Wat is de beste oled tv van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede oled tv is een moeilijke opdracht. Wat is de beste oled tv van 2023? Na het testen van 120 oled tvs kwam de LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs als beste uit onze oled tv-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de oled tvs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 oled tvs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame oled tv-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste oled tvs

1Score: 9.9
LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs
Beste OLED TV voor gamers
LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs
LG
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
LG C2 OLED55C21LA 55 inch zwart
LG C2 OLED55C21LA 55 inch zwart
LG
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver
LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver
LG
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Philips 55OLED807 - Ambilight (2022) beige
Philips 55OLED807 - Ambilight (2022) beige
Philips
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Coocaa 55S5G ​​Smart TV 55 zwart
Coocaa 55S5G ​​Smart TV 55 zwart
Coocaa
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Philips 55OLED855/12 55 inch 4K
Philips 55OLED855/12 55 inch 4K
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
LG C2 OLED48C26LB 48 inch zilver
LG C2 OLED48C26LB 48 inch zilver
LG
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Sony Bravia OLED XR-55A80L (2023) zwart
Sony Bravia OLED XR-55A80L (2023) zwart
Sony
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022
Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
LG OLED65CS6LA (2022) zwart/zilver
LG OLED65CS6LA (2022) zwart/zilver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Oled Tv Koopgids

Oled-schermen staan bekend voor hun geweldige contrastratio's en in het algemeen prachtige beeldkwaliteit. Dat zien we allemaal graag terug in onze tv's, dus het is wel zo handig om je een paar praktische zaken in te lezen voor je aankoop.

Waar staat Oled voor?

Oled staat voor de Engelse term "organic light emitting diode" ("organische light-uitstralende diode"). Een diode is een component met twee elektrodes die stroom slechts in één richting door laat stromen. Dankzij deze technologie geeft elke pixel individueel licht. Je leest hieronder hoe dit precies verschilt met de vooralsnog gebruikelijkere led-technologie.

Wat is het verschil tussen een oled en led tv?

Een led tv gebruikt lcd-technologie en heeft twee belangrijke onderdelen: een lcd-paneel en backlight, oftewel licht dat vanaf de achterkant van het beeld wordt geprojecteerd. Het lcd-paneel bevat pixels: de kleine, gekleurde stippen op basis waarvan een beeld tot stand komt. Zonder licht zijn ze onzichtbaar. Daarvoor dient dat backlight dus.

De 'led' in 'led tv' vertelt ons hoe het backlight tot stand komt. Voorheen was fluorescerend lcd-verlichting de standaard, maar deze methode is in vergelijking met led-verlichting inefficiënt en neemt veel ruimte in beslag. Hierbij werden "cold cathode fluorescent lamps" (CCFLs) gebruikt, terwijl hedendaagse led-verlichting kleinere, effectievere "light-emitting diodes" (LEDs) gebruikt.

Led tv's kennen verschillende verlichtingsmethodes. De verouderde CCFL backlighting tv's verlichtten de hele achterkant van het paneel met CCFLs. Full-array backlighting werkt hetzelfde, maar dan met effectievere leds. Edge lighting verlicht het paneel vanaf minstens één kant van het scherm: onder, onder en boven, links en rechts of alle vier.

Bij oled is dit niet het geval. Oled staat zoals gezegd voor "organic light-emitting diode". Oled tv's hebben de positieve eigenschap dat elke diode en dus elke pixel individueel verlicht en uitschakelt. Hierdoor vervalt het backlight volledig.

De voordelen hiervan zijn omvangrijk. Zo zijn oled-schermen dunner, flexibeler en soms zelfs rolbaar. Het grootste voordeel in vergelijking met led-panelen is dat de onafhankelijkheid van elke pixel tot een ongeëvenaard contrastratio leidt. Staat hij uit, dan is het beeld in dat gebied ook écht zwart, zonder grijze waas. Led-verlichting blijft daarentegen altijd aan staan, ook als het beeld 'zwart' is.

