Wat is de beste Smartwatch van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Smartwatch is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Smartwatch van 2024? Na het onderzoeken van 1493 Smartwatches kwam de Samsung Galaxy Watch 6 and als beste getest uit onze Smartwatch-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Smartwatches, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Smartwatches-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Smartwatch-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Smartwatches

1Score: 9.7
Samsung Galaxy Watch 6 and
Beste Smartwatch
Samsung Galaxy Watch 6 and
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Apple Watch
Apple Watch
Apple
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Google Pixel Watch 2 Smartwatch
Optimale hartslagnauwkeurigheid en stijl voor Android-gebruikers
Google Pixel Watch 2 Smartwatch
Google
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Apple Watch SE (2nd generation)
Uitstekende smartwatch waarde
Apple Watch SE (2nd generation)
Apple
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Apple Watch Ultra GPS +
Geoptimaliseerd voor outdooravonturen en sportveiligheid
Apple Watch Ultra GPS +
Apple
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
Fitbit Luxe
Fitbit Luxe
Fitbit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
Mobvoi TicWatch Pro 5
Mobvoi TicWatch Pro 5
Mobvoi
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.9
Apple Watch Series 8 (GPS,
Apple Watch Series 8 (GPS,
Apple
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
Samsung Galaxy Watch 5 Pro
Samsung Galaxy Watch 5 Pro
Samsung
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Fitbit Sense 2
Fitbit Sense 2
Fitbit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Smartwatch Koopgids

Een smartwatch is niet simpelweg een slim horloge, maar een complete, digitale mini computer om je pols. Ze zijn er in allerlei soorten, maten, merken en meer. Waar moet je allemaal aan denken bij een smartwatch en hoe kies je de beste? Dat lees je hier.

Wat kun je met een smartwatch?

Ten eerste kun je de smartwatch aan je telefoon koppelen. Sterker nog, de meeste smartwatches hebben het nodig om aan een telefoon gekoppeld te zijn. Zo heb je toegang tot de contacten, apps en andere data die in je telefoon staan.

De ene smartwacht is uitgebreider dan de andere en fabrikanten proberen elkaar constant te overtreffen met het aantal functies. Nieuwe smartwatches hebben daarom dus ook vaak meer opties. Je kan tegenwoordig met bijna elke smartwatch de volgende dingen doen:

 • De tijd en datum bekijken (digitaal)
 • WhatsApp berichten, smsjes en e-mails lezen
 • Je hartslag meten
 • Bellen
 • Stappen tellen
 • GPS inschakelen en routes vastleggen
 • Foto's en video's bekijken
 • Muziek luisteren
 • Slaapritme bijhouden

Sommige smartwatches zijn uitgerust met een camera. In dat geval maak je met de smartwatch dus ook foto's! Het koppelen van betaalgegevens kom ook steeds vaker voor, onder andere door het gebruik van Apple Pay. Je kan dan makkelijk in-app aankopen doen. Alle apps die op de smartwatch te gebruiken zijn vind je in de App Store van het desbetreffende besturingssysteem.

Hoe werkt een smartwatch?

Eerst koppel je de smartwatch aan jouw telefoon. Hiervoor heb je een bluetooth verbinding en smartwatch app op je telefoon nodig. De smartwatch app vind je in de Apple of Android App Store, afhankelijk van de soort telefoon die je hebt. Je installeert de app op je telefoon.

Zet bluetooth op beide apparaten aan en zorg ervoor dat ze verbinding met elkaar maken. Wanneer de verbinding geregeld is, synchroniseer je de smartwatch en telefoon met elkaar. Zo krijgt de smartwatch alle benodigde data en toegang om goed te werken.

Nu zijn de apparaten gekoppeld en gesynchroniseerd. Klaar voor gebruik! Vanuit de smartwatch kun je ook naar de App Store. Hier vind je apps met allerlei verschillende toepassingen die je op je smartwatch kan gebruiken. Van e-mails lezen tot muziek luisteren, het OV checken en nog meer is nu allemaal binnen handbereik. Sterker nog, het zit om je pols!

Wat voor telefoon heb je voor een smartwatch nodig?

Niet elke telefoon kan aan een smartwatch gekoppeld worden. Andere soorten mobiele telefoons zijn tegenwoordig zeldzaam, maar om te beginnen moet het een smartphone zijn. De smartphone hoeft niet het nieuwste model te zijn, maar erg verouderde modellen worden meestal niet meer ondersteund met updates. Die hebben dus geen mogelijkheid om een smartwatch te koppelen.

Bij de productinformatie van een smartwatch vind je precies terug vanaf welk smartphone model het koppelen mogelijk is. Bij Apple ligt dit vaak ongeveer bij de iPhone 6S. Bij Android modellen moet het toestel nog ondersteund worden met software updates.

Dan is er ook nog een soort smartwatch die helemaal zelfstandig functioneert en waar je dus geen telefoon voor nodig hebt: de standalone smartwatch. Zoals de naam al zegt is dit een zelfstandige smartwatch die zonder koppelingen werkt. Het voordeel hiervan is dat het niet uitmaakt wat voor telefoon je hebt. Het nadeel is dat je dus niets van je mobiel kan besturen of bekijken.

Welke smartwatch voor iPhone?

Als bezitter van een iPhone heb je een smartwatch nodig die met het besturingssysteem iOS samen kan werken. Alle Apple Watch modellen werken standaard met iOS, maar er zijn meer smartwatch merken die aan iPhones gekoppeld kunnen worden. Zo sluiten Fitbit modellen ook aan op iOS en zijn er zelfs Samsung smartwatches die op iPhones aangesloten kunnen worden.

Hoewel je naast Apple Watch meer opties hebt voor de iPhone, synchroniseren de Apple smartwatches net wat beter met iPhones. De instellingen zijn beter op elkaar afgestemd en met je Apple ID heb je alles direct bij de hand.

Van de Apple Watch modellen heeft de 5 series lijn je het meest te bieden. Voor synchronisatie hoef je alleen maar je telefoon en smartwatch bij elkaar in de buurt te leggen. De Apple Watch heeft een eigen App Store en je hebt dus direct toegang tot alle mogelijkheden. De smartwatch hoeft niet in de buurt van je telefoon te zijn om optimaal te werken, wat ook een handig pluspunt is.

De series 5 lijn heeft ook meteen de duurste modellen. Een goedkopere en goed beoordeelde optie zijn de series 3 modellen. Deze smartwatches vereisen wel dat je telefoon op niet al te verre afstand is. Ook mist dit model een slaaptracker.

Welke smartwatch voor Android?

Telefoons die op het besturingssysteem Android draaien, koppel je aan een smartwatch die daar op aansluit. Je kijkt dus naar smartwatches die compatible zijn met Android. Smartwatches die deze eigenschap hebben zijn van de merken Samsung, Fitbit en Garmin. Ook produceert Huawei enkele smartwatch modellen.

Er zijn meer merken die smartwatches produceren, maar de genoemde merken zul je het meest tegenkomen en zijn gemiddeld het best beoordeeld. Zo lang je telefoon een geschikte update van het besturingssysteem Android heeft, kun je elke smartphone koppelen. iPhones hebben het besturingssysteem iOS, dus die vallen af in deze categorie.

Wat modellen betreft is de Samsung Galaxy Watch een goed beoordeelde, sterkte optie. Deze smartwatch heeft de meeste mogelijkheden op het gebied van applicaties, heeft een strak design en het scherm is bestand tegen vingerafdrukken en vegen. Een nadeel is dat het één van de duurdere smartwatches is.

De Fitbit Versa 2 heeft een lagere prijs en is een fijne smartwatch. Je hebt de keuze uit een breed scala aan applicaties en kan zelfs contactloos betalen. De beoordelingen liegen er ook niet om; de Fitbit Versa 2 scoort hoog in reviews van consumenten.

Hoeveel kost een smartwatch?

De prijzen van smartwatches lopen nogal uiteen en zijn sterk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. De meeste smartwatch modellen kosten tussen de €200 en €600. Goedkopere en duurdere opties bestaan, maar komen weinig voor.

De prijs is onder andere afhankelijk van het merk. Apple producten hebben bijvoorbeeld een vast prijskaartje dat wat aan de hoge kant uitpakt. Hun prijzen zijn in ieder geval consequent. De collectie of lijn waar de smartwatch uit komt heeft ook invloed: het laatste model is duurder dan de oudere generaties, net zoals dat bij telefoons het geval is.

Ten slotte zijn de kwaliteit en extra technische snufjes ook van invloed op de prijs. De schermkwaliteit is daar een goed voorbeeld van: een Retina scherm kost bijvoorbeeld nu eenmaal wat meer. Contactloos betalen en hoge afstand van de smartphone kunnen hebben zijn opties die vooral in de nieuwere modellen zitten.

Van de genoemde merken is Fitbit het goedkoopst. Een smartwatch van dit merk kost je ongeveer €200. Huawei en Samsung liggen mooi in het midden met prijzen tussen de €200 en €400. Apple en Garmin verkopen de duurste modellen, met prijzen die voornamelijk tussen de €400 en €650 liggen.

hero illustration

Hoe testen we Smartwatches?

Om de beste Smartwatch te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Smartwatch-test hebben we 1493 Smartwatches geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Smartwatch-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Smartwatch-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Smartwatch-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Smartwatch in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1493 Smartwatches te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Smartwatches in een makkelijke lijst

1. Beste Smartwatch: Samsung Galaxy Watch 6 and

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
9.78

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. Apple Watch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.12
Functionaliteit
9.91
Gebruiksgemak
9.74

Apple Watch Series 9 helpt je connected, actief, gezond en veilig te blijven. Met het ‘Tik dubbel’-gebaar, een magische nieuwe manier om je Apple Watch te gebruiken, een nog helderder display en ‘Nauwkeurig zoeken’ voor iPhone.

Waarom Apple Watch Series 9

Je ultieme device voor een gezond leven kan nu nog meer. Dankzij de S9chip is het display superhelder en kun je op een nieuwe manier je Apple Watch snel en eenvoudig bedienen zonder het display aan te raken. De geavanceerde features om gezond, veilig en actief te blijven bieden waardevolle inzichten en hulp als je die nodig hebt. En met de compleet vernieuwde apps in watchOS zie je meer informatie in een oogopslag.

CO₂-neutraal

Apple Watch Series 9 met kast van aluminium is CO₂-neutraal in combinatie met het nieuwste geweven sportbandje. Lees meer over de inspanningen van Apple voor het milieu op apple.com/nl/2030.

Geavanceerde Gezondheidsfeatures

Hou je zuurstofsaturatie in de gaten. Maak een ecg wanneer je wilt. Krijg een melding bij een onregelmatig hartritme. Bekijk hoelang je remslaap, kernslaap en diepe slaap hebben geduurd. Hou je temperatuur bij om inzicht in je gezondheid en je cyclus te krijgen. En sta stil bij hoe je je voelt. Zo krijg je meer inzicht in je emoties en hoe je daarmee om kunt gaan.

Een krachtig Trainingsmaatje

De Work‑outapp bevat allerlei‑ workouts en geavanceerde trainingsgegevens.

Vernieuwde Veiligheidsfeatures

Valdetectie en Ongelukdetectie kunnen automatisch de hulpdiensten waarschuwen als je een harde val maakt of betrokken bent bij een ernstig auto-ongeluk. En met SOS-noodmelding kun je met één druk op de knop zelf snel hulp inroepen.

Gewoon Compatibel

Werkt naadloos samen met je devices en diensten van Apple. Ontgrendel je Mac automatisch. Gebruik ‘Nauwkeurig zoeken’ op bepaalde iPhone-modellen om te zien hoe ver en in welke richting je moet zoeken om je iPhone te vinden. Betaal met Apple Pay. Apple Watch Series 9 vereist iPhone Xs of nieuwer met iOS 17 of nieuwer.

Gemakkelijk Samen Te Stellen

Kies uit allerlei formaten, materialen en kleuren. Stel je eigen wijzerplaat samen met je favoriete functies. Zo heb je voor elke gelegenheid en stemming de ideale Watch.

Ongelofelijk Stevig

Sterker dan sterk. Barstbestendig, stofbestendig conform IP6X en waterbestendig tot 50 m diep, dus ook nog eens zwemproof.

Blijf Connected

Bel, stuur berichten, stream muziek en podcasts, gebruik Siri en krijg meldingen on the go. Apple Watch Series 9 (GPS) werkt samen met je iPhone of wifi om je connected te houden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Optimale hartslagnauwkeurigheid en stijl voor Android-gebruikers: Google Pixel Watch 2 Smartwatch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
9.71
Gebruiksgemak
9.44

Google Pixel Watch 2: Innovatie en Stijl in één Smartwatch

Fitbit's Geavanceerde Gezondheids- en Fitnessfuncties
De Pixel Watch 2 biedt uitgebreide gezondheidsfuncties, waaronder hartslagmonitoring en gepersonaliseerde gezondheidsinzichten, aangedreven door Fitbit's toonaangevende technologie.

Naadloze Integratie met Google Services
Verhoog je efficiëntie met Google Assistant, Maps, en Pay, allemaal toegankelijk vanaf je pols. Deze functies maken je dagelijkse leven gemakkelijker en georganiseerder.

Stijlvol en Duurzaam Ontwerp
Een modern, strak ontwerp gecombineerd met robuuste materialen maakt deze smartwatch geschikt voor elke gelegenheid en levensstijl.

Uitgebreide Veiligheidsfeatures
Geniet van extra gemoedsrust met ingebouwde veiligheidsfuncties die je verbonden en beschermd houden, waar je ook bent.

Batterijduur voor de Hele Dag
De Pixel Watch 2 is ontworpen om je bij te houden, met een batterijduur die de hele dag meegaat, ideaal voor een actieve en dynamische levensstijl.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Uitstekende smartwatch waarde: Apple Watch SE (2nd generation)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
9.92

Onmisbare features om connected, actief, gezond en veilig te blijven.

Waarom Apple Watch SE
Alle motivatie die je nodig hebt om meer te bewegen, en om connected, gezond en veilig te blijven. Met de slimme stapel en de vernieuwde apps in watchOS 10 zie je meer informatie in een oogopslag. En met features als Ongelukdetectie en geavanceerde workoutgegevens is Apple Watch SE nu aantrekkelijker dan ooit.

CO₂-neutraal
Apple Watch SE (2e generatie) is CO₂-neutraal in combinatie met het nieuwste geweven sportbandje. Lees meer over de inspanningen van Apple voor het milieu op apple.com/nl/2030.

Features voor gezondheid en veiligheid
Hulp als je die nodig hebt met valdetectie, ongelukdetectie en SOSnoodmelding. Krijg meer inzicht in je gezondheid, onder meer dankzij waarschuwingen bij een ongewoon hoge of lage hartslag, of bij een onregelmatig hartritme.

Ontgrendel je Mac automatisch. Vind je devices makkelijk terug. Betaal met Apple Pay. Apple Watch SE vereist iPhone Xs of nieuwer met iOS 17 of nieuwer.

Zwemproof en stijlvol
Waterbestendig tot 50 meter. Drie uitvoeringen. En een achterplaat in bijpassende kleur, gemaakt met minder CO₂-uitstoot.

Gemakkelijk samen te stellen
Kies uit allerlei formaten, materialen en kleuren. Pas je wijzerplaat helemaal aan je smaak aan. Zo heb je voor elke gelegenheid en stemming de ideale Watch.

Blijf connected
Bel, stuur berichten, stream muziek en podcasts, gebruik Siri of schakel hulp in met SOS-noodmelding. Apple Watch SE (GPS) werkt samen met je iPhone of wifi om je connected te houden.

Geavanceerde gezondheidsfeatures
Krijg een melding bij een onregelmatig hartritme. Bekijk hoelang je remslaap, kernslaap en diepe slaap hebben geduurd. En sta stil bij hoe je je voelt. Zo krijg je meer inzicht in je emoties en hoe je daarmee om kunt gaan.

Vernieuwde veiligheidsfeatures
Valdetectie en ongelukdetectie kunnen automatisch de hulpdiensten waarschuwen bij een harde val of een ernstig auto-ongeluk.  En met SOS-noodmelding kun je met één druk op de knop zelf snel hulp inroepen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Geoptimaliseerd voor outdooravonturen en sportveiligheid: Apple Watch Ultra GPS +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Watch Ultra GPS +

 • list plusHelderder scherm
 • list plusNieuwe S9 SiP-chip
 • list plusLTE-connectiviteit

Nadelen Apple Watch Ultra GPS +

 • list plusKorte batterijduur
 • list plusBeperkte workout-functionaliteiten
 • list plusHoge prijs en extra providerkosten

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
8.98
De Apple Watch Ultra 2 vertegenwoordigt een aanzienlijke upgrade van zijn voorganger, met een helderder scherm, een nieuwe S9 SiP-chip en het watchOS 10-besturingssysteem. Het innovatieve handsfree Double Tap-bediening onderscheidt het, met verbeterd gemak. Ondanks het behouden van de kernfuncties voor buiten en onderwater, schiet het tekort in batterijduur en trainingsfunctionaliteiten. Met een prijs van €799, is het een premium keuze met standaard LTE-connectiviteit en een gerecyclede titanium behuizing. "De Ultra 2 biedt waarde voor zijn premium bouw en geavanceerde functies, en concurreert met Garmin-apparaten in dezelfde prijsklasse," zegt TechRadar.

Het opvallende kenmerk van de Apple Watch Ultra 2 is de 4G/LTE-connectiviteit, waardoor het zelfstandige functionaliteit biedt voor oproepen, meldingen en muziekstreaming. Echter, dit komt met een premium prijs en extra providerkosten. In vergelijking hiermee wordt de Samsung Galaxy Watch 5 LTE aanbevolen voor Android-gebruikers vanwege de LTE-mogelijkheden en een betere batterijduur. In vergelijking met zijn concurrenten blijkt de Ultra 2 een topkeuze te zijn voor degenen die een naadloze zelfstandige ervaring zoeken en bereid zijn te investeren in zijn premium aanbod.

In de wereld van smartwatches valt de Apple Watch Ultra 2 op door zijn geavanceerde functies, waaronder de S9 SiP-chip en LTE-connectiviteit. De naadloze integratie met Apple-apparaten en het always-on Retina-display verhogen verder zijn aantrekkingskracht. Voor degenen die bereid zijn te investeren in een premium smartwatch, is de Ultra 2 een overtuigende keuze. Echter, de premium prijs en de noodzaak van extra providerkosten kunnen een beperking vormen voor sommige gebruikers. Als budgetvriendelijkheid een prioriteit is, kunnen alternatieven zoals de Amazfit GTR 4 meer geschikt zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Fitbit Luxe

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
8.55

Haal betere resultaten tijdens elke work-out met de nieuwe Versa 4 + Premium. Weet wanneer je klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen met de dagelijkse herstelscore. Met meer dan 40 trainingsmodi op je smartwatch registreer je meer trainingen dan ooit. Kies diverse activiteiten zoals krachttraining, HIIT, hardlopen of kajakken en bekijk je statistieken in real time, waaronder je intensiteitsniveau met minuten in actieve zones. Volg al je activiteiten zoals je work-outs, slaap en meer met een sportieve, lichte en comfortabele smartwatch. Blijf op de hoogte met de bericht- en appmeldingen op je pols en mis niets dankzij een batterijduur van meer dan 6 dagen.

Nu ook te gebruiken in combinatie met Google Maps en Google Wallet.

Fitness en activiteit

Je dagelijkse herstelscore geeft aan of je lichaam klaar is om te trainen en welke hartslagzone je het best kunt aanhouden. Bereik je doelen door de intensiteit van je work-out in real time bij te houden met minuten in actieve zones.

 • Ingebouwde GPS: Laat je telefoon thuis en bekijk je tempo en afstand in real time tijdens het hardlopen, fietsen, hiken en andere activiteiten met de ingebouwde gps.
 • Kaart trainingsintesiteit: Bekijk na het buiten sporten een kaart in de Fitbit app om je tempo, afstand en hartslagzones tijdens de route te zien en ontdek waar je de meeste inspanning hebt geleverd en waar je nog een tandje bij kunt zetten.
 • Meer dan 40 trainingsmodi: Registreer meer activiteiten dan ooit, waaronder krachttraining, HIIT, hardlopen en suppen. Start een activiteit op je Versa 4 en bekijk je statistieken in real time op je pols.
 • Registratie dagelijkse activiteit: Ontdek hoe alles wat je doet op een dag je gezondheid en welzijn beïnvloedt door je dagelijkse activiteit, zoals je stappen, afgelegde afstand, minuten in actieve zones en verbrande calorieën te registreren met je Versa 4.
 • Motiverende herinneringen Krijg de impuls die je nodig hebt om je doelen te bereiken met herinneringen die je helpen om actief te blijven, regelmatig te slapen en meer.
 • Waterdicht: Fitbit Versa 4 is waterdicht tot 50 meter: draag je smartwatch in het zwembad, op het strand of waar je maar wilt.

Slimme functies

Mis geen oproepen, berichten en afspraken meer en blijf op de hoogte met de appmeldingen op Versa 4. Beschikbaar wanneer je telefoon dichtbij is.

 • Vind mijn telefoon app: Weet je niet waar je telefoon is? Vind eenvoudig je telefoon terug met de geïntegreerde Vind mijn telefoon-app op je Fitbit smartwatch.
 • Fitbit Pay: Voeg betaalkaarten toe aan je Wallet in de Fitbit app en gebruik Versa 4 om contactloos te betalen als je onderweg bent.
 • Always-On Display: Met een snelle blik zie je hoe laat het is en bekijk je statistieken in real time, ook als je even geen handen vrij hebt. Schakel de modus uit voor een onopvallende look. Always-on displaymodus verkort de batterijduur.
 • Compatible telefoons: Versa 4 is compatibel met de meeste populaire telefoons en tablets waarop de nieuwste versie van Android of iOS draait.

Slaap meten

Begrijp beter hoe je slaapt en hoe je je nachtrust kunt verbeteren met je persoonlijke slaapprofiel.

 • Slaapprofiel (Premium): Krijg inzicht in je slaapstijl met een maandelijks overzicht van de 10 belangrijkste slaapstatistieken. Bekijk welk van de 6 unieke slaapdieren net zo slaapt als jij en ontdek wat je kunt doen om beter te slapen.
 • Slaapfase en slaapscore: Bekijk hoelang je in lichte, diepe en remslaap bent en ontdek hoe een betere nachtrust een positief effect heeft op je work-outs. Daarnaast krijg je een dagelijkse slaapscore, waaraan je kunt zien of je goed slaapt.
 • Slaapmodus: Geniet van een ongestoorde nachtrust door slaapmodus te gebruiken, zodat smartphonemeldingen worden gedempt en je display 's nachts niet wordt geactiveerd. Stel een schema in, zodat slaapmodus automatisch wordt ingeschakeld.

Stress meten

Krijg grip op je stress. Heb je een hoge score? Je vertoont weinig tekenen van stress. Heb je een lage score? Probeer een betere balans te vinden door te mediteren of te wandelen.

 • Stemming bijhouden: Houd je stemming bij en bekijk hoe je emoties zich verhouden tot geregistreerde stressmomenten om patronen te ontdekken.
 • Begeleide ademhalingsoefeningen: Diepe ademhalingsoefeningen kunnen je lichaam helpen te ontspannen. Ontspan gedurende de dag met begeleide ademhalingssessies van 2 en 5 minuten met de Relax-app op Versa 4.
 • Mindfulness: Ontspan, maak je hoofd leeg of verbeter je concentratie met de diverse yoga- en meditatiesessies van Fitbit en een aantal Premium-partners.

Fitbit Premium

Verbeter je gezondheid en conditie met Versa 4 en het bijbehorende Premium-lidmaatschap van 6 maanden. Met Premium krijg je een dagelijkse herstelscore, uitgebreide analyses, exclusieve uitdagingen en toegang tot motiverende trainingen van onze partners.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. Mobvoi TicWatch Pro 5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mobvoi TicWatch Pro 5

 • list plusRobuust ontwerp geschikt voor buiten- en fitnessactiviteiten
 • list plusKrachtige prestaties met Snapdragon W5+ chip en 2GB RAM
 • list plusGeavanceerde gezondheidstracering voor fitnessliefhebbers

Nadelen Mobvoi TicWatch Pro 5

 • list plusBeperkte bandopties
 • list plusRelatief hogere prijs in vergelijking met sommige alternatieven

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
8.76
De Mobvoi TicWatch Pro 5 valt op als een premium smartwatch, waarbij robuust ontwerp wordt gecombineerd met krachtige prestaties en geavanceerde functies. Het beschikt over een 1.43-inch full-color always-on AMOLED-display, voldoet aan de US-MIL-STD 810H normen en heeft een tweede ultra-low power display voor essentiële informatie. Zoals benadrukt door PCMag, maakt het indruk met "soepele werking en indrukwekkende batterijduur," toe te schrijven aan de Snapdragon W5+ chip. De waarde van het horloge wordt gerechtvaardigd door zijn "combinatie van premium design en functionaliteit," waardoor het een ideale keuze is voor fitnessliefhebbers en degenen die gezondheidstracking prioriteren. Het gebruiksvriendelijke ontwerp, inclusief een draaibare kroon voor navigatie en een zijknop voor toegang tot recente apps, versterkt verder zijn aantrekkingskracht.

In vergelijking met de Google Pixel Watch, biedt de TicWatch Pro 5 een groter display en een robuust ontwerp, waardoor het geschikt is voor buiten- en fitnessactiviteiten. Aan de andere kant heeft de Google Pixel Watch een strak ontwerp, gerecycled roestvrijstalen constructie en een kleiner AMOLED always-on display, wat aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer stedelijke en stijlvolle smartwatch. Beide horloges bieden verschillende functies en aanpassingsopties, die tegemoetkomen aan diverse fitness- en connectiviteitsbehoeften.

Bij een vergelijking met de Samsung Galaxy Watch 5 Pro, schittert de TicWatch Pro 5 met zijn grotere display en krachtige Snapdragon W5+ wearable platform, wat zorgt voor ultrasnelle prestaties met 2GB RAM en 32GB opslagruimte. De Galaxy Watch 5 Pro wordt daarentegen aangedreven door Samsung's Exynos W920 chip met iets minder RAM en opslagruimte. Hoewel beide horloges vergelijkbare batterijduur en connectiviteitsopties bieden, ondersteunt de TicWatch Pro 5 draadloos opladen, wat extra gemak biedt.

De belangrijkste gebruiksscenario's van de TicWatch Pro 5 draaien om fitness tracking, gezondheidsmonitoring en naadloze connectiviteit. Zijn robuuste ontwerp en geavanceerde functies maken het een sterke concurrent voor buitenactiviteiten, terwijl zijn krachtige prestaties gebruikers aanspreken die een soepele en responsieve smartwatch-ervaring zoeken.

Ondanks zijn opvallende kenmerken worden de beperkte bandopties en relatief hogere prijs als kleine nadelen genoemd. Echter, zoals benadrukt door TechRadar, rechtvaardigt het waardevoorstel de investering, waardoor het een topkeuze is voor degenen die een premium smartwatch zoeken. Hoewel het concurrentie ondervindt van slankere alternatieven zoals de Google Pixel Watch en functierijke tegenhangers zoals de Samsung Galaxy Watch 5 Pro, excelleert de TicWatch Pro 5 in het bieden van een compleet pakket van duurzaamheid, prestaties en op gezondheid gerichte functies.

Tot slot, de Mobvoi TicWatch Pro 5 komt naar voren als een topklasse smartwatch, uitblinkend in robuust ontwerp, geavanceerde gezondheidstracking mogelijkheden en krachtige prestaties. Zijn kleine beperkingen worden overtroffen door zijn premium design en functionaliteit, waardoor het een ideale keuze is voor fitnessliefhebbers en degenen die een veelzijdige en betrouwbare smartwatch-ervaring nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

8. Apple Watch Series 8 (GPS,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Watch Series 8 (GPS,

 • list plusVerbeterde functies en verbeteringen ten opzichte van voorgangers
 • list plusHuidtemperatuursensor voor waardevolle gezondheidsinzichten en vruchtbaarheidstracking
 • list plusNaadloze integratie met andere Apple-apparaten en -diensten

Nadelen Apple Watch Series 8 (GPS,

 • list plusEnige concurrentie op het gebied van gespecialiseerde fitnesstracking en app-diversiteit

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
9.34
Gebruiksgemak
8.62
De Apple Watch Series 8 (GPS, 41mm) is een opmerkelijke smartwatch die veel lof heeft gekregen van zowel gebruikers als experts. Met prijzen variërend van $399 tot $529 voor de cellulaire versie, bouwt dit model voort op het succes van zijn voorgangers, met verbeterde functies en verbeteringen. De 41mm grootte biedt een evenwicht tussen een strak en toch comfortabel zichtbaar ontwerp. De toevoeging van een huidtemperatuursensor onderscheidt het, en biedt waardevolle inzichten voor slaap- en cyclus-tracking, wat met name gunstig kan zijn voor gezondheidsmonitoring en vruchtbaarheidstracking. Zoals een recensent van Tom's Guide opmerkt: "De Apple Watch Series 8 biedt enkele overtuigende nieuwe functies en verbeteringen, waardoor het een waardige upgrade is voor gebruikers van oudere Apple Watch-modellen."

Het ontwerp behoudt de iconische elementen die gebruikers waarderen, zoals de digitale kroon en de zijknop, maar introduceert een groter scherm voor een meeslependere ervaring. Volgens de klantbeoordelingen van Best Buy hebben het comfort, de duurzaamheid en de indrukwekkende batterijduur van de Apple Watch Series 8 een blijvende indruk achtergelaten op gebruikers, met een overweldigende meerderheid van klanten die het een bijna perfecte 5-sterrenbeoordeling hebben gegeven. Een klant prijst: "De Apple Watch Series 8 zit ongelooflijk comfortabel en heeft een lange batterijduur, waardoor het een betrouwbare metgezel is voor dagelijks gebruik."

In vergelijking met zijn voorgangers valt de Series 8 op met zijn huidtemperatuursensor, die een meer alomvattende benadering biedt voor gezondheids- en welzijnstracking. Het potentiële voordeel van vruchtbaarheidstracking maakt het onderscheidend als veelzijdige smartwatch. Zijn vermogen om naadloos te integreren met andere Apple-apparaten en -diensten draagt ook bij aan zijn aantrekkingskracht, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd.

Bij het overwegen van zijn concurrenten op de smartwatch-markt, schittert de Apple Watch Series 8 in zijn naadloze integratie met het Apple-ecosysteem, met een uitgebreide reeks gezondheids- en welzijnsfuncties. Het staat echter tegenover stevige concurrentie van andere merken die verschillende aspecten van smartwatch-functionaliteit prioriteren. Zo kunnen Garmin en Fitbit een voorsprong hebben op het gebied van gespecialiseerde fitness-tracking, terwijl de smartwatches van Samsung uitblinken in het aanbieden van een diverse reeks apps en aanpassingsopties.

Kortom, de Apple Watch Series 8 (GPS, 41mm) staat als een eersteklas smartwatch, vooral voor degenen die al verankerd zijn in het Apple-ecosysteem. De focus op gezondheidsmonitoring, inclusief de unieke huidtemperatuursensor, maakt het een overtuigende keuze voor gebruikers die uitgebreide welzijnsinzichten zoeken. Hoewel het concurrentie kan ondervinden op specifieke gebieden zoals fitness-tracking en app-diversiteit, maakt de naadloze integratie en holistische benadering van gezondheidstracking het tot een opvallende keuze op de smartwatch-markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.79
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
8.78

Inzicht in persoonlijke prestaties en progressie

Sport is voor jou geen hobby, maar een levensstijl. Je legt de lat hoog en je traint voor een verbetering van je PR bij de volgende trailrun. Gelukkig sta je er niet alleen voor. De Samsung Galaxy Watch5 Pro is altijd binnen handbereik en staat je 24/7 bij. Hij analyseert je snelheid en de afgelegde route. Hij verkent met jou het parcours, zodat je kunt pieken op het juiste moment.

Hij geeft je inzicht in waar je nu staat, waar je progressie kunt boeken en waar je je trainingsschema kunt aanpassen. Hij registreert hoe je lichaam functioneert tijdens een work-out en controleert je hartslag tijdens het herstellen. Met de geavanceerde index- en intervaltraining op je Galaxy Watch5 Pro profiteer je van optimale work-outs en kun je de lat steeds hoger leggen. Daag jezelf vooral uit op onbekend terrein. Je smartwatch heeft een geïntegreerde GPS zodat je nooit kunt verdwalen en altijd de weg terugvindt. Meten is weten. Als je alles uit jezelf wilt halen, moet je ook precies weten hoe jouw lichaam in elkaar steekt. De Bio Electrical Impedance Analysis (BIA) geeft dan ook een compleet beeld van je lichaam en meet onder meer je spiermassa, je vetmassa en je lichaamsvocht. En met de geïntegreerde zuurstofmeting op je Watch kun je zelfs je zuurstofgehalte checken op elk gewenst moment. Je zuurstofgehalte is rechtstreeks gelinkt aan je fysieke prestaties en geeft een goed beeld van je conditie en herstelvermogen.*

*Deze functie is uitsluitend bedoeld voor fitness- en gezondheidsdoeleinden en uitdrukkelijk niet bedoeld voor het opsporen, diagnosticeren en behandelen van medische aandoeningen of ziektes.

Duurzamer en krachtiger dan ooit

Met de nieuwe Samsung Galaxy Watch5 Pro kun je nu nog langer doorgaan. De krachtige batterij houdt het als hij volledig is opgeladen wel tot 80 uur uit*. Bovendien kun je je Watch altijd een snelle boost geven, want met Wireless Fast Charging is hij in 45 minuten weer voor 80% opgeladen. Neem je smartwatch gerust mee op survivaltocht, hij kan tegen een stootje. De kast is uitgevoerd in titanium met een hardheidsgraad van 1.800 Hv en is daardoor in zeer hoge mate val- en corrosiebestendig. Het saffierglas op het scherm is zelfs 2x zo sterk als dat van zijn voorganger en krasbestendiger dan ooit. Je smartwatch is ook zeker niet bang voor een drupje regen. Hij is IP68-gecertificeerd en waterbestendig tot 5 ATM**. Dankzij de krachtige processor houdt je Watch het niet alleen langer vol, maar werkt alles ook nog eens beter: grafische animaties lopen vloeiend in elkaar over, apps starten nog sneller op en bovendien heb je enorm veel geheugen voor al je apps en je eigen content. Op het Super AMOLED display kun je zelfs in het donker alles goed aflezen, met Advanced Brightness Control wordt de helderheid automatisch aangepast bij meer of minder licht.

* 24 uur wanneer GPS continu is ingeschakeld.

** IP68: Het toestel is getest door het gedurende 30 minuten tot 1,5 meter diep onder te dompelen in zoet water. Gebruik op het strand of in het zwembad niet aanbevolen.

Naadloze Connectivity

Je nieuwe Samsung Galaxy Watch5 Pro werkt naadloos samen met je andere Samsung-apparaten. Als afstandsbediening of als verlengstuk voor je smartphone of navigatiesystemen. Zo kun je met Call & Text telefoontjes en berichten ontvangen op je Watch, ook als je telefoon in je zak zit. Kies je voor het LTE-model, dan heeft je Watch een eigen internetverbinding* en kun je je smartphone zelfs gewoon thuislaten als je op pad gaat. En ben je vergeten waar je je telefoon hebt gelaten? Geen probleem. Met SmartThings Find** vind je je telefoon snel en gemakkelijk terug. Ook je tablet of oordopjes kun je met deze handige app moeiteloos traceren. Je Galaxy Watch5 Pro toont je een kaart waarop je meteen kunt zien waar je ze voor het laatst hebt gebruikt, compleet met adres en routebeschrijving. En als je je binnen gehoorafstand bevindt van de spullen die je zoekt, geven die ook een geluidssignaal af, zodat je alles zo hebt gevonden.

* Nog niet alle providers bieden een eSim-abonnement aan. Informeer bij je provider naar de mogelijkheden.

** De SmartThings Find-app is alleen beschikbaar op Galaxy-toestellen met Android 8 of hoger.

*** De locatie die SmartThings Find aangeeft, is de locatie bij benadering waar het signaal van het apparaat voor het laatst werd gedetecteerd.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Fitbit Sense 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Sense 2

 • list plusGeavanceerde gezondheidsmonitoring met ECG en bloedzuurstofsensoren.
 • list plusProactieve lichaamsreactiemeldingen voor stress tracking.
 • list plusVerbeterd ontwerp voor meer comfort en controle, met een dunner en lichter ontwerp en fysieke knop.

Nadelen Fitbit Sense 2

 • list plusOnzekere toekomst als fitness tracker, ondanks toonaangevende stress tracking.
 • list plusBeperkte beschikbaarheid van apps van derden en zorgen over duurzaamheid.
 • list plusVergelijking met de Fitbit Sense en zorgen over gerecyclede materialen en repareerbaarheid.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.16
Gebruiksgemak
8.27
Ik ben enthousiast om de Fitbit Sense 2 aan te kondigen, de nieuwste premium smartwatch van het merk, verkrijgbaar voor €299,95 en beschikbaar in drie kleuropties. Het biedt een verbeterd ontwerp voor meer comfort, met een dunner en lichter ontwerp en een fysieke knop voor betrouwbare bediening. Deze smartwatch introduceert verbeterde cEDA (continue electrodermale activiteit) tracking, wat zorgt voor proactieve Body Response meldingen door gebruik te maken van hartslag, HRV en huidtemperatuur data. Daarnaast bevat het apparaat ECG-mogelijkheden voor het detecteren van tekenen van atriumfibrilleren en ondersteunt het meer dan 40 soorten workouts, stappentelling en hartslagmonitoring.

Volgens The Verge wordt de Fitbit Sense 2 bekritiseerd vanwege zijn onzekere toekomst als fitness tracker, ondanks het bieden van toonaangevende stress tracking. Het apparaat is vergeleken met de Fitbit Sense, waarbij overeenkomsten in display, waterbestendigheid en sensoren worden benadrukt, maar verschillen in afmetingen, gewicht en connectiviteit. De kritiek komt ook voort uit zorgen over de beperkte beschikbaarheid van apps van derden en duurzaamheid, aangezien Fitbit geen vragen heeft beantwoord over gerecyclede materialen en repareerbaarheid. The Guardian uit ook zorgen over duurzaamheid en merkt de beperkte beschikbaarheid van apps van derden op, waarbij de Spotify-app alleen als afstandsbediening functioneert.

Desalniettemin presenteert de Fitbit Sense 2 opmerkelijke verbeteringen, zoals geavanceerde gezondheidsmonitoring mogelijkheden, waaronder ECG en bloedzuurstofsensoren, een 1,58-inch OLED-scherm en een batterij die tot zes dagen kan meegaan. De Fitbit OS 5.1 biedt smartphone meldingen, gezondheidsmonitoring en integratie van spraakassistenten. Bovendien biedt het connectiviteit via Bluetooth, wifi en NFC voor contactloze betalingen, waardoor het een nuttige keuze is als alledaagse smartwatch.

In vergelijking met zijn voorganger en concurrenten onderscheidt de Fitbit Sense 2 zich door zijn proactieve Body Response meldingen, geavanceerde gezondheidsmonitoring en verbeterd ontwerp voor comfort en controle. De focus op stress tracking maakt het uniek, hoewel zorgen over duurzaamheid en app beschikbaarheid opvallend zijn.

Om The Verge te citeren, "De Fitbit Sense 2 heeft niet veel zin als fitness tracker." Dit weerspiegelt de kritiek op zijn algehele fitness tracking mogelijkheden, ondanks zijn uitstekende prestaties op het gebied van stress monitoring. Aan de andere kant is "De Fitbit Sense een smartwatch met een indrukwekkende reeks gezondheids- en fitness tracking functies," zoals opgemerkt door The Guardian, waarbij de uitgebreide gezondheids- en fitnessmonitoring mogelijkheden worden benadrukt.

Kortom, de Fitbit Sense 2 is een overtuigende keuze voor degenen die prioriteit geven aan stress tracking en geavanceerde gezondheidsmonitoring in een smartwatch. Hoewel het mogelijk niet volledig aansluit bij de traditionele verwachtingen van een fitness tracker, maken de proactieve Body Response meldingen en verbeterde gezondheidsfuncties het een opmerkelijke optie in de smartwatch markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Smartwatches. Er zijn immers 1493 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!