De Bestenu Hartslagmeter Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/14/2020


Door inzicht te krijgen in je hartslag, pas je je activiteiten of zelfs je training aan. Je boekt betere resultaten en kunt doelgerichter trainen. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een hartslagmeter.

Wat voor soorten hartslagmeters zijn er?

hide product content

Er zijn twee soorten hartslagmeters verkrijgbaar: borstbandhartslagmeters of hartslagmeters die je hartslag via je pols meten.

Hartslagmeters die je op je borst draagt maken vaak gebruik van een Bluetooth-verbinding waardoor ze de gegevens eenvoudig naar je smartphone en bijbehorende app sturen voor analyse. Deze manier van het meten van je hartslag is nauwkeuriger dan via je pols.

Een hartslagmeter die via je pols je hartslag meet, zit vaak verwerkt in een smartwatch, sporthorloge of activity tracker wat betekent dat deze vaak veelzijdiger is dan een borstbandharstalgmeter. Hij is daarentegen minder nauwkeurig.

Wat is beter: een hartslagmeting via je borst of via je pols?

hide product content

Welke beter is, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Een hartslagmeter die je op je borst plaatst is nauwkeuriger in het meten van je hartslag dan een hartslagmeter die je hartslag meet via je pols. Je zou zeggen dat een borsthartslagmeter beter is, maar zo simpel is het niet.

Een hartslagmeter die via je pols meet is misschien minder nauwkeurig, maar dit wilt niet zeggen dat het resultaat onbetrouwbaar is. Een activity tracker, smartwatch of sporthorloge heeft bovendien veel meer functies dan alleen het meten van je hartslag. Deze tellen vaak je stappen, de gelopen afstand en de snelheid waarmee je loopt. Hierdoor krijg je een beter inzicht in de activiteiten dan met een borstbandhartslagmeter.

Wil je echter alleen een hartslagmeter, dan is een borstbandhartslagmeter in ieder geval een nauwkeurigere optie.

Waar plaats ik de gel voor een borsthartslag meter?

hide product content

Soms kan een hartslagband die je op je borst plaatst gaan schuren waardoor deze niet comfortabel aanvoelt. Dit kun je voorkomen door wat zalf of gel te gebruiken. Breng de gel aan op de elektroden voordat je de band om doet. Door de gel wordt de verbinding tussen de huid en de elektrode tevens verbeterd.

Hoe stel je een hartslagmeter in?

hide product content

Hoe jij je hartslagmeter in stelt, hangt volledig af van wat voor soort hartslagmeter je gebruikt. Heb je een activity tracker, dan stel je deze in via de bijbehorende app. Je kiest wanneer je meldingen wilt ontvangen en wanneer je je hartslag wilt meten.

Met sommige goede activitytrackers heb je zelfs de mogelijkheid om periodiek een ECG te maken waardoor je een oogje houdt op je gezondheid. Zijn de resultaten van deze ECG niet goed, dan krijg je een melding en kun je zelfs de ECG uitprinten en meenemen naar je huisarts.

Wat is een normale hartslag?

hide product content

Wat een normale hartslag is, hangt af van je activiteitenlevel. In rust ligt de hartslag van een volwassene tussen de 60 en de 100 slagen per minuut. Je hart gaat sneller kloppen als er meer zuurstof nodig is. Bij inspanningen heeft je lichaam meer zuurstof nodig met als gevolg dat je hart dus sneller gaat kloppen.

Heb je een hoge hartslag terwijl je rust, dan kan dit komen door bijvoorbeeld bijvoorbeeld koorts, stress of andere sterke emoties. Een hoge hartslag gaat meestal over zodra de omstandigheden veranderen.

Zodra je klachten krijgt bij een hoge hartslag, of je in het algemeen zorgen maakt over je hartslag, breng je een bezoek aan de huisarts. Deze kan verschillende testen doen om het ritme van je hart te controleren en – indien nodig – je doorverwijzen naar een specialist.

Wat zijn hartslagzones en hoe maak je hier optimaal gebruik van?

hide product content

Er zijn vijf verschillende hartslagzones en als je hier optimaal gebruik van maakt, haal je je doel sneller.

Hartslagzone 1: Na een zware trainingssessie moet je herstellen. Dit doe je in zone 1. Je spieren nemen in deze zone zuurstof beter op en afvalstoffen worden afgevoerd waardoor spierpijn vermindert. Als je net met sporten begint, gebruik je deze zone om langzaam je conditie mee op te bouwen. In deze zone train je binnen de 50 tot 60 procent van je maximale hartslag.

Hartslagzone 2: Als je wilt afvallen, train je in deze zone. In deze zone is je vetverbranding het hoogst. Veel mensen denken dat het tempo in deze zone erg hoog ligt, maar dit is niet zo. In deze zone train je binnen de 60 tot 70 procent van je maximale hartslag. Om de beste resultaten te bereiken, train je 20 minuten in deze zone.

