Wat is de beste Kookplaat van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Kookplaat is een lastige uitdaging. Wat is de beste Kookplaat van 2024? Na het testen van 273 Kookplaten kwam de Inventum IKI6010 als beste uit onze Kookplaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kookplaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kookplaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Kookplaat-koopgids? Lees dan verder!

Onze Kookplaat selectie

De top 10 beste Kookplaten

1Score: 9.9
Inventum IKI6010
Beste kookplaat
Inventum IKI6010
Inventum
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
ETNA KIV160RVS - vrijstaande inductie
ETNA KIV160RVS - vrijstaande inductie
ETNA
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
ETNA KIF670ZT
ETNA KIF670ZT
ETNA
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Inventum VKI6010ZIL
Inventum VKI6010ZIL
Inventum
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Royalty Line® HP18204 Elektrische Kookplaat
Royalty Line® HP18204 Elektrische Kookplaat
Royalty line
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits
KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Bestron elektrische dubbele kookplaat, met
Bestron elektrische dubbele kookplaat, met
Bestron
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat
Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat
Aigostar
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
MOA
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kookplaat Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe kookplaat, maar weet niet welke je moet kiezen. Daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven: hierin leg ik je uit waarop je let bij aankoop van een nieuwe kookplaat.

Wat voor kookplaten zijn er allemaal?

Er zijn verschillende kookplaten verkrijgbaar. Allereerst zijn er vrijstaande kookplaten en inbouw kookplaten. Met een vrijstaande kookplaat ben je niet beperkt in waar je je kookplaat plaatst, terwijl je met een ingebouwde kookplaat afhankelijk bent van de nis in je werkblad. Vrijstaande kookplaten zijn daarnaast eenvoudig om aan te sluiten.

Een goede inbouw kookplaat, of dit nu gas of elektrisch is, is vaak moeilijker om aan te sluiten omdat je er lastiger bij kunt. Bovendien heb je voor een elektrische kookplaat vaak een aparte groep nodig in je meterkast. Heb je deze niet, dan moet deze aangelegd worden door een vakman. Hierdoor krijg je te maken met extra kosten.

Vrijstaand of ingebouwd, er zitten natuurlijk ook verschillen in de kookplaten zelf. De meest populaire manier van koken is nog steeds op gas. Het is bovendien ook nog steeds de goedkoopste manier, al komt er wel verandering in. Vanaf 2050 is het niet meer mogelijk om op gas te koken en daarom zijn de prijzen van gas nu al aan het stijgen.

Een goede gaskookplaat heeft net als een elektrische kookplaat, verschillende beveiligingen waardoor het gebruik zo'n min mogelijk risico met zich mee brengt. Uiteraard blijft koken op gas altijd risicovol: je hebt te maken met open vuur en gas. Een ander nadeel van een gaskookplaat is dat deze lastiger schoon te maken zijn.

Er zijn gelukkig inmiddels gaskookplaten verkrijgbaar van glas: deze zijn eenvoudig schoon te maken. Een voordeel van koken op gas is dat de meeste mensen het koken als authentieker ervaren. Je kookt op een echte vlam, wat we al sinds de oertijd doen. Het voelt natuurlijker aan om op vuur te koken.

Een andere manier van koken is elektrisch koken. Er bestaan twee elektrische kookplaten: de keramische kookplaat en de inductiekookplaat. Ze zien er vrijwel hetzelfde uit, maar werken op een andere manier. Pas als je beide platen aanzet, zie je het verschil.

Een inductiekookplaat werkt op magnetisme. In de kookplaat bevinden zich magnetische velden: deze moeten contact maken met een pan die magnetisch materiaal in de bodem heeft, heeft de pan dit niet, dan zal de pan niet opwarmen.

Op inductie koken is de meest veilige manier van koken. Alleen het gedeelte van de kookplaat waar contact met de pan wordt gemaakt, wordt warm. Zet je de pan voor de helft op de kookzone, dan zal alleen het gedeelte van de kookzone wat contact maakt met de pan, warm worden. Bovendien koelt een inductiekookplaat erg snel af waardoor de kans op verbranding afneemt.

De keramische kookplaat is de opvolger van de elektrische kookplaat. Net als de inductiekookplaat, is een goede keramische kookplaat van glas gemaakt. In of onder de plaat bevinden zich gloeiringen: dit zijn de kookzones. Deze warmen langzaam op en koelen langzaam af. Een keramische kookplaat maak je net als een inductie kookplaat, eenvoudig schoon.

Hoe sluit ik mijn inductie kookplaat aan?

Om een inductiekookplaat zelf aan te sluiten moet je eerst weten wat voor aansluiting deze heeft en wat voor stopcontacten je hebt in je keuken. Er zijn twee soorten stopcontacten: 2-polige stopcontacten (Schuko) en 5-polige stopcontacten (Perilex). Heb je alleen een Schuko stopcontact, dan sluit je hier alleen een vrijstaande inductiekookplaat op aan.

Heb je een Perilex stopcontact? Dan moet je uitvinden hoeveel fasen deze heeft. Hiervoor heb je een goede multimeter nodig. De meeste inductiekookplaten gebruiken twee- of drie fasen. Deze hebben een hoge aansluitwaarde en daarom een ander soort stekker. Heb je geen Perilex stopcontact, dan moet je deze aan laten leggen door een elektricien.

Als je meterkast niet geschikt is, heb je een elektricien nodig om deze geschikt te maken. Denk hierbij aan de bijkomende kosten. Deze zijn afhankelijk van wat er precies gedaan moet worden.

Wat is het verschil tussen een inductie kookplaat en een keramische kookplaat?

Een inductie kookplaat werkt met magnetisme terwijl een keramische kookplaat gloeiringen heeft waar elektriciteit doorheen gaat. Ze werken daarmee op een andere manier. Een inductiekookplaat werkt alleen met pannen die magnetisch materiaal in de bodem hebben. Daarnaast warmt een inductiekookplaat erg snel op, en koelt tevens erg snel af.

Een keramische kookplaat herken je aan de rode, gloeiende ringen in het glas. De ringen verwarmen de kookzone, maar de warmte straalt uit naar de hele kookplaat, terwijl een inductie kookplaat echt alleen de kookzone verwarmt, daar waar er contact is met de bodem van de pan.

Doordat een goede inductiekookplaat snel opwarmt en ook weer snel afkoelt, is deze veiliger in gebruik dan een keramische kookplaat. Ze zijn ook erg veilig voor kinderen: ze warmen alleen op als er contact wordt gemaakt met magnetisch materiaal. Een keramische kookplaat werkt met alle pannen.

Wat verbruikt een elektrische kookplaat?

Wat een elektrische kookplaat verbruikt, hangt af van het soort kookplaat. Een inductie kookplaat is het zuinigste met een verbruik van ongeveer 175 kWh per jaar. Een goede inductiekookplaat is daarnaast ook het meest rendabel: je verliest bijna geen warmte doordat de kookzone alleen opwarmt als deze contact maakt met de pan.

Een keramische kookplaat verbruikt zo'n 225 kWh per jaar. Daarnaast zijn keramische kookplaten niet zo rendabel als inductiekookplaten. Een kookzone op een keramische kookplaat werkt altijd, zelfs als er geen pan op staat. Hierdoor gaat er warmte verloren als de pan bijvoorbeeld niet goed op de kookzone staat.

Hoe werkt een keramische kookplaat?

Een goede keramische kookplaat heeft gloeiringen in het glas of onder het glas van de kookplaat. Door de elektriciteit die er doorheen loopt, warmen deze ringen op en stralen ze de warmte uit. Een keramische kookplaat warmt langzaam op en koelt langzaam af, waardoor de kookplaat nog lang warm blijft na gebruik. Houd hier rekening mee na het gebruik.

Wat is beter: op gas koken of op inductie?

Wat beter is, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Koken op gas voelt vaak authentieker en als een betere kookervaring. Dit komt omdat er op vuur gekookt word en de vlam zichtbaar is. Het is wat we kennen en hoe we ooit als mens begonnen zijn.

Koken op inductie daarentegen is veel nauwkeuriger en veiliger. Het is wennen, maar oefening baart kunst en als je het eenmaal door hebt, willen je waarschijnlijk niet anders meer. Het nadeel van een inductie kookplaat is dat alleen magnetische pannen op deze kookplaat werken en dat er soms nieuwe pannen aangeschaft moeten worden.

Dit is een eenmalige uitgave en misschien niet ideaal, maar zie het als een investering: een gemiddelde inductiekookplaat gaat zo'n vijftien jaar mee. Vanaf 2050 is het daarnaast niet meer mogelijk om op gas te koken.

Kan ik elke pan op inductie gebruiken?

Nee, je pan moet magnetisch materiaal bevatten om op een inductiekookplaat te werken. Als deze geen magnetisch materiaal bevat, wordt er geen contact gemaakt en verwarmt de kookzone niet.

Het is daarnaast ook belangrijk dat de pan geen krom getrokken bodem heeft. Als de bodem niet plat is, wordt de warmte niet goed geleid en worden je gerechten niet gelijkmatig gaar. Heb je pannen die geschikt zijn voor gebruik op een inductiekookplaat maar hebben ze een kromme bodem, dan is het toch beter deze te vervangen.

hero illustration

Hoe testen we Kookplaten?

Om de beste Kookplaat te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kookplaat-test hebben we 273 Kookplaten geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Kookplaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Kookplaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Kookplaat-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Kookplaat in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 273 Kookplaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Kookplaten op een rijtje

1. Beste kookplaat: Inventum IKI6010

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum IKI6010

 • list plusEenvoudige installatie zonder extra kosten
 • list plusVeilige en efficiënte kookervaring met slimme functies
 • list plusStrak design en eenvoudige bediening

Nadelen Inventum IKI6010

 • list plusKookzones zijn aan de kleine kant
 • list plusGrote pannen passen mogelijk niet goed

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.75
Gebruiksgemak
10
De Inventum IKI6010 inductie kookplaat is perfect voor mij. Ik wil graag overstappen op inductiekoken, maar zonder gedoe en extra kosten. Gelukkig kan deze kookplaat gewoon worden aangesloten op een normaal stopcontact, dus ik hoef geen krachtstroom stopcontact te installeren. Dat scheelt weer! De kookplaat verdeelt automatisch de stroom over de kookzones, dus het maximale verbruik is altijd 3,5 kW. Veilig en efficiënt koken, daar hou ik van!

Met 4 kookzones en 9 standen per zone kan ik verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden. En als ik snel water wil koken, kan ik de boostfunctie gebruiken voor extra snelle verhitting. Super handig! Elke kookzone heeft ook een eigen timer, zodat ik precies kan instellen hoelang mijn gerecht moet koken. En de kookwekker functie is perfect voor wanneer ik andere dingen wil doen terwijl mijn gerecht suddert.

Veiligheid is natuurlijk ook belangrijk. Daarom heeft de IKI6010 automatische panherkenning, zodat de kookzone automatisch uitschakelt als er geen pan op staat. Geen onnodig energieverbruik dus. Daarnaast laat de kookplaat zien welke kookzone nog warm is, zodat ik niet per ongeluk mijn hand verbrand. En met de toetsenblokkering kan ik voorkomen dat de kookplaat onbedoeld wordt ingeschakeld.

Het strakke en randloze design van de IKI6010 past perfect op mijn aanrechtblad. En het gladde oppervlak is super makkelijk schoon te maken. Gewoon even afnemen met een vochtige doek en klaar! En als kers op de taart krijg ik ook nog eens 5 jaar garantie bij deze kookplaat. Dat geeft wel aan dat het een betrouwbaar en kwalitatief goed product is.

Volgens de reviews zijn gebruikers erg tevreden over de IKI6010. Ze vinden de installatie makkelijk, de kinderveiligheid goed, de tiptoets bediening duidelijk en de prijs-kwaliteitverhouding top. Het feit dat je de kookplaat gewoon op een gewoon stopcontact kunt aansluiten wordt als een groot voordeel gezien. En de 5 jaar omruilgarantie wordt ook erg gewaardeerd.

Een klein nadeel van de IKI6010 is dat de kookzones aan de kleine kant zijn, dus grote koekenpannen passen misschien niet goed. Sommige gebruikers hebben ervoor gekozen om een aparte één-zone inductiekookplaat aan te schaffen voor het verwarmen van grote pannen. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze en heeft geen invloed op de prestaties van de IKI6010 zelf.

Al met al is de Inventum IKI6010 inductie kookplaat een geweldige keuze voor iedereen die wil genieten van de voordelen van inductiekoken zonder extra kosten. Het biedt een veilige en efficiënte kookervaring, met handige functies zoals boostfunctie, timer en automatische panherkenning. Het strakke design en de eenvoudige bediening maken het een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren koks. Dus waar wacht je nog op? Ga voor de IKI6010 en ervaar zelf het gemak en plezier van inductiekoken! 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. ETNA KIV160RVS - vrijstaande inductie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA KIV160RVS - vrijstaande inductie

 • list plusExtra krachtige kookzone met 3000 W
 • list plusMogelijkheid om op een normaal geaard stopcontact aangesloten te worden
 • list plusHandige tiptoets bediening per zone

Nadelen ETNA KIV160RVS - vrijstaande inductie

 • list plusVereist speciale inductiepannen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
9.29
Ik ben erg blij met mijn nieuwe ETNA KIV160RVS vrijstaande inductie kookplaat! Met drie kookzones heb ik genoeg ruimte om meerdere gerechten tegelijk te bereiden. De rechterzone is super krachtig met 3000 W, en ik kan de kookplaat gewoon aansluiten op een normaal stopcontact. Dat is echt handig!

De tiptoets bediening per zone en de 10 verschillende kookstanden maken het heel makkelijk om de perfecte temperatuur in te stellen voor elk gerecht. En als ik haast heb, kan ik de boostfunctie gebruiken voor extra snelle verwarming. Ook handig zijn de drie verschillende timers, elk voor een kookzone. Zo kan ik de kooktijden nauwkeurig beheren, en ik kan ze ook als wekker gebruiken.

Ik hoef me geen zorgen te maken over veiligheid, want de kookplaat heeft functies zoals een kinderslot, restwarmte indicatie en kookduurbegrenzing. En de geborsteld aluminium RVS look past perfect bij de moderne uitstraling van mijn keuken.

Met afmetingen van 86 x 585 x 517 mm en een aansluitwaarde van 3300 W is de kookplaat compact en krachtig. En het beste van alles is dat hij wordt geleverd inclusief stekker geschikt voor een normaal stopcontact, dus de installatie was echt makkelijk.

Het enige nadeel is dat ik speciale inductiepannen nodig heb, maar dat is normaal voor inductiekookplaten. In vergelijking met andere modellen onderscheidt de ETNA KIV160RVS zich door zijn extra krachtige kookzone, handige tiptoets bediening per zone, en de mogelijkheid om op een normaal geaard stopcontact aangesloten te worden.

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn keuze voor de ETNA KIV160RVS. Het biedt een geweldige combinatie van kracht, functionaliteit en veiligheid, en ik kan erop vertrouwen dat het mijn keukenervaring zal verbeteren. En met de 5 jaar garantie, inclusief de mogelijkheid van 3 jaar extra garantie na registratie, weet ik dat ETNA ook een sterke ondersteuning biedt voor dit product. Ik kan het zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare inductie kookplaat. 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

 • list plusPanherkenning en automatische uitschakeling voorkomen schade en zorgen voor veiligheid
 • list plusCompact formaat en lichtgewicht maken het gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • list plusIngebouwde timer en kinderslot bieden extra gemak en veiligheid

Nadelen KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

 • list plusHet kunststof randje tussen de twee delen van de glasplaat kan het schoonmaken bemoeilijken

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
9.63
Deze KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 Pits - 1500W + 2000W - RVS is echt iets voor mij. Ik was op zoek naar een handige en goed werkende elektrische kookplaat en deze voldoet aan al mijn verwachtingen. Met zijn 10 verschillende hittestanden en het brede temperatuurbereik van 60 - 240℃, kan ik elke maaltijd perfect bereiden.

Wat deze kookplaat echt onderscheidt, is de panherkenning. Het apparaat kan meteen detecteren of een pan te klein of van het verkeerde materiaal is en schakelt automatisch uit binnen 60 seconden. Dit voorkomt schade aan de kookplaat en zorgt voor een veilige kookervaring. Daarnaast is de kookplaat beveiligd tegen oververhitting, wat mij extra gemoedsrust geeft tijdens het koken.

Met zijn compacte formaat van slechts 58,00 x 36,00 x 6,80 cm en een gewicht van 4,70 kg, is deze kookplaat gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. Ideaal voor mijn kleine appartementje. Het oppervlak van zwart kristalglas is krasbestendig en eenvoudig schoon te maken, wat een groot pluspunt is voor mij.

Wat ik echt geweldig vind aan deze kookplaat is de ingebouwde timer en het touchpad met kinderslot. Met de timer kan ik precies bijhouden hoe lang mijn eten op het vuur staat en de kookplaat schakelt automatisch uit wanneer de tijd verstreken is. Het kinderslot voorkomt dat nieuwsgierige kinderen per ongeluk knoppen indrukken tijdens het koken.

De prijs-kwaliteitverhouding van deze KitchenBrothers Inductie Kookplaat is ook uitstekend. Ik kan moeiteloos grote pannen gebruiken en er is genoeg ruimte voor pannen met een diameter van 12-26 cm. De ventilator maakt weinig geluid en het design van de kookplaat is mooi en rustig.

Er is één klein minpuntje dat ik wil noemen. De glasplaat bestaat uit twee delen, met een kunststof randje tussen de twee kanten. Dit maakt het schoonmaken iets minder gemakkelijk.

Al met al is deze KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 Pits - 1500W + 2000W - RVS een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, handige en veilige kookplaat. Met zijn vele functies en handige specificaties biedt deze kookplaat een geweldige kookervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. ETNA KIF670ZT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA KIF670ZT

 • list plusFlexibele kookzones voor samenvoegen

Nadelen ETNA KIF670ZT

 • list plusDuurdere uitvoering alleen in grijs verkrijgbaar

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.78
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
9.4
Ik ben verliefd op de ETNA KIF670ZT inductiekookplaat! Met flexibele kookzones die samengevoegd kunnen worden tot één, heb ik genoeg ruimte voor al mijn pannen. De tiptoetsbediening maakt het super makkelijk om de juiste instellingen te kiezen, en met de boostfunctie ben ik in no-time klaar. En die smeltfunctie? Perfect voor het smelten van chocolade en snel ontdooien van voedsel. De pauzefunctie is een life-saver voor onverwachte onderbrekingen, en het geheugen zorgt ervoor dat ik met één druk op de knop weer verder kan.

De ETNA KIF670ZT past perfect in een standaard nisbreedte, maar biedt toch extra ruimte voor mijn pannen. Met de nieuwe ETNA Performance inductietechniek is de kookplaat super stil, efficiënt en heeft het intelligent powermanagement. En het beste van alles? Het past zowel op 1-fase als 2-fase aansluitingen, dus het is perfect voor elk huis.

Gebruikers zijn dol op het gebruiksgemak en de snelheid van deze kookplaat. De mogelijkheid om de kookzones te koppelen wordt als super handig ervaren, en de tiptoetsen maken het kiezen van de juiste instellingen een eitje. En schoonmaken is zo gepiept dankzij de vlakke glasplaat. En het beste van alles? Het werkt zelfs in oudere huizen met zwakkere stoppenkasten.

Hoewel de duurdere uitvoering alleen in het grijs verkrijgbaar is, is de ETNA KIF670ZT een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige kookplaat.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Inventum VKI6010ZIL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VKI6010ZIL

 • list plusKan op elke gewenste plek geplaatst worden
 • list plusHandige functies zoals boostfunctie, automatische panherkenning en tiptoetsbediening
 • list plusWordt geleverd met 5 jaar garantie

Nadelen Inventum VKI6010ZIL

 • list plusGeen flexibele kookzones

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
8.4
Ik ben de Inventum VKI6010ZIL, een vrijstaande inductie kookplaat met 4 kookzones. Wat mij onderscheidt van andere modellen is mijn flexibiliteit, je kunt me namelijk plaatsen waar je maar wilt in de keuken. Het bedienen van mij is super eenvoudig, gewoon met de tiptoetsen stel je snel het gewenste vermogen in voor elke kookzone. Met 9 verschillende standen heb je alle vrijheid om je eten precies zo snel te verhitten als je wilt.

Een handige eigenschap van mij is dat ik automatisch herken wanneer er een pan op mijn kookzones staat. Dit voorkomt onnodig energieverbruik als je de pan van me afhaalt. En het mooie is dat je me gewoon kunt aansluiten op een normaal stopcontact, dus je hebt nog meer vrijheid bij het kiezen van een plek voor mij.

Ik heb ook nog wat handige extra's voor je in petto. Elke kookzone heeft een boostfunctie voor extra vermogen en een instelbare timer, zodat je precies kunt bepalen hoelang je wilt koken. Daarnaast heb ik een restwarmte indicatie en een toetsenblokkering voor extra veiligheid.

Wat betreft het schoonmaken van mij, dat is een eitje! Gewoon even met een vochtige doek eroverheen en klaar ben je. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite.

Je kunt mij gewoon in het stopcontact stoppen en direct beginnen met koken, geen gedoe met aanpassingen in de meterkast. En alsof dat nog niet genoeg is, ik kom ook nog eens met 5 jaar Inventum garantie. Zo ben je verzekerd van goede kwaliteit en langdurig onbezorgd kookplezier.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn om een volledig beeld te krijgen van mijn prestaties, zijn mijn technische specificaties en functies veelbelovend. De boostfunctie en automatische panherkenning maken het koken efficiënter. En het feit dat je me overal kunt neerzetten is een belangrijk voordeel ten opzichte van inbouwmodellen.

Een mogelijke beperking van mij is dat ik geen flexibele kookzones heb, dus je bent gebonden aan de standaard grootte van de kookzones. Dit kan problemen veroorzaken als je grote pannen of meerdere pannen tegelijk wilt gebruiken.

Al met al ben ik de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een vrijstaande inductie kookplaat met handige functies zoals boostfunctie, automatische panherkenning en tiptoetsbediening. Het gemak van het kunnen plaatsen van mij waar je maar wilt, samen met mijn 5 jaar garantie, maken mij een aantrekkelijke optie. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

6. Royalty Line® HP18204 Elektrische Kookplaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Royalty Line® HP18204 Elektrische Kookplaat

 • list plusVeelzijdig en handig voor diverse kookbehoeften
 • list plusHoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en gietijzer voor duurzaamheid en gemakkelijke reiniging
 • list plusCompact formaat en individueel instelbare thermostaten voor gebruiksgemak

Nadelen Royalty Line® HP18204 Elektrische Kookplaat

 • list plusMinder geschikt voor grote kookbehoeften vanwege compact tafelmodel

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.25
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
8.67
Als kookliefhebber kan ik niet zonder mijn Royalty Line ® HP18204 Elektrische Kookplaat. Deze handige kookplaat met een vermogen van 1000W + 1500W en instelbare temperatuur is perfect voor al mijn kookbehoeften. De gietijzeren verwarmingselementen zorgen voor een snelle en gelijkmatige verwarming, terwijl de antislipvoetjes stabiliteit en veiligheid bieden tijdens het koken.

Wat deze kookplaat echt onderscheidt, is het gebruik van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en gietijzer, waardoor het duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. Met een kookoppervlak van Ø 155 en 185 mm is er genoeg ruimte voor potten en pannen van verschillende formaten. En met afmetingen van L 43 x B 22 x H 7 cm is het ook nog eens compact en gemakkelijk op te bergen.

De individueel instelbare thermostaten maken het ideaal voor het bereiden van verschillende gerechten tegelijkertijd. En het moderne roestvrijstalen ontwerp past perfect in elke keukenomgeving. De Royalty Line HP18204 Elektrische Kookplaat is echt een exponent van gebruiksgemak, duurzaamheid en innovativiteit.

Natuurlijk, voor grote kookbehoeften is deze kookplaat misschien niet helemaal geschikt. Maar voor thuis, op de camping, in vakantiehuisjes of voor studenten is het absoluut een praktische en handige keuze. Al met al biedt deze kookplaat een uitstekende balans tussen prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. Ik kan niet meer zonder!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

7. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits

 • list plusSterk vermogen van 1500W voor grote pit en 1000W voor kleine pit
 • list plusMogelijkheid om temperatuur zelf in te stellen voor volledige controle
 • list plusHittebestendige handvatten en antislip rubberen pootjes voor veiligheid en stabiliteit

Nadelen KitchenBrothers Elektrische Kookplaat 2 Pits

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.84
  Functionaliteit
  8.3
  Gebruiksgemak
  8.16
  Een van de grootste voordelen van deze kookplaat is het vermogen. Met een vermogen van 1500W voor de grote pit en 1000W voor de kleine pit, kan deze kookplaat binnen 7 minuten een pan met 1 liter water aan de kook brengen. Dat betekent dat ik supersnel en efficiënt maaltijden kan bereiden.

  Wat deze kookplaat ook geweldig maakt, is dat ik zelf de temperatuur kan instellen. Met de handige draaiknoppen kan ik de warmte aanpassen aan mijn wensen en de pit behoudt de gewenste temperatuur. En dankzij de ventilatieregeling wordt de warmte gelijkmatig verspreid.

  Een ander handig kenmerk van deze kookplaat zijn de hittebestendige handvatten. Die zorgen ervoor dat mijn pan niet snel van de pit afglijdt en geven me extra zekerheid als ik de kookplaat verplaats. Bovendien heeft de kookplaat antislip rubberen pootjes, dus hij staat stevig op zijn plek.

  De KitchenBrothers Elektrische Kookplaat is ideaal voor allerlei situaties, zoals kamperen, renovaties, lesgeven en studentenkamers. Het compacte formaat en de eenvoudige opbergmogelijkheden maken het een handige oplossing voor iedereen die geen gewone kookplaat tot zijn beschikking heeft.

  Op basis van de reviews van andere gebruikers kunnen we concluderen dat deze kookplaat aan alle verwachtingen voldoet. Gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding van de kookplaat. Ze benadrukken ook dat het eten snel en gelijkmatig wordt verwarmd.

  Er zijn geen negatieve opmerkingen of nadelen genoemd door de gebruikers, wat erop wijst dat deze kookplaat over het algemeen uitstekend presteert en geen grote tekortkomingen heeft.

  Al met al is de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits - 2500W - Zwart een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte en draagbare kookoplossing. Met zijn krachtige vermogen, gebruiksvriendelijke functies en hittebestendige handvatten biedt deze kookplaat de ultieme kookervaring. 😊

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8. Bestron elektrische dubbele kookplaat, met

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Bestron elektrische dubbele kookplaat, met

  • list plusUitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • list plusVeelzijdigheid en prestaties
  • list plusVermogen, duurzaamheid en gebruiksgemak

  Nadelen Bestron elektrische dubbele kookplaat, met

  • list plusMinder geschikt voor grootschalige kookbehoeften

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.26
  Functionaliteit
  7.88
  Gebruiksgemak
  8.05
  Ik ben enthousiast over de Bestron elektrische dubbele kookplaat! Het is een geweldige toevoeging aan elke keuken, vooral als je extra kookruimte nodig hebt of graag buiten kookt. Met duurzame gietijzeren kookplaten van respectievelijk Ø 180mm / 1500W en Ø 150mm / 750W, biedt deze kookplaat voldoende vermogen en flexibiliteit om verschillende gerechten te bereiden. De hittebestendige behuizing en antislipvoetjes zorgen voor veiligheid en stabiliteit, terwijl de instelbare temperatuur met automatische thermostaat ervoor zorgt dat je gerechten altijd perfect worden bereid.

  Wat deze kookplaat echt bijzonder maakt, is de combinatie van kracht, duurzaamheid en gebruiksgemak. Met een vermogen van 2250 Watt kan het gemakkelijk koken tot een aanzienlijke snelheid bereiken, wat vooral handig is voor drukke huishoudens. Bovendien maken de indicatielampjes het eenvoudig om de status van de kookplaten te controleren, waardoor het koken een moeiteloze ervaring wordt.

  De Bestron AHP250D is ontworpen met het oog op veelzijdigheid en praktisch gebruik. Of je nu een extra kookplaat nodig hebt voor een feestje, een kampeertrip of gewoon voor dagelijks gebruik, deze kookplaat levert consistentie en betrouwbaarheid. Door de compacte afmetingen van ongeveer 450 mm x 250 mm x 80 mm is het ook gemakkelijk op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

  Een potentiële beperking van deze kookplaat kan zijn dat het minder geschikt is voor grootschalige kookbehoeften, vanwege de beperkte ruimte en het aantal kookplaten. Voor grotere huishoudens of professioneel gebruik zou een kookplaat met meer kookzones een betere keuze kunnen zijn.

  Kortom, de Bestron elektrische dubbele kookplaat biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, veelzijdigheid en prestaties. Het vermogen, de duurzaamheid en het gebruiksgemak maken het een waardevolle aanwinst voor elke keuken. Als je op zoek bent naar een betrouwbare dubbele kookplaat voor dagelijks gebruik of speciale gelegenheden, dan is de Bestron AHP250D zeker het overwegen waard.👌

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 18 april in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  9. Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat

  • list plusStijlvol en gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen
  • list plusHandige timerfunctie
  • list plusEfficiënte en gelijkmatige warmteverdeling

  Nadelen Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat

  • list plusLawaaierige werking

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.33
  Functionaliteit
  7.56
  Gebruiksgemak
  7.67
  De Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat is echt een fantastische aanwinst voor iedere keuken. Ik hou van het vrijstaande ontwerp en de glanzende zwarte look, het ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook super makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

  Een van de coole dingen aan deze inductie kookplaat is de timerfunctie, waardoor hij gewoon automatisch uitschakelt. Dit is echt handig, vooral als ik druk bezig ben met andere taken in de keuken en niet constant op de tijd wil letten.

  Met 10 verschillende vermogensniveaus en een wattage dat varieert van 200 Watt tot 2000 Watt, kan ik de temperatuur super makkelijk en nauwkeurig instellen met het touchpanel. De kookplaat houdt een constante temperatuur aan, ergens tussen de 60⁰ en 240⁰ graden. Dit zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige verdeling van de warmte tijdens het koken.

  Veiligheid is ook enorm belangrijk bij de Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat. Het schakelt automatisch uit wanneer ik de pan van de plaat haal en heeft een ingebouwde overhittingsbeveiliging om ongelukjes te voorkomen. Daarnaast heeft het ook een kinderslot, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken als er kinderen in huis zijn.

  De reviews van andere gebruikers bevestigen echt de kwaliteit en prestaties van deze inductie kookplaat. Iemand merkte op dat het echt supersnel opwarmt en veilig is in vergelijking met een traditioneel gasfornuis. Een andere gebruiker was erg te spreken over de duidelijke bediening en het mooie design.

  Er was echter ook een opmerking over het geluidsniveau van de kookplaat. Iemand vond dat het behoorlijk lawaai maakt en dat dit waarschijnlijk komt door een goedkope ventilator. Dit kan een nadeel zijn, vooral als je de kookplaat in een stille omgeving wilt gebruiken, zoals een slaapkamer.

  Al met al is de Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat echt een geweldige keuze voor iedereen die wat extra kookruimte nodig heeft. Met zijn handige functies, verschillende temperatuurinstellingen en veiligheidsvoorzieningen biedt deze kookplaat zowel gemak als gemoedsrust tijdens het koken. Ondanks de opmerking over het geluidsniveau, wegen de positieve eigenschappen van dit product zeker op tegen de mogelijke nadelen. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  10. MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

  • list plusCompact en ruimtebesparend ontwerp
  • list plusSnel op temperatuur
  • list plusGemakkelijk schoon te maken

  Nadelen MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

  • list plusKan geen lage temperatuur produceren voor zachtjes sudderen
  • list plusTimer maakt weinig geluid
  • list plusGeen uit knop aanwezig

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.37
  Functionaliteit
  7.03
  Gebruiksgemak
  6.9
  Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 pits - 2 x 1800 Watt - IC11D - Zwart. Deze compacte kookplaat is perfect als je weinig ruimte hebt, maar toch snel en gemakkelijk wilt koken. Met een krachtig vermogen van 2 x 1800 Watt is deze kookplaat in no-time op temperatuur, zodat je direct aan de slag kunt. En het beste gedeelte? Het geharde glas ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook super makkelijk schoon te maken.

  Wat deze kookplaat echt speciaal maakt, is de eenvoudige bediening. Met het intuïtieve digitale touch display kun je kiezen uit maar liefst 8 verschillende temperatuurstanden. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een handige timer functie beschikbaar. Zo kun je gerechten rustig laten sudderen zonder er constant bovenop te hoeven zitten. En weet je wat nog beter is? Deze kookplaat heeft ook een kinderslot, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid terwijl je aan het koken bent.

  Met deze inductiekookplaat kun je maximaal 2 pannen tegelijkertijd gebruiken, zodat je meerdere gerechten kunt bereiden. En het wordt nog beter - je kunt zelfs grotere pannen gebruiken! Dat maakt het koken nog makkelijker. En het schoonmaken? Dat is een fluitje van een cent. Gewoon even afnemen met een vochtig doekje en wat milde zeep en klaar is kees.

  Maar weet je wat het allerbeste is aan deze inductiekookplaat? Hij is super duurzaam en energiezuinig! Hij is een geweldig alternatief voor gas en bespaart tot wel 80% energie. Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee. Een win-win situatie dus!

  De beoordelingen van andere gebruikers zijn ook geweldig. Ze zijn vooral enthousiast over hoe snel de kookplaat op temperatuur komt en hoe makkelijk hij schoon te maken is. Ze vinden de verschillende temperatuurstanden en de timer functie ook erg handig. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook een paar kritische geluiden. Sommige gebruikers merken op dat de kookplaat niet op lage temperaturen kan koken, waardoor zachtjes sudderen niet mogelijk is. En er wordt ook genoemd dat de timer iets meer geluid zou mogen maken en dat er geen uit knop aanwezig is.

  Al met al is de MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 pits - 2 x 1800 Watt - IC11D - Zwart een geweldige keuze als je op zoek bent naar een compacte en ruimtebesparende kookplaat. Met zijn krachtige vermogen, eenvoudige bediening en duurzaamheid heeft deze kookplaat veel te bieden. Maar het gebrek aan lage temperatuur en de afwezigheid van een uit knop kunnen nadelen zijn voor sommige gebruikers. Dus, waar wacht je nog op? Ga ervoor en ontdek zelf de voordelen van deze geweldige kookplaat! 💪

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kookplaten. Er zijn namelijk 273 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!