Wat is de beste Luchtreiniger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Luchtreiniger is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Luchtreiniger van 2023? Na het testen van 134 Luchtreinigers kwam de Winix 5500-2 als beste uit onze Luchtreiniger-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Luchtreinigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Luchtreinigers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Luchtreiniger-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Luchtreinigers

1Score: 9.8
Winix 5500-2
Beste luchtreiniger
Winix 5500-2
Winix
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Blueair Blue Pure 311i Max
Blueair Blue Pure 311i Max
Blueair
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Levoit Core 300
Compact, effectief en betaalbaar
Levoit Core 300
Levoit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Levoit Core 400S
Krachtige luchtreiniger met slimme functies
Levoit Core 400S
Levoit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde
Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde
Dyson
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Blueair Blue Pure 211+ Air
Ideaal voor grotere ruimtes
Blueair Blue Pure 211+ Air
Blueair
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Levoit Vital 200S
Levoit Vital 200S
Levoit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Blueair Blue Pure 411 Auto
Blueair Blue Pure 411 Auto
Blueair
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Blueair HealthProtect 7470i
Blueair HealthProtect 7470i
Blueair
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Coway Airmega AP-1512HH Mighty
Coway Airmega AP-1512HH Mighty
Coway
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Luchtreiniger Koopgids

Een luchtreiniger gebruik je om stof en gassen uit de lucht te filteren. Een luchtreiniger met een HEPA-filter filtert stof, pollen en fijnstof uit de lucht waardoor deze ideaal is voor mensen allergieën. In deze koopgids leg ik je uit waar je op let bij de aankoop van een luchtreiniger.

Helpt een luchtreiniger bij een kattenallergie?

Als de luchtreiniger over een HEPA-filter beschikt, dan betekent dit dat hij de kleinste stofdeeltjes en allergenen uit de lucht filtert. Hierdoor verminderen klachten zoals hooikoorts, maar ook klachten van allergieën. Een luchtreiniger is voor de meeste mensen een goed hulpmiddel bij een kattenallergie.

Let bij aankoop wel op het HEPA-filter. Er zijn verschillende HEPA-filters. Een HEPA-9 filter filtert minder goed dan bijvoorbeeld een HEPA-13 filter.

Hoe lang moet een luchtreiniger aan staan?

Om de lucht optimaal te reinigen, laat je de luchtreiniger 24 uur per dag aan staan. Er komen voortdurend nieuwe verontreinigingen de ruimte binnen: je zet je raam open, ploft neer op de bank of je voordeur gaat open. Als je je luchtreiniger continue aan hebt staan, word de lucht als het ware "onderhouden" en blijft deze zuiver.

Kan een luchtreiniger ook lucht koelen?

Nee, een luchtreiniger koelt de lucht niet. Er zijn daarentegen wel airco's en aircoolers verkrijgbaar die de lucht reinigen. Deze hebben een ionisatiefunctie waardoor stofdeeltjes worden verzwaard en op die manier naar beneden vallen. Hierdoor zijn ze eenvoudig op te stofzuigen. Deze apparaten zijn daarentegen niet zo effectief in het reinigen van de lucht als een luchtreiniger.

Wat is het verschil tussen een luchtreiniger en airco?

Een airco koelt de lucht en verlaagd de temperatuur in huis, terwijl een luchtreiniger alleen de lucht reinigt door stofdeeltjes uit de lucht te filteren. Soms kan een luchtreiniger ook de lucht bevochtigen of verwarmen. Bovendien zijn er ook luchtreinigers te krijgen die kunnen ventileren.

Door de ventilatiefunctie ontstaat er een fris briesje, maar daalt de temperatuur niet zoals dat bij een airco gebeurt.

Het geluidsniveau van een luchtreiniger

De meeste luchtreinigers maken een zacht, niet storend, brommend geluid. De meeste luchtreinigers hebben ook een slaapmodus waardoor het apparaat 's nachts nog minder geluid maakt, maar als deze functie niet aanwezig is, let dan op het geluidsniveau. Je wilt geen apparaat in je slaapkamer wat luidruchtig is.

Het maximaal te reinigen oppervlak

Zorg ervoor dat je weet hoe groot het te reinigen oppervlak is. Er zijn luchtreinigers verkrijgbaar die extra grote ruimtes kunnen reinigen, maar er zijn ook luchtreinigers die alleen geschikt zijn voor kleinere ruimtes.

Heeft jouw luchtreiniger niet het vermogen om jouw ruimte te reinigen, dan werkt hij continue hard waardoor niet alleen je energiekosten onnodig stijgen, maar het is daarnaast ook niet vriendelijk voor het milieu. Bovendien word de lucht in je ruimte niet goed gereinigd.

Extra functionaliteiten van een luchtreiniger

Sommige luchtreinigers werken ook als luchtbevochtiger. Dit is vooral erg handig als je huis erg droog is. Met de luchtbevochtiger verminder je klachten zoals geïrriteerde ogen, een droge huid en een droge hoest.

Om de lucht te bevochtigen kies je meestal tussen een luchtvochtigheidsgraad van 40% tot 60%. Zodra deze luchtvochtigheidsgraad is bereikt, stopt de bevochtigingsfunctie met het bevochtigen.

Een andere handige functie is de nachtmodus. Deze modus is speciaal ontworpen voor gebruik in de nacht waardoor je in een omgeving slaapt met zuivere lucht. Bovendien maakt de luchtreiniger in de nachtmodus minder geluid dan overdag, zodat hij je niet stoort tijdens je nachtrust.

Sommige luchtreinigers hebben daarnaast een verwarmingsfunctie. Deze luchtreinigers beschikken over een verwarmingselement die de uit te blazen lucht verwarmen. Dit is vooral in de winter fijn, omdat je geen last hebt van een koude stroom lucht.

Een sensor die de luchtkwaliteit meet is ook erg nuttig: hierdoor weet je hoe goed je luchtreiniger werkt en kun je de instellingen eventueel aanpassen mocht dit nodig zijn.

hero illustration

Hoe testen we Luchtreinigers?

Om de beste Luchtreiniger te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Luchtreiniger-test hebben we 134 Luchtreinigers geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Luchtreiniger-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Luchtreiniger-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Luchtreiniger-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Luchtreiniger in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 134 Luchtreinigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Luchtreinigers in een oogopslag

1. Beste luchtreiniger: Winix 5500-2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Winix 5500-2

 • list plusHoogst efficiënt 4-traps filtratiesysteem
 • list plusPlasmaWave-technologie neutraliseert virussen, bacteriën en chemische dampen
 • list plusVeelzijdig en handig met afstandsbediening en slaapmodus

Nadelen Winix 5500-2

 • list plusIets omvangrijk ontwerp
 • list plusOuderwetse uitstraling

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.96
Functionaliteit
9.94
Gebruiksgemak
9.47
De Winix Zero Luchtreiniger is een zeer efficiënte en populaire keuze om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Met zijn 4-traps filtratiesysteem en PlasmaWave technologie vangt en verwijdert het effectief een breed scala aan luchtverontreinigende stoffen, waaronder stof, pollen, huisdierenharen, rook en geuren. Volgens US News kan het True HEPA-filter deeltjes zo klein als 0,3 micron vastleggen, zodat de lucht in jouw huis zo schoon mogelijk is. De PlasmaWave technologie helpt virussen, bacteriën en chemische dampen te neutraliseren, wat zorgt voor een extra laag zuivering.

Eén opvallende functie van de Winix Zero is zijn veelzijdigheid en gemak. Het wordt geleverd met een afstandsbediening, zodat ik de instellingen gemakkelijk overal in de kamer kan aanpassen. Het heeft ook een slaapmodus die op een stiller geluidsniveau werkt, waardoor het geschikt is voor gebruik in slaapkamers. Bovendien heeft de luchtreiniger een dekkingsgebied van maximaal 360 vierkante voet, waardoor het geschikt is voor middelgrote kamers.

Volgens Tom's Guide biedt de Winix 5500-2, een model uit de Winix Zero serie, een solide prestatie met zijn drie lagen filters en automatische modus, nachtmodus en vier handmatige ventilatorsnelheden. De PlasmaWave technologie is een opvallende functie, omdat het bacteriën en virussen neutraliseert zonder schadelijke ozon te produceren. Het apparaat is ook eenvoudig in te stellen en wordt geleverd met een afstandsbediening voor gemakkelijk gebruik.

De Winix Zero serie bevat ook modellen met Wi-Fi, zoals de Winix 1022-0214-00, waarmee ik de luchtkwaliteit kan controleren en bewaken via de Winix Smart App. Het is ook compatibel met Amazon Alexa voor spraakopdrachten en informatie over de luchtkwaliteit. Dit model is zeer efficiënt, vangt 99,97% van luchtverontreinigende stoffen en heeft een luchtkwaliteitsindicator die in realtime verandert op basis van de luchtkwaliteit. Het heeft ook slimme sensoren en een automatische modus die de ventilatorsnelheid aanpast op basis van de luchtkwaliteit.

De Winix C535 (Winix Zero) Luchtreiniger, zoals beoordeeld door Air Purifier First, biedt geavanceerde functies zoals een afstandsbediening, luchtkwaliteitssensor en automatische modus. Het heeft een uitstekende bouwkwaliteit en een compact ontwerp. Het luchtstroomproces omvat meerdere filters, waaronder een True HEPA-filter, en het apparaat stuurt de gefilterde lucht omhoog om te voorkomen dat deze rechtstreeks naar de gebruiker blaast.

Over het algemeen blinkt de Winix Zero Luchtreiniger serie uit in het bieden van uitgebreide oplossingen voor luchtreiniging met zijn effectieve filtratiesysteem, PlasmaWave technologie en handige functies zoals afstandsbediening en Wi-Fi-compatibiliteit. Het biedt verschillende modellen om te voldoen aan verschillende kamergroottes en budgetten. Hoewel het misschien een iets omvangrijk ontwerp heeft en er ouderwets uitziet, maken de prestaties en functies het tot een topkeuze op de markt. Zoals een recensent op Amazon zegt: "Deze luchtreiniger heeft een merkbare verbetering in de luchtkwaliteit in ons huis teweeggebracht."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 14 november in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Blueair Blue Pure 311i Max

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blueair Blue Pure 311i Max

 • list plusIndrukwekkende prestaties bij het filteren van deeltjes
 • list plusStijlvol ontwerp met verschillende kleuropties
 • list plusKleurgecodeerde LED om PM2.5 niveaus bij te houden

Nadelen Blueair Blue Pure 311i Max

 • list plusLastig om het voorfilter te verwijderen bij het vervangen van het filter
 • list plusNachtmodus schakelt niet alle LEDs uit
 • list plusOntbreekt een optie voor een afteltimer

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
10
De Blueair Blue Pure 311i Max luchtreiniger is een zeer aanbevolen product, vooral voor gebieden met rook. Volgens een recensie op USA Today overtreft het andere luchtreinigers op het gebied van deeltjesfiltratie en presteert het zelfs beter dan de vorige favoriet, de Blueair DustMagnet 5410i. Het is bijzonder geschikt voor gebruik in slaapkamers en heeft een strak ontwerp.

Een van de opvallende kenmerken van de Blue Pure 311i Max is de indrukwekkende prestaties van deeltjesfiltratie. Het maakt gebruik van een ventilator om lucht door zijn voorfilter en interne HEPA-filter te trekken, wat resulteert in schone lucht. Het HEPASilent-filter bereikt ware HEPA-niveaus van deeltjesverwijdering zonder de luchtstroom in gevaar te brengen, wat resulteert in stillere werking. Zoals vermeld in de recensie op USA Today: "De Blue Pure 311i Max heeft indrukwekkende prestaties op het gebied van deeltjesfiltratie en verbetert de binnenluchtkwaliteit aanzienlijk."

Naast de prestaties biedt de Blue Pure 311i Max ook enkele handige functies. Het heeft een stijlvol ontwerp met verschillende kleuropties, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan elke kamer. Het apparaat heeft ook een kleurgecodeerde LED die de PM2,5-niveaus aangeeft, die kunnen worden bijgehouden in de Blueair-app. Volgens de recensie op TechHive biedt het zelfs langdurige PM2,5-logboeken in de app. De app biedt ook aanvullende aanpassingsmogelijkheden, zoals het dimmen van de indicatorverlichting en het uitschakelen van de Wi-Fi-LED.

Er zijn echter een paar kleine nadelen om rekening mee te houden. De voorfilter kan lastig te verwijderen zijn bij het vervangen van het filter en de nachtmodus schakelt niet alle LED's uit. Bovendien ontbreekt de Blue Pure 311i Max een optie voor een countdown-timer. Ondanks deze kleine problemen is de Blue Pure 311i Max zeer effectief en ideaal voor middelgrote kamers tot 387 vierkante voet. Het heeft een CADR van 250 kubieke voet per minuut en voert 4,8 luchtwisselingen per uur uit.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Blue Pure 311i Max zich door zijn superieure prestaties op het gebied van deeltjesfiltratie en strakke ontwerp. Het is echter mogelijk niet zo effectief in het verwijderen van chemicaliën en VOC's in vergelijking met meer gerichte filters. Als u zich voornamelijk zorgen maakt over deeltjesfiltratie en een stijlvolle luchtreiniger voor uw slaapkamer wilt, is de Blue Pure 311i Max een uitstekende keuze. Zoals de recensie op USA Today zegt: "Al met al is het een geweldige aankoop voor een redelijke prijs."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Compact, effectief en betaalbaar: Levoit Core 300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Levoit Core 300

 • list plusBetaalbaar en eenvoudig in gebruik
 • list plusCompact formaat en strak design
 • list plusEffectief driestaps filtratiesysteem

Nadelen Levoit Core 300

 • list plusLagere CADR-classificaties in vergelijking met andere luchtreinigers
 • list plusGebrek aan geavanceerde functies zoals app-bediening en automatische modus
 • list plusVerbruikt aanzienlijke hoeveelheid energie

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
10
De Levoit Core 300 luchtreiniger is een compacte, effectieve en betaalbare optie om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Met zijn strakke en moderne ontwerp past hij moeiteloos in elk huis. Dankzij het driestaps-filtratiesysteem, met een voorfilter, True HEPA-filter en geactiveerd koolstoffilter, vangt het effectief 99,97% van de PM2,5-deeltjes op, zoals stof, haar, rook en geuren. De filters zijn gecombineerd in een 360 graden ontwerp, waardoor ze 40% efficiënter zijn dan andere modellen in dezelfde prijsklasse. De unit is gecertificeerd om de lucht in ruimtes tot 215 vierkante voet te reinigen en wisselt de volledige luchtvolume vijf keer per uur uit.

Het opzetten en bedienen van de Levoit Core 300 is een fluitje van een cent en vereist slechts één druk op de knop om te starten. De bediening is intuïtief en biedt opties voor ventilatorsnelheden, slaapmodus en een timer. In de slaapmodus is de luchtreiniger ultrastil, waardoor hij geschikt is voor kleine ruimtes. De slaapmodus heeft ook geluidsverlagende functies voor een rustige omgeving.

Een recensent van Tom's Guide benadrukt de betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de Levoit Core 300 en zegt: "De Levoit Core 300 is betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken." Ze merken echter ook op dat de prestaties teleurstellend zijn, met lagere CADR-waarden in vergelijking met andere luchtreinigers in dezelfde maatcategorie. Een andere recensie van TechRadar prijst de indrukwekkende prestaties van de luchtreiniger en zegt: "Het driestaps-filtratiesysteem vangt effectief 99,97% van de PM2,5-deeltjes op." Ze noemen ook de realtime luchtkwaliteitsmetingen die worden geleverd door de VeSync-app en het vermogen van de luchtreiniger om vervuilde lucht in slechts 30 minuten te zuiveren.

Hoewel de Levoit Core 300 geen geavanceerde functies heeft zoals app-bediening en automatische modus, compenseert hij dit met zijn betaalbare prijs en aanpasbare filteropties. De unit is compatibel met alternatieve filters, zodat gebruikers specifieke deeltjes kunnen aanpakken, zoals huisdierenallergenen of schimmel en bacteriën. De filters zijn ook eenvoudig te vervangen.

Wat betreft nadelen verbruikt de Levoit Core 300 volgens Tom's Guide aanzienlijk veel energie. Daarnaast kunnen er enkele kleine problemen zijn, zoals een vertraging bij het detecteren van veranderingen in de luchtkwaliteit en verwarring met de instellingen voor ventilatorsnelheid, zoals vermeld door TechRadar. Desalniettemin blijft de Levoit Core 300, gezien zijn betaalbare prijs en efficiënte luchtzuiveringsmogelijkheden, een populaire keuze onder klanten.

In vergelijking met andere Levoit-modellen is de Core 300 meer geschikt voor kleinere kamers of appartementen. Voor grotere ruimtes worden modellen zoals de LV-PUR131 of LV-H133 aanbevolen.

Al met al biedt de Levoit Core 300 luchtreiniger een uitstekende balans tussen betaalbaarheid, efficiëntie en gebruiksgemak. Het is een uitstekende keuze voor mensen die de luchtkwaliteit binnenshuis in kleine ruimtes willen verbeteren. Dankzij het compacte formaat, de aanpasbare filteropties en de intuïtieve bediening is het een opvallende optie op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Krachtige luchtreiniger met slimme functies: Levoit Core 400S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Levoit Core 400S

 • list plusKrachtige en efficiënte luchtreinigingsmogelijkheden
 • list plusSlimme functies zoals AirSight Plus™ Technology en compatibiliteit met spraakopdrachten
 • list plusStijlvol ontwerp en betaalbaarheid

Nadelen Levoit Core 400S

 • list plusGebrek aan extra functies zoals een aparte ventilator of ontvochtiger
 • list plusMogelijk niet geschikt voor kleinere kamers
 • list plusBeperkte kleuropties

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
9.78
De Levoit Core 400S luchtreiniger is een krachtig en slim apparaat dat eruit springt op de markt. Met zijn VortexAir ™ Technologie zuivert het efficiënt grote kamers terwijl het stil werkt. De AirSight Plus Technologie scant de lucht op allergenen en past de ventilatorsnelheid aan voor optimale luchtkwaliteit. De Core 400S heeft ook QuietKEAP Technologie, wat zorgt voor ongestoord slapen en het perfect maakt voor in de slaapkamer.

Een reviewer van Tom's Guide prijst de Core 400S vanwege zijn effectieve luchtreinigingscapaciteiten, betaalbare prijs en stijlvolle design. De luchtreiniger gebruikt een drielaags cilindrisch filter dat deeltjes van verschillende groottes vastlegt, inclusief een voorfilter voor grotere deeltjes, een koolstoffilter voor geuren en dampen, en een HEPA-achtige kernlaag voor kleinere deeltjes. De luchtkwaliteitssensor, weergegeven op het aanraakscherm, geeft real-time informatie over de deeltjesniveaus, waarbij de LED-ring van kleur verandert om de luchtkwaliteit aan te geven. De Core 400S biedt vijf ventilatorsnelheden, inclusief een stille slaapstand en een krachtige turbostand.

De Core 400S is niet de enige luchtreiniger van Levoit die erkenning heeft gekregen. De Core 300S True HEPA luchtreiniger, zoals beoordeeld door TechRadar, levert indrukwekkende prestaties in een compact en betaalbaar formaat. Het strakke design en de draagbaarheid maken het een geweldige toevoeging aan elk huishouden. De Core 300S biedt ook 360-graden dekking en werkt stil. Het driestaps-filtratiesysteem verwijdert effectief deeltjes, waaronder stof, rook, geuren en VOC's. Hoewel de Core 300S niet beschikt over extra functies zoals een aparte ventilator of ontvochtiger, biedt het uitstekende waarde voor de prijs.

Als we de Core 400S vergelijken met zijn voorganger, de Core 300S, biedt de eerste meer geavanceerde functies zoals AirSight Plus Technologie voor automatische aanpassing van de ventilatorsnelheid en compatibiliteit met spraakopdrachten via Amazon Alexa of Google Assistant. Deze verbeteringen maken de Core 400S een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige luchtreiniger met slimme mogelijkheden.

De Levoit Core 400S (ROOD) valt ook op vanwege zijn filantropische initiatief. Bij elke aankoop doneert Levoit 3% van de aankoopprijs aan het Global Fund om AIDS en COVID-19 te bestrijden, waardoor het een sociaal verantwoorde keuze is.

Concluderend is de Levoit Core 400S luchtreiniger een krachtig en slim apparaat dat effectieve luchtreiniging biedt in grote kamers. Zijn geavanceerde functies, zoals AirSight Plus Technologie en compatibiliteit met spraakopdrachten, onderscheiden het van zijn concurrenten. De Core 400S combineert een strak design, betaalbaarheid en indrukwekkende prestaties, waardoor het een topkeuze is voor wie op zoek is naar een hoogwaardige luchtreiniger. Of je nu kiest voor de Core 400S of de Core 300S, beide modellen leveren frisse en schone lucht, waarbij de Core 400S extra slimme functies en ondersteuning voor een goed doel biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde

 • list plusCapaciteit om formaldehyde te detecteren en te elimineren
 • list plusUitgebreide opties voor het meten van luchtkwaliteit
 • list plusGebruiksvriendelijke app voor controle en inzichten

Nadelen Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde

 • list plusHoge prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
9.56
De Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde is een luxe luchtbehandelingsapparaat dat luchtreiniging, bevochtiging en koeling combineert. Ik ben ontworpen om automatisch de lucht te reinigen en hygiënisch te bevochtigen, terwijl ik formaldehyde detecteer en vernietig. Ik ben volledig afgesloten volgens de HEPA H13-norm en blaas gereinigde en bevochtigde lucht door de hele kamer.

Een opvallende functie van deze luchtreiniger is mijn vermogen om formaldehyde te detecteren en te elimineren, een veelvoorkomende huishoudelijke verontreinigende stof die wordt uitgestoten door verschillende voorwerpen. Zoals een recensie op de Dyson-website zegt: "De Dyson luchtreiniger bevochtiger is volledig afgesloten en voorzien van geavanceerde filtratie, hygiënische bevochtiging en een moeiteloze diep reinigingscyclus. Hij kan ook formaldehyde detecteren en vernietigen."

Ik kom met twee filters: een HEPA + koolstoffilter dat deeltjes zo klein als 0,3 micron opvangt en geuren verwijdert, en een katalytisch filter dat formaldehydemoleculen vernietigt. Een recensie van House Beautiful vermeldt dat de app informatie geeft over verschillende verontreinigende stoffen en je meldingen geeft wanneer de filters moeten worden vervangen.

Wat betreft functionaliteit, ik kan worden bediend via de MyDyson app of de meegeleverde afstandsbediening. Het LCD-display op de luchtreiniger toont de luchtkwaliteit en de app biedt waardevolle inzichten in de luchtkwaliteit, zoals PM 2.5, PM10, HCHO, VOC's, NO2, temperatuur- en vochtigheidsniveaus. Zoals Tech Advisor opmerkt: "De ventilator is stil, de bevochtiger is gemakkelijk te gebruiken en het luchtkwaliteitsdisplay en de app zijn uitstekend."

De Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde biedt ook verwarmings- en koelmogelijkheden, waardoor het een veelzijdige optie is voor gebruik het hele jaar door. Ik kan worden gebruikt in de modus voor warmte, koelte of neutraal voor temperatuurregeling. De luchtreiniger is geschikt voor kleinere ruimtes en is licht van gewicht, volgens de recensie van House Beautiful.

Hoewel ik een scala aan functies en uitstekende opties voor het meten van de luchtkwaliteit bied, hangt er wel een stevig prijskaartje aan, zoals opgemerkt in de recensie van TechRadar. Maar als je op zoek bent naar een luxe optie die luchtreiniging, bevochtiging en koelfuncties combineert, dan is de Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde een hoogwaardige keuze.

In vergelijking met concurrenten valt de Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde op door zijn vermogen om formaldehyde te detecteren en te elimineren. Ik bied ook uitgebreide opties voor het meten van de luchtkwaliteit en een gebruiksvriendelijke app voor controle en inzichten. Maar de hoge prijs kan voor sommigen een belangrijke overweging zijn.

Al met al is de Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde een krachtige en handige luchtreiniger, bevochtiger en ventilator. Mijn onderscheidende kenmerken, zoals het detecteren en elimineren van formaldehyde, geavanceerde filtratie en uitgebreide metingen van de luchtkwaliteit, maken mij een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een luxe luchtbehandelingsapparaat.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Ideaal voor grotere ruimtes: Blueair Blue Pure 211+ Air

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blueair Blue Pure 211+ Air

 • list plusStevig en stijlvol ontwerp met een unieke stoffen rok
 • list plusEffectieve verwijdering van luchtgedragen deeltjes en geuren
 • list plusReal-time feedback over luchtkwaliteit en aanpasbare ventilatorsnelheden

Nadelen Blueair Blue Pure 211+ Air

 • list plusDe variant Blue Pure 211+ Auto is momenteel niet op voorraad
 • list plusVervangende filters brengen extra kosten met zich mee
 • list plusKlanten die op zoek zijn naar meer geavanceerde functies moeten mogelijk andere modellen verkennen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.16
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
9.57
De Blueair Blue Pure 211+ Luchtreiniger is dé keuze voor wie effectieve luchtreiniging zoekt in grotere ruimtes. Met zijn aantrekkelijke design en krachtige prestaties biedt het een overtuigende oplossing voor middelgrote luchtreinigingsbehoeften.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Blueair Blue Pure 211+ is zijn stevige en stijlvolle design. Volgens Tom's Guide heeft het een "kistvormig ontwerp met een stoffen rok die tevens fungeert als voorfilter," wat het een unieke en aantrekkelijke uitstraling geeft. Het apparaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een plastic matte afwerking, wat bijdraagt aan de hoogwaardige esthetiek.

Wat functionaliteit betreft, stelt de Blue Pure 211+ niet teleur. Het wordt geleverd met HEPASilent filters die een koolstoflaag bevatten, waardoor luchtdeeltjes en vieze geuren effectief worden verwijderd. De filters zijn eenvoudig te vervangen en hoewel ze extra kosten met zich mee kunnen brengen van $69, dragen ze bij aan de superieure prestaties van het apparaat.

De Blueair Blue Pure 211+ beschikt ook over sensoren die de luchtkwaliteit detecteren, waarbij het hoofdlicht van kleur verandert om de luchtkwaliteit in de kamer aan te geven. Dit geeft gebruikers realtime feedback over de zuiverheid van de lucht die ze inademen. Daarnaast biedt het apparaat drie ventilatorsnelheden, met een nachtmodus-optie die de ventilator zachtjes laat draaien en het voorlicht uitschakelt, voor een vredige nachtrust.

Volgens Best Buy is de Blue Pure 211+ ideaal voor ruimtes tot 540 vierkante voet. Dit maakt het geschikt voor slaapkamers, woonkamers en andere grotere ruimtes. Het moet echter worden opgemerkt dat de Blue Pure 211+ Auto variant, die extra functies biedt zoals automatische aanpassing van de ventilatorsnelheid op basis van de luchtkwaliteit, momenteel niet op voorraad is.

Wat betreft concurrentie, kan de Blueair Blue Pure 211+ zich meten met andere luchtreinigers voor middelgrote ruimtes. De combinatie van esthetiek, functionaliteit en prestaties maakt het een aanbevolen keuze in zijn prijsklasse. Klanten die een meer budgetvriendelijke optie zoeken, kunnen echter de kleinere Pure 411 Auto van Blueair overwegen, terwijl zij die geavanceerde functies willen, kunnen kijken naar het grotere model HealthProtect 7470.

Al met al biedt de Blueair Blue Pure 211+ Luchtreiniger een uitstekende balans tussen stijl en inhoud. Het aantrekkelijke design, effectieve filtratiesysteem en gebruiksvriendelijke functies maken het een topkeuze voor wie schonere lucht wil in grotere ruimtes. Hoewel de beschikbaarheid van de Blue Pure 211+ Auto variant beperkt kan zijn, levert het standaard Blue Pure 211+ model nog steeds indrukwekkende resultaten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Levoit Vital 200S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Levoit Vital 200S

 • list plusKrachtige H13 True HEPA-filtratie vangt 99,97% van de zwevende deeltjes op
 • list plusWasbaar voorfilter verlengt de levensduur van het filtersysteem
 • list plusReal-time weergave van de luchtkwaliteit maakt eenvoudige monitoring mogelijk

Nadelen Levoit Vital 200S

 • list plusOntbreekt een esthetisch aantrekkelijk ontwerp

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
8.96
Gebruiksgemak
9.91
De Levoit Vital 200S Slimme True HEPA Luchtreiniger is dé krachtige en efficiënte oplossing om schone en frisse lucht in jouw huis te behouden. Met zijn H13 True HEPA filtratie kan het 99,97% van de luchtgedragen deeltjes zo klein als 0,3 micrometer opvangen en vasthouden, zodat de lucht die je inademt vrij is van vervuiling en allergenen. De wasbare voorfilter verlengt bovendien de levensduur van het filtersysteem, waardoor je geld bespaart op filtervervangingen.

Een opvallende eigenschap van de Vital 200S is het realtime luchtkwaliteitsdisplay, waarmee je in één oogopslag de luchtkwaliteit in jouw kamer kunt controleren. Deze functie is vooral handig voor mensen die zich zorgen maken over de luchtkwaliteit in hun leefruimte en proactieve maatregelen willen nemen om deze te verbeteren. Daarnaast helpt de grote U-vormige luchtinlaat verstopping door haren te voorkomen, waardoor het een ideale keuze is voor huisdiereigenaren.

De Vital 200S biedt ook slimme connectiviteit via de VeSync app, waarmee je de luchtreiniger kunt bedienen, de luchtkwaliteit kunt controleren en schema's op afstand kunt maken. Het is compatibel met populaire spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor het nog handiger is om te bedienen. De infraroodsensor scant de omringende lucht op verontreinigingen en past automatisch de ventilatorsnelheid aan in de Auto Modus, voor optimale prestaties en energie-efficiëntie.

Qua prestaties heeft de Vital 200S een dekkingsgebied van 380 ft² en kan het de lucht in een ruimte in slechts 12 minuten vernieuwen. Dit maakt het geschikt voor middelgrote kamers, waarbij efficiënte en snelle luchtreiniging wordt geboden. De luchtreiniger heeft een Clean Air Delivery Rate (CADR) van 416 m³/u (245 CFM), wat wijst op zijn vermogen om de lucht in jouw huis effectief te reinigen. Het werkt met een geluidsniveau variërend van 23 dB tot 54 dB, waardoor een rustige en vredige omgeving wordt gegarandeerd.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de Vital 100S, biedt de Vital 200S een hogere CADR en wordt het aanbevolen voor grotere kamers of gebieden met een hogere vervuilingsgraad. Aan de andere kant is de Vital 100S meer geschikt voor kleinere kamers en heeft het een lichter en compacter ontwerp.

Volgens beoordelingen wordt de Vital 200S zeer geprezen vanwege de verschillende filteropties en intuïtieve functies die de binnenluchtkwaliteit verbeteren. Het wordt vooral aanbevolen voor huisdiereigenaren, omdat het effectief huisdierharen, huidschilfers en geuren verwijdert. Het is echter vermeldenswaard dat de Vital 200S niet beschikt over de ontwerpkenmerken die in andere modellen te vinden zijn.

