Bestenu

Beste kookplaten - feb. 2023

Met meer dan 1013 kookplaten op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste kookplaten in een handige lijst

De top 10 beste kookplaten

01Score: 10
Inventum KI120T zwart
Inventum KI120T zwart
Inventum
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.9
KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits zwart
KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits zwart
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.9
ETNA KIV12ZIL zwart | zilver
ETNA KIV12ZIL zwart | zilver
ETNA
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.7
Esperanza EKH008 zwart
Esperanza EKH008 zwart
Esperanza
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.7
Inventum inbouw 1fase inductiekookplaat zwart
Inventum inbouw 1fase inductiekookplaat zwart
Inventum
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.7
Excellent Electrics Rechthoek wit
Excellent Electrics Rechthoek wit
Excellent Electrics
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.5
KitchenBrothers KB685 zwart - 2 pits
KitchenBrothers KB685 zwart - 2 pits
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
08Score: 9.5
KitchenBrothers KB684 zwart - 1 pits
KitchenBrothers KB684 zwart - 1 pits
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
09Score: 9.4
Everglades EVFH821 zwart
Everglades EVFH821 zwart
Everglades
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Inventum Vrijstaande inductiekookplaat zwart
Inventum Vrijstaande inductiekookplaat zwart
Inventum
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kookplaat Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Je bent op zoek naar een nieuwe kookplaat, maar weet niet welke je moet kiezen. Daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven: hierin leg ik je uit waarop je let bij aankoop van een nieuwe kookplaat.

Wat voor kookplaten zijn er allemaal?

Er zijn verschillende kookplaten verkrijgbaar. Allereerst zijn er vrijstaande kookplaten en inbouw kookplaten. Met een vrijstaande kookplaat ben je niet beperkt in waar je je kookplaat plaatst, terwijl je met een ingebouwde kookplaat afhankelijk bent van de nis in je werkblad. Vrijstaande kookplaten zijn daarnaast eenvoudig om aan te sluiten.

Een goede inbouw kookplaat, of dit nu gas of elektrisch is, is vaak moeilijker om aan te sluiten omdat je er lastiger bij kunt. Bovendien heb je voor een elektrische kookplaat vaak een aparte groep nodig in je meterkast. Heb je deze niet, dan moet deze aangelegd worden door een vakman. Hierdoor krijg je te maken met extra kosten.

Vrijstaand of ingebouwd, er zitten natuurlijk ook verschillen in de kookplaten zelf. De meest populaire manier van koken is nog steeds op gas. Het is bovendien ook nog steeds de goedkoopste manier, al komt er wel verandering in. Vanaf 2050 is het niet meer mogelijk om op gas te koken en daarom zijn de prijzen van gas nu al aan het stijgen.

Een goede gaskookplaat heeft net als een elektrische kookplaat, verschillende beveiligingen waardoor het gebruik zo'n min mogelijk risico met zich mee brengt. Uiteraard blijft koken op gas altijd risicovol: je hebt te maken met open vuur en gas. Een ander nadeel van een gaskookplaat is dat deze lastiger schoon te maken zijn.

Er zijn gelukkig inmiddels gaskookplaten verkrijgbaar van glas: deze zijn eenvoudig schoon te maken. Een voordeel van koken op gas is dat de meeste mensen het koken als authentieker ervaren. Je kookt op een echte vlam, wat we al sinds de oertijd doen. Het voelt natuurlijker aan om op vuur te koken.

Een andere manier van koken is elektrisch koken. Er bestaan twee elektrische kookplaten: de keramische kookplaat en de inductiekookplaat. Ze zien er vrijwel hetzelfde uit, maar werken op een andere manier. Pas als je beide platen aanzet, zie je het verschil.

Een inductiekookplaat werkt op magnetisme. In de kookplaat bevinden zich magnetische velden: deze moeten contact maken met een pan die magnetisch materiaal in de bodem heeft, heeft de pan dit niet, dan zal de pan niet opwarmen.

Op inductie koken is de meest veilige manier van koken. Alleen het gedeelte van de kookplaat waar contact met de pan wordt gemaakt, wordt warm. Zet je de pan voor de helft op de kookzone, dan zal alleen het gedeelte van de kookzone wat contact maakt met de pan, warm worden. Bovendien koelt een inductiekookplaat erg snel af waardoor de kans op verbranding afneemt.

De keramische kookplaat is de opvolger van de elektrische kookplaat. Net als de inductiekookplaat, is een goede keramische kookplaat van glas gemaakt. In of onder de plaat bevinden zich gloeiringen: dit zijn de kookzones. Deze warmen langzaam op en koelen langzaam af. Een keramische kookplaat maak je net als een inductie kookplaat, eenvoudig schoon.

Hoe sluit ik mijn inductie kookplaat aan?

Om een inductiekookplaat zelf aan te sluiten moet je eerst weten wat voor aansluiting deze heeft en wat voor stopcontacten je hebt in je keuken. Er zijn twee soorten stopcontacten: 2-polige stopcontacten (Schuko) en 5-polige stopcontacten (Perilex). Heb je alleen een Schuko stopcontact, dan sluit je hier alleen een vrijstaande inductiekookplaat op aan.

Heb je een Perilex stopcontact? Dan moet je uitvinden hoeveel fasen deze heeft. Hiervoor heb je een goede multimeter nodig. De meeste inductiekookplaten gebruiken twee- of drie fasen. Deze hebben een hoge aansluitwaarde en daarom een ander soort stekker. Heb je geen Perilex stopcontact, dan moet je deze aan laten leggen door een elektricien.

Als je meterkast niet geschikt is, heb je een elektricien nodig om deze geschikt te maken. Denk hierbij aan de bijkomende kosten. Deze zijn afhankelijk van wat er precies gedaan moet worden.

Wat is het verschil tussen een inductie kookplaat en een keramische kookplaat?

Een inductie kookplaat werkt met magnetisme terwijl een keramische kookplaat gloeiringen heeft waar elektriciteit doorheen gaat. Ze werken daarmee op een andere manier. Een inductiekookplaat werkt alleen met pannen die magnetisch materiaal in de bodem hebben. Daarnaast warmt een inductiekookplaat erg snel op, en koelt tevens erg snel af.

Een keramische kookplaat herken je aan de rode, gloeiende ringen in het glas. De ringen verwarmen de kookzone, maar de warmte straalt uit naar de hele kookplaat, terwijl een inductie kookplaat echt alleen de kookzone verwarmt, daar waar er contact is met de bodem van de pan.

Doordat een goede inductiekookplaat snel opwarmt en ook weer snel afkoelt, is deze veiliger in gebruik dan een keramische kookplaat. Ze zijn ook erg veilig voor kinderen: ze warmen alleen op als er contact wordt gemaakt met magnetisch materiaal. Een keramische kookplaat werkt met alle pannen.

Wat verbruikt een elektrische kookplaat?

Wat een elektrische kookplaat verbruikt, hangt af van het soort kookplaat. Een inductie kookplaat is het zuinigste met een verbruik van ongeveer 175 kWh per jaar. Een goede inductiekookplaat is daarnaast ook het meest rendabel: je verliest bijna geen warmte doordat de kookzone alleen opwarmt als deze contact maakt met de pan.

Een keramische kookplaat verbruikt zo'n 225 kWh per jaar. Daarnaast zijn keramische kookplaten niet zo rendabel als inductiekookplaten. Een kookzone op een keramische kookplaat werkt altijd, zelfs als er geen pan op staat. Hierdoor gaat er warmte verloren als de pan bijvoorbeeld niet goed op de kookzone staat.

Hoe werkt een keramische kookplaat?

Een goede keramische kookplaat heeft gloeiringen in het glas of onder het glas van de kookplaat. Door de elektriciteit die er doorheen loopt, warmen deze ringen op en stralen ze de warmte uit. Een keramische kookplaat warmt langzaam op en koelt langzaam af, waardoor de kookplaat nog lang warm blijft na gebruik. Houd hier rekening mee na het gebruik.

Wat is beter: op gas koken of op inductie?

Wat beter is, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Koken op gas voelt vaak authentieker en als een betere kookervaring. Dit komt omdat er op vuur gekookt word en de vlam zichtbaar is. Het is wat we kennen en hoe we ooit als mens begonnen zijn.

Koken op inductie daarentegen is veel nauwkeuriger en veiliger. Het is wennen, maar oefening baart kunst en als je het eenmaal door hebt, willen je waarschijnlijk niet anders meer. Het nadeel van een inductie kookplaat is dat alleen magnetische pannen op deze kookplaat werken en dat er soms nieuwe pannen aangeschaft moeten worden.

Dit is een eenmalige uitgave en misschien niet ideaal, maar zie het als een investering: een gemiddelde inductiekookplaat gaat zo'n vijftien jaar mee. Vanaf 2050 is het daarnaast niet meer mogelijk om op gas te koken.

Kan ik elke pan op inductie gebruiken?

Nee, je pan moet magnetisch materiaal bevatten om op een inductiekookplaat te werken. Als deze geen magnetisch materiaal bevat, wordt er geen contact gemaakt en verwarmt de kookzone niet.

Het is daarnaast ook belangrijk dat de pan geen krom getrokken bodem heeft. Als de bodem niet plat is, wordt de warmte niet goed geleid en worden je gerechten niet gelijkmatig gaar. Heb je pannen die geschikt zijn voor gebruik op een inductiekookplaat maar hebben ze een kromme bodem, dan is het toch beter deze te vervangen.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische kookplaat opsomming tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste kookplaat ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over kookplaten, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle kookplaten die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke kookplaten het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van kookplaten stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste kookplaten in een makkelijke lijst

1 - Inventum KI120T zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum KI120T zwart

 • list plusHet design is strak en het is compact, waardoor het eenvoudig te verplaatsen is.
 • list plusHet heeft een laag vermogen om warm te houden en een hoog vermogen om te garen, wat het een veelzijdig apparaat maakt.
 • list plusHet heeft een duidelijke display en een kinderslot, wat het een veilig en betrouwbaar apparaat maakt.

Nadelen Inventum KI120T zwart

 • list plusHet is duurder dan normale kookplaten.
 • list plusEr is een stopcontact met meer dan 10A output nodig om de kookplaat aan te sluiten.
 • list plusCheck de ruimte die je nodig hebt +/- 50x50cm voordat je de kookplaat aanschaft.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.7

Heb je een kleine keuken? Geen probleem. De Inventum KI120T 1 pits inductie kookplaat past overal. Geschikt voor het maken van eenpansgerechten in pannen met een maximale diameter van 20 cm. De kookplaat heeft 10 temperatuurstanden en dankzij de warmhoudfunctie blijft je gerecht na het koken nog even lekker warm. Staat er geen pan meer op? Dan schakelt de kookplaat deze pit uit. Dit is wel zo veilig. Ook veilig is het kinderslot dat ervoor zorgt dat je de kookplaat niet per ongeluk aanzet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2 - KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits zwart

 • list plusHet voordeel van deze kookplaat is dat hij een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
 • list plusDe kleur komt overeen met de afbeelding.
 • list plusHet is handig in gebruik.

Nadelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits zwart

 • list plusEen nadeel is dat de kookplaat een kleine snoer heeft.
 • list plusHet is lastig om de kookplaat schoon te houden.
 • list plusEr kan snel watervlekken ontstaan op de plaat naast de pitten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.5

Ben je opzoek naar een compacte en vrijstaande kookplaat? Dan is deze KitchenBrothers Kookplaat iets voor jou. De kookplaat is 2-pits en gemakkelijk op te bergen. Ideaal dus voor het klaarmaken van je lievelingsrecepten. De handvatten van de KitchenBrothers Kookplaten zijn hittebestendig, hiermee kan je de kookplaat tijdens het koken makkelijk verplaatsen. Jouw voordelen Automatisch uit bij langdurend geen gebruik Thermisch geïsoleerde handvaten Makkelijk schoon te maken Stijlvolle RVS afwerking Ventilatie-regulering 1500W vermogen Makkelijk op te bergen Wanneer je geen toegang hebt tot een kookplaat maar toch lekkere gerechten wil maken is deze kookplaat ideaal. De KitchenBrothers Kookplaat neemt niet veel ruimte in beslag en maakt het daarom makkelijk om te koken. Ideaal dus als (tijdelijke) oplossing of bijvoorbeeld kamperen. Eten snel opgewarmd Binnen 7 minuten heb je een pan met 1 liter water kokend! Met de draaiknoppen stel je zelf de warmte af. De kleine kookplaat heeft 1000W vermogen en de grote 1500W. Zodra je een keuze gemaakt hebt blijft de pit warmer worden totdat hij de gewenste temperatuur bereikt heeft. Het rode lampje zal dan uitgaan en de pit zal deze temperatuur behouden. Zo reguleer je zelf makkelijk de temperatuur en behoud jij de controle over jouw maaltijd! Uitgebreide maaltijden klaarmaken Eenpansgerechten brengen vaak complicaties en/of limitaties met zich mee. Met twee pitten kun je bijna net zo koken als op een keukenkookplaat! Kies uit een groot scala aan recepten en gerechten. Met twee pannetjes staat je lievelingsmaaltijd binnen no-time op tafel! Hittebestendige handvaten Dankzij de handvaten aan de zijkant zal de pan minder snel van de pit afschuiven. Ook als je de kookplaat verplaatst is dit erg handig! Als je aan het roeren bent beweegt de pan vaak mee. Hierin wordt hij ook tegengehouden door de handvaten. Ten slotte blijft de kookplaat op zijn plekje staan dankzij de antislip rubberen pootjes. Pannen glijden er niet vanaf Tijdens het roeren of omkeren van de ingrediënten kan de pan nog wel eens verschuiven. Om zeker te zijn dat hij niet per ongeluk van de pit afschuift, dienen de handvatten als barricades. Ook tijdens het verplaatsen van de kookplaat bieden ze extra zekerheid dat de pan niet wegslipt. Verpakkingsinhoud Kookplaat (1x) Handleiding (1x) Specificaties: Merk: KitchenBrothers Materiaal: RVS Kleur: Zilver Gewicht: 4 KG Afmetingen: 54,3 x 22.8 x 10 cm Diameter kookplaat: 185 / 155 mm Aantal kookplaten: 2 Certificaten: CE, RoHS, REACH, ERP Oververhittingsbescherming: Ja Kabellengte: 1,20 meter Input: 220-240V, 50/60Hz Wattage: 1500W + 1000W Geschikt voor: kamperen, renovaties, lesgeven, studentenkamers, en nog veel meer Tip: gebruik geen pannen die veel groter zijn dan de kookpit aangezien het kan dat het eten dan niet volledig evenredig verwarmd wordt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - ETNA KIV12ZIL zwart | zilver

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA KIV12ZIL zwart | zilver

 • list plusHet design van deze kookplaat is modern.
 • list plusHij heeft twee extra pitten, waardoor je meer ruimte hebt om te koken.
 • list plusHij heeft een laag vermogen dat ook laag is.

Nadelen ETNA KIV12ZIL zwart | zilver

 • list plusHet is moeilijk te reinigen als er vettigheid aanwezig is.
 • list plusDe antislip-rubbertjes zijn te klein, waardoor hij gemakkelijk kan verschuiven.
 • list plusEr is geen bescherming tegen schade zoals een opklapbaar deksel.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.4

De vrijstaande ETNA KIV12ZIL is een kleine kookplaat die je gemakkelijk verplaatst. Dankzij de normale stekker is hij overal aan te sluiten. Zet hem bijvoorbeeld op je studentenkamer, zodat je toch een 2-pans maaltijd bereidt. Of neem hem mee naar de schuur en frituur er op los. Zo ruikt je woning niet naar de frituur en zet je toch verse friet op tafel. Omdat de kookplaat werkt op inductie, heb je er geen gasaansluiting voor nodig. Zet de pan op de kookzone, kies 1 van de 12 kookstanden en stel met de timer de bereidingstijd in.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Esperanza EKH008 zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Esperanza EKH008 zwart

 • list plusJe kunt met deze kookplaat je maaltijden langer warm houden dankzij de warmhoudfunctie.
 • list plusHet koken gaat snel dankzij de verschillende kookpunten.
 • list plusDe kookplaat is snel schoon te maken, wat veel tijd bespaart.

Nadelen Esperanza EKH008 zwart

 • list plusDe kookplaat heeft een plastic uiterlijk, wat voor sommige mensen minder aantrekkelijk kan zijn.
 • list plusHet overkoken van water kan een grote puinhoop veroorzaken doordat het eraf loopt op je voer.
 • list plusDe kookplaat maakt veel lawaai, wat soms storend kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.3

Gaat u binnenkort op vakantie? Of zou u wel een extra kookplaten naast uw huidige fornuis kunnen gebruiken? Dan is de Esperanza Inductie Kookplaat echt wat voor u! Doormiddel van de vier standen is deze kookplaat voor alles te gebruiken. Eenvoudig en snel Onze inductiekookplaat is geweldig om energie en kooktijd te besparen. Hij verwarmt alleen de basis van het kookgerei en alleen het gebied waar het wordt gebruikt. Dankzij de speciale designfuncties kunt u het kookverloop en de temperatuur met slechts één druk op de knop selecteren. Wilt u water koken, soep maken, rijst koken, hete pot eten en nog veel meer? Gemakkelijk met slechts één knop. Veilig Met deze kookplaat kunt u op een veilige manier veel gerechten klaarmaken. Het kookoppervlak bestaat uit twee vlakken van gepolijst zwart kristalglas (280 mm * 280 mm). Ook beschikt de kookplaat over automatische potdetectie, de kookplaat schakelt automatisch naar stand-by wanneer de pot niet geschikt is of wordt verplaatst. Vier speciaal ontworpen kookfuncties Deze kookplaat beschikt over vier verschillende kookfuncties; frituren, koken, stoofpot en opwarmen. Dit is erg handig voor als u bijvoorbeeld nog restjes heeft van gisteren en de kinderen iets uit de frituur willen, het kan allebei tegelijk! Voordelen De Esperanza kookplaat met twee platen is ideaal om gerechten te maken. Doormiddel van de dubbele kookplaten kunt u met twee pannen tegelijk op de kookplaat. Daarnaast heeft de kookplaat maar liefst acht selecteerbare kooktemperaturen. Ook is deze kookplaat ideaal om gerechten zoals stoofpotten te maken die langer op het vuur moeten. Zo kunt u gebruik maken van de 3 uur timer voor de kook- en frituurfunctie of 24 uur van te voren de stoof- en opwarmfunctie vast instellen. Specificaties Nominale spanningsbereik: 220-240 V Nominale frequentie: 50/60 Hz 2 kookvlakken: gepolijst zwart kristalglas 280 * 280mm * 2 stuks Productgrootte: 60 * 36 * 6,5 cm Draadlengte: 100 cm Maximaal vermogen: 2000W + 2000W Automatische potdetectie ( Het apparaat schakelt automatisch over naar stand-by wanneer de pot niet geschikt is of wordt verplaatst. Geschikt kookoppervlak: Pottenbodemdiameter van 12-20 cm 8 niveaus van kooktemperatuur selecteerbaar van 80℃ tot 270℃. 8 niveaus van het koken kracht selecteerbaar van 200 W tot 2000W. Display die de kooktemperatuur, kracht, het vermogen kan tonen 4 speciaal ontworpen kookfunctie: frituren/koken/stoofpot/opwarmen 3 uur timer voor kook- en frituurfunctie; 24 uur vooraf ingesteld voor stoof- en opwarmfunctie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Inventum inbouw 1fase inductiekookplaat zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum inbouw 1fase inductiekookplaat zwart

 • list plusHet is eenvoudig om deze kookplaat schoon te houden.
 • list plusHet stroomverbruik van deze kookplaat is verhoudingsgewijs laag.
 • list plusMet deze kookplaat kun je makkelijk koken.

Nadelen Inventum inbouw 1fase inductiekookplaat zwart

 • list plusDeze kookplaat is niet geschikt voor grote koekenpannen.
 • list plusDeze kookplaat heeft geen functie om de pitten op temperatuur te regelen.
 • list plusDe kookzones van deze kookplaat zijn aan de kleine kant.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.8

De Inventum IKI6010 inductie kookplaat werkt op een normaal 2 polig stopcontact. Je hebt hier dus geen 5 polig stopcontact voor nodig. De 4 kookzones hebben allemaal een boostfunctie. Hierdoor breng je snel een pan spaghetti aan de kook, zodat deze tegelijk klaar is met de saus. Door panherkenning schakelt de kookzone automatisch uit als er geen pan op staat. Handig, zo blijft de kookzone niet per ongeluk aanstaan en verspil je geen energie. Elke kookzone heeft een eigen timer. Zet een pan suddervlees op, stel de tijd in, en neem even tijd voor jezelf. Als de bereidingstijd is verlopen, herinnert het alarm je dat je draadjesvlees klaar is. Na het koken maak je het gladde oppervlak snel schoon met een doekje.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6 - Excellent Electrics Rechthoek wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Excellent Electrics Rechthoek wit

 • list plusDeze kookplaat is snel warm.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze kookplaat in de meeste vuilnisbakken past.
 • list plusOok is deze kookplaat licht van gewicht.

Nadelen Excellent Electrics Rechthoek wit

 • list plusEen nadeel van deze kookplaat is dat hij niet heet is.
 • list plusDeze kookplaat is gevoelig voor roest.
 • list plusDeze kookplaat heeft weinig vermogen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

Zet overal waar u naartoe gaat een heerlijke warme maaltijd op tafel met dit draagbare kooktoestel. Met een 230V aansluiting kunt u met 2 pannen tegelijk koken op deze 2 pits kookplaat. Productkenmerken: Aantal kookzones: 2 stuks Indicatielampje aanwezig Incl. 2 bedieningsknoppen met 5 warmte standen Voorzien van thermische beveiliging CE goedgekeurd Productspecificaties: Afmeting product: ca. 48cm breed x 27cm diep x 4cm hoog Gewicht: ca. 2,6 KG Voeding: 230V / 50Hz Snoerlengte: ca. 1,40 Meter Vermogen per kookzone: 1000 Watt Diameter per kookzone: ca. 15,5cm Materiaal kookzones: gietijzer Materiaal behuizing: metaal Kleur: Wit Merk: Excellent Electrics

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7 - KitchenBrothers KB685 zwart - 2 pits

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers KB685 zwart - 2 pits

 • list plusDe prijs van deze kookplaat is redelijk.
 • list plusHet is makkelijk schoon te houden.
 • list plusJe kunt grote pannen gebruiken met deze kookplaat.

Nadelen KitchenBrothers KB685 zwart - 2 pits

 • list plusDe glasplaat bestaat uit twee gedeelten.
 • list plusDe timer toets moet je wat langer indrukken.
 • list plusDe temperatuurregeling is niet heel precies..

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Met de KitchenBrothers vrijstaande 2-pits inductiekookplaat heb je in no time je lievelingseten op tafel. Perfect voor elk gerecht door de 8 tot 10 verschillende hittestanden van 60 - 240℃. Geschikt voor inductiepannen met een diameter van 12 -26 cm. De kookplaat is uitgerust met een touchpad met kinderslot, een ingebouwde timer en is beveiligd tegen oververhitting. Met een grootte van slechts 58,00 x 36,00 x 6,80 cm en een gewicht van 4,70 kg is de kookplaat makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Maak het oppervlak van zwart kristalglas binnen een handomdraai schoon. Kook lekker én energiezuinig met de KitchenBrothers inductiekookplaat. KitchenBrothers Inductieplaat - 2-pits ✔ Beveiligd tegen oververhitting ✔ Met timer en kinderslot ✔ Makkelijk op te bergen ✔ Panherkenning ✔ Krasbestendig ✔ Lichtgewicht ✔ 8-10 standen ✔ 60- 240 ℃ ✔ Touchpad 1500W - 2000W (2-pits) De KitchenBrothers inductiekookplaat heeft 2 kookzones. De linkerzone heeft 10 standen en de rechterzone heeft 8 standen. Pas de temperatuur links aan van 60℃ tot 240℃ en rechts van 0℃ tot 200℃. Het wattage van de linkerzone gaat van 300-2000W en rechts van 300-1500W. Daarnaast heeft de kookplaat een hitte-efficiëntie van 93%. Zo kun je lekker uitgebreid, maar tóch energiezuinig koken. Inductiepannen van 12-26 cm Op de KitchenBrothers inductiekookplaat kun je pannen met een diameter van 12-26 cm gebruiken. Geschikte pannen zijn: inductiepannen, gietijzeren pannen en pannen met een magnetische basis. Pannen van roestvrij staal, aluminium, koper zonder magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk zijn niet geschikt voor de kookplaat. De inductiekookplaat kan detecteren of er een pan de verkeerde grootte of het verkeerde materiaal heeft. In dat geval schakelt hij binnen 60 seconden automatisch uit. Touchpad met kinderslot De inductiekookplaat is makkelijk te bedienen met het touchpad. Zo stel je in een handomdraai de temperatuur of de timer in. Bovendien heeft de kookplaat een knop waarmee je hem direct kan vergrendelen. Zo houd je nieuwsgierige kinderen op afstand. En druk je niet per ongeluk knoppen in tijdens het koken. Ingebouwde timer Let je even niet goed op, is je eten aangebrand. Niet met de inductiekookplaat van KitchenBrothers. Met de ingebouwde timer houd je precies bij hoe lang je eten op het vuur staat. Je kan de timer instellen van 1 minuut tot 3 uur. Is de timer afgelopen, dan gaat de inductiekookplaat automatisch uit. Zo kook je nog meer ontspannen. Beveiligd tegen oververhitting Door het de ventilatieopeningen en het ingebouwde ventilatiesysteem koelt de inductiekookplaat snel af. Heb je de kookplaat langer dan 2 uur niet gebruikt? Dan schakelt hij automatisch uit. Ook is de kookplaat beveiligd tegen oververhitting. Wordt de kookplaat intern warmer dan 280℃, dan schakelt hij ook automatisch uit. Laat de kookplaat even afkoelen en hij is weer prima te gebruiken. Compact en lichtgewicht Met een grootte van 58,00 x 36,00 x 6,80 cm is de inductiekookplaat erg compact. Daarnaast weegt hij maar 4,7 kg. Je kan hem dus makkelijk verplaatsen en opbergen. Perfect voor kleine appartementen of studio’s. Het oppervlak van zwart kristalglas is krasbestendig en makkelijk schoon te maken. Laat de kookplaat wel goed afkoelen voordat je hem schoonmaakt, verplaatst of opbergt. CE-markering Met de LifeGoods Kookplaat maak je zonder problemen de lekkerste gerechten. Het product heeft namelijk een CE-markering. Dit betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid en prestatie. Het product is dus helemaal veilig in gebruik. Specificaties: ▶ Merk: KitchenBrothers ▶ Inhoud: 1x Inductiekookplaat - 2-pits, 1x Handleiding ▶ Afmeting: 58,00 x 36,00 x 6,80 cm ▶ Gewicht: 4,7 kg ▶ Kleur: Zwart ▶ Materiaal: Zwart kristalglas, plastic ▶ Type kookplaat: Inductie ▶ Aantal kookzones: 2 ▶ Bediening: Touchpad ▶ Plaatsing kookplaat: vrijstaand ▶ Snoerlengte: 1,5 m ▶ Veiligheidsklasse stekker: 2 ▶ Wattage: 300-2000W ▶ Voltage: 220-240V ▶ Frequentie: 50/60Hz ▶ Max. stroomsterkte: 15A ▶ Aantal kookstanden linkerzone: 10 - 60, 80, 100 ,120, 140, 160, 180, 200, 220, 240℃ ▶ Aantal wattagestanden linkerzone: 10 - 300, 500, 600, 800, 1000, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000 ▶ Aantal kookstanden rechterzone: 10 - 60, 80, 100 ,120, 140, 160, 180, 200℃ ▶ Aantal wattagestanden rechterzone: 10 - 200, 400, 600, 800, 1000, 1200, 1400, 1500 ▶ Geschikt voor: Pannen met een diameter van 12-26 cm, inductiepannen, pannen met een magnetische bodem, gietijzeren pannen. ▶ Niet geschikt voor: puur roestvrij staal, aluminium of koper zonder een magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk op de inductiekookplaat. ▶ Kinderslot: Ja ▶ Beveiliging tegen oververhitting: Ja ▶ Ingebouwde timer: Ja ▶ Panherkenning: Ja ▶ Pangrootteherkenning: Ja ℹHet oppervlak van de inductiekookplaat blijft nog een geruime tijd heet nadat de inductie kookplaat uitgeschakeld is. Let op dat niemand de hete onderdelen aanraakt als hij nog warm is. ℹ Plaats GEEN kookgerei gemaakt van puur roestvrij staal, aluminium of koper zonder een magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk op de inductiekookplaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - KitchenBrothers KB684 zwart - 1 pits

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers KB684 zwart - 1 pits

 • list plusHet is makkelijk om deze kookplaat aan te sluiten dankzij de standaard stekker.
 • list plusMet de timer op deze kookplaat kun je exact bepalen hoe lang je iets kookt.
 • list plusDankzij de grote pannen-compatibiliteit van 12 t/m 26 cm kun je verschillende gerechten bereiden op deze kookplaat.

Nadelen KitchenBrothers KB684 zwart - 1 pits

 • list plusDe glasplaat bestaat uit twee gedeelten waardoor deze moeilijker schoon te houden is.
 • list plusDe timer toets moet je wat langer indrukken waardoor het moeilijker is om de timer in te stellen.
 • list plusDe kookplaat blijft op standby staan waardoor er meer stroom verbruikt wordt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.2

Met de KitchenBrothers vrijstaande inductiekookplaat heb je in no time je lievelingseten op tafel. Perfect voor elk gerecht door de 10 verschillende hittestanden van 60 - 240℃. Geschikt voor inductiepannen met een diameter van 12 -26 cm. De kookplaat is uitgerust met een touchpad met kinderslot, een ingebouwde timer (1-180 min) en is beveiligd tegen oververhitting. Met een grootte van slechts 32,00 x 80,00 x 41,00 cm en een gewicht van 2,50 kg is de kookplaat makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Maak het oppervlak van zwart kristalglas binnen een handomdraai schoon. Kook lekker én energiezuinig met de KitchenBrothers inductiekookplaat. KitchenBrothers Inductieplaat 1-Pits ✔ Beveiligd tegen oververhitting ✔ Met timer en kinderslot ✔ Makkelijk op te bergen ✔ Panherkenning ✔ Krasbestendig ✔ Lichtgewicht ✔ 10 standen ✔ 60- 240 ℃ ✔ Touchpad 10 standen van 60 - 240℃ Of je nu langzaam vlees wilt laten sudderen of juist hard wilt roerbakken, met de KitchenBrothers inductiekookplaat kan het allemaal. De kookplaat heeft maar liefst 10 hitte- en wattagestanden. Pas de temperatuur aan van 60℃ tot 240℃ of kies voor een wattage van 300 - 2000W. De kookplaat is vrijstaand, dus je kan hem op verschillende plekken neerzetten. Daarnaast heeft de kookplaat een hitte-efficiëntie van 93%. Zo kan je lekker uitgebreid, maar tóch energiezuinig koken. Inductiepannen van 12-26 cm Op de KitchenBrothers inductiekookplaat kan je pannen met een diameter van 12-26 cm gebruiken. Geschikte pannen zijn: inductiepannen, gietijzeren pannen en pannen met een magnetische basis. Pannen van roestvrij staal, aluminium, koper zonder magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk zijn niet geschikt voor de kookplaat. De inductiekookplaat kan detecteren of er een pan de verkeerde grootte of het verkeerde materiaal heeft. In dat geval schakelt hij binnen 60 seconden automatisch uit. Touchpad met kinderslot De inductiekookplaat is makkelijk te bedienen met het touchpad. Zo stel je in een handomdraai de temperatuur of de timer in. Bovendien heeft de kookplaat een knop waarmee je hem direct kan vergrendelen. Zo houd je nieuwsgierige kinderen op afstand. En druk je niet per ongeluk knoppen in tijdens het koken. Ingebouwde timer Let je even niet goed op, is je eten aangebrand. Niet met de inductiekookplaat van KitchenBrothers. Met de ingebouwde timer houd je precies bij hoe lang je eten op het vuur staat. Je kan de timer instellen van 1 minuut tot 3 uur. Is de timer afgelopen, dan gaat de inductiekookplaat automatisch uit. Zo kook je nog meer ontspannen. Beveiligd tegen oververhitting Door het de ventilatieopeningen en het ingebouwde ventilatiesysteem koelt de inductiekookplaat snel af. Heb je de kookplaat langer dan 2 uur niet gebruikt? Dan schakelt hij automatisch uit. Ook is de kookplaat beveiligd tegen oververhitting. Wordt de kookplaat intern warmer dan 280℃, dan schakelt hij ook automatisch uit. Laat de kookplaat even afkoelen en hij is weer prima te gebruiken. Compact en lichtgewicht Met een grootte van 4,45 x 28,00 x 35,00 cm is de inductiekookplaat erg compact. Daarnaast weegt hij maar 2,5 kg. Je kan hem dus makkelijk verplaatsen en opbergen. Perfect voor kleine appartementen of studio’s. Het oppervlak van zwart kristalglas is krasbestendig en makkelijk schoon te maken. Laat de kookplaat wel goed afkoelen voordat je hem schoonmaakt, verplaatst of opbergt. CE-markering Met de LifeGoods Kookplaat maak je zonder problemen de lekkerste gerechten. Het product heeft namelijk een CE-markering. Dit betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid en prestatie. Het product is dus helemaal veilig in gebruik. Specificaties: ▶ Merk: KitchenBrothers ▶ Inhoud: 1x Inductiekookplaat - 1-pits, 1x Handleiding ▶ Afmeting: 4,45 x 28,00 x 35,00 cm ▶ Gewicht: 2,50 kg ▶ Kleur: Zwart ▶ Materiaal: Zwart kristalglas, plastic ▶ Type kookplaat: Inductie ▶ Aantal kookzones: 1 ▶ Bediening: Touchpad ▶ Plaatsing kookplaat: vrijstaand ▶ Snoerlengte: 1,5 m ▶ Veiligheidsklasse stekker: 2 ▶ Wattage: 300-2000W ▶ Voltage: 220-240V ▶ Frequentie: 50/60Hz ▶ Max. stroomsterkte: 15A ▶ Aantal kookstanden: 10x (60, 80, 100 ,120, 140, 160, 180, 200, 220, 240℃) ▶ Aantal wattagestanden: 10 (300, 500, 600, 800, 1000, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000W) ▶ Geschikt voor: Pannen met een diameter van 12-26 cm, inductiepannen, pannen met een magnetische bodem, gietijzeren pannen. ▶ Niet geschikt voor: puur roestvrij staal, aluminium of koper zonder een magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk op de inductiekookplaat. ▶ Kinderslot: Ja ▶ Beveiliging tegen oververhitting: Ja ▶ Ingebouwde timer: Ja ▶ Panherkenning: Ja ▶ Pangrootteherkenning: Ja ℹ Het oppervlak van de inductiekookplaat blijft nog een geruime tijd heet nadat de inductiekookplaat uitgeschakeld is. Let op dat niemand de hete onderdelen aanraakt als hij nog warm is. ℹ Plaats GEEN kookgerei gemaakt van puur roestvrij staal, aluminium of koper zonder een magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk op de inductiekookplaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Everglades EVFH821 zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Everglades EVFH821 zwart

 • list plusHet voordeel van deze kookplaat is dat hij een 1-fase aansluiting heeft, waardoor hij makkelijk te installeren is.
 • list plusHet is een voordeel van deze kookplaat dat de bediening makkelijk en overzichtelijk is.
 • list plusHet is een voordeel van deze kookplaat dat er pitten, groot en klein, diagonaal zijn, waardoor er altijd voldoende ruimte is.

Nadelen Everglades EVFH821 zwart

 • list plusEen nadeel van deze kookplaat is dat de beschrijving nog gelezen moet worden om te weten hoe het werkt.
 • list plusDeze kookplaat is alleen op 220 volt te gebruiken.
 • list plusEen nadeel van deze kookplaat is dat hij alleen neer te zetten is waar je wilt.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.8

Everglades EVFH821 De Everglades EVFH821 vrijstaande inductiekookplaat is lekker overzichtelijk. met zijn 59 cm breedte en 52 cm diepte is deze inductiekookplaat bijna overal te plaatsen . Door zijn Touch slide control is deze gemakkelijk te bedienen . Kinderslot Timer Automatische uitschakeling Touch Slide control Boostfuntie 9 settings Inclusief snoer met geaarde stekker voor aansluiting op een normaal geaard 230V stopcontact. Dus stekker er in ,en koken . ( let op, niet om te bouwen naar Perilex stekker )

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Inventum Vrijstaande inductiekookplaat zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum Vrijstaande inductiekookplaat zwart

 • list plusDeze kookplaat is schoon en handig in gebruik.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een strak design heeft en voordelig is.
 • list plusEen extra voordeel is dat het een gewone stekker heeft en gaat uit als je er klaar mee bent.

Nadelen Inventum Vrijstaande inductiekookplaat zwart

 • list plusEen nadeel is dat je zelf schoonmaak moet doen en groente moet snijden.
 • list plusVlees en vis moet je ook zelf snijden en de pan moet precies binnen de streepjes geplaatst worden.
 • list plusHet heeft iets minder vermogen dan een 2 fase uitvoering en de ventilator is meer hoorbaar dan bij een inbouwplaat.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.7

De inventum VKI6010ZWA inductiekookplaat werkt met een normale 2-polige stekker. Je plaatst hem overal, zolang er een stopcontact in de buurt is. Alle 4 de kookzones beschikken over een boostfunctie. Door te boosten verwarm je met vol vermogen en breng je die pan met water extra snel aan de kook. Panherkenning in de kookplaat zorgt ervoor dat hij nooit onnodig aanstaat en energie verbruikt. Als jij de pan van de kookplaat afhaalt, schakelt die kookzone uit. Kook jij graag op de minuut nauwkeurig? Selecteer dan de timer en de kookzone schakelt uit, zodra de pan met spaghetti 8 minuten heeft gekookt. Een extra hulpmiddel, zodat je net als de Italianen al dente pasta serveert.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kookplaten. Er zijn immers 1013 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste