Bestenu

Wat is de beste android smartwatch van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede android smartwatch is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste android smartwatch van 2023? Na het testen van 2019 android smartwatches kwam de Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren als beste uit onze android smartwatch-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de android smartwatches, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 android smartwatches-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame android smartwatch-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste android smartwatches

1Score: 9.8
Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren
Beste Android smartwatch voor sporters
Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart
Beste Android smartwatch voor muziekliefhebbers
SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Roze Smartwatch Dames - Watch rose goud
Roze Smartwatch Dames - Watch rose goud
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Nuvance K22 zwart/rood
Beste Android smartwatch voor outdoor-activiteiten
Nuvance K22 zwart/rood
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Samsung Galaxy Watch4 roze
Beste Android smartwatch voor zakelijk gebruik
Samsung Galaxy Watch4 roze
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Fitbit Inspire 3 zwart
Fitbit Inspire 3 zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset
Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart
Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart
Samsung
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Fitbit Inspire 2 zwart
Fitbit Inspire 2 zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Sanbo I30 Blauw blauw/zwart
Sanbo I30 Blauw blauw/zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Android Smartwatch Koopgids

Een Android-smartwatch is meer dan alleen een apparaat dat je activiteiten bijhoudt. Je kunt je smartwatch meer zien als een verlengde van je Android smartphone. Naast het tracken van je sportprestaties en hartslag, kun je met een goede Android-smartwatch ook notificaties weergeven, je muziek bedienen en je agenda raadplegen. Ontzettend handig!

Zijn Android-smartwatches hetzelfde als andere smartwatches?

Je kunt alle smartwatches grofweg in twee categorieën verdelen: Apple-smartwatches (officieel ‘Apple Watches’) en Androids-martwatches

Waar Apple-smartwatches enkel met iPhones werken, is er een veel ruimer aanbod van Android-smartwatches. Wanneer we het dus hebben over een smartwatch, is de kans groot dat dit een Android-smartwatch betreft.

Android-smartwatches werken met het besturingssysteem van Google: Wear OS. Het merendeel van de smartwatches die niet zijn gebouwd door Apple, draaien op dit besturingssysteem. Je zult dan ook veel hardwareproviders tegenkomen die Android-smartwatches bouwen, zoals Samsung, Garmin, Fitbit & Fossil. Keuze genoeg!

Kan je een Android-smartwatch gebruiken zonder telefoon?

Het korte antwoord is: ja, er zijn Android smartwatches die je volledig zonder telefoon kunt gebruiken. Het is net afhankelijk van je wensen of dit nodig is of niet.

Elke smartwatch is erop gebouwd een tijdje zonder je smartphone te kunnen. Een rondje hardlopen of beneden werken, terwijl je telefoon boven aan de oplader ligt zijn scenario's die voor de meeste smartwatches geen problemen zijn. Wil je langer onafhankelijk van je telefoon zijn? Dan zijn er smartwatches die zelfstandig prima werken.  

Soms moet je deze wel instellen met een smartphone, maar als je dit eenmaal hebt gedaan gaan ze hun eigen gang. Dit zijn vaak wat duurdere modellen die ook een eigen simkaart vereisen. Het voordeel hiervan is dat je kunt bellen, sms'en en mailen zonder dat je telefoon in de buurt hoeft te zijn. 

Kijk altijd goed naar de specificaties van je smartwatch om te weten wat hij allemaal zonder een bluetooth-verbinding met je telefoon kan. Het helpt vaak al heel erg wanneer je smartwatch zelfstandig met een wifi-netwerk kan verbinden. Op deze manier is de smartwatch niet volledig afhankelijk van de bluetooth-verbinding met je telefoon. 

Toch zullen de meeste smartwatches pas optimaal werken wanneer ze zijn gekoppeld aan je telefoon. Dit komt doordat je smartwatch eens in de zoveel tijd met je telefoon moet synchroniseren om al je activiteit en notificaties up-to-date te houden. Een goede samenwerking tussen je telefoon en smartwatch is nu eenmaal ontzettend handig! 

Kan je een Android-smartwatch koppelen met een iPhone?

Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk een Android-smartwatch aan je iPhone te koppelen. Android-smartwatches werken met het besturingssysteem Wear OS (voorheen Android Wear), wat door Google wordt beheerd. Sinds 2015 kan dit besturingssysteem ook aan iPhones koppelen.

Bedenk hierbij wel dat veel functies niet of minder goed werken wanneer je een iPhone met een Android-smartwatch matcht! Voor de optimale gebruikerservaring raad ik je daarom aan met een iPhone voor een Apple Watch te kiezen. 

De volgende systeemvereisten gelden wanneer je je iPhone aan je Android-smartwatch wilt koppelen: 

 • De iPhone moet op iOS 8.2 of nieuwer draaien.
 • De Android-smartwatch moet minimaal opAndroid Wear 1.3 draaien.

Om zeker te zijn dat je je smartwatch aan je telefoon kunt koppelen, is het raadzaam even de specificaties van je smartwatch te checken. Meestal staat duidelijk aangegeven welke apparaten deze ondersteunt. 

Waar een iPhone en Android-smartwatch prima samengaan, is het omgekeerde niet mogelijk: een Apple Watch werkt niet goed samen met een Android-telefoon!

Wat zijn belangrijke specificaties van een Android-smartwatch?

Tijdens het aanschafproces van een Android smartwatch zijn er een aantal belangrijke specificaties waar je rekening mee moet houden. Ik loop ze je hieronder met je langs!

Compatibiliteit

Je hebt niet veel aan je Android-smartwatch als je hem niet aan je telefoon kunt koppelen! Check daarom altijd goed het besturingssysteem van je beoogde smartwatch én je smartphone. Gelukkig staat het vaak duidelijk aangegeven met welke systemen je Android-smartwatch kan samenwerken. 

Functies

Een smartwatch wordt pas echt een verlengde van je telefoon, wanneer deze met vele extra functies komt. Voor de optimale ervaring zou je Android smartwatch moeten beschikken over verschillende sensoren, zelfstandige GPS (zodat je je telefoon thuis kunt laten tijdens een wandeltocht), een NFC-chip (hierover later meer) en de mogelijkheid om notificaties in te zien. Het is dus zeker de moeite waard dit even uit te zoeken. 

De meeste functies in een Android-smartwatch zijn gebouwd om meer te weten te komen over je sportprestaties en lichamelijke gezondheid. 

Met een eigengps-tracker bepaalt je Android-smartwatch nauwkeurig je locatie, zonder dat je een telefoon bij je hebt. Naast dat je zo precies je hardloopronde trackt, kunnen sommige smartwatches je helpen met navigeren naar je bestemming. 

Ook de versnellingsmeter en gyroscoop helpen hierbij. Deze laatste meet de draaiingen die je pols maakt, waardoor je smartwatch de plek in de ruimte nog beter kan inschatten. De versnellingsmeter meet hoe snel je beweegt in deze ruimte en herkent vanuit zichzelf inspanning. Zo hoef je niet je eigen beweging in je telefoon te tracken! 

Een goede Android-smartwatch bevat enkele sensoren. De bekendste is optische de hartslagmeter. Deze werkt met een groen led-lampje. De kleur groen is gekozen, doordat deze goed wordt opgenomen door de rode kleur van ons bloed en zo de stroming kan meten. 

Nu is de hartslagmeter van je smartwatch natuurlijk niet vergelijkbaar met de apparatuur van de cardioloog, maar voor sport- of stressmeting kan het je goede inzichten geven!  

Sommige smartwatches bevatten een geavanceerde ECG-sensor. ECG staat voor ‘elektrocardiogram’ en geeft je een nauwkeurig beeld van de staat van je hart. Deze sensor werkt samen met de optische hartslagmeter en geeft zo een accuraat beeld van je hartslagpatroon en hoe je bloed stroomt. Een ECG-sensor in je smartwatch helpt hartritmestoornissen op te sporen en te monitoren. 

Als aanvulling op de ECG-sensor, bevat een goede smartwatch een saturatiemeter. Deze meet het zuurstofpercentage in je bloed. Hoe hoger dit zuurstofpercentage, hoe gezonder je bent! Je smartwatch meet dit gehalte door een infrarood, groen en rood licht uit te zenden.  

In de sportschool heb je vast wel eens die enorme weegschalen gezien die meer meten dan enkel je gewicht. Deze BIA-weegschalen (bioelectrical impedance analysis) meten de verhoudingen van vet, spiermassa en vocht in je lichaam. 

De makers van enkele Android-smartwatches hebben deze BIA-sensor in dit kleine apparaatje weten te vatten.  Deze sensor werkt door kleine elektrische signalen door het lichaam te sturen. Geen zorgen, hier voel je niks van! Met deze signalen berekent je smartwatch vervolgens wat je vet-, spier- en vochtpercentage is! 

Bediening

Steeds meer smartwatches verruilen fysieke knoppen voor touchscreens. Alhoewel een touchscreen voor een mooi, minimalistisch uiterlijk zorgt, is het niet enkel rozengeur en maneschijn.

Je kunt je indenken dat tijdens het hardlopen het lastig is het kleine schermpje van je smartwatch met touchscreen te bedienen. Dit niet alleen door de constante beweging, maar denk ook aan de zweterige vingers of het dragen van handschoenen tijdens het sporten. 

Fysieke knoppen makende bediening van je horloge een stuk gemakkelijker. Toch zou ik je aanraden de touchscreen niet helemaal uit te bannen. In rust is touchscreen erg gemakkelijk in gebruik. Daarbij maakt bediening met enkel fysieke knoppen je smartwatch erg dik en zwaar. De voorkeur gaat dus uit naar een combinatie van beide, waarbij één of twee fysieke knoppen de basale bediening verzorgen. 

Type display

Het type scherm van je smartwatch doet veel voor je gebruikerservaring. Je communiceert immers het meeste via je scherm met de smartwatch. 

De meeste Android-smartwatches hebben een lcd-display. Lcd werkt met een lichtgevend paneel met minuscule kristallen die voor een schermprojectie zorgen. Dit is een prima optie die je in de goedkopere smartwatches veel ziet. Het nadeel is dat deze technologie relatief veel energie verbruikt. 

Het oled-display wint het in veel opzichten van het lcd-scherm. Oled werkt met verschillende lagen van organische stoffen, waarbij elke afzonderlijke pixel licht geeft wanneer deze van stroom wordt voorzien. 

Het nadeel is dat en oled-scherm minder helder is dan een lcd-scherm. Daarentegen is het contrast en de kijkhoek van een oled-scherm veel beter dan lcd. Dit verklaart waarom oled-displays over het algemeen wat duurder zijn dan lcd-schermen. Het is aan jou of dit verschil in kwaliteit het je waard is. 

Batterijduur

Een lange batterijduur is voor een wearable erg belangrijk! Een smartwatch is bedoeld om continu gedragen te worden, maar dit wordt uiteraard onderbroken door wat oplaadmomenten tussendoor. Om deze momenten zo beperkt mogelijk te houden is een batterijduur van minstens 40 uur sterk aan te raden.

Sim-kaart of niet?

Met een eigen sim-kaart ontvang je en pleeg je telefoontjes met je Android-smartwatch, omdat deze toegang krijgt tot het mobiele netwerk via de sim-kaart. Zo ben je niet meer afhankelijk van wifi of een bluetoothverbinding met je smartphone!

Kom je in veel situaties waarbij een je je smartphone liever thuislaat? Of zou je liever je schermtijd willen reduceren? Dan is een Android-smartwatch met eigen sim-kaart wat voor jou. Zo kun je tijdens je wandeltocht of hardloopsessie toch muziek streamen en gebeld worden. 

De smartwatches met eigen mogelijkheid tot bellen en internetten werken met een zogeheten eSIM-technologie. Dit is een digitale sim-kaart die je toevoegt aan je telefoon door een QR-code te scannen. Nog niet alle providers ondersteunen de eSIM echter, en houd rekening dat hier extra maandelijkse kosten voor in rekening worden gebracht. Prepaid-eSIM bestaat namelijk nog niet!

Ben je eigenlijk nooit zonder telefoon op stap? Dan heeft een smartwatch met eigen simkaart niet echt een meerwaarde en kun je deze kosten beter besparen. 

Kun je met elke smartwatch betalen?

Nee, helaas heeft nog niet elke smartwatch de mogelijkheid om contactloos te betalen. Om dit te kunnen doen, moet je smartwatch beschikken over een NFC-chip

NFC staat voor near field communication en kan worden gebruikt om op korte afstand (vaak niet meer dan 10 centimeter) gegevens uit te wisselen. Contactloos betalen gebeurt via deze NFC-chips. Vandaar dat je deze terugvindt in je pinpas, telefoon en hopelijk ook je smartwatch. 

Wil je dus snel en gemakkelijk betalen met je smartwatch? Check dan altijd of je beoogde Android-smartwatch over een NFC-chip beschikt. 

hero illustration

Hoe testen we android smartwatches?

Om de beste android smartwatch te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze android smartwatch-test hebben we 2019 android smartwatches geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze android smartwatch-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze android smartwatch-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen android smartwatch-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte android smartwatch in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2019 android smartwatches te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste android smartwatches op een rijtje

1. Beste Android smartwatch voor sporters: Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren

 • list plusDeze smartwatch voor dames heeft een mooi design en is lichtgewicht.
 • list plusDeze smartwatch voor dames heeft tal van handige functies.
 • list plusDeze smartwatch voor dames is voordelig.

Nadelen Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren

 • list plusDeze smartwatch voor dames heeft geen Nederlandse gebruiksaanwijzing.
 • list plusHet is niet mogelijk om de bandjes van deze smartwatch voor dames te verwisselen.
 • list plusDe bloeddrukmeter van deze smartwatch voor dames geeft niet altijd een 100% accurate meting.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Ben jij op zoek naar een smartwatch die alles heeft wat je nodig hebt? Dan is de Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren een perfecte keuze. Dit slimme horloge is niet alleen stijlvol, maar heeft ook alle handige functies die je van een smartwatch verlangt. Het heeft een volledig touch screen HD beeld en een batterij die tot wel 10 dagen meegaat, waardoor je niet steeds hoeft te laden. Bovendien is het waterdicht tot wel 10 ATM, waardoor zwemmen en snorkelen geen enkel probleem is.

Wat deze smartwatch echt bijzonder maakt, zijn de diverse gezondheidsfuncties. Zo meet het horloge continu je hartslag, slaapkwaliteit, menstruatieperiode, zuurstofgehalte en bloeddruk. Ook kun je je berichten lezen en oproepen opnemen zonder je telefoon tevoorschijn te halen. En dankzij de snelle Bluetooth 5.0 verbinding heb je altijd een probleemloze connectiviteit.

Vanuit een gebruikersperspectief is deze smartwatch perfect voor mensen die altijd onderweg zijn. Met alle handige functies kun je altijd op de hoogte blijven van je gezondheid en berichten, zonder je telefoon te gebruiken. Bovendien is het stijlvolle design perfect voor zowel casual als formele gelegenheden.

Als het gaat om de nadelen van de Fance Smartwatch Zwart Smartwatch Heren, is het belangrijk op te merken dat het display een LCD is, wat sommige gebruikers als minder helder kunnen ervaren. Desalniettemin wegen de voordelen van deze smartwatch zwaarder en maakt het dit horloge een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en functionele smartwatch.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Android smartwatch voor muziekliefhebbers: SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart

 • list plusHet voordeel van de SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart is dat het waterbestendig en sterk is.
 • list plusEen ander voordeel van deze smartwatch is de lange batterijduur.
 • list plusNog een voordeel van de SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart is dat het sensoren en muziek bediening heeft.

Nadelen SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart

 • list plusEen nadeel van de SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart is dat de handleiding lastig te lezen is.
 • list plusDe SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart heeft geen belfunctie.
 • list plusNog een nadeel van de SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart is dat het geen kleurenmogelijkheden heeft.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij op zoek naar een smartwatch die je kan begeleiden tijdens al jouw sportieve activiteiten? Dan is de SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart echt iets voor jou! Deze smartwatch is niet alleen elegant uitgevoerd, maar hij heeft ook alles in huis om jouw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Met maar liefst 109 verschillende sportmodi kun jij bijna elke activiteit registreren. Daarnaast meet de smartwatch jouw hartslag, calorieën en lichaamstemperatuur. Ook is de smartwatch IP68 water- en stofdicht en heeft hij een GPS Sport tracker in combinatie met je telefoon.

Naast de sportieve functies kun je met de SAMTECH Smartwatch ook genieten van andere handige functies, zoals het beantwoorden van inkomende oproepen en het ontvangen van berichtgeving op je horloge. Het scherm kun je ook nog eens personaliseren en er is een applicatie beschikbaar die je kunt downloaden. De batterijcapaciteit van 300mAh zorgt ervoor dat je de hele dag door gebruik kunt maken van de smartwatch.

Wat deze smartwatch zo bijzonder maakt, is dat hij geschikt is voor zowel iOS als Android. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat jouw telefoon niet compatibel is met de smartwatch. Ook de waterdichtheid van 5 ATM is een groot pluspunt. Zo kun je de smartwatch zonder zorgen dragen tijdens intensieve activiteiten of zelfs tijdens het douchen.

Kortom, de SAMTECH Smartwatch Heren & Dames zwart is een zeer complete smartwatch die jouw sportprestaties kan verbeteren. Het is geschikt voor zowel iOS als Android, heeft 109 verschillende sportmodi, is waterdicht en heeft een batterijcapaciteit van 300mAh. Dit alles maakt de smartwatch perfect voor sporters die alles willen meten en registreren.

Als je op zoek bent naar een smartwatch die ook geschikt is voor dagelijks gebruik, dan kan de LED-display misschien wat beperkt zijn. Maar voor de sportieve en actieve gebruiker is dit een echte aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Roze Smartwatch Dames - Watch rose goud

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roze Smartwatch Dames - Watch rose goud

 • list plusHet design van deze smartwatch voor dames is mooi.
 • list plusDeze smartwatch heeft een lange batterijduur.
 • list plusHet gebruik van deze smartwatch is makkelijk.

Nadelen Roze Smartwatch Dames - Watch rose goud

 • list plusDeze smartwatch heeft geen Nederlandse taal.
 • list plusDe Nederlandstalige handleiding van deze smartwatch is beknopt.
 • list plusOp de app van slaapduur is geen uur aanduiding te vinden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

De Roze Smartwatch Dames - Watch rose goud is een trendy en functionele Android smartwatch die jouw dagelijkse activiteiten en gezondheid bijhoudt. Het horloge is slank van binnen en modieus van buiten, waardoor het perfect is voor dames die hun stijl willen combineren met een gezonde levensstijl. De smartwatch is compatibel met meerdere apparaten en heeft een TFT-display waarmee je eenvoudig door de verschillende functies navigeert.

Het horloge omvat 28 sportstanden en een hartslagsensor, waardoor je tijdens het sporten in de juiste hartslagzone blijft. Ook kun je een stappendoel instellen en je dagelijkse stappen bijhouden met de ingebouwde stappenteller. Daarnaast houdt de Roze Smartwatch Dames - Watch rose goud je slaappatronen bij, zodat je inzicht krijgt in de kwaliteit van je nachtrust.

Een handige functie van deze smartwatch is dat je gesprekken kunt voeren vanaf je pols. Dit is perfect voor als je onderweg bent en geen tijd hebt om je telefoon te pakken. Het horloge is ook waterdicht tot 3 ATM, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over regen- en spatwater.

Wat deze smartwatch uniek maakt, is de roze gouden kleur en het elegante ontwerp dat speciaal voor dames is ontworpen. Het is een perfect accessoire voor elke outfit en elke gelegenheid. De batterijcapaciteit van 235 zorgt ervoor dat je de hele dag door gebruik kunt maken van de verschillende functies zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen van de batterij.

Al met al is de Roze Smartwatch Dames - Watch rose goud een geweldige keuze voor dames die hun gezondheid en activiteiten willen bijhouden zonder afbreuk te doen aan hun stijl. Het horloge biedt tal van handige functies en is geschikt voor verschillende activiteiten en situaties. Het enige nadeel dat ik heb gevonden, is dat de smartwatch niet compatibel is met alle Android-apparaten, dus het is belangrijk om te controleren of je apparaat compatibel is voordat je het koopt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Android smartwatch voor outdoor-activiteiten: Nuvance K22 zwart/rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij op zoek naar een smartwatch die perfect is voor je sportactiviteiten en dagelijks gebruik? Dan is de Nuvance K22 smartwatch zeker iets voor jou! Deze slimme horloge is geschikt voor zowel dames, heren als kinderen en is compatibel met Android, Samsung en iOS. Het is uitgerust met verschillende functies, zoals een nauwkeurige hartslag- en bloeddrukmeter, stappenteller, saturatiemeter en slaapmonitoring. Hiermee kan je je gezondheid beter in de gaten houden en je activiteiten op een overzichtelijke manier bijhouden.

Een van de voordelen van de Nuvance K22 is de multi sport mode, waarmee je meerdere sportactiviteiten kunt bijhouden, zoals hardlopen, fietsen en wandelen. Daarnaast kan je muziek bedienen en notificaties ontvangen. Het heeft ook een IP67 waterdichte behuizing, waardoor het bestand is tegen regen en zweet, maar niet geschikt is voor zwemmen of douchen.

De smartwatch beschikt over een comfortabele siliconen polsband en heeft verschillende digitale wijzerplaten om uit te kiezen. Dit maakt het horloge niet alleen geschikt voor sport, maar ook voor dagelijks gebruik. De batterijcapaciteit van 400 zorgt ervoor dat je het horloge lang kan gebruiken zonder op te laden.

Een ander voordeel is de app waarmee je toegang hebt tot overzichtelijke statistieken van je activiteiten. Zo kan je jezelf uitdagen met de stappenteller en je gezondheid beter in de gaten houden.

Het enige nadeel van de Nuvance K22 is dat het niet waterproof is, dus je moet voorzichtig zijn bij wateractiviteiten.

Al met al is de Nuvance K22 smartwatch een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een slim horloge dat geschikt is voor sport en dagelijks gebruik. Het heeft veel functies en is compatibel met verschillende apparaten. De app biedt ook een handige manier om je activiteiten bij te houden en je gezondheid te verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Android smartwatch voor zakelijk gebruik: Samsung Galaxy Watch4 roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Watch4 roze

 • list plusDe Samsung Galaxy Watch4 roze heeft een stijlvol design met veel wijzerplaten en apps.
 • list plusDeze smartwatch voor dames is compact van gewicht en comfortabel om te dragen.
 • list plusEr zijn veel nieuwe functies op het gebied van gezondheid.

Nadelen Samsung Galaxy Watch4 roze

 • list plusDe batterijduur valt tegen.
 • list plusEr is geen optie om het nieuws te lezen.
 • list plusEr zijn beperkingen met betrekking tot sommige metingen en apps.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een slimme horloge die je kan helpen bij het behalen van je sportdoelen? Dan is de Samsung Galaxy Watch4 40mm Roségoud het perfecte accessoire voor jou! Deze smartwatch is niet alleen lichtgewicht, maar ook waterdicht, waardoor je hem zonder zorgen kan dragen tijdens het sporten. Het scherm is gemakkelijk te navigeren en je kunt nu ook apps downloaden als Strava, Spotify en Snapchat, dankzij het Wear OS besturingssysteem. Maar wat deze smartwatch echt uniek maakt, is de gezondheidsfunctie Bioelectrical Impedance Analysis, waarmee je inzicht krijgt in je lichaamssamenstelling.

De Samsung Galaxy Watch4 kan zelfs tijdens je slaap je slaap meten en wanneer je snurkt. En als je je smartwatch moet opladen, is dat geen probleem. Dankzij Fast Charging laadt de watch snel op. Houd er wel rekening mee dat je geen adapter meegeleverd krijgt, dus je moet je telefoonadapter gebruiken of er apart een kopen. Let wel op, momenteel ondersteunt de Samsung Galaxy Watch4 geen iPhone, maar deze update zal later beschikbaar komen.

Wat deze smartwatch onderscheidt van andere horloges, is niet alleen de Bioelectrical Impedance Analysis functie, maar ook de naadloze integratie met je Samsung-telefoon en andere Android-apparaten. Hierdoor kan je gemakkelijk meldingen ontvangen en beantwoorden, je muziek bedienen en nog veel meer.

Als je op zoek bent naar een slimme horloge die je helpt bij het behalen van je sportdoelen en je inzicht geeft in je gezondheid, dan is de Samsung Galaxy Watch4 40mm Roségoud een uitstekende keuze. Het is een stijlvol en functioneel horloge met een groot aantal handige functies, perfect voor dagelijks gebruik.

Mijn persoonlijke mening is dat deze Samsung Galaxy Watch4 een geweldige smartwatch is voor mensen die een gezonde levensstijl willen behouden. De mogelijkheid om je lichaamssamenstelling te meten is uniek en handig, en de naadloze integratie met je Samsung-telefoon en andere Android-apparaten is ook erg praktisch. Een nadeel is echter dat momenteel de Watch4 geen iPhone ondersteunt, dus als je die hebt, moet je nog even wachten op de update.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Fitbit Inspire 3 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Inspire 3 zwart

 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart is compact van design, waardoor het comfortabel te dragen is.
 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart biedt betrouwbare meetwaarden, waardoor je een goed beeld krijgt van je activiteiten.
 • list plusDeze smartwatch voor dames heeft een fijn design, waardoor hij mooi om te zien is.

Nadelen Fitbit Inspire 3 zwart

 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart telt elke beweging als stap, waardoor de meetwaarden soms onzuiver kunnen zijn.
 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart heeft geen ingebouwde GPS, waardoor je je positie niet kunt bijhouden.
 • list plusDe Fitbit Inspire 3 zwart heeft geen ingebouwde hartslagmeter, waardoor je je hartritme niet kunt monitoren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

Als je op zoek bent naar een slimme en handige manier om je gezondheid en fitness te verbeteren, dan is de Fitbit Inspire 3 zwart de perfecte keuze voor jou! Deze slimme tracker helpt je niet alleen om je dagelijkse activiteiten bij te houden, maar ook om je stressniveau te verminderen. De tracker registreert belangrijke statistieken zoals je huidtemperatuur, zuurstofverzadiging en dagelijkse herstelscore, zodat je altijd weet hoe je lichaam functioneert.

Een ander groot voordeel van de Inspire 3 is de continue hartslagmeting. Hierdoor kun je in realtime zien hoeveel inspanning je levert en of je je in de zones vetverbranding, cardio of piek bevindt. Dit is vooral handig als je je fitnessdoelen wilt bereiken en je trainingsinspanningen wilt optimaliseren.

De Fitbit Inspire 3 heeft ook een minuten in actieve zones-functie, waarmee je kunt zien hoeveel minuten je in actieve zones hebt doorgebracht. Dit is een uitstekende manier om meer te bereiken in minder tijd en je fitnessniveau te verbeteren. En als je Fitbit Premium hebt, krijg je zelfs een dagelijkse herstelscore die gebaseerd is op je stressniveau, slaap en activiteit.

De Inspire 3 is ook zeer geschikt voor mensen die niet altijd intensief willen sporten. Met de tracker kun je al je stappen, afstand, verbrande calorieën en minuten in actieve zones bijhouden, zodat je altijd weet hoeveel je beweegt. En als je wilt weten hoe fit je bent, kun je de conditieniveauscore bekijken die gebaseerd is op je VO2max.

Kortom, de Fitbit Inspire 3 zwart is een uitstekende keuze voor iedereen die zijn gezondheid en fitness serieus neemt. De tracker biedt veel handige functies en is zeer gebruiksvriendelijk. Eén nadeel is dat de tracker niet geschikt is voor zwemactiviteiten. Maar over het algemeen is de Fitbit Inspire 3 een geweldige investering voor iedereen die zijn gezondheid en fitness wil verbeteren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset

 • list plusDe Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset is een trendy accessoire voor dames.
 • list plusHet heeft een heldere kleurenscherm dat gemakkelijk te bedienen is.
 • list plusDe Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset stimuleert je om meer te bewegen.

Nadelen Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset

 • list plusHet heeft geen GPS-functie.
 • list plusDe batterijduur is niet lang.
 • list plusDe Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset kan geen Spotify afspelen op het horloge zelf.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een geavanceerde smartwatch die jou helpt bij het maken van de beste keuzes voor jouw gezondheid en fitness? Dan is de Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset misschien wel iets voor jou! Met deze smartwatch krijg je inzicht in jouw herstelscore op basis van jouw activiteit, slaap en hartslagvariabiliteit. Zo weet je precies wanneer het tijd is om te sporten en wanneer je beter even rustig aan kunt doen.

Maar dat is nog niet alles! Deze smartwatch is ook waterdicht tot 10 ATM, wat betekent dat je er probleemloos mee kunt zwemmen en snorkelen. En dankzij het AMOLED-display heb je altijd haarscherp beeld, of je nu binnen of buiten bent.

Wat deze smartwatch extra bijzonder maakt, is de mogelijkheid om hem te koppelen met de Fitbit-app op jouw telefoon. Zo krijg je nog meer inzicht in jouw gezondheid en fitness en kun je gemakkelijk jouw voortgang bijhouden. En met een synchronisatiebereik tot 9 meter hoef je niet eens altijd naast jouw telefoon te blijven staan om dit te doen.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat sommige functies mogelijk niet werken met oudere smartphones. Maar als jouw telefoon compatibel is, dan is de Fitbit Charge 5 zwart/wit giftset zeker een aanrader. Het is een handige, stijlvolle en geavanceerde smartwatch die jou helpt bij het behalen van jouw fitnessdoelen en het verbeteren van jouw gezondheid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart

 • list plusHet design van deze smartwatch voor dames is elegant.
 • list plusDeze smartwatch voor dames heeft veel instelmogelijkheden.
 • list plusDeze smartwatch voor dames heeft een responsieve interface.

Nadelen Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 zwart

 • list plusDe batterijduur van deze smartwatch voor dames is beperkt.
 • list plusDeze smartwatch voor dames heeft geen verbinding met LTE.
 • list plusSommige meldingen van deze smartwatch voor dames werken niet altijd.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.2

Blijf op een stijlvolle manier op de hoogte van je berichten en je gezondheid met de Samsung Galaxy Watch4 Classic Zwart 46mm. Deze rvs smartwatch heeft een ronddraaiende ring waarmee je gemakkelijk door je berichten en apps scrolt. Dankzij het Wear OS besturingssysteem download je nu ook apps als Strava, Spotify en Snapchat op de Watch. Met de gezondheidsfunctie Bioelectrical Impedance Analysis krijg je inzicht in je vetpercentage, spiermassa en lichaamsvocht. Daarnaast meet je jouw hartslag en bloeddruk met de Watch4. Houd de smartwatch om tijdens je slaap, want dit horloge meet je slaap en wanneer je snurkte. Is de Galaxy Watch leeg? Dankzij Fast Charging laad je hem in 1,5 uur weer op.

Let op: je krijgt geen adapter meegeleverd. Wil je het horloge opladen via het stopcontact? Gebruik de adapter van je telefoonoplader of bestel er een losse adapter bij.

Dit horloge is aanbevolen voor een polsomtrek van 17 tot 19 centimeter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Fitbit Inspire 2 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fitbit Inspire 2 zwart

 • list plusDe Fitbit Inspire 2 zwart heeft een heldere display, waardoor het makkelijk is om gegevens en informatie te lezen.
 • list plusDe Fitbit Inspire 2 zwart heeft veel functies, waaronder een kookwekker om je pols en een trappenteller.
 • list plusDe Fitbit Inspire 2 zwart is goedkoper dan vergelijkbare producten.

Nadelen Fitbit Inspire 2 zwart

 • list plusEen nadeel van de Fitbit Inspire 2 zwart is dat het een groen lampje heeft dat soms kan irriteren.
 • list plusDaarnaast heeft de Fitbit Inspire 2 zwart geen mp3-speler of slimme wekkers en timers in het horloge zelf.
 • list plusTot slot heeft de Fitbit Inspire 2 zwart maar drie kleuren en het bandje kan snel beschadigd raken.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.1

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke en stijlvolle fitnesstracker? Dan is de Fitbit Inspire 2 zwart zeker de moeite waard om te overwegen. Dit slimme horloge beschikt over verschillende handige functies, zoals hartslagmeting, activiteitsregistratie en slaapherkenning. Bovendien heeft de Inspire 2 een batterijduur tot wel 10 dagen, wat hem ideaal maakt voor dagelijks gebruik.

Wat deze smartwatch echt onderscheidt van andere modellen, is dat je bij aanschaf een jaar lang Fitbit Premium cadeau krijgt. Hiermee kun je nog meer uit je fitnesstracker halen en bijvoorbeeld gepersonaliseerde trainingsschema's volgen. Bovendien is de Fitbit-app compatibel met de meeste populaire telefoons, zodat je altijd je statistieken kunt bekijken en bijhouden.

Het design van de Fitbit Inspire 2 is slank en modern, met een oled-touchscreen dat makkelijk te bedienen is. Dankzij de waterdichtheid tot wel 10 ATM kun je hem ook tijdens het zwemmen en snorkelen dragen. En omdat de tracker zo licht en comfortabel is, merk je nauwelijks dat je hem om hebt.

Of je nu wilt werken aan je gezondheid of gewoon op zoek bent naar een handige en stijlvolle fitnesstracker, de Fitbit Inspire 2 zwart is zeker het overwegen waard. Met handige functies, een lange batterijduur en een modern design is dit slimme horloge een goede keuze voor iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft.

Persoonlijk vind ik de Fitbit Inspire 2 zwart een geweldige keuze voor mensen die graag hun gezondheid en fitness bij willen houden. Het design is mooi en modern, en de batterijduur is indrukwekkend. Wel vind ik het jammer dat sommige functies alleen beschikbaar zijn met Fitbit Premium, en dat niet alle smartphones compatibel zijn. Maar al met al is dit een slimme horloge die echt kan bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Sanbo I30 Blauw blauw/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.5

Wil je weten waar je kind is en wil je dat hij of zij altijd bereikbaar is? Dan is de SANBO i30 Kinder GPS Smartwatch een goede oplossing. Deze smartwatch gaat maar liefst 48 uur mee en is gemaakt van stevig materiaal, zodat het tegen een stootje kan. Dankzij de SANBO Mobile app kun je je kind bellen en berichten sturen, en zie je altijd waar hij of zij is. Het 4G-netwerk biedt een goede verbinding, zodat je kind altijd bereikbaar is.

Het gebruik van deze smartwatch is heel eenvoudig. Je plaatst gewoon een 4G-simkaart in de smartwatch en je kunt meteen bellen en gebeld worden. De batterij gaat ruim 2 dagen mee, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je kind onbereikbaar is. De smartwatch is niet waterdicht, dus je moet er wel voorzichtig mee zijn.

Wat deze smartwatch uniek maakt, is dat de huidige gps-positiegegevens niet bewaard worden op de server van SANBO. Dit is in lijn met de richtlijnen voor de wettelijke privacy van de consument. Echter, de GPS-tracking gegevens worden wel bewaard in de geschiedenis functie van de app, zodat je deze zelf kunt inzien. Na 3 maanden worden deze gegevens automatisch verwijderd.

De SANBO i30 Kinder GPS Smartwatch is perfect voor ouders die altijd willen weten waar hun kind is en willen dat hun kind altijd bereikbaar is. Dankzij de eenvoudige bediening en het 4G-netwerk is het gebruik heel gemakkelijk. Het enige nadeel is dat de smartwatch niet waterdicht is, dus je moet er wel voorzichtig mee zijn.

Overall, ben ik erg onder de indruk van de SANBO i30 Kinder GPS Smartwatch. Het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je kind altijd bereikbaar is en dat je altijd weet waar hij of zij is. Het enige nadeel is dat de smartwatch niet waterdicht is, dus je moet er wel voorzichtig mee zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van android smartwatches. Er zijn immers 2019 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!