De Bestenu Luchtreiniger Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Een luchtreiniger gebruik je om stof en gassen **uit de lucht te filteren.** Een luchtreiniger met een HEPA-filter filtert stof, pollen en fijnstof uit de lucht waardoor deze ideaal is voor mensen allergieën. In deze koopgids leg ik je uit waar je op let bij de aankoop van een luchtreiniger.

Helpt een luchtreiniger bij een kattenallergie?

Als de luchtreiniger over een HEPA-filter beschikt, dan betekent dit dat hij de kleinste stofdeeltjes en allergenen uit de lucht filtert. Hierdoor verminderen klachten zoals hooikoorts, maar ook klachten van allergieën. Een luchtreiniger is voor de meeste mensen een goed hulpmiddel bij een kattenallergie.

Let bij aankoop wel op het HEPA-filter. Er zijn verschillende HEPA-filters. Een HEPA-9 filter filtert minder goed dan bijvoorbeeld een HEPA-13 filter.

Hoe lang moet een luchtreiniger aan staan?

Om de lucht optimaal te reinigen, laat je de luchtreiniger 24 uur per dag aan staan. Er komen voortdurend nieuwe verontreinigingen de ruimte binnen: je zet je raam open, ploft neer op de bank of je voordeur gaat open. Als je je luchtreiniger continue aan hebt staan, word de lucht als het ware "onderhouden" en blijft deze zuiver.

Kan een luchtreiniger ook lucht koelen?

Nee, een luchtreiniger koelt de lucht niet. Er zijn daarentegen wel airco's en aircoolers verkrijgbaar die de lucht reinigen. Deze hebben een ionisatiefunctie waardoor stofdeeltjes worden verzwaard en op die manier naar beneden vallen. Hierdoor zijn ze eenvoudig op te stofzuigen. Deze apparaten zijn daarentegen niet zo effectief in het reinigen van de lucht als een luchtreiniger.

Wat is het verschil tussen een luchtreiniger en airco?

Een airco koelt de lucht en verlaagd de temperatuur in huis, terwijl een luchtreiniger alleen de lucht reinigt door stofdeeltjes uit de lucht te filteren. Soms kan een luchtreiniger ook de lucht bevochtigen of verwarmen. Bovendien zijn er ook luchtreinigers te krijgen die kunnen ventileren.

Door de ventilatiefunctie ontstaat er een fris briesje, maar daalt de temperatuur niet zoals dat bij een airco gebeurt.

Het geluidsniveau van een luchtreiniger

De meeste luchtreinigers maken een zacht, niet storend, brommend geluid. De meeste luchtreinigers hebben ook een slaapmodus waardoor het apparaat 's nachts nog minder geluid maakt, maar als deze functie niet aanwezig is, let dan op het geluidsniveau. Je wilt geen apparaat in je slaapkamer wat luidruchtig is.

Het maximaal te reinigen oppervlak

Zorg ervoor dat je weet hoe groot het te reinigen oppervlak is. Er zijn luchtreinigers verkrijgbaar die extra grote ruimtes kunnen reinigen, maar er zijn ook luchtreinigers die alleen geschikt zijn voor kleinere ruimtes.

Heeft jouw luchtreiniger niet het vermogen om jouw ruimte te reinigen, dan werkt hij continue hard waardoor niet alleen je energiekosten onnodig stijgen, maar het is daarnaast ook niet vriendelijk voor het milieu. Bovendien word de lucht in je ruimte niet goed gereinigd.

Extra functionaliteiten van een luchtreiniger

Sommige luchtreinigers werken ook als luchtbevochtiger. Dit is vooral erg handig als je huis erg droog is. Met de luchtbevochtiger verminder je klachten zoals geïrriteerde ogen, een droge huid en een droge hoest.

Om de lucht te bevochtigen kies je meestal tussen een luchtvochtigheidsgraad van 40% tot 60%. Zodra deze luchtvochtigheidsgraad is bereikt, stopt de bevochtigingsfunctie met het bevochtigen.

Een andere handige functie is de nachtmodus. Deze modus is speciaal ontworpen voor gebruik in de nacht waardoor je in een omgeving slaapt met zuivere lucht. Bovendien maakt de luchtreiniger in de nachtmodus minder geluid dan overdag, zodat hij je niet stoort tijdens je nachtrust.

Sommige luchtreinigers hebben daarnaast een verwarmingsfunctie. Deze luchtreinigers beschikken over een verwarmingselement die de uit te blazen lucht verwarmen. Dit is vooral in de winter fijn, omdat je geen last hebt van een koude stroom lucht.

Een sensor die de luchtkwaliteit meet is ook erg nuttig: hierdoor weet je hoe goed je luchtreiniger werkt en kun je de instellingen eventueel aanpassen mocht dit nodig zijn.

Hoe komt deze super Luchtreiniger opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Luchtreiniger ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Luchtreinigers, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Luchtreinigers die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Luchtreinigers het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Luchtreinigers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen vergelijkbaar aan Luchtreinigers

De beste Luchtreinigers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Dankzij het compacte formaat van de Philips AC0820/10 plaats je deze luchtreiniger gemakkelijk op jouw nachtkastje. Om de lucht te reinigen beschikt deze reiniger over 3 standen: de slaapstand, de automatische stand en de turbostand. Met deze standen verandert niet alleen de werking van het apparaat, maar ook de helderheid van het display. Handig, want zo heb je met de slaapmodus geen last van fel licht in de slaapkamer. In de automatische modus meet de luchtreiniger vervuiling in de lucht en past hier zijn werking automatisch op aan. Op het display zie je wat de huidige luchtkwaliteit is. Deze luchtreiniger verwijdert allergenen, stofdeeltjes en pollen uit een ruimte tot 38 vierkante meter. Let op: als het filtervervangingslampje knippert dien je de filters te vervangen. Dit is na ongeveer 12 maanden. Doe je dit niet, dan stopt de luchtreiniger met werken.

1. Philips AC0820/10


Product informatiePlus or Show more

Eindelijk weer vrij ademen Voor een gezond huis Dankzij zijn compacte afmetingen past hij gemakkelijk in elke kamer en zorgt hij voor verfrissende lucht precies waar jij het nodig hebt - voor een ontspannen ontbijt, bij het werken in het thuiskantoor of voor een goede nachtrust. Het zorgt ook voor een significante vermindering van de aerosol concentratie. Zo ontstaat in een mum van tijd een merkbaar beter binnenklimaat en wordt jouw woning bijzonder allergievriendelijk. Met dit kleine wonder van comfort kan je een groot pluspunt in de kwaliteit van leven verzekeren en weer vrij ademen! 3-in-1 Luchtreinigingsfilter De luchtreiniger filtert op betrouwbare wijze stof, haar en pollen uit de lucht door middel van een drietraps reinigingsproces. Zo kunnen vrienden, jouw familie en jij genieten van een beter en gezonder binnenklimaat. Dit is de kwaliteit van leven die jouw huis comfortabeler maakt. Gemakkelijk gemaakt Dikke lucht heeft geen kans meer in je huis. Dit wordt gegarandeerd door de automatische herinnering om het luchtfilter te vervangen. Aangepast aan de kwaliteit van de lucht in jouw kamer, herinnert de reiniger je er automatisch aan om deze te vervangen om de best mogelijke prestaties te garanderen. Slaapstand De luchtreiniger laat je beter slapen. Dit wordt gewaarborgd door de speciale slaapstand, waarin het actieve geluid fluisterstil is om de nachtrust niet te verstoren, terwijl de kamerlucht grondig wordt gefilterd. Zodat je echt kan genieten van een rustgevende slaap.

2. MD 19778 air purifier


Product informatiePlus or Show more

De Philips AC2887/10 luchtreiniger - met een CADR van maar liefst 333 m3/u- verwijdert schadelijke gassen, fijne deeltjes, bacteriën, virussen en 99,9% van de allergenen zoals pollen, huisstofmijt. Deze luchtzuiveraar levert superieure prestaties in ruimten tot 79 m2. De unieke professionele sensor detecteert, meet en regelt zuivering en bepaalt heel nauwkeurig de luchtkwaliteit en past de instellingen van de luchtzuiveraar automatisch aan om een optimale luchtkwaliteit te handhaven. Voor- en nadelen van de Philips AC2887/10 luchtreiniger Voordelen Ideaal voor middelgrote en grote ruimtes tot 79m2 Snelle luchtzuivering: 333 m3 per uur Meet en zuivert de lucht automatisch van fijnstof en vermindert allergenen, gassen en luchtjes Weergave van de luchtkwaliteit d.m.v. een digitaal display en de lichtring Nadelen Reinigt de lucht; kan niet gebruikt worden als ventilator Kan niet worden verbonden met de Air Matters app Vervang het filter gemiddeld om de 12 maanden. De geschikte vervangingsfilters voor de AC2887/10 zijn de FY2422/30 (HEPA-filter) en de FY2420/30 (koolstof-filter). Belangrijkste kenmerken van de Philips AC2887/10: Verwijdert tot 99,9% van virussen en aerosolen uit de lucht Het HEPA filter in Philips luchtreinigers vangen de kleinste ronddwarrelende deeltjes uit de lucht zoals bijvoorbeeld fijnstof maar ook virussen en aerosolen (kleine druppeltjes die bijvoorbeeld bij het hoesten of niezen vrijkomen en virussen kunnen bevatten) Gebruikerstip Wist je dat de luchtkwaliteit binnenshuis slechter kan zijn dan buiten? Dit kan 2 tot 5 keer slechter zijn. Gezonde lucht is voor iedereen belangrijk, maar voor sommige mensen is het nog belangrijker waaronder zwangere vrouwen, kinderen, ouderen, mensen met longaandoeningen (astma of COPD) of allergieën merken het eerder als de lucht vervuild is en ondervinden veel last van een slechte luchtkwaliteit. Op warme dagen kan de luchtkwaliteit sterk achteruit gaan door het ontstaan van smog. De droogte zorgt er ook voor dat er meer fijnstof in de lucht zit. Let wel: voor het optimaal functioneren van de luchtreiniger is het van essentieel belang dat er geen ramen en/of deuren openstaan. Innovatieve filtertechnologie Philips luchtreinigers werken met een krachtige filtertechnologie met meerdere filters achter elkaar. Het voorfilter filtert grote stofdelen zoals haren, het koolstoffilter filtert gassen en geurtjes uit de lucht en het derde HEPA filter reinigt de lucht van de allerkleinste deeltjes. Door deze combinatie van filters wordt tot wel 99,9% van veel voorkomende verontreinigingen zoals PM 2.5, allergenen, bacteriën, virussen, schadelijke gassen zoals formaldehyde en TVOC’s uit de lucht gehaald zonder uitstoot van ionen of chemicaliën. Snelle luchtzuivering; hoge CADR* Philips luchtreinigers in staat om hoge CADR waarden te behalen. De AC2887 luchtreiniger heeft een CADR van 333 m3/u; dit wil zeggen dat een ruimte van 79m2 in ongeveer 34 minuten volledig gereinigd wordt (1,8 keer per uur). Feedback luchtkwaliteit De luchtreiniger voorziet je continu van realtime informatie over de kwaliteit van de binnenlucht. Deze is snel en duidelijk af te lezen aan de hand van de makkelijk te begrijpen LED-kleurenring en het digitale display. De luchtreiniger kan namelijk door unieke geavanceerde sensortechnologie heel nauwkeurig en effectief de luchtkwaliteit meten. De feedback van het apparaat geeft je de zekerheid en het vertrouwen dat de luchtkwaliteit in de kamer optimaal is. *Met de CADR-waarde - Clean Air Delivery Rate wordt de prestatie van een luchtreiniger weergegeven. CADR is een maat voor het vermogen van de luchtreiniger om deeltjes zoals tabaksrook, pollen en stof uit lucht te verwijderen. Een hoge CADR-waarde bij een verontreiniging betekent dat de luchtreiniger de betreffende verontreiniging zeer effectief uit de lucht filtert. De CADR-waarde is een internationale standaard van de AHAM - Association of Home Appliance Manufacturers -, een brancheorganisatie voor producenten van huishoudelijke apparaten. Door de combinatie van de unieke Philips VitaShield technologie met grote HEPA filters en de constructie van de Philips luchtreinigers zijn. Productkenmerken Ontwerp en afwerking Luchtkwaliteitssensor(en): Aerasense PM2.5-sensor Kleur bedieningspaneel: Zwart Ventilatorsnelheidindicators: Stil, stand 1, 2, 3, turbo Materiaal hoofdunit: Plastic Kleur: Wit Performance Filtert PM 2,5: in één uur, >99 % Filtert virussen: in 0,5 uur, 99,9 % CADR (sigarettenrook): 333 m³/h Technische specificaties Snoerlengte: 1,6 m Werkingsgebied: 24-41 m² Frequentie: 50/60 Hz Vermogen: 11~60 W Geluidsniveau: 20,5-51 dB (A) Voltage: 220 - 240 volt Vervanging AC-filter: FY2420/30 HEPA-filter: FY2422/30

3. Philips AC2887/10 - Luchtreiniger met HEPA- en koolstoffilter


Product informatiePlus or Show more

Schone lucht is steeds belangrijker. Niet alleen nu het Covid-19 virus de wereld in zijn greep heeft. Ook stoffen als fijnstof, uitlaatgassen en pollen zijn onaangenaam of zelfs schadelijk voor onze gezondheid. De luchtreiniger helpt ons aan gezonde lucht en bestrijdt bacteriën, schimmels, virussen en fijnstof op een effectieve manier. De A19 is een professionele luchtreiniger die gebruik maakt van diverse bewezen technologieën. Het apparaat zuivert en desinfecteert de lucht in een ruimte door gebruik te maken van een Hepa-filter, actief koolfilter, voorfilter, gesteriliseerd katoenfilter en een ionisator. De A19 is daarom de oplossing in de strijd tegen schadelijke micro-organismen en aerosolen die in de lucht zweven. Bovendien hoeft schone lucht niet duur te zijn, ook dat bewijst de A19! Waarom de A19 luchtreiniger? De lucht die we inademen is één van onze belangrijkste basisbehoeften. Helaas is onze lucht niet overal even schoon. Besmettelijke bacteriën, virussen en schimmels verspreiden zich gemakkelijk door de lucht en kunnen ons ziek maken. Daarnaast kan de lucht pollen en stofdeeltjes bevatten die allergische reacties zoals hooikoorts kunnen opwekken. Voordelen A19 luchtreiniger 5 filtertechnologieën in 1 luchtreiniger Optimale werking in ruimtes tot maximaal 26m² Gebruiksvriendelijk bedieningsdisplay Clean Air Delivery Rate 200 m³/u Filtert 360° rondom de luchtreiniger 3 effectieve standen Laag in energieverbruik USB-aansluiting, gemakkelijk in gebruik Laag in geluid: 35dB tot max 50dB Nachtlampje voor een warme sfeer Rood, blauw en groen licht voor indicatie luchtkwaliteit Ingebouwde indicator voor vervangen van het filter AHAM gecontroleerd Het apparaat heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding Wat is het verschil tussen de A19 luchtreiniger en andere luchtreinigers? De A19 is een luchtreiniger die 5 technologieën (Hepa-filter, actief koolfilter, voorfilter, gesteriliseerd katoenfilter en een ionisator) gebruikt om de lucht gezond te maken. De A19 verwijdert geuren, schimmels, virussen en bacteriën, 24/7 vanaf de bron en op een milieuvriendelijke manier. De A19 is revolutionair in zijn aanpak. 5 geavanceerde filtertechnologieën De Hepa-filter, actief koolfilter, voorfilter, gesteriliseerd katoenfilter en een ionisator werken naadloos samen om allergenen, bacteriën, virussen, mijten, schimmelsporen, huidschilfers en rook van 0,2 micron te verwijderen en luchtvervuiling tegen te gaan en zo jou de zuiverste lucht te geven. Een geavanceerd luchtfiltratieproces met een Hepa-filter zorgt voor zuivere lucht dat de gezondheid zal optimaliseren. Het filter in de vorm van een cilinder en daardoor een 360° luchtinlaat en luchtuitlaat heeft, zorgt ervoor dat in korte tijd meer lucht uit alle richtingen wordt gezuiverd. De A19 zuivert tot 200 m³/u. De ionisator maakt het filtersysteem compleet. Hoe werkt een ionisator? Een ionisator (ozon vrij) verspreidt negatieve ionen in de ruimte. In het apparaat wordt een negatieve hoogspanning op een naald gezet. De ionisator brengt maar liefst 30.000 tot 100.000 ionen per seconde in de ruimte. De negatieve ionen springen van de naald en hechten zich aan positief geladen ionen (virussen, fijnstof, bacteriën en schimmels). Met kunstmatige ionisatie creëert u dus een herstel van de natuurlijke concentratie van negatieve ionen. Het voltage op de naald is hoog, maar het vermogen laag. Het proces is daarom dus volledig veilig. Snel en krachtig De A19 is ontworpen met een krachtige ventilator (XTR99C) en beschikt over 3 standen om aan uw behoeften te voldoen voor snellere zuivering of stille werking. De luchtreiniger is gebouwd met een hoogwaardige motor, heeft een laag energieverbruik met een hoog rendement. Geluid en luchtkwaliteit Het geluidsniveau bij een normaal werkende stand ligt op een niveau van 40 dB en op stand 1 (slaapstand) ligt het geluidsniveau op 35 dB, dit biedt een rustgevende en comfortabele slaapomgeving. Het warme nachtlampje geeft een sfeervol licht. Als u gevoelig bent voor het licht, drukt u op de lichtknop van de luchtreiniger om deze uit te schakelen. De A19 beschikt over een geïntegreerde stofsensor met rood, blauw en groen licht. Deze geeft de luchtkwaliteit weer, zodat je weet welke (van de 3) standen je kunt selecteren. USB-stroomvoorziening De A19 wordt voorzien van stroom door middel van een usb aansluiting. Eenvoudig aan te sluiten op je laptop of andere usb adapters. USB-kabel wordt meegeleverd. AHAM AHAM (Association of Home Appliance Manufacturers) is een onafhankelijke organisatie, die leverancierstesten van huishoudelijke apparaten als luchtreinigers controleert. De AHAM, gevestigd in de USA biedt de gebruiker de zekerheid dat de Clean Air Delivery Rate (CADR) in overeenstemming is met ANSI / ASHAM standaard AC-1, “Proces voor meting van de capaciteit van mobiele luchtreinigers” en onafhankelijk is gecontroleerd. 2 tips om optimaal gebruik te maken van de A19 Tip 1: houd 40 centimeter rondom vrij Om het beste uit jouw luchtreiniger te halen, is het belangrijk dat je hem op een centraal punt plaatst. Midden in de woonkamer is natuurlijk niet handig, maar plaats hem niet in een hoek of achter een meubel. Om de lucht aan te zuigen, heeft de luchtreiniger namelijk voldoende ruimte nodig. Het is daarom verstandig om minimaal 40 centimeter rondom de luchtreiniger vrij te houden. Tip 2: zet de reiniger 24 uur per dag aan Gedurende de dag komen er nieuwe verontreinigingen in de lucht. Zo komen er bijvoorbeeld pollen binnen als de voordeur opengaat en komt er stof vrij als je op de bank neerploft. Om de lucht optimaal te zuiveren is het belangrijk dat de zuiveraar continu aanstaat op stand 1 of 2. Zet een luchtreiniger altijd op de hoogste stand wanneer je niet in de ruimte aanwezig bent of een snellere reiniging van de lucht wilt. Dan stoort hij je niet en maakt hij de ruimte effectief schoon. Zeer geschikt voor o.a. mensen met: Benauwdheid & kortademigheid Vermoeidheid Honden- en kattenallergie Huisstofmijt & allergie Pollenallergie Overmatig gevoelig voor griep Geschikt voor ruimtes zoals: Huiskamer Gang, hal Kantoor Werkkamer Tandartspraktijken Kapsalons Pedicures Studeerkamer Babykamer/kinderkamer Herinnering filterwissel De ingebouwde indicator om het filter te vervangen, herinnert je eraan dat het tijd is voor een nieuw filter. De filters moeten elke 4-6 maanden worden vervangen, afhankelijk van gebruik en de luchtkwaliteit. We bieden betaalbare vervangende filters, waarmee u tot ver in de toekomst kunt besparen. Wij van Vibrix staan achter de kwaliteit en kracht van onze producten. En een niet goed = geld terug garantie, dat betekent gratis retourneren. Wacht niet langer meer en sluit je vandaag aan bij de tevreden klanten die je voorgingen! Specificaties: Merk: Vibrix Model: A19 Vermogen: 8W Ingang: DC5.0V/2A Geluidsniveau: 35dB-50dB Lengte USB-netsnoer: 1,2m Schone lucht-toevoersnelheid: 200m³/u Toepassingsgebied: 5m² tot maximaal 26㎡ 3 standen: slaapstand, lage stand en hoge stand (snelheden) Wat zit er in de doos: 1 x Vibrix A19 luchtreiniger 1 x Filter 1 x USB-kabel 1 x gebruikershandleiding

4. A19 Luchtreiniger met 5 filtertechnieken - Ionisator - Indicatie luchtkwaliteit - Vibrix®


Product informatiePlus or Show more

Houd je van frisse lucht? Haal het naar binnen! Of het nu in je woonkamer is, boven op een klein nachtkastje of naast u op je werk, laat de Smartzo M1 luchtreiniger zijn werk doen. Kies uit de lage, gemiddelde of hoge ventilatorsnelheden. Drie fasen van filtratie (ionen-, HEPA- en koolstoffilters) pakken 99,97% van de deeltjes en geuren aan. Geniet overal van een opgeruimde ademruimte. Eenvoudig te bedienen Het apparaat beschikt over 1 knop om tussen de 3 standen te wisselen. De 3 standen, drie modi: slaapmodus, comfortmodus en snellemodus. Geavanceerde materialen, milieuvriendelijk ontwerp. De hoogwaardige motor en ionenfuncties, geven een stille en tevreden reiniging voor een goede nachtrust. Draagbaar en compact Met de afmetingen (17 x 9 cm) en het gewicht (270 gram) is deze luchtreiniger makkelijk mee te nemen, en te verplaatsen. Doordat de luchtreiniger een ruimte tot 10m2 kan voorzien van gefilterde lucht is het geschikt voor bijna alle ruimtes, zoals de woon- en slaapkamer, een kantoor, etc. Tevens kan de luchtreiniger tot wel 10 uur draaien op een power bank van 10.000 mAh. Negatieve ionen generator Naast de HEPA- en koolstof filter beschikt deze luchtreiniger over een negatieve ionen generator. Met de 360° luchtinvoer om de effectiviteit te verhogen worden er per seconde tot wel 4 miljoen negatieve ionen aan de lucht toegevoegd zonder dat er schadelijke ozon vrijkomt. Stil Met een volume van slechts 30 dB is deze luchtreiniger heel stil, zodat het je niet stoort tijdens het werken en/of ontspannen. Werkt tegen Bacteriën Geurtjes van huisdieren Kookluchtjes Pollen Sigarettenrook Stofdeeltjes Toepasbaar voor verschillende plekken Auto Slaapkamer Kantoor Woonkamer Keuken Toilet Specificaties Materiaal: ABS kunststof Afmetingen (h x d) : 170 x 90 mm Gewicht: 270 gram Stroom: 5V (DC) Watt: <0.4 W (standby), 5W (actief) Geschikte ruimtes: <10 m2 Aantal negatieve ionen: 4.000.000 per seconde Inhoud 1x Smartzo M1 luchtreiniger (inclusief HEPA + koolstof filter) 1x USB kabel (Stroomadapter niet meegeleverd) 1x Gebruikshandleiding

5. Smartzo M1 - Luchtreiniger met HEPA - en koolstoffilter - Ionisator


Product informatiePlus or Show more

Met de Winix Zero Compact verwijder je bacteriën, allergenen, pollen en gassen uit de lucht. Ondanks het compacte formaat is deze luchtreiniger krachtig genoeg om een ruimte tot 50 vierkante meter te reinigen. Dit doet hij met behulp van een voorfilter, HEPA 13/14 filter en een koolstoffilter. Daarnaast beschikt de Zero Compact over een PlasmaWave ionisator waarmee hij bacteriën neutraliseert. Dankzij de luchtkwaliteitssensor ben je altijd op de hoogte van de luchtkwaliteit in huis. Wil je dat de luchtreiniger zijn werking aanpast op de luchtkwaliteit? Zet 'm dan in de automatische modus, dan heb je er zelf geen omkijken naar. 's Nachts zet je de luchtreiniger in de slaapmodus, zodat het licht uitgaat en de reiniger stil zijn werk doet. Let op: als het filtervervangingslampje knippert dien je de filters te vervangen. Dit is na ongeveer 12 maanden.

6. Winix Zero Compact


Product informatiePlus or Show more

Met de Winix Zero verwijder je pollen, bacteriën, allergenen en vieze geurtjes uit jouw grote woonkamer met keuken. Deze luchtreiniger is namelijk krachtig genoeg om de lucht in een ruimte van 81 vierkante meter te zuiveren. Dankzij de automatische modus heb jij geen omkijken naar de luchtreiniger. Met sensoren meet hij de luchtkwaliteit, waarop de luchtreiniger zijn werking automatisch aanpast. Met gekleurd licht geeft de reiniger de luchtkwaliteit aan. Blauw licht betekent dat de luchtkwaliteit optimaal is. Kleurt het geel of rood, dan is de luchtkwaliteit niet best.'s Nachts zet je de luchtreiniger in de nachtmodus, zodat hij extra stil te werk gaat. Let op: als het filtervervangingslampje knippert dien je de filters te vervangen. Dit is na ongeveer 12 maanden.

7. Winix Zero


Product informatiePlus or Show more

Met de Philips AC1217/10 Luchtreiniger met nachtsensormodus is een nieuwe technologie die speciaal is ontworpen voor uw slaapkamer. Met de zekerheid van constante bewaking van de luchtkwaliteit en schone luchttoevoer slaapt u geruster. De modus is ook muisstil, dus uw slaap wordt niet verstoord. Gezonde lucht Superieure zuivering voor een ruimte van max. 62 m2 Geavanceerd NanoProtect-filter biedt volledige bescherming Speciale allergeenmodus is effectiever bij het verwijderen van allergenen Touch-interface met display Voordelen Een stiller apparaat en constante luchttoevoer tijdens uw slaap Het beschermingsalarm voor gezonde lucht waarschuwt u nauwkeurig over de levensduur van het filter Kinderslot voorkomt onbedoelde veranderingen in de instellingen Feedback over luchtkwaliteit in real-time (serie 1000) Gecertificeerd of getest door ECARF en Airmid Kinderslot Belangrijkste kenmerken van de Philips AC1217/10: Verwijdert tot 99,9% van virussen en aerosolen uit de lucht Het HEPA filter in Philips luchtreinigers vangen de kleinste ronddwarrelende deeltjes uit de lucht zoals bijvoorbeeld fijnstof maar ook virussen en aerosolen (kleine druppeltjes die bijvoorbeeld bij het hoesten of niezen vrijkomen en virussen kunnen bevatten) Gebruikerstip Wist je dat de luchtkwaliteit binnenshuis slechter kan zijn dan buiten? Dit kan 2 tot 5 keer slechter zijn. Gezonde lucht is voor iedereen belangrijk, maar voor sommige mensen is het nog belangrijker waaronder zwangere vrouwen, kinderen, ouderen, mensen met longaandoeningen (astma of COPD) of allergieën merken het eerder als de lucht vervuild is en ondervinden veel last van een slechte luchtkwaliteit. Op warme dagen kan de luchtkwaliteit sterk achteruit gaan door het ontstaan van smog. De droogte zorgt er ook voor dat er meer fijnstof in de lucht zit. Let wel: voor het optimaal functioneren van de luchtreiniger is het van essentieel belang dat er geen ramen en/of deuren openstaan. Superieure prestaties VitaShield, met zijn aerodynamische ontwerp en NanoProtect Pro-filter, levert tot 260 m3/uur aan schone lucht (CADR). Het verwijdert doeltreffend deeltjes zo klein als 0,003 μm. Daarnaast vermindert het geurtjes en schadelijke gassen zoals TVOC. HEPA-filter serie 1 De extra dikke NanoProtect HEPA is ontworpen voor een superieure zuiveringsefficiëntie en -levensduur tegen deeltjes in de lucht. Allergeenmodus De allergeenmodus heeft een algoritme waarmee bijzondere gebeurtenissen worden gedetecteerd. Daardoor kan hij omgaan met dagelijkse gebeurtenissen, zoals het uitschudden van een kussen of een langskomende stofzuiger. Wanneer deze gebeurtenissen worden gedetecteerd, levert de luchtreiniger automatisch een extra airflowboost om het risiconiveau van allergenen direct tot een minimum te verlagen. Nachtsensormodus De nachtsensormodus is speciaal voor uw slaapkamer ontwikkeld. De luchtzuiveraar bereidt uw slaapkamer snel voor op de nacht en houdt de luchtkwaliteit in uw slaapkamer continu in de gaten. Zo is de lucht zelfs tijdens uw slaap schoon. De gedimde en/of uitgeschakelde lichtjes en het lage geluid helpen u en uw gezin om beter te slapen. Gegarandeerd gezonde lucht Het beschermingsalarm voor gezonde lucht laat u direct weten wanneer het tijd is het filter te vervangen. Als het filter niet direct wordt vervangen, werkt het apparaat niet meer om zo ineffectieve luchtzuivering te voorkomen. Zo bent u altijd van schone lucht verzekerd. Feedback over luchtkwaliteit in real-time De kleurenring op het dashboard geeft een duidelijk beeld over de luchtkwaliteit door middel van 4 kleuren: van blauw (goede luchtkwaliteit) tot rood (slechte luchtkwaliteit). Specificaties: Luchtkwaliteitssensor(en) Deeltje Kleur bedieningspaneel Zwart Type bedieningspaneel Contact Ventilatorsnelheidindicators 1, 2, 3, Turbo Kleur(en) Wit Filtert virussen 99,9 % Filtert bacteriën uit de lucht 99,9 % CADR 260 m³/h Verwijdert zwevende allergenen 99,97 % Snoerlengte 1,8 m Werkingsgebied Maximaal 62 m² Frequentie 50 Hz Vermogen 50 W Geluidsniveau 33 dB (A) Voltage 220 volt Service 2 jaar garantie Duurzaamheid Omhulsel > 90% gerecycled materiaal Gebruiksaanwijzing 100% gerecycled papier Afmetingen van product (l x b x h) 541 x 325 x 211 millimeter Afmetingen van de verpakking Hoogte 60,30 cm Breedte 25,70 cm Diepte 37,10 cm Nettogewicht 5,34 kg Brutogewicht 6,74 kg

8. Philips AC1217/10 - Luchtreiniger - Wit


Product informatiePlus or Show more

UV Luchtzuiveraar met gemakkelijk te reinigen filter & hypoallergene werking. De PR-135UV is ondanks het aantrekkelijke en geringe formaat een krachtpatser als het om de productie van zuivere lucht gaat. Deze luchtreiniger vangt fijne stofdeeltjes uit de lucht waarna deze opgeslagen worden op een gemakkelijk te reinigen elektrostatisch filter. In de fase daarna wordt de lucht gesteriliseerd en vrijgemaakt van bacteriën en micro-organismen. Dankzij deze luchtzuiveringstechnieken creert de PR-135UV een hypoallergene lucht. UV Luchtververser met 4 Reinigingstechnieken. De PR-135UV heeft vier elementen waarmee optimaal de omgevingslucht wordt gezuiverd. Het betreft hierbij een elektrostatische verzamelstaaf, waar het fijnstof aan hecht. Een actief koolstoffilter zorgt ervoor dat nare geurtjes op een effectieve wijze worden geneutraliseerd. De krachtige UV-lamp in het apparaat doodt bacteriën en virussen. In ziekenhuizen bijvoorbeeld worden UV-lampen ingezet om de gevreesde MRSA-bacterie te doden. Hiermee bent er u dus verzekerd van dat schadelijke organismen op een krachtdadige wijze uit de atmosfeer in uw huis, kantoor of andere omgeving onschadelijk worden gemaakt. Tot slot is er de negatieve ionengenerator. De negatieve ionen hechten zich aan deze in de ruimte zwevende elementen en deze dwarrelen neer en worden bij het stofzuigen met een (hepa) stofzuiger opgeruimd. Intensieve reiniging De intensieve reinigingstechniek van de PR-135UV is met name geschikt in kleinere tot middelgrote omgevingen. De krachtige filtertechniek van de luchtreiniger met ionisatie-technologie is zeer toepasbaar voor mensen met een hoge mate van allergie en gevoelig zijn voor allerlei prikkels zoals huisstofmijt, rook, gassen/dampen, schoonmaakmiddelen en diverse allergenen. Zeer stille ventilatie Deze krachtige UV luchtreiniger is compact van formaat, maar heeft niettemin een zeer krachtige werking. Het apparaat, voorzien van een stille axiale ventilator, heeft twee standen. Het filter is eenvoudig en snel te reinigen. Van belang is tevens dat dit zuiveringsapparaat zeer aantrekkelijk is vormgegeven. Bovendien is het apparaat voorzien van een LED-lamp voor extra sfeer. Luchtzuivering: Huisstofmijt Bacteriën & Virussen Fijnstof Schimmels & Huisstofmijt Rooklucht & nare geurtjes Pollen Honden & katten geur Nare geurtjes Luchtbehandeling en reinigingstechniek: 1. Afwasbaar elektrostatisch filter. ( vervangen niet nodig!) 2. Actief carbon filter. 3. LED UV-C Filter (254nm) 4. Negative ionen Zeer geschikt voor o.a. mensen met: - Benauwdheid & kortademigheid - Vermoeidheid - Honden en katten allergie - Huisstofmijt & allergie - Overmatig gevoelig voor griep Geschikt voor ruimtes zoals: Huiskamer Gang, hal Kantoor Werkkamer Tandartspraktijken Kapsalons Pedicures Studeerkamer Niet geschikt voor de babykamer/kinderkamer Specificaties: Filtert tot 10-40 m² Stroomgebruik 12 W Ozon <0,05 PPM Afmetingen 169x140x420 mm Ionisator 2.960.000 cm³ UV-C Elektrostatisch filter ( vervangen niet nodig) Active-Carbon filter 2 standen ventilator 2 jaar garantie Veiligheidsvoorschriften Gebruik maximaal 1 luchtreiniger in minimaal 10m2 Zorg er altijd voor dat de ruimte goed geventileerd is Raadpleeg uw arts bij gebruik met astma

9. Progenion PR-135UV - Luchtreiniger - Ionisator


Product informatiePlus or Show more

Met de Xiaomi Mi Air Purifier 3H adem je schone, geurvrije en allergeenvrije lucht in. De luchtreiniger is stil, energiezuinig en het torenstructuurontwerp neemt weinig ruimte in. Deze luchtreiniger zuivert je kamer gemakkelijk in 10 minuten en beschikt over een CADR van 310 m³ / uur. Daarnaast is deze ook zeer gemakkelijk en snel te bedienen via de Mi Home-app. Zodat je de comfort van je bank of bed nooit hoeft te verlaten. De luchtreiniger werkt fantastisch samen met Alexa en Google Assitant. Verder beschikt deze ook over diverse modi zoals een favoriete preset of slaapmodus. Mocht je toch de apps en assistenten mijden dan zul je gegroet worden door een prachtig OLED-display. Met dit display kun je vervolgens de PM2.5-niveaus in je kamer goed controleren en bijhouden hoe schoon je lucht is. Daarnaast krijg je ook inzicht in zaken als temperatuur en luchtvochtigheid. Tegelijkertijd beschikt de toren ook over een laserdeeltjessensor. Het laserdeeltjessensor zorgt ervoor dat zelfs de kleinste boosdoeners in de lucht gepakt worden en met een triple filter systeem met 360 ° luchtinlaat zijn ze nergens veilig.

10. Xiaomi Mi Air Purifier 3H - Luchtreiniger


Artikelen vergelijkbaar aan Luchtreinigers


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Luchtreinigers. Er zijn namelijk 510 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Luchtreiniger kopen.