Hartslagzone 3: In zone 3 train je binnen 70 tot 80 procent van je maximale hartslag. In deze zone verbeter je je conditie en uithoudingsvermogen: je houdt het steeds langer vol.

Hartslagzone 4: In deze zone verbetert je inspanningsniveau en uithoudingsniveau. Deze zone is erg kort, maar intensief. Daarmee is hij alleen geschikt voor ervaren sporters. Je traint hier binnen 80 tot 90 procent van je maximale hartslag.

Hartslagzone 5: Deze zone is bedoeld voor topsporters. Je traint hier erg kort maar nog intensiever en explosiever dan in hartslagzone 4 en traint hier binnen 90 tot 100 procent van je maximale hartslag.

Hoe komt deze geweldige Hartslagmeter lijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Hartslagmeter ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Hartslagmeters, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Hartslagmeters die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Hartslagmeters het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Hartslagmeters stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan Hartslagmeters

De beste Hartslagmeters in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Op zoek naar een betrouwbare hartslagsensor? De Polar H9 zorgt voor hoge kwaliteit hartslagmeting tijdens al je favoriete sporten; van fitness, fietsen en hardlopen tot groepslessen in je fitnessclub. De H9 stuurt je hartslag door naar een tal van sport- en fitnessapparaten via Bluetooth, ANT+ en 5 kHz technologie. Dit kan een sporthorloge, fitness tracker, smartwatch, fietscomputer of zelfs fitnessapparatuur in de sportschool zijn. De keuze is aan jou. Ook werkt de H9 ideaal in combinatie met de Polar Beat app, maar ook met vele andere, populaire trainingsapps. Kies de app die het beste bij je past en verander je smartphone eenvoudig in een fitness tracker. De H9 wordt geleverd met de Polar Soft strap en meet je hartslag zeer nauwkeurig. Hij reageert direct op wat er in je lichaam gebeurt en geeft je een nauwkeurige calorieverbranding. •Werkt met Polar Beat en veel andere trainingsapps op je smartphone •Werkt met tal van Bluetooth apparaten zoals sporthorloges, fitness trackers, fietscomputers en smartwatches. •Werkt met ANT+ apparaten zoals sporthorloges, fitnessapparaten en fietscomputers •Werkt met 5 kHz fitnessapparatuur in de sportschool •ANT+ en Bluetooth-verbindingen kunnen tegelijkertijd actief zijn •Betrouwbare en nauwkeurige hartslagmeting en calorieverbruik •Textiele borstband, wasbaar in wasmachine •Levensduur van batterij is 400 uur •Waterdicht tot 30 meter"

1. Polar H9 - Herzfrequenzmesser - M-XXL


Product informatiePlus or Show more

Deze premium hartslagband verzendt real-time hartslaggegevens via ANT+® connectiviteit en Bluetooth® Low Energy technologie, zodat u meer opties hebt om binnen, buiten of zelfs online te trainen. Met deze meter ontvangt u altijd nauwkeurige hartslaggegevens op uw Garmin toestel, online trainingsapps zoals Zwift of zelfs de compatibele fitnessapparatuur in uw favoriete sportschool. Dus hoe u ook traint, u krijgt altijd de nauwkeurige, realtime hartslaggegevens die u nodig hebt om uw prestaties naar het volgende niveau tillen.

2. Garmin Hartslagsensor HRM-Dual - Comfortabele instelbare band - Zwart - Bleutooth


Product informatiePlus or Show more

Met de Dabé oximeter kunt u het zuurstofgehalte in het bloed begrijpen. De pulsoxymeter kan ook uw hartritme meten. Als het zuurstofniveau lager is dan de aanbevolen waarde, kan hij helpen bij het bepalen van de noodsituatie. Daarom is een pulsoximeter essentieel voor atleten, klimmers en ouderen. Snelle meting Het kost heel weinig tijd om uw zuurstofniveau of hartslag te meten. De zuurstofmeter geeft het resultaat binnen 2 seconden weer. Op deze manier kunt u snel uw waarden begrijpen. Standby-functie Na 8 seconden inactiviteit gaat de pulsoxymeter automatisch in stand-by. Dit spaart batterij en het toestel heeft een langere levensduur. Geschikt voor slechtzienden Het LED-scherm geeft grote en duidelijke cijfers weer. Op deze manier kunnen ook mensen met een zwak gezichtsvermogen het scherm goed lezen. De pulsoximeter is erg licht en compact. Hierdoor is hij gemakkelijk mee te nemen in een tas of broekzak. Daarom, wanneer u het nodig heeft, is het altijd bij u! Hoe werkt de Dabé oximeter? 1. Zorg ervoor dat uw vingers schoon zijn 2. Steek uw vinger in de pulsoxymeter 3. Druk op de knop 4. Beweeg uw vingers of lichaam niet tijdens de meting 5. Lees de waarde binnen 6 seconden af. Waarom kopen bij Dabé Uitstekende kwaliteit Klantgerichte service Snelle levertijd Technische index Gewicht: 50 gram Maat: 5,5 x 3 x 3 Materiaal: kunststof Voordeel Meet het zuurstofniveau in het bloed Meet de hartslag Inclusief draagkoord De grootte kan in een paar seconden worden voltooid Geschikt voor slechtzienden 2 AAA-batterijen gebruiken Draaibaar scherm LED-scherm Ken uw gezondheid

