Wat is de beste smartwatch van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede smartwatch is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste smartwatch van 2023? Na het testen van 2499 smartwatches kwam de Nuvance I12 zwart als beste getest uit onze smartwatch-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de smartwatches, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 smartwatches-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige smartwatch-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste smartwatches

1Score: 10
Nuvance I12 zwart
Nuvance I12 zwart
Nuvance
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Sanbo I30 Blauw blauw/zwart
Sanbo I30 Blauw blauw/zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Actyve Ladies Pro roségoud
Actyve Ladies Pro roségoud
Actyve
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren
Beste Smartwatch voor sporters
Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren
Fance
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Amazfit GTS 3 Zwart
Amazfit GTS 3 Zwart
Amazfit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Smartwatch-Trends S207 Mini Black rose goud
Smartwatch-Trends S207 Mini Black rose goud
Smartwatch-Trends
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Fitbit Luxe wit
Fitbit Luxe wit
Fitbit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
VUBIO D1 zwart
VUBIO D1 zwart
VUBIO
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.7
SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart
Beste Smartwatch voor zakelijk gebruik
SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart
Samtech
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.7
Amazfit GTR 3 Zwart
Amazfit GTR 3 Zwart
Amazfit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Smartwatch Koopgids

Een smartwatch is niet simpelweg een slim horloge, maar een complete, digitale mini computer om je pols. Ze zijn er in allerlei soorten, maten, merken en meer. Waar moet je allemaal aan denken bij een smartwatch en hoe kies je de beste? Dat lees je hier.

Wat kun je met een smartwatch?

Ten eerste kun je de smartwatch aan je telefoon koppelen. Sterker nog, de meeste smartwatches hebben het nodig om aan een telefoon gekoppeld te zijn. Zo heb je toegang tot de contacten, apps en andere data die in je telefoon staan.

De ene smartwacht is uitgebreider dan de andere en fabrikanten proberen elkaar constant te overtreffen met het aantal functies. Nieuwe smartwatches hebben daarom dus ook vaak meer opties. Je kan tegenwoordig met bijna elke smartwatch de volgende dingen doen:

 • De tijd en datum bekijken (digitaal)
 • WhatsApp berichten, smsjes en e-mails lezen
 • Je hartslag meten
 • Bellen
 • Stappen tellen
 • GPS inschakelen en routes vastleggen
 • Foto's en video's bekijken
 • Muziek luisteren
 • Slaapritme bijhouden

Sommige smartwatches zijn uitgerust met een camera. In dat geval maak je met de smartwatch dus ook foto's! Het koppelen van betaalgegevens kom ook steeds vaker voor, onder andere door het gebruik van Apple Pay. Je kan dan makkelijk in-app aankopen doen. Alle apps die op de smartwatch te gebruiken zijn vind je in de App Store van het desbetreffende besturingssysteem.

Hoe werkt een smartwatch?

Eerst koppel je de smartwatch aan jouw telefoon. Hiervoor heb je een bluetooth verbinding en smartwatch app op je telefoon nodig. De smartwatch app vind je in de Apple of Android App Store, afhankelijk van de soort telefoon die je hebt. Je installeert de app op je telefoon.

Zet bluetooth op beide apparaten aan en zorg ervoor dat ze verbinding met elkaar maken. Wanneer de verbinding geregeld is, synchroniseer je de smartwatch en telefoon met elkaar. Zo krijgt de smartwatch alle benodigde data en toegang om goed te werken.

Nu zijn de apparaten gekoppeld en gesynchroniseerd. Klaar voor gebruik! Vanuit de smartwatch kun je ook naar de App Store. Hier vind je apps met allerlei verschillende toepassingen die je op je smartwatch kan gebruiken. Van e-mails lezen tot muziek luisteren, het OV checken en nog meer is nu allemaal binnen handbereik. Sterker nog, het zit om je pols!

Wat voor telefoon heb je voor een smartwatch nodig?

Niet elke telefoon kan aan een smartwatch gekoppeld worden. Andere soorten mobiele telefoons zijn tegenwoordig zeldzaam, maar om te beginnen moet het een smartphone zijn. De smartphone hoeft niet het nieuwste model te zijn, maar erg verouderde modellen worden meestal niet meer ondersteund met updates. Die hebben dus geen mogelijkheid om een smartwatch te koppelen.

Bij de productinformatie van een smartwatch vind je precies terug vanaf welk smartphone model het koppelen mogelijk is. Bij Apple ligt dit vaak ongeveer bij de iPhone 6S. Bij Android modellen moet het toestel nog ondersteund worden met software updates.

Dan is er ook nog een soort smartwatch die helemaal zelfstandig functioneert en waar je dus geen telefoon voor nodig hebt: de standalone smartwatch. Zoals de naam al zegt is dit een zelfstandige smartwatch die zonder koppelingen werkt. Het voordeel hiervan is dat het niet uitmaakt wat voor telefoon je hebt. Het nadeel is dat je dus niets van je mobiel kan besturen of bekijken.

Welke smartwatch voor iPhone?

Als bezitter van een iPhone heb je een smartwatch nodig die met het besturingssysteem iOS samen kan werken. Alle Apple Watch modellen werken standaard met iOS, maar er zijn meer smartwatch merken die aan iPhones gekoppeld kunnen worden. Zo sluiten Fitbit modellen ook aan op iOS en zijn er zelfs Samsung smartwatches die op iPhones aangesloten kunnen worden.

Hoewel je naast Apple Watch meer opties hebt voor de iPhone, synchroniseren de Apple smartwatches net wat beter met iPhones. De instellingen zijn beter op elkaar afgestemd en met je Apple ID heb je alles direct bij de hand.

Van de Apple Watch modellen heeft de 5 series lijn je het meest te bieden. Voor synchronisatie hoef je alleen maar je telefoon en smartwatch bij elkaar in de buurt te leggen. De Apple Watch heeft een eigen App Store en je hebt dus direct toegang tot alle mogelijkheden. De smartwatch hoeft niet in de buurt van je telefoon te zijn om optimaal te werken, wat ook een handig pluspunt is.

De series 5 lijn heeft ook meteen de duurste modellen. Een goedkopere en goed beoordeelde optie zijn de series 3 modellen. Deze smartwatches vereisen wel dat je telefoon op niet al te verre afstand is. Ook mist dit model een slaaptracker.

Welke smartwatch voor Android?

Telefoons die op het besturingssysteem Android draaien, koppel je aan een smartwatch die daar op aansluit. Je kijkt dus naar smartwatches die compatible zijn met Android. Smartwatches die deze eigenschap hebben zijn van de merken Samsung, Fitbit en Garmin. Ook produceert Huawei enkele smartwatch modellen.

Er zijn meer merken die smartwatches produceren, maar de genoemde merken zul je het meest tegenkomen en zijn gemiddeld het best beoordeeld. Zo lang je telefoon een geschikte update van het besturingssysteem Android heeft, kun je elke smartphone koppelen. iPhones hebben het besturingssysteem iOS, dus die vallen af in deze categorie.

Wat modellen betreft is de Samsung Galaxy Watch een goed beoordeelde, sterkte optie. Deze smartwatch heeft de meeste mogelijkheden op het gebied van applicaties, heeft een strak design en het scherm is bestand tegen vingerafdrukken en vegen. Een nadeel is dat het één van de duurdere smartwatches is.

De Fitbit Versa 2 heeft een lagere prijs en is een fijne smartwatch. Je hebt de keuze uit een breed scala aan applicaties en kan zelfs contactloos betalen. De beoordelingen liegen er ook niet om; de Fitbit Versa 2 scoort hoog in reviews van consumenten.

Hoeveel kost een smartwatch?

De prijzen van smartwatches lopen nogal uiteen en zijn sterk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. De meeste smartwatch modellen kosten tussen de €200 en €600. Goedkopere en duurdere opties bestaan, maar komen weinig voor.

De prijs is onder andere afhankelijk van het merk. Apple producten hebben bijvoorbeeld een vast prijskaartje dat wat aan de hoge kant uitpakt. Hun prijzen zijn in ieder geval consequent. De collectie of lijn waar de smartwatch uit komt heeft ook invloed: het laatste model is duurder dan de oudere generaties, net zoals dat bij telefoons het geval is.

Ten slotte zijn de kwaliteit en extra technische snufjes ook van invloed op de prijs. De schermkwaliteit is daar een goed voorbeeld van: een Retina scherm kost bijvoorbeeld nu eenmaal wat meer. Contactloos betalen en hoge afstand van de smartphone kunnen hebben zijn opties die vooral in de nieuwere modellen zitten.

Van de genoemde merken is Fitbit het goedkoopst. Een smartwatch van dit merk kost je ongeveer €200. Huawei en Samsung liggen mooi in het midden met prijzen tussen de €200 en €400. Apple en Garmin verkopen de duurste modellen, met prijzen die voornamelijk tussen de €400 en €650 liggen.

hero illustration

Hoe testen we smartwatches?

Om de beste smartwatch te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze smartwatch-test hebben we 2499 smartwatches geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze smartwatch-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze smartwatch-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne smartwatch-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste smartwatch in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2499 smartwatches te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste smartwatches op een rijtje

1. Nuvance I12 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij veel bezig met sport, of wil je minder op je telefoon kijken? Dan is de G89 smartwatch van Nuvance de ideale oplossing. Krijg de juiste inzichten in jouw gezondheid met deze smartwatch en ren achter je doelen aan! Binnen één handomdraai heb jij een ruime hoeveelheid functies die je de dag door helpen. Zelfs 's nachts kun je gebruik maken van de smartwatch door de ingebouwde slaaptracker. Laad je smartwatch eenmalig op en ga er een week of langer mee vooruit! Voordelen van onze Luxe Smartwatch: Multi sport mode; Gezondheids- en slaapmonitoring; Hartslag, bloeddruk, bloedzuurstof meten; Stappen- en calorieteller; Volledige belfunctie; IP67 waterdichte behuizing (Niet geschikt voor zwemmen/douchen) Notificaties en pushmeldingen ontvangen; Alarm, weersinformatie, muziekbediening. Stijlvol en functioneel De smartwatch heeft een comfortabele siliconen polsband en beschikt over verschillende digitale wijzerplaten. Dit maakt onze smartwatch zeer geschikt voor dagelijks gebruik en outdoor activiteiten. De smartwatch is compatibel met Android 4.4 of hoger en IOS 8.0 of hoger. Het horloge is uitgerust met veel opties en functies zoals een nauwkeurige hartslag- en bloeddruk- en zuurstofmeter, stappenteller en een slaapmodus. Bij aanschaf van de smartwatch krijg je ook toegang tot de bijbehorende app. Met de app krijg je overzichtelijke statistieken van je activiteiten. Uitgebreide Multi-Sport Mode Als jij je gezondheid beter in de gaten wilt houden maakt een smartwatch dat een stuk makkelijker. De activity tracker bevat een ingebouwde pedometer die werkt als stappenteller en afstandstracker; deze geeft aan hoeveel calorieën jij hebt verbrandt. Gebruik deze statistieken voor verschillende sporten om meer inzicht te krijgen in hoeveel jij beweegt. Daag jezelf uit om hogere doelen te behalen! Je hartslag bijhouden kan levens redden Meer inzicht krijgen in de gezondheid van je hart kan voor sommige van levensbelang zijn. Met een hartslagmeter kun je op veilige en gecontroleerde manier bewegen en het maximale halen uit je trainingen. De smartwatch bevat een sensor aan de achterkant van het klokje waarmee de hartslag nauwkeurig gemeten wordt. Zet gezonde slaap voorop Goede slaap is een belangrijk onderdeel van je gezondheid, we horen het vaak genoeg en toch kan het lastig zijn. Wil jij meer inzicht in je slaapritme? De slaaptracker functie houdt met statistieken bij of je in lichte of diepe slaap bent, wanneer je wakker bent en voor hoelang je hebt geslapen. Zo kun je eens een kijkje nemen wat invloed heeft op de kwaliteit van je slaap. Lange batterijduur De smartwatch heeft een uitstekende batterij die voor de gemiddelde gebruiker 5-7 dagen meegaat. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen is je horloge eenmalig op te laden voor 2,5 uur en je zit goed voor de rest van de week. Gebruik je de smartwatch alleen in standby modus? Dan kun je tot wel 20 dagen genieten zonder op te laden. Handsfree bellen en berichten ontvangen Met de G89 smartwatch van Nuvance kun je handsfree bellen en berichten ontvangen. In de smartwatch zit een ingebouwde speaker waardoor je inkomende oproepen kunt aannemen, weigeren en te woord staan. Daarnaast kun je pushmeldingen en berichten aanzetten via de app zodat jij geen belangrijk bericht meer mist. Inhoud van je bestelling: 1x Smartwatch G89; 1x Oplaadkabel; 1x Nederlands- en Engelstalige handleiding. 100% Tevredenheidsgarantie We hechten veel waarde aan de veiligheid en kwaliteit van onze smartwatches. Daarom bieden we jou altijd 100% garantie. Wanneer je niet tevreden bent mag je het product binnen 30 dagen retourneren. Haal meer uit je dag met onze slimme smartwatch. Bestel nu en ontdek de vele voordelen van verbondenheid en gemak.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Sanbo I30 Blauw blauw/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een Smartwatch voor je kind? Dan is de SANBO i30 Kinder GPS Smartwatch een goede optie om te overwegen. Deze Smartwatch is niet alleen stijlvol en beschikbaar in twee kleuren, blauw en zwart, maar biedt ook veel functies waardoor je kind altijd bereikbaar en traceerbaar is. Met de SANBO Mobile app kun je de locatie van je kind zien, berichten sturen, bellen en videobellen. Bovendien is de Smartwatch van stevig materiaal gemaakt, waardoor hij tegen een stootje kan. Het is ook fijn om te weten dat de GPS-Tracking gegevens voor 3 maanden bewaard worden en daarna automatisch worden verwijderd.

Een ander voordeel van deze Smartwatch is dat hij werkt op het 4G-netwerk. Door simpelweg een 4G simkaart in de Smartwatch te plaatsen, heeft je kind altijd verbinding. Let er wel op dat de instellingen van sommige providers, zoals Simyo, de Smartwatch niet ondersteunen. KPN en Tele 2 ondersteunen deze Smartwatch nog zeker 5 jaar, dus daar kun je wel op vertrouwen.

Wat deze Smartwatch echt onderscheidt van andere Smartwatches voor kinderen is de lange batterijduur. De SANBO i30 gaat namelijk ruim 48 uur mee, wat betekent dat je kind hem een avond kan vergeten op te laden en toch de hele volgende dag bereikbaar en traceerbaar is.

Al met al is de SANBO i30 Kinder GPS Smartwatch een goede keuze als je een Smartwatch zoekt voor je kind. Het biedt veel functies, is stijlvol en stevig, werkt op het 4G-netwerk en heeft een lange batterijduur. Enige nadeel is dat de instellingen van sommige providers de Smartwatch niet ondersteunen.

Persoonlijk denk ik dat het een goede investering is als je het belangrijk vindt om je kind altijd te kunnen bereiken en weten waar hij of zij zich bevindt. Zeker als je kind veel buiten speelt, kan het een geruststellende gedachte zijn dat je hem of haar altijd kunt vinden en bereiken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Actyve Ladies Pro roségoud

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Actyve Ladies Pro roségoud

 • list plusEen groot voordeel van dit horloge is de lange batterijduur, waardoor je het lang kunt gebruiken zonder op te laden.
 • list plusHet vrouwelijke design van dit horloge zorgt ervoor dat het er mooi uitziet om de pols.
 • list plusEen belangrijk voordeel van dit horloge is de GPS-functie, waardoor je altijd weet waar je bent en waar je naartoe gaat.

Nadelen Actyve Ladies Pro roségoud

 • list plusHet horloge heeft geen Nederlandse emoticons, waardoor je soms niet goed begrijpt wat er bedoeld wordt.
 • list plusEen nadeel van dit horloge is dat niet alle functies in het Nederlands zijn, waardoor het soms lastig kan zijn om alles te begrijpen.
 • list plusEen nadeel van dit horloge is dat het wat aan de zware kant is, waardoor het minder comfortabel kan zijn om te dragen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.4

Ben je op zoek naar een Smartwatch die zowel elegant als functioneel is? Dan is de Actyve Ladies Pro roségoud de perfecte match voor jou! Deze smartwatch heeft alles wat je nodig hebt in een horloge en meer. Met een Full Touch Screen kun je snel en gemakkelijk navigeren door de verschillende functies van de smartwatch. Je kunt binnen enkele seconden belangrijke informatie over je gezondheid bekijken, zoals je hartslag en slaapcyclus, en je kunt gemakkelijk je muziek beheren en snel je berichten lezen.

Wat deze smartwatch onderscheidt van andere horloges is het elegante en duurzame design. De roségouden kleur past bij vrijwel elke outfit en het horloge is gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat het jarenlang meegaat. Daarnaast is het horloge licht van gewicht en waterdicht, waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen zonder je zorgen te maken over beschadigingen.

Met een batterijduur van maar liefst 10 dagen kun je zonder problemen de hele week doorkomen met je smartwatch. Dit is vooral handig als je veel onderweg bent en niet altijd toegang hebt tot een stopcontact.

Als ik naar deze smartwatch kijk, dan zie ik een geweldige combinatie van design en functionaliteit. Het is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle manier om gezonder te leven. De enige mogelijke drawback die ik kan bedenken is dat de prijs aan de hoge kant is, maar ik denk dat het de investering waard is als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande smartwatch.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Smartwatch voor sporters: Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren

 • list plusHet stijlvolle design en de compacte bouw van deze smartwatch voor dames zijn een groot voordeel.
 • list plusDeze smartwatch voor dames heeft tal van nuttige functies.
 • list plusDeze smartwatch voor dames is voordelig.

Nadelen Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren

 • list plusDe Nederlandse gebruiksaanwijzing ontbreekt bij deze smartwatch voor dames.
 • list plusDe bandjes van deze smartwatch voor dames zijn niet verwisselbaar.
 • list plusDe bloeddrukmeter van deze smartwatch voor dames is niet helemaal accuraat.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

Zoek je een slim horloge dat je helpt om het beste uit jezelf te halen? Dan is de Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren een uitstekende keuze. Dit horloge heeft alles wat je van een smartwatch verlangt én meer. Zo kun je niet alleen je berichten lezen en je telefoon opnemen, maar ook je gezondheid monitoren. Het horloge meet onder andere je hartslag, slaapkwaliteit en bloeddruk. Bovendien heeft het een volledig touch screen HD beeld en gaat de batterij tot wel 10 dagen mee.

Wat dit horloge echt bijzonder maakt, is de snelle verbinding met je telefoon dankzij Bluetooth 5.0. Geen gedoe met connectiviteit meer! Ook het elegante design mag er zijn. Het horloge is stijlvol en past bij elke outfit.

Het enige nadeel is dat het horloge een LCD-display heeft en niet zo helder is als een OLED-display. Maar als je daar niet veel waarde aan hecht, is dit horloge een uitstekende keuze.

Dus ben je op zoek naar een slim horloge dat je helpt om gezond te blijven en goed georganiseerd te blijven? Dan is de Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren de perfecte keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Amazfit GTS 3 Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazfit GTS 3 Zwart

 • list plusDeze smartwatch heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, waardoor het een betaalbare optie is voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatieve smartwatch.
 • list plusDe batterijduur van deze smartwatch is indrukwekkend, waardoor gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het regelmatig opladen van hun apparaat.
 • list plusDeze smartwatch heeft een lichtgewicht design, waardoor het comfortabel is om te dragen tijdens het sporten of dagelijks gebruik.

Nadelen Amazfit GTS 3 Zwart

 • list plusDe batterijduur van deze smartwatch is minder dan wat er wordt vermeld, wat kan leiden tot onverwachte uitval van het apparaat.
 • list plusDeze smartwatch mist sommige van de telefoonfuncties die beschikbaar zijn op een Apple Watch, waardoor het minder geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een volledige smartwatch-ervaring.
 • list plusHet kunststof materiaal van deze smartwatch kan soms aan de pols plakken, wat oncomfortabel kan zijn voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Hou je gezondheid en sportprestaties in de gaten met Amazfit GTS 3 Zwart. De GTS 3 is kleiner dan zijn serie-genoten en heeft een rechthoekige horlogekast. Dankzij de biometrische sensor doe je verschillende gezondheidsmetingen tegelijkertijd. Zo meet je je stresslevel, hartslag en ademhaling binnen 45 seconden. Ook meet je je slaap en menstruatiecyclus met het horloge. Op het heldere AMOLED scherm bekijk je al je berichten in hoge kwaliteit. Is een opdracht toch te ingewikkeld voor op het scherm? Geef dan spraakassistent Alexa een opdracht. Ondanks het always-on scherm gaat de batterij lang mee, bij gemiddeld gebruik tot wel 12 dagen.

Let op: je krijgt geen oplader meegeleverd. Wil je het horloge opladen via het stopcontact? Gebruik de oplader van je smartphone of bestel er een oplader bij.

Dit horloge is aanbevolen voor een polsomtrek van 15 tot 17 centimeter.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

7. Fitbit Luxe wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Luxe wit

 • list plusHet is een stijlvol horloge met een zacht bandje.
 • list plusHet heeft een duidelijke display en lettertype dat gemakkelijk te lezen is.
 • list plusHet is klein, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.

Nadelen Fitbit Luxe wit

 • list plusDe prijs is redelijk hoog.
 • list plusDe schermkwaliteit is gemiddeld.
 • list plusJe moet flink op het scherm tikken om het te activeren.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.5

Ontdek Fitbit Luxe, de stijlvolle tracker die je helpt om de juiste balans te vinden voor een gezond en ontspannen leven. Houd je lichamelijke en geestelijke gezondheid in de gaten, net als je hart en meer, zodat je elke dag weer optimaal kunt functioneren. Registreer slaap, stress en activiteiten en creëer momenten van rust voor glansrijke resultaten. Waarmee te koppelen? De Fitbit-app is compatibel met de meeste populaire telefoons. Om je Fitbit-producten en -services in te stellen en te gebruiken, moet je de Fitbit-app installeren op een compatibel apparaat met een van de volgende besturingssystemen: Apple iOS 13.3 of hoger Android OS 8.0 or hoger Synchronisatiebereik: tot 9m Voor bepaalde functies, zoals smartphonemeldingen, is mogelijk Android 7.0+ vereist. Controleer de compatibiliteit van je apparaat. Voor synchronisatie zijn Bluetooth LE en een internetverbinding vereist. Synchroniseert met Mac OS X 12.2 en hoger, iPhone 5S en hoger, Android 7.0 en hoger. Onderstaande smartphones vertonen Bluetooth-problemen waardoor de Fitbit Luxe niet goed werkt: Huawei P8 Lite Huawei P9 Lite Huawei P20 Lite Xiaomi Mi 6 Stijlvol design Zie er goed uit en voel je goed met de Fitbit Luxe. De tracker heeft een fraaie afwerking waar je uitstekend mee voor de dag kunt komen en het bandje zit comfortabel om je pols. De bandjes van Fitbit Luxe geven je een unieke en fraaie look voor elke dag. Een helder display zorgt ervoor dat je statistieken en wijzerplaten dag en nacht goed zichtbaar zijn. De helderheid wordt automatisch aangepast, of je nu lekker aan het sporten bent of 's avonds uitrust. Stressbeheersing en welzijn Ontdek hoe je lichaam op stress reageert met een stressbeheersingsscore van 1 tot 100 in de app. Een hoge score betekent dat je lichaam weinig teken van stress vertoont. Breng daarnaast je dag in balans en vind rust met mindfulnessoefeningen in de Fitbit App. Volg je voortgang en denk na over wat je kunt doen om nog beter voor jezelf te zorgen. Via de Fitbit App krijg je een complete beeld van je gezondheid met statistieken zoals je ademhalingsfrequentie, hartslagvariabiliteit en meer. Slaap Bekijk hoe lang je in lichte, diepe en remslaap bent en ontvang tips in de Fitbit app die je helpen om de kwaliteit van je nachtrust te verhogen. Via de slaapscore heb je in één opslag hoe goed je hebt geslapen. Vervolgens kun je in de app zien hoe je slaappatroon zich ontwikkelt. Met Fitbit Premium ontvang je een uitgebreid uizicht van je slaapscore en ontwikkel daarmee gewoonten die een goede nachtrust bevorderen. Hartslagmeting Fitbit Luxe trilt wanneer je doelhartslagzones bereikt, zodat je weet dat je zoneminuten verdient voor activiteiten waarvan je hart sneller gaat kloppen. Bekijk de resultaten van je inspanningen in de app en kijk of je voldoet aan het advies an Wereldgezondhedsorganisatie van 150 minuten activiteit per week. Daarnaast heeft de Fitbit Luxe continuehartslagmeting waarmee je je trainingssessies kan optimaliseren, het verloop van je hartslag in rust in beeld kan bregen, slaapfasen kan bekijken en verbrande calorieën nauwkeuriger kan registeren. Dagelijkse activiteit Verbind Fitbit Luxe met de gps van je telefoon en bekijk je tempo en afstand in real time tijdens het wandelen, joggen, hiken en fietsen. Na afloop kun je op een kaart zien hoeveel inspanning je tijdens de route hebt geleverd. Het registreert ook je stappen, afstand en verbrande calorieën. Naast deze activiteiten kun je kiezen uit 20 trainingsmodi en de statistieken bekijken in real time tijdens het sporten of laat SmartTrack je work-outs automatisch herkennen en registreren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. VUBIO D1 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.9

Let op! Alleen voor Nederlandse klanten kunnen wij gratis simkaarten verzorgen! De simkaarten worden nageleverd! Check hiervoor uw email na uw bestelling. Let op! De smartwatch werkt op 2G. Wij raden ten zeerste Lebara aan voor het gebruik van onze smartwatch. Met deze VUBIO Kinder Smartwatch heeft u een echte all-in-one smartwatch voor uw kind. U kunt eenvoudig zien waar uw kind is en indien nodig kan van beide kanten gebeld worden met elkaar. Dat geeft toch een super veilig gevoel! Hier is natuurlijk wel een simkaart voor nodig. Bent u woonachtig in Nederland, dan wordt de simkaart kosteloos voor u geregeld. Daarbij beschikt de VUBIO Kinder Smartwatch over functies als een bellen, een camera en een leuk en leerzaam rekenspelletje! In de smartwatch is gemakkelijk een simkaart te installeren. Zet een klein bedrag op de simkaart en u kunt met uw kind communiceren op afstand, zonder dat u een dure smartphone hoeft aan te schaffen en uw kind blootstelt aan het gehele internet. Locatie De smartwatch houdt continue bij waar uw kind zich begeeft. Gaat uw kind buiten het afgesproken gebied? Dan weet u dit in ieder geval en kunt u het hier met uw kind over hebben. De locatiebepaling werkt op basis van LBS en is dus iets minder nauwkeurig dan GPS. Regen- en spatwaterdicht (IP63) De smartwatch kan goed tegen water en u hoeft zich bij een bui of spatwater geen zorgen te maken. Camera Er zit zelfs een camera op waarmee 3 Megapixel foto's gemaakt kunnen worden. Leuk voor later, maar ook wellicht een goede uitkomst bij gevaar. Touchscreen De smartwatch heeft een touchscreen van 2" (+- 5 CM). Hiermee is de smartwatch gemakkelijk te bedienen en krijgt uw kind al wat gevoel voor de moderne techniek. Rekenspelletje Uw kind wordt een ster in rekenen met het rekenpelletje. Het wordt in uw gezin een uitdaging om hier de hoogste score in te behalen. VUBIO Kinder Smartwatch functies: Bellen en gebeld worden Berichten Lezen Tijdweergave Camera Fotoalbum Rekenspel 8GB Intern geheugen Rekenmachine Inhoud van de verpakking: 1. VUBIO Kinder Smartwatch 2. Handleiding 3. Oplaadkabel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Smartwatch voor zakelijk gebruik: SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart

 • list plusDeze smartwatch heeft een lange batterijduur, waardoor je hem niet vaak hoeft op te laden.
 • list plusHet horloge is waterbestendig, waardoor je het ook tijdens het zwemmen kunt dragen.
 • list plusMet de activiteiten tracker kun je je dagelijkse beweging bijhouden en je gezondheid monitoren.

Nadelen SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart

 • list plusEr wordt geen Nederlandse handleiding meegeleverd, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusDe handleiding is nauwelijks leesbaar, waardoor het lastig kan zijn om het horloge goed te gebruiken.
 • list plusEr zijn geen specifieke extra functies of features genoemd in de reviews, wat het lastig maakt om te bepalen of dit horloge de beste keuze is voor jouw behoeften.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een slimme smartwatch die alles heeft om jouw gezondheid en sportprestaties te verbeteren? Dan is de SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart echt iets voor jou! Deze elegante smartwatch heeft namelijk allerlei handige functies om jouw dagelijks leven en sportactiviteiten te monitoren en optimaliseren. Zo kun je onder andere je hartslag, calorieverbranding, lichaamstemperatuur, bloedzuurstof en slaappatroon meten. Bovendien beschikt deze smartwatch over maar liefst 109 sportmodi, zodat je altijd de juiste training kunt vinden die bij jou past.

Wat deze smartwatch uniek maakt, is dat het geschikt is voor zowel iOS als Android. Daarnaast is het horloge water- en stofdicht (IP68), wat het ook geschikt maakt voor allerlei weersomstandigheden en sportactiviteiten. Verder kun je met deze smartwatch gemakkelijk je berichten, oproepen, muziek en andere applicaties bedienen via Bluetooth 5.0.

Het scherm van de SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart is helder en duidelijk, wat het aflezen van gegevens erg makkelijk maakt. Het horloge is bovendien lichtgewicht en comfortabel om te dragen. De batterijduur is ook indrukwekkend, je kunt het horloge tot wel 7 dagen gebruiken zonder op te laden.

Als specialist in Smartwatch kan ik zeggen dat dit horloge een goede keuze is voor iedereen die zijn of haar gezondheid en sportprestaties serieus neemt. Het is een veelzijdige en betrouwbare smartwatch met vele handige functies die je dagelijks leven en sportactiviteiten kunnen verbeteren. De enige mogelijke downside is de prijs, die iets hoger ligt dan andere smartwatches op de markt. Maar als je bereid bent om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige smartwatch, dan is de SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Amazfit GTR 3 Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazfit GTR 3 Zwart

 • list plusDit sporthorloge heeft een lange batterijduur, waardoor je het lang kunt gebruiken zonder op te laden.
 • list plusHet horloge heeft een nauwkeurige hartslagmeter, wat belangrijk is voor sporters die hun hartslag willen monitoren.
 • list plusDit sporthorloge heeft een stijlvol design, waardoor het ook geschikt is om te dragen buiten het sporten om.

Nadelen Amazfit GTR 3 Zwart

 • list plusHet horloge heeft geen ingebouwde GPS, wat een nadeel kan zijn voor sporters die hun route willen bijhouden.
 • list plusHet scherm van het horloge is niet altijd even goed leesbaar in fel zonlicht, wat een nadeel kan zijn voor buitensporters.
 • list plusHet horloge heeft geen NFC-chip, waardoor het niet mogelijk is om contactloos te betalen met het horloge.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een smartwatch die zowel stijlvol als functioneel is? Dan is de Amazfit GTR 3 Zwart perfect voor jou. Met zijn aluminium ontwerp en schermdiagonaal van 1,39 inch, heeft deze smartwatch een helder en scherp AMOLED-display, waardoor het gemakkelijk is om alles te zien wat er op het scherm wordt weergegeven. Dankzij de siliconen band is het horloge comfortabel om te dragen, zelfs tijdens het sporten.

Maar de GTR 3 Zwart is veel meer dan alleen een mooi ontwerp. Met een batterijduur tot 21 dagen bij normaal gebruik en tot 10 dagen bij intensief gebruik, hoef je je geen zorgen te maken dat het horloge leeg raakt. En als je de batterijbesparende modus inschakelt, gaat de batterij zelfs tot 35 dagen mee. De geïntegreerde GPS-technologie maakt het mogelijk om je sportprestaties nauwkeurig bij te houden, terwijl de biometrische sensor je gezondheid in de gaten houdt met metingen van je hartslag, stressniveau, ademhaling, slaap en menstruatiecyclus.

Wat de Amazfit GTR 3 Zwart echt onderscheidt van andere smartwatches is zijn spraakassistent Alexa, die je kunt gebruiken om opdrachten te geven, zelfs als je op het altijd-aan scherm kijkt. En met een polsomtrek van 17 tot 19 centimeter is dit horloge geschikt voor de meeste mensen.

Over het algemeen is de Amazfit GTR 3 Zwart een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en functionele smartwatch. Het heeft veel handige functies en een lange batterijduur. Het enige nadeel is dat er geen oplader wordt meegeleverd, dus je moet er zelf een aanschaffen. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige smartwatch, dan is dit horloge zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 7 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van smartwatches. Er zijn namelijk 2499 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!