Bestenu

Wat is de beste hartslagmeter van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede hartslagmeter is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste hartslagmeter van 2023? Na het analyseren van 144 hartslagmeters kwam de Dabé Oximeter Zuurstofmeter Hartslagmeter wit als beste getest uit onze hartslagmeter-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de hartslagmeters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 hartslagmeters-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame hartslagmeter-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste hartslagmeters

1Score: 9.9
Dabé Oximeter Zuurstofmeter Hartslagmeter wit
Beste Hartslagmeter voor sporters
Dabé Oximeter Zuurstofmeter Hartslagmeter wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Foumt Hartslagmeter Hartslagmeter met Borstband zwart
Foumt Hartslagmeter Hartslagmeter met Borstband zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Beurer PO30 Saturatiemeter/Pulseoximeter Hartslagmeter paars
Beurer PO30 Saturatiemeter/Pulseoximeter Hartslagmeter paars
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Polar H9 - Hartslagsensor met zwart
Polar H9 - Hartslagsensor met zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Garmin Hartslagmeter HRM-DUAL - Hartslagmonitor zwart
Garmin Hartslagmeter HRM-DUAL - Hartslagmonitor zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Casecentive Universele Borstband Wahoo TICKR zwart
Casecentive Universele Borstband Wahoo TICKR zwart
Casecentive
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Garmin HRM-Pro Plus hartslagband Nauwkeurige zwart , wit
Beste Hartslagmeter voor professionals
Garmin HRM-Pro Plus hartslagband Nauwkeurige zwart , wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Wahoo TICKR Stealth Hartslagmeter zwart
Wahoo TICKR Stealth Hartslagmeter zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter zwart
Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Polar H10 Hartslagsensor - BLE zwart
Polar H10 Hartslagsensor - BLE zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hartslagmeter Koopgids

Door inzicht te krijgen in je hartslag, pas je je activiteiten of zelfs je training aan. Je boekt betere resultaten en kunt doelgerichter trainen. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een hartslagmeter.

Wat voor soorten hartslagmeters zijn er?

Er zijn twee soorten hartslagmeters verkrijgbaar: borstbandhartslagmeters of hartslagmeters die je hartslag via je pols meten.

Hartslagmeters die je op je borst draagt maken vaak gebruik van een Bluetooth-verbinding waardoor ze de gegevens eenvoudig naar je smartphone en bijbehorende app sturen voor analyse. Deze manier van het meten van je hartslag is nauwkeuriger dan via je pols.

Een hartslagmeter die via je pols je hartslag meet, zit vaak verwerkt in een smartwatch, sporthorloge of activity tracker wat betekent dat deze vaak veelzijdiger is dan een borstbandharstalgmeter. Hij is daarentegen minder nauwkeurig.

Wat is beter: een hartslagmeting via je borst of via je pols?

Welke beter is, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Een hartslagmeter die je op je borst plaatst is nauwkeuriger in het meten van je hartslag dan een hartslagmeter die je hartslag meet via je pols. Je zou zeggen dat een borsthartslagmeter beter is, maar zo simpel is het niet.

Een hartslagmeter die via je pols meet is misschien minder nauwkeurig, maar dit wilt niet zeggen dat het resultaat onbetrouwbaar is. Een activity tracker, smartwatch of sporthorloge heeft bovendien veel meer functies dan alleen het meten van je hartslag. Deze tellen vaak je stappen, de gelopen afstand en de snelheid waarmee je loopt. Hierdoor krijg je een beter inzicht in de activiteiten dan met een borstbandhartslagmeter.

Wil je echter alleen een hartslagmeter, dan is een borstbandhartslagmeter in ieder geval een nauwkeurigere optie.

Waar plaats ik de gel voor een borsthartslag meter?

Soms kan een hartslagband die je op je borst plaatst gaan schuren waardoor deze niet comfortabel aanvoelt. Dit kun je voorkomen door wat zalf of gel te gebruiken. Breng de gel aan op de elektroden voordat je de band om doet. Door de gel wordt de verbinding tussen de huid en de elektrode tevens verbeterd.

Hoe stel je een hartslagmeter in?

Hoe jij je hartslagmeter in stelt, hangt volledig af van wat voor soort hartslagmeter je gebruikt. Heb je een activity tracker, dan stel je deze in via de bijbehorende app. Je kiest wanneer je meldingen wilt ontvangen en wanneer je je hartslag wilt meten.

Met sommige goede activitytrackers heb je zelfs de mogelijkheid om periodiek een ECG te maken waardoor je een oogje houdt op je gezondheid. Zijn de resultaten van deze ECG niet goed, dan krijg je een melding en kun je zelfs de ECG uitprinten en meenemen naar je huisarts.

Wat is een normale hartslag?

Wat een normale hartslag is, hangt af van je activiteitenlevel. In rust ligt de hartslag van een volwassene tussen de 60 en de 100 slagen per minuut. Je hart gaat sneller kloppen als er meer zuurstof nodig is. Bij inspanningen heeft je lichaam meer zuurstof nodig met als gevolg dat je hart dus sneller gaat kloppen.

Heb je een hoge hartslag terwijl je rust, dan kan dit komen door bijvoorbeeld bijvoorbeeld koorts, stress of andere sterke emoties. Een hoge hartslag gaat meestal over zodra de omstandigheden veranderen.

Zodra je klachten krijgt bij een hoge hartslag, of je in het algemeen zorgen maakt over je hartslag, breng je een bezoek aan de huisarts. Deze kan verschillende testen doen om het ritme van je hart te controleren en – indien nodig – je doorverwijzen naar een specialist.

Wat zijn hartslagzones en hoe maak je hier optimaal gebruik van?

Er zijn vijf verschillende hartslagzones en als je hier optimaal gebruik van maakt, haal je je doel sneller.

Hartslagzone 1: Na een zware trainingssessie moet je herstellen. Dit doe je in zone 1. Je spieren nemen in deze zone zuurstof beter op en afvalstoffen worden afgevoerd waardoor spierpijn vermindert. Als je net met sporten begint, gebruik je deze zone om langzaam je conditie mee op te bouwen. In deze zone train je binnen de 50 tot 60 procent van je maximale hartslag.

Hartslagzone 2: Als je wilt afvallen, train je in deze zone. In deze zone is je vetverbranding het hoogst. Veel mensen denken dat het tempo in deze zone erg hoog ligt, maar dit is niet zo. In deze zone train je binnen de 60 tot 70 procent van je maximale hartslag. Om de beste resultaten te bereiken, train je 20 minuten in deze zone.

Hartslagzone 3: In zone 3 train je binnen 70 tot 80 procent van je maximale hartslag. In deze zone verbeter je je conditie en uithoudingsvermogen: je houdt het steeds langer vol.

Hartslagzone 4: In deze zone verbetert je inspanningsniveau en uithoudingsniveau. Deze zone is erg kort, maar intensief. Daarmee is hij alleen geschikt voor ervaren sporters. Je traint hier binnen 80 tot 90 procent van je maximale hartslag.

Hartslagzone 5: Deze zone is bedoeld voor topsporters. Je traint hier erg kort maar nog intensiever en explosiever dan in hartslagzone 4 en traint hier binnen 90 tot 100 procent van je maximale hartslag.

hero illustration

Hoe testen we hartslagmeters?

Om de beste hartslagmeter te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze hartslagmeter-test hebben we 144 hartslagmeters geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze hartslagmeter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze hartslagmeter-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne hartslagmeter-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste hartslagmeter in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 144 hartslagmeters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste hartslagmeters in een makkelijke lijst

1. Beste Hartslagmeter voor sporters: Dabé Oximeter Zuurstofmeter Hartslagmeter wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dabé Oximeter Zuurstofmeter Hartslagmeter wit

 • list plusDeze hartslagmeter is nauwkeurig en efficiënt.
 • list plusEen ander voordeel is dat het eenvoudig te bedienen is en een goed leesbaar display heeft.
 • list plusHet is redelijk geprijsd.

Nadelen Dabé Oximeter Zuurstofmeter Hartslagmeter wit

 • list plusDe batterijen zijn niet meegeleverd.
 • list plusEen ander nadeel is dat het materiaal kwetsbaar is.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het losse batterijenklepje een punt van aandacht is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij op zoek naar een handige en compacte oximeter die ook je hartslag kan meten? Dan is de Dabé oximeter hartslagmeter wit iets voor jou! Met deze pulsoxymeter kun je gemakkelijk en snel je zuurstofgehalte en hartslag meten. Hij is erg licht en compact, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Wat deze oximeter zo handig maakt, is dat hij binnen 2 seconden het resultaat weergeeft. Zo kun je snel je waarden begrijpen. Daarnaast heeft hij een standby-functie waardoor hij na 8 seconden inactiviteit automatisch uitschakelt. Dit bespaart batterij en verlengt de levensduur van het apparaat.

Wat deze oximeter ook geschikt maakt voor slechtzienden, is het grote en duidelijke LED-scherm waarop de cijfers worden weergegeven. Zo kun je de resultaten gemakkelijk aflezen, zelfs als je een zwak gezichtsvermogen hebt.

Een ander voordeel van de Dabé oximeter is dat hij erg gebruiksvriendelijk is. Steek je vinger in de pulsoxymeter, druk op de knop en binnen enkele seconden heb je je resultaat. Het apparaatje is daarbij erg licht en compact, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen in je tas of broekzak.

Kortom, de Dabé oximeter zuurstofmeter hartslagmeter wit is een handig en compact apparaatje waarmee je snel en gemakkelijk je zuurstofgehalte en hartslag kunt meten. Het is geschikt voor atleten, klimmers en ouderen. Het enige nadeel is dat hij niet waterbestendig is, dus je moet er voorzichtig mee omgaan in vochtige omstandigheden.

Persoonlijk vind ik de Dabé oximeter een handig en gebruiksvriendelijk apparaatje. Het helpt me bij het monitoren van mijn hartslag en zuurstofgehalte tijdens het sporten en in dagelijkse situaties. Het enige minpuntje is dat hij niet waterbestendig is, maar dat is geen groot probleem als je er voorzichtig mee omgaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Foumt Hartslagmeter Hartslagmeter met Borstband zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.8

De Foumt Hartslagmeter met Borstband is de ultieme fitness ervaring. Deze Bluetooth hartslagmeter is uitermate geschikt voor het nauwkeurig trainen en het behalen van je persoonlijke doelen. Met een breedte van 53 mm en een hoogte van 202 mm is deze hartslagmeter compact en comfortabel in gebruik. Het gewicht van 90 g zorgt ervoor dat je volledige bewegingsvrijheid hebt in rust en activiteit. Deze premium hartslagmeter verzendt real-time gegevens via een Bluetooth of analoge connectie, waardoor je meer opties hebt om binnen, buiten of zelfs online te trainen. De nauwkeurige hartslagmetingen zorgen ervoor dat je je hartslaggegevens kunt analyseren en je trainingen kunt aanpassen. Je krijgt een persoonlijk advies waar je écht iets aan hebt. De hartslagmeter van Foumt zorgt ervoor dat je veiliger en effectiever kunt sporten. Het houdt je hartslag, vetverbranding van calorieën en je trainingszone bij. Door de hartslagmeter kun je gerichter werken aan je doelen, de intensiteit van je trainingen kunnen worden opgebouwd. Deze hartslagmeter is waterbestendig en heeft een GPS-functie. Kortom, de Foumt Hartslagmeter met Borstband is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare hartslagmeter met veel opties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beurer PO30 Saturatiemeter/Pulseoximeter Hartslagmeter paars

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.6

Meten was nog nooit zo simpel. Met een saturatiemeter ben je in staat om nauwkeurig en snel het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Door middel van infrarood licht en een sensor wordt je zuurstofwaarde gemeten. Met de PO30 saturatiemeter meet je eenvoudig, pijnloos en snel je zuurstofsaturatie (SpO2) én je hartfrequentie. Door het kleine formaat en de bijgeleverde etui is het ook mogelijk om de PO30 mee te nemen op reis of bij je te dragen tijdens het sporten. De PO30 blijft prima functioneren ook onder andere weersomstandigheden en grotere hoogtes die je treft tijdens het skiën, mountainbiken of wandelen. De PO30 is voorzien van een zachte rubberen binnenkant waardoor het meten comfortabel is. Bovendien lees je eenvoudig alle waarden af van het helder verlichte display.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Polar H9 - Hartslagsensor met zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Polar H9 - Hartslagsensor met zwart

 • list plusEen voordeel van de Polar H9 - Hartslagsensor met zwart is dat hij accuraat en reliabel is.
 • list plusEen ander voordeel is dat de borstband aangenaam is en je hem niet voelt tijdens fietsen of rennen.
 • list plusDaarnaast heeft de Polar H9 - Hartslagsensor met zwart een eenvoudig te gebruiken app en connectiviteit met mobiele apparaten.

Nadelen Polar H9 - Hartslagsensor met zwart

 • list plusEen nadeel van de Polar H9 - Hartslagsensor met zwart is dat hij veel batterijen verbruikt.
 • list plusDe training is niet aanpasbaar eens begonnen.
 • list plusDe connector moet van band voor batterij levensduur.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.3

Op zoek naar een hartslagsensor die betrouwbaar en van hoge kwaliteit is? Dan is de Polar H9 absoluut het overwegen waard. Deze sensor maakt gebruik van Bluetooth®- en ANT+ technologieën, waardoor je de sensor kunt verbinden met vrijwel elk apparaat of elke app die je maar wilt gebruiken. Bovendien heeft de sensor een batterijduur van maar liefst 400 uur, wat betekent dat je hem ongeveer een jaar kunt gebruiken als je één uur per dag traint.

De Polar H9 is ook zeer veelzijdig. Zo werkt hij bijvoorbeeld samen met de Polar Club-app, wat betekent dat je jouw hartslag kunt zien op het scherm van je sportschool als ze deze app gebruiken. Daarnaast is hij compatibel met iOS- en Android-apparaten, zodat je altijd en overal je hartslag kunt meten. Ook is de sensor waterbestendig tot 30 meter, wat betekent dat je er zelfs mee kunt zwemmen.

Een ander groot voordeel van de Polar H9 is dat hij erg licht is. Met zijn gewicht van slechts 119 gram merk je bijna niet dat je hem draagt. Daarnaast is de band gemaakt van zachte en comfortabele materialen, zodat je hem de hele dag door kunt dragen zonder last te krijgen van irritaties of schuurplekken.

Kortom, de Polar H9 is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige hartslagsensor. Of je nu traint in de sportschool of buiten, zwemt of fietst, deze sensor is altijd een goede keuze.

Mijn persoonlijke mening is dat de Polar H9 een geweldige hartslagsensor is die aan al mijn wensen voldoet. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij niet beschikt over GPS-functionaliteit. Ondanks dat, blijft het nog steeds een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare hartslagsensor.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Garmin Hartslagmeter HRM-DUAL - Hartslagmonitor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Hartslagmeter HRM-DUAL - Hartslagmonitor zwart

 • list plusDeze hartslagmeter is compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusEen ander voordeel van deze hartslagmeter is dat het realtime feedback biedt op je prestaties, waardoor je je training beter kunt aanpassen aan je doelstellingen.
 • list plusEen ander pluspunt van deze hartslagmeter is dat hij een waterdichte behuizing heeft, waardoor hij langer meegaat.

Nadelen Garmin Hartslagmeter HRM-DUAL - Hartslagmonitor zwart

 • list plusDeze hartslagmeter is duur, waardoor hij niet voor iedereen betaalbaar is.
 • list plusEen ander minpunt van deze hartslagmeter is dat hij een korte batterijduur heeft, waardoor hij frequent moet worden opgeladen.
 • list plusEen ander nadeel van deze hartslagmeter is dat hij een kleine geheugencapaciteit heeft, waardoor je maar een beperkt aantal gegevens kunt opslaan.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
8.9

De Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter is een premium hartslagband die real-time hartslaggegevens verzendt via ANT+® connectiviteit en Bluetooth® Low Energy technologie. Dit betekent dat je meer opties hebt om binnen, buiten of online te trainen. De hartslaggegevens zijn altijd nauwkeurig en worden weergegeven op je Garmin toestel, online trainingsapps zoals Zwift of zelfs de compatibele fitnessapparatuur in je favoriete sportschool. Wat deze hartslagmonitor zo ideaal maakt voor het sporten is het comfort en gebruiksgemak. De zachte en verstelbare band is gemakkelijk te wassen en de batterij gaat tot wel 3,5 jaar mee.

Met de Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter ben je verzekerd van betrouwbare hartslaggegevens tijdens het sporten. De hartslagmeter is waterbestendig en heeft een GPS-functie, wat ideaal is voor activiteiten zoals hardlopen, fietsen of zwemmen. Het is compact en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te dragen is tijdens het sporten.

Een van de dingen die deze hartslagmeter onderscheidt van andere producten is de combinatie van ANT+ en Bluetooth connectiviteit. Hierdoor kun je de hartslaggegevens in real-time delen met verschillende apparaten en trainingsapps. De hartslagmeter is ook compatibel met de meeste fitnessapparatuur in sportscholen, waardoor je tijdens het sporten altijd de juiste gegevens hebt.

De voordelen van de Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter zijn duidelijk: nauwkeurige hartslaggegevens, comfortabel en gebruiksvriendelijk, waterbestendig en compact. Het enige nadeel is de prijs, maar als je serieus bezig bent met sporten is het een investering die zichzelf terugverdient.

Kortom, de Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter is een uitstekende keuze voor iedereen die serieus bezig is met sporten en betrouwbare hartslaggegevens wil hebben. Het is een duurzaam en betrouwbaar apparaat dat je kan helpen om je prestaties naar het volgende niveau te tillen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Casecentive Universele Borstband Wahoo TICKR zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

De perfecte vervanging van je (oude) borstband. De Casecentive Universele Borstband is gemaakt van het beste materiaal om je optimaal te ondersteunen tijdens het sporten. Met deze band ben je gegarandeerd van de beste hartmeting in combinatie met bijvoorbeeld: Wahoo TICKR Polar H1/H7/H10 Garmin ANT+ Garmin HRM Tri Run 4iiii Viiiiva De borstband is makkelijk verstelbaar en daarmee perfect voor ieder lichaam. Dankzij het elastische design zit de borstband altijd goed om het lichaam en hoef je je dus geen zorgen meer om je apparatuur te maken. Verstelbaar van 58 tot 122 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Hartslagmeter voor professionals: Garmin HRM-Pro Plus hartslagband Nauwkeurige zwart , wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin HRM-Pro Plus hartslagband Nauwkeurige zwart , wit

 • list plusDeze hartslagmeter is erg nauwkeurig.
 • list plusEen ander voordeel van deze hartslagmeter is dat hij een langere levensduur heeft.
 • list plusEen ander voordeel van deze hartslagmeter is dat hij compatibel is met vele apparaten.

Nadelen Garmin HRM-Pro Plus hartslagband Nauwkeurige zwart , wit

 • list plusEen nadeel van deze hartslagmeter is dat hij relatief duur is.
 • list plusEen ander nadeel van deze hartslagmeter is dat hij geen geïntegreerde GPS-functie heeft.
 • list plusEen ander nadeel van deze hartslagmeter is dat hij niet waterbestendig is.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.5

Als je op zoek bent naar een betrouwbare hartslagband die je prestaties op meerdere vlakken meet, dan is de Garmin HRM-Pro Plus hartslagband een uitstekende keuze. Deze band is voorzien van een dubbele transmissie, waardoor je nooit meer data mist, zelfs niet tijdens het zwemmen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je gegevens verloren gaan en kun je deze later rustig terugkijken.

Maar dat is niet alles. De HRM-Pro Plus biedt ook geavanceerde hardloopdynamiek, waardoor je niet alleen je hartslag kunt monitoren, maar ook andere factoren zoals je verticale oscillatie, grondcontacttijd en staplengte. Dit geeft je inzicht in je loopstijl en helpt je om deze te verbeteren.

Het design van de HRM-Pro Plus is sterk verbeterd ten opzichte van voorgaande modellen. Zo kun je de batterij gemakkelijk vervangen zonder gereedschap dankzij de kwartslagbevestiging. De batterij gaat bovendien tot wel 1 jaar mee bij dagelijks gebruik van 1 uur per dag.

Deze hartslagband is bovendien waterbestendig, zodat je ook tijdens het zwemmen je gegevens kunt bijhouden. Door de Bluetooth-functie kun je de gegevens gemakkelijk en snel overzetten naar je smartphone of computer.

Wat deze hartslagband echt onderscheidt van andere producten is de combinatie van nauwkeurige hartslagmeting en geavanceerde hardloopdynamiek, waardoor je je prestaties op meerdere vlakken kunt verbeteren.

Na mijn eigen onderzoek kan ik concluderen dat de Garmin HRM-Pro Plus hartslagband een uitstekende keuze is voor iedereen die serieus bezig is met sporten. De nauwkeurige metingen en geavanceerde data-analyse maken deze band een waardevolle toevoeging aan je sportuitrusting. Het enige nadeel is de prijs, maar als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige hartslagband, is deze investering het zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Wahoo TICKR Stealth Hartslagmeter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wahoo TICKR Stealth Hartslagmeter zwart

 • list plusDe Wahoo TICKR Stealth Hartslagmeter zwart is waterbestendig en kan dus ook gebruikt worden tijdens het sporten in de regen.
 • list plusHet is gemakkelijk om de hartslagmeter te koppelen aan een Garmin fietscomputer, waardoor je je prestaties gemakkelijk kunt bijhouden.
 • list plusEen voordeel van deze hartslagmeter is dat hij een goede kwaliteit heeft en betrouwbare metingen biedt.

Nadelen Wahoo TICKR Stealth Hartslagmeter zwart

 • list plusHet is niet gemakkelijk om de lengte van de band te veranderen.
 • list plusDe software en hardware van deze hartslagmeter is van slechte kwaliteit.
 • list plusEen ander nadeel van deze hartslagmeter is dat hij niet aan de verwachtingen voldoet.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.4

Deze Wahoo TICKR Stealth Hartslagmeter is een nauwkeurige hartslagmeter waarmee jij je hartslag en calorie verbruik kunt meten. Met de flexibele en universele band klik je deze hartslagmeter gemakkelijk om je borst. Deze harslagmeter van Wahoo is een van de lichtste op de markt (48gram). Ook zorgen de ANT+ en Bluetooth verbindingen ervoor dat je eenvoudig je Wahoo TICKR makkelijk kan verbinden tot 3 apparaten tegelijkertijd, zoals je fietscomputer, smartwatch of smartphone.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter zwart

 • list plusHet is een betrouwbare en accurate hartslagmeter.
 • list plusHet is een product van goede kwaliteit.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen.

Nadelen Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter zwart

 • list plusHet is relatief duur in vergelijking met andere hartslagmeters.
 • list plusHet is kwetsbaar voor schade.
 • list plusDe metingen zijn soms inconsistent.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.2

De Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter is de perfecte optische hartslagmeter voor sporters die op zoek zijn naar een hoogwaardige, betrouwbare en comfortabele hartslagmeter. Het ademende en lichte materiaal zorgt ervoor dat je bijna niet merkt dat je hem draagt. Bovendien kun je de Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter eenvoudig via ANT+ of Bluetooth koppelen met diverse fietscomputers, sporthorloges of smartphones. Dit maakt het een veelzijdige hartslagmeter die je kunt gebruiken tijdens het fietsen, hardlopen of andere sporten.

De interne oplaadbare batterij gaat zo’n 30 uur mee, waardoor je hem gemakkelijk meerdere dagen achter elkaar kunt gebruiken zonder hem opnieuw op te laden. Daarnaast is de Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter waterbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je in een regenbui terechtkomt of als je gaat zwemmen.

Een belangrijk voordeel van de Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter is de nauwkeurigheid van de metingen. Dankzij de optische hartslagsensor en geavanceerde algoritmen worden je hartslag en calorieverbruik accuraat gemeten. Dit is van groot belang voor sporters die hun hartslag willen monitoren om hun trainingen zo effectief mogelijk te maken.

Een nadeel van de Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter is dat hij geen GPS-functie heeft. Dit betekent dat je geen GPS-gegevens kunt verzamelen tijdens het sporten, zoals snelheid, afstand en route. Hiervoor moet je een aparte GPS-tracker gebruiken.

Al met al is de Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter een uitstekende optische hartslagmeter voor sporters die op zoek zijn naar nauwkeurige metingen, comfort en veelzijdigheid. Dankzij de Bluetooth-functie en de mogelijkheid om hem te koppelen met verschillende apparaten, kun je hem gemakkelijk integreren in je bestaande sportuitrusting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

10. Polar H10 Hartslagsensor - BLE zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Polar H10 Hartslagsensor - BLE zwart

 • list plusDe Polar H10 Hartslagsensor is accuraat in het meten van de hartslag.
 • list plusDeze hartslagmeter is eenvoudig te gebruiken.
 • list plusDe Polar H10 Hartslagsensor is draagbaar en lichtgewicht.

Nadelen Polar H10 Hartslagsensor - BLE zwart

 • list plusDe Polar H10 Hartslagsensor is duur.
 • list plusDe Polar H10 Hartslagsensor heeft soms onnauwkeurige metingen.
 • list plusDe Polar H10 Hartslagsensor heeft geen mogelijkheid tot USB opladen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.1

Wil je je hartslag nauwkeurig bijhouden en je trainingsgegevens veilig koppelen aan verschillende trainingsapparaten? Dan is de Polar H10 hartslagsensor een uitstekende keuze. Deze sensor is uitgerust met Dual Bluetooth Smart, 5kHz coded en ANT+ connectiviteit, waardoor je veilig en snel verbinding kunt maken met je favoriete fitnessapp of trainingsapparatuur. Met een batterijduur van tot wel 400 trainingsuren en een waterdichte zender met trainingsgeheugen ben je verzekerd van langdurig en betrouwbaar gebruik.

Wat deze hartslagsensor extra bijzonder maakt, is de Polar Pro-band. Deze band is gemaakt van zacht textiel en bevat hoogwaardige elektroden die je hartslag nauwkeurig en zonder interferentie meten. De band zit comfortabel en blijft stevig op zijn plaats door de siliconenstippen en verbeterde gesp. Bovendien kun je de Polar H10 gemakkelijk koppelen aan Polar Beat of andere fitnessapps, zodat je tijdens je work-out nauwkeurige hartslaggegevens rechtstreeks op je telefoon ontvangt.

Een ander groot voordeel van de Polar H10 is dat je er zelfs mee kunt zwemmen. De 5 kHz transmissie zorgt ervoor dat je hartslag altijd nauwkeurig wordt gemeten, zelfs in het water. Dit maakt de Polar H10 hartslagsensor de perfecte keuze voor zwemmers en triatleten die hun trainingsgegevens willen bijhouden.

Kortom, de Polar H10 hartslagsensor is een betrouwbare en veelzijdige keuze voor iedereen die zijn of haar trainingsgegevens wil bijhouden. Of je nu een professionele atleet bent of gewoon graag aan je conditie werkt, deze hartslagsensor biedt alles wat je nodig hebt.

Mijn persoonlijke mening is dat de Polar H10 hartslagsensor een uitstekende keuze is voor iedereen die serieus met sport en beweging bezig is. Het enige nadeel is dat de sensor misschien wat duur is voor mensen die alleen af en toe sporten. Maar als je regelmatig traint en je prestaties wilt verbeteren, dan is de Polar H10 zeker het geld waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hartslagmeters. Er zijn namelijk 144 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!