Wat is de beste Inductie kookplaat van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 juni, 2024

Het kopen van een goede Inductie kookplaat is een lastige opdracht. Wat is de beste Inductie kookplaat van 2024? Na het testen van 974 Inductie kookplaten kwam de PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand als beste getest uit onze Inductie kookplaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Inductie kookplaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Inductie kookplaten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Inductie kookplaat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Inductie kookplaten

1Score: 9.9
PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand
Beste inductiekookplaat
PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand
PRIMO
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat
Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat
Aigostar
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Inventum VKI6010ZIL
Inventum VKI6010ZIL
Inventum
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Inventum VKI6010ZWA
Inventum VKI6010ZWA
Inventum
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
KitchenBrothers
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
ETNA KIV12ZIL
ETNA KIV12ZIL
ETNA
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
ETNA KIV164RVS
ETNA KIV164RVS
ETNA
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Tomado TIH5501B Inductiekookplaat Vrijstaand
Tomado TIH5501B Inductiekookplaat Vrijstaand
Tomado
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2
MOA
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
ETNA KIV360WIT
ETNA KIV360WIT
ETNA
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Inductie Kookplaat Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe kookplaat en je oog is gevallen op een inductiekookplaat, maar waar let je op bij aankoop van zo'n kookplaat? Dat lees in de onderstaande koopgids.

Wat voor soort kookplaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten kookplaten verkrijgbaar. De meest bekende is natuurlijk de gaskookplaat: deze kennen we allemaal wel. Met een gaskookplaat kook je op vuur en stel je de vlam hoger of lager in, waardoor de temperatuur stijgt of daalt. Koken op gas mag dan misschien de meest voordelige manier zijn, maar het is niet de meest precieze manier van koken.

Daarnaast is het koken op gas niet de veiligste manier. De kookplaat blijft erg lang warm waardoor je je snel verbrandt. Denk ook aan het gas zelf: als je dit open laat staan, zijn de mogelijk gevolgen niet te overzien. Gas is bovendien niet onuitputbaar: daarom is het na 2050 onmogelijk een gaskookplaat aan te houden.

Behalve gaskookplaten zijn er ook elektrische kookplaten. Deze zijn onder te verdelen in twee soorten: keramische kookplaten en inductiekookplaten. Ze zien er bijna hetzelfde uit, maar werken op een heel andere manier.

Een goede keramische kookplaat is een kookplaat van glas die ringen in of onder het glas heeft. Deze worden door middel van stroom verhit waardoor de kookplaat heet wordt. De kookzones worden langzaam warm, en koelen langzaam af, waardoor je voorzichtig moet zijn na het koken: de kookplaat blijftlang warm.

Een inductiekookplaat is ook een kookplaat van glas, maar deze werkt met magnetisme. Zodra de pan contact maakt met de magnetische velden in de kookzone van de plaat, wordt de pan verwarmt. Hierdoor wordt alleen de kookzone verwarmt als deze contact met de pan, de omgeving eromheen wordt niet warm. Hierdoor is inductie koken erg veilig.

Daarnaast wordt de kookzone niet alleen snel warm, maar koelt ook erg snel weer af. Dit draagt ook bij aan de veiligheid ervan. Inductiekookplaten hebben meestal ook veel standen en automatische programma's waardoor je erg precies kookt. Daarnaast zijn de kookzones vaak ook flexibel waardoor je met extra grote pannen en braadsledes kookt.

Let wel op dat niet alle pannen op inductiekookplaten werken: de pan moet magnetisch materiaal bevatten om te kunnen verhitten. Dit is eenvoudig te testen door een magneet tegen de bodem van de pan aan te houden. Blijft deze plakken. dan is de pan geschikt voor een inductiekookplaat. Een goede inductie-pannenset is inmiddels niet duur meer.

Wat is de veiligste kookplaat?

Koken op een inductiekookplaat is de veiligstemanier van koken. Hij warmt niet alleen snel op, maar koelt enorm snel af waardoor je je minder gemakkelijk verbrand. Er komen geen vlammen of gas aan te pas en de kookplaat wordt alleen warm als deze contact maakt met magnetische velden. Daarmee is de inductie kookplaat ook veilig voor kleine kinderhandjes.

Hoe gebruik je een inductiekookplaat?

Hoe je een inductiekookplaat gebruikt, hangt af van het merk en het model. De meeste inductiekookplaten hebben automatische programma's waarbij je het gerecht kiest en de kookplaat kiest vervolgens de juiste temperatuur. Als er geen automatische programma's zijn, dan zijn er verschillende standen.

Denk bijvoorbeeld aan standen 1 tot 9. Hierbij is 9 de heetste stand en nummer 1 de minst hete. Dit zorgt ervoor dat je heel precies kookt. Vergeleken met een gaskookplaat is dit wel erg wennen, maar oefening baart in dit geval echt kunst. De meeste mensen die een inductiekookplaat hebben willen niet anders meer.

Let wel op dat je de juiste pannen gebruikt. Als deze geen magnetisch materiaal bevatten, zullen ze niet op je inductiekookplaat werken. Dit test je eenvoudig door een magneet tegen de bodem aan te houden: blijft deze plakken, dan is je pan geschikt voor inductie. Als deze niet blijft plakken, dan is hij niet geschikt en gebruik je een andere pan.

Welke pannen gebruik ik op een inductiekookplaat?

Een pan die geschikt is voor een inductiekookplaat, moet magnetisch materiaal bevatten. Als deze geen magnetisch materiaal bevat, zal de kookzone op de kookplaat niet opwarmen. Dit test je door een magneet tegen de bodem van de pan aan te houden. Blijft deze plakken, dan is de pan geschikt voor het koken op inductie.

Heb je pannen die geschikt zijn voor op inductie, maar zijn de bodems krom getrokken? Dan is het tijd voor vervanging. Pannen met een kromme bodem geleiden de warmte niet goed, waardoor je je gerechten niet goed gaar krijgt. Gelukkig zijn goede inductiepannen tegenwoordig niet duurder dan de standaard pannen.

Hoe lang gaat een inductiekookplaat mee?

Een inductiekookplaat gaat gemiddeld tien tot vijftien jaar mee. Hoe lang een inductiekookplaat echter precies mee gaat, hangt niet alleen af van het merk en het model, maar ook van het onderhoud. Maak de inductiekookplaat na elk gebruik schoon. Kijk uit met suiker: suiker kan diepe krassen veroorzaken.

Hoe maak ik een inductiekookplaat schoon?

Een inductiekookplaat is gemaakt van glas en is heel eenvoudig schoon te maken. Zorg ervoor dat je hem na gebruik af neemt met een vochtige doek, zodat etensresten geen kans krijgen om aan te koeken. Gebruik eventueel een glasreiniger of een speciaal product voor inductiekookplaten.

Een inductiekookplaat koelt snel af na gebruik, maar wees toch altijd voorzichtig; het oppervlak kan nog warm zijn.

Hoe herken je een inductiekookplaat?

Een inductiekookplaat is gemaakt van zwart glas en wordt pas warm als de pan contact maakt met de kookzone: de warmte is niet waar te nemen. Een keramische kookplaat lijkt op een inductiekookplaat, maar deze heeft rode, ronde ringen als de kookzone heet is. Dit heeft een inductiekookplaat niet.

Wat is het verschil tussen een keramische- en een inductiekookplaat?

Een keramische kookplaat en een inductiekookplaat lijken erg op elkaar. Het zijn beide elektrische kookplaten en ze zijn allebei van glas gemaakt. Het grootste verschil is de manier waarop ze verhitten. Een keramische kookplaat doet dit door de gloeispiralen in of onder de kookplaat op te warmen. Deze gaan gloeien waardoor je ziet dat ze warm zijn.

Het duurt vrij lang voordat een keramische kookplaat warm is, en het duurt tevens lang voordat deze weer is afgekoeld. Hierdoor is voorzichtigheid geboden na het koken.

Een inductie kookplaat werkt met magnetische velden. De kookzone wordt pas warm als deze contact maakt met de bodem van een pan, maar let op: je pan moet magnetisch materiaal bevatten anders werkt hij niet op een inductiekookplaat. De kookzones op inductiekookplaten worden erg snel warm en koelen erg snel weer af waardoor dit een erg veilige manier van koken is.

Hoeveel energie verbruikt een inductiekookplaat?

Koken op inductie is de zuinigste manier van elektrisch koken: je verbruikt ongeveer 175 kWh per jaar.

Koken op inductie is dus niet alleen één van de veiligste manieren, maar ook één van de meest efficiënte manieren. Doordat de kookzone alleen warm wordt als er contact wordt gemaakt met de pan, gaat er geen warmte verloren.

De vlammen van een gaspit bijvoorbeeld, zijn niet altijd even efficiënt. Hetzelfde geldt voor een keramische kookplaat: er gaat hitte verloren als de pan er niet goed staat.

hero illustration

Hoe testen we Inductie kookplaten?

Om de beste Inductie kookplaat te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Inductie kookplaat-test hebben we 974 Inductie kookplaten vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Inductie kookplaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Inductie kookplaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Inductie kookplaat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Inductie kookplaat in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 974 Inductie kookplaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Inductie kookplaten in een handige lijst

1. Beste inductiekookplaat: PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand

 • list plusMet een vermogen van 3500W en 10 temperatuurstanden per zone biedt deze kookplaat veel mogelijkheden om snel en nauwkeurig te koken.
 • list plusDe aparte bediening voor elke kookzone maakt het mogelijk om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden.
 • list plusDeze kookplaat is eenvoudig te installeren en geschikt voor gebruik op locaties buiten de keuken.

Nadelen PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand

 • list plusBij het aanzetten van een kookoppervlak kan er een piekverbruik zijn, wat voorzichtigheid vereist bij gebruik op de camping.
 • list plusEr is een gleuf in het midden van de kookplaat die vuil kan aantrekken.
 • list plusSlechts één van de twee aan/uit knoppen werkt om de kookplaat aan te zetten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
10
Ik ben dolenthousiast over de PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand! Met een vermogen van 3500W en 10 verschillende temperatuurstanden per zone, is deze inductiekookplaat perfect om snel en nauwkeurig te koken. De twee kookzones hebben een diameter van 18 cm en passen perfect bij potten en pannen van 12-26 cm.

Wat deze kookplaat echt bijzonder maakt, is de aparte bediening voor elke kookzone. Met het touchpad en de draaiknoppen kun je de temperatuur en timer voor elke zone afzonderlijk instellen. Ideaal als je verschillende gerechten tegelijk wilt bereiden. En geen zorgen, met het kinderslot en de oververhittingsbeveiliging kun je veilig koken.

De PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand is super eenvoudig te installeren en kan worden aangesloten op een geaard stopcontact. Dat maakt hem ook handig voor gebruik buiten de keuken, zoals op de camping. 🏕️

Gebruikers zijn razend enthousiast over deze kookplaat. Het water kookt snel en de gerechten zijn sneller klaar dan op een traditioneel elektrisch fornuis. De ingebouwde timer is een handige functie als je meerdere dingen tegelijk wilt doen. En de ruime kookzones zijn perfect voor grotere pannen.

Een gebruiker merkte wel op dat het stroomverbruik hoog is bij het inschakelen van een kookzone, dus wees voorzichtig als je hem op de camping gebruikt. Maar met wat slim energieverbruik is het zeker mogelijk om met twee pannen tegelijk te koken.

De PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand heeft niet alleen een mooi design, maar is ook makkelijk schoon te maken. Het keramische kookoppervlak kan na elke kooksessie eenvoudig gereinigd worden met een zachte doek of spons.

Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn met deze kookplaat, zijn er een paar punten van kritiek. Zo is er een gleuf in het midden van de kookplaat waar vuil in kan komen. En het is een beetje vreemd dat er twee aan/uit knoppen zijn, maar alleen de linker knop werkt om de kookplaat aan te zetten.

Al met al biedt de PRIMO PR303IKP Inductie Kookplaat Vrijstaand veel waar voor je geld. Met zijn krachtige prestaties, gebruiksvriendelijke bediening en handige functies is het een goede keuze voor in de keuken én op de camping. Het enige nadeel is de gleuf in het midden en de iets minder intuïtieve bediening. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare inductiekookplaat met goede prestaties, dan is dit zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat

 • list plusVrijstaand design en gemakkelijk op te bergen
 • list plusTimerfunctie voor automatisch uitschakelen
 • list plusVariabele temperatuurinstellingen en constante warmteverdeling

Nadelen Aigostar Bluefire 30PKZ Elektrische Kookplaat

 • list plusKan lawaaiig zijn door goedkope ventilator

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.86
Functionaliteit
9.12
Gebruiksgemak
9.37
De Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat is mijn nieuwste keukenmaatje. Met zijn slanke design en glanzend zwarte look, ziet deze kookplaat er niet alleen geweldig uit, maar is hij ook super handig en makkelijk op te bergen.

Een van de beste features van deze inductie kookplaat is de timerfunctie, zodat hij automatisch uitschakelt. Super handig als je druk bezig bent in de keuken en niet constant op de tijd wilt letten.

Met 10 power levels en een wattage van 200 tot 2000 Watt, kan ik de temperatuur precies instellen met het touchpanel. Van 60⁰ tot 240⁰ graden, deze kookplaat zorgt voor een constante en gelijkmatige warmteverdeling tijdens het koken.

Veiligheid is ook een topprioriteit voor de Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat. Hij schakelt automatisch uit wanneer de pan van de plaat wordt gehaald en heeft een overhittingsbeveiliging om ongelukken te voorkomen. Daarnaast heeft hij een kinderslot, dus ik hoef me geen zorgen te maken als er kinderen in huis zijn.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en prestaties van deze kookplaat. Een gebruiker merkte op dat hij extreem snel opwarmt en veilig is vergeleken met een traditioneel gasfornuis. Een andere gebruiker waardeert de duidelijke bediening en de nette afwerking.

Er was echter ook een opmerking over het geluidsniveau van de kookplaat. Een gebruiker merkte op dat hij behoorlijk lawaaiig is en dat dit waarschijnlijk komt door een goedkope ventilator. Dit kan een nadeel zijn als je de kookplaat in een stille omgeving wilt gebruiken, zoals in een slaapkamer.

Al met al is de Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat een geweldige keuze voor iedereen die extra kookruimte nodig heeft. Met handige functies, instelbare temperatuur en topveiligheid, biedt deze kookplaat zowel gemak als gemoedsrust tijdens het koken. Hoewel er een opmerking is over het geluidsniveau, wegen de positieve eigenschappen van dit product daar ruimschoots tegenop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Inventum VKI6010ZIL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VKI6010ZIL

 • list plusPlaatsbaar op elke gewenste plek
 • list plusBoostfunctie en automatische panherkenning maken het koken efficiënter
 • list plusGemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek

Nadelen Inventum VKI6010ZIL

 • list plusGeen flexibele kookzones

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
8.75
Gebruiksgemak
9.48
De Inventum VKI6010ZIL is dé inductie kookplaat voor jou! Met 4 kookzones en een vrijstaand design, kan je deze kookplaat overal plaatsen waar je maar wilt. Geen gedoe meer met vaste plekken op je keukenblad. En het beste van alles? Het bedienen van deze kookplaat is een fluitje van een cent dankzij de handige tiptoetsen. Met slechts een paar tikjes stel je het gewenste vermogen voor elke kookzone in. En met 9 verschillende standen, heb jij volledige controle over de snelheid waarmee je gerechten verhit worden.

Wat deze kookplaat echt speciaal maakt, is dat de zones automatisch herkennen wanneer er een pan op staat. Geen verspilling van energie meer wanneer je de pan van de plaat haalt. En het wordt nog beter - deze kookplaat werkt gewoon met een normale stekker, dus je hebt nog meer vrijheid bij het plaatsen ervan.

Maar dat is nog niet alles! De Inventum VKI6010ZIL heeft nog een paar handige extra's voor je in petto. Elke kookzone is uitgerust met een boostfunctie voor extra vermogen wanneer je het nodig hebt. En met de instelbare timer bepaal jij hoelang je wilt koken. Veiligheid staat ook hoog in het vaandel, daarom is deze kookplaat voorzien van een restwarmte indicatie en een toetsenblokkering.

En laten we het schoonmaken niet vergeten! Na het koken veeg je de kookplaat gewoon schoon met een vochtige doek. Geen gedoe meer met hardnekkige vlekken en tijdrovend schoonmaken.

De Inventum VKI6010ZIL is een 1-fase kookplaat, dus je steekt hem gewoon in het stopcontact en je kan direct beginnen met koken. Geen gedoe met aanpassingen in de meterkast. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog eens 5 jaar Inventum garantie bij deze kookplaat. Zo ben jij verzekerd van topkwaliteit en jarenlang zorgeloos kookplezier.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, zijn de technische specificaties en functies van deze kookplaat veelbelovend. De boostfunctie en automatische panherkenning maken het koken efficiënter dan ooit tevoren. En de mogelijkheid om de kookplaat overal te plaatsen is een groot voordeel ten opzichte van inbouwmodellen.

Een klein nadeel van deze kookplaat is dat er geen flexibele kookzones zijn. Je bent dus gebonden aan de standaard grootte van de kookzones. Dit kan wat onhandig zijn bij het gebruik van grote pannen of meerdere pannen tegelijkertijd.

Al met al lijkt de Inventum VKI6010ZIL een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een vrijstaande inductie kookplaat met handige functies zoals boostfunctie, automatische panherkenning en tiptoetsbediening. Het gemak van het kunnen plaatsen van de kookplaat waar je maar wilt, samen met de 5 jaar garantie, maken dit een aantrekkelijke optie voor iedereen die van koken houdt. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

4. Inventum VKI6010ZWA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum VKI6010ZWA

 • list plusEenvoudige bediening met tiptoetsen
 • list plusBoostfunctie en instelbare timer per kookzone
 • list plusVeiligheidsfuncties zoals automatische panherkenning en toetsenblokkering

Nadelen Inventum VKI6010ZWA

 • list plusNiet alle vier de kookzones kunnen tegelijk op vol vermogen worden gebruikt
 • list plusGeluidsniveau vergelijkbaar met een afzuigkap op de laagste stand

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.52
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.01
Ik ben de Inventum VKI6010ZWA, een vrijstaande inductie kookplaat met 4 kookzones en 9 standen per zone. Wat mij bijzonder maakt, is dat ik een 1-fase plug & play kookplaat ben. Dat betekent dat je gewoon mijn stekker in het stopcontact kunt steken en meteen kunt beginnen met koken. Mijn bediening is eenvoudig met behulp van tiptoetsen.

Een handige functie van mij is mijn boostfunctie op de kookzones. Hiermee kun je tijdelijk extra vermogen geven aan een kookzone, perfect voor als je snel iets aan de kook wilt brengen. Daarnaast beschik ik over een instelbare timer per kookzone, zodat je de kooktijd kunt instellen en ik automatisch uitschakel wanneer de tijd verstreken is.

Veiligheid is ook belangrijk voor mij. Ik ben voorzien van automatische panherkenning, wat betekent dat ik automatisch uitschakel als je de pan van de kookzone haalt. Ook heb ik een restwarmte indicatie, zodat je kunt zien of een kookzone nog te heet is om aan te raken. En ik beschik over een toetsenblokkering, zodat je per ongeluk geen instellingen kunt veranderen.

Wat mij echt speciaal maakt, is dat je mij kunt aansluiten op een normaal stopcontact, zonder dat er aanpassingen in de meterkast nodig zijn. Ik verdeel mijn vermogen automatisch over alle kookzones. En niet te vergeten, ik kom met 5 jaar garantie van Inventum, wat betekent dat je op mij kunt vertrouwen.

Uit de reviews blijkt dat gebruikers over het algemeen tevreden zijn met mij. Ze waarderen vooral het feit dat je mij eenvoudig kunt aansluiten op een normaal stopcontact en dat mijn bediening simpel is. Ook het schoonmaken van mij wordt als positief ervaren. De boostfunctie en timer per kookzone worden als handige functies gezien.

Maar er zijn ook een paar beperkingen om rekening mee te houden. Je kunt niet alle vier mijn kookzones tegelijk op vol vermogen gebruiken, omdat het vermogen gelijkmatig verdeeld wordt over de gebruikte pitten. Dit kan een beperking zijn als je grote hoeveelheden wilt koken of een echte amateurkok bent. Ook maak ik een vergelijkbaar geluid als een afzuigkap op de laagste stand.

Al met al ben ik een prima vrijstaande inductie kookplaat met handige functies en een eenvoudige bediening. Ik ben ideaal voor mensen die willen overstappen van gas naar inductie en geen krachtstroom willen aanleggen. Denk er wel aan dat mijn vermogen per kookzone beperkt is, dus beoordeel of dit voldoende is voor jouw kookbehoeften. 😊

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

 • list plusPanherkenning en beveiliging tegen oververhitting voor veilig koken
 • list plusCompact formaat en lichtgewicht, gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • list plusIngebouwde timer en touchpad met kinderslot voor extra gemak

Nadelen KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

 • list plusSchoonmaken kan iets moeilijker zijn vanwege het kunststof randje tussen de twee gedeelten van de glasplaat

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.26
Functionaliteit
8.46
Gebruiksgemak
8.96
Ik ben dol op mijn KeukenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 Pits - 1500W + 2000W - RVS! Deze kookplaat is perfect voor iedereen die een handige en goed functionerende elektrische kookplaat zoekt. Met 10 verschillende hittestanden en een temperatuurbereik van 60 - 240℃, is deze kookplaat ideaal voor elk gerecht.

Een van de beste eigenschappen van deze kookplaat is de panherkenning. Hij kan detecteren of een pan de verkeerde grootte of het verkeerde materiaal heeft en schakelt automatisch uit binnen 60 seconden. Zo voorkomt hij schade aan de kookplaat en zorgt hij voor een veilige kookervaring. Daarnaast is de kookplaat beveiligd tegen oververhitting, wat tijdens het koken extra gemoedsrust biedt.

De KitchenBrothers Inductie Kookplaat is compact, met afmetingen van slechts 58,00 x 36,00 x 6,80 cm en een gewicht van 4,70 kg. Hierdoor is hij gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen, perfect voor kleine appartementen of studio's. Het oppervlak van zwart kristalglas is krasbestendig en eenvoudig schoon te maken.

Wat deze kookplaat onderscheidt van zijn concurrenten, is de ingebouwde timer en het touchpad met kinderslot. De timer stelt je in staat om precies bij te houden hoelang je eten op het vuur staat en schakelt de kookplaat automatisch uit wanneer de tijd verstreken is. Het kinderslot voorkomt dat nieuwsgierige kinderen per ongeluk knoppen indrukken tijdens het koken.

De KitchenBrothers Inductie Kookplaat biedt ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Gebruikers hebben opgemerkt dat grote pannen moeiteloos gebruikt kunnen worden en dat de kookplaat voldoende ruimte biedt voor pannen met een diameter van 12-26 cm. De ventilator produceert weinig geluid en het uiterlijk van de kookplaat wordt als mooi en rustig ervaren.

Hoewel de meeste gebruikers erg tevreden zijn met deze kookplaat, is er één klein nadeeltje genoemd. De glasplaat bestaat uit twee delen, met een kunststof randje tussen de twee kanten. Dit kan het schoonmaken iets minder gemakkelijk maken.

Al met al is de KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 Pits - 1500W + 2000W - RVS een geweldige keuze voor iedereen die een betrouwbare, handige en veilige kookplaat zoekt. Met zijn vele functies en handige specificaties biedt deze kookplaat een geweldige kookervaring. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. ETNA KIV12ZIL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA KIV12ZIL

 • list plusKlein en handig, gemakkelijk verplaatsbaar
 • list plusPanherkenning voor efficiëntere verwarming
 • list plusEigen timer voor elke kookzone

Nadelen ETNA KIV12ZIL

 • list plusGeen boostfunctie
 • list plusOngelijkmatige verdeling van warmte bij sommige pannen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
8.42
Gebruiksgemak
8.33
De ETNA KIV12ZIL is een kleine en handige vrijstaande inductiekookplaat die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Met zijn normale stekker kun je hem overal aansluiten, wat ideaal is voor bijvoorbeeld een studentenkamer of een schuur. Deze kookplaat heeft twee kookzones met elk 8 verschillende standen, variërend van 60˚C tot 220˚C.

Een van de opvallende kenmerken van de ETNA KIV12ZIL is de panherkenning. Hierdoor wordt alleen het oppervlak verwarmd waar de pan de kookplaat raakt, wat zorgt voor een efficiëntere en gelijkmatigere verwarming. Bovendien heeft elke kookzone zijn eigen timer, die je ook als kookwekker kunt gebruiken. Handig als je verschillende gerechten tegelijkertijd wilt bereiden.

Een ander voordeel van deze kookplaat is het virtual pan support design, waarmee je de pannen optimaal kunt positioneren op de kookzone. Dit zorgt voor een stabiele en veilige kookervaring. Daarnaast beschikt de ETNA KIV12ZIL over een kinderslot, zodat ongewenste bediening wordt voorkomen.

Ik ben over het algemeen erg tevreden met de ETNA KIV12ZIL. Ik prijs de 5 jaar garantie die ETNA biedt, evenals het vermogen van 2000 en 1500 watt dat de kookplaat biedt. Het feit dat kleinere diameter pannen geschikt zijn voor deze kookplaat vind ik ook positief.

Het design van de ETNA KIV12ZIL wordt ook gewaardeerd, met het rvs randje in het midden dat een mooie uitstraling geeft. Daarnaast vind ik de bediening eenvoudig en het schoonmaken gemakkelijk.

Er zijn echter ook enkele kritische opmerkingen. Zo merk ik op dat de kookplaat geen boostfunctie heeft, terwijl dit wel in de omschrijving wordt vermeld. Ook merk ik op dat de hitte zich vooral in het midden concentreert, wat bij sommige pannen resulteert in een ongelijkmatige verdeling van de warmte over het hele oppervlak.

Al met al is de ETNA KIV12ZIL een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk product met een mooi design en handige functies. Het vermogen, de panherkenning en de kinderslotfunctie maken dit een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een extra kookplaat. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, wegen de positieve eigenschappen van dit product zwaarder.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. ETNA KIV164RVS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA KIV164RVS

 • list plusGemakkelijk te installeren en direct te gebruiken
 • list plusTimerfunctie voor nauwkeurige controle van de kooktijd
 • list plusVeiligheidsfuncties zoals automatische uitschakeling en kinderslot

Nadelen ETNA KIV164RVS

 • list plusNiet mogelijk om alle 4 de pannen tegelijkertijd op de hoogste stand te zetten

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
8.25
Gebruiksgemak
7.58
Ik ben de ETNA KIV164RVS, een vrijstaande inductiekookplaat die perfect past in elke keuken. Zodra je me in het stopcontact steekt, kan je direct beginnen met koken dankzij mijn eenvoudige plug-and-cook-functie. Met mijn handige timerfunctie kan je precies bepalen wanneer mijn kookzones moeten stoppen met verwarmen, zodat je je helemaal kan focussen op het bereiden van je maaltijd zonder je zorgen te maken over overkoken. En als er toch iets overkookt, schakel ik automatisch uit om ongelukken te voorkomen. Plus, ik heb ook nog een kinderslot, zodat kinderen niet met mijn kookstand kunnen spelen.

Wat mij echt onderscheidt van andere kookplaten is mijn Virtual Pan Support Design. Dit innovatieve ontwerp laat je precies zien waar je de pan moet plaatsen om optimaal gebruik te maken van mijn vermogen. En met mijn automatische panherkenning schakel ik de zone uit als er geen pan op staat, wat energiebesparing oplevert. Ik heb 4 kookzones en je kan mijn vermogen instellen op 9 verschillende standen, zodat je altijd de perfecte temperatuur kan vinden voor elk gerecht.

Een ander voordeel van mij, de ETNA KIV164RVS, is mijn gebruiksgemak. Ik kom met een geaarde stekker, dus je kan me meteen aansluiten en gebruiken. En schoonmaken is ook een eitje, gewoon even afnemen met een vochtige doek en je bent klaar! Veiligheid is ook belangrijk voor mij, met functies zoals restwarmte-indicatie, kookduurbegrenzing en natuurlijk mijn kinderslot.

Uit de reviews blijkt dat gebruikers echt tevreden zijn met mij, de ETNA KIV164RVS. Ze zijn blij met mijn gebruiksgemak, mijn mooie design en de ruimte die ik bied voor pannen. Ze merken ook op dat ik makkelijk schoon te maken ben en dat mijn 9 kookstanden veel mogelijkheden bieden. Een punt van kritiek is dat je niet alle 4 de pannen tegelijkertijd op de hoogste stand kunt zetten, maar laten we eerlijk zijn, wie heeft dat nou echt nodig?

Alles bij elkaar genomen, ben ik de ETNA KIV164RVS, een geweldige toevoeging aan elke keuken. Met mijn moderne design, gebruiksgemak en handige functies zorg ik voor een geweldige kookervaring. Ja, er zijn enkele beperkingen, maar de voordelen wegen zeker op. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en stijlvolle inductiekookplaat, dan moet je zeker mij, de ETNA KIV164RVS, overwegen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Tomado TIH5501B Inductiekookplaat Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tomado TIH5501B Inductiekookplaat Vrijstaand

 • list plusEen plug & play systeem dat zorgt voor eenvoudige aansluiting.
 • list plusEen ruim kookoppervlak met 4 kookzones.
 • list plusHandige functies zoals boostfunctie en timer.

Nadelen Tomado TIH5501B Inductiekookplaat Vrijstaand

 • list plusGeschikte pannen voor inductie zijn nodig.
 • list plusHet kan even wennen zijn om te koken op inductie.

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.53
Functionaliteit
7.67
Gebruiksgemak
7.75
De Tomado TIH5501B - Inductiekookplaat is perfect voor mij! Ik hou van koken op inductie, maar ik heb geen inbouwkeuken. Gelukkig is deze vrijstaande kookplaat de ideale oplossing. Met 4 kookzones en 9 kookstanden per zone heb ik genoeg ruimte en flexibiliteit om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden.

Een van de beste dingen aan de Tomado TIH5501B is het plug & play systeem. Ik kan de kookplaat eenvoudig aansluiten op een gewoon stopcontact zonder gedoe met de meterkast. Geen gedoe, alleen maar koken!

De kookplaat is geschikt voor pannen met een diameter van 15 tot 20 cm en heeft zelfs een boostfunctie, zodat ik mijn gerechten extra snel kan bereiden. En maak je geen zorgen, er is een restwarmte indicatie, dus ik kan altijd veilig koken.

Het strakke zwarte design van de Tomado TIH5501B past perfect in mijn keuken. En de tiptoetsbediening per zone maakt het super gemakkelijk om de gewenste kookstand in te stellen. Gewoon een druk op de knop en plus of min omhoog of omlaag. En als ik nauwkeurig wil timen, is er zelfs een timerfunctie!

Ik ben niet de enige die dol is op de Tomado TIH5501B. Veel gebruikers zijn super tevreden. Ze prijzen het gemak van het aansluiten, de ruimte die de kookplaat biedt en hoe eenvoudig hij schoon te maken is. Plus, de snelle opwarmtijd en de automatische panherkenning zijn enorme pluspunten.

Er zijn wel een paar dingen waar ik rekening mee moet houden. Ik moet inductiegeschikte pannen gebruiken, dus ik moet misschien een nieuwe pan kopen. En als ik nog nooit op inductie heb gekookt, kan het even wennen zijn. Maar ik weet zeker dat ik het snel onder de knie zal hebben!

Al met al is de Tomado TIH5501B - Inductiekookplaat gewoonweg geweldig voor mensen zoals ik. Met zijn plug & play systeem, ruime kookoppervlak en handige functies zoals de boostfunctie en timer, biedt deze kookplaat enorm veel gemak en plezier in de keuken. En de positieve ervaringen van andere gebruikers bevestigen alleen maar de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit product. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met mijn nieuwe inductiekookplaat! 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

 • list plusCompact formaat, perfect voor ruimtebesparend koken
 • list plusSnel op temperatuur en biedt voldoende ruimte om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden
 • list plusGemakkelijk schoon te maken en snel afkoelend gehard glas

Nadelen MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand 2

 • list plusMoeilijk om op een lage temperatuur te koken
 • list plusTimer niet luid genoeg en geen uit-knop
 • list plusPlaat blijft warm, zelfs nadat hij is uitgeschakeld

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.16
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.29
De MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 pits - 2 x 1800 Watt - IC11D - Zwart is echt een topper als je weinig ruimte hebt, maar toch lekker wilt koken. Met een totaalvermogen van 3600 Watt en twee kookzones is deze kookplaat razendsnel op temperatuur en kun je meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden. En het beste is dat het geharde glas niet alleen makkelijk schoon te maken is, maar ook snel afkoelt. Superhandig toch? 😊

Het allerbelangrijkste aan deze kookplaat is de snelle opwarmtijd. Met 2 x 1800 Watt power is de IC11D binnen een mum van tijd klaar om te rocken, dus je kunt meteen beginnen met koken. En de bediening is zo simpel als een eitje! Met het intuïtieve digitale touchscreen kun je kiezen uit 8 verschillende temperatuurstanden en een timer instellen van 0 tot 4 uur. Zo kun je lekker doorgaan met andere dingen terwijl je gerecht langzaam suddert.

Veiligheid is ook ontzettend belangrijk bij deze kookplaat. Als er geen pan op de plaat staat, schakelt 'ie automatisch uit. En dankzij de snelle afkoeling en de warmte-indicatie is de kans op brandwonden een stuk kleiner. Met het kinderslot kun je trouwens ook zonder zorgen koken als er kleine hummeltjes in de buurt zijn.

Het duurzame karakter van deze kookplaat is ook echt top! Inductie is namelijk een stuk beter voor het milieu dan gas en het is de meest energiezuinige manier om te koken. Met de MOA IC11D Inductie kookplaat bespaar je maar liefst tot 80% energie. Goed voor de planeet én je portemonnee!

Hoewel deze kookplaat veel voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen om rekening mee te houden. Een gebruiker merkte op dat het moeilijk is om op een lage temperatuur te koken, wat het sudderen van stoofvlees bijvoorbeeld lastig maakt. En soms is de timer niet zo luid en ontbreekt er een uit-knop. Ook moet je oppassen, want de plaat blijft nog wel even warm, zelfs als 'ie is uitgeschakeld.

Al met al is de MOA Inductie Kookplaat Vrijstaand - 2 pits - 2 x 1800 Watt - IC11D - Zwart een goede keuze voor mensen die weinig ruimte hebben en houden van een snelle bediening. Het duurzame karakter en de veiligheidsfuncties maken het helemaal af. Maar let wel op dat je niet goed kunt koken op een lage temperatuur en dat er geen uit-knop is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. ETNA KIV360WIT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ETNA KIV360WIT

 • list plusBoostfunctie voor extra snelle verwarming van pannen
 • list plusWarmhoudfunctie voor het warmhouden van gerechten
 • list plusGebruiksvriendelijke touchbediening met tiptoetsen

Nadelen ETNA KIV360WIT

 • list plusAansluiting kan problematisch zijn vanwege verschillen in bedrading

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.74
Functionaliteit
6.76
Gebruiksgemak
7.66
De ETNA KIV360WIT is mijn favoriete vrijstaande inductiekookplaat, met een brede afmeting van 60 cm. Deze kookplaat zit boordevol handige functies die het koken een eitje maken. Een van de beste features is de boostfunctie, waarmee ik mijn pannen supersnel kan opwarmen. Ideaal als ik bijvoorbeeld snel water wil koken. Daarnaast heeft deze kookplaat ook een warmhoudfunctie, perfect voor als mijn gerecht klaar is maar ik nog even moet wachten op mijn gasten.

De bediening van de kookplaat is supermakkelijk dankzij de tiptoetsen en de centrale aan- en uitknop. Elke kookzone heeft maar liefst 10 verschillende standen, zodat ik volledige controle heb over de bereiding van mijn gerechten. Wat ook top is, is dat de kookplaat automatisch herkent waar mijn pan staat en alleen dat deel van de kookplaat verwarmt. Geen warmteverlies meer en dat betekent minder energieverbruik!

Een ander pluspunt van de ETNA KIV360WIT is het kinderslot, waardoor ik voorkom dat mijn kookplaat per ongeluk wordt bediend. Ook is er een handige restwarmte-indicatie, zodat ik kan zien of de kookplaat nog warm is. Zo voorkom ik verbrandingen. En als kers op de taart is er ook nog een kookduurbegrenzing om oververhitting te voorkomen. Veiligheid staat voorop!

De gebruikers zijn dolenthousiast over de ETNA KIV360WIT. Ze vinden het design prachtig en strak en de touchbediening werkt soepel en intuïtief. Dankzij de ingebouwde koeling komt er weinig hitte van de kookplaat af. En het allerbelangrijkste is dat de kookplaat automatisch uitschakelt als er geen pannen meer op staan of als alle pitten zijn uitgeschakeld. Dat is pas echt veilig!

Een klein puntje waar je op moet letten is de aansluiting van de kookplaat. De meegeleverde Perilex-stekker paste niet in het Perilex-stopcontact van een gebruiker. Dit bleek te liggen aan verschillen in de bedrading. Dus let hier goed op bij de installatie van de kookplaat.

Over het algemeen zijn gebruikers dolblij met de ETNA KIV360WIT. Ze vinden het een geweldige kookplaat, vooral vanwege het ruime formaat en de snelle kooktijd. De prijs-kwaliteitverhouding is top. En het feit dat je deze kookplaat vrijstaand kunt plaatsen is ook een groot pluspunt.

Kortom, de ETNA KIV360WIT is een geweldige vrijstaande inductiekookplaat met handige functies en een prachtig design. Let wel op de aansluiting, maar verder biedt deze kookplaat zoveel voordelen, zoals de boostfunctie, warmhoudfunctie en kinderslot. Gebruikers zijn super tevreden over de prestaties en gebruiksvriendelijkheid van deze kookplaat.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Inductie kookplaten. Er zijn immers 974 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!