Wat is de beste inductie kookplaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede inductie kookplaat is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste inductie kookplaat van 2023? Na het testen van 214 inductie kookplaten kwam de Aigostar Bluefire 30PKZ als beste getest uit onze inductie kookplaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de inductie kookplaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 inductie kookplaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame inductie kookplaat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze inductie kookplaat selectie

 • Beste koop: Aigostar Bluefire 30PKZ

 • De top 10 beste inductie kookplaten

  1Score: 9.9
  Aigostar Bluefire 30PKZ
  Aigostar Bluefire 30PKZ
  Aigostar
  Ga naar laagste prijs
  2Score: 9.9
  Severin KP 1071 kp1071
  Severin KP 1071 kp1071
  Severin
  Ga naar laagste prijs
  3Score: 9.8
  PRIMO PR303IKP zwart
  PRIMO PR303IKP zwart
  PRIMO
  Ga naar laagste prijs
  4Score: 9.8
  Medion MD 17595 Vrijstaande inductie zwart
  Medion MD 17595 Vrijstaande inductie zwart
  Ga naar laagste prijs
  5Score: 9.8
  SILVERCREST Silvercrest zwart
  SILVERCREST Silvercrest zwart
  SILVERCREST
  Ga naar laagste prijs
  6Score: 9.7
  Inventum Vrijstaande inductiekookplaat zwart 2
  Inventum Vrijstaande inductiekookplaat zwart 2
  Inventum
  Ga naar laagste prijs
  7Score: 9.7
  Inventum VKI6010ZIL Kookplaat 3500W zilver , zwart
  Inventum VKI6010ZIL Kookplaat 3500W zilver , zwart
  Inventum
  Ga naar laagste prijs
  8Score: 9.7
  Inventum IKI3008 zwart
  Inventum IKI3008 zwart
  Inventum
  Ga naar laagste prijs
  9Score: 9.7
  BW Goodies Inductie Kookplaat Vrijstaand zwart
  BW Goodies Inductie Kookplaat Vrijstaand zwart
  BW Goodies
  Ga naar laagste prijs
  10Score: 9.7
  KitchenBrothers KB685 zwart - 2 pits
  KitchenBrothers KB685 zwart - 2 pits
  KitchenBrothers
  Ga naar laagste prijs
  hero illustration

  De Bestenu Inductie Kookplaat Koopgids

  Je bent op zoek naar een nieuwe kookplaat en je oog is gevallen op een inductiekookplaat, maar waar let je op bij aankoop van zo'n kookplaat? Dat lees in de onderstaande koopgids.

  Wat voor soort kookplaten zijn er?

  Er zijn verschillende soorten kookplaten verkrijgbaar. De meest bekende is natuurlijk de gaskookplaat: deze kennen we allemaal wel. Met een gaskookplaat kook je op vuur en stel je de vlam hoger of lager in, waardoor de temperatuur stijgt of daalt. Koken op gas mag dan misschien de meest voordelige manier zijn, maar het is niet de meest precieze manier van koken.

  Daarnaast is het koken op gas niet de veiligste manier. De kookplaat blijft erg lang warm waardoor je je snel verbrandt. Denk ook aan het gas zelf: als je dit open laat staan, zijn de mogelijk gevolgen niet te overzien. Gas is bovendien niet onuitputbaar: daarom is het na 2050 onmogelijk een gaskookplaat aan te houden.

  Behalve gaskookplaten zijn er ook elektrische kookplaten. Deze zijn onder te verdelen in twee soorten: keramische kookplaten en inductiekookplaten. Ze zien er bijna hetzelfde uit, maar werken op een heel andere manier.

  Een goede keramische kookplaat is een kookplaat van glas die ringen in of onder het glas heeft. Deze worden door middel van stroom verhit waardoor de kookplaat heet wordt. De kookzones worden langzaam warm, en koelen langzaam af, waardoor je voorzichtig moet zijn na het koken: de kookplaat blijftlang warm.

  Een inductiekookplaat is ook een kookplaat van glas, maar deze werkt met magnetisme. Zodra de pan contact maakt met de magnetische velden in de kookzone van de plaat, wordt de pan verwarmt. Hierdoor wordt alleen de kookzone verwarmt als deze contact met de pan, de omgeving eromheen wordt niet warm. Hierdoor is inductie koken erg veilig.

  Daarnaast wordt de kookzone niet alleen snel warm, maar koelt ook erg snel weer af. Dit draagt ook bij aan de veiligheid ervan. Inductiekookplaten hebben meestal ook veel standen en automatische programma's waardoor je erg precies kookt. Daarnaast zijn de kookzones vaak ook flexibel waardoor je met extra grote pannen en braadsledes kookt.

  Let wel op dat niet alle pannen op inductiekookplaten werken: de pan moet magnetisch materiaal bevatten om te kunnen verhitten. Dit is eenvoudig te testen door een magneet tegen de bodem van de pan aan te houden. Blijft deze plakken. dan is de pan geschikt voor een inductiekookplaat. Een goede inductie-pannenset is inmiddels niet duur meer.

  Wat is de veiligste kookplaat?

  Koken op een inductiekookplaat is de veiligstemanier van koken. Hij warmt niet alleen snel op, maar koelt enorm snel af waardoor je je minder gemakkelijk verbrand. Er komen geen vlammen of gas aan te pas en de kookplaat wordt alleen warm als deze contact maakt met magnetische velden. Daarmee is de inductie kookplaat ook veilig voor kleine kinderhandjes.

  Hoe gebruik je een inductiekookplaat?

  Hoe je een inductiekookplaat gebruikt, hangt af van het merk en het model. De meeste inductiekookplaten hebben automatische programma's waarbij je het gerecht kiest en de kookplaat kiest vervolgens de juiste temperatuur. Als er geen automatische programma's zijn, dan zijn er verschillende standen.

  Denk bijvoorbeeld aan standen 1 tot 9. Hierbij is 9 de heetste stand en nummer 1 de minst hete. Dit zorgt ervoor dat je heel precies kookt. Vergeleken met een gaskookplaat is dit wel erg wennen, maar oefening baart in dit geval echt kunst. De meeste mensen die een inductiekookplaat hebben willen niet anders meer.

  Let wel op dat je de juiste pannen gebruikt. Als deze geen magnetisch materiaal bevatten, zullen ze niet op je inductiekookplaat werken. Dit test je eenvoudig door een magneet tegen de bodem aan te houden: blijft deze plakken, dan is je pan geschikt voor inductie. Als deze niet blijft plakken, dan is hij niet geschikt en gebruik je een andere pan.

  Welke pannen gebruik ik op een inductiekookplaat?

  Een pan die geschikt is voor een inductiekookplaat, moet magnetisch materiaal bevatten. Als deze geen magnetisch materiaal bevat, zal de kookzone op de kookplaat niet opwarmen. Dit test je door een magneet tegen de bodem van de pan aan te houden. Blijft deze plakken, dan is de pan geschikt voor het koken op inductie.

  Heb je pannen die geschikt zijn voor op inductie, maar zijn de bodems krom getrokken? Dan is het tijd voor vervanging. Pannen met een kromme bodem geleiden de warmte niet goed, waardoor je je gerechten niet goed gaar krijgt. Gelukkig zijn goede inductiepannen tegenwoordig niet duurder dan de standaard pannen.

  Hoe lang gaat een inductiekookplaat mee?

  Een inductiekookplaat gaat gemiddeld tien tot vijftien jaar mee. Hoe lang een inductiekookplaat echter precies mee gaat, hangt niet alleen af van het merk en het model, maar ook van het onderhoud. Maak de inductiekookplaat na elk gebruik schoon. Kijk uit met suiker: suiker kan diepe krassen veroorzaken.

  Hoe maak ik een inductiekookplaat schoon?

  Een inductiekookplaat is gemaakt van glas en is heel eenvoudig schoon te maken. Zorg ervoor dat je hem na gebruik af neemt met een vochtige doek, zodat etensresten geen kans krijgen om aan te koeken. Gebruik eventueel een glasreiniger of een speciaal product voor inductiekookplaten.

  Een inductiekookplaat koelt snel af na gebruik, maar wees toch altijd voorzichtig; het oppervlak kan nog warm zijn.

  Hoe herken je een inductiekookplaat?

  Een inductiekookplaat is gemaakt van zwart glas en wordt pas warm als de pan contact maakt met de kookzone: de warmte is niet waar te nemen. Een keramische kookplaat lijkt op een inductiekookplaat, maar deze heeft rode, ronde ringen als de kookzone heet is. Dit heeft een inductiekookplaat niet.

  Wat is het verschil tussen een keramische- en een inductiekookplaat?

  Een keramische kookplaat en een inductiekookplaat lijken erg op elkaar. Het zijn beide elektrische kookplaten en ze zijn allebei van glas gemaakt. Het grootste verschil is de manier waarop ze verhitten. Een keramische kookplaat doet dit door de gloeispiralen in of onder de kookplaat op te warmen. Deze gaan gloeien waardoor je ziet dat ze warm zijn.

  Het duurt vrij lang voordat een keramische kookplaat warm is, en het duurt tevens lang voordat deze weer is afgekoeld. Hierdoor is voorzichtigheid geboden na het koken.

  Een inductie kookplaat werkt met magnetische velden. De kookzone wordt pas warm als deze contact maakt met de bodem van een pan, maar let op: je pan moet magnetisch materiaal bevatten anders werkt hij niet op een inductiekookplaat. De kookzones op inductiekookplaten worden erg snel warm en koelen erg snel weer af waardoor dit een erg veilige manier van koken is.

  Hoeveel energie verbruikt een inductiekookplaat?

  Koken op inductie is de zuinigste manier van elektrisch koken: je verbruikt ongeveer 175 kWh per jaar.

  Koken op inductie is dus niet alleen één van de veiligste manieren, maar ook één van de meest efficiënte manieren. Doordat de kookzone alleen warm wordt als er contact wordt gemaakt met de pan, gaat er geen warmte verloren.

  De vlammen van een gaspit bijvoorbeeld, zijn niet altijd even efficiënt. Hetzelfde geldt voor een keramische kookplaat: er gaat hitte verloren als de pan er niet goed staat.

  hero illustration

  Hoe testen we inductie kookplaten?

  Om de beste inductie kookplaat te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze inductie kookplaat-test hebben we 214 inductie kookplaten vergeleken.

  illustration

  Het eerste criterium in onze inductie kookplaat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze inductie kookplaat-experts en testers in onze database.

  illustration

  Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne inductie kookplaat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte inductie kookplaat in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 214 inductie kookplaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

  illustration
  hero illustration

  De beste inductie kookplaten op een rij

  1. Aigostar Bluefire 30PKZ

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.4
  Functionaliteit
  9.9
  Gebruiksgemak
  9.6

  Maak kennis met de nieuwe Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat. Het handige aan dit model is dat het gaat om een vrijstaande kookplaat met een glanzend zwart design. Bovendien heeft deze inductie kookplaat een handige timerfunctie waardoor hij automatisch afslaat. Kortom, als je op zoek bent naar een extra kookoppervlak is de Aigostar Bluefire 30KPZ inductie kookplaat een echte aanrader! Temperatuur De temperatuur, het wattage en de timer zijn via het touchpanel eenvoudig in te stellen. Deze inductie kookplaat beschikt over 10 power levels met elk een andere wattage (200 Watt-2000 Watt). De temperatuur is instelbaar van 60⁰ tot 240⁰ graden waarbij de kookplaat een constante temperatuur houdt. De timer kan ingesteld worden tot maximaal 3 uur. Veiligheid De Bluefire 30KPZ inductie kookplaat schakelt automatisch uit wanneer de pan van de plaat wordt genomen en heeft bovendien een overhittingsbeveiliging. Als de kookplaat na 2 uur niet wordt gebruikt, schakelt hij automatisch uit. De stevige antislipvoetjes zorgen ervoor dat de kookplaat niet makkelijk verschuift. Daarnaast beschikt het over een kinderslot. Kenmerken: LED-display 2000 Watt Geschikt voor alle inductie pannen Timer tot maximaal 3 uur Temperatuur in te stellen van 60⁰ tot 240⁰ graden Automatische uitschakeling als de kookplaat niet wordt gebruikt voor 2 uur of als de pan van de plaat wordt genomen Oververhittingsbeveiliging 1 meter snoerlengte Kinderslot Antislipvoetjes

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad.

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  2. Severin KP 1071 kp1071

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.6
  Functionaliteit
  9.8
  Gebruiksgemak
  9.5

  De Severin KP1070 is een vrijstaande keramisch glazen inductiekookplaat met een vermogen van 2000 Watt en automatische panherkenning. Ideaal voor onder andere studenten- en ouderenwoningen, bouwketen, kleine kantoren maar ook voor bijvoorbeeld in de schuur/garage voor het bakken van vis omdat je in principe alleen een stopcontact nodig hebt. De KP1070 heeft een temperatuurinstelling van 60 - 240 graden, in 10 standen. Verder heeft de inductie kookplaat een verlichte soft touch display, een 180 minuten timer met signaal en auto shut-off. LET OP! Alleen geschikt voor potten en pannen met een diameter van 12 tot circa 22 cm. Specificaties: - Diameter kookzone: 22 cm - Vermogen: 2000 Watt - Kinderbeveiliging - Timer - Panherkenning - Type bediening: soft touch - Kleur: zwart - Garantietermijn: 2 jaar Afmetingen en gewicht: - Afmeting (hxbxd):4.2x28x35 cm - Gewicht: 2.1 kg Inhoud verpakking - Kookplaat - Handleiding

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad.

