Bestenu

Beste hartslagmeters - nov. 2022

Met meer dan 161 hartslagmeters op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste hartslagmeters in een handige lijst
01Score: 9.8
Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter Borstband Zwart
Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter Borstband Zwart
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
Polar H9 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL
Polar H9 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.5
Polar H10 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL
Polar H10 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.3
Garmin HRM-Pro Hartslagmeter Borstband Groen
Garmin HRM-Pro Hartslagmeter Borstband Groen
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.2
Polar H10 Hartslagsensor
Polar H10 Hartslagsensor
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.9
TICKR Heart Rate Monitor Stealth
TICKR Heart Rate Monitor Stealth
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.3
Hartslagmeter met Borstband
Hartslagmeter met Borstband
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.2
Beurer PO 30
Beurer PO 30
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.9
Running hartslagsensor met zachte band (HRM4-Run)
Running hartslagsensor met zachte band (HRM4-Run)
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Casecentive Universele Borstband Wahoo TICKR / Polar / Garmin zwart
Casecentive Universele Borstband Wahoo TICKR / Polar / Garmin zwart
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Hartslagmeter Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Door inzicht te krijgen in je hartslag, pas je je activiteiten of zelfs je training aan. Je boekt betere resultaten en kunt doelgerichter trainen. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een hartslagmeter.

Wat voor soorten hartslagmeters zijn er?

Er zijn twee soorten hartslagmeters verkrijgbaar: borstbandhartslagmeters of hartslagmeters die je hartslag via je pols meten.

Hartslagmeters die je op je borst draagt maken vaak gebruik van een Bluetooth-verbinding waardoor ze de gegevens eenvoudig naar je smartphone en bijbehorende app sturen voor analyse. Deze manier van het meten van je hartslag is nauwkeuriger dan via je pols.

Een hartslagmeter die via je pols je hartslag meet, zit vaak verwerkt in een smartwatch, sporthorloge of activity tracker wat betekent dat deze vaak veelzijdiger is dan een borstbandharstalgmeter. Hij is daarentegen minder nauwkeurig.

Wat is beter: een hartslagmeting via je borst of via je pols?

Welke beter is, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Een hartslagmeter die je op je borst plaatst is nauwkeuriger in het meten van je hartslag dan een hartslagmeter die je hartslag meet via je pols. Je zou zeggen dat een borsthartslagmeter beter is, maar zo simpel is het niet.

Een hartslagmeter die via je pols meet is misschien minder nauwkeurig, maar dit wilt niet zeggen dat het resultaat onbetrouwbaar is. Een activity tracker, smartwatch of sporthorloge heeft bovendien veel meer functies dan alleen het meten van je hartslag. Deze tellen vaak je stappen, de gelopen afstand en de snelheid waarmee je loopt. Hierdoor krijg je een beter inzicht in de activiteiten dan met een borstbandhartslagmeter.

Wil je echter alleen een hartslagmeter, dan is een borstbandhartslagmeter in ieder geval een nauwkeurigere optie.

Waar plaats ik de gel voor een borsthartslag meter?

Soms kan een hartslagband die je op je borst plaatst gaan schuren waardoor deze niet comfortabel aanvoelt. Dit kun je voorkomen door wat zalf of gel te gebruiken. Breng de gel aan op de elektroden voordat je de band om doet. Door de gel wordt de verbinding tussen de huid en de elektrode tevens verbeterd.

Hoe stel je een hartslagmeter in?

Hoe jij je hartslagmeter in stelt, hangt volledig af van wat voor soort hartslagmeter je gebruikt. Heb je een activity tracker, dan stel je deze in via de bijbehorende app. Je kiest wanneer je meldingen wilt ontvangen en wanneer je je hartslag wilt meten.

Met sommige goede activitytrackers heb je zelfs de mogelijkheid om periodiek een ECG te maken waardoor je een oogje houdt op je gezondheid. Zijn de resultaten van deze ECG niet goed, dan krijg je een melding en kun je zelfs de ECG uitprinten en meenemen naar je huisarts.

Wat is een normale hartslag?

Wat een normale hartslag is, hangt af van je activiteitenlevel. In rust ligt de hartslag van een volwassene tussen de 60 en de 100 slagen per minuut. Je hart gaat sneller kloppen als er meer zuurstof nodig is. Bij inspanningen heeft je lichaam meer zuurstof nodig met als gevolg dat je hart dus sneller gaat kloppen.

Heb je een hoge hartslag terwijl je rust, dan kan dit komen door bijvoorbeeld bijvoorbeeld koorts, stress of andere sterke emoties. Een hoge hartslag gaat meestal over zodra de omstandigheden veranderen.

Zodra je klachten krijgt bij een hoge hartslag, of je in het algemeen zorgen maakt over je hartslag, breng je een bezoek aan de huisarts. Deze kan verschillende testen doen om het ritme van je hart te controleren en – indien nodig – je doorverwijzen naar een specialist.

Wat zijn hartslagzones en hoe maak je hier optimaal gebruik van?

Er zijn vijf verschillende hartslagzones en als je hier optimaal gebruik van maakt, haal je je doel sneller.

Hartslagzone 1: Na een zware trainingssessie moet je herstellen. Dit doe je in zone 1. Je spieren nemen in deze zone zuurstof beter op en afvalstoffen worden afgevoerd waardoor spierpijn vermindert. Als je net met sporten begint, gebruik je deze zone om langzaam je conditie mee op te bouwen. In deze zone train je binnen de 50 tot 60 procent van je maximale hartslag.

Hartslagzone 2: Als je wilt afvallen, train je in deze zone. In deze zone is je vetverbranding het hoogst. Veel mensen denken dat het tempo in deze zone erg hoog ligt, maar dit is niet zo. In deze zone train je binnen de 60 tot 70 procent van je maximale hartslag. Om de beste resultaten te bereiken, train je 20 minuten in deze zone.

Hartslagzone 3: In zone 3 train je binnen 70 tot 80 procent van je maximale hartslag. In deze zone verbeter je je conditie en uithoudingsvermogen: je houdt het steeds langer vol.

Hartslagzone 4: In deze zone verbetert je inspanningsniveau en uithoudingsniveau. Deze zone is erg kort, maar intensief. Daarmee is hij alleen geschikt voor ervaren sporters. Je traint hier binnen 80 tot 90 procent van je maximale hartslag.

Hartslagzone 5: Deze zone is bedoeld voor topsporters. Je traint hier erg kort maar nog intensiever en explosiever dan in hartslagzone 4 en traint hier binnen 90 tot 100 procent van je maximale hartslag.

hero illustration

Hoe komt deze super hartslagmeter reeks tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste hartslagmeter ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over hartslagmeters, maar nu assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle hartslagmeters die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke hartslagmeters het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van hartslagmeters stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

Producten die soortgelijk zijn aan hartslagmeters

De beste hartslagmeters op een rijtje

1 - Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter Borstband Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter Borstband Zwart ben je tijdens het sporten op de hoogte van je hartslag. De hartslagband geeft zonder vertraging nauwkeurig je hartslag door. Via ANT+ werkt de HRM Dual samen met andere Garmin apparaten en verschillende fitness apps. Hierdoor lees je jouw hartslag tijdens het sporten bijvoorbeeld af op je sporthorloge smartwatch of fietsnavigatie. Je koppelt de hartslagsensor daarnaast ook aan je Android, iOs of Windows telefoon. De afneembare band is gemakkelijk te verstellen tussen 63,5 en 132 centimeter. De hartslagband van Garmin beschikt over een vervangbare batterij die circa 3,5 jaar meegaat.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Polar H9 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Polar H9 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL ben je verzekerd van een nauwkeurige hartslagmeting tijdens het sporten. De meegeleverde borstband is geschikt voor een borstomtrek tussen de 66 en 95 centimeter. De borstband zit strak om je borst, waardoor je hartslag precies wordt gemeten. Ondanks de strakke pasvorm voel je deze zachte band bijna niet zitten, waardoor je zonder belemmering blijft sporten. Je verbindt de H9 hartslagsensor via bluetooth met bijvoorbeeld je smartphone, sporthorloge of fietscomputer. Bovendien ondersteunt de sensor ANT+. Dit maakt ook een verbinding met een fitnessapparaat mogelijk. Deze sensor is waterbestendig tot een diepte van 30 meter. Je meet je hartslag dus ook nauwkeurig tijdens het zwemmen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Polar H10 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Polar H10 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL is onmisbaar voor sporters die hun precieze hartslag willen weten. De gegevens worden via een bluetooth verbinding doorgestuurd naar je smartphone, smartwatch of sporthorloge. Let op, dit hangt af van de compatibiliteit van je toestel. Bijzonder aan de Polar H10 is dat hij waterdicht is tot een diepte van 30 meter en dat hij te koppelen is aan je GoPro HERO 4 en 5. Op deze manier is het mogelijk om de data van je hartslag op je video terug te kijken. Let op! Alleen het Polar V800 sporthorloge kan de hartslaggegevens opvangen tijdens het zwemmen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Garmin HRM-Pro Hartslagmeter Borstband Groen

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Garmin HRM-Pro Hartslagmeter Borstband Groen meet je hartslag nauwkeurig tijdens sporten als hardlopen, zwemmen en fietsen. De hartslagband slaat je gegevens op en stuurt deze aan het einde van je activiteit via ANT+ door naar de app op je smartwatch of smartphone. Je hoeft je toestel dus niet in de buurt te hebben tijdens het sporten. De Garmin hartslagband is waterdicht en meet ook onder water trainingsgegevens, zoals je hartslag. Ook meet de band stappen, calorieverbranding en intensiteitsminuten. Je bevestigt de verstelbare band om je borst met een haaksluiting.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Polar H10 Hartslagsensor

Loading..
Ga naar laagste prjis

Als het aankomt op nauwkeurigheid en connectiviteit, is de Polar H10 hartslagsensor de enige voor de hand liggende keuze. Houd je hartslag bij met maximale nauwkeurigheid en koppel je hartslag via Dual Bluetooth Smart, 5kHz coded of ANT+ met diverse trainingsapparaten. Koppel je Polar H10 veilig tegelijkertijd met twee trainingsapparaten met Bluetooth: je Polar horloge + je fietscomputer, je favoriete fitnessapp + fitnessapparatuur. De batterij gaat tot 400 trainingsuren mee en de waterdichte zender heeft een trainingsgeheugen. COMFORT EN FUNCTIONALITEIT De Polar H10 wordt geleverd met de Polar Pro-band, een zachte band van textiel met hoogwaardige elektroden die garanderen dat je hartslag nauwkeurig en zonder interferentie wordt gemeten. Het materiaal zit heel comfortabel en de siliconenstippen en de verbeterde gesp houden de band stevig op zijn plaats. TRAINEN MET POLAR BEAT OF ANDERE FITNESSAPPS Verbind de Polar H10 met Polar Beat, de gratis fitness- en trainingsapp van Polar, en ontvang tijdens je work-out nauwkeurige hartslaggegevens rechtstreeks op je telefoon. De Polar H10 werkt ook met veel andere goede fitnessapps, dus je hebt keus uit een groot aantal opties. TRAINEN IN STANDALONE MODUS Je kunt ook één enkele trainingssessie volgen met alleen de Polar H10. Start een trainingssessie in de Polar Beat app, laat je smartphone voor wat hij is en begin je work-out. Geschikt voor zwemmen Met de 5 kHz transmissie kun je je hartslag altijd volgen, zelfs in het water. Altijd de laatste updates De Polar H10 wordt steeds verbeterd via draadloze software-updates. Orthostatische test in combinatie met een Polar Sporthorloge Grit X Pro, Vantage V en V2 De orthostatische test registreert je hartslagvariabiliteit en voorziet je van informatie over je herstel en tools om je training te optimaliseren. Om de orthostatische test te kunnen doen, moet je de Polar H10 koppelen met een compatibel Polar sporthorloge.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - TICKR Heart Rate Monitor Stealth

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Wahoo TICKR hartslagmeter is trainen op basis van hartslag nog nooit zo eenvoudig geweest: de Burn- en Burst-waarden worden eenmalig op basis van een tweetal simpele tests gemeten, waarna het gewenste doel wordt gekozen (Burn voor vetverbranding of Burst voor hoge-intensiteitstraining) en de training kan worden gestart. De combinatie met het Burn & Burst-programma verschaft de sporter inzicht in hoeverre een training aansluit op het gewenste doel. De Burn-waarde is de hartslag waarop een lichaam het meest optimaal vet verbrandt. De Burst-waarde is de hartslag waarop een lichaam voornamelijk koolhydraten verbrandt. Het uiteindelijke doel is aan de sporter zelf: afvallen of prestaties verbeteren. Nooit eerder kon een sporter zo eenvoudig doelgericht te werk gaan. De TICKR werkt perfect samen met meer dan vijftig bekende sportapps, zoals Wahoo Fitness, Runkeeper, Strava, MapMyFitness en Cyclemeter/Runmeter. -Gericht trainen op basis van de hartslag, waardoor doelen gemakkelijker kunnen worden bereikt -Werkt op basis van Bluetooth 4.0 of ANT+ met smartphone, gps-horloge of fietsnavigatie -Werkt zowel met iOS als Android besturingssystemen (minimaal Android 4.3 i.c.m. Bluetooth 4.0 of nieuwer) -Zorgt ervoor dat er gericht getraind kan worden op een bepaalde hartslag, waardoor doelen gemakkelijker kunnen worden bereikt -Comfortabele elastische band die gemakkelijk te plaatsen en verwijderen is -De borstband is in lengte verstelbaar van 58 - 122 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Hartslagmeter met Borstband

Loading..
Ga naar laagste prjis

Houd je van sporten en haal jij graag het beste uit je training? Dan is onze lichtgewicht hartslagmeter met borstband echt iets voor jou. Hij is aan te sluiten op verschillende apps en apparaten en de krachtige batterij gaat tot wel 1000 uur mee. Zo kun je makkelijk je vooruitgang bijhouden en een nauwkeurig trainingsplan maken. Gericht trainen Met deze hartslagmeter kun je de intensiteit van je workout goed in de gaten houden en overbelasting voorkomen. De gegevens worden direct opgeslagen en verzonden, zodat je ze later kunt gebruiken om je training te optimaliseren en het beste uit jezelf te halen. Jouw voordelen: ✔ Licht en comfortabel 14 gram ✔ Lange batterijduur tot wel 1000 uur ✔ Geschikt voor alle apparaten door Ant+ en Bluetooth functie Krachtige batterij De batterij heeft een hoog uithoudingsvermogen; hij gaat tot wel 1000 uur mee! Je komt tijdens je trainingen dus nooit voor verrassingen te staan, waardoor je je volledig kunt focussen op het behalen van je doelen. Daarnaast krijg je nu gratis een extra knoopcel batterij bij aanschaf van de hartslagmeter. Comfortabel sporten De hartslagmeter heeft een dunne elastische borstband die je kunt verstellen van 64 cm naar 86 cm. Met een gewicht van 14 gram voel je amper dat je de hartslagmeter om hebt en draag je geen onnodig gewicht mee tijdens je dagelijkse workout. Altijd verbonden Of je de hartslagmeter nu met je telefoon, smartwatch of fietscomputer wil verbinden, met de Ant+ en Bluetooth functie kan het allemaal. Zo kun je zorgeloos sporten waar je maar wilt terwijl je hartslaggegevens direct worden doorgestuurd. Waterproof Tijdens een goede workout kun je flink zweten. Dat is voor deze hartslagmeter geen probleem, want hij is waterproof. Let wel op, het is niet aan te raden ermee te zwemmen. Gebruiksaanwijzing Maak de hartslagmeter vast aan de borstband. Bevochtig de elektroden van de hartslagmeter met een paar druppels water. Pas de lengte van de borstband aan zodat deze comfortabel zit. Plaats de hartslagmeter tegen je hart met het Magene logo naar boven gericht. Zorg dat de hartslagmeter onder je borstspier en strak tegen je huid zit. Reinigen Na je workout maak je de hartslagmeter los en spoel je de borstband af onder de kraan. Het wordt sterk afgeraden om de band in de wasmachine en/of droger te doen. 100% Geld Terug Garantie Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze producten en bieden jou een onvoorwaardelijke garantie. Wanneer je tegen een probleem aanloopt of niet tevreden bent met de aankoop, helpen wij jou graag verder. Als je alsnog niet tevreden bent over het product, kan je het kosteloos retourneren binnen 30 dagen en krijg je het aankoopbedrag terug. Specificaties ✔ Inhoud verpakking: 1x Hartslagmeter, 1x CR2032 batterij, 1x verstelbare borstband, 1x handleiding ✔ Afmetingen: 6,1cm x 3,4cm x 1cm (LxBxH) ✔ Lengte borstband: 64 cm tot 86 cm ✔ Gewicht: 14 gram ✔ Aansluiting: Ant+ en Bluetooth 4.0 ✔ Hartslag eenheid: BPM Bestel vandaag en werk direct gerichter aan een gezond lichaam!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Beurer PO 30

Loading..
Ga naar laagste prjis

Meten was nog nooit zo simpel. Met een saturatiemeter ben je in staat om nauwkeurig en snel het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Door middel van infrarood licht en een sensor wordt je zuurstofwaarde gemeten. Met de PO30 saturatiemeter meet je eenvoudig, pijnloos en snel je zuurstofsaturatie (SpO2) én je hartfrequentie. Door het kleine formaat en de bijgeleverde etui is het ook mogelijk om de PO30 mee te nemen op reis of bij je te dragen tijdens het sporten. De PO30 blijft prima functioneren ook onder andere weersomstandigheden en grotere hoogtes die je treft tijdens het skiën, mountainbiken of wandelen. De PO30 is voorzien van een zachte rubberen binnenkant waardoor het meten comfortabel is. Bovendien lees je eenvoudig alle waarden af van het helder verlichte display.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Running hartslagsensor met zachte band (HRM4-Run)

Loading..
Ga naar laagste prjis

De HRM-Run hartslagmeter voorziet Garmin Forerunner® hardloophorloges in het hogere segment van de meest geavanceerde hardloopgegevens. De kleine, lichte module past binnen de breedte van de comfortabele, gemakkelijk verstelbare band. HRM-Run biedt 6 verschillende hardloopdynamiekgegevens: Cadans — het aantal stappen per minuut Verticale oscillatie — de "staphoogte" in uw hardloopbeweging; de verticale beweging van uw bovenlichaam, gemeten in centimeters bij iedere stap Grondcontacttijd — de tijd dat u tijdens het hardlopen contact maakt met de grond, gemeten in milliseconden Grondcontacttijd-balans — de balans tussen de tijd dat uw linkervoet en rechtervoet tijdens het hardlopen contact maken met de grond (weergegeven in een percentage); bijvoorbeeld 53,2 met een pijl naar links of naar rechts Staplengte — de afstand tussen uw voetstappen, gemeten in meters Verticale ratio — de verhouding tussen verticale oscillatie en staplengte (weergegeven in een percentage); een lager percentage duidt meestal op een betere hardloopconditie Deze real-time gegevens geven atleten inzicht in de punten waarop ze hun hardloopconditie kunnen verbeteren om betere prestaties te leveren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Casecentive Universele Borstband Wahoo TICKR / Polar / Garmin zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

De perfecte vervanging van je (oude) borstband. De Casecentive Universele Borstband is gemaakt van het beste materiaal om je optimaal te ondersteunen tijdens het sporten. Met deze band ben je gegarandeerd van de beste hartmeting in combinatie met bijvoorbeeld: Wahoo TICKR Polar H1/H7/H10 Garmin ANT+ Garmin HRM Tri Run 4iiii Viiiiva De borstband is makkelijk verstelbaar en daarmee perfect voor ieder lichaam. Dankzij het elastische design zit de borstband altijd goed om het lichaam en hoef je je dus geen zorgen meer om je apparatuur te maken. Verstelbaar van 58 tot 122 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen die soortgelijk zijn aan hartslagmeters

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hartslagmeters. Er zijn immers 161 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste