Bestenu

Buiten Zitten met je Laptop: Tips en Adviezen

Ontdek hoe je optimaal buiten zit met je laptop! Van het kiezen van de juiste locatie tot het verbeteren van de zichtbaarheid van je scherm in de zon en het efficiënt beheren van je batterij. Verhoog je comfort en efficiëntie met de juiste accessoires. Lees meer in dit artikel.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Buiten Zitten met je Laptop: Tips en Adviezen

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Voor velen van ons is buiten werken met de laptop een ware traktatie. In de zon zitten, genieten van een zacht briesje, terwijl de natuurlijke omgeving ons inspireert en onze productiviteit een boost geeft. Maar laten we eerlijk zijn, met de laptop buiten zitten is niet zonder uitdagingen. 

De zon die een hinderlijke schittering op je scherm werpt, de batterij die sneller leegloopt en het worstelen met een onbetrouwbare internetverbinding. Herken je deze problemen? Ik duik diep in deze uitdagingen en bied je praktische tips en oplossingen aan.

Belangrijkste punten samengevat:

  • Buiten werken met je laptop biedt voordelen zoals een verandering van omgeving en een boost voor je creativiteit, maar vereist ook de juiste voorbereiding
  • Het kiezen van een geschikte locatie, het verbeteren van de zichtbaarheid van je laptopscherm in de zon en het efficiënt beheren van je batterij zijn essentiële stappen voor een optimale buitenwerkervaring.
  • Accessoires zoals een draagbare oplader, een laptopstandaard en een extern toetsenbord verbeteren het comfort en de efficiëntie van het werken met je laptop buiten aanzienlijk.

Buiten zitten met je laptop

Wie wil er nu niet in de frisse lucht werken? Buiten werken met je laptop is enorm populair. De voordelen? Een verandering van omgeving, de mogelijkheid om te genieten van mooi weer, en een boost voor je creativiteit. 

Er zijn ook uitdagingen. Denk aan het vinden van de juiste plek, het zichtbaar houden van je scherm in de zon en het levend houden van je batterij. Gelukkig zijn er manieren om deze uitdagingen te overwinnen. Laten we starten met de basis: het kiezen van een locatie. 

En trouwens, als je op zoek bent naar een nieuwe laptop, een goede 15 inch laptop is een uitstekende keuze voor buitenwerken.

Hoe kies je de ideale plek om buiten te zitten?

Licht, temperatuur, en connectiviteit. Dit zijn de belangrijkste factoren bij het kiezen van een plek om buiten te werken met je laptop. Zoek een plek in de schaduw om het laptopscherm leesbaar te houden. Ook is het handig als er een stopcontact in de buurt is. 

Een voorbeeld van een ideale buitenlocatie? Denk aan een rustige hoek in je achtertuin, een tafel onder een boom in het park of een schaduwrijk terras bij een café met wifi. En vergeet niet, voor het optimale buitenwerk heb je een goede laptop nodig.

De strijd tegen de zonneschijn

Zonlicht en laptopschermen. Ze zijn geen goede combinatie. De zon beïnvloedt de zichtbaarheid van het laptopscherm aanzienlijk, wat het moeilijk maakt om te werken. 

Maar geen zorgen, er zijn opties om de leesbaarheid van het scherm in de zon te verbeteren, zoals hetverhogen van de helderheid van het scherm, het gebruik van een anti-reflecterende schermprotector, of het veranderen van de hoek van het scherm. 

En als je een goede laptop voor fotobewerking hebt, is het nog belangrijker om te zorgen voor optimale schermzichtbaarheid. Ook is het handig om te weten dat sommige laptops, zoals een goede gaming-laptop, een beter scherm hebben voor gebruik in fel licht.

Houd je laptopbatterij levend terwijl je buiten zit

Energiebeheer is essentieel als je buiten werkt. Je wilt immers niet dat je laptop uitvalt, terwijl je midden in een belangrijke taak zit. 

Een paar tips om de batterijduur van je laptop te verlengen: verlaag de helderheid van je scherm, sluit onnodige apps en tabbladen, en schakel de energiebesparende modus in.

Blijf verbonden: zorg voor een stabiele internetverbinding buitenshuis

Een stabiele internetverbinding is cruciaal als je buiten werkt. Er zijn verschillende manieren om verbonden te blijven, zoals wifi of mobiele hotspots. Wil je meer weten over hoe je je internetverbinding verbetert? Bekijk dan eens onze 7 manieren om je wifi te verbeteren.

Wil je meer weten over hoe je je internetverbinding versnelt? Lees dan eens ons artikel over hoe je je wifi kunt versnellen.

Een mobiele hotspot is een goede optie voor buiten. Het werkt eenvoudig: je maakt een persoonlijke hotspot aan met je telefoon en verbindt je laptop daarmee. Het kiezen van een mobiele hotspot hangt af van je internetbehoeften en je provider. 

Bescherm je laptop tegen weersinvloeden

Werken in de buitenlucht met je laptop kan heerlijk zijn, maar brengt ook risico's met zich mee. Denk aan oververhitting, schade door vallende voorwerpen of vocht. Maar geen zorgen, met de juiste voorzorgsmaatregelen neem je je laptop veilig mee naar buiten. 

Sterker nog, je kunt zelfs in het gezelschap van je kat werken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de vraag waarom katten op laptops zitten.

Je laptop veilig te houden als je buiten werkt

Een goede beschermhoes of laptoptas is onmisbaar. Hiermee voorkom je krassen en andere beschadigingen aan je laptop. Bovendien houdt een hoes vuil en stof tegen, wat de levensduur van je laptop verlengt. 

Werken in de buitenlucht betekent ook dat je laptop vaker schoon moet maken. Het valt mij zelf op dat iedere vingervlek op het scherm storend is. Een microvezeldoekje is ideaal om je scherm stof- en vlekkenvrij te houden. 

Het gebruik van een laptopstandaard is een slimme zet om oververhitting te voorkomen. De standaard verbetert de luchtcirculatie rondom je laptop en voert de warmte beter af. Bovendien bevordert een standaard een ergonomische werkhouding. Win-win dus!

Het oogfonds adviseert ook om regelmatig pauzes te nemen en je ogen rust te geven. Het voortdurend turen naar je beeldscherm in het felle zonlicht is belastend voor je ogen.

Conclusie

Hopelijk hebben de tips en adviezen in dit artikel je geholpen om voortaan zonder gedoe met je laptop buiten te zitten. Of je nu vecht tegen de schittering van de zon op je scherm of de batterij van je laptop in leven probeert te houden, de oplossingen zijn binnen handbereik. 

Dus pak je laptop, ga naar buiten en geniet van het werken in de buitenlucht. Wil je nog meer leren over het optimaliseren van je laptopervaring? Voel je vrij om meer van onze artikelen te lezen op onze website.