Bestenu

Beste konijnenvoer - okt. 2022

Met meer dan 591 konijnenvoer op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste konijnenvoer in een handige lijst
01Score: 9.4
Supreme Science Selective
Supreme Science Selective
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.2
Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby
Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.1
Beaphar Care+
Beaphar Care+
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.5
Versele-Laga Hooi
Versele-Laga Hooi
Ga naar laagste prjis
05Score: 7.9
Hooi
Hooi
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.8
Dierspecialist luxe konijnenkorrel
Dierspecialist luxe konijnenkorrel
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.3
5 kg Pets own choice hooi
5 kg Pets own choice hooi
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.2
Supreme Selective konijn mature 4+
Supreme Selective konijn mature 4+
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Konijnenvoer Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Je hebt een konijn en dat je je huisdier gezond wilt houden is natuurlijk vanzelfsprekend, maar wat is nu echt goed voer voor je konijn? Je leest het hieronder.

Wat zit er in goed konijnenvoer?

Konijnenvoer waar we het hier over hebben, wordt ook wel hardvoer genoemd. Hardvoer is vaak gemengd voer wat er kleurrijk uit ziet, en vol met zaden en andere toevoegingen. Er zijn ook korrels verkrijgbaar, ook wel "biks" genoemd.

Biks is in de meeste gevallen de betere keuze. Konijnen hebben een eigen persoonlijkheid en sommige konijnen zijn echte lekkerbekken als het om eten gaat. Als je deze konijnen gemengd voer geeft, eten ze vaak selectief. Dit wilt zeggen dat ze alleen het lekkere eruit eten met als gevolg dat ze niet alles binnen krijgen wat ze nodig hebben.

Om bovenstaande reden geef je daarom liever biks. Zo krijgt je konijn alles binnen wat hij nodig heeft. Het vezelgehalte is het liefst 14 - 18% of zelfs hoger; het eiwitgehalte moet lager zijn dan 14%; en het vetgehalte mag maximaal 2,5% zijn. Het calciumgehalte mag bovendien niet hoger zijn dan 1%. Als je toch liever gemengd voer geeft, dan gelden deze waarden overigens ook.

Konijnenvoer bestaat niet alleen uit hardvoer. Om het spijsverteringssysteem van een konijn gezond te houden, is het essentieel dat een konijn altijd vers hooi tot zijn beschikking heeft. Hooi zit boordevol goede vezels. Als een konijn onvoldoende vezels eet, worden de darmen te langzaam met gezondheidsproblemen tot gevolg.

Je konijn moet ook altijd vers water tot zijn beschikking hebben. Gebruik hiervoor een goede waterfles en liever geen drinkbakje: dit wordt vies en kan er voor zorgen dat je konijn stopt met drinken.

Wat is zwenkgrashooi?

Zwenkgrashooi is een hooi wat gemaakt is van zwenkgras. Dit gras vinden konijnen vaak erg lekker en is bovendien vezelrijk waardoor het goed is voor het spijsverteringsstelsel van je konijn.

Het bevat ook krachtige antioxidanten wat het immuunsysteem versterkt. Of je nu zwenkgrashooi of een ander soort hooi geeft, zorg ervoor dat je konijn altijd vers hooi tot zijn beschikking heeft.

Kan je hooi ook gebruiken als konijnenvoer?

Hooi maakt deel uit van het voer wat je aan je konijn geeft. Hooi is enorm vezelrijk, en dat is maar goed ook! Een konijn heeft vezels nodig om zijn darmen in beweging te houden. Zorg er daarom voor dat je konijn altijd vers hooi tot zijn beschikking heeft. Daarnaast is hooi ook goed voor de tanden van je konijn.

Moet ik mijn konijn meer voeren dan alleen hooi?

Konijnen zijn herbivoren, dit betekent dat ze alleen plantaardig voedsel eten. Dankzij hun lange darmstelsel wat altijd in beweging moet blijven om problemen te voorkomen, hebben konijnen een vezelrijk dieet nodig.

De maaltijd van een konijn bestaat uit twee delen: een verteerbaar deel wat uit de nodige voedingstoffen bestaat en het andere deel bestaat uit grote hoeveelheden onverteerbare vezels die zorgen dat de darmen constant bewegen. Als de darmen niet voldoende bewegen, dan kunnen de voedingstoffen niet worden verteerd.

Hierdoor kunnen er darmproblemen ontstaan. Vezelrijk voedsel is daarom het belangrijkste onderdeel van de dagelijkse maaltijd van een konijn.

Vezels vind je onder andere in hooi, stro, takken en groenvoer zoals groenten, wilde planten en kruiden. Fruit mag ook gegeven worden, maar niet teveel. In fruit zit namelijk veel suiker wat niet goed is voor konijnen.

