Bestenu

Beste inductie kookplaten - dec. 2022

Met meer dan 224 inductie kookplaten op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste inductie kookplaten in een handige lijst
01Score: 9.6
Medion MD 15324
Medion MD 15324
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.4
Inventum VKI6010ZIL
Inventum VKI6010ZIL
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
Inventum VKI3010ZWA
Inventum VKI3010ZWA
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.8
KitchenBrothers Inductie Kookplaat
KitchenBrothers Inductie Kookplaat
Ga naar laagste prjis
05Score: 8
Inventum VKI6010ZWA
Inventum VKI6010ZWA
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.8
Inventum KI120T
Inventum KI120T
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.7
Esperanza EKH005 Krakatau – Inductie Kookplaat
Esperanza EKH005 Krakatau – Inductie Kookplaat
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.6
Tomado TIH5501B
Tomado TIH5501B
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.3
Severin KP 1071
Severin KP 1071
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
PRIMO PR300IKP Dubbele Inductiekookplaat
PRIMO PR300IKP Dubbele Inductiekookplaat
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Inductie Kookplaat Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Je bent op zoek naar een nieuwe kookplaat en je oog is gevallen op een inductiekookplaat, maar waar let je op bij aankoop van zo'n kookplaat? Dat lees in de onderstaande koopgids.

Wat voor soort kookplaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten kookplaten verkrijgbaar. De meest bekende is natuurlijk de gaskookplaat: deze kennen we allemaal wel. Met een gaskookplaat kook je op vuur en stel je de vlam hoger of lager in, waardoor de temperatuur stijgt of daalt. Koken op gas mag dan misschien de meest voordelige manier zijn, maar het is niet de meest precieze manier van koken.

Daarnaast is het koken op gas niet de veiligste manier. De kookplaat blijft erg lang warm waardoor je je snel verbrandt. Denk ook aan het gas zelf: als je dit open laat staan, zijn de mogelijk gevolgen niet te overzien. Gas is bovendien niet onuitputbaar: daarom is het na 2050 onmogelijk een gaskookplaat aan te houden.

Behalve gaskookplaten zijn er ook elektrische kookplaten. Deze zijn onder te verdelen in twee soorten: keramische kookplaten en inductiekookplaten. Ze zien er bijna hetzelfde uit, maar werken op een heel andere manier.

Een goede keramische kookplaat is een kookplaat van glas die ringen in of onder het glas heeft. Deze worden door middel van stroom verhit waardoor de kookplaat heet wordt. De kookzones worden langzaam warm, en koelen langzaam af, waardoor je voorzichtig moet zijn na het koken: de kookplaat blijftlang warm.

Een inductiekookplaat is ook een kookplaat van glas, maar deze werkt met magnetisme. Zodra de pan contact maakt met de magnetische velden in de kookzone van de plaat, wordt de pan verwarmt. Hierdoor wordt alleen de kookzone verwarmt als deze contact met de pan, de omgeving eromheen wordt niet warm. Hierdoor is inductie koken erg veilig.

Daarnaast wordt de kookzone niet alleen snel warm, maar koelt ook erg snel weer af. Dit draagt ook bij aan de veiligheid ervan. Inductiekookplaten hebben meestal ook veel standen en automatische programma's waardoor je erg precies kookt. Daarnaast zijn de kookzones vaak ook flexibel waardoor je met extra grote pannen en braadsledes kookt.

Let wel op dat niet alle pannen op inductiekookplaten werken: de pan moet magnetisch materiaal bevatten om te kunnen verhitten. Dit is eenvoudig te testen door een magneet tegen de bodem van de pan aan te houden. Blijft deze plakken. dan is de pan geschikt voor een inductiekookplaat. Een goede inductie-pannenset is inmiddels niet duur meer.

Wat is de veiligste kookplaat?

Koken op een inductiekookplaat is de veiligstemanier van koken. Hij warmt niet alleen snel op, maar koelt enorm snel af waardoor je je minder gemakkelijk verbrand. Er komen geen vlammen of gas aan te pas en de kookplaat wordt alleen warm als deze contact maakt met magnetische velden. Daarmee is de inductie kookplaat ook veilig voor kleine kinderhandjes.

Hoe gebruik je een inductiekookplaat?

Hoe je een inductiekookplaat gebruikt, hangt af van het merk en het model. De meeste inductiekookplaten hebben automatische programma's waarbij je het gerecht kiest en de kookplaat kiest vervolgens de juiste temperatuur. Als er geen automatische programma's zijn, dan zijn er verschillende standen.

Denk bijvoorbeeld aan standen 1 tot 9. Hierbij is 9 de heetste stand en nummer 1 de minst hete. Dit zorgt ervoor dat je heel precies kookt. Vergeleken met een gaskookplaat is dit wel erg wennen, maar oefening baart in dit geval echt kunst. De meeste mensen die een inductiekookplaat hebben willen niet anders meer.

Let wel op dat je de juiste pannen gebruikt. Als deze geen magnetisch materiaal bevatten, zullen ze niet op je inductiekookplaat werken. Dit test je eenvoudig door een magneet tegen de bodem aan te houden: blijft deze plakken, dan is je pan geschikt voor inductie. Als deze niet blijft plakken, dan is hij niet geschikt en gebruik je een andere pan.

Welke pannen gebruik ik op een inductiekookplaat?

Een pan die geschikt is voor een inductiekookplaat, moet magnetisch materiaal bevatten. Als deze geen magnetisch materiaal bevat, zal de kookzone op de kookplaat niet opwarmen. Dit test je door een magneet tegen de bodem van de pan aan te houden. Blijft deze plakken, dan is de pan geschikt voor het koken op inductie.

Heb je pannen die geschikt zijn voor op inductie, maar zijn de bodems krom getrokken? Dan is het tijd voor vervanging. Pannen met een kromme bodem geleiden de warmte niet goed, waardoor je je gerechten niet goed gaar krijgt. Gelukkig zijn goede inductiepannen tegenwoordig niet duurder dan de standaard pannen.

Hoe lang gaat een inductiekookplaat mee?

Een inductiekookplaat gaat gemiddeld tien tot vijftien jaar mee. Hoe lang een inductiekookplaat echter precies mee gaat, hangt niet alleen af van het merk en het model, maar ook van het onderhoud. Maak de inductiekookplaat na elk gebruik schoon. Kijk uit met suiker: suiker kan diepe krassen veroorzaken.

Hoe maak ik een inductiekookplaat schoon?

Een inductiekookplaat is gemaakt van glas en is heel eenvoudig schoon te maken. Zorg ervoor dat je hem na gebruik af neemt met een vochtige doek, zodat etensresten geen kans krijgen om aan te koeken. Gebruik eventueel een glasreiniger of een speciaal product voor inductiekookplaten.

Een inductiekookplaat koelt snel af na gebruik, maar wees toch altijd voorzichtig; het oppervlak kan nog warm zijn.

Hoe herken je een inductiekookplaat?

Een inductiekookplaat is gemaakt van zwart glas en wordt pas warm als de pan contact maakt met de kookzone: de warmte is niet waar te nemen. Een keramische kookplaat lijkt op een inductiekookplaat, maar deze heeft rode, ronde ringen als de kookzone heet is. Dit heeft een inductiekookplaat niet.

Wat is het verschil tussen een keramische- en een inductiekookplaat?

Een keramische kookplaat en een inductiekookplaat lijken erg op elkaar. Het zijn beide elektrische kookplaten en ze zijn allebei van glas gemaakt. Het grootste verschil is de manier waarop ze verhitten. Een keramische kookplaat doet dit door de gloeispiralen in of onder de kookplaat op te warmen. Deze gaan gloeien waardoor je ziet dat ze warm zijn.

Het duurt vrij lang voordat een keramische kookplaat warm is, en het duurt tevens lang voordat deze weer is afgekoeld. Hierdoor is voorzichtigheid geboden na het koken.

Een inductie kookplaat werkt met magnetische velden. De kookzone wordt pas warm als deze contact maakt met de bodem van een pan, maar let op: je pan moet magnetisch materiaal bevatten anders werkt hij niet op een inductiekookplaat. De kookzones op inductiekookplaten worden erg snel warm en koelen erg snel weer af waardoor dit een erg veilige manier van koken is.

Hoeveel energie verbruikt een inductiekookplaat?

Koken op inductie is de zuinigste manier van elektrisch koken: je verbruikt ongeveer 175 kWh per jaar.

Koken op inductie is dus niet alleen één van de veiligste manieren, maar ook één van de meest efficiënte manieren. Doordat de kookzone alleen warm wordt als er contact wordt gemaakt met de pan, gaat er geen warmte verloren.

De vlammen van een gaspit bijvoorbeeld, zijn niet altijd even efficiënt. Hetzelfde geldt voor een keramische kookplaat: er gaat hitte verloren als de pan er niet goed staat.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische inductie kookplaat ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de speurtocht naar de beste inductie kookplaat ook!
Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over inductie kookplaten, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle inductie kookplaten die te koop zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke inductie kookplaten het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van inductie kookplaten stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste inductie kookplaten in een makkelijke lijst

1 - Medion MD 15324

Loading..
Ga naar laagste prjis

Snel, veilig en betaalbaar De vele voordelen van inductie zijn bij de meeste mensen inmiddels wel bekend. De kookplaat is razendsnel heet, maar koelt ook bijna net zo snel weer af. Ook gebruik je daarbij betrekkelijk weinig energie. Met de dubbele kookplaat van Medion breng je deze voordelen overal met je mee naartoe, meer als een normaal stopcontact en een vlak oppervlak heb je namelijk niet meer nodig! Hier bespaar je dubbel Met de dubbele inductiekookplaat van MEDION bespaar je dubbel. Je bespaart tijd omdat je eten sneller dan ooit wordt gekookt. Temperaturen tot 240 graden kunnen worden ingesteld en zorgen ook voor het pittig aanbraden van heerlijke biefstukken. Bovendien verbruiken de kookplaten extreem weinig energie dankzij de korte bedrijfstijden Comfortabeler dan ooit tevoren Met krachtige 3.500 watt kook je je eten sneller dan ooit tevoren. De warmte wordt direct in de bodem van je potten en pannen geleid en verwarmt zo het voedsel direct. Daardoor kun je de temperatuur zeer comfortabel regelen, verbranden en oververhitten behoren tot het verleden. Koele kookplaten Dankzij de inductietechniek wordt de benodigde warmte-energie direct naar de onderkant van je potten en pannen overgebracht. De kookplaten blijven koel en worden slechts licht verwarmd door de afvalwarmte - je verbranden op de platen is praktisch onmogelijk! De automatische potdetectie zorgt ervoor dat er niets gebeurt als je de plaat na het koken vergeet uit te schakelen. - Vermogen: 3500W - 10 vermogensniveaus links en 8 vermogensniveaus rechts instelbaar - 10 temperatuur instellingen - Temperatuur: 60-240 ° C - Timer: 0-180 Min. - LED Display - Touch bedieningspaneel - Indicatielampjes - Automatische pan detectie - beveiliging tegen oververhitting - Automatische uitschakeling

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Inventum VKI6010ZIL

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Inventum VKI6010ZIL is een vrijstaande inductie kookplaat met 4 kookzones. Je plaatst de kookplaat dus waar je wilt, en je bent niet gebonden aan een vaste plek in je keukenblad. Met de tiptoetsen kies je snel het juiste vermogen voor de kookzone. Je hebt keuze uit 9 verschillende standen, zodat je zelf kiest hoe snel het eten verhit. De zones herkennen wanneer de pan op de plaat staan, zodat je niet onnodig energie verbruikt als je de pan van de plaat haalt. De Inventum kookplaat werkt op een normale stekker. Handig, want hierdoor heb je nog meer vrijheid waar je 'm plaatst.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Inventum VKI3010ZWA

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Inventum VKI3010ZWA is een vrijstaande inductie kookplaat met 2 kookzones. Plaats je pan op de achterste kookzone en verwarm alvast je pan met water. Op de voorste kookzone roerbak je alvast je groenten en kip. Je hebt de beschikking over 10 kookstanden, zodat je zelf de gewenste temperatuur kiest voor je gerecht. Is je zelfgemaakte saus al klaar, maar wacht je nog op de pasta? Zet de kookzone op de laagste stand om je gerecht warm te houden. De kookplaat is aan te sluiten op een gewoon stopcontact en hierdoor vrij te plaatsen in je woning. Dit maakt het apparaat geschikt voor kleine keukens.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - KitchenBrothers Inductie Kookplaat

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de KitchenBrothers vrijstaande 2-pits inductiekookplaat heb je in no time je lievelingseten op tafel. Perfect voor elk gerecht door de 8 tot 10 verschillende hittestanden van 60 - 240℃. Geschikt voor inductiepannen met een diameter van 12 -26 cm. De kookplaat is uitgerust met een touchpad met kinderslot, een ingebouwde timer en is beveiligd tegen oververhitting. Met een grootte van slechts 58,00 x 36,00 x 6,80 cm en een gewicht van 4,70 kg is de kookplaat makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Maak het oppervlak van zwart kristalglas binnen een handomdraai schoon. Kook lekker én energiezuinig met de KitchenBrothers inductiekookplaat. KitchenBrothers Inductieplaat - 2-pits ✔ Beveiligd tegen oververhitting ✔ Met timer en kinderslot ✔ Makkelijk op te bergen ✔ Panherkenning ✔ Krasbestendig ✔ Lichtgewicht ✔ 8-10 standen ✔ 60- 240 ℃ ✔ Touchpad 1500W - 2000W (2-pits) De KitchenBrothers inductiekookplaat heeft 2 kookzones. De linkerzone heeft 10 standen en de rechterzone heeft 8 standen. Pas de temperatuur links aan van 60℃ tot 240℃ en rechts van 0℃ tot 200℃. Het wattage van de linkerzone gaat van 300-2000W en rechts van 300-1500W. Daarnaast heeft de kookplaat een hitte-efficiëntie van 93%. Zo kun je lekker uitgebreid, maar tóch energiezuinig koken. Inductiepannen van 12-26 cm Op de KitchenBrothers inductiekookplaat kun je pannen met een diameter van 12-26 cm gebruiken. Geschikte pannen zijn: inductiepannen, gietijzeren pannen en pannen met een magnetische basis. Pannen van roestvrij staal, aluminium, koper zonder magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk zijn niet geschikt voor de kookplaat. De inductiekookplaat kan detecteren of er een pan de verkeerde grootte of het verkeerde materiaal heeft. In dat geval schakelt hij binnen 60 seconden automatisch uit. Touchpad met kinderslot De inductiekookplaat is makkelijk te bedienen met het touchpad. Zo stel je in een handomdraai de temperatuur of de timer in. Bovendien heeft de kookplaat een knop waarmee je hem direct kan vergrendelen. Zo houd je nieuwsgierige kinderen op afstand. En druk je niet per ongeluk knoppen in tijdens het koken. Ingebouwde timer Let je even niet goed op, is je eten aangebrand. Niet met de inductiekookplaat van KitchenBrothers. Met de ingebouwde timer houd je precies bij hoe lang je eten op het vuur staat. Je kan de timer instellen van 1 minuut tot 3 uur. Is de timer afgelopen, dan gaat de inductiekookplaat automatisch uit. Zo kook je nog meer ontspannen. Beveiligd tegen oververhitting Door het de ventilatieopeningen en het ingebouwde ventilatiesysteem koelt de inductiekookplaat snel af. Heb je de kookplaat langer dan 2 uur niet gebruikt? Dan schakelt hij automatisch uit. Ook is de kookplaat beveiligd tegen oververhitting. Wordt de kookplaat intern warmer dan 280℃, dan schakelt hij ook automatisch uit. Laat de kookplaat even afkoelen en hij is weer prima te gebruiken. Compact en lichtgewicht Met een grootte van 58,00 x 36,00 x 6,80 cm is de inductiekookplaat erg compact. Daarnaast weegt hij maar 4,7 kg. Je kan hem dus makkelijk verplaatsen en opbergen. Perfect voor kleine appartementen of studio’s. Het oppervlak van zwart kristalglas is krasbestendig en makkelijk schoon te maken. Laat de kookplaat wel goed afkoelen voordat je hem schoonmaakt, verplaatst of opbergt. CE-markering Met de LifeGoods Kookplaat maak je zonder problemen de lekkerste gerechten. Het product heeft namelijk een CE-markering. Dit betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid en prestatie. Het product is dus helemaal veilig in gebruik. Specificaties: ▶ Merk: KitchenBrothers ▶ Inhoud: 1x Inductiekookplaat - 2-pits, 1x Handleiding ▶ Afmeting: 58,00 x 36,00 x 6,80 cm ▶ Gewicht: 4,7 kg ▶ Kleur: Zwart ▶ Materiaal: Zwart kristalglas, plastic ▶ Type kookplaat: Inductie ▶ Aantal kookzones: 2 ▶ Bediening: Touchpad ▶ Plaatsing kookplaat: vrijstaand ▶ Snoerlengte: 1,5 m ▶ Veiligheidsklasse stekker: 2 ▶ Wattage: 300-2000W ▶ Voltage: 220-240V ▶ Frequentie: 50/60Hz ▶ Max. stroomsterkte: 15A ▶ Aantal kookstanden linkerzone: 10 - 60, 80, 100 ,120, 140, 160, 180, 200, 220, 240℃ ▶ Aantal wattagestanden linkerzone: 10 - 300, 500, 600, 800, 1000, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000 ▶ Aantal kookstanden rechterzone: 10 - 60, 80, 100 ,120, 140, 160, 180, 200℃ ▶ Aantal wattagestanden rechterzone: 10 - 200, 400, 600, 800, 1000, 1200, 1400, 1500 ▶ Geschikt voor: Pannen met een diameter van 12-26 cm, inductiepannen, pannen met een magnetische bodem, gietijzeren pannen. ▶ Niet geschikt voor: puur roestvrij staal, aluminium of koper zonder een magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk op de inductiekookplaat. ▶ Kinderslot: Ja ▶ Beveiliging tegen oververhitting: Ja ▶ Ingebouwde timer: Ja ▶ Panherkenning: Ja ▶ Pangrootteherkenning: Ja ℹHet oppervlak van de inductiekookplaat blijft nog een geruime tijd heet nadat de inductie kookplaat uitgeschakeld is. Let op dat niemand de hete onderdelen aanraakt als hij nog warm is. ℹ Plaats GEEN kookgerei gemaakt van puur roestvrij staal, aluminium of koper zonder een magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk op de inductiekookplaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Inventum VKI6010ZWA

Loading..
Ga naar laagste prjis

De inventum VKI6010ZWA inductiekookplaat werkt met een normale 2-polige stekker. Je plaatst hem overal, zolang er een stopcontact in de buurt is. Alle 4 de kookzones beschikken over een boostfunctie. Door te boosten verwarm je met vol vermogen en breng je die pan met water extra snel aan de kook. Panherkenning in de kookplaat zorgt ervoor dat hij nooit onnodig aanstaat en energie verbruikt. Als jij de pan van de kookplaat afhaalt, schakelt die kookzone uit. Kook jij graag op de minuut nauwkeurig? Selecteer dan de timer en de kookzone schakelt uit, zodra de pan met spaghetti 8 minuten heeft gekookt. Een extra hulpmiddel, zodat je net als de Italianen al dente pasta serveert.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Inventum KI120T

Loading..
Ga naar laagste prjis

Heb je een kleine keuken? Geen probleem. De Inventum KI120T 1 pits inductie kookplaat past overal. Geschikt voor het maken van eenpansgerechten in pannen met een maximale diameter van 20 cm. De kookplaat heeft 10 temperatuurstanden en dankzij de warmhoudfunctie blijft je gerecht na het koken nog even lekker warm. Staat er geen pan meer op? Dan schakelt de kookplaat deze pit uit. Dit is wel zo veilig. Ook veilig is het kinderslot dat ervoor zorgt dat je de kookplaat niet per ongeluk aanzet.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Esperanza EKH005 Krakatau – Inductie Kookplaat

Loading..
Ga naar laagste prjis

Gaat u binnenkort op vakantie? Of zou u wel een extra kookplaat naast uw huidige fornuis kunnen gebruiken? Dan is de Esperanza Krakatau echt wat voor u. Doormiddel van de vijf speciale kookstanden is deze kookplaat voor alles te gebruiken. Energie en kooktijd besparen De Esperanza KRAKATAU Inductiekookplaat is geweldig om energie en kooktijd te besparen. De kookplaat verwarmt alleen de bodem van de pan en het gebied waar het gebruikt wordt. 50% kooktijdwinst t.o.v. een elektrische kookplaat Eén druk op de knop Dankzij de speciaal ontworpen functies kunt u het kookproces en de temperatuur selecteren met slechts één druk op de knop. Wilt u water koken, soep maken, rijst koken en nog veel meer? Gemakkelijk met de Esperanza Krakatau Inductiekookplaat. Vijf speciale kookstanden De Esperanza Krakatau inductiekookplaat beschikt over vijf verschillende kookstanden; frituren, koken, water, stoofpot en opwarmen. Met deze vijf verschillende kookstanden kunt u elk gerecht maken voor welke gelegenheid dan ook. Veilig Met deze kookplaat kunt u op een veilige manier veel gerechten klaarmaken. Het kookoppervlak is een ongepolijste zwarte keramische plaat van 12-20 cm. Ook beschikt de kookplaat over automatische panherkenning, de kookplaat schakelt automatisch uit indien de pan niet geschikt is. Daarnaast is er ook een timer met een uitschakelsignaal en -geluid op de kookplaat. Op het display is een met daarop het vermogen, de temperatuur en de tijd. Specificaties Stroomvoorziening: 230 V, 50 Hz Vermogen: 2000 W Kookoppervlak: ongepolijste zwarte keramische plaat 12-20 cm Automatische panherkenning (automatische inschakeling indien de pan niet geschikt is) 80°C - 270°C instelbaar 5 speciaal ontworpen kookfuncties Bedieningspaneel met groot display Timer met uitschakelsignaal en -geluid Weergave van vermogen, temperatuur en tijd Uitwendige afmetingen: 36 x 28 x 7 [cm]

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Tomado TIH5501B

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze 1-fase inductiekookplaat TIH5501B van Tomado kan je direct aan de slag! Koken op inductie wordt steeds populairder en met deze kookplaat wordt het je extra makkelijk gemaakt. De kookplaat heeft 4 kookzones met elk 9 kookstanden. Stel met de eenvoudige touch bediening een stand in en zet de kookwekker aan. De kookplaat heeft een boostfunctie zodat je extra snel een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te stoppen en koken maar! Productvoordelen van de Tomado TIH5501B: ✔ 1- fase plug & play ✔ Geschikt voor pannen met een diameter van 15 tot 20 cm ✔ Boostfunctie voor extra snelheid ✔ Restwarmte indicatie ✔ 10 kookstanden ✔ Geschikt voor normale 2-polige stekker ✔ 2 jaar garantie bij Tomado Design en bediening Deze vrijstaande inductie kookplaat is strak afgewerkt in de kleur zwart. Op het oppervlag bevindt zich de tiptoetsbediening per zone. Door op de kookzone-knop te drukken en vervolgens op het plusje of minnetje te drukken, kan je gemakkelijk de kookstand instellen. Plug & Play Bij een kookplaat met een 1-fase plug & play functie heeft de kookplaat een “normale” 2-polige stekker. Dit betekent dat je de kookplaat dus direct kunt aansluiten op een normaal geaard stopcontact. Je hoeft dus voor deze kookplaat aanpassing in de meterkast te doen. Gebruik pannen geschikt voor inductie Pannen die al eerder op een andere kookplaat zijn gebruikt, bijvoorbeeld een gaskookplaat, zijn niet meer geschikt voor een inductie kookplaat. Schaf daarom voor het eerste gebruik een nieuwe pan aan als je geen geschikte pan hebt. De pan moet materialen bevatten die magnetisch zijn. Kookgerei van staal, geëmailleerd staal, gietijzer of roestvrijstaal geven de beste resultaten. De pannen moeten een vlakke bodem hebben en een minimale diameter van 12 cm en een maximale diameter van 20 cm. De pan dient in het midden van kookzone geplaatst worden. Wanneer de pan verwijderd wordt van de kookzone zal de inductie kookplaat direct stoppen met verwarmen. Timerfunctie De kookplaat is uitgerust met een timerfunctie: stel in hoe lang je rijst of pastapennen moeten koken en heb daar geen omkijken meer naar. Ten slotte biedt de kookplaat twee speciale functies die het koken nog makkelijker maken: restwarmte indicatie en een boostfunctie. Kinderslot Het kinderslot voorkomt dat de instellingen van de inductie kookplaat onbedoeld aangepast worden. Het instellen van bijvoorbeeld een hogere stand of andere instellingen is niet mogelijk. Het is alleen mogelijk om de inductie kookplaat uit te schakelen. Boostfunctie Met de boostfunctie kun je gemakkelijk en extra snel je gerecht bereiden, perfect als je een snelle en intense verhitting nodig hebt. De boosterfunctie wordt aangeduid op het bedieningspaneel met de letter P. Restwarmte indicatie De restwarmte indicatie geeft aan dat het glas nog te heet is om aan te raken in het gebied van de kookzone. Als het gebied van de kookzone nog te heet is, verschijnt er een [H] in het display van de betreffende kookzone. Zodra de temperatuur gezakt is, zal de [H] indicatie verdwijnen. Automatische panherkenning Met koken op inductie kun je snel en nauwkeurig de temperatuur instellen, van zachtjes sudderen tot volle warmte. Extra handig aan deze kookplaat is dat deze automatisch de grootte van de pan detecteert, hiermee wordt alleen de pan verwarmt en niet het gehele keramisch oppervlak, dit zorgt ervoor dat je energieverbruik wordt geminimaliseerd. Een ander voordeel is dat binnen enkele seconden de kookplaat afkoelt, waardoor het oppervlak veilig aangeraakt kan worden, wel zo veilig! Gemakkelijk te reinigen Het oppervlak van de kookplaat is helemaal vlak. Voor het schoonmaken altijd de stekker uit het stopcontact verwijderen. Laat de kookzone afkoelen voordat je de inductie kookplaat schoonmaakt. De inductietechnologie verwarmt alleen de pan, niet het kookoppervlak zelf. Dit heeft als gevolg dat het omringende oppervlak koel blijft en dat druppels of spetters gemakkelijk en volledig kunnen worden weggeveegd, met als resultaat een kookplaat die altijd perfect schoon is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Severin KP 1071

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Severin KP1070 is een vrijstaande keramisch glazen inductiekookplaat met een vermogen van 2000 Watt en automatische panherkenning. Ideaal voor onder andere studenten- en ouderenwoningen, bouwketen, kleine kantoren maar ook voor bijvoorbeeld in de schuur/garage voor het bakken van vis omdat je in principe alleen een stopcontact nodig hebt. De KP1070 heeft een temperatuurinstelling van 60 - 240 graden, in 10 standen. Verder heeft de inductie kookplaat een verlichte soft touch display, een 180 minuten timer met signaal en auto shut-off. Dit product heeft ook nog eens 2 jaar garantie! Specificaties: - Diameter kookzone: 22 cm - Vermogen: 2000 Watt - Kinderbeveiliging - Timer - Panherkenning - Type bediening: soft touch - Kleur: zwart - Garantietermijn: 2 jaar Afmetingen en gewicht: - Afmeting (hxbxd):4.2x28x35 cm - Gewicht: 2.1 kg Inhoud verpakking - Kookplaat - Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - PRIMO PR300IKP Dubbele Inductiekookplaat

Loading..
Ga naar laagste prjis

Op zoek naar een compacte kookplaat voor op de camping, voor in de studentenkamer, ... of als volwaardige kookplaat in de keuken? De Primo PR300IKP inductiekookplaat is er uitermate geschikt voor! Vermogen kookzone Dankzij het hoge wattage (1500W + 2000W) en 2 kookoppervlakken met een diameter van 19cm, maak je op een snelle en eenvoudige manier al je gerechten klaar. De inductietechnologie zorgt er voor dat je op een veilige en efficiënte manier je voedsel kan bereiden. De glazen plaat bestaat uit 1 stuk, wat het heel makkelijk maakt in onderhoud. Kenmerken Kookplaat met 2 kookzones Ø 19 cm 3500 W (2000 W + 1500 W) Touchscreen bediening Digitale timer: 3 uur Regelbare thermostaat met 8 standen en boost functie Kinderbeveiliging Automatische veiligheidsuitschakeling Oververhittingsbeveiliging Hoogwaardig keramisch kookoppervlak Eenvoudig te reinigen Afmetingen (l x b x h): 36 x 56,5 x 6,4 cm Over Primo Primo Elektro levert een breed gamma huishoudelektro aan hoogstaande kwaliteit en uiterst competitieve prijzen. Al onze fabrikanten worden grondig gescreend en onze producten worden onderworpen aan grondige kwaliteitseisen, dit samen met een voortdurende productinnovatie en een uitstekende dienst-na-verkoop maakt van PRIMO een merk waarop de consument kan vertrouwen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van inductie kookplaten. Er zijn immers 224 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste