De Bestenu Petroleumkachel Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/22/2020


Je bent op zoek naar een voordelige manier om je huis of caravan te verwarmen. Een petroleumkachel biedt dan een goede oplossing. In de onderstaande koopgids lees je echter eerst waar je op let bij aankoop van een petroleumkachel!

Wat voor soorten petroleumkachels zijn er te krijgen?

Er zijn twee soorten petroleumkachels te krijgen: de wiek- of kouskachel of een laserkachel. Ze werken allebei op gezuiverd petroleum, maar werken op een verschillende manier. Een laserkachel heeft vaak een thermostaat en een timer, en werkt op netstroom. Een laserkachel heeft dus altijd een snoer.

Een wiek- of kouskachel werkt op batterijen waardoor je deze overal weg kunt zetten omdat je geen stopcontact nodig hebt. Het voordeel van petroleumkachels is dat ze als bijverwarming een goedkoper alternatief zijn dan elektrische verwarming. Petroleumkachels warmen bovendien de ruimte erg snel op.

Hoe warm wordt een petroleumkachel?

De binnenkant van een petroleumkachel kan oplopen tot wel 800 °C. Hierdoor is de ruimte binnen vijftien minuten op temperatuur. Bovendien start een petroleumkachel enorm snel op. Hierdoor is een petroleumkachel de ideale manier om je ruimte op te warmen als je de centrale verwarming nog niet aan wilt zetten.

Hoeveel watt moet mijn petroleumkachel hebben?

Hoeveel watt je petroleumkachel nodig heeft, hangt af van hoe groot de ruimte is die je wilt verwarmen. Hoe groter de te verwarmen ruimte, hoe meer vermogen de petroleumkachel nodig heeft. Is de ruimte slecht geïsoleerd, dan heeft je kachel ook meer vermogen nodig.

Voor bijvoorbeeld een gemiddelde caravan is een wattage tussen de 5000 en 8000 watt voldoende, maar voor een voortent van dezelfde afmetingen zul je een hoger vermogen nodig hebben omdat een tent vaak slechter geïsoleerd is dan een caravan.

De meeste petroleumkachels hebben verschillende standen waar je uit kunt kiezen. Een kleinere ruimte is daarmee sneller warm dan een grotere ruimte en voor een ruimte in huis is 3100 watt vaak voldoende. Dit is wederom afhankelijk van hoe goed de kamer geïsoleerd is.

Stinken petroleumkachels?

Petroleumkachels ruik je alleen bij het opstarten. Als ze eenmaal aanstaan ruik je niets en zijn ze geurloos. Dat petroleumkachels stinken, is dus achterhaald. Veel mensen vinden de opstartgeur van een petroleumkachel iets nostalgisch hebben.

Kunnen petroleumkachels in de badkamer?

Niet alle petroleumkachels zijn geschikt voor het gebruik in de badkamer. Petroleumkachels die op elektriciteit werken gebruik je niet in de badkamer en daarnaast is het constante gebruik van een petroleumkachel in een badkamer niet verstandig.

Een petroleumkachel heeft een open vlam en kan ook tot CO₂- of CO-vergiftiging leiden. Plaats daarom altijd een goede koolmonoxidemelder in de ruimte waar je een petroleumkachel gebruikt. Wil je je petroleumkachel in de badkamer plaatsen, lees dan eerst nauwkeurig ****de desbetreffende instructies.

Hoe gebruik je een petroleumkachel op een veilige manier?

Het is belangrijk dat je de ruimte waar je je petroleumkachel goed ventileert. Zet altijd een raam open, al is het maar een klein stukje. Daarnaast dek je de kachel nooit af en laat je er nooit kleding op drogen: hierdoor ontstaat er brandgevaar. Zet de kachel op minimaal 1,5 meter afstand van de muur, gordijnen en meubels.

Zijn er schadelijke gassen aanwezig, gebruik dan geen petroleumkachel. Denk hierbij aan uitlaatgassen of verfdampen. Hang ook altijd een goede koolmonoxidemelder in de buurt van de petroleumkachel. Hierdoor wordt je op tijd gewaarschuwd als er gevaar dreigt. Laat kinderen daarnaast nooit alleen in een ruimte waar een petroleumkachel staat.

Ga je het huis uit? Zet dan altijd je kachel uit. Verder gebruik je net als bij alle andere kachels je gezonde verstand. Bewaar de brandstof alleen in de daarvoor bestemde jerrycans en stel de brandstof niet bloot aan extreem hoge temperaturen.

Hoe komt deze leuke Petroleumkachel opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Petroleumkachel ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Petroleumkachels, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Petroleumkachels die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Petroleumkachels het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Petroleumkachels stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan Petroleumkachels

De beste Petroleumkachels in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

De R8128SC dubbelgasbrander van Qlima is compact, licht en eenvoudig in gebruik. Met een druk op de knop onsteek je de kachel en vervolgens is deze razendsnel op temperatuur. De kous heeft een extra lange levensduur en omvalbeveliging, veiligheidsstop en safe top zorgen ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken om je veiligheid.

1. Qlima R8128 SC Petroleumkachel


Product informatiePlus or Show more

Het kosteneffectieve alternatief voor de veeleisende kas. * Enkele brander * Robuuste plaatstaalconstructie * Zuinig in consumptie Technische gegevens: * Tankinhoud: 1,7 liter * Brandduur: ca. 10 dagen per vulling Afmetingen: (LxBxH) 240 x 210 x 130 mm verwarmingsoppervlak: ca. 2 m²

2. Petroleumkachel 2 m�


Product informatiePlus or Show more

De Qlima Laserkachel SRE 3531 C-2 heeft een geavanceerde, elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten en enkele functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Het grote voordeel van de Qlima SRE 3531 C-2 Laserkachel is dat de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instelbaar is. Dankzij het zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic en de timerfunctie is de ruimte op het gewenste tijdstip op temperatuur. Volautomatisch berekent de kachel het meest efficiënte verbrandingsniveau. Dankzij de ingebouwde CO2-sensor schakelt de kachel automatisch af wanneer extra ventilatie noodzakelijk is. In de opstartfase warmt de kachel razendsnel en fluisterstil op. De spaarstand houdt nauwkeurig de ingestelde temperatuur bij en stelt het verbrandingsniveau automatisch bij. De brandstof wordt zo optimaal benut. Het model wordt geleverd met een handige brandstofhevelpomp.

3. Qlima elektronische petroleumkachel ‘SRE3531C2’ 3,1 kW


Product informatiePlus or Show more

Gezuiverde Petroleum fles 1 liter Prijs per 6 flessen (1 liter)

4. 6X Gezuiverde Petroleum fles 1 liter


Product informatiePlus or Show more

De Zibro LC-DX 32 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden. Groot voordeel van de Zibro LC-DX 32 Laserkachel is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof. De kachel voldoet aan de meest strenge veiligheidseisen volgens de NF / TUV GS normen -Verwarmingscapaciteit min. 20 m² -Verwarmingscapaciteit max. 48 m² -Verwarmingscapaciteit max. 50 m³ -Verwarmingscapaciteit max. 120 m³ -Verwarmingsfunctie min. 800 W -Verwarmingsfunctie max. 3000 W -Brandstofverbruik min. 0.083 l/u -Brandstofverbruik max. 0.323 l/u

5. Zibro Laserkachel LC-DX 32 (tot 120 m³)


Product informatiePlus or Show more

Deze krachtige SRE 4034 C Laserkachel brengt veel warmte in huis. Via het geïntegreerde digitale display kan eenvoudig de gewenste temperatuur of functie geselecteerd worden. De ingebouwde thermostaat past het vermogen op basis van de ingestelde temperatuur aan.

6. Qlima SRE 4034 C Petroleumkachel


Product informatiePlus or Show more

De Zibro LC-DX 32 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden. Groot voordeel van de Zibro LC-DX 32 Laserkachel is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof. De kachel voldoet aan de meest strenge veiligheidseisen volgens de NF / TUV GS normen -Verwarmingscapaciteit min. 20 m² -Verwarmingscapaciteit max. 48 m² -Verwarmingscapaciteit max. 50 m³ -Verwarmingscapaciteit max. 120 m³ -Verwarmingsfunctie min. 800 W -Verwarmingsfunctie max. 3000 W -Brandstofverbruik min. 0.083 l/u -Brandstofverbruik max. 0.323 l/u

7. Zibro Laserkachel LC-DX 32 (tot 120 m³)


Product informatiePlus or Show more

De Zibro LC 30 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden. Groot voordeel van deze Laserkachels is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof. -Verwarmingscapaciteit min. 20 m² -Verwarmingscapaciteit max. 48 m² -Verwarmingscapaciteit max. 50 m³ -Verwarmingscapaciteit max. 120 m³ -Verwarmingsfunctie min. 800 W -Verwarmingsfunctie max. 3000 W -Brandstofverbruik min. 0.083 l/u -Brandstofverbruik max. 0.313 l/u

8. Zibro Laserkachel LC 30 - voor ruimtes tot 120 m³


Product informatiePlus or Show more

Blue Belle - Gaskatalysator 4200 W. Blue Belle is de verwarming van de toekomst! Deze kachel past perfect in alle omgevingen en heeft dankzij de brander met blauwe vlam een zuivere en ecologische verbranding. Verwarmt ruimtes tot ca. 84 m³. Met elektronische ontsteking. Met CO-sensor en temperatuursensor. Dooft automatisch uit bij 1,5% CO₂. Voorzien van zwenkwieltjes. Tankinhoud: 15 l. Voor gasflessen van 5 tot 15 kg (propaan/butaan). Verbruik: 0,305 kg/u. Gewicht kachel: 13 kg. Afm.: Br. 38,5 x H. 77 x D. 43,5 cm.

9. Blue Belle - Gaskatalysator


Product informatiePlus or Show more

Deze Coldframe dubbele paraffine kachel van Nature heeft een brandstofinhoud van 4,5 L en genereert warmte die vergelijkbaar is met een 600 Watt elektrische kachel. Paraffine verwarmers vormen een goede, economische manier om constante stralingswarmte in de kas te genereren. Deze warmte is essentieel om gevoelige planten, zoals tropische en vleesetende planten of fuchsia's of pelargoniums, door de winter te krijgen. Wanneer de vlam brandt, komt er waterdamp vrij, waardoor de lucht in de kas bevochtigd wordt. De verbranding produceert ook koolstofdioxide, een essentieel element voor plantengroei. Kleur: grijs Materiaal: verzinkt metaal Afmetingen: 30 x 41 cm (ø x H) Inhoud: 4,5 L Dubbele paraffine verwarmer Brandt ongeveer 4 dagen zonder bijvullen Verwarmt een oppervlakte van maximaal 5 m²

10. Nature Paraffine verwarmer dubbel Coldframe 4.5 L 6020426


Producten die soortgelijk zijn aan Petroleumkachels


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Petroleumkachels. Er zijn namelijk 60 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Petroleumkachel kopen.