Wat is de beste OLED TV van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het kopen van een goede OLED TV is een moeilijke opgave. Wat is de beste OLED TV van 2024? Na het testen van 1292 OLED TVs kwam de SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C) als beste getest uit onze OLED TV-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de OLED TVs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 OLED TVs-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame OLED TV-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste OLED TVs

1Score: 9.7
SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)
Optimaal voor gamen en slank ontwerp
SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)
SAMSUNG
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Sony Bravia XR A95L OLED
Sony Bravia XR A95L OLED
Sony
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Sony XR-65A95K
Sony XR-65A95K
Sony
4Score: 8.8
LG 65" G3 OLED 4K
LG 65" G3 OLED 4K
LG
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
LG 65-inch B3 Series OLED
Hoge verversingssnelheid van 120 Hz met superieure HDR-ondersteuning
LG 65-inch B3 Series OLED
LG
6Score: 8.6
Samsung 55" S90C OLED 4K
Samsung 55" S90C OLED 4K
Samsung
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
LG OLED83C3
LG OLED83C3
LG
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
LG C2 42-Inch OLED (OLED42C2PUA)
LG C2 42-Inch OLED (OLED42C2PUA)
LG
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.4
Panasonic TX-65LZ2000B
Panasonic TX-65LZ2000B
Panasonic
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.9
Panasonic MZ2000B
Superieure audioprestaties en ideaal voor cinefielen
Panasonic MZ2000B
Panasonic
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Oled Tv Koopgids

Oled-schermen staan bekend voor hun geweldige contrastratio's en in het algemeen prachtige beeldkwaliteit. Dat zien we allemaal graag terug in onze tv's, dus het is wel zo handig om je een paar praktische zaken in te lezen voor je aankoop.

Waar staat Oled voor?

Oled staat voor de Engelse term "organic light emitting diode" ("organische light-uitstralende diode"). Een diode is een component met twee elektrodes die stroom slechts in één richting door laat stromen. Dankzij deze technologie geeft elke pixel individueel licht. Je leest hieronder hoe dit precies verschilt met de vooralsnog gebruikelijkere led-technologie.

Wat is het verschil tussen een oled en led tv?

Een led tv gebruikt lcd-technologie en heeft twee belangrijke onderdelen: een lcd-paneel en backlight, oftewel licht dat vanaf de achterkant van het beeld wordt geprojecteerd. Het lcd-paneel bevat pixels: de kleine, gekleurde stippen op basis waarvan een beeld tot stand komt. Zonder licht zijn ze onzichtbaar. Daarvoor dient dat backlight dus.

De 'led' in 'led tv' vertelt ons hoe het backlight tot stand komt. Voorheen was fluorescerend lcd-verlichting de standaard, maar deze methode is in vergelijking met led-verlichting inefficiënt en neemt veel ruimte in beslag. Hierbij werden "cold cathode fluorescent lamps" (CCFLs) gebruikt, terwijl hedendaagse led-verlichting kleinere, effectievere "light-emitting diodes" (LEDs) gebruikt.

Led tv's kennen verschillende verlichtingsmethodes. De verouderde CCFL backlighting tv's verlichtten de hele achterkant van het paneel met CCFLs. Full-array backlighting werkt hetzelfde, maar dan met effectievere leds. Edge lighting verlicht het paneel vanaf minstens één kant van het scherm: onder, onder en boven, links en rechts of alle vier.

Bij oled is dit niet het geval. Oled staat zoals gezegd voor "organic light-emitting diode". Oled tv's hebben de positieve eigenschap dat elke diode en dus elke pixel individueel verlicht en uitschakelt. Hierdoor vervalt het backlight volledig.

De voordelen hiervan zijn omvangrijk. Zo zijn oled-schermen dunner, flexibeler en soms zelfs rolbaar. Het grootste voordeel in vergelijking met led-panelen is dat de onafhankelijkheid van elke pixel tot een ongeëvenaard contrastratio leidt. Staat hij uit, dan is het beeld in dat gebied ook écht zwart, zonder grijze waas. Led-verlichting blijft daarentegen altijd aan staan, ook als het beeld 'zwart' is.

