Wat is de beste Kookplaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Kookplaat is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Kookplaat van 2023? Na het testen van 273 Kookplaten kwam de Inventum IKI6010 als beste uit onze Kookplaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kookplaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kookplaten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Kookplaat-koopgids? Lees dan verder!

Onze Kookplaat selectie

De top 10 beste Kookplaten

1Score: 9.6
Inventum IKI6010
Beste kookplaat
Inventum IKI6010
Inventum
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Inventum VKI6010ZIL
Inventum VKI6010ZIL
Inventum
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat
Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat
Aigostar
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
MOA
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
ETNA KI1160ZT
ETNA KI1160ZT
ETNA
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Blokker Elektrische Kookplaat 2 Pits
Blokker Elektrische Kookplaat 2 Pits
Blokker
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Relaxwonen Electrische Kookplaat Enkel Kookplaat
Relaxwonen Electrische Kookplaat Enkel Kookplaat
Relaxwonen
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.5
Inventum VKI6010ZWA
Inventum VKI6010ZWA
Inventum
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits
KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kookplaat Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe kookplaat, maar weet niet welke je moet kiezen. Daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven: hierin leg ik je uit waarop je let bij aankoop van een nieuwe kookplaat.

Wat voor kookplaten zijn er allemaal?

Er zijn verschillende kookplaten verkrijgbaar. Allereerst zijn er vrijstaande kookplaten en inbouw kookplaten. Met een vrijstaande kookplaat ben je niet beperkt in waar je je kookplaat plaatst, terwijl je met een ingebouwde kookplaat afhankelijk bent van de nis in je werkblad. Vrijstaande kookplaten zijn daarnaast eenvoudig om aan te sluiten.

Een goede inbouw kookplaat, of dit nu gas of elektrisch is, is vaak moeilijker om aan te sluiten omdat je er lastiger bij kunt. Bovendien heb je voor een elektrische kookplaat vaak een aparte groep nodig in je meterkast. Heb je deze niet, dan moet deze aangelegd worden door een vakman. Hierdoor krijg je te maken met extra kosten.

Vrijstaand of ingebouwd, er zitten natuurlijk ook verschillen in de kookplaten zelf. De meest populaire manier van koken is nog steeds op gas. Het is bovendien ook nog steeds de goedkoopste manier, al komt er wel verandering in. Vanaf 2050 is het niet meer mogelijk om op gas te koken en daarom zijn de prijzen van gas nu al aan het stijgen.

Een goede gaskookplaat heeft net als een elektrische kookplaat, verschillende beveiligingen waardoor het gebruik zo'n min mogelijk risico met zich mee brengt. Uiteraard blijft koken op gas altijd risicovol: je hebt te maken met open vuur en gas. Een ander nadeel van een gaskookplaat is dat deze lastiger schoon te maken zijn.

Er zijn gelukkig inmiddels gaskookplaten verkrijgbaar van glas: deze zijn eenvoudig schoon te maken. Een voordeel van koken op gas is dat de meeste mensen het koken als authentieker ervaren. Je kookt op een echte vlam, wat we al sinds de oertijd doen. Het voelt natuurlijker aan om op vuur te koken.

Een andere manier van koken is elektrisch koken. Er bestaan twee elektrische kookplaten: de keramische kookplaat en de inductiekookplaat. Ze zien er vrijwel hetzelfde uit, maar werken op een andere manier. Pas als je beide platen aanzet, zie je het verschil.

Een inductiekookplaat werkt op magnetisme. In de kookplaat bevinden zich magnetische velden: deze moeten contact maken met een pan die magnetisch materiaal in de bodem heeft, heeft de pan dit niet, dan zal de pan niet opwarmen.

Op inductie koken is de meest veilige manier van koken. Alleen het gedeelte van de kookplaat waar contact met de pan wordt gemaakt, wordt warm. Zet je de pan voor de helft op de kookzone, dan zal alleen het gedeelte van de kookzone wat contact maakt met de pan, warm worden. Bovendien koelt een inductiekookplaat erg snel af waardoor de kans op verbranding afneemt.

De keramische kookplaat is de opvolger van de elektrische kookplaat. Net als de inductiekookplaat, is een goede keramische kookplaat van glas gemaakt. In of onder de plaat bevinden zich gloeiringen: dit zijn de kookzones. Deze warmen langzaam op en koelen langzaam af. Een keramische kookplaat maak je net als een inductie kookplaat, eenvoudig schoon.

Hoe sluit ik mijn inductie kookplaat aan?

Om een inductiekookplaat zelf aan te sluiten moet je eerst weten wat voor aansluiting deze heeft en wat voor stopcontacten je hebt in je keuken. Er zijn twee soorten stopcontacten: 2-polige stopcontacten (Schuko) en 5-polige stopcontacten (Perilex). Heb je alleen een Schuko stopcontact, dan sluit je hier alleen een vrijstaande inductiekookplaat op aan.

Heb je een Perilex stopcontact? Dan moet je uitvinden hoeveel fasen deze heeft. Hiervoor heb je een goede multimeter nodig. De meeste inductiekookplaten gebruiken twee- of drie fasen. Deze hebben een hoge aansluitwaarde en daarom een ander soort stekker. Heb je geen Perilex stopcontact, dan moet je deze aan laten leggen door een elektricien.

Als je meterkast niet geschikt is, heb je een elektricien nodig om deze geschikt te maken. Denk hierbij aan de bijkomende kosten. Deze zijn afhankelijk van wat er precies gedaan moet worden.

Wat is het verschil tussen een inductie kookplaat en een keramische kookplaat?

Een inductie kookplaat werkt met magnetisme terwijl een keramische kookplaat gloeiringen heeft waar elektriciteit doorheen gaat. Ze werken daarmee op een andere manier. Een inductiekookplaat werkt alleen met pannen die magnetisch materiaal in de bodem hebben. Daarnaast warmt een inductiekookplaat erg snel op, en koelt tevens erg snel af.

Een keramische kookplaat herken je aan de rode, gloeiende ringen in het glas. De ringen verwarmen de kookzone, maar de warmte straalt uit naar de hele kookplaat, terwijl een inductie kookplaat echt alleen de kookzone verwarmt, daar waar er contact is met de bodem van de pan.

Doordat een goede inductiekookplaat snel opwarmt en ook weer snel afkoelt, is deze veiliger in gebruik dan een keramische kookplaat. Ze zijn ook erg veilig voor kinderen: ze warmen alleen op als er contact wordt gemaakt met magnetisch materiaal. Een keramische kookplaat werkt met alle pannen.

Wat verbruikt een elektrische kookplaat?

Wat een elektrische kookplaat verbruikt, hangt af van het soort kookplaat. Een inductie kookplaat is het zuinigste met een verbruik van ongeveer 175 kWh per jaar. Een goede inductiekookplaat is daarnaast ook het meest rendabel: je verliest bijna geen warmte doordat de kookzone alleen opwarmt als deze contact maakt met de pan.

Een keramische kookplaat verbruikt zo'n 225 kWh per jaar. Daarnaast zijn keramische kookplaten niet zo rendabel als inductiekookplaten. Een kookzone op een keramische kookplaat werkt altijd, zelfs als er geen pan op staat. Hierdoor gaat er warmte verloren als de pan bijvoorbeeld niet goed op de kookzone staat.

Hoe werkt een keramische kookplaat?

Een goede keramische kookplaat heeft gloeiringen in het glas of onder het glas van de kookplaat. Door de elektriciteit die er doorheen loopt, warmen deze ringen op en stralen ze de warmte uit. Een keramische kookplaat warmt langzaam op en koelt langzaam af, waardoor de kookplaat nog lang warm blijft na gebruik. Houd hier rekening mee na het gebruik.

Wat is beter: op gas koken of op inductie?

Wat beter is, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Koken op gas voelt vaak authentieker en als een betere kookervaring. Dit komt omdat er op vuur gekookt word en de vlam zichtbaar is. Het is wat we kennen en hoe we ooit als mens begonnen zijn.

Koken op inductie daarentegen is veel nauwkeuriger en veiliger. Het is wennen, maar oefening baart kunst en als je het eenmaal door hebt, willen je waarschijnlijk niet anders meer. Het nadeel van een inductie kookplaat is dat alleen magnetische pannen op deze kookplaat werken en dat er soms nieuwe pannen aangeschaft moeten worden.

Dit is een eenmalige uitgave en misschien niet ideaal, maar zie het als een investering: een gemiddelde inductiekookplaat gaat zo'n vijftien jaar mee. Vanaf 2050 is het daarnaast niet meer mogelijk om op gas te koken.

Kan ik elke pan op inductie gebruiken?

Nee, je pan moet magnetisch materiaal bevatten om op een inductiekookplaat te werken. Als deze geen magnetisch materiaal bevat, wordt er geen contact gemaakt en verwarmt de kookzone niet.

Het is daarnaast ook belangrijk dat de pan geen krom getrokken bodem heeft. Als de bodem niet plat is, wordt de warmte niet goed geleid en worden je gerechten niet gelijkmatig gaar. Heb je pannen die geschikt zijn voor gebruik op een inductiekookplaat maar hebben ze een kromme bodem, dan is het toch beter deze te vervangen.

hero illustration

Hoe testen we Kookplaten?

Om de beste Kookplaat te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kookplaat-test hebben we 273 Kookplaten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Kookplaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Kookplaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Kookplaat-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Kookplaat in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 273 Kookplaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Kookplaten op een rij

1. Beste kookplaat: Inventum IKI6010

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum IKI6010

 • list plusEenvoudige installatie zonder extra kosten
 • list plusVeilige en efficiënte kookervaring met slimme functies
 • list plusStrak design en eenvoudige bediening

Nadelen Inventum IKI6010

 • list plusKookzones zijn aan de kleine kant
 • list plusGrote pannen passen mogelijk niet goed

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
10
De Inventum IKI6010 inductie kookplaat is perfect voor mij. Ik wil graag overstappen op inductiekoken, maar zonder gedoe en extra kosten. Gelukkig kan deze kookplaat gewoon worden aangesloten op een normaal stopcontact, dus ik hoef geen krachtstroom stopcontact te installeren. Dat scheelt weer! De kookplaat verdeelt automatisch de stroom over de kookzones, dus het maximale verbruik is altijd 3,5 kW. Veilig en efficiënt koken, daar hou ik van!

Met 4 kookzones en 9 standen per zone kan ik verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden. En als ik snel water wil koken, kan ik de boostfunctie gebruiken voor extra snelle verhitting. Super handig! Elke kookzone heeft ook een eigen timer, zodat ik precies kan instellen hoelang mijn gerecht moet koken. En de kookwekker functie is perfect voor wanneer ik andere dingen wil doen terwijl mijn gerecht suddert.

Veiligheid is natuurlijk ook belangrijk. Daarom heeft de IKI6010 automatische panherkenning, zodat de kookzone automatisch uitschakelt als er geen pan op staat. Geen onnodig energieverbruik dus. Daarnaast laat de kookplaat zien welke kookzone nog warm is, zodat ik niet per ongeluk mijn hand verbrand. En met de toetsenblokkering kan ik voorkomen dat de kookplaat onbedoeld wordt ingeschakeld.

Het strakke en randloze design van de IKI6010 past perfect op mijn aanrechtblad. En het gladde oppervlak is super makkelijk schoon te maken. Gewoon even afnemen met een vochtige doek en klaar! En als kers op de taart krijg ik ook nog eens 5 jaar garantie bij deze kookplaat. Dat geeft wel aan dat het een betrouwbaar en kwalitatief goed product is.

Volgens de reviews zijn gebruikers erg tevreden over de IKI6010. Ze vinden de installatie makkelijk, de kinderveiligheid goed, de tiptoets bediening duidelijk en de prijs-kwaliteitverhouding top. Het feit dat je de kookplaat gewoon op een gewoon stopcontact kunt aansluiten wordt als een groot voordeel gezien. En de 5 jaar omruilgarantie wordt ook erg gewaardeerd.

Een klein nadeel van de IKI6010 is dat de kookzones aan de kleine kant zijn, dus grote koekenpannen passen misschien niet goed. Sommige gebruikers hebben ervoor gekozen om een aparte één-zone inductiekookplaat aan te schaffen voor het verwarmen van grote pannen. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze en heeft geen invloed op de prestaties van de IKI6010 zelf.

Al met al is de Inventum IKI6010 inductie kookplaat een geweldige keuze voor iedereen die wil genieten van de voordelen van inductiekoken zonder extra kosten. Het biedt een veilige en efficiënte kookervaring, met handige functies zoals boostfunctie, timer en automatische panherkenning. Het strakke design en de eenvoudige bediening maken het een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren koks. Dus waar wacht je nog op? Ga voor de IKI6010 en ervaar zelf het gemak en plezier van inductiekoken! 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Inventum VKI6010ZIL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VKI6010ZIL

 • list plusKan op elke gewenste plek geplaatst worden
 • list plusHandige functies zoals boostfunctie, automatische panherkenning en tiptoetsbediening
 • list plusWordt geleverd met 5 jaar garantie

Nadelen Inventum VKI6010ZIL

 • list plusGeen flexibele kookzones

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.98
Functionaliteit
8.96
Gebruiksgemak
9.82
Ik ben de Inventum VKI6010ZIL, een vrijstaande inductie kookplaat met 4 kookzones. Wat mij onderscheidt van andere modellen is mijn flexibiliteit, je kunt me namelijk plaatsen waar je maar wilt in de keuken. Het bedienen van mij is super eenvoudig, gewoon met de tiptoetsen stel je snel het gewenste vermogen in voor elke kookzone. Met 9 verschillende standen heb je alle vrijheid om je eten precies zo snel te verhitten als je wilt.

Een handige eigenschap van mij is dat ik automatisch herken wanneer er een pan op mijn kookzones staat. Dit voorkomt onnodig energieverbruik als je de pan van me afhaalt. En het mooie is dat je me gewoon kunt aansluiten op een normaal stopcontact, dus je hebt nog meer vrijheid bij het kiezen van een plek voor mij.

Ik heb ook nog wat handige extra's voor je in petto. Elke kookzone heeft een boostfunctie voor extra vermogen en een instelbare timer, zodat je precies kunt bepalen hoelang je wilt koken. Daarnaast heb ik een restwarmte indicatie en een toetsenblokkering voor extra veiligheid.

Wat betreft het schoonmaken van mij, dat is een eitje! Gewoon even met een vochtige doek eroverheen en klaar ben je. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite.

Je kunt mij gewoon in het stopcontact stoppen en direct beginnen met koken, geen gedoe met aanpassingen in de meterkast. En alsof dat nog niet genoeg is, ik kom ook nog eens met 5 jaar Inventum garantie. Zo ben je verzekerd van goede kwaliteit en langdurig onbezorgd kookplezier.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn om een volledig beeld te krijgen van mijn prestaties, zijn mijn technische specificaties en functies veelbelovend. De boostfunctie en automatische panherkenning maken het koken efficiënter. En het feit dat je me overal kunt neerzetten is een belangrijk voordeel ten opzichte van inbouwmodellen.

Een mogelijke beperking van mij is dat ik geen flexibele kookzones heb, dus je bent gebonden aan de standaard grootte van de kookzones. Dit kan problemen veroorzaken als je grote pannen of meerdere pannen tegelijk wilt gebruiken.

Al met al ben ik de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een vrijstaande inductie kookplaat met handige functies zoals boostfunctie, automatische panherkenning en tiptoetsbediening. Het gemak van het kunnen plaatsen van mij waar je maar wilt, samen met mijn 5 jaar garantie, maken mij een aantrekkelijke optie. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat

 • list plusStijlvol en gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • list plusHandige timerfunctie
 • list plusEfficiënte en gelijkmatige warmteverdeling

Nadelen Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat

 • list plusLawaaierige werking

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.07
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
8.92
De Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat is echt een fantastische aanwinst voor iedere keuken. Ik hou van het vrijstaande ontwerp en de glanzende zwarte look, het ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook super makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Een van de coole dingen aan deze inductie kookplaat is de timerfunctie, waardoor hij gewoon automatisch uitschakelt. Dit is echt handig, vooral als ik druk bezig ben met andere taken in de keuken en niet constant op de tijd wil letten.

Met 10 verschillende vermogensniveaus en een wattage dat varieert van 200 Watt tot 2000 Watt, kan ik de temperatuur super makkelijk en nauwkeurig instellen met het touchpanel. De kookplaat houdt een constante temperatuur aan, ergens tussen de 60⁰ en 240⁰ graden. Dit zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige verdeling van de warmte tijdens het koken.

Veiligheid is ook enorm belangrijk bij de Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat. Het schakelt automatisch uit wanneer ik de pan van de plaat haal en heeft een ingebouwde overhittingsbeveiliging om ongelukjes te voorkomen. Daarnaast heeft het ook een kinderslot, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken als er kinderen in huis zijn.

De reviews van andere gebruikers bevestigen echt de kwaliteit en prestaties van deze inductie kookplaat. Iemand merkte op dat het echt supersnel opwarmt en veilig is in vergelijking met een traditioneel gasfornuis. Een andere gebruiker was erg te spreken over de duidelijke bediening en het mooie design.

Er was echter ook een opmerking over het geluidsniveau van de kookplaat. Iemand vond dat het behoorlijk lawaai maakt en dat dit waarschijnlijk komt door een goedkope ventilator. Dit kan een nadeel zijn, vooral als je de kookplaat in een stille omgeving wilt gebruiken, zoals een slaapkamer.

Al met al is de Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat echt een geweldige keuze voor iedereen die wat extra kookruimte nodig heeft. Met zijn handige functies, verschillende temperatuurinstellingen en veiligheidsvoorzieningen biedt deze kookplaat zowel gemak als gemoedsrust tijdens het koken. Ondanks de opmerking over het geluidsniveau, wegen de positieve eigenschappen van dit product zeker op tegen de mogelijke nadelen. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

 • list plusCompact en ruimtebesparend ontwerp
 • list plusSnel op temperatuur
 • list plusGemakkelijk schoon te maken

Nadelen MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

 • list plusKan geen lage temperatuur produceren voor zachtjes sudderen
 • list plusTimer maakt weinig geluid
 • list plusGeen uit knop aanwezig

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
8.39
Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 pits - 2 x 1800 Watt - IC11D - Zwart. Deze compacte kookplaat is perfect als je weinig ruimte hebt, maar toch snel en gemakkelijk wilt koken. Met een krachtig vermogen van 2 x 1800 Watt is deze kookplaat in no-time op temperatuur, zodat je direct aan de slag kunt. En het beste gedeelte? Het geharde glas ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook super makkelijk schoon te maken.

Wat deze kookplaat echt speciaal maakt, is de eenvoudige bediening. Met het intuïtieve digitale touch display kun je kiezen uit maar liefst 8 verschillende temperatuurstanden. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een handige timer functie beschikbaar. Zo kun je gerechten rustig laten sudderen zonder er constant bovenop te hoeven zitten. En weet je wat nog beter is? Deze kookplaat heeft ook een kinderslot, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid terwijl je aan het koken bent.

Met deze inductiekookplaat kun je maximaal 2 pannen tegelijkertijd gebruiken, zodat je meerdere gerechten kunt bereiden. En het wordt nog beter - je kunt zelfs grotere pannen gebruiken! Dat maakt het koken nog makkelijker. En het schoonmaken? Dat is een fluitje van een cent. Gewoon even afnemen met een vochtig doekje en wat milde zeep en klaar is kees.

Maar weet je wat het allerbeste is aan deze inductiekookplaat? Hij is super duurzaam en energiezuinig! Hij is een geweldig alternatief voor gas en bespaart tot wel 80% energie. Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee. Een win-win situatie dus!

De beoordelingen van andere gebruikers zijn ook geweldig. Ze zijn vooral enthousiast over hoe snel de kookplaat op temperatuur komt en hoe makkelijk hij schoon te maken is. Ze vinden de verschillende temperatuurstanden en de timer functie ook erg handig. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook een paar kritische geluiden. Sommige gebruikers merken op dat de kookplaat niet op lage temperaturen kan koken, waardoor zachtjes sudderen niet mogelijk is. En er wordt ook genoemd dat de timer iets meer geluid zou mogen maken en dat er geen uit knop aanwezig is.

Al met al is de MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 pits - 2 x 1800 Watt - IC11D - Zwart een geweldige keuze als je op zoek bent naar een compacte en ruimtebesparende kookplaat. Met zijn krachtige vermogen, eenvoudige bediening en duurzaamheid heeft deze kookplaat veel te bieden. Maar het gebrek aan lage temperatuur en de afwezigheid van een uit knop kunnen nadelen zijn voor sommige gebruikers. Dus, waar wacht je nog op? Ga ervoor en ontdek zelf de voordelen van deze geweldige kookplaat! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. ETNA KI1160ZT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
8.42
Gebruiksgemak
8.4
De ETNA KI1160ZT is dé inductiekookplaat voor het bereiden van heerlijke gerechten. Met de handige tiptoetsen kan ik eenvoudig de temperatuur van de kookzones instellen. Met 10 verschillende standen kan ik mijn gerechten rustig laten sudderen of juist snel verhitten met de boostfunctie. Ideaal als ik snel een pan rijst wil koken. En als ik per ongeluk de pan laat overkoken, schakelen de kookzones automatisch uit voor extra veiligheid in mijn keuken. 👩‍

Wat ik echt geweldig vind aan de ETNA KI1160ZT is de ingebouwde timer. Hiermee kan ik mijn eieren precies zo koken als ik wil, perfect naar mijn smaak. En met het kinderslot hoef ik me geen zorgen te maken over nieuwsgierige kinderhandjes. Safety first!

Let wel op dat de 5-polige Perilex stekker niet wordt meegeleverd. Deze moet apart besteld worden en door een elektricien worden bevestigd. Maar geloof me, het is de moeite waard. De ETNA KI1160ZT is namelijk een verbeterde versie van eerdere modellen van ETNA. Met 4 kookzones en 10 vermogensstanden per zone is het super eenvoudig te bedienen met de tiptoetsen. En elke zone heeft een boostfunctie voor extra snel opwarmen. Dat is nog eens handig!

Veiligheid staat voorop bij deze kookplaat. Hij heeft een kinderslot, automatische panherkenning, kookduurbegrenzing en geeft zelfs aan wanneer de kookzones nog warm zijn. Zo kan ik met een gerust hart koken. En laten we het design niet vergeten! Het moderne design met kruisvormige kookzone markering geeft een eigentijdse uitstraling aan mijn keuken. En dankzij de Virtual Pan Support kunnen mijn pannen perfect gepositioneerd worden.

De voordelen van de ETNA KI1160ZT zijn eindeloos. De boostfunctie zorgt ervoor dat mijn gerechten extra snel verwarmd kunnen worden. De digitale timer is super handig om de kooktijd in de gaten te houden en kan zelfs gebruikt worden als kookwekker. En met de automatische panherkenning is het bedienen van deze kookplaat een fluitje van een cent.

Hoewel ik geen nadelen kan vinden in de gebruikersreviews, is het belangrijk om te weten dat de 5-polige Perilex stekker niet wordt meegeleverd en apart besteld moet worden. Daarnaast heeft de kookplaat een aansluiting op 2 fasen nodig. Maar dat mag de pret niet drukken. Met de ETNA KI1160ZT haal ik een kookplaat in huis met vele voordelen. Snelle opwarmtijden, een handige kookwekker en gemakkelijk schoon te houden. De kooktijd van mijn gerechten is korter dan ooit tevoren. Het moderne design en de veiligheidsfuncties maken deze kookplaat helemaal af. Ik kan de ETNA KI1160ZT zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve inductiekookplaat. Koken wordt een feestje!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Blokker Elektrische Kookplaat 2 Pits

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blokker Elektrische Kookplaat 2 Pits

 • list plusSnelle opwarmtijd
 • list plusMogelijkheid om verschillende gerechten te bereiden
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Blokker Elektrische Kookplaat 2 Pits

 • list plusSlechts twee kookpitten
 • list plusOntbreken van productbeschrijving op Coolblue.nl

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
8.02
Gebruiksgemak
8.24
De Blokker Elektrische Kookplaat - 2 Pits - Vrijstaand - 1000 en 1500 Watt - Wit is echt iets voor mij! Ik hou van koken en deze compacte en veelzijdige kookplaat is perfect voor mijn behoeften. Met twee kookpitten van verschillende groottes kan ik gemakkelijk verschillende gerechten bereiden.

Wat ik echt geweldig vind aan deze kookplaat is het vermogen van 1000 en 1500 watt. Hierdoor warmt hij supersnel op en kan ik meteen aan de slag. Vooral als ik weinig tijd heb om te koken, is dit een belangrijk voordeel. En de draaiknoppen zorgen voor een eenvoudige en intuïtieve bediening, zodat ik de temperatuur precies kan regelen zoals ik wil.

Wat deze kookplaat echt onderscheidt van andere modellen is de toevoeging van de twee verschillende grootte kookpitten. Dit is superhandig, want zo kan ik pannen van verschillende maten gebruiken. Als ik bijvoorbeeld een grote pan nodig heb voor stoofpotten of soepen, kan ik die gebruiken, en voor sauzen of bijgerechten kan ik een kleinere pan gebruiken. Zo makkelijk!

En weet je wat? Deze kookplaat is niet alleen geschikt voor thuis, maar ook om mee te nemen op reis. Hij is compact en makkelijk op te bergen. Ideaal voor kampeerders zoals ik, of voor mensen die vaak onderweg zijn. Zo heb ik altijd mijn eigen kookplaat bij me, waar ik ook ga.

De reviews van andere gebruikers bevestigen dat dit een topkwaliteit product is. Ze zijn enthousiast over de snelle opwarmtijd en de mogelijkheid om verschillende gerechten te bereiden. En ze noemen ook vaak de goede prijs-kwaliteitverhouding als een groot pluspunt. Daar sluit ik me helemaal bij aan!

Natuurlijk zijn er ook een paar kleine nadelen. Zo heeft deze kookplaat maar twee kookpitten, dus als je regelmatig meerdere gerechten tegelijk wilt bereiden, kan dat een probleem zijn. En het is jammer dat er op de website van Coolblue.nl geen beschrijving van het product staat. Zo is het lastig om een compleet beeld te krijgen van de specificaties en kenmerken.

Maar al met al is de Blokker Elektrische Kookplaat - 2 Pits - Vrijstaand - 1000 en 1500 Watt - Wit echt een aanrader. Met zijn snelle opwarmtijd, de mogelijkheid om verschillende gerechten te bereiden en de goede prijs-kwaliteitverhouding, is dit een product waar ik helemaal achter sta.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Relaxwonen Electrische Kookplaat Enkel Kookplaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Relaxwonen Electrische Kookplaat Enkel Kookplaat

 • list plusSnel warm en erg handig in gebruik
 • list plusKan ook als warmhoudplaat worden gebruikt
 • list plusWeinig plaats inneemt

Nadelen Relaxwonen Electrische Kookplaat Enkel Kookplaat

 • list plusBlijft lang warm, zelfs nadat hij is uitgeschakeld
 • list plusDuurt even voordat de kookplaat echt warm wordt

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.02
Functionaliteit
8.35
Gebruiksgemak
7.6
Deze Electrische Kookplaat Enkel is echt een topper, vooral als je gaat kamperen. Hij warmt supersnel op en is superhandig in gebruik. Met een vermogen van 1000 W en een diameter van 15,5 cm is er genoeg ruimte voor zowel grote als kleine pannen. En het beste van alles? Je kunt de temperatuur precies instellen met de regelbare thermostaat met 5 standen.

Een van de beste eigenschappen van deze kookplaat is dat je hem ook kunt gebruiken als warmhoudplaat. Ideaal om je gerechten warm te houden terwijl je serveert. En je hoeft je geen zorgen te maken over oververhitting, want de behuizing is hittebestendig en hij schakelt automatisch uit bij storing.

De meeste gebruikers zijn dolblij met deze kookplaat. Het is een compact en handig apparaat dat ook nog eens makkelijk schoon te maken is. Perfect voor in een vrachtwagen of op de camping. Een gebruiker merkte op dat het even duurt voordat de kookplaat warm is, maar als hij eenmaal op temperatuur is, doet hij het prima.

Een ander groot pluspunt van deze kookplaat is dat hij weinig ruimte inneemt. Ideaal als je een kleine keuken hebt of als je hem mee wilt nemen op reis. En de prijs is ook nog eens heel redelijk voor de prestaties en functies die je krijgt.

Er zijn wel een paar puntjes genoemd door gebruikers waar je op moet letten. Zo blijft de kookplaat lang warm, zelfs nadat je hem hebt uitgeschakeld. Dat kan een beetje gevaarlijk zijn als je niet oppast. En het duurt even voordat de kookplaat echt warm wordt, maar dat wordt goedgemaakt door de mooie prijs.

Al met al is de Electrische Kookplaat Enkel een geweldige keuze als je op zoek bent naar een compacte en gebruiksvriendelijke kookplaat. Hij heeft genoeg vermogen en functies om aan al je kookbehoeften te voldoen en kan ook nog eens dienst doen als warmhoudplaat. Ondanks een paar kleine minpuntjes wegen de voordelen van dit apparaat zwaarder en is het echt een goede keuze in zijn prijsklasse. 👌

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

8. Inventum VKI6010ZWA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VKI6010ZWA

 • list plusEenvoudig aan te sluiten op een normaal stopcontact
 • list plusSimpel in gebruik
 • list plusHandige boostfunctie en timer per kookzone

Nadelen Inventum VKI6010ZWA

 • list plusNiet alle kookzones kunnen tegelijk op vol vermogen gebruikt worden
 • list plusGeluidsniveau vergelijkbaar met een afzuigkap op de laagste stand

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.77
Functionaliteit
7.75
Gebruiksgemak
7.04
Ik ben de Inventum VKI6010ZWA, een vrijstaande inductie kookplaat met 4 kookzones en 9 standen per zone. Het beste aan mij? Ik ben een 1-fase plug & play kookplaat, wat betekent dat je me gewoon in het stopcontact kunt steken en meteen kunt beginnen met koken. Mijn bediening is super eenvoudig met tiptoetsen.

Een handige feature van mij is de boostfunctie op mijn kookzones. Hiermee geef ik tijdelijk extra vermogen aan een kookzone, perfect voor als je snel iets aan de kook wilt brengen. Daarnaast heb ik een instelbare timer per kookzone, zodat je de kooktijd kunt instellen en ik automatisch uitschakel wanneer de tijd verstreken is.

Veiligheid staat bij mij hoog in het vaandel. Ik heb automatische panherkenning, wat betekent dat ik de kookzone automatisch uitschakel als je de pan eraf haalt. Ook heb ik een restwarmte indicatie, zodat je kunt zien of een kookzone nog te heet is om aan te raken. En als kers op de taart, heb ik ook een toetsenblokkering zodat je niet per ongeluk instellingen verandert.

Het mooie aan mij is dat je me kunt aansluiten op een normaal stopcontact, zonder gedoe in de meterkast. Ik verdeel het vermogen automatisch over al mijn kookzones. En alsof dat nog niet genoeg is, geeft Inventum standaard 5 jaar garantie op mij. Dat zegt wel wat over de kwaliteit en service, toch?

Uit de reviews blijkt dat gebruikers over het algemeen tevreden zijn met mij. Ze vinden het vooral fijn dat ik makkelijk aan te sluiten ben op een normaal stopcontact en dat mijn bediening simpel is. Ook het schoonmaken van mij wordt als positief ervaren. Mijn boostfunctie en timer per kookzone worden gezien als handige features.

Maar ik moet wel eerlijk zijn en een beperking van mij noemen. Je kunt niet alle vier mijn kookzones tegelijk op vol vermogen gebruiken. Het vermogen wordt gelijkmatig verdeeld over de pitten die je gebruikt. Dit kan een beperking zijn als je grote hoeveelheden wilt koken of een echte kookliefhebber bent. Ook maak ik een vergelijkbaar geluid als een afzuigkap op de laagste stand.

Al met al ben ik een prima vrijstaande inductie kookplaat met handige features en een eenvoudige bediening. Ideaal voor mensen die willen overstappen van gas naar inductie zonder gedoe met krachtstroom. Maar onthoud wel mijn beperkingen qua vermogen per kookzone en bepaal of dat voldoende is voor jouw kookbehoeften. 💪

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits

 • list plusSterk vermogen van 1500W voor grote pit en 1000W voor kleine pit
 • list plusMogelijkheid om temperatuur zelf in te stellen voor volledige controle
 • list plusHittebestendige handvatten en antislip rubberen pootjes voor veiligheid en stabiliteit

Nadelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.41
  Functionaliteit
  7.35
  Gebruiksgemak
  7.08
  Een van de grootste voordelen van deze kookplaat is het vermogen. Met een vermogen van 1500W voor de grote pit en 1000W voor de kleine pit, kan deze kookplaat binnen 7 minuten een pan met 1 liter water aan de kook brengen. Dat betekent dat ik supersnel en efficiënt maaltijden kan bereiden.

  Wat deze kookplaat ook geweldig maakt, is dat ik zelf de temperatuur kan instellen. Met de handige draaiknoppen kan ik de warmte aanpassen aan mijn wensen en de pit behoudt de gewenste temperatuur. En dankzij de ventilatieregeling wordt de warmte gelijkmatig verspreid.

  Een ander handig kenmerk van deze kookplaat zijn de hittebestendige handvatten. Die zorgen ervoor dat mijn pan niet snel van de pit afglijdt en geven me extra zekerheid als ik de kookplaat verplaats. Bovendien heeft de kookplaat antislip rubberen pootjes, dus hij staat stevig op zijn plek.

  De KitchenBrothers Elektrische Kookplaat is ideaal voor allerlei situaties, zoals kamperen, renovaties, lesgeven en studentenkamers. Het compacte formaat en de eenvoudige opbergmogelijkheden maken het een handige oplossing voor iedereen die geen gewone kookplaat tot zijn beschikking heeft.

  Op basis van de reviews van andere gebruikers kunnen we concluderen dat deze kookplaat aan alle verwachtingen voldoet. Gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding van de kookplaat. Ze benadrukken ook dat het eten snel en gelijkmatig wordt verwarmd.

  Er zijn geen negatieve opmerkingen of nadelen genoemd door de gebruikers, wat erop wijst dat deze kookplaat over het algemeen uitstekend presteert en geen grote tekortkomingen heeft.

  Al met al is de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits - 2500W - Zwart een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte en draagbare kookoplossing. Met zijn krachtige vermogen, gebruiksvriendelijke functies en hittebestendige handvatten biedt deze kookplaat de ultieme kookervaring. 😊

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

  • list plusPanherkenning en automatische uitschakeling voorkomen schade en zorgen voor veiligheid
  • list plusCompact formaat en lichtgewicht maken het gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen
  • list plusIngebouwde timer en kinderslot bieden extra gemak en veiligheid

  Nadelen KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

  • list plusHet kunststof randje tussen de twee delen van de glasplaat kan het schoonmaken bemoeilijken

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.23
  Functionaliteit
  7.31
  Gebruiksgemak
  6.73
  Deze KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 Pits - 1500W + 2000W - RVS is echt iets voor mij. Ik was op zoek naar een handige en goed werkende elektrische kookplaat en deze voldoet aan al mijn verwachtingen. Met zijn 10 verschillende hittestanden en het brede temperatuurbereik van 60 - 240℃, kan ik elke maaltijd perfect bereiden.

  Wat deze kookplaat echt onderscheidt, is de panherkenning. Het apparaat kan meteen detecteren of een pan te klein of van het verkeerde materiaal is en schakelt automatisch uit binnen 60 seconden. Dit voorkomt schade aan de kookplaat en zorgt voor een veilige kookervaring. Daarnaast is de kookplaat beveiligd tegen oververhitting, wat mij extra gemoedsrust geeft tijdens het koken.

  Met zijn compacte formaat van slechts 58,00 x 36,00 x 6,80 cm en een gewicht van 4,70 kg, is deze kookplaat gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. Ideaal voor mijn kleine appartementje. Het oppervlak van zwart kristalglas is krasbestendig en eenvoudig schoon te maken, wat een groot pluspunt is voor mij.

  Wat ik echt geweldig vind aan deze kookplaat is de ingebouwde timer en het touchpad met kinderslot. Met de timer kan ik precies bijhouden hoe lang mijn eten op het vuur staat en de kookplaat schakelt automatisch uit wanneer de tijd verstreken is. Het kinderslot voorkomt dat nieuwsgierige kinderen per ongeluk knoppen indrukken tijdens het koken.

  De prijs-kwaliteitverhouding van deze KitchenBrothers Inductie Kookplaat is ook uitstekend. Ik kan moeiteloos grote pannen gebruiken en er is genoeg ruimte voor pannen met een diameter van 12-26 cm. De ventilator maakt weinig geluid en het design van de kookplaat is mooi en rustig.

  Er is één klein minpuntje dat ik wil noemen. De glasplaat bestaat uit twee delen, met een kunststof randje tussen de twee kanten. Dit maakt het schoonmaken iets minder gemakkelijk.

  Al met al is deze KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 Pits - 1500W + 2000W - RVS een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, handige en veilige kookplaat. Met zijn vele functies en handige specificaties biedt deze kookplaat een geweldige kookervaring.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kookplaten. Er zijn immers 273 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!