Bestenu

Wat is de beste luchtreiniger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede luchtreiniger is een moeilijke opgave. Wat is de beste luchtreiniger van 2023? Na het analyseren van 429 luchtreinigers kwam de Instant Pot AP-300 wit - tot ± 36m²
als beste getest uit onze luchtreiniger-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de luchtreinigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 luchtreinigers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame luchtreiniger-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste luchtreinigers

1Score: 9.8
Instant Pot AP-300 wit - tot ± 36m²
Beste Luchtreiniger voor mensen met allergieën
Instant Pot AP-300 wit - tot ± 36m²
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Instant Pot AP-100 zwart - tot ± 15m²
Instant Pot AP-100 zwart - tot ± 15m²
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Zedar L600 zwart
Zedar L600 zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Instant Pot AP-300 zwart - tot ± 36m²
Instant Pot AP-300 zwart - tot ± 36m²
Instant Pot
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Rolfstone Air Balance wit
Beste Luchtreiniger voor geurverwijdering
Rolfstone Air Balance wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Qumax V1 wit
Qumax V1 wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Luchtreiniger met Ionisator Air Purifier
Luchtreiniger met Ionisator Air Purifier
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Boostiv luchtreiniger wit
Boostiv luchtreiniger wit
Boostiv
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Philips AC0830/10 grijs | zwart
Philips AC0830/10 grijs | zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Winix Zero Compact wit | zwart
Beste Luchtreiniger voor grote ruimtes
Winix Zero Compact wit | zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Luchtreiniger Koopgids

Een luchtreiniger gebruik je om stof en gassen uit de lucht te filteren. Een luchtreiniger met een HEPA-filter filtert stof, pollen en fijnstof uit de lucht waardoor deze ideaal is voor mensen allergieën. In deze koopgids leg ik je uit waar je op let bij de aankoop van een luchtreiniger.

Helpt een luchtreiniger bij een kattenallergie?

Als de luchtreiniger over een HEPA-filter beschikt, dan betekent dit dat hij de kleinste stofdeeltjes en allergenen uit de lucht filtert. Hierdoor verminderen klachten zoals hooikoorts, maar ook klachten van allergieën. Een luchtreiniger is voor de meeste mensen een goed hulpmiddel bij een kattenallergie.

Let bij aankoop wel op het HEPA-filter. Er zijn verschillende HEPA-filters. Een HEPA-9 filter filtert minder goed dan bijvoorbeeld een HEPA-13 filter.

Hoe lang moet een luchtreiniger aan staan?

Om de lucht optimaal te reinigen, laat je de luchtreiniger 24 uur per dag aan staan. Er komen voortdurend nieuwe verontreinigingen de ruimte binnen: je zet je raam open, ploft neer op de bank of je voordeur gaat open. Als je je luchtreiniger continue aan hebt staan, word de lucht als het ware "onderhouden" en blijft deze zuiver.

Kan een luchtreiniger ook lucht koelen?

Nee, een luchtreiniger koelt de lucht niet. Er zijn daarentegen wel airco's en aircoolers verkrijgbaar die de lucht reinigen. Deze hebben een ionisatiefunctie waardoor stofdeeltjes worden verzwaard en op die manier naar beneden vallen. Hierdoor zijn ze eenvoudig op te stofzuigen. Deze apparaten zijn daarentegen niet zo effectief in het reinigen van de lucht als een luchtreiniger.

Wat is het verschil tussen een luchtreiniger en airco?

Een airco koelt de lucht en verlaagd de temperatuur in huis, terwijl een luchtreiniger alleen de lucht reinigt door stofdeeltjes uit de lucht te filteren. Soms kan een luchtreiniger ook de lucht bevochtigen of verwarmen. Bovendien zijn er ook luchtreinigers te krijgen die kunnen ventileren.

Door de ventilatiefunctie ontstaat er een fris briesje, maar daalt de temperatuur niet zoals dat bij een airco gebeurt.

Het geluidsniveau van een luchtreiniger

De meeste luchtreinigers maken een zacht, niet storend, brommend geluid. De meeste luchtreinigers hebben ook een slaapmodus waardoor het apparaat 's nachts nog minder geluid maakt, maar als deze functie niet aanwezig is, let dan op het geluidsniveau. Je wilt geen apparaat in je slaapkamer wat luidruchtig is.

Het maximaal te reinigen oppervlak

Zorg ervoor dat je weet hoe groot het te reinigen oppervlak is. Er zijn luchtreinigers verkrijgbaar die extra grote ruimtes kunnen reinigen, maar er zijn ook luchtreinigers die alleen geschikt zijn voor kleinere ruimtes.

Heeft jouw luchtreiniger niet het vermogen om jouw ruimte te reinigen, dan werkt hij continue hard waardoor niet alleen je energiekosten onnodig stijgen, maar het is daarnaast ook niet vriendelijk voor het milieu. Bovendien word de lucht in je ruimte niet goed gereinigd.

Extra functionaliteiten van een luchtreiniger

Sommige luchtreinigers werken ook als luchtbevochtiger. Dit is vooral erg handig als je huis erg droog is. Met de luchtbevochtiger verminder je klachten zoals geïrriteerde ogen, een droge huid en een droge hoest.

Om de lucht te bevochtigen kies je meestal tussen een luchtvochtigheidsgraad van 40% tot 60%. Zodra deze luchtvochtigheidsgraad is bereikt, stopt de bevochtigingsfunctie met het bevochtigen.

Een andere handige functie is de nachtmodus. Deze modus is speciaal ontworpen voor gebruik in de nacht waardoor je in een omgeving slaapt met zuivere lucht. Bovendien maakt de luchtreiniger in de nachtmodus minder geluid dan overdag, zodat hij je niet stoort tijdens je nachtrust.

Sommige luchtreinigers hebben daarnaast een verwarmingsfunctie. Deze luchtreinigers beschikken over een verwarmingselement die de uit te blazen lucht verwarmen. Dit is vooral in de winter fijn, omdat je geen last hebt van een koude stroom lucht.

Een sensor die de luchtkwaliteit meet is ook erg nuttig: hierdoor weet je hoe goed je luchtreiniger werkt en kun je de instellingen eventueel aanpassen mocht dit nodig zijn.

hero illustration

Hoe testen we luchtreinigers?

Om de beste luchtreiniger te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze luchtreiniger-test hebben we 429 luchtreinigers geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze luchtreiniger-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze luchtreiniger-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne luchtreiniger-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste luchtreiniger in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 429 luchtreinigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste luchtreinigers op een rijtje

1. Beste Luchtreiniger voor mensen met allergieën: Instant Pot AP-300 wit - tot ± 36m²

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Instant Pot AP-300 wit - tot ± 36m²

 • list plusHet compacte formaat van deze luchtreiniger maakt het mogelijk om het in kleine ruimtes te plaatsen.
 • list plusDe luchtreiniger heeft een stil ontwerp, waardoor het niet storend is tijdens gebruik.
 • list plusDe luchtreiniger heeft een efficiënt filtersysteem dat verontreinigende stoffen uit de lucht verwijdert.

Nadelen Instant Pot AP-300 wit - tot ± 36m²

 • list plusHet vervangen van het filter kan duur zijn.
 • list plusEen nadeel van deze luchtreiniger is dat het de neiging heeft om af te slaan tijdens gebruik.
 • list plusEen nadeel van deze luchtreiniger is dat het gebruik ervan complex kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

De Instant Pot AP-300 wit - tot ± 36m² is een uitstekende luchtreiniger voor de woonkamer of grote kamers tot wel 36m². De HEPA-13 en actieve koolstof filters werken samen om de lucht in je huis te zuiveren en te zorgen voor makkelijker ademen. Het filtert tot 1.850 vierkante meter per uur, wat betekent dat je huis binnen no-time vrij is van pollen, tabak, rook, stof, en zelfs huidschilfers van huisdieren. Met een CADR-waarde van 426 m³/h kan het apparaat tot 180 m² per uur schoonmaken.

Wat deze luchtreiniger echt speciaal maakt is de minimale hoeveelheid ozon die wordt geproduceerd. Instant luchtreinigers voldoen aan de maximaal toelaatbare concentratie van ozon van 0,005 delen per miljoen volume (ppmv) in een 24-uurs periode. Het heeft ook een intelligente sensor die 24/7 de luchtkwaliteit bewaakt en de ventilatorsnelheid aanpast in de Auto-modus om de lucht in je huis schoner te maken.

Het apparaat heeft ook een fluisterstille nachtmodus en een vervangbaar filter dat gemakkelijk verkrijgbaar is. Het is aanbevolen voor ruimtes tot 55m² en heeft een geluidsniveau van 49 dB, wat prima is voor dagelijks gebruik.

Al met al is de Instant Pot AP-300 wit - tot ± 36m² een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een effectieve luchtzuiveraar die ook nog eens stil is. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor ruimtes groter dan 55m². Maar als je een middelgrote kamer hebt, dan is dit de perfecte luchtreiniger voor je!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Instant Pot AP-100 zwart - tot ± 15m²

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Instant Pot AP-100 zwart - tot ± 15m²

 • list plusDeze luchtreiniger is compact en past gemakkelijk in kleine ruimtes.
 • list plusDe luchtreiniger is stil en zal geen storend geluid maken tijdens gebruik.
 • list plusHet moderne ontwerp van deze luchtreiniger zorgt voor een stijlvolle toevoeging aan elk interieur.

Nadelen Instant Pot AP-100 zwart - tot ± 15m²

 • list plusHet vervangen van de filters kan duur zijn en moet regelmatig gebeuren.
 • list plusVoor mensen die niet bekend zijn met de technologie kan het gebruik van deze luchtreiniger lastig zijn.
 • list plusDeze luchtreiniger is alleen geschikt voor kleine ruimtes en kan niet worden gebruikt in grotere kamers.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.8

De Instant Pot AP-100 zwart is een indrukwekkende luchtreiniger die perfect is voor kleine ruimtes tot ± 15m². Het maakt gebruik van geavanceerde HEPA-13 en actieve koolstof technologie om tot wel 99,7% van pollen, huidschilfers, schimmels, bacterieën en virussen uit de lucht te verwijderen. De CADR-waarde van 138 m³/h zorgt ervoor dat de lucht in de kamer vijf keer per uur wordt ververst.

