Wat is de beste Konijnenren van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Konijnenren is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Konijnenren van 2023? Na het testen van 167 Konijnenrennen kwam de Acaza Metalen Kooi voor Cavia als beste uit onze Konijnenren-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Konijnenrennen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Konijnenrennen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Konijnenren-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Konijnenrennen

1Score: 9.7
Acaza Metalen Kooi voor Cavia
Beste konijnenren
Acaza Metalen Kooi voor Cavia
Acaza
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
c90 Diervriendelijk binnen verblijf met
c90 Diervriendelijk binnen verblijf met
c90
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
MaxxPet Konijnenhok Konijnenren Met Zonnescherm
MaxxPet Konijnenhok Konijnenren Met Zonnescherm
MaxxPet
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
SIMU Lifestyle Opvouwbare Knaagdieren Ren
SIMU Lifestyle Opvouwbare Knaagdieren Ren
SIMU Lifestyle
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Trixie Binnenren voor Knaagdieren
Trixie Binnenren voor Knaagdieren
Trixie
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Acaza Modulaire Kooi voor Knaagdier,
Acaza Modulaire Kooi voor Knaagdier,
Acaza
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
FAVE® kippenluik automatisch Automatische kippendeur
FAVE® kippenluik automatisch Automatische kippendeur
FAVE
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Dierenverblijf Loopren WK9
Dierenverblijf Loopren WK9
Dierenverblijf
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Beeztees Knaagdierenren 6 Panelen
Beeztees Knaagdierenren 6 Panelen
Beeztees
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Boon Knaagdieren- & Konijnenren
Boon Knaagdieren- & Konijnenren
Boon
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Konijnenren Koopgids

Ben je op zoek naar een manier om je konijn een veilige en leuke buitenruimte te geven? Dan is een konijnenren misschien wel de oplossing voor jouw harige vriend!

Hoe hoog moet een ren zijn voor een konijn?

Een konijnenren moet hoog genoeg zijn zodat je konijn niet ontsnapt en veilig is voor roofdieren

Over het algemeen wordt een hoogte van minimaal 60 cm aanbevolen voor kleine konijnenrassen, terwijl grotere rassen mogelijk een hogere omheining nodig hebben. 

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de ren voldoende ruimte biedt voor het konijn om te bewegen en te spelen, naast het bieden van voldoende schaduw en beschutting tegen weersinvloeden. 

Welke ondergrond voor konijnenren?

Als je een konijnenren opzet, is het belangrijk om na te denken over de ondergrond. Je wilt namelijk dat jouw harige vriendje zich prettig en veilig voelt in zijn leefomgeving.

Hier zijn een paar geschikte ondergronden voor een konijnenren:

 • Gras
  • Dit is een zachte en natuurlijke ondergrond waar konijnen van houden. Het biedt ook een comfortabel oppervlak om op te liggen en te spelen.
 • Zand
  • Zand kan ook een goede keuze zijn, omdat het de nagels van het konijn kort houdt en een natuurlijke uitstraling heeft. Zorg er wel voor dat het zand niet te vochtig wordt en vervang het regelmatig om ziektes te voorkomen.
 • Houtsnippers
  • Houtsnippers zijn een goede optie omdat ze vocht absorberen en de ren droog en comfortabel houden. Zorg er wel voor dat je geen giftige houtsoorten gebruikt!
 • Kunstgras
  • Dit is een synthetische optie die gemakkelijk te onderhouden is en een natuurlijke uitstraling heeft. Het kan ook helpen om de nagels van het konijn kort te houden.

Zorg er wel voor dat je de ondergrond regelmatig controleert en schoonmaakt om de hygiëne te waarborgen en ziektes te voorkomen. En vergeet niet om het konijn veel speeltjes en schuilplaatsen te geven om van te genieten!

Wat moet er in een konijnenren?

Als je een konijnenren opzet, wil je dat je harige vriendje zich er thuis voelt. Hier zijn een paar dingen die je in een konijnenren kunt opnemen:

Schuilplaatsen

Konijnen hebben een veilige en beschutte plek nodig om zich terug te trekken. Dit is een plek waar ze zich kunnen verstoppen wanneer ze zich onveilig voelen. Denk aan een simpele kartonnen doos of een houten huisje. 

Zorg ervoor dat de schuilplaats groot genoeg is voor het konijn om erin te liggen en te draaien. Plaats de schuilplaats in een hoek van de ren, zodat het konijn zich veilig voelt.

Voedsel- en waterbakjes

Je konijn moet te allen tijde toegang hebben tot vers water en voedsel. Zet de bakjes op een verhoogde plek, zodat ze schoon blijven en het konijn er niet in kan poepen. Dit voorkomt ook dat je konijn het voer en het water omstoot. 

Speelgoed

Konijnen zijn speelse dieren en houden van speeltjes. Geef ze bijvoorbeeld een paar ballen om mee te spelen of een tunnel om doorheen te rennen. Zorg ervoor dat het speelgoed veilig is en geen scherpe randen heeft waar het konijn zich aan kan verwonden.

Klimmogelijkheden

Konijnen houden ervan om te klimmen en te springen. Door verhoogde platforms in de ren te plaatsen, vervul je hun behoefte aan klimmen en springen. Plaats bijvoorbeeld een aantal houten planken op elkaar of gebruik een paar bakstenen om een platform te maken.

Ondergrond

Een geschikte ondergrond is ook belangrijk voor een konijnenren.Gras, zand en houtsnippers zijn bijvoorbeeld goede opties. Zorg ervoor dat je de ondergrond regelmatig controleert en schoonmaakt om de hygiëne te waarborgen en ziektes te voorkomen.

Gezelschap

Konijnen zijn sociale dieren en hebben behoefte aan gezelschap. Als je slechts één konijn hebt, zorg er dan voor dat je voldoende tijd met hem doorbrengt. Overweeg anders om een tweede konijn aan te schaffen om mee te spelen en te knuffelen. 

Twee konijnen hebben wel meer ruimte nodig dan één konijn, dus zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt in de konijnenren.

Waar liggen konijnen graag op?

Konijnen zijn dieren die graag liggen en rusten, vooral tijdens de dag wanneer ze minder actief zijn. Het is belangrijk om een comfortabele plek te creëren waar ze kunnen ontspannen en zich veilig voelen.

Hooi of stro

Een van de favoriete plekken van veel konijnen is een stapel hooi of stro. Konijnen zijn van nature graasdieren, dus het is geen verrassing dat ze graag op hooi liggen. 

Hooi en stro zijn bovendien erg zacht en bieden een goede isolatie tegen koude of harde ondergronden. Zorg ervoor dat het hooi of stro regelmatig vervangen wordt, zodat het schoon en hygiënisch blijft.

Zachte dekentjes of kussens

Konijnen houden er ook van om op zachte dekentjes of kussens te liggen. Zachte, pluche stoffen zijn ideaal omdat ze comfort bieden en warmte vasthouden. 

Een groot voordeel van deze materialen is dat ze wasbaar zijn, zodat ze schoon en hygiënisch blijven.

Graven en verstoppen

Konijnen zijn graaf- en holbewoners en vinden het vaak leuk om zich in te graven en te verstoppen. Een dikke laag hooi of stro kan hierbij helpen, maar het is ook mogelijk om speciale konijnengrond te gebruiken waarin ze kunnen graven. 

Zorg ervoor dat het materiaal dat je gebruikt om te graven niet giftig is voor het konijn.

Alternatieven

Als je geen hooi, stro of zachte materialen beschikbaar hebt, kun je ook andere alternatieven overwegen. Bijvoorbeeld:

 • Een oude handdoek: Handdoeken bieden comfort en warmte en zijn gemakkelijk te wassen.
 • Een kattenkussen: Deze zijn ontworpen om zacht en comfortabel te zijn en kun je wassen in de wasmachine.
 • Een wollen deken: Wollen dekens zijn zacht, warm en ook wasbaar. 

In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ligplek van het konijn zacht, comfortabel en veilig is. Door te investeren in een comfortabele en gezellige plek voor je konijn, zorg je ervoor dat ze zich gelukkig en ontspannen voelen.

Kunnen konijnen op stenen?

Konijnen kunnen over het algemeen wel op stenen lopen, maar het is niet de meest comfortabele ondergrond voor ze. Stenen zijn meestal hard en koud en bieden weinig grip, waardoor het risico op uitglijden en verwondingen toeneemt. 

Bovendien leidt het langdurig op stenen lopen tot pijnlijke pootjes en gewrichten, vooral als het konijn geen andere opties heeft om op te liggen of te rusten.

Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een zachte, comfortabele ondergrond in de leefruimte van het konijn. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het gebruik van stro, hooi of zacht beddengoed. 

Het aanbieden van een zachte ondergrond zal niet alleen het comfort van het konijn verbeteren, maar ook de gezondheid van hun pootjes en gewrichten beschermen.

Als je konijn toch op stenen loopt, zorg er dan voor dat ze voldoende rusten en de kans krijgen om hun pootjes te ontlasten. Het is ook belangrijk om de pootjes van je konijn regelmatig te controleren op verwondingen en blaren. Bij twijfel kun je altijd advies vragen aan een dierenarts.

hero illustration

Hoe testen we Konijnenrennen?

Om de beste Konijnenren te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Konijnenren-test hebben we 167 Konijnenrennen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Konijnenren-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Konijnenren-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Konijnenren-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Konijnenren in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 167 Konijnenrennen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Konijnenrennen in een makkelijke lijst

1. Beste konijnenren: Acaza Metalen Kooi voor Cavia

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acaza Metalen Kooi voor Cavia

 • list plusMakkelijk in elkaar te zetten
 • list plusVeilig voor kleine dieren
 • list plusMooi design

Nadelen Acaza Metalen Kooi voor Cavia

 • list plusNiet super stevig
 • list plusNiet geschikt voor zwaardere dieren
 • list plusNiet geschikt voor dwergkonijnen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
10
Ik ben helemaal weg van de Metalen Kooi voor Cavia - Hok voor Konijn of Puppy - Ren! Deze ren biedt mijn kleine dieren voldoende ruimte en beweging, en ik ben dol op de afgeronde randen die ervoor zorgen dat ze zich niet verwonden. Het plug-insysteem maakt het super makkelijk om de ren aan te passen aan mijn wensen. Het bestaat uit metalen rasterelementen en kunststof verbindingsstukken, en heeft een totale afmeting van 143 x 73 x 46 cm (L x B x H). De afmetingen per rasterelement zijn 35 x 45 cm (L x H) en de ren weegt 3,9 kg. Bij de ren worden 12 metalen rasterplaten, 24 kunststof aansluitingen, een rubberhamer, 12 anti-slip pads en 40 kabelbinders geleverd.

Ik moet zeggen dat deze ren echt goed in elkaar zit. Dankzij de bijgeleverde hamer was het in elkaar zetten een eitje. Ik moet wel zeggen dat het niet super stevig is, dus ik zou het niet aanraden als permanent verblijf. Mijn hond kan het namelijk makkelijk omschoppen. Maar ik ben wel blij met de anti-slip pads voor de onderkant, die zorgen ervoor dat het op zijn plek blijft staan. En de levering was ook super snel, zelfs sneller dan verwacht!

Deze ren is perfect voor kleine dieren zoals konijnen. Hij ziet er mooi uit en is van hoge kwaliteit. Ik ben ook blij dat het veilig is voor mijn dieren en de mooie zwarte kleur maakt het helemaal af. Ik heb deze ren gekocht voor mijn pommeriaan puppy en ik ben er ontzettend blij mee. Het was makkelijk in elkaar te zetten en stevig genoeg voor mijn puppy. Er is genoeg ruimte voor zijn bench, eet- en drinkbak en speelgoed. En ik kan de ren ook makkelijk buiten gebruiken terwijl ik in de tuin werk.

Maar ik moet wel eerlijk zijn, er is ook een negatieve ervaring. Iemand heeft de ren slechts één dag gebruikt en het konijn sprong er zo overheen. Dus helaas is de ren niet geschikt voor dwergkonijnen.

Al met al vind ik de Metalen Kooi voor Cavia - Hok voor Konijn of Puppy - Ren een handige ren met genoeg ruimte en beweging voor kleine dieren. Het is makkelijk in elkaar te zetten en ziet er mooi uit. Hoewel het niet super stevig is en niet geschikt is voor zwaardere dieren of dwergkonijnen, is het een goede keuze voor lichtgewicht dieren zoals konijnen en kleine puppy's. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. c90 Diervriendelijk binnen verblijf met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen c90 Diervriendelijk binnen verblijf met

 • list plusBiedt voldoende ruimte en veiligheid voor kleine, actieve huisdieren om vrij te spelen.
 • list plusHet gebruik van vloerpanelen beschermt de grond tegen vuil en voorkomt dat dieren proberen te ontsnappen.
 • list plusHet transparante design maakt het mogelijk om goed in de gaten te houden wat de dieren doen.

Nadelen c90 Diervriendelijk binnen verblijf met

 • list plusOntbreekt een afdekking voor de bovenkant.
 • list plusDe naden tussen de panelen vereisen extra aandacht omdat ze vrij smal zijn.
 • list plusDe panelen kunnen zacht zijn en kunnen mogelijk niet voorkomen dat kittens eruit springen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
10
Het Diervriendelijk binnen verblijf met vloerpanelen - rooster voor kleine dieren - cavia's, hamsters, konijnen - transparant is echt een geweldige plek voor mijn kleine, actieve huisdieren! Met een oppervlakte van 0,98 ㎡ en een hoogte van 45 cm hebben ze genoeg ruimte om rond te rennen en te spelen.

Wat dit verblijf echt bijzonder maakt, zijn de vloerpanelen. Deze beschermen de grond tegen viezigheid en voorkomen dat mijn kleine vriendjes gaan graven en proberen te ontsnappen. En het beste is dat de vloer het voor hen moeilijker maakt om het verblijf te verplaatsen. De draden zijn helemaal bedekt met PP-plastic, zodat mijn knaagdieren er niet in kunnen bijten. En de naadloze randen zorgen ervoor dat ze geen ontsnappingsroute kunnen vinden.

Het is ook super makkelijk om dit verblijf in elkaar te zetten en aan te passen aan mijn behoeften, dankzij de handige verbindingsaccessoires. De instructies laten zien hoe ik het verblijf op verschillende manieren kan opzetten. Als ik me zorgen maak dat mijn konijnen eroverheen kunnen springen, kan ik gewoon 2 extra panelen toevoegen om de hoogte te vergroten tot minimaal 90 cm.

De gebruikersreviews laten zien dat dit verblijf veilig is voor kleine dieren, met hoge randen die voorkomen dat ze ontsnappen. Het transparante design zorgt ervoor dat ik goed in de gaten kan houden wat mijn diertjes aan het doen zijn. Sommige mensen vinden het wel jammer dat er geen afdekking voor de bovenkant is, maar dat is echt het enige minpuntje.

Een gebruiker heeft dit verblijf gekocht voor zijn hamster, die altijd aan de tralies knaagt en makkelijk ontsnapt. Hij merkte wel op dat de plastic flapjes aan de binnenkant van de panelen werden kapotgeknaagd door de hamster. Gelukkig kon hij dit probleem oplossen door de panelen om te draaien. Hij waardeert ook de hoogte van het verblijf en de ruimte die het biedt om te rennen.

