Wat is de beste Konijnenkooi van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het kopen van een goede Konijnenkooi is een lastige uitdaging. Wat is de beste Konijnenkooi van 2024? Na het analyseren van 2098 Konijnenkooien kwam de Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti als beste getest uit onze Konijnenkooi-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Konijnenkooien, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Konijnenkooien-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Konijnenkooi-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Konijnenkooien

1Score: 9.7
Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti
Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti
Ferplast
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs
Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi
Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi
Ferplast
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren
Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Flamingo konijnenkooi Sprinters - blauw
Flamingo konijnenkooi Sprinters - blauw
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi
Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi
Ferplast
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel
Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel
Ferplast
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Duvo+ Konijnenkooi Libery 140
Duvo+ Konijnenkooi Libery 140
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik
Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik
Ferplast
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design
MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Konijnenkooi Koopgids

Een blij en tevreden konijn krijg je door een geschikte konijnenkooi. De juiste grootte, inrichting en materialen zijn uitermate belangrijk voor zijn of haar welzijn. Lees hier waar je op moet letten en ontdek de beste exemplaren in de koopgids!

Belangrijkste kenmerken van een konijnenkooi

Er zijn verschillende kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een konijnenkooi, zoals de grootte, de inrichting, de materialen en de veiligheid. Hieronder leg ik deze kenmerken kort uit:

 • Grootte: De grootte van de konijnenkooi is belangrijk omdat je konijn voldoende ruimte nodig heeft om te bewegen en te spelen. Over het algemeen wordt aanbevolen dat de kooi ten minste vier keer zo groot is als de grootte van het konijn.
 • Inrichting: De konijnenkooi moet voldoende inrichting hebben, zoals een voerbak, drinkfles, een hok of schuilplaats en een toilet. Daarnaast kunnen accessoires zoals speelgoed en een hooiruif de leefomgeving van je konijn(en) verbeteren.
 • Materialen: De materialen van de konijnenkooi moeten veilig en duurzaam zijn. Houten kooien zijn populair, maar ook kooien van metaal of kunststof zijn goede opties. Let erop dat er geen scherpe randen of uitstekende delen zijn waar je konijnen zich aan kunnen verwonden.
 • Veiligheid: Het is belangrijk dat de konijnenkooi veilig is voor je konijnen. Let op de afstand tussen de spijlen en zorg dat er geen giftige of gevaarlijke materialen in de kooi zijn. Daarnaast moet de kooi goed afsluitbaar zijn om te voorkomen dat je konijnen ontsnappen.

Welke bodembedekking is geschikt?

Er zijn verschillende soorten bodembedekkingen die geschikt zijn voor een konijnenkooi, zoals hooi, stro, papier, houtsnippers en speciale konijnenbakvulling. Hieronder leg ik kort uit welke bodembedekkingen geschikt zijn en welke je beter kunt vermijden:

 • Hooi en stro: Hooi en stro zijn geschikte bodembedekkers voor konijnenkooien omdat ze absorberend zijn en een natuurlijke uitstraling hebben. Ze kunnen ook worden gebruikt als voedsel voor je konijnen. Let erop dat je schoon hooi en stro gebruikt en vermijd schimmelige of stoffige exemplaren.
 • Papier: Papier, zoals kranten of papierkorrels, zijn ook geschikte bodembedekkers omdat ze absorberend zijn en gemakkelijk schoon te maken. Zorg dat je onbedrukt papier gebruikt en vermijd papier met inkt of kleurstoffen.
 • Houtsnippers: Houtsnippers zijn ook geschikt als bodembedekker, maar kies wel voor onbehandeld hout om te voorkomen dat de chemicaliën in de snippers je konijn kunnen schaden.
 • Konijnenbakvulling: Speciale konijnenbakvulling is ontworpen om geuren te absorberen en is vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of papier. Let erop dat je een stofvrije variant kiest en vermijd vullingen die gevaarlijk kunnen zijn voor je konijn, zoals vullingen met klei.

Vermijd bodembedekkingen zoals zand, kattenbakvulling, cederhout en dennenhout. Deze materialen kunnen schadelijk zijn voor je konijnen en irritaties of ademhalingsproblemen veroorzaken.

Kiezen van de juiste afmetingen

De grootte van de konijnenkooi is belangrijk omdat konijnen veel bewegingsruimte nodig hebben om te springen, te spelen en te verkennen. Over het algemeen geldt dat hoe groter de kooi, hoe beter. Hieronder vind je enkele richtlijnen voor de afmetingen van de konijnenkooi:

 • Voor een dwergkonijn is een kooi van minimaal 1,20 meter lang, 60 cm breed en 50 cm hoog aan te raden.
 • Voor een middelgroot konijn is een kooi van minimaal 1,50 meter lang, 75 cm breed en 60 cm hoog aan te raden.
 • Voor een groot konijn is een kooi van minimaal 2 meter lang, 75 cm breed en 60 cm hoog aan te raden.


Naast de grootte van de kooi is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende speelgoed, verstopplekken en een mogelijkheid om te graven, zoals een speciale konijnenspeelbak of een hoek gevuld met hooi. Vergeet ook niet dat konijnen sociaal zijn en het beste gedijen in gezelschap van andere konijnen. Overweeg dus om meerdere konijnen te houden als je voldoende ruimte hebt.

Schoonmaken en onderhoud

Het is belangrijk om de konijnenkooi regelmatig schoon te maken om de gezondheid en het welzijn van je konijnen te bevorderen. Hoe vaak je de kooi moet schoonmaken, hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal konijnen dat je hebt en de grootte van de kooi. 

Over het algemeen wordt aangeraden om de kooi minstens één keer per week grondig schoon te maken en dagelijks kleine schoonmaakklusjes uit te voeren, zoals het verwijderen van uitwerpselen en oud voedsel.

Om de kooi schoon te maken, kun je gebruikmaken van een mild schoonmaakmiddel en warm water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddel en andere chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je konijnen. Na het schoonmaken kun je de kooi goed afspoelen en drogen voordat je deze opnieuw inricht.

Als bodembedekking kun je bijvoorbeeld hooi, stro, krantenpapier of zaagsel gebruiken. Let er wel op dat sommige soorten bodembedekking niet geschikt zijn voor konijnen vanwege stofvorming of het risico op verstikkingsgevaar. Zorg dat je de bodembedekking regelmatig vervangt en verwijder eventuele natte plekken om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen.

hero illustration

Hoe testen we Konijnenkooien?

Om de beste Konijnenkooi te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Konijnenkooi-test hebben we 2098 Konijnenkooien vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Konijnenkooi-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Konijnenkooi-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Konijnenkooi-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Konijnenkooi in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2098 Konijnenkooien te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Konijnenkooien op een rijtje

1. Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti

 • list plusRuime afmetingen, biedt voldoende bewegingsruimte
 • list plusInklapbaar ontwerp, gemakkelijk te verplaatsen
 • list plusEenvoudig te reinigen, hygiënisch voor de konijnen

Nadelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti

 • list plusMatige kwaliteit waterflesje

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.45
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
10
De Ferplast Konijnenkooi 120 is echt een geweldige kooi voor mijn harige vriendjes. Met een ruime afmeting van 118 x 58,5 x 51 cm hebben mijn konijnen alle ruimte om lekker rond te huppelen. Een van de beste eigenschappen van deze kooi is de zijdeur, waardoor mijn konijnen super makkelijk toegang hebben tot hun verblijf. Het plastic materiaal waarvan de kooi gemaakt is, is helemaal veilig en niet-giftig voor mijn harige maatjes. En de sluitingen van de kooi zijn ook helemaal veilig, dus ik hoef me geen zorgen te maken.

Wat ik echt geweldig vind aan de Ferplast Konijnenkooi 120 is hoe makkelijk het is om schoon te maken. Ik kan het gewoon even snel schoonmaken en het blijft lekker hygiënisch voor mijn konijnen. En het beste is dat het hele verblijf inklapbaar is, dus ik kan het makkelijk verplaatsen. Dat is vooral handig als mijn konijntjes ergens anders logeren tijdens mijn vakantie. Het inklapbare ontwerp zorgt ervoor dat de kooi niet veel ruimte inneemt, dus ik kan het makkelijk de trap af dragen of in de auto zetten.

Een andere geweldige feature van deze kooi is de ruime openingen. Mijn konijntjes kunnen gemakkelijk door de hele kooi springen, zelfs als ze even naar het toilet moeten. En ik vind het ook fijn dat de hele voorkant van de kooi open kan. Zo hebben mijn konijnen altijd genoeg toegang tot hun verblijf en sommige van mijn konijntjes vinden het zelfs een beetje eng als ik van bovenaf over hun kooi hang.

Een handige tip die ik kreeg van een andere gebruiker is om een apart toilet te kopen en alleen dat te vullen met houtpallets. Zo kunnen mijn konijnen zindelijk worden en bespaar ik geld op bodembedekking. En een ander advies is om een beter waterflesje te kopen, want het flesje dat erbij zit schijnt niet zo goed te zijn en lekt.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen super positief. Ze vinden de kooi duurzaam, praktisch en van hoge kwaliteit. En ze vinden het design ook nog eens mooi. Een gebruiker zei zelfs dat deze kooi perfect is voor twee of meer knaagdieren, zoals cavia's.

Hoewel er geen duidelijke nadelen worden genoemd, kan het waterflesje van matige kwaliteit als een minpunt worden gezien. Maar dat is geen groot probleem, want ik kan gewoon een beter waterflesje kopen.

Al met al is de Ferplast Konijnenkooi 120 echt een topkeuze voor konijnenliefhebbers zoals ik. Het biedt genoeg ruimte, is makkelijk in gebruik en van goede kwaliteit. En het inklapbare design maakt het ook super handig om mee te nemen op reis. Het enige kleine verbeterpunt is het waterflesje, maar dat valt in het niet bij alle voordelen van deze kooi. 🐰

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs

 • list plusRuime indeling voor kleine huisdieren

Nadelen Ferplast Rabbit 100 Knaagdierkooi Grijs

 • list plusMogelijk te brede ruimte tussen tralies voor sommige kleine huisdieren

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
8.91
Ik ben dol op de Ferplast Rabbit 100! Deze ruime kooi van 95 x 57 x 46 cm is perfect voor mijn konijn of cavia. Het beste is de volledig openende voorzijde, waardoor ik gemakkelijk bij mijn huisdieren kan komen voor het schoonmaken en verzorgen. De kunststof onderzijde maakt het reinigen een fluitje van een cent, waardoor mijn huisdieren altijd in een schone omgeving leven.

De ruimte tussen de tralies van 2 cm zorgt voor een veilige en comfortabele omgeving, terwijl de stevige constructie duurzaamheid en stabiliteit garandeert. Deze nieuwe versie van de Ferplast Rabbit 100 heeft een verbeterde toegankelijkheid en duurzame kunststof onderzijde, waardoor het schoonmaken nog makkelijker is. Deze eigenschappen maken het de perfecte keuze voor huisdiereigenaren.

Vergeleken met andere kooien biedt de Ferplast Rabbit 100 meer ruimte, gemakkelijke toegang en een stevige constructie. Dit maakt het ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik, en zorgt voor een veilige en comfortabele omgeving voor mijn huisdieren. Het enige nadeel is dat de ruimte tussen de tralies voor sommige huisdieren te breed kan zijn, dus ik moet extra voorzichtig zijn, afhankelijk van de grootte van mijn huisdier.

Al met al biedt de Ferplast Rabbit 100 een perfecte mix van ruimte, toegankelijkheid en duurzaamheid. Met zijn aantrekkelijke eigenschappen onderscheidt het zich van andere kooien en zorgt het voor een geweldige leefomgeving voor mijn konijn of cavia.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi

 • list plusDuurzaam en veilig
 • list plusGemakkelijk schoon te maken
 • list plusKnaagproof

Nadelen Ferplast Rabbit 100 Basic Konijnenkooi

 • list plusGebrek aan bewegingsruimte voor konijnen
 • list plusNiet volledig ontsnappingsproof

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
9.52
Ik, de Ferplast Rabbit 100 Basic - Konijnenkooi - Assorti - 95 x 57 x 46 cm, ben een solide keuze voor jouw dwergkonijnen en cavia's. Mijn bovenkant is gemaakt van stevige metalen tralies, terwijl mijn onderkant van kunststof is om te voorkomen dat bodembedekking zomaar uit mijn kooi valt. En het beste is dat mijn bovenkant afneembaar is, waardoor je me makkelijk en snel kunt schoonmaken. 🧹

Accessoires zijn niet inbegrepen, maar jij kunt zelf bepalen hoe je mij wilt inrichten. Als je wilt, heeft Ferplast accessoires die speciaal voor mij zijn ontworpen. Met mijn afmetingen van 95 x 57 x 46 cm ben ik ruim genoeg voor jouw kleine huisdieren. En weet je wat het leuke is? Bij het bestellen krijg je een willekeurige kleurvariant van mij.

Een gebruiker vertelt dat hij mij al meer dan een jaar gebruikt als toilet voor zijn drie reuzen en een hangoor konijn. Ondanks dat er een hoekje is afgebroken, functioneer ik nog steeds prima. Hij is blij met mijn duurzaamheid, veiligheid en het gemak waarmee hij mij schoon kan maken.

Maar er is ook een andere gebruiker die vindt dat het gebruik van mij op de lange termijn dierenmishandeling is voor een konijn. Hij denkt dat een konijn depressief kan worden als het weinig tot geen bewegingsruimte heeft. Hij beschouwt mij als niet duurzaam, van lage kwaliteit en ongeschikt voor konijnen.

Gelukkig is er ook een derde gebruiker die mijn kooi de hemel in prijst. Hij vindt dat ik knaagproof ben en makkelijk schoon te maken. Ook noemt hij mijn kwaliteit en gebruiksgemak als pluspunten. Het enige minpuntje dat hij noemt, is dat ik niet volledig ontsnappingsproof ben.

Al met al ben ik, de Ferplast Rabbit 100 Basic - Konijnenkooi - Assorti - 95 x 57 x 46 cm, een degelijke kooi voor dwergkonijnen en cavia's. Meerdere gebruikers benadrukken mijn duurzaamheid en het gemak waarmee ik schoon te maken ben. Maar let op, ik ben niet geschikt voor langdurig gebruik voor konijnen vanwege het gebrek aan bewegingsruimte. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften van jouw huisdieren bij het kiezen van een geschikte kooi.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

 • list plusVariabiliteit in ontwerp maakt aanpassing mogelijk op basis van individuele behoeften
 • list plusSnelle en eenvoudige montage en demontage
 • list plusWordt geleverd met stijlvolle stoffen opbergdozen om huisdierbenodigdheden georganiseerd te houden
 • list plusGemaakt van stevig en hoogwaardig materiaal, waardoor stabiliteit en duurzaamheid worden geboden
 • list plusGeschikt voor zowel binnen- als buitengebruik
 • list plusBiedt een ruime en comfortabele omgeving voor huisdieren

Nadelen Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

 • list plusSommige gebruikers meldden variatie in het ontwerp van de meegeleverde hamer, wat een kleine ongemak kan zijn

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.67
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
8.73
Als ervaren fokker van knaagdieren was ik op zoek naar een alternatief voor de gewone kooien uit de dierenwinkel. Ik wilde iets dat zowel praktisch als van hoge kwaliteit was, en ik heb het gevonden in de Huisdierenkooi met Opbergdozen. Deze modulaire kooi is ideaal voor mijn cavia's en biedt veel flexibiliteit in het ontwerp.

Wat ik het meest waardeer aan deze kooi is de variabiliteit. Ik kan de kooi op maat bouwen op basis van mijn eigen wensen en behoeften. Bovendien is de kooi snel en gemakkelijk op te bouwen, en kan hij ook eenvoudig worden gedemonteerd en vervoerd naar verschillende locaties.

Een ander geweldig kenmerk van deze kooi is de opbergruimte. De kooi wordt geleverd met drie stijlvolle opbergdozen gemaakt van stof. Deze opbergruimte is handig voor het opbergen van speelgoed, traktaties of voedsel van mijn huisdieren. Het helpt me om de ruimte van mijn huisdier netter en georganiseerder te houden, en bespaart me ook ruimte in mijn huis.

De kwaliteit van de materialen is uitstekend. De kooi is gemaakt van stevige en hoogwaardige materialen, waardoor hij stabiel en duurzaam is. Dit geeft me gemoedsrust, wetende dat mijn huisdieren veilig zijn in hun kooi.

Wat mijn huisdieren betreft, ze zijn dol op deze kooi! Ze lijken zich comfortabel en veilig te voelen in de ruime omgeving die de kooi biedt. Het is duidelijk dat het ontwerp van de kooi rekening houdt met het comfort van de dieren.

Een ander pluspunt is de mogelijkheid om de kooi zowel binnen als buiten te gebruiken. Dit geeft me de flexibiliteit om mijn huisdieren naar buiten te brengen als het weer het toelaat, en ze toch een veilige en beschermde omgeving te bieden.

Hoewel ik geen negatieve punten kan noemen op basis van mijn eigen ervaring met deze kooi, wil ik erop wijzen dat sommige gebruikers recensies hebben gegeven waarin ze vermelden dat de hamer die bij de kooi wordt geleverd kan variëren in ontwerp. Dit kan voor sommige mensen een klein ongemak zijn, maar het heeft geen invloed op de functionaliteit van de kooi.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de Huisdierenkooi met Opbergdozen. Het is een perfecte combinatie van praktisch nut, kwaliteit en stijl. Het biedt mijn huisdieren een veilige en comfortabele omgeving, terwijl het ook mijn huis georganiseerd en opgeruimd houdt. Ik kan deze kooi zeker aanbevelen aan andere knaagdierliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Flamingo konijnenkooi Sprinters - blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Flamingo konijnenkooi Sprinters - blauw

 • list plusHandige en compacte oplossing voor tijdelijke huisvesting van kleine binnenhuisdieren.
 • list plusVrolijke blauwe kleur voegt een leuke uitstraling toe aan de omgeving.
 • list plusPraktisch ontwerp maakt het gemakkelijk te verplaatsen en neemt niet veel ruimte in beslag.

Nadelen Flamingo konijnenkooi Sprinters - blauw

 • list plusNiet geschikt voor permanent gebruik voor konijnen vanwege beperkte ruimte.
 • list plusKan leiden tot gedragsproblemen zoals knagen aan het traliewerk bij langdurig gebruik.
 • list plusBeperkt in ruimte en bewegingsvrijheid voor konijnen, niet ideaal voor langdurige huisvesting.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.54
Functionaliteit
8.65
Gebruiksgemak
8.19
Hey daar, ik ben de Flamingo konijnenkooi Sprinters in blauw, met een afmeting van 60 cm. Ik ben perfect voor kleine huisdieren zoals konijnen en cavia's. 🐰 Maar let op, konijnen hebben veel ruimte nodig om rond te rennen, dus ik ben meer geschikt voor kortstondig gebruik. Voor permanente huisvesting is een grotere kooi nodig, anders kunnen ze gedragsproblemen ontwikkelen. Maar voor cavia's ben ik helemaal top! Met mijn compacte formaat ben ik ideaal voor korte periodes van huisvesting binnenshuis.

Wat maakt mij uniek? Mijn eenvoudige en praktische ontwerp! Ik ben perfect voor tijdelijke huisvesting, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken van de hoofdkooi. En mijn vrolijke blauwe kleur voegt wat extra gezelligheid toe aan de ruimte. En weet je wat? Ik ben super gemakkelijk te verplaatsen en neem niet veel ruimte in beslag.

Hoewel ik veel voordelen bied, is het belangrijk om te onthouden dat ik niet geschikt ben voor permanent gebruik voor konijnen. Voor langdurige huisvesting hebben ze meer ruimte nodig. Maar voor korte periodes binnenshuis ben ik zeker een goede optie. En ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee!

Dus, als je op zoek bent naar een handige en compacte oplossing voor tijdelijke huisvesting van kleine huisdieren, dan ben ik de perfecte keuze. Maar voor langdurige huisvesting is het wellicht beter om te kijken naar ruimere opties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs

6. Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi

 • list plusRuime en comfortabele kooi voor knaagdieren.
 • list plusDemonteerbare structuur voor gemakkelijk transport.
 • list plusInclusief accessoires zoals een huis, kom, scheidingswand, hooifeeder en drinkfles.

Nadelen Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer actieve knaagdieren die veel ruimte nodig hebben om te rennen.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.24
Functionaliteit
8.58
Gebruiksgemak
7.63
De Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi is echt wat voor mij! Ik ben op zoek naar een ruime en comfortabele kooi voor mijn knaagdieren en deze kooi past perfect bij mijn wensen. De Krolik-serie staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om de kooi volledig te demonteren. Dit is geweldig voor als ik de kooi regelmatig moet verplaatsen.

Met afmetingen van 120 x 60 x 50 cm biedt deze kooi mijn knaagdieren genoeg ruimte om lekker rond te rennen. Het slimme ontwerp van de basis zorgt ervoor dat alle ruimte optimaal benut wordt. En de deur aan de voorkant opent over de hele breedte, zodat ik gemakkelijk mijn dieren kan aaien of eten kan geven. Bij deze kooi zitten ook accessoires inbegrepen, zoals een plastic huis met een kommetje, een scheidingswand met trappetjes, een hooifeeder en een drinkfles. Zo hebben mijn knaagdieren alles wat ze nodig hebben voor een comfortabel verblijf.

De reviews van andere gebruikers zijn super positief! Ze zijn vooral enthousiast over hoe stevig en duurzaam de kooi is. En het schoonmaken is een eitje, omdat ik de kooi van de basis kan halen. Daarnaast vinden ze het geweldig dat hun knaagdieren genoeg ruimte hebben om vrij rond te rennen. Ook wordt het gebruiksgemak van de kooi, zoals het gemakkelijk openen van de deur aan de voorkant, vaak genoemd.

Deze kooi is echt een goede investering voor zowel konijnen als cavia's. De mooie vormgeving en goede kwaliteit worden vaak geprezen in de reviews. Sommige gebruikers hebben zelfs extra accessoires gekocht, zoals een houten huisje en een grotere drinkfles, om de kooi nog completer te maken.

Het is wel belangrijk om te weten dat deze kooi misschien niet geschikt is voor hele actieve knaagdieren die veel ruimte nodig hebben om rond te rennen. Voor die knaagdieren is een grotere kooi of een buitenren misschien meer geschikt.

Al met al is de Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi echt een topkeuze voor mensen die op zoek zijn naar een ruime en comfortabele kooi voor hun knaagdieren. Met zijn demonteerbare structuur, ruime leefruimte en inbegrepen accessoires, heeft deze kooi alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf voor je knaagdieren. En het mooie design en de goede kwaliteit maken het ook nog eens een aantrekkelijke keuze voor zowel konijnen als cavia's. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel

 • list plusRobuuste en duurzame constructie
 • list plusMakkelijk schoon te maken en te onderhouden
 • list plusWordt geleverd met extra accessoires

Nadelen Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel

 • list plusMontage kan enigszins uitdagend zijn
 • list plusDe ladder kan steil zijn voor sommige huisdieren

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.09
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
7.57
De Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel, dat is mijn topkeuze voor dwergkonijnen en cavia's! Met twee verdiepingen en gemaakt van stevige materialen, zal deze kooi je huisdieren comfort en stabiliteit bieden. De metalen tralies garanderen een veilige omgeving, terwijl de kunststof bakken voorkomen dat de bodembedekking eruit valt. Geen rommel meer!

Wat deze kooi echt onderscheidt, is het feit dat het super gemakkelijk uit elkaar te halen is. Dat betekent dat je het in een mum van tijd kunt schoonmaken, en dat is essentieel voor de hygiëne van je huisdieren. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de Rabbit 100 Dubbel geleverd met een voerbakje, waterflesje en hooiruif. Een complete set voor je harige vrienden!

Een ander geweldig kenmerk is het extra plateau, dat dient als een veilige schuilplaats en slaapruimte voor je huisdier. Het is ook uitgerust met een ladder, zodat je huisdier gemakkelijk van de ene verdieping naar de andere kan gaan. Het is net een mini-villa voor je lieve konijn of cavia!

De afmetingen van deze kooi zijn 95 x 57 x 93,5 cm, ruim genoeg voor je dwergkonijn of cavia om rond te rennen. En het beste van alles? Je kunt kiezen uit de kleuren bordeaux en groen, zodat je kooi perfect bij jouw smaak en interieur past. Het oog wil ook wat!

Klanten zijn dol op deze kooi! Ze zijn vooral onder de indruk van de stevigheid en duurzaamheid, en vinden het design ook nog eens mooi. Natuurlijk zijn er altijd wat kleine aandachtspuntjes. Sommige klanten vonden het in elkaar zetten van de kooi een beetje ingewikkeld, als een puzzel. En anderen merkten op dat de ladder een beetje steil kan zijn, maar dat is iets waar je konijn aan kan wennen. Geen zorgen!

Al met al is de Ferplast Konijnenkooi Rabbit 100 Dubbel een geweldige keuze voor eigenaren van dwergkonijnen en cavia's. Ruimte, stevigheid, duurzaamheid en een mooi design, deze kooi heeft het allemaal. Met handige extra's zoals het plateau en de ladder, is het een complete set voor je huisdieren. Dus waar wacht je nog op? Geef je harige vrienden de ruimte die ze verdienen! 🐰

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Duvo+ Konijnenkooi Libery 140

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Duvo+ Konijnenkooi Libery 140

 • list plusRuime afmetingen voor comfortabel bewegen van huisdieren
 • list plusVier toegangsdeuren voor eenvoudige toegang en reiniging
 • list plusHandige hooiruif voor gemakkelijk eten zonder veel ruimte in beslag te nemen

Nadelen Duvo+ Konijnenkooi Libery 140

 • list plusNeemt meer ruimte in beslag vanwege ruime afmetingen

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.98
Functionaliteit
7.55
Gebruiksgemak
7.15
Ik ben dol op de Duvo+ Konijnenkooi Liberty 140 in grijs! Met afmetingen van 140 x 69 x 47 cm is deze kooi lekker ruim, perfect voor mijn konijnen en cavia's. De vier toegangsdeuren - twee aan de bovenkant en twee aan de voorkant - maken het super makkelijk om met mijn huisdieren om te gaan en de kooi schoon te houden. En die hooiruif aan de zijkant is echt handig, zo hebben mijn huisdieren altijd wat te knabbelen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. En als het tijd is om schoon te maken, is de onderbak zo verwijderd voor een grondige reiniging. Echt praktisch en efficiënt!

De Duvo+ Konijnenkooi Liberty 140 heeft echt een upgrade gekregen ten opzichte van eerdere modellen. Met zijn ruime ontwerp, veelzijdige toegangsdeuren en handige hooiruif, is het de perfecte keuze voor huisdiereigenaren die het beste voor hun konijnen en cavia's willen. En het schoonmaken is echt een fluitje van een cent, waardoor de algemene ervaring van het verzorgen van huisdieren zoveel leuker wordt.

Als ik dan toch een nadeel moet noemen, is het dat de Duvo+ Konijnenkooi Liberty 140 door zijn ruime afmetingen meer ruimte in beslag neemt dan kleinere kooien. Dus, voordat je deze kooi aanschaft, is het belangrijk om te kijken of je voldoende ruimte hebt.

Al met al is de Duvo+ Konijnenkooi Liberty 140 een geweldige keuze voor huisdiereigenaren die hun konijnen en cavia's een ruime en makkelijk toegankelijke kooi willen bieden. Het biedt een comfortabel thuis voor mijn huisdieren, terwijl ik als eigenaar geniet van gemakkelijk onderhoud en toegang. 🐰

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

9. Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik

 • list plusRuim en stevig verblijf met voldoende ruimte voor konijnen

Nadelen Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik

 • list plusComplex om in elkaar te zetten
 • list plusPoortje met twee clips kan als onhandig worden ervaren
 • list plusMogelijke fabrieksfouten en bezorgingsschade

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.93
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.21
Ik ben enthousiast over de Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik 160! Met een afmeting van 162 x 60 x 50 cm biedt deze kooi voldoende ruimte voor een gelukkig konijn of zelfs meerdere konijnen. Het stevige ontwerp zorgt voor duurzaamheid en de kunststof onderbak maakt het schoonmaken een fluitje van een cent. De bijgeleverde accessoires, zoals een huisje, voerbak, waterfles en hooiruif, maken het direct klaar voor gebruik.

Het design is fraai en de kwaliteit is top. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de montage wat complex kan zijn en dat het poortje met twee clips niet handig is. Ook zijn er klachten over mogelijke fabrieksfouten en schade tijdens bezorging. Ondanks deze punten van kritiek, blijft de Krolik 160 geprezen worden vanwege zijn ruimte, design en functionaliteit.

In vergelijking met andere konijnenkooien biedt de Ferplast Krolik 160 aanzienlijke ruimte, duurzaamheid en een compleet pakket met accessoires. Als je op zoek bent naar een ruim en functioneel verblijf voor je konijn(en), dan is dit zeker een aantrekkelijke optie! 🐰

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design

 • list plusMultifunctioneel ontwerp dat zowel als huisdierenverblijf als decoratief element kan worden gebruikt
 • list plusDuurzame materialen en stabiele constructie zorgen voor een betrouwbare en veilige omgeving voor huisdieren
 • list plusIndustrieel ontwerp creëert een stoere en eigentijdse sfeer, waardoor het een blikvanger is in elke kamer

Nadelen MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design

 • list plusGrootte kan een beperking zijn voor grotere huisdieren

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.16
Gebruiksgemak
6.82
Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de MAZAZU Dierenkooi, een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit! Met zijn afmetingen van 143x73x46 cm biedt deze kooi een veilige en comfortabele ruimte voor huisdieren, en heeft het een veelzijdig gebruik. Het stevige zwarte metalen frame zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid, terwijl het moderne ontwerp perfect past in een interieur met een industriële uitstraling.

Wat deze kooi echt speciaal maakt, is zijn multifunctionele ontwerp. Niet alleen is het perfect voor huisdieren, maar het kan ook dienen als een trendy decoratief element in huis. Er is genoeg ruimte voor huisdieren en extra accessoires, waardoor het een topkeuze is voor elk huisdier.

De duurzame materialen en stevige constructie van de MAZAZU Dierenkooi zorgen voor een betrouwbare en veilige omgeving voor huisdieren. Het zwarte metalen frame draagt bij aan de stabiliteit en stevigheid, waardoor het een slimme investering is voor de lange termijn.

Naast zijn functie als huisdierenverblijf, voegt de MAZAZU Dierenkooi ook een stoer en eigentijds tintje toe aan elk interieur. Het opvallende industriële ontwerp maakt het een echte eyecatcher in elke kamer. De combinatie van functionaliteit en stijl maakt het een unieke toevoeging aan je interieur.

Een mogelijke overweging bij deze kooi is de grootte, afhankelijk van de behoeften van je huisdier. Voor grotere huisdieren is het belangrijk om te kijken naar de ruimte in relatie tot hun grootte en bewegingsbehoeften.

Vergeleken met andere dierenkooien, valt de MAZAZU op door zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en industriële ontwerp. Het biedt niet alleen een veilige en comfortabele ruimte voor huisdieren, maar voegt ook een decoratief element toe aan je huis, waardoor het een unieke en veelzijdige keuze is.

Kortom, de MAZAZU Dierenkooi biedt een perfecte mix van stijl, functionaliteit en duurzaamheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor huisdierenliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdige en trendy huisvestingsoplossing. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Konijnenkooien. Er zijn immers 2098 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!