Oled tv's zijn bovendien minstens honderd keer sneller dan led tv's. Daardoor zien snelle scènes er veel vloeiender uit op het scherm. Ook biedt deze technologie gunstigere kijkhoeken tot wel 180°. Dit alles leidt uiteindelijk ook tot een steviger prijskaartje. De ontwikkeling van zulke technologieën vergt namelijk enige investering.

Is Qled hetzelfde als oled?

Nee, Qled staat voor "Quantum light-emitting diode" en is een type led dat Samsung op de markt heeft gebracht (nadat Sony het bedacht had). Het is dan ook een 'normale' led tv, maar dan met nanodeeltjes genaamd "quantum dots" die de helderheid en kleursaturatie een enorme boost geven.

Waarom zijn er geen kleine oled tv's?

Het kleinste oled-scherm is op dit moment 48 inches, wat nog steeds niet bepaald 'klein' is. Waarom dat zo is, is een kwestie van speculatie. Het lijkt erop dat er geen kleine oled tv's op de markt zijn, omdat de voordelen van oled deels wegvallen in een klein scherm. De prijs van de technologie valt hierdoor niet meer te rechtvaardigen in kleine tv's.

Wat is doorbranden?

Dit is een fenomeen dat soms bij oled-schermen voorkomt en staat ook bekend als "burn-in" . Hierbij blijft een stilstaand stuk van een beeld, zoals een kanaallogo, als een spookachtige afdruk achter op het scherm zelfs als het beeld verandert of als je van kanaal wisselt. Dit is het gevolg van ongelijkmatige achteruitgang van de pixels.

Gelukkig is de meeste burn-in slechts tijdelijke beeldretentie. Dit vervaagt na een paar minuten als je – aansluitend op het bovengenoemde voorbeeld – van kanaal verandert. Permanente burn-in is dan ook niet het product van een eenmalige, lange kijksessie, maar van een patroon. Kijk jij elke dag van 3 tot 10 uur naar RTL 4, dan brandt het kanaallogo hiervan door.

Bij lcd- en/of led-schermen komt een soortgelijk fenomeen voor, maar veel minder vaak. Oled is opgebouwd uit organisch materiaal, wat naar verloop van tijd sneller vergaat dan de fosforbouwstenen van lcd- en led-schermen.

hero illustration

Hoe testen we OLED TVs?

Om de beste OLED TV te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze OLED TV-test hebben we 1292 OLED TVs vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze OLED TV-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze OLED TV-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne OLED TV-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste OLED TV in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1292 OLED TVs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste OLED TVs op een rij

1. Optimaal voor gamen en slank ontwerp: SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
9.37
Samsung GQ65S90CAT. Beeldschermdiagonaal: 165,1 cm (65"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: OLED, Beeldscherm vorm: Flat. Smart TV. Motion interpolation technologie: Motion Xcelerator Turbo Pro, Responstijd: 6 ms, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9. Formaat digitaal signaal: DVB-T2, DVB-C, DVB-S2, DVB-T. Wifi, Ethernet LAN. Kleur van het product: Zwart Flat 165,1 cm (65") OLED 4K Ultra HD 3840 x 2160 Pixels 16:9 6 ms Motion Xcelerator Turbo Pro DVB-T2, DVB-C, DVB-S2, DVB-T NTSC, PAL, SECAM Smart TV Internet TV Screen mirroring Wifi Ethernet LAN Bluetooth HDR-ondersteuning F 102 kWu 102 W

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Sony Bravia XR A95L OLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
9.59
De Sony Bravia XR A95L OLED TV is een veelzijdige en krachtige televisie die hoge waardering krijgt voor zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en uitgebreide mogelijkheden. Met perfect diepe zwarttinten, brede kijkhoeken en uitstekende bewegingsverwerking, levert het een uitstekende visuele ervaring voor verschillende doeleinden. Volgens een review van RTINGS is de TV "geschikt voor het bekijken in een helder verlichte kamer vanwege de hoge piekhelderheid en reflectiebehandeling," terwijl de lage invoervertraging en gamingfuncties gericht zijn op gamers. Bovendien verbeteren de opschalingsmogelijkheden en het brede kleurengamma de kijkervaring voor films en sport, waardoor het een veelzijdige optie is voor verschillende soorten content.

