7 manieren om je wifi te verbeteren

WIFI

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/14/2019


Tegenwoordig is het ongelofelijk zeldzaam om een huis binnen te stappen dat geen enkele vorm van een internetverbinding heeft. Om eerlijk te zijn is het vragen om een WiFi wachtwoord een van de eerste dingen die velen van ons doen bij een bezoek aan een nieuwe plek, dus als er niets van dat soort is, gaan er alarmbellen rinkelen.

Veel van ons sociale en werkzame leven is afhankelijk van een internetverbinding, maar helaas kan een sterke verbinding in een oogwenk verdwijnen. Als je problemen hebt met je thuisverbinding en je wilt een einde maken aan de frustraties die het zwakke internet met zich meebrengt, gebruik dan deze volgende gids om alles te ontdekken wat je nodig hebt om je thuisverbinding te verbeteren. Je zult al snel vrienden aan je deur hebben die in de rij staan om een voorproefje te krijgen van het supersnelle en supersterke verbindingsleven..

1. Gebruik een wifi-extender

Een WiFi extender doet precies wat er op het doosje staat: hij verlengt je WiFi-verbinding. Door een WiFi extender in uw huis te installeren, wordt de bestaande verbinding verzonden en versterkt tot een sterkere verbinding die een groter gebied bestrijkt. Je kunt zoveel extenders krijgen als nodig is om de juiste dekking in je huis te krijgen, maar het gebruik van één extender is meer dan genoeg om een goede verbinding in omloop te krijgen. Soms is het echt zo eenvoudig als het toevoegen van een booster aan je huisverbinding.

2. Plaats je router in een hoge, centrale plek

We zijn allemaal schuldig aan het zwaaien met onze telefoons in de lucht als ze de verbinding verliezen. Of we de wetenschap erachter begrijpen of niet, het lijkt logisch om dit te doen in deze situatie. Grappig genoeg gelden soortgelijke regels als het gaat om uw thuisverbinding.

Door je router op een hoge en centrale plek te zetten, houd je hem uit de buurt van alles wat de verbinding kan verstoren of verstoren. Daarnaast betekent het centraal houden van de verbinding ook dat de verbinding gelijkmatig over het hele huis verdeeld is, in plaats van zich alleen op één gebied te richten. Wij raden je aan om de router op een kast of plank te plaatsen om ten volle te profiteren van de voordelen. Er zijn veel kasten beschikbaar op het internet die hiervoor perfect geschikt zijn.

3. Houd de router uit de buurt van rommel

Naast het hoog boven de grond houden van uw router is het ook belangrijk om hem uit de buurt te houden van alle rommel. Net als de meesten van ons houden routers van persoonlijke ruimte, wat betekent dat als je ze omringt met veel rommel, ze een strop werpen en een slechte verbinding uitstralen. Was het maar een grapje....

Hoe meer rommel je rond je router hebt, hoe groter de kans dat de verbinding wordt verstoord. Dit zal met name het geval zijn als je meerdere elektronische apparaten rond de router hebt staan en transmissies opzuigen. Dus, hoewel het technisch gezien geen tandwielkast is, is een schone omgeving van vitaal belang voor het succes van de verbinding.

router

4. Implementeer een WiFi Mesh Systeem

Als je bereid bent om het hele WiFi systeem in je huis na te maken, laat je dan kennismaken met een 'WiFi Mesh Network System'. Mesh-netwerksystemen zijn het product van een voor mobiele telefoons geoptimaliseerde wereld, wat betekent dat je alles via een smartphone-app kunt bedienen en eventuele connectiviteitsproblemen met een simpele druk op de knop kunt oplossen.

Als je afvraagt wat er komt kijken bij een WiFi Mesh Systeem, dan ben je blij te weten dat het antwoord vrij eenvoudig is. Verbindingsknooppunten zijn geplaatst rond uw huis, het afgeven van signalen naar je belangrijkste 'hub' wanneer dat nodig is. Door dit te doen, heb je een gestroomlijnde verbinding, ongeacht waar je thuis zit!

5. Installeer stevige beveiliging

Als je worstelt met een zwakke thuisverbinding, dan kan dat te maken hebben met het feit dat er meerdere mensen tegelijk gebruik van maken. Er is niets frustrerender dan te proberen je favoriete show te streamen, die blijft bufferen terwijl je huisgenoot zich in de andere kamer zonder problemen bevindt!

Hoewel het delen van je thuisverbinding met meerdere mensen meestal onvermijdelijk is, kun je misschien wel verbaasd voelen als je beseft dat je buren je verbinding misschien wel afknijpen. Als je geen wachtwoordbeveiligde Wi-Fi hebt, dan kan iedereen binnen het gebied erop springen en het gebruiken alsof het zijn eigen WiFi-netwerk is. Dat is niet eerlijk!

Om ervoor te zorgen dat je slechts een handvol mensen gebruik maakt van je verbinding, stel je een sterk stuk beveiliging in om ervoor te zorgen dat niemand er op kan springen als ze er zin in hebben. Het gebruik van een wachtwoord dat niet kan worden achterhaald, is een geweldige plek om te beginnen.

6. Haal een tweede router

Laat dit niet je eerste optie zijn.... zie het als een laatste redmiddel. Als je de bovenstaande methoden hebt geprobeerd maar toch nog steeds problemen met de thuisverbinding lijkt te hebben, dan is het waarschijnlijk tijd om te accepteren dat je extreem koppige connectiviteit hebt die meer dan een tweak nodig heeft. Dus, als al het andere niet lukt, overweeg dan de aanschaf van een tweede router te installeren in je huis. Houd deze tweede router zo ver mogelijk verwijderd van je oorspronkelijke router, zodat het hele huis toegang krijgt tot een goede verbinding maar laat slechts een beperkt aantal mensen het gebruiken. Zoals eerder vermeld, hoe meer mensen je op je WiFi hebt, hoe minder verbinding er is.

7. Doe wat je maar wilt, zonder de kosten te betalen

Het hebben van een sterke verbinding zal zeker gemak en geluk toevoegen aan je leven, ongeacht waar je het voor gebruikt. Je zult al snel beseffen dat jij en je huisgenoten shows kunnen streamen binnen de helft van de tijd die het normaal gesproken kostte, zwaaiend met bufferschermen en beelden met een slechte resolutie. Bovendien zal je surfervaring naadloos verlopen, wanneer je thuis werkt, zal je werk van de hoogste kwaliteit zijn en hoef je nooit meer naar een 'sterkere plek' te verhuizen.

Zoals je kunt zien, zal het verbeteren van je thuisverbinding je dagelijks leven op meer manieren ten goede komen dan je je ooit zou kunnen voorstellen, en er zijn veel beproefde methoden die deze ervaring zullen helpen en succes garanderen; allemaal betaalbaar en ook gemakkelijk te implementeren!