Bestenu

Beste koolmonoxidemelders - feb. 2023

Met meer dan 111 koolmonoxidemelders op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste koolmonoxidemelders in een handige lijst

De top 10 beste koolmonoxidemelders

01Score: 9.9
Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit
Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit
Smartwares
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.9
ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit
ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit
ELRO
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.8
Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit
Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit
Alecto
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.7
ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit
ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit
ELRO
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.5
X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit
X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit
X-sense
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.5
Alecto COA3910 wit (10 jaar)
Alecto COA3910 wit (10 jaar)
Alecto
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.4
Alecto COA26 Koolmonoxidemelder 7 jaar wit
Alecto COA26 Koolmonoxidemelder 7 jaar wit
Alecto
Ga naar laagste prijs
08Score: 9.2
Alecto COA1910 wit (10 jaar)
Alecto COA1910 wit (10 jaar)
Alecto
Ga naar laagste prijs
09Score: 9.2
Google Nest Protect - Slimme wit
Google Nest Protect - Slimme wit
Google Nest
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Google Nest Protect Slimme rook- wit
Google Nest Protect Slimme rook- wit
Google Nest
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koolmonoxidemelder Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 25, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Naast het hebben van een goede rookmelder, is een koolmonoxidemelder geen overbodige luxe. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop van een koolmonoxidemelder.

Waar plaats je een koolmonoxidemelder?

Het is belangrijk dat je de koolmonoxidemelder op de juiste plaats hangt. Wil je hem aan het plafond hangen, dan hang je deze op een horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de koolmonoxide- oftewel CO-bron. Bovendien moet er een afstand van 30 centimeter tussen de omliggende muren zijn en je hangt hem op een centrale plaats.

Als je een schuin plafond hebt, doe je hetzelfde: je hangt hem op 1 tot 3 meter afstand van de CO-bron aan het schuine plafond. Zorg er hierbij voor dat je de koolmonoxidemelder niet dicht bij aanwezige luchtinlaten of luchtuitlaten hangt.

In overige ruimten zonder CO-bron, plaats je de koolmonoxidemelder op ademhoogte. In je slaapkamer is dit dus vrij laag, in je huiskamer kan dit zit- of loophoogte zijn. Hang de koolmonoxidemelder nooit achter objecten, zoals kasten of gordijnen.

Hoe hoog moet een koolmonoxidemelder hangen?

De ideale hoogte van een koolmonoxidemelder hangt af van waar de bron van de CO uitstoot is. Als je een koolmonoxidemelder in een ruimte hangt waar geen CO-bron is, dan hang je deze op ademhoogte. In je slaapkamer is dit dus lager dan in bijvoorbeeld de huiskamer of de keuken.

Hang je de koolmonoxidemelder vlak bij de verbrandingsbron, dan zorg je ervoor dat deze 1 tot 3 meter er vanaf hangt. Je hangt hem het liefst zo hoog mogelijk aan het plafond.

Hoeveel koolmonoxidemelders moet ik hebben?

Er wordt aangeraden om minimaal één koolmonoxidemelder vlak bij of in elke slaapkamer te hangen, Hoe meer slaapkamers je hebt, hoe meer koolmonoxidemelders je nodig hebt. Hang deze in de hal of in de slaapkamer zelf. Daarnaast hang je ook een koolmonoxidemelder vlak bij de warmtebronnen die op brandstof werken.

Voor verhoogde bescherming is het tevens een goed idee om op elke verdieping een koolmonoxidemelder te hangen. Vergeet ook je rookmelders niet: deze hang je op elke verdieping en zijn inmiddels wettelijk verplicht in Nederland.

Zijn koolmonoxidemelders verplicht?

In Nederland zijn koolmonoxidemeters niet verplicht, terwijl er toch jaarlijks vijf tot tien mensen overlijden aan koolmonoxidevergiftiging. De brandweer raadt ze dan ook ten zeerste aan. Het hebben van rookmelders is daarentegen wel verplicht.

Hoe lang gaat een koolmonoxidemelder mee?

Hoe lang een koolmonoxidemelder mee gaat, hangt af van het merk en de gebruikte materialen. Koolmonoxidemelders werken met een sensor die koolmonoxide detecteert. Deze sensor verliest zijn gevoeligheid na vijf à tien jaar, waarna hij dus vervangen moet worden. Vaak vind je op de melder zelf een sticker waarop staat tot wanneer deze gebruikt kan worden.

Hoe test ik een koolmonoxidemelder?

Er zijn twee manieren waarop je een koolmonoxidemelder test. Leg de koolmonoxidemelder in een pan samen met een nagloeiende sigaret of een stokje wierook in een kookpan. Druk op de testknop. Nu gaat de melder controleren of er CO aanwezig is. Doe nu het deksel op de pan.