Naast hooi geef je ook hardvoer en voor de afwisseling groente en fruit. Je geeft echter niet alle soorten groente en fruit; sommige soorten zijn zelfs giftig. Je leest er in het volgende kopje meer over.

Kan ik mijn konijn alle groente en fruit geven?

Groenvoer is niet zo belangrijk als hooi, maar bevat toch verschillende microvoedingstoffen die voor extra vochtopname zorgen. Het gaat bij groenvoer voornamelijk om vocht. Je konijn kan daarentegen niet alles eten wat jij in je fruitschaal of koelkast hebt liggen.

Donkergroene bladgroenten zijn het gezondste. Denk bijvoorbeeld aan andijvie, broccoli, venkel, koolrabi, witlof, boerenkool of frambozenblaadjes. Geef groenvoer alleen in kleine hoeveelheden: het kan de darmflora uit balans brengen waardoor er problemen kunnen ontstaan.

Geef nooit aardappelen, avocado, bieslook, bonen en erwten, paddenstoelen, tomaten of groente en fruit uit de diepvries.

Hoe vaak en hoeveel moet ik mijn konijn voeren?

Is je konijn jonger dan zeven maanden? Dan mag hij ongelimiteerd biks eten, mits er altijd hooi aanwezig is. Volwassen konijnen mogen 20 gram biks per kilo lichaamsgewicht.

Geef je konijn regelmatig eten, elke dag rond dezelfde tijd is ideaal. Gebruik bovendien een goed voerbakje. Hierdoor blijft het eten van je konijn altijd schoon.

Is vers gras goed voor mijn konijn?

Gras bestaat uit 20 - 25% uit ruwe vezels, wat gras het meest waardevolle groenvoer voor konijnen maakt. Bovendien bevat gras veel vocht wat goed voor je konijn is. Voorjaarsgras is daarentegen minder geschikt: dit gras heeft een hoog eiwitgehalte waardoor het problemen met de darmen kan veroorzaken. Geef dit met mate.

Laat je konijn ook altijd wennen aan gras door elke week een klein beetje meer te geven. Dit doe je wederom om darmproblemen te voorkomen. Vanzelfsprekend laat je je konijn nooit op gras lopen wat behandeld is met bestrijdingsmiddelen of wat bemest is. Dit kan fataal zijn.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische konijnenvoer lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de speurtocht naar de beste konijnenvoer ook!
Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over konijnenvoer, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle konijnenvoer die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke konijnenvoer het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van undefined stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Artikelen die soortgelijk zijn aan konijnenvoer

De beste konijnenvoer in een handige lijst

1 - Supreme Science Selective

Loading..
Ga naar laagste prjis

Een complete, evenwichtige voeding voor konijnen. Voorkom selectief eten, een algemeen voorkomend probleem bij veel konijnen. Complete en evenwichtige voeding, dat is speciaal ontwikkeld voor actieve volwassen konijnen >4 maanden van elk ras, incl. dwergkonijnen. Supreme Science Selective konijnenvoer verbetert de spijsvertering en bevordert de gebitsslijtage door een optimaal vezelgehalte. Hoog vezelgehalte – 19%, met Luzerne bekend om zijn hoge kwaliteit vezels en eiwitten. Bevat lijnzaad – een uitstekende bron van Omega 3 & 6 voor een gezonde huid en vacht. Zonder toegevoegde suikers om overgewicht te voorkomen. Hoge kwaliteit voeding voor tevreden konijnen. Zorg dat hooi en water altijd beschikbaar is voor konijnen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

2 - Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby

Loading..
Ga naar laagste prjis

pAanvullend diervoeder voor konijnen vanaf circa 6 weken leeftijd./ppSamenstelling:br /Grasmeel, tarwegries, zonnebloemzaadschroot, sojaschillen, haver, gerst, tarwe, melasse, haverschillen, lijnzaadschilfers, maisglutenvoermeel, bietenpulp, mais, zout, sojaolie./ppAnalytische bestanddelen:br /Ruw eiwit 15,3%, ruw vet 2,8%, ruwe celstof 16,4%, ruwe as 8,8%, magnesium 0,32%, natrium 0,17%./ppNutritionele toevoegingsmiddelen (/kg):br /E672 Vitamine A 10000 IE, E671 vitamine D3 1000 IE, vitamine E 40 IE, Ijzer 300 mg, mangaan 96 mg, zink 108 mg, kobalt 0,4 mg, jodium 0,9 mg, selenium 0,1 mg, koper 10 mg./p

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

3 - Beaphar Care+

Loading..
Ga naar laagste prjis

Volledig diervoeder voor als huisdier gehouden konijnen. Care+ Konijn is een zeer smaakvolle super premium voeding. Het is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en deskundigen. Care+ is geëxtrudeerd, deze behandeling maakt een betere vertering van eiwitten uit het voer mogelijk. De ingrediënten zijn afgestemd op de voedingsbehoefte en benadrukken het natuurlijke voedingspatroon. Ieder vrokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One), met als resultaat: geen selectief eetgedrag, dus geen restjes en geen tekort aan essentiële voedingsstoffen. De harde brokjes ondersteuen de natuurlijke slijtage van de tanden (Dental Function). De brokjes bevatten verder een uitgebalanceerde verhouding van de meervoudig onverzadigde vetzuren Omega 3 & Omega 6 (uit maïs, tarwe, soja en vlaszaad), vitamine B voor de lcihaamscellen, het juiste ruwvezelgehalte en smakelijke kruiden. Met Care+ heeft u absoluut het beste voor uw konijn in handen. Samenstelling: Plantaardige bijproducten, granen, groenten, mineralen, zaden, gist, algen (Spirulina 0,01%). Voedingsadvies: Care+ wordt direct geaccepteerd. Het is echter zeer belangrijk om geleidelijk naar een nieuw voer over te schakelen. De eerste dagen kunt u Care+ dan ook het beste mengen met het oude voer. De aanbevolen hoeveelheid Care+ per dag is afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw konijn. Klein/Mini Pooltje & Nederlandse Dwerg ca 60gr. Nederlandse Dwerghangoor ca 85gr. Rex ca 115gr. Franse hangoor, Vlaamse Reus & Belgische Haas 170-450gr. Engelse reus 340-450gr. Bij voorkeur te verdelen over 2 voedingen. Belangrijk is om iedere dag schoon en fris drinkwater te geven. Zorg er daarnaast voor dat het konijn onbeperkt hooi ter beschikking heeft!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

4 - Versele-Laga Hooi

Loading..
Ga naar laagste prjis

Droog zuiver hooi

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

5 - Hooi

Loading..
Ga naar laagste prjis

VERS HOOI Het hooi komt direct vanaf onze boerderij en is in de zomer van 2021 geoogst. Hierdoor is het een vers en onbewerkt product en daarnaast ook onkruidvrij. Ideaal als voer voor knaagdieren. - 4 kilogram hooi - Geleverd in een doos met de afmeting 50x40x30 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

6 - Dierspecialist luxe konijnenkorrel

Loading..
Ga naar laagste prjis

Betaal nooit teveel voor dierbenodigdheden; het premium merk van Dierspecialist is van de hoogste kwaliteit, tegen een scherpe consumentenprijs! De Konijnenkorrel van Dierspecialist is een 100% natuurlijk, volledig voer voor konijnen. Voedingsadvies: 60 tot 70 gram voer per dag voor een volwassen konijn. Gebruik varieert per ras en per konijn. Samenstelling: Luzerne, tarwegries, zonnebloemzaad, lupinen, gerst, tarwe, mais, rietmelasse, lijnzaad, premix, krijt, natriumchloride, monocalciumfosfaat, sojaolie. Toevoegingsmiddelen (per kg): Vit. A: 10.000 IE, vit. D3: 1.500 IE, vit. E: 40 mg, koper: 15 mg. Analytische bestanddelen: Ruw eiwit: 16% Ruw vet: 4,4% Ruwe celstof: 17,2% Ruwe as: 8,4% Calcium: 1,1% Fosfor: 0,55% Methionine: 0,26%

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

7 - 5 kg Pets own choice hooi

Loading..
Ga naar laagste prjis

Pet's Own Choice Hooi 5 kg Pet's Own Choice Hooi van 5 kilo is belangrijk ruwvoeder voor jouw konijn, cavia of ander knaagdier. Hooi is essentieel voer voor konijnen en knaagdieren. Door de ruwe vezels heeft hooi een positief effect op het gebit en de darmwerking van jouw dier. Door de ruwe vezels moeten blijven de darmen van jouw konijn constant in beweging, wat essentieel is voor een gezond konijn. Daarnaast moet het konijn langdurig kauwen op het hooi, wat helpt de kiezen op de juiste manier af te slijten. De kiezen van een konijn groeien gedurende zijn hele leven door en daarom is het belangrijk da

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

8 - Supreme Selective konijn mature 4+

Loading..
Ga naar laagste prjis

Supreme Science Selective Rabbit 4+ is een complete voeding voor alle rassen en is speciaal ontwikkeld voor het konijn ouder dan 4 jaar. Het voer bevat zorgvuldig geselecteerde kruiden om het antioxidanten niveau te verhogen. Het hoge vezelgehalte zorgt voor een beter spijsvertering en het lage suiker en eiwitgehalte voorkomt overgewicht bij minder actieve konijnen. De uniforme brokken voorkomen dat het konijn kieskeurig wordt en zorgen ervoor dat hij alle voedingsstoffen binnenkrijgen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van konijnenvoer. Er zijn immers 591 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste