Wat is de beste Android smartwatch van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 december, 2023

Het kopen van een goede Android smartwatch is een lastige uitdaging. Wat is de beste Android smartwatch van 2023? Na het onderzoeken van 369 Android smartwatches kwam de smartwatches als beste getest uit onze Android smartwatch-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Android smartwatches, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Android smartwatches-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Android smartwatch-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Android smartwatch selectie

De top 10 beste Android smartwatches

1Score: 9.6
smartwatches
Beste Android smartwatch
smartwatches
2Score: 9.3
Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.9
Google Pixel Watch 2
Google Pixel Watch 2
4Score: 8.6
Fossil Gen 6
Fossil Gen 6
Fossil
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.3
Mobvoi TicWatch Pro 5
Mobvoi TicWatch Pro 5
6Score: 7.8
Garmin Vivomove Sport
Garmin Vivomove Sport
7Score: 7.6
Garmin Venu 2 Plus
Garmin Venu 2 Plus
8Score: 7.1
Amazfit GTR 4
Amazfit GTR 4
hero illustration

De Bestenu Android Smartwatch Koopgids

Een Android-smartwatch is meer dan alleen een apparaat dat je activiteiten bijhoudt. Je kunt je smartwatch meer zien als een verlengde van je Android smartphone. Naast het tracken van je sportprestaties en hartslag, kun je met een goede Android-smartwatch ook notificaties weergeven, je muziek bedienen en je agenda raadplegen. Ontzettend handig!

Zijn Android-smartwatches hetzelfde als andere smartwatches?

Je kunt alle smartwatches grofweg in twee categorieën verdelen: Apple-smartwatches (officieel ‘Apple Watches’) en Androids-martwatches

Waar Apple-smartwatches enkel met iPhones werken, is er een veel ruimer aanbod van Android-smartwatches. Wanneer we het dus hebben over een smartwatch, is de kans groot dat dit een Android-smartwatch betreft.

Android-smartwatches werken met het besturingssysteem van Google: Wear OS. Het merendeel van de smartwatches die niet zijn gebouwd door Apple, draaien op dit besturingssysteem. Je zult dan ook veel hardwareproviders tegenkomen die Android-smartwatches bouwen, zoals Samsung, Garmin, Fitbit & Fossil. Keuze genoeg!

Kan je een Android-smartwatch gebruiken zonder telefoon?

Het korte antwoord is: ja, er zijn Android smartwatches die je volledig zonder telefoon kunt gebruiken. Het is net afhankelijk van je wensen of dit nodig is of niet.

Elke smartwatch is erop gebouwd een tijdje zonder je smartphone te kunnen. Een rondje hardlopen of beneden werken, terwijl je telefoon boven aan de oplader ligt zijn scenario's die voor de meeste smartwatches geen problemen zijn. Wil je langer onafhankelijk van je telefoon zijn? Dan zijn er smartwatches die zelfstandig prima werken.  

Soms moet je deze wel instellen met een smartphone, maar als je dit eenmaal hebt gedaan gaan ze hun eigen gang. Dit zijn vaak wat duurdere modellen die ook een eigen simkaart vereisen. Het voordeel hiervan is dat je kunt bellen, sms'en en mailen zonder dat je telefoon in de buurt hoeft te zijn. 

Kijk altijd goed naar de specificaties van je smartwatch om te weten wat hij allemaal zonder een bluetooth-verbinding met je telefoon kan. Het helpt vaak al heel erg wanneer je smartwatch zelfstandig met een wifi-netwerk kan verbinden. Op deze manier is de smartwatch niet volledig afhankelijk van de bluetooth-verbinding met je telefoon. 

Toch zullen de meeste smartwatches pas optimaal werken wanneer ze zijn gekoppeld aan je telefoon. Dit komt doordat je smartwatch eens in de zoveel tijd met je telefoon moet synchroniseren om al je activiteit en notificaties up-to-date te houden. Een goede samenwerking tussen je telefoon en smartwatch is nu eenmaal ontzettend handig! 

Kan je een Android-smartwatch koppelen met een iPhone?

Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk een Android-smartwatch aan je iPhone te koppelen. Android-smartwatches werken met het besturingssysteem Wear OS (voorheen Android Wear), wat door Google wordt beheerd. Sinds 2015 kan dit besturingssysteem ook aan iPhones koppelen.

Bedenk hierbij wel dat veel functies niet of minder goed werken wanneer je een iPhone met een Android-smartwatch matcht! Voor de optimale gebruikerservaring raad ik je daarom aan met een iPhone voor een Apple Watch te kiezen. 

De volgende systeemvereisten gelden wanneer je je iPhone aan je Android-smartwatch wilt koppelen: 

 • De iPhone moet op iOS 8.2 of nieuwer draaien.
 • De Android-smartwatch moet minimaal opAndroid Wear 1.3 draaien.

Om zeker te zijn dat je je smartwatch aan je telefoon kunt koppelen, is het raadzaam even de specificaties van je smartwatch te checken. Meestal staat duidelijk aangegeven welke apparaten deze ondersteunt. 

Waar een iPhone en Android-smartwatch prima samengaan, is het omgekeerde niet mogelijk: een Apple Watch werkt niet goed samen met een Android-telefoon!

Wat zijn belangrijke specificaties van een Android-smartwatch?

Tijdens het aanschafproces van een Android smartwatch zijn er een aantal belangrijke specificaties waar je rekening mee moet houden. Ik loop ze je hieronder met je langs!

Compatibiliteit

Je hebt niet veel aan je Android-smartwatch als je hem niet aan je telefoon kunt koppelen! Check daarom altijd goed het besturingssysteem van je beoogde smartwatch én je smartphone. Gelukkig staat het vaak duidelijk aangegeven met welke systemen je Android-smartwatch kan samenwerken. 

Functies

Een smartwatch wordt pas echt een verlengde van je telefoon, wanneer deze met vele extra functies komt. Voor de optimale ervaring zou je Android smartwatch moeten beschikken over verschillende sensoren, zelfstandige GPS (zodat je je telefoon thuis kunt laten tijdens een wandeltocht), een NFC-chip (hierover later meer) en de mogelijkheid om notificaties in te zien. Het is dus zeker de moeite waard dit even uit te zoeken. 

De meeste functies in een Android-smartwatch zijn gebouwd om meer te weten te komen over je sportprestaties en lichamelijke gezondheid. 

Met een eigengps-tracker bepaalt je Android-smartwatch nauwkeurig je locatie, zonder dat je een telefoon bij je hebt. Naast dat je zo precies je hardloopronde trackt, kunnen sommige smartwatches je helpen met navigeren naar je bestemming. 

Ook de versnellingsmeter en gyroscoop helpen hierbij. Deze laatste meet de draaiingen die je pols maakt, waardoor je smartwatch de plek in de ruimte nog beter kan inschatten. De versnellingsmeter meet hoe snel je beweegt in deze ruimte en herkent vanuit zichzelf inspanning. Zo hoef je niet je eigen beweging in je telefoon te tracken! 

Een goede Android-smartwatch bevat enkele sensoren. De bekendste is optische de hartslagmeter. Deze werkt met een groen led-lampje. De kleur groen is gekozen, doordat deze goed wordt opgenomen door de rode kleur van ons bloed en zo de stroming kan meten. 

Nu is de hartslagmeter van je smartwatch natuurlijk niet vergelijkbaar met de apparatuur van de cardioloog, maar voor sport- of stressmeting kan het je goede inzichten geven!  

Sommige smartwatches bevatten een geavanceerde ECG-sensor. ECG staat voor ‘elektrocardiogram’ en geeft je een nauwkeurig beeld van de staat van je hart. Deze sensor werkt samen met de optische hartslagmeter en geeft zo een accuraat beeld van je hartslagpatroon en hoe je bloed stroomt. Een ECG-sensor in je smartwatch helpt hartritmestoornissen op te sporen en te monitoren. 

Als aanvulling op de ECG-sensor, bevat een goede smartwatch een saturatiemeter. Deze meet het zuurstofpercentage in je bloed. Hoe hoger dit zuurstofpercentage, hoe gezonder je bent! Je smartwatch meet dit gehalte door een infrarood, groen en rood licht uit te zenden.  

In de sportschool heb je vast wel eens die enorme weegschalen gezien die meer meten dan enkel je gewicht. Deze BIA-weegschalen (bioelectrical impedance analysis) meten de verhoudingen van vet, spiermassa en vocht in je lichaam. 

De makers van enkele Android-smartwatches hebben deze BIA-sensor in dit kleine apparaatje weten te vatten.  Deze sensor werkt door kleine elektrische signalen door het lichaam te sturen. Geen zorgen, hier voel je niks van! Met deze signalen berekent je smartwatch vervolgens wat je vet-, spier- en vochtpercentage is! 

Bediening

Steeds meer smartwatches verruilen fysieke knoppen voor touchscreens. Alhoewel een touchscreen voor een mooi, minimalistisch uiterlijk zorgt, is het niet enkel rozengeur en maneschijn.

Je kunt je indenken dat tijdens het hardlopen het lastig is het kleine schermpje van je smartwatch met touchscreen te bedienen. Dit niet alleen door de constante beweging, maar denk ook aan de zweterige vingers of het dragen van handschoenen tijdens het sporten. 

Fysieke knoppen makende bediening van je horloge een stuk gemakkelijker. Toch zou ik je aanraden de touchscreen niet helemaal uit te bannen. In rust is touchscreen erg gemakkelijk in gebruik. Daarbij maakt bediening met enkel fysieke knoppen je smartwatch erg dik en zwaar. De voorkeur gaat dus uit naar een combinatie van beide, waarbij één of twee fysieke knoppen de basale bediening verzorgen. 

Type display

Het type scherm van je smartwatch doet veel voor je gebruikerservaring. Je communiceert immers het meeste via je scherm met de smartwatch. 

De meeste Android-smartwatches hebben een lcd-display. Lcd werkt met een lichtgevend paneel met minuscule kristallen die voor een schermprojectie zorgen. Dit is een prima optie die je in de goedkopere smartwatches veel ziet. Het nadeel is dat deze technologie relatief veel energie verbruikt. 

Het oled-display wint het in veel opzichten van het lcd-scherm. Oled werkt met verschillende lagen van organische stoffen, waarbij elke afzonderlijke pixel licht geeft wanneer deze van stroom wordt voorzien. 

Het nadeel is dat en oled-scherm minder helder is dan een lcd-scherm. Daarentegen is het contrast en de kijkhoek van een oled-scherm veel beter dan lcd. Dit verklaart waarom oled-displays over het algemeen wat duurder zijn dan lcd-schermen. Het is aan jou of dit verschil in kwaliteit het je waard is. 

Batterijduur

Een lange batterijduur is voor een wearable erg belangrijk! Een smartwatch is bedoeld om continu gedragen te worden, maar dit wordt uiteraard onderbroken door wat oplaadmomenten tussendoor. Om deze momenten zo beperkt mogelijk te houden is een batterijduur van minstens 40 uur sterk aan te raden.

Sim-kaart of niet?

Met een eigen sim-kaart ontvang je en pleeg je telefoontjes met je Android-smartwatch, omdat deze toegang krijgt tot het mobiele netwerk via de sim-kaart. Zo ben je niet meer afhankelijk van wifi of een bluetoothverbinding met je smartphone!

Kom je in veel situaties waarbij een je je smartphone liever thuislaat? Of zou je liever je schermtijd willen reduceren? Dan is een Android-smartwatch met eigen sim-kaart wat voor jou. Zo kun je tijdens je wandeltocht of hardloopsessie toch muziek streamen en gebeld worden. 

De smartwatches met eigen mogelijkheid tot bellen en internetten werken met een zogeheten eSIM-technologie. Dit is een digitale sim-kaart die je toevoegt aan je telefoon door een QR-code te scannen. Nog niet alle providers ondersteunen de eSIM echter, en houd rekening dat hier extra maandelijkse kosten voor in rekening worden gebracht. Prepaid-eSIM bestaat namelijk nog niet!

Ben je eigenlijk nooit zonder telefoon op stap? Dan heeft een smartwatch met eigen simkaart niet echt een meerwaarde en kun je deze kosten beter besparen. 

Kun je met elke smartwatch betalen?

Nee, helaas heeft nog niet elke smartwatch de mogelijkheid om contactloos te betalen. Om dit te kunnen doen, moet je smartwatch beschikken over een NFC-chip

NFC staat voor near field communication en kan worden gebruikt om op korte afstand (vaak niet meer dan 10 centimeter) gegevens uit te wisselen. Contactloos betalen gebeurt via deze NFC-chips. Vandaar dat je deze terugvindt in je pinpas, telefoon en hopelijk ook je smartwatch. 

Wil je dus snel en gemakkelijk betalen met je smartwatch? Check dan altijd of je beoogde Android-smartwatch over een NFC-chip beschikt. 

hero illustration

Hoe testen we Android smartwatches?

Om de beste Android smartwatch te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Android smartwatch-test hebben we 369 Android smartwatches geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Android smartwatch-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Android smartwatch-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Android smartwatch-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Android smartwatch in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 369 Android smartwatches te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Android smartwatches op een rijtje

1. Beste Android smartwatch: smartwatches

Loading ...

Voordelen smartwatches

 • list plusEen uitgebreid scala aan functies die gericht zijn op communicatie, fitness, gezondheid en veiligheid
 • list plusSmalle displayranden en verbeterd verwisselbaar bandmechanisme
 • list plusNaadloze integratie met andere Galaxy-apparaten

Nadelen smartwatches

 • list plusMisschien niet de beste smartwatch in het algemeen in vergelijking met concurrenten zoals de Apple Watch Series 9
 • list plusBeperkte compatibiliteit voor niet-Android-gebruikers
 • list plusDe batterijduur zou langer kunnen zijn

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.98
Functionaliteit
9.47
Gebruiksgemak
9.38
De Samsung Galaxy Watch 6 is echt de beste Android smartwatch die er is. Hij heeft alles wat je nodig hebt op het gebied van communicatie, fitness, gezondheid en veiligheid. Met zijn slanke schermrand, verbeterd verwisselbaar bandmechanisme en fysieke draairing bij de Galaxy Watch 6 Classic heeft Samsung echt een sterk ontwerp neergezet. Deze horloge is verkrijgbaar in twee maten, 40mm en 44mm, en heeft een batterijduur van wel 40 uur. Hij heeft GPS, is waterdicht en ondersteunt Samsung Pay voor mobiele betalingen. Tom's Guide zegt zelfs: "De Galaxy Watch 6 is gewoon een fantastische smartwatch met een geweldige gebruikservaring."

Als we het vergelijken met zijn concurrenten, dan is de Apple Watch Series 9 over het algemeen de beste smartwatch, terwijl de Google Pixel Watch 2 speciaal gericht is op Pixel smartphone gebruikers. De Apple Watch SE (2022) biedt veel waar voor je geld, en de Fitbit Sense 2 staat bekend om zijn intuïtieve functies. Daarnaast is de Garmin Venu 3 echt een topper op het gebied van fitness-tracking smartwatches.

Maar de Samsung Galaxy Watch 6 springt er echt uit als de beste Android smartwatch. Hij heeft geweldige communicatiefuncties, sensoren voor het bijhouden van je gezondheid en hij werkt naadloos samen met andere Galaxy apparaten. Forbes benoemt de Samsung Galaxy Watch5 Pro zelfs tot de beste Android smartwatch voor mannen, met zijn grote kast van 45mm, kleurrijke Super AMOLED-display en uitgebreide gezondheids- en fitnessfuncties. Je kunt dit horloge helemaal aanpassen met verschillende horlogebandjes en het werkt als een handig hulpmiddel voor productiviteit en communicatie, met toegang tot apps, Google Maps, Google Assistent en YouTube Music. Je kunt zelfs een versie met mobiele verbinding krijgen, zodat je zelfstandig kunt bellen en berichten kunt sturen.

Voor vrouwen is de Samsung Galaxy Watch5 een aanrader. Deze biedt vergelijkbare functies en mogelijkheden in kleinere maten (40mm of 44mm) en extra kleuropties. Hij heeft slaapcoaching en is uitstekend bestand tegen water en stof.

Kortom, de Samsung Galaxy Watch 6 Android smartwatch blinkt uit door zijn uitgebreide functies, verbeterde ontwerp en naadloze integratie met andere Galaxy apparaten. Hij biedt een geweldige gebruikservaring en is daarom voor de meeste mensen de beste keuze. Maar als we kijken naar de beste smartwatch in het algemeen, dan hebben concurrenten zoals de Apple Watch Series 9 misschien een voorsprong. Desalniettemin blijft de Samsung Galaxy Watch 6 een sterke concurrent en is hij zeer aan te raden voor Android-gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

2. Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Watch 6 Classic

 • list plusSnelle schermverversingssnelheid
 • list plusSoepele prestaties
 • list plusUitgebreide Samsung Wallet

Nadelen Samsung Galaxy Watch 6 Classic

 • list plusGeen significante sprong voorwaarts
 • list plusPrijsverhoging mogelijk niet gerechtvaardigd voor bestaande Galaxy Watch-eigenaren
 • list plusOnopgeloste problemen met batterijduur en fitness tools

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.63
De Samsung Galaxy Watch 6 Classic is een Android smartwatch met nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Volgens TechRadar heeft het een snelle schermverversing, soepele prestaties en een mooi design. De horloge heeft verbeterde verwerkingskracht en RAM, samen met een uitgebreide Samsung Wallet. Met de aangepaste workout-optie kun je meerdere oefeningen achter elkaar doen, en de Sleep-app is opnieuw ontworpen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de Galaxy Watch 6 Classic niet alle tekortkomingen van het vorige model aanpakt. Zoals vermeld in de review, kan de prijsstijging voor de upgrades gerechtvaardigd zijn, maar het is misschien niet de moeite waard voor bestaande Galaxy Watch-eigenaren. Het is een geweldig Android-horloge, maar geen grote sprong voorwaarts.

Wat betreft functies en prestaties zijn de Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic erg vergelijkbaar, zoals vermeld in de review van Android Central. Beide horloges bieden dezelfde schermformaten, batterijcapaciteit en gezondheidssensoren. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de draaibare ring en het ontwerp, waarbij de Watch 6 Classic zwaarder en dikker is.

De Watch 6 heeft enkele nuttige updates, zoals een verbeterde capacitieve ring en een nieuwe Exynos-chip met extra RAM. Er zijn echter nog steeds enkele onopgeloste problemen met de batterijduur en fitness-tools. Als je al een vorig model van de Galaxy Watch hebt, biedt de Watch 6 mogelijk niet genoeg nieuwe functies om een upgrade te rechtvaardigen.

Al met al is de Samsung Galaxy Watch 6 Classic een solide Android smartwatch met als belangrijkste kenmerken een snelle schermverversing, soepele prestaties en een uitgebreide Samsung Wallet. Het biedt enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, maar het is misschien geen grote upgrade voor bestaande Galaxy Watch-eigenaren. De ontwerpdifferentiatie tussen de Watch 6 en Watch 6 Classic kan ook een beslissende factor zijn voor sommige gebruikers.

Hoewel het een geweldig apparaat is, heeft het concurrentie van andere Android smartwatches op de markt. Als gebruiker is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke functies en prioriteiten die voor jou het belangrijkst zijn. Als de draaibare ring en het ontwerp cruciaal zijn, is de Watch 6 Classic misschien de beste keuze. Als je echter andere factoren zoals batterijduur en fitness-tools belangrijk vindt, is het misschien de moeite waard om andere opties te verkennen.

Al met al biedt de Samsung Galaxy Watch 6 Classic opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, maar het is misschien geen grote sprong voorwaarts. De belangrijkste kenmerken zijn een snelle schermverversing, soepele prestaties en een uitgebreide Samsung Wallet. Het concurreert echter met andere Android smartwatches en bestaande Galaxy Watch-eigenaren vinden mogelijk niet genoeg nieuwe functies om een upgrade te rechtvaardigen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs
Mediamarkt.nl

Online op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Google Pixel Watch 2

Loading ...

Voordelen Google Pixel Watch 2

 • list plusIk hou van het strakke ontwerp
 • list plusDe prestaties zijn verbeterd, wat een pluspunt is
 • list plusDe robuuste gezondheids- en fitness tracking mogelijkheden zijn indrukwekkend

Nadelen Google Pixel Watch 2

 • list plusHet aantal beschikbare maten is beperkt in vergelijking met concurrenten, dat is een minpunt
 • list plusHet is niet ideaal voor intensieve trainingen vergeleken met concurrenten, dat is iets om rekening mee te houden

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.55
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
9.19
De Google Pixel Watch 2 is een opmerkelijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger en biedt verbeteringen op het gebied van design, prestaties en hardware. De aluminium behuizing van de Pixel Watch 2 maakt hem lichter en comfortabeler om te dragen in vergelijking met het vorige model. De grotere digitale kroon biedt uitstekende haptische feedback, hoewel er meer inspanning nodig is om hem te gebruiken. Het 1,2-inch ronde AMOLED-scherm met DCI-P3-ondersteuning en een helderheid tot 1000 nits levert levendige visuals, beschermd door Corning Gorilla Glass 5. De horloge is ook waterbestendig tot 50m (IPX6).

Aangedreven door Qualcomm's Snapdragon Wear 5100, biedt de Pixel Watch 2 soepeler dagelijks gebruik en verbeterde prestaties voor activiteiten zoals workouts en het starten van apps. Met 2GB RAM en 32GB opslagruimte biedt het voldoende ruimte voor apps en gegevens. Het horloge bevat verschillende sensoren zoals een versnellingsmeter en een hartslagmonitor, waardoor uitgebreide gezondheids- en fitness-tracking mogelijkheden worden geboden. Het ondersteunt ook draadloze connectiviteitsopties zoals Wi-Fi, Bluetooth en NFC. Veiligheidsfuncties zoals valdetectie en nood-SOS voegen een extra laag beveiliging toe. De batterij gaat tot 24 uur mee en ondersteunt snelladen.

De Pixel Watch 2 is verkrijgbaar in een 41mm formaat en drie kleuropties: Mat Zwart, Gepolijst Zilver en Champagne Goud. Hoewel het ontwerp enkele nadelen heeft, zoals een opvallende rand en beperkte maatopties in vergelijking met concurrenten, biedt het wel aanpassingsmogelijkheden met compatibele bandjes. Het horloge introduceert gezondheids- en fitnessfuncties zoals een huidtemperatuursensor, continue elektrodermale activiteitsmeter en een verbeterde hartslagsensor. Het kan stress en stemmingsveranderingen detecteren en advies geven over hoe ermee om te gaan. De Pixel Watch 2 bevat ook Pace Training voor hardlopen.

Vergeleken met zijn concurrenten schiet de Pixel Watch 2 tekort op het gebied van uitgebreide functies voor serieuze training. Horloges zoals de Garmin Venu 3 of Garmin Forerunner 265 bieden meer diepgaande functionaliteiten in een vergelijkbare prijsklasse. Echter, voor gebruikers die een upgrade willen van de vorige Pixel Watch, biedt de Pixel Watch 2 betekenisvolle verbeteringen op het gebied van prestaties en hardware.

Al met al is de Google Pixel Watch 2 een solide Android-smartwatch met een strak design, verbeterde prestaties en krachtige gezondheids- en fitness-tracking mogelijkheden. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor serieuze training, biedt het een overtuigende upgrade voor Pixel Watch-gebruikers. De sterke punten van het horloge liggen in het lichte ontwerp, levendige display, krachtige hardware en uitgebreide sensor-suite. Potentiële kopers moeten hun specifieke behoeften en voorkeuren overwegen om te bepalen of de Pixel Watch 2 aansluit bij hun eisen.

Verkrijgbaar bij:

4. Fossil Gen 6

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fossil Gen 6

 • list plusIk hou van het modieuze ontwerp
 • list plusDe verbeterde specificaties zijn indrukwekkend
 • list plusNieuwe gezondheids- en fitnessfuncties zijn toegevoegd

Nadelen Fossil Gen 6

 • list plusDe batterijduur is beperkt
 • list plusDe prestaties vallen tegen in vergelijking met concurrenten
 • list plusDe fitness tracking functies zijn beperkt

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.19
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
8.58
De Fossil Gen 6 smartwatch is een trendy apparaat dat verschillende nieuwe functies biedt in vergelijking met zijn voorgangers. Ik draai op Wear OS 3 en ik heb verbeterde specificaties, waaronder een snellere processor, meer RAM en meer opslagruimte. Volgens Android Authority introduceert de Gen 6 nieuwe gezondheids- en fitnessfuncties, zoals SpO2-monitoring en een verbeterde hartslagsensor.

Het ontwerp van de Fossil Gen 6 wordt goed ontvangen door recensenten. TechRadar merkt op dat ik een strakke en lichte constructie heb, waardoor ik geschikt ben voor workouts. Mijn 1,28-inch AMOLED-display biedt een duidelijk beeld en graphics, hoewel er een kleine ruimte is tussen het scherm en de rand.

Ik ben geen toegewijde fitness smartwatch, maar ik kan wel gebruikt worden voor hardlopen en workouts. Ik heb beperkte first-party gezondheidssoftware, waaronder hartslagmeting en bloedzuurstofmonitoring. Specifieke oefentracking is echter niet beschikbaar. Android Central vermeldt dat de Fossil Wellness-app redelijke fitness tracking-mogelijkheden biedt, waaronder automatische workout-detectie en functies zoals continue hartslagmonitoring, VO2 Max, SpO2 en slaaptracking.

Mijn software-ervaring is verbeterd en ik word aangedreven door de Snapdragon Wear 4100+ en Wear OS 3. Android Central benadrukt de schone interface, scherpe animaties en consistente gebruikersinterface. De Fossil Smartwatches-app maakt configuratie-instellingen, aanpassing van wijzerplaten en weergave van wellness-metrics mogelijk.

Hoewel ik over het algemeen positief wordt ontvangen, zijn er enkele nadelen om rekening mee te houden. Mijn batterijduur en prestaties vallen volgens Android Central tegen in vergelijking met concurrenten. Bovendien zijn de beperkte fitness tracking-functies mogelijk niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een toegewijde fitness smartwatch.

Als alternatieven wordt de Samsung Galaxy Watch 4 genoemd als een goede optie. Het is belangrijk om persoonlijke voorkeuren en prioriteiten in overweging te nemen bij het kiezen tussen de Fossil Gen 6 en zijn concurrenten.

Over het algemeen valt de Fossil Gen 6 smartwatch op door zijn trendy design, verbeterde specificaties en nieuwe gezondheids- en fitnessfuncties. Ik bied een goede gebruikerservaring met mijn ontwerp, software en fitness tracking-mogelijkheden. Potentiële kopers moeten echter op de hoogte zijn van de beperkingen wat betreft batterijduur, prestaties en toegewijde fitness tracking.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Mobvoi TicWatch Pro 5

Loading ...

Voordelen Mobvoi TicWatch Pro 5

 • list plusIndrukwekkende prestaties
 • list plusUitzonderlijke batterijduur
 • list plusUniek dubbel-laags display

Nadelen Mobvoi TicWatch Pro 5

 • list plusBeperkte opties voor vervangende banden
 • list plusGeen ondersteuning voor Google Assistant
 • list plusVertraagde Wear OS 3-update

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.95
Functionaliteit
8.58
Gebruiksgemak
8.22
De Mobvoi TicWatch Pro 5 is een indrukwekkende Android-smartwatch die ongeëvenaarde prestaties, naadloze connectiviteit en extreme energiezuinigheid biedt. Aangedreven door het toonaangevende Snapdragon W5+ Gen 1 Wearable Platform, levert dit horloge uitzonderlijke prestaties en heeft het een indrukwekkende batterijduur van 80 uur, waardoor het een van de langst meegaande smartwatches op de markt is. Zoals een review zegt: "Het is zeldzaam om een smartwatch te zien die langer dan een dag meegaat op een enkele lading, laat staan meerdere dagen."

Een van de opvallende kenmerken van de TicWatch Pro 5 is het dubbellagige display, dat een OLED-display combineert met een Ultra-low-power display. Deze unieke ontwerp stelt gebruikers in staat om belangrijke informatie te zien, zelfs wanneer de batterij bijna leeg is, zodat ze nooit belangrijke meldingen missen. Zoals een andere review opmerkt: "Het dubbellagige display is baanbrekend. Het is ontzettend handig om altijd de essentiële informatie te kunnen zien, zelfs wanneer de batterij bijna leeg is."

Het horloge biedt ook een groot scherm van 1,43 inch en een draaibare kroon voor eenvoudige navigatie en bediening. Met 18 felle kleuren voor het Ultra-low-power display kunnen gebruikers zelfs hun hartslag volgen terwijl de achtergrondverlichting verandert op het ritme van hun hartslag. Bovendien is de TicWatch Pro 5 gebouwd om verschillende omgevingsbelastingen te weerstaan en voldoet het aan de US-MIL-STD 810H normen, waardoor het een duurzame en robuuste keuze is.

Hoewel de TicWatch Pro 5 lof heeft ontvangen voor zijn ontwerp en functionaliteit, zijn er een paar beperkingen waarvan u op de hoogte moet zijn. Een review vermeldt de beperkte opties voor vervangende bandjes, wat een nadeel kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar aanpassingsmogelijkheden. Daarnaast is het ontbreken van ondersteuning voor Google Assistent een opvallende ontbrekende functie, vooral gezien andere smartwatches, zoals die van Fossil, al over deze mogelijkheid beschikken. Het is echter de hoop dat Mobvoi deze functie in de toekomst naar de TicWatch Pro 5 zal brengen.

Wat betreft updates, heeft de TicWatch Pro 5 regelmatige software-updates ontvangen die de responsiviteit van het display verbeteren, bugs oplossen en beveiligingspatches bieden. Echter, zoals een review vermeldt, bevat de update geen ondersteuning voor Google Assistent of de langverwachte Wear OS 3-update, die in vergelijking met andere smartwatches is uitgesteld. Ondanks deze beperkingen wordt de TicWatch Pro 5 nog steeds beschouwd als een van de beste Android-smartwatches die beschikbaar zijn, dankzij zijn krachtige Snapdragon W5+ Gen 1 chipset en zijn uitzonderlijke batterijduur.

Tot slot is de Mobvoi TicWatch Pro 5 een veelzijdige en functierijke Android-smartwatch die indrukwekkende prestaties, uitzonderlijke batterijduur en een uniek dubbellagig display biedt. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, zoals beperkte opties voor vervangende bandjes en het ontbreken van ondersteuning voor Google Assistent, valt het nog steeds op als een uitstekende smartwatch-optie. Of je nu een fitnessliefhebber bent, een technisch onderlegd persoon, of iemand die lange batterijduur waardeert, de TicWatch Pro 5 is zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

6. Garmin Vivomove Sport

Loading ...

Voordelen Garmin Vivomove Sport

 • list plusSleek en stijlvol design
 • list plusLichtgewicht en comfortabel om te dragen
 • list plusLange batterijduur

Nadelen Garmin Vivomove Sport

 • list plusLage schermresolutie
 • list plusNiet geschikt voor serieuze atleten

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.51
Functionaliteit
7.48
Gebruiksgemak
8.33
De Garmin Vivomove Sport is een hybride smartwatch die een perfecte mix biedt van stijl en functionaliteit. Het voldoet aan alle noodzakelijke criteria voor een Garmin hybride apparaat. De horloge is kleiner en lichter dan andere Garmin modellen en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren met een siliconen band. Het verborgen display verschijnt alleen wanneer je je pols beweegt en geeft informatie over meldingen, kalenderupdates, stressniveaus, lichaamsenergie, hartslag, bloedzuurstofsaturatie en menstruatiecyclus. Het display is gemakkelijk af te lezen in fel zonlicht en navigatie gebeurt via het aanraakscherm. Het horloge heeft geen ingebouwde GPS, maar biedt 10 voorgeïnstalleerde sportmodi en kan stappen, calorieën, intensieve minuten en meer bijhouden. Het is waterdicht en geschikt voor 24/7 gezondheidstracking.

Volgens Digital Trends heeft de Garmin Vivomove Sport een strak en stijlvol ontwerp dat slim zijn OLED-scherm verbergt tot wanneer het nodig is. Het horloge heeft een eenvoudige wijzerplaat met Garmin-logo, uurmarkeringen en een vinylplaat-achtige afwerking. De behuizing is gemaakt van vezelversterkt polymeer en heeft een glazen cover met een lichte curve aan de randen. Het horloge is lichtgewicht en comfortabel om te dragen, zonder irritatie of bandaanpassingen nodig. Het ontwerp is ingetogen en past goed bij elke outfit, waardoor het geschikt is voor degenen die een discrete smartwatch verkiezen.

De review van Android Central benadrukt de gebruiksvriendelijke ervaring van de Garmin Vivomove Sport. Het biedt een lichtgewicht ontwerp en meerdere kleuropties, met een comfortabele en flexibele siliconen band die eenvoudig kan worden verwisseld. De batterijduur is indrukwekkend en gaat tot vijf dagen mee op één lading, ondanks de activiteitstracking, stressmonitoring, slaaptracking en smartphone-meldingen die het biedt. Het horloge vertrouwt voornamelijk op symbolen voor de interface en kan worden bediend via het aanraakscherm. De Garmin Connect-app biedt gedetailleerde gegevens en statistieken, waardoor gebruikers hun voortgang kunnen bijhouden en informatie zoals stappen, hartslag, afstand en verbrande calorieën kunnen bekijken.

Echter, de schermresolutie van de Garmin Vivomove Sport is niet erg hoog, wat resulteert in een merkbare vervaging van de weergegeven informatie, zoals vermeld in de review van Digital Trends. Dit kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers die scherpe en duidelijke visuals belangrijk vinden. Bovendien is de Vivomove Sport meer geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het monitoren van hun algehele gezondheid dan voor serieuze atleten, zoals vermeld in de review van Tom's Guide.

In vergelijking met andere smartwatches op de markt, valt de Garmin Vivomove Sport op door zijn modieuze ontwerp en handige functies. Het lichte en aanpasbare ontwerp, de uitgebreide batterijduur en de uitgebreide trackingmogelijkheden maken het een aantrekkelijke optie voor mensen die stijl en functionaliteit belangrijk vinden. De schermresolutie kan echter een beperking zijn voor gebruikers die veel waarde hechten aan visuele helderheid.

Al met al is de Garmin Vivomove Sport een veelzijdige hybride smartwatch die een stijlvol ontwerp en uitgebreide gezondheids- en fitness-trackingfuncties biedt. Hoewel het misschien niet de eerste keuze is voor serieuze atleten, is het een geweldige optie voor mensen die hun algehele gezondheid willen monitoren en verbonden willen blijven met smartphone-meldingen. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en lange batterijduur is de Vivomove Sport een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare Android smartwatch.

Verkrijgbaar bij:

7. Garmin Venu 2 Plus

Loading ...

Voordelen Garmin Venu 2 Plus

 • list plusDe toegevoegde spraakfunctionaliteit verbetert de algehele ervaring
 • list plusUitstekende fitness tracking mogelijkheden
 • list plusLevendig AMOLED-display en gebruiksvriendelijke interface

Nadelen Garmin Venu 2 Plus

 • list plusDe behuizing van 43 mm kan voor sommige gebruikers niet discreet genoeg zijn

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.77
Functionaliteit
7.22
Gebruiksgemak
7.72
De Garmin Venu 2 Plus is een verbeterde versie van de Venu 2, met extra functionaliteit en een naadloze gebruikerservaring. Een van de opvallende kenmerken is de microfoon, waarmee je oproepen kunt beantwoorden en spraakassistenten rechtstreeks vanaf je pols kunt gebruiken. Volgens TechRadar "is deze toegevoegde spraakfunctionaliteit een nuttige functie die de algehele ervaring van de smartwatch verbetert." Dit kenmerk onderscheidt de Venu 2 Plus van zijn voorganger en maakt het een handige optie voor gebruikers onderweg.

Wat betreft de fitness tracking mogelijkheden levert de Venu 2 Plus uitstekende prestaties. Het biedt uitgebreide tracking van metingen zoals hartslag, SpO2, slaapcycli, ademhaling, stress en GPS-nauwkeurigheid. Het biedt zelfs spierkaarten en begeleide workout-animaties op het scherm voor activiteiten zoals yoga en Pilates. Dit maakt het een uitstekende keuze voor fitnessliefhebbers die hun voortgang willen bijhouden en hun prestaties willen verbeteren.

Het ontwerp van de Venu 2 Plus lijkt sterk op zijn voorgangers, met een kast van 43 mm en een microfoon aan de linkerkant. De toevoeging van een derde bedieningsknop zorgt voor eenvoudige toegang tot toegewezen apps of snelkoppelingen, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring. Het kleuren-AMOLED-scherm is levendig en goed zichtbaar, zelfs in direct zonlicht, waardoor het zich onderscheidt van andere Garmin-displays.

De Venu 2 Plus is ook geschikt voor een verscheidenheid aan sportmodi, met een waterbestendigheid van 5 ATM, Gorilla Glass 3-display en een lichtgewicht ontwerp. Het biedt een breed scala aan workouts en oefentypen via de Garmin Connect-app, waardoor gebruikers hun fitness in verschillende scenario's kunnen volgen en verbeteren.

Hoewel de Venu 2 Plus misschien niet de meest geavanceerde tools heeft, zoals live turn-by-turn navigatie, is het een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een allround smartwatch. Het biedt gemak, uitstekende fitness tracking mogelijkheden en een gebruiksvriendelijke interface.

In vergelijking met andere modellen valt de Garmin Venu 2 Plus op door zijn toegevoegde spraakfunctionaliteit en levendige AMOLED-scherm. Het blinkt ook uit op het gebied van fitness tracking functies en aanpassingsmogelijkheden. Het 43 mm formaat van de kast is echter mogelijk niet discreet genoeg voor sommige gebruikers.

Al met al is de Garmin Venu 2 Plus een aanbevolen smartwatch die gemak en uitstekende fitness tracking mogelijkheden biedt. Zoals Android Central aangeeft, "zijn het heldere en levendige AMOLED-scherm, touchscreen, microfoon en luidspreker waardevolle toevoegingen die de gebruikerservaring verbeteren." Het is met name geschikt voor fitnessliefhebbers en atleten die zich bezighouden met verschillende activiteiten.

Verkrijgbaar bij:

8. Amazfit GTR 4

Loading ...

Voordelen Amazfit GTR 4

 • list plusStijlvol en elegant design
 • list plusUitstekende batterijduur
 • list plusNauwkeurige gezondheidsregistratie

Nadelen Amazfit GTR 4

 • list plusMogelijke leveringsproblemen

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.08
Functionaliteit
6.68
Gebruiksgemak
7.64
De Amazfit GTR 4 Android smartwatch ontvangt veel lof voor zijn stijl, comfort en elegante ontwerp. Ik waardeer het lichte ontwerp van deze horloge, waardoor je bijna vergeet dat je hem draagt. Het opvallende kenmerk van dit horloge is de uitstekende batterijduur, waarmee het zich onderscheidt van zijn concurrenten. Zoals één beoordeling zegt: "De batterijduur is geweldig en het horloge is licht, waardoor je bijna vergeet dat je het draagt."

De Amazfit GTR 4 biedt een breed scala aan aanpasbare functies en uitstekende workout-detectie. Gebruikers zijn vooral onder de indruk van de nauwkeurige hartslagmonitoring en zuurstofgegevens, evenals de betrouwbare prestaties tijdens activiteiten zoals fietsen en wandelen. Zoals één beoordeling zegt: "Klanten zijn over het algemeen tevreden over het horloge en zouden het opnieuw kopen vanwege de nauwkeurige hartslagmonitoring, zuurstofgegevens en betrouwbare prestaties tijdens activiteiten zoals fietsen en wandelen."

Het display en de uitstraling van de Amazfit GTR 4 worden zeer gewaardeerd, met zijn strakke ontwerp en aantrekkelijke display. Volgens één beoordeling is het "de koning van budget smartwatches" en biedt het uitstekende waarde voor je geld. Het overtreft de verwachtingen met zijn uitgebreide sensorarray en blinkt uit in gezondheidsmetingen met behulp van het PAI-systeem voor eenvoud. Een andere beoordeling zegt: "Met zijn aantrekkelijke display en uitgebreide sensorarray overtreft deze smartwatch de verwachtingen. Het blinkt uit in gezondheidsmetingen met behulp van het PAI-systeem voor eenvoud."

Hoewel de Amazfit GTR 4 positieve beoordelingen ontvangt voor zijn functies en prestaties, zijn er enkele zorgen over het leveringsproces. Eén beoordeling noemt problemen met het vinden van het adres en een lange levertijd van ruim anderhalve week. Dit lijkt echter een geïsoleerd probleem te zijn en doet geen afbreuk aan de algehele tevredenheid met het horloge zelf.

Vergeleken met andere smartwatches op de markt, valt de Amazfit GTR 4 op door zijn uitzonderlijke batterijduur en betaalbare prijs. Het biedt een geweldig pakket met zijn stijlvolle ontwerp, aanpasbare functies en nauwkeurige gezondheidsmetingen. Het is echter belangrijk op te merken dat het horloge beperkingen kan hebben op het gebied van levering en logistiek, zoals vermeld in een van de beoordelingen.

Al met al is de Amazfit GTR 4 Android smartwatch een zeer aanbevolen keuze voor degenen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functierijke smartwatch tegen een betaalbare prijs. De uitstekende batterijduur, nauwkeurige gezondheidsmetingen en strakke ontwerp maken het een aantrekkelijke keuze op de markt. Ondanks mogelijke leveringsproblemen zijn gebruikers tevreden met het horloge en zouden ze het opnieuw kopen.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Android smartwatches. Er zijn namelijk 369 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!