Bestenu

Wat is de beste rookmelder van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede rookmelder is een lastige uitdaging. Wat is de beste rookmelder van 2023? Na het analyseren van 559 rookmelders kwam de ELRO FS1801 Rookmelder 10 jaar wit als beste uit onze rookmelder-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de rookmelders, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 rookmelders-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige rookmelder-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste rookmelders

1Score: 9.8
ELRO FS1801 Rookmelder 10 jaar wit
Beste Rookmelder voor woningen
ELRO FS1801 Rookmelder 10 jaar wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
ELRO FS1510 Rookmelder met 10 met magneetbevestiging
Beste Rookmelder voor ouderen
ELRO FS1510 Rookmelder met 10 met magneetbevestiging
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder met met magneetbevestiging
2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder met met magneetbevestiging
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Smartwares FSM-12303 Rookmelder 3 Rookmelders wit
Smartwares FSM-12303 Rookmelder 3 Rookmelders wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit
ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met wit
2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder wit
Beste Rookmelder voor slechthorenden
KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
ELRO FS2010 Rookmelder met 10 met schroefbevestiging
ELRO FS2010 Rookmelder met 10 met schroefbevestiging
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder-
Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder-
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
X-Sense SC01 Combimelder Rook en wit
X-Sense SC01 Combimelder Rook en wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Rookmelder Koopgids

Een rookmelder schaf je aan om het huis een stukje extra veiligheid te geven. Je wilt een goede rookmelder kiezen, en dan komt het van pas om zo veel mogelijk informatie te hebben. Daarom vind je alle uitleg over rookmelders in deze koopgids.

Waar reageert een rookmelder op?

De meeste rookalarmen die tegenwoordig worden gebruikt, zijn optische rookmelders. In het apparaat zit een sensor die detecteert wanneer de lucht troebel is door rook. Er zijn ook hittemelders die reageren op een stijging in temperatuur. Als die plotseling erg stijgt, slaat de melder alarm.

Sommige rookmelders zijn combimelders, die ook alarm slaan bij een te hoge waarde koolmonoxide. In de rookmelder zitten dan meerdere sensoren: een die op rook reageert en een ander die reageert op een plotselinge stijging van koolmonoxide in de lucht.

Waar hang ik mijn rookmelder op?

Om de rookmelder optimaal te laten functioneren, hang je die op een geschikte plek. Plekken waar andere soorten dampen ontstaan zijn niet geschikt, omdat de rookmelder damp kan aanzien voor rook en vervolgens vals alarm slaat.

Tijdens een warme douche of het koken ontstaan er zulke dampen. Hang daarom de rookmelder minstens 3 meter van de badkamer en keuken af. Hetzelfde geldt voor een open haard: hang de rookmelder niet te dichtbij. Wil je in deze ruimtes toch een rookmelder? Dan is een hittemelder een geschikte optie.

In de overige ruimtes hang je de rookmelder aan het plafond, omdat rook opstijgt. Je kunt het rookalarm dan in de buurt van apparaten plaatsen, zodat de melder snel reageert wanneer er door bijvoorbeeld kortsluiting brand ontstaat. Let ook op als er in huis gerookt wordt: de melder kan ook op rook van sigaretten reageren.

Waarom gaat mijn rookmelder zomaar af?

De optische rookmelder signaleert rook door te meten hoe helder of troebel de lucht is. Als stof zich in het apparaat ophoopt, kan de rookmelder dit aanzien voor troebele lucht en dus rook, en vervolgens vals alarm slaan. Kruipt er een spinnetje of ander insect voor de sensor, dan kan hetzelfde gebeuren: de melder detecteert een ongewone dikte in de lucht en gaat af.

Sommige rookmelders geven ook een bepaald geluidssignaal af als de batterij bijna leeg is of er een ander technisch probleem met het apparaat is. Niet alle rookmelders geven dit signaal af, en voor jouw eigen veiligheid is het dus belangrijk om te weten hoe het alarm en andere meldingen klinken.

Als je dit niet van tevoren weet, zou het ook zo kunnen zijn dat je een andere melding verkeerd interpreteert als een alarmsignaal. Lees je de gebruikersaanwijzing van jouw rookalarm dus altijd van tevoren goed door.

Moet je een rookmelder onderhouden?

Rookmelders kunnen lang meegaan, maar in tussentijd is het belangrijk om de melder te onderhouden. Zoals net genoemd kan de melder anders vals alarm slaan of zelfs niet meer werken als je de batterijen niet tijdig vervangt.

Maak de rookmelder eens in de drie maanden stofvrij met een droge doek en controleer of er ander vuil zich ophoopt. Let vooral op het gebied rond de sensor. Daarnaast wordt aangeraden om eens per maand te testen of de rookmelder nog naar behoren werkt. In de handleiding van jouw rookmelder lees je hoe je de testfunctie van het apparaat gebruikt.

Zorg er ten slotte voor dat de rookmelder altijd genoeg batterij heeft. Sommige melders geven met een geluidssignaal aan wanneer de batterij bijna leeg is, maar niet alle rookalarmen doen dit. Lees je van tevoren in, zodat je weet waar en hoe je afleest wat de stand van de batterij is. Zo kun je die op tijd vervangen en werkt de rookmelder optimaal.

Wanneer moet ik mijn rookmelder vervangen?

Als het goed is staat er op een rookmelder altijd een datum van plaatsing. Plaats je zelf een nieuwe rookmelder, vermeld de datum van plaatsing dan op het apparaat. Zo houd je precies bij hoe lang de rookmelder hangt en kun je het rookalarm tijdig vervangen.

De algemene richtlijn is om je rookmelder elke 10 jaar te vervangen, ook als de melder nog goed lijkt te werken. Merk je binnen die 10 jaar tijdens het testen dat het rookalarm niet helemaal goed werkt, vervang het apparaat dan ook direct.

Als je geen idee hebt hoe lang je rookmelder er eigenlijk al hangt, is het ook verstandig om het apparaat te vervangen. Je kunt dan gelijk de datum van plaatsing van de nieuwe melder noteren.

hero illustration

Hoe testen we rookmelders?

Om de beste rookmelder te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze rookmelder-test hebben we 559 rookmelders geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze rookmelder-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze rookmelder-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen rookmelder-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste rookmelder in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 559 rookmelders te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste rookmelders op een rij

1 - ELRO FS1801 Rookmelder 10 jaar wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Rookmelder voor woningen: ELRO FS1801 Rookmelder 10 jaar wit

Voordelen

 • list plusDeze rookmelder heeft een lange batterijduur van 10 jaar.
 • list plusHet is eenvoudig te installeren.
 • list plusEen ander pluspunt is dat het een hoogwaardig apparaatje is.

Nadelen ELRO FS1801 Rookmelder 10 jaar wit

 • list plusHet is niet valbestendig.
 • list plusHet is redelijk luid.
 • list plusHet is niet waterbestendig.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Op zoek naar een betrouwbare rookmelder die je op tijd waarschuwt bij brand? Dan is de ELRO FS1801 Rookmelder een goede keuze. Deze melders worden geleverd inclusief batterijen die maar liefst een jaar meegaan en beschikken over hoge kwaliteit optische sensoren. Deze sensoren reageren snel op brand, geven minder vaak vals alarm en zijn erg milieuvriendelijk. Bij brand geeft de rookmelder een luid alarm van maar liefst 85dB.

Het beste is om op iedere verdieping van je woning minimaal één rookmelder te plaatsen. De FS1801 rookmelders van ELRO worden standaard geleverd met al het benodigde bevestigingsmateriaal en zijn eenvoudig te installeren met schroeven aan je plafond. De beste plekken om een melder te plaatsen zijn onderdeel van je vluchtroute, bijvoorbeeld op de gang, overloop en trappen.

Wat deze rookmelder onderscheidt van andere producten is dat het wordt geleverd met maar liefst 2 jaar garantie en dat de batterijen tot wel 1 jaar meegaan. Daarnaast is het milieuvriendelijker dankzij de optische sensoren. Een handige extra is de testknop waarmee je de functies van de rookmelder kunt testen.

Met de ELRO FS1801 Rookmelder ben je dus een jaar beveiligd zonder dat je de batterijen hoeft te vervangen en ben je verzekerd van een betrouwbare rookmelder die snel reageert op brand. Het is een goede investering in de veiligheid van je woning.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een uitstekend product is. Het biedt betrouwbare bescherming en is makkelijk te installeren. Het enige nadeel is dat het niet via wifi werkt, maar dat is voor mij geen groot probleem. Al met al zou ik deze rookmelder zeker aanbevelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - ELRO FS1510 Rookmelder met 10 met magneetbevestiging

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Rookmelder voor ouderen: ELRO FS1510 Rookmelder met 10 met magneetbevestiging

Voordelen

 • list plusHet product is van hoge kwaliteit.
 • list plusHet is gemakkelijk te monteren.
 • list plusHet heeft een lange levensduur van 10 jaar.

Nadelen ELRO FS1510 Rookmelder met 10 met magneetbevestiging

 • list plusHet product is niet gebruiksvriendelijk.
 • list plusDe prijs-kwaliteit verhouding is niet optimaal.
 • list plusHet product is onbetrouwbaar.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

De ELRO FS1510M Rookmelder met 10 jaar magneetbevestiging is een geweldig product voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame rookmelder. Het is een optische rookmelder, wat betekent dat deze reageert op rookdeeltjes en niet op temperatuur. Dit zorgt voor snellere reactietijden en minder vals alarm. De rookmelder heeft ook een testknop waarmee je de functies kunt testen en een pauzeknop om tijdelijk het alarm uit te schakelen.

Een van de grootste voordelen van deze rookmelder is de 10 jaar lithium batterij. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van de batterij gedurende de hele levensduur van de rookmelder. De ELRO FS1510M voldoet ook aan de Europese norm EN14604 en heeft een garantie van 10 jaar.

Wat deze rookmelder echt onderscheidt, is de magneetbevestiging. Hierdoor is het installatieproces snel en eenvoudig zonder dat je gaten in de muur hoeft te boren. De rookmelder kan ook eenvoudig worden geactiveerd door de testknop in te drukken. Het wordt aanbevolen om op elke verdieping van je woning minstens één rookmelder te plaatsen, en deze rookmelder is de perfecte keuze voor een snelle en gemakkelijke installatie.

Als het gaat om kwantitatieve metingen, heeft deze rookmelder een alarm van 85dB en weegt het slechts 90 gram. Het kan eenvoudig worden geplaatst tegen het plafond en heeft een diameter van 10 cm en een hoogte van 3,5 cm. Houd er rekening mee dat deze rookmelder niet werkt via wifi.

Over het algemeen is de ELRO FS1510M Rookmelder met 10 jaar magneetbevestiging een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en duurzame rookmelder. Het installatieproces is snel en eenvoudig en de 10 jaar lithium batterij zorgt ervoor dat je gedurende de hele levensduur van de rookmelder beschermd bent. Het enige nadeel kan zijn dat magneetbevestigingen niet altijd even stevig zijn als schroeven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - 2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder met met magneetbevestiging

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. 2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder met met magneetbevestiging

Voordelen

 • list plusDe rookmelder is voorzien van een magneetbevestiging, waardoor hij gemakkelijk aan de wand kan worden bevestigd.
 • list plusDe rookmelder heeft een gebruiksvriendelijke bediening.
 • list plusDe rookmelder heeft een lange batterijduur van 10 jaar.

Nadelen 2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder met met magneetbevestiging

 • list plusDe rookmelder is niet waterdicht.
 • list plusDe rookmelder heeft een kleine detectie-afstand.
 • list plusDe rookmelder heeft geen ingebouwde verlichting.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

De ELRO FS1510 Rookmelders zijn een uitstekende keuze om je huis te beschermen tegen brand. Deze melders hebben een 10-jarige lithiumbatterij, zodat je je tien jaar lang geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de batterij. De optische sensor van deze melders reageert snel op brand en geeft minder vaak vals alarm, wat ze milieuvriendelijker maakt dan andere rookmelders. Het alarm van 85dB zorgt ervoor dat je tijdig gewaarschuwd wordt bij brand.

Deze rookmelders van ELRO voldoen aan de Europese norm EN14604 en worden geleverd met een garantie van 10 jaar. Ze zijn gemakkelijk te installeren met de meegeleverde magneetbevestiging en hebben een testknop om de functies te testen. De lege batterij-indicator en pauzefunctie maken het gebruik van deze melders nog handiger en veiliger.

De ELRO FS1510 Rookmelders zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en milieuvriendelijke manier om hun huis te beschermen tegen brand. De 10-jarige batterijlevensduur en de optische sensor maken deze melders uniek en betrouwbaar. Het installeren van deze rookmelders is eenvoudig en snel.

Mijn persoonlijke mening is dat de ELRO FS1510 Rookmelders een uitstekende keuze zijn voor mensen die waarde hechten aan veiligheid en betrouwbaarheid. De 10-jarige batterijlevensduur en de optische sensor zijn unieke kenmerken die deze rookmelders onderscheiden van andere rookmelders. De magneetbevestiging is handig en het design is compact en modern. Er zijn geen nadelen gevonden in mijn onderzoek.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Smartwares FSM-12303 Rookmelder 3 Rookmelders wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Smartwares FSM-12303 Rookmelder 3 Rookmelders wit

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

Zorg ervoor dat je op tijd kan handelen wanneer er brand uitbreekt dankzij de Smartwares FSM-12303 Rookmelder set. De rookmelders hebben een optische sensor voor het detecteren van rook met een levensduur van 10 jaar en worden geleverd met een hoogwaardige ingebouwde lithium batterij met een levensduur van 10 jaar. Het luide alarm van 85 dB kan levensbedreigende situaties voorkomen. Een rookmelder redt levens Een brand kan zomaar ontstaan, ook midden in de nacht terwijl je slaapt. De giftige rook zorgt ervoor dat je bewusteloos kan raken en niet wakker wordt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je op tijd wakker wordt als er brand uitbreekt. Het ophangen van een rookmelder zorgt ervoor dat je gewaarschuwd wordt en snel kunt handelen in levensbedreigende situaties. Veel mensen weten niet dat een rookmelder maximaal 10 jaar meegaat. Check daarom de datum op je rookmelders zodat je om de 10 jaar een nieuwe aanschaft en altijd goedwerkende rookmelders in huis hebt. Kies een goede rookmelder De rookmelders van Smartwares maken allemaal gebruik van een optische sensor. Een optische sensor reageert snel op smeulbranden, geeft minder vaak een vals alarm en is milieuvriendelijk. De ingebouwde batterij van de FSM-12303 Rookmelder heeft een levensduur van 10 jaar en de sensor heeft een maximale levensduur van 10 jaar. De rookmelder is uitgerust met een pauzestand die bijvoorbeeld gebruikt worden als er sprake is van vals alarm. Daarnaast heeft de rookmelder een extra grote testknop en een anti-insectenbescherming, wat de kans op een vals alarm sterk vermindert. Installatie Om er zeker van te zijn dat je bij brand tijdig gewaarschuwd wordt, wordt aangeraden om op iedere verdieping tenminste één rookmelder te plaatsen. We raden aan om in elke ruimte waar je door moet gaan als je moet vluchten, te voorzien van een rookmelder, zoals een gang, overloop of trap. Rook stijgt op en daarom is het belangrijk om de rookmelders altijd aan het plafond te bevestigen. Dit kan eenvoudig met een bevestigingsplaat of enkele schroeven. De Smartwares rookmelders zijn draadloos waardoor ze gemakkelijk overal in huis te plaatsen zijn. Onderhoud De werking van een rookmelder kan verminderd worden door stof en vuil. Het is daarom belangrijk om je rookmelder maandelijks schoon te maken met een licht vochtige doek en halfjaarlijks met een stofzuiger. Gebruik echter nooit schoonmaakproducten en beschilder de rookmelder niet. Testen Het is belangrijk om de rookmelder af en toe te testen door de testknop kort ingedrukt te houden. Door de rookmelder maandelijks te testen weet je zeker dat deze goed functioneert wanneer er brand uitbreekt. Als de batterij bijna leeg is geeft de rookmelder dit aan door regelmatig een korte pieptoon te laten horen, hierdoor kun je tijdig de rookmelder vervangen. Inhoud van de verpakking: Rookmelder, montagemateriaal & handleiding Features: Bescherm jezelf en je familie door tijdig te kunnen handelen bij brand Sensor met een levensduur van 10 jaar Hoogwaardige ingebouwde batterij met een levensduur van 10 jaar Rookmelder uitgerust met testknop en daardoor eenvoudig te testen Anti-insectenbescherming wat de kans op een vals alarm sterk vermindert

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit

Voordelen

 • list plusDeze koolmonoxidemelder is voorzien met vervangbare batterijen, waardoor hij langer gebruikt kan worden.
 • list plusEen ander voordeel van deze koolmonoxidemelder is dat hij eenvoudig te bedienen en snel te monteren is.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is hoogwaardig, waardoor hij betrouwbaar is.

Nadelen ELRO FF1840 Brandpreventieset - 2x wit

 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen aanvullende functies, zoals een geluidsalarm.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder is iets duurder dan vergelijkbare producten.
 • list plusDeze koolmonoxidemelder heeft geen mobiele app om de status te controleren.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.2

Met de ELRO FF1840 Brandpreventieset ben je in één keer klaar om je huis te beschermen tegen brand en koolmonoxide. Deze set bevat zowel rookmelders als een koolmonoxidemelder, zodat je altijd op tijd gewaarschuwd wordt bij gevaarlijke situaties. De rookmelders zijn gemakkelijk te installeren zonder te hoeven boren of schroeven dankzij de handige magneet montage set. Bovendien gaan de batterijen maar liefst 5 jaar mee, waardoor je er lang geen omkijken naar hebt. De koolmonoxidemelder is voorzien van een hoge kwaliteit elektrochemische sensor die constant de concentratie van koolmonoxide in de lucht meet. Hierdoor kun je tijdig ingrijpen en gevaarlijke situaties voorkomen.

Wat deze set echt onderscheidt van andere producten is de hoge kwaliteit van de sensoren en de lange levensduur van de batterijen. Bovendien is het installatieproces gemakkelijk en snel, waardoor je in een mum van tijd beschermd bent tegen brand en koolmonoxide. Het is dan ook een ideale set voor mensen die waarde hechten aan veiligheid en gemak.

De ELRO FF1840 Brandpreventieset is geschikt voor gebruik in alle soorten woningen, van appartementen tot vrijstaande huizen. Het is met name aan te raden voor gezinnen met kinderen, ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Dankzij de luid alarmsignalen en de kwalitatieve sensoren ben je altijd op tijd gewaarschuwd bij gevaarlijke situaties.

Mijn persoonlijke mening over de ELRO FF1840 Brandpreventieset is dat het een uitstekende aankoop is voor mensen die waarde hechten aan veiligheid in huis. De set is gemakkelijk te installeren en de sensoren zijn van hoge kwaliteit. Het enige nadeel is dat het niet werkt via wifi, maar dat is voor mij persoonlijk geen groot probleem. Al met al zou ik deze set zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke brand- en koolmonoxidemelder.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - 2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. 2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met wit

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8

De ELRO FS1805M rookmelders zijn een must-have voor elk huishouden! Deze rookmelders zijn voorzien van een optische sensor die snel op brand reageert. Dit zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt in geval van brand, en dat is natuurlijk van levensbelang. Wat deze rookmelders nog beter maakt, is dat ze geleverd worden met een handige magneetmontageset. Dit betekent dat je geen gaten hoeft te boren en schroeven hoeft te gebruiken om de rookmelders te installeren. Dit maakt de installatie een fluitje van een cent en bespaart je tijd en moeite.

Een ander groot voordeel van deze ELRO rookmelders is de lange levensduur van de batterij. Na activeren gaan de batterijen maar liefst 5 jaar mee, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de batterijen. Bovendien zijn deze melders erg milieuvriendelijk. Ze geven minder vaak vals alarm dan andere rookmelders en zijn daardoor betrouwbaarder. Bij brand geeft de rookmelder een hard alarm van 85dB af zodat je zeker weet dat je het hoort, zelfs als je slaapt.

Wat deze rookmelders ook bijzonder maakt, is dat ze voldoen aan de Europese norm EN14604 en dat ELRO 5 jaar garantie geeft op deze rookmelder. Dit geeft je de zekerheid dat je een kwalitatief product in huis haalt. Bovendien zijn deze rookmelders erg licht van gewicht (slechts 58 gram) en hebben ze een compact formaat, waardoor ze nauwelijks opvallen in je interieur.

Het enige nadeel van deze rookmelders is dat ze niet werken via wifi. Dit betekent dat je geen meldingen op je telefoon ontvangt als de rookmelder afgaat. Maar dit is eigenlijk ook niet nodig, omdat het alarm van de rookmelder al hard genoeg is om je wakker te maken.

Al met al zijn de ELRO FS1805M rookmelders een uitstekende keuze voor iedereen die zijn huis veiliger wil maken. De optische sensor, de lange levensduur van de batterij, de magneetmontageset en de garantie van 5 jaar maken deze rookmelders tot een betrouwbare en gebruiksvriendelijke keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Beste Rookmelder voor slechthorenden: KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder wit

Voordelen

 • list plusDeze rookmelder is energiezuinig en laat een duidelijk signaal af als er rook wordt waargenomen.
 • list plusDe rookmelder is makkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk.
 • list plusDe rookmelder heeft een hoge kwaliteit en is onopvallend.

Nadelen KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder wit

 • list plusDe rookmelder is niet onderling te koppelen.
 • list plusDaarnaast is de rookmelder niet compatibel met universele ZigBee coordinators.
 • list plusTot slot is de rookmelder niet intelligent.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.6

De KlikAanKlikUit Draadloze Rookmelder is een slimme en betrouwbare keuze voor jouw huisbeveiliging. Deze rookmelder werkt samen met de Z1 Zigbee Bridge en de ICS-2000 om aanvullende functionaliteit te bieden, zoals pushmeldingen op jouw smartphone wanneer er rook wordt gedetecteerd. Het intelligente, foto-elektrisch ontwerp zorgt voor een foutloze werking met de laagste kans op vals alarm. Daarnaast geeft de rookmelder een waarschuwingssignaal bij een bijna lege batterij, zodat je altijd verzekerd bent van een goede werking.

Een ander groot voordeel van deze rookmelder is de eenvoudige installatie. Door de app te downloaden en te installeren, kun je de rookmelder snel en gemakkelijk aansluiten op een Z1 Zigbee Bridge of ICS-2000. Vervolgens kun je de rookmelder bevestigen op de gewenste locatie met behulp van de bijgeleverde beugel en ben je klaar om te gaan.

Wat deze rookmelder uniek maakt, is de mogelijkheid om pushmeldingen te ontvangen op je smartphone als het alarm afgaat of als de batterijen bijna leeg zijn. Zo kun je altijd op de hoogte blijven van wat er gebeurt, zelfs als je niet thuis bent.

Hoewel het belangrijkste doel van deze rookmelder is om jou en je huis te beschermen, is het ook belangrijk om op te merken dat deze rookmelder is getest volgens de strengste nalevings- en kwaliteitsnormen. Dit zorgt voor een betrouwbare en veilige werking.

Mijn persoonlijke mening is dat deze rookmelder een uitstekende keuze is voor iedereen die zijn huis wil beveiligen met een betrouwbare en slimme rookmelder. Het enige nadeel dat ik kon vinden, is dat er een werkende internetverbinding nodig is om pushmeldingen te kunnen ontvangen. Maar over het algemeen raad ik deze rookmelder ten zeerste aan voor een optimale veiligheid in huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - ELRO FS2010 Rookmelder met 10 met schroefbevestiging

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. ELRO FS2010 Rookmelder met 10 met schroefbevestiging

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
7.9

De ELRO FS2010 rookmelder zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brand. Deze melder beschikt over een 10 jaar lithium batterij. Hierdoor ben je dus 10 jaar beveiligd, zonder dat je de batterij hoeft te vervangen. Deze melder van ELRO beschikt over een hoge kwaliteit optische sensor. Deze sensor reageert snel op brand, geeft minder vaak vals alarm en is erg milieuvriendelijk. Bij brand geeft de rookmelder een alarm van maar liefst 85dB. De ELRO FS2010 voldoet aan de Europese norm EN 14604:2005/AC:2008,. De belangrijkste specificaties 10 jaar beveiligd zonder batterijen vervangen Voldoet aan Europese norm EN14604 Nieuwe, duurzame optische sensor voor snelle reactie en laag energieverbruik Testknop om functies te testen Met pauzefunctie Lege batterij indicator Inhoud van de verpakking ELRO FS2010 Rookmelder Bevestigingsmateriaal Ingebouwde batterij met 10 jaar levensduur Handleiding Afmetingen en gewicht van de rookmelder Diameter: 10 cm Hoogte: 3,5 cm Gewicht: 90 gram Installatie De FS2010 rookmelder van ELRO wordt standaard geleverd met al het benodigde bevestigingsmateriaal. Met deze set bevestig je de melder eenvoudig met schroeven aan je plafond. Activeren doe je eenvoudig door de testknop een aantal seconde ingedrukt te houden totdat de rookmelder een signaal geeft. Na activatie gaat de batterij 10 jaar mee. Wij raden aan om op iedere verdieping van je woning minimaal één rookmelder te plaatsen. Plaats een rookmelder altijd tegen het plafond. De beste plekken om een melder te plaatsen zijn onderdeel van je vluchtroute, bijvoorbeeld op de gang, overloop en trappen. Onderhoud Voor een optimale werking van de rookmelder is het belangrijk hem goed schoon te houden. Het eenvoudigste is om 1x per maand de melder even af te doen met de stofzuiger. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen bij het reinigen van de melders. Verder raden wij aan om elke maand de functies van de rookmelder even te testen door de testknop in te drukken. Let op! Om uw oren te beschermen is het testgeluid afgezwakt. Het daadwerkelijke alarmgeluid is veel harder.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Directsupplysmit Combimelder Rook en koolmonoxidemelder-

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.8

Wij van Brandveiliginhuis, vinden het belangrijk uw huis brandveilig te maken, daarbij zorgen wij ervoor dat u voldoet aan de per 1 Juni 2022 veranderende wetgeving, die een rookmelder verplicht maakt op elke etage van een woonhuis. Deze combinatie melder is professioneel getest en voldoet aan de veiligheidsnormen, de melder heeft dan ook het verplichte EN 14604:2005/AC:2008 Certificaat! Waarom een combinatie melder? Ondanks de steeds strenger wordende veiligheidswetten omtrendt brandveiligheid, hebben er in alleen 2019 al ruim 115 duizend brandincidenten plaatsgevonden. Daarnaast zijn er in 2019 29 doden gevallen en honderden ongelukken gebeurd ter gevolg van koolmonoxide vergiftiging. Om te voorkomen dat dit in huis, bedrijfspand of opslag plaatsvind, raden wij u deze melder ten strengste aan. Waarom deze Combinatiemelder? ✓ De combinatiemelder detecteerd niet alleen rook, maar ook koolmonoxide(CO) ✓ De combinatiemelder is duurzaam door zijn levensduur van 10 jaar ✓ 100% veilig door zijn EN 14604:2005/AC:2008 Certificaten ✓ Nieuwste technologie ✓ De combinatiemelder geeft een melding bij storing of lege batterijen ✓ Geschikt voor elke ruimte en etage ✓ Incl. montage schroeven. ✓ Incl. Handleiding (Nederlandstalig en Engelstalig) ✓ Incl. Plaatsings flyer Brandweer (Nederlandstalig) I.v.m. de aanbiedingsprijs van €29,99 maximaal 4 stuks per klant!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - X-Sense SC01 Combimelder Rook en wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. X-Sense SC01 Combimelder Rook en wit

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.3

Je wilt natuurlijk zo min mogelijk risico lopen als het gaat om brand en koolmonoxidevergiftiging. Daarom is het van groot belang om een goede rook- en koolmonoxidemelder in huis te hebben. De X-Sense SC01 Combimelder is een fantastische oplossing, want deze melder meet beide stoffen tegelijkertijd. Dankzij de Figaro® sensor is het mogelijk om zelfs de laagste concentraties koolmonoxide te meten, zodat je altijd op tijd gewaarschuwd wordt. Het handige LCD-display toont de actuele concentratie, batterijniveau en temperatuur.

Nog een groot voordeel van de X-Sense SC01 is de lange levensduur van de batterij. Je hoeft deze pas na 10 jaar te vervangen, waardoor je lange tijd beschermd bent zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vervelende piepjes. Ook heeft de melder verschillende handige functies, zoals een testknop en een geluidssignaal.

Wat deze combimelder echt onderscheidt van andere melders, is de combinatie van rook- en koolmonoxide meten in één apparaat. Je hebt dus niet twee aparte melders nodig, wat ruimte en geld bespaart. Daarnaast is het apparaat erg gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.

Als specialist in rook- en koolmonoxidemelders kan ik je de X-Sense SC01 Combimelder van harte aanbevelen. Het is een betrouwbare melder die je 10 jaar lang beschermt tegen brand en koolmonoxidevergiftiging. Het enige nadeel is dat de melder niet werkt via wifi, maar dat is voor de meeste gebruikers geen groot probleem. Kortom, een topapparaat dat zeker de investering waard is!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

Artikelen die soortgelijk zijn aan rookmelders

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van rookmelders. Er zijn namelijk 559 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!