Oled tv's zijn bovendien minstens honderd keer sneller dan led tv's. Daardoor zien snelle scènes er veel vloeiender uit op het scherm. Ook biedt deze technologie gunstigere kijkhoeken tot wel 180°. Dit alles leidt uiteindelijk ook tot een steviger prijskaartje. De ontwikkeling van zulke technologieën vergt namelijk enige investering.

Is Qled hetzelfde als oled?

Nee, Qled staat voor "Quantum light-emitting diode" en is een type led dat Samsung op de markt heeft gebracht (nadat Sony het bedacht had). Het is dan ook een 'normale' led tv, maar dan met nanodeeltjes genaamd "quantum dots" die de helderheid en kleursaturatie een enorme boost geven.

Waarom zijn er geen kleine oled tv's?

Het kleinste oled-scherm is op dit moment 48 inches, wat nog steeds niet bepaald 'klein' is. Waarom dat zo is, is een kwestie van speculatie. Het lijkt erop dat er geen kleine oled tv's op de markt zijn, omdat de voordelen van oled deels wegvallen in een klein scherm. De prijs van de technologie valt hierdoor niet meer te rechtvaardigen in kleine tv's.

Wat is doorbranden?

Dit is een fenomeen dat soms bij oled-schermen voorkomt en staat ook bekend als "burn-in" . Hierbij blijft een stilstaand stuk van een beeld, zoals een kanaallogo, als een spookachtige afdruk achter op het scherm zelfs als het beeld verandert of als je van kanaal wisselt. Dit is het gevolg van ongelijkmatige achteruitgang van de pixels.

Gelukkig is de meeste burn-in slechts tijdelijke beeldretentie. Dit vervaagt na een paar minuten als je – aansluitend op het bovengenoemde voorbeeld – van kanaal verandert. Permanente burn-in is dan ook niet het product van een eenmalige, lange kijksessie, maar van een patroon. Kijk jij elke dag van 3 tot 10 uur naar RTL 4, dan brandt het kanaallogo hiervan door.

Bij lcd- en/of led-schermen komt een soortgelijk fenomeen voor, maar veel minder vaak. Oled is opgebouwd uit organisch materiaal, wat naar verloop van tijd sneller vergaat dan de fosforbouwstenen van lcd- en led-schermen.

hero illustration

Hoe testen we oled tvs?

Om de beste oled tv te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze oled tv-test hebben we 120 oled tvs geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze oled tv-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze oled tv-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen oled tv-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste oled tv in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 120 oled tvs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste oled tvs in een handige lijst

1. Beste OLED TV voor gamers: LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs

 • list plusDeze LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit grijs heeft een fantastische beeldkwaliteit met realistische kleuren en scherp beeld.
 • list plusMet verschillende geluidsmodi, waaronder Dolby Vision, biedt deze tv een unieke ervaring.
 • list plusDankzij Bluetooth 5 kun je gemakkelijk audioapparaten aansluiten op deze LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit grijs.

Nadelen LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs

 • list plusEr wordt geen handleiding bijgeleverd bij installatie van deze LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit grijs, waardoor het moeilijk kan zijn om de tv te installeren.
 • list plusDoordat er geen soundbar-aansluiting is, kun je geen hoogwaardig geluid produceren met deze LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit grijs.
 • list plusDeze LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit grijs heeft geen zonlicht op het scherm, waardoor je niet kunt genieten van echte lichtinval.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

De LG C1 55 inch OLED TV is een echte eyecatcher. Met zijn zelfoplichtende pixels levert deze OLED-tv een spectaculaire beeldkwaliteit en biedt het ontwerp tal van mogelijkheden. Deze TV is echt alles wat je zou willen van een TV, maar dan beter. Wat OLED uniek maakt, zijn de zelfoplichtende pixels. Dit zorgt voor een ongekend niveau van realisme en kleurprecisie, waardoor de kijkervaring ongeëvenaard is.

Met een schermdiagonaal van 55 inch en een maximale resolutie van 4K Ultra HD, biedt deze OLED TV een fantastische kijkervaring. De beeldverversing van 100 Hz zorgt voor vloeiende beelden en de HDR-technologie zorgt voor een indrukwekkend kleurenbereik. Daarnaast biedt deze TV toegang tot streamingdiensten zoals Disney+, de Apple TV-app en Netflix, zodat je al je favoriete films en tv-shows op één plek kunt vinden.

Een ander hoogtepunt van deze OLED TV is de Dolby Vision IQ- en Dolby Atmos-technologie. Dolby Vision IQ past de beeldinstellingen intelligent aan op basis van de inhoud en de omgeving, terwijl Dolby Atmos multidimensionaal surround-geluid produceert voor een meeslepende kijkervaring.

Het ontbreken van Local Dimming is een minpunt, maar het wordt ruimschoots gecompenseerd door de geweldige beeldkwaliteit en de vele functies die deze TV biedt. Deze OLED TV is perfect voor een thuisbioscoop-ervaring en zal je zeker niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen.

Bekijk prijs

2. LG C2 OLED55C21LA 55 inch zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG C2 OLED55C21LA 55 inch zwart

 • list plusEen groot pluspunt van deze oled tv is de uitstekende beeldkwaliteit.
 • list plusHet design van deze oled tv is mooi.
 • list plusEen derde pluspunt van deze oled tv is dat het makkelijk te verplaatsen is.

Nadelen LG C2 OLED55C21LA 55 inch zwart

 • list plusEen nadeel van deze oled tv is de hoge prijs.
 • list plusHet is niet mogelijk om de KPN afstandsbediening te koppelen aan deze oled tv.
 • list plusEen derde nadeel is niet gevonden voor deze oled tv.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

De LG C2 OLED55C21LA 55 inch zwart is een spectaculaire TV die je meeneemt naar een nieuwe dimensie van kijkplezier. Met de OLED evo-technologie en 100 Hz beeldverversing krijg je de meest levendige en realistische kleuren te zien. Het Local Dimming versterkt het contrast en zorgt voor diepe zwarttinten waardoor je subtiele details kunt onderscheiden die je gewoonlijk over het hoofd ziet. De HDR-technologie zorgt voor een breder kleurengamma en een helderder beeld.

De α9 Gen 5 AI-processor maakt gebruik van deep learning-ontwikkelingen om kleuren spectaculair levendig en toch accuraat te maken. Met Dolby Vision IQ en Dolby Atmos komt het geluid samen voor een meeslepende ervaring. Het minimalistische ontwerp met de smalle schermrand past naadloos in je huis.

De LG C2 OLED55C21LA 55 inch zwart is ook een krachtige winnende machine. Het ondersteunt Dolby Vision Gaming 4K bij 100Hz voor vloeiender en realistischer gamen. Met een responstijd van 1ms, NVIDIA G-Sync compatibiliteit, AMD FreeSync Premium, en VRR-ondersteuning, komt zelfs ultrasnelle actie helder en soepel over.

En er is meer! Je kunt helemaal klaar zijn voor een filmavond met de beschikbare streaming-apps zoals Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV+, en HBO Max, plus LG kanalen. ThinQ geeft aanbevelingen op basis van je smaak en je kunt profielen instellen voor iedereen thuis om snel weer in hun favoriete tv-series te duiken.

Kortom, de LG C2 OLED55C21LA 55 inch zwart is een TV die je niet wilt missen. Het biedt een ongekende kijkervaring met een superieur beeld en geluid. Het is perfect voor gamen, films kijken en het bekijken van je favoriete tv-series. Het enige nadeel is de prijs, maar als je op zoek bent naar de beste kwaliteit, dan is dit zeker de TV voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver

 • list plusHet beeld van deze oled tv is prachtig, met heldere kleuren.
 • list plusDeze oled tv heeft veel ingangen, waaronder HDMI, USB en Ethernet.
 • list plusDeze oled tv heeft een AI-functie voor beeld en geluid, waardoor de kijkervaring verbetert.

Nadelen LG OLED55CS6LA (2022) zwart/zilver

 • list plusDeze oled tv heeft geen koptelefoonuitgang, waardoor je geen privékoptelefoon kunt gebruiken.
 • list plusDeze oled tv heeft geen optie om te kiezen tussen een voet of wandbeugel.
 • list plusDeze oled tv heeft een zeer spiegelend scherm, wat kan afleiden tijdens het kijken en de kijkervaring kan verminderen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

De LG OLED55CS6LA is een OLED TV die je een geweldige kijkervaring biedt. Met zijn schermdiagonaal van 55 inch (140cm) en 4K Ultra HD-resolutie, zorgt deze TV ervoor dat je al je favoriete films en series in haarscherp beeld kunt bekijken. Wat deze TV uniek maakt, is de manier waarop de pixels individueel oplichten en uitschakelen, zonder achtergrondverlichting. Dit zorgt voor perfecte zwarte tinten en heldere lichte delen in het beeld. Het beeld is hierdoor niet alleen realistisch, maar ook meeslepend en levendig.

Een ander voordeel van de LG OLED55CS6LA is de a9 Gen 5 AI-processor, die ervoor zorgt dat alle beelden die je kijkt zo goed mogelijk in beeld komen. Of je nu een spannende film kijkt of een snelle game speelt, je krijgt altijd haarscherp beeld. Daarnaast biedt het WebOS 6.0 menu een groot aanbod aan streaming apps, zoals Netflix en Amazon Prime Video, waardoor je in een handomdraai je favoriete films en series kunt streamen.

Een klein nadeel van deze TV is dat hij geen local dimming heeft, waardoor het contrast niet helemaal optimaal is. Ook is het prijskaartje van deze TV vrij hoog, dus het is misschien niet voor iedereen weggelegd. Echter, als je op zoek bent naar een OLED TV die de beste kijkervaring biedt en je bereid bent om daarvoor te betalen, dan is de LG OLED55CS6LA zeker de moeite waard.

Al met al is de LG OLED55CS6LA een geweldige OLED TV die je een indrukwekkende kijkervaring biedt. Of je nu een film kijkt of een game speelt, je krijgt altijd haarscherp beeld en levendige kleuren. Het prijskaartje is misschien wat aan de hoge kant, maar als je op zoek bent naar de beste kijkervaring die er is, dan is deze TV zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Philips 55OLED807 - Ambilight (2022) beige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.1

Met de 55 inch Philips 55OLED807 - Ambilight (2022) bekijk je levensechte en kleurrijke beelden. Dankzij de Ambilight techniek verlicht de tv de wand achter de tv in de kleuren van het beeld. Dit resulteert in licht aan alle vier de kanten van de tv, een meeslepende kijkervaring en meer rust voor je ogen. De tv is uitgerust met een 4K OLED scherm. Dit scherm bevat individueel oplichtende of dimmende pixels, waardoor je beelden bekijkt met een krachtig contrast. Zo komen sterren in een sterrenhemel meer tot hun recht en zijn donkere horror scènes beter te volgen op klaarlichte dag. Door het 10 bit paneel en de HDR ondersteuning geniet je met deze tv van realistische en kleurrijke beelden. Tijdens een natuurdocumentaire spatten de kleuren van tropische vogels van het beeldscherm af en herken je verschillende tinten groen in een grasveld. Door de 100 hertz beeldverversing mis je niets van de actie tijdens het bekijken van snelle beelden. Zo volg je alle brokstukken tijdens een explosie in een actiefilm. De slimme P5 Gen5 processor verbetert de beelden van elke bron, waardoor je beelden altijd in de optimale kwaliteit bekijkt. Op het Android smart platform vind je al jouw favoriete apps zoals Netflix en YouTube.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Coocaa 55S5G ​​Smart TV 55 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.4

Met de Coocaa 55S5G Smart TV haal je een topkwaliteit OLED TV in huis die je de meest levendige kleuren laat zien. De 8,29 miljoen pixels zorgen voor een adembenemende kijkervaring en de HDR-technologie maakt het plaatje helemaal af. Het scherm is 55 inch groot en dat is precies de juiste maat voor een echte bioscoopervaring in je eigen huis.

Wat deze OLED TV van Coocaa echt onderscheidt van de concurrentie is de Android 10-serie. Hiermee ben je verzekerd van de nieuwste technologie en de beste prestaties. Je kunt ook genieten van alle apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store. Dit betekent dat je toegang hebt tot een enorme collectie aan entertainment, van Netflix tot YouTube en nog veel meer.

Als je op zoek bent naar de beste OLED TV voor je woonkamer, dan is de Coocaa 55S5G Smart TV zeker een goede keuze. De beeldkwaliteit is geweldig en je hebt toegang tot alle apps en content die je maar wilt. Het enige nadeel is dat het een beetje duurder is dan sommige andere opties op de markt, maar als je op zoek bent naar de beste kwaliteit, dan is het de investering zeker waard. Kortom, als je op zoek bent naar een OLED TV die echt iets extra's geeft, dan is de Coocaa 55S5G Smart TV de perfecte keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 februari in huis

Bekijk prijs

6. Philips 55OLED855/12 55 inch 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 55OLED855/12 55 inch 4K

 • list plusDe beeldkwaliteit van deze oled tv is ongeëvenaard, met diepe zwarttinten en levendige kleuren.
 • list plusDankzij het ambilight-systeem wordt de kijkervaring meeslepender en worden de ogen minder belast.
 • list plusDeze oled tv heeft een 4K-resolutie, waardoor elk detail haarscherp wordt weergegeven.

Nadelen Philips 55OLED855/12 55 inch 4K

 • list plusDe aansluiting voor een hoofdtelefoon is niet optimaal, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die graag met een hoofdtelefoon kijken.
 • list plusDe afstandsbediening heeft kleine knopjes en de android tv-versie is niet de nieuwste, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusDeze oled tv heeft moeite met het weergeven van snelle beeldfragmenten, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die veel actiefilms of sport kijken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.4

De Philips 55OLED855/12 is een OLED TV van 55 inch met indrukwekkende prestaties. Het beeld is scherp, verfijnd en heeft natuurlijke kleuren en een rijk contrast. De ambilight functie vult de hele kamer met de kleuren van het beeld, waardoor je echt in de film zit. Dit is waar Philips OLED-TV's zich van andere TV's onderscheiden. De Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteuning maakt het beeld en geluid in bioscoopkwaliteit. Hierdoor lijkt alles wat je in HDR kijkt levensecht. Ook is dit product geschikt voor Alexa. Je kunt je Philips Smart TV bedienen met je stem dankzij apparaten met Alexa, zoals Amazon Echo.

De Philips 55OLED855/12 heeft een P5-engine met AI. Dit betekent dat de Philips P5-processor met AI levensechte beelden levert die je het gevoel geven er zelf bij te zijn. Een AI-algoritme op basis van deep learning verwerkt beelden zoals het menselijk brein dat ook ongeveer doet. Het resultaat is dat je geniet van levensechte details en contrasten, rijke kleuren en vloeiende bewegingen. Verder heeft deze TV HDR10+, waardoor de beeldkwaliteit nog meeslepender en levensechter is. De dynamische metagegevens zorgen ervoor dat je TV de helderheidniveaus van frame tot frame aanpast.

Met Android TV is deze TV Simply Smart. Het biedt je de content die je wilt, wanneer je maar wilt. Het startscherm is aanpasbaar, zodat het je favoriete apps weergeeft. Hierdoor kun je eenvoudig je lievelingsfilms en -programma's bekijken of verdergaan waar je was gebleven. Ook kun je je Philips Android TV bedienen met de Google Assistent. Zo kun je je TV en meer bedienen met je stem. Wilt je content en apps zoeken, spelletjes spelen of antwoorden op het scherm zien? Vraag het gewoon.

Al met al is de Philips 55OLED855/12 een uitstekende keuze voor iedereen die van films en series houdt en een intense kijkervaring wil. Het enige nadeel is dat de TV geen local dimming heeft, maar de andere functies maken dit meer dan goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. LG C2 OLED48C26LB 48 inch zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG C2 OLED48C26LB 48 inch zilver

 • list plusDe beeldkwaliteit van deze oled tv is subliem.
 • list plusDeze oled tv heeft een stijlvol design.
 • list plusDeze oled tv is dun, waardoor het eenvoudig te verplaatsen is.

Nadelen LG C2 OLED48C26LB 48 inch zilver

 • list plusHet nadeel van deze oled tv is de prijzige prijs.
 • list plusHet is niet mogelijk om de KPN afstandsbediening te koppelen aan deze oled tv.
 • list plusEr zijn momenteel geen nadelen gevonden voor deze oled tv.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.5

Ben je op zoek naar de perfecte bioscoopervaring in je eigen huis? Zoek niet verder dan de LG C2 OLED48C26LB. Met een indrukwekkende 48 inch (122 cm) scherm en OLED evo technologie, levert deze TV een verbluffende beeldkwaliteit. Of je nu geniet van HDR-content of gewoon je favoriete programma kijkt, de helderheid en het contrast van de LG C2 OLED zorgen voor een ongeëvenaarde kijkervaring.

Een van de meest opvallende kenmerken van deze TV is het Oneindig Contrast. Dit betekent dat de zelfoplichtende pixels de diepste zwarttinten bereiken, waardoor de beelden scherp en helder zijn. Als je graag films kijkt of lekker wilt gamen, dan is de Dynamic Tone Mapping Pro een geweldige feature die zorgt voor levendige HDR tot in het kleinste detail.

Dolby Vision IQ en Dolby Atmos geven je ook een geweldige audio-ervaring. Samen met LG's α9 Gen 5 AI-processor, levert Dolby Vision IQ met Precision Detail een verbluffende diepte en subtiele texturen. En als je een gamer bent, dan is de LG C2 OLED perfect voor jou. Met een responstijd van 1ms, NVIDIA G-Sync compatibiliteit, AMD FreeSync Premium, en VRR-ondersteuning, zie je zelfs ultrasnelle actie helder en soepel.

Een nadeel van deze TV is dat het geen Local Dimming heeft, wat kan leiden tot minder nauwkeurige kleuren in sommige scènes. Maar over het algemeen biedt de LG C2 OLED een ongeëvenaarde kijkervaring, of je nu films kijkt, games speelt of gewoon TV kijkt. Het is een geweldige investering voor elke entertainmentliefhebber.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Sony Bravia OLED XR-55A80L (2023) zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.5

De Sony Bravia OLED XR-55A80L (2023) toont contrastrijke, realistische en levendige beelden. Op het OLED scherm bekijk je een sterk contrast door de individueel dimbare pixels in het scherm. Zo zijn de donkere delen van het beeld écht donker en zijn heldere beelden juist erg helder. Hierdoor onderscheid je bijvoorbeeld in een donkere scène alle details in de achtergrond. De A80L toont vloeiende beelden door de verversingssnelheid van 100 hertz. Zo blijft bijvoorbeeld de bal tijdens een voetbalwedstrijd altijd duidelijk zichtbaar en onderscheid je alle rondvliegende brokstukken tijdens een explosie in een actiefilm. Door het Acoustic Surface Audio + geluidssysteem komt het geluid uit het scherm. Hierdoor volgt het geluid specifiek de bewegingen op het scherm. Zo zijn series en films nog meeslepender. Op het Google TV smart platform vind je al jouw favoriete apps zoals Netflix en Youtube. Hier bekijk je moeiteloos de content die jij wil bekijken.

De Sony XR-55A80L is zeer geschikt voor de PlayStation 5 door extra handige functies die de ervaring vloeiender maken. Je sluit je spelcomputer aan met een hdmi 2.1 kabel en je geniet van een verversingssnelheid van 100 hertz in een 4K resolutie. Hierdoor komen je games vloeiend en haarscherp in beeld. De tv ondersteunt de Variable Refresh Rate. Deze functie zorgt ervoor dat de verversingssnelheid van je tv altijd hetzelfde is als die van je spelcomputer. Hierdoor ervaar je nooit haperingen tijdens het gamen en ben je je tegenstander een stap voor.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

9. Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022

 • list plusEen groot voordeel van deze gaming tv is de verbluffende beeldkwaliteit dankzij de 4K QD-OLED technologie, waardoor kleuren helder en levendig zijn.
 • list plusDe grootte van 55 inch zorgt voor een indrukwekkende kijkervaring, waardoor je helemaal opgaat in je game.
 • list plusDeze gaming tv heeft een snelle responstijd en lage input lag, wat zorgt voor een soepele en responsieve game-ervaring.

Nadelen Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022

 • list plusDeze gaming tv heeft een hoge prijs, wat het minder toegankelijk maakt voor gamers met een beperkt budget.
 • list plusDeze gaming tv heeft geen HDMI 2.1-poorten, wat betekent dat het niet de nieuwste technologie ondersteunt.
 • list plusDeze gaming tv heeft een beperkte kijkhoek, wat betekent dat het niet ideaal is voor groepen gamers die samen spelen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

De Samsung QE55S95B is een revolutionaire OLED TV met de nieuwste QD-OLED technologie. Het combineert Quantum Dot en OLED technologie en levert daardoor indrukwekkende kleuren en een hogere helderheid dan normale OLED tv's. Met een 55 inch scherm en een maximale resolutie van 4K Ultra HD, kun je genieten van diep zwart en heldere kleuren.

Wat deze TV onderscheidt van andere TV's is de Neural Quantum Processor 4K en de Quantum HDR OLED technologie. De Neural Quantum Processor 4K analyseert de scène en verhoogt de helderheid en contrast voor een optimale kijkervaring. De Quantum HDR OLED technologie zorgt ervoor dat zelfs de kleinste details niet onopgemerkt aan je voorbijgaan.

Een ander voordeel is de krachtige Color Mapping en OLED Brightness Booster die zorgen voor een ongekende helderheid, mooie kleuren, mooi contrast en veel details. De Quantum Dot-technologie zorgt voor een enorm kleurpalet.

Het enige nadeel is dat deze TV vrij prijzig is, maar het is het zeker waard. De Samsung QE55S95B is perfect geschikt voor het kijken van films en series in 4K Ultra HD en het spelen van videogames met een hoge beeldverversing van 100 Hz.

Al met al is de Samsung QE55S95B een uitstekende OLED TV die indrukwekkende kleuren, helderheid en contrast biedt. Het heeft een ultradun design en is een echte blikvanger in elke kamer. Als je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit en een geweldige kijkervaring, dan is deze TV zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

10. LG OLED65CS6LA (2022) zwart/zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

Met de LG OLED65CS6LA komen films, series en games levensecht en meeslepend in beeld. Dankzij het OLED scherm heeft de tv een krachtig contrast. Elke pixel op het scherm is een eigen lichtbron, die ook individueel uitschakelen. Zwarte delen van het beeld zijn hierdoor écht zwart en lichte delen van het beeld juist erg helder. Samen met de 10 bit kleurdiepte zorgt dit voor realistische beelden. Je ziet elk detail in een schaduw tijdens een spannende film of alle verschillende kleurtinten in een oerwoud bij een natuurdocumentaire. De a9 processor is het razendsnelle brein van de televisie. Deze analyseert alle beelden die je kijkt en zorgt dat deze zo goed mogelijk in beeld komen. Kijk je een voetbalwedstrijd? Dan zorgt de processor dat de bal tijdens een doelpunt haarscherp in beeld is. Speel je een snelle game? De a9 processor zorgt dat jij razendsnel reageert op alle vloeiende actie. In het WebOS 6.0 menu vind je een groot aanbod aan streaming apps, zoals Netflix, Amazon Prime Video en HBO Max. Zo stream je in een handomdraai je favoriete films en series.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van oled tvs. Er zijn immers 120 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!