Wat is de beste Konijnenkooi van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Konijnenkooi is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Konijnenkooi van 2023? Na het onderzoeken van 2098 Konijnenkooien kwam de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine als beste uit onze Konijnenkooi-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Konijnenkooien, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Konijnenkooien-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Konijnenkooi-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Konijnenkooien

1Score: 9.8
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine
Beste konijnenkooi
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine
Songmics
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti
Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti
Ferplast
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel
Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel
Ferplast
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren
Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi
Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi
Ferplast
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.5
Ferplast Rolgordijn Kooi Lodge
Ferplast Rolgordijn Kooi Lodge
Ferplast
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Akyol LET OP! er zit
Akyol LET OP! er zit
Akyol
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi
Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi
Ferplast
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Ferplast Konijnenkooi Casita 100
Ferplast Konijnenkooi Casita 100
Ferplast
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Ferplast Konijnenhok Barn 100 Double
Ferplast Konijnenhok Barn 100 Double
Ferplast
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Konijnenkooi Koopgids

Een blij en tevreden konijn krijg je door een geschikte konijnenkooi. De juiste grootte, inrichting en materialen zijn uitermate belangrijk voor zijn of haar welzijn. Lees hier waar je op moet letten en ontdek de beste exemplaren in de koopgids!

Belangrijkste kenmerken van een konijnenkooi

Er zijn verschillende kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een konijnenkooi, zoals de grootte, de inrichting, de materialen en de veiligheid. Hieronder leg ik deze kenmerken kort uit:

 • Grootte: De grootte van de konijnenkooi is belangrijk omdat je konijn voldoende ruimte nodig heeft om te bewegen en te spelen. Over het algemeen wordt aanbevolen dat de kooi ten minste vier keer zo groot is als de grootte van het konijn.
 • Inrichting: De konijnenkooi moet voldoende inrichting hebben, zoals een voerbak, drinkfles, een hok of schuilplaats en een toilet. Daarnaast kunnen accessoires zoals speelgoed en een hooiruif de leefomgeving van je konijn(en) verbeteren.
 • Materialen: De materialen van de konijnenkooi moeten veilig en duurzaam zijn. Houten kooien zijn populair, maar ook kooien van metaal of kunststof zijn goede opties. Let erop dat er geen scherpe randen of uitstekende delen zijn waar je konijnen zich aan kunnen verwonden.
 • Veiligheid: Het is belangrijk dat de konijnenkooi veilig is voor je konijnen. Let op de afstand tussen de spijlen en zorg dat er geen giftige of gevaarlijke materialen in de kooi zijn. Daarnaast moet de kooi goed afsluitbaar zijn om te voorkomen dat je konijnen ontsnappen.

Welke bodembedekking is geschikt?

Er zijn verschillende soorten bodembedekkingen die geschikt zijn voor een konijnenkooi, zoals hooi, stro, papier, houtsnippers en speciale konijnenbakvulling. Hieronder leg ik kort uit welke bodembedekkingen geschikt zijn en welke je beter kunt vermijden:

 • Hooi en stro: Hooi en stro zijn geschikte bodembedekkers voor konijnenkooien omdat ze absorberend zijn en een natuurlijke uitstraling hebben. Ze kunnen ook worden gebruikt als voedsel voor je konijnen. Let erop dat je schoon hooi en stro gebruikt en vermijd schimmelige of stoffige exemplaren.
 • Papier: Papier, zoals kranten of papierkorrels, zijn ook geschikte bodembedekkers omdat ze absorberend zijn en gemakkelijk schoon te maken. Zorg dat je onbedrukt papier gebruikt en vermijd papier met inkt of kleurstoffen.
 • Houtsnippers: Houtsnippers zijn ook geschikt als bodembedekker, maar kies wel voor onbehandeld hout om te voorkomen dat de chemicaliën in de snippers je konijn kunnen schaden.
 • Konijnenbakvulling: Speciale konijnenbakvulling is ontworpen om geuren te absorberen en is vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of papier. Let erop dat je een stofvrije variant kiest en vermijd vullingen die gevaarlijk kunnen zijn voor je konijn, zoals vullingen met klei.

Vermijd bodembedekkingen zoals zand, kattenbakvulling, cederhout en dennenhout. Deze materialen kunnen schadelijk zijn voor je konijnen en irritaties of ademhalingsproblemen veroorzaken.

Kiezen van de juiste afmetingen

De grootte van de konijnenkooi is belangrijk omdat konijnen veel bewegingsruimte nodig hebben om te springen, te spelen en te verkennen. Over het algemeen geldt dat hoe groter de kooi, hoe beter. Hieronder vind je enkele richtlijnen voor de afmetingen van de konijnenkooi:

 • Voor een dwergkonijn is een kooi van minimaal 1,20 meter lang, 60 cm breed en 50 cm hoog aan te raden.
 • Voor een middelgroot konijn is een kooi van minimaal 1,50 meter lang, 75 cm breed en 60 cm hoog aan te raden.
 • Voor een groot konijn is een kooi van minimaal 2 meter lang, 75 cm breed en 60 cm hoog aan te raden.


Naast de grootte van de kooi is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende speelgoed, verstopplekken en een mogelijkheid om te graven, zoals een speciale konijnenspeelbak of een hoek gevuld met hooi. Vergeet ook niet dat konijnen sociaal zijn en het beste gedijen in gezelschap van andere konijnen. Overweeg dus om meerdere konijnen te houden als je voldoende ruimte hebt.

Schoonmaken en onderhoud

Het is belangrijk om de konijnenkooi regelmatig schoon te maken om de gezondheid en het welzijn van je konijnen te bevorderen. Hoe vaak je de kooi moet schoonmaken, hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal konijnen dat je hebt en de grootte van de kooi. 

Over het algemeen wordt aangeraden om de kooi minstens één keer per week grondig schoon te maken en dagelijks kleine schoonmaakklusjes uit te voeren, zoals het verwijderen van uitwerpselen en oud voedsel.

Om de kooi schoon te maken, kun je gebruikmaken van een mild schoonmaakmiddel en warm water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddel en andere chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je konijnen. Na het schoonmaken kun je de kooi goed afspoelen en drogen voordat je deze opnieuw inricht.

Als bodembedekking kun je bijvoorbeeld hooi, stro, krantenpapier of zaagsel gebruiken. Let er wel op dat sommige soorten bodembedekking niet geschikt zijn voor konijnen vanwege stofvorming of het risico op verstikkingsgevaar. Zorg dat je de bodembedekking regelmatig vervangt en verwijder eventuele natte plekken om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen.

hero illustration

Hoe testen we Konijnenkooien?

Om de beste Konijnenkooi te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Konijnenkooi-test hebben we 2098 Konijnenkooien vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Konijnenkooi-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Konijnenkooi-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Konijnenkooi-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Konijnenkooi in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2098 Konijnenkooien te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Konijnenkooien op een rij

1. Beste konijnenkooi: SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

 • list plusHet modulaire ontwerp met balkon, trap en terras biedt vrijheid voor huisdieren om rond te rennen en te spelen.
 • list plusGemakkelijk in elkaar te zetten en handig om mee te nemen op vakantie.
 • list plusGemakkelijk schoon te maken met een vochtige spons.

Nadelen SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

 • list plusEr zijn negatieve beoordelingen van gebruikers die klagen over de slechte kwaliteit en duurzaamheid van de kooi.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
10
Review van de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine dieren, 2 verdiepingen, grijs LPC004G01

Als liefhebber van kleine huisdieren ben ik altijd op zoek naar de perfecte kooi om mijn harige vrienden een comfortabel en veilig onderkomen te bieden. De SONGMICS Huisdierenkooi lijkt veelbelovend, met zijn modulaire ontwerp en handige functies.

Een van de meest opvallende kenmerken van deze kooi is het modulaire ontwerp met balkon, trap en terras. Hierdoor kunnen mijn kleine pluizebollen vrij rondrennen en spelen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat ze ontsnappen of gewond raken. Het grijze kunststof materiaal van de kooi zorgt ervoor dat ik geen schattig moment van mijn huisdier hoef te missen. Of het nu gaat om het poetsen van mijn hamster of het betoverend knagen aan een babywortel, ik kan alles in één oogopslag zien.

Wat ik ook waardeer aan deze kooi is dat het een doe-het-zelf huisje is voor huisdieren. Het is heel eenvoudig om de PP-platen in de meerhoekige verbindingsstukken te plaatsen en zo een stal te vormen die perfect bij mijn ruimte past. Met de meegeleverde hamer kan ik de platen stevig vastzetten om kleine openingen te sluiten. Bovendien is de kooi gemakkelijk schoon te maken met een vochtige spons, dankzij de veilige PP-platen.

Hoewel de SONGMICS Huisdierenkooi veelbelovend lijkt, zijn er enkele negatieve beoordelingen van gebruikers die aandacht verdienen. Er wordt gezegd dat de kooi snel uit elkaar valt en dat de kwaliteit slecht is. Dit zijn zorgwekkende opmerkingen, omdat duurzaamheid en kwaliteit belangrijk zijn bij het kiezen van een huisdierenkooi. Het is belangrijk om deze opmerkingen in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Desondanks zijn er ook positieve beoordelingen van gebruikers die de kooi ideaal vinden voor hun ratjes. Ze vinden het gemakkelijk in elkaar te zetten en ook handig om mee te nemen op vakantie. Deze positieve ervaringen laten zien dat de kooi in sommige gevallen goed kan presteren en aan de behoeften van huisdieren kan voldoen.

Al met al biedt de SONGMICS Huisdierenkooi met zijn modulaire ontwerp en handige functies een interessante optie voor huisdiereigenaren. Het is belangrijk om de mogelijke beperkingen in termen van duurzaamheid en kwaliteit in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing. Als deze aspecten geen doorslaggevende factor zijn, kan deze kooi zeker voldoen aan de behoeften van kleine huisdieren en hun eigenaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs

2. Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti

 • list plusRuime afmetingen, biedt voldoende bewegingsruimte
 • list plusInklapbaar ontwerp, gemakkelijk te verplaatsen
 • list plusEenvoudig te reinigen, hygiënisch voor de konijnen

Nadelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti

 • list plusMatige kwaliteit waterflesje

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
9.86
De Ferplast Konijnenkooi 120 is echt een geweldige kooi voor mijn harige vriendjes. Met een ruime afmeting van 118 x 58,5 x 51 cm hebben mijn konijnen alle ruimte om lekker rond te huppelen. Een van de beste eigenschappen van deze kooi is de zijdeur, waardoor mijn konijnen super makkelijk toegang hebben tot hun verblijf. Het plastic materiaal waarvan de kooi gemaakt is, is helemaal veilig en niet-giftig voor mijn harige maatjes. En de sluitingen van de kooi zijn ook helemaal veilig, dus ik hoef me geen zorgen te maken.

Wat ik echt geweldig vind aan de Ferplast Konijnenkooi 120 is hoe makkelijk het is om schoon te maken. Ik kan het gewoon even snel schoonmaken en het blijft lekker hygiënisch voor mijn konijnen. En het beste is dat het hele verblijf inklapbaar is, dus ik kan het makkelijk verplaatsen. Dat is vooral handig als mijn konijntjes ergens anders logeren tijdens mijn vakantie. Het inklapbare ontwerp zorgt ervoor dat de kooi niet veel ruimte inneemt, dus ik kan het makkelijk de trap af dragen of in de auto zetten.

Een andere geweldige feature van deze kooi is de ruime openingen. Mijn konijntjes kunnen gemakkelijk door de hele kooi springen, zelfs als ze even naar het toilet moeten. En ik vind het ook fijn dat de hele voorkant van de kooi open kan. Zo hebben mijn konijnen altijd genoeg toegang tot hun verblijf en sommige van mijn konijntjes vinden het zelfs een beetje eng als ik van bovenaf over hun kooi hang.

Een handige tip die ik kreeg van een andere gebruiker is om een apart toilet te kopen en alleen dat te vullen met houtpallets. Zo kunnen mijn konijnen zindelijk worden en bespaar ik geld op bodembedekking. En een ander advies is om een beter waterflesje te kopen, want het flesje dat erbij zit schijnt niet zo goed te zijn en lekt.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen super positief. Ze vinden de kooi duurzaam, praktisch en van hoge kwaliteit. En ze vinden het design ook nog eens mooi. Een gebruiker zei zelfs dat deze kooi perfect is voor twee of meer knaagdieren, zoals cavia's.

Hoewel er geen duidelijke nadelen worden genoemd, kan het waterflesje van matige kwaliteit als een minpunt worden gezien. Maar dat is geen groot probleem, want ik kan gewoon een beter waterflesje kopen.

Al met al is de Ferplast Konijnenkooi 120 echt een topkeuze voor konijnenliefhebbers zoals ik. Het biedt genoeg ruimte, is makkelijk in gebruik en van goede kwaliteit. En het inklapbare design maakt het ook super handig om mee te nemen op reis. Het enige kleine verbeterpunt is het waterflesje, maar dat valt in het niet bij alle voordelen van deze kooi. 🐰

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel

 • list plusRobuuste en duurzame constructie
 • list plusMakkelijk schoon te maken en te onderhouden
 • list plusWordt geleverd met extra accessoires

Nadelen Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel

 • list plusMontage kan enigszins uitdagend zijn
 • list plusDe ladder kan steil zijn voor sommige huisdieren

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.45
Gebruiksgemak
8.75
De Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel, dat is mijn topkeuze voor dwergkonijnen en cavia's! Met twee verdiepingen en gemaakt van stevige materialen, zal deze kooi je huisdieren comfort en stabiliteit bieden. De metalen tralies garanderen een veilige omgeving, terwijl de kunststof bakken voorkomen dat de bodembedekking eruit valt. Geen rommel meer!

Wat deze kooi echt onderscheidt, is het feit dat het super gemakkelijk uit elkaar te halen is. Dat betekent dat je het in een mum van tijd kunt schoonmaken, en dat is essentieel voor de hygiëne van je huisdieren. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de Rabbit 100 Dubbel geleverd met een voerbakje, waterflesje en hooiruif. Een complete set voor je harige vrienden!

Een ander geweldig kenmerk is het extra plateau, dat dient als een veilige schuilplaats en slaapruimte voor je huisdier. Het is ook uitgerust met een ladder, zodat je huisdier gemakkelijk van de ene verdieping naar de andere kan gaan. Het is net een mini-villa voor je lieve konijn of cavia!

De afmetingen van deze kooi zijn 95 x 57 x 93,5 cm, ruim genoeg voor je dwergkonijn of cavia om rond te rennen. En het beste van alles? Je kunt kiezen uit de kleuren bordeaux en groen, zodat je kooi perfect bij jouw smaak en interieur past. Het oog wil ook wat!

Klanten zijn dol op deze kooi! Ze zijn vooral onder de indruk van de stevigheid en duurzaamheid, en vinden het design ook nog eens mooi. Natuurlijk zijn er altijd wat kleine aandachtspuntjes. Sommige klanten vonden het in elkaar zetten van de kooi een beetje ingewikkeld, als een puzzel. En anderen merkten op dat de ladder een beetje steil kan zijn, maar dat is iets waar je konijn aan kan wennen. Geen zorgen!

Al met al is de Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel een geweldige keuze voor eigenaren van dwergkonijnen en cavia's. Ruimte, stevigheid, duurzaamheid en een mooi design, deze kooi heeft het allemaal. Met handige extra's zoals het plateau en de ladder, is het een complete set voor je huisdieren. Dus waar wacht je nog op? Geef je harige vrienden de ruimte die ze verdienen! 🐰

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

 • list plusVariabiliteit in ontwerp maakt aanpassing mogelijk op basis van individuele behoeften
 • list plusSnelle en eenvoudige montage en demontage
 • list plusWordt geleverd met stijlvolle stoffen opbergdozen om huisdierbenodigdheden georganiseerd te houden
 • list plusGemaakt van stevig en hoogwaardig materiaal, waardoor stabiliteit en duurzaamheid worden geboden
 • list plusGeschikt voor zowel binnen- als buitengebruik
 • list plusBiedt een ruime en comfortabele omgeving voor huisdieren

Nadelen Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

 • list plusSommige gebruikers meldden variatie in het ontwerp van de meegeleverde hamer, wat een kleine ongemak kan zijn

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
8.85
Als ervaren fokker van knaagdieren was ik op zoek naar een alternatief voor de gewone kooien uit de dierenwinkel. Ik wilde iets dat zowel praktisch als van hoge kwaliteit was, en ik heb het gevonden in de Huisdierenkooi met Opbergdozen. Deze modulaire kooi is ideaal voor mijn cavia's en biedt veel flexibiliteit in het ontwerp.

Wat ik het meest waardeer aan deze kooi is de variabiliteit. Ik kan de kooi op maat bouwen op basis van mijn eigen wensen en behoeften. Bovendien is de kooi snel en gemakkelijk op te bouwen, en kan hij ook eenvoudig worden gedemonteerd en vervoerd naar verschillende locaties.

Een ander geweldig kenmerk van deze kooi is de opbergruimte. De kooi wordt geleverd met drie stijlvolle opbergdozen gemaakt van stof. Deze opbergruimte is handig voor het opbergen van speelgoed, traktaties of voedsel van mijn huisdieren. Het helpt me om de ruimte van mijn huisdier netter en georganiseerder te houden, en bespaart me ook ruimte in mijn huis.

De kwaliteit van de materialen is uitstekend. De kooi is gemaakt van stevige en hoogwaardige materialen, waardoor hij stabiel en duurzaam is. Dit geeft me gemoedsrust, wetende dat mijn huisdieren veilig zijn in hun kooi.

Wat mijn huisdieren betreft, ze zijn dol op deze kooi! Ze lijken zich comfortabel en veilig te voelen in de ruime omgeving die de kooi biedt. Het is duidelijk dat het ontwerp van de kooi rekening houdt met het comfort van de dieren.

Een ander pluspunt is de mogelijkheid om de kooi zowel binnen als buiten te gebruiken. Dit geeft me de flexibiliteit om mijn huisdieren naar buiten te brengen als het weer het toelaat, en ze toch een veilige en beschermde omgeving te bieden.

Hoewel ik geen negatieve punten kan noemen op basis van mijn eigen ervaring met deze kooi, wil ik erop wijzen dat sommige gebruikers recensies hebben gegeven waarin ze vermelden dat de hamer die bij de kooi wordt geleverd kan variëren in ontwerp. Dit kan voor sommige mensen een klein ongemak zijn, maar het heeft geen invloed op de functionaliteit van de kooi.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de Huisdierenkooi met Opbergdozen. Het is een perfecte combinatie van praktisch nut, kwaliteit en stijl. Het biedt mijn huisdieren een veilige en comfortabele omgeving, terwijl het ook mijn huis georganiseerd en opgeruimd houdt. Ik kan deze kooi zeker aanbevelen aan andere knaagdierliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi

 • list plusRuime en comfortabele kooi voor knaagdieren.
 • list plusDemonteerbare structuur voor gemakkelijk transport.
 • list plusInclusief accessoires zoals een huis, kom, scheidingswand, hooifeeder en drinkfles.

Nadelen Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer actieve knaagdieren die veel ruimte nodig hebben om te rennen.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.87
Functionaliteit
8.21
Gebruiksgemak
8.57
De Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi is echt wat voor mij! Ik ben op zoek naar een ruime en comfortabele kooi voor mijn knaagdieren en deze kooi past perfect bij mijn wensen. De Krolik-serie staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om de kooi volledig te demonteren. Dit is geweldig voor als ik de kooi regelmatig moet verplaatsen.

Met afmetingen van 120 x 60 x 50 cm biedt deze kooi mijn knaagdieren genoeg ruimte om lekker rond te rennen. Het slimme ontwerp van de basis zorgt ervoor dat alle ruimte optimaal benut wordt. En de deur aan de voorkant opent over de hele breedte, zodat ik gemakkelijk mijn dieren kan aaien of eten kan geven. Bij deze kooi zitten ook accessoires inbegrepen, zoals een plastic huis met een kommetje, een scheidingswand met trappetjes, een hooifeeder en een drinkfles. Zo hebben mijn knaagdieren alles wat ze nodig hebben voor een comfortabel verblijf.

De reviews van andere gebruikers zijn super positief! Ze zijn vooral enthousiast over hoe stevig en duurzaam de kooi is. En het schoonmaken is een eitje, omdat ik de kooi van de basis kan halen. Daarnaast vinden ze het geweldig dat hun knaagdieren genoeg ruimte hebben om vrij rond te rennen. Ook wordt het gebruiksgemak van de kooi, zoals het gemakkelijk openen van de deur aan de voorkant, vaak genoemd.

Deze kooi is echt een goede investering voor zowel konijnen als cavia's. De mooie vormgeving en goede kwaliteit worden vaak geprezen in de reviews. Sommige gebruikers hebben zelfs extra accessoires gekocht, zoals een houten huisje en een grotere drinkfles, om de kooi nog completer te maken.

Het is wel belangrijk om te weten dat deze kooi misschien niet geschikt is voor hele actieve knaagdieren die veel ruimte nodig hebben om rond te rennen. Voor die knaagdieren is een grotere kooi of een buitenren misschien meer geschikt.

Al met al is de Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi echt een topkeuze voor mensen die op zoek zijn naar een ruime en comfortabele kooi voor hun knaagdieren. Met zijn demonteerbare structuur, ruime leefruimte en inbegrepen accessoires, heeft deze kooi alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf voor je knaagdieren. En het mooie design en de goede kwaliteit maken het ook nog eens een aantrekkelijke keuze voor zowel konijnen als cavia's. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Ferplast Rolgordijn Kooi Lodge

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Rolgordijn Kooi Lodge

 • list plusBiedt goede bescherming tegen tocht, vocht en kou voor konijnenhokken
 • list plusMakkelijk in gebruik en eenvoudig te reinigen
 • list plusBescherming tegen weersinvloeden en gemak in gebruik zijn positieve eigenschappen

Nadelen Ferplast Rolgordijn Kooi Lodge

 • list plusKlachten over de kwaliteit van het bevestigingsmateriaal
 • list plusDrukknopen gaan kapot tijdens het bevestigen
 • list plusVerwarring over de juiste plaatsing van de drinkfles

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.05
Functionaliteit
8.24
Gebruiksgemak
8.95
De Ferplast Rolgordijn Kooi Lodge - 83 x 41 cm is een handig accessoire voor buitenkonijnenhokken. Met dit rolgordijn houd ik mijn konijnen warm en beschermd tegen tocht en kou in de koudere maanden. Het is super makkelijk te monteren en kan worden opgerold als het weer beter wordt. Het gordijn is precies 83 x 41,2 cm groot en past perfect op de Grand Lodge 140 van Ferplast. Als ik de Grand Lodge 120 heb, kan ik gewoon een stuk van ongeveer 20 cm afknippen en het ook gebruiken.

De reviews van andere gebruikers laten zien dat het rolgordijn van goede kwaliteit is en perfect past. Het is ook heel makkelijk schoon te maken, wat echt een pluspunt is als ik voor mijn konijnen zorg. Maar er zijn ook een paar klachten over de kwaliteit van het bevestigingsmateriaal. Mensen zeggen dat de drukknopen al kapot gaan bij het bevestigen en dat de drukknopen die wel blijven zitten na een paar keer drukken losraken van de schroef. Dat is wel teleurstellend, vooral gezien de prijs van het product. Iemand meldt ook dat bij het vastdraaien van het rolgordijn de delen in het ronde drukdeel afbreken, waardoor je reserveonderdelen moet gebruiken. En er is ook wat verwarring over waar de drinkfles nu moet worden geplaatst.

Ondanks de bevestigingsproblemen biedt de Ferplast Rolgordijn Kooi Lodge - 83 x 41 cm goede bescherming tegen tocht, vocht en kou voor mijn konijnenhok. Het is echt gemakkelijk in gebruik en kan ik eenvoudig schoonmaken. Ik moet wel voorzichtig zijn bij het bevestigen om schade aan het bevestigingsmateriaal te voorkomen. Hoewel er een paar nadelen zijn, zijn de positieve eigenschappen zoals de bescherming tegen weersinvloeden en het gebruiksgemak zeker de moeite waard om te overwegen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

7. Akyol LET OP! er zit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Akyol LET OP! er zit

 • list plusHandig en functioneel accessoire voor vogelliefhebbers
 • list plusEenvoudig te bevestigen en gemaakt van duurzaam materiaal
 • list plusToevoeging van zaadvanger voor een schonere en gezondere leefomgeving voor vogels

Nadelen Akyol LET OP! er zit

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer grote vogelkooien
 • list plusOntbreken van een vogelkooi kan voor verwarring zorgen bij sommige kopers

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
7.88
Gebruiksgemak
7.75
Het Akyol vogelkooi net is een handig en functioneel accessoire voor vogelliefhebbers zoals ik. Dit opvangnet is speciaal ontworpen om zaad en ander afval dat uit de vogelkooi valt op te vangen, waardoor ik de kooi makkelijker schoon kan maken. Het net heeft een mooie witte kleur die perfect past bij elke vogelkooi en interieur.

Dit vogelkooi net heeft verschillende handige kenmerken. Het is eenvoudig te bevestigen aan de onderkant van de vogelkooi, zodat het stevig op zijn plaats blijft zitten. Het net is gemaakt van duurzaam materiaal en is makkelijk schoon te maken, zodat het lang meegaat en hygiënisch blijft. Daarnaast biedt het net genoeg ruimte voor zaad en afval, zodat het niet snel overloopt.

Wat dit product onderscheidt van eerdere modellen is de toevoeging van een zaadvanger. Hierdoor voorkom ik dat zaad en andere kleine deeltjes door de kooi vallen en op de grond belanden. Dit is niet alleen handig voor het schoonmaken, maar ook voor het behoud van een schone en gezonde leefomgeving voor mijn vogels. Bovendien is dit vogelkooi net geschikt voor verschillende soorten vogels, zoals parkieten en papegaaien, waardoor het een veelzijdig accessoire is voor vogelliefhebbers zoals ik.

Ik en andere gebruikers zijn over het algemeen positief over het Akyol vogelkooi net. We waarderen de functionaliteit en het gemak ervan, omdat het ons helpt om de vogelkooi schoon te houden. Het feit dat het net makkelijk te bevestigen is en van duurzaam materiaal gemaakt is, wordt ook als positief ervaren. Daarnaast vinden we de zaadvanger een handige toevoeging, omdat dit zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving voor onze vogels.

Een mogelijke beperking van dit product is dat het net mogelijk niet geschikt is voor zeer grote vogelkooien waar veel zaad en afval wordt geproduceerd. Daarnaast kan het ontbreken van een vogelkooi bij sommige kopers voor verwarring zorgen. Het is belangrijk om duidelijk te maken dat dit product alleen het opvangnet bevat en geen volledige vogelkooi.

Al met al is het Akyol vogelkooi net een handig accessoire voor vogelliefhebbers zoals ik, die graag een schone en gezonde omgeving voor hun vogels willen behouden. Met zijn functionele kenmerken, duurzaamheid en zaadvanger onderscheidt dit product zich van andere vogelkooi netten op de markt. Hoewel het mogelijk niet geschikt is voor zeer grote vogelkooien, biedt het toch een waardevolle oplossing voor het opvangen van zaad en afval in de vogelkooi.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi

 • list plusDuurzaam en veilig
 • list plusGemakkelijk schoon te maken
 • list plusKnaagproof

Nadelen Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi

 • list plusGebrek aan bewegingsruimte voor konijnen
 • list plusNiet volledig ontsnappingsproof

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.99
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
7.37
Ik, de Ferplast Rabbit 100 Basic - Konijnenkooi - Assorti - 95 x 57 x 46 cm, ben een solide keuze voor jouw dwergkonijnen en cavia's. Mijn bovenkant is gemaakt van stevige metalen tralies, terwijl mijn onderkant van kunststof is om te voorkomen dat bodembedekking zomaar uit mijn kooi valt. En het beste is dat mijn bovenkant afneembaar is, waardoor je me makkelijk en snel kunt schoonmaken. 🧹

Accessoires zijn niet inbegrepen, maar jij kunt zelf bepalen hoe je mij wilt inrichten. Als je wilt, heeft Ferplast accessoires die speciaal voor mij zijn ontworpen. Met mijn afmetingen van 95 x 57 x 46 cm ben ik ruim genoeg voor jouw kleine huisdieren. En weet je wat het leuke is? Bij het bestellen krijg je een willekeurige kleurvariant van mij.

Een gebruiker vertelt dat hij mij al meer dan een jaar gebruikt als toilet voor zijn drie reuzen en een hangoor konijn. Ondanks dat er een hoekje is afgebroken, functioneer ik nog steeds prima. Hij is blij met mijn duurzaamheid, veiligheid en het gemak waarmee hij mij schoon kan maken.

Maar er is ook een andere gebruiker die vindt dat het gebruik van mij op de lange termijn dierenmishandeling is voor een konijn. Hij denkt dat een konijn depressief kan worden als het weinig tot geen bewegingsruimte heeft. Hij beschouwt mij als niet duurzaam, van lage kwaliteit en ongeschikt voor konijnen.

Gelukkig is er ook een derde gebruiker die mijn kooi de hemel in prijst. Hij vindt dat ik knaagproof ben en makkelijk schoon te maken. Ook noemt hij mijn kwaliteit en gebruiksgemak als pluspunten. Het enige minpuntje dat hij noemt, is dat ik niet volledig ontsnappingsproof ben.

Al met al ben ik, de Ferplast Rabbit 100 Basic - Konijnenkooi - Assorti - 95 x 57 x 46 cm, een degelijke kooi voor dwergkonijnen en cavia's. Meerdere gebruikers benadrukken mijn duurzaamheid en het gemak waarmee ik schoon te maken ben. Maar let op, ik ben niet geschikt voor langdurig gebruik voor konijnen vanwege het gebrek aan bewegingsruimte. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften van jouw huisdieren bij het kiezen van een geschikte kooi.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Ferplast Konijnenkooi Casita 100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.97
Functionaliteit
7.83
Gebruiksgemak
7.05
Ik ben enthousiast om je te vertellen over de Ferplast Konijnenkooi Casita 100! Deze stevige en ruime kooi is speciaal ontworpen voor konijnen zoals die van mij. Wat deze kooi echt onderscheidt, is zijn hogere formaat en ronde bovenpaneel. Met stalen tralies en een stevige kunststof basis, is deze kooi duurzaam en veilig.

Een van de beste kenmerken van de Casita 100 is de volledig openende bovenkant. Dit maakt het onderhoud en schoonmaken super eenvoudig. Daarnaast heeft de kooi ook een handige schuifdeur aan de voorkant, zodat mijn konijn gemakkelijk in en uit de kooi kan springen.

De Casita 100 wordt geleverd met alle benodigde accessoires. Denk aan een hooirek, voerbak, waterfles en een huisje dat ook als platform fungeert. Deze accessoires zijn van hoge kwaliteit en passen perfect bij het mooie design van de kooi.

Wat ik echt geweldig vind, is dat de Casita 100 volledig uit elkaar kan worden gehaald. Alle onderdelen kunnen worden opgeslagen in de bodem van de kooi, waardoor ik ruimte bespaar. En met royale binnenafmetingen (94 x 56 x 39 cm), heeft mijn konijn voldoende bewegingsruimte.

Ik ben niet de enige die dol is op de Casita 100. Andere gebruikers zijn ook zeer tevreden met deze kooi. Ze zijn lovend over het mooie design, de duurzaamheid en de hoge kwaliteit. De volledig openende bovenkant en de handige schuifdeur worden ook gewaardeerd. En laten we niet vergeten hoe gemakkelijk het is om de kooi schoon te maken!

Een gebruiker merkte op dat het konijn gemakkelijk uit de kooi kan springen aan de voorkant, wat als een positief punt wordt gezien. Een andere gebruiker heeft het verhoogje uit de kooi gehaald en vervangen door een houten huisje, wat de cavia's waarderen als schuilplaats. Het zou echter handig zijn als er een dubbele bodem was om de pipi van de cavia's op te vangen en de kooi langer droog te houden.

Helaas was er ook een negatieve ervaring waarbij de kooi beschadigd was bij ontvangst. De gebruiker was teleurgesteld over de verpakkingswijze van de verkoper en is van plan ergens anders een konijnenhok te kopen.

Al met al is de Ferplast Konijnenkooi Casita 100 een geweldige keuze voor konijnenbezitters zoals ik. Het biedt een ruime en veilige leefomgeving voor mijn konijn, is gebruiksvriendelijk en wordt geleverd met hoogwaardige accessoires. Hoewel er een enkele negatieve ervaring was met de verpakking, lijken de positieve ervaringen de overhand te hebben. 🐇

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Ferplast Konijnenhok Barn 100 Double

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Konijnenhok Barn 100 Double

 • list plusRuime afmetingen zorgen voor plezier en tijdverdrijf voor konijnen.
 • list plusGoede luchtcirculatie en schone omgeving door bevestigingsclips aan de zijkanten.
 • list plusDrie verdiepingen tellende structuur met stevig gelakt gaas zorgt voor veiligheid en stevigheid.

Nadelen Ferplast Konijnenhok Barn 100 Double

 • list plusMogelijk niet geschikt voor andere kleine dieren dan konijnen.
 • list plusRegelmatig schoonmaken van de kooi is belangrijk voor een gezonde leefomgeving.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.66
Functionaliteit
6.74
Gebruiksgemak
7.65
Ik ben dolenthousiast om je voor te stellen aan het Ferplast Konijnenhok Barn 100 Double - dé perfecte woonomgeving voor jouw konijnen! Met zijn ruime afmetingen kunnen jouw harige vriendjes genieten van al hun favoriete bezigheden. Deze kooi is voorzien van handige bevestigingsclips aan de zijkanten, waarmee je de onder- en bovenkant kunt scheiden. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie en een schoon verblijf. Het verhoogde dak met witte strepen en de schuifdeur aan de voorkant kunnen half worden geopend met handige clips, waardoor het dagelijkse onderhoud een eitje wordt en de veiligheid van je konijnen gewaarborgd blijft.

Wat dit konijnenhok echt onderscheidt, is de robuuste structuur met maar liefst drie verdiepingen van stevig gelakt gaas. Dit zorgt voor een veilige en solide constructie. De ruime bodems van thermoplastische hars vangen vuil en voedselresten effectief op, zodat ze in de kooi blijven en niet overal verspreid raken. Het schoonmaken van de kooi is hierdoor een fluitje van een cent.

Als kers op de taart wordt het Ferplast Konijnenhok Barn 100 Double geleverd met handige accessoires, waaronder een hooiruif, twee drinkflessen, twee voerbakken, twee ladders, een plank en een knus huisje om heerlijk in te ontspannen. Deze accessoires zijn stuk voor stuk essentieel voor het welzijn van jouw konijnen.

Gebruikers zijn laaiend enthousiast over het Ferplast Konijnenhok Barn 100 Double. Ze omschrijven de kooi als prachtig, veilig en voorzien van een fraaie kleur. Het in elkaar zetten van de kooi is een fluitje van een cent en er is voldoende ruimte voor de konijnen om te spelen en te relaxen.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de gebruikersreviews, is het belangrijk om te vermelden dat dit konijnenhok speciaal is ontworpen voor konijnen en mogelijk niet geschikt is voor andere kleine dieren. Daarnaast is het van cruciaal belang om regelmatig de kooi schoon te maken om een gezonde leefomgeving voor jouw pluizige vriendjes te garanderen.

Al met al is het Ferplast Konijnenhok Barn 100 Double een uitstekende keuze voor konijnenbezitters die op zoek zijn naar een ruim, veilig en goed doordacht konijnenhok. De kooi biedt voldoende ruimte en wordt geleverd met handige accessoires. Het is werkelijk een koninklijk paleisje voor jouw geliefde konijnen. 🐰

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Konijnenkooien. Er zijn immers 2098 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!