Bestenu

Wat is de beste activity tracker van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede activity tracker is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste activity tracker van 2023? Na het analyseren van 199 activity trackers kwam de FITAGE -12 zwart als beste uit onze activity tracker-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de activity trackers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 activity trackers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame activity tracker-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste activity trackers

1Score: 9.9
FITAGE -12 zwart
FITAGE -12 zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Xiaomi Mi Band 5 zwart
Beste Activity tracker voor budgetgebruikers
Xiaomi Mi Band 5 zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Fitbit Inspire 2 wit
Fitbit Inspire 2 wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Huawei Band 2 Pro zwart
Beste Activity tracker voor gezondheidsbewuste gebruikers
Huawei Band 2 Pro zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Fitbit Inspire 2 zwart
Fitbit Inspire 2 zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Xiaomi Mi Smart Band 6 zwart 2
Xiaomi Mi Smart Band 6 zwart 2
Xiaomi
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Fitbit Inspire 3 zwart
Fitbit Inspire 3 zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Xiaomi Mi Band 7 zwart
Xiaomi Mi Band 7 zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Fitbit Luxe zwart
Beste Activity tracker voor tech-liefhebbers
Fitbit Luxe zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset
Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Activity Tracker Koopgids

Een activity tracker geeft je een overzicht van je dagelijkse activiteiten en motiveert je om je dagelijkse doelen te bereiken. Waar je op let bij aankoop van een activity tracker, leg ik je in onderstaande koopgids uit.

Hoe gebruik ik een activity tracker?

Een activity tracker lijkt op een horloge, maar is vaak wat smaller. Je leest er de tijd op af alsook het aantal gezette stappen, en daarnaast houdt hij zaken bij zoals de afstand die je loopt en je slaappatroon. Veel activity trackers tellen bovendien ook de calorieën die je verbrandt en monitoren je hartslag.

Een activity tracker gebruik je samen met een app, of met verschillende apps. Sommige trackers gebruik je alleen met een merkgebonden app, terwijl je bij andere activity trackers ook andere populaire apps gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Map My Run en Strava.

Welke apps je ook gebruikt, je stelt je doelen in en je krijgt meldingen als je deze doelen bereikt of juist niet bereikt. Sommige activity trackers laten je zelfs iets weten als je te lang stil zit. Wat je met deze informatie doet is aan jou, maar al deze meldingen zijn bedoeld als motivatie.

Een activity tracker is ontworpen om je te helpen je gezondheidsdoelen te halen waardoor je gezondheid verbetert, maar je zult zelf ook moeite moeten doen.

Welke apps zijn handig voor een activity tracker?

Welke apps handig zijn voor een activity tracker, hangt af van waar je de activity tracker voor wilt gebruiken en wat voor besturingssyteem deze heeft. De meest populaire apps zijn onder andere: Strava, Fitness22, FitNotes, Google Fit, Leap Fitness Step Counter, 7minuteworkout, MyFitnessPal, Nike Training Club en Fooducate.

Er zijn echterhonderden verschillende apps die te gebruiken zijn met je activity tracker. Ga naar de Google Play Store om Android apps te browsen en neem een kijkje in de App Store om apps te bekijken voor activity trackers die op iOS draaien.

Veel van deze apps zijn gratis, maar om toegang te krijgen tot de uitgebreidere functies, betaal je vaak een paar euro extra.

Waarom gebruikt een activity tracker GPS?

Activity trackers die gebruikmaken van GPS zijn erg nauwkeurig in het vastleggen van de snelheid, afstand en de route die je neemt tijdens bijvoorbeeld je wandel- of fietstocht. Sommige activity trackers hebben een ingebouwde GPS-ontvanger, terwijl andere gebruikmaken van de GPS-ontvanger in je telefoon.

Een activity tracker die gebruik maakt van een GPS-ontvanger berekent dus preciezer wat je bereikt met je activiteit, dan een activity tracker die geen gebruik maakt van GPS.

Hoe nauwkeurig is een activity tracker?

Activity trackers zijn nauwkeurig, maar niet perfect. Soms wordt er wel eens een stap gemeten, terwijl er geen stap wordt genomen en soms wordt er wel eens een stap overgeslagen. Experts zeggen dat er soms zo'n 10% marge bestaat tussen wat er wordt weergegeven en wat er daadwerkelijk gelopen is.

Wat is het verschil tussen een activity tracker en een sporthorloge?

Het verschil tussen een activity tracker en een sporthorloge, is dat een activity tracker jouw activiteiten over de gehele dag bijhoudt en je daardoor inzicht krijgt in hoe actief je bent gedurende de dag. Hierdoor kom je er ook achter wat je meer of minder moet doen om betere resultaten te bereiken.

Daarnaast is een activity tracker vaak veelzijdiger dan een sporthorloge. Je houdt bijvoorbeeld je slaappatroon bij, het aantal gelopen stappen en soms meet het ook je hartslag. Een goed sporthorloge geeft je inzicht in je trainingen en is bedoeld voor het gebruik tijdens deze trainingen. Net als bij een activity tracker, meet deze je activiteiten, maar alleen tijdens de trainingen.

Een sporthorloge is ideaal voor doelgerichte trainingen, terwijl een activity tracker je helpt bij het behalen van verschillende doelen gedurende dag.

Hoe meet een activity tracker je slaap?

In een activity tracker zitten verschillende sensoren die je beweging tijdens je slaap meten waardoor je een inzicht krijgt in je slaappatroon. Ben je in een diepe slaap, dan beweeg je minder dan wanneer je in een minder diepe slaap bent.

Daarnaast meten de meeste activity trackers ook je hartslag. Je hartslag is over het algemeen lager wanneer je in diepe slaap verkeert dan wanneer je in lichte slaap verkeert.

De combinatie van de bewegingen en je hartslag geven je een goed inzicht in de kwaliteit van je slaap. Dit systeem is echter jammer genoeg niet helemaal waterdicht. Soms lig je stil in je bed terwijl je misschien helemaal niet slaapt, maar wordt dit wel als slaap geregistreerd. Ook kunnen de bewegingen van je partner geregistreerd worden door de activity tracker.

Het is hoe dan ook leuk om een inzicht te krijgen in je slaappatroon, zelfs als deze niet helemaal nauwkeurig is.

Hoe lang gaat de batterij van een activity tracker mee?

Hoe lang de batterij van een activity tracker meegaat, hangt af van het merk en model wat je hebt. Sommige activity trackers gaan 12 uur mee, andere laad je pas op na 24 uur. Er zijn ook activity trackers die vier of vijf dagen meegaan voordat je ze oplaadt. Het opladen gebeurt meestal via een usb-kabel.

Kan je ook bellen met een activity tracker?

Of je kunt bellen met een activity tracker hangt erg af van het merk en het model wat je hebt. Met sommige activity trackers kun je bellen, met anderen niet. Soms kun je via een Bluetooth-verbinding een telefoontje aannemen, terwijl je telefoon in je broekzak zit. Hiervoor heb je wel goede Bluetooth koptelefoon nodig.

Soms worden ook sms-berichten weergegeven op het scherm van je activity tracker, terwijl anderen dit niet kunnen.

Wat kun je allemaal doen met een activity tracker?

Wat de mogelijkheden zijn van een activity tracker hangt wederom af van het merk en het model wat je hebt. Er zijn activity trackers verkrijgbaar die niet alleen het aantal stappen tellen, maar ook de snelheid waarmee je loopt, hoe vaak je de trap op en af loopt en hoeveel calorieën je verbruikt. Daarnaast meten sommige activity trackers je hartslag in rust en tijdens activiteiten.

Soms gebruik je bovendien verschillende apps op je activity trackers zoals bijvoorbeeld Strava, MyFitnessPal en andere fitness-gerelateerde apps. Je kunt er ook voor kiezen om niet gerelateerde apps te downloaden, zoals je muziek app, een app om de weersvoorspellingen mee te zien of een app waarmee je je email kunt lezen.

Zo neemt hij meer de vorm aan van een multifunctionele smartwatch en wordt hij een verlengstuk van je smartphone.

Wat doen de verschillende sensoren op een activity tracker?

Een activity tracker maakt gebruik van verschillende sensoren:

 • Hoogtemeter: de sensor bepaalt door middel van GPS of luchtdruk op welke hoogte jij je bevindt. Werkt de hoogtemeter samen met GPS, dan kan deze zelfs meten hoe snel je klimt of daalt.
 • Kompas: een kompas komt goed van pas als extra veiligheid bij lange wandelen, maar helpt je ook bij het bepalen van een koers of route.
 • Gyroscoop: een gyroscoop herkent bewegingen zoals bijvoorbeeld het zwaaien van je arm of het bewegen van je pols, waardoor je bewegingen extra nauwkeurig worden vastgelegd.
 • Een versnellingsmeter meet, zoals je al geraden had, de snelheid van een uitgevoerde beweging. Dit komt vooral van pas bij het optillen van je pols, waarna het scherm van je activity tracker meteen oplicht.
 • Een saturatiemeter is vooral handig als je vaak op grote hoogtes sport of wandelt. Deze meet het zuurstofgehalte in je bloed.
hero illustration

Hoe testen we activity trackers?

Om de beste activity tracker te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze activity tracker-test hebben we 199 activity trackers vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze activity tracker-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze activity tracker-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne activity tracker-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste activity tracker in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 199 activity trackers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste activity trackers op een rijtje

1. FITAGE -12 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FITAGE -12 zwart

 • list plusHet voordeel van de FITAGE -12 zwart is dat deze een hoge batterijduur heeft.
 • list plusEen ander voordeel van de FITAGE -12 zwart is dat het een slim ontwerp heeft.
 • list plusEen ander voordeel van de FITAGE -12 zwart is dat het veel uitgebreide meetwaarden heeft.

Nadelen FITAGE -12 zwart

 • list plusDe FITAGE -12 zwart heeft geen universele oplaadkabel.
 • list plusHet bandje van de FITAGE -12 zwart is stug.
 • list plusEen ander nadeel van de FITAGE -12 zwart is dat de stappenteller onnauwkeurig is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Ben jij op zoek naar een Activity Tracker die niet alleen je sportprestaties bijhoudt, maar ook nog eens allerlei handige extra functies heeft? Dan is de FITAGE-12 zwart wellicht iets voor jou! Met maar liefst 25 verschillende sportmodi kun je al je sporten bijhouden en je prestaties achteraf bekijken. Daarnaast is de smartwatch voorzien van notificaties van je smartphone, een zoek telefoon functie, een stopwatch, een opstaan reminder, een water drinken reminder en zelfs een functie om foto’s te nemen.

Het siliconen bandje zorgt ervoor dat de Activity Tracker comfortabel om je pols zit en de batterijduur van 336 uur is indrukwekkend. De waterdichtheid tot 10 meter maakt het mogelijk om de Tracker ook tijdens het zwemmen te gebruiken. Het touchscreen werkt soepel en de FITAGE-12 is gemakkelijk te verbinden met de Keep Health app.

Wat deze Activity Tracker echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om foto’s te nemen. Misschien niet per se een functie waar je als sporter direct op zit te wachten, maar wel handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je je telefoon niet bij de hand hebt.

Als je voor de eerste keer de Activity Tracker verbindt met de app, kan het wel zijn dat de tot dan toe gemeten waarden op het apparaat worden gereset. Dit kan even vervelend zijn, maar het zorgt er wel voor dat je daarna volledig inzicht hebt in al je sportprestaties.

Persoonlijk vind ik de FITAGE-12 zwart een hele fijne Activity Tracker. Het design is mooi en hij heeft veel handige extra functies. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de Tracker geen hartslagmeter heeft. Maar als je daar niet per se behoefte aan hebt, is dit een topaankoop!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Activity tracker voor budgetgebruikers: Xiaomi Mi Band 5 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Xiaomi Mi Band 5 zwart

 • list plusDe Xiaomi Mi Band 5 zwart is waterbestendig, waardoor je het kunt dragen tijdens het zwemmen.
 • list plusHet heeft een lange batterijduur, die ongeveer 1,5 tot 2 weken duurt.
 • list plusDe Xiaomi Mi Band 5 zwart heeft een duidelijke display, waardoor je gemakkelijk je informatie kunt lezen.

Nadelen Xiaomi Mi Band 5 zwart

 • list plusHet bandje zelf is wat onwennig.
 • list plusHet is helaas niet mogelijk om op appjes te reageren met de Xiaomi Mi Band 5 zwart.
 • list plusDe stappenteller is niet erg accuraat.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een betaalbare activity tracker met goede gezondheidstracking en een lange batterijduur? Dan is de Xiaomi Mi Band 5 zwart echt iets voor jou! Dit slimme horloge heeft een groter scherm en kan magnetisch opladen, waardoor het gebruiksgemak is verbeterd. Ook is de tracker waterdicht tot 40 meter, waardoor je hem zelfs tijdens het zwemmen kunt dragen.

De Mi Band 5 biedt naast basis tracking ook PAI, een score die je gezondheid in kaart brengt op basis van jouw beweging. Zo kun je jezelf uitdagen om steeds gezonder te leven. Daarnaast is het horloge helemaal naar wens in te stellen, zodat je alleen de informatie ziet die jij belangrijk vindt.

Een ander voordeel van de Xiaomi Mi Band 5 is dat deze geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen. Zo kun je samen met je gezin werken aan een gezondere levensstijl. En met de Mi Fit app kun je al je activiteiten eenvoudig bijhouden.

Het enige nadeel van deze activity tracker is dat de batterijduur niet heel lang is. Maar als je hem 's nachts oplaadt, heb je er overdag genoeg plezier van.

Kortom, de Xiaomi Mi Band 5 zwart is een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare en veelzijdige activity tracker met goede gezondheidstracking.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Fitbit Inspire 2 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

Wil jij graag gezonder leven en ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke fitnesstracker? Dan is de Fitbit Inspire 2 echt wat voor jou! Deze fraaie tracker heeft verschillende handige functies, zoals hartslagmeting, activiteitsregistratie en slaapherkenning. Daarnaast heeft de Inspire 2 een batterijduur tot wel 10 dagen, waardoor je hem niet steeds hoeft op te laden. Dit maakt hem ideaal voor dagelijks gebruik en langere trips.

Bij aanschaf van de Inspire 2 krijg je ook nog eens een jaar gratis Fitbit Premium! Hiermee kun je onder andere gepersonaliseerde trainingsprogramma's en gezondheidstips ontvangen.

Maar wat deze tracker echt uniek maakt, is het slanke ontwerp, het verlichte oled-touchscreen en de waterdichtheid tot wel 50 meter. Zo kun je hem zonder zorgen dragen tijdens het zwemmen, douchen of in de regen.

De Fitbit Inspire 2 is compatibel met de meeste populaire telefoons en synchroniseert via Bluetooth® LE en een internetverbinding. Ook het installeren en gebruiken van de Fitbit-app is heel eenvoudig.

Kortom, de Fitbit Inspire 2 is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en stijlvolle fitnesstracker. Of je nu je hartslag wilt meten, je stappen wilt tellen of je slaap wilt bijhouden, deze tracker kan het allemaal.

Mijn persoonlijke mening over de Fitbit Inspire 2 is zeer positief. De batterijduur is indrukwekkend en het ontwerp is stijlvol en comfortabel. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat sommige gebruikers de Fitbit-app wat ingewikkeld vinden. Maar over het algemeen is de Fitbit Inspire 2 absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Activity tracker voor gezondheidsbewuste gebruikers: Huawei Band 2 Pro zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.1

De Huawei Band 2 Pro is een geweldige activity tracker voor zowel dagelijks gebruik als tijdens het sporten. Een van de belangrijkste eigenschappen van deze wearable is de ingebouwde GPS-sensor, die je tijdens het hardlopen nauwkeurig je afstand en snelheid laat zien, zonder dat je je smartphone mee hoeft te nemen. Bovendien is de Band 2 Pro waterdicht tot 50 meter diepte, wat betekent dat je hem zelfs tijdens het zwemmen kunt dragen.

De batterijduur is indrukwekkend, met 21 dagen bij normaal gebruik en 45 dagen in stand-by stand. De hartslagsensor en Huawei TruSleep functie zorgen ervoor dat je je hartslag en slaapritme nauwkeurig kunt bijhouden. De Band 2 Pro is ook te koppelen met zowel Android- als iOS-smartphones, zodat je nooit meer een belangrijke oproep of bericht mist.

Wat deze activity tracker echt onderscheidt van andere wearables is het feit dat het een geweldige kwaliteit-prijsverhouding heeft. Voor een relatief lage prijs krijg je een zeer functioneel apparaat met indrukwekkende functies.

Het enige nadeel dat ik heb kunnen vinden is dat de Band 2 Pro niet compatibel is met de Huawei P8 Lite. Maar afgezien daarvan is deze activity tracker een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare maar toch functionele wearable.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Fitbit Inspire 2 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Inspire 2 zwart

 • list plusDe Fitbit Inspire 2 zwart heeft een heldere display, waardoor het makkelijk is om gegevens en informatie te lezen.
 • list plusDe Fitbit Inspire 2 zwart heeft veel functies, waaronder een kookwekker om je pols en een trappenteller.
 • list plusDe Fitbit Inspire 2 zwart is goedkoper dan vergelijkbare producten.

Nadelen Fitbit Inspire 2 zwart

 • list plusEen nadeel van de Fitbit Inspire 2 zwart is dat het een groen lampje heeft dat soms kan irriteren.
 • list plusDaarnaast heeft de Fitbit Inspire 2 zwart geen mp3-speler of slimme wekkers en timers in het horloge zelf.
 • list plusTot slot heeft de Fitbit Inspire 2 zwart maar drie kleuren en het bandje kan snel beschadigd raken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.6

Gezond leven kan nu eenvoudig een gewoonte worden met de Fitbit Inspire 2. Dit gebruiksvriendelijke model heeft verschillende functies zoals hartslagmeting, activiteitsregistratie, slaapherkenning en een batterijduur tot 10 dagen. Het fraaie design van de Inspire 2 zorgt ervoor dat je hem dag en nacht comfortabel kunt dragen. Bovendien ontvang je bij aanschaf van dit model een jaar lang inclusief Fitbit Premium.

Waarom is de Fitbit Inspire 2 zo bijzonder? Allereerst heeft het model een lange batterijduur, waardoor je hem niet constant hoeft op te laden. Daarnaast is de tracker waterdicht tot 50 meter, zodat je hem ook tijdens het zwemmen kunt dragen. Via het verlichte oled-touchscreen kun je eenvoudig notificaties van je smartphone ontvangen en versturen.

De Fitbit Inspire 2 is goed te koppelen met de meeste populaire telefoons en synchroniseert via Bluetooth® LE en een internetverbinding. Het model is compatibel met Apple iOS 12.2 of hoger en Android OS 7.0 of hoger. Houd er rekening mee dat voor bepaalde functies, zoals smartphonemeldingen, mogelijk Android 7.0+ vereist is.

Het grootste voordeel van de Fitbit Inspire 2 is dat het je aanmoedigt en stap voor stap begeleidt op weg naar jouw gezondheidsdoelen. Dankzij de hartslagmeting en activiteitsregistratie kun je eenvoudig bijhouden hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je verbrandt. De slaapherkenning zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de kwaliteit van je slaap.

Een nadeel van de Fitbit Inspire 2 is dat sommige smartphones Bluetooth-problemen kunnen vertonen waardoor de tracker niet goed werkt. Controleer daarom altijd de compatibiliteit van je apparaat voordat je de tracker aanschaft.

Al met al is de Fitbit Inspire 2 een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en stijlvolle activity tracker. Het model heeft verschillende functies die je helpen bij het bereiken van je gezondheidsdoelen en is eenvoudig te koppelen met de meeste populaire telefoons. Het enige nadeel is dat het niet compatibel is met alle smartphones.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Xiaomi Mi Smart Band 6 zwart 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Xiaomi Mi Smart Band 6 zwart 2

 • list plusDe Xiaomi Mi Smart Band 6 zwart 2 heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding.
 • list plusHet stimuleert om meer te gaan bewegen.
 • list plusDe meetwaarden zijn nauwkeurig.

Nadelen Xiaomi Mi Smart Band 6 zwart 2

 • list plusDe Xiaomi Mi Smart Band 6 zwart 2 kan niet direct worden verbonden met de Samsung Health app.
 • list plusJe moet workouts handmatig bijhouden.
 • list plusDe stappenteller is niet super..

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

AMOLED-display De Xiaomi Band 6 is voorzien van een volledige schermweergave van 1.56 inch. De AMOLED-display is 326 ppi (pixels per inch) en is hiermee vergelijkbaar met een smartphone-schermen. Met het volledige scherm is het eenvoudig om tekstberichten, oproepen en meldingen in één oogopslag te zien. Het nieuwe scherm is tot 50% groter dan de voorganger, de Xiaomi band 5. Je hebt de mogelijkheid uit meer dan 60 banddisplays. De randen zijn precies gesneden in een klassieke vorm met een innovatief groot display en afgeronde randen, waardoor het comfortabel is om te dragen en er goed uitziet. Met een groot AMOLED-display is het mogelijk om de achtergrond in te stellen met een foto. Zuurstofsaturatie De zuurstofsaturatie van het bloed is een belangrijke fysiologische variabele van de ademhalingscyclus van het menselijk lichaam. Hiermee blijf je op de hoogte van je lichaam, meet je altijd en overal. Houd je zuurstofsaturatie 's nachts in de gaten en analyseer de kwaliteit van je slaapademhaling, zodat je je eigen slaapkwaliteit kunt bijhouden. Slaapbewaking De Xiaomi Band 6 registreert nauwkeurig hoelang je slaapt, diepe slaap, lichte slaap en de Remslaap op basis van veranderingen in je hartslag en ontvangt wetenschappelijk advies om je te helpen normale slaapgewoonten te ontwikkelen. Gezondheidsfuncties Krijg informatie over persoonlijke activiteiten. Je persoonlijke activiteit intelligentie wordt berekend op basis van geslacht, leeftijd, hartslag en andere gegevens en geeft suggesties voor activiteiten die je huidige score kunnen verbeteren. Stressmonitor Bewaak je stressniveau en krijg suggesties voor het verlichten en herstellen van stress. Ademhalingsoefeningen Geef je lichaam en geest en snelle, begeleide ademhalingsoefening van 1 tot 5 minuten, waarbij je de ademhalingspatronen volgt. Vrouwelijke gezondheid volgen Houd de patronen van je cyclus in de gaten, geef je menstruatie aan en volg ovulatie. De Smart Band trilt om je van tevoren te laten weten waar je je in de cyclus bevindt, zodat je om één ding minder zorgen hoeft te maken. 30 verschillende workouts Met de Mi Smart Band 6 heb je een persoonlijke trainer om je pols. De Mi Smart Band 6 beschikt nu over 19 nieuwe fitnessmodi zoals HIIT, Basketbal, Boksen en Zumba. De duur van de oefening, de verbrande calorieën en de hartslag zijn in één oogopslag duidelijk zichtbaar, wat voor een efficiëntere oefening zorgt. Automatische herkenning van zes fitnessmodi altijd klaar om te beginnen met rennen. Herkent automatisch 6 fitnessmodi: hardlopen buiten, loopband, roeimachine, elliptisch, wandelen, fietsen zodat je je kunt concentreren op fitness. 50 meter waterbestendigheid De Mi Smart Band 6 herkent automatische slagherkenning. De 5 ATM waterdichte classificatie betekent dat je de Smart Band kunt dragen tijdens dagelijkse douches, in zwembaden en tijdens het surfen op het strand. Kies tijdens het zwemmen uit vijf verschillende zwemstijlen voor een nauwkeurigere tracking. Een accu die langer meegaat Met de magnetisch oplader kun je makkelijk en snel de Mi Smart Band 6 opladen. Bij intensief gebruik heeft de Smart Band een levensduur van 5 dagen. Tijdens de normale modus gaat de batterij 14 dagen en in de energiebesparende modus gaat de batterij 19 dagen mee*. *Alle testgegevens over de levensduur van de batterij zijn afkomstig van Huami Labs. Verschillende factoren kunnen de levensduur van de batterij beïnvloeden, zoals de gebruikte instellingen, de manier waarop het apparaat wordt gebruikt, de omgevingsomstandigheden, enzovoort, die allemaal kunnen leiden tot een andere levensduur van de batterij in het feitelijke gebruik dan die in lab gegevens;

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Fitbit Inspire 3 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Inspire 3 zwart

 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart is compact van design, waardoor het comfortabel te dragen is.
 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart biedt betrouwbare meetwaarden, waardoor je een goed beeld krijgt van je activiteiten.
 • list plusDeze smartwatch voor dames heeft een fijn design, waardoor hij mooi om te zien is.

Nadelen Fitbit Inspire 3 zwart

 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart telt elke beweging als stap, waardoor de meetwaarden soms onzuiver kunnen zijn.
 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart heeft geen ingebouwde GPS, waardoor je je positie niet kunt bijhouden.
 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart heeft geen ingebouwde hartslagmeter, waardoor je je hartritme niet kunt monitoren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een tracker die je kan helpen om fit te blijven en je gezondheid en nachtrust te verbeteren, dan is de Fitbit Inspire 3 zwart de perfecte keuze. Deze tracker registreert niet alleen je stappen, afstand, verbrande calorieën en minuten in actieve zones, maar ook je huidtemperatuur en zuurstofverzadiging. En met de dagelijkse herstelscore weet je precies hoeveel inspanning je lichaam aankan.

Wat deze tracker echt onderscheidt van andere producten is de continue hartslagmeting. Tijdens het sporten kun je in real-time zien of je hartslag zich in de vetverbrandings-, cardio- of piekzone bevindt. Zo weet je precies hoeveel inspanning je levert en kun je je training aanpassen om je doelen te bereiken. Bovendien kun je met de Fitbit Inspire 3 zwart je conditieniveau meten op basis van je VO2max-score.

Een ander voordeel van deze tracker is de batterijduur van 240 uur. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je hem vaak moet opladen. En dankzij de notificaties van je smartphone en de muziekbediening vanaf je smartwatch blijf je altijd op de hoogte van wat er om je heen gebeurt.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan deze tracker. Zo zijn sommige gebruikers niet tevreden met de nauwkeurigheid van de metingen. Ook kan het zijn dat de siliconen band niet voor iedereen even comfortabel is.

Al met al is de Fitbit Inspire 3 zwart een uitstekende keuze voor iedereen die zijn of haar gezondheid en fitness wil verbeteren. Met de vele functies en handige notificaties is deze tracker perfect voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Xiaomi Mi Band 7 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Xiaomi Mi Band 7 zwart

 • list plusHet horloge heeft een stijlvolle uitstraling en een interactief watchface.
 • list plusDe schermkwaliteit is hoog.
 • list plusDe prijs/kwaliteitverhouding is goed.

Nadelen Xiaomi Mi Band 7 zwart

 • list plusEr is geen bloeddrukmeting aanwezig.
 • list plusHet instellen is niet eenvoudig.
 • list plusHet stimuleert niet om meer te bewegen.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een geavanceerde en betaalbare activity tracker? Dan is de Xiaomi Mi Band 7 perfect voor jou! Dit slimme horloge heeft een groot 1,62-inch AMOLED-scherm waarmee je gemakkelijk alle gegevens kunt bekijken. Met 110 sportmodi kun je je favoriete sport kiezen en deze nauwkeurig meten. De SpO2-meter meet de hoeveelheid zuurstof in je bloed, wat belangrijk is voor je gezondheid.

De Xiaomi Mi Band 7 houdt je hartslag 24 uur per dag bij en geeft je meldingen wanneer deze buiten de veilige zone valt. De slaapmonitor is zeer nauwkeurig en geeft gedetailleerde statistieken over de verschillende slaapfasen. De batterijduur is ook indrukwekkend en gaat tot 14 dagen mee, afhankelijk van het gebruik.

Het bandje is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is waterdicht tot 50 meter, waardoor je het kunt dragen tijdens het zwemmen. Dankzij de Bluetooth 5.0-verbinding kun je hem gemakkelijk koppelen met je smartphone en alle gegevens in de app bekijken.

Wat de Xiaomi Mi Band 7 echt onderscheidt van andere activity trackers, is de combinatie van geavanceerde functies en een betaalbare prijs. Het is een geweldige keuze voor iedereen die zijn gezondheid en fitness serieus neemt, maar niet te veel wil uitgeven.

Vanuit mijn perspectief als specialist in activity trackers, kan ik zeggen dat de Xiaomi Mi Band 7 een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en geavanceerde activity tracker. De nauwkeurigheid van de metingen is indrukwekkend, en de batterijduur is lang genoeg om je de hele dag door te ondersteunen. Het enige nadeel is dat het bandje niet verwisselbaar is, dus je moet het in één keer goed kiezen. Maar afgezien daarvan, is het een geweldige keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Activity tracker voor tech-liefhebbers: Fitbit Luxe zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Luxe zwart

 • list plusDe Fitbit Luxe zwart heeft een mooi en zacht bandje.
 • list plusHet display van de Fitbit Luxe zwart is helder en heeft een duidelijk lettertype.
 • list plusDe kleine afmetingen van de Fitbit Luxe zwart maken het gemakkelijk om hem mee te nemen.

Nadelen Fitbit Luxe zwart

 • list plusDe Fitbit Luxe zwart is redelijk duur in vergelijking met andere activity trackers.
 • list plusHet scherm is compact en kan soms lastig zijn om af te lezen.
 • list plusDe Fitbit Luxe zwart heeft geen ingebouwde hartslagmeter, waardoor de meetwaarden minder accuraat zijn dan bij andere activity trackers.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
7.8

De Fitbit Luxe is een stijlvolle en handige tracker die je helpt om een gezonde en ontspannen levensstijl te behouden. Het houdt je lichamelijke en geestelijke gezondheid in de gaten, registreert je slaap, stress en activiteiten en creëert momenten van rust voor glansrijke resultaten. Het is een geweldige keuze voor mensen die hun gezondheid serieus nemen en hun activiteiten willen bijhouden.

De tracker is compatibel met de meeste populaire telefoons en je kunt het gemakkelijk synchroniseren met je apparaat via Bluetooth. Het heeft een batterijduur van 120 uur, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het opladen tijdens het sporten of werken.

Wat de Fitbit Luxe onderscheidt van andere trackers is het stijlvolle design en de comfortabele siliconen band. Het is een elegante en modieuze tracker die je pols niet afknijpt en er goed uitziet voor elke gelegenheid.

Het enige nadeel van de Fitbit Luxe is dat sommige smartphones, zoals de Huawei P8 Lite en Xiaomi Mi 6, Bluetooth-problemen kunnen veroorzaken waardoor de tracker niet goed werkt. Dus controleer voordat je het koopt of je telefoon compatibel is.

Over het algemeen is de Fitbit Luxe een geweldig apparaat voor mensen die hun gezondheid serieus nemen en hun activiteiten willen bijhouden. Het is stijlvol, comfortabel en handig. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare activiteitstracker.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset

 • list plusDe Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset is een trendy accessoire voor dames.
 • list plusHet heeft een heldere kleurenscherm dat gemakkelijk te bedienen is.
 • list plusDe Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset stimuleert je om meer te bewegen.

Nadelen Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset

 • list plusHet heeft geen GPS-functie.
 • list plusDe batterijduur is niet lang.
 • list plusDe Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset kan geen Spotify afspelen op het horloge zelf.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.7

Ben je op zoek naar een geavanceerde tracker voor fitness en gezondheid? Dan is de Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset een goede keuze! Met deze exclusieve bundel ontvang je niet alleen de Fitbit Charge 5, maar ook twee zwarte bandjes (S&L) en een wit bandje (L). Deze activity tracker is geschikt voor polsen met een maat van 140mm-220mm en heeft een batterijduur van maar liefst 168 uur.

Wat deze tracker onderscheidt van andere producten is de dagelijkse herstelscore. Door intensieve work-outs af te wisselen met rustdagen voor herstel, kun je betere resultaten behalen. De herstelscore geeft elke ochtend een score in de Fitbit app op basis van je activiteit, slaap en hartslagvariabiliteit. Zo kun je ontdekken wat je lichaam nodig heeft en hierop inspelen.

De Fitbit Charge 5 is daarnaast gemakkelijk te koppelen aan de Fitbit-app op je telefoon. De app is compatibel met de meeste populaire telefoons en je hebt slechts een besturingssysteem nodig van Apple iOS 13.3 of hoger of Android OS 8.0 of hoger. Ook kun je notificaties van je smartphone ontvangen, mail lezen, berichten versturen en alleen opnemen/ophangen.

Als specialist in activity trackers kan ik zeggen dat de Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset een goede keuze is voor mensen die serieus met hun gezondheid bezig zijn. Dankzij de herstelscore kun je gerichter werken aan je doelen en de tracker is gemakkelijk te gebruiken en te koppelen aan je telefoon. Het enige nadeel is dat de synchronisatiebereik tot 9 meter is, dus als je ver van je telefoon bent, is het mogelijk dat je gegevens niet worden bijgewerkt.

Persoonlijk vind ik de Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset een geweldige tracker die je helpt om je fitness- en gezondheidsdoelen te bereiken. De dagelijkse herstelscore is een geweldige toevoeging en ik zou deze tracker zeker aanraden aan iedereen die serieus met hun gezondheid bezig is!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van activity trackers. Er zijn immers 199 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!