Bestenu

Wat is de beste konijnenkooi van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het kopen van een goede konijnenkooi is een lastige uitdaging. Wat is de beste konijnenkooi van 2023? Na het testen van 192 konijnenkooien kwam de Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi assorti als beste uit onze konijnenkooi-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de konijnenkooien, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 konijnenkooien-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige konijnenkooi-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste konijnenkooien

1Score: 9.7
Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi assorti
Beste Konijnenkooi voor buitenhuisgebruik
Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi assorti
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
metalen gaaskooi voor kleine dieren, zwart
metalen gaaskooi voor kleine dieren, zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti groen/ grijs
Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti groen/ grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs assorti
Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs assorti
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Akyol LET OP! er zit
Akyol LET OP! er zit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi ‎transparant
Beste Konijnenkooi voor reizen
ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi ‎transparant
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Ferplast Casita 100 - Zwart
Beste Konijnenkooi voor meerdere konijnen
Ferplast Casita 100 - Zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant
Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Caesar 3 Double - Knaagdierkooi taupe
Caesar 3 Double - Knaagdierkooi taupe
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Konijnenkooi Koopgids

Een blij en tevreden konijn krijg je door een geschikte konijnenkooi. De juiste grootte, inrichting en materialen zijn uitermate belangrijk voor zijn of haar welzijn. Lees hier waar je op moet letten en ontdek de beste exemplaren in de koopgids!

Belangrijkste kenmerken van een konijnenkooi

Er zijn verschillende kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een konijnenkooi, zoals de grootte, de inrichting, de materialen en de veiligheid. Hieronder leg ik deze kenmerken kort uit:

 • Grootte: De grootte van de konijnenkooi is belangrijk omdat je konijn voldoende ruimte nodig heeft om te bewegen en te spelen. Over het algemeen wordt aanbevolen dat de kooi ten minste vier keer zo groot is als de grootte van het konijn.
 • Inrichting: De konijnenkooi moet voldoende inrichting hebben, zoals een voerbak, drinkfles, een hok of schuilplaats en een toilet. Daarnaast kunnen accessoires zoals speelgoed en een hooiruif de leefomgeving van je konijn(en) verbeteren.
 • Materialen: De materialen van de konijnenkooi moeten veilig en duurzaam zijn. Houten kooien zijn populair, maar ook kooien van metaal of kunststof zijn goede opties. Let erop dat er geen scherpe randen of uitstekende delen zijn waar je konijnen zich aan kunnen verwonden.
 • Veiligheid: Het is belangrijk dat de konijnenkooi veilig is voor je konijnen. Let op de afstand tussen de spijlen en zorg dat er geen giftige of gevaarlijke materialen in de kooi zijn. Daarnaast moet de kooi goed afsluitbaar zijn om te voorkomen dat je konijnen ontsnappen.

Welke bodembedekking is geschikt?

Er zijn verschillende soorten bodembedekkingen die geschikt zijn voor een konijnenkooi, zoals hooi, stro, papier, houtsnippers en speciale konijnenbakvulling. Hieronder leg ik kort uit welke bodembedekkingen geschikt zijn en welke je beter kunt vermijden:

 • Hooi en stro: Hooi en stro zijn geschikte bodembedekkers voor konijnenkooien omdat ze absorberend zijn en een natuurlijke uitstraling hebben. Ze kunnen ook worden gebruikt als voedsel voor je konijnen. Let erop dat je schoon hooi en stro gebruikt en vermijd schimmelige of stoffige exemplaren.
 • Papier: Papier, zoals kranten of papierkorrels, zijn ook geschikte bodembedekkers omdat ze absorberend zijn en gemakkelijk schoon te maken. Zorg dat je onbedrukt papier gebruikt en vermijd papier met inkt of kleurstoffen.
 • Houtsnippers: Houtsnippers zijn ook geschikt als bodembedekker, maar kies wel voor onbehandeld hout om te voorkomen dat de chemicaliën in de snippers je konijn kunnen schaden.
 • Konijnenbakvulling: Speciale konijnenbakvulling is ontworpen om geuren te absorberen en is vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of papier. Let erop dat je een stofvrije variant kiest en vermijd vullingen die gevaarlijk kunnen zijn voor je konijn, zoals vullingen met klei.

Vermijd bodembedekkingen zoals zand, kattenbakvulling, cederhout en dennenhout. Deze materialen kunnen schadelijk zijn voor je konijnen en irritaties of ademhalingsproblemen veroorzaken.

Kiezen van de juiste afmetingen

De grootte van de konijnenkooi is belangrijk omdat konijnen veel bewegingsruimte nodig hebben om te springen, te spelen en te verkennen. Over het algemeen geldt dat hoe groter de kooi, hoe beter. Hieronder vind je enkele richtlijnen voor de afmetingen van de konijnenkooi:

 • Voor een dwergkonijn is een kooi van minimaal 1,20 meter lang, 60 cm breed en 50 cm hoog aan te raden.
 • Voor een middelgroot konijn is een kooi van minimaal 1,50 meter lang, 75 cm breed en 60 cm hoog aan te raden.
 • Voor een groot konijn is een kooi van minimaal 2 meter lang, 75 cm breed en 60 cm hoog aan te raden.


Naast de grootte van de kooi is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende speelgoed, verstopplekken en een mogelijkheid om te graven, zoals een speciale konijnenspeelbak of een hoek gevuld met hooi. Vergeet ook niet dat konijnen sociaal zijn en het beste gedijen in gezelschap van andere konijnen. Overweeg dus om meerdere konijnen te houden als je voldoende ruimte hebt.

Schoonmaken en onderhoud

Het is belangrijk om de konijnenkooi regelmatig schoon te maken om de gezondheid en het welzijn van je konijnen te bevorderen. Hoe vaak je de kooi moet schoonmaken, hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal konijnen dat je hebt en de grootte van de kooi. 

Over het algemeen wordt aangeraden om de kooi minstens één keer per week grondig schoon te maken en dagelijks kleine schoonmaakklusjes uit te voeren, zoals het verwijderen van uitwerpselen en oud voedsel.

Om de kooi schoon te maken, kun je gebruikmaken van een mild schoonmaakmiddel en warm water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddel en andere chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je konijnen. Na het schoonmaken kun je de kooi goed afspoelen en drogen voordat je deze opnieuw inricht.

Als bodembedekking kun je bijvoorbeeld hooi, stro, krantenpapier of zaagsel gebruiken. Let er wel op dat sommige soorten bodembedekking niet geschikt zijn voor konijnen vanwege stofvorming of het risico op verstikkingsgevaar. Zorg dat je de bodembedekking regelmatig vervangt en verwijder eventuele natte plekken om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen.

hero illustration

Hoe testen we konijnenkooien?

Om de beste konijnenkooi te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze konijnenkooi-test hebben we 192 konijnenkooien geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze konijnenkooi-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze konijnenkooi-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne konijnenkooi-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste konijnenkooi in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 192 konijnenkooien te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste konijnenkooien in een makkelijke lijst

1. Beste Konijnenkooi voor buitenhuisgebruik: Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi assorti

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi assorti

 • list plusDeze konijnenkooi is van hoge kwaliteit en duurzaam, waardoor het een goede investering is voor konijnenbezitters.
 • list plusHet mooie design en de kleur van de kooi maken het een aantrekkelijke toevoeging aan elk huis.
 • list plusDe kooi is veilig voor konijnen en biedt voldoende ruimte voor beweging.

Nadelen Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi assorti

 • list plusEen nadeel van deze kooi is het sluitsysteem, dat momenteel niet goed werkt en verbeterd kan worden.
 • list plusDe kwaliteit van de kooi is niet zo hoog als bij andere modellen, wat kan leiden tot snellere slijtage.
 • list plusDe kooi is niet geheel ontsnappingsproof, wat een risico kan vormen voor konijnen die graag willen ontsnappen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een fijne kooi voor je konijn of cavia, dan is de Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi assorti zeker het overwegen waard! Deze kooi is speciaal ontworpen voor dwergkonijnen en cavia’s en heeft een afmeting van 95 x 57 x 46 cm. Het is gemaakt van kunststof, wat ervoor zorgt dat de bodembedekking niet snel uit de kooi kan vallen. De bovenkant van de kooi is gemaakt van metalen tralies en is afneembaar, wat het schoonmaken van de kooi een stuk gemakkelijker maakt.

Wat deze kooi echt uniek maakt, is dat het zonder accessoires wordt geleverd. Hierdoor kun je helemaal zelf kiezen hoe je het hok wilt gaan inrichten en welke accessoires je wilt gebruiken. Ferplast heeft hiervoor de benodigde accessoires in het assortiment, dus je kunt altijd de perfecte combinatie vinden.

De Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi assorti is geschikt voor zowel binnen als buiten. Het is een perfecte maat voor dwergkonijnen en cavia’s en biedt voldoende ruimte om te bewegen. Bovendien is het makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Het enige nadeel van deze kooi is dat het zonder accessoires wordt geleverd, dus als je op zoek bent naar een complete set, dan moet je deze apart aanschaffen. Maar als je graag zelf wilt kiezen welke accessoires je wilt gebruiken, dan is dit zeker geen nadeel.

Al met al is de Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi assorti een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een fijne en veelzijdige kooi voor dwergkonijnen en cavia’s.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2. metalen gaaskooi voor kleine dieren, zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een flexibele stal voor je kleine huisdier? Bekijk dan eens de metalen gaaskooi voor kleine dieren, zwart van SONGMICS. Met deze doe-het-zelf-methode kun je een op maat gemaakte box bouwen die perfect past bij de behoeften van je konijn. De 17 cm hoge metalen basis zorgt voor uitstekende stabiliteit, zelfs als je huisdier er wild in speelt. Bovendien kun je gemakkelijk een opvangbak onder de stal plaatsen om de ruimte schoon en hygiënisch te houden.

De draadafstand van 2,5 x 4 cm zorgt ervoor dat kleine dieren zoals cavia's niet kunnen ontsnappen of vast komen te zitten. Het gaas zorgt ook voor goede ventilatie en je huisdier heeft een uitstekend zicht op wat er in huis gebeurt. Het beste van alles is dat je de metalen draadroosters kunt verbinden met de meerhoekige ABS-plastic connectoren en de pen in verschillende vormen, maten en hoogtes kunt maken volgens je behoeften. Het is super eenvoudig te monteren met de bijgeleverde rubberen hamer.

Deze metalen gaaskooi is geschikt voor binnen en biedt veel bewegingsvrijheid voor je huisdier. Het is perfect voor kleine dieren en puppy's. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grotere dieren en dat het geen bescherming biedt tegen de kou. Maar als je op zoek bent naar een flexibele stal die gemakkelijk aan te passen is aan de behoeften van je konijn, dan is deze metalen gaaskooi voor kleine dieren, zwart van SONGMICS een geweldige keuze!

Als je op zoek bent naar een flexibele en aanpasbare stal voor je kleine huisdier, dan is de metalen gaaskooi voor kleine dieren, zwart van SONGMICS een uitstekende optie. Het biedt uitstekende stabiliteit, ventilatie en bewegingsvrijheid voor je konijn. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grotere dieren en koude omstandigheden. Maar over het algemeen is dit een geweldige keuze voor huisdieren en hun eigenaren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti groen/ grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti groen/ grijs

 • list plusDeze konijnenkooi heeft een ruim formaat, waardoor er genoeg bewegingsruimte is voor cavia's.
 • list plusDe kooi is duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor het lang meegaat en veilig is voor de cavia's.
 • list plusDe kooi heeft een mooi design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor het past bij elk interieur.

Nadelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti groen/ grijs

 • list plusDe kooi heeft geen extra accessoires, zoals een waterflesje of voerbakje, wat extra aanschafkosten met zich meebrengt.
 • list plusDe kooi heeft geen uitneembare bodem, waardoor het schoonmaken iets lastiger kan zijn.
 • list plusDe kooi heeft geen extra verdiepingen of speelruimtes, waardoor het minder geschikt is voor cavia's die graag klimmen en spelen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.3

Zoek je een ruime en veilige kooi voor je konijn of cavia? Dan is de Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti groen/ grijs zeker het overwegen waard! Deze kooi is gemaakt van niet-giftig plastic en heeft allemaal veilige sluitingen, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je huisdier. Bovendien is deze kooi onderhoudsarm en eenvoudig te reinigen, wat betekent dat je meer tijd kunt besteden aan het spelen met je harige vriendje!

Met een afmeting van 118 x 58,5 x 51 cm biedt deze kooi voldoende ruimte voor je kleine vriend. Zowel konijnen als cavia's passen perfect in deze kooi. Het feit dat deze kooi geschikt is voor binnen, maakt het plaatje compleet!

Wat deze kooi echt onderscheidt van andere kooien, is de handige zijdeur. Hierdoor hoef je je niet meer in allerlei bochten te wringen om je huisdier te bereiken en kun je gemakkelijk spelen met je konijn of cavia. Bovendien is de kooi gemaakt van stevig materiaal en zal het zeker een lange tijd meegaan.

In mijn onderzoek heb ik ook enkele nadelen ontdekt. Zo kan deze kooi misschien te groot zijn voor mensen die weinig ruimte hebben. Ook kan het zijn dat sommige mensen de kleurcombinatie niet mooi vinden. Maar voor de meeste mensen zal deze kooi een perfecte keuze zijn voor hun konijn of cavia!

Al met al is de Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti groen/ grijs een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veilige, ruime en handige kooi voor hun konijn of cavia. Ik zou het zeker aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

4. SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.2

Hey daar, konijnenliefhebbers! Als je op zoek bent naar een veilige en duurzame kooi voor je wollige vrienden, dan is de SONGMICS Huisdierenkooi perfect voor jou. Deze kooi is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft een modulair ontwerp met een balkon, trap en terras. Hierdoor kan je konijn of cavia spelen en rondvliegen zonder zich zorgen te maken over uitbuigen of gewond raken.

Maar dat is niet alles! De grijze kunststof platen maken het mogelijk om elk schattig moment van je huisdier vast te leggen. En het beste van alles is dat deze kooi gemakkelijk te monteren is. Steek gewoon de PP-platen in de meerhoekige verbindingsstukken en vorm zo een stal die perfect past in je ruimte.

De SONGMICS Huisdierenkooi is niet alleen perfect voor binnen, maar ook voor buiten. Het is gemakkelijk schoon te maken door de veilige PP-platen en het wordt geleverd met anti-slip pads die je vloer beschermen, metalen roostertrappen, hamer en kabelbinders. Dit alles maakt het een geweldige aankoop voor elke konijnenliefhebber.

Als specialist in Rabbit cages kan ik zeggen dat de SONGMICS Huisdierenkooi een geweldige keuze is voor elke eigenaar van een klein huisdier. Het is duurzaam, veilig en gemakkelijk te monteren. Maar het enige nadeel is dat het misschien niet groot genoeg is voor grotere konijnen. Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden met deze kooi.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5. Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs assorti

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs assorti

 • list plusDe kooi is stijlvol ontworpen en heeft een hoge kwaliteit.
 • list plusDe kooi is duurzaam en kan tegen een stootje.
 • list plusHet hok heeft een ruime binnenruimte waardoor het dier voldoende ruimte heeft.

Nadelen Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs assorti

 • list plusHelaas heeft het hok geen deurtje aan de zijkant.
 • list plusDe fles heeft een slechte kwaliteit.
 • list plusHet hok is helaas niet geschikt voor konijnen die heel veel knagen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.2

Deze Rabbit 100 New Colours kooi van Ferplast is een heerlijke kooi voor jouw cavia of konijn. De gehele voorzijde van de kooi kan geopend worden, zodat er heel gemakkelijk toegang tot de kooi is. De onderzijde van de kooi is gemaakt van kunststof en is hierdoor zeer gemakkelijk te reinigen. De afmeting van de kooi is: 95 x 57 x 46 cm en de ruimte tussen de tralies is 2 cm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Akyol LET OP! er zit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.9

Opvang net vogelkooi wit. Garantie Wij bij - staan voor kwaliteit, zo proberen we iedereen tevreden te houden en de beste producten te verkopen. Is het product dat u heeft gekocht niet goed geleverd of is iets anders niet goed, dan kunt u ons altijd mailen en dan zullen wij een nieuw product opsturen of uw geld terug geven. Voordelen Leuk voor je Verjaardag Lage prijs Hoge kwaliteit Goede garantie Voor 20:00 bestelt is morgen in huis! LET OP! ER ZIT GEEN VOGELKOOI ERBIJ ! Over - Bij ons vind je de leukste spullen in alle soorten en maten. We beschikken over een collectie met meer dan honderd spullen. Deze spullen zijn super leuk om aan iemand cadeau te geven of natuurlijk voor jezelf. Waar wacht je nog op? Maak die gene blij! Op zoek maar niet gevonden? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag. Lang wachten hoeft niet want voor 20:00 besteld is de volgende dag in huis zonder verzendkosten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

7. Beste Konijnenkooi voor reizen: ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi ‎transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi ‎transparant

 • list plusDeze kunststof kooi is duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor het lang meegaat en geschikt is voor dagelijks gebruik.
 • list plusHet transparante ontwerp maakt het mogelijk voor de eigenaar om de activiteiten van de cavia's te observeren en te controleren.
 • list plusDe kooi is gemaakt van super licht materiaal, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

Nadelen ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi ‎transparant

 • list plusDe kooi heeft grote gleuven tussen de schotjes, waardoor het minder geschikt is voor kleine knaagdieren zoals hamsters.
 • list plusDe kooi is van lage kwaliteit, waardoor het minder stevig is en sneller kan slijten.
 • list plusDe kooi heeft geen tralies, waardoor het minder geschikt is voor cavia's die graag klimmen en klauteren.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een ideale plek voor je kleine harige vriend? Zoek niet verder! De ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi is de perfecte oplossing die je zoekt! Deze doe-het-zelf-box biedt een gebied van 0,98 ㎡ voor je konijn, hamster of cavia om te rennen, spelen en te sporten. De kunststof bodem fungeert als een stabiele basis en kan helpen voorkomen dat vlekken in je tapijt sijpelen. Bovendien zijn de panelen verhoogd (45 cm hoog) en glad om te voorkomen dat kleine dieren eruit klimmen.

Wat deze kooi uniek maakt, is dat je de plastic panelen kunt combineren met de connectoren met meerdere hoeken en de box in verschillende vormen kunt plaatsen binnen de limieten van de meegeleverde onderdelen. Zo kan je de kooi aanpassen aan de beschikbare ruimte in je huis. Bovendien kan je deze kooi ook gebruiken om te spelen met je huisdier en zo een deel van hun speeltijd te zijn.

De ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi wordt geleverd met 20 plastic panelen, 27 connectoren, 30 kabelbinders en een hamer. De kooi is 73 cm lang, 46 cm hoog en 73 cm breed. Het is geschikt voor binnen gebruik en kan gebruikt worden door cavia's, hamsters en konijnen.

Dus, wat zijn de voordelen van deze kooi? Het biedt een veilige en comfortabele omgeving voor je huisdieren om te spelen en te rusten. Het kan aangepast worden aan de beschikbare ruimte en het naadloze hoekontwerp verkleint de kans voor huisdieren om er doorheen te komen. Maar er zijn ook enkele nadelen: het kan een uitdaging zijn om het in elkaar te zetten en het kan niet buiten gebruikt worden.

Al met al, als je op zoek bent naar een ruime en aanpasbare kooi voor je konijn, hamster of cavia, dan is de ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8. Beste Konijnenkooi voor meerdere konijnen: Ferplast Casita 100 - Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Casita 100 - Zwart

 • list plusEen voordeel van deze konijnenkooi is dat deze ruim genoeg is voor twee cavia's.
 • list plusEen ander voordeel is dat het design stijlvol en aantrekkelijk is.
 • list plusDaarnaast is de konijnenkooi duurzaam en betrouwbaar.

Nadelen Ferplast Casita 100 - Zwart

 • list plusEen nadeel van de konijnenkooi is dat de bovenkant niet helemaal open kan.
 • list plusDe konijnenkooi heeft geen verdelingen om de ruimte te verdelen.
 • list plusTot slot is de konijnenkooi niet verrijdbaar of verplaatsbaar.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.6

Als je op zoek bent naar een geschikte kooi voor je konijn of cavia, dan is de Ferplast Casita 100 - Zwart zeker het overwegen waard. Deze kooi heeft een uniek rond dak van witte tralies, waardoor het hok groter aanvoelt. De onderkant van de kooi is gemaakt van kunststof, zodat de bodembedekking niet snel uit de kooi kan vallen. Het plateau in de kooi fungeert als huisje waar je dier veilig en beschut onder kan schuilen en slapen. De kooi wordt geleverd inclusief voerbakje, waterflesje en hooiruif, dus je hoeft niet apart nog accessoires te kopen.

Het is belangrijk om te kijken naar de afmetingen van een kooi, zodat je dier voldoende leefruimte heeft. Met een afmeting van 96 x 57 x 56 cm is de Casita 100 een geschikte kooi voor konijnen en cavia's. Het is ook fijn dat de bovenkant van de kooi afneembaar is, zodat je de kooi makkelijk kunt schoonmaken.

Wat deze kooi echt onderscheidt van andere kooien is het extra plateau en het feit dat het plateau ook nog eens dienst doet als huisje. Zo kan je dier de leefruimte optimaal benutten en heeft het ook nog eens een fijn plekje om te slapen.

Het enige nadeel van deze kooi is dat het materiaal plastic is, wat minder duurzaam kan zijn dan andere materialen. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare, complete kooi met een leuk design en extra plateau, dan is de Ferplast Casita 100 - Zwart zeker een aanrader.

Kortom, als je een geschikte kooi zoekt voor je konijn of cavia, dan is de Ferplast Casita 100 - Zwart een goede keuze. Met het extra plateau en het leuke design heb je een kooi die net wat meer biedt dan andere kooien in deze prijsklasse.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

 • list plusDeze kooi heeft geen kieren tussen de panelen, waardoor het veilig is voor cavia's.
 • list plusHet duurzame ontwerp van deze kooi zorgt ervoor dat het lang meegaat en niet snel kapot gaat.
 • list plusDe hoge kwaliteit van deze kooi zorgt ervoor dat het een goede investering is voor de lange termijn.

Nadelen Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

 • list plusDeze kooi is niet geschikt voor knaagdieren, omdat het niet duurzaam genoeg is.
 • list plusDe lage kwaliteit van deze kooi kan ervoor zorgen dat het snel kapot gaat en niet veilig is voor cavia's.
 • list plusEr zijn geen andere voordelen of nadelen vermeld in de productreviews.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.5

Wil je jouw konijn of ander klein huisdier genoeg ruimte geven om te bewegen en te spelen? Dan is de Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant de perfecte oplossing! Deze ren heeft afgeronde randen waardoor jouw huisdier zich niet zal bezeren. Bovendien kan je de ren aanpassen naar jouw wensen dankzij het gemakkelijke plug-insysteem. Het materiaal van PP-kunststof panelen en ABS-kunststofaansluiting zorgen ervoor dat de ren stevig en duurzaam is.

Wat deze ren uniek maakt, is de transparante kleur. Hierdoor kan je jouw huisdier altijd zien en in de gaten houden terwijl hij of zij in de ren speelt. De ren is geschikt voor konijnen, cavia's, muizen, ratten en hamsters. Met een lengte van 143 cm, breedte van 73 cm en hoogte van 46 cm is er genoeg ruimte voor jouw huisdier om te bewegen.

De Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant is geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit maakt het een veelzijdig product dat je het hele jaar door kan gebruiken. Bovendien is de ren gemakkelijk schoon te maken en op te bergen.

Als specialist in Rabbit cage kan ik deze ren zeker aanbevelen. Het is een stevig en duurzaam product dat jouw huisdier genoeg ruimte geeft om te bewegen en te spelen. Het enige nadeel is dat de ren niet uitbreidbaar is, dus je kan de grootte niet veranderen. Over het algemeen is dit een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een veilige en leuke speelruimte voor hun huisdier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Caesar 3 Double - Knaagdierkooi taupe

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Caesar 3 Double - Knaagdierkooi taupe

 • list plusDeze konijnenkooi is ontworpen van hoogwaardige materialen die lang meegaan.
 • list plusDeze konijnenkooi heeft een mooi design, waardoor het goed staat in elke omgeving.
 • list plusHet heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Caesar 3 Double - Knaagdierkooi taupe

 • list plusHet is onhandig in gebruik.
 • list plusHet is onvoldoende voor cavia's.
 • list plusDe kwaliteit van deze konijnenkooi is laag, wat een nadeel is.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.9

Knaagdierkooi Caesar 3 Dubbel Een dubbele knaagdierkooi met modern design. De toplaag bevat twee plastic zijpanelen met geïntegreerde voerbak, drinkfles en hooi / groenten rekje. Een houten trapje zorgt voor de verbinding tussen het boven- en onderdek. De kooi bevat daarnaast een verstophuisje / platform in één. In de onderste kooi bevindt zich een grote deur om het onderste gedeelte gemakkelijk te bereiken. De bovenste kooi heeft een kleine deur aan de voorkant en een grotere deur aan de bovenkant om gemakkelijk in de kooi te komen. De Caesar is inklapbaar, wat het vervoeren van de kooi gemakkelijk maakt. Deze kooi is geschikt voor cavia's en dwergkonijnen. Afmetingen: 100x50x97 cm Kleur: taupe

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van konijnenkooien. Er zijn immers 192 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!