Wat is de beste Konijnenvoer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Konijnenvoer is een lastige uitdaging. Wat is de beste Konijnenvoer van 2024? Na het analyseren van 2125 Konijnenvoer kwam de Grevers Voeders Gemengd konijnenvoer met als beste uit onze Konijnenvoer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Konijnenvoer, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Konijnenvoer-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Konijnenvoer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Konijnenvoer

1Score: 9.8
Grevers Voeders Gemengd konijnenvoer met
Grevers Voeders Gemengd konijnenvoer met
Grevers Voeders
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Supreme Science Selective - Konijnenvoer
Beste konijnenvoer
Supreme Science Selective - Konijnenvoer
Supreme
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
VerseleLaga Versele-Laga Crispy Konijnenvoer
VerseleLaga Versele-Laga Crispy Konijnenvoer
VerseleLaga
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Beaphar Care+ - Konijnenvoer
Beaphar Care+ - Konijnenvoer
Beaphar
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Havens Konijnenvoer kuni hobby pro
Havens Konijnenvoer kuni hobby pro
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Supreme Science Selective - Konijnenvoer
Supreme Science Selective - Konijnenvoer
Supreme
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Weidehooi Hooi - 4 kg
Weidehooi Hooi - 4 kg
Weidehooi
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Supreme Science Selective Rabbit 4plus
Supreme Science Selective Rabbit 4plus
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Supreme Science Selective - Konijnenvoer
Supreme Science Selective - Konijnenvoer
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Supreme Science Selective - Konijnenvoer
Supreme Science Selective - Konijnenvoer
Supreme
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Konijnenvoer Koopgids

Je hebt een konijn en dat je je huisdier gezond wilt houden is natuurlijk vanzelfsprekend, maar wat is nu echt goed voer voor je konijn? Je leest het hieronder.

Wat zit er in goed konijnenvoer?

Konijnenvoer waar we het hier over hebben, wordt ook wel hardvoer genoemd. Hardvoer is vaak gemengd voer wat er kleurrijk uit ziet, en vol met zaden en andere toevoegingen. Er zijn ook korrels verkrijgbaar, ook wel "biks" genoemd.

Biks is in de meeste gevallen de betere keuze. Konijnen hebben een eigen persoonlijkheid en sommige konijnen zijn echte lekkerbekken als het om eten gaat. Als je deze konijnen gemengd voer geeft, eten ze vaak selectief. Dit wilt zeggen dat ze alleen het lekkere eruit eten met als gevolg dat ze niet alles binnen krijgen wat ze nodig hebben.

Om bovenstaande reden geef je daarom liever biks. Zo krijgt je konijn alles binnen wat hij nodig heeft. Het vezelgehalte is het liefst 14 - 18% of zelfs hoger; het eiwitgehalte moet lager zijn dan 14%; en het vetgehalte mag maximaal 2,5% zijn. Het calciumgehalte mag bovendien niet hoger zijn dan 1%. Als je toch liever gemengd voer geeft, dan gelden deze waarden overigens ook.

Konijnenvoer bestaat niet alleen uit hardvoer. Om het spijsverteringssysteem van een konijn gezond te houden, is het essentieel dat een konijn altijd vers hooi tot zijn beschikking heeft. Hooi zit boordevol goede vezels. Als een konijn onvoldoende vezels eet, worden de darmen te langzaam met gezondheidsproblemen tot gevolg.

Je konijn moet ook altijd vers water tot zijn beschikking hebben. Gebruik hiervoor een goede waterfles en liever geen drinkbakje: dit wordt vies en kan er voor zorgen dat je konijn stopt met drinken.

Wat is zwenkgrashooi?

Zwenkgrashooi is een hooi wat gemaakt is van zwenkgras. Dit gras vinden konijnen vaak erg lekker en is bovendien vezelrijk waardoor het goed is voor het spijsverteringsstelsel van je konijn.

Het bevat ook krachtige antioxidanten wat het immuunsysteem versterkt. Of je nu zwenkgrashooi of een ander soort hooi geeft, zorg ervoor dat je konijn altijd vers hooi tot zijn beschikking heeft.

Kan je hooi ook gebruiken als konijnenvoer?

Hooi maakt deel uit van het voer wat je aan je konijn geeft. Hooi is enorm vezelrijk, en dat is maar goed ook! Een konijn heeft vezels nodig om zijn darmen in beweging te houden. Zorg er daarom voor dat je konijn altijd vers hooi tot zijn beschikking heeft. Daarnaast is hooi ook goed voor de tanden van je konijn.

Moet ik mijn konijn meer voeren dan alleen hooi?

Konijnen zijn herbivoren, dit betekent dat ze alleen plantaardig voedsel eten. Dankzij hun lange darmstelsel wat altijd in beweging moet blijven om problemen te voorkomen, hebben konijnen een vezelrijk dieet nodig.

De maaltijd van een konijn bestaat uit twee delen: een verteerbaar deel wat uit de nodige voedingstoffen bestaat en het andere deel bestaat uit grote hoeveelheden onverteerbare vezels die zorgen dat de darmen constant bewegen. Als de darmen niet voldoende bewegen, dan kunnen de voedingstoffen niet worden verteerd.

Hierdoor kunnen er darmproblemen ontstaan. Vezelrijk voedsel is daarom het belangrijkste onderdeel van de dagelijkse maaltijd van een konijn.

Vezels vind je onder andere in hooi, stro, takken en groenvoer zoals groenten, wilde planten en kruiden. Fruit mag ook gegeven worden, maar niet teveel. In fruit zit namelijk veel suiker wat niet goed is voor konijnen.

Naast hooi geef je ook hardvoer en voor de afwisseling groente en fruit. Je geeft echter niet alle soorten groente en fruit; sommige soorten zijn zelfs giftig. Je leest er in het volgende kopje meer over.

Kan ik mijn konijn alle groente en fruit geven?

Groenvoer is niet zo belangrijk als hooi, maar bevat toch verschillende microvoedingstoffen die voor extra vochtopname zorgen. Het gaat bij groenvoer voornamelijk om vocht. Je konijn kan daarentegen niet alles eten wat jij in je fruitschaal of koelkast hebt liggen.

Donkergroene bladgroenten zijn het gezondste. Denk bijvoorbeeld aan andijvie, broccoli, venkel, koolrabi, witlof, boerenkool of frambozenblaadjes. Geef groenvoer alleen in kleine hoeveelheden: het kan de darmflora uit balans brengen waardoor er problemen kunnen ontstaan.

Geef nooit aardappelen, avocado, bieslook, bonen en erwten, paddenstoelen, tomaten of groente en fruit uit de diepvries.

Hoe vaak en hoeveel moet ik mijn konijn voeren?

Is je konijn jonger dan zeven maanden? Dan mag hij ongelimiteerd biks eten, mits er altijd hooi aanwezig is. Volwassen konijnen mogen 20 gram biks per kilo lichaamsgewicht.

Geef je konijn regelmatig eten, elke dag rond dezelfde tijd is ideaal. Gebruik bovendien een goed voerbakje. Hierdoor blijft het eten van je konijn altijd schoon.

Is vers gras goed voor mijn konijn?

Gras bestaat uit 20 - 25% uit ruwe vezels, wat gras het meest waardevolle groenvoer voor konijnen maakt. Bovendien bevat gras veel vocht wat goed voor je konijn is. Voorjaarsgras is daarentegen minder geschikt: dit gras heeft een hoog eiwitgehalte waardoor het problemen met de darmen kan veroorzaken. Geef dit met mate.

Laat je konijn ook altijd wennen aan gras door elke week een klein beetje meer te geven. Dit doe je wederom om darmproblemen te voorkomen. Vanzelfsprekend laat je je konijn nooit op gras lopen wat behandeld is met bestrijdingsmiddelen of wat bemest is. Dit kan fataal zijn.

hero illustration

Hoe testen we Konijnenvoer?

Om de beste Konijnenvoer te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Konijnenvoer-test hebben we 2125 Konijnenvoer vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Konijnenvoer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Konijnenvoer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Konijnenvoer-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Konijnenvoer in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2125 Konijnenvoer te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Konijnenvoer in een oogopslag

1. Grevers Voeders Gemengd konijnenvoer met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Grevers Voeders Gemengd konijnenvoer met

 • list plusGevarieerde mix en smakelijk voor konijnen
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusNatuurlijke kleuren en plantaardige samenstelling

Nadelen Grevers Voeders Gemengd konijnenvoer met

 • list plusKan leiden tot selectief eten

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
10
Gemengd konijnenvoer met natuurlijke kleuren 20kg is mijn keuze als het gaat om voeding voor mijn konijnen. Dit voer is speciaal samengesteld voor alle rassen konijnen en zit boordevol goede dingen. Het bevat een mix van granen, gedroogde groente en geperste korrels met vitaminen, mineralen en vezels. En weet je wat? Het is ook nog eens vrij van kunstmatige kleurstoffen!

Wat dit voer echt onderscheidt, zijn de natuurlijke kleuren. Geen gedoe met kunstmatige kleurstoffen hier! Mijn konijnen vinden de kleurige extrudaten geweldig en ik ben blij dat ik ze iets gezonds kan geven wat er ook nog eens leuk uitziet. En het beste is dat dit voer ook geschikt is voor dwergkonijnen vanwege de fijne structuur.

Ik heb de reviews van andere gebruikers gelezen en ze zijn allemaal positief. Mensen prijzen dit voer om de gevarieerde mix en mijn konijnen vinden het gewoon lekker. En weet je wat nog beter is? Het is ook nog eens betaalbaar! Het is van hoge kwaliteit, maar ik hoef niet diep in mijn portemonnee te tasten. Dat is belangrijk voor mij als konijneneigenaar die haar huisdieren goed wil voeden zonder te veel geld uit te geven.

Dit konijnenvoer is geschikt voor konijnen van alle leeftijden en rassen. Het kan zelfs vanaf het begin worden gegeven aan jonge konijnen die met de voedster eten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid voer krijgen en alles opeten, zodat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. En natuurlijk moet er altijd vers hooi en water beschikbaar zijn.

Wat dit konijnenvoer echt uniek maakt, is dat het een volledige voeding is naast hooi. Het is 100% plantaardig en bevat hele zaden en granen. Dit is precies wat ik zoek in een voer voor mijn konijnen. Ik wil ervoor zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn.

Er is wel één ding waar ik op moet letten. Dit voer is gemengd, wat betekent dat mijn konijnen selectief kunnen gaan eten. Ik moet er dus voor zorgen dat ze alles opeten om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben.

Al met al is het Gemengd konijnenvoer met natuurlijke kleuren 20kg de perfecte keuze voor mij en mijn konijnen. Het is gevarieerd, betaalbaar en mijn konijnen vinden het geweldig. En het beste is dat het ook nog eens gezond is. Dus als je op zoek bent naar voer voor je konijnen, kan ik dit zeker aanbevelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste konijnenvoer: Supreme Science Selective - Konijnenvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

 • list plusComplete en evenwichtige voeding voor konijnen
 • list plusVoorkomt selectief eten, een veelvoorkomend probleem bij konijnen
 • list plusBevordert spijsvertering en gebitsslijtage dankzij het optimale vezelgehalte

Nadelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

 • list plusBrokjes zijn onlangs veranderd, wat een aanpassingsperiode kan vereisen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.36
Gebruiksgemak
9.54
Supreme Science Selective - Konijnenvoer is mijn ultieme keuze als het gaat om het voeden van mijn konijnen. Het is niet zomaar een voer, het is een complete en gebalanceerde maaltijd speciaal ontwikkeld om selectief eten te voorkomen. Ik weet dat veel konijnen dit probleem hebben, maar met dit voer hoef ik me daar geen zorgen over te maken.

Dit voer is geschikt voor alle actieve volwassen konijnen, ongeacht het ras, zelfs voor mijn schattige dwergkonijntjes. Het heeft een perfect vezelgehalte van 19%, wat de spijsvertering bevordert en helpt bij de gebitsslijtage. En laten we het niet vergeten, het bevat ook lijnzaad, een geweldige bron van Omega 3 & 6 voor een gezonde huid en vacht. Het beste van alles is dat er geen toegevoegde suikers zijn, dus ik hoef me geen zorgen te maken over overgewicht bij mijn harige vriendjes.

Wat dit voer echt onderscheidt van andere merken, zijn de brokjes die speciaal zijn gevormd naar het gebit van een konijn. Dit zorgt ervoor dat mijn konijnen een geweldige kauwervaring hebben en hun gebit gezond blijft. En laten we eerlijk zijn, het is ook handig dat het één soort brok is en geen gemengd voer. Hierdoor kunnen mijn konijnen geen selectief eten en krijgen ze alle voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Een ander geweldig aspect van dit voer is dat het zelfs als dwangvoer kan worden gebruikt na een operatie. Ik hoef de brokjes alleen maar te weken in heet water en de smurrie met een spuitje (zonder naald) in het bekje van mijn konijn te spuiten. Zo simpel is het!

Wat zeggen andere konijnenbezitters over Supreme Science Selective? Nou, de reviews zijn gewoonweg geweldig! Het wordt beschouwd als het beste konijnenvoer op de markt, en zowel konijnenopvangs als dierenartsen raden het aan. Ik heb nog nooit gehoord van een konijn dat deze brokjes niet lekker vindt. En laten we niet vergeten dat het in een grote verpakking van 10 kg wordt geleverd, dus ik hoef me geen zorgen te maken dat ik snel zonder voer kom te zitten.

Een gebruiker merkte op dat Supreme Science Selective een van de weinige korrels is die geschikt zijn voor konijnen. Andere merken met gemengde korrels worden afgeraden omdat konijnen dan selectief gaan eten en eenzijdig voedsel binnenkrijgen. En dat wil ik natuurlijk niet voor mijn lieve knaagdieren. Gelukkig bevestigen dierenartsen dat dit de beste korrels zijn voor konijnen. Het voer wordt ook als gezond beschouwd, dankzij het hoge vezelgehalte en de juiste samenstelling.

Maar laten we eerlijk zijn, er is altijd ruimte voor verbetering. Een gebruiker merkte op dat de brokjes recentelijk iets zijn veranderd en dat zijn konijnen hieraan moesten wennen. Maar dat is slechts een kleinigheid en heeft geen invloed op de algehele kwaliteit van het product.

Dus, als je op zoek bent naar het beste konijnenvoer, zoek dan niet verder. Supreme Science Selective - Konijnenvoer is de perfecte keuze. Het biedt een complete en gebalanceerde voeding, bevordert de spijsvertering en gebitsslijtage, en bevat geen toegevoegde suikers. Konijnenopvangs en dierenartsen raden het aan, en mijn konijnen zijn er dol op. Dus waar wacht je nog op? Geef je harige vriendjes het beste met Supreme Science Selective - Konijnenvoer! 🐰

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. VerseleLaga Versele-Laga Crispy Konijnenvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VerseleLaga Versele-Laga Crispy Konijnenvoer

 • list plusLang houdbaar
 • list plusVan hoge kwaliteit
 • list plusGraag gegeten door konijnen

Nadelen VerseleLaga Versele-Laga Crispy Konijnenvoer

 • list plusGeen specifieke informatie over samenstelling en voedingswaarde

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.63
Functionaliteit
9.78
Gebruiksgemak
8.82
Het Versele-Laga Crispy Konijnenvoer - 20 kg is een vezelrijke mix die zorgt voor een goede darmwerking en een gezond gebit voor mijn konijnen. Met de "Happy & Healthy" korrel blijven ze in topconditie.

De reviews zijn duidelijk: mijn konijnen zijn gek op dit hoogwaardige voer. Het blijft lang goed en ze smullen ervan. Dat is fijn, want zo gaat het voer lang mee en eten mijn konijnen met plezier.

Wat dit konijnenvoer onderscheidt, is de vezelrijke samenstelling en de toevoeging van de "Happy & Healthy" korrel. Dit zorgt voor een gezonde darmwerking en een sterk gebit, wat cruciaal is voor mijn konijnen. En het draagt bij aan hun algehele conditie, wat voor mij als konijneneigenaar belangrijk is.

Dit voer is geschikt voor alle konijnenrassen en kan dagelijks gegeven worden. De grote verpakking van 20 kg zorgt ervoor dat ik een tijdje vooruit kan. Dat is handig en bespaart kosten.

Een nadeel is dat er geen specifieke informatie wordt gegeven over de samenstelling en voedingswaarde. Dat kan voor sommige konijneneigenaren belangrijk zijn, vooral als hun konijn speciale behoeften heeft.

Over het algemeen is het Versele-Laga Crispy Konijnenvoer - 20 kg een kwalitatief goed voer voor mijn konijnen, voor een mooie prijs. Het blijft lang goed, is van hoge kwaliteit en ze genieten ervan. De vezelrijke mix en de "Happy & Healthy" korrel maken het voer uniek en bieden verschillende voordelen voor de gezondheid en conditie van mijn konijnen. Hoewel er geen specifieke informatie wordt gegeven over de samenstelling en voedingswaarde, is dit voer geschikt voor dagelijks gebruik voor alle konijnenrassen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beaphar Care+ - Konijnenvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beaphar Care+ - Konijnenvoer

 • list plusHoge kwaliteit voer dat goed wordt geaccepteerd door konijnen
 • list plusGeen selectief eetgedrag, waardoor er geen tekort aan essentiële voedingsstoffen ontstaat
 • list plusOndersteunt de tandgezondheid van konijnen

Nadelen Beaphar Care+ - Konijnenvoer

 • list plusMogelijk niet volledig aan individuele voedingsbehoeften van konijnen voldoen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
8.69
Als eigenaar van konijnen wil ik ze natuurlijk het beste voer geven dat er is. Daarom kies ik voor Beaphar Care+ Konijnenvoer. Samen ontwikkeld met dierenartsen en experts, is dit voer van superieure kwaliteit. Het geëxtrudeerde voer zorgt voor een betere vertering van eiwitten. De zorgvuldig samengestelde ingrediënten voldoen aan de voedingsbehoeften van konijnen en benadrukken hun natuurlijke voedingspatroon.

Wat dit voer echt onderscheidt van andere merken is dat ieder brokje dezelfde samenstelling heeft. Hierdoor kunnen konijnen niet selectief eten en blijven er geen restjes over. Zo krijgen ze alle essentiële voedingsstoffen binnen. Bovendien helpen de harde brokjes de tanden van het konijn te slijten, wat essentieel is voor hun gezondheid.

Een ander voordeel van Beaphar Care+ Konijnenvoer is de uitgebalanceerde verhouding van omega 3- en omega 6-vetzuren uit maïs, tarwe, soja en vlaszaad. Deze vetzuren zijn belangrijk voor de gezondheid van de lichaamscellen en dragen bij aan het algemene welzijn van het konijn. Daarnaast bevat het voer de juiste hoeveelheid ruwe vezels en smakelijke kruiden.

Mijn konijnen accepteren dit voer direct, maar ik schakel altijd geleidelijk over naar nieuw voer. De aanbevolen hoeveelheid Care+ per dag hangt af van de grootte en het gewicht van het konijn. Ik verdeel de voeding over twee maaltijden en zorg ervoor dat er altijd schoon en vers drinkwater beschikbaar is. Daarnaast zorg ik ervoor dat mijn konijnen altijd toegang hebben tot hooi.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit van dit konijnenvoer. Ze benadrukken de goede prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat hun konijnen er dol op zijn. De konijnen eten elke brok op en de geur van het voer wordt als aangenaam ervaren. Bovendien gaat een verpakking van 5 kg wekenlang mee.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het altijd belangrijk om te kijken naar de individuele behoeften van het konijn. Sommige konijnen hebben mogelijk specifieke voedingsvereisten die niet volledig worden vervuld door dit voer. In dat geval raad ik aan om advies in te winnen bij een dierenarts of konijnenspecialist.

Al met al is Beaphar Care+ Konijnenvoer de beste keuze voor konijnenliefhebbers zoals ik. Het voer is van hoge kwaliteit, wordt goed geaccepteerd door konijnen en heeft een uitgebalanceerde samenstelling. De voordelen, zoals geen selectief eetgedrag en ondersteuning van de tandgezondheid, maken dit voer echt uniek. Hoewel er mogelijk individuele behoeften kunnen zijn die niet volledig worden vervuld, biedt dit konijnenvoer over het algemeen een uitstekende voedingsoplossing voor konijnen. 🐰

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Havens Konijnenvoer kuni hobby pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Havens Konijnenvoer kuni hobby pro

 • list plusVersterkt de natuurlijke weerstand van konijnen
 • list plusBevordert een glanzende vacht en een stralend uiterlijk
 • list plusOndersteunt de vruchtbaarheid

Nadelen Havens Konijnenvoer kuni hobby pro

 • list plusSpecifiek ontworpen voor raskonijnen en tentoonstellingsdieren

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.15
Functionaliteit
9.02
Gebruiksgemak
8.6
Ik ben super enthousiast over het Havens Konijnenvoer Kuni Hobby Pro - 5 kg! Dit voer is perfect voor alle konijnen, het hele jaar door. Of je nu raskonijnen hebt of konijnen voor tentoonstellingen, dit voer is ideaal. De korrels zijn 3 mm groot en bevatten de Green-Line ® Formule, die de natuurlijke weerstand van konijnen versterkt. Het zit boordevol extra energie, essentiële aminozuren, functionele vezels (17,7%) en een hoge dosis vitaminen. Hierdoor helpt het voer om verteringsproblemen te voorkomen en zorgt het voor een glanzende vacht en een stralend uiterlijk, dankzij natuurlijk Beta-Caroteen en Linol.

Wat dit voer echt onderscheidt, is de toevoeging van foliumzuur, choline-chloride en biotine, die bijdragen aan een optimale vruchtbaarheid. En het beste van alles is dat de Green-Line-formule 100% plantaardig is en geen Coccidiostaticum bevat, waardoor het veilig is voor speenkonijntjes om mee te eten. De handige zak van 5 kg zorgt ervoor dat je altijd genoeg voer bij de hand hebt.

In vergelijking met andere konijnenvoeders valt op dat dit voer zich echt richt op het versterken van de natuurlijke weerstand van konijnen, wat essentieel is voor hun algehele gezondheid. De nadruk op extra energie, essentiële voedingsstoffen en plantaardige eiwitten zorgt voor een uitgebalanceerde voeding die bijdraagt aan het welzijn van je konijnen.

Dit voer is zo veelzijdig dat je het het hele jaar door kunt gebruiken voor verschillende soorten konijnen. En de voordelen, zoals de glanzende vacht, stralend uiterlijk en ondersteuning van de vruchtbaarheid, maken dit voer echt aantrekkelijk voor konijneneigenaren die het beste voor hun huisdieren willen.

Een mogelijke beperking van dit product is dat het specifiek is ontworpen voor raskonijnen en tentoonstellingsdieren, waardoor het mogelijk minder geschikt is voor konijnen met andere behoeften.

Al met al biedt het Havens Konijnenvoer Kuni Hobby Pro - 5 kg een uitgebreide voedingsoptie voor konijnen, met de focus op het versterken van de weerstand en het bevorderen van de algehele gezondheid. Met zijn diverse voordelen en hoogwaardige formule is dit voer een aantrekkelijke keuze voor konijneneigenaren die op zoek zijn naar een voedzame en evenwichtige voeding voor hun huisdieren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Supreme Science Selective - Konijnenvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

 • list plusComplete en evenwichtige voeding voor konijnen
 • list plusVoorkomt selectief eten
 • list plusOptimaal vezelgehalte van 19% voor verbeterde spijsvertering en gebitsslijtage

Nadelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

 • list plusSommige mensen vinden de prijs aan de hoge kant
 • list plusBrokjes zijn recentelijk veranderd, wat konijnen even kunnen laten wennen

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.36
Gebruiksgemak
8.49
Supreme Science Selective - Konijnenvoer - 3 kg is mijn absolute favoriet als het gaat om het voeren van mijn konijnen. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor actieve volwassen konijnen van elk ras, inclusief dwergkonijnen. Het voorkomt selectief eten, een frustrerend probleem waar veel konijnen last van hebben. Wat dit voer echt bijzonder maakt, is het optimale vezelgehalte van 19%. Dit helpt de spijsvertering te verbeteren en draagt bij aan de slijtage van het gebit.

Wat ik ook geweldig vind aan dit voer, is dat het luzerne bevat. Dit is een geweldige bron van hoogwaardige vezels en eiwitten. En alsof dat nog niet genoeg is, bevat het voer ook lijnzaad. Dit is een uitstekende bron van Omega 3 & 6, wat zorgt voor een gezonde huid en vacht. En het beste van alles? Er zitten geen toegevoegde suikers in, wat helpt om overgewicht te voorkomen. Mijn konijnen zijn dol op deze brokjes en ik kan zien dat ze er echt van genieten.

Wat andere gebruikers ook opvalt, is dat de brokjes perfect zijn gevormd naar het gebit van een konijn. Dit maakt het echt gemakkelijk voor mijn konijnen om te eten. En het feit dat het één soort brok is en geen gemengd voer, betekent dat mijn konijnen alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben, zonder dat ze alleen de lekkere delen eten. Ik heb ook gemerkt dat dit voer kan worden gebruikt als dwangvoer, bijvoorbeeld na een operatie. Ik hoef het alleen maar in heet water te weken en af te laten koelen, en dan kan ik het met een spuitje zonder naald in het bekje van mijn konijn spuiten. Zo handig!

Ik begrijp dat sommige mensen de prijs van dit voer misschien wat aan de hoge kant vinden. Maar als je erover nadenkt, valt het eigenlijk hartstikke mee. De meeste merken bieden alleen kleine zakjes van minder dan een kilo aan voor 3-4 euro, terwijl je bij Supreme Science Selective - Konijnenvoer meteen een grote verpakking van 3 kg krijgt. Omdat konijnen voornamelijk hooi nodig hebben en slechts een klein handje brokjes per dag krijgen, gaat dit voer echt lang mee. Dus uiteindelijk is het de investering waard.

Over het algemeen kan ik met volle overtuiging zeggen dat Supreme Science Selective - Konijnenvoer het beste korrelvoer is dat er op de markt verkrijgbaar is. Het bevat precies de juiste hoeveelheid vezels en heeft de perfecte samenstelling voor een gezond konijn. Andere merken met gemengde korrels worden afgeraden, omdat konijnen dan selectief gaan eten en eenzijdig voedsel binnenkrijgen. Ik heb dit ook bevestigd gekregen van dierenartsen, dus ik weet dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Een gebruiker merkte op dat de brokjes onlangs een kleine verandering hebben ondergaan, waardoor zijn konijnen in het begin wat moeite hadden met eten. Ze moesten er echt aan wennen. Dit kan een klein nadeel zijn, maar over het algemeen hebben gebruikers geen andere nadelen genoemd.

Alles bij elkaar genomen, kan ik alleen maar zeggen dat Supreme Science Selective - Konijnenvoer een uitstekende keuze is voor konijnen. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, is gezond voor konijnen en wordt aangeraden door konijnenopvangs en dierenartsen. Mijn konijnen zijn er dol op en met een grote verpakking van 3 kg kan ik er een hele tijd mee vooruit. Dus waar wacht je nog op? Geef je konijnen het beste en kies voor Supreme Science Selective - Konijnenvoer! 🐰

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Weidehooi Hooi - 4 kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Weidehooi Hooi - 4 kg

 • list plusHoge kwaliteit hooi met stevige stengels
 • list plusHandige verpakking in een doos
 • list plusMeeste gebruikers tevreden met het hooi

Nadelen Weidehooi Hooi - 4 kg

 • list plusProblemen met de levering met DPD
 • list plusInconsistentie in de kwaliteit van het hooi

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
7.61
Ik ben dolenthousiast om je de Hooi - 4 kg - voor knaagdieren - Konijn - Cavia voor te stellen! Dit verse en onbewerkte product komt rechtstreeks van de boerderij en is geoogst in de zomer van 2023. 🌾 Het is dus perfect als voer voor onze knaagdierenvrienden. In een handige doos van 50x40x30 cm ontvang je maar liefst 4 kilogram van dit smakelijke hooi.

De reviews spreken vol lof over de geweldige kwaliteit van dit hooi. De stevige stengels maken de diertjes ontzettend blij, hoewel ze soms iets dunner kunnen zijn. Bovendien is het hooi meestal van topkwaliteit, op één incident na waarbij het iets te droog en geel was. Maar hé, iedereen verdient wel eens een off-day, toch?

De verpakking van dit hooi wordt als superhandig ervaren. Het komt namelijk in een handige doos, waardoor je het makkelijk kunt opbergen en gebruiken. Geen gedoe meer!

Nu moet ik wel eerlijk zijn en de nadelen uit de reviews delen. Een gebruiker klaagt bijvoorbeeld over de levering met DPD en beweert dat het altijd fout gaat of eeuwen duurt. Dat kan een puntje zijn om rekening mee te houden als je een snelle en betrouwbare levering belangrijk vindt.

Een andere gebruiker merkt op dat het hooi soms te droog is en uit dunne sliertjes bestaat. Dit kan mogelijk problemen veroorzaken voor onze cavia-vriendjes, aangezien ze daar niet zo blij mee zijn. Dit kan wijzen op enige inconsistentie in de kwaliteit van het hooi.

Over het algemeen lijkt de Hooi - 4 kg - voor knaagdieren - Konijn - Cavia een uitstekende keuze te zijn als voer voor onze knaagdierenvrienden. Het wordt geprezen om zijn topkwaliteit en handige verpakking. De meeste gebruikers zijn er dolblij mee, al zijn er wel wat klachten over de levering en de consistentie van de kwaliteit. Het is belangrijk om deze punten in overweging te nemen bij het maken van je aankoopbeslissing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Supreme Science Selective Rabbit 4plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Supreme Science Selective Rabbit 4plus

 • list plusHoge vezelgehalte bevordert spijsvertering en gebitsslijtage
 • list plusToevoeging van anijs en fenegriek maakt het extra smakelijk
 • list plusBevat lijnzaad en is vrij van toegevoegde suikers, wat overgewicht helpt voorkomen

Nadelen Supreme Science Selective Rabbit 4plus

 • list plusSommige konijnen moeten mogelijk wennen aan de nieuwe smaak en samenstelling

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.23
Functionaliteit
7.63
Gebruiksgemak
7.66
Ik ben dol op Supreme Science Selective Rabbit 4plus - Konijnenvoer - 10 kg! Als eigenaar van een konijn van 4 maanden of ouder, weet ik dat selectief eten een veelvoorkomend probleem is. Daarom ben ik blij dat dit konijnenvoer speciaal is samengesteld om dit te voorkomen. Met toegevoegde anijs en fenegriek is het extra smakelijk voor mijn harige vriend.

Wat dit konijnenvoer echt onderscheidt, is het hoge vezelgehalte van 25%. Dit helpt de spijsvertering van mijn konijn te bevorderen en zorgt voor optimale gebitsslijtage. Bovendien bevat het lijnzaad en is het vrij van toegevoegde suikers, wat helpt bij het voorkomen van overgewicht. Perfect voor mijn actieve volwassen konijn!

Ik ben vooral onder de indruk van de aandacht die is besteed aan het voorkomen van selectief eten. Dit betekent dat mijn konijn een uitgebalanceerd dieet krijgt, zonder de neiging om bepaalde voedingsstoffen te verkiezen. En laten we de toevoeging van anijs en fenegriek niet vergeten, waardoor mijn konijn er nog meer van zal genieten!

In vergelijking met andere konijnenvoeders, springt dit product er echt uit. Het hoge vezelgehalte, de toevoeging van lijnzaad en het vermijden van toegevoegde suikers maken het een topper. Als eigenaar die alleen het beste wil voor mijn konijn, kan ik dit konijnenvoer zeker aanbevelen.

Misschien moet mijn konijn in het begin even wennen aan de nieuwe smaak en samenstelling, maar de voordelen op lange termijn wegen zwaarder. Al met al is Supreme Science Selective Rabbit 4plus - Konijnenvoer - 10 kg een topkeuze voor eigenaren die hun konijnen een uitgebalanceerd dieet willen bieden. Met zijn nadruk op het voorkomen van selectief eten, hoge vezelgehalte en smakelijke toevoegingen, is dit konijnenvoer zeker het overwegen waard. 🐰

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Supreme Science Selective - Konijnenvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

 • list plusVoorkomt selectief eten bij konijnen
 • list plusBevordert spijsvertering en gebitsslijtage
 • list plusToevoeging van lijnzaad voor gezonde huid en vacht

Nadelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.25
  Functionaliteit
  7.85
  Gebruiksgemak
  7.76
  Als konijnenvoeder voor mijn actieve volwassen konijnen van alle rassen, inclusief dwergkonijnen, kies ik voor het Supreme Science Selective Konijnenvoer. Dit voer is speciaal samengesteld om selectief eten te voorkomen en de spijsvertering te verbeteren, dankzij het optimale vezelgehalte van 19%. 🐰

  Wat dit konijnenvoer echt onderscheidt, is de toevoeging van lijnzaad, een geweldige bron van Omega 3 & 6 die zorgt voor een gezonde huid en vacht. En het beste van alles? Geen toegevoegde suikers, dus mijn konijnen kunnen genieten van een gezond gewicht.

  Met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten voldoet dit voer aan alle nutritionele behoeften van mijn konijnen, terwijl het ook hun spijsvertering en gebitsslijtage bevordert. En laten we niet vergeten dat hooi en water altijd beschikbaar moeten zijn voor mijn harige vriendjes!

  Kortom, het Supreme Science Selective Konijnenvoer biedt alles wat mijn konijnen nodig hebben, van het voorkomen van selectief eten tot het bevorderen van een gezonde huid en vacht. Het is de perfecte keuze voor konijneneigenaren die alleen het beste willen voor hun pluizige maatjes.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  10. Supreme Science Selective - Konijnenvoer

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

  • list plusVoorkomt selectief eten, wat een veelvoorkomend probleem is bij konijnen.
  • list plusHoog vezelgehalte draagt bij aan een verbeterde spijsvertering en gebitsslijtage.
  • list plusBrokjes zijn gemakkelijk te eten en kunnen als dwangvoer worden gebruikt.

  Nadelen Supreme Science Selective - Konijnenvoer

  • list plusMeningen zijn verdeeld over de prijs-kwaliteitverhouding.
  • list plusSommige konijnen moeten wennen aan de verandering in de brokjes.

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.03
  Functionaliteit
  7.2
  Gebruiksgemak
  7.79
  Supreme Science Selective - Konijnenvoer is mijn favoriete keuze als het gaat om een complete en evenwichtige voeding voor konijnen. Dit voer is speciaal gemaakt voor actieve volwassen konijnen van elk ras, inclusief dwergkonijnen. Het beste van alles is dat het selectief eten voorkomt, iets waar veel konijnen last van hebben. Geen zorgen meer dat ze alleen de lekkere stukjes opeten en belangrijke voedingsstoffen missen, want dit voer bestaat uit één soort brokjes.

  Wat dit voer echt onderscheidend maakt, is het hoge vezelgehalte van 19%. Dit bevordert een gezonde spijsvertering en zorgt ervoor dat het gebit van je konijn optimaal slijt. Het voer bevat ook luzerne, dat bekend staat om zijn hoogwaardige vezels en eiwitten. En laten we lijnzaad niet vergeten, een geweldige bron van Omega 3 & 6 vetzuren die zorgen voor een gezonde huid en vacht. 😊

  Ik ben helemaal weg van de vorm van de brokjes. Ze zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk te eten voor konijnen. En hier komt iets handigs: deze brokjes kunnen ook als dwangvoer worden gebruikt. Bijvoorbeeld na een operatie wanneer je konijn niet uit zichzelf eet. Je kunt de brokjes weken in heet water, laten afkoelen en met een spuitje zonder naald in het bekje van je konijn spuiten. Zo kun je ervoor zorgen dat je huisdier de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.

  Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding zijn er verschillende meningen. Ik vind de prijs redelijk, vooral omdat je met een grote verpakking meteen een flinke hoeveelheid krijgt. Sommige mensen vinden het echter duur in vergelijking met andere merken. Maar het is belangrijk om te weten dat de meeste andere merken alleen kleine zakjes van minder dan een kilo aanbieden voor een vergelijkbare prijs.

  Over het algemeen zijn konijnenbezitters zeer tevreden over Supreme Science Selective - Konijnenvoer. Het wordt aanbevolen door konijnenopvangs en dierenartsen, en de meeste konijnen smullen ervan. Het voer is niet alleen gezond voor konijnen, maar voldoet ook aan al hun voedingsbehoeften. Maar wees niet vergeten dat konijnen altijd toegang moeten hebben tot hooi en vers water.

  Sommige konijnen moeten misschien even wennen aan de verandering in de brokjes, maar dit lijkt slechts een tijdelijk probleem te zijn dat geen invloed heeft op de algehele kwaliteit en effectiviteit van het voer.

  Dus, als je op zoek bent naar hoogwaardig konijnenvoer dat wordt aanbevolen door professionals en gewaardeerd wordt door konijnenbezitters, dan is Supreme Science Selective - Konijnenvoer de juiste keuze voor jou. Met zijn evenwichtige samenstelling, hoge vezelgehalte en geschiktheid voor alle rassen van actieve volwassen konijnen, biedt dit voer alles wat je konijn nodig heeft voor een gezond dieet. Je kunt erop vertrouwen dat je je huisdier de beste kwaliteit en voedingswaarde geeft.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Konijnenvoer. Er zijn immers 2125 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!