Kortom, de Levoit Vital 200S Slimme True HEPA Luchtreiniger is dé beste keuze voor mensen die de luchtkwaliteit in hun huis willen verbeteren. Met zijn krachtige filtratiesysteem, realtime luchtkwaliteitsdisplay en slimme connectiviteit biedt het een allesomvattende oplossing om jouw leefruimte schoon en fris te houden. Of je nu huisdieren hebt of je zorgen maakt over allergenen, de Vital 200S is ontworpen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Hoewel het misschien niet het meest esthetisch aantrekkelijke ontwerp heeft, maken zijn prestaties en functies het tot een opvallende optie op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Blueair Blue Pure 411 Auto

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blueair Blue Pure 411 Auto

 • list plusEffectief filtratiesysteem
 • list plusCompact ontwerp
 • list plusRedelijke prijs

Nadelen Blueair Blue Pure 411 Auto

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer grote kamers of open ruimtes
 • list plusGeen specifieke beoordelingen en recensies van Consumer Reports

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
9.14
Gebruiksgemak
9.83
De Blueair Blue Pure 411 Auto is een compacte en stijlvolle luchtreiniger ontworpen voor kleine ruimtes. Het heeft een ronde filter met zowel een koolstof- als HEPA-laag, waardoor verontreinigingen zoals pollen, stof, schimmel en rook effectief worden gefilterd. Volgens Tom's Guide heeft de luchtreiniger CADR-scores ontvangen van 123 voor rook, 107 voor stof en 96 voor pollen, wat wijst op zijn hoge prestaties bij het verwijderen van deze deeltjes uit de lucht.

Een van de opvallende kenmerken van de Blue Pure 411 Auto is de automatische modus, die de ventilatorsnelheid aanpast op basis van de luchtkwaliteit. TechRadar vermeldt dat het apparaat ook drie ventilatorsnelheden en een nachtmodus biedt, waardoor er flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden zijn voor verschillende scenario's. De bediening is eenvoudig, met een enkele knop bovenop het apparaat.

De installatie van de Blue Pure 411 Auto is eenvoudig en de filters zijn gemakkelijk te vervangen. Volgens Tom's Guide kosten vervangende filters $21 en is er een abonnementsmogelijkheid voor filtervervangingen. De luchtreiniger verbruikt een redelijke hoeveelheid stroom, ongeveer 50 cent per dag bij continu gebruik op automatische modus gedurende 24 uur.

De Blue Pure 411 Auto wordt aanbevolen voor kamers tot 190 vierkante voet, waardoor het geschikt is voor slaapkamers, kantoren of kleine leefruimtes. Het compacte ontwerp en de lichte constructie maken het volgens de website van Blueair gemakkelijk om te verplaatsen.

Hoewel de Blue Pure 411 Auto veel waarde biedt voor zijn prijs van $139, is het mogelijk niet geschikt voor zeer grote kamers of open ruimtes, zoals vermeld door TechRadar. Bovendien heeft Consumer Reports geen specifieke beoordelingen en recensies gegeven voor deze luchtreiniger.

In vergelijking met andere luchtreinigers op de markt, springt de Blue Pure 411 Auto eruit vanwege zijn effectieve filtratiesysteem, compacte ontwerp en redelijke prijs. Het kan goed concurreren met andere modellen in dezelfde prijsklasse en biedt functies zoals de automatische modus en eenvoudige filtervervanging.

Al met al is de Blueair Blue Pure 411 Auto een capabele luchtreiniger die zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit in kleine ruimtes. Zijn effectieve filtratie, eenvoudige installatie en redelijke kosten maken het een populaire keuze voor mensen die schone lucht willen inademen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Blueair HealthProtect 7470i

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blueair HealthProtect 7470i

 • list plusGeavanceerde functies en krachtige filtratie
 • list plusGermShield-technologie voor 24/7 bescherming tegen virussen en bacteriën
 • list plusStille werking met geluidsniveaus lager dan een fluistering op laag niveau

Nadelen Blueair HealthProtect 7470i

 • list plusHogere prijsklasse van ongeveer $550

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.81
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
9.58
De Blueair HealthProtect 7470i is een uiterst effectieve luchtreiniger die geavanceerde functies combineert met een strak design. Volgens Tom's Guide is het een eersteklas luchtreiniger met geavanceerde technologie en effectieve prestaties. Het heeft een LCD-scherm dat informatie toont over de luchtkwaliteit, vochtigheid, temperatuur en filterduur, waardoor het eenvoudig is om de instellingen te controleren en aan te passen. Het apparaat heeft ook drie ventilatorstanden, automatische modus en nachtmodus voor gepersonaliseerd gebruik.

Een van de opvallende kenmerken van de Blueair HealthProtect 7470i is het gebruik van de Blueair's HEPASilent Ultrafilter en de "GermShield" modus voor omgevingen die vatbaar zijn voor bacteriën. Deze technologie onderscheidt het van andere luchtreinigers op de markt. De GermShield modus biedt 24/7 bescherming tegen virussen en bacteriën, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die zich zorgen maken over de luchtkwaliteit en gezondheid binnenshuis.

De prestaties van de luchtreiniger zijn indrukwekkend, waarbij het efficiënt deeltjes verwijdert uit ruimtes tot 419 vierkante voet groot. Het presteert goed in CADR-tests en verwijdert effectief veelvoorkomende allergenen en deeltjes zo klein als 0,1 micron. Bovendien wordt het apparaat zeer gewaardeerd om zijn stille werking, met geluidsniveaus lager dan een gefluister op de laagste stand.

Hoewel de Blueair HealthProtect 7470i geavanceerde functies en krachtige filtratie biedt, heeft het wel een hogere prijs van ongeveer $550. Echter, de investering is gerechtvaardigd door de prestaties en gemoedsrust die het biedt op het gebied van schone en gezonde binnenlucht.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Blueair HealthProtect 7470i op door zijn GermShield technologie en het vermogen om deeltjes zo klein als 0,1 micron te verwijderen. Het biedt ook een strak en minimalistisch design, waardoor het een stijlvolle toevoeging is aan elke kamer.

Al met al is de Blueair HealthProtect 7470i een zeer aanbevolen luchtreiniger voor mensen die hun binnenluchtkwaliteit willen verbeteren. Het biedt geavanceerde functies, krachtige filtratie en efficiënte luchtreiniging. Hoewel het misschien wat prijzig is, maakt het zijn beloftes waar en biedt het gemoedsrust. Zoals een reviewer op Amazon zegt: "Al met al biedt het geavanceerde functies, krachtige filtratie en efficiënte luchtreiniging."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Coway Airmega AP-1512HH Mighty

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Coway Airmega AP-1512HH Mighty

 • list plusLevert uitstekende prestaties tegen een betaalbare prijs
 • list plusCompact formaat en uniek ontwerp maken het gemakkelijk om in elke ruimte te passen
 • list plusMeerdere filterlagen en een viervoudig filtratiesysteem vangen en verminderen tot 99,97% van de deeltjes van 0,3 micron in de lucht

Nadelen Coway Airmega AP-1512HH Mighty

 • list plusSpecifieke beoordelingen en recensies waren niet beschikbaar voor verder onderzoek
 • list plusWeegt 15 pond, wat zwaar kan zijn om mee te dragen
 • list plusDe draagbaarheid kan een zorg zijn in vergelijking met andere modellen

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.73
De Coway Airmega AP-1512HH Mighty is een zeer aanbevolen luchtreiniger die uitstekende prestaties levert tegen een betaalbare prijs. Zijn unieke ontwerp en compacte formaat maken het gemakkelijk om in elke ruimte te passen. Volgens Tom's Guide is de "Airmega AP-1512HH een kwalitatieve luchtreiniger die goed presteert en beschikbaar is tegen een betaalbare prijs." Het heeft een strak ontwerp dat doet denken aan een oude iPod Shuffle, en zijn kleine formaat zorgt voor gemakkelijke opslag.

Een van de opvallende kenmerken van de Airmega AP-1512HH is de vijf ventilatorsnelheidsopties, waaronder een eco- en automatische modus. Dit stelt gebruikers in staat om de luchtstroom naar hun voorkeuren aan te passen en energie-efficiëntie te optimaliseren. De toevoeging van een ionisatie-optie verbetert de luchtkwaliteit verder. De luchtreiniger heeft ook meerdere filterlagen, waaronder een buitenste voorfilter, een koolstoffilter voor het opvangen van verontreinigende stoffen en een HEPA-filter. Volgens Coway Mega heeft de Airmega AP-1512HH een viervoudig filtratiesysteem dat tot 99,97% van de deeltjes van 0,3 micron in de lucht vastlegt en vermindert.

De Airmega AP-1512HH is niet alleen geschikt voor algemene luchtreiniging, maar blinkt ook uit in specifieke scenario's. Het is zeer aanbevolen voor mensen met astma en allergieën, omdat het effectief stof, huisdierharen en schimmel opvangt. Het is ook efficiënt in het verminderen van huisdierengeuren en verontreinigingen, waardoor het ideaal is voor huishoudens met huisdieren. Daarnaast is het effectief in het verminderen van luchtverontreinigende stoffen en geuren gerelateerd aan sigarettenrook, waardoor het geschikt is voor rokers en mensen die samenleven met rokers.

De Airmega AP-1512HH is krachtig genoeg om ruimtes tot 361 vierkante voet te zuiveren, waardoor het geschikt is voor verschillende ruimtes. Het heeft een CADR-score van 247,5 behaald, wat duidt op de effectiviteit ervan in het zuiveren van de lucht. De luchtreiniger heeft ook een lichtindicator voor de luchtkwaliteit die van kleur verandert op basis van het niveau van luchtvervuiling, waardoor realtime feedback over de luchtkwaliteit wordt gegeven.

Gebruikers hebben de Airmega AP-1512HH geprezen vanwege het gebruiksgemak en de duidelijke bedieningselementen. Het is gemakkelijk in te stellen en wordt geleverd met handige instructies. De unit bevat ook een timerfunctie met opties voor 1, 4 en 8 uur, zodat gebruikers de werking naar hun behoeften kunnen aanpassen.

Hoewel de Airmega AP-1512HH indrukwekkende prestaties en functies biedt, heeft het ook enkele beperkingen. Volgens Consumer Reports waren specifieke beoordelingen en reviews niet beschikbaar voor verder onderzoek. Bovendien weegt de luchtreiniger 15 pond, wat een beetje zwaar kan zijn om mee te dragen.

In vergelijking met andere luchtreinigers op de markt, valt de Airmega AP-1512HH op door zijn combinatie van betaalbaarheid, prestaties en compact ontwerp. Het heeft prijzen gewonnen zoals de Best Air Purifier of 2018 award en behaalde de eerste plaats bij TopTenReviews. Het is echter de moeite waard om andere modellen te overwegen als draagbaarheid een topprioriteit is.

Al met al is de Coway Airmega AP-1512HH Mighty een betrouwbare en efficiënte luchtreiniger die presteert waar het telt. Zijn krachtige prestaties, aanpasbare instellingen en compacte ontwerp maken het een uitstekende keuze voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit. Of je nu last hebt van allergieën, huisdieren hebt of je zorgen maakt over sigarettenrook, de Airmega AP-1512HH is een solide optie die realtime feedback geeft en zorgt voor schone lucht in jouw ruimte.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Luchtreinigers. Er zijn namelijk 134 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!