Wat is de beste Konijnenhok van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 19 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Konijnenhok is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Konijnenhok van 2024? Na het testen van 2273 Konijnenhoken kwam de Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x als beste uit onze Konijnenhok-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Konijnenhoken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Konijnenhoken-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Konijnenhok-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Konijnenhoken

1Score: 9.9
Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x
Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x
Nobleza
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Ferplast Grand Lodge 140 Plus
Beste konijnenhok
Ferplast Grand Lodge 140 Plus
Ferplast
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Topmast Buitenhok hout Konijnenhok Konijnenkooi
Topmast Buitenhok hout Konijnenhok Konijnenkooi
Topmast
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
MaxxPet Konijnenhok/Kippenhok - Bruin
MaxxPet Konijnenhok/Kippenhok - Bruin
MaxxPet
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Picasso Zoo Konijnenhok voor Buiten
Picasso Zoo Konijnenhok voor Buiten
Picasso Zoo
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.5
Duvo+ Pepita Eco Huisdierhuis
Duvo+ Pepita Eco Huisdierhuis
Duvo
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Duvo Hondenhok Eco Huisdierhuis
Duvo Hondenhok Eco Huisdierhuis
Duvo
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren
Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren
Hoppa
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Dierenverblijf Kippenhok Serama
Dierenverblijf Kippenhok Serama
Dierenverblijf
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Topmast Konijnenhok Rex Natural 80
Topmast Konijnenhok Rex Natural 80
Topmast
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Konijnenhok Koopgids

Voor een gezond en gelukkig konijn, is het beste konijnenhok van belang. Waar let je op, en welke modellen zijn beschikbaar? Je leest het allemaal hier!

Soorten konijnenhokken

Er zijn verschillende soorten konijnenhokken beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je enkele van de meest voorkomende typen konijnenhokken en hun kenmerken:

 • Binnenhokken: Dit zijn hokken die binnenshuis worden gebruikt en zijn meestal geschikt voor kleine konijnenrassen. Ze bieden bescherming tegen weersinvloeden en roofdieren, maar hebben wel extra ventilatie nodig om de luchtkwaliteit te behouden.
 • Buitenhokken: Dit zijn hokken die buitenshuis worden gebruikt en zijn vaak groter dan binnenhokken. Ze bieden voldoende ruimte voor konijnen om te bewegen en te spelen, maar hebben extra isolatie nodig om te beschermen tegen koude temperaturen.
 • Combinatiehokken: Dit zijn hokken die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt en bieden flexibiliteit voor eigenaren die hun konijnen binnenshuis willen houden tijdens de koudere maanden.
 • Houten hokken: Dit zijn hokken die zijn gemaakt van hout en zijn meestal stevig en duurzaam. Ze zijn echter vatbaar voor schimmel en kunnen moeilijk schoon te maken zijn.
 • Metalen hokken: Dit zijn hokken die zijn gemaakt van metaal en zijn gemakkelijker schoon te maken dan houten hokken. Ze kunnen echter roesten en kunnen in de winter te koud zijn voor konijnen.
 • Plastic hokken: Dit zijn hokken die zijn gemaakt van kunststof en zijn gemakkelijk schoon te maken. Ze kunnen echter in de zomer te heet zijn voor konijnen en zijn minder duurzaam dan houten of metalen hokken.

Waar op letten bij aanschaf?

Het kiezen van het juiste konijnenhok is belangrijk om te zorgen dat je konijn(en) gezond en gelukkig zijn. Hieronder vind je enkele belangrijke kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een konijnenhok:

 • Grootte: Het konijnenhok moet groot genoeg zijn voor je konijn(en) om in te bewegen, te eten en te rusten. Als algemene regel geldt dat het hok minstens vier keer zo groot moet zijn als het volwassen konijn zelf.
 • Materiaal: Het materiaal van het konijnenhok moet duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand zijn tegen de elementen. Populaire materialen zijn hout, metaal en kunststof.
 • Ventilatie: Het konijnenhok moet voldoende ventilatie hebben om de luchtkwaliteit te behouden en vochtigheid te verminderen. Zorg dat er voldoende ventilatiegaten en openingen zijn, maar vermijd tocht.
 • Isolatie: Als je in een koude omgeving woont, is het belangrijk om te kiezen voor een hok met voldoende isolatie om je konijn(en) warm te houden. Dit kan extra isolatiemateriaal omvatten, of een speciaal ontworpen hok voor koudere klimaten.
 • Schoonmaken: Het konijnenhok moet gemakkelijk schoon te maken zijn om de hygiëne te behouden. Zoek naar hokken met gemakkelijk te verwijderen lades of vloeren om het schoonmaken te vergemakkelijken.
 • Accessoires: Overweeg om accessoires toe te voegen aan het konijnenhok, zoals drinkflessen, voederbakken, speelgoed en tunnels om het comfort en de entertainmentwaarde van het hok te vergroten.