  Bekijk prijs

  3. PRIMO PR303IKP zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.8
  Functionaliteit
  9.9
  Gebruiksgemak
  9.9

  De PRIMO 2-pits vrijstaande inductiekookplaat is de perfecte aanvulling in je keuken. De inductie kookplaat heeft een vermogen van 3500W en 10 verschillende temperatuurstanden (60 - 240°C) per zone. De 2 kookzones hebben een diameter van 18 cm en zijn makkelijk te bedienen met behulp van de touch bediening en draaiknoppen. Dankzij de ingebouwde timer, kinderslot en oververhittingsbeveiliging kan je veilig koken met deze inductiekookplaat. De compacte afmetingen zorgen ervoor dat je de kookplaat makkelijk kan verplaatsen en opbergen. 2 kookzones apart regelbaar De PRIMO vrijstaande inductie kookplaat heeft 2 kookzones met een diameter van 18 cm geschikt voor potten en pannen met een diameter van 12-26 cm. Het totale vermogen van 3500W wordt verdeeld over beide kookoppervlakken (2000W | 1500W). Beide zones zijn met behulp van het touchpad en draaiknoppen apart regelbaar tot 10 verschillende temperatuurstanden van 60°C tot 240°C. Ook de timer en het kinderslot zijn per kookzone apart in te stellen. Aansluiting op 1 fase Deze elektrische kookplaat beschikt over een 2-polige stekker waardoor hij aan te sluiten is op 1 fase. Dit wilt zeggen dat de kookplaat makkelijk aangesloten kan worden op een geaard stopcontact. Met andere woorden kan je de kookplaat gewoon met de stekker in het stopcontact steken. De inductie kookplaat is dus ook handig in gebruik op verplaatsing. Snel en veilig koken Via inductie kan je snel en nauwkeurig koken. In sneltempo kan je de temperatuur aanpassen van zachtjes sudderen naar heet koken. Bovendien is deze inductiekookplaat uitgerust om veilig te kunnen koken. Zo heeft deze kookplaat een kinderslot om te voorkomen dat onbedoeld temperatuurstanden worden aangepast. Daarnaast is de kookplaat uitgerust met automatische pan herkenning. Wanneer de pan niet volledig op het kookoppervlak staat, geeft de kookplaat 30 seconden lang een signaal. Indien er helemaal geen pan op het vuur staat, zal de kookplaat automatisch uitschakelen na 90 seconden. Ook is deze inductiekookplaat beveiligd tegen oververhitting. Staat de kookplaat nog aan, maar is hij niet meer in gebruik? Dan schakelt deze automatisch uit na 2 uur. Eenvoudige reiniging Het hoogwaardig keramische kookoppervlak van deze kookplaat is eenvoudig te reinigen. Na elke kookbeurt is het voldoende om na het afkoelen van de kookzones met een niet schurende vochtige doek of spons en schoonmaakmiddel het kookoppervlak schoon te maken. Compact De PRIMO inductiekookplaat is dankzij zijn compacte afmetingen en lichtgewicht makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Ideaal als vrijstaande kookplaat in de keuken maar ook perfect voor kleine appartementen, studio’s of op de camping. Specificaties 2 kookoppervlakken Ø 18 cm Bediening touchscreen en draaiknoppen Hoogwaardig keramisch kookoppervlak Regelbare thermostaat met 10 standen (60-240°C) Digitale timer: 3 uur Kinderbeveiliging Automatische veiligheidsuitschakeling Oververhittingsbeveiliging Eenvoudig te reinigen Afmetingen (l x b x h) : 35 x 58,5 x 6,5 cm Tips voor het gebruik van de inductiekookplaat: Gebruik pannen met een magnetische basis geschikt voor inductie (dit kan je simpelweg testen door een magneet tegen de bodem te houden). Niet geschikt op de inductiekookplaat zijn pannen uit roestvrij staal, aluminium, koper zonder magnetische basis, glas, porselein of aardewerk. In het geval je een pot of pan gebruikt die niet geschikt is, knippert het symbool “EO” op de display. Hef de kookpot steeds op. Schuif de kookpot niet over de kookplaat. Hierdoor kunnen krassen ontstaan en zal het toestel beschadigen. Laat de kookpot (of een ander gewicht) niet vallen op de kookplaat. De display werkt via touch control. U hoeft dus geen druk uit te oefenen op de toetsen. Laat uw vinger even rusten op de aan/uit-toets en u zal zien dat het toestel in werking treedt. Het kookoppervlak van de inductie kookplaat blijft nog een geruime tijd warm nadat de kookplaat is uitgeschakeld. Let er op dat niemand deze aanraakt als hij nog warm is. Zorg er bij het schoonmaken voor dat je eerst de stekker uit het stopcontact verwijdert. Laat vervolgens de kookzones afkoelen alvorens de inductie kookplaat schoon te maken. Maak gebruik van een niet schurende doek of spons. Dus wacht niet langer en plaats de PRIMO PR303IKP direct in je winkelwagen. Via Bol.com heb je altijd 30 dagen bedenktijd, mocht je toch niet tevreden zijn met je aankoop dan kun je deze via Bol.com gratis retour sturen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 27 september in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad.

  Bekijk prijs

  4. Medion MD 17595 Vrijstaande inductie zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Medion MD 17595 Vrijstaande inductie zwart

  • list plus Een groot voordeel van deze inductie kookplaat is de hoge efficiëntie en snelle kooktijd.
  • list plus Het gladde oppervlak van de kookplaat maakt het gemakkelijk om schoon te maken.
  • list plusDe kookplaat heeft een stijlvol en modern design dat past in elke keuken.

  Nadelen Medion MD 17595 Vrijstaande inductie zwart

  • list plusDe kookplaat kan soms een vervelend geluid maken tijdens het gebruik.
  • list plus Het is belangrijk om te zorgen voor een stevige en stabiele ondergrond voor de kookplaat om goed te kunnen functioneren.
  • list plusDe kookplaat kan soms moeilijk te bedienen zijn voor mensen die niet bekend zijn met inductie kookplaten.

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.8
  Functionaliteit
  7.7
  Gebruiksgemak
  7.6

  Met de Medion MD 17595 inductiekookplaat haal je een slimme en handige hulp in de keuken in huis. Deze inductiekookplaat heeft een vermogen van 2000 Watt en is voorzien van 1 kookzone met 10 temperatuurinstellingen. Door de geringe afmetingen past deze kookplaat in iedere keuken en is hij ideaal voor studenten of kleine huishoudens.

  Wat deze inductiekookplaat zo bijzonder maakt, is de inductietechnologie. Hierdoor komt alle hitte rechtstreeks in de bodem van de pan terecht en blijft het oppervlak om de pan heen koel. Dit maakt het koken niet alleen veiliger, maar ook veel makkelijker. Daarnaast beschikt de Medion MD 17595 over 6 automatische kookprogramma's waardoor je snel en eenvoudig kunt frituren, water koken en nog veel meer.

  Een ander groot voordeel van deze inductiekookplaat is de automatische panherkenning. Hierdoor stopt het verwarmen zodra je de pan optilt en hoef je je geen zorgen te maken dat je iets vergeet uit te zetten. Dit maakt het koken niet alleen veiliger, maar ook veel gemakkelijker en efficiënter.

  De Medion MD 17595 is niet alleen veilig en efficiënt, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. De tiptoetsbediening zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig de gewenste instellingen kunt selecteren. Daarnaast is deze inductiekookplaat voorzien van 8 slimme sneltoetsen waardoor je nog sneller kunt koken.

  Al met al is de Medion MD 17595 een slimme en handige inductiekookplaat die ideaal is voor kleine huishoudens. Door de automatische panherkenning en de inductietechnologie is deze kookplaat niet alleen veilig, maar ook zeer efficiënt en gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel van deze inductiekookplaat is dat hij maar één kookzone heeft. Maar als je op zoek bent naar een compacte en betrouwbare inductiekookplaat, dan is de Medion MD 17595 zeker het overwegen waard.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 5 juni in huis

  Bekijk prijs

  5. SILVERCREST Silvercrest zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.2
  Functionaliteit
  8.7
  Gebruiksgemak
  9.5

  Deze inductiekookplaat heeft een touch-functie waarmee je de timer, aan/uit en de kindervergrendeling bedient De inductiekookplaat heeft 10 instelbare vermogens- en temperatuurstanden (200 - 2000 W en 60 - 240 °C), een instelbare 180 minuten timer, temperatuurdraaiknop, LED-indicator en geïntegreerde veiligheidsuitschakeling Het glazen oppervlak is eenvoudig schoon te houden De inductiekookplaat is geschikt voor inductie pannen tot en met een diameter van Ø10-22 centimeter De voordelen van koken op inductie: De warmte ontstaat direct in de bodem van de pan en niet op de kookplaat, hierdoor heb je nauwelijks verlies van energie door afgeven van de warmte aan de omgeving De pan wordt snel verhit door een gelijkmatige warmteverdeling Geen aanbranden op de kookplaat Technische specificaties Vermogen: 2000 W Temperatuurbereik: 60 - 240 °C Aansluiting(en) Netstroom Afmetingen 31 x 27 x 6,3 cm (l x b x h) Kabellengte: 200 cm

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  6. Inventum Vrijstaande inductiekookplaat zwart 2

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.2
  Functionaliteit
  8.3
  Gebruiksgemak
  8.9

  De Inventum VKI5510ZWA vrijstaande elektrische kookplaat is voorzien van vier kookzones en een vermogen van 3.500 watt. De Inventum VKI5510ZWA inductiekookplaat heeft per kookzone negen temperatuurinstellingen, maakt gebruik van een restwarmte indicatie, en een toetsenblokkering voor extra veiligheid. Elke kookzone is voorzien van een extra boost-functie voor extra vermogen. De Inventum VKI5510ZWA vrijstaande elektrische kookplaat is een 1-fase kookplaat waardoor aansluiting en gebruik vrij eenvoudig wordt. Deze Inventum VKI5510ZWA elektrische kookplaat bevat slimme technologie voor aansluiting op een normaal stopcontact. Dit betekent dat het vermogen automatisch wordt verdeeld wanneer hij aangesloten wordt. De Inventum VKI5510ZWA vrijstaande elektrische kookplaat is gemakkelijk te bedienen met tiptoetsen. De elektrische kookplaat is na gebruik makkelijk te reinigen met een vochtige doek. Productkenmerken Inventum VKI5510ZWA vrijstaande elektrische kookplaat Vermogen van 3.500 watt Eén-fase aansluiting Vier kookzones; 9 warmtestanden per zone Boostfunctie Timer voor elke zone Eenvoudige tiptoetsbediening

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 16 februari in huis

  Bekijk prijs

  7. Inventum VKI6010ZIL Kookplaat 3500W zilver , zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.1
  Functionaliteit
  7.8
  Gebruiksgemak
  8.7

  De Inventum vrijstaande inductie kookplaat VKI6010 ZIL heeft vier kookzones met negen standen per zone. De kookplaat is voorzien van restwarmte indicatie en een kinderslot. Het is een 1-fase kookplaat: stekker in het stopcontact en koken maar! De kookplaat is gemakkelijk te bedienen met tiptoetsen. Elke kookzone is voorzien van een boostfunctie voor extra vermogen. Ook heeft elke kookzone een instelbare timer. En niet geheel onbelangrijk: na het koken maak je de kookplaat eenvoudig schoon met een vochtige doek. 1-fase plug & play 4 kookzones, 9 standen per zone Eenvoudige tiptoetsbediening Energie Aangesloten lading (elektrisch): 3500 W Aan/uitschakelaar: Ja AC invoer voltage: 220 - 240 AC invoer frequentie: 50/60Ergonomie Soort bediening: Touch Timer: Ja Controle positie: Boven voorzijde Restwarmte-indicator: Ja Kinderslot: JaDesign Kastontwerp: Tafelblad Type kookplaat: Zone van inductiekookplaat Soort materiaal (bovenkant): Glaskeramiek Aantal branders/kookzones: 4 Aantal elektronische kook zones: 4 Kleur van het product: Zwart Ingebouwd display: Ja Normale brander/kookzone: 1500 W Reguliere brander/kookzone diameter: 14 cm Grote brander/kookzone: 2300 W Grote brander/kookzone diameter: 18 cm Beeldscherm type: LED Frame kleur: ZilverPrestatie Boost functie: Ja

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

  Bekijk prijs

  8. Inventum IKI3008 zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9
  Functionaliteit
  9.3
  Gebruiksgemak
  9.3

  Ben je op zoek naar een handige en veilige inductie kookplaat? Dan is de Inventum IKI3008 inbouw inductie kookplaat zeker het overwegen waard. Met 2 kookzones en elk 9 verschillende standen kun je gemakkelijk verschillende gerechten bereiden. De boostfunctie is ideaal voor wanneer je snel iets wilt koken of opwarmen. Door de slider- en tiptoetsbediening is de kookplaat eenvoudig te bedienen. De automatische panherkenning zorgt ervoor dat de kookzone zichzelf uitschakelt als er geen pan meer op staat. Daarnaast is de kookplaat voorzien van een kinderslot, pauzefunctie en kookwekker. Zo kun je veilig en gemakkelijk koken.

  Wat deze kookplaat extra bijzonder maakt is dat je het apparaat kunt aansluiten op een normaal stopcontact. Een aanpassing in de meterkast is dus niet nodig. Hierdoor is het ook nog eens een duurzame keuze.

  Als je op zoek bent naar een compacte kookplaat voor in een kleine keuken, dan is de Inventum IKI3008 inbouw inductie kookplaat perfect. De kookplaat is slechts 30 cm breed en past dus ook in kleine ruimtes. Daarnaast is de kookplaat gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

  Al met al is de Inventum IKI3008 inbouw inductie kookplaat een veilige, handige en duurzame keuze. Het is een perfecte aanwinst voor een kleine keuken of als extra kookplaat. Met 5 jaar garantie ben je bovendien verzekerd van jarenlang onbezorgd kookplezier.

  Persoonlijk vind ik het een top product, vooral omdat het zo gemakkelijk te bedienen is en je geen aanpassing in de meterkast hoeft te maken. Het enige nadeel is dat je maar 2 kookzones hebt, dus als je veel tegelijk wilt koken is deze kookplaat misschien niet de beste keuze. Maar als je een kleine keuken hebt en op zoek bent naar een veilige en duurzame kookplaat, dan is de Inventum IKI3008 inbouw inductie kookplaat zeker een aanrader.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. BW Goodies Inductie Kookplaat Vrijstaand zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.7
  Functionaliteit
  7.4
  Gebruiksgemak
  7.4

  Ben je op zoek naar een nieuwe, vrijstaande inductiekookplaat? Dan is de BW Goodies Inductie Kookplaat Vrijstaand zwart zeker het overwegen waard! Met een vermogen van 2900 watt en twee kookzones van verschillende diameters, kun je gemakkelijk en snel verschillende gerechten bereiden. Daarnaast heeft deze kookplaat voor beide kookzones 10 temperatuur- en vermogenstanden, waardoor je altijd de juiste instelling kunt kiezen voor jouw gerecht.

  Een groot voordeel van deze inductiekookplaat is de timerfunctie, waarmee je de kookzones kunt instellen van 1 minuut tot 3 uur. Zo hoef je niet constant bij je pannen te blijven staan en kun je de kookplaat veilig gebruiken. De bediening van de kookplaat is gemakkelijk met tiptoetsen en draaiknoppen. Bovendien is deze kookplaat voorzien van een 1-fase plug & play, waardoor je geen aanpassing in de meterkast nodig hebt.

  Het formaat van deze kookplaat is ideaal als je niet veel ruimte hebt in je keuken of als je de kookplaat wilt gebruiken voor bijvoorbeeld op de camping of in een studentenkamer. Ook als je uitgebreid kookt en extra pitten nodig hebt, is deze kookplaat een goede keuze.

  Het enige nadeel van deze kookplaat is dat er maar twee kookzones zijn, waardoor je niet veel pannen tegelijkertijd kunt gebruiken. Maar als je op zoek bent naar een praktische en veilige inductiekookplaat met een timerfunctie en een 1-fase plug & play, dan is de BW Goodies Inductie Kookplaat Vrijstaand zwart zeker een goede optie!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. KitchenBrothers KB685 zwart - 2 pits

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.7
  Functionaliteit
  9.8
  Gebruiksgemak
  9.4

  Met de KitchenBrothers vrijstaande 2-pits inductiekookplaat heb je in no time je lievelingseten op tafel. Perfect voor elk gerecht door de 10 verschillende hittestanden van 60 - 240℃. Geschikt voor inductiepannen met een diameter van 12 - 26 cm. De kookplaat is uitgerust met een touchpad met kinderslot, een ingebouwde timer en is beveiligd tegen oververhitting. Met een grootte van slechts 58,00 x 36,00 x 6,80 cm en een gewicht van 4,70 kg is de kookplaat makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Jouw voordelen Beveiligd tegen oververhitting Met timer en kinderslot Makkelijk op te bergen Panherkenning Krasbestendig Lichtgewicht 10 standen 60- 240 ℃ 1500W - 2000W (2-pits) De KitchenBrothers inductiekookplaat heeft 2 kookzones. Beide kookzones hebben 10 standen. De temperatuur kan aangepast worden van 60℃ tot 240℃. Het totale wattage wat deze kookplaat kan geven is 3500W. Dit wattage is verdeeld tussen 200-2000W voor de linker zone en 200-1500W voor de rechter zone (voor de rechter zone is dit maximaal 1500W bij 200℃ tot 240℃). Daarnaast heeft de kookplaat een hitte-efficiëntie van 93%. Zo kun je lekker uitgebreid, maar tóch energiezuinig koken. Inductiepannen van 12-26 cm Op de KitchenBrothers inductiekookplaat kun je pannen met een diameter van 12-26 cm gebruiken. Geschikte pannen zijn: inductiepannen, gietijzeren pannen en pannen met een magnetische basis. Pannen van roestvrij staal, aluminium, koper zonder magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk zijn niet geschikt voor de kookplaat. De inductiekookplaat kan detecteren of een pan de verkeerde grootte of het verkeerde materiaal heeft. In dat geval schakelt hij binnen 60 seconden automatisch uit. Touchpad met kinderslot De inductiekookplaat is makkelijk te bedienen met het touchpad. Zo stel je in een handomdraai de temperatuur of de timer in. Bovendien heeft de kookplaat een knop waarmee je hem direct kan vergrendelen. Zo houd je nieuwsgierige kinderen op afstand. En druk je niet per ongeluk knoppen in tijdens het koken. Ingebouwde timer Let je even niet goed op, is je eten aangebrand. Niet met de inductiekookplaat van KitchenBrothers. Met de ingebouwde timer houd je precies bij hoe lang je eten op het vuur staat. Je kan de timer instellen van 1 minuut tot 3 uur. Is de timer afgelopen, dan gaat de inductiekookplaat automatisch uit. Zo kook je nog meer ontspannen. Beveiligd tegen oververhitting Door het de ventilatieopeningen en het ingebouwde ventilatiesysteem koelt de inductiekookplaat snel af. Heb je de kookplaat langer dan 2 uur niet gebruikt? Dan schakelt hij automatisch uit. Ook is de kookplaat beveiligd tegen oververhitting. Wordt de kookplaat intern warmer dan 280℃, dan schakelt hij ook automatisch uit. Laat de kookplaat even afkoelen en hij is weer prima te gebruiken. Compact en lichtgewicht Met een grootte van 58,00 x 36,00 x 6,80 cm is de inductiekookplaat erg compact. Daarnaast weegt hij maar 4,7 kg. Je kan hem dus makkelijk verplaatsen en opbergen. Perfect voor kleine appartementen of studio’s. Het oppervlak van zwart kristalglas is krasbestendig en makkelijk schoon te maken. Laat de kookplaat wel goed afkoelen voordat je hem schoonmaakt, verplaatst of opbergt. Verpakkingsinhoud Inductiekookplaat (1x) Handleiding (1x) Overige specificaties Materiaal: Zwart kristalglas, plastic Wattage: 300 - 2000W Max. stroomsterkte: 15A Standen linkerzone: 60 tot 240℃ (in stappen van 20℃) Wattage linkerzone: max. 2000W Standen rechterzone: 60 tot 240℃ (in stappen van 20℃) Wattage rechterzone: Max. 1500W Goed om te weten Het oppervlak van de inductiekookplaat blijft nog een geruime tijd heet nadat de inductie kookplaat uitgeschakeld is. Let op dat niemand de hete onderdelen aanraakt als hij nog warm is. Plaats geen kookgerei gemaakt van puur roestvrij staal, aluminium of koper zonder een magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk op de inductiekookplaat. Geschikt voor: Pannen met een diameter van 12-26 cm, inductiepannen, pannen met een magnetische bodem, gietijzeren pannen. Niet geschikt voor: puur roestvrij staal, aluminium of koper zonder een magnetische basis, glas, hout, porselein, keramiek of aardewerk op de inductiekookplaat.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van inductie kookplaten. Er zijn immers 214 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!