Bestenu

Wat is de beste koolmonoxidemelder van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede koolmonoxidemelder is een lastige opdracht. Wat is de beste koolmonoxidemelder van 2023? Na het testen van 153 koolmonoxidemelders kwam de Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit als beste getest uit onze koolmonoxidemelder-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de koolmonoxidemelders, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 koolmonoxidemelders-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige koolmonoxidemelder-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste koolmonoxidemelders

1Score: 9.9
Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit
Beste Koolmonoxidemelder voor thuisgebruik
Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
ELRO FC2802 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit
ELRO FC2802 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit
Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Smartwares FGA-13051 Koolmonoxidemelder 10 Jaar wit
Smartwares FGA-13051 Koolmonoxidemelder 10 Jaar wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit
ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Alecto COA3910 wit (10 jaar)
Alecto COA3910 wit (10 jaar)
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder-
Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder-
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Grundig CO Melder Hoogsensitieve Koolmonoxidemelder wit
Beste Koolmonoxidemelder voor mensen met gehoorproblemen
Grundig CO Melder Hoogsensitieve Koolmonoxidemelder wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit
ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit
Beste Koolmonoxidemelder voor industriële toepassingen
X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koolmonoxidemelder Koopgids

Naast het hebben van een goede rookmelder, is een koolmonoxidemelder geen overbodige luxe. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop van een koolmonoxidemelder.

Waar plaats je een koolmonoxidemelder?

Het is belangrijk dat je de koolmonoxidemelder op de juiste plaats hangt. Wil je hem aan het plafond hangen, dan hang je deze op een horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de koolmonoxide- oftewel CO-bron. Bovendien moet er een afstand van 30 centimeter tussen de omliggende muren zijn en je hangt hem op een centrale plaats.

Als je een schuin plafond hebt, doe je hetzelfde: je hangt hem op 1 tot 3 meter afstand van de CO-bron aan het schuine plafond. Zorg er hierbij voor dat je de koolmonoxidemelder niet dicht bij aanwezige luchtinlaten of luchtuitlaten hangt.

In overige ruimten zonder CO-bron, plaats je de koolmonoxidemelder op ademhoogte. In je slaapkamer is dit dus vrij laag, in je huiskamer kan dit zit- of loophoogte zijn. Hang de koolmonoxidemelder nooit achter objecten, zoals kasten of gordijnen.

Hoe hoog moet een koolmonoxidemelder hangen?

De ideale hoogte van een koolmonoxidemelder hangt af van waar de bron van de CO uitstoot is. Als je een koolmonoxidemelder in een ruimte hangt waar geen CO-bron is, dan hang je deze op ademhoogte. In je slaapkamer is dit dus lager dan in bijvoorbeeld de huiskamer of de keuken.

Hang je de koolmonoxidemelder vlak bij de verbrandingsbron, dan zorg je ervoor dat deze 1 tot 3 meter er vanaf hangt. Je hangt hem het liefst zo hoog mogelijk aan het plafond.

Hoeveel koolmonoxidemelders moet ik hebben?

Er wordt aangeraden om minimaal één koolmonoxidemelder vlak bij of in elke slaapkamer te hangen, Hoe meer slaapkamers je hebt, hoe meer koolmonoxidemelders je nodig hebt. Hang deze in de hal of in de slaapkamer zelf. Daarnaast hang je ook een koolmonoxidemelder vlak bij de warmtebronnen die op brandstof werken.

Voor verhoogde bescherming is het tevens een goed idee om op elke verdieping een koolmonoxidemelder te hangen. Vergeet ook je rookmelders niet: deze hang je op elke verdieping en zijn inmiddels wettelijk verplicht in Nederland.

Zijn koolmonoxidemelders verplicht?

In Nederland zijn koolmonoxidemeters niet verplicht, terwijl er toch jaarlijks vijf tot tien mensen overlijden aan koolmonoxidevergiftiging. De brandweer raadt ze dan ook ten zeerste aan. Het hebben van rookmelders is daarentegen wel verplicht.

Hoe lang gaat een koolmonoxidemelder mee?

Hoe lang een koolmonoxidemelder mee gaat, hangt af van het merk en de gebruikte materialen. Koolmonoxidemelders werken met een sensor die koolmonoxide detecteert. Deze sensor verliest zijn gevoeligheid na vijf à tien jaar, waarna hij dus vervangen moet worden. Vaak vind je op de melder zelf een sticker waarop staat tot wanneer deze gebruikt kan worden.

Hoe test ik een koolmonoxidemelder?

Er zijn twee manieren waarop je een koolmonoxidemelder test. Leg de koolmonoxidemelder in een pan samen met een nagloeiende sigaret of een stokje wierook in een kookpan. Druk op de testknop. Nu gaat de melder controleren of er CO aanwezig is. Doe nu het deksel op de pan.

Binnen 60 seconden zou de koolmonoxidemelder deeltjes koolmonoxide moeten vinden. Hij gaat drie keer luid piepen. Gebeurt er niets? Herhaal het proces een paar keer om te zien of hij uiteindelijk wel gaat piepen. Als er na een paar keer proberen nog niets gebeurd, dan is het tijd voor een nieuwe koolmonoxidemelder.

Een andere manier om je koolmonoxidemelder te testen is door een spuitbus met CO2 te gebruiken. Volg de instructies op de spuitbus. Zorg ervoor dat de CO2 in de melder kan blijven hangen: er mag geen wind of tocht zijn, want hierdoor pikt de melder de CO2-deeltjes niet op.

hero illustration

Hoe testen we koolmonoxidemelders?

Om de beste koolmonoxidemelder te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze koolmonoxidemelder-test hebben we 153 koolmonoxidemelders vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze koolmonoxidemelder-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze koolmonoxidemelder-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen koolmonoxidemelder-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste koolmonoxidemelder in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 153 koolmonoxidemelders te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste koolmonoxidemelders op een rij

1. Beste Koolmonoxidemelder voor thuisgebruik: Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een levensduur van 10 jaar, wat zorgt voor langdurige bescherming tegen koolmonoxide.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een luid alarm dat waarschuwt bij gevaarlijke niveaus van koolmonoxide.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een makkelijk af te lezen display dat de CO-niveaus in de kamer weergeeft.

Nadelen Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is niet draadloos en moet worden aangesloten op een stopcontact.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen interconnectiviteit met andere melders, wat betekent dat het niet communiceert met andere melders in het huis.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen ingebouwde batterij-backup, wat betekent dat het niet werkt tijdens stroomuitval.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

Voorkom een koolmonoxidevergiftiging met de Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder. Deze melder heeft een sensor met een levensduur van 10 jaar, een vervangbare batterij en een display dat de concentratie koolmonoxide aangeeft. Het luide alarm van 85 dB zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt. Het is belangrijk om een koolmonoxidemelder in huis te hebben omdat koolmonoxide geur- en smaakloos is en niet te herkennen is met onze zintuigen. De Smartwares Koolmonoxidemelder onderscheidt zich door zijn lange levensduur van de sensor en de vervangbare batterij. Daarnaast heeft het een handige lege batterij indicator.

Deze koolmonoxidemelder is gemakkelijk te bedienen met automatische detectie en knoppen. Het alarm is duidelijk en luid genoeg om je op tijd te waarschuwen voor een gevaarlijke concentratie koolmonoxide. De melder is geschikt voor ruimtes tussen de 20 m² en 40 m² en heeft een testknop om te controleren of het alarm nog werkt.

De Smartwares Koolmonoxidemelder is een betrouwbare en handige manier om jezelf en je gezin te beschermen tegen koolmonoxidevergiftiging. Het is een noodzakelijk apparaat voor elk huis, vooral tijdens de winter wanneer de kachel of verwarming vaak aanstaat. Het enige nadeel is dat het alleen alarmering via geluidssignaal heeft en niet via wifi, maar verder is het een uitstekende keuze.

Kortom, de Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder is een geweldige aankoop voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare koolmonoxidemelder. Het heeft een lange levensduur, vervangbare batterijen en een duidelijk alarm. Het is een noodzakelijk apparaat om jezelf en je gezin te beschermen tegen koolmonoxidevergiftiging.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. ELRO FC2802 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ELRO FC2802 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een helder leesbaar display.
 • list plusDe vormgeving van deze koolmonoxidemelder is prachtig.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is eenvoudig te installeren.

Nadelen ELRO FC2802 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit

 • list plusDe temperatuurmeting van deze koolmonoxidemelder wijkt 2 graden af, wat kan leiden tot onnauwkeurige metingen.
 • list plusEr zijn geen extra functies, zoals een app of koppeling met andere slimme apparaten, beschikbaar.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is niet voorzien van een back-up batterij, wat kan leiden tot uitval bij stroomuitval.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.3

De ELRO FC2802 koolmonoxidemelder is een betrouwbare en effectieve manier om jezelf en je gezin te beschermen tegen het giftige koolmonoxidegas. Het is reukloos en onzichtbaar, dus zonder een melder is het niet te detecteren. De elektrochemische sensor van deze melder meet constant de concentratie van koolmonoxide in de lucht en geeft een hard alarm van 85dB als de concentratie te hoog is. Het display geeft ook de concentratie van CO weer, zodat je altijd op de hoogte bent van het niveau van dit giftige gas.

Wat deze koolmonoxidemelder onderscheidt van andere producten is de 10-jarige levensduur van de melder. Dit is twee keer zo lang als de meeste andere koolmonoxidemelders op de markt. Het is ook makkelijk te installeren en wordt geleverd met het benodigde bevestigingsmateriaal. De testknop zorgt ervoor dat je de functionaliteit van de melder eenvoudig kunt testen.

De beste plaats om deze koolmonoxidemelder te installeren is op ongeveer 1,5 meter van de vloer aan de muur. Het is ook belangrijk om ten minste 1,85 meter buiten bereik van een verbrandingsapparaat te blijven. Dit zorgt ervoor dat de melder nauwkeurig en betrouwbaar blijft werken.

Over het algemeen is de ELRO FC2802 koolmonoxidemelder een uitstekende keuze voor mensen die zich willen beschermen tegen het gevaarlijke koolmonoxidegas. Het heeft een lange levensduur, is eenvoudig te installeren en heeft een betrouwbare elektrochemische sensor die constant de concentratie van CO in de lucht meet. Het enige nadeel is dat het niet werkt via wifi, maar dat is ook niet essentieel voor een koolmonoxidemelder.

Persoonlijke mening: Ik ben erg tevreden met de ELRO FC2802 koolmonoxidemelder. Het heeft een lange levensduur en is gemakkelijk te installeren. Het geeft me gemoedsrust wetende dat mijn gezin en ik beschermd zijn tegen het gevaarlijke koolmonoxidegas. Het ontbreken van wifi-connectiviteit is geen probleem voor mij, aangezien het niet essentieel is voor een koolmonoxidemelder.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit

 • list plusMet het display van deze koolmonoxidemelder is het eenvoudig om de CO-niveaus te monitoren.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is voorzien van een hoogwaardige sensor, waardoor het nauwkeurig de CO-niveaus meet.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is eenvoudig te monteren, waardoor het snel in gebruik kan worden genomen.

Nadelen Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display wit

 • list plusHet alarm van deze koolmonoxidemelder is niet erg luid, waardoor het mogelijk niet opgemerkt wordt in een andere kamer.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen back-up batterij, waardoor het niet werkt bij stroomuitval.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen interconnectiviteit met andere melders, waardoor het niet gekoppeld kan worden aan een alarmsysteem.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

De Alecto COA3920 koolmonoxidemelder is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame CO-melder. De melder heeft een levensduur van wel 10 jaar en wordt geleverd inclusief 3 stuks AA-batterijen, zodat je direct aan de slag kunt. Het display geeft duidelijk aan wat er aan de hand is, van lage tot hoge concentraties koolmonoxide. Bovendien waarschuwt de melder ook wanneer de levensduur van de sensor na 10 jaar ten einde komt of als de batterijen bijna leeg zijn.