Hoe groot moet het konijnenhok zijn?

Het is belangrijk dat het konijnenhok groot genoeg is voor jouw konijn(en), zodat ze voldoende ruimte hebben om te bewegen, te eten en te rusten.

Over het algemeen wordt aanbevolen om een konijnenhok te hebben dat minimaal vier keer zo groot is als het volwassen konijn zelf. Dit betekent dat een hok voor één konijn minimaal 1 meter bij 1 meter moet zijn en minstens 50 centimeter hoog. Voor meerdere konijnen moet het hok nog groter zijn.

Bovendien is het belangrijk om een aparte ruimte te hebben voor het voederen en drinken van de konijnen, en een aparte ruimte voor hun toilet. Dit helpt om de leefomstandigheden van je konijnen schoon en hygiënisch te houden.

Naast de grootte van het hok, is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende speelgoed, schuilplaatsen en ruimte om te rennen. Konijnen zijn actieve dieren en hebben dagelijks beweging nodig om gezond te blijven.

Gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van een konijnenhok kan variëren afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit en de omstandigheden waarin het hok wordt gebruikt. Over het algemeen kunnen houten hokken langer meegaan dan plastic hokken, maar ze vereisen ook meer onderhoud.

Als je je konijnenhok goed onderhoudt en regelmatig schoonmaakt, gaat hij jarenlang mee. Het is belangrijk om het hok regelmatig te controleren op tekenen van slijtage of schade, zoals losse schroeven, beschadigd gaas of rot hout. Als je merkt dat het hok versleten of beschadigd is, is het tijd om het te vervangen.

Het is ook belangrijk om te overwegen of het hok groot genoeg is voor je konijn(en) en of het nog past bij hun behoeften. Als je konijnen groter worden of meer ruimte nodig hebben om te bewegen, kan het nodig zijn om het hok te vervangen door een grotere.

hero illustration

Hoe testen we Konijnenhoken?

Om de beste Konijnenhok te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Konijnenhok-test hebben we 2273 Konijnenhoken vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Konijnenhok-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Konijnenhok-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Konijnenhok-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Konijnenhok in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2273 Konijnenhoken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Konijnenhoken in een makkelijke lijst

1. Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x

 • list plusHet hok heeft een stevige en weerbestendige constructie, waardoor het lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • list plusEr is voldoende ruimte in het hok voor konijnen om comfortabel te bewegen en te rusten.
 • list plusHet hok biedt bescherming tegen de elementen, waardoor de konijnen veilig en beschermd blijven.

Nadelen Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x

 • list plusEr zijn gemengde gebruikersreviews over het hok, wat betekent dat sommige mensen positieve ervaringen hebben gehad en andere mensen negatieve ervaringen hebben gehad.
 • list plusSommige gebruikers vinden het hok klein en denken dat er meer ruimte nodig is voor de konijnen om te bewegen en te spelen.
 • list plusSommige gebruikers vinden dat de kwaliteit van het hok niet aan hun verwachtingen voldoet en dat het van lage kwaliteit is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.82
Gebruiksgemak
10
Ik heb de perfecte oplossing voor het onderdak van jouw konijnen of pluimvee: de Nobleza 40B45 - Konijnenhok - 138.3 x 52 x 85 cm - kippenhok - Wit/Grijs. Dit hok is helemaal top! Met een hoge plank zorg ik ervoor dat jouw dieren veilig, droog en warm blijven, zelfs op regenachtige en koude dagen. En niet te vergeten, ik bescherm ze ook tegen die felle zon met mijn schaduwrijke plekje. Geen overmatig licht voor hen!

Wat mij onderscheidt van mijn concurrenten is mijn stevige en weerbestendige constructie. Ik ben gemaakt van hoogwaardig natuurlijk sparrenhout en ik ben voorzien van een milieuvriendelijke, niet-giftige witte lak. Hierdoor ben ik waterdicht, rotvrij, UV-bestendig en oh zo duurzaam. Een warm en comfortabel thuis voor jouw huisdieren, dat is waar ik voor sta!

Met mijn afmetingen van 85 cm lang, 52 cm breed en 85 cm hoog bied ik jouw konijnen alle ruimte die ze nodig hebben. Mijn bovenste plank is 70 cm lang, 50 cm hoog en 45 cm breed, zodat jouw dieren gemakkelijk bij hun nestkastjes kunnen komen. En het schoonmaken van mijn hok? Piece of cake met mijn handige verwijderbare lade aan de onderkant.

Mijn omheiningen zijn van topkwaliteit en zorgen voor een gezonde levensstijl van jouw dieren. Ze zorgen voor ventilatie en beschermen jouw dieren tegen die gemene roofdieren.

Wat betreft mijn gebruikersreviews, ze zijn een beetje verdeeld. Sommige gebruikers zijn super tevreden over mijn kwaliteit en grootte. Ze vinden me mooi en makkelijk in elkaar te zetten. Anderen zijn helaas teleurgesteld en vinden me klein en van lage kwaliteit. Tja, smaken verschillen natuurlijk.

Al met al lijkt de Nobleza 40B45 - Konijnenhok - 138.3 x 52 x 85 cm - kippenhok - Wit/Grijs een goede keuze te zijn voor het onderdak van konijnen of pluimvee. Ik bied een stevige constructie, genoeg ruimte en bescherming tegen alle weersomstandigheden. Maar voordat je beslist, is het belangrijk om rekening te houden met die gemengde reviews en jouw eigen behoeften en voorkeuren. Uiteindelijk ben ik er voor jou en jouw lieve beestjes! 🐇

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste konijnenhok: Ferplast Grand Lodge 140 Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Grand Lodge 140 Plus

 • list plusRuim en comfortabel konijnenhok met meer leefruimte dan andere houten hokken
 • list plusInclusief nachthok met handige zijdeur voor gemakkelijke toegang
 • list plusEenvoudig schoon te maken dankzij volledig openend dak en uitneembare schuiflade

Nadelen Ferplast Grand Lodge 140 Plus

 • list plusMoeilijk in elkaar te zetten
 • list plusTe weinig openingen en veel randjes waar zaagsel tussen kan blijven liggen
 • list plusPrijs wordt als een nadeel genoemd

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
9.88
Ik ben dol op de Ferplast Grand Lodge 140 Plus! Dit konijnenhok is ruim, comfortabel en perfect voor zowel binnen als buiten. Het heeft een hoger dak en meer diepte dan andere houten hokken, waardoor je konijnen 30% meer ruimte hebben om rond te hoppen en te spelen.

Een van de geweldige kenmerken van de Grand Lodge 140 Plus is het nachthok met een handig deurtje. Je kunt gemakkelijk toegang krijgen tot het hok via de zijdeur. Het nachthok heeft ook een veilig sluitsysteem, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van je konijnen. De onderste helft van het hok fungeert als een ren waar je konijnen vrij kunnen spelen, eten en drinken. Als ze wat frisse lucht nodig hebben, kunnen ze via het schuifdeurtje naar buiten gaan en de tuin verkennen.

Wat ik echt geweldig vind aan dit hok is het volledig openende dak en de uitneembare schuiflade. Schoonmaken is een fluitje van een cent! En alsof dat nog niet genoeg is, wordt het hok geleverd met handige accessoires zoals een voerbakje, drinkflesje, hooiruif en een houten ladder om naar de bovenste verdieping te klimmen. Het hok is verkrijgbaar in een stijlvolle donkergrijze kleur met wit.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Mensen zijn vooral tevreden over de ruimte die het hok biedt, het feit dat het anti-knaag is en hoe gemakkelijk het schoon te maken is. Ook het nachthok wordt als een fijne toevoeging ervaren.

Er zijn echter ook een paar minpunten genoemd. Het in elkaar zetten van het hok kan een uitdaging zijn en sommige mensen vinden dat er te weinig openingen zijn en te veel randjes waar zaagsel tussen kan blijven liggen. Ook de prijs wordt genoemd als een nadeel.

Maar ondanks deze minpunten blijft de Ferplast Grand Lodge 140 Plus een topkwaliteit konijnenhok. Het biedt genoeg ruimte voor je konijnen om vrij rond te bewegen, is gemakkelijk te onderhouden en het nachthok zorgt voor extra comfort. Of je nu binnen of buiten woont, dit hok is perfect. Dus als je op zoek bent naar een ruim en comfortabel konijnenhok, is de Ferplast Grand Lodge 140 Plus zeker het overwegen waard. 🐇

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Topmast Buitenhok hout Konijnenhok Konijnenkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Topmast Buitenhok hout Konijnenhok Konijnenkooi

 • list plusStevige kwaliteit van het hout en het dikke gaas
 • list plusOnderkant van het hok is open, waardoor het konijn over het gras kan rennen
 • list plusHandige kenmerken zoals nachthok met deurtjes en lade voor eenvoudige schoonmaak

Nadelen Topmast Buitenhok hout Konijnenhok Konijnenkooi

 • list plusPlaatjes hout zijn dun, waardoor het hok minder stevig aanvoelt
 • list plusTrapje naar het nachthok kan in de weg zitten voor het konijn
 • list plusOnbehandeld en flinterdun buitenhok, meer geschikt voor binnen

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.12
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.97
Het Topmast Buitenhok hout Konijnenhok Konijnenkooi - CONEJO is mijn favoriete konijnenhok, met allerlei handige functies. Het hok bestaat uit een ruime ren van 136 cm lang en 65 cm breed, met daarbovenop een gezellig nachthok met een schattig puntdak. Via een trappetje bereik je het nachthok, dat een hoogte heeft van 100 cm vanaf de grond gemeten.

Het hout van dit hok is van stevige kwaliteit en het gaas is lekker dik. Dit zorgt ervoor dat het hok lang meegaat en bestand is tegen de tandjes van mijn konijnen. Bovendien is de onderkant van het hok open, zodat mijn konijntje lekker over het gras kan rennen. Het is wel belangrijk om het hok regelmatig te verplaatsen, zodat mijn konijn niet de verleiding krijgt om te gaan graven.

Het nachthok heeft twee deurtjes, waardoor ik makkelijk bij mijn konijn kan. Ook de ren heeft twee deurtjes, zodat ik eenvoudig toegang heb tot de ren. Het nachthok heeft ook een handige lade onder het verblijf. Deze lade kan ik eruit halen, zodat ik het hok gemakkelijk schoon kan maken.

Helaas zijn er ook enkele punten van kritiek op dit konijnenhok. Sommige mensen zeggen dat de houten plaatjes erg dun zijn, waardoor het hok minder stevig aanvoelt. Ook heeft een reviewer opgemerkt dat er niet goed is nagedacht over hoe het konijn het hok in moet en dat het trapje in de weg zit. Deze persoon heeft ervoor gekozen om de binnenschoot eruit te laten, zodat het konijn makkelijker in en uit kan.

Een ander minpunt dat genoemd wordt, is dat het buitenhok meer geschikt lijkt voor binnen, omdat het onbehandeld en flinterdun is. Volgens deze gebruiker weerspiegelt de prijs van het hok dan ook de lage kwaliteit.

Ondanks deze kritiekpunten heeft het Topmast Buitenhok hout Konijnenhok Konijnenkooi - CONEJO ook positieve eigenschappen. Het design van het hok wordt als mooi ervaren en het hok is makkelijk in elkaar te zetten.

Al met al is dit konijnenhok perfect voor mensen die op zoek zijn naar een ruim en functioneel hok voor hun konijn. Het hok heeft handige kenmerken, zoals een nachthok met deurtjes, een lade voor eenvoudige schoonmaak en stevig hout. Maar let op, de dunne houten plaatjes en het onbehandelde buitenhok kunnen voor sommige mensen een nadeel zijn. Denk dus goed na over de prijs en de specifieke behoeften van jouw konijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

4. MaxxPet Konijnenhok/Kippenhok - Bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxPet Konijnenhok/Kippenhok - Bruin

 • list plusSnelle levering
 • list plusVoldoende ruimte
 • list plusHandige features zoals het laddertje en de uitschuifbare lade

Nadelen MaxxPet Konijnenhok/Kippenhok - Bruin

 • list plusKwaliteit van het hout en de afwerking kan beter
 • list plusPasvorm van de onderplaat en het dak kan verbeterd worden
 • list plusMoet zelf geverfd worden, aangezien het hout blank is en niet geïmpregneerd

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
8.62
Gebruiksgemak
8.89
Ik heb het perfecte hok gevonden voor mijn knaagdieren of kippen! Het MaxxPet Konijnenhok/Kippenhok is super veelzijdig en biedt mijn dieren alle ruimte die ze nodig hebben om te spelen en te rusten. Met afmetingen van 204 x 45 x 84 cm is dit hok ruim genoeg voor meerdere dieren.

Het hok heeft een stevig frame van hout en duurzaam ijzer gaas, dus ik hoef me geen zorgen te maken dat het snel kapot gaat. En het beste van alles is dat het dak waterdicht is, dus er komt geen regen in het hok.

Een cool kenmerk van dit hok is het laddertje dat van de eerste verdieping naar de tweede verdieping gaat. Mijn dieren kunnen gemakkelijk van het ene naar het andere niveau gaan en dat is gewoonweg geweldig. Ook is het hok voorzien van een uitschuifbare lade, wat het schoonmaken echt een eitje maakt. En de deuren zijn supermakkelijk te vergrendelen, zodat mijn dieren veilig binnen blijven.

Natuurlijk, zoals met elk product, zijn er enkele negatieve punten die ik moet noemen. Sommige mensen hebben geklaagd over de kwaliteit van het hout, zeggende dat het al kapot gaat bij het in elkaar zetten. Ook hebben sommigen gezegd dat het loopplankje te steil en te smal is, dus ze hebben zelf een plankje moeten maken. En oh ja, de plank van het leghok is niet van de beste kwaliteit, met fineer dat al loslaat bij het uitpakken.

Nog een minpuntje is dat de zinken onderplaat niet goed past in het hok en dat er extra latten toegevoegd moeten worden om te voorkomen dat deze omlaag valt. En oh, het dak lekt bij regen, wat natuurlijk vervelend is als het slecht weer is. Ook moet ik het hok nog zelf verven, aangezien het hout blank is en niet geïmpregneerd.