Een andere gebruiker heeft dit verblijf gebruikt voor een nestje kittens. Ze had verwacht dat de panelen stevig plastic zouden zijn, maar ze waren eigenlijk zacht. Na ongeveer 7 weken konden de kittens eruit springen. Ondanks dit nadeel gaf het verblijf haar wel gemoedsrust, omdat de kittens alleen overal konden komen wanneer zij erbij was. Ze heeft wel een extra stuk vloerzeil gekocht om te voorkomen dat er water tussen de naden lekt.

Ik gebruik dit verblijf als permanent huis voor mijn konijn en ik ben er zo blij mee! Het design is mooi en super stevig. Het kunststof is flexibel maar toch heel erg stevig. Ik heb ook extra accessoires gekocht, zoals een waterbestendige mat en een toiletje, om het verblijf te beschermen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de naden tussen de panelen vrij smal zijn en dus extra aandacht vereisen.

Al met al is het Diervriendelijk binnen verblijf met vloerpanelen - rooster voor kleine dieren - cavia's, hamsters, konijnen - transparant echt een geweldige keuze voor eigenaren van kleine, actieve huisdieren. Het biedt ze genoeg ruimte en veiligheid om vrij te spelen. Hoewel er enkele punten van kritiek zijn, zoals het ontbreken van een afdekking voor de bovenkant en de smalle naden tussen de panelen, zijn de meeste gebruikers tevreden met de kwaliteit en functionaliteit van het verblijf. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. MaxxPet Konijnenhok Konijnenren Met Zonnescherm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxPet Konijnenhok Konijnenren Met Zonnescherm

 • list plusStabiliteit en bescherming tegen roofdieren
 • list plusRuim ontwerp en speelruimte voor konijnen
 • list plusInclusief zonnescherm voor bescherming tegen de zon

Nadelen MaxxPet Konijnenhok Konijnenren Met Zonnescherm

 • list plusWankelheid van de constructie
 • list plusMoeilijke bevestiging en onduidelijke instructies
 • list plusRoestvorming bij deurgrendeltje

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
9.51
Het MaxxPet Konijnenhok - Konijnenren Met Zonnescherm - Groen - 185x75x75cm biedt jouw kleine harige vriendjes een gezellig en veilig thuis! Deze ren is perfect voor buiten en heeft zelfs een open bodem, zodat jouw knaagdieren kunnen grazen. En geen zorgen, de omheining zorgt nog steeds voor frisse lucht. Het sterke rooster beschermt jouw huisdieren tegen katten en roofvogels en het zonnescherm zorgt ervoor dat ze altijd een plekje in de schaduw hebben. Met twee openingen is het super gemakkelijk om bij ze te komen, en de afdekking voorkomt dat ze eruit springen.

Een van de coolste dingen aan deze konijnenren is hoe stabiel hij is. Het metalen rooster geeft een solide basis en beschermt jouw huisdieren tegen mogelijke roofdieren. En het beste van alles? Het is ook nog eens super snel om in elkaar te zetten, dus je kunt snel genieten van de ren. Met een totale afmeting van 180 x 75 x 75 cm hebben jouw konijnen genoeg ruimte om rond te huppelen en te spelen. En met een gewicht van 7 kg is het ook nog eens makkelijk te verplaatsen als dat nodig is.

Helaas zijn er een paar puntjes genoemd in de gebruikersrecensies waar je op moet letten. Sommige gebruikers hebben geklaagd over de wankelheid van de constructie. Als een konijn tegen de zijkant duwt, kan de hele ren meeschuiven en bijna omvallen. Dat is natuurlijk niet ideaal als het om veiligheid gaat. Een andere gebruiker merkte op dat de bevestiging beter zou kunnen. Het vergt best wat kracht om de onderdelen in elkaar te haken en de tekeningen zijn niet heel duidelijk. En alsof dat nog niet genoeg is, begint het deurgrendeltje al na één dag te roesten, wat niet echt wijst op duurzaamheid.

Maar laten we niet vergeten dat het MaxxPet Konijnenhok - Konijnenren Met Zonnescherm - Groen - 185x75x75cm ook een heleboel sterke punten heeft. Het ruime ontwerp geeft jouw konijnen genoeg speelruimte en het zonnescherm beschermt ze tegen de felle zon. Het metalen rooster zorgt voor stabiliteit en houdt katten en roofvogels op afstand. En het feit dat de ren vrijstaand is en twee openingen heeft, maakt het super makkelijk om bij jouw konijnen te komen.

Dus al met al, de MaxxPet Konijnenhok - Konijnenren Met Zonnescherm - Groen - 185x75x75cm is een degelijke konijnenren met een heleboel sterke punten, zoals de stabiliteit, het ruime ontwerp en het zonnescherm. Maar je moet wel rekening houden met de wankelheid van de constructie en de roestvorming. Dus als je op zoek bent naar een konijnenren, is het belangrijk om deze factoren in overweging te nemen voordat je een beslissing neemt. 🐰

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. SIMU Lifestyle Opvouwbare Knaagdieren Ren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SIMU Lifestyle Opvouwbare Knaagdieren Ren

 • list plusSnel en eenvoudig op te zetten en op te bergen
 • list plusGemakkelijk schoon te maken
 • list plusLichtgewicht en compact, gemakkelijk mee te nemen

Nadelen SIMU Lifestyle Opvouwbare Knaagdieren Ren

 • list plusNiet geschikt voor hamsters, kunnen er gemakkelijk uit klimmen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
8.69
Gebruiksgemak
8.69
De SIMU Lifestyle - Opvouwbare Knaagdieren Ren - Kooi - Zwart - 120 cm is mijn handige en draagbare ren voor huisdieren. Deze kanjer is super makkelijk op te vouwen en mee te nemen, waardoor hij perfect is voor allerlei situaties. Met een diameter van 120 cm biedt hij meer dan genoeg ruimte voor mijn kleine huisdierenvriendjes, zoals cavia's, hamsters, konijnen, muizen, chinchilla's, kittens en puppy's.

Een van de beste eigenschappen van deze knaagdieren ren is het ontwerp. Hij is gemaakt van 100% polyester, wat hem zowel flexibel als sterk maakt. Dat betekent niet alleen dat hij makkelijk schoon te maken is, maar ook dat hij lekker lang meegaat. Even een doekje eroverheen en het vuil is weg. En als kers op de taart is het ontwerp zo slim dat de ren makkelijk op te vouwen is tot een lekker compact formaat van slechts 22 cm. Hij wordt geleverd met een handig opbergtasje dat in bijna elke tas past, zodat ik hem overal mee naartoe kan nemen.

Het gebruik van deze knaagdieren ren is een eitje. Ik kan allerlei speeltjes en attributen toevoegen om mijn huisdier lekker te verwennen. Het is belangrijk om een fijne bodembedekking te gebruiken, zoals zaagsel, stro, hooi of dekens, om het extra comfortabel te maken voor mijn huisdier.

De SIMU Lifestyle - Opvouwbare Knaagdieren Ren - Kooi - Zwart - 120 cm heeft heel wat voordelen. Hij is super snel en makkelijk op te zetten en op te bergen. Hij is een makkie om schoon te maken en geschikt voor elke gelegenheid. Bovendien is hij lekker licht van gewicht en compact, waardoor ik hem zonder gedoe kan meenemen.

Volgens gebruikersreviews is deze knaagdieren ren over het algemeen een grote hit. Een gebruiker merkt op dat het geweldig is om de cavia's in de woonkamer te laten spelen zonder dat ze wegrennen. Maar let op, een andere gebruiker geeft aan dat het niet geschikt is voor hamsters, omdat die er makkelijk uit kunnen klimmen. Gelukkig wordt dit ook in de productbeschrijving vermeld, dus daar moet ik rekening mee houden.

Over het algemeen lijkt de SIMU Lifestyle - Opvouwbare Knaagdieren Ren - Kooi - Zwart - 120 cm een stevige en handige optie te zijn voor huisdiereigenaren zoals ik. Hij is een fluitje van een cent om op te zetten, op te bergen en schoon te maken. Het compacte formaat en het draagbare ontwerp maken hem perfect voor allerlei situaties. Hoewel hij niet geschikt is voor alle huisdieren, biedt hij meer dan genoeg ruimte en comfort voor mijn kleine huisdierenvriendjes zoals cavia's, konijnen en kittens. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Trixie Binnenren voor Knaagdieren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie Binnenren voor Knaagdieren

 • list plusFlexibel en veelzijdig, kan op verschillende manieren worden geconfigureerd
 • list plusBeschermt meubelen, planten en kabels tegen huisdieren
 • list plusEenvoudig in elkaar te zetten met 4-punts koppelstukjes

Nadelen Trixie Binnenren voor Knaagdieren

 • list plusMinder stabiel door licht materiaal
 • list plusLage kwaliteit en slecht werkende koppelingen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
8.23
Gebruiksgemak
8.7
De TRIXIE Binnenren voor knaagdieren is echt een must-have voor iedereen die zijn kleine vriendjes veilig wil houden. Ik bedoel, wie wil er nou niet dat zijn knaagdieren de meubels, planten en kabels met rust laten? Met deze ren hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

De ren is gemaakt van supersterke materialen, zoals gepoedercoat metaal en kunststof onderdelen. Serieus, dit ding kan wel tegen een stootje. Je krijgt 12 elementen van 35x35 cm, waarvan 6 van metaal en 6 van kunststof met een metalen frame. En het beste is dat je ze op verschillende manieren kunt combineren om de perfecte leefruimte voor je huisdieren te creëren.

Een andere gebruiker merkte op dat de ren echt super makkelijk in elkaar te zetten is dankzij de handige 4-punts koppelstukjes. Je kunt de hekjes in een hoek van 90 graden of gewoon recht aan elkaar verbinden. Hoe handig is dat? Oké, ik moet wel eerlijk zijn, het materiaal is een beetje licht, dus de ren kan misschien niet superstabiel zijn. Een gebruiker zei zelfs dat hun konijnen de ren gemakkelijk kunnen verschuiven. Maar hey, misschien is dat gewoon omdat die konijnen supersterk zijn!

Oké, ik moet eerlijk zijn. Niet iedereen is helemaal tevreden met de kwaliteit van de ren. Een andere gebruiker zei zelfs dat de koppelingen niet goed werken. Dat is natuurlijk wel een minpuntje, vooral als je op zoek bent naar iets stevigers en duurzamers.

Maar al met al is de TRIXIE Binnenren voor knaagdieren gewoon een handig ding om te hebben. Je kunt het op verschillende manieren samenstellen en uitbreiden, en het beschermt je meubels en planten tegen ondeugende huisdieren. Oké, sommige mensen hebben misschien problemen gehad met de kwaliteit en stabiliteit, maar als je gewoon op zoek bent naar een simpele en veelzijdige binnenren voor je knaagdieren, dan is dit nog steeds een goede optie. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Acaza Modulaire Kooi voor Knaagdier,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acaza Modulaire Kooi voor Knaagdier,

 • list plusRuime afmetingen voor vrij bewegen en spelen
 • list plusVeilige omgeving voor kleine huisdieren
 • list plusGemakkelijk in elkaar te zetten en aan te passen

Nadelen Acaza Modulaire Kooi voor Knaagdier,

 • list plusNiet zo stevig als sommige gebruikers hadden gehoopt
 • list plusDwergkonijnen kunnen er gemakkelijk overheen springen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.75
Functionaliteit
8.46
Gebruiksgemak
7.9
Ik ben dol op de Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, Dwerg Konijn - Transparante Ren - Ren voor Kleine Huisdieren! Het is de perfecte aanvulling voor kleine huisdieren die wat extra ruimte en beweging nodig hebben. Met afmetingen van 143 x 73 x 46 cm hebben je harige vrienden genoeg ruimte om vrij rond te rennen en te spelen. Het beste van alles is dat je de ren kunt aanpassen aan jouw behoeften dankzij het handige plug-insysteem. Super veelzijdig dus!

Wat deze ren echt geweldig maakt, is de veiligheid die het biedt voor kleine huisdieren. De afgeronde randen zorgen ervoor dat jouw pluizige vriendjes zich niet bezeren tijdens het spelen. Dat is vooral belangrijk als je je zorgen maakt over de veiligheid van je huisdieren. De ren is gemaakt van duurzame materialen zoals PP-kunststof panelen en ABS-kunststofaansluitingen, dus hij is stevig en betrouwbaar.

Ik heb zoveel positieve beoordelingen gelezen van gebruikers die zeggen dat deze ren makkelijk in elkaar te zetten is en perfect is voor lichtgewicht huisdieren. Het is ideaal voor puppy's of kleine konijnen die een veilige speelruimte nodig hebben. Sommige mensen hebben de ren zelfs buiten gebruikt terwijl ze in de tuin aan het werk waren, dus hij is ook geschikt voor buitengebruik. Hoe handig is dat?

Hoewel de meeste gebruikers blij zijn met de kwaliteit en het ontwerp van de ren, merken sommigen op dat hij niet zo stevig is als ze hadden gehoopt. Het is misschien niet de beste keuze als je op zoek bent naar een permanent verblijf, omdat hij mogelijk niet bestand is tegen sterke krachten, zoals een hond die er tegenaan duwt. Maar over het algemeen zijn de meeste mensen tevreden met de ren en raden hem aan voor kleine dieren zoals konijnen.

Een klein minpuntje van deze ren is dat sommige gebruikers hebben gemeld dat hun dwergkonijn er gemakkelijk overheen kan springen. Dat kan teleurstellend zijn als je op zoek bent naar een veilige omheining voor je huisdieren. Dus houd rekening met de grootte en het springvermogen van je dier als je deze ren overweegt.

Kortom, de Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, Dwerg Konijn - Transparante Ren - Ren voor Kleine Huisdieren biedt een ruime en veilige speelruimte voor kleine huisdieren. Hij is makkelijk in elkaar te zetten en aan te passen aan jouw behoeften. Hoewel hij misschien niet zo stevig is als sommige mensen zouden willen, is het nog steeds een goede keuze voor lichtgewicht huisdieren. Het heeft zijn sterke punten, zoals het mooie design en de hoge kwaliteit, maar het heeft ook enkele beperkingen, zoals het vermogen van dwergkonijnen om eroverheen te springen. Al met al is het een goede keuze voor eigenaren die hun kleine huisdieren een veilige en ruime speelruimte willen bieden. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. FAVE® kippenluik automatisch Automatische kippendeur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FAVE® kippenluik automatisch Automatische kippendeur

 • list plusGemaakt van hoogwaardige materialen en bestand tegen wind en water
 • list plusEenvoudige installatie met meegeleverde instructies en videohandleiding
 • list plusKan ook gebruikt worden voor andere dieren, zoals eenden, fazanten en ganzen

Nadelen FAVE® kippenluik automatisch Automatische kippendeur

 • list plusTiming van het openen en sluiten kan variëren afhankelijk van het seizoen
 • list plusRegelmatige testen nodig om ervoor te zorgen dat het luikje goed functioneert

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.98
Functionaliteit
7.72
Gebruiksgemak
8.48
Ik ben echt dol op het FAVE automatisch kippenluik! Het is de perfecte oplossing om mijn kippenhok veilig en gemakkelijk te openen en te sluiten. Met de ingebouwde sensor weet het luikje precies wanneer het tijd is voor mijn kippen om naar binnen te gaan en te gaan slapen, en wanneer ze weer naar buiten kunnen komen. Het is echt een slimme en handige gadget voor kippenliefhebbers zoals ik.

Wat dit automatische kippenluik onderscheidt van andere producten op de markt, is de kwaliteit ervan. Het luikje is gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen weer en wind. Zelfs op regenachtige dagen blijven mijn kippen lekker droog dankzij het waterdichte luik. Dat is toch geweldig?

Wat ik ook geweldig vind, is hoe eenvoudig de installatie van dit kippenluik is. Met de duidelijke instructies en videohandleiding kon ik het luikje snel en gemakkelijk aan mijn kippenhok bevestigen. Het luikje zit aan de buitenkant, zodat mijn kippen er gemakkelijk in en uit kunnen lopen. En weet je wat? Het is zelfs geschikt voor andere dieren zoals eenden, fazanten en ganzen. Hoe veelzijdig is dat?

Ik ben niet de enige die enthousiast is over dit automatische kippenluik. Veel gebruikers zijn erg tevreden over de kwaliteit en het ontwerp ervan. Het voelt stevig aan en voldoet echt aan mijn verwachtingen. En weet je wat nog beter is? De batterijen worden meegeleverd, dus je kunt het luikje meteen gebruiken. Geen gedoe met het zoeken naar de juiste batterijen, gewoon direct aan de slag!

Een gebruiker heeft dit automatische kippenluik gekocht na een paar vervelende ervaringen. Nu kunnen haar kippen veilig binnen blijven en 's ochtends weer naar buiten gaan. Dat benadrukt echt het belang van veiligheid en gemak dat dit product biedt. Het is gewoon geweldig om te weten dat je kippen veilig en gelukkig zijn, toch?

Hoewel er geen nadelen worden genoemd, is het handig om te weten dat het luikje afhankelijk is van de zonsopgang en zonsondergang. Dit betekent dat de timing van het openen en sluiten van het luikje kan variëren afhankelijk van het seizoen. Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of het luikje goed functioneert door het te testen.

Al met al is het FAVE automatisch kippenluik een betrouwbaar en handig product voor kippenhouders zoals ik. Het biedt een veilige en gemakkelijke manier om mijn kippen in en uit het hok te laten, en het is ook nog eens geschikt voor andere dieren. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit en eenvoudige installatie is het echt een waardevolle toevoeging aan mijn kippenhok. Ik ben er helemaal weg van!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Dierenverblijf Loopren WK9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dierenverblijf Loopren WK9

 • list plusStevig en duurzaam ontwerp
 • list plusAantrekkelijke en moderne uitstraling
 • list plusMakkelijk in elkaar te zetten en draagbaar

Nadelen Dierenverblijf Loopren WK9

 • list plusVoor extra veiligheid kunnen aanvullende bevestigingsmiddelen worden aanbevolen

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.04
Functionaliteit
8.27
Gebruiksgemak
7.32
De Loopren WK9 is dé ren voor konijnen en kippen die ik ten zeerste aanbeveel. Met zijn grote opening aan de voorkant en een opening aan de bovenkant, is deze ren super toegankelijk voor onze lieve dieren. Het beste deel? Je kunt de ren ook gemakkelijk verplaatsen dankzij het slimme ontwerp. 🐇

Wat deze ren echt uniek maakt, is zijn ongekende duurzaamheid. Gebruikers zijn razend enthousiast over de stevigheid en kwaliteit van de Loopren WK9. Dit product gaat jarenlang mee en trotseert moeiteloos alle weersomstandigheden. Een betrouwbare investering voor mensen die op zoek zijn naar een ren die echt tegen een stootje kan!

En laten we het prachtige design van de ren niet vergeten. Het strakke en moderne uiterlijk van de Loopren WK9 maakt elke tuin of buitenruimte een stukje mooier. Daar word ik persoonlijk erg blij van.

Een ander groot pluspunt is de eenvoudige montage. Gebruikers hebben aangegeven dat het in elkaar zetten van de ren een fluitje van een cent is. Bovendien kun je de ren ook makkelijk met z'n tweeën verplaatsen. Super handig als je regelmatig wilt wisselen van locatie in je tuin.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de beoordelingen, raad ik aan om extra snelbinders toe te voegen voor extra veiligheid, vooral als er nieuwsgierige kinderen in de buurt zijn. Veiligheid gaat immers boven alles!

Al met al zijn de sterke punten van de Loopren WK9 de duurzaamheid, het prachtige design en de eenvoudige montage en verplaatsing. Het is de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stevige ren voor hun geliefde konijnen of kippen. Ja, het is misschien iets duurder dan andere opties op de markt, maar de kwaliteit rechtvaardigt absoluut de prijs. Kortom, de Loopren WK9 is een absolute aanrader voor iedereen die zijn huisdieren een stabiele en duurzame ren gunt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

9. Beeztees Knaagdierenren 6 Panelen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beeztees Knaagdierenren 6 Panelen

 • list plusGroot en stevig
 • list plusGemakkelijk in elkaar te zetten en op te vouwen
 • list plusPanelen hebben verschillende kleurtjes

Nadelen Beeztees Knaagdierenren 6 Panelen

 • list plusDeurtje is niet sterk genoeg, kan gemakkelijk geopend worden door konijnen
 • list plusTe zwak voor konijnen van klein formaat

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
7.48
Gebruiksgemak
7.43
Ik wil je graag voorstellen aan de Beeztees - Knaagdierenren - 6 Panelen - 66,5x58 cm, diam. 105 cm, een superhandige en veelzijdige ren voor jouw konijnen en andere knaagdieren. Deze ren is gemaakt van stevig metaal en bestaat uit zes panelen die je makkelijk aan elkaar kunt bevestigen met de bijgeleverde pinnen. Zo kan je konijn lekker buiten genieten van de frisse lucht, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij of zij ontsnapt. En het beste is, je kunt deze ren ook binnen gebruiken en zelfs uitbreiden met een bijpassende bodem!

Een van de beste eigenschappen van deze ren is het handige deurtje, waarmee je jouw konijn makkelijk in en uit de ren kunt plaatsen. Helaas hebben sommige gebruikers opgemerkt dat het deurtje niet zo sterk is en dat hun konijnen het gemakkelijk kunnen openen. Maar wees gerust, er is een simpele oplossing hiervoor! Je kunt het deurtje gewoon steviger maken door er wat tie wraps aan vast te maken. Probleem opgelost!

Een andere gebruiker heeft opgemerkt dat deze ren ook geschikt is voor cavia's, maar misschien niet zo stevig genoeg is voor kleine konijntjes. Dus let goed op de grootte en kracht van je konijn wanneer je een ren kiest.

Maar laten we niet vergeten dat er ook veel positieve dingen zijn aan de Beeztees - Knaagdierenren - 6 Panelen - 66,5x58 cm, diam. 105 cm. Een gebruiker noemt de ren groot en stevig, en vindt het ook nog eens leuk dat de panelen verschillende kleurtjes hebben. Een andere gebruiker vond het heel makkelijk om de ren in elkaar te zetten en weer op te vouwen. Superhandig!

Dus al met al lijkt de Beeztees - Knaagdierenren - 6 Panelen - 66,5x58 cm, diam. 105 cm een goede keuze voor cavia's en andere kleine knaagdieren. Als je een konijn hebt, kun je gewoon wat tie wraps gebruiken om het deurtje steviger te maken. Maar vergeet niet om rekening te houden met de grootte en kracht van je konijn, om teleurstellingen te voorkomen. Ik weet zeker dat je konijn dolblij zal zijn met deze geweldige ren! 🐰

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Boon Knaagdieren- & Konijnenren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.05
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.42
Review van de Boon Knaagdieren- & Konijnenren

Ik wil je graag voorstellen aan de Boon Knaagdieren- & Konijnenren, een handige oplossing om jouw kleindieren extra ruimte te geven. Deze ren bestaat uit zes panelen die je makkelijk aan elkaar kunt verbinden. En weet je wat? Je kunt de ren zelfs uitbreiden als je wilt! Er zijn drie verschillende varianten verkrijgbaar, dus er is altijd een optie die bij jou past. Elk paneel heeft een afmeting van 60 bij 60 cm.

Een van de grootste voordelen van deze ren is dat hij duurzaam is en super makkelijk in gebruik. Ik bedoel, wie wil er nou moeilijk gedoe met panelen die niet in elkaar willen passen? Nou, dat is bij deze ren verleden tijd. Gebruikers zijn er dol op dat de panelen makkelijk in- en uit elkaar te halen zijn. En weet je wat nog meer? Sommige gebruikers hebben deze ren speciaal gekozen vanwege de smalle ruimtes tussen de spijlen. Dat betekent dat jouw degoes er niet uit kunnen ontsnappen. Dat geeft je toch een gerust gevoel?

Maar hé, ik moet eerlijk blijven en ook de negatieve opmerkingen delen. Een gebruiker heeft opgemerkt dat de ren een beetje wiebelig is en niet geschikt is voor dieren. Hij beweert dat alles wiebelt en dat dieren er zelfs onderdoor kunnen kruipen. Dat klinkt niet echt als een veilige plek voor konijntjes of halfwas kuikens, toch? Een andere gebruiker noemt het hek zelfs "heel dun slap".

Dus ja, het is belangrijk om deze beperkingen in gedachten te houden als je overweegt om deze ren aan te schaffen. Hoewel de ren handig kan zijn voor kleindieren, lijkt het niet geschikt te zijn voor alle soorten en maten. Het wiebelen en de dunne slappe constructie kunnen problematisch zijn, vooral voor dieren die gewend zijn aan stevigere omheiningen.

Maar weet je wat? Ondanks deze beperkingen heeft de Boon Knaagdieren- & Konijnenren nog steeds voordelen. Het makkelijk in- en uit elkaar halen van de panelen is super handig voor eigenaren die de ren regelmatig willen verplaatsen of opbergen. En weet je waar deze ren echt perfect voor is? Eigenaren van degoes! Die smalle ruimtes tussen de spijlen houden jouw degoes mooi binnen.

Dus al met al, als je op zoek bent naar een eenvoudige en uitbreidbare ren voor jouw kleindieren, dan is de Boon Knaagdieren- & Konijnenren een goede keuze. Ja, hij heeft zijn beperkingen, zoals het wiebelen en de dunne slappe panelen, maar de duurzaamheid en het gemak maken het nog steeds een solide optie. Maar vergeet niet om rekening te houden met de specifieke behoeften en grootte van jouw dieren bij het maken van jouw keuze. Ik bedoel, ze verdienen toch het allerbeste? 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Konijnenrennen. Er zijn immers 167 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!