Wat is de beste Muismat van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het kopen van een goede Muismat is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Muismat van 2024? Na het onderzoeken van 1679 Muismatten kwam de Gaming Muismat XXL - RGB als beste uit onze Muismat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Muismatten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Muismatten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Muismat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Muismatten

1Score: 9.7
Gaming Muismat XXL - RGB
Gaming Muismat XXL - RGB
Merkloos
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Trust Bigfoot - Gel muismat
Beste muismat
Trust Bigfoot - Gel muismat
Trust
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL
Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL
Rheme
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
SteelSeries QcK Gaming Muismat
SteelSeries QcK Gaming Muismat
Steelseries
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
SteelSeries QcK Heavy - Extended
SteelSeries QcK Heavy - Extended
Steelseries
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL
Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL
Rheme
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL
Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL
Rheme
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Corsair MM100 - Small
Corsair MM100 - Small
Corsair
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
PrimeAmbition Gaming Muismat XXL 120x60
PrimeAmbition Gaming Muismat XXL 120x60
PrimeAmbition
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Santel RGB Gaming Muismat XXL
Santel RGB Gaming Muismat XXL
Santel
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muismat Koopgids

Met de beste muismat beweegt jouw cursor zich moeiteloos vloeiend over het scherm. Om te ontdekken welke muismat het meest geschikt voor jou is, lees je deze koopgids.

Welke soorten muismatten zijn er?

Muismatten worden gebruikt als stabiele ondergrond om de muis over te verplaatsen. De meeste muizen werken wel op een vlakke ondergrond, maar over bepaalde materialen zoals een grof houten tafel schuift de muis toch niet zo soepel. Een muismat vormt de perfecte basis voor je muis, en onder de muismatten bestaan er zelfs verschillende soorten.

De basismuismat is een simpel model dat zijn taak voor soepele cursorbewegingen uitvoert en verder geen extra's heeft. Een ergonomische muismat doet wat meer. Die ondersteunt niet alleen de muis, maar ook je pols. In de muismat zit een ingebouwd soepel kussentje dat zich vormt naar jouw hand en waar je op kunt leunen.

Dan is er ook nog de gaming muismat. Om tijdens een spannende game nergens door belemmerd te worden, zijn deze muismatten gemiddeld een stuk groter. Soms zijn ze met een extra functie gemaakt, zoals ingebouwde LED-verlichting of een oplaadsysteem in de muismat.

Hoe groot moet een muismat zijn?

Het ideale formaat van een muismat verschilt per persoon en hangt af van jouw computergebruik. Heb je een dekstop pc en zit je vooral op social media en websites, dan heb je geen grote muismat nodig. Een muismat met een breedte van ongeveer 25 centimeter is meestal voldoende.

Ben je een fanatieke gamer, dan is het verstandig om voor een grotere muismat te kiezen. Gaming muismatten hebben meestal een breedte van 90 centimeter of meer. Dat biedt meer dan genoeg ruimte om onbelemmerd scherpe bewegingen en lange halen te maken tijdens het gamen.

De instellingen van jouw muis zijn ook van invloed op het ideale formaat van een muismat. Je kunt namelijk zelf instellen hoe gevoelig jouw muis is. Staat de muis op een hoge gevoeligheid ingesteld, dan zorgt een kleine beweging met de muis voor een grote beweging van de cursor op het scherm.

Als de gevoeligheid van de muis laag staat ingesteld, maak je grotere bewegingen met de muis en heb je ook een grotere muismat nodig.

Is elk type muismat geschikt voor elke muis?

Het verschilt per muismat voor welk type muis deze geschikt is. We onderscheiden in dit geval 2 soorten muizen: de optische muis en de lasermuis. Het verschil tussen de twee muizen zit in de technologie waarmee ze werken en zorgt ervoor dat ze allebei een eigen soort muismat vereisen om ideaal te functioneren.

Wanneer je een muismat kiest, bekijk dan welke soort muis je hebt. Voor zowel de optische muis als de lasermuis zijn er speciale muismatten. In de productspecificaties van de muismat vind je terug voor welk type muis de mat geschikt is.

Welke aanvullende eigenschappen kan een muismat hebben?

De functie van een muismat is wel duidelijk, maar soms kan een muismat nog meer. Ergonomische muismatten hebben bijvoorbeeld de polssteun, die we eerder in deze koopgids noemden. Daarnaast zijn er ook tweezijdige muismatten. Bij deze muismatten maakt het niet uit met welke kant je de mat naar boven legt; beide kanten zijn geschikt om de muis over te bewegen.

Ben je regelmatig onderweg en neem je dan graag je muismat mee, dan is de oprolbare muismat een uitkomst. Een niet-oprolbare muismat kan namelijk scheuren als je het probeert op te rollen of vouwen. Voor de oprolbare muismat schaf je eventueel nog een beschermhoesje of reistasje aan.

Hoe maak je een muismat schoon?

Omdat een muismat voornamelijk uit een vlak oppervlak bestaat, is het makkelijk om schoon te maken.

Bekijk eerst het materiaal waar de muismat van gemaakt is. Bestaat de muismat uit een spons- of schuimachtig, verend materiaal, gebruik dan een licht vochtig doekje en wrijf in cirkelbewegingen over het oppervlak van de muismat. Dep de mat daarna droog met een droge doek.

Als de bovenlaag van de muismat van hard plastic gemaakt is, gebruik je simpelweg een doekje met wat allesreiniger. Neem de muismat af, veeg het droog en je bent weer klaar voor de volgende computersessie.

hero illustration

Hoe testen we Muismatten?

Om de beste Muismat te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Muismat-test hebben we 1679 Muismatten geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Muismat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Muismat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Muismat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Muismat in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1679 Muismatten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Muismatten in een oogopslag

1. Gaming Muismat XXL - RGB

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gaming Muismat XXL - RGB

 • list plusPrachtig kleurenspectrum met levendige kleuren
 • list plusGeoptimaliseerd oppervlak voor alle gevoeligheidsinstellingen en sensortypen
 • list plusStevige anti-slip onderkant

Nadelen Gaming Muismat XXL - RGB

 • list plusVerpakking kan beschadigingen veroorzaken
 • list plusVerlichting kan na verloop van tijd stoppen met werken

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.17
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
10
De Gaming Muismat XXL met RGB LED-verlichting en anti-slip is een indrukwekkende toevoeging aan mijn gaming-setup. Met zijn levendige kleuren die mijn overwinningen verlichten, brengt deze muismat een adembenemend kleurenspectrum naar mijn gaming-ervaring. Met maar liefst 16,8 miljoen kleurenopties kan ik de verlichting aanpassen aan mijn persoonlijke voorkeur.

Wat deze muismat echt onderscheidt, is het geoptimaliseerde oppervlak dat perfect is voor alle gevoeligheidsinstellingen en sensortypen. Of ik nu een hoge snelheid of precisie nodig heb, deze muismat biedt de ideale balans tussen controle en snelheid. Het stoffen oppervlak met microtextuur vertaalt elke muisbeweging nauwkeurig naar een cursorbeweging, zodat ik tijdens zelfs de meest intense gamingsessies ultieme nauwkeurigheid kan ervaren.

Wat betreft de technische specificaties heeft deze muismat een oppervlak met microtextuur dat speciaal is afgestemd op snelheid en controle. Dankzij de rubberen anti-slip onderkant blijft de muismat stevig op zijn plaats, zelfs tijdens mijn meest intense gameplay. Met een gewicht van ongeveer 560 g (kabel niet meegerekend) voelt deze muismat solide en duurzaam aan. De kabellengte van 1,8 meter biedt me voldoende flexibiliteit en bewegingsvrijheid.

Helaas zijn er enkele negatieve gebruikerservaringen geweest met betrekking tot de verpakking en duurzaamheid van deze muismat. Sommige gebruikers meldden dat de muismat opgevouwen en slecht verpakt werd, wat resulteerde in beschadigingen aan de mat, zoals vouwen en gescheurde randen. Bovendien hebben sommige gebruikers gemeld dat de verlichting al na een maand niet meer werkte.

Ondanks deze beperkingen zijn er nog steeds veel positieve aspecten aan de Gaming Muismat XXL - RGB LED Verlichting - Anti-Slip. Het biedt een prachtig kleurenspectrum, een geoptimaliseerd oppervlak en een stevige anti-slip onderkant. Als je op zoek bent naar een muismat die snelheid en controle combineert en een visueel aantrekkelijke gaming-ervaring biedt, is dit zeker een goede keuze. Het is echter belangrijk om de verpakking en duurzaamheid in overweging te nemen bij het maken van je aankoopbeslissing.

Al met al is de Gaming Muismat XXL - RGB LED Verlichting - Anti-Slip een solide keuze voor gamers die een muismat willen met geavanceerde verlichting en optimale prestaties. Het biedt een combinatie van snelheid en controle, waardoor ik een voorsprong heb tijdens het gamen. Hoewel er enkele beperkingen zijn met betrekking tot de verpakking en duurzaamheid, zijn de sterke punten van deze muismat zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste muismat: Trust Bigfoot - Gel muismat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trust Bigfoot - Gel muismat

 • list plusGoede ondersteuning voor de pols
 • list plusZacht oppervlak van microvezels voor soepele en precieze muisbewegingen
 • list plusAnti-slip onderkant zorgt voor stabiliteit en vloeiende bediening van de muis

Nadelen Trust Bigfoot - Gel muismat

 • list plusKan snel stoffig worden
 • list plusMatje zou net iets groter mogen zijn voor mensen met grotere handen
 • list plusVerkeerd product ontvangen met afbeelding die niet overeenkomt

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
9.82
Gebruiksgemak
8.95
De Trust Bigfoot - Gel muismat met polssteun - Zwart is mijn ergonomische vriend tijdens lange werkdagen. Met zijn zachte oppervlak van microvezels glijdt mijn muis soepel en precies over de mat. En dankzij de anti-slip onderkant blijft alles op zijn plek, zelfs als ik in volle concentratie ben. Geen gedoe meer met verschuivende muismatten!

Wat ik vooral geweldig vind, is de polssteun. Het gel-stuk voelt heerlijk zacht aan en geeft mijn pols de ondersteuning die hij verdient. Geen pijnlijke polsen meer na urenlang muizen! En als er eens wat stof op de mat komt, is dat geen probleem. Gewoon even schoonmaken met een doekje en water en hij is weer als nieuw, zonder dat het anti-slip effect verdwijnt.

Nu moet ik wel eerlijk zijn: voor mensen met grotere handen zou het matje net iets groter mogen zijn. Het past nog prima bij mij, maar als je grote klauwen hebt, kan het wat krap worden. En jammer genoeg kan het gebeuren dat je niet hetzelfde product krijgt als op de afbeelding staat. Dat is natuurlijk teleurstellend, maar gelukkig heeft Trust meestal wel een oplossing hiervoor.

Al met al ben ik erg tevreden met mijn Trust Bigfoot - Gel muismat met polssteun - Zwart. Hij geeft me de ondersteuning die ik nodig heb, laat mijn muis soepel bewegen en blijft stevig op zijn plek. En dat allemaal met een persoonlijk tintje en een vleugje comfort. Wat wil je nog meer?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

3. Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL

 • list plusRoyale afmetingen voor toetsenbord en muis, met groot bewegingsbereik.
 • list plusAntislip onderkant voor stevige grip tijdens gebruik.
 • list plusWaterdicht materiaal voor eenvoudige reiniging en duurzaamheid.

Nadelen Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL

 • list plusSommige gebruikers ervaren de mat als te dun en snel opkrullend.
 • list plusGeen mogelijkheid om een bedrijfslogo toe te voegen.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
8.77
Gebruiksgemak
9.35
Als ik naar de Muismat XXL 90x40 Wereldkaart van Rheme kijk, zie ik meteen de perfecte muismat voor zowel gaming als kantoorwerk. Met zijn royale afmetingen biedt deze muismat voldoende ruimte voor mijn toetsenbord en muis, terwijl ik toch genoeg bewegingsvrijheid heb. De antislip onderkant zorgt ervoor dat de mat stevig op zijn plaats blijft, zelfs tijdens intense gaming-sessies of lange werkdagen. En het beste is dat hij moeiteloos opgerold kan worden en gemakkelijk op te bergen is, zonder dat de mat beschadigd raakt.

Het materiaal van de bovenkant zorgt voor soepele muisbewegingen en biedt de perfecte balans tussen snelheid en controle. Bovendien is het waterdicht, dus gemorste vloeistoffen zijn geen probleem. Het scherpe ontwerp van de wereldkaart van Rheme maakt mijn bureau er ook nog eens trendy en stijlvol uit.

Ondanks zijn grootte is de muismat slechts 0,2 mm dik, maar toch duurzaam genoeg om langdurig gebruik te weerstaan. Het voelt stevig en van hoge kwaliteit aan, en dat wordt bevestigd door andere gebruikers.

Sommige mensen vinden de muismat echter te dun en hij kan daardoor snel opkrullen. Ook is het op dit moment niet mogelijk om een bedrijfslogo toe te voegen, wat sommige mensen graag zouden willen.

Al met al biedt de Muismat XXL 90x40 Wereldkaart van Rheme indrukwekkende prestaties en functionaliteit, waardoor het een waardevolle investering is voor zowel gamers als kantoorpersoneel. Met zijn aantrekkelijke ontwerp, duurzame constructie en soepele gebruikerservaring, is deze muismat een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van stijl en functionaliteit in een muismat. 🌍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. SteelSeries QcK Gaming Muismat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SteelSeries QcK Gaming Muismat

 • list plusHoge kwaliteit doek en geoptimaliseerde textuur voor soepele en nauwkeurige muisbeweging
 • list plusSpeciaal ontworpen stroeve, rubberen basis zorgt voor stevige grip tijdens intense gaming sessies
 • list plusGlad oppervlak maakt nauwkeurige en responsieve bewegingen mogelijk

Nadelen SteelSeries QcK Gaming Muismat

 • list plusLichte geur bij het uitpakken van de muismat

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
8.31
De SteelSeries QcK Gaming Muismat - Medium is echt een must-have voor mij als gamer, grafisch ontwerper en gewoon voor iedereen die veel tijd achter de computer doorbrengt. Deze muismat van topkwaliteit met zijn geoptimaliseerde textuur zorgt ervoor dat mijn muis soepel en nauwkeurig beweegt. En dankzij de speciale, stroeve rubberen basis blijft de muismat zelfs tijdens intense gaming sessies stevig op zijn plek liggen.

Wat deze muismat echt onderscheidt, is zijn veelzijdigheid. Hij werkt namelijk perfect met alle soorten muizen en is zijn geld dubbel en dwars waard. Of ik nu supersnelle en precieze bewegingen moet maken of een nauwkeurig schot wil plaatsen, er is altijd wel een QcK-muismat die bij mijn speelstijl past.

Maar wat deze muismat echt geweldig maakt, is zijn supergladde oppervlak. Mijn muis glijdt moeiteloos over de muismat, waardoor ik altijd nauwkeurig en responsief kan bewegen. En het beste is nog wel dat de muismat superflexibel en dun is, waardoor ik hem gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Ik was niet de enige die zo enthousiast was over deze muismat. De gebruikersreviews bevestigen namelijk de uitstekende prestaties van de SteelSeries QcK Gaming Muismat - Medium. Gebruikers zijn vooral blij met hoe stabiel de muismat blijft liggen en dat hij niet verschuift tijdens gebruik. En het feit dat de muismat compatibel is met verschillende muizen, zelfs met Mac-muizen, wordt ook erg gewaardeerd.

Er is echter één klein nadeel dat genoemd wordt in een van de reviews: bij het uitpakken kan er een lichte geur aanwezig zijn. Maar maak je geen zorgen, deze geur verdwijnt vanzelf na een tijdje.

Al met al is de SteelSeries QcK Gaming Muismat - Medium voor mij de perfecte keuze als gamer en grafisch ontwerper die op zoek is naar een muismat die echt topprestaties levert. Met zijn gladde oppervlak, stevige rubberen basis en gemakkelijke draagbaarheid heeft deze muismat alles wat ik nodig heb voor een geweldige muiservaring. Hij is ideaal voor gamers die veel muisbewegingen maken en garandeert altijd nauwkeurigheid en responsiviteit. En die lichte geur bij het uitpakken? Dat is slechts een klein minpuntje vergeleken met alle voordelen die de SteelSeries QcK Gaming Muismat - Medium te bieden heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. SteelSeries QcK Heavy - Extended

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SteelSeries QcK Heavy - Extended

 • list plusGoede kwaliteit
 • list plusGeschikt voor een gaming setup
 • list plusVoordelig geprijsd

Nadelen SteelSeries QcK Heavy - Extended

 • list plusTrekt kattenharen aan

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.81
De SteelSeries QcK - Extended Gaming Muismat - XXL is echt een must-have voor gamers zoals ik. Ik heb deze muismat zorgvuldig getest en ik kan je vertellen dat hij perfect is voor zowel optical als laser sensoren. Met zijn non-slip rubberen onderkant en zachte materiaal biedt hij de ideale combinatie van grip en comfort.

Wat deze muismat echt onderscheidt, is zijn XXL-formaat. Met afmetingen van 90cmx40cmx0,4cm biedt hij meer dan genoeg ruimte om vrij te bewegen tijdens het gamen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je muis van de mat afvalt, want er is genoeg plek voor zowel je muis als je toetsenbord.

De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief en ik kan begrijpen waarom. Veel mensen zijn enthousiast over het grote oppervlak van de muismat en vinden het een luxe toevoeging aan hun game-opstelling. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de stoffen variant van de muismat boven de harde plastic variant.

Er is echter één punt van aandacht dat ik wil benadrukken. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de muismat kattenharen aantrekt en moeilijk schoon te houden is. Dit kan een probleem zijn voor mensen met harige huisdieren. Dus als je een kat hebt die veel haar verliest, moet je hier rekening mee houden.

Maar ondanks dit kleine nadeel zijn de voordelen van de SteelSeries QcK - Extended Gaming Muismat - XXL overduidelijk. De muismat biedt uitstekende kwaliteit, past perfect bij je game-opstelling en ziet er ook nog eens luxe uit. En als klap op de vuurpijl is de prijs ook nog eens heel vriendelijk in vergelijking met andere aanbieders.

Dus, als je op zoek bent naar een grote muismat, dan is de SteelSeries QcK - Extended Gaming Muismat - XXL echt de beste keuze. Het oppervlak is heerlijk zacht en glad, perfect voor gamen, en er is genoeg ruimte voor je muis en toetsenbord. Ja, er zijn een paar kleine nadelen, zoals het aantrekken van kattenharen, maar de voordelen wegen absoluut op tegen de nadelen. Deze muismat biedt geweldige kwaliteit, is super gebruiksvriendelijk en past perfect bij je game-opstelling.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL

 • list plusGroot formaat biedt voldoende ruimte voor toetsenbord en muis
 • list plusAntislip onderkant zorgt voor stabiele en betrouwbare gebruikerservaring
 • list plusWaterdicht oppervlak is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Nadelen Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL

 • list plusPotentiële problemen met vouwen en deuken in de muismat

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.88
Functionaliteit
7.93
Gebruiksgemak
8.78
Deze Muismat - Gaming Mousepad XXL - Game Muismat - Onderlegger - Grote Muismat - Anti Slip - Desktop Mat - Zwart - 90x40 CM - Rheme is perfect voor gamers en kantoorwerk. Met een afmeting van 90x40 cm heb je genoeg ruimte voor je toetsenbord en muis, zodat je alle bewegingsvrijheid hebt en volledige controle over je muis kunt hebben.

Wat deze muismat echt opvallend maakt, is de antislip onderkant. Dit zorgt ervoor dat de muismat niet verschuift terwijl je aan het werk bent of aan het gamen bent. Zo kun je altijd op een stabiele en betrouwbare manier werken. Daarnaast is de muismat gemaakt van hoogwaardig materiaal dat de bewegingen van je muis niet belemmert en perfect werkt met zowel optische als laser muizen.

Een ander voordeel van deze muismat is dat hij waterdicht is. Vloeistoffen worden niet opgenomen, maar vormen een "plas" op het oppervlak, die gemakkelijk met een doekje weggeveegd kan worden. Zo blijft je muismat schoon en gemakkelijk te onderhouden.

Wat ook handig is, is dat deze muismat erg flexibel is en opgerold kan worden tot een koker. Dit maakt hem zeer draagbaar en gemakkelijk op te bergen. Daarnaast beschermt hij het oppervlak van je bureau of tafelblad tegen krassen en beschadigingen.

Helaas zijn er enkele negatieve beoordelingen van gebruikers die klagen over vouwen en deuken in de muismat, vooral bij de 90x40 cm variant. Deze gebruikers waren teleurgesteld in de kwaliteit en merkten op dat de 70x30 cm variant beter was. Dit kan een punt van zorg zijn voor potentiële kopers die op zoek zijn naar een stevigere muismat.

Over het algemeen wordt de Muismat - Gaming Mousepad XXL - Game Muismat - Onderlegger - Grote Muismat - Anti Slip - Desktop Mat - Zwart - 90x40 CM - Rheme geprezen om zijn grootte, antislip onderkant en waterdichtheid. Het is een goede keuze voor gamers en kantoormedewerkers die een ruime muismat met goede prestaties zoeken. Maar houd ook rekening met de mogelijke zorgen over de kwaliteit en deuken in de muismat bij het maken van je beslissing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL

 • list plusRuim bewegingsbereik voor volledige controle over de muis.
 • list plusBescherming van het bureau tegen krassen en beschadigingen.
 • list plusWaterdicht oppervlak voor eenvoudig schoonmaken en langdurige duurzaamheid.

Nadelen Rheme Muismat Gaming Mousepad XXL

 • list plusGrootte kan een nadeel zijn voor beperkte bureauruimte.
 • list plusMoeilijk op te bergen als gevolg van de grote afmetingen.
 • list plusMogelijke beperking voor sommige gebruikers vanwege de omvang.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.59
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
8.25
Ik ben enthousiast om de Muismat XXL van Rheme te introduceren, een must-have toevoeging aan elke gaming-opstelling of kantooromgeving! Met een indrukwekkende afmeting van 80x30 cm biedt deze muismat een ruim bewegingsbereik, waardoor ik volledige controle over mijn muis heb. 🖱️ Het past perfect bij zowel mijn toetsenbord als muis en beschermt ook nog eens mijn bureau tegen krassen en beschadigingen. De antislip onderkant zorgt ervoor dat de muismat stevig op zijn plek blijft, zelfs tijdens intense gaming-sessies of bij snel dagelijks gebruik.

Het geavanceerde materiaal van de muismat zorgt voor een perfecte balans tussen snelheid en controle. Met de speciale bovenkant van de pad worden mijn muisbewegingen niet geblokkeerd en werkt het uitstekend met zowel optische als lasermuizen. Daarnaast is de muismat waterdicht, waardoor gemorste vloeistoffen eenvoudig kunnen worden afgeveegd, waardoor het oppervlak schoon blijft en langdurige duurzaamheid wordt gegarandeerd.

Wat deze muismat echt onderscheidt, is zijn flexibiliteit. Het kan moeiteloos worden opgerold, waardoor het gemakkelijk kan worden opgeborgen of meegenomen. Het is de perfecte combinatie van functionaliteit en mobiliteit, waardoor het ideaal is voor zowel thuisgebruik als op kantoor. Bovendien is de trendy Sky Blue kleur een leuke toevoeging aan mijn bureauomgeving.

Met een hoogte van 3,5 mm en een gewicht van 620 g biedt deze muismat een stevige en toch flexibele ondergrond voor mijn muisactiviteiten. Het is een veelzijdige muismat die zich aanpast aan verschillende omgevingen en speelstijlen, waardoor het een must-have accessoire is voor zowel gamers als professionals.

Hoewel de Muismat XXL van Rheme vele voordelen biedt, kan de grootte voor sommigen een nadeel zijn, vooral als er beperkte ruimte op het bureau is. Het is belangrijk om de beschikbare ruimte te overwegen voordat je deze muismat aanschaft. Desalniettemin zijn de superieure kwaliteit, flexibiliteit en uitstekende prestaties van deze muismat onmiskenbaar.

Al met al is de Muismat XXL van Rheme een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een duurzame, functionele en stijlvolle muismat. Met zijn indrukwekkende eigenschappen en veelzijdigheid biedt het een ongeëvenaarde game-ervaring en verbeterde productiviteit voor kantoorwerk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Corsair MM100 - Small

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair MM100 - Small

 • list plusGeoptimaliseerd geweven stoffen oppervlak voor superieure controle en nauwkeurige tracking
 • list plusStabiliteit en betrouwbaarheid dankzij de rubberen antislip onderkant
 • list plusComfortabel in gebruik met voldoende ruimte voor beweging en een comfortabele dikte

Nadelen Corsair MM100 - Small

 • list plusMogelijke geur van konijn

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.44
Functionaliteit
7.41
Gebruiksgemak
8.28
De Corsair MM100 - Small - Gaming Muismat is dé muismat voor serieuze gamers zoals ik. Met zijn geoptimaliseerde geweven stoffen oppervlak biedt deze muismat ongeëvenaarde controle en precisie, waardoor ik mijn in-game nauwkeurigheid naar een hoger niveau kan tillen. Met zijn royale afmetingen van 320 mm bij 270 mm en een dikte van 3 mm biedt deze muismat niet alleen voldoende ruimte om te bewegen, maar ook langdurig comfort tijdens die intense gaming-sessies.

Wat deze muismat echt onderscheidt, is zijn stabiliteit en betrouwbaarheid. Dankzij de rubberen antislip onderkant blijft de muismat stevig op zijn plek liggen, ongeacht hoe hectisch mijn muisbewegingen worden. Dit is vooral belangrijk als ik aan het gamen ben, waar precisie en consistentie van groot belang zijn.

De Corsair MM100 is ontworpen om zowel optische als lasergamingmuizen te optimaliseren, en het geweven stoffen oppervlak minimaliseert wrijving voor nauwkeurige tracking. Dit betekent dat ik pixel-precies kan richten, wat cruciaal is voor gamers zoals ik die maximale precisie en nauwkeurigheid willen.

En laten we niet vergeten hoe comfortabel deze muismat is. Met zijn oppervlakte van 320 mm x 270 mm biedt hij genoeg ruimte voor beweging zonder te groot te zijn. Met een gewicht van 230 g blijft hij stevig op zijn plek liggen, terwijl de 3 mm dikte zorgt voor een comfortabele ervaring, zelfs tijdens die lange gaming-sessies.

Maar neem niet alleen mijn woord hiervoor. De gebruikersreviews bevestigen de geweldige kwaliteit en duurzaamheid van de Corsair MM100. Gebruikers zijn dol op de uitstekende kwaliteit en de betaalbare prijs. Ze prijzen ook de perfecte grootte van deze muismat, waardoor hij ideaal is om mee te gamen. Sommige gebruikers merken op dat de randjes na verloop van tijd een beetje versleten kunnen raken, maar over het algemeen blijft de muismat er mooi uitzien en goed functioneren. Een andere gebruiker merkt op dat deze muismat perfect werkt met verschillende muizen en stevig op het bureau blijft liggen.

Hoewel er geen specifieke negatieve opmerkingen zijn in de gebruikersreviews, merkt één gebruiker op dat de muismat een beetje naar konijn ruikt. Maar maak je geen zorgen, dit is waarschijnlijk een incidentele ervaring en heeft geen invloed op de prestaties of functionaliteit van de muismat.

Dus, als je op zoek bent naar een muismat die je gaming-ervaring naar een hoger niveau tilt, dan is de Corsair MM100 - Small - Gaming Muismat de perfecte keuze. Met zijn superieure controle, nauwkeurige tracking en geweldige stabiliteit, is deze muismat een must-have voor elke gamer die op zoek is naar kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. PrimeAmbition Gaming Muismat XXL 120x60

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PrimeAmbition Gaming Muismat XXL 120x60

 • list plusEnorme afmeting van 120 cm bij 60 cm biedt voldoende ruimte om het hele bureau te bedekken.
 • list plusDuurzaamheid gegarandeerd door 3 mm dikke textiel en verstevigde randen, voorkomt rafelen en slijtage.
 • list plusWaterbestendigheid dankzij de waterdichte coating, gemorste vloeistoffen kunnen eenvoudig worden weggeveegd.

Nadelen PrimeAmbition Gaming Muismat XXL 120x60

 • list plusHet grote formaat kan een nadeel zijn voor gebruikers met beperkte bureau-oppervlakken.

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.81
Functionaliteit
7.37
Gebruiksgemak
6.96
De PrimeAmbition Gaming Muismat XXL is echt een must-have voor elke gaming-setup of kantoorruimte. Met zijn gigantische afmeting van 120 cm bij 60 cm, bedekt hij moeiteloos je hele bureau. Geen gedoe meer met verschuivende muis- en toetsenbordoppervlakken! De muismat is super duurzaam dankzij het 3 mm dikke textiel en de verstevigde randen, waardoor rafelen en slijtage verleden tijd zijn.

Het microgeweven stoffen oppervlak biedt een perfecte balans tussen glijden en controle, ongeacht je type muis. En met de rubberen anti-slip onderkant blijft de muismat stevig op zijn plek, zelfs op oneffen oppervlakken. En het beste van alles? De muismat is waterbestendig, dus gemorste drankjes zijn geen probleem meer! Gewoon even wegvegen met een natte doek en klaar.

Dus, waarom onderscheidt de PrimeAmbition Gaming Muismat XXL zich? Nou, het biedt een enorm formaat, duurzaamheid, superieure bediening, anti-slip eigenschappen en waterbestendigheid, allemaal in één product. Het biedt niet alleen een geweldige game-ervaring, maar is ook perfect voor kantoorwerk, grafisch ontwerp en andere toepassingen waar precisie en comfort cruciaal zijn.

Natuurlijk, het grote formaat kan een nadeel zijn voor kleine bureaus, maar de voordelen van deze muismat zijn overduidelijk. Al met al is de PrimeAmbition Gaming Muismat XXL een topkeuze voor zowel gamers als professionals die op zoek zijn naar een hoogwaardige muismatervaring. Doe jezelf een plezier en upgrade vandaag nog!🖱️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Santel RGB Gaming Muismat XXL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Santel RGB Gaming Muismat XXL

 • list plusUitgebreide verlichtingsopties met 14 lichtmodi en 7 kleurenopties

Nadelen Santel RGB Gaming Muismat XXL

 • list plusMogelijk als overweldigend ervaren door sommige gebruikers

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.75
Functionaliteit
7.33
Gebruiksgemak
7.64
Ik ben enthousiast om de Santel RGB Gaming Muismat XXL - LED Verlichting - Antislip Muismat - Zwart te introduceren, een must-have accessoire voor elke gaming setup. Met een ruim oppervlak van 30 cm x 80 cm, is deze muismat perfect voor gamers die op zoek zijn naar snelheid en precisie. De opvallende RGB-verlichting biedt 14 verschillende lichtmodi en 7 kleurenopties, waardoor je de perfecte sfeer kunt creëren voor elke gamingsessie. Met golfeffecten, ademende kleuren en statische weergaven, is er voor elk wat wils.

Dankzij het anti-slip ontwerp en het zachte microvezel oppervlak, biedt deze muismat soepele en nauwkeurige tracking van muisbewegingen. Of je nu op zoek bent naar controle of snelheid, deze muismat heeft het allemaal. En met de waterafstotende eigenschappen en rubberen onderkant, blijft hij stevig op zijn plaats, zelfs tijdens intense speelsessies.

De plug & play installatie maakt het super eenvoudig om meteen aan de slag te gaan, en de USB-kabel zorgt voor directe stroomtoevoer. Met pixel-precieze tracking kun je altijd rekenen op nauwkeurige cursorbewegingen voor een competitief voordeel.

Met uitgebreide verlichtingsopties en verbeterde trackingmogelijkheden, tilt deze muismat gamingaccessoires naar een hoger niveau. Of je nu op zoek bent naar een muismat die jouw persoonlijke stijl benadrukt, of gewoon op zoek bent naar ultieme functionaliteit, deze muismat heeft het allemaal.

De Santel RGB Gaming Muismat XXL onderscheidt zich door zijn uitgebreide verlichtingsopties, ruime oppervlakte, en waterafstotende eigenschappen. Voor serieuze gamers die op zoek zijn naar een hoogwaardige gaming muismat, is dit de perfecte keuze. 🎮

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Muismatten. Er zijn immers 1679 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!