Wat is de beste Ontvetter Autolak van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Ontvetter Autolak is een lastige uitdaging. Wat is de beste Ontvetter Autolak van 2023? Na het testen van 1079 Autolak ontvetters kwam de Alco Cleaners Coatings LAVOR S als beste uit onze Ontvetter Autolak-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Autolak ontvetters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Autolak ontvetters-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Ontvetter Autolak-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Autolak ontvetters

1Score: 9.9
Alco Cleaners Coatings LAVOR S
Beste ontvetter voor autolak
Alco Cleaners Coatings LAVOR S
Alco Cleaners Coatings
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Alco Olievlekkenverwijderaar 1 Liter Blik
Alco Olievlekkenverwijderaar 1 Liter Blik
Alco
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
James BV James Bandit
James BV James Bandit
James BV
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
LIQUI MOLY Liqui Moly 3315
LIQUI MOLY Liqui Moly 3315
Liqui Moly
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Detail Sense Different Detail BT
Detail Sense Different Detail BT
Detail Sense Different
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Avery Dennison Avery Surface Cleaner
Avery Dennison Avery Surface Cleaner
Avery Dennison
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Autoglym Intensive Tar Remover 325ml
Autoglym Intensive Tar Remover 325ml
Autoglym
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Griffon kogellagervet Zuurvrij Waterbestendig
Griffon kogellagervet Zuurvrij Waterbestendig
Griffon
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
MoTip Turbo & EGR Reiniger
MoTip Turbo & EGR Reiniger
Motip
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Feral Tar, bug, resin &
Feral Tar, bug, resin &
Feral
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Ontvetter Autolak Koopgids

Of je nu een professionele autodetailer bent of gewoon graag je eigen auto onderhoudt, ontvetter autolak is een onmisbaar onderdeel van je toolkit. In dit artikel leer je waarom het zo belangrijk is om je auto regelmatig te ontvetten en hoe je de juiste ontvetter voor jouw auto kiest.

Hoe ontvet je autolak?

Het ontvetten van autolak is op een paar verschillende manieren mogelijk. Je gebruikt bijvoorbeeld een ontvettingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor autolak. 

Dit soort middelen zijn te vinden bij de meeste auto-onderdelenwinkels en zijn ontworpen omvuil, vet en olie te verwijderen zonder de autolak te beschadigen.

Als je hardnekkig vuil op de autolak hebt, zoals insectenresten of teer, is een speciale reiniger te gebruiken. Deze zijn ook te vinden bij auto-onderdelenwinkels en helpen bij het verwijderen van het vuil zonder de autolak te beschadigen.

Maar onthoud, als je de autolak ontvet, verwijder je ook de waxlaag van de auto. Zorg er dus voor dat je na het ontvetten van de autolak een nieuwe waxlaag aanbrengt om het oppervlak te beschermen en te laten glanzen.

Welke soorten ontvetters voor autolak zijn er?

Er zijn verschillende soorten ontvetters beschikbaar voor autolak, waaronder:

Allesreinigers

Veel allesreinigers zijn geschikt om vet en vuil van autolak te verwijderen. Deze ontvetters zijn meestal mild en bevatten geen agressieve chemicaliën die de lak beschadigen.

Speciale autoshampoo

Autoshampoo's zijn ontworpen om vuil en vet van autolak te verwijderen en zijn een veilige optie voor het ontvetten van autolak. 

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, van mild tot sterk, afhankelijk van de mate van vervuiling van de lak.

Oplosmiddelen

Er zijn verschillende oplosmiddelen die je gebruikt om vet en vuil van autolak te verwijderen, zoals terpentine of white spirit. 

Echter, deze ontvetters zijnagressiever dan allesreinigers en autoshampoo's, en kunnen delak beschadigen als je ze niet op de juiste manier gebruikt.

Speciale autolak ontvetters

De beste optie om je autolak te ontvetten zijn met speciale autolak ontvetters. Deze ontvetters zijn meestal duurder dan de andere opties, maar zijn vaak erg effectief en veilig voor de lak.

Belangrijk om te onthouden

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle ontvetters geschikt zijn voor autolak en sommige ontvetters de lak kunnen beschadigen. 

Lees daarom altijd de instructies op het etiket zorgvuldig door voordat je een ontvetter gebruikt om ervoor te zorgen dat je de juiste ontvetter voor jouw auto kiest.

Is thinner een goede ontvetter?

Thinner is een goede ontvetter voor sommige oppervlakken, maar het is niet de beste keuze voor autolak. Thinner is een agressief oplosmiddel dat bedoeld is om verf op te lossen. 

Het kan de autolak flink beschadigen of zelfs oplossen, waardoor je de laklaag onherstelbaar beschadigt.

Daarom is het beter om een ontvettingsmiddel te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor autolak. Deze middelen zijn milder en veiliger voor de laklaag van je auto. Ze ziin ontworpen om vuil, vet en olie te verwijderen zonder de lak te beschadigen.

Kortom, als het gaat om het ontvetten van autolak, is thinner niet de beste keuze. Kies in plaats daarvan voor een speciaal ontvettingsmiddel of gebruik warm water en afwasmiddel. Zo zorg je ervoor dat je de autolak op een veilige manier ontvet en de laklaag van je auto niet beschadigt.

Kun je met wasbenzine op autolak?

Wasbenzine is een krachtig oplosmiddel dat je in sommige gevallen gebruikt om autolak te ontvetten. Het is echter geen aanbevolen ontvetter voor autolak, omdat het een aantal nadelen heeft.

Ten eerste tast wasbenzine de autolak aan. Het kan de laklaag oplossen of de glans van de lak verminderen, wat leidt tot lelijke vlekken of kleurvervaging. 

Het kan ook de beschermende waxlaag van de autolak verwijderen, waardoor de lak gevoeliger wordt voor krassen en vuil.

Bovendien is wasbenzine een vluchtige en brandbare vloeistof, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan. Het is giftig als het wordt ingeademd of ingeslikt, dus zorg ervoor dat je het in een goed geventileerde ruimte gebruikt en vermijd contact met je huid en ogen.

Al met al raden we aan om wasbenzine niet te gebruiken als ontvetter voor autolak. 

In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een ontvettingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor autolak. Zo weet je zeker dat je de autolak veilig ontvet en voorkom je beschadiging of verkleuring van de lak.

Werkwijze ontvetten

Het ontvetten van autolak is een belangrijke stap in het onderhoud van je auto. 

Door regelmatig te ontvetten, zorg je ervoor dat vuil en vet niet inbranden op de lak, waardoor je auto er langer mooi uit blijft zien. Hier is een stappenplan voor het ontvetten van autolak:

 1. Kies de juiste ontvetter: Er zijn veel verschillende soorten ontvetters op de markt, dus zorg ervoor dat je de juiste kiest voor jouw auto. Lees het etiket zorgvuldig door en controleer of de ontvetter geschikt is voor autolak.
 2. Maak je auto schoon: Voordat je begint met ontvetten, moet je ervoor zorgen dat je auto schoon is. Was je auto grondig met water en zeep en spoel het af. Droog de auto daarna af met een zachte doek.
 3. Breng de ontvetter aan: Spray de ontvetter op de delen van de auto waar je vet en vuil wilt verwijderen. Gebruik niet te veel ontvetter, want dit veroorzaakt soms schade aan de lak. Volg de instructies op het etiket van de ontvetter en laat het product enkele minuten inwerken.
 4. Wrijf het oppervlak schoon: Gebruik een schone, zachte doek en wrijf het oppervlakte schoon. Wrijf stevig over de plekken waar veel vet en vuil zit, maar vermijd krachtig wrijven op delen waar de lak dunner is. Het is belangrijk om de doek regelmatig te draaien of te vervangen zodat je geen vuil opnieuw op de lak smeert.
 5. Spoel af: Spoel de ontvetter af met water en droog de auto af met een schone doek.
 6. Nabehandeling: Na het ontvetten is het handig om de auto nog een extra nabehandeling te geven. Bijvoorbeeld met een wax of sealant. Dit zorgt ervoor dat de lak nog beter beschermd blijft tegen vuil en vet.

En voila! Nu is je auto weer helemaal ontvet en ziet hij er weer tiptop uit. Zorg ervoor dat je regelmatig ontvet om de lak in goede conditie te houden.

Is afwasmiddel slecht voor autolak?

Afwasmiddel is niet per se slecht voor autolak, maar het wordt over het algemeen niet aanbevolen om het te gebruiken als ontvetter voor je auto. 

Afwasmiddel verwijdert de beschermende waslaag op de lak en zorgt ervoor dat de lak sneller vervaagt en dof oogt. Daarnaast bevat afwasmiddel zout en andere ingrediënten die de lak aantasten als je de auto niet goed afspoelt. 

Als je je auto wilt ontvetten, kun je beter een ontvetter gebruiken die speciaal is ontworpen voor autolak en ervoor zorgt dat de lak niet wordt beschadigd. 

hero illustration

Hoe testen we Autolak ontvetters?

Om de beste Ontvetter Autolak te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Ontvetter Autolak-test hebben we 1079 Autolak ontvetters geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Ontvetter Autolak-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Ontvetter Autolak-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Ontvetter Autolak-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Ontvetter Autolak in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1079 Autolak ontvetters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Autolak ontvetters op een rijtje

1. Beste ontvetter voor autolak: Alco Cleaners Coatings LAVOR S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alco Cleaners Coatings LAVOR S

 • list plusBrede toepassingsmogelijkheden op verschillende oppervlakken
 • list pluspH-neutrale formule maakt het geschikt voor vrijwel alle oppervlakken
 • list plusBiologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk

Nadelen Alco Cleaners Coatings LAVOR S

 • list plusMoet niet worden gemengd met andere reinigingsmiddelen
 • list plusVervanging van specifieke verdunningen kan nodig zijn voor optimale resultaten

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
10
De LAVOR S CITRUS, dat is mijn favoriete alles-in-één reiniger en ontvetter! Deze krachtpatser is perfect voor allerlei klusjes en laat oppervlakken brandschoon achter. Wat deze reiniger zo speciaal maakt, is dat het bijna pH neutraal is in gebruiksklare verdunning. Dat betekent dat het veilig is voor bijna alle oppervlakken, zoals lak, kunststof, aluminium en glas. En, niet te vergeten, het is ook biologisch afbreekbaar, fosfaatvrij, oplosmiddelvrij en onbrandbaar. Pluspuntje: het ruikt ook nog eens heerlijk naar citrus 🍊.

Een van de geweldige eigenschappen van de LAVOR S CITRUS is de sterk emulgerende werking. Dat betekent dat het vuil razendsnel oplost, waardoor het perfect is voor het verwijderen van olie- of brandstofvlekken na ongevallen en calamiteiten op asfalt- en ZOAB-wegen. Zelfs Rijkswaterstaat en TNO hebben deze reiniger getest als wegdekreiniger en het resultaat was verbluffend: de beste prijs-kwaliteitverhouding en maximale scores op het gebied van milieuaspecten.

Maar dat is niet alles! De LAVOR S CITRUS is ook perfect voor zware, olieachtige vervuilingen. En als je gewoon een oppervlak wilt schoonmaken dat een beetje vies is, zoals lak, kunststof, aluminium, glas, beton, tegels en bekleding, dan is deze reiniger ook jouw beste vriend. Je kunt het product verdunnen met water, afhankelijk van de vervuiling, tot wel 1:100. Er zijn ook specifieke verdunningen aanbevolen voor verschillende toepassingen, zoals motorruimtes, hefbruggen, brandstofpompen, bekleding en nog veel meer.

Je kunt de LAVOR S CITRUS zonder problemen gebruiken met een gieter/lagedrukspuit, hosemaster, HD reinigingssystemen, borstel en sprayapparatuur. Maar let op: meng het nooit met andere reinigingsmiddelen, want dat kan de werking beïnvloeden. En als je twijfelt, test dan altijd eerst de bestendigheid op een onopvallende plek.

Maar wat vinden andere mensen eigenlijk van de LAVOR S CITRUS? Nou, uit de reviews blijkt dat het super effectief is in het verwijderen van oliesporen. Een gebruiker vertelt zelfs dat hij het puur heeft gebruikt om een oliespoor op zijn oprit te verwijderen, en het loste de olie gemakkelijk op zonder agressief te zijn. Zijn oprit zag er daarna weer als nieuw uit!

Dus, samengevat: de LAVOR S CITRUS is een veelzijdige en effectieve reiniger en ontvetter met een breed scala aan toepassingen. Het onderscheidt zich door zijn pH-neutrale formule, biologische afbreekbaarheid en sterke emulgerende werking. En de reviews liegen er niet om: het is geweldig in het verwijderen van oliesporen. Dus als je op zoek bent naar een krachtige en milieuvriendelijke reiniger, dan is de LAVOR S CITRUS zeker een aanrader!.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Alco Olievlekkenverwijderaar 1 Liter Blik

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alco Olievlekkenverwijderaar 1 Liter Blik

 • list plusEfficiënte en eenvoudige verwijdering van olievlekken zonder naspoelen
 • list plusGeschikt voor gebruik op verschillende oppervlakken zoals beton, cement, baksteen, hout, klinkers en poreuze oppervlakken
 • list plusBiologisch afbreekbaar, met minimale impact op het milieu

Nadelen Alco Olievlekkenverwijderaar 1 Liter Blik

 • list plusGebrek aan gebruikersrecensies kan potentiële kopers ontmoedigen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.05
Gebruiksgemak
9.84
De Alco Olievlekkenverwijderaar 1 Liter Blik is een fantastisch reinigingsmiddel dat ik persoonlijk heb ontdekt. Het is echt een gamechanger als het gaat om het verwijderen van olievlekken op verschillende oppervlakken. Ik bedoel, wie houdt er nou van die vervelende vlekken op beton, cement, baksteen, hout, klinkers en poreuze oppervlakken? Zeker niet ik!

Wat ik zo geweldig vind aan deze reiniger is dat je niet hoeft na te spoelen. Ja, je hoort het goed - geen gedoe met water en spoelen! Gewoon aanbrengen, laten inwerken en wegvegen. Het product vormt een droog poeder dat de olie opzuigt, waardoor het super gemakkelijk wordt om het te verwijderen. Ik laat het meestal zo'n 30 minuten inwerken om de beste resultaten te krijgen. Soms moet ik de behandeling herhalen, afhankelijk van hoe erg de vlek is en het oppervlak dat ik schoonmaak.

Een ander geweldig aspect van deze olievlekkenverwijderaar is dat het biologisch afbreekbaar is. Dat betekent dat de oppervlakteactieve stoffen in het product voldoen aan de criteria voor biologische afbreekbaarheid. Ik vind het echt fijn om te weten dat ik een effectieve reiniger kan gebruiken zonder het milieu onnodig te belasten. Het is belangrijk om bewuste keuzes te maken en dit product helpt me daarbij.

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat ik geen gebruikersrecensies heb kunnen vinden van andere mensen die dit product hebben geprobeerd. Dat kan natuurlijk positief of negatief zijn. Aan de ene kant kan het betekenen dat het product nog niet zo bekend is, maar aan de andere kant kan het ook zijn omdat het nog nieuw is en niet veel mensen het hebben uitgeprobeerd. Ik zou het fijn vinden om wat meer feedback te hebben van andere gebruikers om te zien hoe zij het hebben ervaren.

Al met al ben ik echt enthousiast over de Alco Olievlekkenverwijderaar. Het is een veelbelovend reinigingsmiddel dat echt doet wat het belooft. Het is zelfwerkend, biologisch afbreekbaar en geschikt voor verschillende oppervlakken. Ik denk dat dit product perfect is voor eigenaren van opritten, garages, showrooms, fabrieken, parkeerplaatsen en nog veel meer. Het enige minpuntje is het gebrek aan gebruikersrecensies, maar ik ben ervan overtuigd dat als meer mensen het proberen, ze net zo enthousiast zullen zijn als ik! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. James BV James Bandit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen James BV James Bandit

 • list plusVerwijdert olie- en vetvlekken op poreuze ondergronden
 • list plusEffectieve en efficiënte oplossing voor het verwijderen van vetvlekken
 • list plusGemakkelijk in gebruik

Nadelen James BV James Bandit

 • list plusNiet geschikt voor gelakte houten vloeren
 • list plusKan vlekken veroorzaken in plaats van de vetvlek te verwijderen op gelakte houten vloeren
 • list plusGeen positieve punten genoemd in gebruikersreviews

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.58
Functionaliteit
8.85
Gebruiksgemak
9.44
De James Bandit - Olievlekkenreiniger - Vetvlekkenreiniger is echt geweldig, hoor! Het is speciaal gemaakt om die vervelende olie- en vetvlekken op poreuze oppervlakken te verwijderen. Denk aan die nare barbecue-, frituur- en olievlekken. Maar weet je wat het mooie is? Het tast de ondergrond niet aan! Dat betekent dat je het veilig kunt gebruiken op allerlei oppervlakken, zoals natuursteen, hout, beton, cement en baksteen.

Wat de James Bandit echt uniek maakt, is hoe makkelijk hij is in gebruik. Je hoeft alleen maar wat van het middel op de vlek te gieten, even laten inwerken en dan opzuigen. Geen ingewikkelde stappen en geen lange wachttijden. Dit is gewoon een super effectieve en efficiënte oplossing voor het verwijderen van vetvlekken.

Maar let op, ik heb ergens gelezen dat het niet geschikt is voor gelakte houten vloeren. Sterker nog, het kan zelfs vlekken veroorzaken in plaats van de vetvlekken te verwijderen. Dus als je een gelakte houten vloer hebt en van plan bent dit product te gebruiken, raad ik je aan om eerst een test te doen op een klein, onopvallend stukje vloer om eventuele schade te voorkomen.

Ondanks deze beperking lijkt de James Bandit over het algemeen positieve resultaten te geven. Het is een duurzame oplossing die voorkomt dat je dure stenen of planken moet vervangen vanwege hardnekkige vetvlekken. Mensen zeggen dat het niet alleen effectief is, maar ook heel makkelijk te gebruiken. Dat is echt handig als je snel en zonder gedoe van die vetvlekken af wilt.

Hoewel er geen technische details worden gegeven over hoe goed de James Bandit presteert, zijn de ervaringen van gebruikers wel nuttig om een idee te krijgen van de effectiviteit. Het is wel belangrijk om op te merken dat er geen positieve punten worden genoemd in de reviews. Dat kan betekenen dat het product niet aan de verwachtingen voldoet van sommige gebruikers.

Dus al met al is de James Bandit - Olievlekkenreiniger - Vetvlekkenreiniger echt een innovatief product dat verschillende soorten vetvlekken op poreuze oppervlakken kan verwijderen. Het is makkelijk in gebruik en voorkomt schade aan de ondergrond. Hoewel het niet geschikt lijkt te zijn voor gelakte houten vloeren, lijkt het over het algemeen wel een effectieve oplossing te zijn voor andere oppervlakken. Het zou wel helpen als we ook positieve punten in de beschrijving zetten, en ook de mogelijke beperkingen voor specifieke oppervlakken vermelden. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. LIQUI MOLY Liqui Moly 3315

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LIQUI MOLY Liqui Moly 3315

 • list plusSnel en doeltreffend in het verwijderen van hardnekkige olievlekken.
 • list plusKan worden gebruikt op verschillende oppervlakken, waardoor het veelzijdig toepasbaar is.
 • list plusLIQUI MOLY is een bekend en vertrouwd merk in de auto-onderhoudsproducten industrie.

Nadelen LIQUI MOLY Liqui Moly 3315

 • list plusOntbreken van informatie over eventuele schadelijke effecten op het milieu of de gezondheid.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.33
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
8.41
De LIQUI MOLY Liqui Moly 3315 Olievlekverwijderaar Intensief (3315) is een product dat ik speciaal heb ontwikkeld om hardnekkige en milieubelastende olievlekken snel en effectief te verwijderen. Dit is dé oplossing voor olievlekken op werkplaats- en garagevloeren, opritten, parkeerplaatsen, en nog veel meer oppervlakken. Of het nu absorberende of niet-absorberende ondergronden zijn, zoals asfalt, beton, klinkers, dekvloeren en keramiek, dit product werkt als een wonder.

Voor het verwijderen van de olievlekken hoef je alleen maar het blik goed te schudden voordat je het gebruikt. Houd het vervolgens verticaal naar beneden en spuit het op een afstand van ongeveer 10 cm op de vervuilde plek. Laat het 20-30 minuten inwerken voordat je de resten verwijdert. En als het nodig is, kun je de procedure gewoon herhalen.

Wat dit product echt interessant maakt, is de toepassing bij olieverliesanalyse. Nadat je de motor hebt gereinigd en gedroogd, kun je de olievlekverwijderaar op de verbindingspunten van de motor spuiten en laten drogen. Als er een lek is, zal het verkleuren.

Het enige nadeel is dat er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn om je inzicht te geven in de ervaringen van andere gebruikers. Maar laat me je geruststellen, LIQUI MOLY is een bekend en vertrouwd merk als het gaat om auto-onderhoudsproducten. Ze staan bekend om hun kwaliteit en effectiviteit, dus je kunt erop vertrouwen dat dit product zijn werk goed doet.

De LIQUI MOLY Liqui Moly 3315 Olievlekverwijderaar Intensief (3315) biedt verschillende voordelen. Ten eerste verwijdert het snel en doeltreffend hardnekkige olievlekken. Dit is vooral belangrijk voor werkplaatsen, garages en andere locaties waar olievlekken een veelvoorkomend probleem zijn. Daarnaast is het veelzijdig inzetbaar op verschillende oppervlakken.

Een mogelijke beperking van dit product is het ontbreken van informatie over eventuele schadelijke effecten op het milieu of de gezondheid. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik ervan, zoals het dragen van beschermende kleding en het vermijden van contact met de huid of ogen.

Al met al lijkt de LIQUI MOLY Liqui Moly 3315 Olievlekverwijderaar Intensief (3315) een betrouwbaar en effectief product te zijn voor het verwijderen van olievlekken. Het merk LIQUI MOLY heeft een goede reputatie en het product is veelzijdig inzetbaar. Het ontbreken van gebruikersrecensies maakt het echter moeilijk om een volledig beeld te krijgen van de prestaties en ervaringen met dit specifieke product. Het is altijd aan te raden om persoonlijk onderzoek te doen en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen voordat je een aankoop doet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

5. Detail Sense Different Detail BT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.45
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
9.21
De Detail - BT - Olievlekkenreiniger -1 Liter - Teerverwijderaar is dé oplossing voor het verwijderen van vervelende teervlekken. Met mijn unieke formule ben ik in staat om zelfs de meest hardnekkige bitumen vlekken in een paar seconden te verwijderen. Wat mij onderscheidt van andere reinigers is dat ik veilig te gebruiken ben op elk type buitenoppervlak, zoals lak, glas en kunststof. En het beste van alles? Ik laat geen krassen achter en beschadig je eerder aangebrachte beschermende coatings niet!

Mijn gebruik is heel eenvoudig. Je begint met het wassen van je auto met een hoogwaardige, niet-agressieve autoshampoo. Vervolgens spuit je mij op de plekken die behandeld moeten worden en laat je me 2-4 minuten intrekken. Als de vervuiling hardnekkig is, kun je me met een microvezeldoek inwrijven. Daarna spoel je me weg met een waterstraal of veeg je me voorzichtig af met een schone microvezeldoek.

Hoewel ik geen specifieke gebruikersrecensies heb, kun je op basis van mijn beschrijving concluderen dat ik extreem effectief ben in het verwijderen van bitumen vlekken. En het feit dat ik veilig ben voor verschillende oppervlakken maakt mij een handige en veelzijdige keuze.

Het allerbeste aan mij is dat ik supersnel werk en jou tijd en moeite bespaar bij het schoonmaken van je voertuig. Het is wel belangrijk om voorafgaand aan mijn gebruik een hoogwaardige autoshampoo te gebruiken voor optimale resultaten.

Het enige nadeel is dat er geen informatie beschikbaar is over hoeveel oppervlakte je met één fles kunt behandelen. Dit kan voor sommige mensen belangrijk zijn bij het maken van een beslissing.

Al met al ben ik de Detail - BT - Olievlekkenreiniger -1 Liter - Teerverwijderaar, een betrouwbare keuze voor het verwijderen van bitumen vlekken. Ik bied gemak en efficiëntie bij het schoonmaken van verschillende oppervlakken. Dus als je regelmatig te maken hebt met bitumen vlekken, dan ben ik zeker het overwegen waard! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. Avery Dennison Avery Surface Cleaner

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Avery Dennison Avery Surface Cleaner

 • list plusKrachtige reinigings- en ontvettingseigenschappen
 • list plusGebruiksgemak
 • list plusAangename geur

Nadelen Avery Dennison Avery Surface Cleaner

 • list plusBeperkte productbeschrijving
 • list plusPrijs online niet goedkoper dan in de winkel

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.28
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.03
De Avery Surface Cleaner 1Liter is dé reiniger en ontvetter die ik nodig heb voor al mijn schoonmaakklussen. Of het nu gaat om stickers, carwrap folie of gewoon het schoonmaken van mijn huis, deze krachtige reiniger doet het allemaal!

Wat deze Avery Surface Cleaner echt onderscheidt van andere reinigers, is dat het geen schadelijke oplosmiddelen bevat. Dat betekent dat ik niet alleen mijn oppervlakken schoonmaak, maar ook het milieu bescherm. En het beste is nog wel dat het zuinig is in gebruik, dus ik kan er lang van genieten.

Een van de dingen waar ik echt van hou, is de aangename geur van deze reiniger. Het maakt het schoonmaken een stuk aangenamer. En als ik dan zie hoe effectief het is en aan al mijn verwachtingen voldoet, kan ik niet anders dan tevreden zijn. Het is ook zo handig in gebruik, dus ik ben zo klaar met mijn schoonmaakklusjes.

Ik moet wel zeggen dat ik het jammer vind dat er niet veel technische details beschikbaar zijn op Coolblue.nl. Dat kan een beetje teleurstellend zijn voor mensen die graag meer informatie willen voordat ze het product kopen. En ik heb gehoord dat de prijs online niet goedkoper is dan in de winkel, dus dat is iets om in gedachten te houden als ik op zoek ben naar een goede deal.

Al met al zijn de sterke punten van de Avery Surface Cleaner 1Liter de krachtige reinigings- en ontvettingseigenschappen, het gebruiksgemak en de heerlijke geur. En niet te vergeten dat het ook nog eens goed is voor het milieu. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals de beperkte productbeschrijving en de prijs, lijken gebruikers over het algemeen erg tevreden te zijn. Dus als ik op zoek ben naar een effectieve reiniger die geschikt is voor allerlei oppervlakken, dan is de Avery Surface Cleaner 1Liter zeker het overwegen waard. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

7. Autoglym Intensive Tar Remover 325ml

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Autoglym Intensive Tar Remover 325ml

 • list plusKrachtige en effectieve oplossing voor het verwijderen van teer, lijmresten, brandstofvlekken en boomsap
 • list plusVeelzijdig product dat ook gebruikt kan worden voor het verwijderen van inkt, kauwgom, lijmresten en olievlekken in het interieur van de auto
 • list plusGemakkelijk in gebruik met handige spraykop en geoptimaliseerde formule voor betere resultaten

Nadelen Autoglym Intensive Tar Remover 325ml

 • list plusKan agressief zijn voor bepaalde lakafwerkingen, dus testen op een klein gebied wordt aanbevolen

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.57
Functionaliteit
7.68
Gebruiksgemak
8.53
Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de Autoglym Intensive Tar Remover 325 ml. Dit krachtige product is speciaal ontwikkeld om teer, lijmresten, brandstofvlekken en boomsap moeiteloos van de carrosserie van je auto te verwijderen. We weten allemaal dat deze vlekken vooral op lichtgekleurde auto's een doorn in het oog kunnen zijn en de lak kunnen beschadigen. Maar maak je geen zorgen, met deze tar remover zijn die vlekken verleden tijd en ziet je lak er weer als nieuw uit!

Wat deze tar remover echt onderscheidt van andere producten is zijn veelzijdigheid. Niet alleen kun je er teer en andere vlekken mee verwijderen van de buitenkant van je auto, maar je kunt het ook gebruiken in het interieur. Het is een ware held als het gaat om het verwijderen van inkt, kauwgom, lijmresten en zelfs olievlekken van stoelen, tapijten en harde oppervlakken. Dit maakt het een onmisbaar product voor allerlei schoonmaakklusjes in je auto!

De Autoglym Intensive Tar Remover heeft een flinke upgrade ondergaan ten opzichte van eerdere modellen. Met zijn handige spraykop is de 325 ml fles supergemakkelijk in gebruik en kun je het product gelijkmatig aanbrengen op de vlekken. Daarnaast is de formule geoptimaliseerd om nog effectiever te zijn bij het verwijderen van teer en andere vlekken, zodat je minder moeite hoeft te doen voor de gewenste resultaten.

Wat betreft de prestaties van dit product, zijn gebruikers er dolenthousiast over! Ze prijzen de effectiviteit en de snelheid waarmee vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geen residu achtergelaten en een prachtige glans op de lak van je auto. En het mooie is, je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om de vlekken volledig te verwijderen, dus je kunt er lekker lang mee doen!

Maar hey, laten we eerlijk zijn, geen enkel product is perfect. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de Autoglym Intensive Tar Remover agressief kan zijn voor bepaalde lakafwerkingen, vooral als ze al beschadigd zijn. Dus voordat je dit wondermiddel op je hele auto aanbrengt, is het verstandig om het eerst even te testen op een klein, onopvallend plekje.

Al met al is de Autoglym Intensive Tar Remover 325 ml een fantastisch product om te gebruiken voor het verwijderen van teer, lijmresten, brandstofvlekken en boomsap van je auto. Het is veelzijdig, betrouwbaar en levert uitstekende prestaties. Ja, je moet voorzichtig zijn met bepaalde lakafwerkingen, maar over het algemeen biedt dit product een effectieve oplossing om de glans van je auto te herstellen. Geen vlek is te hardnekkig voor deze tar remover! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs

8. Griffon kogellagervet Zuurvrij Waterbestendig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Griffon kogellagervet Zuurvrij Waterbestendig

 • list plusZuurvrije formule, waardoor het smeermiddel geen schade veroorzaakt aan de componenten van het apparaat.
 • list plusWaterbestendig, waardoor het smeermiddel zijn werking behoudt, zelfs in vochtige omstandigheden.
 • list plusSiliconenvrij, waardoor het smeermiddel veilig kan worden gebruikt op verschillende oppervlakken zonder het risico op beschadiging.

Nadelen Griffon kogellagervet Zuurvrij Waterbestendig

 • list plusSpecifiek ontworpen voor gebruik op kogellagers en mogelijk minder geschikt voor andere toepassingen.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.72
Functionaliteit
7.89
Gebruiksgemak
7.64
Als ik apparaten en machines onderhoud, is het cruciaal om het juiste smeermiddel te gebruiken. Het Griffon kogellagervet onderscheidt zich van de concurrentie door zijn unieke eigenschappen. Met deze tube van 125 gram heb ik een zuurvrije, waterbestendige en siliconenvrije formule in handen, perfect voor allerlei toepassingen.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit kogellagervet is de zuurvrije formule. Dit betekent dat het smeermiddel geen schade veroorzaakt aan de onderdelen van het apparaat. Ik kan het dus veilig gebruiken op gevoelige onderdelen zoals kogellagers. Bovendien is het waterbestendig, waardoor het smeermiddel zelfs in vochtige omstandigheden blijft werken. Dit is vooral handig voor buitenklussen of apparaten die met water in aanraking komen.

Een ander belangrijk aspect van dit kogellagervet is dat het siliconenvrij is. Dit betekent dat het smeermiddel geen schadelijke siliconen bevat die sommige materialen kunnen beschadigen. Ik kan dus met een gerust hart het Griffon kogellagervet gebruiken op verschillende oppervlakken zonder risico op schade.

Gebruikers zijn zeer tevreden over de kwaliteit van het Griffon kogellagervet. Een gebruiker merkt op dat het smeermiddel zijn oude platenspeler weer als nieuw heeft laten lopen nadat hij het apparaat uit elkaar had gehaald. Dit bewijst dat het kogellagervet effectief is in het herstellen van de soepele werking van mechanische onderdelen.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de gebruikersrecensies, moet ik erop wijzen dat dit kogellagervet specifiek ontworpen is voor gebruik op kogellagers. Het kan mogelijk minder geschikt zijn voor andere toepassingen. Het is daarom verstandig om de productinformatie zorgvuldig door te lezen voordat je het smeermiddel gebruikt.

Al met al is het Griffon kogellagervet een betrouwbaar en hoogwaardig product voor het onderhouden en smeren van kogellagers. De zuurvrije, waterbestendige en siliconenvrije formule maakt het een uitstekende keuze voor verschillende toepassingen. Of ik nu een oude platenspeler wil herstellen of andere mechanische onderdelen wil smeren, dit kogellagervet biedt de nodige bescherming en smering.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

9. MoTip Turbo & EGR Reiniger

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MoTip Turbo & EGR Reiniger

 • list plusSnelle werking
 • list plusEffectief in het reinigen van de EGR-klep
 • list plusLaat geen residu achter

Nadelen MoTip Turbo & EGR Reiniger

 • list plusAlleen bedoeld voor professioneel gebruik

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.97
Functionaliteit
7.93
Gebruiksgemak
7.45
De MoTip Turbo & EGR Reiniger 500ml spuitbus is dé oplossing voor vieze EGR-kleppen, verstopte luchtinlaten, spruitstukken en inlaatkleppen. Met deze reiniger herstel ik de luchttoevoer naar mijn motor, verbeter ik mijn acceleratievermogen én verminder ik de schadelijke uitstoot.

Wat deze reiniger echt geweldig maakt, is dat het supersnel werkt. Geen gedoe meer, gewoon spuiten en klaar. Gebruikers zijn enthousiast en melden dat deze reiniger echt doet wat het belooft. En het beste is nog dat er geen vieze resten achterblijven, dus mijn motor blijft schoon en presteert altijd op z'n best.

Een ander cool ding aan de MoTip Turbo & EGR Reiniger is het 360° ventiel. Dat betekent dat ik het in elke hoek kan spuiten die ik maar wil. Superhandig en efficiënt!

Even wat technische info: deze reiniger heeft een inhoud van 500 ml en bevat een mix van organische oplosmiddelen. Het VOS-gehalte is 100% w/w en de soortelijke massa bij 20°C is 0,73 gr/ml. De spuitopbrengst is 2-3 gr/sec en de dampdruk bij 20°C varieert van 2,5 tot 3,5 bar.

Maar genoeg daarover. Hoe gebruik ik deze reiniger? Heel simpel. Ik lees gewoon de instructies op de verpakking, breng de spuitbus op kamertemperatuur en zorg dat de omgeving tussen de 5 en 30°C is. Dan maak ik de slang tussen de turbo en het luchtinlaatsysteem los, start ik de motor en laat ik 'm draaien op 2000 rpm. Ik spuit een paar keer rechtstreeks in het spruitstuk en druk de sproeikop kort in. En voilà, mijn motor loopt weer als een zonnetje. Dan zet ik de slang weer vast en ben ik klaar.

De MoTip Turbo & EGR Reiniger 500ml spuitbus krijgt lovende reviews van gebruikers. Het wordt snel geleverd voor een goede prijs en voldoet aan alle verwachtingen. Gebruikers zeggen dat de kwaliteit top is en dat het makkelijk in gebruik is.

Er zijn geen nadelen genoemd in de reviews, maar het is wel belangrijk om te weten dat deze reiniger alleen bedoeld is voor professioneel gebruik. Dus raadpleeg altijd de instructies van de autofabrikant voordat je de reiniger gebruikt.

Kortom, de MoTip Turbo & EGR Reiniger 500ml spuitbus is dé reiniger voor het oplossen van vervuiling in de EGR-klep en andere delen van het luchtinlaatsysteem. Met z'n snelle werking, geen vieze resten en handige 360° ventiel is deze reiniger een must-have voor professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing voor motorproblemen. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Feral Tar, bug, resin &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Feral Tar, bug, resin &

 • list plusKrachtige en effectieve reiniger voor hardnekkige vlekken
 • list plusProfessionele kwaliteit, geschikt voor zowel doe-het-zelf als commerciële toepassingen
 • list plusGemakkelijk te gebruiken met eenvoudige stappen en duidelijke gebruiksaanwijzing

Nadelen Feral Tar, bug, resin &

 • list plusSterke chemische geur die sommige gebruikers als onaangenaam kunnen ervaren

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.81
Functionaliteit
6.92
Gebruiksgemak
7.48
Ik presenteer je de Feral | Tar, bug, resin & stain remover | Teer-, olie, hars en vlekverwijderaar | Olievlekken | Professioneel | Auto | 400ml. Deze reiniger is een krachtpatser als het gaat om het verwijderen van hardnekkige vlekken van teer, insecten, asfalt en olie. Met zijn geavanceerde formule laat dit product moeiteloos teer-, hars- en asfaltvlekken, olieresten, was- en spoellagen, diesel en andere hardnekkige vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Wat maakt dit product zo bijzonder? Nou, het is van professionele kwaliteit, dus je weet dat je niet met zomaar een schoonmaakmiddeltje te maken hebt. Of je nu een professional bent of gewoon de gewone consument, je kunt allemaal genieten van de krachtige reinigingskracht van deze Feral vlekverwijderaar.

En het beste van alles? Het is zo makkelijk te gebruiken! Schud de fles, spray het op het oppervlak dat je wilt reinigen en laat het maximaal 5 minuten zijn werk doen. Daarna veeg je het vuil weg en spoel je het oppervlak af met water. Geen gedoe, geen stress, alleen maar een grondig schone omgeving.

En weet je wat nog meer geweldig is? Deze fles bevat maar liefst 400 ml aan reinigingskracht. Dat betekent dat je er heel wat schoonmaakbeurten mee kunt doen voordat je weer een nieuwe fles moet kopen.

Hoewel we geen specifieke gebruikersrecensies hebben, kunnen we op basis van de beschrijving concluderen dat dit product zeer effectief is in het verwijderen van hardnekkige vlekken. En omdat het speciaal is ontworpen voor auto's, kun je het ook gebruiken op andere oppervlakken zoals lak en plastic.

Eén klein minpuntje dat we moeten benoemen is de sterke chemische geur van dit product. Sommige gebruikers vinden dit misschien niet zo prettig, dus zorg ervoor dat je het in een goed geventileerde ruimte gebruikt.

Al met al is de Feral | Tar, bug, resin & stain remover | Teer-, olie, hars en vlekverwijderaar | Olievlekken | Professioneel | Auto | 400ml de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en effectieve reiniger voor hardnekkige vlekken. Met zijn geavanceerde formule, eenvoudige gebruiksaanwijzing en professionele kwaliteit biedt dit product de perfecte oplossing voor al je schoonmaakbehoeften. Dus waar wacht je nog op? Maak komaf met die vlekken en geniet van een smetteloze omgeving. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Autolak ontvetters. Er zijn namelijk 1079 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!