Wat deze luchtreiniger onderscheidt van andere producten is de 24/7 bewaking van de luchtkwaliteit. De intelligente sensor past de ventilatorsnelheid automatisch aan in de Auto-modus om de lucht in je huis schoner te maken. Bovendien is de luchtreiniger zeer stil, met een geluidsniveau van slechts 49 dB.

Een ander voordeel van de Instant Pot AP-100 is de vervangbare filter. Dit maakt het gemakkelijk om het filter te vervangen en de luchtzuiverheid te behouden. Het enige nadeel is dat het aanbevolen wordt voor een ruimte van maximaal 15m², dus het is niet geschikt voor grotere kamers.

In het algemeen is de Instant Pot AP-100 zwart een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een luchtreiniger voor kleine ruimtes. Het is effectief, gemakkelijk te gebruiken en stil. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grotere kamers. Maar als je een kleine kamer hebt, is dit de perfecte luchtreiniger voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Zedar L600 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zedar L600 zwart

 • list plusDe luchtreiniger heeft een HEPA-filter, wat zorgt voor een grondige reiniging van de lucht.
 • list plusHet apparaat is compact en heeft een modern design, waardoor het in elk interieur past.
 • list plusMet de bijbehorende app is het mogelijk om het apparaat op afstand te bedienen en in te stellen.

Nadelen Zedar L600 zwart

 • list plusHet apparaat kan niet worden gekoppeld aan Google Home, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn.
 • list plusDe automatische stand werkt niet altijd even goed, waardoor handmatige aanpassingen nodig zijn.
 • list plusDe handleiding is niet erg duidelijk, waardoor het instellen van het apparaat voor sommige gebruikers lastig kan zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.6

Op zoek naar een luchtreiniger die je echt kan helpen de lucht in jouw huis te zuiveren? De Zedar L600 zwart is de ideale keuze voor jou! Deze luchtreiniger verwijdert bijna alle virussen, bacteriën, pollen en fijnstof uit de lucht in jouw huis met behulp van de ingebouwde HEPA 13 filter. Dit betekent minder irritatie van de luchtwegen en minder verkoudheden! Het vermogen van 22W maakt het mogelijk om een ruimte tot 27m² te reinigen en de CADR-waarde van 210 m³/h zorgt ervoor dat de lucht snel wordt gereinigd. Bovendien is het geluidsniveau van slechts 21 dB nauwelijks hoorbaar, wat het mogelijk maakt om deze luchtreiniger in elke kamer te gebruiken.

Wat deze luchtreiniger echt onderscheidt van andere modellen is de gratis app waarmee je het apparaat kan bedienen. Hierdoor kan je gemakkelijk de luchtkwaliteit binnen en buitenhuis in real-time volgen, dagelijkse tijdschema’s instellen en het apparaat op afstand aan- en uitzetten. Het kleur van het licht laat je ook gemakkelijk zien hoe de luchtkwaliteit in jouw woning is.

Een ander groot voordeel van de Zedar L600 zwart is het koolstoffilter dat wordt meegeleverd. Dit filter verwijdert geuren en schadelijke gassen uit de lucht, waardoor je niet alleen gezonde lucht inademt, maar ook een frisser huis hebt. Bovendien is het koolstoffilter gemakkelijk te vervangen.

De Zedar L600 zwart is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een stille, efficiënte luchtreiniger die gemakkelijk te bedienen is en de lucht in jouw huis echt zuivert. Het enige nadeel is dat het koolstoffilter niet gewassen kan worden en dat je het elke 3 tot 6 maanden moet vervangen, afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor schone, gezonde lucht in jouw huis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Instant Pot AP-300 zwart - tot ± 36m²

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Instant Pot AP-300 zwart - tot ± 36m²

 • list plusHet voordeel van de Instant Pot AP-300 zwart - tot ± 36m² is dat het stil is en een klein formaat heeft.
 • list plusHet heeft een doeltreffend filter dat een goed reinigingsresultaat biedt.
 • list plusHet heeft ook een modern ontwerp dat past in elke omgeving.

Nadelen Instant Pot AP-300 zwart - tot ± 36m²

 • list plusEen nadeel van de Instant Pot AP-300 zwart - tot ± 36m² is dat het filter duur is om te vervangen.
 • list plusHet is moeilijk om te bedienen voor mensen die niet vertrouwd zijn met luchtreinigers.
 • list plusDaarnaast is het prijzig in vergelijking met andere luchtreinigers.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

WOONKAMER / GROTE KAMER FORMAAT: reinigt tot 36 m² 5x per uur of tot 180 m² 1x per uur ZEER STILLE WERKING: Laag: 21 dB, Middel: 34 dB, Hoog: 54 dB GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE: HEPA-13 en actieve koolstof werken samen zodat u makkelijker kunt ademen en zuivert de lucht in huis: filtert tot 1.850 vierkante meter per uur, of 388 vierkante meter 5 keer per uur, gebaseerd op AHAM geverifieerde schone lucht vrij van pollen, tabak, rook, en stof VERMINDERT KANS OP ZIEKTES EN ALLERGIEEN: verwijdert tot wel 99,7% van pollen, huidschilfers (bv huisdieren) en stof, en tot wel 99,9% van schimmels, bacterieen en virussen, zoals SARS-CoV-2, het virus dat COVID19 veroorzaakt. VERMINDERT ONGEWENSTE GEUREN: Actieve koolstoffilterlaag helpt onaangename geurtjes te verminderen MINIMALE HOEVEELHEID OZON: Instant luchtreinigers voldoen aan de maximaal toelaatbare concentratie van ozon van 0,005 delen per miljoen volume (ppmv) in een 24-uurs periode 24/7 BEWAKING VAN DE LUCHTKWALITEIT: Onze intelligente sensor bewaakt de luchtkwaliteit 24/7 en past de ventilatorsnelheid aan in de Auto-modus om de lucht in uw huis schoner te maken FLUISTERSTILLE NACHTMODUS: Lichtsensor schakelt automatisch displays uit en verlaagt het geluid tot fluisterstille niveaus wanneer het tijd is om naar bed te gaan VERVANGBAAR FILTER - Onze vervangingsfilters zijn gemakkelijk verkrijgbaar en kunnen gemakkelijk in en uit uw Instant-merk luchtreiniger worden gewisseld. EEN MERK DAT U VERTROUWT: Van de makers van Instant Pot, het merk dat een revolutie betekende in de manier waarop u kookt, transformeert nu de manier waarop u leeft en ademt Instant™ luchtzuiveraar maakt gebruik van geavanceerde technologie om schonere lucht te leveren, wat u gemoedsrust geeft. Hij combineert een geavanceerd filtratiesysteem met plasma-iontechnologie om 99,9% van het virus dat COVID-19 veroorzaakt uit behandelde lucht te verwijderen.1 Bovendien verwijdert hij 99,9% van andere bacteriën, virussen en schimmels in behandelde lucht.2 En de ingebouwde sensoren bewaken de luchtkwaliteit en passen de ventilatorsnelheid automatisch aan, om 24 uur per dag, 7 dagen per week te werken.3 Met Instant Air Purifier ademt u schonere lucht in, en ademt u gemoedsrust uit. Maakt gebruik van een geavanceerd filtratiesysteem en plasma-iontechnologie om 99,9% van het virus dat COVID-19 veroorzaakt uit behandelde lucht te verwijderen (1) Verwijdert 99,9% van andere bacteriën, virussen en schimmels uit behandelde lucht (2) Sensoren bewaken de luchtkwaliteit en passen de ventilatorsnelheid automatisch aan om 24 uur per dag, 7 dagen per week te werken (3) Geavanceerd filtratiesysteem: HEPA-13 filter vangt 99,97% van stof, huidschilfers, pollen, rook, allergenen en andere ultrafijne onzuiverheden in de lucht; koolstoflaag in het filter helpt geurtjes te verminderen Plasma-ionen technologie projecteert positieve en negatieve ionen voor schonere lucht Begint binnen enkele minuten met het leveren van schonere lucht en recyclet de lucht in de kamer 5 keer per uur volledig (5) Automatische modus past de ventilatorsnelheid aan de gedetecteerde luchtkwaliteit aan De nachtmodus detecteert de verlichting in de kamer en schakelt de displayverlichting uit, schakelt de plasma-iongenerator uit en reduceert het geluid tot een fluisterstil niveau (4) Eco-modus schakelt de ventilator elke 10 minuten aan en uit, als de luchtkwaliteit gedurende 30 minuten als goed wordt gedetecteerd, waardoor 50% energie wordt bespaard (Energy Star-gecertificeerd) Voor woonkamer / grote kamers: reinigt tot 36 m² 5x per uur of tot 180 m² 1x per uur zoals gecertificeerd door de Association of Household Appliance Manufacturers (AHAM) Stroomverbruik: 38 watt, 120 V~ 60 Hz, UL & ULC Listed Voetnoten: 1) Gebaseerd op tests van SARS-CoV-2 uitgevoerd in laboratoriumomstandigheden, met gebruik van een kamer van 13 kubieke voet om wetenschappers tegen blootstelling te beschermen. Niet bewezen dat het COVID-19 voorkomt. De prestaties werden gemeten na 10 luchtwisselingen door de luchtreiniger op de minimale ventilatorsnelheid en met de plasma-ion-technologie ingeschakeld. De werkelijke resultaten kunnen variëren, afhankelijk van de gebruiksomgeving (temperatuur, vochtigheid, grootte en vorm van de kamer, aard en aantal van deeltjes in de lucht, enz.), plaatsing van het apparaat, en productgebruik (werkingsduur, werkingsmodus, enz.). Beste resultaten bij continu gebruik. 2) De beweringen over de prestaties zijn berekend op basis van het testen van één enkel deeltje, A. Niger (schimmel) E. Coli (bacterie), S. Epidermidis (bacterie) of Phi-X174 (virus), onder laboratoriumomstandigheden na 1 uur werking van de luchtreiniger op de maximale ventilatorsnelheid en met ingeschakelde plasma-ion-technologie. De werkelijke resultaten kunnen variëren, afhankelijk van de gebruiksomgeving (temperatuur, vochtigheid, grootte en vorm van de ruimte, aard van en aantal deeltjes in de lucht, enz.), plaatsing van het apparaat en productgebruik (werkingsduur, werkingsmodus, enz.). De beste resultaten bij continu gebruik. 3) De sensoren hebben een foutmarge van +/- 20 microgram per kubieke meter bij het detecteren van veranderingen in de luchtkwaliteit. 4) De efficiëntie bij het verwijderen van virussen en bacteriën is verminderd. 5) Gebaseerd op industriestandaarden voor het verwijderen van 99,97% van ultrafijne deeltjes (0,3 micron) uit de lucht in een ruimte 5x per uur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Luchtreiniger voor geurverwijdering: Rolfstone Air Balance wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rolfstone Air Balance wit

