Wat is de beste Activity tracker van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 14 april, 2024

Het kopen van een goede Activity tracker is een lastige opdracht. Wat is de beste Activity tracker van 2024? Na het analyseren van 1877 Activity trackers kwam de Fitbit Inspire 2 - Activity als beste getest uit onze Activity tracker-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Activity trackers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Activity trackers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Activity tracker-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Activity trackers

1Score: 9.7
Fitbit Inspire 2 - Activity
Fitbit Inspire 2 - Activity
Fitbit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Fitbit Charge 5 Activity Tracker
Fitbit Charge 5 Activity Tracker
Fitbit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Apple Watch SE 2022 Smartwatch
Voordeligste optie onder de Apple Watches
Apple Watch SE 2022 Smartwatch
Apple
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Garmin Venu Sq 2
Garmin Venu Sq 2
Garmin
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Oura Ring Gen 3
Oura Ring Gen 3
Oura
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
Fitbit Luxe
Fitbit Luxe
Fitbit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9
Apple
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.9
Garmin Vivosmart 5
Garmin Vivosmart 5
Garmin
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Fitbit Versa 3
Topkeuze voor budgetbewuste gebruikers die op zoek zijn naar Apple Watch-alternatieven
Fitbit Versa 3
Fitbit
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.9
Garmin Lily
Garmin Lily
Garmin
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Activity Tracker Koopgids

Een activity tracker geeft je een overzicht van je dagelijkse activiteiten en motiveert je om je dagelijkse doelen te bereiken. Waar je op let bij aankoop van een activity tracker, leg ik je in onderstaande koopgids uit.

Hoe gebruik ik een activity tracker?

Een activity tracker lijkt op een horloge, maar is vaak wat smaller. Je leest er de tijd op af alsook het aantal gezette stappen, en daarnaast houdt hij zaken bij zoals de afstand die je loopt en je slaappatroon. Veel activity trackers tellen bovendien ook de calorieën die je verbrandt en monitoren je hartslag.

Een activity tracker gebruik je samen met een app, of met verschillende apps. Sommige trackers gebruik je alleen met een merkgebonden app, terwijl je bij andere activity trackers ook andere populaire apps gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Map My Run en Strava.

Welke apps je ook gebruikt, je stelt je doelen in en je krijgt meldingen als je deze doelen bereikt of juist niet bereikt. Sommige activity trackers laten je zelfs iets weten als je te lang stil zit. Wat je met deze informatie doet is aan jou, maar al deze meldingen zijn bedoeld als motivatie.

Een activity tracker is ontworpen om je te helpen je gezondheidsdoelen te halen waardoor je gezondheid verbetert, maar je zult zelf ook moeite moeten doen.

Welke apps zijn handig voor een activity tracker?

Welke apps handig zijn voor een activity tracker, hangt af van waar je de activity tracker voor wilt gebruiken en wat voor besturingssyteem deze heeft. De meest populaire apps zijn onder andere: Strava, Fitness22, FitNotes, Google Fit, Leap Fitness Step Counter, 7minuteworkout, MyFitnessPal, Nike Training Club en Fooducate.

Er zijn echterhonderden verschillende apps die te gebruiken zijn met je activity tracker. Ga naar de Google Play Store om Android apps te browsen en neem een kijkje in de App Store om apps te bekijken voor activity trackers die op iOS draaien.

Veel van deze apps zijn gratis, maar om toegang te krijgen tot de uitgebreidere functies, betaal je vaak een paar euro extra.

Waarom gebruikt een activity tracker GPS?

Activity trackers die gebruikmaken van GPS zijn erg nauwkeurig in het vastleggen van de snelheid, afstand en de route die je neemt tijdens bijvoorbeeld je wandel- of fietstocht. Sommige activity trackers hebben een ingebouwde GPS-ontvanger, terwijl andere gebruikmaken van de GPS-ontvanger in je telefoon.

Een activity tracker die gebruik maakt van een GPS-ontvanger berekent dus preciezer wat je bereikt met je activiteit, dan een activity tracker die geen gebruik maakt van GPS.

Hoe nauwkeurig is een activity tracker?

Activity trackers zijn nauwkeurig, maar niet perfect. Soms wordt er wel eens een stap gemeten, terwijl er geen stap wordt genomen en soms wordt er wel eens een stap overgeslagen. Experts zeggen dat er soms zo'n 10% marge bestaat tussen wat er wordt weergegeven en wat er daadwerkelijk gelopen is.

Wat is het verschil tussen een activity tracker en een sporthorloge?

Het verschil tussen een activity tracker en een sporthorloge, is dat een activity tracker jouw activiteiten over de gehele dag bijhoudt en je daardoor inzicht krijgt in hoe actief je bent gedurende de dag. Hierdoor kom je er ook achter wat je meer of minder moet doen om betere resultaten te bereiken.

Daarnaast is een activity tracker vaak veelzijdiger dan een sporthorloge. Je houdt bijvoorbeeld je slaappatroon bij, het aantal gelopen stappen en soms meet het ook je hartslag. Een goed sporthorloge geeft je inzicht in je trainingen en is bedoeld voor het gebruik tijdens deze trainingen. Net als bij een activity tracker, meet deze je activiteiten, maar alleen tijdens de trainingen.

Een sporthorloge is ideaal voor doelgerichte trainingen, terwijl een activity tracker je helpt bij het behalen van verschillende doelen gedurende dag.

Hoe meet een activity tracker je slaap?

In een activity tracker zitten verschillende sensoren die je beweging tijdens je slaap meten waardoor je een inzicht krijgt in je slaappatroon. Ben je in een diepe slaap, dan beweeg je minder dan wanneer je in een minder diepe slaap bent.

Daarnaast meten de meeste activity trackers ook je hartslag. Je hartslag is over het algemeen lager wanneer je in diepe slaap verkeert dan wanneer je in lichte slaap verkeert.

De combinatie van de bewegingen en je hartslag geven je een goed inzicht in de kwaliteit van je slaap. Dit systeem is echter jammer genoeg niet helemaal waterdicht. Soms lig je stil in je bed terwijl je misschien helemaal niet slaapt, maar wordt dit wel als slaap geregistreerd. Ook kunnen de bewegingen van je partner geregistreerd worden door de activity tracker.

Het is hoe dan ook leuk om een inzicht te krijgen in je slaappatroon, zelfs als deze niet helemaal nauwkeurig is.

Hoe lang gaat de batterij van een activity tracker mee?

Hoe lang de batterij van een activity tracker meegaat, hangt af van het merk en model wat je hebt. Sommige activity trackers gaan 12 uur mee, andere laad je pas op na 24 uur. Er zijn ook activity trackers die vier of vijf dagen meegaan voordat je ze oplaadt. Het opladen gebeurt meestal via een usb-kabel.

Kan je ook bellen met een activity tracker?

Of je kunt bellen met een activity tracker hangt erg af van het merk en het model wat je hebt. Met sommige activity trackers kun je bellen, met anderen niet. Soms kun je via een Bluetooth-verbinding een telefoontje aannemen, terwijl je telefoon in je broekzak zit. Hiervoor heb je wel goede Bluetooth koptelefoon nodig.

Soms worden ook sms-berichten weergegeven op het scherm van je activity tracker, terwijl anderen dit niet kunnen.

Wat kun je allemaal doen met een activity tracker?

Wat de mogelijkheden zijn van een activity tracker hangt wederom af van het merk en het model wat je hebt. Er zijn activity trackers verkrijgbaar die niet alleen het aantal stappen tellen, maar ook de snelheid waarmee je loopt, hoe vaak je de trap op en af loopt en hoeveel calorieën je verbruikt. Daarnaast meten sommige activity trackers je hartslag in rust en tijdens activiteiten.

Soms gebruik je bovendien verschillende apps op je activity trackers zoals bijvoorbeeld Strava, MyFitnessPal en andere fitness-gerelateerde apps. Je kunt er ook voor kiezen om niet gerelateerde apps te downloaden, zoals je muziek app, een app om de weersvoorspellingen mee te zien of een app waarmee je je email kunt lezen.

Zo neemt hij meer de vorm aan van een multifunctionele smartwatch en wordt hij een verlengstuk van je smartphone.

Wat doen de verschillende sensoren op een activity tracker?

Een activity tracker maakt gebruik van verschillende sensoren:

 • Hoogtemeter: de sensor bepaalt door middel van GPS of luchtdruk op welke hoogte jij je bevindt. Werkt de hoogtemeter samen met GPS, dan kan deze zelfs meten hoe snel je klimt of daalt.
 • Kompas: een kompas komt goed van pas als extra veiligheid bij lange wandelen, maar helpt je ook bij het bepalen van een koers of route.
 • Gyroscoop: een gyroscoop herkent bewegingen zoals bijvoorbeeld het zwaaien van je arm of het bewegen van je pols, waardoor je bewegingen extra nauwkeurig worden vastgelegd.
 • Een versnellingsmeter meet, zoals je al geraden had, de snelheid van een uitgevoerde beweging. Dit komt vooral van pas bij het optillen van je pols, waarna het scherm van je activity tracker meteen oplicht.
 • Een saturatiemeter is vooral handig als je vaak op grote hoogtes sport of wandelt. Deze meet het zuurstofgehalte in je bloed.
hero illustration

Hoe testen we Activity trackers?

Om de beste Activity tracker te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Activity tracker-test hebben we 1877 Activity trackers geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Activity tracker-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Activity tracker-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Activity tracker-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Activity tracker in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1877 Activity trackers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Activity trackers in een oogopslag

1. Fitbit Inspire 2 - Activity

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
10
De Fitbit Inspire 3 is een betaalbare fitness tracker met geavanceerde functies, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar en toch uitgebreid gezondheidsvolgsysteem. Met een prijs van $99, heeft het een levendig AMOLED-scherm en een indrukwekkende batterijduur van 10 dagen, waardoor het zeer geschikt is voor dagelijks gebruik. Volgens Tom's Guide is het verkrijgbaar in één kleur met drie bandopties, waarbij het ontwerp van zijn voorganger behouden blijft, maar de kwaliteit van het scherm wordt verbeterd, waardoor het een meer premium uitstraling krijgt.

"Ik ben een klein fitness tracker met een helder AMOLED-scherm en een batterijduur van 10 dagen."

Deze fitness tracker kan verschillende fitnessmetingen bijhouden en biedt oefensnelkoppelingen, waardoor het een ideaal hulpmiddel is voor algehele gezondheidscontrole. Hoewel het geen ingebouwde GPS heeft, compenseert het met een scala aan functies om gebruikers te ondersteunen in hun fitnessreis. De hartslagmeting tijdens het sporten is vergelijkbaar met die van de Apple Watch, wat bijdraagt aan zijn betrouwbaarheid als een betrouwbare fitness metgezel.

"De tracker biedt zes maanden Fitbit Premium, met toegang tot geavanceerde functies."

In vergelijking met zijn voorgangers valt de Fitbit Inspire 3 op vanwege zijn verbeterde scherm en batterijduur, waarbij het veelvoorkomende zorgen over fitness trackers adresseert. Echter, de compacte schermgrootte kan beperkingen opleggen voor gebruikers die op zoek zijn naar een apparaat dat specifiek is afgestemd op intensieve training en gedetailleerde workout-analyse.

"Het kleine scherm en het ontbreken van ingebouwde GPS maken het meer geschikt voor algehele gezondheidscontrole dan voor serieuze training."

In een markt die overloopt van fitness trackers onderscheidt de Fitbit Inspire 3 zich door zijn waarde-gedreven prijs, uitgebreide functies en de inclusie van Fitbit Premium voor geavanceerde functionaliteiten. Hoewel het misschien niet voldoet aan de behoeften van atleten die ingewikkelde trainingsgegevens en ingebouwde GPS nodig hebben, maakt de focus op holistische gezondheidscontrole en betaalbaarheid het een aantrekkelijke optie voor een breder publiek.

Kortom, de Fitbit Inspire 3 is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare fitness tracker die geen compromissen sluit op essentiële functies. Zijn levendige display, verlengde batterijduur en uitgebreide gezondheidscontrole maken het een sterke concurrent in de categorie fitness trackers.

Hoewel het misschien niet de ultieme keuze is voor atleten die geavanceerde trainingsanalyse of ingebouwde GPS nodig hebben, maken zijn alomvattende gezondheidsmonitoring en concurrerende prijsstelling het een overtuigende optie voor dagelijkse gebruikers die hun fitnessdoelen willen bereiken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Fitbit Charge 5 Activity Tracker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
9.9
De Fitbit Charge 5 is een uitblinker in de categorie activiteitstrackers, met een mix van geavanceerde functies en strak design. Met de focus op fitness en gezondheidsmanagement is het een topfavoriet op de markt. Volgens PCMag wordt de Fitbit Charge 5 beschreven als "een functierijke fitnessband met een helder, gemakkelijk afleesbaar display" en "een schat aan gezondheids- en fitnessfuncties." Dit benadrukt de geavanceerde functionaliteiten en gebruiksvriendelijke interface.

Een onderscheidende functie is de EDA-sensor voor stressmanagement, waarmee het zich onderscheidt van zijn voorgangers. De recensie van Seth Berkman op The New York Times 'Wirecutter benadrukt de Fitbit Charge 6 vanwege de ingebouwde GPS, en merkt ook de Fitbit Inspire 3 op vanwege het comfort en de batterijduur. Dit toont de evolutie van de Charge 5 in het incorporeren van geavanceerde technologie voor een uitgebreide fitnesservaring.

De Fitbit Charge 5 wordt met name geprezen om zijn gedetailleerde gezondheidsmetingen. PCMag vermeldt hoe het "gedetailleerde gezondheidsmetingen en inzichten biedt", waarbij wordt benadrukt dat het in staat is om uitgebreide gezondheidsgegevens te leveren voor gebruikers die op zoek zijn naar uitgebreide trackingmogelijkheden. De SpO2-sensor van het apparaat voor geavanceerde slaapmonitoring is ook geprezen door gebruikers, waardoor het aantrekkelijk is als een holistisch gezondheidsmanagementtool.

In vergelijking met andere fitness trackers valt de Fitbit Charge 5 op door de nadruk op gezondheidsmetingen en stressmanagement. Terwijl de Fitbit Inspire 3 misschien uitblinkt in comfort en batterijduur, en de Apple Watch SE (2e generatie) een combinatie van een smartwatch en fitness tracking biedt, positioneert de focus van de Charge 5 op geavanceerde gezondheidsfuncties het als een ideale keuze voor gebruikers die uitgebreide gezondheids- en fitnessinzichten prioriteren.

Ondanks zijn talrijke sterke punten hebben sommige gebruikers beperkingen zoals incidentele synchronisatieproblemen of een hogere prijs in vergelijking met eenvoudige trackers aangehaald. Desalniettemin blijft de algehele consensus overweldigend positief, met de Fitbit Charge 5 die wordt geprezen als een eersteklas activiteitstracker met de focus op geavanceerde gezondheidsmetingen en stressmanagement, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die een uitgebreide gezondheids- en fitnesservaring zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Voordeligste optie onder de Apple Watches: Apple Watch SE 2022 Smartwatch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
9.63
De Apple Watch SE (2e gen.) is een verfijnde en kosteneffectieve optie, die een uitgebreide Apple Watch-ervaring biedt tegen een lagere prijs. Het bouwt voort op het originele model met een lichtere behuizing, een nieuwe processor en een variëteit aan nieuwe kleuren. De opvallende kenmerken van deze smartwatch zijn onder andere detectie van auto-ongelukken, een sterke focus op fitness en veiligheid, en een milieuvriendelijk ontwerp. Zoals TechRadar opmerkt: "Het introduceert geen significante nieuwe functies, maar blinkt uit in het bieden van een volledige Apple Watch-ervaring zonder compromissen." Geprijsd op $249 voor de 40mm-versie en $279 voor de 44mm-versie, springt het eruit als een budgetvriendelijke optie in vergelijking met de duurdere Series 8, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor wie een gebalanceerde combinatie van functies en prijs zoekt.

De connectiviteit, fitnessmetingen en gezondheids- en veiligheidskenmerken van de Apple Watch SE zijn breed geprezen. Het biedt motiverende fitnessmetingen, gezondheidsfuncties zoals het bijhouden van hartslagen en aanpasbare activiteitsdoelen. Opmerkelijk is dat het belangrijke veiligheidsfuncties bevat, zoals valdetectie, nood-SOS en detectie van auto-ongelukken. Bovendien maakt de Family Setup-functie connectiviteit, welzijns- en veiligheidskenmerken mogelijk voor iedereen in het gezin, inclusief kinderen en ouderen. Het waterbestendige ontwerp maakt het geschikt voor zwemmen en het biedt functies voor fitness, geestelijke gezondheid, hartslagmeting en slaapregistratie. Zoals de officiële website van Apple benadrukt: "Vanaf $249 biedt het motiverende fitnessmetingen en innovatieve gezondheids- en veiligheidskenmerken."

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Apple Watch SE zich als de meest kosteneffectieve optie onder de Apple Watches, met een uitgebreide set functies zonder in te boeten aan de essentiële Apple Watch-ervaring. Terwijl de Series 8 mogelijk extra gezondheidssensoren biedt, biedt de SE 2 een vergelijkbare ervaring tegen een toegankelijker prijspunt. De focus van de SE 2 op fitness- en veiligheidskenmerken, waaronder detectie van auto-ongelukken en een lichtere behuizing, maakt het een aantrekkelijke keuze voor wie een uitgebalanceerde smartwatch-ervaring zoekt zonder de bank te breken.

Tot slot, de Apple Watch SE (2e gen.) valt op als een uitgebalanceerde en kosteneffectieve smartwatch, met een scala aan fitness-, gezondheids- en veiligheidskenmerken tegen een concurrerend prijspunt. De focus op het bieden van een volledige Apple Watch-ervaring zonder compromissen, in combinatie met het milieuvriendelijke ontwerp en innovatieve functies zoals detectie van auto-ongelukken, positioneert het als een aantrekkelijke optie voor prijsbewuste consumenten die een betrouwbare activiteitstracker zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Garmin Venu Sq 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Venu Sq 2

 • list plusUitgebreide gezondheidsmonitoringfuncties

Nadelen Garmin Venu Sq 2

 • list plusHoge prijs in vergelijking met concurrenten
 • list plusVerwarrende en rommelige bijbehorende app

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.83
De Garmin Venu Sq 2 is een veelzijdige fitness tracker-smartwatch hybride die perfect is voor casual gebruikers die geleidelijke verbeteringen in hun levensstijl nastreven en een superieure batterijduur wensen. Het apparaat integreert naadloos fitness- en gezondheidstracking functies, waardoor het een uitstekend alternatief is voor Fitbit en een aantrekkelijke optie voor degenen die behoefte hebben aan een fitnesshorloge. Uitgerust met GPS, hartslagsensoren en Pulse Ox voor het meten van het zuurstofniveau, zorgt de Venu Sq 2 voor uitgebreide gezondheidsmonitoring, stressniveau tracking en muziek toevoeging voor naadloos afspelen van afspeellijsten via Bluetooth koptelefoons.

Volgens Trusted Reviews heeft de Venu Sq 2 "verbeterde displaytechnologie, solide sport- en fitness tracking en een royale batterijduur", waardoor het zich onderscheidt van zijn voorganger. De nieuwe AMOLED touchscreen display en verbeterde batterijduur worden genoemd als opmerkelijke upgrades, die de algehele gebruikerservaring verbeteren. Het ontbreekt echter aan sommige geavanceerde functies die aanwezig zijn in de Venu 2S, zoals een hoogtemeter, diepere trainingsanalyse en nieuwe spraakmogelijkheden. Ondanks deze omissies blijft het ontwerp van het apparaat, met een 40mm polymeer behuizing, aluminium rand en 20mm verwisselbare bandjes, aantrekkelijk en praktisch voor gebruikers die gericht zijn op fitness.

Het bijbehorende app wordt echter bekritiseerd voor verwarrend en rommelig te zijn, zoals opgemerkt door The Verge. Dit nadeel impliceert een mogelijke leercurve voor gebruikers die de voorkeur geven aan intuïtieve en eenvoudige interfaces. Bovendien kan de prijs van de Venu Sq 2, beginnend bij $250 voor de standaardversie en $300 voor de muziekeditie, een uitdaging vormen voor prijsbewuste consumenten, vooral in vergelijking met de Fitbit Charge 5, die vergelijkbare gezondheidstracking functies en trainingsmodi biedt tegen een lagere prijs van $150, volgens USA Today.

In vergelijking met zijn tegenhangers schittert de Venu Sq 2 in zijn uitgebreide gezondheidsmonitoring en verbeterde displaytechnologie, waardoor het een ideale keuze is voor individuen die een gebalanceerde fitness tracker-smartwatch hybride zoeken. Het staat echter voor zware concurrentie op het gebied van prijsstelling en app-gebruiksvriendelijkheid. Hoewel het misschien niet het beste budgetproduct is, maken de superieure batterijduur en de mogelijkheid tot geleidelijke verbetering van de levensstijl het een geschikte keuze voor gebruikers die langetermijndoelen voor gezondheid en fitness nastreven.

Tot slot, de Garmin Venu Sq 2 valt op door zijn robuuste fitness- en gezondheidstracking functies, verbeterde displaytechnologie en royale batterijduur. De prijsstelling en app-gebruiksvriendelijkheid kunnen echter uitdagingen vormen voor sommige gebruikers. Als geleidelijke verbetering van de levensstijl en superieure batterijduur prioriteiten zijn, biedt de Venu Sq 2 een aantrekkelijke optie op de markt voor activiteitstrackers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Oura Ring Gen 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Oura Ring Gen 3

 • list plusUitzonderlijke slaaptrackingmogelijkheden
 • list plusUnieke vingerdragende vorm
 • list plusGeavanceerde slaapstatistieken en hersteltools

Nadelen Oura Ring Gen 3

 • list plusOnregelmatigheden in REM-slaaptracking
 • list plusNiet geschikt voor intense trainingen met zware gewichten of grijpoefeningen
 • list plusZorgen over de nauwkeurigheid van fitness-tracking

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
8.85
Gebruiksgemak
9.22
De Oura Ring Gen3 is een innovatieve activiteitstracker, bekend om zijn uitzonderlijke slaapregistratiemogelijkheden en unieke vorm die om de vinger gedragen wordt. Ik sta achter de nauwkeurige slaapmonitoring van Dr. Chris Winter, die het onderscheidt van andere apparaten door biometrische variabelen tijdens de slaap nauwkeurig te volgen, zoals hartslag en lichaamstemperatuur. Volgens MensHealth "onderscheidt het vermogen om biometrische variabelen tijdens de slaap te monitoren het van andere apparaten." Sommige gebruikers hebben echter onnauwkeurigheden opgemerkt in de REM-slaapregistratie, dus wees voorzichtig. Daarnaast, hoewel geprezen om zijn comfortabele design, is het mogelijk niet geschikt voor intensieve workouts met zware til- en grijpoefeningen.

Deze discrete fitness tracker biedt geavanceerde slaapstatistieken en hersteltools, zoals vermeld door Tom's Guide. Met sensoren voor hartslag, ademhalingssnelheid en lichaamstemperatuur biedt het een uitgebreide gezondheidsregistratie-ervaring, inclusief activiteit, slaap en gereedheidselementen. Het is waterdicht, beschermd tegen zeep en oliën, en is verkrijgbaar in vier metalen afwerkingen. De Oura Ring Gen3 wordt geprezen om zijn "gestroomlijnd en onopvallend design," met inwendige richels die sensoren bevatten voor nauwkeurige metingen. Het biedt activiteitenregistratie, inclusief calorieverbranding, stappen, loopgelijkheid en trainingsintensiteit op basis van hartslag en verhoogde activiteit. De Oura app kan synchroniseren met andere fitness trackers en achteraf trainingen loggen, waardoor het een veelzijdige ervaring biedt voor gebruikers.

De Oura Ring Gen3, geprijsd op $299 of $399, afhankelijk van de afwerking, is een klein maar krachtig apparaat dat traditionele fitness trackers overtreft. Het biedt continue hartslagmonitoring, temperatuurdetectie en slaapregistratie, met verbeterde nauwkeurigheid en extra sensoren in vergelijking met het vorige model. De Oura bijbehorende app biedt gedetailleerde visuele weergaven van vitale functies, gereedheid en slaapscores, met factoren zoals totale slaaptijd, slaapfasen en activiteitsgegevens. Volgens Android Central biedt de app ook gepersonaliseerde inzichten, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor gebruikers. De Oura Ring Gen3 wordt geprezen om zijn "compacte design en uitgebreide gezondheidsregistratiemogelijkheden."

Hoewel de Oura Ring Gen3 uitblinkt in slaapregistratie en een discrete, comfortabele vorm heeft, bestaan er wel enkele zorgen over de nauwkeurigheid bij activiteitenregistratie, met name bij het tellen van stappen. Potentiële gebruikers moeten nadenken over de geschiktheid voor hun trainingsroutine, vooral die met zware fysieke activiteiten. In vergelijking met andere fitness trackers valt de Oura Ring Gen3 op door zijn slaapmonitoringmogelijkheden en gestroomlijnde design. Gebruikers die nauwkeurige activiteitenregistratie willen, vinden misschien andere opties meer geschikt voor hun behoeften. Desalniettemin biedt de Oura Ring Gen3 tegen zijn prijs een unieke mix van innovatieve functies, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die slaap- en temperatuurregistratie prioriteren in een discrete vorm.

Verkrijgbaar bij:

ouraring.com

Check website voor beschikbaarheid.

Bekijk prijs

6. Fitbit Luxe

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Luxe

 • list plusSleek en stijlvol ontwerp

Nadelen Fitbit Luxe

 • list plusGeen ingebouwde GPS
 • list plusBeperkt zicht op gegevens vanwege compact scherm

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.65
Functionaliteit
8.65
Gebruiksgemak
9.63
Ik ben hier om je te vertellen over de Fitbit Luxe, een fitness tracker van topkwaliteit die stijl en functionaliteit combineert. Met zijn slanke en kleine ontwerp heeft het een levendig AMOLED-display en een scala aan wellness-gerichte functies. Het is perfect voor sportieve types en mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle fitness tracker in plaats van een volwaardig smartwatch. Ik ben vooral onder de indruk van de nauwkeurige stappentelling, hartslagmeting en uitgebreide stressbeheersingstools. Bovendien krijg je een gratis eenjarig abonnement op Fitbit Premium, wat de waarde ervan verhoogt.

De stijlvolle vormgeving doet denken aan de Fitbit Inspire 2, maar met opvallende verschillen waardoor het zich als een premium alternatief positioneert. Toch heeft het ook wat beperkingen, zoals het ontbreken van ingebouwde GPS en een compact scherm, waardoor je minder gegevens tegelijk kunt zien. Ondanks de uitdagingen van het kleine kleurendisplay, blijft het een goede keuze voor mensen die stijl en functionaliteit willen in een fitness tracker. Met een prijs tussen de Fitbit Inspire 3 en de Fitbit Charge 5, biedt de Fitbit Luxe een goede balans tussen betaalbaarheid en geavanceerde functies.

In vergelijking met eerdere modellen valt de Fitbit Luxe op door zijn focus op strakke esthetiek, uitgebreide gezondheids- en wellness-trackingmogelijkheden, en een levendig AMOLED-display. Het is geweldig voor het monitoren van je hartslag, slaap en stress, en heeft ook een batterijduur van maximaal 5 dagen. Bovendien kun je hem koppelen aan de GPS van je telefoon voor real-time snelheids- en afstandsmetingen, wat hem praktisch maakt voor allerlei activiteiten.

Kortom, de Fitbit Luxe is een high-end fitness tracker die stijl en functionaliteit combineert. Het biedt een uitgebreide set van gezondheids- en welzijnstrackingfuncties, perfect voor gebruikers die zowel stijl als fitnessmonitoring belangrijk vinden. Let wel op de beperkingen op het gebied van ingebouwde GPS en schermformaat, mocht je daar specifieke voorkeuren voor hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Apple Watch Series 9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Watch Series 9

 • list plusVerbeterde prestaties en geavanceerde functies

Nadelen Apple Watch Series 9

 • list plusEen batterijduur van 18 uur kan beperkend zijn voor sommige gebruikers

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
9.1
De Apple Watch Series 9 is een opvallende evolutie in de categorie smartwatches, met een krachtige mix van verbeterde prestaties, duurzaamheid en geavanceerde functies. Met een startprijs van €399 voor het GPS-model en €499 voor GPS + Cellular, introduceert het een nieuwe roze afwerking en maakt het gebruik van meer gerecyclede materialen, waarmee het de toewijding van Apple aan milieuvriendelijkheid benadrukt. De Series 9-chip levert een 25% verbetering in efficiëntie, een 30% snellere GPU en snellere on-device Siri, waarmee het zich positioneert als een krachtpatser op de markt. Ondanks het indrukwekkende display van 2.000 nits, blijft de batterijduur stabiel op 18 uur, waardoor langdurig gebruik gedurende de dag mogelijk is. Bovendien verbetert de inclusie van Apple's nieuwe U2 ultra-wideband (UWB) chipset de Find Devices-functie, waarmee de bruikbaarheid van het apparaat wordt verhoogd.

De Activiteit-app op de Apple Watch Series 9 vertaalt fitness naar een visueel aantrekkelijke ervaring, waarbij beweging en fitnessdoelen worden bijgehouden via drie gekleurde ringen die dagelijkse voortgang vertegenwoordigen. Aangevuld met de Fitness-app op iPhone kunnen gebruikers activiteiten registreren, trends volgen en coaching ontvangen om fitnessniveaus te verbeteren, waarmee de bruikbaarheid van de smartwatch verder wordt vergroot.

In vergelijking met zijn voorgangers behoudt de Series 9 de 18-uur batterijduur en een vergelijkbaar ontwerp, maar onderscheidt zich met de Double Tap-functie, een helderder scherm en on-device Siri, waarmee het een nieuwe standaard zet voor Apple Watches. Geprijsd vanaf €399, komt het in twee maten, biedt het LTE-opties en heeft het een robuustere roestvrijstalen behuizing, waarmee het zich positioneert als een veelzijdige en toekomstbestendige optie op de markt.

In de wereld van smartwatches springt de Apple Watch Series 9 eruit als een topkandidaat, vooral voor gebruikers die diep geworteld zijn in het Apple-ecosysteem. De geavanceerde chip, duurzaam ontwerp en uitgebreide activiteitstracking maken het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en efficiënte smartwatch. Het is echter belangrijk op te merken dat de 18-uur batterijduur een beperking kan vormen voor gebruikers met langdurige gebruiksvereisten, hoewel de algehele prestaties en functies dit tekort compenseren. In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Series 9 uit in naadloze integratie met het Apple-ecosysteem en het leveren van een robuuste activiteitstracking-ervaring, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die een holistische en technologisch geavanceerde smartwatch-ervaring zoeken.

Kortom, de Apple Watch Series 9 komt naar voren als een geduchte speler in de smartwatch-arena, met een duurzaam ontwerp, toonaangevende technologie en uitgebreide fitness-trackingfuncties. Zijn evolutie van eerdere modellen wordt gekenmerkt door een sprong in prestaties en duurzaamheid, waarmee het zich positioneert als een sterke kanshebber in de markt. Ondanks zijn 18-uur batterijduur maken zijn geavanceerde functies en toekomstbestendige ontwerp het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en efficiënte smartwatch.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

8. Garmin Vivosmart 5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Vivosmart 5

 • list plusUitgebreide fitness- en energiemonitoringstools
 • list plusComfortabel, slank ontwerp
 • list plusGarmin Pay voor betalingsopties

Nadelen Garmin Vivosmart 5

 • list plusGebrek aan altijd-aan-displayoptie
 • list plusAfhankelijkheid van verbonden GPS
 • list plusMonochroom scherm kan meldingen en workoutstatistieken te klein maken om gemakkelijk te lezen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.56
Functionaliteit
8.79
Gebruiksgemak
9.23
De Garmin Vivosmart 5 is een slanke en functionele activiteitstracker met uitgebreide fitness- en energiemonitoringstools. Het biedt een comfortabel, slank ontwerp en een scala aan gezondheidstrackingopties, waaronder hartslagmonitoring en verschillende workoutprofielen. Volgens CNET blinkt het uit in fitness tracking, met een batterijlevensduur van bijna een week onder ideale omstandigheden. Het ontbeert echter een always-on display-optie en biedt alleen connected GPS, zoals benadrukt in de review van CNET. Het ontbreken van een always-on display is met name teleurstellend gezien de huidige marktstandaarden, en het monochrome scherm kan meldingen en workoutstatistieken te klein maken om gemakkelijk te lezen, volgens CNET en Tom's Guide.

De Vivosmart 5 beschikt over een groter monochroom OLED-display en een fysieke knop voor navigatie, en biedt twee bandmaten voor een comfortabele pasvorm. Tom's Guide merkt op dat de tracker een batterijlevensduur heeft van ongeveer zeven dagen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare fitness-tracker met verbeterde bruikbaarheid en batterijduur. Het display is echter mogelijk niet het gemakkelijkst te bekijken tijdens het bewegen, zoals vermeld in de review van Tom's Guide.

In vergelijking met de Fitbit Charge 5, valt de Vivosmart 5 op als de meer betaalbare keuze, zonder extra abonnementskosten. Beide trackers bieden vergelijkbare functies zoals hartslagmonitoring, SpO2-monitoring en verschillende sportmodi, maar de Fitbit Charge 5 heeft ingebouwde GPS en premiumfuncties zoals ECG-monitoring en EDA-scans. Aan de andere kant biedt de Vivosmart 5 Garmin Pay voor betaalmogelijkheden, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in contactloze betalingen.

De primaire gebruiksscenario's van de Vivosmart 5 draaien om fitness- en gezondheidstracking, waardoor het een geschikte metgezel is voor individuen die hun dagelijkse activiteiten, workouts en energieniveaus willen monitoren. Zijn batterijlevensduur en slanke ontwerp maken het handig voor dagelijks gebruik, waardoor gebruikers naadloos hun fitnessdoelen kunnen volgen.

Ondanks zijn sterke punten, staat de Vivosmart 5 voor uitdagingen zoals het ontbreken van een always-on display en de afhankelijkheid van connected GPS, wat mogelijk niet overeenkomt met de voorkeuren van alle gebruikers. De beperkingen van het monochrome scherm bij het tonen van meldingen en workoutstatistieken kunnen een nadeel zijn voor mensen die op zoek zijn naar levendigere en gebruiksvriendelijkere displays, zoals benadrukt in de review van Tom's Guide.

Concluderend biedt de Garmin Vivosmart 5 een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige activiteitstracker met geavanceerde fitness- en energiemonitoringfuncties, vooral gezien zijn prijs. Zijn comfort, batterijlevensduur en uitgebreide trackingmogelijkheden maken het een solide keuze voor fitnessliefhebbers. Echter, individuen die functies zoals een always-on display en ingebouwde GPS prioriteren, vinden wellicht de Fitbit Charge 5 beter aansluiten bij hun behoeften, aangezien deze premiumfuncties biedt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Topkeuze voor budgetbewuste gebruikers die op zoek zijn naar Apple Watch-alternatieven: Fitbit Versa 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Versa 3

 • list plusBetaalbare prijs

Nadelen Fitbit Versa 3

 • list plusHerontwerp van de zijknop
 • list plusBepaalde informatie vergrendeld achter Fitbit Premium betaalmuur
 • list plusAf en toe softwareproblemen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.16
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
8.31
Als ik kijk naar de Fitbit Versa 3, zie ik meteen een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar alternatief voor de Apple Watch. Met zijn strakke, gebogen ontwerp en 1.58-inch AMOLED-scherm is het een visueel aantrekkelijke smartwatch. De toevoeging van een microfoon, luidspreker en een nieuw horlogebandontwerp met eenvoudige bevestiging verbetert de functionaliteit, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring. De smartwatch blinkt uit in activiteiten volgen met functies zoals hartslagmonitoring, bloedzuurstofmonitoring, VO2 max-metingen en het bijhouden van trainingen en slaap, waardoor het een veelzijdige gezondheidsmaatje is.

Een van de opvallende kenmerken is de geïntegreerde GPS, waardoor real-time tempo- en afstandsmetingen tijdens buitenactiviteiten mogelijk zijn, wat het onderscheidt van zijn voorgangers. De Versa 3 biedt ook Actieve Zone Minuten voor motivatie tijdens het sporten, wat aantrekkelijk is voor fitnessliefhebbers die uitgebreide volgcapaciteiten zoeken. Ondanks enkele nadelen zoals de herontwerp van de zijknop en bepaalde informatie die achter de betaalmuur van Fitbit Premium zit, maakt het indruk met uitstekende prestaties en een batterijduur van ongeveer zes dagen op een gedimd scherm. De Versa 3 kost $229 en is verkrijgbaar in drie kleuropties, waardoor het een prachtige draagbare optie is die concurreert met de Fitbit Sense en veel functies biedt voor een relatief betaalbare prijs.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Fitbit Versa 3 zich door zijn betaalbaarheid en een uitgebreid scala aan volgfuncties. Hoewel het misschien niet enkele van de geavanceerde functies biedt die aanwezig zijn in de Fitbit Sense, compenseert het met zijn aantrekkelijke prijs en uitgebreide set gezondheids- en fitnessfunctionaliteiten. Gebruikers moeten echter letten op af en toe voorkomende softwarefouten en de noodzaak van een goede pasvorm voor consistente hartslagmeting.

Al met al is de Fitbit Versa 3 een aantrekkelijke optie voor prijsbewuste mensen die op zoek zijn naar een rijk uitgeruste activiteitstracker. De evolutie van eerdere modellen is duidelijk te zien in het verbeterde ontwerp, het grotere AMOLED-scherm, de geïntegreerde GPS en een breder scala aan volgmogelijkheden. Ondanks zijn beperkingen maken de algemene prestaties, veelzijdigheid en betaalbaarheid het tot een opvallende keuze op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

10. Garmin Lily

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Lily

 • list plusStijlvol en lichtgewicht ontwerp
 • list plusUitgebreide activiteiten- en gezondheidstracking functies
 • list plusMaakt gebruik van de GPS van de telefoon voor tracking

Nadelen Garmin Lily

 • list plusOntbreekt geavanceerde functies zoals ingebouwde GPS, barometrische hoogtemeter en muziekopslag/-weergave

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.42
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
9.35
De Garmin Lily activity tracker is een stijlvolle en lichtgewicht smartwatch met een focus op activiteiten bijhouden en essentiële smartwatch functies. Met een prijs van €199 voor de sportband en €249 voor de leren band, biedt het dagelijkse activiteitentracking, optische hartslagmonitoring, smartphone meldingen en verschillende sportprofielen voor binnen- en buitenworkouts. Het maakt gebruik van de GPS van de telefoon voor tracking, met slaaptracking, stress tracking en tracking van vrouwelijke gezondheid. Het ontwerp, zoals benadrukt in een review, is "klein en lichtgewicht," waardoor het een "stijlvolle activiteitentracker band met beperkte smartwatch functionaliteiten" is.

De Garmin Lily valt op door de nadruk op mode en stijl zonder essentiële tracking functies te compromitteren. Het ontbreken van ingebouwde GPS wordt gecompenseerd door de mogelijkheid om de GPS van een telefoon te gebruiken, waardoor uitgebreide activiteitentracking wordt gegarandeerd. Ondanks het ontbreken van geavanceerde functies zoals barometrische hoogtemeter, ANT+ of Bluetooth Smart HR-bandjes, Garmin Pay of muziekopslag/afspelen, excelleert de Lily in haar primaire rol als activiteitentracker met een slank en modieus ontwerp.

In vergelijking met haar concurrenten, snijdt de Garmin Lily een niche voor zichzelf als een mix van mode en functionaliteit in de activiteitentracker categorie. Haar primaire gebruiksscenario's zijn gericht op individuen die op zoek zijn naar een discreet maar stijlvolle tracker met betrouwbare activiteit- en gezondheidstracking functies. Haar "kleine en lichtgewicht" aard, zoals benadrukt in een review, maakt het een ideale metgezel voor dagelijks gebruik, naadloos integrerend in verschillende levensstijlen.

Echter, het ontbreken van geavanceerde functies zoals ingebouwde GPS, barometrische hoogtemeter en muziekopslag/afspelen kan de aantrekkingskracht ervan beperken voor gebruikers die deze functionaliteiten prioriteren. In een markt gevuld met functierijke fitness trackers, onderscheidt de Garmin Lily zich door zich te richten op gebruikers die stijl en eenvoud boven geavanceerde technologische mogelijkheden stellen.

Concluderend, de Garmin Lily activity tracker schittert als een stijlvolle, lichtgewicht en betrouwbare fitness metgezel, met essentiële tracking functies terwijl het mode prioriteit geeft. Haar beperkingen in geavanceerde functionaliteiten worden overschaduwd door haar focus op een modieuze activiteitentracker, waardoor het een ideale keuze is voor individuen die op zoek zijn naar een mix van stijl en functionaliteit in hun fitness wearable. Zoals een review opmerkt, is het een "stijlvolle activiteitentracker band met beperkte smartwatch functionaliteiten," waarbij haar unieke positie in de markt wordt benadrukt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Activity trackers. Er zijn immers 1877 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!