De uitstekende prestaties van de TV worden verder benadrukt door zijn goed gebouwde ontwerp, nieuwe interface gebaseerd op Google TV en krachtige processor, zoals benadrukt in een review van Digital Trends. Ondanks enkele beperkingen, zoals slechts twee HDMI 2.1-poorten, waarvan er één wordt gedeeld met de eARC-poort, valt de A95L op met zijn "uitzonderlijke geluidskwaliteit en indrukwekkende helderheidsniveaus," met een piekhelderheid van 1.350 nits voor piek wit en volledige schermhelderheid van meer dan 250 nits. De review benadrukt ook de minimale impact van de Auto Brightness Limiter en beschouwt het als de beste geteste TV, waarbij de audioprestaties, gebruikerservaring en beeldkwaliteit worden geprezen.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Sony Bravia XR A95L OLED TV zich door zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, veelzijdige gamingfuncties en gebruiksvriendelijke interface. Hoewel sommige gebruikers problemen hebben gemeld met het vinden van winkels en bugs met betrekking tot Dolby Vision HDR, maken de veelzijdigheid en uitstekende prestaties in verschillende situaties het tot een topkeuze op de OLED TV-markt.

Het is belangrijk om op te merken dat de beperkingen van de A95L OLED TV, zoals de beperkte HDMI 2.1-poorten en gemelde bugs, in overweging moeten worden genomen, vooral voor gebruikers die sterk afhankelijk zijn van meerdere apparaten met een hoge bandbreedte. Desalniettemin positioneren de sterke punten op het gebied van beeldkwaliteit, gamingfuncties en algehele gebruikerservaring het als een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige OLED TV.

Concluderend is de Sony Bravia XR A95L OLED TV een topoptie in de categorie OLED TV, uitblinkend in beeldkwaliteit, gamingmogelijkheden en gebruikerservaring. Ondanks enkele nadelen maakt zijn uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid het een overtuigende keuze voor een breed scala aan gebruikers, of het nu gaat om meeslepende filmavonden, intense gaming-sessies of gewoon genieten van verschillende content met superieure visuele en audiokwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Sony XR-65A95K

Loading ...

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
9.61
Gebruiksgemak
8.66
Ik ben enthousiast om de Sony XR-65A95K OLED TV te introduceren, een topklasse televisie met geavanceerde technologie en premium functies. Met een prijs van $2,999.99 voor het 55-inch model en $3,999.99 voor het 65-inch variant, heeft deze TV een strak design met minimale randen en een opvallende gebogen standaard, zoals vermeld door Tom's Guide. Trusted Reviews benoemt de introductie van duurzame materialen zoals Sorplas in de constructie, wat Sony's toewijding aan milieubewustzijn demonstreert. Bovendien bevat het functies zoals Dolby Vision Gaming ondersteuning, een nieuw game menu, en een Eco Dashboard voor het beheren van energieverbruik, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gaming en entertainment.

De A95K toont een combinatie van Sony's Cognitive XR-processor en Quantum Dot OLED-schermtechnologie, die volgens TechRadar uitstekende beeldkwaliteit en geluid levert via zijn Acoustic Surface-technologie. Deze samensmelting van geavanceerde technologieën is een belangrijk verkoopargument, waardoor levendige kleuren, superieure helderheid en indrukwekkende SDR-helderheid mogelijk zijn, zoals benadrukt door Tom's Guide. De 4K/120-mogelijkheid van de TV zet het apart voor gaming en entertainment, een functie die goed is ontvangen door consumenten en critici.

Echter, de A95K staat tegenover sterke concurrentie van Samsung's S95B QD OLED vanwege zijn hogere prijs, zoals opgemerkt door TechRadar. De Samsung variant biedt vergelijkbare functies zoals een indrukwekkend 4K Quantum Dot OLED-scherm, Acoustic Surface Audio+ geluidssysteem, en HDMI 2.1-functies voor gaming. De prijs van de A95K kan een beperking vormen, maar zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit en geluid, samen met de Cognitive Processor XR-engine voor geavanceerde slimme mogelijkheden, positioneren het als een premium optie in Sony's 2022 4K assortiment.

In het landschap van OLED TV's springt de Sony XR-65A95K OLED TV eruit vanwege zijn indrukwekkende combinatie van technologieën, waardoor het een topkeuze is voor consumenten die streven naar premium beeldkwaliteit, geavanceerde gaming mogelijkheden, en duurzaam design. Zijn superieure helderheid, brede kleurengamma, en lage input lag, gecombineerd met de innovatieve Cognitive Processor XR-engine, maken het een sterke mededinger op de markt. Hoewel de prijs een overweging kan zijn, blinkt de A95K uit in het leveren van een meeslepende kijk- en game-ervaring, waardoor het een waardevolle investering is voor degenen die compromisloze kwaliteit en geavanceerde functies zoeken.

Verkrijgbaar bij:

4. LG 65" G3 OLED 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 65" G3 OLED 4K

 • list plusUitzonderlijke beeldkwaliteit
 • list plusSuperieur contrast
 • list plusGoede prestaties in een lichte kamer
 • list plusSierlijk ontwerp
 • list plusOndersteuning voor Dolby Vision voor HDR

Nadelen LG 65" G3 OLED 4K

 • list plusGeen tafelstandaard
 • list plusComplexe afstandsbediening
 • list plusRommelige en minder gebruiksvriendelijke smart TV-interface

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.52
Functionaliteit
8.34
Gebruiksgemak
9.3
Ik ben de LG 65" G3 OLED 4K TV, en ik ben een topper in LG's OLED TV line-up. Mijn beeldkwaliteit is exceptioneel, met geweldige contrast en helderheid, zelfs in een lichte kamer. CNET prijst me om mijn "exceptionele beeldkwaliteit, geweldig contrast, beeld vanuit verschillende hoeken, en heldere prestaties in een lichte kamer." Mijn slanke ontwerp, mogelijkheid tot wandmontage, en ultradunne zilveren rand maken me een echte blikvanger. Maar ik mis een tafelstandaard en mijn afstandsbediening wordt als complex beschouwd. Mijn smart TV-interface wordt bekritiseerd als rommelig en minder gebruiksvriendelijk in vergelijking met andere opties. Ondanks mijn hoge prijs, ben ik de top van LG's OLED TV aanbod voor 2023, hoewel het 83-inch model enkele geavanceerde technologieën mist die te vinden zijn in de kleinere maten.

Ik val op met mijn strakke ontwerp en kritische poorten die naar buiten gericht zijn aan de linkerkant, en extra poorten die naar beneden gericht zijn, allemaal ondersteunend de HDMI 2.1 standaard. Maar de installatie voor wandmontage is complex, hoewel de apart verkrijgbare standaard eenvoudige installatie en kabelrouting biedt.

Als we kijken naar de Samsung S95C QD-OLED, ondersteunt de LG G3 OLED Dolby Vision voor HDR, terwijl de Samsung S95C HDR10+ ondersteunt. De LG G3 OLED is 70% helderder dan zijn voorganger, met een verwachte maximale helderheid van ongeveer 1274.422 nits. De Samsung S95C behaalde een maximale helderheid van 1369.364 nits. Volgens Tom's Guide overtreft de kleurverzadiging en nauwkeurigheid van de Samsung S95C de voorganger van de LG G3, maar mogelijke verbeteringen in het G3-model zouden tot een gelijkspel kunnen leiden. Vroege testresultaten geven aan dat de Samsung S95C QD-OLED misschien een lichte voorsprong heeft op de LG G3 OLED wat betreft prestaties.

Samengevat, de LG 65" G3 OLED 4K TV blinkt uit in het leveren van uitzonderlijke beeldkwaliteit, geweldig contrast, en heldere prestaties in een lichte kamer, waardoor ik een topkeuze ben voor degenen die een meeslepende kijkervaring zoeken. Mijn strakke ontwerp en ondersteuning voor Dolby Vision voor HDR versterken verder mijn aantrekkingskracht. Maar in vergelijking met mijn concurrenten, rechtvaardigen mijn hoge prijs en bepaalde gebruiksvriendelijkheidsproblemen misschien niet de aankoop voor sommige kopers van high-end TV's. Als beeldkwaliteit en helderheid de hoogste prioriteiten zijn, ben ik een overtuigende keuze, maar voor degenen die de beste kleurnauwkeurigheid en prestaties zoeken, past de Samsung S95C QD-OLED misschien net iets beter.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5. Hoge verversingssnelheid van 120 Hz met superieure HDR-ondersteuning: LG 65-inch B3 Series OLED

Loading ...

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
9.6

Verkrijgbaar bij:

6. Samsung 55" S90C OLED 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung 55" S90C OLED 4K

 • list plusIndrukwekkende bijna oneindige contrastverhouding voor perfecte zwarttinten en heldere kleuren
 • list plusGoede piekhelderheid in SDR en ondersteuning voor 4k @ 144Hz gaming
 • list plusOndersteuning voor variabele vernieuwingsfrequentie voor gaming graphics en volledige 4K120Hz via alle HDMI-poorten

Nadelen Samsung 55" S90C OLED 4K

 • list plusAgressieve ABL in heldere gebieden kan afleidend zijn
 • list plusLage kwaliteit content smoothing niet optimaal voor streamingdiensten met lage bitrates
 • list plusOverheersende en frustrerende gebruikersinterface met beperkte snelmenu-opties

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
8.55
Ik ben een enorme fan van de Samsung 55" S90C OLED 4K TV! Deze TV blinkt uit in verschillende situaties, waardoor het een topkeuze is voor gemengd gebruik, tv-shows, sport, videogames en HDR-films. Met een indrukwekkende bijna-oneindige contrastverhouding en perfecte zwarttinten, geweldige reflectiebehandeling, ongelooflijk heldere kleuren en uitzonderlijk brede kijkhoeken, biedt deze TV een fantastische kijkervaring. Gamers zullen dol zijn op de fantastische responstijd en ongelooflijk lage inputvertraging, en met ondersteuning voor 4k @ 144Hz biedt het een uitzonderlijke game-ervaring.

Wat deze TV echt opvallend maakt, is het dunne ontwerp en de ondersteuning voor volledige 4K120Hz en variabele verversingssnelheid voor alle vier de HDMI-poorten. Het wordt geleverd met een Tizen smart TV-systeem, Dolby Atmos-audio-ondersteuning en 4x HDMI 2.1-poorten, waardoor het een indrukwekkende keuze is voor een meer toegankelijk prijspunt. Met een strak en elegant ontwerp, donker geborsteld aluminium achterkant en een stijlvolle standaard, verbetert deze TV de esthetiek van elke ruimte. Bovendien biedt het slimme thuisfunctionaliteit, waaronder ondersteuning voor Amazon Alexa, Apple AirPlay 2 en Samsung SmartThings-compatibiliteit. Echter, de gebruikersinterface wordt bekritiseerd vanwege de overweldigende en frustrerende ervaring, met beperkte snelle menu-opties en een omslachtig invoerwisselproces.

Met een prijs van $1,899 / £1,999 / AU$3,299 voor de 55-inch versie, biedt de S90C een meer betaalbare route naar QD-OLED-technologie in vergelijking met zijn tegenhangers. De geluidskwaliteit is een verbetering ten opzichte van zijn voorganger en kan concurreren met mid-range TV's. De 65 en 77-inch versies zijn verkrijgbaar voor respectievelijk $2,099 / £2,499 / AU$4,299 en $3,199 / £3,599 / AU$6,799, waardoor er verschillende opties zijn voor verschillende voorkeuren en budgetten. De 83-inch versie met een regulier OLED-paneel is geprijsd op $4,999, waardoor het flexibiliteit biedt om aan diverse consumentenbehoeften te voldoen.

In vergelijking met het S95C-model, komt de S90C iets tekort in helderheid, maar biedt consistente en aantrekkelijke beelden. De betaalbaarheid en indrukwekkende functies maken het tot een potentiële optie voor een ander marktsegment en het een aantrekkelijke keuze voor degenen die een instappunt zoeken in QD-OLED-technologie. Kortom, de Samsung 55" S90C OLED 4K TV levert uitstekende prestaties in verschillende situaties, waardoor het een opmerkelijke concurrent is in de categorie OLED TV's. 📺

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. LG OLED83C3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.22
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
9.44
Brightness Booster OLED voor meer helderheid.
Verhoog de levendige schoonheid met LG OLED zelfoplichtende pixels. Brightness Booster tilt verfijningen door de α9 Gen 5 AI-processor naar een hoger niveau en levert tot 20% meer luminantie. Beelden zien er nu helderder uit met superieure lichtefficiëntie.

a9 Gen 5 AI Processor - Schoonheid ontmoet intelligentie
De intelligentie achter de schoonheid. In navolging van deep learning-ontwikkelingen verbetert LG's α9 Gen 5 AI-processor objecten op de voor- en achtergrond om natuurlijke diepte toe te voegen, en maakt kleuren spectaculair levendig en toch accuraat.

Diepe schaduwen, lichtgevende lichten
Zonder tegenlicht om hun impact te verzachten, bereiken zelfoplichtende pixels de diepste zwarttinten voor een scherp contrast in elk licht. De beelden zijn duidelijker, zodat je subtiele details kunt onderscheiden die je gewoonlijk over het hoofd ziet.

De details zetten de toon
Het gloednieuwe Dynamic Tone Mapping Pro gaat dieper om het beeld te verbeteren. Voorheen werden alleen de frames opgewaardeerd. Nu wordt de techniek toegespitst op 5000 blokken over het hele scherm voor levendige HDR tot in het kleinste detail.

Meeslepend surround-geluid - Het klinkt alsof je in de scène zit
De α9 Gen 5 AI-processor up-mixt 2-kanaals audio tot virtueel 7.1.2-kanaals geluid. Voel de actie en chaos om je heen, net alsof je de hoofdpersoon van de film bent.

Televisie voor jou
Inspiratie nodig voor een filmavond? ThinQ geeft aanbevelingen op basis van je smaak. Stel profielen in voor iedereen thuis om snel weer in hun favoriete tv-series te duiken en nieuws- en sportupdates op maat te ontvangen.

Een minimalistisch ontwerp
Met de smalle schermrand ga je helemaal op in het beeld, met niets dat je blik afleidt. Het ongelooflijk slanke ontwerp past naadloos in je huis met de stijlvolle Gallery Stand en Floor Stand.

Vind je formaat
Of je nu een scherm nodig hebt voor je game-cave of homecinema, met formaten van 42 inch tot 83 inch wacht je de ideale keuze.

Nu ben jij de hoofdrolspeler
Dolby Vision IQ en Dolby Atmos komen samen voor sensationele onderdompeling. Met behulp van LG's α9 Gen 5 AI-processor voegt Dolby Vision IQ met Precision Detail buitengewone diepte toe en haalt het subtiele texturen naar voren.

Al je favorieten op één plaats
Klaar voor de filmavond. Helemaal klaar voor een filmavond. Vind vrijwel alles om te bekijken op de beschikbare streaming-apps. Met Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV+, en HBO Max, plus LG kanalen, is er altijd wel iets spannends te zien.

Krachtige winnende machine
Speel nog beter met de eerste televisies in de industrie die Dolby Vision Gaming 4K bij 100Hz ondersteunen voor vloeiender en realistischer gamen. Met een responstijd van 1ms, NVIDIA G-Sync compatibiliteit, AMD FreeSync Premium, en VRR-ondersteuning, komt zelfs ultrasnelle actie helder en soepel over.

De nieuwe competitie van gaming
Met de naadloze toevoeging van GeForce Now en Stadia wacht er een hele cloud aan games op je om te spelen. Ontdek games waar je van houdt en vind nieuwe favorieten, rechtstreeks vanaf je televisie.

Lichte vorm, minder verpakking
LG OLED is gemaakt van composietmaterialen die 45% lichter zijn dan voorheen. Hij is verpakt met minder verpakking - een recyclebare kartonnen doos en een zakje voor de afstandsbediening op biobasis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. LG C2 42-Inch OLED (OLED42C2PUA)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.51
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
9.51
De LG OLED C2 beschikt over een 55 inch (140 cm) beeldscherm. Dankzij de OLED evo technologie kan het scherm een stuk hogere helderheid bereiken. De tv beschikt over meerdere HDR vormen en geeft een geweldige beeldkwaliteit.


Brightness Booster


Verhoog de levendige schoonheid met LG OLED zelfoplichtende pixels. Brightness Booster tilt verfijningen door de α9 Gen 5 AI-processor naar een hoger niveau en levert tot 20% meer luminantie. Beelden zien er nu helderder uit met superieure lichtefficiëntie.


Schoonheid ontmoet intelligentie


De intelligentie achter de schoonheid. In navolging van deep learning-ontwikkelingen verbetert LG's α9 Gen 5 AI-processor objecten op de voor- en achtergrond om natuurlijke diepte toe te voegen, en maakt kleuren spectaculair levendig en toch accuraat.


Oneindig contract


Zonder tegenlicht om hun impact te verzachten, bereiken zelfoplichtende pixels de diepste zwarttinten voor een scherp contrast in elk licht. De beelden zijn duidelijker, zodat je subtiele details kunt onderscheiden die je gewoonlijk over het hoofd ziet.


Dynamic Tone Mapping Pro


Het gloednieuwe Dynamic Tone Mapping Pro gaat dieper om het beeld te verbeteren. Voorheen werden alleen de frames opgewaardeerd. Nu wordt de techniek toegespitst op 5000 blokken over het hele scherm voor levendige HDR tot in het kleinste detail.


Echte bioscoopervaring


Dolby Vision IQ en Dolby Atmos komen samen voor sensationele onderdompeling. Met behulp van LG's α9 Gen 5 AI-processor voegt Dolby Vision IQ met Precision Detail buitengewone diepte toe en haalt het subtiele texturen naar voren.


Ultiem Gamen


Speel nog beter met de eerste televisies in de industrie die Dolby Vision Gaming 4K bij 100Hz ondersteunen voor vloeiender en realistischer gamen. Met een responstijd van 1ms, NVIDIA G-Sync compatibiliteit, AMD FreeSync Premium, en VRR-ondersteuning, komt zelfs ultrasnelle actie helder en soepel over.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Panasonic TX-65LZ2000B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Panasonic TX-65LZ2000B

 • list plusKrachtig geluidssysteem met toegewijde zij- en omhoog gerichte luidsprekers

Nadelen Panasonic TX-65LZ2000B

 • list plusBeperkte 4K 120fps HDMI-ingangen
 • list plusLogge smart-tv-platform
 • list plusHoge prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
7.91
Gebruiksgemak
8.89
De Panasonic TX-65LZ2000B OLED TV valt op als een eersteklas aanbod, bekend om zijn filmische kwaliteit en geavanceerde functies. Met een prijs van £2899 concurreert deze TV met toonaangevende OLED-modellen zoals de Sony A95KQD-OLED, de alleen in Europa verkrijgbare Philips OLED937 en LG's G2. Het beschikt over een krachtig geluidssysteem, compleet met een voetstukstandaard en zichtbare luidsprekerbalk, met speciale zij- en omhoog gerichte luidsprekers. De TV beschikt over vier HDMI-poorten, waaronder twee HDMI 2.1, voor de gaming liefhebbers. Het ondersteunt ook Dolby Vision voor een meeslepende kijkervaring. De 65-inch OLED TV maakt gebruik van de nieuwste LG OLED-paneeltechnologie, een warmtebeheersingssysteem en extra afstemming, resulterend in een uitzonderlijke beeldkwaliteit.

De integratie van het geluidssysteem van de TV en de geavanceerde beeldkwaliteit worden benadrukt, met een recensie die opmerkt: "Panasonic TX-65LZ2000B is een overtuigende keuze voor degenen die willen investeren in een eersteklas TV-ervaring." Voor degenen die de nadruk leggen op beeldprestaties boven geluid, wordt de TX-65LZ1500B aanbevolen, met een vergelijkbare beeldkwaliteit tegen een lagere prijs.

Op het gebied van technische vooruitgang bevat de TX-65LZ2000B een Master OLED Pro-paneel en HCX Auto AI System on Chip, wat resulteert in dynamische 4K-beeldkwaliteit en ondersteuning voor meerdere HDR-formaten. Er worden echter ook nadelen genoemd, zoals de beperkte 4K 120fps HDMI-ingangen en het logge smart TV-platform. Ondanks dit wordt de TV geprezen om zijn strakke ontwerp, minimale randen en draaibare voetstukstandaard, die esthetische en functionele behoeften adresseert.

In vergelijking met zijn voorgangers vertegenwoordigt de TX-65LZ2000B een kleine upgrade, met uitstekende beeldnauwkeurigheid en kwaliteit, met name voor filmliefhebbers die in donkere omgevingen kijken met een extern Dolby Atmos-geluidssysteem. De TV ondersteunt HDMI 2.1-ingangen voor gaming, hoewel het slechts twee ingangen heeft in vergelijking met concurrenten met vier. Het Home Screen 7.0 Smart TV en OS-systeem bieden toegang tot populaire apps en bieden soepele navigatie, waarmee diverse gebruikersvoorkeuren worden bediend.

In een markt vol met OLED-concurrenten onderscheidt de Panasonic TX-65LZ2000B zich met zijn krachtige geluidssysteem, geavanceerde beeldkwaliteit en gamingfuncties. Ondanks zorgen over de hoge prijs en beperkte HDMI-poorten, maken zijn uitstekende beeldkwaliteit, levendige kleuren en krachtige geluidssysteem het een overtuigende keuze voor degenen die een eersteklas TV-ervaring zoeken. 📺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Superieure audioprestaties en ideaal voor cinefielen: Panasonic MZ2000B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.64
Functionaliteit
9.16
Gebruiksgemak
8.93

The Electric shaver Panasonic ES-LV67-A803 (Refurbished A) is an exclusive, top-quality product for body care. If you are looking for the best personal hygiene products, the 100 % original Panasonic products are just what you’re looking for. • Product with plug: Yes
 • Type of plug: Plug EU
REFURBISHED: These are products that have been returned within their return period or display products that have occasionally been used for demonstrations; some are sold with some damage to the packaging or with the original packaging having been opened. All products have been checked, they include the official brand guarantee and are in perfect working order. Depending on their condition, they are classed as:
 • A+/ Perfect: products in perfect condition whose original packaging may have been opened or substituted by other packaging that is in very good condition.
 • A/ As New: products that are in perfect, as new, condition, their original packaging may have been opened, have some damage or may have been substituted by other packaging.
 • B/ Very Good: products that are in very good condition, with possible slight aesthetic imperfections, they function perfectly and their original packaging may have been opened or have some damage.
 • C/ Good Condition: products are in good condition, with possible aesthetic imperfections but working perfectly, their original packaging may have been opened or have some damage.
 • D/ Correct: Products in correct condition, with possible aesthetic imperfections or lacking an accessory, in perfect working condition and their original packaging may have been opened or have some damage.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van OLED TVs. Er zijn immers 1292 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!