 • list plusDe luchtreiniger heeft een mooi design en past goed in elk interieur.
 • list plusDe luchtreiniger is makkelijk te bedienen en heeft een lange snoerlengte.
 • list plusDe luchtreiniger zuivert de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

Nadelen Rolfstone Air Balance wit

 • list plusDe filters zijn prijzig en moeten regelmatig vervangen worden.
 • list plusHet ontbreken van een ionisator kan de effectiviteit van de luchtzuivering verminderen.
 • list plusDe garantietermijn van de luchtreiniger is korter dan bij sommige concurrenten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.4

Op zoek naar een stijlvolle én effectieve luchtreiniger? De Rolfstone Air Balance is een uitstekende keuze! Deze Nederlandse luchtreiniger is geschikt tegen hooikoorts, stof, microplastics en geurtjes. Het apparaat is super stil, wat geweldig is voor als je thuis werkt of slaapt. Met een vermogen van 32W en een CADR-waarde van 160 m³/h is deze luchtreiniger geschikt voor ruimtes tot 21 m².

Wat maakt de Air Balance zo bijzonder? Ten eerste is de luchtreiniger voorzien van een HEPA-filter en een koolstoffilter, die 99,97% van de deeltjes in de lucht filteren. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over stof, pollen of microplastics die in je huis rondzweven. Bovendien vermindert het filter de klachten bij hooikoorts, zoals branderige ogen, niezen en benauwdheid, wat geweldig is voor mensen die last hebben van allergieën.

Daarnaast heeft de Air Balance een automatische stand en timer, waardoor hij zich gemakkelijk aanpast aan jouw dagelijkse routine. Het apparaat is bovendien stijlvol en past in elk interieur. En als bonus wordt er een koolstoffilter meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt.

Al met al is de Rolfstone Air Balance een geweldige luchtreiniger die effectief is tegen verschillende soorten deeltjes en allergenen. Het apparaat is stil, stijlvol en gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat de luchtreiniger alleen geschikt is voor kleine ruimtes. Maar als je op zoek bent naar een compacte en betaalbare luchtreiniger voor je huis of kantoor, dan is de Rolfstone Air Balance zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Qumax V1 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Qumax V1 wit

 • list plusDoor het compacte formaat is dit apparaat geschikt voor kleine ruimtes.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat is goed.
 • list plusDit apparaat is gemakkelijk in gebruik.

Nadelen Qumax V1 wit

 • list plusDit apparaat is minder geschikt voor het bestrijden van huismijt.
 • list plusIn stand 2/3 maakt dit apparaat iets meer geluid.
 • list plusDit apparaat heeft geen afstandsbediening.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een luchtreiniger die niet alleen zeer effectief is, maar ook nog eens mooi in je interieur past? Dan is de Qumax V1 wit de perfecte keuze! Deze air purifier is uitgerust met een hoogwaardig HEPA(H13)-filter dat maar liefst 99.9% van de schadelijke deeltjes zoals stof, pollen en huidschilfers van huisdieren uit de lucht verwijdert. Bovendien is de luchtreiniger voorzien van UV-C licht dat bacteriën en virussen doodt.

Wat deze luchtreiniger nog meer uniek maakt, is dat hij zeer stil zijn werk doet. Met een geluidsniveau van slechts 5 dB zal de rust in huis niet worden verstoord. Daarnaast heeft deze air purifier een automatische modus en slaapmodus, waardoor je altijd kunt genieten van een optimale luchtkwaliteit zonder dat je er omkijken naar hebt.

De Qumax V1 wit is geschikt voor ruimtes tot 32 m² en heeft een hoge CADR-waarde van 250 m³/h. Dit betekent dat de luchtreiniger in staat is om de lucht snel en effectief te zuiveren. Het bedieningspaneel is eenvoudig te gebruiken en geeft duidelijk aan wanneer het filter vervangen moet worden.