Binnen 60 seconden zou de koolmonoxidemelder deeltjes koolmonoxide moeten vinden. Hij gaat drie keer luid piepen. Gebeurt er niets? Herhaal het proces een paar keer om te zien of hij uiteindelijk wel gaat piepen. Als er na een paar keer proberen nog niets gebeurd, dan is het tijd voor een nieuwe koolmonoxidemelder.

Een andere manier om je koolmonoxidemelder te testen is door een spuitbus met CO2 te gebruiken. Volg de instructies op de spuitbus. Zorg ervoor dat de CO2 in de melder kan blijven hangen: er mag geen wind of tocht zijn, want hierdoor pikt de melder de CO2-deeltjes niet op.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische koolmonoxidemelder lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de zoektocht naar de beste koolmonoxidemelder ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over koolmonoxidemelders, maar nu ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle koolmonoxidemelders die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke koolmonoxidemelders het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van koolmonoxidemelders stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan koolmonoxidemelders

De beste koolmonoxidemelders op een rij

1 - Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een hoge kwaliteitsniveau.
 • list plusHet is makkelijk te installeren.
 • list plusHet is klein en praktisch voor gebruik.

Nadelen Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

 • list plusHet kan geen verbinding maken met een mobiele telefoon of tabletcomputer.
 • list plusHet heeft geen batterij en moet aangesloten worden op het stroomnet.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen aan/uit-knop.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Zorg ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt wanneer er in je huis een te hoge concentratie koolmonoxide aanwezig is met de Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder. De melder heeft een sensor van 10 jaar en vervangbare batterijen. Daarnaast heeft deze koolmonoxidemelder een display dat de concentratie koolmonoxide aangeeft. Koolmonoxide is geur en smaakloos. Het luide alarm van 85 dB zorgt ervoor dat je maatregelen kunt nemen zodat je geen koolmonoxidevergiftiging oploopt. Koolmonoxide, een sluipend gevaar in jouw huis Als het winter wordt zit men vaker knus op de bank met de kachel aan of de verwarming een graadje hoger. Vooral dan, ligt de ‘sluipmoordenaar’ koolmonoxide op de loer. Wanneer de warmtebronnen in huis niet goed zijn onderhouden, bestaat de kans dat er het gas vrijkomt. Koolmonoxide is een gevaarlijk gas dat niet te herkennen is met onze zintuigen. Daarom is het belangrijk dat je een of meerdere koolmonoxidemelders in huis hebt geïnstalleerd, zodat je op tijd gewaarschuwd wordt. Een luid en duidelijk alarm De Smartwares Koolmonoxidemelder heeft een duidelijk alarm van 85 dB dat afgaat wanneer de melder een te hoge concentratie koolmonoxide meet. De melder is te gebruiken in ruimtes met een oppervlakte tussen de 20 m² en 40 m². De sensor heeft een levensduur van 10 jaar en de meegeleverde batterijen zijn vervangbaar. De lege batterij indicator zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt als de batterij vervangen moet worden. Makkelijke installatie De koolmonoxidemelder functioneert optimaal wanneer deze op het plafond en op tenminste 1,85 meter van een verbrandingsapparaat wordt opgehangen. Een ideale plek om de melder op te hangen is bijvoorbeeld in de buurt van de cv-ketel, boiler of bij het gasfornuis in de keuken. Onderhoud en testen De werking van een koolmonoxidemelder kan verminderd worden door stof en vuil. Het is daarom belangrijk om je melder maandelijks schoon te maken met een licht vochtige doek en halfjaarlijks met een stofzuiger. Gebruik echter nooit schoonmaakproducten en beschilder de melder niet. Daarnaast wordt aangeraden om de koolmonoxidemelder maandelijks te testen zodat je zeker weet dat deze goed functioneert. Inhoud van de verpakking: Koolmonoxidemelder, batterijen, handleiding, montagemateriaal Features: Altijd op tijd gewaarschuwd worden bij te hoge concentratie koolmonoxide dankzij de koolmonoxidemelder Het alarm met 85 dB gaat af wanneer de concentratie koolmonoxide te hoog is Eenvoudig in de buurt van verbrandingsapparaten te plaatsen met enkele schroeven Te gebruiken bij cv-ketels, openhaarden en boilers Test de melder eenvoudig door de testknop in te drukken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is uitgerust met een geavanceerde sensor die geschikt is voor lange termijn bewaking.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een lange termijn levensduur van 10 jaar.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is makkelijk te installeren.

Nadelen ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit

 • list plusEen nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij geen geluidsalarm heeft en alleen visueel kan worden gecontroleerd.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is niet waterdicht, dus het moet binnenshuis worden geïnstalleerd.
 • list plusEen laatste nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij geen batterij heeft en moet worden aangesloten op het lichtnet.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

De ELRO FC2702 koolmonoxidemelder zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij het ontstaan van het giftige koolmonoxidegas. Dit gas is reukloos en onzichtbaar waardoor het zonder melder niet op te sporen is. Koolmonoxide ontstaat door een onvolledige verbranding en kan voorkomen bij een schoorsteen, geiser CV-ketel. Deze melder van ELRO beschikt over een hoge kwaliteit elektrochemische sensor welke constant de concentratie koolmonoxide in de lucht meet. Bij een te hoge concentratie geeft de melder een hard alarm van 85dB. De ELRO FC2702 voldoet aan de Europese norm EN 50291-1:2010. De belangrijkste specificaties Betrouwbare elektrochemische sensor Testknop om functionaliteit te testen Inclusief 2 x AA batterijen met 2 jaar levensduur Lege-batterijwaarschuwing Dempfunctie lege-batterijwaarschuwing Dempfunctie alarmsignaal Inhoud van de verpakking ELRO FC2702 koolmonoxidemelder Inclusief 2 x AA batterij met 2 jaar levensduur Bevestigingsmateriaal Handleiding Installatie De ELRO FC2702 koolmonoxidemelder wordt standaard geleverd met het benodigde bevestigingsmateriaal (schroeven en pluggen). Hiermee bevestig je de melder eenvoudig en snel aan de muur. Hang je op circa 1,5m van de vloer aan de muur. Let er verder op dat je tenminste 1,85m buiten bereik van een verbrandingsapparaat blijft. Let wel, omdat het daadwerkelijke alarm schadelijk kan zijn voor uw gehoor wanneer u vlakbij staat, is het testvolume wat zwakker dan het daadwerkelijke alarmgeluid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit

 • list plusDe kwaliteit van deze koolmonoxidemelder is uitstekend.
 • list plusHet monteren van deze koolmonoxidemelder is eenvoudig.
 • list plusDe bediening van deze koolmonoxidemelder is gemakkelijk.

Nadelen Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit

 • list plusHet kan lastig zijn om deze koolmonoxidemelder te installeren.
 • list plusOuderen hebben moeite met het aflezen van de display.
 • list plusEr zijn geen andere functies dan het detecteren van koolmonoxide..

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.2

Met de Alecto COA3920 koolmonoxidemelder wordt je direct gewaarschuwd bij koolmonoxide (CO) detectie. De melder heeft een levensduur van wel 10 jaar. De melder is voorzien van een gestucte korrelige muurstructuur en valt daardoor onopvallend en mooi weg in bijna interieur. Belangrijke eigenschappen Snel en duidelijk inzicht via de meldingen in het display De 10-jaars sensor zorgt ervoor dat je lang verzekert bent van een veilige melder. De CO melder wordt geleverd inclusief 3 stuks AA batterijen zodat je direct aan de slag kunt. De koolmonoxidemelder alarmeert bij te hoge concentratie koolmonoxide, maar waarschuwt ook al bij lage concentraties. De koolmonoxidemelder geeft via display en via geluid en de lampjes duidelijk aan wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld wanneer de batterijen bijna leeg zijn of de levensduur van de sensor na 10 jaar te einde komt. Compleet geleverd met bodemplaat, schroeven en pluggen voor een eenvoudige en snelle montage. Behuizing met wandstructuur De behuizing van de koolmonoxidemelder, ook wel CO-melder genoemd, is opvallend onopvallend. De melder is namelijk voorzien van een gestucte korrelige wandstructuur. Zo valt deze in bijna iedere muur mooi weg. De CO-melder is compact (75 x 106 x 35 mm) en is geschikt om op te hangen, maar ook om neer te zetten. Ook waarschuwing bij lagere concentratie koolmonoxide Koolmonoxidemelders geven de concentratie koolmonoxide weer in ppm. Ppm staat voor parts per million, oftewel aantal deeltjes op 1 miljoen deeltjes. Wettelijk is het verplicht dat CO-melders alarm geven bij een gedetecteerde concentratie koolmonoxide vanaf 50 ppm gedurende 60 minuten. Ook wanneer je slaapt zal een alarm van >85dB niet onopgemerkt blijven. Echter ook een langdurige aanwezigheid van een lagere concentratie CO is schadelijk voor de gezondheid. De Alecto COA3920 koolmonixidemelder geeft al een waarschuwing wanneer gedurende 60 minuten een concentratie van 30 ppm wordt gedetecteerd. Extra inzicht via het display Het display van de COA3920 biedt extra inzicht. Zo wordt de concentratie koolmonoxide in het display weergegeven, normaal gesproken 000ppm. Verder biedt het display inzicht in de batterijstatus en toont meldingen bij te hoge concentratie CO, test modus en eventuele foutmeldingen. Hoogste kwaliteit Zoals alle koolmonoxidemelders van Alecto zijn deze van de hoogste kwaliteit en voldoen ze aan de Europees Norm (EN50291-1:2018). De Alecto COA3920 heeft een testknop waarmee je periodiek eenvoudig test of de koolmonoxidemelder nog naar behoren werkt. Geen enkele zorg dus meer over koolmonoxide met deze handige CO-melder! De Alecto COA3920 is ook verkrijgbaar in een uitvoering zonder display, model COA1910. Wat zit in er in de doos?: Koolmonoxidemelder COA3920 Batterijen AA 3x Bodemplaat Montagemateriaal (schroeven en pluggen 2x) Handleiding NL / EN / DE/ FR

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is voorzien met vervangbare batterijen, waardoor hij langer gebruikt kan worden.
 • list plusEen ander voordeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij gebruiksvriendelijk en snel te monteren is.
 • list plusEen laatste voordeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij van hoge kwaliteit is, waardoor hij duurzaam is.

Nadelen ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit

 • list plusEen nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij geen extra functies heeft, zoals een geluidsalarm.
 • list plusEen ander nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij wat duurder is dan vergelijkbare producten.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen applicatie om de status te controleren.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.8

De ELRO FF1840 Brandpreventieset bestaat uit een aantal onmisbare producten om je woning in één keer te beveiligen tegen brandschade en koolmonoxide. Zo word je op tijd gealarmeerd wanneer er brand uitbreekt of wanneer het giftige koolmonoxidegas wordt gedetecteerd. De ELRO FS1805M rookmelders zorgen ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brand. Deze melders worden standaard geleverd met een handige magneet montage set, waardoor je bij de installatie niet hoeft te boren en schroeven. Hiernaast beschikt deze ELRO melder over een batterij die maar liefst 5 jaar meegaat. Bij brand geeft de rookmelder een alarm van maar liefst 85dB. De ELRO FS1805M voldoet aan de Europese norm EN14604. De ELRO FC2702 koolmonoxidemelder zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij het ontstaan van het giftige koolmonoxidegas. Dit gas is reukloos en onzichtbaar waardoor het zonder melder niet op te sporen is. Koolmonoxide ontstaat door een onvolledige verbranding en kan voorkomen bij een schoorsteen, geiser CV-ketel. Deze melder beschikt over een hoge kwaliteit elektrochemische sensor welke constant de concentratie koolmonoxide in de lucht meet. Bij een te hoge concentratie geeft de melder een hard alarm van 85dB. De ELRO FC2702 voldoet aan de Europese norm EN 50291-1:2010. De belangrijkste specificaties rookmelder Zorgt ervoor dat je 5 jaar beveiligd bent zonder batterijen te vervangen Rookmelder met optische sensor voor snelle reactie Testknop om functionaliteit te testen Lege batterij indicator De belangrijkste specificaties Koolmonoxidemelder Koolmonoxidemelder met betrouwbare elektrochemische sensor Testknop om functionaliteit te testen Lege batterij indicator (geluid is te dempen) Koolmonoxidemelder met dempfunctie alarmsignaal Inhoud van de verpakking 2x ELRO FS1805M Rookmelder 2x Magneet montage set voor rookmelder 2x Batterij met 5 jaar levensduur ELRO FC2702 koolmonoxidemelder Batterijen met 2 jaar levensduur Bevestigingsmateriaal voor koolmonoxidemelder Handleiding Afmetingen en gewicht van de rookmelder Diameter: 8,9 cm Hoogte: 3,3 cm Gewicht: 58 gram Afmetingen en gewicht van de koolmonoxidemelder Lengte: 12 centimeter Breedte: 4 centimeter Hoogte: 8 centimeter Gewicht: 96 gram Installatie De FS1805M rookmelders worden standaard geleverd met een magneet montage set. Deze set zorgt ervoor dat het plaatsen van de rookmelder een fluitje van een cent is. Plaats 1 magneetschijf op de rookmelder en plaats 1 magneetschijf op je plafond. Vervolgens klik je de rookmelder met de magneetschijf eenvoudig tegen het plafond. Wij raden aan om op iedere verdieping van je woning minimaal één rookmelder te plaatsen. Plaats een rookmelder altijd tegen het plafond. De beste plekken om een melder te plaatsen zijn onderdeel van je vluchtroute, bijvoorbeeld op de gang, overloop en trappen. De FC2702 koolmonoxidemelder wordt standaard geleverd met het benodigde bevestigingsmateriaal (schroeven en pluggen). Hiermee bevestig je de melder eenvoudig en snel aan de muur. Deze melder hang je op circa 1,5m van de vloer aan de muur. Let er verder op dat je tenminste 1,85m buiten bereik van een verbrandingsapparaat blijft. Onderhoud Voor een optimale werking van de melders is het belangrijk hem goed schoon te houden. Het eenvoudigste is om 1x per maand de melder even af te doen met de stofzuiger. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen op de melders bij het reinigen. Hiernaast raden we aan om elke maand de functies van beide melder even te testen door de testknop in te drukken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is compact en eenvoudig te monteren.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een goede kwaliteit.
 • list plusDaarnaast heeft deze koolmonoxidemelder een langere levensduur van 10 jaar.

Nadelen X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen waarschuwingssignaal met stem.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen batterij-back-up.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen zelfcontrole-functie.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

Koolmonoxide is geur- en smaakloos én een echte sluipmoordenaar! Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat doordat er koolmonoxide in je buurt vrijkomt. Er kunnen meerdere oorzaken zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerd geïnstalleerde, kapotte of slecht werkende cv-ketel. Jaarlijks overlijden mensen aan zo’n vergiftiging. Gelukkig kun je op tijd gewaarschuwd worden met een kwalitatieve koolmonoxidemelder. De X-Sense XC01 is zo’n koolmonoxidemelder. Deze compacte CO-melder met 10 jaar batterij meet continu koolmonoxide waardes met zijn hoogwaardige Figaro® sensor. Deze waardes kun je aflezen op het LCD-display. Wanneer er teveel koolmonoxide in de lucht is zul je direct gewaarschuwd worden met een luid alarm. De grote voordelen van de X-Sense XC01: Figaro® sensor - De sensor in deze melder meet enorm lage concentraties koolmonoxide en waarschuwt daarmee vroegtijdig bij gevaar. Zo kun je direct handelen wanneer er gevaar dreigt. Lange levensduur - De batterij en de sensor van deze melder hebben beide een levensduur van 10 jaar. Zo ben je er zeker van dat je voor lange tijd beschermd bent na aanschaf van deze koolmonoxidemelder. LCD display - Het informatieve LCD-display voorziet je van realtime informatie over de koolmonoxide waardes in de ruimte waar de melder hangt. Daarnaast heeft de melder een geheugenfunctie waarmee je het piekniveau kunt aflezen. Veiling keuze - Deze koolmonoxidemelder voldoet aan de huidige wetgeving en de Europese NEN50291 normen. Ook bezit de melder een CE-markering en het respectabele TÜV kwaliteitscertificaat. Universele bevestiging - Je kunt de melder zowel ophangen aan de muur als neerzetten op een kast. Door de handige voetjes zet je hem gemakkelijk neer. Hierdoor kun je hem dus ook meenemen als je op vakantie gaat. Deze melder kan worden opgehangen met schroeven en pluggen. Deze worden bijgeleverd en zorgen voor een stevige montage. Wil je liever niet boren en toch een stevige montage? Bestel dan onze 45 mm SAVS® magnetische montage set erbij. Is deze koolmonoxidemelder van X-Sense, om wat voor reden dan ook, tóch niet geschikt voor jou? Dan is retourneren helemaal gratis. Met deze X-Sense XC01 zijn jij en je geliefden de komende 10 jaar voorzien van een betrouwbare en veilige koolmonoxidemelder.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Alecto COA3910 wit (10 jaar)

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto COA3910 wit (10 jaar)

 • list plusEen voordeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij een luid alarm heeft dat je waarschuwt wanneer er koolmonoxide gedetecteerd wordt.
 • list plusEen ander voordeel is dat het toestel eenvoudig te monteren is met duidelijke instructies.
 • list plusDe batterijen zijn verwisselbaar, waardoor je de levensduur van het toestel kunt verlengen.

Nadelen Alecto COA3910 wit (10 jaar)

 • list plusEen nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat je pas echt weet of het toestel goed werkt wanneer het nodig is.
 • list plusEen ander nadeel is dat het knipperende batterij lampje te helder is.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de installatie handleiding niet helemaal klopt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.4

De Alecto COA3910 koolmonoxidemelder waarschuwt je direct bij gevaar van koolmonoxidevergiftiging. De sensor van deze melder gaat 10 jaar mee. Je bent dus 10 jaar verzekerd van een melding bij te hoge én te lage koolmonoxideconcentraties. Deze melder geeft je snel en duidelijk inzicht via het display. Dit doet hij ook wanneer de batterijen bijna leeg zijn of de levensduur van de sensor na 10 jaar ten einde komt. Via het display zie je ook de precieze concentratie koolmonoxide en de status van de batterij. Je plaatst deze melder gemakkelijk met de meegeleverde bodemplaat, schroeven en pluggen. Deze melder springt daarnaast niet in het oog dankzij de korrelige structuur. Hiermee lijkt hij op een gestucte muur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7 - Alecto COA26 Koolmonoxidemelder 7 jaar wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto COA26 Koolmonoxidemelder 7 jaar wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is compact en makkelijk te monteren.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een uitstekende kwaliteit.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een goed leesbaar temperatuur display.

Nadelen Alecto COA26 Koolmonoxidemelder 7 jaar wit

 • list plusEen nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij niet geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer.
 • list plusHet temperatuur display van deze koolmonoxidemelder brandt niet.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen batterij.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.3

Koolmonoxidemelder voor veilig verwarmen in huis De Alecto COA26 koolmonoxidemelder voor lage CO concentraties garandeert je van een veilige woonomgeving. Wanneer het buiten kouder wordt, gaat binnen de kachel aan en de cv een graadje hoger en kan de kou jou niet meer deren! Tenzij één van de warmtebronnen niet goed onderhouden is, waardoor koolmonoxide vrij kan komen. Zelfs lage concentraties kunnen al gevaarlijk zijn, maar de COA26 spoort ook concentraties vanaf 5 ppm op om jou veilig te houden! Sensor met een levensduur van 10 jaar Deze koolmonoxidemelder is ontworpen om gas op te sporen. Bij detectie van koolmonoxide klinkt een waarschuwingssignaal van 85 decibel, dat luid genoeg ik om je wakker te maken uit een diepe slaap en op het verlichte LCD display kun je de CO-waarde en temperatuur aflezen, zelfs in het donker. De sensor heeft een levensduur van 10 jaar, daar hoef jij je voorlopig niet druk om te maken. Wel kan de batterij een keer vervangen moeten worden. De Alecto COA26 koolmonoxidemelder hebben wij van Alecto zelf ontwikkeld, getest en verbeterd en voldoet uiteraard aan EN50291-1:2010+A1:2012. Ook vrijstaand te gebruiken Waar de meeste CO melders opgehangen dienen te worden, is het met de COA26 ook mogelijk deze neer te zetten. De beste locatie voor plaatsing is op ademhoogte. Op deze manier kun je de COA26 in je slaapkamer gewoon op je nachtkastje zetten naast de wekker. Gevaar schuilt in een klein hoekje In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn het niet alleen de oude, afgeschreven cv-ketels waarbij koolmonoxide voor kan komen. Ook modernere ketels en schoorstenen kunnen een bron zijn. Wil jij je woning daarom ook beveiligen tegen de risico’s vaan koolmonoxide? Dan maken we het je graag gemakkelijk. Je krijgt dan ook een compleet pakket geleverd, inclusief: de benodigde batterijen (3x LR6 1,5V AA high energy Alkaline batterijen), de bodemplaat voor bevestiging en schroeven en pluggen voor een snelle montage. Kortom, met de Alecto COA26 koolmonoxidemelder voor lage CO concentraties kies je voor een doordacht en gebruiksvriendelijk product van hoge kwaliteit. Wat zit er in de doos? Koolmonoxidemelder Montageplaat Montagemateriaal (schroeven 2x, pluggen 2x) Batterij AA 3x Handleiding NL / EN / DE / FR

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Alecto COA1910 wit (10 jaar)

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto COA1910 wit (10 jaar)

 • list plusHet display van deze koolmonoxidemelder is duidelijk en eenvoudig te begrijpen.
 • list plusHet voordeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij staand te gebruiken is, waardoor hij veelzijdig inzetbaar is.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is snel te monteren.

Nadelen Alecto COA1910 wit (10 jaar)

 • list plusHet nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat de handleiding niet helemaal klopt.
 • list plusHet helder knipperende batterij lampje kan storend zijn.
 • list plusJe weet pas echt of deze koolmonoxidemelder werkt wanneer hij nodig is.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.9

De Alecto COA1910 koolmonixidemelder waarschuwt je direct bij gevaar van koolmonoxidevergiftiging. Deze sensor van deze melder gaat 10 jaar mee. Je bent dus 10 jaar verzekerd van een melding bij te hoge én te lage koolmonoxideconcentraties. De melder waarschuwt via geluid en lampjes. Dit doet hij ook wanneer de batterijen bijna leeg zijn of de levensduur van de sensor na 10 jaar ten einde komt. Je plaatst deze melder gemakkelijk met de meegeleverde bodemplaat, schroeven en pluggen. Deze melder springt daarnaast niet in het oog dankzij de korrelige structuur. Hiermee lijkt hij op een gestucte muur.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Google Nest Protect - Slimme wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Protect - Slimme wit

 • list plusEen voordeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij voorzien is van een nachtlicht, waardoor hij makkelijk te bedienen is in het donker.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is gekoppeld met wifi, waardoor hij altijd up-to-date is en direct reageert op gevaarlijke situaties.
 • list plusEen laatste voordeel is dat deze koolmonoxidemelder een erg gebruiksvriendelijk ontwerp heeft, waardoor hij gemakkelijk te installeren is.

Nadelen Google Nest Protect - Slimme wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is relatief prijzig.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een stabiele wifi-verbinding nodig om correct te werken.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een lage kwaliteit.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.8