3. Dabé Oximeter - Zuurstofmeter - Hartslagmeter - Saturatiemeter


Product informatiePlus or Show more

De Polar H10 borstband staat voor nauwkeurigheid. De comfortabele borstband beschikt over een vernieuwd algoritme waarmee de hartslag nog beter is vast te stellen, zonder storingen. De borstand is te koppelen aan andere Polar Bluetooth apparaten zoals de sporthorloges of fietscomputers. De borstband heeft een batterijduur van 400 uur en is volledig waterdicht.

4. Polar H10 hartslag monitor Borst Bluetooth/ANT+ Zwart - M-XXL


Product informatiePlus or Show more

De basis van je training is de gecodeerde T31 borstband. Het doel is eenvoudig: de hartslag overdragen naar de polsunit. Slank en licht, de ECG-nauwkeurige borstband is volledig waterbestendig en ontwikkeld voor alle weersomstandigheden. Gaat meer dan 2500 uren gebruiksuren mee. Dankzij het Polar coderingsysteem kan je zorgeloos in groep sporten zonder dat je storing ervaart van andere Polar gebruikers. Zo train je steeds op je eigen ritme.

5. Polar T31 coded Borstband


Product informatiePlus or Show more

De HRM-Run hartslagmeter voorziet Garmin Forerunner® hardloophorloges in het hogere segment van de meest geavanceerde hardloopgegevens. De kleine, lichte module past binnen de breedte van de comfortabele, gemakkelijk verstelbare band. HRM-Run biedt 6 verschillende hardloopdynamiekgegevens: Cadans — het aantal stappen per minuut Verticale oscillatie — de "staphoogte" in uw hardloopbeweging; de verticale beweging van uw bovenlichaam, gemeten in centimeters bij iedere stap Grondcontacttijd — de tijd dat u tijdens het hardlopen contact maakt met de grond, gemeten in milliseconden Grondcontacttijd-balans — de balans tussen de tijd dat uw linkervoet en rechtervoet tijdens het hardlopen contact maken met de grond (weergegeven in een percentage); bijvoorbeeld 53,2 met een pijl naar links of naar rechts Staplengte — de afstand tussen uw voetstappen, gemeten in meters Verticale ratio — de verhouding tussen verticale oscillatie en staplengte (weergegeven in een percentage); een lager percentage duidt meestal op een betere hardloopconditie Deze real-time gegevens geven atleten inzicht in de punten waarop ze hun hardloopconditie kunnen verbeteren om betere prestaties te leveren.

6. Garmin HRM Run hartslag monitor Borst. Zwart, Rood


Product informatiePlus or Show more

De ultieme fitness ervaring met de Bluetooth hartslagmeter van Foumt Deze Bluetooth hartslagmeter is uitermate geschikt voor het nauwkeurig trainen en het behalen van je persoonlijke doelen. De hartslagmeter is compatibel en comfortabel in gebruik. Ervaar volledige bewegingsvrijheid in rust en activiteit. Een betrouwbare hartslagmeter Deze premium hartslagmeter verzendt real-time gegevens via een Bluetooth of analoge connectie, zo heb je meer opties om binnen, buiten of zelfs online te trainen. Dankzij de nauwkeurige hartslagmetingen, kun je je hartslaggegevens analyseren en je trainingen aanpassen zodat je gerichter kunt werken aan je uithoudingsvermogen. Je gegevens worden omgezet in een persoonlijk advies, waar je écht iets aan hebt. Ontvang nauwkeurige inzichten in je training en activiteit. Dat is data waar je echt iets aan hebt. Veilig en gericht sporten De hartslagmeter van Foumt zorgt ervoor dat je veiliger en effectiever kunt sporten. Tijdens het sporten kan je hartslag al snel oplopen tot boven de 100 slagen per minuut. Een te hoge hartslag kan gevaarlijk zijn. Het is dus belangrijk dat je hartslag niet te snel oploopt en geleidelijk weer kan dalen. Bij een hartslag boven de 200 slagen per minuut kan het hart zich niet helemaal vullen. Deze hartslagmeter houdt real-time je hartslag, vetverbranding van calorieën en je trainingszone bij. Door de hartslagmeter kun je gerichter werken aan je doelen, de intensiteit van je trainingen kunnen worden opgebouwd. Jij stelt het doel, de hartslagmeter brengt in kaart hoe je deze bereikt. Compatibel en comfortabel De hartslagmeter band is eenvoudig te bevestigen om je middel en is verstelbaar van 60cm tot wel 120cm. Zo krijgt ieder een eerlijke kans om de prestaties naar een hoger niveau te tillen. Deze band is gemaakt van zacht polyester voor extra comfort en helpt je inzicht te krijgen in je dagelijkse activiteiten. De hartslagmeter heeft zowel een Bluetooth als analoge (ANT+) verbinding en kan daarmee contact maken met je tablet, smartphone, GPS-horloge of cardioapparaat. De hartslagmeter is eenvoudig in gebruik en compatibel aan een van de bekende apps: Wahoo Fitness, Polar beat, Strava, Zwift, Runtastic Pro, Nike Run Club. Op deze manier kan je hartslagmeter dienen als een ultieme fitness tracker. Een slim ontwerp Bij het verleggen van je grenzen en het verbeteren van uw prestaties, neemt de kans toe dat je veel gaat zweten. Dankzij het slimme ontwerp van deze hartslagmeter, krijgt de opbouw van zweet en zout, geen kans om de nauwkeurige gegevens op enige wijze negatief te beïnvloeden. De elastische band van de meter is makkelijk te wassen waardoor hij jaren lang bruikbaar blijft. Tevens is de hartslagmeter spatwaterwaterbestendig, waardoor je in weer en wind toch kunt werken aan uw sportprestaties. Een hartslagmeter kopen van Foumt Sporters over de hele wereld vertrouwen op Foumt om hun prestaties te optimaliseren. Foumt staat sinds jaar en dag bekend als topmerk. De hartslagmeter voldoet aan de meest veeleisende verwachtingen. Bindt de band om je middel en zorg ervoor dat de elektroden contact kunnen maken. Laat je hart letterlijk spreken.

7. Hartslagmeter - Hartslagmeter met borstband - Activity tracker - Stappen teller - Hartslagmeter borstband - Hartslagband - Running belt - Tracker - Fitness tracker - Hartslagmeter Bluetooth - Activity trackers - Borstband hartslagmeter


Product informatiePlus or Show more

De perfecte vervanging van je (oude) borstband. De Casecentive Universele Borstband is gemaakt van het beste materiaal om je optimaal te ondersteunen tijdens het sporten. Met deze band ben je gegarandeerd van de beste hartmeting in combinatie met bijvoorbeeld: Wahoo TICKR Polar H1/H7/H10 Garmin ANT+ Garmin HRM Tri Run 4iiii Viiiiva De borstband is makkelijk verstelbaar en daarmee perfect voor ieder lichaam. Dankzij het elastische design zit de borstband altijd goed om het lichaam en hoef je je dus geen zorgen meer om je apparatuur te maken. Verstelbaar van 58 tot 122 cm

8. Casecentive Universele Borstband Wahoo TICKR / Polar / Garmin zwart


Product informatiePlus or Show more

Als het aankomt op nauwkeurigheid en connectiviteit, is de Polar H10 hartslagsensor de enige voor de hand liggende keuze. Houd je hartslag bij met maximale nauwkeurigheid en koppel je hartslag via Dual Bluetooth Smart, 5kHz coded of ANT+ met diverse trainingsapparaten. Koppel je Polar H10 veilig tegelijkertijd met twee trainingsapparaten met Bluetooth: je Polar horloge + je fietscomputer, je favoriete fitnessapp + fitnessapparatuur. De batterij gaat tot 400 trainingsuren mee en de waterdichte zender heeft een trainingsgeheugen.

9. Polar H10 hartslag monitor Borst Bluetooth/ANT+ Grijs - M-XXL


Product informatiePlus or Show more

De Polar H10 borstband staat voor nauwkeurigheid. De comfortabele borstband beschikt over een vernieuwd algoritme waarmee de hartslag nog beter is vast te stellen, zonder storingen. De borstand is te koppelen aan andere Polar Bluetooth apparaten zoals de sporthorloges of fietscomputers. De borstband heeft een batterijduur van 400 uur en is volledig waterdicht.

10. Polar H10 hartslag monitor Borst Bluetooth/ANT+ Turkoois - M-XXL


Producten die soortgelijk zijn aan Hartslagmeters


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Hartslagmeters. Er zijn immers 67 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Hartslagmeter kopen.