Bestenu

Wat is de beste oled tv van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede oled tv is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste oled tv van 2023? Na het testen van 116 oled tvs kwam de LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs als beste getest uit onze oled tv-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de oled tvs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 oled tvs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame oled tv-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste oled tvs

1Score: 9.8
LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs
Beste OLED TV voor gamers
LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
LG OLED48C24LA (2022) zilver
Beste OLED TV voor interieurdesign
LG OLED48C24LA (2022) zilver
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
LG C2 OLED42C21LA 42 inch zwart
LG C2 OLED42C21LA 42 inch zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022
Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
LG C2 OLED55C24LA 55 inch zilver
LG C2 OLED55C24LA 55 inch zilver
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Coocaa 55S5G ​​Smart TV 55 zwart
Coocaa 55S5G ​​Smart TV 55 zwart
Coocaa
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
LG A2 OLED55A26LA 55 inch zwart
LG A2 OLED55A26LA 55 inch zwart
LG
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
LG OLED42C24LA (2022) zilver
LG OLED42C24LA (2022) zilver
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
LG C2 OLED65C25LB 65 inch zilver
LG C2 OLED65C25LB 65 inch zilver
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Samsung QD OLED 55S95B (2022) zilver
Samsung QD OLED 55S95B (2022) zilver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Oled Tv Koopgids

Oled-schermen staan bekend voor hun geweldige contrastratio's en in het algemeen prachtige beeldkwaliteit. Dat zien we allemaal graag terug in onze tv's, dus het is wel zo handig om je een paar praktische zaken in te lezen voor je aankoop.

Waar staat Oled voor?

Oled staat voor de Engelse term "organic light emitting diode" ("organische light-uitstralende diode"). Een diode is een component met twee elektrodes die stroom slechts in één richting door laat stromen. Dankzij deze technologie geeft elke pixel individueel licht. Je leest hieronder hoe dit precies verschilt met de vooralsnog gebruikelijkere led-technologie.

Wat is het verschil tussen een oled en led tv?

Een led tv gebruikt lcd-technologie en heeft twee belangrijke onderdelen: een lcd-paneel en backlight, oftewel licht dat vanaf de achterkant van het beeld wordt geprojecteerd. Het lcd-paneel bevat pixels: de kleine, gekleurde stippen op basis waarvan een beeld tot stand komt. Zonder licht zijn ze onzichtbaar. Daarvoor dient dat backlight dus.

De 'led' in 'led tv' vertelt ons hoe het backlight tot stand komt. Voorheen was fluorescerend lcd-verlichting de standaard, maar deze methode is in vergelijking met led-verlichting inefficiënt en neemt veel ruimte in beslag. Hierbij werden "cold cathode fluorescent lamps" (CCFLs) gebruikt, terwijl hedendaagse led-verlichting kleinere, effectievere "light-emitting diodes" (LEDs) gebruikt.

Led tv's kennen verschillende verlichtingsmethodes. De verouderde CCFL backlighting tv's verlichtten de hele achterkant van het paneel met CCFLs. Full-array backlighting werkt hetzelfde, maar dan met effectievere leds. Edge lighting verlicht het paneel vanaf minstens één kant van het scherm: onder, onder en boven, links en rechts of alle vier.

Bij oled is dit niet het geval. Oled staat zoals gezegd voor "organic light-emitting diode". Oled tv's hebben de positieve eigenschap dat elke diode en dus elke pixel individueel verlicht en uitschakelt. Hierdoor vervalt het backlight volledig.

De voordelen hiervan zijn omvangrijk. Zo zijn oled-schermen dunner, flexibeler en soms zelfs rolbaar. Het grootste voordeel in vergelijking met led-panelen is dat de onafhankelijkheid van elke pixel tot een ongeëvenaard contrastratio leidt. Staat hij uit, dan is het beeld in dat gebied ook écht zwart, zonder grijze waas. Led-verlichting blijft daarentegen altijd aan staan, ook als het beeld 'zwart' is.

Oled tv's zijn bovendien minstens honderd keer sneller dan led tv's. Daardoor zien snelle scènes er veel vloeiender uit op het scherm. Ook biedt deze technologie gunstigere kijkhoeken tot wel 180°. Dit alles leidt uiteindelijk ook tot een steviger prijskaartje. De ontwikkeling van zulke technologieën vergt namelijk enige investering.

Is Qled hetzelfde als oled?

Nee, Qled staat voor "Quantum light-emitting diode" en is een type led dat Samsung op de markt heeft gebracht (nadat Sony het bedacht had). Het is dan ook een 'normale' led tv, maar dan met nanodeeltjes genaamd "quantum dots" die de helderheid en kleursaturatie een enorme boost geven.

Waarom zijn er geen kleine oled tv's?

Het kleinste oled-scherm is op dit moment 48 inches, wat nog steeds niet bepaald 'klein' is. Waarom dat zo is, is een kwestie van speculatie. Het lijkt erop dat er geen kleine oled tv's op de markt zijn, omdat de voordelen van oled deels wegvallen in een klein scherm. De prijs van de technologie valt hierdoor niet meer te rechtvaardigen in kleine tv's.

Wat is doorbranden?

Dit is een fenomeen dat soms bij oled-schermen voorkomt en staat ook bekend als "burn-in" . Hierbij blijft een stilstaand stuk van een beeld, zoals een kanaallogo, als een spookachtige afdruk achter op het scherm zelfs als het beeld verandert of als je van kanaal wisselt. Dit is het gevolg van ongelijkmatige achteruitgang van de pixels.

Gelukkig is de meeste burn-in slechts tijdelijke beeldretentie. Dit vervaagt na een paar minuten als je – aansluitend op het bovengenoemde voorbeeld – van kanaal verandert. Permanente burn-in is dan ook niet het product van een eenmalige, lange kijksessie, maar van een patroon. Kijk jij elke dag van 3 tot 10 uur naar RTL 4, dan brandt het kanaallogo hiervan door.

Bij lcd- en/of led-schermen komt een soortgelijk fenomeen voor, maar veel minder vaak. Oled is opgebouwd uit organisch materiaal, wat naar verloop van tijd sneller vergaat dan de fosforbouwstenen van lcd- en led-schermen.

hero illustration

Hoe testen we oled tvs?

Om de beste oled tv te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze oled tv-test hebben we 116 oled tvs vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze oled tv-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze oled tv-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne oled tv-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte oled tv in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 116 oled tvs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste oled tvs op een rijtje

1. Beste OLED TV voor gamers: LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs

 • list plusDeze LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit grijs heeft een fantastische beeldkwaliteit met realistische kleuren en levendig beeld.
 • list plusMet verschillende geluidsmodi, waaronder Dolby Vision, biedt deze tv een unieke ervaring.
 • list plusDeze LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit grijs heeft Bluetooth 5, waarmee je eenvoudig audioapparaten kunt aansluiten.

Nadelen LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit | grijs

 • list plusEr wordt geen handleiding bijgeleverd bij installatie van deze LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit grijs, waardoor het moeilijk kan zijn om de tv te installeren.
 • list plusDoordat er geen soundbar-aansluiting is, kun je geen kwalitatief hoogwaardig geluid produceren met deze LG C1 OLED55C16LA 55 inch wit grijs.
 • list plusOmdat er geen zonlicht op het scherm is, kun je niet genieten van natuurlijke lichtinval bij deze LG

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

De LG C1 55 inch OLED TV is een echte eyecatcher. Met zijn zelfoplichtende pixels levert deze OLED-tv een spectaculaire beeldkwaliteit en biedt het ontwerp tal van mogelijkheden. Deze TV is echt alles wat je zou willen van een TV, maar dan beter. Wat OLED uniek maakt, zijn de zelfoplichtende pixels. Dit zorgt voor een ongekend niveau van realisme en kleurprecisie, waardoor de kijkervaring ongeëvenaard is.

Met een schermdiagonaal van 55 inch en een maximale resolutie van 4K Ultra HD, biedt deze OLED TV een fantastische kijkervaring. De beeldverversing van 100 Hz zorgt voor vloeiende beelden en de HDR-technologie zorgt voor een indrukwekkend kleurenbereik. Daarnaast biedt deze TV toegang tot streamingdiensten zoals Disney+, de Apple TV-app en Netflix, zodat je al je favoriete films en tv-shows op één plek kunt vinden.

Een ander hoogtepunt van deze OLED TV is de Dolby Vision IQ- en Dolby Atmos-technologie. Dolby Vision IQ past de beeldinstellingen intelligent aan op basis van de inhoud en de omgeving, terwijl Dolby Atmos multidimensionaal surround-geluid produceert voor een meeslepende kijkervaring.

Het ontbreken van Local Dimming is een minpunt, maar het wordt ruimschoots gecompenseerd door de geweldige beeldkwaliteit en de vele functies die deze TV biedt. Deze OLED TV is perfect voor een thuisbioscoop-ervaring en zal je zeker niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

2. Beste OLED TV voor interieurdesign: LG OLED48C24LA (2022) zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG OLED48C24LA (2022) zilver

 • list plusHet design van deze oled tv is modern.
 • list plusDeze oled tv heeft een hoge beeldkwaliteit.
 • list plusMet een refresh rate van 120 Hz is deze oled tv ideaal voor gaming.

Nadelen LG OLED48C24LA (2022) zilver

 • list plusStemherkenning ontbreekt bij deze oled tv.
 • list plusDoor de lage voetsteuntjes van deze oled tv kan er geen soundbar voor de tv liggen.
 • list plusDe calibratiesoftware van deze oled tv is niet gratis.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

De LG OLED48C24LA is een OLED TV die zorgt voor levensechte beelden met een sterk contrast, realistische kleurdetails en hoge helderheid. Het OLED scherm zorgt ervoor dat iedere pixel apart oplicht of dimt, waardoor het beeld nauwkeurig wordt aangestuurd. Hierdoor zijn donkere schaduwen echt diep zwart en felle lichten echt helder. De slimme a9 Gen5 processor analyseert het beeld razendsnel en verbetert de kleurweergave, scherpte en bewegingen. Bovendien past de helderheid van het scherm zich automatisch aan aan het omgevingslicht, waardoor het beeld altijd goed zichtbaar is.

Een groot voordeel van de LG OLED48C24LA is dat het gamen vloeiender en intuïtiever wordt. Dankzij de hdmi 2.1 ingangen game je met beelden in 4K en 100 hertz, waardoor games er gedetailleerd en vloeiend uitzien. Daarnaast ondersteunt deze TV Variable Refresh Rate, waardoor je geen last meer hebt van schokkerige beelden.

Een ander pluspunt is dat deze TV beschikt over een groot aanbod aan streaming apps zoals Netflix, YouTube, en Amazon Prime Video. Hierdoor stream je in een handomdraai je favoriete film of serie. Bovendien zorgt de Brightness Booster OLED voor meer helderheid, waardoor verfijningen nog beter tot hun recht komen.

Wat deze OLED TV uniek maakt is de OLED evo technologie, waardoor deze TV nog helderder en beter van kleur is dan andere OLED TV's. De TV heeft ook local dimming en HDR, wat zorgt voor nog betere contrasten en kleuren.

Al met al is de LG OLED48C24LA een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een OLED TV met een uitstekende beeldkwaliteit en vele handige functies. Het is de perfecte TV voor het kijken van films en series, maar ook voor gamen en streamen. Het enige nadeel is dat het scherm 48 inch is, wat voor sommige mensen misschien te groot is.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden over de LG OLED48C24LA. Het is een prachtige TV met een geweldige beeldkwaliteit en veel handige functies. Ik zou deze TV zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een topkwaliteit OLED TV.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. LG C2 OLED42C21LA 42 inch zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Brightness Booster OLED voor meer helderheid. Verhoog de levendige schoonheid met LG OLED zelfoplichtende pixels. Brightness Booster tilt verfijningen door de α9 Gen 5 AI-processor naar een hoger niveau en levert tot 20% meer luminantie. Beelden zien er nu helderder uit met superieure lichtefficiëntie. a9 Gen 5 AI Processor - Schoonheid ontmoet intelligentie De intelligentie achter de schoonheid. In navolging van deep learning-ontwikkelingen verbetert LG's α9 Gen 5 AI-processor objecten op de voor- en achtergrond om natuurlijke diepte toe te voegen, en maakt kleuren spectaculair levendig en toch accuraat. Diepe schaduwen, lichtgevende lichten Zonder tegenlicht om hun impact te verzachten, bereiken zelfoplichtende pixels de diepste zwarttinten voor een scherp contrast in elk licht. De beelden zijn duidelijker, zodat je subtiele details kunt onderscheiden die je gewoonlijk over het hoofd ziet. De details zetten de toon Het gloednieuwe Dynamic Tone Mapping Pro gaat dieper om het beeld te verbeteren. Voorheen werden alleen de frames opgewaardeerd. Nu wordt de techniek toegespitst op 5000 blokken over het hele scherm voor levendige HDR tot in het kleinste detail. Meeslepend surround-geluid - Het klinkt alsof je in de scène zit De α9 Gen 5 AI-processor up-mixt 2-kanaals audio tot virtueel 7.1.2-kanaals geluid. Voel de actie en chaos om je heen, net alsof je de hoofdpersoon van de film bent. Televisie voor jou Inspiratie nodig voor een filmavond? ThinQ geeft aanbevelingen op basis van je smaak. Stel profielen in voor iedereen thuis om snel weer in hun favoriete tv-series te duiken en nieuws- en sportupdates op maat te ontvangen. Een minimalistisch ontwerp Met de smalle schermrand ga je helemaal op in het beeld, met niets dat je blik afleidt. Het ongelooflijk slanke ontwerp past naadloos in je huis met de stijlvolle Gallery Stand en Floor Stand. Vind je formaat Of je nu een scherm nodig hebt voor je game-cave of homecinema, met formaten van 42 inch tot 83 inch wacht je de ideale keuze. Nu ben jij de hoofdrolspeler Dolby Vision IQ en Dolby Atmos komen samen voor sensationele onderdompeling. Met behulp van LG's α9 Gen 5 AI-processor voegt Dolby Vision IQ met Precision Detail buitengewone diepte toe en haalt het subtiele texturen naar voren. Al je favorieten op één plaats Klaar voor de filmavond. Helemaal klaar voor een filmavond. Vind vrijwel alles om te bekijken op de beschikbare streaming-apps. Met Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV+, en HBO Max, plus LG kanalen, is er altijd wel iets spannends te zien. Krachtige winnende machine Speel nog beter met de eerste televisies in de industrie die Dolby Vision Gaming 4K bij 100Hz ondersteunen voor vloeiender en realistischer gamen. Met een responstijd van 1ms, NVIDIA G-Sync compatibiliteit, AMD FreeSync Premium, en VRR-ondersteuning, komt zelfs ultrasnelle actie helder en soepel over. De nieuwe competitie van gaming Met de naadloze toevoeging van GeForce Now en Stadia wacht er een hele cloud aan games op je om te spelen. Ontdek games waar je van houdt en vind nieuwe favorieten, rechtstreeks vanaf je televisie. Lichte vorm, minder verpakking LG OLED is gemaakt van composietmaterialen die 45% lichter zijn dan voorheen. Hij is verpakt met minder verpakking - een recyclebare kartonnen doos en een zakje voor de afstandsbediening op biobasis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022

 • list plusDankzij de 4K QD-OLED-technologie heeft deze 55 inch tv een uitstekende beeldkwaliteit.
 • list plusDeze tv heeft een breed aanbod aan aansluitingen, waaronder HDMI 2.1, USB-C en meer.
 • list plusDeze tv heeft een uitstekende helderheid van maximaal 2000 nits.

Nadelen Samsung QE55S95B 55 inch 4K QD-OLED 2022

 • list plusOmdat deze tv geen integraal luidsprekers heeft, moet je externe luidsprekers gebruiken.
 • list plusDeze tv heeft geen infrarood-ontvanger, dus je moet een andere manier vinden om de afstandsbediening te bedienen.
 • list plusOmdat deze tv geen variabele verversingssnelheid heeft, heb je geen voordeel van een verlaagde verversingssnelheid.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

De Samsung QE55S95B is een revolutionaire OLED TV met de nieuwste QD-OLED technologie. Het combineert Quantum Dot en OLED technologie en levert daardoor indrukwekkende kleuren en een hogere helderheid dan normale OLED tv's. Met een 55 inch scherm en een maximale resolutie van 4K Ultra HD, kun je genieten van diep zwart en heldere kleuren.

Wat deze TV onderscheidt van andere TV's is de Neural Quantum Processor 4K en de Quantum HDR OLED technologie. De Neural Quantum Processor 4K analyseert de scène en verhoogt de helderheid en contrast voor een optimale kijkervaring. De Quantum HDR OLED technologie zorgt ervoor dat zelfs de kleinste details niet onopgemerkt aan je voorbijgaan.

Een ander voordeel is de krachtige Color Mapping en OLED Brightness Booster die zorgen voor een ongekende helderheid, mooie kleuren, mooi contrast en veel details. De Quantum Dot-technologie zorgt voor een enorm kleurpalet.

Het enige nadeel is dat deze TV vrij prijzig is, maar het is het zeker waard. De Samsung QE55S95B is perfect geschikt voor het kijken van films en series in 4K Ultra HD en het spelen van videogames met een hoge beeldverversing van 100 Hz.

Al met al is de Samsung QE55S95B een uitstekende OLED TV die indrukwekkende kleuren, helderheid en contrast biedt. Het heeft een ultradun design en is een echte blikvanger in elke kamer. Als je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit en een geweldige kijkervaring, dan is deze TV zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

5. LG C2 OLED55C24LA 55 inch zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG C2 OLED55C24LA 55 inch zilver

 • list plusEen voordeel van deze tv is dat hij mooi is en licht van gewicht.
 • list plusEen ander voordeel is dat het beeld helder en levendig is.
 • list plusDaarnaast heeft deze tv natuurgetrouwe kleuren die diep overkomen.

Nadelen LG C2 OLED55C24LA 55 inch zilver

 • list plusDe prijs van de LG C2 OLED55C24LA 55 inch zilver is relatief.
 • list plusDe KPN afstandsbediening kan niet gekoppeld worden aan deze tv.
 • list plusBovendien heeft deze tv geen extra functies zoals bijvoorbeeld voice control.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.1

De LG OLED55C24LA is een indrukwekkende OLED TV met een schermdiagonaal van 55 inch (140 cm). Het OLED scherm zorgt voor een sterk contrast, hoge helderheid en realistische kleurdetails. Dankzij de OLED EVO techniek heeft deze TV een piekhelderheid die 20% hoger is dan het gemiddelde van andere OLED TV's. Hierdoor geniet je van heldere beelden met minder reflecties op het scherm. De slimme a9 Gen5 processor past automatisch de helderheid van het scherm aan het omgevingslicht aan en verbetert de kleurweergave, scherpte en bewegingen. Dit zorgt voor de best mogelijke beeldkwaliteit.

De LG OLED55C24LA biedt ook een groot aanbod aan streaming apps, zoals Netflix, YouTube en Amazon Prime Video. Met de HDMI 2.1 ingangen en een beeldverversing van 100 Hz, kun je ook gamen op deze TV met beelden in 4K en 100 Hertz. Hierdoor zien games er gedetailleerd en vloeiend uit. De TV ondersteunt ook Variable Refresh Rate, waardoor je geen last meer hebt van schokkerige beelden.

Wat deze TV echt onderscheidt van andere TV's is de Brightness Booster OLED functie. Deze functie zorgt voor nog meer helderheid en een betere kijkervaring.

De LG OLED55C24LA is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een TV met de beste beeldkwaliteit en een groot aanbod aan streaming apps. Het is ook een goede optie voor gamers vanwege de HDMI 2.1 en Variable Refresh Rate ondersteuning.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een geweldige TV is met indrukwekkende specificaties en functies. Het enige nadeel is de hoge prijs, maar als je op zoek bent naar de best mogelijke beeldkwaliteit en een goede kijkervaring, dan is deze TV zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Coocaa 55S5G ​​Smart TV 55 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.8

Met de Coocaa 55S5G Smart TV haal je een topkwaliteit OLED TV in huis die je de meest levendige kleuren laat zien. De 8,29 miljoen pixels zorgen voor een adembenemende kijkervaring en de HDR-technologie maakt het plaatje helemaal af. Het scherm is 55 inch groot en dat is precies de juiste maat voor een echte bioscoopervaring in je eigen huis.

Wat deze OLED TV van Coocaa echt onderscheidt van de concurrentie is de Android 10-serie. Hiermee ben je verzekerd van de nieuwste technologie en de beste prestaties. Je kunt ook genieten van alle apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store. Dit betekent dat je toegang hebt tot een enorme collectie aan entertainment, van Netflix tot YouTube en nog veel meer.

Als je op zoek bent naar de beste OLED TV voor je woonkamer, dan is de Coocaa 55S5G Smart TV zeker een goede keuze. De beeldkwaliteit is geweldig en je hebt toegang tot alle apps en content die je maar wilt. Het enige nadeel is dat het een beetje duurder is dan sommige andere opties op de markt, maar als je op zoek bent naar de beste kwaliteit, dan is het de investering zeker waard. Kortom, als je op zoek bent naar een OLED TV die echt iets extra's geeft, dan is de Coocaa 55S5G Smart TV de perfecte keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 februari in huis

Bekijk prijs

7. LG A2 OLED55A26LA 55 inch zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG A2 OLED55A26LA 55 inch zwart

 • list plusHet beeld van deze oled tv is goed.
 • list plusDeze oled tv is makkelijk te gebruiken.
 • list plusHet formaat van deze oled tv is juist.

Nadelen LG A2 OLED55A26LA 55 inch zwart

 • list plusDeze oled tv heeft een beperkt aantal apps.
 • list plusEen nadeel van deze oled tv is dat het niet zo smart is.
 • list plusEen nadeel van deze oled tv is dat het eerder geopend en uitgepakt is.

Echte duisternis brengt het licht. LG OLED-pixels lichten onafhankelijk op zonder achtergrondverlichting om hun gloed te doven. Donkere gebieden zijn nu perfect zwart zonder lichtuitloop of halo-effect. Stel je een helder beeld voor met een ongeëvenaarde diepte. Schoonheid ontmoet intelligentie. De intelligentie achter de schoonheid. Op basis van deep learning maakt de LG's α7 Gen 5 AI processor gebruik van voorgrond- en achtergrondverbetering om het diepteveld te maximaliseren voor een uitmuntende beeldkwaliteit. Oneindig contrast Zonder tegenlicht om hun impact te verzwakken bereiken zelfoplichtende pixels de diepste zwarttinten voor een scherp contrast in elk licht. De beelden zijn duidelijker, zodat je subtiele details kunt onderscheiden die je gewoonlijk over het hoofd kan zien. Ultra Picture Quality Dynamic Tone Mapping gebruikt de α7 Gen 5 AI-processor om te detecteren wat er in het frame staat en om de optimale tooncurve toe te passen. Het resultaat is natuurlijke HDR, diep contrast en ingewikkelde details. Hoor ze op je afkomen. De α7 Gen 5 AI-processor up-mixt 2-kanaals audio tot virtueel 5.1.2-kanaals geluid. Voel de actie en chaos om je heen terwijl je dieper in je gamewereld duikt. Televisie voor jou Inspiratie nodig voor een filmavond? ThinQ geeft aanbevelingen op basis van je smaak. Stel profielen in voor iedereen thuis om snel weer in hun favoriete tv-series te duiken en nieuws- en sportupdates op maat te ontvangen. Strak en gestroomlijnd. Vanaf nu wil je je televisie niet meer verbergen. Met een ongelooflijk slank ontwerp past hij naadloos in jouw ruimte. De Gallery Stand geeft je de vrijheid om hem overal te plaatsen terwijl de kabels netjes zijn wegwerkt. Nu ben jij de hoofdpersoon. Dolby Vision IQ en Dolby Atmos komen samen voor een sensationele beleving. Beleef entertainment met meeslepende audio en buitengewone visuals. Al je favorieten op één plaats Klaar voor de film. Helemaal klaar voor binge-avond. Vind vrijwel alles om te bekijken op de beschikbare streaming-apps. Met Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV+, en HBO Max en LG kanalen is er altijd wel iets spannends te zien. Klaar voor next-level-gaming Speel verder en verder. Ervaar gaming zonder vertraging tussen jou en je overwinning. Ook als de actie snel is, spring je naar het speciale Game Dashboard en pas je de optimale instellingen toe voor wat je ook speelt. De nieuwe league van gamen. Met de naadloze toevoeging van GeForce Now en Stadia wacht er een hele cloud aan games op je om te spelen. Ontdek games waar je van houdt en vind nieuwe favorieten, rechtstreeks vanaf je televisie. Verpakt voor de planeet In lijn met LG's groene initiatieven wordt je OLED milieuvriendelijk verpakt. De recyclebare kartonnen doos en het zakje voor de afstandsbediening op bio-basis zijn minder belastend voor het milieu.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. LG OLED42C24LA (2022) zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG OLED42C24LA (2022) zilver

 • list plusDeze oled tv heeft een modern design.
 • list plusDeze oled tv heeft een scherp beeld met diepe zwarttinten.
 • list plusHet bedienen van deze oled tv is eenvoudig.

Nadelen LG OLED42C24LA (2022) zilver

 • list plusDeze oled tv heeft geen DisplayPort voor gebruik met een PC of laptop.
 • list plusDeze oled tv heeft een klein onderstel/voetsteuntjes.
 • list plusDeze oled tv heeft onverwijderbare reclame en items.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.4

Wil je levensechte beelden, een sterk contrast en realistische kleurdetails? Dan is de LG OLED42C24LA echt iets voor jou! Het OLED scherm zorgt ervoor dat iedere pixel apart oplicht of dimt, waardoor ieder deel van het beeld nauwkeurig wordt aangestuurd. Hierdoor zijn donkere schaduwen echt diep zwart en felle lichten echt helder. De slimme a9 Gen5 processor zorgt ervoor dat de helderheid van het scherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht. En niet alleen dat, de processor analyseert het beeld razendsnel en verbetert de kleurweergave, scherpte en bewegingen. Zo weet je zeker dat je de best mogelijke beeldkwaliteit bekijkt.

Wil je gamen? Dan biedt de LG OLED42C24LA allerlei functies die het gamen vloeiender en intuïtiever maken. Zo game je dankzij de hdmi 2.1 ingangen met beelden in 4K en 100 hertz, waardoor je games er gedetailleerd en vloeiend uitzien. Daarnaast ondersteunt de tv Variable Refresh Rate. Hierdoor heb je geen last meer van schokkerige beelden.

Wat deze OLED TV echt uniek maakt is de Brightness Booster OLED. Dit zorgt voor nog meer helderheid en verhoogt de levendige schoonheid van de beelden. De α9 Gen 5 AI-processor tilt verfijningen naar een hoger niveau en levert tot 20% meer luminantie.

De LG OLED42C24LA is een geweldige TV voor het bekijken van films, series en het spelen van games. Het WebOS menu biedt een groot aanbod aan streaming apps, zoals Netflix, YouTube en Amazon Prime Video. Hierdoor stream je in een handomdraai je favoriete content.

Als we naar de specificaties kijken, zijn de Local dimming, HDR en OLED evo echt een pluspunt. De schermdiagonaal van 42 inch (107 cm) is perfect voor in de woonkamer of slaapkamer. De beeldverversing van 100 Hz en de maximale resolutie van 4K Ultra HD zorgen voor de beste kijkervaring.

Mijn persoonlijke mening is dat de LG OLED42C24LA een geweldige OLED TV is. Het heeft een fantastische beeldkwaliteit en biedt allerlei functies die het bekijken van content en gamen nog beter maken. Het enige nadeel aan deze TV is dat het aan de prijzige kant is, maar als je op zoek bent naar de beste kwaliteit dan is het zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. LG C2 OLED65C25LB 65 inch zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

De LG C2 OLED evo is een fantastische keuze voor wie op zoek is naar de ultieme kijkervaring. Met een schermdiagonaal van 65 inch (165 cm), biedt deze televisie een ongeëvenaarde beeldkwaliteit met oneindig contrast en een maximale resolutie van 4K Ultra HD. Wat deze tv uniek maakt, is de OLED Evo technologie die zorgt voor een hogere piekhelderheid en betere HDR beelden. Dit betekent dat je subtiele details kunt onderscheiden die je normaal zou missen, waardoor je nog meer opgaat in de content die je kijkt.

De LG OLED65C25LB beschikt over een α9 Gen 5 AI-processor die objecten op de voor- en achtergrond verbetert om natuurlijke diepte toe te voegen en kleuren spectaculair levendig en toch accuraat maakt. Bovendien maakt de diepe schaduwen en lichtgevende lichten functie gebruik van zelfoplichtende pixels om de diepste zwarttinten te bereiken. Dit zorgt voor een scherp contrast in elk licht en helderdere beelden.

De Dynamic Tone Mapping Pro techniek is ook nieuw en verbetert het beeld door zich te concentreren op 5000 zones over het hele scherm, voor levendige HDR tot in het kleinste detail. En als kers op de taart zorgt de α9 Gen 5 AI-processor ervoor dat het 2-kanaals audio up-mixt tot virtueel 7.1.2-kanaals geluid. Hierdoor voel je de actie en de chaos om je heen net alsof je de hoofdpersoon van de film bent.

Kortom, de LG C2 OLED evo is een fantastische keuze voor wie op zoek is naar een ongeëvenaarde kijkervaring met helderdere beelden, diepere kleuren en een scherp contrast. Het enige nadeel is dat deze televisie aan de prijzige kant is, maar als je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit en geluid, dan is het de investering zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Samsung QD OLED 55S95B (2022) zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.8

Ben jij op zoek naar een OLED TV die jouw kijkervaring naar een hoger niveau tilt? Dan is de Samsung QD OLED 55S95B (2022) zilver iets voor jou! Dit slanke OLED scherm bestaat uit miljoenen pixels die individueel oplichten of dimmen en zorgt voor levensechte en contrastrijke beelden. De quantum dots op het scherm zorgen voor een hoge helderheid en levendige, felle kleuren. Dankzij het 10 bit scherm zie je ook elk kleurdetail duidelijk in beeld en heeft het OLED scherm een erg brede kijkhoek, zodat je vanuit iedere hoek hetzelfde beeld ziet.

Wat deze TV echt bijzonder maakt, is de Object Tracking Sound Pro. Dit zorgt ervoor dat alles wat je kijkt ook realistisch klinkt. Dankzij speakers aan de zijkant en bovenkant van de TV, volgt het geluid de actie op het scherm. Hierdoor klinkt het geluid ruimtelijker en meeslepender. En voor de gamers onder ons: sluit je console aan op de HDMI 2.1 poort en je haalt het beste uit je Playstation 5 of Xbox Series X. Hierdoor geniet je van je games in 4K resolutie met een verversingssnelheid van 100 hertz, zonder schokken en haperingen.

De Samsung QD OLED 55S95B is een geweldige aanwinst voor elke huiskamer. Of je nu een film kijkt, een serie bingewatcht of aan het gamen bent, deze TV biedt de ultieme kijkervaring. Het design is stijlvol en past in elk interieur. Een nadeel kan zijn dat de TV niet geschikt is voor hele lichte kamers, omdat de zwartwaarden dan minder goed tot hun recht komen.

Kortom, de Samsung QD OLED 55S95B (2022) zilver is een geweldige TV voor de echte liefhebber. Vanwege de hoge resolutie, de contrastrijke beelden en het realistische geluid is dit de perfecte TV voor elk type kijker en gamer.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van oled tvs. Er zijn immers 116 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!