De 2e generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar. De Nest Protect kan worden uitgezet vanaf je mobiel en stuurt zelfs berichten naar je mobiel als je niet thuis bent. Bovendien controleert hij zichzelf automatisch. De Nest Protect Rookmelders kun je onderling draadloos met elkaar koppelen en ze werken ook samen met de Nest Thermostaat en Nest Cam. In het geval van een noodgeval kan met Nest Cam een video opnemen. Voordelen van de Nest Protect: • Blijf op de hoogte, waar je ook bent Wanneer er iets mis is, stuurt de Nest Protect een melding naar je mobiel. • Nest protect speurt naar snel en langzaam brandend vuur De Split-spectrumsensor gebruikt twee verschillende golflengten van licht om rook te detecteren. • Zet het alarm uit met de Nest-app Je tosti laten aanbranden? Zet een vals alarm af met je mobiel. • Nest Protect vertelt je of er sprake is van rook of koolmonoxide De Nest Protect laat horen dat er rook of koolmonoxide is en waar dat is, zodat je weet wat je moet doen. • Bescherming tot wel 10 jaar De duurzame sensoren van de Nest Protect waken tot wel 10 jaar over je veiligheid. • Nest Protect controleert zichzelf, zodat jij dat niet hoeft te doen De Nest Protect controleert zichzelf meer dan 400 keer per dag en laat het je weten als er iets aan de hand is. • Minder vaak last van een vals alarm door alert te zijn op stoom De Nest Protect speurt met zijn luchtvochtigheidssensor en een geavanceerd algoritme naar stoom, zodat jij ontspannen kunt douchen. • Nest Protect verlicht 's nachts de ruimte waar je loopt Wanneer je 's nachts uit bed gaat laat Lichtpad je zien waar je loopt. Je kunt de helderheid van het licht aanpassen in de Nest-app. • Nest Protect zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt gaan slapen Traditionele melders geven aan dat hun batterijen bijna leeg zijn door midden in de nacht te gaan piepen. De Nest Protect laat je weten dat alles in orde is door kort groen op te lichten wanneer je het licht uitdoet. Slaaplekker. Wat zit er in de verpakking? • 1x Nest Protect (Batterij-versie) • 1x Zes batterijen met lange levensduur • 1x Montagesteun • 1x Vier schroeven • Gebruikershandleiding • Introductiegids Specificaties: • Voeding - Batterijen - Zes AA Energizer - Ultimate Lithium-batterijen met lange levensduur • Mobiele meldingen voor - Batterijniveau laag - Rook en koolmonoxide - Sensorstoring • Talen Nederlands en Frans. Na installatie kun je de taal van Nest Protect veranderen. • Sensoren - Split-spectrumsensor, 450 nm en 880 nm golflengte - Elektrochemische koolmonoxidesensor met levensduur van tien jaar - Warmtesensor, ± 1 ºC - Luchtvochtigheidsensor, ± 3% RV - Aanwezigheidssensor, 120º gezichtsveld tot 6 meter - Omgevingslichtsensor, 1-100.000 lux dynamisch bereik - Omnidirectionele microfoon, 70 dB(A) SNR • Luidspreker, sirene en lichtring - Luidspreker van 2 watt - Sirene: 85 dB bij 3 meter - RGB-kleurenring met 6 ledlampen • Afmeting en gewicht - Hoogte: 13,5 cm - Breedte: 13,5 cm - Diepte: 3,9 cm - Gewicht: 379 g • Verbindingsvereisten - Wifi-verbinding - Mobiel of tablet met iOS 8 of later of Android 4 of later - Nest-account • Draadloos - Werkende wifi-verbinding: 802.11b/g/n bij 2,4 GHz - Draadloze onderlinge verbinding: 802.15.4 bij 2,4 GHz - Bluetooth met laag energieverbruik (BLE) • Garantie Twee jaar fabrieksgarantie Plaatsing van de Nest Protect: De melder moet worden geïnstalleerd op plaatsen met een normale omgevingstemperatuur van hoger dan 4 °C en lager dan 38 °C. Vochtigheidsbereik: 20% RV tot 80% RV (niet-condenserend). Certificering: - De 2e generatie Nest Protect is door UL getest op conformiteit met de Europese, Amerikaanse en Canadese veiligheidsnormen. Nest Protect voldoet aan alle onderstaande normen voor rook- en koolmonoxidemelders: - EN-14604 - Rookmelders. - EN-50291 - Elektrisch materieel voor de detectie van koolstofmonoxide in tot bewoning bestemde gebouwen. - EN-50271:2010 - Elektrisch materieel voor de detectie en meting van brandbare gassen, giftige gassen of zuurstof. - EN-50292 - Elektrisch materieel voor de detectie van koolstofmonoxide in tot bewoning bestemde gebouwen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Google Nest Protect Slimme rook- wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Protect Slimme rook- wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een stijlvol en mooi ontwerp.
 • list plusHet is moeiteloos en eenvoudig om deze koolmonoxidemelder te installeren.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is compatibel voor het koppelen met andere Nest Hue IFTT-apparaten.

Nadelen Google Nest Protect Slimme rook- wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is redelijk duur.
 • list plusDe batterijduur van deze koolmonoxidemelder is nog niet bekend.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is niet geschikt voor het koppelen met andere melders.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.7

Let op: dit product is de bedrade variant van de rook- & CO-melder. Het werkt op een 230V-aansluiting. Dit is dus de netstroomversie van de Google Nest Protect. De 2e generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar. De Nest Protect kan worden uitgezet vanaf je mobiel en stuurt zelfs berichten naar je mobiel als je niet thuis bent. Bovendien controleert hij zichzelf automatisch. De Nest Protect Rookmelders kun je onderling draadloos met elkaar koppelen en ze werken ook samen met de Nest Thermostaat en Nest Cam. In het geval van een noodgeval kan met Nest Cam een video opnemen. Voordelen van de Nest Protect: • Blijf op de hoogte, waar je ook bent Wanneer er iets mis is, stuurt de Nest Protect een melding naar je mobiel. • Nest protect speurt naar snel en langzaam brandend vuur De Split-spectrumsensor gebruikt twee verschillende golflengten van licht om rook te detecteren. • Zet het alarm uit met de Nest-app Je tosti laten aanbranden? Zet een vals alarm af met je mobiel. • Nest Protect vertelt je of er sprake is van rook of koolmonoxide De Nest Protect laat horen dat er rook of koolmonoxide is en waar dat is, zodat je weet wat je moet doen. • Bescherming tot wel 10 jaar De duurzame sensoren van de Nest Protect waken tot wel 10 jaar over je veiligheid. • Nest Protect controleert zichzelf, zodat jij dat niet hoeft te doen De Nest Protect controleert zichzelf meer dan 400 keer per dag en laat het je weten als er iets aan de hand is. • Minder vaak last van een vals alarm door alert te zijn op stoom De Nest Protect speurt met zijn luchtvochtigheidssensor en een geavanceerd algoritme naar stoom, zodat jij ontspannen kunt douchen. • Nest Protect verlicht 's nachts de ruimte waar je loopt Wanneer je 's nachts uit bed gaat laat Lichtpad je zien waar je loopt. Je kunt de helderheid van het licht aanpassen in de Nest-app. • Nest Protect zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt gaan slapen Traditionele melders geven aan dat hun batterijen bijna leeg zijn door midden in de nacht te gaan piepen. De Nest Protect laat je weten dat alles in orde is door kort groen op te lichten wanneer je het licht uitdoet. Slaaplekker. Wat zit er in de verpakking? • 1x Nest Protect (Bedrade versie) • 1x Drie reservebatterijen met lange levensduur • 1x Montagesteun • 1x Vier schroeven • 1x Aansluiting voor 230 V wisselstroom • 1x Drie Lasklemmen • Gebruikershandleiding • Introductiegids • Nest Pro-informatiekaart Specificaties: • Voeding - 230 V-aansluiting - Drie AA Energizer® - Ultimate Lithium-reservebatterijen met lange levensduur • Mobiele meldingen voor - Batterijniveau laag - Rook en koolmonoxide - Sensorstoring • Talen Nederlands en Frans. Na installatie kun je de taal van Nest Protect veranderen. • Sensoren - Split-spectrumsensor, 450 nm en 880 nm golflengte - Elektrochemische koolmonoxidesensor met levensduur van tien jaar - Warmtesensor, ± 1 ºC - Luchtvochtigheidsensor, ± 3% RV - Aanwezigheidssensor, 120º gezichtsveld tot 6 meter - Omgevingslichtsensor, 1-100.000 lux dynamisch bereik - Omnidirectionele microfoon, 70 dB(A) SNR • Luidspreker, sirene en lichtring - Luidspreker van 2 watt - Sirene: 85 dB bij 3 meter - RGB-kleurenring met 6 ledlampen • Afmeting en gewicht - Hoogte: 13,5 cm - Breedte: 13,5 cm - Diepte: 3,9 cm - Gewicht: 374 g • Verbindingsvereisten - Wifi-verbinding - Mobiel of tablet met iOS 8 of later of Android 4 of later - Nest-account • Draadloos - Werkende wifi-verbinding: 802.11b/g/n bij 2,4 GHz - Draadloze onderlinge verbinding: 802.15.4 bij 2,4 GHz - Bluetooth met laag energieverbruik (BLE) • Garantie Twee jaar fabrieksgarantie Plaatsing van de Nest Protect: De melder moet worden geïnstalleerd op plaatsen met een normale omgevingstemperatuur van hoger dan 4 °C en lager dan 38 °C. Vochtigheidsbereik: 20% RV tot 80% RV (niet-condenserend). Certificering: - De 2e generatie Nest Protect is door UL getest op conformiteit met de Europese, Amerikaanse en Canadese veiligheidsnormen. Nest Protect voldoet aan alle onderstaande normen voor rook- en koolmonoxidemelders: - EN-14604 - Rookmelders. - EN-50291 - Elektrisch materieel voor de detectie van koolstofmonoxide in tot bewoning bestemde gebouwen. - EN-50271:2010 - Elektrisch materieel voor de detectie en meting van brandbare gassen, giftige gassen of zuurstof. - EN-50292 - Elektrisch materieel voor de detectie van koolstofmonoxide in tot bewoning bestemde gebouwen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

Artikelen vergelijkbaar aan koolmonoxidemelders

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van koolmonoxidemelders. Er zijn immers 111 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste