Wat is de beste Koolmonoxidemelder van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Koolmonoxidemelder is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Koolmonoxidemelder van 2024? Na het analyseren van 847 Koolmonoxidemelders kwam de Smartwares Koolmonoxidemelder FGA-13041 10 jaar als beste uit onze Koolmonoxidemelder-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Koolmonoxidemelders, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Koolmonoxidemelders-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Koolmonoxidemelder-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Koolmonoxidemelders

1Score: 9.9
Smartwares Koolmonoxidemelder FGA-13041 10 jaar
Beste koolmonoxidemelder
Smartwares Koolmonoxidemelder FGA-13041 10 jaar
Smartwares
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
ELRO FC5003 Koolmonoxidemelder met 10-jarige
ELRO FC5003 Koolmonoxidemelder met 10-jarige
ELRO
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Xsense X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10
Xsense X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10
Xsense
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Alecto COA2650 - Koolmonoxidemelder met
Alecto COA2650 - Koolmonoxidemelder met
Alecto
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Alecto COA3910 wit (10 jaar)
Alecto COA3910 wit (10 jaar)
Alecto
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Google Nest Nest Protect Smoke
Google Nest Nest Protect Smoke
Nest
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Fiux FXC-1 Combimelder Rookmelder en
Fiux FXC-1 Combimelder Rookmelder en
Fiux
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Fiux FXC-3 Slimme combimelder Rookmelder
Fiux FXC-3 Slimme combimelder Rookmelder
Fiux
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display
Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display
Alecto
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Google Nest Protect V2
Google Nest Protect V2
Google Nest
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Koolmonoxidemelder Koopgids

Naast het hebben van een goede rookmelder, is een koolmonoxidemelder geen overbodige luxe. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop van een koolmonoxidemelder.

Waar plaats je een koolmonoxidemelder?

Het is belangrijk dat je de koolmonoxidemelder op de juiste plaats hangt. Wil je hem aan het plafond hangen, dan hang je deze op een horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de koolmonoxide- oftewel CO-bron. Bovendien moet er een afstand van 30 centimeter tussen de omliggende muren zijn en je hangt hem op een centrale plaats.

Als je een schuin plafond hebt, doe je hetzelfde: je hangt hem op 1 tot 3 meter afstand van de CO-bron aan het schuine plafond. Zorg er hierbij voor dat je de koolmonoxidemelder niet dicht bij aanwezige luchtinlaten of luchtuitlaten hangt.

In overige ruimten zonder CO-bron, plaats je de koolmonoxidemelder op ademhoogte. In je slaapkamer is dit dus vrij laag, in je huiskamer kan dit zit- of loophoogte zijn. Hang de koolmonoxidemelder nooit achter objecten, zoals kasten of gordijnen.

Hoe hoog moet een koolmonoxidemelder hangen?

De ideale hoogte van een koolmonoxidemelder hangt af van waar de bron van de CO uitstoot is. Als je een koolmonoxidemelder in een ruimte hangt waar geen CO-bron is, dan hang je deze op ademhoogte. In je slaapkamer is dit dus lager dan in bijvoorbeeld de huiskamer of de keuken.

Hang je de koolmonoxidemelder vlak bij de verbrandingsbron, dan zorg je ervoor dat deze 1 tot 3 meter er vanaf hangt. Je hangt hem het liefst zo hoog mogelijk aan het plafond.

Hoeveel koolmonoxidemelders moet ik hebben?

Er wordt aangeraden om minimaal één koolmonoxidemelder vlak bij of in elke slaapkamer te hangen, Hoe meer slaapkamers je hebt, hoe meer koolmonoxidemelders je nodig hebt. Hang deze in de hal of in de slaapkamer zelf. Daarnaast hang je ook een koolmonoxidemelder vlak bij de warmtebronnen die op brandstof werken.

Voor verhoogde bescherming is het tevens een goed idee om op elke verdieping een koolmonoxidemelder te hangen. Vergeet ook je rookmelders niet: deze hang je op elke verdieping en zijn inmiddels wettelijk verplicht in Nederland.

Zijn koolmonoxidemelders verplicht?

In Nederland zijn koolmonoxidemeters niet verplicht, terwijl er toch jaarlijks vijf tot tien mensen overlijden aan koolmonoxidevergiftiging. De brandweer raadt ze dan ook ten zeerste aan. Het hebben van rookmelders is daarentegen wel verplicht.

Hoe lang gaat een koolmonoxidemelder mee?

Hoe lang een koolmonoxidemelder mee gaat, hangt af van het merk en de gebruikte materialen. Koolmonoxidemelders werken met een sensor die koolmonoxide detecteert. Deze sensor verliest zijn gevoeligheid na vijf à tien jaar, waarna hij dus vervangen moet worden. Vaak vind je op de melder zelf een sticker waarop staat tot wanneer deze gebruikt kan worden.

Hoe test ik een koolmonoxidemelder?

Er zijn twee manieren waarop je een koolmonoxidemelder test. Leg de koolmonoxidemelder in een pan samen met een nagloeiende sigaret of een stokje wierook in een kookpan. Druk op de testknop. Nu gaat de melder controleren of er CO aanwezig is. Doe nu het deksel op de pan.

Binnen 60 seconden zou de koolmonoxidemelder deeltjes koolmonoxide moeten vinden. Hij gaat drie keer luid piepen. Gebeurt er niets? Herhaal het proces een paar keer om te zien of hij uiteindelijk wel gaat piepen. Als er na een paar keer proberen nog niets gebeurd, dan is het tijd voor een nieuwe koolmonoxidemelder.

Een andere manier om je koolmonoxidemelder te testen is door een spuitbus met CO2 te gebruiken. Volg de instructies op de spuitbus. Zorg ervoor dat de CO2 in de melder kan blijven hangen: er mag geen wind of tocht zijn, want hierdoor pikt de melder de CO2-deeltjes niet op.

hero illustration

Hoe testen we Koolmonoxidemelders?

Om de beste Koolmonoxidemelder te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Koolmonoxidemelder-test hebben we 847 Koolmonoxidemelders vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Koolmonoxidemelder-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Koolmonoxidemelder-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Koolmonoxidemelder-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Koolmonoxidemelder in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 847 Koolmonoxidemelders te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Koolmonoxidemelders op een rijtje

1. Beste koolmonoxidemelder: Smartwares Koolmonoxidemelder FGA-13041 10 jaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Smartwares Koolmonoxidemelder FGA-13041 10 jaar

 • list plusDe sensor heeft een levensduur van 10 jaar.
 • list plusDe batterijen kunnen vervangen worden.
 • list plusHet display geeft de concentratie koolmonoxide aan.

Nadelen Smartwares Koolmonoxidemelder FGA-13041 10 jaar

 • list plusHet scherm heeft een lage optimale kijkhoek.
 • list plusEr kan een verkeerde ijking van de thermometer optreden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.77
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
10
Ik heb de Smartwares Koolmonoxidemelder FGA-13041 getest en ik kan met zekerheid zeggen dat dit een must-have is voor de veiligheid van je huis. Met zijn 10-jarige sensor en vervangbare batterijen zorgt deze melder ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt als er te veel koolmonoxide in de lucht zit. En geloof me, dat wil je niet missen.

Het alarm van 85 dB is luid genoeg om je direct in actie te laten komen en een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Niets is belangrijker dan de veiligheid van jezelf en je geliefden, toch?

Wat deze melder echt onderscheidt van andere modellen, is het handige display dat de concentratie koolmonoxide laat zien. Koolmonoxide is geur- en smaakloos, dus het is moeilijk om het zonder een betrouwbare melder te detecteren. Met dit display kun je de concentratie in de gaten houden en indien nodig actie ondernemen.

De installatie van deze melder is een eitje. Gewoon aan het plafond bevestigen, minimaal 1,85 meter van een verbrandingsapparaat af. Je kunt hem het beste in de buurt van je cv-ketel, boiler of gasfornuis plaatsen. En vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het schoonmaken van de melder en het testen van de werking. Veiligheid gaat boven alles!

De gebruikersreviews liegen er niet om, deze melder presteert geweldig. Mensen zijn lovend over de eenvoudige installatie en het gebruiksgemak. En de prijs-kwaliteitverhouding is ook nog eens top. Een gebruiker heeft zelfs de melder getest met een brandende sigaret en hij reageerde perfect. Dat noem ik nog eens betrouwbaarheid.

Natuurlijk zijn er altijd wel een paar kleine minpuntjes te vinden. Zo heeft het scherm van de melder een wat minder goede leesbaarheid als hij hoger geplaatst wordt, zoals aanbevolen. En de thermometer kan iets afwijken, waardoor de temperatuuraanduiding niet helemaal accuraat is. Maar eerlijk gezegd wegen deze kleine minpuntjes niet op tegen de vele voordelen van dit product.

Al met al is de Smartwares Koolmonoxidemelder FGA-13041 een betrouwbare en gebruiksvriendelijke keuze om de veiligheid van je huis te waarborgen. Met zijn 10-jarige levensduur, vervangbare batterijen en het handige display onderscheidt deze melder zich van de rest. Dus waar wacht je nog op? Zorg ervoor dat je huis veilig is en schaf deze melder vandaag nog aan. Je zult er geen spijt van krijgen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. ELRO FC5003 Koolmonoxidemelder met 10-jarige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ELRO FC5003 Koolmonoxidemelder met 10-jarige

 • list plusHoogwaardige 10-jarige sensor voor betrouwbare metingen
 • list plusIngebouwd display toont actuele concentratie koolmonoxide
 • list plusVoldoet aan Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen

Nadelen ELRO FC5003 Koolmonoxidemelder met 10-jarige

 • list plusTestvolume van het alarmgeluid is zwakker dan het daadwerkelijke volume

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.89
Gebruiksgemak
9.3
De ELRO FC5003 Koolmonoxidemelder met 10-jarige sensor en display is een must-have apparaat om jezelf en je gezin te beschermen tegen het gevaarlijke koolmonoxidegas. Ik zeg je, dit apparaat is speciaal ontworpen om je vroegtijdig te waarschuwen wanneer het koolmonoxide detecteert. En geloof me, dit gas is onzichtbaar en reukloos, dus je wilt er zeker van zijn dat je het kunt detecteren. Het kan ontstaan door onvolledige verbranding, zoals bij een schoorsteen, geiser of CV-ketel.

Wat deze ELRO koolmonoxidemelder echt bijzonder maakt, is de 10-jarige sensor en het ingebouwde display. Ik bedoel, serieus, deze elektrochemische sensor is van topkwaliteit en meet constant de concentratie koolmonoxide in de lucht. Je kunt erop vertrouwen dat het betrouwbare en nauwkeurige metingen geeft. En het display, jongens, het laat je altijd weten wat de actuele concentratie koolmonoxide is in je huis. Dat is toch geweldig?

En weet je wat? Het alarmgeluid van de ELRO FC5003 is ook geweldig. Als de concentratie koolmonoxide te hoog is, geeft de melder een luid alarm van 85dB. Dat betekent dat je meteen gewaarschuwd wordt en actie kunt ondernemen om de situatie veilig te maken. En weet je wat nog cooler is? Deze melder heeft een dempfunctie voor het lege-batterijalarm, zodat je niet gestoord wordt door een irritant piepgeluid. Hoe handig is dat?

En laten we niet vergeten dat de ELRO FC5003 voldoet aan de Europese norm EN 50291-1:2010. Dat betekent dat het aan alle vereiste veiligheids- en kwaliteitsnormen voldoet. Dus je kunt gerust zijn en weten dat je een betrouwbare en veilige koolmonoxidemelder in huis hebt.

De installatie van de ELRO FC5003 is trouwens super eenvoudig en snel. Al het bevestigingsmateriaal, inclusief schroeven en pluggen, wordt meegeleverd. Je kunt de melder gewoon aan de muur hangen, op ongeveer 1,5 meter van de vloer. Maar let op, houd minstens 1,85 meter afstand van een verbrandingsapparaat.

Oké, ik moet toegeven dat er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn voor de ELRO FC5003. Maar ik kan je vertellen dat dit een betrouwbare en hoogwaardige koolmonoxidemelder is. Die 10-jarige sensor en het display zijn echt uniek en maken het onderscheid met andere modellen op de markt. En weet je wat? Het voldoet ook aan de strenge Europese norm EN 50291-1:2010. Dat is toch geweldig?

Het enige kleine minpuntje dat ik kan bedenken, is dat het testvolume van het alarmgeluid iets zachter is dan het daadwerkelijke volume. Dus als je het alarmgeluid wilt testen zonder je gehoor te beschadigen, moet je voorzichtig zijn. Vooral als je er dichtbij staat.

Al met al is de ELRO FC5003 Koolmonoxidemelder met 10-jarige sensor en display een geweldige keuze om je huis te beschermen tegen koolmonoxidevergiftiging. Met zijn betrouwbare sensor, handige display en naleving van Europese normen, biedt deze melder je gemoedsrust en veiligheid. Dus waar wacht je nog op? Bescherm jezelf en je gezin vandaag nog met de ELRO FC5003! 🚨

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Xsense X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Xsense X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10

 • list plusKwalitatieve en betrouwbare CO-melder die voldoet aan Europese normen
 • list plusLange levensduur van zowel batterij als sensor (10 jaar)
 • list plusHandige LCD-display en geheugenfunctie voor real-time informatie

Nadelen Xsense X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder 10

 • list plusGebrek aan specifieke productdetails zoals meetbereiken en alarmniveaus

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
9.46
De X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder is mijn keuze als het gaat om het beschermen van mezelf en mijn geliefden tegen koolmonoxidevergiftiging. Deze betrouwbare CO-melder voldoet aan alle Europese normen en heeft een compact ontwerp. Dankzij de hoogwaardige Figaro ® sensor kan deze melder zelfs de kleinste hoeveelheden koolmonoxide detecteren, zodat ik op tijd gewaarschuwd word en snel kan handelen.

Wat deze melder echt onderscheidt, is de lange levensduur. Zowel de batterij als de sensor gaan maar liefst 10 jaar mee, dus ik ben jarenlang beschermd nadat ik deze melder heb aangeschaft. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de melder ook een handig LCD-display waarop ik real-time informatie kan zien over de koolmonoxidewaarden in de ruimte. Met de geheugenfunctie kan ik zelfs het piekniveau aflezen.

De X-Sense XC01 is niet alleen veilig, maar ook veelzijdig. Hij voldoet aan alle huidige wetgeving en Europese normen, en heeft zelfs een CE-markering en een TÜV kwaliteitscertificaat. Het handige is dat ik de melder zowel aan de muur kan hangen als op een kast kan zetten, dankzij de bijgeleverde voetjes. Hierdoor kan ik de melder zelfs meenemen op vakantie. De installatie is een fluitje van een cent met de meegeleverde schroeven en pluggen, maar ik kan ook kiezen voor een magnetische montage set.

De gebruikersreviews van de X-Sense XC01 zijn over het algemeen positief en ik begrijp wel waarom. De installatie is super makkelijk en het gebruiksgemak is top. Het test signaal is lekker luid, dus ik hoor meteen of de melder goed werkt. En ik kan altijd vertrouwen op de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van deze melder. Het feit dat hij klein en compact is, is ook een groot pluspunt.

Een klein minpuntje is dat er niet veel informatie beschikbaar is over de productdetails, zoals de specifieke meetbereiken en alarmniveaus. Dit kan voor sommige mensen belangrijk zijn bij het maken van een keuze.

Al met al biedt de X-Sense XC01 Koolmonoxidemelder een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing om mezelf en mijn geliefden te beschermen tegen koolmonoxidevergiftiging. Met zijn lange levensduur, hoogwaardige sensor en handige LCD-display is deze melder zijn prijs meer dan waard. Dus waar wacht je nog op? Zorg voor gemoedsrust en schaf vandaag nog deze geweldige melder aan!️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Alecto COA2650 - Koolmonoxidemelder met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto COA2650 - Koolmonoxidemelder met

 • list plus10-jaars sensor voor langdurige veilige werking
 • list plusDisplay biedt inzicht in concentratie koolmonoxide, batterijstatus en meldingen
 • list plusWaarschuwt al bij lagere concentraties koolmonoxide

Nadelen Alecto COA2650 - Koolmonoxidemelder met

 • list plusGeen unieke extra functies vergeleken met andere modellen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
8.41
Gebruiksgemak
9.21
Ik ben de Alecto COA2650, een koolmonoxidemelder die jou direct waarschuwt zodra ik koolmonoxide detecteer (CO). Wat mij onderscheidt van andere modellen is mijn 10-jaar sensor, waardoor je voor een lange tijd verzekerd bent van een veilige werking. Ik kom inclusief 2 AA-batterijen, zodat je meteen aan de slag kunt.

Een van mijn belangrijkste eigenschappen is mijn display, waarop je snel en duidelijk inzicht krijgt via meldingen. Op mijn display zie je niet alleen de concentratie koolmonoxide, maar ook de batterijstatus en meldingen bij een te hoge CO-concentratie, testmodus en eventuele foutmeldingen. Dit geeft je extra inzicht en zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring.

Wat mij echt onderscheidt, is dat ik niet alleen alarmeer bij een hoge concentratie koolmonoxide, maar ook al bij lagere concentraties. Dit is belangrijk, want zelfs langdurige blootstelling aan een lagere CO-concentratie kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Ik geef al een waarschuwing wanneer er gedurende 60 minuten een concentratie van 30 ppm wordt gedetecteerd. Dit laat zien dat ik zorgvuldig ontworpen ben om jouw veiligheid te waarborgen.

Mijn behuizing is plat en heeft een strak design, waardoor ik zowel geschikt ben om op te hangen als om neer te zetten. Met de meegeleverde bodemplaat, schroeven, pluggen en 3M-tape kun je mij eenvoudig en snel monteren.

Ik voldoe aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en ben gecertificeerd volgens de Europese Norm (EN50291-1:2018). Je hoeft je dus geen zorgen te maken over mijn betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.

Uit gebruikersreviews blijkt dat ik goed functioneer en handig in gebruik ben. Mijn display geeft regelmatig de temperatuur en CO-waarde aan, wat bijdraagt aan het gevoel van veiligheid. Daarnaast wordt mijn goede prijs-kwaliteitverhouding benadrukt.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd, is het belangrijk om op te merken dat ik geen unieke extra functies bied ten opzichte van andere modellen. Ik ben een betrouwbare en effectieve koolmonoxidemelder met een levensduur van 10 jaar, maar er zijn mogelijk andere merken of modellen die vergelijkbare prestaties bieden.

Al met al ben ik een betrouwbare en gebruiksvriendelijke koolmonoxidemelder met een lange levensduur. Mijn display biedt extra inzicht en mijn waarschuwing bij lagere CO-concentraties is een waardevolle toevoeging. Ik voldoe aan alle kwaliteitsnormen en bied een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als je op zoek bent naar een betrouwbare koolmonoxidemelder die jou direct waarschuwt bij detectie van koolmonoxide, dan is de Alecto COA2650 zeker het overwegen waard. 💚

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Alecto COA3910 wit (10 jaar)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto COA3910 wit (10 jaar)

 • list plusDe lange levensduur van 10 jaar zorgt voor langdurige bescherming tegen koolmonoxidevergiftiging.
 • list plusHet duidelijke display geeft inzicht in de concentratie van koolmonoxide en de batterijstatus.
 • list plusHet is gemakkelijk te monteren en gebruiksvriendelijk.

Nadelen Alecto COA3910 wit (10 jaar)

 • list plusDe installatiehandleiding vermeldt niet dat de batterijen nog in plastic zitten.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.35
De Alecto COA3910 koolmonoxidemelder is echt een top product! Als je op zoek bent naar een betrouwbare waarschuwing bij koolmonoxidevergiftiging, dan zit je met dit model helemaal goed. Wat deze melder echt uniek maakt, is de levensduur van maar liefst 10 jaar. Dat betekent dat je de komende 10 jaar zorgeloos bent en altijd op de hoogte wordt gehouden van zowel te hoge als te lage concentraties koolmonoxide. Dat is echt een groot voordeel ten opzichte van andere modellen op de markt.

Een andere geweldige eigenschap van de Alecto COA3910 is het heldere display. Dit display geeft je direct inzicht in de concentratie koolmonoxide en de status van de batterij. Het is super handig als de batterijen bijna leeg zijn of als de sensor na 10 jaar aan vervanging toe is. Daarnaast geeft het display ook meldingen bij te hoge concentraties koolmonoxide, testmodus en eventuele foutmeldingen. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er aan de hand is.

De installatie van deze koolmonoxidemelder is echt een fluitje van een cent. Het wordt compleet geleverd met een bodemplaat, schroeven en pluggen, waardoor je het snel en gemakkelijk kunt monteren. En het heeft ook nog eens een gestucte korrelige wandstructuur, waardoor het net lijkt alsof het bij je muur hoort en niet opvalt. Dat is echt een pluspunt, want de meeste koolmonoxidemelders zijn gewoon simpel en passen niet bij elk interieur.

Wat ook erg fijn is aan de Alecto COA3910, is dat het niet alleen waarschuwt bij hoge concentraties koolmonoxide, maar ook bij lagere concentraties. Dat is super belangrijk, want zelfs langdurige blootstelling aan lage concentraties kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Deze melder geeft al een waarschuwing als er gedurende 60 minuten een concentratie van 30 ppm wordt gedetecteerd. Zo weet je altijd wanneer er gevaar dreigt.

Sommige gebruikers hebben wel aangegeven dat ze problemen hadden met de installatiehandleiding, die niet vermeldde dat de batterijen nog in plastic verpakt waren. Maar dat is eigenlijk maar een kleinigheidje en gemakkelijk op te lossen door even de achterkant van het apparaat open te maken en de batterijen uit het plastic te halen.

Al met al is de Alecto COA3910 een geweldige koolmonoxidemelder met een lange levensduur, een duidelijk display en een onopvallend ontwerp. Het geeft je extra inzicht via het display en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het is super makkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk. En hoewel er misschien een paar kleine minpuntjes zijn, zoals de installatiehandleiding, wegen de voordelen van dit product zeker op. Het is een betrouwbare keuze om jou en je gezin te beschermen tegen koolmonoxidevergiftiging. 🚨

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Google Nest Nest Protect Smoke

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
8.06
Met de Google Nest Protect V2 Batterij ben je altijd en overal op de hoogte van mogelijke rookontwikkeling of koolmonoxide lekken in jouw huis. Zodra de rook- en koolmonoxidemelder aan je plafond hangt, bedien je hem met de Nest-app op je smartphone, tablet of smartwatch. Wanneer de melder rook of koolmonoxide detecteert alarmeert deze je via een vrouwenstem van 70 decibel. Deze stem vertelt je precies op welke plek in huis gevaar dreigt. De app houdt je ook op de hoogte van een laag batterijniveau en sensorstoringen. Groen licht gaat aan zodra de bewegingssensor beweging detecteert in het donker. De Google Nest Protect V2 (batterij) werkt op 6 AA batterijen welke standaard zijn meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs

7. Fiux FXC-1 Combimelder Rookmelder en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fiux FXC-1 Combimelder Rookmelder en

 • list plusEenvoudig te installeren met meegeleverde montage set
 • list plusHoogwaardige kwaliteit en lange batterijduur van 10 jaar
 • list plusVoldoet aan alle Europese en Nederlandse keuringsnormen voor brandveiligheid en koolmonoxide detectie

Nadelen Fiux FXC-1 Combimelder Rookmelder en

 • list plusWerkt alleen op een 2,4 GHz netwerk

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.59
Functionaliteit
7.69
Gebruiksgemak
8.11
De Fiux FXC-1 Combimelder is echt een topper als het gaat om het beschermen van jezelf tegen brand en koolmonoxidegevaar. Met zijn indrukwekkende eigenschappen zorgt deze combimelder ervoor dat je altijd op tijd gewaarschuwd wordt in geval van nood.

Wat ik echt geweldig vind aan de Fiux FXC-1 Combimelder is het gebruiksgemak. Hij is super makkelijk te installeren met de meegeleverde montage set, inclusief een magnetisch pad en schroevenset. Zo weet je zeker dat hij stevig en stabiel bevestigd is. Daarnaast heeft hij een onopvallend en ultradun design, waardoor hij perfect past bij je interieur. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog een alarm testknop en is hij vuur- en stofbestendig.

Een ander belangrijk kenmerk van de Fiux FXC-1 Combimelder is de topkwaliteit. Hij is gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal en heeft een batterij die maar liefst 10 jaar meegaat. Daarnaast heeft hij supergevoelige sensoren, waardoor hij razendsnel reageert in noodsituaties. En als klap op de vuurpijl heeft hij een LED-lampje dat zachtjes gedimd is en een luid alarm van 85 dB.

En wat betreft veiligheidsnormen, voldoet de Fiux FXC-1 Combimelder aan alle Europese en Nederlandse keuringsnormen op het gebied van brandveiligheid en koolstofmonoxide detectie (EN14604/C1 & EN50291). Dat betekent dat je een betrouwbaar en veilig product in huis haalt.

De gebruikersreviews van de Fiux FXC-1 Combimelder zijn over het algemeen positief. Een gebruiker zegt dat de melder rook fantastisch detecteert, terwijl een andere gebruiker het beschrijft als een geavanceerde investering in woningbeveiliging.

Hoewel er geen specifieke nadelen genoemd worden in de reviews, is het belangrijk om te weten dat de Fiux FXC-1 Combimelder alleen werkt op een 2,4 GHz netwerk. Dus als je een ander type netwerk hebt, kan dat een beperking zijn.

Al met al is de Fiux FXC-1 Combimelder een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke combimelder. Met zijn topkwaliteit, snelle responstijd en luid alarm biedt deze combimelder geavanceerde bescherming tegen brand en koolmonoxidegevaar. Dus ondanks het feit dat hij alleen werkt op een 2,4 GHz netwerk, zijn de positieve eigenschappen van de Fiux FXC-1 Combimelder overduidelijk en maken hem tot een goede investering in de veiligheid van je huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Fiux FXC-3 Slimme combimelder Rookmelder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fiux FXC-3 Slimme combimelder Rookmelder

 • list plusEenvoudige installatie met meegeleverde montage set

Nadelen Fiux FXC-3 Slimme combimelder Rookmelder

 • list plusMogelijke kosten verbonden aan het gebruik van de app

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.47
Gebruiksgemak
7.74
Ik ben blij om de Fiux FXC-3 combimelder aan te kondigen, een geavanceerde beveiligingsoplossing die rook- en koolmonoxidegevaar detecteert om jou en je geliefden te beschermen. Met zeer gevoelige sensoren, een luid alarm en handige app-functionaliteit, biedt dit apparaat 24/7 gemoedsrust. Wat deze combimelder echt onderscheidt, is zijn gebruiksgemak en hoogwaardige kwaliteit.

Dankzij de meegeleverde montage set met zowel een magnetisch pad als een schroevenset, is de installatie van de Fiux combimelder een fluitje van een cent. Het onopvallende en ultradunne design zorgt ervoor dat het apparaat naadloos past in elke omgeving. Daarnaast is het zowel vuur- als stofbestendig en kan het rook en koolmonoxide detecteren, terwijl het de luchtkwaliteit, rooksensor, batterij en WiFi-verbinding 24/7 controleert.

Wat deze combimelder nog aantrekkelijker maakt, is het gebruik van hoogwaardige materialen zoals ABS en een batterij die maar liefst 10 jaar meegaat. Met snelle responstijd in noodgevallen en een luid alarm van 85 dB, zorgt dit apparaat voor duidelijke waarschuwingen.

De integratie met de Tuya app en Smart Life app biedt extra gemak, waardoor de Fiux combimelder met meerdere toestellen verbonden kan worden voor uitgebreide beveiliging, zelfs wanneer er niemand thuis is. Via de app kun je eenvoudig instellen hoe je gealarmeerd wilt worden, of het nu via een sms-bericht of een oproep naar gekoppelde toestellen is.

De Fiux FXC-3 voldoet aan alle Europese en Nederlandse keuringsnormen voor brandveiligheid en koolstofmonoxidedetectie (EN14604/C1 & EN50291). Het nieuwe model voor 2023 bevat verbeteringen zoals gedimpte LED-indicatoren, een nieuwe aanzetfunctie voor snelle activering, een compacter design en nieuwe magnetische montage pads. De bijbehorende handleiding is geoptimaliseerd voor een naadloze installatie en gebruik.

Hoewel de Fiux FXC-3 combimelder vele voordelen biedt, zoals eenvoudige installatie, hoogwaardige sensoren en handige app-integratie, dient opgemerkt te worden dat het gebruik van de app mogelijk kosten met zich meebrengt. Desondanks biedt dit geavanceerde apparaat een uitstekende bescherming tegen rook- en koolmonoxidegevaar, met een combinatie van gebruiksgemak, hoogwaardige materialen en geavanceerde functionaliteit. 🛡️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display

 • list plusLangdurige bescherming en gemoedsrust met een levensduur van 10 jaar.
 • list plusSubtiele en mooie muurstructuur die past bij elk interieur.
 • list plusDuidelijk display met informatie over koolmonoxideconcentratie, batterijstatus en meldingen.

Nadelen Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display

 • list plusBatterijen kunnen gemakkelijk loskomen wanneer het apparaat op de achterplaat wordt gedrukt.

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.64
Functionaliteit
7.73
Gebruiksgemak
6.92
De Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display is echt een topper als het gaat om het opsporen van koolmonoxide (CO). Met een levensduur van 10 jaar, hoef je je de komende tijd geen zorgen te maken. Wat deze melder echt speciaal maakt, is de gestructureerde korrelige muurstructuur. Hierdoor past hij subtiel en prachtig in elk interieur.

Een van de opvallende kenmerken van deze koolmonoxidemelder is het display. Hierop kun je snel en duidelijk zien wat er aan de hand is. Het display toont niet alleen de CO-concentratie, maar ook de batterijstatus en meldingen bij te hoge CO-concentraties. Ook kun je de testmodus en eventuele foutmeldingen bekijken. Dit maakt het allemaal nog handiger en geeft je extra gemoedsrust.

Wat deze melder nog beter maakt, is dat hij al alarm slaat bij een lage CO-concentratie vanaf 30 ppm gedurende 60 minuten. Zo weet je zeker dat je op tijd gewaarschuwd wordt, zelfs bij langdurige blootstelling aan een lagere concentratie.

De Alecto COA3920 voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is gecertificeerd volgens de Europese norm (EN50291-1:2018). Met een testknop kun je eenvoudig controleren of de melder nog goed werkt. Zo kun je met een gerust hart vertrouwen op deze betrouwbare CO-melder.

De ervaringen van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de Alecto COA3920. Gebruikers zijn enthousiast over hoe makkelijk de installatie is en dat de melder gewoon doet wat hij moet doen. De hoge kwaliteit van het product wordt ook benadrukt.

Een klein minpuntje dat genoemd werd, is dat de batterijen soms los kunnen komen als je de melder op de achterplaat drukt. Gelukkig is dit probleempje eenvoudig op te lossen door de batterijen vast te zetten met een stukje plakband.

Al met al is de Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display een geweldige keuze als het gaat om het opsporen van koolmonoxide. Met zijn lange levensduur, duidelijke display en hoge kwaliteit is dit een betrouwbare en gebruiksvriendelijke CO-melder die je een veilig gevoel geeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

10. Google Nest Protect V2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Protect V2

 • list plusGebruiksvriendelijke app
 • list plusIntegratie met andere Google Nest-producten
 • list plusBetrouwbare werking

Nadelen Google Nest Protect V2

 • list plusKan niet direct tegen het plafond of de muur geplaatst worden
 • list plusWerkt alleen op bestaand lichtnet
 • list plusStopcontact in de buurt van installatieplaats vereist

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.33
Functionaliteit
7.37
Gebruiksgemak
7.02
Ik introduceer je graag aan de Google Nest Protect V2, dé slimme rook- en koolmonoxidemelder die jouw huis altijd in de gaten houdt. Met deze melder ben ik er altijd voor jou, want via de Nest-app op jouw smartphone, tablet of smartwatch kun je direct zien wat er aan de hand is, waar het gevaar is en wat je moet doen. Ik waarschuw je met een geluidsniveau van 70 decibel, zodat je altijd op de hoogte bent.

Wat mij onderscheidt van eerdere modellen is mijn mogelijkheid om verbinding te maken met andere Google Nest-producten, zoals de Nest thermostaat en IP-camera. Dit zorgt voor extra voordelen en integratie in jouw slimme huis. Daarnaast heb ik een bewegingssensor die groen licht geeft wanneer ik beweging detecteer in het donker.

Een belangrijk voordeel van mij is dat ik zowel rook- als koolmonoxide detecteer. Zo zorg ik voor een nog betere bescherming van jou en je gezin. Ik controleer mezelf meer dan 400 keer per dag met mijn zelfcontrolefunctie, dus je kunt erop vertrouwen dat ik altijd goed functioneer.

Een ander handig kenmerk is mijn luchtvochtigheidssensor en geavanceerd algoritme. Hierdoor ben ik alert op stoom, waardoor je minder vaak last hebt van valse alarmen tijdens het douchen. Daarnaast verlicht ik 's nachts de ruimte waar je loopt, zodat je veilig kunt bewegen in het donker.

Ik ben eenvoudig te installeren en ik kom met drie reservebatterijen met een lange levensduur. Mijn duurzame sensoren gaan tot wel 10 jaar mee, dus je kunt langdurig vertrouwen op mijn veiligheid.

Ik moet wel vermelden dat mijn achterkant een halve centimeter uitsteekt, dus je kunt me niet direct tegen het plafond of de muur plaatsen. Daarnaast werk ik alleen op jouw bestaande lichtnet, dus zorg ervoor dat er een stopcontact in de buurt is van de installatieplaats.

Over het algemeen zijn mijn reviews zeer positief. Mensen waarderen vooral mijn gebruiksvriendelijke app, de integratie met andere Google Nest-producten en mijn betrouwbare werking. Ook mijn lange batterijduur en zelfcontrolefunctie worden als pluspunten genoemd.

Kortom, ik ben een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een slimme rook- en koolmonoxidemelder. Met mijn geavanceerde functies, integratiemogelijkheden en betrouwbare werking bied ik een hoog niveau van veiligheid en gemoedsrust in jouw slimme huis. 💚

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Koolmonoxidemelders. Er zijn immers 847 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!