Wat is de beste Luchtreiniger van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het kopen van een goede Luchtreiniger is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Luchtreiniger van 2024? Na het onderzoeken van 134 Luchtreinigers kwam de Coway Airmega AP-1512HH Mighty als beste uit onze Luchtreiniger-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Luchtreinigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Luchtreinigers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Luchtreiniger-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Luchtreinigers

1Score: 9.9
Coway Airmega AP-1512HH Mighty
Beste luchtreiniger
Coway Airmega AP-1512HH Mighty
Coway Airmega
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Winix 5500-2
Winix 5500-2
Winix
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Blueair Blue Pure 311i+ Max
Blueair Blue Pure 311i+ Max
Blueair
4Score: 9.8
Levoit Core 400S Smart True
Innovatieve slimme functies met echte HEPA-filtratie
Levoit Core 400S Smart True
Levoit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde Purifying
Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde Purifying
Dyson
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Blueair Blue Pure 211+ Air
Blueair Blue Pure 211+ Air
Blueair
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Dyson Purifier Cool Auto React
Optimale luchtzuivering met koeling
Dyson Purifier Cool Auto React
Dyson
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Blueair HealthProtect 7470i
Blueair HealthProtect 7470i
Blueair HealthProtect
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Honeywell HPA300
Honeywell HPA300
Honeywell
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Levoit Core 300S Air Purifier
Levoit Core 300S Air Purifier
Levoit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Luchtreiniger Koopgids

Een luchtreiniger gebruik je om stof en gassen uit de lucht te filteren. Een luchtreiniger met een HEPA-filter filtert stof, pollen en fijnstof uit de lucht waardoor deze ideaal is voor mensen allergieën. In deze koopgids leg ik je uit waar je op let bij de aankoop van een luchtreiniger.

Helpt een luchtreiniger bij een kattenallergie?

Als de luchtreiniger over een HEPA-filter beschikt, dan betekent dit dat hij de kleinste stofdeeltjes en allergenen uit de lucht filtert. Hierdoor verminderen klachten zoals hooikoorts, maar ook klachten van allergieën. Een luchtreiniger is voor de meeste mensen een goed hulpmiddel bij een kattenallergie.

Let bij aankoop wel op het HEPA-filter. Er zijn verschillende HEPA-filters. Een HEPA-9 filter filtert minder goed dan bijvoorbeeld een HEPA-13 filter.

Hoe lang moet een luchtreiniger aan staan?

Om de lucht optimaal te reinigen, laat je de luchtreiniger 24 uur per dag aan staan. Er komen voortdurend nieuwe verontreinigingen de ruimte binnen: je zet je raam open, ploft neer op de bank of je voordeur gaat open. Als je je luchtreiniger continue aan hebt staan, word de lucht als het ware "onderhouden" en blijft deze zuiver.

Kan een luchtreiniger ook lucht koelen?

Nee, een luchtreiniger koelt de lucht niet. Er zijn daarentegen wel airco's en aircoolers verkrijgbaar die de lucht reinigen. Deze hebben een ionisatiefunctie waardoor stofdeeltjes worden verzwaard en op die manier naar beneden vallen. Hierdoor zijn ze eenvoudig op te stofzuigen. Deze apparaten zijn daarentegen niet zo effectief in het reinigen van de lucht als een luchtreiniger.

Wat is het verschil tussen een luchtreiniger en airco?

Een airco koelt de lucht en verlaagd de temperatuur in huis, terwijl een luchtreiniger alleen de lucht reinigt door stofdeeltjes uit de lucht te filteren. Soms kan een luchtreiniger ook de lucht bevochtigen of verwarmen. Bovendien zijn er ook luchtreinigers te krijgen die kunnen ventileren.

Door de ventilatiefunctie ontstaat er een fris briesje, maar daalt de temperatuur niet zoals dat bij een airco gebeurt.

Het geluidsniveau van een luchtreiniger

De meeste luchtreinigers maken een zacht, niet storend, brommend geluid. De meeste luchtreinigers hebben ook een slaapmodus waardoor het apparaat 's nachts nog minder geluid maakt, maar als deze functie niet aanwezig is, let dan op het geluidsniveau. Je wilt geen apparaat in je slaapkamer wat luidruchtig is.

Het maximaal te reinigen oppervlak

Zorg ervoor dat je weet hoe groot het te reinigen oppervlak is. Er zijn luchtreinigers verkrijgbaar die extra grote ruimtes kunnen reinigen, maar er zijn ook luchtreinigers die alleen geschikt zijn voor kleinere ruimtes.

Heeft jouw luchtreiniger niet het vermogen om jouw ruimte te reinigen, dan werkt hij continue hard waardoor niet alleen je energiekosten onnodig stijgen, maar het is daarnaast ook niet vriendelijk voor het milieu. Bovendien word de lucht in je ruimte niet goed gereinigd.

Extra functionaliteiten van een luchtreiniger

Sommige luchtreinigers werken ook als luchtbevochtiger. Dit is vooral erg handig als je huis erg droog is. Met de luchtbevochtiger verminder je klachten zoals geïrriteerde ogen, een droge huid en een droge hoest.

Om de lucht te bevochtigen kies je meestal tussen een luchtvochtigheidsgraad van 40% tot 60%. Zodra deze luchtvochtigheidsgraad is bereikt, stopt de bevochtigingsfunctie met het bevochtigen.

Een andere handige functie is de nachtmodus. Deze modus is speciaal ontworpen voor gebruik in de nacht waardoor je in een omgeving slaapt met zuivere lucht. Bovendien maakt de luchtreiniger in de nachtmodus minder geluid dan overdag, zodat hij je niet stoort tijdens je nachtrust.

Sommige luchtreinigers hebben daarnaast een verwarmingsfunctie. Deze luchtreinigers beschikken over een verwarmingselement die de uit te blazen lucht verwarmen. Dit is vooral in de winter fijn, omdat je geen last hebt van een koude stroom lucht.

Een sensor die de luchtkwaliteit meet is ook erg nuttig: hierdoor weet je hoe goed je luchtreiniger werkt en kun je de instellingen eventueel aanpassen mocht dit nodig zijn.

hero illustration

Hoe testen we Luchtreinigers?

Om de beste Luchtreiniger te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Luchtreiniger-test hebben we 134 Luchtreinigers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Luchtreiniger-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Luchtreiniger-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Luchtreiniger-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Luchtreiniger in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 134 Luchtreinigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Luchtreinigers in een makkelijke lijst

1. Beste luchtreiniger: Coway Airmega AP-1512HH Mighty

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Coway Airmega AP-1512HH Mighty

 • list plusEffectief bij het verminderen van zwevende deeltjes, huisdierenhaar en geuren
 • list plusGebruiksvriendelijke functies, waaronder een luchtindicatorlampje en meerdere ventilatorsnelheidsopties
 • list plusCompact ontwerp en visueel aantrekkelijk in witte en zwarte kleuropties

Nadelen Coway Airmega AP-1512HH Mighty

 • list plusRelatief zwaar, weegt 15 pond
 • list plusVervangingsfilters hebben een prijskaartje van $57, wat een overweging kan zijn voor prijsbewuste consumenten
 • list plusMisschien niet de meest budgetvriendelijke optie in vergelijking met andere modellen

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.97
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
10
De Coway Airmega AP-1512HH Mighty luchtreiniger heeft hoge lof gekregen voor zijn effectiviteit, efficiëntie en betaalbaarheid, waardoor het een topkandidaat is in zijn categorie. Met een viertraps filtratiesysteem dat ontworpen is voor ruimtes tot 361 vierkante voet, wordt het specifiek aanbevolen voor astma- en allergiepatiënten, huisdierbezitters en degenen die worden blootgesteld aan tweedehands rook. De CADR (Clean Air Delivery Rate) van 234 voor rook, 248 voor stof en 232 voor pollen, in combinatie met een levensverwachting van 6 maanden voor het geurfilter en 1 jaar voor het True HEPA-filter, benadrukt zijn uitzonderlijke prestaties in het verminderen van zwevende deeltjes, huisdierenhaar en geuren. Zoals Wirecutter het zegt: "De Coway Airmega AP-1512HH Mighty luchtreiniger is een favoriete keuze, en het is ook verkrijgbaar in een ander model, de Coway Airmega 200M, die vergelijkbare geweldige prestaties biedt met een ander uiterlijk."

Het compacte ontwerp van de luchtreiniger, dat doet denken aan een oude iPod Shuffle, en de beschikbaarheid in witte en zwarte kleuropties maken het een visueel aantrekkelijke toevoeging aan elke ruimte. De gebruiksvriendelijke functies, waaronder een luchtkwaliteitsindicatorlicht, meerdere ventilatorsnelheidsopties en een automatische modus voor het aanpassen van de ventilatorsnelheid op basis van de luchtkwaliteit, verbeteren het gebruiksgemak. Echter, zoals opgemerkt door Tom's Guide, is het relatief zwaar met 15 pond, en vervangingsfilters hebben een prijskaartje van $57, wat een overweging kan zijn voor prijsbewuste consumenten.

In de wereld van luchtreinigers onderscheidt de Coway Airmega AP-1512HH Mighty zich door zijn balans tussen prestaties en kostenefficiëntie. Zijn evolutie van eerdere modellen heeft een apparaat voortgebracht dat niet alleen effectief de binnenluchtvervuiling regelt en de luchtkwaliteit verbetert in oudere gebouwen, maar ook aanpasbare luchtstroomregeling biedt met vijf stadia. De luchtreiniger werkt op een geluidsniveau van 24 tot 53 dB(A), waardoor het een harmonieuze balans slaat tussen prestaties en stille werking. Deze kenmerken positioneren het als een uitstekende keuze voor verschillende binnenomgevingen en scenario's.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Coway Airmega AP-1512HH Mighty uit als een luchtreiniger in het middensegment die zijn beloftes nakomt. Hoewel het misschien niet de laagste prijs heeft, maken zijn effectiviteit, efficiënt filtratiesysteem en ruimtedekking het een overtuigende optie voor degenen die streven naar een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Voor degenen die strikt op zoek zijn naar de meest budgetvriendelijke optie, kunnen andere modellen echter een voorsprong hebben. Desalniettemin maken de algehele prestaties en betaalbaarheid van de Coway Airmega AP-1512HH Mighty het tot een topkandidaat op de markt voor luchtreinigers.

Tot slot staat de Coway Airmega AP-1512HH Mighty luchtreiniger als aanbeveling voor individuen die op zoek zijn naar een krachtige, efficiënte en relatief betaalbare luchtreiniger. Zijn uitzonderlijke prestaties in het verminderen van zwevende deeltjes, samen met gebruiksvriendelijke functies, positioneren het als een waardevolle toevoeging aan huizen, met name voor degenen met specifieke luchtkwaliteitsbehoeften. Hoewel het gewicht en de kosten van vervangingsfilters factoren zijn om rekening mee te houden, maken zijn algehele prestaties en kostenefficiëntie het tot een solide keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 15 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Winix 5500-2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Winix 5500-2

 • list plusKrachtige prestaties en geavanceerde functies

Nadelen Winix 5500-2

 • list plusBeperkte garantiedekking
 • list plusOnvermogen om sommige lichten uit te schakelen
 • list plusGewicht van 15 pond

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.77
Functionaliteit
9.92
Gebruiksgemak
10
Ik ben de Winix 5500-2, een luchtzuiveraar in het middensegment die krachtige prestaties en geavanceerde functies biedt tegen een aantrekkelijke prijs, waardoor ik een sterke concurrent ben op de markt. Met een prijs van $249, maar vaak beschikbaar voor $180, bied ik een overtuigende waardepropositie. Mijn zwarte plastic ontwerp, hoewel functioneel, past naadloos in elk interieur, hoewel mijn gewicht van 15 pond wellicht enige zorgen kan oproepen. Ik ben trots op mijn uitgebreide drietraps filtratiesysteem, met een True HEPA-filter en PlasmaWave-technologie, die beweert bacteriën en virussen te neutraliseren zonder schadelijke ozon te produceren. Volgens Consumer Analysis reinig ik efficiënt de lucht in een kamer van 150 vierkante voet, waardoor de concentratie van deeltjes van 10.000 naar 1.000 per kubieke voet in slechts 9 minuten wordt verminderd, wat mijn krachtige luchtreinigingsprestaties laat zien.

Mijn geavanceerde functies, zoals realtime luchtkwaliteitsbewaking, automatische modus, nachtmodus, vier ventilatorsnelheden en een timer, komen tegemoet aan diverse gebruikersbehoeften. Bovendien zorgt de meegeleverde afstandsbediening en eenvoudige installatie voor extra gebruiksvriendelijkheid. Zoals Air Purifier First opmerkt, is het bedieningspaneel met LED-indicatoren en knoppen voor verschillende functies intuïtief en handig. Ondertussen biedt de 2-jarige garantie gebruikers een gevoel van betrouwbaarheid en zekerheid. Het is echter vermeldenswaardig dat de beperkte garantiedekking, zoals benadrukt door Consumer Analysis, en het onvermogen om bepaalde lampjes uit te schakelen, een nadeel kunnen zijn voor bepaalde gebruikers.

Ik onderscheid mezelf door mijn efficiënte luchtreinigingsprestaties, energiezuinigheid en een laag geluidsniveau, zoals benadrukt door Consumer Analysis. Mijn vermogen om de concentratie van deeltjes aanzienlijk te verminderen in een korte tijd is een belangrijk verkoopargument. Mijn veelzijdigheid blijkt uit mijn geschiktheid voor middelgrote tot grote kamers tot 360 vierkante voet, waardoor ik een praktische keuze ben voor verschillende leefruimtes.

In vergelijking met mijn concurrenten val ik op door mijn uitgebreide filtratiesysteem, geavanceerde functies en concurrerende prijsstelling. Hoewel sommige gebruikers de beperkte garantiedekking en het onvermogen om bepaalde lampjes uit te schakelen als nadelen kunnen zien, wordt mijn algehele prestatie en waarde ten zeerste aanbevolen. In het middensegment van luchtreinigers concurreer ik op een gunstige manier en bied ik een overtuigende combinatie van functies, prestaties en betaalbaarheid.

Kortom, de Winix 5500-2 is een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige luchtzuiveraar met geavanceerde functies tegen een betaalbare prijs. Mijn krachtige prestaties, uitgebreide filtratiesysteem en gebruiksvriendelijke ontwerp maken mij tot een sterke concurrent op de markt. Hoewel ik misschien enkele beperkingen heb, maken mijn algehele waarde en efficiëntie mij tot een opmerkelijke keuze voor wie schone lucht hoog in het vaandel heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Blueair Blue Pure 311i+ Max

Loading ...

Voordelen Blueair Blue Pure 311i+ Max

 • list plusUitstekende deeltjesfiltratie
 • list plusStille werking
 • list plusSlimme integratie met het smart home

Nadelen Blueair Blue Pure 311i+ Max

 • list plusGrootte en gewicht kunnen uitdagingen vormen voor sommige gebruikers
 • list plusHeldere blauwe licht en beperkingen in WiFi-bereik
 • list plusKan achterblijven in chemische en VOC-verwijdering

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
9.88
Als ik op zoek ben naar een luchtreiniger met slimme thuisintegratie, dan is de Blueair Blue Pure 311i+ Max een uitstekende keuze. Met zijn opvallende deeltjesfiltratie, stille werking en strakke design, is deze luchtreiniger perfect voor slaapkamers of open ruimtes. De HEPASilent-filter bereikt echte HEPA-niveaus van deeltjesverwijdering zonder de luchtstroom te belemmeren, wat resulteert in een stillere werking. En met handige app-bediening en connectiviteit, is het een handige toevoeging aan elk huis.

Wat ik echt waardeer is hoe goed de Blue Pure 311i+ Max omgaat met rookdeeltjes en veelvoorkomende allergenen. Het is zelfs een aanbevolen optie, vooral voor gebieden die worden beïnvloed door rook. Met een dekkingsgebied van 387 tot 928 vierkante voet, is deze luchtreiniger geschikt voor verschillende kamerformaten. Het is effectief, efficiënt en heeft een redelijke prijs.

Maar we moeten ook rekening houden met enkele overwegingen. De grootte en het gewicht van de luchtreiniger kunnen voor sommige gebruikers uitdagend zijn, en er zijn zorgen over het beheren van het heldere blauwe licht en de beperkingen van de WiFi-verbinding. Daarnaast kan het achterblijven bij het verwijderen van chemicaliën en vluchtige organische stoffen in vergelijking met sommige andere filters. Ondanks deze punten blijft de Blue Pure 311i+ Max een aantrekkelijke keuze voor wie efficiënte luchtreiniging met slimme thuisintegratie hoog in het vaandel heeft staan.

Al met al biedt de Blueair Blue Pure 311i+ Max luchtreiniger indrukwekkende deeltjesfiltratie, stille werking en slimme thuisintegratie. Door zijn sterke prestaties in het omgaan met rookdeeltjes en veelvoorkomende allergenen, samen met zijn redelijke prijs, is deze luchtreiniger een topper in de markt, vooral voor gebruikers die deze eigenschappen prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

4. Innovatieve slimme functies met echte HEPA-filtratie: Levoit Core 400S Smart True

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Levoit Core 400S Smart True

 • list plusInnovatieve slimme functies en echte HEPA-filtratie voor efficiënte luchtreiniging.
 • list plusStijlvol cilindrisch ontwerp met aanraakgevoelige bedieningselementen en kleurgecodeerde luchtkwaliteitsindicator.
 • list plusVoorzien van Airsight Plus luchtkwaliteitssensor en PM2.5-teller voor nauwkeurige luchtkwaliteitsbewaking.

Nadelen Levoit Core 400S Smart True

 • list plusAf en toe vertraging bij het detecteren van veranderingen in de luchtkwaliteit.
 • list plusVerwarring over de ventilatorsnelheid in de Automatische modus.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.94
Gebruiksgemak
9.84
De Levoit Core 400S Slimme True HEPA Luchtreiniger is een geavanceerde luchtreiniger met innovatieve slimme functies en echte HEPA-filtratie, waardoor het een overtuigende optie is voor mensen die efficiënte luchtreiniging zoeken. Met een prijs van €219,- heeft het een stijlvol cilindrisch ontwerp met aanraakgevoelige bedieningselementen en een kleurgecodeerde luchtkwaliteitsindicator. De drielaagse cilindrische filter, bestaande uit een voorfilter, koolstoffilter en een HEPA-achtige kernlaag, zorgt voor efficiënte verwijdering van deeltjes. Deze luchtreiniger is uitgerust met vijf ventilatorsnelheden, een timerfunctie en een "controleer filter" lampje, waardoor gebruikers flexibiliteit en gemak in luchtreiniging krijgen. Het opvallende kenmerk is de Airsight Plus luchtkwaliteitssensor, die gebruik maakt van een PM2.5-teller en een LED-ring om luchtkwaliteitsniveaus weer te geven, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die de luchtkwaliteit nauwlettend in de gaten willen houden.

Volgens Tom's Guide is de Core 400S een "veelbelovende optie voor mensen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke en efficiënte luchtreiniger." De betaalbaarheid en efficiëntie maken het een aantrekkelijke keuze voor prijsbewuste consumenten. Bovendien voegt de samenwerking van het product met (RED) om het Global Fund in de strijd tegen AIDS en COVID-19 te steunen een filantropische dimensie toe aan zijn aantrekkingskracht, waardoor het een sociaal verantwoorde keuze is voor consumenten.

De Core 400S integreert VortexAir™ Technology voor krachtige maar stille luchtcirculatie, AirSight Plus Technology voor allergenendetectie, en QuietKEAP Technology voor ongestoorde slaap, zoals benadrukt in de productbeschrijving van Levoit. Dit toont het product's toewijding aan het combineren van geavanceerde technologie met gebruikerscomfort en gemak. De mogelijkheid om de luchtreiniger te bedienen via een gebruiksvriendelijk display, VeSync-app, of spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Assistant verbetert verder het op de gebruiker gerichte ontwerp, waardoor het voldoet aan diverse voorkeuren in bediening en werking.

In vergelijking met zijn voorganger, de Core 300S, biedt de Core 400S verbeterde functies, zoals de Airsight Plus luchtkwaliteitssensor, waardoor het een meer alomvattende oplossing is voor luchtreinigingsbehoeften. Het vermogen van de Core 400S om waardevolle inzichten te bieden in luchtkwaliteit, prestaties, en externe bedieningsmogelijkheden, evenals zijn strakke ontwerp en draagbaarheid, positioneert het als een gamechanger in de luchtreinigermarkt, volgens TechRadar.

Hoewel de Core 300S geprezen wordt om zijn compacte formaat, strakke ontwerp en draagbaarheid, bouwt de Core 400S voort op deze sterke punten met extra slimme functies en verbeterde filtratiemogelijkheden, waardoor het een meer overtuigende keuze is voor consumenten die een balans zoeken tussen betaalbaarheid en geavanceerde technologie.

Echter, potentiële beperkingen om rekening mee te houden, zoals vermeld in de TechRadar review, zijn occasionele vertragingen bij het detecteren van veranderingen in luchtkwaliteit en verwarring met de ventilatorsnelheid in de Automatische modus. Ondanks deze nadelen, springt de Core 400S eruit als een betaalbare en efficiënte luchtreiniger met innovatieve slimme functies en echte HEPA-filtratie, waardoor het een concurrerende optie is op de markt.

Samengevat, de Levoit Core 400S Slimme True HEPA Luchtreiniger komt naar voren als een innovatieve en kosteneffectieve oplossing voor mensen die een luchtreiniger zoeken met geavanceerde slimme functies en echte HEPA-filtratie. Zijn strakke ontwerp, uitgebreide filtratiesysteem, slimme sensor technologie, en gebruiksvriendelijke bedieningselementen positioneren het als een overtuigende optie in de luchtreinigermarkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde Purifying

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
10

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Blueair Blue Pure 211+ Air

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blueair Blue Pure 211+ Air

 • list plusAantrekkelijk design met meerdere kleuropties
 • list plusGebruiksvriendelijk met automatische instellingen en sensoren om luchtkwaliteit te detecteren
 • list plusKosteneffectief onderhoud met HEPASilent filters en koolstoflaag

Nadelen Blueair Blue Pure 211+ Air

 • list plusPresteert mogelijk niet uitmuntend op specifieke gebieden zoals ultra-stille werking

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
9.36
Als ik op zoek ben naar een luchtzuiveraar die zowel stijlvol als krachtig is, dan is de Blueair Blue Pure 211+ Air Purifier absoluut een topkeuze. Met een prijs van $339 valt dit model perfect tussen de kleinere en grotere modellen van Blueair. Het stevige, doosachtige ontwerp met een stoffen rok voorfilter is verkrijgbaar in verschillende kleuren en voegt direct een esthetische uitstraling toe aan elke ruimte. De eenvoudige bedieningsknoppen hebben automatische instellingen om de ventilatorsnelheid aan te passen op basis van gedetecteerde deeltjes in de lucht, waardoor het ongelooflijk gebruiksvriendelijk is. Een recensie merkt op: "Het apparaat gebruikt HEPASilent filters met een koolstoflaag, en de kosten voor het vervangen van het filter zijn $69," wat zorgt voor efficiënte filtratie met kosteneffectief onderhoud.

Deze luchtzuiveraar vertrouwt niet alleen op zijn ontwerp; het bevat sensoren om de luchtkwaliteit te detecteren, compleet met kleurgecodeerde indicatoren voor verschillende luchtcondities. Met drie ventilatorsnelheden en een nachtmodus biedt het gebruikers de flexibiliteit om hun luchtzuiveringservaring aan te passen. Zoals een andere beoordeling benadrukt, "Het instellen van het apparaat is eenvoudig, en de functionaliteit wordt in de handleiding uitgebreid beschreven," waarbij de gebruiksvriendelijke benadering van het product wordt benadrukt. Bovendien kan de "zeer aanbevolen" luchtzuiveraar gemakkelijk worden gekocht bij verschillende retailers, waardoor deze eenvoudig toegankelijk is voor degenen die schone lucht zoeken.

Vergeleken met zijn tegenhangers, onderscheidt de Blue Pure 211+ Air Purifier zich door de combinatie van ontwerp, functionaliteit en prestaties. Terwijl sommige luchtzuiveraars uitblinken in specifieke gebieden zoals ultrastille werking of compacte afmetingen, slaat de Blue Pure 211+ een balans die het tot een ideale keuze maakt voor de meeste gebruikers. De middelgrote vorm zorgt ervoor dat het geschikt is voor een breed scala aan kamerformaten, en het strakke ontwerp maakt het mogelijk om naadloos in elke omgeving op te gaan. Voor degenen die echter specifieke functies zoals ultrastille werking prioriteren, zijn er misschien andere modellen die beter aan hun behoeften voldoen.

Concluderend is de Blueair Blue Pure 211+ Air Purifier een topkandidaat in de categorie middelgrote luchtzuiveraars, met een mix van opvallend ontwerp, gebruiksvriendelijke functies en sterke prestaties. Zijn vermogen om moeiteloos vorm en functie in evenwicht te brengen, samen met zijn kosteneffectieve onderhoud, maakt het een overtuigende keuze voor iedereen die schone lucht nodig heeft. Hoewel het misschien niet uitblinkt in elk aspect, maakt zijn evenwichtige aard het een zeer aanbevolen optie voor de meeste gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Optimale luchtzuivering met koeling: Dyson Purifier Cool Auto React

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dyson Purifier Cool Auto React

 • list plusUitzonderlijke luchtreinigingsmogelijkheden door het vastleggen van gassen en 99,95% van de deeltjes zo klein als 0,1 micron.
 • list plusOscilleert tot 350° voor grondige luchtcirculatie in een kamer.
 • list plusStrak ontwerp en gebruiksvriendelijke batterij-aangedreven controller voor een handige ervaring.

Nadelen Dyson Purifier Cool Auto React

 • list plusGebrek aan app-bediening voor op afstand.
 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere opties op de markt.
 • list plusHet ontbreken van app-bediening kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.76
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
8.81
De Dyson Purifier Cool Auto React TP07A is een eersteklas luchtreinigings- en koelsysteem dat een nieuwe standaard zet in de markt. Met een prijs van $549.99 / £499.99 is het een investering, maar zijn uitzonderlijke luchtreinigingscapaciteiten maken het de moeite waard. De luchtreiniger vangt gassen en 99.95% van de deeltjes zo klein als 0.1 microns op, wat zorgt voor optimale luchtkwaliteit. Met 10 snelheidsinstellingen, nachtmodus en geïntegreerde sensoren voor luchtanalyse biedt het nauwkeurige controle en effectieve reiniging. Zoals TechRadar opmerkt, "de Dyson Purifier Cool Autoreact TP7A is een indrukwekkend en uniek stuk apparatuur."

Een van de opvallende kenmerken van deze luchtreiniger is zijn vermogen om tot 350° te oscilleren, wat zorgt voor grondige luchtcirculatie in een kamer. Zijn strakke ontwerp, samen met de batterij-aangedreven controller, draagt bij aan de gebruiksvriendelijke ervaring. Hoewel het geen app-besturing heeft, biedt de meegeleverde controller handige toegang tot de functies. Het installatieproces is eenvoudig, waardoor het gemakkelijk is voor gebruikers om meteen van de voordelen te genieten.

In vergelijking met andere koelers op de markt onderscheidt de Dyson Purifier Cool Auto React TP07A zich door zijn superieure luchtreinigingscapaciteiten. Hoewel het misschien een van de duurdere opties is, rechtvaardigt zijn prestaties de kosten. Echter, zoals PCMAG benadrukt, kan het ontbreken van app-besturing een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

De Dyson Purifier Cool Auto React TP07A is het meest geschikt voor degenen die optimale luchtreiniging en effectieve koeling prioriteren. Zijn vermogen om een hoog percentage van de deeltjes en gassen op te vangen, gecombineerd met zijn koelfunctie, maakt het een veelzijdige en waardevolle toevoeging aan elke binnenruimte. Potentiële kopers moeten echter de investering overwegen en of het ontbreken van app-besturing aansluit bij hun voorkeuren.

Over het algemeen is de Dyson Purifier Cool Auto React TP07A een pionier op het gebied van luchtreiniging en koeling, en biedt het ongeëvenaarde prestaties in zijn categorie. Zijn uitzonderlijke luchtreinigingscapaciteiten, gecombineerd met effectieve koeling, maken het een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar het beste op het gebied van luchtkwaliteitsbeheer. Hoewel de prijs en het ontbreken van app-besturing overwegingen kunnen zijn voor sommigen, maken zijn unieke kenmerken en indrukwekkende prestaties het een topkandidaat in de markt voor luchtreinigers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Blueair HealthProtect 7470i

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blueair HealthProtect 7470i

 • list plusEfficiënte luchtreinigingsmogelijkheden
 • list plusSierlijk en minimalistisch Scandinavisch ontwerp
 • list plusHoogwaardige technologische functies zoals bacteriënverwijdering en bescherming tegen virussen en bacteriën

Nadelen Blueair HealthProtect 7470i

 • list plusHogere prijsklasse
 • list plusMogelijke overdrevenheid in technologie
 • list plusKosten van filtervervanging

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
9.08
De Blueair HealthProtect 7470i zet een hoge standaard voor luchtreinigers, en biedt een krachtige en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor verbeterde luchtkwaliteit. Met een prijs van $759, maar vaak beschikbaar voor ongeveer $550, heeft het een indrukwekkend ontwerp dat lijkt op een machine uit een sciencefictionfilm. Het grote lcd-scherm biedt gedetailleerde informatie over luchtkwaliteit, vochtigheid, temperatuur en filterlevensduur, terwijl praktische functies zoals ingebouwde wielen en een snoeropwinder het gebruiksgemak verbeteren. Volgens Tom's Guide biedt "de luchtreiniger drie ventilatorinstellingen, een automatische modus, een nachtmodus en unieke functies zoals de HEPASilent Ultrafilter en de 'GermShield'-modus voor kiemgevoelige omgevingen," waardoor het veelzijdig is voor verschillende behoeften.

De Blueair HealthProtect 7470i blinkt uit in prestaties, waarbij het efficiënt deeltjes uit kamers tot 419 vierkante voet verwijdert en hoge CADR-scores behaalt. T3.com merkt op dat het effectief is in het zuiveren van de lucht van kookdampen en chemicaliën, waardoor het een slimme keuze is voor huishoudens met deze zorgen. De geavanceerde functies van het apparaat, waaronder het verwijderen van bacteriën en de mogelijkheid om zelfs in de stand-bymodus te beschermen tegen virussen en bacteriën, maken het tot een topkeuze voor wie op zoek is naar een betere luchtkwaliteit. Echter, zoals benadrukt door TechHive, kan de technologie soms te enthousiast zijn en kunnen sommige functies alleen via de app worden gebruikt, wat de gebruikerscontrole mogelijk beperkt.

De gebruiksvriendelijke interface en efficiënte luchtreinigingsmogelijkheden van de Blueair HealthProtect 7470i maken het tot een opvallende speler op de markt. Het minimalistische Scandinavische ontwerp, samen met de witte behuizing en zwarte SpiralAir-uitlaten voor verbeterde luchtcirculatie, dragen bij aan zijn aantrekkingskracht. Echter, zoals aangegeven in de beoordelingen, zou de kosten van filtervervangingen, die ongeveer $70 bedragen en elke zes maanden tot een jaar nodig zijn, een potentieel nadeel kunnen zijn voor prijsbewuste consumenten.

In vergelijking met de Blueair HealthProtect 7410i, zijn voorganger, biedt de 7470i verbeterde functies zoals de HEPASilent Ultrafilter en de "GermShield"-modus, waardoor het een meer allesomvattende oplossing is voor luchtreiniging. Terwijl de 7410i wordt geprezen om zijn ultra-stille werking en unieke ventilatieontwerp, valt de 7470i op met zijn geavanceerde technologie voor het verwijderen van bacteriën en verbeterde luchtcirculatie.

Tot slot, de Blueair HealthProtect 7470i maakt indruk met zijn geavanceerde functies, efficiënte prestaties en strakke ontwerp. Het is een topkandidaat voor wie luchtkwaliteit en technologische innovatie hoog in het vaandel hebben staan in hun leefruimtes. Echter, de hogere prijs en mogelijke overdreven technologie moeten wel in overweging worden genomen. Zoals T3.com aanbeveelt, "is de Blueair HealthProtect 7470i een solide keuze voor iedereen die op zoek is naar een geavanceerde luchtreiniger die efficiënt en gemakkelijk te gebruiken is."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Honeywell HPA300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
9.18

Eersteklas prestaties in grote ruimtes • Detecteert tot 99,9% van alle microscopische deeltjes zoals schimmelsporen, pollen, stof, roetdeeltjes en dierenschubben tot een grootte van 0,3 micron

 • Verfrist de lucht door geuren te absorberen

 • Helpt bij het verminderen van bepaalde huishoudelijke geuren en gassen in de lucht

 • Stille werking (ifD gepatenteerde technologie)

 • Ionisator verbetert het luchtreinigingsproces door ongewenste deeltjes in de filters te krijgen.

 • 273 m3 / uur luchtbevochtigen


Makkelijk schoon te maken • Permanent en wasbaar primair filter - eenvoudig afspoelen met water voor reiniging

 • Levering bevat 2 voorfilters om uit te kiezen: permanent of geurverminderend


Gebruiksvriendelijke, intuïtieve touchscreen-bedieningselementen • 5 luchtzuiveringsniveaus

 • Automatische uitschakeling via timer (2-12 uur)

 • Filter status meting

 • Optionele oscillatie

 • Accentverlichting - kan worden ingesteld op hoog, laag en uit


Intelligentie-instelling voor allergenen en bacteriën • Optimaliseert de absorptieprestaties voor allergenen en bacteriën

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Levoit Core 300S Air Purifier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.08
Gebruiksgemak
9.45
De Levoit Core 300S luchtreiniger heeft een capaciteit (CADR) van 195 m³/h en heeft een 360 graden luchtinlaat. Hierdoor kan de Core 300S de lucht in een kamer van 41 m² tweemaal per uur reinigen, en een kamer van 20 m² in minder dan slechts 15 minuten.

Het maximale vermogen van de Core 300S is 15 watt. Deze luchtreiniger gebruikt slechts 0,015 kWh bij de hoogste stand. Bespaar jaarlijks meerdere honderden euro's ten opzichte van andere, minder efficiente luchtreinigers.

H13 HEPA-luchtfilter
Het 3-laagse filtersysteem met HEPA-, actieve koolfilter en voorfilter verwijdert 99,97% van de ultrafijne deeltjes met een grootte van 0,3 µm, zodat u beschermd bent tegen stof, pollen, dierenharen, geuren, sigarettenrook, schimmel, en andere schadelijke stoffen

Naast het standaardfilter kunt u ook kiezen uit het anti-uitlaatgasfilter, anti-schimmelfilter en anti-huisdierallergie. Rokers, huisdiereneigenaren, en mensen met een allergie kunnen de luchtfilter naar behoefte kopen. Het wordt aanbevolen om het filter minstens elke 6 tot 8 maanden te vervangen.

Lasersensor en Auto-modus
Met de geavanceerde lasersensor bewaakt de Levoit Core 300S uw luchtkwaliteit real-time. In de Auto-modus kiest deze luchtreiniger het juiste ventilatorniveau voor uw huis. Om de kwaliteit van de lucht inzichtelijk te maken, is de Core 300S voorzien van een kleurendisplay met vier niveaus: blauw = zeer goed, groen = goed, oranje = gemiddeld, rood = slecht

Stille slaapmodus
Bij de slaapmodus is de Core 300S bijna geruisloos met slechts 22 dB. Ook schakelt de verlichting van de luchtreiniger automatisch uit in deze modus. Daardoor is de Core 300S ook prima te gebruiken op uw slaapkamer.

Eenvoudig touch display
Door het touch-paneel kunt u:
- 3 snelheden en 2 modi (slaapmodus en automatische modus) selecteren,
- de luchtkwaliteit bewaken,
- een timer voor 1 - 12 uur instellen,
- displaytoetsen vergrendelen,
- verlichting aan/uit schakelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Luchtreinigers. Er zijn immers 134 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!