Al met al is de Qumax V1 wit een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een luchtreiniger die niet alleen zeer effectief is, maar ook nog eens mooi in het interieur past. Het enige nadeel is dat de luchtreiniger wat duurder is dan andere modellen, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit en het gebruiksgemak van de Qumax V1 wit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Luchtreiniger met Ionisator Air Purifier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Luchtreiniger met Ionisator Air Purifier

 • list plusDe ionisator zorgt voor een schone en frisse lucht door het verwijderen van stof, pollen en andere allergenen.
 • list plusHet compacte formaat maakt het gemakkelijk om te plaatsen in kleine ruimtes.
 • list plusHet geluidloze ontwerp zorgt voor een rustige en ontspannen omgeving.

Nadelen Luchtreiniger met Ionisator Air Purifier

 • list plusHet apparaat heeft geen automatische uitschakeling, wat kan leiden tot onnodig energieverbruik.
 • list plusDe ionisator kan ozon produceren, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid bij langdurige blootstelling.
 • list plusHet apparaat heeft geen indicator voor het vervangen van de filter, wat kan leiden tot verminderde prestaties als de filter niet op tijd wordt vervangen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar een luchtreiniger die jouw leef- en werkomgeving zo schoon mogelijk houdt? Dan is de Luchtreiniger met Ionisator Air Purifier van Solid Goods® een slimme keuze. Deze krachtige air purifier maakt gebruik van ionisatie, koolstof- en HEPA-filters om alle kleine deeltjes uit de lucht te filteren. Of het nu gaat om bacteriën, allergenen, aerosolen of vervuilende stoffen, deze luchtreiniger pakt ze allemaal aan!

Wat deze luchtreiniger echt uniek maakt is de UV-led lamp die gebruikt kan worden als desinfectiemiddel en nachtlampje in één. Zo doodt deze slimme techniek bacteriën zonder gebruik te maken van chemische stoffen. De purifier is ook nog eens extra stil, zodat je thuis zonder irritaties kan blijven doen wat je wilt en je niet wakker gehouden wordt.

De Luchtreiniger met Ionisator Air Purifier is ook ideaal voor onderweg. De compacte luchtreiniger is lichtgewicht en makkelijk mee te nemen. Zo geniet je ook buitenshuis van een gezonde omgeving.

Deze luchtreiniger heeft een CADR-waarde van 140 m³/h, een vermogen van 5 W en een geluidsniveau van slechts 28 dB. Het koolstoffilter wordt meegeleverd en dat is wel zo handig. Dankzij de USB-kabel is deze luchtreiniger makkelijk te gebruiken zonder batterijen nodig te hebben.

Kortom, ben jij op zoek naar een krachtige, stille en veelzijdige luchtreiniger die je overal mee naartoe kan nemen? Dan is de Luchtreiniger met Ionisator Air Purifier van Solid Goods® zeker het overwegen waard.

Persoonlijk vind ik deze luchtreiniger een goede keuze voor mensen die veel binnen zijn, last hebben van allergieën of astma en een schone leef- en werkomgeving belangrijk vinden. Het enige nadeel is dat de filtercapaciteit beperkt is tot 10m2, dus voor grotere ruimtes moet je misschien meerdere luchtreinigers aanschaffen. Maar overall ben ik erg tevreden met deze luchtreiniger en zou ik hem zeker aanbevelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Boostiv luchtreiniger wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Boostiv luchtreiniger wit

 • list plusHet voordeel van deze luchtreiniger is dat hij compact is en bijna geluidloos.
 • list plusHet is efficiënt en heeft een redelijke luchtverplaatsing.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het een leuk model heeft en stil is.

Nadelen Boostiv luchtreiniger wit

 • list plusEen nadeel is dat er geen gebruiksaanwijzing in het Nederlands bijgeleverd is.
 • list plusHet heeft geen 4-laag filtersysteem.
 • list plusEr wordt geen kop bijgeleverd om te laden en er wordt alleen een USB-kabel meegeleverd.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Heb je last van een slechte luchtkwaliteit in jouw persoonlijke omgeving? Zorg dan voor gezuiverde lucht van uitstekende kwaliteit met de Air Purifier van Boostiv! Als je hooikoorts of een katten allergie hebt, weet je hoe vervelend het is als je de dag door moet komen als er pollen of katten allergenen in de lucht zitten. Ook als je in een omgeving zit waar er gerookt wordt of waar vieze geurtjes hangen, kun je veel last hebben van de slechte of vieze luchtkwaliteit. Dit merk je vaak aan een verzwaarde ademhaling, concentratieverlies of vermoeidheid, en dat wil jij voorkomen! Op zulke momenten wil je de lucht in je persoonlijke nabije omgeving reinigen zodat je weer goed en zuiver kunt ademhalen en functioneren. Dat kan, met de Mini Air Purifier van Boostiv! Voordelen van de Boostiv Mini Purifier 24 uur per dag filtering voor de perfecte luchtkwaliteit in de ruimte Gedimd sfeerlicht voor extra beleving en zodat je de Air Purifier ook als nachtlampje kunt gebruiken 360 graden reiniging zodat onzuivere lucht vanuit je gehele nabije omgeving wordt opgenomen, gefilterd en gezuiverd Combinatie van Ionisatie en HEPA filter reiniging zodat meer dan 99,8% van de onzuivere lucht wordt gereinigd Clean Air Delivery Rate van 144m3 zodat een ruimte van 144 kubieke meter in één uur kan worden gereinigd en de luchtreiniger daarmee ideaal is om in je nabije omgeving te plaatsen om de lucht te reinigen Vervangbaar H12 HEPA / Geactiveerd koolstoffilter zodat je de Air Purifier langdurig en effectief kunt blijven gebruiken. Nu inclusief een set filters! USB Kabel zodat je niet gebonden bent aan batterijen om de Air Purifier te gebruiken maar gemakkelijk het stopcontact kunt kiezen Compact en handzaam zodat de Air Purifier makkelijk overal is mee te nemen en te plaatsen Zeer stille werking zodat je nooit last hebt van vervelend gezoem van de luchtreiniger. Geluidsniveau is lager dan 32dB Wat is het verschil tussen de Boostiv luchtreiniger en andere luchtreinigers? De Boostiv luchtreiniger is een luchtreiniger die 5 technologieën (Hepa-filter, actief koolfilter, voorfilter, Ultra Violet Straling en een ionisator) gebruikt om de lucht gezond te maken. De Boostiv luchtreiniger verwijdert geuren, schimmels, virussen en bacteriën, 24/7 vanaf de bron en op een milieuvriendelijke manier. De Boostiv luchtreiniger is revolutionair in zijn aanpak door als eerst gebruik te maken van een UV licht. 5 geavanceerde filtertechnologieën De Hepa-filter, actief koolfilter, voorfilter, Ultra Violet straling en een ionisator werken naadloos samen om allergenen, bacteriën, virussen, mijten, schimmelsporen, huidschilfers en rook van 0,2 micron te verwijderen en luchtvervuiling tegen te gaan. Deze filtertechnologie zorgt voor de zuiverste lucht die jij nodig hebt om optimaal te presteren. Een geavanceerd luchtfiltratieproces met een Hepa-filter zorgt voor zuivere lucht dat de gezondheidoptimaliseert. De filter, in de vorm van een cilinder en daardoor een 360° luchtinlaat en luchtuitlaat heeft, zorgt ervoor dat in korte tijd meer lucht uit alle richtingen wordt gezuiverd. De Boostiv luchtfilter zuivert tot 140 m³/u. De ionisator maakt het filtersysteem compleet. Hoe werkt een ionisator? Een ionisator (ozon vrij) verspreidt negatieve ionen in de ruimte. In het apparaat wordt een negatieve hoogspanning op een naald gezet. De ionisator brengt maar liefst 30.000 tot 60.000 ionen per seconde in de ruimte. De negatieve ionen hechten zich aan de positief geladen ionen (virussen, fijnstof, bacteriën en schimmels). Met kunstmatige ionisatie creëer je een herstel van de natuurlijke concentratie van negatieve ionen. Door het lage vermogen, is het proces volledig veilig. Geluid en Licht Het geluidsniveau bij een normaal werkende stand ligt op een niveau van 30 dB en op maximaal vermogen ligt het geluidsniveau op 32 dB, dit biedt een rustgevende en comfortabele slaapomgeving. Het warme paarse nachtlampje geeft een sfeervol en rustgevend licht. De paarse kleur stimuleert namelijk rust en slaap. De Boostiv Air Purifier verbetert dus niet alleen de luchtkwaliteit, maar ook de rust en slaap! USB-stroomvoorziening De Boostiv Air Purifier wordt voorzien van stroom door middel van een usb aansluiting. Eenvoudig aan te sluiten op je stekkerblok, laptop of andere usb adapters. USB-kabel wordt meegeleverd. 24 uur per dag filteren De Boostiv Air Purifier is eenvoudig in gebruik. Door onnodige knoppen in het vernieuwde design te hebben verwijderd, staat de luchtzuivering 24 uur per dag aan. Gedurende de dag komen er nieuwe verontreinigingen in de lucht. Zo komen er bijvoorbeeld pollen binnen als de voordeur opengaat en komt er stof vrij als je op de bank neerploft. Om de lucht optimaal te zuiveren is het belangrijk dat de zuiveraar continu aanstaat. Zeer geschikt voor o.a. mensen met: Benauwdheid & kortademigheid Vermoeidheid Honden- en kattenallergie Huisstofmijt & allergie Pollenallergie Overmatig gevoelig voor griep Geschikt voor ruimtes zoals: Huiskamer Gang, hal Kantoor Werkkamer Tandartspraktijken Kapsalons Pedicures Studeerkamer Babykamer/kinderkamer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Philips AC0830/10 grijs | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips AC0830/10 grijs | zwart

 • list plusDe luchtreiniger heeft een stilstand, waardoor het niet storend is in de slaapkamer.
 • list plusHet apparaat heeft een fraai design, wat het een mooie toevoeging maakt aan het interieur.
 • list plusDe luchtreiniger heeft een groot bereik van 49m2, waardoor het geschikt is voor grote ruimtes.

Nadelen Philips AC0830/10 grijs | zwart

 • list plusHet apparaat kan op volle kracht luid zijn, wat storend kan zijn voor de gebruiker.
 • list plusEr is maar één filtervariant beschikbaar, waardoor het minder flexibel is in gebruik.
 • list plusHet apparaat is initieel wat groot van formaat, wat het lastiger kan maken om een geschikte plek te vinden.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.8

Zeg vaarwel tegen onzichtbare virussen, allergenen en verontreinigende stoffen met de Philips AC0830/10 luchtreiniger. Dit compacte apparaat is perfect voor kleinere ruimtes tot 24 m², zoals slaapkamers en babykamers. Met een CADR-waarde van 190 m³/u en verschillende filters (HEPA-filter, Nano-filter en koolstoffilter) verwijdert deze luchtreiniger tot wel 99,9% van virussen en aerosolen uit de lucht. Het beste van alles is dat de kleurindicatie van de luchtkwaliteit je laat weten wanneer het tijd is om de lucht te reinigen.

Wat deze luchtreiniger echt onderscheidt van andere modellen is de kleurweergave van de luchtkwaliteit, variërend van blauw tot rood, en de automatische zuivering. Bovendien is dit apparaat super stil en heeft het een gedimd licht in de slaapstand. Het enige nadeel is dat het met een geluidsniveau van 61 dB iets meer geluid maakt dan gemiddelde luchtreinigers.

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger die gemakkelijk en effectief te gebruiken is, dan is de Philips AC0830/10 een uitstekende keuze. Het is ideaal voor mensen met allergieën, astma of COPD, maar eigenlijk voor iedereen die gezonde lucht in huis wil. Het enige waar je op moet letten, is dat je het apparaat niet gebruikt in grotere ruimtes dan aanbevolen en dat je het filter op tijd vervangt.

Mijn persoonlijke mening is dat de Philips AC0830/10 een geweldige luchtreiniger is voor kleinere ruimtes. Het is gemakkelijk te gebruiken, effectief en heeft enkele handige functies zoals de kleurindicatie van de luchtkwaliteit. Het enige nadeel is het geluidsniveau, maar dat is te verwachten bij de meeste luchtreinigers. Al met al zou ik deze luchtreiniger zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar schone lucht in huis.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Luchtreiniger voor grote ruimtes: Winix Zero Compact wit | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Winix Zero Compact wit | zwart

 • list plusDeze luchtreiniger is compact en licht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDe stofsensor werkt goed en geeft duidelijk aan wanneer de luchtvervuiling in de ruimte hoog is.
 • list plusDe koolstof filter zit voor de HEPA filter, waardoor de HEPA filter langer meegaat.

Nadelen Winix Zero Compact wit | zwart

 • list plusDe turbo stand is luid en alleen bruikbaar als je ver van de luchtreiniger vandaan bent.
 • list plusHet deuntje bij het in- en uitschakelen had beter een piepje kunnen zijn.
 • list plusDe prijs van deze luchtreiniger is aan de hoge kant.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.7

Op zoek naar een krachtige luchtreiniger die ook nog eens compact is? Dan is de Winix Zero Compact de ideale keuze. Deze luchtreiniger is geschikt voor ruimtes tot 50 vierkante meter en heeft een 4-fase filtratiesysteem dat bacteriën, allergenen, pollen en gassen uit de lucht verwijdert. Door de luchtkwaliteitssensor weet je altijd hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in huis. Ook is het mogelijk om de luchtreiniger in de automatische modus te zetten, zodat hij zich aanpast aan de luchtkwaliteit. En 's nachts kun je de slaapmodus inschakelen, zodat je ongestoord kunt slapen terwijl de luchtreiniger stil zijn werk doet.

Wat deze luchtreiniger extra bijzonder maakt is de PlasmaWave ionisator. Deze neutraliseert bacteriën, waardoor je nog schoner en gezonder kunt ademen. Bovendien is de Winix Zero Compact getest en gecertificeerd door zowel ECARF als Allergy UK, wat aangeeft dat deze luchtreiniger bijzonder geschikt is voor mensen met allergieën en gevoeligheden.

Het geluidsniveau van slechts 26.5 dB zorgt ervoor dat je de luchtreiniger vrijwel niet hoort, waardoor hij ook prima geschikt is voor gebruik in de slaapkamer. Het meegeleverde koolstoffilter zorgt ervoor dat nare geurtjes worden geneutraliseerd, zodat je altijd kunt genieten van frisse, schone lucht.

Al met al is de Winix Zero Compact een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, compacte luchtreiniger die de lucht in huis op efficiënte wijze reinigt. Het enige nadeel van deze luchtreiniger is dat de filters na ongeveer 12 maanden vervangen moeten worden, maar dat is bij vrijwel alle luchtreinigers het geval.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van luchtreinigers. Er zijn immers 429 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!