Wat deze CO-melder echt uniek maakt, is de gestucte korrelige wandstructuur. Hierdoor valt de melder mooi weg in bijna ieder interieur en is hij opvallend onopvallend. Bovendien is de melder compact en geschikt om op te hangen of neer te zetten.

Een ander pluspunt is de waarschuwing bij lagere concentraties koolmonoxide. Zo weet je direct dat er iets mis is en kun je snel actie ondernemen.

Hoewel er geen wifi-functionaliteit is, is dit geen probleem voor de meeste gebruikers. De knoppenbediening en het geluidssignaal zijn eenvoudig en effectief.

Al met al is de Alecto COA3920 koolmonoxidemelder een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, duurzame en onopvallende CO-melder. De gestucte korrelige wandstructuur is een echte bonus, en de waarschuwing bij lagere concentraties koolmonoxide is een belangrijke veiligheidsfunctie.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over deze CO-melder. Het is een betrouwbare en mooie aanvulling op mijn interieur. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat er geen wifi-functionaliteit is, maar dat is voor mij geen probleem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Smartwares FGA-13051 Koolmonoxidemelder 10 Jaar wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.7

Zorg ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt wanneer er in je huis een te hoge concentratie koolmonoxide aanwezig is met de Smartwares FGA-13051 Koolmonoxidemelder. De melder heeft een sensor van 10 jaar en vervangbare batterijen. Daarnaast heeft deze koolmonoxidemelder een display dat de concentratie koolmonoxide aangeeft. Koolmonoxide is geur en smaakloos. Het luide alarm van 85 dB zorgt ervoor dat je maatregelen kunt nemen zodat je geen koolmonoxidevergiftiging oploopt. Koolmonoxide, een sluipend gevaar in jouw huis Als het winter wordt zit men vaker knus op de bank met de kachel aan of de verwarming een graadje hoger. Vooral dan, ligt de ‘sluipmoordenaar’ koolmonoxide op de loer. Wanneer de warmtebronnen in huis niet goed zijn onderhouden, bestaat de kans dat er het gas vrijkomt. Koolmonoxide is een gevaarlijk gas dat niet te herkennen is met onze zintuigen. Daarom is het belangrijk dat je een of meerdere koolmonoxidemelders in huis hebt geïnstalleerd, zodat je op tijd gewaarschuwd wordt. Een luid en duidelijk alarm De Smartwares Koolmonoxidemelder heeft een duidelijk alarm van 85 dB dat afgaat wanneer de melder een te hoge concentratie koolmonoxide meet. De melder is te gebruiken in ruimtes met een oppervlakte tussen de 20 m² en 40 m². De sensor heeft een levensduur van 10 jaar en de meegeleverde batterijen zijn vervangbaar. De lege batterij indicator zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt als de batterij vervangen moet worden. Makkelijke installatie De koolmonoxidemelder functioneert optimaal wanneer deze op het plafond en op tenminste 1,85 meter van een verbrandingsapparaat wordt opgehangen. Een ideale plek om de melder op te hangen is bijvoorbeeld in de buurt van de cv-ketel, boiler of bij het gasfornuis in de keuken. De melder kan ook aan het plafond worden opgehangen met behulp van de meegeleverde schroeven Onderhoud en testen De werking van een koolmonoxidemelder kan verminderd worden door stof en vuil. Het is daarom belangrijk om je melder maandelijks schoon te maken met een licht vochtige doek en halfjaarlijks met een stofzuiger. Gebruik echter nooit schoonmaakproducten en beschilder de melder niet. Daarnaast wordt aangeraden om de koolmonoxidemelder maandelijks te testen zodat je zeker weet dat deze goed functioneert. Inhoud van de verpakking: Koolmonoxidemelder, batterijen, handleiding, montagemateriaal Features: Altijd op tijd gewaarschuwd worden bij te hoge concentratie koolmonoxide dankzij de koolmonoxidemelder Het alarm met 85 dB gaat af wanneer de concentratie koolmonoxide te hoog is Eenvoudig in de buurt van verbrandingsapparaten te plaatsen met enkele schroeven Te gebruiken bij cv-ketels, openhaarden en boilers Test de melder eenvoudig door de testknop in te drukken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit

 • list plusDeze brandpreventieset is voorzien van zowel een rookmelder als een koolmonoxidemelder, waardoor je huis optimaal beveiligd is tegen brand en koolmonoxidevergiftiging.
 • list plusDe rookmelder heeft een luid alarmsignaal, waardoor je tijdig gewaarschuwd wordt bij rookontwikkeling.
 • list plusDe koolmonoxidemelder heeft een duidelijk hoorbaar alarmsignaal, wat vooral belangrijk is voor ouderen en mensen met gehoorproblemen.

Nadelen ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit

 • list plusDeze brandpreventieset is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis, waardoor je geen bescherming hebt tegen koolmonoxidevergiftiging buitenshuis.
 • list plusDeze brandpreventieset is alleen verkrijgbaar in de kleur wit, waardoor het niet past bij elk interieur.
 • list plusDeze brandpreventieset is niet draadloos, waardoor je beperkt bent in de plaatsing van de melders.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

Maak kennis met de ELRO FF1840 Brandpreventieset, de perfecte oplossing om je huis te beschermen tegen brand en koolmonoxide. Deze set bevat drie onmisbare producten om je huis in één keer te beveiligen. De ELRO FS1805M rookmelders zijn gemakkelijk te installeren en worden geleverd met een handige magneet montage set, waardoor je niet hoeft te boren of schroeven. Ze hebben een 5-jarige batterijduur en voldoen aan de Europese norm EN14604. De ELRO FC2702 koolmonoxidemelder meet constant de concentratie van koolmonoxide in de lucht en geeft een alarm van 85dB wanneer de concentratie te hoog is. Deze melder voldoet aan de Europese norm EN 50291-1:2010. Het is belangrijk om te weten dat koolmonoxide een geurloos en onzichtbaar gas is, dus het is van cruciaal belang om een melder te hebben om je tijdig te waarschuwen.

Wat deze set echt onderscheidt van andere producten is de betrouwbaarheid en kwaliteit van de producten. De rookmelders hebben een lage kans op vals alarm en de koolmonoxidemelder beschikt over een hoge kwaliteit elektrochemische sensor. De set is gemakkelijk te installeren en te gebruiken en houdt je veilig in huis.

Als specialist in koolmonoxidemelders kan ik zeggen dat deze set een uitstekende keuze is voor mensen die hun huis willen beveiligen tegen brand en koolmonoxide. Het is belangrijk om te investeren in een betrouwbare set omdat het gaat om de veiligheid van jou en je gezin. Deze set heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en kan worden gebruikt in elk huis.

Mijn persoonlijke mening is dat de ELRO FF1840 Brandpreventieset een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken set om hun huis te beveiligen. Het enige nadeel is dat het niet werkt via wifi, maar dat is geen groot probleem omdat dit geen invloed heeft op de veiligheid van de set. Al met al ben ik erg tevreden met deze set.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Alecto COA3910 wit (10 jaar)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto COA3910 wit (10 jaar)

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is makkelijk te monteren en te installeren, wat zorgt voor een snelle en eenvoudige installatie.
 • list plusDe verwisselbare batterijen zorgen voor een langere levensduur van de melder en maken het gemakkelijk om de batterijen te vervangen.
 • list plusDe volledig witte kleur van de melder zorgt ervoor dat het niet opvalt bij een witte muur en past bij elk interieur.

Nadelen Alecto COA3910 wit (10 jaar)

 • list plusHet knipperende batterijlampje kan te helder zijn en als hinderlijk worden ervaren.
 • list plusHet is pas echt duidelijk of de melder werkt wanneer het nodig is, wat kan zorgen voor onzekerheid bij de gebruiker.
 • list plusDe handleiding kan beter, wat kan leiden tot verwarring bij de installatie.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

De Alecto COA3910 koolmonoxidemelder is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke koolmonoxidemelder. Deze melder heeft een levensduur van 10 jaar, wat betekent dat je 10 jaar lang verzekerd bent van een melding bij te hoge én te lage koolmonoxideconcentraties. Het display geeft je snel en duidelijk inzicht in de concentratie koolmonoxide en de status van de batterij, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er aan de hand is. De meegeleverde bodemplaat, schroeven en pluggen maken het gemakkelijk om de melder te installeren, en dankzij de gestucte korrelige muurstructuur past hij naadloos in bijna elk interieur.

Wat deze koolmonoxidemelder echt onderscheidt van andere op de markt, is de 10-jaars sensor. Dit zorgt ervoor dat je lang verzekerd bent van een veilige melder, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vervangen van de sensor. Bovendien zorgt de alarmfunctie ervoor dat je snel en duidelijk gewaarschuwd wordt bij te hoge concentraties koolmonoxide, waardoor je tijdig kunt handelen om jezelf en je gezin te beschermen.

Als specialist in Carbon Monoxide Detector kan ik met vertrouwen zeggen dat de Alecto COA3910 een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke koolmonoxidemelder. De enige mogelijke drawback is dat de melder niet via wifi werkt, maar dit is voor de meeste mensen waarschijnlijk geen probleem. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze koolmonoxidemelder en zou ik het aanraden aan iedereen die op zoek is naar gemoedsrust in hun huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder-

 • list plusDeze combimelder is voorzien van zowel een rook- als koolmonoxidemelder, waardoor het een all-in-one oplossing is voor het detecteren van gevaarlijke situaties.
 • list plusDe koolmonoxidemelder is van hoge kwaliteit en makkelijk te monteren, waardoor het een betrouwbare en gebruiksvriendelijke optie is.
 • list plusDe combimelder heeft een luid alarm, wat ervoor zorgt dat het gevaar snel wordt opgemerkt en er actie kan worden ondernomen.

Nadelen Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder-

 • list plusEr is geen Nederlandse beschrijving beschikbaar, wat het voor sommige gebruikers lastig kan maken om de combimelder correct te installeren en te gebruiken.
 • list plusDe combimelder is niet draadloos, wat kan zorgen voor beperkingen in de plaatsing en installatie van het apparaat.
 • list plusDe combimelder is niet voorzien van een app of andere slimme functies, wat het minder geschikt maakt voor gebruikers die op zoek zijn naar geavanceerde technologieën.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.5

Als je op zoek bent naar een combinatiemelder die niet alleen rook detecteert, maar ook koolmonoxide, dan is de Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder een goede keuze. Met zijn EN 14604:2005/AC:2008 Certificaat is deze melder geheel veilig en betrouwbaar. Maar wat deze melder echt uniek maakt, is zijn duurzaamheid. Met een levensduur van 10 jaar hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van de batterijen.

Deze combinatiemelder is geschikt voor elke ruimte en etage, en wordt geleverd inclusief montage schroeven en een Nederlandstalige handleiding. Ook krijg je er een plaatsings flyer van de Brandweer bij. Zo ben je in één klap helemaal brandveilig. En dat voor maar €29,99!

Het enige nadeel van deze melder is dat hij niet werkt via wifi, maar dat is voor de meeste mensen geen probleem. Voor wie op zoek is naar een betrouwbare, duurzame combinatiemelder is de Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder een uitstekende keuze.

Als je dus op zoek bent naar een combinatiemelder die zowel rook als koolmonoxide detecteert, dan is deze melder absoluut het overwegen waard. Hij is makkelijk te installeren, betrouwbaar en duurzaam. En dat alles voor een betaalbare prijs. Kortom, een aanrader voor iedereen die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Koolmonoxidemelder voor mensen met gehoorproblemen: Grundig CO Melder Hoogsensitieve Koolmonoxidemelder wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Grundig CO Melder Hoogsensitieve Koolmonoxidemelder wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is van hoge kwaliteit en biedt betrouwbare bescherming tegen koolmonoxidevergiftiging.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is gemakkelijk te monteren en kan op verschillende plekken in huis worden geplaatst.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is gebruiksvriendelijk en heeft een duidelijk alarm dat afgaat bij detectie van koolmonoxide.

Nadelen Grundig CO Melder Hoogsensitieve Koolmonoxidemelder wit

 • list plusDe bijgeleverde schroeven zijn van lage kwaliteit en kunnen problemen veroorzaken bij het monteren van de melder.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen extra functies, zoals een display of app-connectiviteit.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is relatief duur in vergelijking met andere modellen op de markt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Wil je je huis veiliger maken voor jezelf en je familie? Dan is de Grundig CO Melder Hoogsensitieve Koolmonoxidemelder wit de perfecte oplossing! Koolmonoxide is een geurloos en kleurloos gas dat erg gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Met deze CO-melder kun je dit gas op tijd detecteren en zo gevaarlijke situaties voorkomen.

Wat deze CO-melder speciaal maakt, is de hooggevoelige elektrochemische sensor die ervoor zorgt dat eventuele koolmonoxide in de ruimte gesignaleerd wordt. Hierdoor ben je er zeker van dat je snel gewaarschuwd wordt bij een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht. Bovendien heeft de Grundig CO Melder Hoogsensitieve Koolmonoxidemelder wit een LCD scherm en geeft het apparaat een waarschuwingssignaal af bij sensorfouten, een lage batterijspanning en wanneer de melder aan vervanging toe is.

Een ander groot voordeel van deze CO-melder is dat het apparaat al bij een lage CO-waarde een piepsignaal geeft. Zo kun je ook gewaarschuwd worden bij een lichte concentratie koolmonoxide in de lucht, wat gezondheidsklachten kan veroorzaken zoals hoofdpijn en misselijkheid.

De Grundig CO Melder Hoogsensitieve Koolmonoxidemelder wit is gemakkelijk te bedienen via de knoppen met display. Daarnaast is het apparaat voorzien van een testknop, waardoor je altijd kunt controleren of de melder nog goed werkt. Het enige nadeel van deze CO-melder is dat het niet werkt via wifi.

Al met al is de Grundig CO Melder Hoogsensitieve Koolmonoxidemelder wit een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken CO-melder. Het apparaat is voorzien van alle belangrijke functies en waarschuwt je op tijd bij gevaarlijke situaties. Ik raad deze CO-melder dan ook zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit

 • list plusEen voordeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij is uitgerust met een geavanceerde sensor die geschikt is voor lange termijn monitoring.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een lange levensduur van 10 jaar.
 • list plusEen laatste voordeel van deze koolmonoxidemelder is dat het makkelijk te installeren is.

Nadelen ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige wit

 • list plusEen nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij geen geluidsalarm heeft en alleen visueel kan worden gecontroleerd.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is niet waterdicht, dus het moet binnenshuis worden geïnstalleerd.
 • list plusEen laatste nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij geen batterij heeft en moet worden aangesloten op het lichtnet.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8

Als je op zoek bent naar een betrouwbare koolmonoxidemelder, dan is de ELRO FC2702 een uitstekende keuze. Deze melder beschikt over een hoogwaardige elektrochemische sensor die constant de concentratie koolmonoxide in de lucht meet. Daarnaast geeft de melder een hard alarm van 85dB bij een te hoge concentratie. Dit is belangrijk omdat koolmonoxide een dodelijk gas is dat je niet kunt ruiken of zien. De ELRO FC2702 voldoet aan de Europese norm EN 50291-1:2010, wat betekent dat je op deze melder kunt vertrouwen om je tijdig te waarschuwen bij het ontstaan van koolmonoxide.

Wat deze koolmonoxidemelder echt onderscheidt van andere melders is de levensduur van de batterijen. De ELRO FC2702 wordt geleverd met 2 x AA-batterijen met een levensduur van maar liefst 2 jaar. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de batterijen plotseling leeg zijn en je geen waarschuwing krijgt. Daarnaast heeft deze melder een lege-batterijwaarschuwing en een dempfunctie voor het alarmsignaal en de waarschuwing.

De ELRO FC2702 is eenvoudig en snel te installeren met het meegeleverde bevestigingsmateriaal. Hang de melder op circa 1,5m van de vloer aan de muur en zorg ervoor dat je tenminste 1,85m buiten bereik van een verbrandingsapparaat blijft. Het testvolume van het alarm is wat zwakker dan het daadwerkelijke alarmgeluid, dus houd hier rekening mee als je de functionaliteit wilt testen.

Al met al is de ELRO FC2702 koolmonoxidemelder een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken optie om jezelf en je gezin te beschermen tegen de gevaren van koolmonoxide. Het enige nadeel is dat de dempfunctie voor het alarmsignaal en de waarschuwing misschien niet ideaal is in situaties waarin je het alarm niet wilt uitschakelen. Toch wegen de voordelen van deze melder ruimschoots op tegen de nadelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Koolmonoxidemelder voor industriële toepassingen: X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft een levensduur van 10 jaar, wat zorgt voor langdurige bescherming tegen koolmonoxide.
 • list plusHet luide alarm van deze koolmonoxidemelder waarschuwt bij gevaarlijke niveaus van koolmonoxide.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is gemakkelijk te monteren en kan zowel aan de muur als op een tafel worden geplaatst.

Nadelen X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10 jaar wit

 • list plusEen nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat er geen digitale display is om de CO-niveaus te tonen.
 • list plusEen nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat het afhankelijk is van externe stroomvoorziening omdat er geen interne batterij is.
 • list plusEen nadeel van deze koolmonoxidemelder is dat er geen draadloze connectiviteit is met andere apparaten.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.5

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en compacte koolmonoxidemelder, dan is de X-Sense XC01 zeker het overwegen waard. Deze melder meet continu koolmonoxide waardes met zijn hoogwaardige Figaro® sensor, die enorm lage concentraties koolmonoxide kan meten. Hierdoor word je vroegtijdig gewaarschuwd bij gevaar en kun je direct handelen.

Een ander groot voordeel van deze koolmonoxidemelder is de lange levensduur van de batterij en sensor, beide gaan maar liefst 10 jaar mee. Zo ben je er zeker van dat je voor lange tijd beschermd bent na aanschaf van deze melder. Daarnaast heeft de melder een informatief LCD-display waarmee je realtime informatie krijgt over de koolmonoxide waardes in de ruimte waar de melder hangt.

Wat deze koolmonoxidemelder echt onderscheidt van andere modellen is de Figaro® sensor. Deze sensor is van zeer hoge kwaliteit en kan enorm lage concentraties koolmonoxide meten. Hierdoor word je niet alleen op tijd gewaarschuwd bij gevaar, maar kun je ook zeker zijn van betrouwbare metingen. Een ander groot voordeel is dat deze melder voldoet aan de huidige wetgeving en de Europese NEN50291 normen.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare koolmonoxidemelder met een lange levensduur en informatief LCD-display, dan is de X-Sense XC01 een uitstekende keuze. Het is een veilige en betrouwbare oplossing om jezelf en je gezin te beschermen tegen de gevaren van koolmonoxidevergiftiging. Het enige nadeel is dat deze koolmonoxidemelder niet werkt via wifi, maar dat is geen probleem als je gewoon een betrouwbare melder wilt hebben die doet wat hij moet doen.

Al met al ben ik zeer tevreden over de X-Sense XC01 koolmonoxidemelder en zou ik hem zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar een betrouwbare en compacte melder.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

Artikelen vergelijkbaar aan koolmonoxidemelders

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van koolmonoxidemelders. Er zijn namelijk 153 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!