Maar ondanks deze minpuntjes zijn er ook veel positieve aspecten aan het MaxxPet Konijnenhok/Kippenhok. De levering is snel en het monteren gaat redelijk vlot. Het hok biedt echt genoeg ruimte en heeft handige features zoals het laddertje en de uitschuifbare lade.

Al met al is het MaxxPet Konijnenhok/Kippenhok een goed hok met potentie, maar er zijn zeker verbeterpunten. De kwaliteit van het hout en de afwerking kunnen beter en de pasvorm van de onderplaat en het dak kunnen verbeterd worden. Als deze punten aangepakt worden, kan dit hok een geweldige keuze zijn voor mensen zoals ik die op zoek zijn naar een ruim en functioneel hok voor hun knaagdieren of kippen. 🐰

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Picasso Zoo Konijnenhok voor Buiten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Picasso Zoo Konijnenhok voor Buiten

 • list plusRuime leefruimte voor konijnen, knaagdieren en kleine dieren
 • list plusStevig en duurzaam ontwerp
 • list plusGebruiksvriendelijk met gemakkelijk schoon te maken kunststof bak

Nadelen Picasso Zoo Konijnenhok voor Buiten

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer grote konijnenrassen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
8.41
Gebruiksgemak
8.37
Ik ben dolenthousiast om het Konijnenhok voor Buiten - Kippenhok - Knaagdieren Kooi - Cavia Kooi - Dierenverblijf - 145 cm aan te bevelen. Dit klassiek ontworpen verblijf biedt zoveel ruimte voor jouw konijnen, knaagdieren en kleine dieren. Met een indrukwekkende breedte van ongeveer 145 cm, kunnen jouw harige vriendjes vrij rondrennen en spelen.

Dit hok is gemaakt van stevig naaldhout dat op waterbasis is geïmpregneerd tegen vocht en zonlicht. Je hoeft je geen zorgen te maken, want deze impregnering is niet giftig voor zowel mens als dier, en ook nog eens milieuvriendelijk. 🌿

Een opvallende eigenschap van dit konijnenhok is het hoogwaardige dak dat bedekt is met waterafstotend bitumen. Dit zorgt ervoor dat jouw dieren en het hok altijd droog blijven, zelfs tijdens regenachtige dagen. Daarnaast is de draad van het hok stabiel, gegalvaniseerd en daardoor roestvrij. Zo gaat dit hok lekker lang mee zonder enige problemen.

Niet alleen is dit konijnenhok stevig en duurzaam, het is ook nog eens super gebruiksvriendelijk. Het schoonmaken van het hok is een fluitje van een cent dankzij de handige lade die je makkelijk kunt uittrekken. En wat dit hok echt bijzonder maakt, is de stevige kunststof bak in plaats van een houten of metalen ladebodem. Deze bak is super makkelijk schoon te maken, waardoor jouw huisdieren altijd in een hygiënische omgeving verblijven.

Naast konijnen voelen ook cavia's en andere kleine dieren en knaagdieren zich helemaal thuis in dit konijnenhok. Klanten hebben zelfs gemeld dat dit hok perfect is om kuikens en zijdehoenders groot te brengen tijdens het broedseizoen. Dit laat zien hoe veelzijdig en flexibel dit Konijnenhok voor Buiten is.

Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat dit konijnenhok echt geweldig is. Het heeft niet alleen een prachtig design, maar is ook nog eens van hoge kwaliteit en duurzaam. Er is genoeg ruimte voor meerdere dieren, zelfs voor grote Franse hangoren. En het beste van alles is dat het hok super makkelijk en snel in elkaar te zetten is, waardoor je er meteen van kunt genieten.

Hoewel ik geen specifieke negatieve aspecten kan noemen, is het belangrijk om op te merken dat dit konijnenhok mogelijk niet geschikt is voor hele grote konijnenrassen. Het is altijd verstandig om de afmetingen van het hok te controleren en ervoor te zorgen dat het genoeg ruimte biedt voor jouw specifieke huisdieren.

Al met al is het Konijnenhok voor Buiten - Kippenhok - Knaagdieren Kooi - Cavia Kooi - Dierenverblijf - 145 cm een absolute aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een ruim en duurzaam verblijf voor hun konijnen, knaagdieren en andere kleine dieren. Met zijn klassieke ontwerp, eenvoudige montage en gebruiksvriendelijkheid onderscheidt dit hok zich van de rest. Het biedt een veilige en comfortabele leefomgeving voor jouw huisdieren, terwijl het ook flexibel genoeg is om aan verschillende behoeften te voldoen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Duvo+ Pepita Eco Huisdierhuis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Duvo+ Pepita Eco Huisdierhuis

 • list plusGemaakt van gerecycled plastic, wat het een ecologisch verantwoord product maakt
 • list plusZowel binnen als buiten te gebruiken en gemakkelijk op te zetten
 • list plusBiedt voldoende luchtcirculatie en ventilatie voor een aangename verblijfsomgeving

Nadelen Duvo+ Pepita Eco Huisdierhuis

 • list plusSpecifiek bedoeld voor kleine huisdieren, niet geschikt voor grotere huisdieren

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
8.45
Gebruiksgemak
8.41
Ik ben dol op het Duvo+ Pepita - Eco - Huisdierhuis! Het is perfect voor kleine honden, katten en knaagdieren. Dit huisje is speciaal ontworpen om jouw huisdieren de juiste ruimte en comfort te bieden. En weet je wat het beste is? Het is gemaakt van gerecycled plastic, dus het is ook nog eens goed voor het milieu. Het gebruik van geregenereerd plastic uit petflessen maakt dit hok een duurzame keuze.

Wat ik zo geweldig vind aan het Duvo+ Pepita - Eco - Huisdierhuis is dat je het zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Het is super makkelijk op te zetten en ook nog eens lichtgewicht en compact, dus je kunt het gemakkelijk opbergen als je het niet nodig hebt. En weet je wat nog meer? In tegenstelling tot houten buitenhuisjes is dit hok weerbestendig en duurzaam. Het biedt ook nog eens voldoende luchtcirculatie en ventilatie, zodat jouw huisdier altijd in een comfortabele omgeving verblijft.

De gebruikers zijn net zo enthousiast als ik over dit product. Het is super makkelijk in elkaar te zetten en schoon te maken. Ze zijn ook erg te spreken over het mooie design en de duurzaamheid van het hok. Het is echt van topkwaliteit en huisdieren zijn er dol op, zelfs verwilderde katten voelen zich er thuis. Het dak zit stevig vast en waait niet weg, maar het is wel belangrijk om het huisje niet te verplaatsen door het dak vast te houden.

Niet alleen is het Duvo+ Pepita - Eco - Huisdierhuis functioneel, het ziet er ook nog eens geweldig uit. Het heeft een gezellige uitstraling en het ziet er helemaal niet plastic uit, ondanks het gebruik van gerecycled plastic. Ik krijg vaak vragen waar ik dit huisje gekocht heb, omdat het er zo leuk uitziet.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, wil ik wel even benadrukken dat dit hok speciaal is ontworpen voor kleine huisdieren. Als je een groter huisdier hebt, raad ik je aan om naar de grotere versie van de Pepita te kijken.

Al met al vind ik het Duvo+ Pepita - Eco - Huisdierhuis een fantastische keuze voor kleine honden, katten en knaagdieren. Het biedt jouw huisdier de bescherming, comfort en veiligheid die het nodig heeft. Het onderscheidt zich van andere huisjes door het gebruik van ecologische materialen en de duurzaamheid ervan. Het is super makkelijk op te zetten, weerbestendig en heeft voldoende luchtcirculatie. En laten we het mooie design niet vergeten, het is een echte eyecatcher voor in je huis of tuin.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

7. Duvo Hondenhok Eco Huisdierhuis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Duvo Hondenhok Eco Huisdierhuis

 • list plusEcologisch verantwoord en duurzaam
 • list plusCompact en lichtgewicht design
 • list plusEenvoudig op te zetten en weerbestendig

Nadelen Duvo Hondenhok Eco Huisdierhuis

 • list plusMogelijk te klein voor grote huisdieren

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.84
Functionaliteit
7.97
Gebruiksgemak
8.19
Ik ben dolblij met het Hondenhok - Eco - Huisdierhuis! Het is dé perfecte keuze voor huisdierbezitters die op zoek zijn naar een ecologisch verantwoorde en duurzame oplossing voor hun geliefde huisdieren. Dit huisdierhuis is gemaakt van gerecycled plastic, waardoor we ons steentje bijdragen aan het verminderen van afval en het behoud van het milieu. Het groene ECO-label op de verpakking maakt het meteen duidelijk dat dit een ecologisch product is.

Wat dit huisdierhuis echt onderscheidt van andere modellen is het compacte en lichtgewicht design. Met afmetingen van 65x46x48cm past het perfect zowel binnen als buiten. Het is supersimpel op te zetten en kan tegen elk weertype, dus ideaal voor buitengebruik. En niet te vergeten, de luchtcirculatie is top, zodat jouw huisdier altijd comfortabel kan verblijven.

De reviews van andere gebruikers bevestigen dat dit huisdierhuis van topkwaliteit en superfunctioneel is. Het is makkelijk in elkaar te zetten en schoon te maken, wat door huisdierbezitters enorm gewaardeerd wordt. Maar niet alleen dat, het duurzame en fraaie design wordt ook heel positief genoemd. Het huisje is dus niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog eens mooi uit. En dankzij het stevige dak blijft alles op zijn plek, zelfs bij harde wind.

Het enige minpuntje van dit huisdierhuis is dat het misschien niet geschikt is voor grote huisdieren. Met afmetingen van 65x46x48cm kan het huisje mogelijk te klein zijn voor sommige hondenrassen. Dus voordat je dit huisdierhuis aanschaft, is het belangrijk om even te checken of het groot genoeg is voor jouw huisdier.

De sterke punten van dit Hondenhok - Eco - Huisdierhuis zijn het ecologische aspect, het compacte design, de duurzaamheid en de eenvoudige montage. Het is echt de ideale keuze voor huisdierbezitters die willen bijdragen aan het verminderen van afval én tegelijkertijd hun huisdier een veilige en comfortabele plek willen bieden.

Al met al is het Hondenhok - Eco - Huisdierhuis gewoon een geweldige keuze. Als huisdierbezitter wil je natuurlijk een ecologisch verantwoorde en duurzame oplossing, en dat is dit huisdierhuis absoluut. Met zijn compacte design, eenvoudige montage en duurzaamheid biedt dit huisdierhuis jouw huisdier een veilige en knusse omgeving. Maar let wel op de grootte van je huisdier voordat je dit huisdierhuis koopt. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren

 • list plusVeelzijdig en aanpasbaar aan de gewenste breedte en hoogte
 • list plusVeiligheid voor kleine dieren met afgeronde randen en antislipmatten
 • list plusEenvoudige montage zonder gereedschap en multifunctioneel gebruik

Nadelen Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren

 • list plusNiet geschikt voor konijnen die kunnen springen

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.01
Functionaliteit
7.33
Gebruiksgemak
7.79
Ik presenteer je het Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren, een veelzijdig en handig product om onze kleine vriendjes in een veilige omgeving te houden. Met roosterplaten die je individueel kunt aanpassen, kun je dit hek eenvoudig instellen naar de gewenste breedte en hoogte. Of je nou een laag omhulsel of een hoog hekje nodig hebt, dit hek biedt de flexibiliteit die je nodig hebt.

Een belangrijk kenmerk van dit hek is de veiligheid voor onze kleine dieren. De randen zijn mooi afgerond, zodat ze zich niet kunnen bezeren. En dankzij de antislipmatten op de verbindingsstukken staat dit hek stevig op zijn plek, zelfs op gladde vloeren. Zo kun je met een gerust hart weten dat je huisdier veilig is.

Dit hek is perfect voor verschillende kleine dieren, zoals egels en cavia's. Hiermee geef je ze een veilige plek waar ze zich op hun gemak voelen, en jij kunt ze vanuit elke hoek in de gaten houden. Of je dit hek nu in de woonkamer, de tuin of ergens anders plaatst, het past zich aan de omgeving aan.

Het monteren van dit hek is een fluitje van een cent en je hebt er geen gereedschap voor nodig. De roosterplaten klikken eenvoudig aan elkaar met behulp van de meegeleverde verbindingsstukken en kabelbinders voor extra veiligheid. Dit handige systeem biedt verschillende mogelijkheden, waardoor het hek multifunctioneel is. Het kan zelfs dienen als opbergrek of voor andere doeleinden, afhankelijk van jouw behoeften.

De gebruikersreviews zijn erg positief over dit hek. Het is super makkelijk in elkaar te zetten en gebruiksvriendelijk. Sommige gebruikers merken op dat het hekje niet breed genoeg is voor konijnen, maar wel lang genoeg. Dus als je wat meer ruimte wilt, kun je gewoon meerdere pakketten bestellen. En met de bijgeleverde tiewraps, hamertje en anti-slip stickers ben je helemaal compleet.

Hoewel de meeste gebruikers erg tevreden zijn, is er één gebruiker die aangeeft dat het hek niet geschikt is voor konijnen die kunnen springen. Dus houd rekening met de behoeften van jouw huisdier bij het kiezen van dit hek.

Al met al is de Hoppa! Verstelbaar Hek Voor Huisdieren een handig en veelzijdig product om onze kleine vriendjes veilig te houden. Met zijn verstelbare roosterplaten, veiligheidskenmerken en eenvoudige montage is dit hek de perfecte keuze voor huisdiereigenaren die flexibiliteit en gebruiksgemak willen. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Dierenverblijf Kippenhok Serama

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dierenverblijf Kippenhok Serama

 • list plusPrachtige afwerking
 • list plusEenvoudig in elkaar te zetten
 • list plusVeelzijdigheid voor het huisvesten van kippen en konijnen

Nadelen Dierenverblijf Kippenhok Serama

 • list plusMogelijk niet geschikt voor kleinere buitenruimtes
 • list plusOntbreken van specifieke voordelen of innovatieve kenmerken

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.24
Ik ben verheugd om het Kippenhok Serama aan te bieden, een ruim en stijlvol verblijf voor jouw kippen of konijnen. Met handige functies zoals een kunststof mestlade en een praktische bergzolder, is dit hok ontworpen voor het comfort van jouw dieren. Met afmetingen van 210x90x133cm (LxBxH), is er genoeg ruimte voor jouw dieren om vrij rond te lopen.

Wat dit Kippenhok echt onderscheidt is zijn prachtige afwerking en het gemak van montage. Gebruikers zijn dol op het mooie design en de hoge kwaliteit, en vinden het hok heel eenvoudig in elkaar te zetten. De levering van het product wordt ook als uitstekend ervaren, wat de tevredenheid van klanten nog meer benadrukt.

Het Kippenhok Serama is perfect voor eigenaren die hun kippen of konijnen een ruim en goed ontworpen verblijf willen bieden. Met handige kenmerken zoals de mestlade en bergzolder, wordt de verzorging van jouw dieren een stuk eenvoudiger. De ruime afmetingen zorgen ervoor dat jouw dieren genoeg bewegingsvrijheid en comfort hebben.

Een mogelijke beperking van dit product kan zijn dat het door zijn grootte mogelijk niet geschikt is voor kleinere buitenruimtes. Daarnaast kan het ontbreken van specifieke voordelen of innovatieve kenmerken ten opzichte van andere modellen een overweging zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.

Kortom, het Kippenhok Serama is een prachtig vormgegeven en functioneel verblijf dat uitblinkt in afwerking, eenvoudige montage en veelzijdigheid voor het huisvesten van kippen en konijnen. Ondanks enkele mogelijke beperkingen, maakt de kwaliteit en veelzijdigheid van het hok het een aantrekkelijke keuze voor eigenaren die het beste willen voor hun dieren. 🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Topmast Konijnenhok Rex Natural 80

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Topmast Konijnenhok Rex Natural 80

 • list plusGemaakt van hoogwaardige materialen en met aandacht voor detail.
 • list plusGemakkelijk schoon te maken dankzij de uitschuifbare lade.
 • list plusVentilatierooster zorgt voor frisse lucht in het hok.

Nadelen Topmast Konijnenhok Rex Natural 80

 • list plusGemaakt van den, een vrij zacht houtsoort.
 • list plusNiet geschikt als permanente verblijfplaats.
 • list plusMoet goed vernist blijven als het buiten staat.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.67
Functionaliteit
7.27
Gebruiksgemak
6.9
Ik heb het genoegen gehad om het Topmast Konijnenhok Rex te beoordelen en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben! Dit hok is ruim en comfortabel, perfect voor mijn twee schattige konijntjes. Ik hou vooral van het dak dat geopend kan worden, waardoor ik gemakkelijk toegang heb tot het hok. En het nachthok is geweldig, mijn konijnen kunnen zich terugtrekken en genieten van wat privacy.

Wat dit konijnenhok echt onderscheidt, is de aandacht voor detail en het gebruik van hoogwaardige materialen. Het hout is geïmpregneerd om de duurzaamheid te vergroten en heeft een mooie natuurlijke houtkleur. En de aluminium bodemplaat beschermt het hout tegen urine, waardoor het hok lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Een ander geweldig kenmerk van dit hok is het ventilatierooster aan de voorkant. Het zorgt voor frisse lucht in het hok, wat essentieel is voor het welzijn van mijn konijnen. En het schoonmaken is een fluitje van een cent dankzij de uitschuifbare lade. Ik hoef me geen zorgen te maken over waterlekkage, want het dak is versterkt met een houten frame en is absoluut waterdicht.

Met afmetingen van 80 x 45 x 60 cm is dit hok groot genoeg voor mijn kleurdwerg konijn of twee kleinere cavia's. Maar ik wil benadrukken dat het hok niet bedoeld is als permanente verblijfplaats. Mijn konijnen hebben nog steeds ruimte nodig om te spelen en te bewegen, dus ik laat ze overdag graag rondrennen in een veilige omgeving.

Over het algemeen ben ik erg tevreden met het Topmast Konijnenhok Rex. De kwaliteit van het hout en de afwerking zijn uitstekend. En het feit dat het hok gemakkelijk schoon te maken is, is een enorme pluspunt. Het enige waar ik rekening mee moet houden, is dat het hok gemaakt is van den, een vrij zacht houtsoort. Dus ik zorg ervoor dat het goed vernist blijft als het buiten staat.

Al met al kan ik zeggen dat het Topmast Konijnenhok Rex een geweldige keuze is voor iedereen die zijn konijnen een comfortabele en veilige plek wil bieden om 's nachts te verblijven. Het is goed ontworpen en heeft handige functies, zoals het ventilatierooster en de uitschuifbare lade. Dus als je op zoek bent naar een kwaliteitshok, dan is dit zeker iets voor jou! 🐰

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Konijnenhoken. Er zijn namelijk 2273 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!