Bestenu

Wat is de beste sporthorloge van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede sporthorloge is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste sporthorloge van 2023? Na het testen van 311 sporthorloges kwam de Hoco. Y7 zwart als beste uit onze sporthorloge-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de sporthorloges, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 sporthorloges-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige sporthorloge-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste sporthorloges

1Score: 9.8
Hoco. Y7 zwart
Hoco. Y7 zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Polar Unite wit
Polar Unite wit
Polar
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Zixin Sporthorloge Zwart S205L
Zixin Sporthorloge Zwart S205L
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Garmin Forerunner 45S zwart
Garmin Forerunner 45S zwart
Garmin
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Garmin Forerunner 245 Music zwart
Beste Sporthorloge voor hardlopers
Garmin Forerunner 245 Music zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart
Beste Sporthorloge voor multisporters
Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Amazfit GTR 3 Zwart
Amazfit GTR 3 Zwart
Amazfit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Amazfit GTR 3 Grijs
Amazfit GTR 3 Grijs
Amazfit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Polar Unite zwart h&l
Polar Unite zwart h&l
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Samsung Galaxy Watch4 zilver
Samsung Galaxy Watch4 zilver
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Sporthorloge Koopgids

Stappen tellen, je hartslag meten en nog veel meer: met een sporthorloge houd je dit soort metingen makkelijk bij. Hoe je het beste sporthorloge kiest en waar je allemaal op let bij het kiezen van een goede sporthorloge lees je in deze koopgids.

Wat voor soorten sporthorloges zijn er?

Voor verschillende sporten zijn er allerlei soorten sporthorloges. De meest voorkomende soorten zijn het hardloophorloge en fitnesshorloge, maar ook voor sporten als zwemmen, fietsen, triatlon en zelfs golf zijn er speciale horloges. Vorm en functie zijn geoptimaliseerd voor de sport.

Zo moet een zwemhorloge natuurlijk waterdicht zijn en heeft een hardloophorloge andere trackers dan een golfhorloge. De soorten sporthorloges hebben wat overeenkomsten in basisfuncties, zoals een hartslagmeter, maar zijn in details helemaal aangepast op een specifieke sport.

Welke functies kan een sporthorloge allemaal hebben?

Om te beginnen zijn er verschillende soorten functies die een smart sporthorloge kan hebben. De meetfuncties zijn het belangrijkst: die bestaan uit een hartslagmeter, afstandsmeter, calorieteller, snelheidsmeter, slaapmeter, stappenteller en de trappenteller. Al deze tellers houden een bepaald gegeven bij en het sporthorloge laat jou de rapportage zien.

De hartslagmeter is daarbij niet beperkt tot het weergeven van je huidige hartslag. Een calorieberekening op basis van je hartslag is ook mogelijk, net als het berekenen van je maximale hartslag.

Daarnaast zijn er verschillende GPS-functies die een sporthorloge kan hebben. Je kunt niet alleen de kaart en jouw locatie bekijken, maar ook routes plannen, trackpunten instellen en de afstand tot jouw eindbestemming zien. Het verschilt wel weer per sporthorloge hoeveel van deze GPS-functies het model heeft.

Veel sporthorloges zijn ook te koppelen aan je smartphone. Je kunt het horloge dan als uitbreiding van je telefoon gebruiken om te bellen, berichten te lezen en versturen, meldingen lezen en meer. Bekijk wel of het sporthorloge compatibel is met het besturingssysteem van jouw telefoon: Apple werkt met iOS en de meeste overige merken zoals Samsung werken met Android.

Al deze functies kun je redelijk algemeen gebruiken, maar er zijn ook een hoop functies die echt speciaal voor een bepaalde sport zijn. Als we het bijvoorbeeld over een sporthorloge voor golfers hebben, kan het horloge het swingtempo en dogleg afstanden meten. Functies voor zwemmetingen kunnen zelfs de slag automatisch herkennen! Zo zijn er nog veel meer details.

Wat is het verschil tussen een smart en normaal sporthorloge?

Een smart sporthorloge is een digitaal apparaatje en een normaal sporthorloge is de gebruikelijke benaming voor een analoog sporthorloge. Het eerste, grote verschil zit in de technologie: een analoog sporthorloge kun je niet aan een smartphone koppelen en voert de metingen zoals tijd-, afstand- en hartslagmetingen analoog uit.

Het verschil dat meteen opvalt zodra je naar de twee soorten sporthorloges kijkt, is het klokje. Het smarthorloge heeft geen uurwerk, maar een scherm. De analoge variant ziet er uit als een klassiek, gewoon horloge zonder smart functies.

Er bestaan ook hybride sporthorloges: deze hebben het uiterlijk van een analoog horloge, maar kun je met Bluetooth aan je smartphone koppelen en hebben enkele voordelen en functies van de smart versie in zich. De resultaten van metingen zijn dan bijvoorbeeld op je telefoon te zien en het horloge gaat trillen wanneer je een melding op je telefoon krijgt.

Kun je contactloos betalen met een sporthorloge?

Contactloos betalen is een nieuwe mogelijkheid die smart apparaten ons bieden. Je kunt met de meeste smartphones contactloos betalen, en ook met sommige sporthorloges is het mogelijk. Omdat contactloos betalen een vrij nieuwe technologische ontwikkeling is, alleen de nieuwste sporthorloges deze functie.

Een gloednieuw sporthorloge is geen garantie dat je er contactloos mee kunt betalen. Er moet namelijk een NFC chip in het horloge zitten. Zonder die chip is de juiste technologie om de contactloze betaling uit te voeren niet aanwezig. In de productspecificaties van een sporthorloge kun je lezen of er een NFC chip in zit en je contactloos kunt betalen.

Wat is het verschil tussen een sporthorloge en een activity tracker?

Activity trackers worden ook wel gezondheidshorloges genoemd en doen voornamelijk metingen zoals stappen tellen, calorieën bijhouden en slaap meten. De metingen zijn vooral van dagelijkse activiteiten die iedereen wel uitvoert. Je krijgt zo meer inzicht in je gewoontes en algemene gezondheid.

Sporthorloges zijn daarentegen gemaakt om je te helpen bij een specifieke sport. De metingen zijn toegespitst op de desbetreffende sport en meet al je prestaties tot in detail. Met een sporthorloge kun je jouw sportprestaties bijhouden en verder ontwikkelen, terwijl de activity tracker jouw algemene gezondheid, gewoontes en activiteiten bijhoudt.

Beoefen je geen specifieke sport, maar wil je werken aan jouw leefstijl en gezondheid? Dan past een activity tracker daar beter bij. Ben je een doorgewinterde hardloper, wielrenner, zwemmer, golfer of wil je een andere sport ontwikkelen, dan past het sporthorloge daar beter bij.

hero illustration

Hoe testen we sporthorloges?

Om de beste sporthorloge te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze sporthorloge-test hebben we 311 sporthorloges geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze sporthorloge-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze sporthorloge-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen sporthorloge-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte sporthorloge in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 311 sporthorloges te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste sporthorloges op een rijtje

1. Hoco. Y7 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hoco. Y7 zwart

 • list plusDit sporthorloge heeft een hoge schermkwaliteit, wat het gemakkelijk maakt om de meetwaarden te lezen tijdens het sporten.
 • list plusHet sporthorloge heeft een nauwkeurige hartslagmeter en zuurstofmeter, wat belangrijk is voor sporters die hun prestaties willen bijhouden.
 • list plusHet sporthorloge heeft een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor sporters die op zoek zijn naar een betaalbaar horloge.

Nadelen Hoco. Y7 zwart

 • list plusHet sporthorloge heeft geen GPS, wat voor sommige sporters een belangrijke functie kan zijn om hun routes bij te houden.
 • list plusHet sporthorloge heeft geen muziekfunctie, wat voor sommige sporters een gemis kan zijn tijdens het sporten.
 • list plusHet sporthorloge heeft geen waterdichte functie, wat het minder geschikt maakt voor sporten zoals zwemmen of watersporten.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

De Hoco Watch Y7 is het meest luxe sporthorloge van Hoco en heeft een grote stalen horlogekast die er fantastisch uitziet om je pols. Dit smartwatch zit boordevol nuttige functies, zoals het bedienen van je smartphone camera, muziek afspelen en de weersverwachting bekijken. Het bijhouden van je hartslag en het meten van zuurstof in je bloed zijn nog maar het begin. Dit slimme horloge kent maar liefst 13 verschillende soorten workouts, waardoor je je in elke sportieve omgeving op je gemak voelt. Hardlopen, wandelen, fietsen, klimmen, spinning, yoga, touwtjespringen, gymnastiek, badminton, pingpong, roeien, sit-ups en een vrije workout! Afhankelijk van het type workout dat je kiest, houdt de Hoco Y7 smartwatch bij hoeveel calorieën je verbrandt hebt, wat je hartslag is, hoeveel stappen je gezet hebt en welke afstand je hebt afgelegd.

De Hoco Watch Y7 is niet alleen een geweldig apparaat om je workouts te volgen, maar hij heeft ook een aantal andere functies om je te motiveren om meer te bewegen. De vijf ATM-waterdichtheid maakt het horloge regen- en spatwaterdicht. Met een batterijduur van 4 dagen tot 1 week is het een van de langst meegaande sporthorloges op de markt. Let wel op: er zit geen Nederlandstalige handleiding bij dit sporthorloge. Er is wel een Engelstalige handleiding bijgevoegd.

Wat de Hoco Watch Y7 echt opvallend maakt, is zijn veelzijdigheid. Het horloge heeft niet alleen de meeste sportstanden van alle sporthorloges, maar kan ook worden gebruikt als een normaal slim horloge. Het heeft een slimme wekker, meldingen voor inkomende oproepen en berichten en nog veel meer. Het is een all-in-one horloge, dat je helpt bij het bereiken van je fitnessdoelen en je dagelijkse taken.

Mijn persoonlijke mening over de Hoco Watch Y7 is zeer positief. Het is een geweldig horloge voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdig en duurzaam sporthorloge en een slim horloge in één. Het is perfect voor mensen die zichzelf willen uitdagen met verschillende workouts en die hun fitnessdoelen willen bereiken. Het enige nadeel is dat de handleiding alleen in het Engels is, maar dat is geen groot probleem als je vertrouwd bent met technologie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Polar Unite wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Polar Unite wit

 • list plusDe tijd is duidelijk te lezen op het horloge.
 • list plusDe prijs/kwaliteitverhouding van het horloge is goed.
 • list plusHet horloge ziet er mooi uit.

Nadelen Polar Unite wit

 • list plusDe batterij gaat snel leeg.
 • list plusHet opladen van het horloge is een beetje onhandig.
 • list plusHet horloge heeft geen GPS-functie.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

Het Polar Unite fitnesshorloge geeft je een schat van inzichten over je gezondheid en is de ideale keuze op weg naar een leven in balans. Hij helpt je workouts, herstel en je dagelijks leven perfect te combineren, zodat lichaam en geest in harmonie blijven. Polar Unite biedt je geavanceerde, optische hartslagmeting en GPS-verbinding via je telefoon. Hij houdt je slaapfasen bij, meet elke nacht je herstel van dagelijkse inspanning en stress en geeft je gepersonaliseerde workouts op basis van je fitheid. Polar Unite is jouw coach op weg naar een betere conditie en gezondheid. Het slanke en ultralichte design van Polar Unite is geoptimaliseerd voor 24/7 gebruik. Hij zit comfortabel, zodat je hem dag en nacht kunt dragen, en is aanpasbaar aan jouw stijl door de keuze uit verschillende polsbanden. De standaard 20 mm polsbanden met pushpins zijn zo snel en gemakkelijk te verwisselen dat je je look zo vaak als je wilt kunt veranderen. Je combineert de polsbanden met Polar Unite’s bijpassende kleurthema’s voor de displayweergave. Je hart is de sleutel: luister ernaar en word fitter en gezonder. De geavanceerde hartslagmeting van Polar is de gouden standaard voor hartslagmeting en vormt de basis voor de 4 intelligente key-functies van Polar Unite: Weet hoe je slaapt met Polar Sleep Plus Stages™ Volg je slaapfasen en krijg een gedetailleerde slaapanalyse met de Sleep Plus Stages™ slaapregistratie. Dankzij de gemakkelijk te begrijpen gegevens over je slaap kun je de nodige aanpassingen doen om beter te slapen. Bouw je dag op de nacht met nightly recharge™ Herstel van dagelijkse stress speelt een belangrijke rol in prestatieontwikkeling, optimaal functioneren overdag, welzijn en gezondheid. De Nightly Recharge™ herstelmeting geeft je dagelijks feedback over hoe je lichaam zich tijdens de nacht heeft hersteld van training en dagelijkse stress. Dit helpt je bij het maken van optimale keuzes overdag en je weerstand op peil te houden. Mindfull ademen met SERENE™ Ontspan je lichaam en kalmeer je geest met de Serene™ ademhalingsoefening. Maak van ademhalingsoefeningen een nieuwe gewoonte, zodat je je stressniveaus beter beheerst en beter slaapt. Kant-en-klare workouts met Fitspark™ Wie heeft er een trainer nodig als je fitnesshorloge je elke dag workout opties geeft? FitSpark™ trainingsbegeleiding biedt je elke dag verschillende soorten workouts waaruit je een keuze kunt maken. En je volgt ze rechtstreeks vanaf je horloge. Naast deze 4 key functies heeft Polar Unite nog meer functies te bieden: Ultralange batterijduur Polar Unite heeft maar liefst een batterijduur van 50 uur in trainingsmodus met ingeschakelde hartslagmeting en GPS-verbinding via je telefoon. Polar Precision PRIME™ Volgt je hartslag via je pols met de Polar’s unieke Precision Prime™ sensorfusietechnologie. Connected GPS Verbind Polar Unite met de GPS van je telefoon om snelheid, afstand en je route te registreren. Trainingseffect Na elke workout ontvang je motiverende feedback over het effect van je workout op je lichaam. Je leert hoe verschillende soorten work-outs de verschillende aspecten van je conditie verbeteren. Smart calories Weet precies hoeveel calorieën je tijdens een trainingssessie hebt verbrand op basis van je gewicht, lengte, leeftijd, geslacht, je persoonlijke maximale hartslag (HRmax) en hoe hard je traint. Sportprofielen Polar Unite ondersteunt meer dan 100 verschillende sporten. Voeg je favoriete sport toe aan je horloge in Polar Flow. Fitness test Wil je je actuele conditieniveau weten zonder je in het zweet te werken? De Fitness Test is een eenvoudige test om je fitheid te beoordelen. De test, die vijf minuten duurt, wordt in rusttoestand uitgevoerd en geeft je een indicatie van je maximale zuurstofopname (VO2max). Running program Train voor een specifiek evenement of kies een datum waarop je een bepaalde afstand wilt afleggen. Polar heeft het denkwerk voor je gedaan, zo kun jij je concentreren op het vinden van je hardloopflow. Running Program is een persoonlijk en aanpasbaar trainingsprogramma dat is gebaseerd op je persoonlijke meetresultaten. Het programma past zich gaandeweg aan, op basis van de gegevens uit je trainingen. Train voor 5 km, 10 km, de halve marathon of de marathon. Smartphone meldingen Blijf verbonden dankzij meldingen van je smartphone. Ontvang meldingen voor inkomende oproepen, tekstberichten, e-mails, afspraken in je agenda en meer. Geef kleur aan je display Kies uit verschillende kleuren en pas de kleur van je displayweergave aan je polsband aan. Verwisselbare polsbanden Polar Unite is aanpasbaar aan jouw stijl door de keuze uit verschillende polsbanden. De standaard 20 mm polsbanden met pushpins zijn zo snel en gemakkelijk te verwisselen dat je je look zo vaak als je wilt kunt veranderen."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Zixin Sporthorloge Zwart S205L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zixin Sporthorloge Zwart S205L

 • list plusDit sporthorloge heeft een lange batterijduur, waardoor je het langdurig kunt gebruiken tijdens het sporten.
 • list plusHet horloge heeft een hartslagmeter, waardoor je je hartslag kunt meten tijdens het sporten en je training kunt optimaliseren.
 • list plusHet horloge heeft een stappenteller, waardoor je je dagelijkse activiteit kunt bijhouden en je doelen kunt stellen.

Nadelen Zixin Sporthorloge Zwart S205L

 • list plusHet horloge heeft geen GPS, waardoor je je route niet kunt bijhouden tijdens het sporten.
 • list plusHet horloge heeft geen touchscreen, waardoor het bedienen van het horloge minder intuïtief kan zijn.
 • list plusHet horloge heeft geen waterdichte behuizing, waardoor het niet geschikt is om te dragen tijdens het zwemmen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij op zoek naar een sportief horloge dat jouw bewegingen nauwkeurig vastlegt? Dan is de Zixin Sporthorloge Zwart S205L perfect voor jou! Dit slimme horloge is uitgerust met een 1,3 inch full-touch HD TFT-kleurenscherm en is IP68 waterdicht. Dit betekent dat jij zonder zorgen in de regen, tijdens het handen wassen of zelfs tijdens het zwemmen kunt trainen.

Daarnaast beschikt dit sporthorloge over maar liefst 9 sportmodi, waaronder wandelen, fietsen, fitness en yoga. Je kunt real-time gegevens opnemen en weergeven en zelfs de GPS-sportmodus op je telefoon activeren om je bewegingsroute in real-time vast te leggen. Zo kun jij jouw sportprestaties makkelijk bijhouden en verbeteren!

Wat dit horloge nog specialer maakt, is het elegante en strakke design. Het past mooi om de pols bij alle gebeurtenissen en is licht van gewicht. Daarnaast heeft het horloge een batterijduur van langer dan 1 week en is het in slechts 60 minuten opgeladen.

Kortom, de Zixin Sporthorloge Zwart S205L is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, nauwkeurige en stijlvolle sportwatch. De voordelen van dit horloge zijn de waterdichtheid, de lange batterijduur, de 9 sportmodi en het elegante design. Een nadeel zou kunnen zijn dat er maar vier soorten achtergrondafbeeldingen zijn, maar dat is slechts een klein detail.

Als je op zoek bent naar een sportwatch die jouw sportprestaties nauwkeurig bijhoudt en er ook nog eens goed uitziet, dan is de Zixin Sporthorloge Zwart S205L zeker een goede keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

4. Garmin Forerunner 45S zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Forerunner 45S zwart

 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van de Garmin Forerunner 45S zwart is uitstekend.
 • list plusHet horloge zit comfortabel om de pols.
 • list plusDe tijd is duidelijk af te lezen.

Nadelen Garmin Forerunner 45S zwart

 • list plusDe Garmin Forerunner 45S zwart meet geen zwemgegevens.
 • list plusDe bluetoothverbinding werkt soms niet goed.
 • list plusDe gps is niet altijd nauwkeurig.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

De Garmin Forerunner 45S zwart is een must-have voor iedereen die graag hardloopt. Met ingebouwde GPS, GLONASS en Galileo heb je altijd een snelle verbinding om precies bij te houden waar je loopt. En met Garmin Coach 2.0 heb je altijd een gratis, persoonlijke hardloopcoach bij de hand. Deze sportwatch meet ook je hartslag, stappen, afstand, verbrande calorieën, stress en zelfs slaap. En met de Garmin Connect app kun je al je activiteiten bijhouden en delen met de online community. De Forerunner 45S is waterdicht tot 5 ATM, heeft een polymeer horlogekast van 39 mm en een batterijduur van langer dan 1 week. Kortom, een perfecte sportwatch voor iedereen die graag hardloopt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Sporthorloge voor hardlopers: Garmin Forerunner 245 Music zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garmin Forerunner 245 Music zwart

 • list plusHet voordeel van de Garmin Forerunner 245 Music zwart is dat deze een hoge batterijduur heeft.
 • list plusHet horloge heeft een personal coach, gps en muziek functies.
 • list plusHet horloge heeft veel sportfuncties en data.

Nadelen Garmin Forerunner 245 Music zwart

 • list plusHet horloge is niet compatibel met alle draadloze oortjes.
 • list plusDe Spotify afspeelfunctie werkt niet in Nederland.
 • list plusHet horloge is afhankelijk van externe app leveranciers.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een sportieve smartwatch die je helpt om beter te hardlopen en fit te worden? Dan is de Garmin Forerunner 245 Music in het zwart de perfecte keuze voor jou! Met uitgebreide hardloopfuncties zoals snelheidsgegevens, rondetijden en routeregistratie, verhoog je je motivatie en haal je het beste uit jezelf. Bovendien kun je je hartslagmeting en VO2max altijd in de gaten houden, zodat je effectiever dan ooit kunt trainen.

Wat deze smartwatch echt onderscheidt van andere horloges is de mogelijkheid om muziek en playlists op te slaan en af te spelen via Spotify, Amazon Music en Deezer. Zo hoef je je telefoon niet meer mee te nemen tijdens je trainingen en kun je tot wel 500 liedjes direct op je horloge opslaan.

Of je nu gaat hardlopen, fietsen, op de loopband staat, crosstraint of yoga beoefent, de Garmin Forerunner 245 Music is geschikt voor verschillende sportprofielen. Bovendien kun je je trainingen analyseren met Garmin Connect en blijf je altijd verbonden met slimme meldingen en live tracking. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan kun je met de automatische ongevalsmelding snel hulp krijgen in geval van nood.

Met een batterijduur van meer dan een week en een waterdichtheid van 5 ATM hoef je je geen zorgen te maken over het opladen en kun je gerust blijven sporten, zelfs als het regent.

Mijn persoonlijke mening over de Garmin Forerunner 245 Music is zeer positief. Het is een geweldige smartwatch voor sporters die graag muziek willen luisteren tijdens het sporten en hun prestaties willen verbeteren. Het enige nadeel is de prijs, die hoger is dan die van sommige andere smartwatches op de markt. Maar als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig horloge dat je kan helpen om je sportieve doelen te bereiken, dan is de Garmin Forerunner 245 Music in het zwart zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Sporthorloge voor multisporters: Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart

 • list plusDe draaiknop en het scherm zijn gemakkelijk te bedienen, wat zorgt voor een intuïtieve gebruikerservaring.
 • list plusDe Saturatiemeting dag en nacht is een handige functie die de gezondheid van de gebruiker in de gaten houdt.
 • list plusEr zijn veel instelmogelijkheden beschikbaar, waardoor de gebruiker de smartwatch naar eigen wens kan aanpassen.

Nadelen Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart

 • list plusDe batterijduur is beperkt bij intensief gebruik, wat kan leiden tot frequent opladen.
 • list plusHet originele bandje kan gemakkelijk losraken, wat kan leiden tot ongemak tijdens het dragen.
 • list plusNiet alle Android apps zijn beschikbaar op de smartwatch, wat de functionaliteit kan beperken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8

De Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm is een uitstekende sportwatch voor iedereen die stijlvol en efficiënt wil blijven tijdens het sporten. Met de ronddraaiende ring navigeer je gemakkelijk door je berichten en apps, terwijl je jouw gezondheidsgegevens bijhoudt met de Bioelectrical Impedance Analysis-functie en het monitoren van je hartslag en bloeddruk. Het horloge meet zelfs je slaap en detecteert wanneer je snurkt. Bovendien is het Wear OS-besturingssysteem een enorme plus, waardoor je nog meer apps kunt downloaden, zoals Spotify en Strava. De Galaxy Watch4 Classic is ook nog eens waterdicht, waardoor je zorgeloos kunt zwemmen of douchen met het horloge om.

Wat deze sportwatch echt onderscheidt van andere horloges is de Fast Charging-functie waarmee je het horloge binnen 1,5 uur weer volledig kunt opladen. Daarnaast heeft het horloge een prachtig design met een stevige aluminium kast en een zwarte horlogeband die past bij elke outfit. Het enige nadeel is dat momenteel de Samsung Galaxy Watch 4 geen iPhone ondersteunt, maar dit zal in de toekomst veranderen.

Al met al is de Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvol en efficiënt horloge tijdens het sporten. De verschillende functies, het design en de mogelijkheid om extra apps te downloaden, maken dit horloge een echte aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Amazfit GTR 3 Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazfit GTR 3 Zwart

 • list plusDit sporthorloge heeft een lange batterijduur, waardoor je het lang kunt gebruiken zonder op te laden.
 • list plusHet horloge heeft een nauwkeurige hartslagmeter, wat belangrijk is voor sporters die hun hartslag willen monitoren.
 • list plusDit sporthorloge heeft een stijlvol design, waardoor het ook geschikt is om te dragen buiten het sporten om.

Nadelen Amazfit GTR 3 Zwart

 • list plusHet horloge heeft geen ingebouwde GPS, wat een nadeel kan zijn voor sporters die hun route willen bijhouden.
 • list plusHet scherm van het horloge is niet altijd even goed leesbaar in fel zonlicht, wat een nadeel kan zijn voor buitensporters.
 • list plusHet horloge heeft geen NFC-chip, waardoor het niet mogelijk is om contactloos te betalen met het horloge.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.1

Met de Amazfit GTR 3 Zwart hou je je gezondheid en sportprestaties in de gaten. De GTR 3 is wat kleiner dan zijn broer GTR 3 Pro. Je laat je smartphone in je zak zitten terwijl je via het horloge een oproep opneemt. Dankzij de biometrische sensor doe je verschillende gezondheidsmetingen tegelijkertijd. Zo meet je je stress level, hartslag en ademhaling. Ook meet je je slaap en menstruatiecyclus met het horloge. Op het heldere AMOLED scherm bekijk je al je berichten in hoge kwaliteit. Is een opdracht toch te ingewikkeld voor op het scherm? Geef dan spraakassistent Alexa een opdracht. Ondanks het always-on scherm gaat de batterij lang mee, bij gemiddeld gebruik tot wel 21 dagen.

Let op: je krijgt geen oplader meegeleverd. Wil je het horloge opladen via het stopcontact? Gebruik de oplader van je smartphone of bestel er een losse oplader bij.

Dit horloge is aanbevolen voor een polsomtrek van 17 tot 19 centimeter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. Amazfit GTR 3 Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazfit GTR 3 Grijs

 • list plusDit sporthorloge heeft een lange batterijduur, waardoor je het langer kunt gebruiken zonder op te laden.
 • list plusHet horloge heeft veel verschillende sportmodi, waardoor je het kunt gebruiken voor verschillende soorten activiteiten.
 • list plusHet horloge heeft een GPS-functie, waardoor je je route kunt volgen en je prestaties kunt bijhouden.

Nadelen Amazfit GTR 3 Grijs

 • list plusHet horloge heeft geen NFC-functie, waardoor je niet kunt betalen met je horloge.
 • list plusHet horloge heeft geen ingebouwde muziekspeler, waardoor je je telefoon moet meenemen om naar muziek te luisteren tijdens het sporten.
 • list plusHet horloge heeft geen touchscreen, waardoor je het moet bedienen met knoppen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.6

Met de Amazfit GTR 3 Grijs hou je je gezondheid en sportprestaties in de gaten. De GTR 3 is wat kleiner dan zijn broer GTR 3 Pro. Je laat je smartphone in je zak zitten terwijl je via het horloge een oproep aanneemt. Dankzij de biometrische sensor doe je verschillende gezondheidsmetingen tegelijkertijd. Zo meet je je stress level, hartslag en ademhaling. Ook meet je je slaap en menstruatiecyclus met het horloge. Op het heldere AMOLED scherm bekijk je al je berichten in hoge kwaliteit. Is een opdracht toch te ingewikkeld voor op het scherm? Geef dan spraakassistent Alexa een opdracht. Ondanks het always-on scherm gaat de batterij lang mee, bij gemiddeld gebruik tot wel 21 dagen.

Let op: je krijgt geen oplader meegeleverd. Wil je het horloge opladen via het stopcontact? Gebruik de oplader van je smartphone of bestel er een losse oplader bij.

Dit horloge is aanbevolen voor een polsomtrek van 17 tot 19 centimeter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Polar Unite zwart h&l

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Polar Unite zwart h&l

 • list plusDit horloge heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor sporters die op zoek zijn naar een betaalbare sporthorloge.
 • list plusHet horloge ziet er mooi uit en heeft een duidelijke display, wat het gemakkelijk maakt om de tijd en andere informatie af te lezen tijdens het sporten.
 • list plusHet horloge zit comfortabel om de pols en is lichtgewicht, waardoor het niet in de weg zit tijdens het sporten.

Nadelen Polar Unite zwart h&l

 • list plusDe batterijduur van het horloge is beperkt, wat betekent dat het horloge regelmatig moet worden opgeladen.
 • list plusHet horloge heeft geen nauwkeurige GPS-functie, wat het minder geschikt maakt voor sporters die afhankelijk zijn van GPS-tracking voor hun trainingen.
 • list plusHet oplaadsysteem van het horloge kan onhandig zijn, wat het lastig kan maken om het horloge op te laden tijdens het sporten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

De Polar Unite is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezond leven in balans. Met geavanceerde optische hartslagmeting en GPS-verbinding via je telefoon, houdt hij je workouts, herstel en dagelijks leven perfect in balans. Hij meet je slaapfasen en herstel van dagelijkse inspanning en stress, en geeft je gepersonaliseerde workouts op basis van je fitheid. De Nightly Recharge™ herstelmeting geeft je dagelijks feedback over hoe je lichaam zich tijdens de nacht heeft hersteld van training en dagelijkse stress. Dit helpt je bij het maken van optimale keuzes overdag en om je weerstand op peil te houden.

Het slanke en ultralichte design van de Polar Unite is geoptimaliseerd voor 24/7 gebruik. Hij zit comfortabel en is aanpasbaar aan jouw stijl door de keuze uit verschillende polsbanden. De standaard 20 mm polsbanden met pushpins zijn snel en gemakkelijk te verwisselen, zodat je je look zo vaak als je wilt kunt veranderen. De batterijduur is ook geweldig, tot 4 dagen tot een week.

De Polar Unite is ook uitgerust met Fitspark™ trainingsbegeleiding en meer dan 100 verschillende sportprofielen om uit te kiezen. Het is een fantastische coach die je helpt om je fitnessdoelen te bereiken. En met de Polar Precision PRIME™ sensorfusietechnologie volgt hij je hartslag via je pols met de grootste nauwkeurigheid.

Al met al is de Polar Unite een geweldige smartwatch voor iedereen die op zoek is naar een gezond leven in balans. De vele functies, het slanke design en de lange batterijduur maken het tot een waardevolle investering. Het enige nadeel is de prijs, maar als je op zoek bent naar een uitgebreide en nauwkeurige sportwatch, is de Polar Unite zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Samsung Galaxy Watch4 zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Ga aan de slag met je sportdoelen en blijf op de hoogte van je berichten en je gezondheid met de Samsung Galaxy Watch4 44 mm Zilver. Deze smartwatch is een lichtgewicht dankzij de aluminium horlogekast, dus hij weegt niet zwaar aan je arm tijdens het sporten. Op het scherm navigeer je gemakkelijk door je berichten en apps. Dankzij het Wear OS besturingssysteem download je nu ook apps als Strava, Spotify en Snapchat op de Watch. Met de gezondheidsfunctie Bioelectrical Impedance Analysis krijg je inzicht in je vetpercentage, spiermassa en lichaamsvocht. Houd de smartwatch om tijdens je slaap, want dit horloge meet je slaap en wanneer je snurkte. Is de Galaxy Watch leeg? Dankzij Fast Charging laad je hem in 1,5 uur weer op.

Let op: je krijgt geen adapter meegeleverd. Wil je het horloge opladen via het stopcontact? Gebruik de adapter van je telefoonoplader of bestel er een losse adapter bij.

Dit horloge is aanbevolen voor een polsomtrek van 17 tot 19 centimeter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van sporthorloges. Er zijn immers 311 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!