van het fornuis glijden als je in je pannen roert.
 • list plusVoorverwarmen is eigenlijk niet nodig bij de ETNA FGV460RVS roestvrij staal omdat de oven super snel warm is en alles wat eruit komt geleidelijk gegaard is.
 • list plusDe ETNA FGV460RVS roestvrij staal heeft een mooi uiterlijk en de afdekplaat is ideaal.

Nadelen ETNA FGV460RVS roestvrij staal

 • list plusDe knoppen om tijd en klok in te stellen van de ETNA FGV460RVS roestvrij staal zijn wat gammel en de graden van de oven zijn in stappen van 50, dus 120 graden is gokken.
 • list plusDe ETNA FGV460RVS roestvrij staal heeft geen lade maar een vak onder de oven in plaats daarvan.
 • list plusDe ETNA FGV460RVS roestvrij staal heeft een laag formaat voor mensen die langer zijn dan 170 a 180 cm.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.9

De ETNA FGV460RVS is een 4-pits gasfornuis met krachtige wokbrander. Terwijl jij op de gaskookplaat kip teriyaki wokt, gebruik je de elektrische oven om een citroencake te bereiden. De oven van het 60 cm brede fornuis beschikt over 5 inschuifhoogtes. Hiermee bepaal jij zelf de juiste hoogte voor de meegeleverde bakplaat en ovenplaat. De oven heeft een stand voor turbo-hetelucht, boven- en onderwarmte, een grillstand en verlichting. Op het digitale display vind je een timer en uitschakelfunctie. Zo zie je precies hoelang je pastaschotel nog in de oven zit.Wordt geleverd zonder gasslang, tape en verloopstuk. Bestel deze erbij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Zibro Laserkachel LC 30

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.4

De Zibro LC-30 is een veilige lasergestuurde petroleumkachel. De kachel heeft een eigen reservoir voor gezuiverde petroleum en een hoog rendement. Naast petroleum heeft de kachel ook een minimale hoeveelheid stroom nodig. Deze stroom is nodig voor het aansturen van de kachel en de andere ingebouwde functies. De Zibro LC-30 heeft meerdere ingebouwde functies waarmee je de temperatuur nauwkeurig kunt regelen. Zo heeft de kachel een thermostaat en een timer. Hiermee kan de kachel de kamer op een vooraf ingestelde temperatuur houden. Ook is het hiermee mogelijk om de kachel op een ingestelde tijd aan of uit te laten gaan. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat het morgenochtend om 9 uur 21 graden moeten zijn. De kachel zal dit voor je regelen! Omdat zowel jijzelf als de kachel zuurstof nodig hebben is het belangrijk om de ruimte waarin de kachel staat goed te ventileren. Mocht er onverhoopt toch te weinig zuurstof in de ruimte zijn, dan zal de kachel automatisch uitschakelen en een error code geven. Verder heeft de LC-30 in tegenstelling tot de LC-30 een CO2 sensor waardoor deze de lucht kwaliteit continue in de gaten houdt en de kachel direct uit zal schakelen als dit niet in orde is!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Zibro Laserkachel LC 30 zilvergrijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zibro Laserkachel LC 30 zilvergrijs

 • list plusEen voordeel van deze petroleumkachel is dat hij energiezuinig is en relatief snel verwarmt.
 • list plusEen ander voordeel is dat het betrouwbaar en langdurig is.
 • list plusHet heeft een hoge kwaliteit.

Nadelen Zibro Laserkachel LC 30 zilvergrijs

 • list plusHet heeft een hoge prijs.
 • list plusEen ander nadeel is dat het een kerosinegeur kan verspreiden.
 • list plusHet heeft onlogische thermostaatinstellingen.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

De Zibro LC 30T Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden. Groot voordeel van deze Laserkachels is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof. Aanbevolen brandstof: Firelux. Thermostaat Timer Oververhittingbeveiliging Vorstbeveiliging Kinderslot Omvalbeveiliging Temperatuursensor Veiligheidsstop Afmetingen: 376x296x428 mm Gewicht: 8 kg Verplaatsbaar: Ja Afvoer nodig: Nee Max. capaciteit m²: 48m² Min. capaciteit m²: 20m² Max. capaciteit m³: 120m³ Min. capaciteit m³: 50m³ Max. capaciteit Watt:: 3000 Min. capaciteit Watt: 800 Max. brandtijd per tank: 44 uur Tankinhoud: 5.4 liter Min. temperatuur instelling: 6°C Max. temperatuur instelling: 28°C Max. verbruik brandstof: 0.313 l/u Min. verbruik brandstof: 0.083 l/u Anti-lekkage tankdop (cleangrip): Nee Stroomverbruik (bij opstart): 320 Watt Stroomverbruik (continu): 13 Watt Afstandsbediening: Nee CO² sensor: Nee Gratis transportdop: Ja Gratis brandstof hevelpomp: Ja Garantie: 4 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van petroleumkachels. Er zijn namelijk 72 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste