Bestenu

Wat is de beste kookplaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede kookplaat is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste kookplaat van 2023? Na het onderzoeken van 1147 kookplaten kwam de Excellent Electrics Rechthoek wit als beste getest uit onze kookplaat-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kookplaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kookplaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame kookplaat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kookplaten

1Score: 9.9
Excellent Electrics Rechthoek wit
Excellent Electrics Rechthoek wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Medion MD 17595 Vrijstaande inductie zwart
Medion MD 17595 Vrijstaande inductie zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Steba HK30
Steba HK30
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Esperanza EKH008 zwart
Beste Kookplaat voor duurzaamheid
Esperanza EKH008 zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
ETNA KGV158 wit
ETNA KGV158 wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Steba IK 55 Zwart, Zilver
Steba IK 55 Zwart, Zilver
Steba
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Domo DO333IP zwart
Domo DO333IP zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Tomado TIH6001B Inbouw inductiekookplaat 1 zwart
Tomado TIH6001B Inbouw inductiekookplaat 1 zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
Domo DO332IP zwart
Domo DO332IP zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Inventum IKI3008 Inbouw inductie kookplaat zwart
Inventum IKI3008 Inbouw inductie kookplaat zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kookplaat Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe kookplaat, maar weet niet welke je moet kiezen. Daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven: hierin leg ik je uit waarop je let bij aankoop van een nieuwe kookplaat.

Wat voor kookplaten zijn er allemaal?

Er zijn verschillende kookplaten verkrijgbaar. Allereerst zijn er vrijstaande kookplaten en inbouw kookplaten. Met een vrijstaande kookplaat ben je niet beperkt in waar je je kookplaat plaatst, terwijl je met een ingebouwde kookplaat afhankelijk bent van de nis in je werkblad. Vrijstaande kookplaten zijn daarnaast eenvoudig om aan te sluiten.

Een goede inbouw kookplaat, of dit nu gas of elektrisch is, is vaak moeilijker om aan te sluiten omdat je er lastiger bij kunt. Bovendien heb je voor een elektrische kookplaat vaak een aparte groep nodig in je meterkast. Heb je deze niet, dan moet deze aangelegd worden door een vakman. Hierdoor krijg je te maken met extra kosten.

Vrijstaand of ingebouwd, er zitten natuurlijk ook verschillen in de kookplaten zelf. De meest populaire manier van koken is nog steeds op gas. Het is bovendien ook nog steeds de goedkoopste manier, al komt er wel verandering in. Vanaf 2050 is het niet meer mogelijk om op gas te koken en daarom zijn de prijzen van gas nu al aan het stijgen.

Een goede gaskookplaat heeft net als een elektrische kookplaat, verschillende beveiligingen waardoor het gebruik zo'n min mogelijk risico met zich mee brengt. Uiteraard blijft koken op gas altijd risicovol: je hebt te maken met open vuur en gas. Een ander nadeel van een gaskookplaat is dat deze lastiger schoon te maken zijn.

Er zijn gelukkig inmiddels gaskookplaten verkrijgbaar van glas: deze zijn eenvoudig schoon te maken. Een voordeel van koken op gas is dat de meeste mensen het koken als authentieker ervaren. Je kookt op een echte vlam, wat we al sinds de oertijd doen. Het voelt natuurlijker aan om op vuur te koken.

Een andere manier van koken is elektrisch koken. Er bestaan twee elektrische kookplaten: de keramische kookplaat en de inductiekookplaat. Ze zien er vrijwel hetzelfde uit, maar werken op een andere manier. Pas als je beide platen aanzet, zie je het verschil.

Een inductiekookplaat werkt op magnetisme. In de kookplaat bevinden zich magnetische velden: deze moeten contact maken met een pan die magnetisch materiaal in de bodem heeft, heeft de pan dit niet, dan zal de pan niet opwarmen.

Op inductie koken is de meest veilige manier van koken. Alleen het gedeelte van de kookplaat waar contact met de pan wordt gemaakt, wordt warm. Zet je de pan voor de helft op de kookzone, dan zal alleen het gedeelte van de kookzone wat contact maakt met de pan, warm worden. Bovendien koelt een inductiekookplaat erg snel af waardoor de kans op verbranding afneemt.

De keramische kookplaat is de opvolger van de elektrische kookplaat. Net als de inductiekookplaat, is een goede keramische kookplaat van glas gemaakt. In of onder de plaat bevinden zich gloeiringen: dit zijn de kookzones. Deze warmen langzaam op en koelen langzaam af. Een keramische kookplaat maak je net als een inductie kookplaat, eenvoudig schoon.

Hoe sluit ik mijn inductie kookplaat aan?

Om een inductiekookplaat zelf aan te sluiten moet je eerst weten wat voor aansluiting deze heeft en wat voor stopcontacten je hebt in je keuken. Er zijn twee soorten stopcontacten: 2-polige stopcontacten (Schuko) en 5-polige stopcontacten (Perilex). Heb je alleen een Schuko stopcontact, dan sluit je hier alleen een vrijstaande inductiekookplaat op aan.

Heb je een Perilex stopcontact? Dan moet je uitvinden hoeveel fasen deze heeft. Hiervoor heb je een goede multimeter nodig. De meeste inductiekookplaten gebruiken twee- of drie fasen. Deze hebben een hoge aansluitwaarde en daarom een ander soort stekker. Heb je geen Perilex stopcontact, dan moet je deze aan laten leggen door een elektricien.

Als je meterkast niet geschikt is, heb je een elektricien nodig om deze geschikt te maken. Denk hierbij aan de bijkomende kosten. Deze zijn afhankelijk van wat er precies gedaan moet worden.

Wat is het verschil tussen een inductie kookplaat en een keramische kookplaat?

Een inductie kookplaat werkt met magnetisme terwijl een keramische kookplaat gloeiringen heeft waar elektriciteit doorheen gaat. Ze werken daarmee op een andere manier. Een inductiekookplaat werkt alleen met pannen die magnetisch materiaal in de bodem hebben. Daarnaast warmt een inductiekookplaat erg snel op, en koelt tevens erg snel af.

Een keramische kookplaat herken je aan de rode, gloeiende ringen in het glas. De ringen verwarmen de kookzone, maar de warmte straalt uit naar de hele kookplaat, terwijl een inductie kookplaat echt alleen de kookzone verwarmt, daar waar er contact is met de bodem van de pan.

Doordat een goede inductiekookplaat snel opwarmt en ook weer snel afkoelt, is deze veiliger in gebruik dan een keramische kookplaat. Ze zijn ook erg veilig voor kinderen: ze warmen alleen op als er contact wordt gemaakt met magnetisch materiaal. Een keramische kookplaat werkt met alle pannen.

Wat verbruikt een elektrische kookplaat?

Wat een elektrische kookplaat verbruikt, hangt af van het soort kookplaat. Een inductie kookplaat is het zuinigste met een verbruik van ongeveer 175 kWh per jaar. Een goede inductiekookplaat is daarnaast ook het meest rendabel: je verliest bijna geen warmte doordat de kookzone alleen opwarmt als deze contact maakt met de pan.

Een keramische kookplaat verbruikt zo'n 225 kWh per jaar. Daarnaast zijn keramische kookplaten niet zo rendabel als inductiekookplaten. Een kookzone op een keramische kookplaat werkt altijd, zelfs als er geen pan op staat. Hierdoor gaat er warmte verloren als de pan bijvoorbeeld niet goed op de kookzone staat.

Hoe werkt een keramische kookplaat?

Een goede keramische kookplaat heeft gloeiringen in het glas of onder het glas van de kookplaat. Door de elektriciteit die er doorheen loopt, warmen deze ringen op en stralen ze de warmte uit. Een keramische kookplaat warmt langzaam op en koelt langzaam af, waardoor de kookplaat nog lang warm blijft na gebruik. Houd hier rekening mee na het gebruik.

Wat is beter: op gas koken of op inductie?

Wat beter is, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Koken op gas voelt vaak authentieker en als een betere kookervaring. Dit komt omdat er op vuur gekookt word en de vlam zichtbaar is. Het is wat we kennen en hoe we ooit als mens begonnen zijn.

Koken op inductie daarentegen is veel nauwkeuriger en veiliger. Het is wennen, maar oefening baart kunst en als je het eenmaal door hebt, willen je waarschijnlijk niet anders meer. Het nadeel van een inductie kookplaat is dat alleen magnetische pannen op deze kookplaat werken en dat er soms nieuwe pannen aangeschaft moeten worden.

Dit is een eenmalige uitgave en misschien niet ideaal, maar zie het als een investering: een gemiddelde inductiekookplaat gaat zo'n vijftien jaar mee. Vanaf 2050 is het daarnaast niet meer mogelijk om op gas te koken.

Kan ik elke pan op inductie gebruiken?

Nee, je pan moet magnetisch materiaal bevatten om op een inductiekookplaat te werken. Als deze geen magnetisch materiaal bevat, wordt er geen contact gemaakt en verwarmt de kookzone niet.

Het is daarnaast ook belangrijk dat de pan geen krom getrokken bodem heeft. Als de bodem niet plat is, wordt de warmte niet goed geleid en worden je gerechten niet gelijkmatig gaar. Heb je pannen die geschikt zijn voor gebruik op een inductiekookplaat maar hebben ze een kromme bodem, dan is het toch beter deze te vervangen.

hero illustration

Hoe testen we kookplaten?

Om de beste kookplaat te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kookplaat-test hebben we 1147 kookplaten geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze kookplaat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze kookplaat-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne kookplaat-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte kookplaat in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1147 kookplaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste kookplaten op een rijtje

1. Excellent Electrics Rechthoek wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Excellent Electrics Rechthoek wit

 • list plusHet voordeel van deze kookplaat is dat hij vrij snel warm wordt.
 • list plusDeze kookplaat past in de meeste vuilnisbakken.
 • list plusOok is deze kookplaat licht van gewicht.

Nadelen Excellent Electrics Rechthoek wit

 • list plusDeze kookplaat is niet erg heet.
 • list plusDeze kookplaat is gevoelig voor roest.
 • list plusDeze kookplaat heeft weinig vermogen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

De Excellent Electrics Rechthoek wit is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een draagbaar kooktoestel. Met twee kookzones en een vermogen van 1000W per kookzone, kun je met twee pannen tegelijk koken. De bediening is eenvoudig met de draaiknoppen en het is voorzien van een thermische beveiliging. De afmetingen zijn 48cm breed, 27cm diep en 4cm hoog. Het gewicht is 2,6 kg. De kookzones zijn gemaakt van gietijzer en de behuizing is van metaal. Kortom, de Excellent Electrics Rechthoek wit is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kookplaat met veel vermogen en een eenvoudige bediening.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2. Medion MD 17595 Vrijstaande inductie zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Slim koken met inductie Van deze 2000 Watt inductiekookplaat heb je veel voordeel. Je bespaart tijd, omdat je sneller kan koken. Temperaturen tot 240 ° C zijn instelbaar dus in no time op temperatuur. Door de geringe afmetingen heb je in iedere situatie wel de ruimte voor deze handige hulp in de keuken. Veilig in gebruik Dankzij de inductietechnologie komt alle hitte rechtstreeks in de bodem van de pan terecht. Het oppervlak om de pan heen blijft koel en etensresten die aanbranden op de plaat worden praktisch onmogelijk! De automatische pan detectie zorgt ervoor dat het verwarmen niet doorgaat en er niets vervelends gebeurt als je vergeet om een kookplaat uit te zetten na het optillen van de pan. Slimme programma's Dankzij 8 slimme sneltoetsen wordt koken makkelijker als ooit tevoren. Veelvoorkomende instellingen zoals frituren of water koken staan razendsnel voor je klaar. Kenmerken: • Vermogen: 2000 Watt • Snoer met normale stekker • Tiptoets bediening • 1 kookzone • Pan herkenning • 10 temperatuur instellingen • 6 automatische kookprogramma's • Automatische uitschakeling

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 25 mei in huis

Bekijk prijs

3. Steba HK30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Steba HK30

 • list plusDeze keramische kookplaat heeft een snelle opwarmtijd, waardoor je snel aan de slag kunt.
 • list plusEen ander voordeel van deze kookplaat is het gladde oppervlak, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is.
 • list plusEen derde voordeel van deze kookplaat is de aanwezigheid van verschillende kookzones, waardoor je meerdere pannen tegelijkertijd kunt gebruiken.

Nadelen Steba HK30

 • list plusDe kookplaat heeft geen ingebouwde timer, waardoor je zelf de kooktijd in de gaten moet houden.
 • list plusEen ander nadeel van deze kookplaat is het ontbreken van een automatische uitschakeling, waardoor je er zelf op moet letten dat je de kookplaat uitzet.
 • list plusEen derde nadeel van deze kookplaat is het ontbreken van een flexibele kookzone, waardoor je beperkt bent in de grootte van de pannen die je kunt gebruiken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

De Steba HK30 is een vrijstaande, keramische kookplaat, waarmee je simpele en heerlijke gerechten op de campingtafel zet. Je bakt gemakkelijk aardappelschijfjes knapperig en goudbruin. Wil je een grote pan soep maken? Dan breid je de kookzone eenvoudig uit van 15 naar 22 centimeter, zodat je meer kookoppervlak creëert en je soep sneller gaar is. Beide zones hebben 7 kookstanden. En mocht je op de plaat morsen, dan maak je hem snel en eenvoudig schoon door een doekje er langs te halen. Je hoeft niet op zoek naar nieuwe pannen, want de Steba kookplaat is geschikt voor elke pan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 mei in huis

Bekijk prijs

4. Beste Kookplaat voor duurzaamheid: Esperanza EKH008 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Esperanza EKH008 zwart

 • list plusDeze inductie kookplaat heeft een mooi design.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze inductie kookplaat is goed.
 • list plusDeze inductie kookplaat is gebruiksvriendelijk.

Nadelen Esperanza EKH008 zwart

 • list plusDe bovenplaat van deze inductie kookplaat had beter volledig van glas kunnen zijn.
 • list plusDe hitte van deze inductie kookplaat gaat aan en uit in plaats van continue, wat soms onhandig kan zijn.
 • list plusDe magneten van deze inductie kookplaat zorgen ervoor dat pannen soms wegglijden, wat gevaarlijk kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Op zoek naar een handige, veilige en energiebesparende kookplaat? Dan is de Esperanza Inductie Kookplaat EKH008 zwart een goede keuze. Met deze kookplaat heb je de mogelijkheid om tegelijkertijd twee pannen te gebruiken, waardoor je sneller en efficiënter kunt koken. Het vermogen per kookzone is 2000 watt, wat meer dan genoeg is voor de meeste gerechten.

Wat deze kookplaat bijzonder maakt is de automatische potdetectie. Dit betekent dat de kookplaat alleen verhit waar de pan staat, wat energiebesparend is en de kans op ongelukken verkleint. Bovendien beschikt de kookplaat over vier speciaal ontworpen kookfuncties, waardoor je kunt frituren, koken, stoofpot bereiden en opwarmen. Dit is handig als je meerdere gerechten tegelijk wilt klaarmaken.

De bediening van deze kookplaat is erg eenvoudig. Met de tiptoetsen kun je de kookplaat gemakkelijk instellen. Daarnaast is het kookoppervlak gemaakt van gepolijst zwart kristalglas, wat er niet alleen mooi uitziet maar ook gemakkelijk schoon te maken is.

De Esperanza Inductie Kookplaat EKH008 zwart is een veilige en energiebesparende kookplaat met handige functies. Ideaal voor op vakantie of als extra kookplaat in de keuken. Het enige nadeel is dat de kookplaat maar twee kookzones heeft, dus als je meer pannen wilt gebruiken moet je uitwijken naar een andere kookplaat.

Al met al is de Esperanza Inductie Kookplaat EKH008 zwart een goede keuze voor wie veilig, efficiënt en gemakkelijk wilt koken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. ETNA KGV158 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA KGV158 wit

 • list plusDeze gaskookplaat heeft een vlamuit gasuit beveiliging, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het koken.
 • list plusDe knoppen van deze gaskookplaat zijn soepel en gemakkelijk te bedienen, wat het kookproces vergemakkelijkt.
 • list plusDeze gaskookplaat is makkelijk schoon te maken, wat zorgt voor een hygiënische keuken.

Nadelen ETNA KGV158 wit

 • list plusDe panhouders van deze gaskookplaat zijn glad, waardoor oude pannen kunnen wegglijden tijdens het koken.
 • list plusDeze gaskookplaat is beperkt in mogelijkheden, wat logisch is gezien de prijs.
 • list plusDeze gaskookplaat heeft niet het mooiste uiterlijk, wat voor sommige consumenten belangrijk kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.6

Je staat bij de Etna KGV158WIT nooit meer te stoeien met lucifers of een aansteker om het vuur te ontsteken. Door de elektronische vonkontsteking is 1 draai aan de knop voldoende om de gaspit aan te zetten. Deze vrijstaande gaskookplaat heeft 4 branders waarvan 2 normaalbranders, 1 sudderbrander en 1 sterkbrander. Zo kook je een oer-Hollandse maaltijd aardappels, vlees en groenten in 4 pannen tegelijkertijd. Mocht de vlam tijdens het koken doven, dan wordt de gastoevoer door de vlambeveiliging automatisch afgesloten.Wordt geleverd zonder gasslang, tape en verloopstuk. Bestel deze erbij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Steba IK 55 Zwart, Zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

De Steba IK55 is een geweldige keramische kookplaat met een plat ontwerp en is slechts 7 cm hoog. Het zilveren frame geeft het een stijlvolle uitstraling die zeker de aandacht trekt in elke keuken. De kookplaat heeft een vermogeninstelling van 200-2000 watt, temperatuurregeling van 60-240°C en een timer tot 180 minuten, wat het perfect maakt voor elk type koken. Het glaskeramische oppervlak zorgt voor een gemakkelijke reiniging, wat geweldig is voor degenen onder ons die niet graag schoonmaken. De bediening is eenvoudig dankzij de draaiknop, wat betekent dat je de kookplaat gemakkelijk kunt bedienen.

Wat deze kookplaat echt geweldig maakt, is dat het mobiel is en ook voor op de camping gebruikt kan worden. De kookplaat heeft antislipvoeten, zodat deze stevig blijft staan tijdens het koken. Het heeft ook een automatische panherkenning en schakelt uit wanneer er geen pan op de plaat staat, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over ongelukken tijdens het koken.

Als je tijdens het koken gemorst hebt, is dat geen probleem. De glazen plaat is gemakkelijk schoon te maken met een doek. De Steba IK55 is geweldig voor het koken van een heerlijke maaltijd, maar ook voor het opwarmen van je favoriete voedsel. Het is een geweldig apparaat dat elk huishouden zou moeten hebben.

Mijn persoonlijke mening over deze kookplaat is dat het een geweldig apparaat is dat perfect is voor mensen die weinig ruimte hebben en op zoek zijn naar een mobiele kookplaat. Het heeft een geweldige uitstraling, is gemakkelijk schoon te maken en heeft veel geweldige functies die het koken gemakkelijker maken. Het enige nadeel is dat het maar één kookzone heeft, maar dat is begrijpelijk gezien de grootte van de kookplaat. Al met al is de Steba IK55 een geweldig apparaat dat ik ten zeerste aanbeveel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Domo DO333IP zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De Domo DO333IP vrijstaande inductiekookplaat heeft 2 kookzones. Op deze kookzones maak jij zonder veel ruimte te gebruiken de lekkerste gerechten klaar. De kookplaat is handig voor op de camping of in een compacte keuken. Je kookt in een handomdraai een simpele pasta, truffelrisotto of een pan chili con carne. De kookplaat heeft twee kookzones met een diameter van 20 centimeter en verwarmt je pannen tot 240°C. Stel de tijd in op de timer van de kookplaat voor een perfect gekookt eitje.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Tomado TIH6001B Inbouw inductiekookplaat 1 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

De Tomado TIH6001B Inbouw inductiekookplaat is een fantastische keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare kookplaat. Met vier kookzones en negen standen per zone, heb je alle flexibiliteit die je nodig hebt om de lekkerste gerechten te bereiden. De kookplaat heeft ook een boostfunctie, ideaal als je snel een gerecht wil opwarmen. De centrale tiptoetsbediening maakt het eenvoudig om de kooktijd en standen in te stellen. De kookplaat is bovendien veilig in gebruik dankzij het kinderslot en de restwarmte indicatie.

De randloze vormgeving van de kookplaat is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Het digitale LED display is duidelijk en overzichtelijk, en de automatische panherkenning zorgt ervoor dat alleen de pan wordt verwarmd en niet het hele keramisch oppervlak. Het is wel belangrijk om pannen te gebruiken die geschikt zijn voor inductie, anders werkt de kookplaat niet optimaal.

De inbouw inductiekookplaat heeft een 1 fase plug & play functie, waardoor je geen aanpassing in de meterkast hoeft te doen. De timerfunctie en kookwekker zijn handige extra's, en de restwarmte indicatie en boostfunctie maken het koken nog eenvoudiger. De kookplaat is bovendien snel afgekoeld, waardoor het oppervlak veilig aangeraakt kan worden.

Al met al is de Tomado TIH6001B Inbouw inductiekookplaat een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare, flexibele en veilige kookplaat. Het enige nadeel is dat je wel even moet investeren in geschikte pannen. Maar zodra je die hebt, kun je met deze kookplaat de sterren van de hemel koken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Domo DO332IP zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

De Domo DO332IP vrijstaande inductiekookplaat heeft één kookzone en is 29 centimeter breed. Door het compacte formaat is de kookplaat praktisch voor op de camping of in een kleine keuken. Met de schuifregelaar kies je 1 van de 8 vermogensinstellingen. Zo warm je in een handomdraai een pan groentesoep of een blik knakworsten op. De kookzone heeft een diameter van 20 centimeter en verwarmt je pannen tot 240°C. Gebruik de timer om jouw spaghetti of pasta precies al dente te koken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Inventum IKI3008 Inbouw inductie kookplaat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

De Inventum IKI3008 is een inductie kookplaat met 2 kookzones. Handig, als je alleen woont en een kleine keuken hebt. Elke kookzone heeft 9 kookstanden. De laagste kookstand gebruik je om bijvoorbeeld pompoensoep zacht te laten pruttelen. Wil jij snel een pan water aan de kook brengen voor soep of pasta? Gebruik dan de boostfunctie. Zet de timer aan wanneer je druk bezig bent. Zo weet je zeker dat je zachtgekookte eitje niet te lang op staat. De kookplaat heeft een normale 2 polige stekker. Handig, want zo stap je gemakkelijk over van gas naar inductie in je keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kookplaten. Er zijn namelijk 1147 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!