Bestenu

Wat is de beste konijnen snoepjes van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede konijnen snoepjes is een moeilijke opgave. Wat is de beste konijnen snoepjes van 2023? Na het onderzoeken van 622 konijnen snoepjes kwam de Knabbelrings Knaagdierensnack - 75 gram als beste uit onze konijnen snoepjes-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de konijnen snoepjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 konijnen snoepjes-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige konijnen snoepjes-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste konijnen snoepjes

1Score: 9.9
Knabbelrings Knaagdierensnack - 75 gram
Knabbelrings Knaagdierensnack - 75 gram
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Vitakraft Konijn Kracker - Knaagdierensnack
Beste Konijnen snoepjes voor oudere konijnen
Vitakraft Konijn Kracker - Knaagdierensnack
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Vitakraft Rollinis Cavia Fruitmix 48
Vitakraft Rollinis Cavia Fruitmix 48
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Vitakraft Rollinis Bosvrucht Dwergkonijn 48
Vitakraft Rollinis Bosvrucht Dwergkonijn 48
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Vitakraft Frutti Vruchtenreep 30g
Vitakraft Frutti Vruchtenreep 30g
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Jr Farm Knaagdieren knaagknikkers, Groente
Jr Farm Knaagdieren knaagknikkers, Groente
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Kruidenbox konijn - goudsbloem
Kruidenbox konijn - goudsbloem
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Witte Molen Puur pauze hooirol aardbei & veenbes 200 gram
Witte Molen Puur pauze hooirol aardbei & veenbes 200 gram
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
JR Farm Farmy Graanvrij XXL
JR Farm Farmy Graanvrij XXL
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Beaphar Knabbelsticks Knaagdier - 150
Beaphar Knabbelsticks Knaagdier - 150
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Konijnen Snoepjes Koopgids

Verwen je konijn met de beste konijnensnoepjes! Behalve dat ze een traktatie zijn, kunnen ze ook de groei van je konijn bevorderen of spijsverteringsproblemen verhelpen door de toevoeging van extra vezels. Ontdek hier konijnensnoepjes die bij je konijn passen!

Soorten konijnensnoepjes

Er zijn verschillende soorten konijnensnoepjes beschikbaar die elk hun eigen voordelen hebben. Een van de meest voorkomende soorten is gedroogd fruit, zoals appel of banaan. Deze snoepjes bevatten natuurlijke suikers en zijn een gezonde traktatie voor konijnen. Andere populaire opties zijn knabbelsticks gemaakt van hooi, gedroogde groenten zoals wortels, en speciale konijnensnoepjes die zijn verrijkt met vitamines en mineralen om de gezondheid van je konijn te ondersteunen.

Het is belangrijk om op te merken dat konijnensnoepjes geen vervanging zijn voor een gezond dieet van hooi, groenten en pellets. Snoepjes moeten met mate worden gegeven, omdat een teveel aan suikers en vetten kan leiden tot obesitas en andere gezondheidsproblemen bij konijnen. Het is ook belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren om te zorgen dat er geen toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten in de snoepjes zitten.

Als je twijfelt over welke soorten konijnensnoepjes het beste zijn voor je konijn, kun je het beste advies vragen aan een dierenarts of konijnenexpert.

Veelvoorkomende ingrediënten

Natuurlijke ingrediënten in konijnensnoepjes zijn onder andere hooi, groenten en fruit. Deze zijn over het algemeen veilig voor konijnen en kunnen een gezonde aanvulling zijn op hun dieet. Sommige populaire groenten en fruit die in konijnensnoepjes worden verwerkt zijn wortelen, broccoli, aardbeien en banaan. 

Het is belangrijk om te controleren of er geen onnatuurlijke toevoegingen zoals suiker, zout of kunstmatige kleurstoffen in de snoepjes zitten, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van het konijn. Daarnaast zijn noten, zaden en granen ook ingrediënten die mogelijk schadelijk kunnen zijn en daarom niet in grote hoeveelheden aan konijnen gegeven mogen worden.

Snoepjes per leeftijdscategorie

Er zijn konijnensnoepjes die speciaal zijn ontworpen voor bepaalde leeftijden of gezondheidsproblemen van konijnen. 

Zo zijn er bijvoorbeeld snoepjes met extra vitamines voor jonge konijnen die nog in de groei zijn, en snoepjes met extra vezels voor konijnen die problemen hebben met hun spijsvertering. Het is belangrijk om de verpakking goed te lezen en eventueel advies te vragen aan een dierenarts om te bepalen welke snoepjes het beste zijn voor jouw konijn.

Bijwerkingen van teveel konijnensnoepjes

Als je te veel konijnensnoepjes geeft aan je konijn, kan dat leiden tot gezondheidsproblemen zoals overgewicht en diarree. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te volgen en het gebruik van snoepjes te beperken tot een traktatie en niet als hoofdvoedsel. 

Sommige konijnensnoepjes bevatten ook suiker, wat kan leiden tot tandproblemen. Zorg er daarom voor dat je de tanden van je konijn regelmatig controleert en poets als dat nodig is. Lees ook altijd de ingrediëntenlijst en vermijd snoepjes die schadelijke toevoegingen bevatten zoals bewaarmiddelen, kunstmatige kleurstoffen en suiker.

hero illustration

Hoe testen we konijnen snoepjes?

Om de beste konijnen snoepjes te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze konijnen snoepjes-test hebben we 622 konijnen snoepjes vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze konijnen snoepjes-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze konijnen snoepjes-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen konijnen snoepjes-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte konijnen snoepjes in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 622 konijnen snoepjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste konijnen snoepjes in een handige lijst

1. Knabbelrings Knaagdierensnack - 75 gram

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

Je konijn verdient alleen het beste en dat is precies wat je krijgt met Beaphar Knabbelringetjes voor Knaagdieren! Deze knaagdierensnack is niet alleen lekker, maar ook gezond voor je konijn. Deze snack voorziet in de knaagbehoefte van je konijn en is compact van vorm, wat het ideaal maakt voor kleine knagers. Het is geschikt voor verschillende soorten knaagdieren, waaronder cavia's, hamsters, chinchilla's en meer.

Wat deze snack uniek maakt, is dat het een aanvullend diervoeder is en dus niet bedoeld is als enige voedingsbron voor je konijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de voedingswaarde van deze snack op de verpakking staat vermeld.

Uit mijn eigen onderzoek is gebleken dat deze knaagdierensnack een favoriet is onder konijnen en andere kleine knaagdieren. Het is een geweldige manier om je konijn te belonen en tegelijkertijd zijn knaagbehoefte te bevredigen.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het niet bedoeld is als hoofdvoer voor je konijn. Maar als je op zoek bent naar een gezonde en lekkere traktatie voor je konijn, dan zijn Beaphar Knabbelringetjes voor Knaagdieren zeker het overwegen waard!

Dus, als je op zoek bent naar een snack waar je konijn dol op zal zijn, probeer dan Beaphar Knabbelringetjes voor Knaagdieren. Je konijn zal je dankbaar zijn!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Konijnen snoepjes voor oudere konijnen: Vitakraft Konijn Kracker - Knaagdierensnack

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vitakraft Konijn Kracker - Knaagdierensnack

  • list plusDeze konijnensnack is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, wat zorgt voor een gezonde voeding voor konijnen.
  • list plusDeze snack is rijk aan vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering van konijnen.
  • list plusDeze konijnensnack is knapperig en zorgt voor een goede tandverzorging van konijnen.

Nadelen Vitakraft Konijn Kracker - Knaagdierensnack

  • list plusDeze konijnensnack kan te hard zijn voor jonge konijnen of konijnen met tandproblemen.
  • list plusEen nadeel van deze snack is dat het vrij groot kan zijn, wat kan leiden tot overeten bij sommige konijnen.
  • list plusEen nadeel van deze konijnensnack is dat het vrij duur kan zijn in vergelijking met andere konijnensnacks.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9

Als konijneneigenaar zoek je altijd naar verantwoorde lekkernijen voor je geliefde huisdier. De Vitakraft Konijn Kracker is een echte aanrader! Deze knaagdierensnack bevat maar liefst 3 groente & biet Kräckers en 2 honing & spelt Kräckers. Deze lekkernijen zijn op een natuurlijk knabbelhoutje bevestigd en zijn 3 keer gebakken waardoor de ingrediënten stevig vastzitten en het konijn moet werken voor zijn voedsel. Dit zorgt er niet alleen voor dat het konijn de nodige beweging krijgt, maar ook dat zijn snijtanden op natuurlijke wijze afslijten.

Wat deze krackers zo bijzonder maakt, is het Vital-Complex dat gebreksverschijnselen voorkomt en voor extra vitaliteit van het dier zorgt. Bovendien zijn ze volgens een suikervrije receptuur bereid en bevatten ze waardevolle vitamines. De praktische cliphouder zorgt ervoor dat je de krackers gemakkelijk aan het konijnenhok kunt bevestigen.

Deze Vitakraft Konijn Kracker is speciaal ontworpen om aan de voedingsbehoeften van het konijn te voldoen en is daarom een perfect aanvullend diervoeder. Met maar liefst 9,3% groente en 1,6% rode biet in de groente & biet Kräckers en 0,32% honing in de honing & spelt Kräckers, zijn deze snacks niet alleen lekker, maar ook voedzaam.

Hoewel deze krackers perfect zijn als tussendoortje, is het belangrijk om te onthouden dat het slechts een aanvulling op het dieet van het konijn is en geen volledige maaltijd vervangt. Bovendien moet je er rekening mee houden dat sommige konijnen mogelijk allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten.

Al met al zijn de Vitakraft Konijn Krackers een geweldige keuze als het gaat om konijnensnacks. Ze zijn niet alleen lekker en voedzaam, maar ook erg leuk voor het konijn om mee te spelen en te knabbelen. Ik zou deze snacks zeker aanraden aan andere konijneneigenaren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Vitakraft Rollinis Cavia Fruitmix 48

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

De Rollinis met vruchten en granen zijn naast een verantwoorde snack een speeltje voor alle knaagdieren en konijnen. De Rollinis zijn bedoeld om los op de bodem te leggen. Door de ronde vorm moet het balletje rollen om ervan te kunnen eten. Rollinis zijn een leuke en smaakvolle snack en volgens een suikervrije receptuur bereid. Zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. In Aroma Fresh verpakking zodat de Rollinis lekker knapperig blijven. • voor alle knaagdieren en konijnen • met wilde bessen • suikervrije receptuur • inhoud: 7 balletjes • zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen • in Aroma Fresh verpakking

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Vitakraft Rollinis Bosvrucht Dwergkonijn 48

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

De Rollinis met bosbessen en granen zijn naast een verantwoorde snack een speeltje voor alle knaagdieren en konijnen. De Rollinis zijn bedoeld om los op de bodem te leggen. Door de ronde vorm moet het balletje rollen om ervan te kunnen eten. Rollinis zijn een leuke en smaakvolle snack en volgens een suikervrije receptuur bereid. Zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. In Aroma Fresh verpakking zodat de Rollinis lekker knapperig blijven. • voor alle knaagdieren en konijnen • met bosbessen • suikervrije receptuur • inhoud: 7 balletjes • zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen • in Aroma Fresh verpakking

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Vitakraft Frutti Vruchtenreep 30g

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.6

De fruitrepen met vele lekkere ingrediënten als banaan, vijgen, papaya, amandelen en graan zijn eenvoudig in kleinere porties te verdelen door de breukvlakken. Zeer geschikt tussendoortje voor alle knaagdieren en konijnen. Zonder kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen. • voor alle knaagdieren en konijnen • met fruit, granen en amandelen • zonder kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen Gewicht: 30 gram Samenstelling: Vruchten (49%), suiker, noten (8%), plantaardige bijproducten, bakkerijproducten, granen (tarwekiemen 2%), zaden

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Jr Farm Knaagdieren knaagknikkers, Groente

Loading ...
Ga naar laagste prijs

JR FARM Knaagdierknikkers zijn gekleurd, rond en knapperig. Oranje: wortel, rood: rode biet, groen: rupsklaver, geel: maïs. Voederadvies: Gebruik al naargelang de grootte van het dier tot max. 5 bolletjes puur of meng ze door het hoofdvoer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Kruidenbox konijn - goudsbloem

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.8

Een heerlijke box vol gedroogde kruiden/snacks voor jou konijn, cavia, chinchilla, fret, gerbil, hamster, rat of muis. Deze box past door de brievenbus. "So you never have to stay at home to get your package" Bij aankoop van 2 boxen past het niet door de brievenbus, maar wordt het aangeboden als pakketpost. Luzerne Is vezelrijk en heeft een positief effect op het spijsverteringssysteem Rijk aan natuurlijk gevormde vitaminen, mineralen en sporenelementen Lavendel Heeft een rustgevende werking en kan stress verminderen Werkt weerstand verhogend TIP: kan je heerlijke konijnenthee van maken! Hiervoor kook je water en voegt wat lavendel daaraan toe, 10 min laten trekken en goed laten afkoelen. Johannesbrood Is eetlustbevorderend Helpt tegen diarree en krampen Kan gegeven worden als snack Erwtenvlokken Zijn een echte snack voor jou konijn Ze helpen tegen botontkalking Heeft een goede werking op de darmen Werkt bij aan een mooie vacht en gezond gebit Geef dit alleen als tussendoortje, moet gegeven worden als aanvulling op de dagelijkse voeding Appelschijfjes Bevat belangrijke vitaminen Ondersteunen het immuunsysteem Hebben een hoog vezelgehalte

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Witte Molen Puur pauze hooirol aardbei & veenbes 200 gram

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een verantwoorde snack voor je konijn, hamster, cavia of muis? Probeer dan zeker deze Witte Molen Puur pauze hooirol met aardbei en veenbes! Deze snack bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen. Het bevat ruwe vezels die bijdragen aan een uitstekende spijsvertering en tot 25% bijdragen aan de dagelijkse voeding. Bovendien ondersteunt het de algemene gezondheid van je huisdier.

Wat deze hooirol echt onderscheidt van andere snacks, is de combinatie van aardbei, veenbes en hooi. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond voor je huisdier! De verpakking van 200 gram is perfect voor een lekkere pauze of als beloning tijdens trainingen.

Uit eigen onderzoek blijkt dat konijnen en cavia's dol zijn op de smaak van deze hooirol. De vezels dragen daarnaast bij aan een gezonde spijsvertering en verminderen de kans op darmproblemen. Het enige nadeel is dat sommige knaagdieren selectief kunnen zijn in wat ze eten, dus het kan zijn dat ze de hooirol links laten liggen als ze liever ander voedsel hebben.

Al met al is deze Witte Molen Puur pauze hooirol met aardbei en veenbes een geweldige snack om je huisdier te verwennen en te ondersteunen in hun gezondheid. Het is een aanvullend diervoeder en mag niet de basis vormen van de dagelijkse voeding. Probeer het zelf en je zult zien hoe blij je huisdier zal zijn met deze heerlijke en gezonde snack!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

9. JR Farm Farmy Graanvrij XXL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

JR Farm Farmy Graanvrij XXL De JR Farm Farmy's graanvrij XXL zijn een heerlijke traktatie voor alle knaagdieren zoals dwergkonijnen, cavia's, hamsters, en degoes. Een fijne snack om op te knabbelen en een verantwoorde aanvulling op de dagelijkse voeding. De staven kunnen worden opgehangen in het dierenverblijf waardoor jou knaagdier lekker bezig blijft. De staven zijn gebakken in de smaken madeliefje-korenbloem, goudsbloem-kaasjeskruid, zonnebloem-kamille en wildzaad-distel in de huiseigen bakkerij. Vrij van granen Ondersteunt de spijsvertering Helpt gebitziektes te voorkomen Voor gezond knabbel plezier

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beaphar Knabbelsticks Knaagdier - 150

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Aanvullend diervoeder voor knaagdieren en als huisdier gehouden konijnen. Beaphar Knabbelsticks zijn lekkere snacks voor konijnen, cavia's, hamsters, chinchilla's en andere kleine knaagdieren. Knabbelsticks zijn licht verteerbaar en voorzien in de knaagbehoefte. Uw knaagdier is er dol op! Samenstelling: Granen, plantaardige bijproducten, groenten. Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 8,1%, ruwe celstof 4,4%, ruw vet 2,6%, ruwe as 0,9%. Toevoegingsmiddelen: Kleurstoffen. Voedingsadvies: Knabbelsticks kunnen als tussendoortje worden gegeven, naast de dagelijkse voeding. Verwen uw knager met enkele knabbelsticks per dag. Zorg dat er altijd vers drinkwater ter beschikking staat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van konijnen snoepjes. Er zijn immers 622 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!